Sunday, March 27, 2022

1266 Hoe je een tegenstander uitschakelt. 1 Zwart maken. 2 Toezeggingen niet nakomen. 3. Bedreigen 4 Wachten tot hij aanvalt.

 

In het vorige blog  heb ik getoond dat invloedrijke mensen als Cheney en Brzezinsky al vóór  2000 zeiden dat Rusland moest worden aangevallen of in elk geval  Oekraïne los moest worden gemaakt van de RF.

Ook zien we dat door 911 de Neocons de facto de baas worden over het machtige Amerikaanse leger en haar oorlogen.

Uit hun 'Mein Kampf' weten we dat de Neocons niet zullen toestaan dat andere landen sterk worden.  Ze zullen àlle vormen van oorlog gebruiken. 

Ook weten we dat een oorlog niet wordt gestart zonder toestemming van een volk, maar dat je die toestemming altijd kunt 'organiseren' door  'bloed, puin en babies' aan het publiek te tonen.  

Voorbeelden van Bloed, Puin en Babies:  

1) In WO1 waren er afbeeldingen van Duitse soldaten die vol plezier babies aan hun bajonet hadden geregen.  En  er waren gruwelverhalen over Duitsers die  de borsten van Belgische vrouwen af sneden. 

2) Toen het mooi geweest was met die oorlog in Vietnam zagen we een klein naakt meisje over straat vluchten , mogelijk gewond door napalm. Oorlog afgelopen. 

3) Als er meer vluchtelingen binnen moeten dan het volk wil: één dood kleutertje op het strand in Griekenland en het volk schreeuwt om te mogen helpen.

4) Het meisje Nayrah vertelde dat Saddam;'s soldaten babies uit couveuses gooiden om te sterven op de koude betonvloer.  Het werd h`et motief voor operation Desert Storm. (Duizenden babies zouden hun vader nooit zien, geliquideerd door Desert Storm...) 

De evolutie maakt ons gevoelig voor bloed,  puin en babies. 

Het heeft met de evolutie te maken:  bloed, puin en babies zijn een signaal dat ons overleven bedreigd wordt. We zoeken snel naar de bron van de dreiging en reageren felen vol emotie, zonder nauwkeurig te kijken of onze indruk wel juist is. 

Dààr maak je gebruik van als je een 'Valse Vlag' aanslag pleegt: Veroorzaak bloed, puin en babies en zegt heel snel wie de dader is ( jouw opponent)  en het volk zal jouw tegenstander met hun hele wezen haten. 

1. Zwart maken. 

Ter voorbereiding:   Zwart maken door onbewezen beschuldigingen.  

Als er nog geen oorlog is en nog geen bloed en puin en babies getoond kunnen worden, dan kun je al wel beginnen met het zwart maken van de opponent. 

Zoals Ostrovsky beschreef:  " Iraq and Saddam Hussein are the next target. We're starting now to build him up as the big villain. It will take some time, but in the end, there's no doubt it'll work."

Zo is ook Putin jarenlang zwart gemaakt: 

Hij zou journalisten vermoorden ( Politkovskaya, en anderen), politici  (Nemtsov),  advocatren ( Magnitsky)  en geheim agenten ( Litvinenko)  of ze vergifitgen ( Navalny ,  Skripal). 

Hij zou een vliegtuig hebben laten neerschieten (MH17), miljarden hebben gestolen  om grote paleizen te bouwen.    

Er zijn heel erg veel documentaires gemaakt en boeken geschreven die boosaardige zaken over Putin vertellen. Er is een rondreizend circus van 'sprekers' die kweade verhalen over Putrin vertellen.  Ik zag in de Haagse Bibliotheek ooit zo'n vertoning. Met Krielaars van de NRC als voorzitter. 

Kortom:  Er zijn  heel rijke mensen die een enorme hekel hebben aan Putin. Hij moet hen heel veel schade hebben berokkend !  Want het zijn niet het soort mensen dat uit naasteliefde ten strijde trekt.  Dat gaat echt om hùn belang. 

Hoe groot dat belang is blijkt uit het feit dat het Russische volk blij is met de hulp van Putin tegen deze roversbende:  Putin heeft al 20 jaar lang heel hoge waarderingscijfers.  Meestal stat 60 % of meer achter hem.  Men weet hoe het was zònder Putin. En men vreest de dag dat hij hen niet meer beschermt. 


2 Toezeggingen niet nakomen.

1) In 1990 zeiden we:  De Nato gaat geen inch naar het  Oosten. 
We hebben de Nato ver uitgebreid. Zie onder verdere uitleg (*)

2) In 2015 stonden de Oekrainers in verloren positie ( in een Cauldron bij Debaltsjevo).   Toen lazen we in onze krant:  "Oekraïne stelt voor om te onderhandelen." Alsof het genereuze aanbod hun  positieve aanpak weerspiegelde ! 
Dat leverde Minks2 akkoord op. 
Maar Kiev heeft dat nooit uitgevoerd, ondanks honderd verzoeken uit Moskou. 

3) In Yugslavié was een vrede bereikt.  Robert Owen heeft het uitgelegd.  Plots  trok Izetbegovich zijn uitgestoken hand terug,  en wel nadaat de Amerikaanse gezant Zimmermann  hem onder druk had gezet.  Daarna kwam de Yugoslavie oorlog.  Dat was een bewuste keuze van de VS:  Oorlog.  Kamp bondsteel in Kosovo. 

4. Direkt na 911 bood Putin  zijn hulp aan bij de aabval  op Afghanistan.  De Amerikanen mochten facititeiten gebruiken. 
Als beloning  trok de VS in 2002  zich terug uit het ABM  verdrag:  de wederzijdse veiligheid door MAD  was daarmee verleden tijd. Amerika opende de oorlog in feite weer. 

5. In 2011 vroeg de VS om een No-fly-zone boven Libië.  Rusland stemde daar mee in,  onder uitdrukkelijke vooraade: dat er geen bommen gegooid zouden worden.  Amerika hield zich niet aan haar belofte en gooide gewoon bommen. 

6, In 2018 trok Trump zich terug uit het INF akkoord. Nu  kon de VS weer raketinstallaties plaatsen voor de korte en midellange afstand.
   

3. Bedreigen

1) Het vernietigen van Rusland is staand beleid in de VS. 
Op het hoogste niveau is als doel geformuleerd om Rusland klein en kreupel te maken.  Denk aan Cheney,  Brzezinsky, Wolfowitz en de Neocons in hun geheime Plan. 

2)  Oekraïne als middel om Rusland te destabiliseren en aan te vallen.
In 2004 en in 2014 was er een Amerikaans geleide staatsgreep in Oekraïne van waaruit de aanval op Rusland zou moeten plaatsvinden.  Als proxy-leger werd de harde kern van Azov en Right Sector aangevuld met vele 'losse krachten'. 
De 'Nazi's verdwenen bij de verkiezingen van 2018 wel uit het parlement, maar namen na de verkiezingen de macht van Zelensky over door hem te bedreigen  met moord als hij geen oorlog tegen de Donbas zou voeren.  Zowel Azov als Zelensky worden vanuit de Neocons en door Kolomoisky aangestuurd, dus dat vredelievende beloften waarop Zelensky is gekozen,  moet  een toneelstuk zijn geweest van de acteur Zelensky. 

3) Oekraine dreigt met atoomwapens.  
Op 16 januari 2022 zei Zelensky dat hij een atoombom wilde maken. 
NB: Op 24 februari viel Putin Oekraine binnen.  'Een schending van het Akkoord van Budapest", werd er gezegd.   Dat jhield in: Als OekraIne zijn atoomwapens zou inleveren, dan zouden de VS en Amerika de soevereine integriteit van Oekraïne waarborgen. 
Maar nu Oekraïne zegt dat het atoomwapens wil maken  ( of kopen? en gooien?)  heeft het de facto zelf dat Akkoord van Boedapest opgezegd.  

4) Biowapens om Russen te doden.
In het PNAC report zeggen de Neocons dat ze biologische wapens willen gebruiken die speciaal op bepaalde genotypes gericht kunnen worden.  In Oekraïne zijn Amerikaans gefinancierde biolabs die experimenten op proefpersonen met Russisach genotype doen.   Dit is al bekend sinds 2017.  Ook in Georgië zijn dergelijke labs.  
Bij de inval op 24 februari heeft Rusland direct al deze labs bezet en alles verzameld.  De bewijzen dat hier een biowapen tegen Ruisland werd gemaakt zijn overtuigend. 

5) Raketten met atoomlading.
In Roemenië staan Aegis platforms om raketten te lanceren. Volgens de VS staan ze daar om Iraaanse en Koreaanse aanvallen te onderscheppen.  Rusland zei:  kunnen we daar samenwerken. Nee, dat ging niet... 
Rusland weet dat vanuit zo'n platform heel gemakkelijk een raket met atoomlading op Moskou kan worden afgevuurd. En Roemenié is zo dicht bij dat Moskou in 7 minuten is bereikt.  Geen tijd om uit te zoeken of dit een echte aanval is of een vergissing.  Dan zal Moskou dus direct terug moeten schieten en is een atoomoorlog begonnen.  

Ook in Polen zal deze zomer een Aegis platform fiunctioneel worden. 
En als Putin 'blijft praten' met de moordenaars van de Donbass mensen , dan zal er zeker zo'n platform in Oekraine komen, nòg veel dichter bij Moskou. 

  4 Wachten tot hij aanvalt.

Het Westen heeft een Media Monopolie.  De argumenten van Putin worden nauwelijks benoemd, maar iedereen die een fantasie over Putins boosaardige bedoelingen kan formuleren , komt prominent in de publiciteit. 

Putin heeft twee opties: 
1) . Nu de Oekraïne binnen vallen en het land vrij maken van nazi's die hun  eigen land kapot maken. ( Hij deeed het eerder in Tsjetsjenië)  

2)  Niks doen en over drie jaar volledig schaakmat staan:

a.  Aegis raketten op 500 km van Moskou ( 4 minuten) .  
b. Een atoomwapen in de hjanden van Zelensky.  
c. Sebastopol weer in handen van Oekraïne, na een zware oorlog die óók nucleair         kan worden.  
d. Intussen  steeds vreemde  'ziekten' zoals  in 2017 Chimna last had vna het vreemde kippenvirus, en in 2018  van het 'varkens virus en in 2019 van het Wuhan virus.  ( Ook Iran werd opvallend zwaar  door het Coronavirus getroffen. ) 
Bio-war is een Neocon modus operandi. 

Dus valt Putin aan. 
Hij moet redden wat er nu nog te redden valt. Uitstel is veel gevaarlijker. 


          ------------------ einde ------------------ 

(*) Verdere toelichting  bij  'Not one Inch '. 
In 1946  vocht Stalin tegen Hitler tot in Berlijn. Als beloning kreeg hij een ijzeren gordijn: de landen achter dat gordijn vielen onder zijn invloedssfeer.  Churchill gaf Polen en al die landen aan de USSR, als dank voor het verslaan van Hitler. Het kostte 26 miljoen levensl  dus Gorbachov was niet van plan om die buffer zomaar weg te geven. 
"Maar we beloven echt dat de Nato nooit een inch naar het Oosten zal gaan ! "
Toen pas was Gorbachov bereid om de 450.000 soldaten uit Oost Duitsland weg te halen. 
Maar het bleek dat hij werd bedrogen: We gingen in 1999  Polen, Tsjechie en Hongarije  er bij, de Visegrad groep.
In 2004 kwam de Vilnius groep er bij: Bulgarije, Estland, Letland, Litouwen, Roemenië Slowakije en Slovenië.
In 2008  zeiden we dat ook Oekraïne er bij kon komen en Georgië. 
Dat was een brug te ver,  Dus dat ging even niet door.  

De Neocons wilden trouwens van de kans gebruik maken om eerst wat moslimlanden kapot te slaan, dus dat ging voor. 




 


43 comments:

  1. Gonzalo Lira vertelt over Victoria Nudelman.

    Grootvader vluchtte uit Transnistrië ( Kishivev, de beruchte stad van de grote pogrom, hoewel... duizednen mensen minder dan geschreven werd in de NY Times)

    Victoria's vader was een psychiatrisch patient , mogelijk als gevolg van haar vaders problemen.
    Haar broere werd een beroemd psychiater of arts
    op Yale.
    Victoria studeerde op Brown University.
    Political science en russian litterature.

    Victoria Nuland Gonzalo Lira

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waauw:

      Ik heb zojuisty de hele Gonzalo Lira podcast live geluisterd: Hij ziet de hele Oekraine oorlog als een gevoplg vande intense haat van deze joden tegenover Rusland !

      Duurt 1.51 uur. https://youtu.be/TzR---YDDIQ

      Na een half uurtje gaat hij over Nuland praten, meen ik.
      ( Ik lag buiten in de warme zon en ben wel soms weg gedoezeld.. )
      Je kan ook de laatste 20 minuten luisteren.

      Delete
    2. Steengoede uiteenzetting. Hij heeft trouwens meer goede podcasts.

      Delete
  2. Spondulix99

    heeft vijf video's op youtube geezet met interviews die

    goed weergeven waar de VS tekort is gekomen in het Oekraine dossier.

    Link naar alle videos van dit kanaal:

    https://www.youtube.com/user/spondulix99/videos


    Alle titels:
    Crisis in Ukraine, U.S. Complicity - Part 1 *** 2006 Stephen F. Cohen Interview with Charlie Rose


    Crisis in Ukraine, U.S. Complicity - Part 2 *** 2014 Stephen F. Cohen Interview with Democracy Now

    Crisis in Ukraine, U.S. Complicity - Part 3 *** 2014 Robert Parry Interview with The Real News


    Crisis in Ukraine, U.S. Complicity - Part 4 *** 2014 Stephen F. Cohen Interview with Charlie Rose

    Crisis in Ukraine, U.S. Complicity - Part 5 *** 2014 Jack Matlock Interview with Democracy Now

    ReplyDelete
  3. PM Kissinger: Het doel is om Rusland kapot te maken: pag 2 : https://nationalinterest.org/feature/the-interview-henry-kissinger-13615?page=0%2C1

    ReplyDelete

  4. https://youtu.be/wiGvQ6UGRIA

    Poland's Covert War on Ukraine w/Michael Tracey

    Heb de eerste 35 min beluisterd.
    - Alle politici in de VS worden met de dag oorlogszuchtiger.
    - Poel zijn oorlogszuchtig
    - In Polem is een Amerikaanse basis opgezet. Biden heeft daar gesproken.
    Er hangen volop Amerikaanse soldaten rond in Krakau, maar die lijken op vakantie: ze wachten wellicht. Of ze dienen alleen om Putin bang te maken voor een Amerikaanse inmenging?
    Niemand die het weet.

    = De journalisten zijn soms al niet meer 'embedded' : ze zijn niet bij het leger toegelaten.

    ReplyDelete
  5. Wat zegt Max Blumenthal nu allemaal....

    https://youtu.be/wiGvQ6UGRIA?t=6817

    Hij denkt dat de Mossad de laptop van Hunter Biden heeft gestolen en aan Giuliani gaf, omdat de Mossad wilde dat Trump werd herkozen, omdat Trump via schoonzoon Jared Kushner de Israelische agenda uit voerde.( Gestimuleerd door Adelson)

    ( De Adelson Foundation werd door anderen geleid. Het geld kwam van Adelson)

    ReplyDelete
  6. Pro Memorie:

    Jimmy Moglia schrijft op de Saker over Kolomoisky.

    --
    Zelensky heeft Kolomoisky heel vaak bezocht: https://youtu.be/MXgli7TpINw?t=228

    ReplyDelete
  7. Eindelijk een beetje tegengeluid: https://www.strategic-culture.org/news/2022/03/21/stop-hating-russians-internatinonal-flashmob-against-russophobia/

    ReplyDelete
  8. Lubach: Rutger Bregman | De Avondshow met Arjen Lubach (S1)

    Lichtgewicht Bregman : " ‘Honderdduizend doden? In Poetins realiteit is dat bijzaak’.
    VN: "Na 1 maand oorlog zijn er 1000 burgerdoden in Oekraine."
    In de Washington Post zeggen Pentagon generaals het volgende: " Na 24 dagen oorlog, heeft Rusland ongeveer 1400 aanvalsvluchten gevlogen en bijna 1000 raketten gegooid. Ter vergelijking: de Verenigde Staten hebben meer vluchten gevlogen en meer raketten afgeschoten op de eerste dag van de oorlog in Irak in 2003"
    In welke traditie staat 'Lichtgewicht Bregman' ? Julius Streicher? Goebbles ?
    Bregman heeft doden op zijn geweten, maar is te licht om dat te doorzien. Intelligent kind.

    ReplyDelete
  9. Wat is dat vredesvoorstel van Rusland?

    Bij de Saker is er veel over geschreven. Ik had niet de tijd het te lezen.
    Maar er wordt een lange twitter van Scott Ritter weergegeven:

    Als je bij Donbass de zaak wil schoonmaken, en wil gaan vechten, dan moet je wel zorgendat niet alle soldaten van Oekraïne daarheen komen.
    Dus houd je die soldaten in de rest van het land vast door daar met een aanval te dreigen, een aanval te veinzen. ( to feint.)

    De noodzaak daarvoor is nu voorbij, en daarom kan Rusland Kiev 'ontlasten'.
    https://thesaker.is/sitrep-operation-z/

    Ik hoop bij god dat dit de druk van de ketel haalt, want in Amerika roept alles en iedereen om 'Aanvallen!': senaat, media.

    Op de Grey Zone in een 2 uur durend gesprek met Michael Tracey word dat duidelijk.
    https://www.youtube.com/watch?v=wiGvQ6UGRIA&t=6967s

    ReplyDelete


  10. "Elk nadeel hep zijn voordeel'. J C Cruijff, filosoof, 1948-2012 ( ?)

    Als we 'Oekraine ' heelhuids door komen, dus zonder NATO -oorlog,

    dan liggen de bewijzen van de zeer oorlogs-hitsende Media in het westen wel meters dik op straat.

    Daar is geen ontkennen meer aan.

    Dat biedt misschien een mogelijkheid om die augiasstal; eens schoon te maken: pressie, zodat ze zich zelf gaan verbeteren.

    De pressie komt van 'Het Publiek'

    En 'Het Publiek' moet de stoepen van De Media en van Hilversum elke zaterdag volledig plat lopen.

    Zoiets...

    ReplyDelete
  11. Nog meer goed nieuws: https://naturalvita.nl/bio-invermectine/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik kan me niet voorstellen dat dit echte IVM is...

      Delete
    2. Nee, het is de bio-uitvoering ervan, maar schijnt net zo effectief te zijn. Aanbevolen door https://artsencollectief.nl/

      Delete
    3. Hier de complete email, zoals ik 'm ontving:

      " AVV vaccinatieschade Ontgiften - Artsen voor Vrijheid:
      Ivermectine is erg moeilijk te verkrijgen, het lukt wel via de artsen van zelfzorgcovid19.nl.

      Al geven zij aan dat CDS nog beter werkt. En dat kan je zelf maken.

      Bio Invermectine - naturalvita
      https://naturalvita.nl/bio-invermectine/

      Je kunt het zelf maken.
      Een groep uit Emmen die ik volg is er heel bedreven in en het geneest echt bijna alles. Zij hebben het al ingezet om iemand die erg ziek was van corona te genezen.

      Hier een kanaal/groep die je kunt volgen als je meer info wilt:

      CLO2.nl MMS / CDS bereiden
      Hoe maak je mms / cds? Wissel tips met elkaar uit!
      https://t.me/clo2_nl_mms_cds_bereiden

      Het adres artsencollectief was ten onrechte, waarvoor excuus.

      Delete
    4. Wolf,

      je geeft een Telegram draad van 10 meter lang.


      Ik heb echt geen tijd om daarin te gaan zoeken waar het recept voor MMS/ CDS staat.

      Waar kan ik het vinden ?

      ( Ik weet dat in die streken (Emmen ?) ook mensen zitten die heel goede CBD olie maken, uit marihuana planten. Ik las er wel eens over.
      Heb ooit een potje CBD gekocht bij de Tuinen.
      Maar ja. ik had eigenlijk nog nergens last van, en dan slik ik het na 3 dagen al niet meer.

      ( IK gebruik al sinds 1 maand bijna geen quercetine etc meer: te druk met de oorlog en Corona dreiging lijkt laag..... maar is volgens Campbell etc meer aanwezig dan ooit. Hoewel nauwelijks nog doden vallen..)

      Delete
    5. [maar is volgens Campbell etc meer aanwezig dan ooit.]
      Kan kloppen. Ik was afgelopen week aan de beurt en partner ligt nu in bed, met dezelfde verschijnselen. Een paar dagen in bed met alleen maar water drinken en daarna weer voorzichtig beginnen met eten.

      Het schijnt te heersen...

      Delete
    6. Of gewoon influenza....................

      Delete
    7. Lijkt me trouwens ook logisch (dat mensen nu ziek worden) nu iedereen weer normaal gaat doen. Een immuunsysteem heeft nu eenmaal regelmatig contact met virussen en bacteriën nodig om op peil te blijven.

      Delete
  12. Ik luisterde een oude Chris Hedges op Youtube.

    9 jaar oud, en hij praat oiver de ondergang van de Amerikaanse burger alsof het nà de BLM en de Corona is !

    Wat te doen? Ondanks dat de ondergang bijna onvermijdelijk is ?

    Laat je inspireren door het idee van de Sublieme Waanzin, vanReinhold Niebuhr.

    Ik heb daarover iets opgezocht.

    Het gaat o a ove rPrimo Levi.
    Laat ons maar zeggen dat de rollen nu 180 graden gedraaid zijn. En dan is dit idee dus toch te gebruiken voor ons:

    DeepL vertaling.

    Een tijd voor 'Sublieme waanzin'

    De planeet die we hebben aangevallen zal stuiptrekken van woede. De zinloze hebzucht van grenzeloze kapitalistische expansie zal de wereldeconomie doen imploderen. De decimering van burgerlijke vrijheden, uitgevoerd in de naam van de strijd tegen terreur, zal ons vastketenen in een onderling verbonden beveiligings- en bewakingsstaat die zich uitstrekt van Moskou tot Istanbul tot New York. Om te weerstaan aan wat ons te wachten staat, zullen we de menselijke verbeelding moeten aanwenden. Het was de menselijke verbeelding die de Afro-Amerikanen tijdens de slavernij en het Jim Crow-tijdperk in staat stelde hun fysieke toestand te overstijgen. Het was de menselijke verbeelding die Sitting Bull en Black Elk ondersteunde toen hun land in beslag werd genomen en hun culturen werden gebroken. En het was de menselijke verbeelding die de overlevenden in de vernietigingskampen van de nazi's in staat stelde de kracht van het heilige te behouden.

    Het is de verbeelding die transcendentie mogelijk maakt. Gezangen, werkliederen, spirituals, de blues, poëzie, dans en kunst kwamen onder de slavernij samen om deze verbeelding te voeden en in stand te houden. Dit waren de krachten die, zoals Ralph Ellison schreef, "we hadden in plaats van vrijheid." De onderdrukten zouden de eersten zijn - want zij kennen hun lot - om toe te geven dat een dergelijk idee op rationeel niveau absurd is, maar zij weten ook dat zij alleen door de verbeelding kunnen overleven. Joodse gevangenen in Auschwitz hebben naar verluidt God berecht voor de Holocaust en vervolgens God ter dood veroordeeld. Na het vonnis stond een rabbi op om het avondgebed te leiden.

    Afro-Amerikanen en inheemse Amerikanen hadden eeuwenlang weinig controle over hun lot. Krachten van onverdraagzaamheid en geweld hielden hen ondergeschikt aan de blanken. Lijden, voor de onderdrukten, was tastbaar. De dood was een constante metgezel. En het was alleen hun verbeelding, zoals William Faulkner aan het eind van "The Sound and the Fury" opmerkte, die hen - in tegenstelling tot de blanke Compson-familie in de roman - in staat stelde "het vol te houden".

    De theoloog James H. Cone legt dit vast in zijn meesterwerk "The Cross and the Lynching Tree." Cone zegt dat voor onderdrukte zwarten het kruis een "paradoxaal religieus symbool was omdat het het waardesysteem van de wereld omkeert met het nieuws dat hoop voortkomt uit nederlaag, dat lijden en dood niet het laatste woord hebben, dat de laatsten de eersten zullen zijn en de eersten de laatsten". Cone vervolgt:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dat God "een weg uit geen weg" kon maken in Jezus' kruis was werkelijk absurd voor het intellect, maar toch zeer reëel in de zielen van zwarte mensen. Zwarten die in slavernij leefden en voor het eerst de boodschap van het evangelie hoorden, grepen de kracht van het kruis aan. De gekruisigde Christus manifesteerde Gods liefdevolle en bevrijdende aanwezigheid in de tegenstrijdigheden van het zwarte leven - die transcendente aanwezigheid in het leven van zwarte christenen die hen in staat stelde te geloven dat zij uiteindelijk, in Gods eschatologische toekomst, niet verslagen zouden worden door de "moeilijkheden van deze wereld", hoe groot en pijnlijk hun lijden ook zou zijn. Geloven in deze paradox, deze absurde geloofsbelijdenis, was alleen mogelijk in nederigheid en berouw. Er was geen plaats voor de trotsen en de machtigen, voor mensen die denken dat God hen geroepen heeft om over anderen te heersen. Het kruis was Gods kritiek op macht - blanke macht - met machteloze liefde, de overwinning uit de nederlaag rukkend.

      Reinhold Niebuhr

      noemde, zoals Cone in zijn boek opmerkt, dit vermogen om de krachten van onderdrukking te trotseren "een sublieme waanzin in de ziel". Niebuhr schreef dat "niets anders dan waanzin de strijd zal aanbinden met kwaadaardige macht en 'geestelijke boosaardigheid in hoge kringen'. "Deze sublieme waanzin, zoals Niebuhr begreep, is gevaarlijk, maar van vitaal belang. Zonder dat, "wordt de waarheid verduisterd." En Niebuhr wist ook dat het traditionele liberalisme een nutteloze kracht was in momenten van extremiteit. Het liberalisme, zei Niebuhr, "mist de geest van enthousiasme, om niet te zeggen fanatisme, die zo noodzakelijk is om de wereld uit zijn gebaande paden te brengen. Het is te intellectueel en te weinig emotioneel om een efficiënte kracht in de geschiedenis te zijn."

      Niebuhrs "sublieme waanzin" stelt de rest van ons in staat de mogelijkheden te zien van een wereld die anders alleen wordt gezien door de visionair, de kunstenaar en de waanzinnige. En het stelt ons in staat om voor deze mogelijkheden te vechten. De profeten in de Hebreeuwse Bijbel hadden deze sublieme waanzin. De woorden van de Hebreeuwse profeten, zoals Abraham Heschel schreef, waren "een schreeuw in de nacht. Terwijl de wereld op zijn gemak is en slaapt, voelt de profeet de explosie van de hemel."
      Primo Levi vertelt in zijn memoires "Overleven in Auschwitz" dat hij Italiaans leerde aan een andere gevangene, Jean Samuel, in ruil voor lessen Frans. Levi draagt Samuel Canto XXVI van Dante's "The Inferno" voor uit het geheugen. Het is het verhaal van Odysseus' laatste reis.

      "Hij heeft de boodschap ontvangen," schrijft Levi, "hij heeft gevoeld dat het met hem te maken heeft, dat het te maken heeft met alle mensen die zwoegen, en met ons in het bijzonder." Levi gaat verder. "Het is van levensbelang en dringend dat hij luistert, dat hij het begrijpt ... voordat het te laat is; morgen kunnen hij of ik dood zijn, of we zien elkaar misschien nooit meer."

      De dichter Leon Staff schreef vanuit het getto van Warschau: "Meer nog dan brood hebben we nu behoefte aan poëzie, in een tijd waarin het lijkt alsof die helemaal niet nodig is."

      Delete
    2. Alleen zij die zich kunnen terugtrekken in de verbeelding, en via hun verbeelding het lijden van de mensen om hen heen kunnen verzorgen, ontdekken de fysieke en psychologische kracht om weerstand te bieden.

      " ... [De mensen merkten] dat Crazy Horse kwieker was dan ooit," zei Black Elk in zijn herinnering aan de laatste dagen van de oorlogen tegen de Indianen. Hij ging verder met te zeggen over de grote Sioux krijger: "Hij bleef bijna nooit in het kamp. De mensen vonden hem alleen in de kou, en vroegen hem met hen mee naar huis te gaan. Hij wilde niet komen, maar soms vertelde hij de mensen wat ze moesten doen. De mensen vroegen zich af of hij wel iets at. Op een keer trof mijn vader hem zo alleen aan en hij zei tegen mijn vader: "Oom, je hebt gezien hoe ik me gedraag. Maar maakt u zich geen zorgen, er zijn grotten en holen waarin ik kan wonen, en daarbuiten kunnen de geesten mij helpen. Ik maak plannen voor het welzijn van mijn volk. "

      Homerus, Dante, Beethoven, Melville, Dostojevski, Proust, Joyce, W.H. Auden, Emily Dickinson en James Baldwin, samen met kunstenaars als de beeldhouwer David Smith, de fotografe Diane Arbus en de bluesmuzikant Charley Patton, hadden het allemaal. Het is de sublieme waanzin die je in staat stelt te zingen, zoals bluesman Ishman Bracey deed in Hinds County, Miss.: "I've been down so long, Lawd, down don't worry me." En toch ligt in de nevelen van de verbeelding ook de zekerheid van goddelijke gerechtigheid:

      Ik voel mijn hel elke dag weer opdoemen;
      Ik voel mijn hel elke dag weer opdoemen;
      Op een dag zal het deze dijk doorbreken en de hele wereld wegspoelen.

      Shakespeare's grootste helden en heldinnen - Prospero, Anthony, Juliet, Viola, Rosalind, Hamlet, Cordelia en Lear - hebben allemaal deze sublieme waanzin. Zoals Theseus zegt in "A Midsummer Night's Dream":

      Geliefden en gekken hebben zulke ziedende hersenen,
      Zulke vormende fantasieën, die meer begrijpen
      Meer dan de koele rede ooit begrijpt.
      De gek, de minnaar, en de dichter
      Zijn allemaal compact van verbeelding.

      "Uiteindelijk functioneren de kunstenaar en de revolutionair zoals ze functioneren, en betalen ze de prijs die ze daarvoor moeten betalen, omdat ze beiden bezeten zijn door een visie, en die visie niet zozeer volgen, maar erdoor gedreven worden," schreef James Baldwin. "Anders zouden zij het leven dat zij gedwongen zijn te leiden nooit kunnen verdragen, laat staan omarmen."

      Delete
  13. De EU maakt meer kapot dan je lief is:


    [Sancties gaan de Westerse burgerij meer pijn doen dan Rusland, waarschuwt Duitse econoom], bron: https://www.frontnieuws.com/sancties-gaan-de-westerse-burgerij-meer-pijn-doen-dan-rusland-waarschuwt-duitse-econoom/

    Uit het artikel:

    [Een soortgelijk sentiment werd gedeeld door de Duitse econoom Aika Hamer, die zei dat de EU te maken zou kunnen krijgen met een terugslag van de anti-Russische sancties en waarschuwde dat als de Duitse economie instort, dan heel Europa in elkaar zal storten.

    “Als de Duitse economie instort door deze maatregelen, dan zal heel Europa uit elkaar vallen,” zei hij.]

    en

    [De voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen heeft van haar kant gezegd dat de EU de betaling van Russisch gas in roebels niet zal toestaan, omdat het volgens haar “een unilaterale beslissing en een duidelijke contractbreuk is. Wij zullen niet toestaan dat onze sancties worden omzeild. De tijd dat energie gebruikt kon worden om ons te chanteren is voorbij.” Tegelijkertijd kondigde zij een nieuw partnerschap tussen de EU en de VS aan, dat inhoudt dat meer Amerikaans vloeibaar aardgas (LNG) aan het blok wordt geleverd als vervanging van Russisch gas.]

    Dat laatste is een utopie omdat Europa daar helemaal geen infrastructuur voor heeft.

    ReplyDelete
  14. Rebel Wisdom was wel een aardige sitre, maar mnet Corona reed hij een echte scheve schaats.
    En mbt Rusland is het ook hopeloos met deze Rebel.

    Hij interviewt iemand die ik niet ken, en ik heb het een tijdje aangehoord, en wat aantek gemaakt.

    Wie er interesse in heeft kan even scannen wat er staat.

    Samo Burja is ewen vrij jonge analist die schippert tussen wat iedereen vindt, en wat de Russische realiteit is.

    Hier de aantek:

    Samo Burja.: Bismarck Anaslysis. Op Rebel Wisdom.
    https://www.bismarckanalysis.com/#/

    Unjust war.
    Invasion, moreel onrechtvaardig.
    ER moest een opheldering komen over Oekr.

    Zou goed zijn :

    Als Okraine bleef bestaan
    Als Putin regering word verdreven:

    Drie voorspellingen:
    1) China zal meer financiele faciliteiten biedend aan aan rogue staten.
    2) Ru bezet grote delen van Oekr.
    3) Putin bilijft komend jaar wel in functie. Daarna onzeker.

    Ik zie vaak : overmatige rationalisatie van onze leiders.
    Het is geen rechtvaardige oorlog. Het is een groto hunmane ramp. Maar is geen militaire ramp voor Ru.

    Ja,. Sancties tegen tanks: heeft zin. Maar China zal profiteren. Wereld zal zich afkeren van Westen.

    Welke bronnen geloof je?
    Wie geeft je accurate info? Wie geeft biased info ?
    Ja, kijk naar video’s etc.
    Waar haal je jouw models voor oorlog vandaan?

    Als je US militaire doctrine volgt: dan is dit niet goed.
    Soviet doet het anders: Bouw anti-lucht defensie.
    tegen Nato.

    Gebruik artillerie.
    Dit leger is tegen Nato air suprematie.

    Zou de Nato met lucht komen om aan te vallen: dan zou het veel verliezen.
    Consensus nu: Dat het niet goed gaat met Ru. Lage moraal etc.
    Samo: Ja, maar hoe weten we wat de moraal is van de Ru soldaten? Bronnen: Oek.
    Ru volk : steunt Putin.

    Is het een ramp of niet? Ru accepteert altijd meer doden.
    Cijfer: B -. Men hoopte op minder weerstand. Maar er is geen onverwachte tegenslag.

    Als je luistert lijkt het alsof Putin bijna verloren is. Dat is propaganda. Onzin.
    Iemand geeft een C -. Maar ik had niks fout gezegd…

    De US hegemonie is over.
    Het westen is zwakker. Geworden.
    India zit niet bij het Westen.
    International Community: heel beperkt.
    Wisdom: twee oorzaken. Mensen kiezen voor 1 pool Mearsheimer. Versus: Ru is een maffia staat. West deed er niks tegen. Mensen vergiftigen. Oorlog in Georgia en Oekr. In 2014.
    Sumo: Ru oefent in empire building, Het is imperialist.
    Maar het is onacceptrabel dat er hypersonische wapens zijn op 4 minuten van Moskuo. En die gaan er komen. Ook al was beloofd dat ze niet zouden komen.
    Elke anti-raket installatie is heel gemakkelijk om te bouwen tot agressie wapen.
    Nato en Ru: zijn imperialist.
    Imbalance of power. Je wel zo veel mogelijk buffer. Staten volgen hun eigenbelang.
    Hij zegt tussen min 18 en 21 heel voorzichtig dat het Westen de Russen er in gelokt heeft.
    Of probeerde te lokken.
    Ik denk niet dat Rusland het zal opgeven. Al die generaals in de VS die steeds zeiden dat ze gingen winnen in Afgh ! Putin heeft ze beter op een rijtje.
    -
    Is Putin bang voor covid?
    Hij gelooft de lab leak hypothese.
    Hij gelooft in een soort bio wapen dat hem besmet. Het Plot van een recente ames Bond film , bijkbaar.
    Wisdom beweert dat Putin in Syria lelijke zaken deed met hospitalen en medici.

    Samo: Als de oorlogs woede eenmaal op gang is, ziet men alleen de misdaden van de andere kant.
    Wij minimeren en trivialiseren onze eigen misdaden. We geven wapens aan moderate rebels in Syria.



    ReplyDelete
    Replies
    1. Vervolg:

      Min 27
      We moeten een wereld bouwen waar geen goede reden is om woedend te zijn op elkaar.

      Studeer de balance of power.

      Wisom: media in Rusland beperkt.

      Sumo: Dit is serieus. Ru zal wellicht 70% van Oekr in nemen.
      Putin zal binnen 5 jaar worden vervangen door een groep generaals.

      De sancties van ons hebben de middenklasse vernietigd.
      Het verzwakt de democratie in Ru.

      De info waar Ru in leeft is disconnected van Realiteit. Maar zo ook bij ons.

      Was is er fout met de conventional wisdom bij ons?
      Dat we denken dat Ru geen doden accepteert. Doen ze wel.

      Er zullen meer kleine staatjes komen zoals Donbas staten.

      Ru zal territoriaal winst maken.
      Oekr zal deels verdwijnen.
      David Fromm. Blue church perspective. ?
      TUSSEN MIN 34 EN 36 ZEGT HIJ VOLGENS MIJ HET VOLGENDE:

      Op korte termijn zal Europa economisch inzakken.
      Maar als we daardoor sneller de EU laten verdwijnen en sneller /eerder aansluiten bij China dan zou gebeuren zònder deze Oekr oorlog en einde van goedkope energie, dan zou het over 30 jaar kunnen blijken een geluk bij een ongeluk te zijn geweest: omdat we minder lang door gaan op een doodlopende weg… ( Achter de VS aan hobbelen)

      Heb ik dat goed geinterpreteerd?

      Delete
    2. Heb je een link naar datgene wat je wil dat we beluisteren c.q. lezen? De link die je geeft, komt bij een pagina uit wat lijkt op een bedrijfspagina.

      Delete
    3. Sofia,

      De link is naar het adviesbedrijf van deze Samo Burja.

      De video van het interview deze link: https://youtu.be/Mu19_rlwHgY

      Soms ga ik een video beluisteren , en kost het me weinig extra tijd om tegelijk hier een samenvartting te typen.

      Dat is wat ik hier ge4daan heb.
      Maar uiteindelijk vond ik het geen al te belanmgrijk interview.

      Vanochtend begon ik op dezelfde manier met Scott Ritter.
      Maar dat interview werd zo interesantr dat ik de reeds geschreven tekst heb gecopieerd en er een heel blog van heb gemaakt.
      Een blog ga ik nog wel wat bijschaven en de lay out wat aandacht geven. Eedn simpele aantekekening in de comments mag best vol fouten staan.
      Het is maar zodat je enig idee hebt waar de man ongeveer over spreekt, zodat je kan besluiten om het wel of niet te gaan beluisteren.

      Delete
    4. @JV, ik wil later die video gaan beluisteren maar daarvoor heb ik uiteraard de link nodig :-)) die had je in de eerste berichten niet gegeven terwijl je wel vroeg (zie laatste zin) of je het goed geïnterpreteerd had.

      Delete
  15. Dat Assange echt op Brian Epstein lijkt: https://youtu.be/TmBTYK7XZQk?t=103

    Allebei geweldige mensen volgens mij.

    Dit is toch wat minder: https://youtu.be/XPQlMmMDm-A

    ReplyDelete

  16. Mijn indruk van de situatie in Mariupol:

    ( Ik volg alleen wat Patrick Lancaster laat zien.)

    Er zijn flats verbrand , of deels verbrand. Maar dat is waarschijnlijk iets van 1%.

    De Oekr zijn niet groot in aantal, maar wel behoorlijk meedogenloos met de burgers die we zien. Ik neem aan dat die burgers als pro-Rus worden gezien door de Oekr.

    DEze mevrouw ...
    https://youtu.be/4XopADw6m9U?t=1103
    .... zegt dat de Oekr haar huis opeisten en dat ze het moest verlaten. Ze zewi dat ze in de kelder wilde blijven wonen.
    Toen kwamen de Oekr de volgende dag terug en brandden haar huis af en haar zoon is in zijn maag geschoten.

    Dus zelfs hier zien we: Als je je verzet ( als Rus) tegen de Oekr nazi's, ja dan ben je niet verstandog bezig.

    Er zijn volgens mij al heel veel mensen vertrokken.
    Jongeren durven wel te blijven.
    Sommige oudjes weten niet bij welke familie ze terecht kunnen, of de verbindingen haperen, en zitten dan zielig ergens onder een een flat.

    Maar geen van deze mensen is duidelijk vermagerd. Ze zijn er ermotioneel vaak slecht aan toe, en er zijn volop verse graven gemaakt in de grasperken in de stad.
    Er vallen dus zeker her en der slachtoffers , van Russische bommen of van Oekr. geweren.

    Ik zag dat Zelenski 45 bussen had gestuurd om 3000 m,ensen op te halen. Maar ik weet niet of dat echt is gebeurd.

    Ik zie dat het Rode Kruis nu mensen weg wil halen. Dat wed hoog tijd.



    ReplyDelete
    Replies
    1. Volgens mij is Mariopul al (in ieder geval voor het grootste deel) in handen van de Russen en wordt er al volop geëvacueerd (door de Russen). Ik heb daar tenminste filmpjes van gezien.

      Delete
    2. Ja, maar volgens mij zijn er ook jonge sterke mensen die kiezen om in Mariupol te blijven.
      Misschien omdat ze geen adres hebben om heen te gaan. Mogelijk omdat ze hun bezittingen willen beschermen. Of omdat ze denken dat ze binnen kort toch weer aan het werk kunnen.

      Kijk, die 15000 Azov lieden die hebben natuurlijk geen behoefte aan de huizen van 500.000 mensen.

      Rusland bombardeert niet blind. Azov heeft wellicht een paar Torchka's afgevuurd , maar verder alleen verdeddigd neem ik aan.

      Delete
    3. [Ja, maar volgens mij zijn er ook jonge sterke mensen die kiezen om in Mariupol te blijven. ]

      Dat zou kunnen. Ik zal zodra ik straks even tijd heb, kijken of ik de status van Mariopul kan terugvinden bij The Saker.


      [Kijk, die 15000 Azov lieden die hebben natuurlijk geen behoefte aan de huizen van 500.000 mensen.]

      Niet om in te wonen nee maar als ze al die huizen kunnen gebruiken om zich daar te verschuilen dan kunnen ze het nog een aardig tijdje uithouden.


      [Rusland bombardeert niet blind. Azov heeft wellicht een paar Torchka's afgevuurd , maar verder alleen verdeddigd neem ik aan. ]

      Er zijn verschillende berichten over Azov, ik neem ook aan dat ze zich verdedigen maar omdat ze zich verschuilen in winkelcentra e.d. moeten ze weten dat dit burgerslachtoffers en -infrastructuur gaat 'kosten'.

      Delete
  17. Scott Ritter is bij Gonzalo Lira en bij Richard Medhurst, maar ik heb nog niet kunnen luisteren.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het interview van Gonzalo Lira (ben heel erg blij dat ik op die podcasts opmerkzaam ben gemaakt!) met Scott Ritter is goed (heb het afgelopen week beluisterd).

      De monoloog over Victoria Nuland ga ik nog een keer beluisteren, daar zit een hele geschiedenisles in.

      Delete
    2. Het lukt eme niet om Gonzalo op Soundcloud te vinden.

      Maar op Medhurst vond ik het heel interessant: zie volgend blog.

      Delete
    3. Volgens mij heeft hij daar geen account, hij plaatst zijn video's voornamelijk op youtube.

      Delete
  18. Ik denk dat nu het gevecht om de Donbass zal gaan beginnen. De 60000 Oekr zijn omsingeld, en kunnen wellicht niet geholpen worden door troepen van buiten.

    Ik ben benieuwd of Rusland bruut gaat bombarderen en daarna met de Tsjechenen de zaak uitkammen.
    Of dat er andere middelen worden gebruikt.

    "War of attrition' is een term die je vaak hoort.
    Dan maak je de oorlog tot een lange keten van kleiere aanvallen, over een lange periode. Je put de vijand uit, en zijn voorraden put je uit.

    Dit staat in tegenstelling tot een echte veldslag waarbij je àlle manschappen tegelijk laat aanvallenen je na een korte tijd weet wie er gewonnen heeft.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ook daar gaat het artikel van The Saker (waar ik hier beneden naar verwijs) op in. Misschien een idee om het als een blog te plaatsen?

      Delete
    2. Ik ga het later bekijken,. Nu even wat anders doen. \

      Ik rijd al een maand zonder rijbewijs, verlopen... geen tijd om de zaak aan te vragen etc,

      Delete
  19. Het feit dat Kiev nu min of meer wordty verlaten door het Russische leger , dat kan ik niet goed verklaren.

    Is Rusland verbaasd over de grote weeerstand van Kiev?
    Ziet men op tegen de enorme inspanning die nodig zou zijn om Kiev in te nemen?

    Was de omsingeling alleen bedoeld om te zorgen dat Kiev geen legers vrij had om naar Donbass te sturen?

    Heeft men intussen al veel Azov lieden het land uit laten vluchten? En is daarmee het doel al deels bereikt?

    Ik ben benieuwd of de oorlog echt naar de zin van Moskou verloopt.

    DC zegt natuurlijk van niet. Moskou zegt natuurlijk van wel.
    De pundits zitten ook in hun eigen kamp.

    Het grote probleem vor Putrin is: Je kunt een vredesakkord maken met het Westen, maar daar schiet je nooit iets mee op.
    Ze houden zich er nooit aan.

    Eigenlijk noopt dat om zeker de helft van Oekraine te blijven bezetten, zodat je de etnische Russen kan beschermen ( omdat die daar wonen) en de kernwapens wat verder van Moskou af houdt.

    Ik denk ook wel dat Rusland de NovoRussia niet meer terug geeft, en dat Odessa mogelijk een haven wordt onder Russisch bewind waar Oekr volledig toegang toe heeft voor zijn handel.

    Zoals Sebastopol onmisbaar is voor Rusland, zo is de haven van Odessa onmisbaar voor Oekr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Het feit dat Kiev nu min of meer wordty verlaten door het Russische leger , dat kan ik niet goed verklaren.]

      In tegenstelling tot wat de propaganda beweert, is het doel nooit geweest om Kiev te bezetten (of zelfs Oekraïne buiten de gebieden van de Donbass en nu misschien het deel langs de kust), het leger was daar gestationeerd om de toevoer naar het (toen nog te vormen) cauldron af te snijden.

      Deze uitleg dus:
      [Was de omsingeling alleen bedoeld om te zorgen dat Kiev geen legers vrij had om naar Donbass te sturen? ]

      Verdere uitleg met kaart in dit artikel: [Day 36 of the Russian SMO in the Ukraine – a look at Ukrainian military], bron: http://thesaker.is/day-36-of-the-russian-smo-in-the-ukraine-a-look-at-ukrainian-military/


      [Het grote probleem vor Putrin is: Je kunt een vredesakkord maken met het Westen, maar daar schiet je nooit iets mee op.
      Ze houden zich er nooit aan.]

      Ja dat is een probleem maar de elites van het westen zijn harakiri aan het plegen en het is maar zeer de vraag of de bevolking dit gelaten over zich heen zal laten gaan.

      Delete