Wednesday, March 16, 2022

1256 Gonzalo Lira is een optimist. En een Kremlin Sitrep

 Gonzalo Lira,  de vrolijke filosoof die in  Charkov zit en schijbaar zorgeloos alles aanons uitlegt: 

Vier topics: 

HIj studereerde filosofie inDartmouth. 

1)  Deductive inferences.  Alle mensen zijn sterfelijk . S is mens. > S is sterfelijk\

2) Inductive reasoning. De zon komt àltijd op.   Dus: de zon komt morgen op. 

3)  Abductiong reasoning:   Datapunten nemen, en daar een conclusie / hypothese aan verbinden. VB:  Hond kijkt schuldig.  2) KIp is weg , zakje leeg.  Conclusie:  Hond at kip. 



Vier onderwerpen. 

1)   In Charkov word nu veel geschoten. Ener rijden veel tanks rond. 

2) Yaworow.  De aanslag op de 1000 westerse huurlingen . In de grensplaats met Polen.

Blijkbaar zag Nato de 30 kruisraketten  niet aankomen,

Lira denkt dat daarom de Nato nu bang is om mee te gaan doen.  Zou Rusland de radars gescrambled hebben? 

3. Zelensky heeft problemen..   Alle groepen zijnomsingeld. 

4)  De leider van Saudi Arabie is zeer slim en zeer actief en zeer brutaal. 

Volgens Lira ziet MBS de ondergang van de VS aankomen en kiest hij nu voor een overstap  naar China !  Dat zou een enorme schade voo rde VS betekenen. 

                     ------------------------tot zo ver Lira --------------------


Comments onder Lira: 

A Nigerian Guy op 16 maart 2022 - om 2:43 pm EST/EDT

Gepensioneerd generaal-majoor Bakshi van het Indiase leger verschijnt op de Indiase tv om de oorlog in Oekraïne te evalueren


https://www.youtube.com/watch?v=5iaq-jw4F3M


Reactie


sean the leprechaun op 16 maart 2022 - om 14:43 pm EST/EDT

Goed om te zien dat dit zijn eigen billing krijgt. Geweldig 'vuur' side chat. Een aantal echt goede inzichten, hebben geprobeerd om hem te achterhalen, hoe wanneer waarom, maar in de video legt hij zijn dubbele major, filosofie en Russische studies, en zoals hij zegt eerste rij zitplaatsen aan de geschiedenis ontvouwen voor onze ogen. Zijn info over de aanval op de basis, erg interessant. 30 kruisraketten, moeten de basis volledig hebben platgelegd. Ik kijk uit naar de Rusland UAV video, de grondfoto's doen het geen recht.


Proost M


Antwoord


Mr P on March 16, 2022 - at 2:58 pm EST/EDT

Het vooruitzicht van een Amerikaanse invasie van SA dat door de geleerde wordt gesuggereerd, doet mij speculeren dat de Saoedische potentaat daar misschien op anticipeert...en vermoedelijk een deal heeft met Zone B militairen om die invasie te voorkomen...bigbig showdown? Zoals GL zegt, min of meer, ze worden gek.


Antwoord


AndrewK op 16 maart 2022 - om 15:14 uur EST/EDT

Goed inzicht wat betreft deze raketten, inderdaad. Dat is heel interessant over geen waarschuwing van de NAVO voor inkomende salvo's raketten. Ik zou wel eens willen horen hoe een militair expert dat oppakt.

Is dat echt zo dat Rusland de NAVO met die marge overtreft?


Antwoord


sean the leprechaun op 16 maart 2022 - om 15:40 uur EST/EDT

Andrew, ik vroeg me af of je de video's hebt gezien van de soldaten die na de aanval van de basis zijn gekomen. Ik denk, alle gekheid op een stokje, dat is zo dicht bij een militaire expert als je nodig hebt. Eerste rij zitplaatsen.

Dat niemand, US esp, wist dat ze kwamen, laten we Knock Knock spelen. Zet dat eens af tegen de foto van die zeer lange, zeer belichte, blabla Russische colonne waar gerenommeerde Amerikaanse militaire experts (geen namen genoemd) dagenlang over pontificeerden en uitweidde.....did I mentioned blablah. 30 kruisraketten die die basis raken, zonder waarschuwing, je weet gewoon dat de sluitspieren in Brussel zijn dichtgeknepen....NATO is omsingeld, ze zijn alleen nog in de ontkenningsfase. Ze komen er wel.


Proost M


Knock Knock

Wie is daar?

Ivan

Ivan wie?

Ivan om je mijn vriend Kalibar te laten zien.


Antwoord


Harry op 16 maart 2022 - om 4:09 pm EST/EDT

Ja.


Rusland is de wereldleider in een reeks militaire technologieën, waaronder raketten, geleiding, radar, elektronische oorlogsvoering, voortstuwingssystemen. Ze hebben een aanzienlijk arsenaal aan modern wapentuig waar de NAVO geen equivalenten voor heeft. Helemaal niet.


Wat de NAVO wel heeft, is in veel gevallen ofwel verouderd vergeleken met soortgelijk Russisch materieel, ofwel gebaseerd op verouderde ontwerpen die aan het eind van de weg zijn wat betreft de vraag of en hoe zij verder kunnen worden verbeterd.


Kijk bijvoorbeeld eens naar enkele van de belangrijkste uitrustingen in de Amerikaanse inventaris:


- M1 Abrams tank: het originele ontwerp dateert uit de jaren 70. Geen opvolger in zicht.

- M2/M3 Bradley IFV/CFV: het oorspronkelijke ontwerp dateert uit de jaren 70. Er is geen opvolger in zicht. Geen opvolger in zicht.

- de luchtmacht en de marine bestaan hoofdzakelijk uit F15's, F16's, (ontwerpen uit de jaren 70), F18's (ontwerpen uit de jaren 80)

- hun bommenvloot bestaat uit B52's (jaren '50 ontwerp) en B1's (jaren '70 ontwerp)

- Al hun opvolgers (de B2, de F35, en de F22 hebben allemaal niet aan de verwachtingen voldaan)

- De standaard kruisraket van de VS is nog steeds de Tomahawk, die niet alleen verouderd is, hij is ook verouderd. Oh, en het is een ontwerp van begin jaren '80. Geen levensvatbare opvolger in zicht.

- De marine vertrouwt nog steeds op de eerbiedwaardige Harpoon als haar ASM (anti ship missile). Het is een compleet verouderd jaren 70 ontwerp. En raad eens? Geen levensvatbare opvolger in zicht.


De rest van de NAVO landen zijn bijna universeel slechter af dan de VS. Ze halen Rusland niet in op het gebied van militaire ontwerpen en technologie, de kloof wordt steeds groter. Om de een of andere reden zijn de NAVO-landen grotendeels niet meer in staat kosteneffectieve moderne hightech wapensystemen te produceren.


In een conventionele oorlog tegen Rusland heeft de NAVO geen schijn van kans.


Reactie


Oom Bob op 16 maart 2022 om 14:52 uur EST/EDT

Sommige patriottische Russen laten dit los over de Oekraïense elite:


De belangrijkste bezittingen in Oekraïne zijn in handen van politici en oligarchen. Met de media en bestuurlijke hefbomen in handen hebben zij het land leeggeroofd en het volk bedrogen. Hieronder heb ik uit mijn hoofd een opsomming gegeven van een aantal verfoeilijke figuren. Geen van de bovengenoemde nam het pistool in de hand, allen namen hun familieleden mee en trokken geld naar het buitenland. Allen zullen gaarne het leven van gewone Oekraïners opofferen in een poging aan de voederbak te blijven. Tegelijkertijd riskeert geen van hen iets.


1. Zelensky V.A. - Ouders en familieleden van Zelensky en zijn vrouw zijn naar het buitenland gevlucht.


2. Poroshenko P.A. - alleen al ongeveer een miljard dollar in contanten. De Verenigde Staten namen het mee naar het buitenland. Meer dan 2 miljard dollar. staat op buitenlandse rekeningen. De kinderen werden naar het Verenigd Koninkrijk gebracht.


3. 3. Koetsjma L.D. , schoonzoon van Koetsjma Pintsjoek V.M. - meer dan 3 miljard staat op buitenlandse rekeningen in Italië, de VS en andere landen. Alle familieleden en Pinchuk zelf zijn naar het buitenland gevlucht.


4. Avakov A.B. - meer dan 2 miljard US dollar en andere landen. Alle familieleden zijn naar het buitenland gevlucht.


5. Yermak A.B., hoofd van het kabinet van de president. Ongeveer 1 miljard dollar. staat op buitenlandse rekeningen. De familie zit in het VK.


6. Timoshenko K.A., plaatsvervanger. Hoofd van het Kabinet van de President - Meer dan 1,5 miljard dollar. USA opgenomen naar buitenlandse rekeningen. De familie vluchtte naar de UK.


7. Lutsenko Yu.V. , voormalig procureur-generaal van Oekraïne. Meer dan 800 miljoen dollar opgenomen op buitenlandse rekeningen. Hij woont met zijn gezin in het VK.


8. Yatsenyuk A.P. . voormalig premier van Oekraïne. Meer dan 2 miljard dollar. staat op buitenlandse rekeningen. Yatsenyuk en zijn gezin wonen in de Verenigde Staten. Alleen al in Miami kocht hij 15 luxe huisjes.


9. Akhmetov R.L., oligarch. Staat voor ongeveer 15 miljard dollar. VS. Alleen in 2021 "verdiende" hij 6,5 miljard dollar. aan het verhogen van de tarieven van nutsbedrijven, de prijzen voor elektriciteit en energiedragers. De fondsen bevinden zich in het buitenland. De familie zit in het buitenland.


10. Kolomoisky I.V. en Bogolyubov G.M., oligarchen. Contanten meer dan 6 miljard dollar. VS in het buitenland. Families zijn in het buitenland.


11. Korban G.B. - een overvaller, een oligarch, de hoofdschuldige van de Ilovaisk ketel en de dood van duizenden militairen van de Strijdkrachten van Oekraïne. Meer dan 1,5 miljard dollar. opgenomen op buitenlandse rekeningen, de familie woont in Israël.


12. Klitschko broers (Vitaly en Vladimir), oligarchen. Meer dan 2 miljard dollar. Stortte op buitenlandse rekeningen in de Verenigde Staten. Gezinnen wonen in Duitsland en de VS.


13. Yaroslavsky A.V. , oligarch. Meer dan 1 miljard dollar. De VS staat op overzeese rekeningen. Hij en zijn familie wonen in de UK.


14. Kosyuk Yu.A. , oligarch eigenaar van het bedrijf Mironovsky Hleboproduct. Meer dan 1,6 miljard dollar. De Verenigde Staten werd naar het buitenland gebracht. Alle familieleden zijn naar het buitenland gebracht.


15. Turchinov A.V. , voormalig I.O. president van Oekraïne. Meer dan een miljard dollar op buitenlandse rekeningen. De familie vluchtte naar het buitenland.


16. Nalivaichenko V.A. , voormalig voorzitter van de SBU. Meer dan 500 miljoen dollar. De VS staat op overzeese rekeningen. De familie woont in de VS.


Antwoord


simon crow op 16 maart 2022 - om 3:47 pm EST/EDT

Bedankt oom Bob. Zeer, zeer indrukwekkend journalistiek werk hier. Je moet wel van een wijze oom houden.

Het onderstreept alleen maar wat president Poetin zojuist in zijn toespraak heeft gezegd over de heersende elites in het westen.

Misschien zien we hen en hun nageslacht nog opgejaagd worden en wordt hun rijkdom geconfisqueerd en teruggegeven aan het goede volk van Oekraïne.


Reactie


Michael Petrovich op 16 maart 2022 - om 4:16 pm EST/EDT

Dank je wel oom Bob.


Veel Jewberg op de lijst moet ik zeggen.


Antwoord


DisinfectantSunlight op 16 maart 2022 - om 16:17 pm EST/EDT

Zelfs als Saoedi-Arabië de Petrodollar in leven wil houden met Amerikaans pistool op haar hoofd gericht, kan China met bondgenoten (SCO, EAEU, BRICS, BRI, ASIAAN etc) die de grootverbruikers zijn van Saoedische olie (Niet meer de VS) aandringen op het betalen van Yuan voor olie. Yuan kan gemakkelijk worden omgezet in goud in Shanghai als een bonus voor Saoedi's. Ik zie geen manier om een oorlog tussen Saoedi's en de VS te vermijden, vooral wanneer de status van dollarreserve wordt bedreigd, wat een kwestie is van wanneer, niet als.

De grote vraag die de Chinezen zich nu moeten stellen is wat ze moeten doen met de meer dan triljoen dollar aan schatkistcertificaten van de VS.

We leven inderdaad in een geschiedenis die zich elke dag ontvouwt.



-------------------------------------  Kremlin Sitrep------------------------


5613 keer bekekenMaart 16, 2022 15 reacties

https://t.me/mod_russia_en/208

 

Briefing van het Russische Ministerie van Defensie

 

▪️De groep troepen van de Volksrepubliek Lugansk, die het offensief ontwikkelt, rukt vanuit verschillende richtingen op naar Severodonetsk. ( 20 km links boven Luhansk. JV)

 

▪️Eenheden van de Volksrepubliek Donetsk vechten voor de inname van Maryinka. De opmars was 2 kilometer.  ( 5km links van Donetsk.  JV)

 

▪️Op de ochtend van 16 maart hebben precisiewapens met lange reikwijdte de militaire infrastructuur van Oekraïne aangevallen. Als gevolg van de aanval werden communicatie-, doorgifte- en schakelknooppunten in Vinnytsa uitgeschakeld.  ( Midden in het land. JV )

 

💥 Gedurende de dag schoten luchtvaart- en luchtverdedigingsmiddelen van de Russische Lucht- en Ruimtemacht 1 Oekraïense Mi-24 helikopter Sarany neer, evenals 6 onbemande luchtvaartuigen.

 

✈️💥 De operationeel-tactische en de legerluchtvaart hebben 34 militaire middelen van de Oekraïense strijdkrachten getroffen. Onder hen: 1 meervoudig lanceerraketsysteem, 3 commandoposten, 1 station voor elektronische oorlogsvoering, 7 munitiedepots en 19 concentratiegebieden van militair materieel.

 

In totaal werden 180 vliegtuigen en helikopters,

166 onbemande luchtvaartuigen,

1.367 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen,

132 meervoudige lanceerraketsystemen,

502 veldartillerie- en mortierinstallaties,

 alsook 1.156 eenheden van speciale militaire voertuigen van de strijdkrachten van Oekraïne tijdens de operatie vernietigd.  ( Dit is het totaal van 3 weken oorlog, neem ik aan. JV)

 

❗️We weten zeker dat de Oekraïense veiligheidsdienst met de steun van westerse landen een provocatie met het gebruik van giftige stoffen tegen burgers voorbereidt.

 

▪️Het doel van de provocatie is Rusland te beschuldigen van het gebruik van chemische wapens tegen de bevolking van Oekraïne.

 

▪️Ik wil officieel verklaren dat de eenheden van de Russische strijdkrachten die bij de speciale militaire operatie betrokken zijn, niet over chemische munitie beschikken.

 

▪️De Russische Federatie is, in tegenstelling tot de Verenigde Staten, al lang haar internationale verplichtingen nagekomen door alle voorraden chemische wapens volledig te vernietigen.

NB: Bij zo een aanval altijd de vraag stellen:  Was is de kans op winst?  Hoe groot is die dan?  Voor wie?

En wat is de kans op verlies ?  Hoe groot , en voor wie ?

Een Chemische aanval geeft een enorme publicitaire winst, als je de Media monopolisert ( dat doet de VS) , maar een enorm publicitair nadeel voor wie  de Media niet controleert  ( Rusland).

Militair  levert het weinig op.  Conclusie: Àls ewr een chemische aanval komt, is hij vrijwel zeker door de VS gepleegd. Of door een proxy van de VS.   Zo was het ook in Douma en Ghouta in Syrië.  JV.

 

▪️Om provocaties van Oekraïense nationalisten met giftige stoffen te voorkomen, nemen Russische militairen in het bevrijde gebied objecten waar risico is mbt chemische aanvallen onder controle en zorgen voor hun veiligheid.

 

▪️Ik voeg hieraan toe dat zich onder de gevechtsdocumentatie die door ons in de 4e brigade van de Oekraïense Nationale Garde is buitgemaakt, een gedetailleerde kaart bevindt van het grondgebied van Oekraïne met daarop ‘objecten’( gebouwen)  en soorten giftige stoffen die zijn opgeslagen. Daarom zal elke poging van de Oekraïense veiligheidsdienst om te provoceren met het gebruik van giftige stoffen worden onthuld.

 

❗️We hebben herhaaldelijk feiten aangehaald over de wreedheden van nationalisten ( nazi’s) die burgers terroriseren voor elke ongehoorzaamheid of poging om een omsingelde stad  te verlaten via de corridor. .

 

▪️Vandaag circuleerden op alle propagandamiddelen van het Kievse regime beelden van burgers die in Tsjernihov ( 100 km ten noorden van Kiev.  JV)  waren gedood en die zogenaamd "door Russische militairen waren neergeschoten". Er werd verklaard dat alle slachtoffers naar verluidt in de rij stonden voor brood.

 

▪️Ik wil benadrukken dat er geen Russische militairen in Tsjernjov zijn.

 

▪️Alle eenheden van de Russische strijdkrachten bevinden zich buiten Tsjernihov, blokkeren de wegen en voeren geen offensieve acties uit op de stad.

 

▪️Er zijn geen sporen van munitie-explosies op de videobeelden die door Oekraïense propagandisten zijn nagemaakt. Alle ramen van nabijgelegen gebouwen zijn intact. Er is geen schade aan de muren, er zijn geen andere sporen van een explosie op de grond.

 

▪️Dus alle dode mensen zijn slachtoffers van de terreur van Oekraïense nationalisten of deze videobeelden  zijn een  toneel-opvoering  van de veiligheidsdienst van Oekraïne. Wij willen uw aandacht vestigen op het feit dat gelijktijdig met Oekraïense internetbronnen, deze vervalsing op de officiële pagina's van de Amerikaanse ambassade in Oekraïne op sociale netwerken werd gepubliceerd zonder enige verificatie en het verkrijgen van bewijs.

 

▪️Terzelfder tijd is de ambassade, zoals u weet, reeds verplaatst van Kiev, naar Lvov. En zij merkt niet op hoe Russische militairen honderden tonnen humanitaire hulp leveren en verdelen aan inwoners van de regio Tsjernihov in nederzettingen die bevrijd zijn van nationalisten.

 

      --------------  tot zover het Kremlin ------------------- Nu reacties op de Saker website:

 

  1. Rutamira Bitongo op 16 maart 2022 - om 1:23 pm EST/EDT

Afrika begrijpt de positie van Rusland. Hier deze krachtige verdediging van het Russische standpunt in het Zuid-Afrikaanse parlement.
https://www.youtube.com/watch?v=5VbvnwWluK4

Antwoord

Oso op 16 maart 2022 - om 2:01 pm EST/EDT

dank u Rutamira Bitongo, goed om deze verstandige reactie op de problemen te zien.

Antwoord

amarynth op 16 maart 2022 - om 2:09 pm EST/EDT

Dank je voor dat Rutamira. Ik weet niet of u daar vandaan komt, maar het is een land dat ik volg. Als u daar vandaan komt, moet u misschien eens gaan kijken hoe de Russen hun minderheden beschermen, want Zuid-Afrika doet het niet zo goed, om het zacht uit te drukken. Maak ook een einde aan de staatsgreep, en neem alstublieft niet nog een IMF-lening aan. Je kunt een sterke positie innemen, maar als je eigen huis niet op orde is, nou, dan blijft het bij praten.

Antwoord

AndrewK op 16 maart 2022 - om 1:36 pm EST/EDT

De Russen zouden nog een eis moeten toevoegen in geval van capitulatie van Oekraïne. De Oekraïners moeten publiekelijk erkennen dat zij duizenden vervalsingen hebben gecreëerd en hun excuses aanbieden.

De Russen hebben gezegd dat er een apart tribunaal zal komen voor oorlogspropaganda.
Het precedent daarvoor is de zaak van Julius Streicher.
Andrei

Antwoord

steve brown op 16 maart 2022 - om 13:43 uur EST/EDT

Het theater in Mariupol - wat is het verhaal daar?

Antwoord

AndrewK op 16 maart 2022 - om 2:18 pm EST/EDT

Azov Nazi's hebben het gebouw van het Drama Theater opgeblazen met explosieven in de kelder. In diezelfde kelder hebben ze ook burgers gegijzeld. Nu geven ze de Russen de schuld van de dood van die gijzelaars.

Antwoord

Exile op 16 maart 2022 om 2:20 pm EST/EDT

Waarschijnlijk heeft Azov het opgeblazen met de burgers erin. Waarschijnlijk 'ontrouwe' burgers.

Antwoord

Breger op 16 maart 2022 - om 2:29 pm EST/EDT

Volgens Telegramkanaal Kolonelcassad was het theater door Azovieten ingenomen als hoofdkwartier, waarbij er ook talrijke burgergijzelaars werden vastgehouden. De locatie werd onthuld door een Azoviet die vluchtte naar de DPR-troepen, waarna de slagers van Azov de kwartieren verplaatsten en het gebouw opbliezen. Onmiddellijk gaven de westerse MSM de Russen de schuld, hetzelfde voor het vermeende "Russische bloedbad" Chernihiv (waar momenteel geen RF is in de stad zelf)

Informatie beschikbaar in

t.me/s/boris_rozhin

(in het russisch, maar met de optie van automatische vertaling naar het engels, althans in mijn apparatuur)

Antwoord

slorter on March 16, 2022 - at 1:47 pm EST/EDT

Dank u voor de post ! Het Rijk der Leugens en hun vazallen zullen hun naam zeker eer aan doen !

Antwoord

Jerry22 op 16 maart 2022 - om 1:52 pm EST/EDT

Zullen Rusland en Poetin in staat zijn de oligarch-heren en hun TV-stations op te rollen? Kolomoisky woont in Zwitserland Israël? Hoe zit het met Pinkchuk en de rest? Dit ongedierte moet zo mogelijk worden gearresteerd en al het geld of vermogen in de Oekraïne moet in beslag worden genomen. George Webb op Twitter en voorheen youtube ontmaskert al jaren Kolomoisky, Bidens, en alle anderen die betrokken zijn bij het plunderen van de Oekraïne en Kolo's Azov nazi bataljon.

Antwoord

LordBaldric op 16 maart 2022 - om 13:59 uur EST/EDT

Het is al meer dan 3 weken geleden. Ik denk dat het hoog tijd is dat de Russische troepen op zijn minst de DPR/LPR gebieden onmiddellijk ontruimen. Dit rondtippelen zorgt ervoor dat de Westerse mogendheden geïnteresseerd raken om hun neus te steken in zaken waar ze niet thuishoren!

Antwoord

PokeTheTruth op 16 maart 2022 - om 2:14 pm EST/EDT

Waarom neemt Rusland de moeite om de waarheid over alle gruweldaden van de Oekraïense nazi's en hun politieke handlangers in het westen op te tekenen? Het is niet zo dat het VS/NAVO/EU-syndicaat ooit zal toestaan dat de feiten als bewijsmateriaal worden voorgelegd aan het hof van de publieke opinie. Dus wat is het punt?

Het saillante punt is dit : wanneer de Verenigde Staten door Rusland onschadelijk zijn gemaakt en niet langer oorlog kunnen voeren, dan zal het bewijsmateriaal de talrijke machinaties van de westerse kwaadaardige cabal aantonen.

Wij zien dat de VS de hoeveelheid vitriool tegen de Russische Federatie niet heeft verminderd, maar in plaats daarvan de intensiteit ervan heeft vergroot. Zelfs de paus in Rome probeert de patriarch van de Russisch-Orthodoxe Kerk te verleiden met geheime beloften die ons geloof in het Bloed van Christus verraden. In deze tijd moeten we kiezen tussen God of Satan, of we buigen in dienstbaarheid aan de Prins der Duisternis, of we offeren onze menselijke sterfelijkheid op om onze zielen te redden op onze persoonlijke Dag des Oordeels.

Vanaf vandaag, 16 maart 2022, zijn er nog 69 dagen te gaan tot 24 mei 2022. Op de 90ste dag zal Rusland een beslissing moeten nemen, afhankelijk van het overleven van de economie, de integriteit van de Staat en de veiligheid en gezondheid van haar volk, om de Doomsday Optie preventief te lanceren tegen het Amerikaanse continent om zichzelf te redden.

Dag 90 is niet zo ver weg.

Laten wij bidden om de juiste afloop en de Heer vragen ons kracht te geven door zijn heilsmacht, om ons te helpen de moed op te brengen om stand te houden tegen deze meest afschuwelijke mannen die het zouden wagen ons de levensadem te ontnemen die gegrondvest is in onze Heilige Orthodoxe Kerk en ons geloof in Christus onze Herder, want wij kunnen de poorten van de Hemel niet binnengaan als wij de Logos van God, de Vader, niet in ons hart en in onze gedachten bewaren.

Antwoord

Original Analyst on March 16, 2022 - at 2:18 pm EST/EDT

Ik ben me meer gaan interesseren voor de gebeurtenissen rond en in Chernihiv.
Aangezien dit de eerste grote agglomeratie in het zuiden is op weg naar Kiev, was het onvermijdelijk dat dit een belangrijke basis zou worden voor NAVO-operaties... en het Russische leger stuitte daar op hevig verzet en besloot vervolgens de stad te omzeilen, maar omsingeld achter te laten om in wezen te voorkomen dat voorraden de stad binnenkwamen.

Tot zover alles goed.
Maar toen raakte ik in de war door de Russische militaire briefings.
Op hetzelfde moment dat zij verklaarden dat zij aan het onderhandelen waren en gangen aan het openen waren om burgers naar buiten te laten, maar hier waren lokale berichten dat burgers werden aangevallen door Oekraïense eenheden, terwijl het Russische leger zich strikt aan het staakt-het-vuren hield en alleen maar toekeek en de gebeurtenissen registreerde. Dat betekende in wezen dat er burgers werden gedood, maar dat de Russen niet ingrepen.
Dat was geen formule die de inwoners van Chernigiv hoop gaf... dus ondanks alle mooie woorden dat er drie warme maaltijden en volledige medische ondersteuning zouden zijn zodra zij de Russische of Wit-Russische grens bereikten, besloten veel inwoners in hun huizen te blijven.
Maar zij werden blootgesteld aan aanvallen met kleine wapens en raketten en bleven nu al 20 dagen binnenshuis, zonder elektriciteit, voedsel, water en gas.
De burgers zijn blootgesteld aan huurlingen en neonazi's en velen hebben oude schoolvrienden verloren aan verkrachters, plunderaars en moordenaars.

"Er zijn de laatste tijd verwarrende berichten geweest. - Een van de maatregelen is dat de Russen met de Oekraïners onderhandelen om de mensen toe te staan de stad te verlaten, maar ik begrijp niet goed waarom dit wordt voorgesteld. Zij verklaren dat als de mensen de stad kunnen verlaten, zij voedsel en medische hulp kunnen krijgen. Dus als dit wordt geregeld, dan zou de logische bestemming Wit-Rusland en Rusland zijn... maar ik hoor dat de Oekraïense kant alleen een evacuatie naar de westelijke kant wil toestaan en niet naar het oosten.
Nu...in veel situaties waar een dergelijke evacuatie plaatsvindt, zijn de mensen aangevallen en gedood door terreurgroepen langs de evacuatieroute. Het probleem is dat de Russen alleen maar observeren wat er gebeurt, maar niet lijken in te grijpen om de burgers te beschermen. Deze situatie is voor mij niet duidelijk."

"Ik begrijp niet waarom er geëvacueerd moet worden.
Ik heb gehoord dat de noodzaak voor evacuatie is omdat er nu een 'Huis-tot-huis-opruiming' aan de gang is, dus de Russen willen dat de burgers veilig zijn...
Maar tegelijkertijd zeggen ze dat er nu vrachtwagens de stad binnenkomen en dat ze nu voedsel en medicijnen uitdelen door IN de stad te komen...
dus dit betekent dat het 'Huis-Sanering-Programma succesvol is geweest? als de Russen nu al mijn stad binnenkomen?
Misschien verklaart dit de schade aan gebouwen: dus de schoonmaak-operaties zijn nu misschien gestopt?... ik ken de exacte situatie niet.

Er wordt gezegd dat de Tsjetsjeense troepen van huis tot huis moeten gaan, maar zij verdelen ook het voedsel en de medicijnen...
dus ik begrijp nog steeds niet waarom ze zeggen dat het voor de burgers het beste is om per bus te evacueren, naar Rusland of Wit-Rusland.

Misschien krijgt u betere informatie over de precieze situatie, maar als ik de ontwikkelingen hier probeer te begrijpen, is dit aspect verwarrend. Het is duidelijk dat als er een mogelijkheid is om steun te ontvangen, het een positieve ontwikkeling is dat deze voedselkonvooien nu de stad binnenkomen, maar ik begrijp niet waarom zij de evacuatie naar Rusland of Wit-Rusland aanbieden..."

De laatste briefing verduidelijkt de situatie voor mij, dat de Russische troepen Chernigiv NIET zijn binnengetrokken...
maar het gaf de inwoners van Chernigiv valse hoop toen er sprake was van "honderden tonnen voedsel die aan Chernigiv zouden worden uitgedeeld" Geen enkele inwoner van de stad heeft enige steun gezien. Dit werd cynisch gezien als Russische propaganda.

De burgers zijn doodsbang voor het vooruitzicht dat de Tsjetsjenen binnenkomen en van huis tot huis gaan. Men heeft hen verteld dat de troepen van Kadyrov wreed zijn... en zij hebben al meegemaakt dat vrienden door Tsjetsjeense militanten werden gedood. Zij kennen het verschil niet tussen de troepen van Kadyrov en de militante Tsjetsjenen.

Dus de burgers worden uitgehongerd samen met alle "militanten" die vervolgens de burgers aanvallen met totale straffeloosheid.... en ik denk, als de VS "Reaper Drones" heeft die kunnen richten op wat zij beschouwen als kwaadwillende individuen, waarom gebruiken de Russen die dan niet?

Andere informatie gevonden op Chernigiv >

Onderstaande bron is interessant omdat hij bestaat uit Amerikaanse oorlogsveteranen.

############

Hier is wat verfrissend nieuws: Blackwater Mercenary Teams uitgeroeid in precisie Russische aanval op luxe 'Skivvy' Hotel

https://www.veteranstoday.com/2022/03/12/ukie-war-blackwater-mercenary-teams-eradicated-in-precision-russian-strike-on-luxury-skivvy-hotel/

Het Russische leger heeft een precisie raketaanval uitgevoerd op het Ukraina Hotel in Chernihiv.

Dit wordt gemeld door Russische oorlogscorrespondenten die door het Ministerie van Defensie zijn geaccrediteerd in de gevechtszone.

"Het zogenaamde "Vreemdelingenlegioen" was gevestigd in het "Oekraïne" hotel in Chernihiv.
Als onderdeel van het legioen vochten aan de zijde van de Strijdkrachten van Oekraïne huurlingen, die uit verschillende delen van de wereld kwamen om de confrontatie met de Russische Strijdkrachten aan te gaan."

Dit was de ngo-groep die 17 Iraakse burgers afslachtte, Erik Prince, oprichter van het particuliere militaire bedrijf Blackwater, kreeg een presidentieel pardon van Donald Trump...

##########

In het algemeen lijken Amerikaanse oorlogsveteranen het Russische perspectief op Geopolitiek te steunen.

De oorlogsveteranen zijn dienstplichtigen van het Amerikaanse leger, maar gedesillusioneerd door de wetenschap dat zij niet vechten om de VS te verdedigen, maar om de kwaadwillige belangen van de Deep State te beschermen. Dat komt tot uiting in hun artikelen.

Dus...hun houding tegenover huurlingen, of ze nu van eigen bodem zijn of niet, is dat huurlingen totale uitschot zijn omdat ze puur voor het geld werken.

De stad Tsjernigov (Tsjernihiv in het Oekraïens) is een van de juwelen van de Russisch-orthodoxe wereld en heeft een lange geschiedenis en een charmante architectuur... MAAR, zij ligt ten noordoosten van Kiev en is de eerste stad wanneer men Oekraïne binnenkomt, ten zuiden van Wit-Rusland.

Dat maakt het tot een strategische troef en het is niet onlogisch dat de NAVO-planners er veel Oekraïense legereenheden plaatsten, versterkt door de neonazistische eenheden en huurlingen die hen trainden, ondersteunden en leidden...

Dus toen de Russen naar het zuiden trokken, ondervonden ze hevige weerstand in Chernigiv. De Russen besloten deze stad te omzeilen en verder naar het zuiden te trekken... maar de Russen hielden een bataljon om de stad te omsingelen en bleven daar gewoon zitten, zodat er geen verkeer in de stad kon komen.

Overdag stuurden de Russen drones om te observeren wie wat deed... en 's nachts verklaarden ze dat ze teams van Tsjetsjenen stuurden om te mikken op bekende hotpots waar Neonazi's waren gevestigd. Het doel was om de infrastructuur van de stad intact te houden en schade aan de bevolking te voorkomen. Bij één verwoestende raketaanval in Chernigiv kwamen 33 burgers om het leven. De westerse media beweren dat dit door de Russen is gedaan, maar op dat moment stonden de Russen gewoon "geparkeerd" buiten de stad, wachtend om binnen te vallen zodra de bevolking een tijdje was uitgehongerd. Het is dus heel goed mogelijk dat de Oekraïense Neo Nazi's of het Oekraïense leger een raket hebben afgevuurd die vervolgens een flatgebouw heeft geraakt (een soortgelijk incident in Kiev vorige week werd door de westerse media ook aan de Russen toegeschreven, maar de Russen bevonden zich aan de andere kant van waar de raket vandaan kwam, en de Oekraïners hebben later zelf toegegeven dat het er een van hen was)

Momenteel zitten de burgers in Chernigiv zonder elektriciteit, gas of water. Om elke vorm van communicatie tussen de verzetsstrijders te verhinderen, gebruiken de Russen elektronische oorlogsvoering om alle communicatie te onderdrukken, zodat niemand contact kan opnemen met familie of vrienden. Burgers meldden op de 24e dat ze geen voedsel meer hadden... dus na twee weken moet de situatie nijpend zijn.

Bovendien lopen er nu Neonazi's en Oekraïense militairen rond, ze overvallen huizen voor voedsel, ze doden burgers, ze nemen hun huizen in flatgebouwen over, om zich als sluipschutters op te stellen...ze gebruiken burgers als menselijke schilden...de Oekraïense regering liet criminelen vrij uit gevangenissen en gaf ze wapens...

Dit verkleint de kansen voor een burger om te overleven...

Zelfs in 'vreedzamere' tijden liepen de neonazi's rond en vermoordden straffeloos mensen...

De belangrijkste basis van de huurlingen schijnt het Ukraina hotel in Chernigiv te zijn geweest en ongetwijfeld heeft de raketaanval een paar van de huurlingen uitgeschakeld.

#############

...maar hier is een Twitter link van "de opstandige burgers van Chernigiv

https://twitter.com/hashtag/Chernihiv?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1502617455033790467%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.veteranstoday.com%2F2022%2F03%2F12%2Fukie-war-blackwater-mercenary-teams-eradicated-in-precision-russian-strike-on-luxury-skivvy-hotel%2F&src=hashtag_click

Er is geen informatie die duidelijk maakt of de beweringen van de burgers van Chernigiv waar zijn. Zij beweren bijvoorbeeld dat de Russen kerken, ziekenhuizen en scholen hebben gebombardeerd. De Russen zouden dit ALLEEN doen als hun laatste dronebewegingen de aanwezigheid van zich binnenin verschanste Neonazi's zouden bevestigen.

Een soortgelijke situatie deed zich voor in Mariupol, waar de westerse media opnieuw beweerden dat de Russen een ziekenhuis hadden gebombardeerd. Een Oekraïense verpleegster heeft naar verluidt verklaard dat de neonazi van tevoren al het medisch personeel en de burgers uit het gebouw hadden verjaagd en dat er, toen de Russen het gebouw verwoestten, geen medisch personeel of patiënten meer aanwezig waren. Er werd echter wel "geacteerd" met "patiënten" die gekleed waren alsof ze net gewond uit het puin waren gehaald. De getoonde verwondingen komen niet overeen met een echte aanval... dit werd allemaal in scène gezet door westerse huurlingen.

Antwoord

Oom Bob op 16 maart 2022 - om 14:18 uur EST/EDT

Ik zou hopen dat het Russische ministerie van defensie zou aankondigen dat elk gebruik van chemische wapens in Oekraïne door de Oekraïners of (en) hun westerse sponsors door Rusland als een oorlogsmisdaad zal worden beschouwd en dat de betrokkenen daarvoor zullen worden opgepakt en gestraft.

Ze zouden ook kunnen beginnen met het aanvallen van communicatiestations in West-Oekraïne. Dat zou een deel van de Westerse propaganda die daar gemaakt wordt uitschakelen. En de westerse ambassades beperken, nu ze daarheen verhuisd zijn.

Antwoord

Ome Bob op 16 maart 2022 - om 14:37 EST/EDT

Zoals ik al eerder heb gezegd, de enige manier om deze oorlog te winnen is het regime in Kiev te veranderen. Wat ze ook tegen de Russen zeggen, ze hebben nog steeds veel strijd in zich. Ze weigeren het teken aan de wand te zien. Eerst zegt Zelensky dat ze kunnen "praten" over het niet deel uitmaken van de NAVO (ze maken er nu geen deel van uit, maar zie de schade die ze hebben aangericht zonder dat). Maar dan zegt hij dat Oekraïne een alliantie nodig heeft met een nucleaire macht zoals het Russofobe Groot-Brittannië. En nu houdt hij vandaag een televisietoespraak voor het Russofobe Amerikaanse Congres waarin hij hen oproept een vliegverbod boven Oekraïne in te stellen. Er is geen enkele kans dat Rusland vertrouwen kan of zou moeten hebben in welke omgang met het huidige Oekraïense regime dan ook. https://www.rt.com/news/552072-zelensky-ukraine-us-congress/

Antwoord


7 comments:

  1. Wow, spannend. En wat een misdaden, geen woorden voor. "Gelukkig" hebben die mensen in die -opgeblazen- kelder niet lang geleden, dat hoop ik dan maar...
    Hierbij ook een YT-kanaal van Patrick Lancaster, een Amerikaanse journalist, die de Russen op de voet volgt in de Donbass.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, goed om te zioen hioe het echt is. Heb het halve filmpje gezien.

      NB: Ze zijn in Debalshevo.
      Ik weet nog dat hier de Oekr het op gaven omdat ze omsingeld waren en toen bereid waren tot Minsk2.

      Delete
  2. Wolf, ik heb nog niet al;les gelezen van dit blog.

    Volgende blog: de nieuwste info van de Saker.

    Helaas denkt men daar al aan een nucelar war.

    Je kunt een meter kopen die meet hoeveel Rontgen je hebt 'ontvangen totaal'

    Russische makelei: https://radiascan.com/ ( bijna 600 euro)

    Op deze videpo legt een man heel goewd uit wat het allemal inhoud:
    Radiation dosimeters and chargers; a comprehensive guide.

    https://youtu.be/TsTqWyxzro4

    Globaal: vier soorten meters:

    a) 0,2 Roentgen
    b) 20 Roentrgen
    c) 100
    d) meer dan 200

    a is onschadelijk
    b: ewnige dagen ziek. wellicht geen gevolgen.
    c zeker flink ziek. later kanker
    d je zal sterven.

    Wij krijgen elk jaar 0,3 Roentgen binnen in totaal , vanwege achtergrond staling.
    Plus nog 0,05 vanwege medisch onderzoek etc.
    Dus 0,35 hebben we per jaar altijd.


    Een werker in een kerncentrale moet elke dag een dosimeter in zijn zak steke en s avondas afgeven.
    Als hij 5 Roentgen totaal heeft bereikt mag hij niet meer werken. Dat is ewpr jaaqr: 5 roentgen.

    Zo ongeveer heb ik het filmpje onthouden, de eerste 10 minuten.

    Het is zeker de moeite waard. Om het helemaal te zien.

    Een Geigerteller is een apparaat dat direct meet wat de straling is op dat moment. Telt niet op. Maar geeft aan of het veilig is om buiten te komen.

    De versie a) is heel gevoelige meter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank voor de info. Ik ben -vooralsnog- niet zo negatief, dat ik denk die apparaten nodig te hebben. Mocht jij er 1 bestellen, dan lift ik graag mee, beter mee verlegen, dan om verlegen.
      Zorg wel, dat je voldoende Kaliumjodide G.L. 65 mg in huis hebt. Als ik goed ben ingelicht, heb jij dat al, omdat je in de buurt van een kerncentrale woont. Ik heb al 2 doosjes in huis. Met innemen wachten, tot je bericht krijgt van de overheid...

      Ik vind, dat de alternatieven steeds negatiever worden met hun -andere- fearporn. Ik heb dan ook een tandje teruggeschakeld v.w.b. "nieuws" en neem alleen het hoognodige tot mij. Moest jij ook maar doen.

      Delete
    2. Ik heb tabletjes jodium van dr A Vogel, Kelpasan.

      133% van de RI

      Is dat even goed als Kaliumjodide?

      Maar ik neem ze niet zo vaak.
      Ik neem sinds een maand al mijn pillen nof maar 2 maal per week: gevoel dat Corona voorbij is in combinatie met de Oorlog in Oekr.

      Ik volg het nieuws waar ik zin in heb, als ik zin heb.

      Ik voel me niet verplicht om iets te doen of te lezen.

      Nu is de enige vraag die telt: Willen de Neocons een nuclear war, of niet.

      Tweede vraag: wordt Putin vermoord of niet.

      Op beide zaken kunne wij nu geen invloewd meer uitoefenen.

      Ik vind het wel adembenemend om te zien hoe een Propaganda machine werkt.

      Dit is unaniemer en overweldigender dan wele propaganda machine ooit in het verleden.
      En ze heeft alleen bloed en puin om op te staan: dode mensen in Vietnam, Camnbodja, Irak etc.

      Hitler stond op een land dat in 4 jaar tijd van honger was gerezen naar welvaart, 'the envy of the world'.

      Met met niks als bloed en puin om 'trots op te zijn' lukt het dus zelfs ook.
      Adembenemend.


      Delete
    3. Nog een handige site, wel helemaal Russisch:
      https://riafan.ru/

      Delete
    4. [Willen de Neocons een nuclear war, of niet.
      Tweede vraag: wordt Putin vermoord of niet.
      Op beide zaken kunne wij nu geen invloewd meer uitoefenen.]

      1e: Nee, anders hadden ze die no-fly-zone wel ingesteld. Dat zou een directe confrontatie geven en dat durven/kunnen ze niet aan.
      2e:Nee, die is veel te goed beschermd en houdt die zaken goed in de gaten. Hij denkt -minimaal- 5 zetten vooruit.
      3e: Wij hebben nooit ook maar een schijntje invloed uit kunnen oefenen. De politiek doet gewoon, waar ze zin in heeft. Zie arrestatie WE.

      Delete