Monday, March 14, 2022

1255. 25 Media schoften beslisten inval in Irak 2003. Naar Scott Ritter, Drumheller en Yellow Cake werd niet geluisterd..

In 1990 waren de Neocons woedend dat papa Bush Saddam had laten zitten, na 'Desert Storm', de oorlog na de Kuweit-val waar  Saddam was ingetrapt. 

In 2000 schreven de Neocons al dat Saddam moest verdwijnen.



Na 911, dat voor de oorlogs-bereidheid van Senaat en volk moest zorgen, stond Irak als tweede land op de lijst van 'Te verwoesten landen.'

Hij was al jaren zwart gemaakt, zoals al te lezen is in het boek van oud Mossad agent Ostrovsky: "We gaan Saddam zwart maken,  rijp maken voor de slacht'. 

Er werd beweerd dat hij WMD's zou maken, chemische wapens. Maar Scott Ritter die daar inspecteur was,  wist zeker dat hij die niet zou hebben, en vertelde dat ook aan zijn bazen.  Geen effect.

CIA baas in Rome,  Drumheller, die zeeer nauw contact had met een zeer betrouwbaar gebleken mol in Saddams  regering , meldde aan zijn bazen: Geen  WMD's in Irak.  Maar geen effect. 

Een CIA hoge Piet wiens naam ik vergeten ben, moest onderzoek doen in Niger om te zien of Saddam daar de grondstof voor kernwapens had gekocht,  de 'yellow cake'.  Deze CIA man  meldde aan de baas:  Nee,  geen grondstof voor  kernwapens gekocht door Saddam. ( Ik had een verklaring van die CIA man zelf.  Nu onvindbaar.  En ik had een video waar alles werd uitgelegd.  Hij is van youtube. Dit  was de omschrijving : Jeff Gates interview; Guilt by Association Pt 1of 3 )

Hoe kan het dan dat die oorlog toch door ging? 

Laat ons eens kijken wat de zeer fameuze  NY Times columnist Tom Friedman in Haartez zegt

Is the Iraq war the great neoconservative war? It's the war the neoconservatives wanted, Friedman says. It's the war the neoconservatives marketed. Those people had an idea to sell when September 11 came, and they sold it. Oh boy, did they sell it. So this is not a war that the masses demanded. This is a war of an elite. Friedman laughs: I could give you the names of 25 people (all of whom are at this moment within a five-block radius of this office) who, if you had exiled them to a desert island a year and a half ago, the Iraq war would not have happened.

We zien dat je een volk  en een regering kunt ophitsen tot oorlog, zònder ook maar één echte geldige reden te hebben. 

Niet meer dan leugens , wat bloed en puin , en Propaganda,  weken lang propaganda voeren met de MSM. 

Tom Friedman zegt het zelf !! 

Hetzelfde gebeurt op dit moment. 

De enige cruciale vraag is:

Schrikken ze toch terug voor een kernoorlog, of durven ze dat wel aan. 
Of wìllen ze dat juist wèl ? 

Er wordt in elk geval vreselijk ijverig die richting op gewerkt, en de dader is al helemaal in de verf gezet: Putin.   De plausible deniability is al helemaal voor elkaar: 'it was nit us !'  


Dat is de enige vraag die NU onze toekomst bepaalt. 


Nu ga ik verder met twee publicaties van Scott Ritter, over de situatie vandaag:

Ritter legt uit dat eerst een land wortdt terug gebracht tot zijn leider. Dat die leider daarna wordt zwartgemaakt, bijna altijd met leugenachtige Narratives, zolang men  ergens een foto heeft die ergens in de verte kan worden gebruikt omdat narratiove te onderbouwen. Of één regel die de man ooit uitsprak, en die dan uit de context gehaald en in een volledig àndere context geplaatst,  elke week jaar in jaar uit wordt herhaald. ( Zie punt 3)     Ergens las ik er een psychologiswsche verklaring over; fluiditeit ?  Dat een leugen die vaak wordt herhaald, langzaam in het hoofd tot waqarheid word.)   

Scott Ritter op camera maart 2022 over Oekraine : Zelfde situatie als in 2003.

           ---------------------- Hieronder een artikel op ICH------------

HIER het origineel ICH.

  

Heb medelijden met de Natie

 

Door Scott Ritter

 

Heb medelijden met de Natie

Heb medelijden met de natie waarvan de mensen schapen zijn

En wiens herders hen misleiden...

Heb medelijden met de natie, oh heb medelijden met de mensen

Die toestaan dat hun rechten eroderen

en die hun vrijheden laten wegspoelen

- Lawrence Ferlinghetti

 

March 09, 2022: Information Clearing House -- " Consortium News " - 

In de afgelopen maanden hebben de Verenigde Staten een soort transformatie ondergaan waarover je alleen in geschiedenisboeken leest - van een natie die onvolmaakt, maar toch standvastig, de belofte, zo niet het principe, van vrijheid omarmde, vooral als het aankwam op dat meest basale recht - de vrijheid van meningsuiting. Democratieën leven en sterven van het vermogen van een geïnformeerde burgerij om deel te nemen aan een open debat, dialoog en discussie over moeilijke kwesties. Vrijheid van meningsuiting is een van de grondbeginselen van de Amerikaanse democratie - het idee dat, hoe ver iemands opvattingen ook mogen afwijken van die van de heersende maatschappij, het recht om vrijelijk meningen te uiten zonder angst voor censuur of repressie bestond.

 

Nu niet meer.

 

In de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne is de russofobie die in de Verenigde Staten de kop opstak sinds de eerste Russische president van na de Koude Oorlog, Boris Jeltsin, de teugels van de macht overgaf aan zijn zelfgekozen opvolger, Vladimir Poetin, naar boven gekomen als de verrotte kern van een overrijpe steenpuist. Dat deze anti-Russische tendens ook in de Verenigde Staten bestond, was op zich geen geheim. Sinds 2000 hebben de Verenigde Staten de klassieke Russische gebiedsstudies aan de kant geschoven ten gunste van een nieuwe school die de doctrine van het "Poetinisme" omarmt, met als kern de onjuiste gedachte dat alles in Rusland draait om de persoon van Vladimir Poetin.

 

Hoe meer de Verenigde Staten worstelden met de realiteit van een Russische natie die niet bereid was zich opnieuw te laten beperken door het juk van de als "democratie" vermomde tapijteconomie die tijdens het Jeltsin-tijdperk had geheerst, hoe meer het dogma van het "Poetinisme" ingang vond in de instellingen waar het intellectuele onderzoek van complexe problemen ogenschijnlijk plaatsvond - de zalen van de academische wereld die op hun beurt de geesten voortbrachten die de beleidsformulering en -uitvoering aanstuurden.

 

Uitschieters als Jack Matlock, John Mearsheimer en Stephen Cohen werden ontslagen ten gunste van een nieuw soort Ruslanddeskundige, aangevoerd door mensen als Michael McFaul, Fiona Hill en Anne Applebaum. Echte Russische gebiedsstudies werden verdrongen door een nieuw gebied van autoritaire studies, waar de ziel van een natie die ooit werd gedefinieerd door het leven en de werken van Dostojevski, Tolstoj, Gorki, Lenin, Stalin, Sacharov en Gorbatsjov werd gedistilleerd tot een oppervlakkige karikatuur van één man - Poetin.

 

We hadden dit al eerder gezien, in de aanloop naar de door de VS geleide invasie en bezetting van Irak, toen de nationale identiteit van een volk dat zijn erfenis terugvoerde tot de Bijbelse tijden van Babylon, werd gevat in de persoon van één man, Saddam Hoessein. Door zich uitsluitend te concentreren op een gefabriceerd verhaal dat voortkwam uit een simplistisch begrip van één man, verdoezelden de Verenigde Staten de complexe interne werkelijkheid van het Iraakse volk en zijn natie, en maakten zich daarmee op voor een nederlaag. Het was alsof de lange en legendarische geschiedenis van Irak ophield te bestaan.

 

Het effect van deze verwijdering van context en relevantie uit het nationale discours werd gevoeld in de aanloop naar het besluit om een illegale aanvalsoorlog te beginnen - de grootste oorlogsmisdaad van allemaal, volgens Robert H. Jackson, rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof en hoofdaanklager van de VS tijdens het Neurenburg Tribunaal voor Oorlogsmisdaden.

 

Mijn eigen persoonlijke ervaring getuigt van deze realiteit. Als voormalig hoofd wapeninspecteur in Irak van 1991-1998 bevond ik mij in een unieke positie om commentaar te leveren op de waarheidsgetrouwheid van de beweringen van de Verenigde Staten dat Irak nog steeds massavernietigingswapens zou bezitten in strijd met zijn verplichting deze te ontwapenen. Toen mijn standpunt goed uitkwam voor een verhaal waarin een Democratische president, Bill Clinton, werd aangevallen, werd ik graag omhelsd. Toen mijn op feiten gebaseerde verhaal echter indruiste tegen het regime-veranderingsbeleid van Clinton's opvolger, George W. Bush, werd ik als een paria terzijde geschoven.

 

Politiek van persoonlijke vernietiging

 

De politiek van persoonlijke vernietiging werd ten volle aangewend, en ik werd aangevallen omdat ik een spreekbuis van Saddam zou zijn en,  misschien wel het ergste voor iemand die zijn land trots en eervol diende als officier van de Amerikaanse mariniers, anti-Amerikaans zou zijn. Het deed er niet toe dat, zonder uitzondering, de die ik aanvoerde om de argumenten voor een oorlog tegen Irak aan te vechten op feiten gebaseerde argumenten, juist bleken te zijn - op het moment en de plaats waar de argumenten de meeste weerklank hadden kunnen en moeten vinden (tijdens de aanloop naar de invasie) - dat mijn stem effectief tot zwijgen was gebracht.

 

Ik zie hetzelfde patroon vandaag weer in het spel als het gaat om het moeilijke onderwerp Rusland. Zoals elke belangrijke kwestie heeft ook het conflict tussen Rusland en Oekraïne twee kanten. De humanitaire tragedie die de burgers van Oekraïne is overkomen, is wellicht het grootste argument tegen de Russische militaire inval. Maar was er wel een haalbare diplomatieke uitweg die deze afschuwelijke situatie had kunnen voorkomen?

 

Om die vraag te onderzoeken, moet men echter in staat en bereid zijn een op feiten gebaseerde discussie aan te gaan over de Russische motieven. Het grootste probleem met deze benadering is dat het verhaal dat dan ontstaat degenen die het westerse dogma van het "Poetinisme" aanhangen niet goed uitkomt, omdat het gebaseerd is op de irrationele neigingen en de geopolitieke eetlust van één man - Vladimir Poetin.

 

De kwestie van de NAVO-uitbreiding en de bedreiging daarvan voor de Russische nationale veiligheid wordt afgedaan met de wegwerpgedachte dat de NAVO een defensieve alliantie is en als zodanig geen bedreiging kan vormen voor Rusland of zijn leider. De kwestie van de aanwezigheid van de kanker van de neonazi-ideologie in het hart van de Oekraïense regering en de nationale identiteit wordt afgedaan met het "feit" dat de huidige president van Oekraïne zelf een Jood is. Het acht jaar durende lijden van de Russischtalige burgers van de Donbass, die leefden en stierven onder de onophoudelijke bombardementen door het Oekraïense leger, wordt eenvoudigweg genegeerd alsof het nooit heeft plaatsgevonden.

 

Het probleem met het pro-Oekraïense verhaal is dat het op zijn best onvolledig is, en erger nog ongelooflijk misleidend. De uitbreiding van de NAVO is door Rusland consequent aangemerkt als een existentiële bedreiging. De overheersing van de haatdragende neonazistische ideologie van extreem-rechts in Oekraïne is goed gedocumenteerd, tot en met hun dreigement om de zittende president, Volodymyr Zelensky, te vermoorden als hij hun bevelen niet zou opvolgen. En het feit dat de voormalige president van Oekraïne, Petro Porosjenko, beloofde de Russischtalige bevolking van de Donbass in de kelders te laten kruipen onder het gewicht van Oekraïens artillerievuur, is goed gedocumenteerd.

 

Helaas voor degenen die een geïnformeerde, op feiten gebaseerde discussie, dialoog en debat willen voeren over het complexe probleem dat de betrekkingen tussen Oekraïne en Rusland is, is de realiteit dat feiten niet bevorderlijk zijn voor de bevordering van het "Poetinisme"-dogma dat de Amerikaanse academische wereld, de regering en de mainstream media vandaag in zijn greep heeft.

 

De tactiek uit het Saddam-tijdperk om het karakter te besmeuren van iedereen die de conventionele wijsheid met betrekking tot Rusland en zijn leider in twijfel durft te trekken, is springlevend in het land van de vrije mensen , het vaderland van de moedigen. De aloude tactiek van het boycotten van dergelijke stemmen door de mainstream media is in volle gang - de zogenaamde nieuwskanalen worden overspoeld met de acolieten van het "Poetinisme", terwijl iedereen die het officieel gesanctioneerde verhaal van "Oekraïne goed, Rusland slecht" in twijfel durft te trekken, wordt uitgesloten van deelname aan de "discussie".

 

Russische misinformatie

 

En in dit tijdperk waarin sociale media in veel opzichten de mainstream media hebben verdrongen als de bron van keuze voor de meeste Amerikanen, heeft de Amerikaanse regering samengespannen met de commerciële aanbieders van de belangrijkste platforms die worden gebruikt om informatie te delen om alles wat afwijkt van de officiële lijn te bestempelen als "Russische desinformatie", waarbij ze zelfs zo ver gaat om gegevens afkomstig van Russische bronnen te bestempelen als "door de staat gesponsord", samen met een waarschuwing die veronderstelt dat de informatie binnen de informatie op de een of andere manier gebrekkig is en gevaarlijk voor het normale democratische discours.

 

De ultieme sanctie kwam echter toen de Amerikaanse regering druk uitoefende op de internetproviders om alle aan Rusland gelieerde media af te sluiten, wat leidde tot de sluiting van RT America en andere mediakanalen waarvan de nauwkeurigheid en onpartijdigheid, na onderzoek, die van hun Amerikaanse tegenhangers ver overtroffen.

 

Nu gaat Amerika nog een stap verder met de pandemie van russofobie die het land overspoelt en waarbij alles wat Russisch is uit het nationale discours en de nationale ervaring wordt gezuiverd. Russische boeken worden verboden en Russische restaurants geboycot en erger nog, aangevallen. De massale economische sancties tegen Rusland en het Russische volk hebben zich uitgebreid tot wat neerkomt op een uitwissen van alles wat Russisch is uit de Amerikaanse ervaring.

 

Waar zal dit ophouden? De geschiedenis toont aan dat Amerika in staat is zichzelf te genezen - de nationale schande die de behandeling van de Japanse Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog was, is een duidelijk bewijs van dit verschijnsel. De politiek van annulering die in de Amerikaanse politiek is ontstaan, heeft echter nooit het soort potentiële terugslag met zich meegebracht dat in het geval van Rusland bestaat.

 

In de stormloop op de annulering van Rusland in naam van het verslaan van Poetin heeft emotie de plaats ingenomen van gezond verstand, en wel in die mate dat de mensen over het hoofd zien dat Rusland een kernmogendheid is die bereid en in staat is zijn arsenaal, dat tot een Armageddon kan leiden, te gebruiken ter verdediging van wat het als zijn legitieme nationale veiligheidsbelangen beschouwt.

 

Er is nog nooit een moment geweest waarop een nationale discussie zo essentieel is geweest voor het voortbestaan van het Amerikaanse volk en de gehele mensheid. Als deze discussie zou kunnen plaatsvinden gewapend met alle feiten en meningen met betrekking tot Rusland, zou er misschien hoop zijn dat de rede zou zegevieren en dat alle naties de afgrond van onze collectieve zelfmoord zouden kunnen verlaten. Helaas is het Amerikaanse democratische experiment niet bevorderlijk voor een dergelijke omarming op korte termijn van gezond verstand en redelijkheid.

 

"Heb medelijden met de natie," schreef Ferlinghetti, "waarvan de leiders leugenaars zijn, de wijzen het zwijgen wordt opgelegd en de dwepers door de ether zweven."

 

Heb medelijden met Amerika.

 

Scott Ritter is een voormalig inlichtingenofficier van de US Marine die in de voormalige Sovjet Unie diende.


37 comments:

  1. MEARSHEIMER OP 3 MAART 2022

    met in 20 minuten zijn uitleg: https://youtu.be/T6mw9U62ZJU

    John Mearsheimer Ukraine-Russia 2022 Analysis

    ReplyDelete
  2. Een Nederlandse filosoof die in elk geval de allerergste leugens over Ruisland wewerlegt, maar volgens mij nog heel veel 5e Colonne standpunten verkondigt.

    HIj staat dichter bij Pussy Riot dan bij de gewone Rus.

    https://youtu.be/74y2qkUgLAs

    De man achter Putin | Lezing door filosoof Evert van der Zweerde ( in 2016 uitgesproken)

    ReplyDelete
  3. V.w.b. de biologische wapens van de Oekraïne, die er volgens de us niet zijn: De WHO verzoekt UK de rotzooi te vernietigen, terwijl in alle toonaarden wordt ontkend, dat die er zijn.
    Anti-Spiegel is een goede vervanging voor RT.com en Sputnik, voor als je geen VPN hebt.

    ReplyDelete
  4. Smeets is iemand die de Moorddadige Neocons verdedigt. Ze hebben Oekraine overgenomen ( "Yats must be boss") , en gebruiken Azov types om Russen te doden. 15000 mensen in Donbass zijn gedood. Ik zag er nog nooit één menselijk verhaal over. Oekraone heeft 11 maal zoveel inwoners. 11 x 15000 = 165000 doden. Hoeveel dode Oekrainers zijn er nu? 1000 ? 165 maal zoveel doden in Donbass, maar nooit een woord er over. Dat is dus discriminatie. Smeets discrimineert. Kockelman discrimineert. WNL discrimineert. En èlke journalist in Nederland discrimineert. En àlle Media discrimineren dag in dag uit. Vol verve ! En woedend dat ze zijn ! En discrimineren dat ze doen!

    ReplyDelete
  5. Chris Hedges: https://youtu.be/ILOnZNYPlFY

    HIj zegt dat het MIC geld ruikt en daarom oorlog wil in Oekraine

    -------------

    Gilad Atzmon: https://www.unz.com/gatzmon/putins-war/


    De westerse politici zijn minkukels die in het bedrijfslevern niet terecht kunnen.

    ( In Fankrijk zijn 9 presidentsdkandidaten.
    Sinds Selene Royal haar bezittingen bekend maakte pre-verkieingen, is dat daat eenongeschrevene wet geworden.

    Nacron beszigt 500.000 euro.
    Slechts één bezit meer dan 5 miljoen.
    Op dit niveau is dit inderdaad een brevet van onvermogen.)

    Atzmon: Oekraine is ook een manier om witte arbeiders naar de EU te laten komen.
    Vind men minder problematisch dan Aftrikanen of moslims, om de vergrijzende bevolking te steunen.

    ---


    ReplyDelete
    Replies
    1. @JV, zou je alsjeblieft willen ophouden met het irritante gebruik van dat woke "witte". De autochtone Europeaan is niet wit, die is blank.

      Delete
    2. Ik heb zo weinig interesse in die nieuwe fantasie dat ik nog steeeds niet weet of ik nu een wappie ben of juist niet.

      Zo weet ik dus ook niet wat nou juist is: witte of blanke.

      Excuus als het jou pijn doet,maar ik weet echt niets van deze discussie.


      Delete
    3. Het doet me geen pijn maar het irriteert me mateloos. Witte is woke en dus tegenwoordig juist maar blanke is de correcte term. Als je het verschil wil zien c.q. weten, leg je je hand maar op een wit papiertje, de enigen die in de buurt van die kleur komen, zijn de Engelsen, de rest beslist niet.

      Delete
    4. P.S., degenen die achter dat woke gebeuren zitten, zijn de neefjes dus je doet de neefjes een enorm plezier met het gebruik van 'witte'.

      Delete

  6. Boer Kees Huizinga klaagt dat hij niet kan zaaien in Oekraine.

    Hongersnood dreigt door problemen bij Oekraïense boeren: 'Gevolgen niet te overzien'
    https://youtu.be/sfI8JHZBjEI


    Ik heb een goed idee, Kees. Als je nou eens zou zeggen waarom Rusland deed wat het gedaan heeft. Weet je dat niet? Ik zal het je zeggen: 1) VS heeft beloofd dat ze niet dichter naar Moskou zou gaan als Gorbachov zijn leger terug trok. Maar we doen het wel. 2) Rusland vroeg om te stoppen met moorden op Donbassers, zoals we in Minks2 hadden toegezegd. Wij weigeren. 3) Rusland wil dat we de gevaarlijke Aegis raket installaties in Roemenie en Polen sluiten. Maar wij weigeren. 4) Rusland is niet vergeten dat Amerika het ABM en INF verdrag opzegde, zodat ze weer alle raketten kunnen bouwen tegen Rusland die ze maar willen maken. Geen veilig idee.
    In december - na vele jaren wachten en slikken, en veel beloftes aan ons - was het geduld op: Rusland eiste in December: Geef ons de veiligheid. of we zullen die veilgheid zelf nemen, door Oekraine te ontwapenen. ( Niet veroveren, niet plat bombarderen zoals de VS altijd doet. Nazi's er uit. Ontwapenen. ).
    Wij vonden het niet nodig om onze beloftes te houden. We riepen: "Mijnheer Putin, U bent gek. U wil het Grote Rusland herstellen! En wij zijn helemaal niet agressief; de Nato is defensief ! " Onwetend als we zijn, geloofden we uiteraad de onzin die we riepen.

    Putin zei: "O ja? defensief? Maar je hebt toch een Artikel 4, en dat staat je toch toe om agressief te worden? Dat gebruikte je toch tegen Yugoslavie, tegen Irak, tegen Afghanistan, tegen Libie, tegen Syrie ? En nou heb je artikel 4 ook in werking gesteld voor Rusland. Dus wie wil je nou precies wijsmaken dat je niet agressief bent?
    Jullie Westerse publiek ? Tja, die Westerlingen kennen we: Napoleon, Hitler. Wij vinden het een agresseif zooitje.

    En zo is het mijnheer Putin. U heeft volledig gelijk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Wij vinden het een agresseif zooitje. ]

      Advocaat van de duivel: wat deden de Russen hier in 1799? Een aanval op Nederland inzetten. In alliantie met de Engelsen. Doel? De Fransen te verdrijven. Dit zet de acties van Napoleon misschien een beetje in een ander daglicht.

      En wat deden de communisten in Duitsland in de jaren voorafgaand aan de invasie van Rusland? Juist ja, proberen een revolutie in gang te zetten die net zo Duits was als de Russische in 1917 Russische. De inval van Duitsland was net zo min tegen de Russische bevolking gericht als de militaire actie van Rusland in Oekraïne vandaag de dag.

      Delete
    2. Ik kan alleen iets leven van mensen die me aanvallen.

      Ik wist dus niet dat Rusland ons had aangevallen in 1799.

      Ik lees wel dit: In 1792, revolutionary France declared war on Russia and Prussia,

      Ik ben benieuwd of je een link hebt naar die aanval van rRusland op het Westen.
      Ik wil weten hoe dat precies ging.

      ==
      Als ik over Putin spreek, dan wil ik niet de wandaden van de USSR aan hem verwijten. Die zijn volgens mij de schuld van de joodse invloed.

      Rosa Luxemburg en Karl Liebknecht waren twee communisten die de opstanden in Berlijn en Munchen pleegden in 1919 onmgeveer, als ik het goed heb.

      Volgens mij was die beweging ook joods-aangestuurd.

      En het socialistische aspect van het communisme dat is gewoon een goede zaak. Daar hadden ze gelijk .
      Maar communisme betekent in de praktijk: Geen kerk, geen priesters, een verweesde samenleving geleid doo rjoden die moorddadiog zijnn geworden wegens epigenetische aanleg om moorddadig te worden 'when israel is mighty'.

      Begrijpelijk dat Kerk en aristocratie en Big Corp zeer sterk tegen de communisten waren, en dat een deel van de arbeiders het wel zag zitten.









      Delete
    3. [Ik ben benieuwd of je een link hebt naar die aanval van rRusland op het Westen.
      Ik wil weten hoe dat precies ging. ]

      [1799, De Engels-Russische invasie], bron: https://www.canonvannederland.nl/nl/noord-holland/onderwijscanon-kennemerland/de-engels-russische-invasie

      [Noordkop: Engels-Russische invasie], bron: https://onh.nl/verhaal/noordkop-engels-russische-invasie

      Uit het artikel:

      [In 1811 bezocht de Franse keizer Napoleon Bonaparte Den Helder. Hij wilde met eigen ogen bekijken hoe een oorlogshaven in Den Helder gemaakt kon worden. De noodzaak van goede vestingwerken was pijnlijk duidelijk geworden in 1799. Engels-Russische troepen vielen toen gemakkelijk Noord-Holland binnen. Met ingrijpende gevolgen.]

      En een link naar de site van het Rijksmuseum met schilderij over de situatie https://rijks-web.azurewebsites.net/nl/collectie/RP-P-OB-86.763

      Mijn voorouders zaten blijkbaar in de vuurlinie want ik kwam er achter door stamboomonderzoek. Ik kwam nogal wat meldingen van Russische en Engelse soldaten tegen in de begraafboeken.


      [Als ik over Putin spreek, dan wil ik niet de wandaden van de USSR aan hem verwijten. Die zijn volgens mij de schuld van de joodse invloed. ]

      Fair enough maar ik word een beetje moe van Russen (The Saker heeft er ook zo'n handje van) die alsmaar melden dat 'zich superieur voelende' blanken uit Europa het arme Rusland steeds aanvallen. Het zit allemaal veel gecompliceerder in elkaar. In WWI bijvoorbeeld heeft Rusland echt niet zo'n goede rol gespeeld, het echte slachtoffer daar was Duitsland maar ook daar hoor je vrijwel nooit iemand over.


      [Rosa Luxemburg en Karl Liebknecht waren twee communisten die de opstanden in Berlijn en Munchen pleegden in 1919 onmgeveer, als ik het goed heb.

      Volgens mij was die beweging ook joods-aangestuurd.]

      Ja, dat was ook joods aangestuurd, het wordt tegenwoordig allemaal geframed, zie bijvoorbeeld deze tekst:

      [Tijdens de Berlijnse communistische ‘Spartakus-opstand’ in 1919 werd zij als een van de leiders gearresteerd en vermoord door rechts-nationalistische militairen.] bron: https://www.filosofie.nl/filosoof/rosa-luxemburg/

      Rechts nationalistisch? Bestond dat toen al? In 1919? Volgens mij is het rechts nationalisme een REACTIE op het communistische geweld en niet andersom.


      [En het socialistische aspect van het communisme dat is gewoon een goede zaak. Daar hadden ze gelijk .]

      Wat betreft het grote verschil tussen elite en bevolking wel ja maar de kerk had toen de rol die de staat nu heeft. Arme mensen werden bijvoorbeeld door de kerk 'gealimenteerd' (ondersteund in levensonderhoud) in plaats van door de staat. Het communisme echter heeft nu juist dat (grote verschil tussen elite en bevolking) niet opgelost. Het enige wat er gebeurd is, is het verdwijnen van de middenklasse. Wat een grotere arbeidersklasse betekent, dus meer concurrentie en dus (nog) lagere lonen.

      Delete
  7. Sancties zijn OK. Maar moord op 500.000 kinderen is natuurlijk niet OK.
    Toch was dat precies hetzelfde. In Irak stiervern 500.000 kindern door sancties, die ook nog eens onterecht waren. Zie 'The war you don't see.' op youtube.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Sancties zijn OK.]

      Sancties zijn een vorm van oorlogsvoering, de meeste mensen begrijpen dat blijkbaar niet. Zeker als die sancties medicijngebrek, voedseltekorten e.d. voor de bevolking tot gevolg hebben.

      Delete
  8. Macgregor op GreyZone: Hij is bezorgd voor een False Flag.

    https://www.youtube.com/watch?v=NFngc_8RiVc

    ReplyDelete
  9. Een van @JV's helden ge-red-pilled. Maar hij zal wel genoeg click's hebben gekregen van YT, toch?
    Alweer een covid-19 sprookje beëindigd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toch zou dat wel eens een doorbraak kunnen betekenen, gezien het feit dat velen deze man vertrouwen. Hoeveel mensen zijn er nu simultaan ook ge-red-pilled? Of in ieder geval aan het denken gezet?

      Delete
    2. Volgens YT had hij 2 miljoen volgers. Dat schiet dus lekker op. Yesss. Het WEF gaat het moeilijk krijgen en 'ze small window' zal gauw sluiten.

      Delete
    3. Ik plaats het stuk waar Wolf naar verwijst.

      ( Voor het archief. Voor de volledigheid)
      Overzicht

      Dit is een zeer belangrijke mijlpaal: een vooraanstaand gerespecteerd persoon die het vaccin heeft gesteund, heeft eindelijk ingezien dat hij is misleid.
      Dr. John Campbell is gedurende de hele pandemie voor miljoenen mensen een bron van betrouwbare medische informatie geweest.
      Campbell maakte al YouTube-video’s voordat de pandemie uitbrak, maar werd tijdens de pandemie pas echt beroemd vanwege zijn doordachte video’s.
      Zijn video’s zijn meer dan 400 miljoen keer bekeken en hij heeft meer dan 2 miljoen abonnees.
      Historisch gezien is hij een betrouwbare voorstander van het veilige en effectieve vaccinverhaal.
      In november van 2021 nam Campbell ivermectine onder de loep en was onder de indruk van het bewijs. Dit leidde ertoe dat Wikipedia hem bestempelde als een verspreider van onjuiste informatie.
      Op 9 maart 2022 publiceerde Campbell een video met de titel “De Pfizer-documenten” waarin hij één van de vrijgegeven documenten in detail doorneemt: het ADVERSE EVENTS OF SPECIAL INTEREST (AESI)-document (ook bekend als het “5.3.6-document”).
      Op 11 maart, heeft die video nu 1.4M views.
      In de video laat Campbell duidelijk zien dat hij niet blij is met het gebrek aan transparantie. Hij is niet blij met de veiligheidssignalen die in dit document openbaar worden gemaakt. Helemaal niet gelukkig. Hij concludeert “Dit heeft het vertrouwen in autoriteit gewoon vernietigd” (kijk @21:55). Bingo!
      Dit betekent dat, in de hoofden van de mainstream media, Dr. Campbell is veranderd van een “gerespecteerde gezondheidsexpert” in een “verspreider van desinformatie” die moet worden genegeerd.
      Paradoxaal genoeg heeft YouTube de video niet verwijderd of Dr. Campbell voor het leven verbannen, zoals ze normaal zouden doen. Ik ben verbijsterd door dit.
      Fact checking organisatie Health Feedback noemde Campbell’s video misinformatie en beweerde dat correlatie geen oorzakelijk verband is. Dezelfde factcheckers legden echter niet uit waarom de incidentiecijfers hoger waren dan normaal, een feit dat het gemakkelijkst kan worden waargenomen in de veel uitgebreidere VAERS-rapporten. Als het vaccin zo veilig is als wordt beweerd, wat was dan de oorzaak van al deze voorvallen? En waarom waren deze voorvallen dosis-gerelateerd? Hoe verklaart u dat? Geen enkele fact checker kan deze fundamentele vragen beantwoorden, omdat het simpelweg hun taak is om twijfel te zaaien door met de handen te zwaaien met argumenten die niet worden ondersteund door enig bewijs.
      Campbell had natuurlijk volkomen gelijk om ontzet te zijn. Het Pfizer-rapport vernietigt het vertrouwen in de overheidsinstanties die worden geacht ons te beschermen en bijwerkingen bekend te maken. Maar als hij echt had opgelet (wat veel mensen niet hebben gedaan vanwege het blinde vertrouwen dat ze in de instellingen hebben gesteld), zou hij hebben opgemerkt dat de veiligheidssignalen in verband met de COVID-vaccins al sinds januari 2021, toen de vaccinaties begonnen, op “rood alarm” hebben gestaan. In mijn geval kwam ik hier 10 maanden geleden in mei 2021 achter en men dacht toen dat ik gek was. Het is fijn dat Dr. Campbell eindelijk heeft ingezien dat we al die tijd gelijk hadden. Dit zet Dr. Campbell aan de goede kant van de geschiedenis. Een beetje laat om de waarheid te ontdekken, maar het zet hem nog steeds jaren voor op de meeste van zijn collega’s.
      Hopelijk zal dit een keerpunt zijn en zullen andere kritische denkers zich ook realiseren dat ze voor de gek zijn gehouden en zijn voorbeeld volgen en zich publiekelijk uitspreken, net zoals Dr. Campbell moedig heeft gedaan.

      Delete
    4. IK had deze video niet gezien.

      Ik heb wel een grafiek van de doden in IOsrael naar Blik gedeeld, vanuit mijn tablet.

      Misschien dat hij er iets over plaatst.

      ===

      Op UNZ heeeft Larr Romanoff een heel lang en volledig artikel over de Pharma -Misdaad geplaatst.
      Al;s ik tijd heb zal ik het vertalen en hier als Blog plaatsne. Ook weer: For the Record.
      Niet om het nu te bestuderen ( geentijd, oorlog) maar om het als document ergens te bezitten op een toegangelijke plaats. Om naar te kunnen verwijzen.

      Delete
    5. IK heb toch wel de link naar Israel :

      https://www.shtfplan.com/headline-news/more-than-66-of-fully-vaccinated-israelis-now-suffering-adverse-reactions-to-the-vaccines

      Delete
    6. [IK heb toch wel de link naar Israel : ]

      Als dat met onderzoek te bewijzen is dan betekent dat nogal wat: meer dan 66% (!) heeft bijwerkingen.

      Hiermee doorgaan zonder dit uitgebreid te onderzoeken, is op het criminele af.

      Delete
    7. Dit Isrtaelisch onderzoek kan nog een goede rol spelen bij Willem Engel's proces...

      Delete
  10. BBC in 2014: 6 min docu over Neo Nazi's op de Maidan:

    https://youtu.be/5SBo0akeDMY

    Neo-Nazi threat in new Ukraine: NEWSNIGHT

    ReplyDelete
  11. WNL Zelenski: Poetin realistischer,


    Johan Vermeulen
    1 seconde geleden
    Die arme VN heeft zich nu wel als partijdig bewezen:
    Wie van deze mensen is een oorlogsmisdadiger, volgen s de VN: Bill Clinton, mevr Clinton . Bush sr, Bush jr, Obama, of Putin.
    Nu weten we wat de uitspraken van de VN waard zijn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [WNL Zelenski: Poetin realistischer, ]

      Hahahahaha, hij weet het leuk te brengen die 'Ze' maar ja, daar is hij dan ook komiek voor.....................

      Delete
  12. Russische films met NL ondertiteling. Kost wel geld, denk ik.

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. De lezers rekenen wel met hem af.

      Delete
    2. Een reactie sprong eruit:
      "Churchills Aufgabenstellung zur Vorbereitung der Angriffe auf Dresden ist bekannt. Das sinngemässe Zitat "ich will nicht wissen, wie man militärische Anlagen bombardiert, sondern ich will wissen, wie man 600000 Flüchtlinge aus Schlesien braten kann " ist ein Beispiel für Kriegsverbrechen."

      En in NL wordt de ene straat na de andere naar dit TUIG vernoemd.

      Delete
    3. Ja, dat bombardement op Dresden was een regelrechte oorlogsmisdaad. Die foto's van erna zijn echt vreselijk.

      Delete
    4. Van een van de lezers een kijktip: Oekraïne oorlog is in 1999 begonnen. (Ik heb het zelf nog niet gezien, maar lijkt me leerzaam.) Uiteraard haal ik dat soort films gelijk binnen voor mijn archief.

      Delete
    5. Prachtige geschiedenisles over Hitler, die "ook" de Polen had overvallen. De les loopt door met een andere lezer. Hitler werd er regelmatig bijgehaald, omdat Boris R. dezelfde koppeling probeerde te leggen.

      Delete
    6. Zowaar een tegengeluid, die @JV zo kan weerleggen. De schrijver weet, dat hij fout zit en probeert dat te compenseren met veel vet en italics.

      Delete
    7. Het wordt steeds gekker: In Oostenrijk krijg je € 50.000,00 boete, als je de censuurregels overtreed.
      Gelukkig kunnen we dan politiek asiel krijgen van de Russen. Ik begin er hard over te denken, om daar maar gebruik van te maken, met mijn gezinnetje ...

      Delete
    8. Hier nog een goede bijdrage, alsmede een link naar een YT van Münchner Sicherheitskonferenz Rede von Wolodymyr Selenskyj. (Er zijn meer opnames van deze conferentie, even aan de rechterkant bij YT scrollen.)
      "Stellt er hier nicht das Budapester Memorandum in Frage, keine Nato und damit auch keine Atomwaffen in der Ukraine?"

      Delete