Sunday, March 27, 2022

1264 Waarom Rusland bang voor ons is.

 
1812.  
Napoleon trekt met zijn leger Moskou binnen. 
De Russen steken de stad in brand en vluchten de bossen in. 
Napoleon's mannen krijgen honger en worden door de Russen het land uit gedreven. Tot in Parijs. Rusland heeft niet de ambitie om Frankrijk bezet te houden en gaat gewoon terug naar  huis, om Moskou opnieuw op te bouwen. 
Niet leuk als zo'n Westerse idioot denkt dat hij je moet aanvallen. 
1917. 
Duitsland valt Rusland aan. 
Om Rusland te verdelen sturen ze Lenin (die goede gesprekken had met de Rothschilds in Zwitserland) met de trein naar St. Petersburg. 
De Amerikaanse bankiers sturen Trotsky met geld en manschappen naar St. Petersburg.   Dat leidt in 1920 tot een onderzoek van het Overman Comittee (een enquete commissie ) in het Amerikaanse Congres, waarvan de notulen in het boek van Antony Sutton "Wall Street and the Bolshevik Revolution"  te lezen is.  
Senator Woolcott:  "Waarom hebben de banken de Russische Revolutie gesteund !?"
Namens de bankiers mr. Rhys Williams: "We geven hen een communistisch staatsbestel, en daardoor zullen ze arm en niet productief blijven. Ze kunnen ons niet beconcurreren op de wereldmarkt en wij kunnen goederen aan hen verkopen."
    (Sutton: Het Tsaristische Rusland deed niet onder voor het Westen. Er waren twee autofabrieken,  hun vliegtuigen hadden een grotere wingspan dan de Amerikaanse vliegtuigen van dat moment.' )  
 Het Westen bracht niet alleen armoede, maar ook de vernietiging van hun kerken en hun priesters en hun intelligentia. Het werd een verweesd volk. Geen eigen leiders. Niet-Russen waren de baas.  En de communisten hebben mogelijk 40 miljoen Russen de dood in gejaagd. (De schattingen gaan van 20 miljoen tot 66 miljoen) 
1941. 
De derde aanval vanuit het Westen kwam van Hitler.   De Russen vochten 4 jaar lang en verloren 26.000.000 mensen in die strijd.  De Westerlingen hadden geen tijd om te helpen, want ze moesten hun veroveringen in Azië realiseren. Dus vroeg Churchill in Teheran in november 1943: "Als jullie door vechten tot in Berlijn, dan hang ik daarna een ijzeren gordijn op en behoren alle landen ten oosten van dat gordijn tot jullie bufferzone, zodat je nooit meer bang hoeft te zijn voor wéér een snelle Westerse aanval."  
In 1945 bood de VS de Russen  aan om te fuseren: samen zouden ze de wereld regeren.  Uiteraard begreep Stalin dat dit een uitnodiging  was om Amerika's slaaf te worden en hij bedankte vriendelijk.  Twee jaar later riep Churchill dat die vreselijke Stalin een ijzeren Gordijn had opgehangen en dat er een dreiging van hen uit ging.  Dat kwam de wapenindustrie en het Amerikaanse bedrijfsleven goed uit: Europa vluchtte in de armen van Amerika. De Nato werd in 1949 opgericht. Het Warschau pact pas in 1955.
 1992.
Bankier Rhys Williams kreeg gelijk want het communisme had Rusland in armoede gehouden en na het vallen van de muur in 1989 viel de USSR uiteen. Geen nood. Amerikaanse deskundigen  vlogen dagelijks vanuit Chicago naar Moskou om via de Shock Therapie ook de Russen rijk en welvaren te maken. Zeiden ze.
Acht jaar later was het BNP gedaald van 500 naar 250 miljard $.  Waren de grondstoffen in handen van Oligarchen en hun Westerse geldschieters.  Was de Maffia de baas en niet de staat.  En leden de mensen honger en dronken de mannen zich dood.    Dat was de vierde 'invasie' van Westerlingen die voor de Russen  afschuwelijke gevolgen had: 1812, 1917,  1941 en van 1992 tot 2000.  
Na 2000 heeft Amerika twee wapenverdragen opgezegd, het ABM en het INF verdrag. Dat is het eerste signaal van agressie.   Ze zijn 800 km oostwaarts gegaan, ondanks herhaalde beloften dat niet te doen. Agressie nr 2.  Ze zeeggen dat Oekraine bij de Navo mag, zodat een raket zijn atoombommen op Moskou kan gooien binnen 4 minuten, zodat Moskou niet meer kan reageren. Dit is het eind van de vrede die door MAD  verzekerd was, 70 jaar lang. Agressie nr 3. 
En ze hebben 26 biolabs in Oekraine geplaatst die biopwapens ontwerpen welke speciaal mensen met Russische genotype ziek maken. Agressie nr 4.  Zelensky zegde zelf het Boekarest Akkoord op door op 16 januari te zeggen dat hij een atoombom wil maken.  Agresssie nr 5. Volgens de VN zijn er 1000 Oekraiense burgers gedood in een maand oorlog. Maar in de Donbass zijn al 14000 mensen gedood, en de VN heeft er geen woord aan vuil gemaakt. Agressie nr 6. 
Putin had al veel eerder in moeten grojpen.  De VS heeft Irak totaal vernioetigd omdat er één mogelijke dreiging was. Hun eigen CIA zei dat Irak die WMD's niet had. Maar Thomas Friedman was trots op het feit dat hij en zijn Media Magnaten in Manhatten de Irak oorlog hadden kunnen doordrukken. (in Haaretz) 
Diezelfde lieden slagen er in om Putin de agressor te maken, terwijl Amerika de Agressor is ! 
  
 

   

         ---------------- Fast Forward naar 2022  ------------------

De aanval van 1992 is bij ons onbekend want onze media hebben juis de democraat Yeltsin altijd de hemel in geprezen.  Clinton gaf Yeltsin ook alle nodige  steun om te worden herkozen in 1996, want hij was goed voor het westen, niet voor Rusland. 

Met Putin is het een ander verhaal.   

Hij werd door de oligarchen op de troon gezet, maar hij bleek het hart op de juiste plaats te hebben:  hij voelt meer warmte voor de 99% dan voor de 1% rijken. 

Putin wist zijn land weer op te bouwen en de 99% kreeg weer veiligheid en welvaart. Natuurlijk moest hij schipperen: oligarchen zijn onmisbaar en onvermijdelijk in een land als Rusland. ( Maar is het anders in het Westen? Wij noemen ze anders:  Big Corporations,  Big Tech, Big Pharmaa,  Big Food, Wall Street. ) 

 ----  Ik ga hiermee verder op een volgend blog: 1265  ----

3 comments:

  1. Alle grote machten (VS, China, Rusland) proberen hun plekje op het wereldtoneel veilig te stellen. De VS deed het door het paaien van Europa met het Marshall plan; China doet het door Hongkong en Taiwan langzaam meer te bedreigen, en door Afrika te paaien met infrastructuur. En Rusland? Die vinden gewoon dat ze recht hebben op alle landen om hen heen (stukken Finland, stukken Japan, Kaliningrad, en Oekraine), louter om zichzelf te beschermen.
    Je kunt zeggen van de Amerikanen wat je wilt, maar ze pakken hun streven naar werelddominantie een stuk subtieler aan dan China en Rusland.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beste N.

      Burenruzies moeten we tot de normale menselijke verschijnselen rekenen.
      Je kan ze het best voorkomen door zonder zelf-medelijden naar de waarheid te streven.
      Waarheid > rechtvaardigheid > vrede.

      Rusland werd aangevallen door Zweden, Rusland viel Finland aan. Zo gaan die dingen.


      Paaien is als je een sterker iemand heel positief benaderd, in de hoop er voordeel van te hebben.
      Europa was doodarm en werd dus niet gepaaid.
      Volgens een aantal historici wwas het Amerika (Roosevelt) die WO2 bewust veroorzaakt.


      Misleiden, egoïsme, dat is als je een door oorlog beschadigd land jouw producten geeft of leent. Zeker als het nieuwe producten zijn zoals traktoren: door de aangeboren merken-trouw heb je een klant voor het leven.

      Hongkong en Taiwan waren deel van China. Altijd geweest. Door westerse bemoeienis is dat los gekomen.

      SubtieL 33 landen gebombardeerd, 52 regime changes uitgeprobeerd, waarvan er 32 lukten.
      Niet subtiel maar barbaars.

      Delete
    2. [SubtieL 33 landen gebombardeerd, 52 regime changes uitgeprobeerd, waarvan er 32 lukten. ]

      Ja, erg subtiel allemaal................ waarbij N. ook vergeet te vermelden dat bijna 77 jaar na WWII (en 30 jaar na de val van de Sovjet Unie en daarmee het Warschaupact) er nog steeds zo'n 35.000 Amerikaanse troepen op Duits grondgebied gestationeerd zijn. In 2019 heeft de partij van Sarah Wagenknecht (Die Linke) een resolutie in het Duitse parlement ingediend met als doel de Amerikanen te laten vertrekken. Uiteraard nooit meer iets van vernomen.

      Delete