Saturday, March 26, 2022

1261 Wint het Pentagon of winnen de Neocons: oorlog of niet. En: Hetze als nooit tevoren.

Toen de Neocons de 2003-oorlog tegen Irak forceerden (1) , probeerden CIA insiders met harde feiten die oorlog te voorkomen (2). Tevergeefs. 

De Media Hetze geeft de doorslag. Een politicus kan niet anders dan mee gaan in de hetze. Ook op het State Departmens (BuZa)  wemelt het van de Neocons.  

In de laatse maand is die Hetze zo  overweldigend dat iedereen volledig verbaasd staat over die tsunami van eenzijdige propaganda.  Glenn Greenwald vertelt er over  in de 11 min. video hieronder.

Waar ik in de eerste weken nog comments schreef op sites als WNL en de Telegraaf, doe ik dat nu niet meer.  Tegen deze stoomwals valt helemaal niks te beginnen. 

Op de Grote Media zien we alleen generaals die de oorlog steunen en   Putin als de gevaarlijke duivel afschilderen. 

Maar àndere militairen in het Pentagon ( Min. v. Defensie)  zien dat dit op oorlog uit draait, op basis van deze totaal scheve informatie. 

Daarom hebben ze een stuk aan de WaPo  gelekt om te zeggen dat Putin helemaal niet als een dolle duivel te keer gaat. Tegelijk maakte de VN bekend dat er 1035 burgers waren gedood in de eerste maand van de oorlog.  Veel minder burgers dan Russische militairen wellicht.  De cijfers bevestigen de werkwijze die Rusland zegt te volgen:  Langzaam, voorzichtig te werk gaan, geen burgerslachtoffers.  

Ik weet al wat Paul Craig Roberts daarover denkt: "Rusland zal het nooit leren.  Het gaat om de perceptie, en die wordt door de Media gemaakt.  De VS doodde miljoenen burgers maar de media benoemden het sporadisch en op onverschillige wijze dus denkt het volk: "zal wel normaal zijn."  Israel doodde 2200 tegenstanders volgens het boek van Ronan Bergman.  'Zal wel normaal zijn." Maar over die éne  Skripal wordt jaren lang ophef gemaakt. En Skripal leeft nog, als de Engelsen hem niet gedood hebben..     

Op Consortium nieuws wordt deze ontwikkeling beschreven: zie de vertaling hieronder. 




Het Pentagon gooit met waarheidsbommen om een oorlog met Rusland af te wenden

23 Maart, 2022


Gelekte verhalen van het Pentagon hebben blootgelegd hoe de mainstream media het gedrag van Rusland in de Oekraïne-oorlog rapporteren, in een poging om propaganda tegen te gaan die bedoeld is om de NAVO in het conflict te krijgen, schrijft Joe Lauria.


                                                Het Pentagon bij nacht. 


Door Joe Lauria     Special voor Consortium News

Het Pentagon is verwikkeld in een cruciaal gevecht met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en het Congres om een directe militaire confrontatie met Rusland te voorkomen. Een directe confrontatie kan een onvoorstelbare gruwelijke oorlog ontketenen. 


President Joe Biden bevindt zich in het midden van de strijd. Tot nu toe kiest hij de kant van het ministerie van Defensie (Pentagon)  en zegt dat er geen no-fly zone van de NAVO boven Oekraïne kan komen om Russische vliegtuigen te bestrijden omdat "dat de Derde Wereldoorlog wordt genoemd, oké? Laten we even duidelijk zijn, jongens. We gaan niet de derde wereldoorlog uitvechten in Oekraïne."


"President Biden is duidelijk geweest dat Amerikaanse troepen niet tegen Rusland zullen vechten in Oekraïne, en als je een no-fly zone instelt, zul je zeker om die no-fly zone te handhaven, Russische vliegtuigen moeten aanpakken. En nogmaals, dat zou ons in oorlog brengen met Rusland," zei de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin eerder deze maand.
(Het plan van de regering is om de Russische regering ten val te brengen door middel van een grondopstand en een economische oorlog, niet door middel van een directe militaire oorlog).


Maar de druk op het Witte Huis van sommige leden van het Congres en vooral van de pers is onverbiddelijk om de NAVO rechtstreeks bij de oorlog te betrekken. (Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, die aanvankelijk zei dat de NAVO "groen licht" had gegeven om vliegtuigen van Polen naar Oekraïne te sturen, moest terugkrabbelen en is nu tegen een vliegverbod. Ook House Speaker Nancy Pelosi steunde het Poolse-vliegtuigen-plan, dat door het Pentagon werd afgeschoten).


De Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die in de westerse media als een virtuele superheld wordt bejubeld, heeft geaarzeld tussen openheid voor onderhandelingen over een vredesregeling met Rusland en het oproepen van de NAVO, opnieuw op vrijdag, om "het luchtruim te sluiten" boven Oekraïne. Om zijn land te redden lijkt hij bereid het risico te nemen de hele wereld in gevaar te brengen. 


Intussen berichten de westerse media, die zich bijna uitsluitend op Oekraïense bronnen baseren, dat Rusland de oorlog aan het verliezen is, dat het militaire offensief is "vastgelopen" en dat het uit frustratie doelbewust burgers heeft geviseerd en steden plat heeft gegooid.


Biden is ingegaan op dit deel van het verhaal en noemde de Russische president Vladimir Poetin een "oorlogsmisdadiger". Hij heeft ook gezegd dat Rusland een "valse vlag" chemische aanval plant om Oekraïne in de schoenen te schuiven. 


Maar dinsdag trok het Pentagon de stoute schoenen aan en lekte twee verhalen naar verslaggevers die deze 'Putin is Hitler' verhalen  tegenspreken. "Het gedrag van Rusland in de brute oorlog vertelt een ander verhaal dan de algemeen aanvaarde opvatting dat Vladimir Poetin Oekraïne met de grond gelijk wil maken en maximale burgerschade wil toebrengen - en het onthult de strategische evenwichtsoefening van de Russische leider," meldde Newsweek in een artikel met de titel: 

"Poetins bommenwerpers kunnen Oekraïne verwoesten, maar hij houdt zich in. Hier leest U waarom hij dat doet. "

Het artikel citeert een niet nader genoemde analist van de Defense Intelligence Agency (DIA) van het Pentagon die zegt: "Het hart van Kiev is nauwelijks geraakt. En bijna alle lange-afstands aanvallen zijn gericht op militaire doelen."


Een gepensioneerde Amerikaanse luchtmachtofficier die nu werkt als analist voor een contractant van het Pentagon, voegde daaraan toe: "We moeten het werkelijke gedrag van Rusland begrijpen. Als we onszelf er alleen maar van overtuigen dat Rusland lukraak bombardeert, of [dat] het er niet in slaagt meer schade toe te brengen omdat zijn personeel niet tegen zijn taak is opgewassen of omdat het technisch onbekwaam is, dan zien we niet het echte conflict."


Het artikel zegt:


"Vanaf het afgelopen weekend, na 24 dagen oorlog, heeft Rusland ongeveer 1400 aanvalsvluchten gevlogen en bijna 1000 raketten gegooid. Ter vergelijking: de Verenigde Staten hebben meer vluchten gevlogen en meer wapens afgeleverd op de eerste dag van de oorlog in Irak in 2003). ...


Een deel van die aanvallen heeft burgerdoelen beschadigd en verwoest en onschuldige burgers gedood en verwond, maar het niveau van dood en verwoesting is laag in vergelijking met de capaciteit van Rusland.


Ik weet dat het moeilijk te verkroppen is dat het bloedbad en de verwoesting veel erger kunnen zijn dan het is,' zegt de DIA-analist. Maar dat is wat de feiten laten zien. Dit suggereert in ieder geval voor mij dat Poetin niet opzettelijk burgers aanvalt, dat hij zich er misschien van bewust is dat hij de schade moet beperken om een uitweg te laten voor onderhandelingen.""


Een tweede gepensioneerde U.S. Air Force officier zegt:


"Ik ben gefrustreerd door het huidige verhaal - dat Rusland het opzettelijk gemunt heeft op burgers, dat het steden met de grond gelijk maakt, en dat het Poetin niet kan schelen. Zo'n vertekend beeld staat het vinden van een goede oplossing in de weg vóór er een echte ramp gebeurt of de oorlog zich uitbreidt naar de rest van Europa. Ik weet dat het nieuws blijft herhalen dat Poetin burgers als doelwit neemt, maar er is geen bewijs dat Rusland dat opzettelijk doet. Sterker nog, ik zou zeggen dat Rusland duizenden burgers meer zou kunnen doden als het dat zou willen."


Deze Pentagon bronnen bevestigen wat Poetin en het Russische Ministerie van Defensie al de hele tijd zeggen: dat Rusland in plaats van "vast te zitten", een methodisch oorlogsplan uitvoert om steden te omsingelen, humanitaire corridors voor burgers te openen, civiele infrastructuur zoals water, elektriciteit, telefonie en internet intact te laten, en te proberen zoveel mogelijk burgerslachtoffers te vermijden.


Tòt deze Pentagon lekken was het moeilijk om te weten of Rusland volledig de waarheid sprak en dat de media fabels publiceerden die door de Oekraïense publiciteitsmachine waren verzonnen. 


Geen bewijs van chemicaliën


De moed van het Pentagon zal op de proef worden gesteld ( De Neocons zullen zeer zware pressie uitoefenen op hen)  als er een aanval met chemische wapens plaatsvindt in Oekraïne. Biden heeft gezegd dat Rusland een "zware prijs" zal betalen, maar wie de dader zal zijn, is misschien niet duidelijk. Wie er ook achter zo'n aanval zit, de roep om directe militaire actie zal zeker toenemen in de Amerikaanse media, het Congres en misschien ook intern bij het State Dept.

        -----------

Het tweede mainstream artikel ondermijnt direct Biden's dramatische waarschuwing.  Reuters rapporteerde: 

"De Verenigde Staten hebben nog geen concrete aanwijzingen gezien van een op handen zijnde Russische aanval met chemische of biologische wapens in Oekraïne, maar houden de stromen inlichtingen daarvoor nauwlettend in de gaten, zei een hoge Amerikaanse defensieambtenaar."


Het citeerde de Pentagon ambtenaar als zeggend: "Er is geen indicatie dat er iets op handen is in dat opzicht op dit moment." Noch The New York Times noch The Washington Post publiceerden het Reuters artikel, dat verscheen in het meer obscure U.S. News and World Report. 


Laat de feiten nooit in de weg staan van een goed verhaal - zelfs als dat kan leiden tot de meest verwoestende gevolgen in de geschiedenis.


Joe Lauria is hoofdredacteur van Consortium News en voormalig V.N.-correspondent voor The Wall Street Journal, Boston Globe en tal van andere kranten, waaronder The Montreal Gazette en The Star of Johannesburg. Hij was onderzoeksjournalist voor de Sunday Times of London, financieel verslaggever voor Bloomberg News en begon zijn professionele werk als 19-jarige stringer voor The New York Times.  Hij is te bereiken op joelauria@consortiumnews.com en te volgen op Twitter @unjoe  



8 comments:

  1. Hartelijk dank voor het plaatsen en vertalen van het stuk.
    Ik neem met genoegen waar, dat het Pentagon van het Leugenimperium het niet aandurft, om op enigerlei wijze een 3e WO te starten en zeker niet in Oekraïne. Ze zullen stuiten op hetzelfde probleem, waar Rusland mee te kampen had: De aanvoerlijnen worden te lang en de militairen blijven verstoken van aanvoer van munitie, wapens en brandstof.
    Hoe wil het Leugenimperium dat dan doen, terwijl zij zeker 10.000 km verderop hun voorraden zich bevinden?
    Even los van de bewapening, waarvan die van Rusland superieur is van het Leugenimperium. Die hebben al hun geld gestoken in corruptie en omkopen, terwijl Rusland dit gebruikte voor ontwikkeling en verbetering van hun arsenaal.

    Fijn om te constateren, dat er nog een paar 'gezonde' geesten in het Leugenimperium rondlopen.
    Biden zegt, dat als een gifgas-aanval plaats vindt, dat Rusland een zware prijs hiervoor moet betalen, waarmee hij zichzelf schaakmat zet en geen ruimte meer overlaat tot een andere actie, -stel dat zo'n aanval plaatsvindt-. Het getuigt van uitspraken van een demente leider, die onderhand -qua moreel- door iedere vloer is gezakt, die je maar kunt bedenken. Dit geldt ook zeker voor de leiders van de ondersteunende landen van de navo, waarvan Mark R. er een van is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vòòr de Irak oorlog zeiden CIA lieden ook : Saddam is OK. Geen WMD's. Geen oorlog beginnen.
      Maar de joodse Media maakten iederen gek, en wonnen.

      Ik citeer Thomas Friedman: This is a war of an elite. Friedman laughs: I could give you the names of 25 people (all of whom are at this moment within a five-block radius of this office) who, if you had exiled them to a desert island a year and a half ago, the Iraq war would not have happened. ( Haaaretz https://www.haaretz.com/1.4764706

      Na de oorlog verscheen een rapport: "We hebben ons vergist " Nee. het was opzet.

      Zo gaat het ook met Oerkaine.

      De cruciale vraag is nu:
      Willen de Neocons hier een kernoorlog, of durven ze dat niet aan.

      Ik denk dat ze het wel een prettig idee vinden: 500 miljoen Christenen dood.

      Delete
    2. [Willen de Neocons hier een kernoorlog, of durven ze dat niet aan. ]

      Ze zullen het wellicht proberen maar de situatie is nu echt anders dan 20 jaar geleden. Irak was natuurlijk geen match voor de V.S., Rusland (die op dit moment al zo'n 20 jaar op het leugenimperium voorloopt wat wapen-ontwikkeling betreft) is dat wel. Ze kunnen van 1 ding zeker zijn: ze krijgen dit keer de bommen (ook kernbommen) op hun eigen hoofd.

      Delete
    3. [Fijn om te constateren, dat er nog een paar 'gezonde' geesten in het Leugenimperium rondlopen.]

      Zoals @JV schrijft, die liepen er ook de afgelopen 20 jaar rond maar daar werd niet naar geluisterd. De meeste mensen lijken maar niet te begrijpen dat het niet de militairen zijn die beslissen of er oorlog wordt gevoerd (militairen willen dat paradoxaal over het algemeen niet) maar de POLITIEK.


      [Het getuigt van uitspraken van een demente leider, die onderhand -qua moreel- door iedere vloer is gezakt, die je maar kunt bedenken. Dit geldt ook zeker voor de leiders van de ondersteunende landen van de navo, waarvan Mark R. er een van is.]

      Eens. Er zijn geen vloeren meer over waar ze doorheen kunnen zakken, ze zitten al onder de kelder. Dit geldt overigens ook voor de stukjesschrijvers en voorleesvaders en -moeders van de westerse pers. Hoe die lui nog met zichzelf kunnen leven, is mij een raadsel.

      Delete
  2. https://www.youtube.com/c/PTEGeopoliticsWorldGoneCrazy/videos

    Deze man maakt goede , neutrale blogs. Hij heet AJ.

    Verder weet ik er niets van.

    ReplyDelete
  3. Patrick Lancaster spreekt met vier vrouwen die uit Mariupol geevacueerd zijn.

    Algemene idruk: Ze hebben een maanmd lang gechuild voor bommen.
    Ze zagen zelden Oekraiense strijders.
    Oekr soldaten hebben geen initiatief genomen om het te evacueren.
    Maar zelf hebben ze dat ook niet gedaan. Ze hadden geen telefoon die werkte.
    Op het laatst zijn ze door Donetsk strijders geevacueerd, naar Russisch gebeid.

    Qua uitspraken blijven zxe allemaal op de valkte: niet pro Oekr en niet pro Rusland.

    https://www.youtube.com/watch?v=nhLB5Wp1lGs&t=1243s

    ReplyDelete
  4. [Ik weet al wat Paul Craig Roberts daarover denkt: "Rusland zal het nooit leren. Het gaat om de perceptie,en die wordt door de Media gemaakt. De VS doodde miljoenen burgers maar niemand deed er opgewonden over dus denkt het volk: zal wel normaal zijn. Israel doodde 2200 tegenstanders volgens het boek van Ronan Bergman. 'Zal wel normaal zijn." Maar over die éne Skripal wordt jaren lang ophef gemaakt. ]

    Een geweldige 'marketing'campagne maakt niets uit als deze degenen voor wie het bedoeld is niet bereikt. In dit geval de Amerikaanse en met name de Europese burgers. Maar zo slecht zal Rusland het wel niet gedaan hebben want anders had het Leugenimperium de Russische media niet afgesloten in het Westen. De planners in het Westen waren er blijkbaar toch bang voor. Dus wat had Rusland moeten doen? Net als tijdens WWII pamfletten uitstrooien boven het grondgebied van het Westen?

    Verder doet de "campagne" het in Rusland blijkbaar nog niet zo slecht want de ratings van Putin schieten omhoog terwijl die van Biden in vrije val zijn.

    ReplyDelete
  5. Wat is er aan de hand (ja, ja ik ben achterdochtig)? Moet Joe Biden het veld ruimen, "geimpeached" worden?

    [EXCLUSIVE: Hunter Biden DID help secure millions in funding for US contractor in Ukraine specializing in deadly pathogen research, laptop emails reveal, raising more questions about the disgraced son of then vice president], bron: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10652127/Hunter-Biden-helped-secure-millions-funding-military-biotech-research-program-Ukraine.html?

    Vroeger of later zullen diezelfde acties natuurlijk aan Biden zelf gekoppeld worden.

    ReplyDelete