Thursday, March 03, 2022

1245 Putin werd verslagen door Propaganda-leugens. Wij zijn de slachtoffers. We hadden het kunnen voorkomen

Het is nu 3 maart en het is nu pas tot mij doorgedrongen dat het Negatieve Beeld over de invasie van Oekraïne zóó alles-overheersend is, dat daar werkelijk helemaal niks tegen op kan. 

Larry Romanoff - tien maal slimmer dan ik --  beschreef het al 5 dagen geleden.  Inmiddels heeft die propaganda veel effect gesorteerd:  Een Engelse hoge militair zegt nu : "Ons volk is zóó boos op Putin dat ik denk dat de Nato tegen hem moet gaan vechten."  

Ziet U wat de volgorde is: Propaganda met 'huilende kinderen'  en ontploffingen (uit een vorige oorlog)  hebben het volk zóó opgezweept dat wij als Leger toch Wereld Oorlog 3 zullen moeten beginnen.

Beelden van 'Bloed en Puin' zijn zo krachtig dat je daarmee elk mens tot een overtuigd moordenaar kan maken.  Iemand die zelfs zijn eigen leven er voor waagt.

In de kranten zien we jongens die fier vertellen dat ze mensen (Russen)  gaan vermoorden, om te bewijzen ze zelf een echt Goed Mens zijn...

Ik, als gewoon burger,  had jaren nodig om te leren hoe het werkt. Nu weet ik het. Nou is het ook gemakkelijk te zien. 

Zoals Johan Cruijff al zei: "Je ziet het pas als je het weet."  Dus:   Mensen die het niet weten, of absoluut  'er niet aan willen',  zullen het dus ook niet zien.  Dit  is een bijzondere vorm van  Confirmation  Bias.) 

Als jouw geloof je opdraagt om de wereld aan je te onderwerpen,  "By deception thou shalt make war",  dan weet je dit allemaal al vele vele generaties.  

(Een voorbeeld: Tijdens het Kishinev pogrom werden volgens Amerikaanse kranten vele vele duizenden joden vermoord, in de stad Kishinev.  Zo veel  'Bloed en puin'  zorgde er voor dat heel veel joden Amerika binnen mochten.  Later bleek dat er 60 mensen waren vermoord.  Heel erg.  Of het een begrijpelijke wraak was, dat moet elders worden beoordeeld.  Maar in elk geval: de hoeveelheid 'bloed en puin' werd enorm overdreven en had enorm effect op het verloop. )

Nu is er in de Oekraine nog maar nauwelijks sprake van 'Bloed en Puin',  dus zijn onze media van voor tot achter gevuld met   'Tranen uit Oekraïne'. 

Zielige en zeer zielige verhalen van soldaten die afscheid nemen van hun kindjes, mensen in Lvov die in schuilkelders zitten, en west europeanen die met een auto vol luiers naar de Oekraiense grens rijden (en nu een gofundme account hebben geopend waar U hen geld kan geven) . 

Maar er staan ook al volop video's op youtube met explosies en dode mensen.  Hoe gruwelijker hoe meer views, en des te beter de verdiensten voor wie ze plaatst.   

Een fact-check team van Reuters (zelf de allergrootste bedriegers ter wereld, dus dit deze fact-check dient vooral om de eigen credibility te suggereren.  Maar de inhoudelijke feiten in hun 'check' zijn uiteraard bruikbaar:  een feit blijft een feit, ook al werd het met een onsympathiek motief boven water gebracht. )   ..... Reuters toont aan dat 60% van de tot oorlog opruiende beelden vals zijn. 

Reuters (referentie 53): 

 VERDICT : Mostly false. Three out of five videos included in this widely shared compilation predate the current situation in Ukraine.

Ik vermoed dat het nòg erger is dan U denkt.  Ik vermoed dat het filmpje dat door Reuters 'ontmaskerd' wordt,  in een andere afdeling van Reuters is gemaakt. 

 ( Zo 'vond'  Rita Katz in Israel ook altijd als eerste de video's van Osama. Osama leek niet op Osama en zei altijd dingen die Israel goed uitkwam.  Site Intelligence was de firma-naam van haar bedrijf.) 

Reuters speelt een gigantische rol bij het onder controle krijgen van alle westerse volken. Hier religieuze citaten die de basis zijn voor het streven naar wereld-heerschappij : 

Isaiah 60:12 “. . .[T]he nation and kingdom that will not serve [Israel] shall perish; yea, those nations shall be utterly wasted”  ( Het is duidelijk de wil van God dat U en ik worden vermoord. JV)

Jeremiah 30:10-11 and 46:28 “Fear thou not, O Jacob [i.e., Israel], my servant, saith the Lord: . . . for I will make a full end of all the nations whither I have driven thee: but I will not make a full end of thee. 
(Het is dus geen moord, Het is slechts een handje toesteken om God te helpen. JV.  

Deuteronomy 25:17-19 (“[T]hou shalt blot out the remembrance of Amalek from under heaven; thou shalt not forget [to do] it”).  ( Het lot van 'Amalek' geldt natuurlijk voor elk volk dat zich niet wil overgeven, zoals Iraki's, Libiërs, Syriërs, en nu : Russen. JV) 

Als U geloof hecht aan spreuken als "Uiteindelijk overwint de waarheid altijd"(*),  dan heb ik slecht nieuws voor U :  Dat geldt misschien zolang we onder eigen mensen leven, maar er zijn àndere groepen die zichzelf selecteerden op 'talent om te misleiden' ,en tegen deze mensen staan we even machteloos als een miljoenen jaren oude vissen populatie staat tegenover een exotische roofvis: na enige decennia is de miljoenen jaren oude soort verdwenen:  niet geschikt voor competitie met deze nieuwe soort, die duidelijk heel ànder talenten heeft dan wij.  

Zo'n spreekwoord  ("De waarheid wint uiteindelijk toch") heeft als functie:  

- berusting.  Ik hoef niks te doen, de leugenaars gaan vanzelf ten onder.
- Elke leugen die is blootgelegd versterkt het geloof in de spreuk en is een alibi voor ons om niks te hoeven doen.  Maar àlle leugens die NIET zijn ontmaskerd,  die kennen we dus niet, en het spreekwoord kan dus nooit worden afgezwakt door ervaring. 

>  "Maar als iemand als leugenaar is ontmaskerd, dan is hij voor altijd het vertrouwen kwijt."
- Daarom laat de CIA alle leugens door ànderen  verspreiden:
 Bellingcat, White Helmets, Site Intelligence, ' Betrouwbare bronnen', 'uitgelekte informatie'.   
Als de leugen wordt doorgeprikt  moet de CIA zijn handenin onschuld kunnen wassen: 'plausible deniability"


 Misschien denkt U: Maar als mensen zien dat ze worden voorgelogen, dan geloven ze daarna niks meer.
In de praktijk zien we dit: 
- Een klein deel van de mensen 'steekt over' en wordt kritisch activist. Velen die eerst in Corona geloofden, werden na 3 prikken en een Corona ziekbed 'ongelovige'. Soms werden ze zelfs actief ongelovige.  Maar: voor deze mensen liggen vijvers vol met 'rode haringen' klaar, om hen een dood lopende weg in te leiden. ( Ze àlles wantrouwen, of lopen achter een theorie aan die een bewuste afleiding is: guru's achterna en  naar een slagveld ver weg van waar het ècht gebeurt.  
Als kritisch persoon en activist is het zeer moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. 

( Het bestaan van 'contact met Aliens'  is nooit uit foto's of sporen gebleken zover ik weet. Natuurlijk zijn er piloten die onbegrijpelijke  dingen hebben waargenomen. maar dat overkomt meer mensen,  Het valt me op dat in de laatste jaren de overheid zelf dit narrative gaat pushen. Ik denk dat het een extra 'rode haring' is waar weer een deel van de kritische mensen mee wordt bezig gehouden.) 


- Maar het is nog veel erger:  Als een leugen later wordt ontmaskerd, dan blijft de negatieve emotie ten opzichte van de vals-beschuldigde-persoon toch grotendeeels bestaan. 
Het is voor ons heel moeilijk te verteren dat we bedrogen zijn.  We willen het niet, ook al zegt de krant die ons eerst woedend maakte met : "13 leden van Oekraiense kustwacht dood geschoten omdat ze zich niet wilden overgeven "  drie dagen later toe dat het niet waar is en dat die mannen nog leven.  Onze eerste reactie is dan: "Ja, maar die Russen zijn er zeker toe in staat.  Ze zouden het liever wel gedaan hebben. Wat doen ze daar in ànderm,ans land ? "

Kortom:  een valse beschuldiging die onze emotie flink raakt,  blijft zijn effect op ons wereldbeeld behouden, ook als later blijkt dat het een leugen was. 
Liegen heeft dus gewoon  veel nut als je de wereld wil veroveren. Als je voor eenGod werkt die jou de opdracht gaf om  "Oorlog te voeren door de tegenstander te misleiden."   

En die strategie is heel succesvol: 

Jonge moslims werden (met geld van de Neocons) opgeleid om 'De Ware Islam' te verdedigen,  Die Vrome taak voerden ze uit door hun eigen moslimlanden kapot te slaan. 

In Amerika zien we jonge zwarten en jonge woke mensen die met veel overgave bezig zijn hun eigen land en cultuur te vernietigen. 

En de afgelopen week zijn we zelf begonnen , als Europese Christenen , om elkaar in een oorlog te bestrijden,  zodat  onze kinderen als verzwakte arme wezen in de wereld komen te staan,  met digitaal geld en QR code totaal in de macht van 'Gods eigen volk.'


Hieronder het artikel van Larry Romanoff:      

Oekraïne: Poetin, de Paus, en Wayne Gretzky

LARRY ROMANOFF - 28 FEBRUARI 2022

 - 5.800 WOORDEN - 11 REACTIES - ANTWOOrd




"Dit is de grootste en meest schokkende vertoning van een centraal gecontroleerde mediavloed van gemene beschimpingen die ik ooit heb gezien."

Ik maakte die opmerking bij mezelf na het lezen van duizenden (en ik overdrijf niet, ik bedoel duizenden) artikelen in alle media van de westerse wereld over Kamila Valieva en Rusland op de Olympische Spelen. Maar ik had de woorden nauwelijks uit mijn mond gekregen toen Kamila naar de tweede plaats zakte, vervangen door Vladimir Poetin en Rusland (alweer).

Als achtergrond lees ik elke dag 30 of meer publicaties in 15 of 20 landen om te weten te komen wat de verschillende landen zeggen over belangrijke onderwerpen, en ik sla alle webpagina's met nuttige inhoud op. Met deze westerse aanvallen op Rusland ben ik gestopt. Ik doe dit al vele jaren, maar in dit geval kon ik de rotzooi die ik las niet langer verkroppen en ben ik ermee gestopt.

De intensiteit van de aanvallen op Rusland zijn adembenemend. De valse en verdraaide berichten bereiken nieuwe hoogten van oneerlijkheid, en het scala van zaken dat wordt verzameld om Rusland te "straffen" zou nog maar een week geleden de grenzen van mijn voorstellingsvermogen hebben overschreden. Als je het hele landschap bekijkt, is het duidelijk dat dit allemaal strak georkestreerd wordt vanuit een centrale bron, de gebruikelijke verdachten die het meest profiteren van alle oorlogen, maar het is verbazingwekkend om te zien hoe wild ze aan het graaien zijn en hoe nutteloos veel van hun acties moeten zijn. Er lijkt bijna een wanhoop te bestaan om pijn toe te brengen, hoe onbeduidend ook, en de indruk te wekken dat er een internationale consensus bestaat over het toebrengen van pijn. Sommige van de westerse acties zijn ernstig, andere bijna komisch en weer andere volslagen belachelijk. Ik heb hier getracht u een kleine staalkaart te geven van wat ik heb verzameld. De rode draad door dit alles is de intensiteit van de aanvallen en de leugens die worden verteld.

Wat de ernst van de zaak betreft, heeft uitgerekend Zwitserland plotseling zijn geschiedenis van neutraliteit verlaten om te beweren dat het "EU-achtige" sancties tegen Rusland zal instellen, wat betekent dat alle Russische bankrekeningen in het land worden bevroren of in beslag genomen. Dat is bijna niet te geloven. Hoe kon zoiets gebeuren? Wie oefende druk uit op de Zwitserse regering om dit te bewerkstelligen? [1]

 Iedereen doet mee. De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Priti Patel, beweert: "De tijd is op voor de handlangers van Poetin die zwart geld in het Verenigd Koninkrijk verbergen", en Boris Johnson verklaart: "U kunt uw ongerechtvaardigde winsten nergens meer verbergen."[2]

 Er is geen bewijs dat de winsten ongerechtvaardigd zijn, maar het lijkt erop dat dat ook niet nodig is. Het Westen lijkt unaniem alle bezittingen van Rusland of Russen in beslag te willen nemen, omdat het zichzelf ervan heeft overtuigd dat wetten niet meer gelden, dat je ongehoorzaamheid bestraft door gewoon al het eigendom van een ander te stelen en hem failliet te laten gaan.

Roman Abramovich moet de Chelsea-club aan een bewaarder overdragen uit vrees dat deze in beslag zal worden genomen, en de Britse media schreeuwen er meestal om dat ook zijn huis van 200 miljoen dollar in beslag wordt genomen, gewoon omdat het een Russische misdaad is.

We hebben krantenkoppen die ons vertellen dat alle wereldleiders vastbesloten zijn om Rusland op deze (financiële) fronten te bestrijden omdat, zelfs na een nieuwe golf van sancties, veel medewerkers van Poetin "nog steeds onaangeroerd blijven". Deze mensen hebben verklaard vastbesloten te zijn alle bezittingen te vinden en in beslag te nemen van iedereen die het met Poetin eens is, zijn vrienden, collega's, zakenpartners, familie, iedereen. Ze hebben al beslag gelegd op alle tegoeden van de Centrale Bank van Rusland die zich in de EU bevinden, dat is ongeveer de helft van alle buitenlandse valuta en goudreserves van Rusland. [3]

[4]

 Er is geen wet die dit ondersteunt; soevereine fondsen zijn onaantastbaar. Tenzij je een Westerse fascistische criminele cabal bent, die zich voordoet als een "democratie".

De Britse Guardian is van karakter veranderd van een krant in een walgelijke haatzaaiende prullenbak met soms wel 20 of 25 artikelen over Rusland op één dag die bijna adembenemend zijn in hun afschuwelijke oneerlijkheid. Ik had me zoiets nooit kunnen voorstellen. "It's stomach-turning", vertelt de Guardian ons,[5]

 of the mothers and babies taking shelter as Russian invasion claims lives of 'up to' ten children." Waar was de Guardian toen Madeline Albright de levens van een half miljoen baby's in Irak opeiste? Waar was de Guardian toen de foto's opdoken van de tienduizenden afschuwelijk misvormde baby's die in Irak werden geboren door het verarmde uranium?

Veel van de westerse media probeerden foto's te presenteren van "duizenden Oekraïners die zich naar de Poolse grens spoedden", en "duizenden voertuigen volgeladen met Oekraïense vluchtelingen die probeerden te vluchten". Waar waren ze toen honderdduizenden delen van Joegoslavië te voet ontvluchtten, waaronder ontelbare aantallen kinderen? Waar waren ze toen miljoenen mensen de genocide in Irak ontvluchtten? The Guardian vertelt ons "Meer dan 360.000 mensen zijn de oorlog in Oekraïne ontvlucht", kennelijk geteld door de VN. [6]

 Als dit waar is, waarom telde de VN dan niet de vluchtelingen in alle door de VS geïnitieerde oorlogen van het recente verleden?


Oekraïense "vluchtelingen" wanhopig op de vlucht voor hun leven (Foto: BBC)

Vervolgens vertelde Reuters in tranen hoe de ziekenhuizen in Oekraïne allemaal zonder medische zuurstof komen te zitten,[7]

 een beetje verrassend na slechts twee dagen en met het Russische leger nergens in de buurt van de grote steden. Maar waar zijn Reuters als zelfs vandaag Iran een tekort heeft aan niet alleen medische zuurstof maar aan bijna alles wat medisch is, omdat er geen geld is vanwege Westerse "sancties"?

Ook hebben we, met dank aan de BBC, "Krachtige beelden van het leven van Oekraïners dat door de oorlog op zijn kop is gezet",[8]

 en foto's van "Oekraïners die onder vuur liggen". [9]

 Nogmaals, waarom hadden we geen foto's van levens in Irak en Libië "op hun kop gezet door oorlog"? Waarom niet voor Joegoslavië en Syrië en Jemen? Waarom niet voor Venezuela vandaag? Waarom geen foto's van de gevolgen van 60 jaar brutale sancties tegen Cuba?

De BBC vertelde ons huilend over de "kilometerslange rijen om te vluchten voor de invasie" van Oekraïne. [10]

 Wel, waar waren de BBC en hun tranen om ons te vertellen over de miljoenen (in plaats van honderden) Irakezen die hun land ontvluchtten? Waar was de BBC toen we moesten weten van de miljoenen vluchtelingen en de afschuwelijke etnische zuiveringen die plaatsvonden in wat Joegoslavië was? Evenzo laat de BBC een vluchtelinge "in tranen beschrijven waarom zij Oekraïne ontvluchtte". [11]

 Waar waren de BBC verslaggevers om enkele van de miljoenen vluchtelingen uit Irak, Libië, Syrië, Libanon, Jemen en zovele anderen te interviewen? Zou de BBC, "de meest betrouwbare nieuwsbron ter wereld". een traan willen laten voor Julian Assange?

Alsof dat nog niet erg genoeg is, heeft zelfs de Paus zich ermee bemoeid, met een verklaring dat "zij die oorlog voeren in Oekraïne 'de menselijkheid vergeten'". [12]

 Ook dit is zonder precedent. Wie heeft de invloed of de macht om zo'n provocerende bewering van de paus uit te lokken? Vergeef me mijn onbeleefdheid, maar waar was deze hypocriete SOB toen Madeleine Albright 500.000 Iraakse kinderen doodde? Waar was hij toen de VS miljoenen granaten met verarmd uranium op Irak afvuurde? Waar was hij toen de VS in Servië bezig was met "de meest langdurige bombardementcampagne in de geschiedenis van de wereld"? Maar Rusland, dat wil voorkomen dat Oekraïne een nucleair bastion wordt voor de VS, tien minuten van Moskou, heeft geen "menselijkheid".

Poetin de moordenaar hard aanpakken

De Britse Telegraph pocht dat "Het Westen eindelijk de handschoenen heeft uitgetrokken tegen Poetin, en onze eer heeft gered". [13]

 Nou, goed voor ons. En de Guardian vertelt ons "Het is een kwestie van leven en dood" dat wij wapens leveren aan Oekraïne[14]

 om de oorlog zo lang mogelijk te laten duren (en Rusland te verzwakken als voorbereiding op een oorlogsverklaring van de VS).

De London Times is het ermee eens dat we "de confrontatie met de oorlogszuchtigen" moeten aangaan, en kraait dat "het Westen eindelijk maatregelen samenstelt om Poetin pijn te doen en de Russische agressie te bestraffen."[15]

 Dat is mooi, maar waarom ging niemand de confrontatie aan met de oorlogszuchtigen van de VS en Israël? Daar ging het om veel "leven en dood" situaties, maar de media zwegen allemaal.

Canada's CTV jammert dat Oekraïne "een humanitaire catastrofe" is, met ernstige zorgen over de capaciteit om voedsel en medicijnen aan te vullen. [16]

 De laatste cijfers die ik zag, wezen op enkele honderden doden. Als dit van Oekraïne "een humanitaire catastrofe" maakt, wat wil CTV ons dan vertellen over Palestina? Waar was Canada's CTV toen Iran zo zwaar getroffen werd door de VS sancties, dat het nog steeds niet eens het geld heeft om COVID vaccins te kopen, laat staan medische basis benodigdheden? Hetzelfde geldt voor Venezuela, een andere begunstigde van de VS-sancties. Die landen zijn echte humanitaire rampen, terwijl Oekraïne niets voorstelt. Waar zijn deze mensen als we ze nodig hebben? Canada's CTV netwerk is betreurenswaardig oneerlijk, verblind door een parasitaire ideologie.

Canada was ooit een respectabel land; niet al te veel vrienden, maar geen vijanden, en een reputatie van integriteit. Dankzij de recente psychopathische zionisten en pedofielen in zijn leiderschap, heeft Canada nu geen vrienden, veel serieuze vijanden, een slechte en verslechterende reputatie, en is het een richtingloze marionettenstaat van de VS geworden met een mond zo groot als die van Australië en een collectief brein zo groot als een walnoot. De Canadese premier, Justin Trudeau, is niet alleen pijnlijk onintelligent maar kan ook verbijsterend dom zijn en geeft een vrij goede imitatie van een lafaard. Om nog maar te zwijgen van het feit dat hij de VS met zijn eigen spel heeft verslagen door van zijn land de eerste echte fascistische staat te maken. Het is voor mij ongelooflijk dat noch Canada's Trudeau, noch Australië's Morrison vandaag naar Oekraïne kunnen kijken en beseffen hoe overbodig ze zijn. Beiden laten hun mond voorbijgaan en beschimpen de grote nucleaire mogendheden - net zoals Oekraïne deed - en geen van beiden ziet hoe vrijelijk hun Washingtonse marionettenmeester zijn marionetten in de steek laat als het moeilijk wordt.

Canada steunt, en dringt zelfs gretig aan, op de eliminatie van Rusland uit Swift[17]

 - alsof de machten die dit alles veroorzaken er iets om geven wat Canada denkt. Over een intellectuele dwerg met waanideeën gesproken, die zich boven zijn gewicht verheft terwijl hij zich verschuilt achter iemand die hem volgens hem zal beschermen. Maar Trudeau zal Rusland "straffen" door Canadese slijterijen te vragen Russische wodka te verbieden. Een staatsman, als ik er ooit een gezien heb. Maar het wordt nog veel beter: Canada's werkelijk waanzinnige, en bijna zeker psychopathische, minister van Buitenlandse Zaken, Melanie Joly, is een echte stoere meid, die zegt "Alles ligt op tafel. Canada zal "Rusland verstikken". [18]

 Niet alleen dat, ze moedigt Canadezen aan om "zich aan te sluiten bij het Oekraïense vreemdelingenlegioen om Rusland te bestrijden". [19]

 Ik wil hier iets schrijven, maar ik kan niets bedenken om te zeggen.

Trudeau en Canada gaan prat op "Demonstraties uit solidariteit met Oekraïne", maar Trudeau was niet zo solidair met de Vrijheidsprotesteerders in Canada tegen zijn krankzinnige COVID-beleid en regelde in feite met de banken dat de bankrekeningen van alle demonstranten in beslag werden genomen. [20]

 Het lijkt erop dat protesten alleen goed zijn als iemand anders het doelwit is.

De Australische Morrisson is al even dom, hij belooft "dodelijke wapens" te leveren aan Oekraïne. [21]

 Ik weet dat dit niet erg aardig is, maar zowel Canada als Australië verdienen het om gebombardeerd te worden. Dat verdienen ze echt. Als je zo klein bent en zo'n grote mond hebt, zal je vroeg of laat iets ergs overkomen.

Er is nog veel meer dat het "democratische" Westen doet om Rusland te straffen. Reuters meldde een nieuwe EU-wet die alle bedrijven zal verplichten om leveranciers te controleren op "mensenrechten". [22]

 Sorry, Rusland, maar jullie komen nergens meer voor in aanmerking, vandaar dat jullie export hopelijk tot nul zal dalen. Aardgasleveranties worden wellicht beschermd tegen deze wet, tenminste totdat Poetin de pijplijn afsluit.

Dan hebben we de westerse luchtvaartmaatschappijen die alle Russische vluchten naar westerse landen verbieden,[23]

 wat je doet afvragen waar sommige van deze mensen aan denken, als ze al denken. Het volkomen voorspelbare resultaat van deze verboden was dat Rusland onmiddellijk terugsloeg en niet alleen buitenlandse vluchten verbood, maar ook alle doorvoer over het Russische luchtruim, wat betekent dat veel westerse vluchten nu uren en mogelijk duizenden kilometers langer zullen duren, en ook nog eens een stuk duurder.

De regering van de VS, ongetwijfeld mede dankzij Victoria Nuland, het koekjesmonster, wil nu "China laten betalen voor de nauwe banden met Rusland". Mis nooit een kans om nog meer problemen te veroorzaken; nooit falen om nog meer brandstof op het vuur te gooien. De WSJ vertelt ons dat "Sancties en VN-debatten deels bedoeld zijn om Peking ongemak te laten voelen ... en de twee te verdelen."[24]

 "Een stap, zeiden Amerikaanse functionarissen, is Peking pijn te laten voelen over Ruslands invasie in Oekraïne." De Duitse krant der Spiegel is het ermee eens dat ze dit moeten doen omdat "Xi, samen met Poetin, de gevaarlijkste man ter wereld is"[25]

 Te midden van dit alles vonden de VS zelfs tijd om de laatste raketlancering van Pyongyang te veroordelen, waardoor de As van het Kwaad nog verder werd uitgebreid.

En we hebben George Soros die ons vertelt dat Oekraïne hem doet denken aan het Beleg van Boedapest. [26]

 Het is niet duidelijk waarom, want tijdens het 'beleg van Boedapest' was Soros bezig deel te nemen aan de confiscatie van eigendommen van andere Joden in door de Nazi's bezette gebieden, maar hij beweert dat hij "geen schuldgevoel" heeft voor wat hij deed. Misschien is hij van plan om nog meer eigendommen in Oekraïne te confisqueren als het stof is gaan liggen. Voor het geval u het niet weet, Soros en Madeline Albright hebben de communicatienetwerken van Kosovo "overgenomen" nadat de VS het van Servië had afgescheiden. De geschatte waarde was 800 miljoen dollar.

Een ander bizar aspect van dit alles is dat Israël zijn diensten heeft aangeboden als "bemiddelaar" inzake Oekraïne. [27]

 Tot dit, dacht ik dat ik alles gehoord had. De Europese Zionistische financiers en industriëlen die zo graag een Derde Wereldoorlog willen dat ze het kunnen proeven, en die zeker verantwoordelijk zijn voor zowel de geopolitieke gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan, als voor de intense media vloed van Rusland haat, hebben het lef om een van hun eigen mensen aan te bieden om de dingen nog meer te verpesten. Niet alleen dat, maar Israël verkondigde aan de wereld (niet dat iemand luisterde) dat het "neutraal" bleef in het geschil Rusland-Oekraïne (niet dat iemand erom gaf). Ik ben van mening dat als Israël de illusie koestert een "wereldmacht" te worden en zijn nek begint uit te steken op gebieden als deze, dat hoofd erom smeekt te worden afgehakt.

Canada's CTV nieuws vertelt ons dat "Russische miljardairs roepen op tot vrede in Oekraïne". [28]

 Wel, waar waren de miljardairs van Canada toen Irak en Libië werden vernield? Waar waren die van Amerika?

Dan zijn er de westerse regeringen die ons in bescherming nemen door RT en Sputnik News te blokkeren en hun licenties in te trekken, zodat zij "niet langer hun leugens kunnen verspreiden om de oorlog van Poetin te rechtvaardigen". [29]

 Erger is het gesteld met de Russische nieuwsagentschappen zoals TASS en Ria Novosti, die het doelwit zijn geweest van non-stop DDOS en andere aanvallen in een poging hen voorgoed uit de lucht te halen. Ik denk dat dat goed is. Niemand wil nepnieuws. Helaas kregen we dit nieuws van de Britse Guardian, die snel de meest rabiate nepnieuwsbron van allemaal aan het worden is.

Dit is een belangrijk artikel, en ik was verrast dat het gepubliceerd werd, ook al heeft het zijn vuile kantjes. De New York Times geeft openlijk toe dat de mensen in het algemeen "genoeg" hebben van Google en zijn slimme de-platforming en censuur van zowel de waarheid als elk tegengesteld verhaal, en zich wenden tot DuckDuckgo. [30]

 Natuurlijk is de versie van de NYT dat het alleen de "samenzweringstheoretici" zijn die daarheen gaan omdat Google al die slechte dingen uit zijn zoekresultaten verwijdert. Dat is een duidelijke leugen, natuurlijk. Zelfs Bing is oneindig veel beter dan Google; voor mijn eigen schrijfwerk blijkt Google nog nooit van mij gehoord te hebben, of in ieder geval niets goeds, terwijl Bing bijna een miljoen hits en vele pagina's met vermeldingen van mijn artikelen en archieven oplevert. De Russische Yandex-browser is ook uitstekend voor sommige soorten dingen. Ik zou iedereen willen aanmoedigen om Google bijna volledig te verlaten en naar Bing of DuckDuckGo te gaan.

Dan ontdekken we dat Google live verkeersgegevens in Google Maps heeft uitgeschakeld, zogezegd om te voorkomen dat Russische tanks door de straten van Kiev kunnen navigeren. [31]

 Google zei dat het de kaarten had uitgeschakeld "voor de veiligheid van de lokale gemeenschappen ... na overleg met ... regionale autoriteiten." "Een professor aan het Middlebury Institute of International Studies in Californië zei echter dat Google Maps hem hielp een 'verkeersopstopping' te traceren die in werkelijkheid Russische beweging richting de grens was, uren voordat de Russische president Vladimir Poetin de aanval aankondigde."

In feite heeft Google zijn functies uitgeschakeld omdat Oekraïne niet wil dat de wereld het fotografische bewijs ziet dat zijn nazi-troepen zich in de straten in zuiver residentiële districten verschansen, de burgerbevolking als schild en gijzelaar gebruiken en hun de toestemming weigeren om te vertrekken. Meer details hieronder, en er is veel bewijs in de verslagen van het Russisch persagentschap, als u ze wilt lezen.

Om Google te helpen, heeft men blijkbaar de Oekraïense regering die de burgers aanspoort de straatnaambordjes te verwijderen zodat de Russische tanks niet weten waar ze zijn. [32]

 Kun je dit geloven? Rusland begint een militaire operatie in Oekraïne waarbij de steden betrokken zullen zijn, maar voor hun navigatie afhankelijk zullen zijn van Google maps en Oekraïense verkeersborden. Kleine wereld, als het waar is.

En nog meer bittere sancties van over de hele wereld. Aan de zijde van Canada willen gouverneurs van Amerikaanse staten dat slijterijen stoppen met de verkoop van Russische wodka,[33]

 en zowel UPS als FedEx stoppen met alle zendingen naar Rusland,[34]

 wat geen slechte zaak is. Ik geloof dat UPS beroemd is voor het afleveren van pakketten, vooral die met elektronica, aan de CIA voor "aanvullingen en wijzigingen" vóór de levering aan de nu-slachtoffer-klant.

Bovendien hebben Google, Facebook en Twitter de Russische staatskas een zware financiële slag toegebracht door alle advertentie-inkomsten van hun platforms aan "door de staat gesponsorde bronnen" te blokkeren. Dit zou vrijwel zeker een dooddoener zijn. Het is niet nodig om Rusland uit het SWIFT-banksysteem te verwijderen als deze Amerikaanse platforms alle Russische advertentie-inkomsten van Facebook in beslag nemen.

Er is goed nieuws. De sancties lijken enig effect te hebben. Canada's CTV nieuws vertelt ons dat Russen in de rij staan voor geld "nu het Westen [Russische] banken viseert vanwege Oekraïne". [35]

 Ze leveren geen bewijs, maar nepverhalen hebben geen bewijs.

En nog veel meer straffen in de coulissen. Om te beginnen heeft de Internationale Judo Federatie Vladimir Poetins positie als Erevoorzitter opgeschort. [36]

 Dat moet pijn doen. En de Formule Een zal geen race houden in Sochi, ook al wordt beweerd dat het "het beste circuit in F-1" is. [37]

 Niet alleen dat, maar de FIFA heeft alle wedstrijden in Rusland verboden, en er mag geen vlag of volkslied voor het Russische team zijn. [38]

 Rusland wordt snel verbannen uit alle internationale sporten; de Olympische Spelen zijn de volgende. Ook zullen de Tsjechen alle WK-wedstrijden waar Rusland bij betrokken is boycotten. [39]

 En om met de domste van allemaal te eindigen, Wayne Gretzky zegt dat Rusland moet worden geweerd uit de wereld junior hockey competitie. [40]

[41]

 Het is niet zozeer de vraag wat deze man in zijn hoofd heeft: kort antwoord, helemaal niets, maar wie hem heeft beïnvloed en met welke druk om hem zoiets stoms als dit te laten zeggen.

Wanneer we denken aan sommige van de naties, organisaties en mensen die zich hebben aangesloten bij deze waanzinnige aanval op Rusland, dringt de vraag zich op hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het was zeker geen toeval. Iemand heeft deze mensen een aanbod gedaan dat ze niet konden weigeren. Hoe kan uitgerekend de paus zoiets stoms hebben gezegd, terwijl Poetin zo duidelijk heeft gemaakt dat hij alleen militaire installaties viseerde en dat burgers geen gevaar liepen. Als je leest over de immense tragedie van de katholieke woonscholen in Canada (en de VS), en de duizenden dode kinderen, en als je herinnert aan het enorme aantal pedofiele aanklachten in alle landen tegen de katholieke kerk, lijkt het mij dat het de paus is die "gebrek aan menselijkheid" heeft, niet Poetin.

Geloof niet alles wat je leest.

Sommige fantastische leugens worden door iemand verzonnen, en vervolgens via de media verspreid. In één zo'n geval, vertelt de London Times ons:

"Meer dan 400 Russische huurlingen opereren in Kiev met orders van het Kremlin om president Zelensky en zijn regering te vermoorden en het terrein voor te bereiden voor Moskou om de macht over te nemen, heeft The Times vernomen. [42]

 De Wagner Group, een particuliere militie die wordt geleid door een van de naaste bondgenoten van president Poetin en opereert als een arm-length (sic) tak van de staat, heeft vijf weken geleden huurlingen uit Afrika laten overvliegen op een missie om Zelensky's regering te onthoofden in ruil voor een mooie financiële bonus." Er wordt geen bewijs geleverd voor zo'n verbazingwekkende bewering, maar waar was de Times toen de Amerikaanse regering Eric Prince en zijn Blackwater Group inzette om een groot aantal invloedrijke mensen te vermoorden. Ze zwegen. Het lijkt erop dat alles goed is als ik het doe, maar slecht als jij het doet.

U hebt ongetwijfeld allen gehoord over de dappere en moedige Oekraïense soldaten op Snake Island. Het eiland werd genaderd door een Russisch oorlogsschip, en de Oekraïense soldaten werden door de kapitein aangesproken om de wapens neer te leggen en zeker verlies van mensenlevens te voorkomen omdat het eiland zou worden beschoten. Deze loyale en patriottische mannen, vrijwel zeker deel uitmakend van de speciale Nuland Brigade, antwoordden "F*** you, Russisch oorlogsschip." Veel moediger dan dat kun je niet zijn. Het eiland werd beschoten, alle dappere mannen stierven, en we weten dat het waar is omdat de BBC, "de meest betrouwbare bron van nieuws ter wereld", het zei. [43]

 En de Italiaanse Corriere della Sera gaf ons alle grimmige details, en vertelde ons zelfs dat ze op de band de geluiden konden horen van de bommen die deze dappere mannen doodden. [44] De

Oekraïense president Zelensky heeft de mannen postuum gouden medailles toegekend voor hun gedrag, en ze hebben het zeker verdiend, omdat ze bijna Amerikaans waren in hun moed en patriottisme. [45]

Dat was een goed verhaal. Jammer dat het nooit gebeurd is. In feite publiceerde de UK Guardian bijna onmiddellijk een verhaal waarin stond dat de mannen "misschien nog in leven waren". [46]

 En toen publiceerde de Washington Examiner een artikel waarin stond dat Oekraïne zei dat de mannen toch nog in leven waren. [47]

Maar er zat nog steeds drama in het verhaal. Die niet-zo-brave-maar-stil-slimme niet-Amerikanen kwamen toch heel dicht bij de dood - onder aanval van hun eigen Nazi landgenoten die niet wilden dat ze zich overgaven. Volgens TASS,[48]

 werd het Russische oorlogsschip aangevallen door "Minstens 16 Oekraïense marineboten . . . [toen ze] de Oekraïense troepen aan het evacueren waren die hun wapens hadden neergelegd en zich hadden overgegeven op Snake Island, de bootjes bestuurd door Amerikaanse drones. Woordvoerder Igor Konashenkov van het ministerie zei tijdens een briefing dat "sommige van de boten burgerschepen als schild gebruikten"." "Volgens Konashenkov vielen de [nazi-] Oekraïense boten aan om wraak te nemen op degenen die zich hadden overgegeven en om de schuld voor de dood van de gevangenen af te schuiven op Rusland." Hij voegde er verder aan toe: "Als gevolg van de zeeslagen werden 16 boten van de Oekraïense marine vernietigd. Geen van de 82 Oekraïense troepen van Slangeneiland raakte gewond." De beroemde audio (nu viraal) was blijkbaar niet echt.

Er zijn nog andere tamelijk alarmerende aanwijzingen voor de geestelijke gesteldheid van de nazi's in Oekraïne. Poetin bood amnestie aan alle Oekraïense soldaten die ermee instemden hun wapens neer te leggen en oorlog en bloedvergieten te vermijden, dat hun niets zou worden aangedaan en dat zij zouden worden toegestaan naar huis terug te keren, naar hun gezinnen. Er werd ook algemeen gemeld dat alle soldaten die dat deden, vriendelijk zouden worden behandeld door de Russische troepen, dat er geen vijandigheid tussen hen bestond. De nazi's deden blijkbaar doelbewuste pogingen om soldaten die van plan waren de wapens neer te leggen, te identificeren en te doden. Er waren veel van dergelijke berichten uit de Donbass-gebieden, maar geen enkele in de westerse media.

Verontrustender was dat Andriy Moshkalenko, loco-burgemeester van de stad Lviv, de nazi's aan de kaak stelde en beweerde dat zij "teams van saboteurs" regelden, elk ongeveer tien in getal, die borden op scholen en ziekenhuizen schilderden, die ze in feite markeerden in Russische militaire code, om ze aan te geven als doelwitten voor bombardementen of raketaanvallen. [49]

 Dit was om de bevolking te ontmoedigen zich te verzwakken. De scholen en ziekenhuizen werden als doelwit gekozen omdat dit de belangrijkste plaatsen waren waar burgers bijeenkwamen om slachtoffers te voorkomen, aangezien de Russen alleen militaire installaties als doelwit namen.

Toen Poetin zei dat het zijn bedoeling was Oekraïne te "ontnazificeren", had hij deze mensen in gedachten, dezelfde mensen die de Donbass de afgelopen acht jaar hebben beschoten, waarbij tienduizenden doden zijn gevallen, en de reden waarom de twee gebieden zich onafhankelijk hebben verklaard en Rusland om bescherming hebben gevraagd.

En twee boeiende verhalen van moed en humor, met dank aan typische Oekraïners. In het eerste verhaal confronteert een Oekraïense vrouw een Russische soldaat en geeft hem een pakje zonnebloemzaadjes, waarbij ze tegen hem zegt: "Hou deze zaadjes in je zak, als je sterft zullen er bloemen uit groeien"[50]

 Het volgende verhaal is al even leuk. Een Oekraïense automobilist reed naar een Russische tank die verdwaald was en geen benzine meer had, en zei tegen de inzittenden: "Als jullie willen, sleep ik jullie en breng jullie terug naar Rusland."[51]

 De verhalen zijn vals, met dank aan de Italiaanse Corriere della Sera, geen leugen over Rusland of China te groot, te klein, of te belachelijk, om af te drukken. Een beetje zoals de New York Times.

Over een ander onderwerp bericht de Italiaanse Corriere della Sera ons (opnieuw), en levert zelfs een video, dat twee Russische soldaten een winkel "plunderden" in Sumy, Oekraïne. [52]

 Uit de video blijkt geenszins dat er werkelijk iets werd gestolen, en de soldaten kunnen ook Oekraïens geweest zijn in plaats van Russisch. Desalniettemin, en neemt u mij niet kwalijk dat ik in herhaling val, maar herinnert iemand zich Irak? Dat land, tussen de Tigris en de Eufraat, was de wieg van de beschaving, of althans van één ervan. De musea van Irak bevatten honderdduizenden artefacten en relikwieën uit de tijd van Babylon en Mesopotamië, onvervangbare schatten van een duizenden jaren oude geschiedenis. Het staat buiten kijf dat vandaag alle Iraakse musea leeg zijn, kurkdroog, ontdaan van alle laatste kunstvoorwerpen, niet alleen uit musea maar ook uit particuliere woningen. Het Amerikaanse leger gaf de schuld aan "losgeslagen soldaten" maar die bewering is duidelijk onjuist. Zij zouden geen idee hebben van het belang of de waarde van wat dan ook, en mijn informatie was dat veel van de meest waardevolle stukken in Israël en in de huizen van Europese zionistische financiers terecht zijn gekomen. Ik zou graag willen weten waar de Corriere della Sera was toen dit gebeurde. Waarom zijn twee soldaten die een flesje frisdrank uit een buurtwinkel halen belangrijker dan de enorme plunderingen in Irak?

U moet ook weten dat de meeste, zo niet alle, video's die over de gebeurtenissen in Oekraïne circuleren, gefabriceerd zijn, veel ervan zijn videoclips of screenshots van videospelletjes. Sommige zijn foto's van ongerelateerde gebeurtenissen, zoals de chemische explosie in Tianjin, China, in 2015. Maar de westerse media verspreidden ze eerst en controleerden ze later, nadat ze honderdduizenden keren waren bekeken. [53]

[54]

[55]

[56]

 Volgens Reuters waren ze slechts "verkeerd gecaptioneerd."

Tenslotte, en dit is off-topic, onthulde de Russische Maria Zakharova dat Italië, Frankrijk en vele andere landen Amerikaanse kernwapens bezitten, maar er geen toegang toe hebben, dat deze naties geen eigen nucleair arsenaal hebben, maar dat dit bestaat uit Amerikaanse raketten die in deze landen zijn gestationeerd en alleen toegankelijk zijn voor de Amerikanen. [57]

 Deze landen zijn tot onfortuinlijke doelwitten gemaakt, en zonder enige mogelijkheid om te ontsnappen.

Abonneren op nieuwe columns

Het werk van de heer Romanoff is vertaald in 32 talen en zijn artikelen zijn geplaatst op meer dan 150 anderstalige nieuws- en politieke websites in meer dan 30 landen, alsmede op meer dan 100 Engelstalige platforms. Larry Romanoff is een gepensioneerd management consultant en zakenman. Hij heeft leidinggevende functies bekleed bij internationale adviesbureaus en was eigenaar van een internationaal import-exportbedrijf. Hij is gastprofessor geweest aan de Fudan Universiteit van Shanghai, waar hij casestudies over internationale zaken heeft gepresenteerd aan EMBA-klassen. De heer Romanoff woont in Shanghai en is momenteel bezig met het schrijven van een serie van tien boeken die in het algemeen betrekking hebben op China en het Westen. Hij is een van de auteurs van Cynthia McKinney's nieuwe bloemlezing "When China Sneezes". (Hfdst. 2 - Omgaan met demonen). http://www.bluemoonofshanghai.com/politics/2187/

Zijn volledige archief is te zien op https://www.moonofshanghai.com/ en http://www.bluemoonofshanghai.com/

Hij kan worden gecontacteerd op: 2186604556@qq.com

Opmerkingen

[1] https://www.corriere.it/esteri/22_febbraio_27/svizzera-sanzioni-russia-come-ue-rotta-storica-neutralita-00bf2d96-9805-11ec-97aa-535db4de4386.shtml

Zwitserland doorbreekt de historische neutraliteit: kondigt aan dat het net als de EU sancties zal opleggen

[2] https://www.bbc.com/news/business-60549927

VK versnelt wet om Russisch "vuil geld" aan te pakken

[3] https://www.ft.com/content/526ea75b-5b45-48d8-936d-dcc3cec102d8

Ruslands deviezenreserves glippen uit zijn greep

[4] https://eadaily.com/en/news/2015/06/18/austria-seizes-russian-government-assets-half-of-russian-foreign-currency-reserves-under-threat

Oostenrijk legt beslag op Russische overheidsactiva; helft van Russische deviezenreserves bedreigd

[5] https://www.theguardian.com/world/2022/feb/27/children-caught-up-in-ukraine-war

'Het is om je maag te draaien': de kinderen die in de oorlog in Oekraïne zijn verwikkeld

[6] https://www.theguardian.com/world/2022/feb/27/more-than-360000-people-fled-war-ukraine-so-far-un

Meer dan 360.000 mensen zijn de oorlog in Oekraïne ontvlucht, zegt de VN.

[7] https://www.reuters.com/world/europe/medical-oxygen-running-out-ukraine-war-rages-who-warns-2022-02-27/

Medische zuurstof raakt op in Oekraïne terwijl oorlog woedt, WHO waarschuwt

[8] https://www.bbc.co.uk/news/extra/dqwtziap8e/ukrainians-under-fire

Oekraïners onder vuur

[9] https://tinyurl.com/yrt5w2tw

Indrukwekkende beelden van het leven van Oekraïners dat door de oorlog op zijn kop is gezet

[10] https://www.bbc.com/news/world-europe-60539104

Kilometerslange rijen aan de grens om te vluchten voor de invasie

[11] https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-60549132

Vluchtelinge beschrijft in tranen waarom ze Oekraïne ontvluchtte

[12] https://video.corriere.it/cronaca/messaggio-papa-francesco-contro-guerra-ucraina-chi-fa-dimentica-l-umanita/bc755924-97d4-11ec-97aa-535db4de4386

De boodschap van de Paus tegen de oorlog in Oekraïne: "Zij die het maken vergeten de menselijkheid"

[13] https://www.telegraph.co.uk/business/2022/02/27/west-has-finally-taken-gloves-against-putin-redeemed-honour/

Het Westen heeft eindelijk de handschoenen tegen Poetin uitgetrokken, en onze eer gered

[14] https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/feb/27/eu-will-provide-weapons-for-ukraine-josep-borrell

Het is een zaak van leven en dood. Dus de EU zal wapens leveren voor de Oekraïense strijdkrachten

[15] https://www.thetimes.co.uk/edition/comment/the-times-view-on-sanctions-against-russia-confronting-a-warmonger-sxt33ngpq

Confronteren met een oorlogszuchtige: Het Westen stelt eindelijk maatregelen samen om Poetin te treffen en de Russische agressie te bestraffen.

[16] https://www.cbc.ca/news/world/ukraine-russia-attack-feb27-2022-1.6366236

Kyiv "aan de grens van een humanitaire catastrofe" nu Russische troepen oprukken, zegt burgemeester.

[17] https://www.cbc.ca/news/world/eu-russia-swift-sanctions-1.6366084

Canada een van de landen die de Russische toegang tot SWIFT willen blokkeren

[18] https://globalnews.ca/news/8649359/russia-ukraine-conflict-canada-response-melanie-joly/

'Alles op tafel': Joly zegt dat Canada meer zal doen om Rusland te 'verstikken'; Minister van Buitenlandse Zaken Melanie Joly zei.

[19] https://www.theglobeandmail.com/canada/article-up-to-individual-canadians-to-decide-if-they-wish-to-join-the/

Canadezen kunnen beslissen of ze zich willen aansluiten bij het Oekraïense vreemdelingenlegioen om tegen Rusland te vechten, zegt Joly

[20] https://www.cbc.ca/news/canada/canada-ukraine-support-demonstrations-rallies-sunday-feb-27-1.6366456

Solidariteitsdemonstraties met Oekraïne in heel Canada op zondag

[21] https://www.rt.com/news/550738-australia-lethal-arms-ukraine/

Australië financiert dodelijke wapens voor Oekraïne

[22] https://www.reuters.com/markets/rates-bonds/eu-draft-law-would-require-firms-check-suppliers-human-rights-environmental-2022-02-21/

EU-ontwerpwet verplicht bedrijven leveranciers te controleren op mensenrechten en milieuethiek _ Reuters

[23] https://www.bbc.com/news/world-europe-60539303

Invasie Oekraïne: EU sluit luchtruim voor Russische vliegtuigen

[24] https://www.wsj.com/articles/u-s-looks-to-make-china-pay-for-close-ties-to-russia-in-ukraine-crisis-11645992755

Abonneren op nieuwe columns

VS wil China laten betalen voor nauwe banden met Rusland in Oekraïne-crisis

[25] https://www.spiegel.de/international/world/a-half-century-after-nixon-s-visit-to-china-xi-is-along-with-putin-the-most-dangerous-man-in-the-world-a-6de96bee-8b13-4268-bf19-5b1d0438516c

"Xi is, samen met Poetin, de gevaarlijkste man in de wereld"

[26] https://sputniknews.com/20220227/reminds-me-of-siege-of-budapest-soros-inadvertently-compares-ukraines-army-to-wwii-nazis-1093428334.html

'Doet me denken aan het beleg van Boedapest': Soros vergelijkt Oekraïnes leger met WOII nazi's

[27] https://tass.com/politics/1412525

Israëlische premier biedt Poetin bemiddeling aan in Oekraïne - Kremlin

[28] https://www.ctvnews.ca/world/two-of-russia-s-billionaires-call-for-peace-in-ukraine-1.5798082

Russische miljardairs roepen op tot vrede in Oekraïne

[29] https://www.theguardian.com/media/2022/feb/27/eu-ban-russian-state-backed-channels-rt-sputnik

EU verbiedt Russische staatszenders RT en Sputnik

[30] https://www.nytimes.com/2022/02/23/technology/duckduckgo-conspiracy-theories.html

Google zat, samenzweringstheorie aanhangers wenden zich tot DuckDuckGo - The New York Times

[31] https://www.reuters.com/technology/google-temporarily-disables-google-maps-live-traffic-data-ukraine-2022-02-28/

Google schakelt live verkeersgegevens Google Maps tijdelijk uit in Oekraïne

[32] https://www.washingtonpost.com/world/2022/02/26/ukraine-russia-roads-signs-facebook/

Oekraïens agentschap, dat aandringt op verwijdering van verkeersborden, plaatst nepfoto met kleurrijke boodschap voor Rusland

[33] https://www.reuters.com/business/retail-consumer/some-us-governors-order-state-run-liquor-stores-stop-selling-russian-vodka-2022-02-28/

Sommige Amerikaanse gouverneurs bevelen de slijterijen te stoppen met de verkoop van Russische wodka

[34] https://www.reuters.com/business/autos-transportation/ups-fedex-halting-shipments-russia-ukraine-2022-02-27/

UPS en FedEx stoppen zendingen naar Rusland en Oekraïne

[35] https://www.ctvnews.ca/world/russians-queue-for-cash-as-west-targets-banks-over-ukraine-1.5798269

Russen staan in de rij voor geld omdat Westen banken viseert vanwege Oekraïne

[36] https://edition.cnn.com/2022/02/27/sport/judo-vladimir-putin-president-gymnastics-spt-intl/index.html

Internationale Judo Federatie schorst status van erevoorzitter van Vladimir Poetin

[37] https://www.standard.co.uk/sport/formula-one/f1-russian-gp-ukraine-invasion-latest-news-b984648.html

F1 annuleert Russische GP in Sotsji na inval in Oekraïne

[38] https://www.ctvnews.ca/sports/fifa-bans-matches-in-russia-no-flag-or-anthem-for-team-1.5798216

FIFA verbiedt wedstrijden in Rusland, geen vlag of volkslied voor team

[39] https://www.bbc.com/sport/60543803

Oekraïne invasie: Tsjechen boycotten WK-wedstrijd Rusland, Elina Svitolina doneert prijzengeld

[40] https://www.theglobeandmail.com/sports/hockey/article-gretzky-says-russia-should-be-barred-from-world-junior-competition/

Gretzky zegt dat Rusland moet worden geweerd van wereld junioren hockey

[41] https://www.cbc.ca/sports/hockey/nhl/wayne-gretzky-calls-for-russia-to-be-banned-world-juniors-1.6366687

Wayne Gretzky roept op Rusland te verbannen uit wereld junioren hockey

[42] https://www.thetimes.co.uk/article/volodymyr-zelensky-russian-mercenaries-ordered-to-kill-ukraine-president-cvcksh79d

Russische huurlingen opdracht gegeven president Oekraïne te doden

[43] https://www.bbc.com/news/world-europe-60522454

Snake Island: Oekraïne zegt dat soldaten zijn gedood nadat ze weigerden zich over te geven

[44] https://video.corriere.it/esteri/ultime-parole-13-marinai-ucraini-russi-andate-farvi-fe/dda5eae8-967e-11ec-ae45-371c99bdba95

13 Oekraïense zeelieden, gestationeerd op Snake Island, verrast door het Russische leger, sterven liever dan zich over te geven.

[45] https://manzilnews.pk/en-ca/zelensky-says-the-posthumous-heroism-award-will-be-given-to-the-soldiers-of-snake-island-who-violated-the-russian-warship-2/

Zelensky zegt dat de postume heldenprijs zal worden gegeven aan de soldaten van Snake Island die het Russische oorlogsschip hebben geschonden.

[46] https://www.theguardian.com/world/2022/feb/27/ukraine-island-defenders-who-told-russian-officer-go-fuck-yourself-may-still-be-alive

Eilandverdedigers Oekraïne die Russische marine "rot op" vertelden, zijn mogelijk nog in leven

[47] https://www.washingtonexaminer.com/policy/defense-national-security/snake-island-defenders-may-still-be-alive-ukraine-says

De verdedigers van Snake Island leven nog, zegt Oekraïne.

[48] https://tass.com/russia/1412053

Oekraïense boten vallen schepen aan die Oekraïense troepen evacueren die zich hebben overgegeven op Slangeneiland

[49] https://video.corriere.it/esteri/leopoli-denuncia-vicesindaco-sabotatori-marchiano-scuole-ospedali-come-obiettivi-bombardamenti/944bac9c-97f6-11ec-97aa-535db4de4386

Abonneren op nieuwe columns

Lviv, de klacht van de locoburgemeester: "Saboteurs markeren scholen en ziekenhuizen als doelwit voor bombardementen"

[50] https://video.corriere.it/esteri/donna-ucraina-affronta-soldato-russo-tieni-questi-semi-tasca-quando-morirai-cresceranno-fiori/8cfd7974-96f8-11ec-ae45-371c99bdba95

Oekraïense vrouw confronteert een Russische soldaat: "Hou deze zaden in je zak, als je sterft zullen er bloemen uit groeien."

[51] https://video.corriere.it/esteri/automobilista-ucraino-militari-russi-rimasti-senza-benzina-se-volete-vi-traino-indietro-russia/f650e7a8-9720-11ec-ae45-371c99bdba95

De Oekraïense automobilist is zonder benzine naar het Russische leger vertrokken: "Als je wilt sleep ik je terug naar Rusland."

[52] https://video.corriere.it/esteri/soldati-russi-filmati-mentre-saccheggiano-grande-magazzino-sumy/94c9856e-97aa-11ec-97aa-535db4de4386

Russische soldaten gefilmd bij de plundering van een warenhuis in Sumy

[53] https://www.reuters.com/article/factcheck-ukraine-compilation-idUSL1N2UZ3LQ

Fact Check - Compilatie van beelden van aanvallen in Oekraïne bevat verkeerd opgenomen clips

[54] https://edition.cnn.com/2022/02/26/politics/fake-ukraine-videos-fact-check/index.html

Feitencheck van nepvideo's over Oekraïne-conflict

[55] https://www.rt.com/russia/550694-ukraine-defense-ministry-fake/

Oekraïens ministerie van Defensie plaatste nepvideo als luchtgevecht

[56] https://ca.finance.yahoo.com/news/propaganda-fake-videos-ukraine-invasion-051055022.html

Propaganda, nepvideo's over invasie Oekraïne bombarderen gebruikers

[57] https://tass.com/world/1412847

Maria Zakharova herinnerde eraan dat Italië en vele andere landen de Amerikaanse kernwapens bezitten, maar er geen toegang toe hebben

 


56 comments:

  1. Mijn immer boze vreind Wolf gaf deze link:

    https://brownstone.org/articles/a-new-age-of-barbarism/

    Goed verhaal, 6 min podcast.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dat wil zeggen: de eerste 5 minuten vind ik goed. De laatste alinea , daar ben ik het niet mee eens.

      1) Voor mij behoort onze Overheid de mogelijkheid te hebben om bewegingsvrijheid in te perken als er een heel besmettelijke ziekte heerst.
      Dat deden ze in de oudheid al, en in de middeleeuwen.

      Ik beweer hiermee niet dat het besluit van Trump in 2020 correct is. Dat valt te bezien. Maar 'het principe' aanvallen omdat het private vrijheid beperken kan, is niet de juiste argumentatie.


      2) Hij denkt dat Putin 224 (24 febr, zoals 911 11 sept betekent) niet deed om groot en machtig te worden, maar om niet tot slaaf te worden gemaakt. In Israel zeggen ze: Israel heeft het recht zich te verdedigen. Rusland ook.

      Delete
    2. [Maar 'het principe' aanvallen omdat het private vrijheid beperken kan, is niet de juiste argumentatie.]
      Klopt helemaal, daarom krijg jij straks gedwongen een staaf in je neus. En dan niet mekkeren, hé?

      Delete
    3. [Voor mij behoort onze Overheid de mogelijkheid te hebben om bewegingsvrijheid in te perken als er een heel besmettelijke ziekte heerst.
      Dat deden ze in de oudheid al, en in de middeleeuwen. ]

      Dan moet je wel een overheid hebben die er zit om de belangen van het volk te behartigen, is dat niet zo dan zal het aangegrepen worden voor andere zaken.

      Delete
    4. PS zag dat ook al vroeg.
      https://twitter.com/patricksavalle/status/1498546180699176961

      Delete
    5. Goede tweet, degene eronder laat een stuk minder historisch besef zien.

      Delete
  2. @G.B. en @JV jullie hebben mail.

    ReplyDelete
  3. Van @Blik waar @G.B. het volgende schreef:

    [Even terugschakelen naar Covid-19, voordat dit verder wordt ondergesneeuwd.
    “Zie, de holocaust begon niet met de Joden, de eerste slachtoffers waren jonge kinderen onder de drie jaar.”

    Daarom willen ze kinderen zo vroeg mogelijk aan de spuit.]

    Toch bijzonder dat in dit soort berichten altijd wordt verzwegen dat Israël de Ethiopische joden jarenlang stiekem steriliseerde. Naar de reden mag men raden.

    [Israel Admits Ethiopian Women Were Given Birth Control Shots ], bron: https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-ethiopians-fooled-into-birth-control-1.5226424

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. George Orwell gaf in ‘1984’ een voorbeeld van volkswoede die heel erg kon oplopen, maar niet heel duidelijk gerelateerd was aan een echte schuldige.
    Het gaat om dit stukje citaat uit zijn tekst:



    "En toch was de woede die men voelde een abstracte, ongerichte emotie die van het ene object op het andere kon worden overgeschakeld als de vlam van een blaaslamp.:


    (Orwell wist dit uit ervaring. Inmiddels weten we dat gebeurtenissen voor extra adrenaline zorgen (Onze hersenen zien iets of ruiken iets dat zegt ’Let op! “, en dat het onze bewustzijn is dat er een label op plakt: ‘Gevaar!” meestal. Maar ook mogelijk: “Ik ben verliefd.” Geroutineerde ‘versierders’ zullen een nieuwe date even in onzekerheid en verwarring brengen, zodat haar adrenaline stijgt. Daarna hopen ze dat de juffrouw haar opwinding ‘labelt’ als “ik geloof dat ik verliefd ben.”)
    Orwell toont dat de opwinding en de woede opwekken één is, en dat het object waar die op gericht wordt, iets anders kan zijn.
    Laat ik eens een heel speculatieve gedachte opperen: Na 2 jaar Covid -angst, semi-gevangenschap en semi-isolatie word onze deur open gezet. Onze opgekropte boosheid zoekt een uitweg…. Putin !




    Dit is de Orwell tekst waar het uit komt: ( DeepL vertaald)
    In de tweede minuut steeg de Haat tot uitzinnigheid. Mensen sprongen op en neer op hun plaatsen en schreeuwden uit volle borst in een poging om de gekmakende, blatende stem die uit het scherm kwam te overstemmen. De kleine vrouw met het zandkleurige haar was knalroze geworden, en haar mond ging open en dicht als die van een aan land geraakte vis. Zelfs O'Brien's zware gezicht was blozend. Hij zat heel rechtop in zijn stoel, zijn krachtige borstkas zwol op en trilde alsof hij de aanval van een golf trotseerde. Het donkerharige meisje achter Winston begon te schreeuwen: "Zwijn! Zwijn! Zwijn!' en plotseling pakte ze een zwaar Newspeak woordenboek en gooide het naar het scherm. Het raakte Goldsteins neus en stuiterde weg; de stem ging onverbiddelijk door. In een helder moment merkte Winston dat hij met de anderen mee schreeuwde en met zijn hiel heftig tegen de leuning van zijn stoel schopte. Het verschrikkelijke van de Twee Minuten Haat was niet dat men verplicht was een rol te spelen, maar, integendeel, dat het onmogelijk was om niet mee te doen. Binnen dertig seconden was elke schijn altijd overbodig. Een afschuwelijke extase van angst en wraakzucht, een verlangen om te doden, te martelen, gezichten in te slaan met een voorhamer, leek als een elektrische stroom door de hele groep mensen te stromen, waardoor men zelfs tegen zijn wil in een grimassende, schreeuwende gek veranderde. En toch was de woede die men voelde een abstracte, ongerichte emotie die van het ene object op het andere kon worden overgeschakeld als de vlam van een blaaslamp. Zo keerde Winstons haat zich het ene moment helemaal niet tegen Goldstein, maar integendeel tegen Big Brother, de Partij en de Gedachten-Politie; en op zulke momenten ging zijn hart uit naar de eenzame, bespotte ketter op het scherm, de enige hoeder van de waarheid en het gezonde verstand in een wereld van leugens. En toch was hij het volgende ogenblik één met de mensen om hem heen, en alles wat er over Goldstein werd gezegd, leek hem waar te zijn. Op die momenten veranderde zijn heimelijke afkeer van Big Brother in adoratie, en Big Brother leek op te rijzen, een onoverwinnelijke, onverschrokken beschermer, die als een rots stond tegenover de horden van Azië, en Goldstein leek, ondanks zijn isolement, zijn hulpeloosheid en de twijfel die rond zijn bestaan hing, een sinistere tovenaar, die alleen al door de kracht van zijn stem in staat was de structuur van de beschaving te vernietigen.

    doc> 1 ingezonden > 3-3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bovenstaand gevonden bij: https://stanvanhoucke.blogspot.com/2022/03/the-rage-which-could-be-switched-from.html

      Delete
    2. Anekdotisch: Concert van Neil Diamond (ergens eind 80-er jaren), we waren nog met z'n tweetjes. En ja hoor: de meezinger "Song song Blue" (als laatste) iedereen staan en meezingen.
      Wij zaten vooraan op het balkon, dus helemaal in het zicht van ND.
      Ik zeg: "zitten blijven". Waarom? "We zijn geen schapen". "O.k." Wij waren de enigen, die bleven zitten.
      Halverwege het nummer, krijgt ND ons in de gaten en gebaart met 2 handen van "opstaan". Gewoon blijven zitten, maar wel aankijken. Na nog een minuut: weer dat gebaar. Wij kicken.
      Ik zeg: "Die zal nooit meer vergeten, dat in Rotterdam 2 mensen niet meededen". "Yeah, right."

      Gewoon blijven nadenken: de meerderheid heeft NOOIT gelijk, al was het nummer best wel mooi.

      Delete

    3. @ Wolf.

      De bijbel:

      There is a time for everything,
      and a season for every activity under the heavens:

      2 a time to be born and a time to die,
      a time to plant and a time to uproot,
      3 a time to kill and a time to heal,
      a time to tear down and a time to build,
      4 a time to weep and a time to laugh,
      a time to mourn and a time to dance,
      5 a time to scatter stones and a time to gather them,
      a time to embrace and a time to refrain from embracing,
      6 a time to search and a time to give up,
      a time to keep and a time to throw away,
      7 a time to tear and a time to mend,
      a time to be silent and a time to speak,
      8 a time to love and a time to hate,
      a time for war and a time for peace.

      Ik denk dat jij de juiste momenten met elkaar verwisselt.
      Tijdens dat concert had je best een schaapoje mogen zijn., Niks mis mee om sociaal , samen te genieten. Nergens voor nodig om dan in protest te gaan tegen kuddegedrag.

      Wij hebben ook noodzaak aan kudde-beleving. Er zijn de juistye tijden voor.
      Jij hebt die gemist in Den Haag...

      Delete
  5. Normaal gesproken plaats ik nooit een hele tekst van een ander blog, in dit geval wel omdat ik wil dat het gelezen word. Gooi het desnoods door een vertaalprogramma maar lees het wel.

    War in Ukraine: “The whole world is with us” – and, with whom is “us”, with Kiev or with Moscow?
    2908 Views March 03, 2022 5 Comments

    by Yuri Podolyaka for this YT channel

    translated by N. for the Saker blog

    Hello, my dear listeners.

    Today is March 2 and today’s first material will not be a review of the war front situation, because in the last few hours I just have not had a chance to get a whole lot of information. There is some information, but I will cover it in the next review.

    Today, and also in the future, in the morning reviews, I want to look at what is happening around the conflict in Ukraine.

    And, one of the most important issues is – which countries of the world have supported Russia on this issue and which have not, because this question is actually critical for Ukraine. And not only for Ukraine, for it is unquestionably very important for Russia too, because the prevailing opinion in Ukraine is that “the whole world is with us”.

    So, let’s take a look – who is this “whole world” and to what extent is it with them?

    Well, it is obvious that the USA, Canada and most of the European countries are really with them, at least so they say, but then there are other countries, like Hungary, for example, which express ambivalence. On one hand, they support sanctions, but then on the other hand, regarding military assistance to Ukraine, Hungary said a firm “No”. Furthermore, it will not even allow any transportation of any goods across its territory and borders.

    Serbia and Bosnia-Herzegovina have taken a special position as well, certainly, because the position of the Serbs is very clear and resolute – they are totally behind Russia.

    Then, there is the USA and Europe – with them it is all quite clear, as with Japan, Australia and all the closest political partners of the USA. After that – silence.

    ReplyDelete
    Replies
    1. All other significant countries, in one form or another, have expressed support for Russia. Firstly, it is very visible in Latin America, where Brazil, Argentina, and yesterday Mexico – everyone, the main countries, all stated in unison that they will not support sanctions against Russia. Understandably, besides Columbia and several other countries, the more economically developed countries of that region, however, have stated that they will not support sanctions against Russia.

      South Africa, the only country of the African continent that has some political weight, also took the same position. And, almost forgot – also Egypt. It is also against the sanctions. Well, it’s understandable why – because if Egypt says “yes” to the sanctions, it would stand to lose all the Russian tourists. Also, Turkey said it was against the sanctions against Russia. And, so it follows, all the countries that orient themselves around Turkey, also are against the sanctions. Even Israel’s position in this question looks very, very ambivalent.

      Israel really, really does not want to quarrel with Russia. And it’s clear that Israel will continue to maneuver till the very last moment. For the leadership of Israel, the final knife in the back was the killing of an Israeli citizen by the nationalist Ukrainian soldiers, during the attempt to evacuate him, when he was mistaken for a Kadyrov Chechen mercenary associated with the pro-Russian separatists.

      Also, none of the Middle Eastern countries, at least none of the significant ones, have expressed support for the sanctions against Russia. The United Arab Emirates were against, Saudi Arabia was against – moreover, it stated that it would strictly adhere to the policies of OPEC-Plus. The Americans had implored them to increase production.

      It is also clear that Iran is behind Russia. So, the axis that Russia has developed in the Middle East is working and, in fact, working strictly like clockwork.

      India also did not support the sanctions, although yesterday there was communication that the Bank of India was looking into the matter of halting some transactions with Russian banks but so far the matter is unresolved.

      At the national level, India is saying that it is against the sanctions.

      Understandably, China’s position is clear and unequivocal – China is Russia’s ally.

      But, an even more interesting situation has emerged in the post-Soviet space. It is obvious and predictable that the Baltic states are supportive of the sanctions, but with the others it is not nearly as obvious. It could have been expected with the participant countries of the Eurasian Economic Union, that are part of the CSTO. Naturally, all of them have supported Russia. However, two countries which Ukraine depended on heavily, Moldova and Georgia, did not support the sanctions. Even Georgia, did not support Ukraine in the sanctions against Russia. Also, Moldova – I remind you that today Moldova has a pro-Europe government. So, it appears that in the post-Soviet space, none of the countries, except the three little Baltic limitrophe states, supported the sanctions against Russia. Even the ones that Ukraine really counted on – Moldova and Georgia.

      Delete
    2. This raises a very legitimate question – so, “who is the whole world with”?

      Is the “whole world” – the USA plus the better part of Europe, the sum total population of which comprises less than 20% of the world’s population, and represents less than about 50% of the world GDP? Again, this figure includes and is based on fake, digital GDP numbers, which exist only on paper.

      Therefore, we can see that on a diplomatic level, Russia prepared for this war very well.

      Russia’s alliances and her allies work. It also means that all the countries of the world understand perfectly well what the battle that has unfurled in Ukraine is all about.

      It is not a battle between Ukraine and Russia. Of course, not.

      It is a battle of the USA against Russia and China – the destruction of that world where the Anglo-Saxon dominated countries are the leaders. It is perfectly understandable, why most of the countries that are not part of this European and North American bloc, wish to see the victory of China and Russia.

      So, unfortunately I have to disappoint President Zelensky and the Ukrainian nationalists, who believe “the whole world is with us”. No, far from it.

      In fact, the greater part of the world is not with you. Even Moldova and Georgia are not with you. That is what I wanted to say in this release. So, that is all for now on this subject matter. Please wait for the review on all fronts. I think it will come out somewhere around noon to 1:00pm.

      See you soon.

      bron: http://thesaker.is/war-in-ukraine-the-whole-world-is-with-us-and-with-whom-is-us-with-kiev-or-with-moscow/

      Delete
    3. Goeie post. Ter verduidelijking hier een plaatje van de wereld.

      Delete
    4. Ja, sommige mensen schijnen te denken dat Rusland geen steun heeft maar het tegendeel is waar.

      Delete
    5. Ze hebben véél meer steun, neem de 'grijze landen' van mijn plaatje: allemaal Brics-landen, die steunen Rusland, want die zitten in 'hun' eigen systeem.

      Het komt alleen door de hysterische (j***se) pers, die heel veel kabaal maakt en uiteindelijk alleen zichzelf in de voet schiet.

      Delete
    6. Onderstaand een tweet van Pepe Escobar:

      [Stupidistan-ordered sanction/"isolation" of Russia may lead to 60% of German manufacturing - and 70% of Italian - to SHUT DOWN. For good.

      Europeans can't see this is an imperial war against them because ALL their "elites" are bought.]

      The Saker hintte er een tijdje geleden op dat in ieder geval Rusland dit laatste weet (dat het feitelijk een oorlog tegen de Europese bevolking is), hij schreef dat de huidige oorlog in Oekraïne niet alleen gaat om de Donbass maar om een (zoals hij het noemde) nieuwe security deal voor Europa.

      Delete
    7. Klopt. Ik zag ook al berichten, dat alle autofabrieken in de BRD deze-, of volgende week sluiten, wegens gebrek aan energie (gas) en onderdelen. De auto-industrie van BRD is de ruggengraat van hun economie. Zelfmoord!

      Delete
    8. @G.B., wordt Rusland (zoals voorspeld door o.a. The Sheikh) dan toch de bevrijder van Europa?

      Delete
    9. Ik hoop van wel. Heb vandaag een Russische Vlag besteld. Die gaat dan straks voor het raam.
      Heeft iemand een email adres van Poetin? Kan ik fotootje sturen.
      Als straks de tanks door de straten rollen, zit ik goed.
      Of zou @JV die steunbetuiging afkeuren? Zeg eens wat JV.

      Delete
    10. Ja, er is veel begrip voor Putin.

      Wil niet zeggen dat dat overal en altijd wordt getoond.
      Het varieert.

      In een VN stemming onthoieldemn India en China zich , en zelfs Orban , meen ik.

      Het is complex en wisselend.

      En het hangt va de pressie af die de VS aaan landen oplegt, en van de beelden die we gaan krijgen.

      We weten dat ze op Maidan al politieagenten levend in brand staken.

      Zo zorgen ze voor escalatiee,: dan krijg je Russische soldaten die gruweldaden plegen etc. Uiteraard zullen alleen hùn gruweldaden in de Media komen.
      Dan word het voor de Putin-Verstaanders steeds moeilijker om zich uit te spreken.

      Goed nieuws:
      De Virus mensen ( Willem Engel, Blackbox etc. laten Putin voorlopig niet in de steek.

      https://www.nrc.nl/nieuws/2022/03/03/ik-begrijp-wel-wat-poetin-doet-a4096731

      Virusactivisten ruilen corona in voor Poetin: ‘Ik begrijp wel wat hij doet’

      Poetingezinden Eerst waren ze tegen de lockdowns en vaccins, nu werpen corona-activisten zich op als verdedigers van Rusland en zijn president.


      Delete
    11. @ SDofia,8.01

      Een goede posting en correcte inhoud,

      maar wat bedoelt de Saker met 'security' ?

      [ dat de huidige oorlog in Oekraïne niet alleen gaat om de Donbass maar om een (zoals hij het noemde) nieuwe security deal voor Europa. ]

      Delete
    12. G.B. WolfMarch 3, 2022 at 11:00 PM
      Ik hoop van wel. Heb vandaag een Russische Vlag besteld. Die gaat dan straks voor het raam.
      Heeft iemand een email adres van Poetin? Kan ik fotootje sturen.
      Als straks de tanks door de straten rollen, zit ik goed.
      Of zou @JV die steunbetuiging afkeuren? Zeg eens wat JV.
      =====

      Ik heb de Sheikh niet beluisterd. In zijn laatste, begin december , zegt hij dat Putin de Oekr niet zal binnen vallen.
      Maar is toch gebeurd.
      ===

      Is natuurlijk wel zo: Als Rusland ten onder gaat, zullen wij nooit meer uit de joodse dictatuur ontsnappen. Die dictatuur is nu gelukkkig nog 'verhuld' en dus mild qua lijfstraffen etc. Maar als het uur U is geslagen , dan word het zeer bruut.

      =====

      In Duitsland zijn Russische winkels al met wite verf ondergekladderd.

      Die vlag heeft heel weinig nut, en zal jou nog bozer maken. ( wegens reacties er op)

      Je moet kleine stickers laten drukken en die op alle lantarenpalen plakken. Liefst waar het geen schade doet. Geen sterke lijm. Je bent niet aan het slaan, je bent aan het voorlichten: vrijheid van meningsuiting.

      ====
      Russische vlag.
      Een voudige tekst: Wij weigerden de Russen veiligheid te geven. Ze weten dat zij het nieuwe Irak, Libië , Syrië zullen worden (Nato artikel 4). Nu komen ze in opstand, nu het nog kan. Gewoon : Nato moet weg blijven bij Rusland. Dan is de oorlog klaar. WIJ hebben het in onze eigen hand. Onze leiders ruineren Europa: geen energie. Doen ze in opdracht van de Amerikanen. (Is niet zeker dat ze het zelf door hebben.)
      ===


      ( Wolf, je bent 68 meen ik , dus ik ben een beetje laat, maar toch:

      jouw karakter heeft behoefte aan geweld, aan de ander boos maken, aan 'niet met de schapen mee doen', aan 'de ander wel eens even jouw waarheid tonen'.

      Onderken die neiging bij jezelf.

      Denk er over na: averechts effect. Niet slim.

      (Met zulke medestanders gaan we zeker verliezen. Je bent de droom van elke joodse activist. je slaat onze eigen ruiten in.)


      En stop dan de energie in een methode die wèl effect kan hebben.

      Een mens heeft twee 'adviseurs': zijn instinct en zijn rede.

      Als jouw instinct averechts werkt, moet je de rede laten beslissen over jouw gedrag. In jouw geval is dat aan te raden.

      Delete
    13. [Een goede posting en correcte inhoud,

      maar wat bedoelt de Saker met 'security' ?

      [ dat de huidige oorlog in Oekraïne niet alleen gaat om de Donbass maar om een (zoals hij het noemde) nieuwe security deal voor Europa. ]]

      Ik denk dat het een verwijzing naar de NAVO en de aanwezigheid van de V.S. is. De V.S. moet zich eindelijk terugtrekken uit Europa (wat zij feitelijk al bijna 80 jaar bezet houdt). De NAVO heeft sinds het uiteenvallen van de Sovjet Unie gewoon geen bestaansrecht meer (Warschaupact en NAVO waren elkaars tegenhangers, als de 1 wegvalt, is de ander ook niet meer nodig) maar weigert zich daar bij neer te leggen.

      Delete
  6. En als Ze denkt dat hij als held uit deze situatie komt met een lidmaatschap van Oekraïne in de EU als beloning dan zou hij het wel eens (heel) goed mis kunnen hebben.

    [EU outlines its priority on Ukraine
    Earlier this week, Kiev doubled down on its longstanding ambition to join the bloc ], bron: https://www.rt.com/russia/551164-ukraine-joining-eu-bloc/

    Lees tussen de regels door: Von der Leyen maakt al een terugtrekkende beweging na haar stelligheid van afgelopen week.

    ReplyDelete
  7. The Stinging begint ook te beseffen hoe het zit en spreekt zich steeds vaker uit:

    Tweets van bijna een half uur geleden:

    [youtube.com/watch?v=uE9jULgC42o…

    Ik denk dat dit de moeite waard is om te bekijken.

    'Navo is escalating the situation, and it becomes worse and worse'. Het is 2014.

    Was dit het allemaal waard: de expansiedrift van de #EU en de #NAVO?

    Alle doden en een natie in puin? #Oekraïne]

    en

    ["Putin will not back-off, this is existential"]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb gezien, dat Dawg bij de buurman een hoop twats heeft gepost. Goede zaak.

      Delete
  8. Reminder voor degenen die denken dat het Westen bij bombardementen hun best deden om burgerslachtoffers te voorkomen. Zoek even op shock and awe bombardement in Bagdad in maart 2003. Filmpje staat vast nog wel op youtube. Dit was iedere avond op televisie te zien, ze maakten er dus geen geheim van. De duur was 40 dagen. Lees daarna onderstaand blog, ook dit blog plaats ik integraal vanwege het belang van de tekst:

    Putin launched the first war in history; there was never a war before

    by Jon Rappoport

    March 3, 2022


    And THAT’S why the US media and the government are so shocked and outraged.

    The history of the world up until now has been one of peace.

    Right?

    I do seem to recall, though—so long ago it’s quite dim in memory—the US conducted war in Iraq more than once, and Afghanistan as well. And there was no outrage in the US press then.

    And wasn’t there a US war in a place called Vietnam, or am I mistaken?

    American journalists are now on wartime alert, fanning every flame of anti-Russian sentiment they can find.

    And real red-blooded patriots should shout down and blot out anyone who dissents from absolute hatred of Russia.

    Forget the fact that, for many years, the US government has been moving nuclear missiles closer to Russia. If more of those missiles were set up in the Ukraine, it would constitute an even greater threat.

    Forget those moves, because they weren’t war. They were FOREIGN POLICY, which is quite different.

    Americans aren’t supposed to think about that strange animal called foreign policy. It’s a subject every loyal patriot should make sure he never understands. It’s part of the patriot code.

    ReplyDelete
    Replies
    1. For example, here is a secret piece of foreign policy carried out by a beloved President who was awarded the Nobel Peace Prize. You might remember him. Barack Obama. As you read the following details, make sure you don’t think they constituted WAR. There was absolutely no reason for the American press to report on them, or to stir up anti-war sentiment in the public.

      The Guardian, January 9, 2017, “America dropped 26,171 bombs in 2016. What a bloody end to Obama’s reign,” by Medea Benjamin:

      “…in 2016 alone, the Obama administration dropped at least 26,171 bombs. This means that every day last year, the US military blasted combatants or civilians overseas with 72 bombs; that’s three bombs every hour, 24 hours a day.”

      “While most of these air attacks were in Syria and Iraq, US bombs also rained down on people in Afghanistan, Libya, Yemen, Somalia and Pakistan. That’s seven majority-Muslim countries.”

      “One bombing technique that President Obama championed is drone strikes. As drone-warrior-in-chief, he spread the use of drones outside the declared battlefields of Afghanistan and Iraq, mainly to Pakistan and Yemen. Obama authorized over 10 times more drone strikes than George W Bush, and automatically painted all males of military age in these regions as combatants, making them fair game for remote controlled killing.”

      “President Obama has claimed that his overseas military adventures are legal under the 2001 and 2003 authorizations for the use of military force passed by Congress to go after al-Qaida. But today’s wars have little or nothing to do with those who attacked the United States on September 11, 2001.”

      “Given that drones account for only a small portion of the munitions dropped in the past eight years, the numbers of civilians killed by Obama’s bombs could be in the thousands. But we can’t know for sure as the administration, and the mainstream media, has been virtually silent about the civilian toll of the administration’s failed interventions.”

      “In May 2013, I interrupted President Obama during his foreign policy address at the National Defense University. I had just returned from visiting the families of innocent people killed by US drone attacks in Yemen and Pakistan, including the Rehman children who saw their grandmother blown to bits while in the field picking okra.”

      “Speaking out on behalf of grieving families whose losses have never been acknowledged by the US government, I asked President Obama to apologize to them. As I was being dragged out, President Obama said: ‘The voice of that woman is worth paying attention to’.”

      “Too bad he never did.”

      Again, that was foreign policy, not war.

      Shh. Don’t tell the children.

      bron: https://blog.nomorefakenews.com/2022/03/03/putin-launched-the-first-war-in-history-there-was-never-a-war-before/

      Delete
    2. VERTALING

      Poetin lanceerde de eerste oorlog in de geschiedenis; er was nog nooit een oorlog voor

      door Jon Rappoport

      3 maart 2022


      En DAT is waarom de Amerikaanse media en de regering zo geschokt en verontwaardigd zijn.

      De geschiedenis van de wereld tot nu toe is er een van vrede geweest.

      Toch?

      Maar ik meen me te herinneren, zo lang geleden dat het nogal vaag in het geheugen ligt, dat de VS meer dan eens oorlog voerde in Irak, en ook in Afghanistan. En er was geen verontwaardiging in de Amerikaanse pers toen.

      En was er geen VS-oorlog in een plaats genaamd Vietnam, of vergis ik me?

      Amerikaanse journalisten zijn nu in oorlogstijd alert en wakkeren elk vlammetje van anti-Russische sentimenten aan dat ze kunnen vinden.

      En echte roodbloedige patriotten zouden iedereen die het niet met de absolute haat tegen Rusland eens is, moeten overschreeuwen en uitroeien.

      Vergeet het feit dat de regering van de VS al jaren bezig is kernraketten dichter bij Rusland te plaatsen. Als er meer van die raketten in de Oekraïne zouden worden opgesteld, zou dat een nog grotere bedreiging vormen.

      Vergeet die stappen, want het was geen oorlog. Het was BUITENLANDS BELEID, wat iets heel anders is.

      Amerikanen worden niet verondersteld na te denken over dat vreemde dier genaamd buitenlands beleid. Het is een onderwerp dat elke loyale patriot nooit zou moeten begrijpen. Het is onderdeel van de patriotten code.

      Bijvoorbeeld, hier is een geheim stuk buitenlands beleid uitgevoerd door een geliefde president die de Nobelprijs voor de Vrede kreeg. Je kent hem misschien nog wel. Barack Obama. Als u de volgende details leest, denk dan niet dat het een oorlog is. Er was absoluut geen reden voor de Amerikaanse pers om erover te berichten, of om anti-oorlogsgevoelens bij het publiek aan te wakkeren.

      The Guardian, 9 januari 2017, "Amerika dropte 26.171 bommen in 2016. Wat een bloederig einde van Obama's bewind," door Medea Benjamin:

      "...Alleen al in 2016 heeft de regering Obama minstens 26.171 bommen afgeworpen. Dit betekent dat het Amerikaanse leger vorig jaar elke dag strijders of burgers overzee met 72 bommen heeft bestookt; dat zijn drie bommen per uur, 24 uur per dag."

      "Hoewel de meeste van deze luchtaanvallen plaatsvonden in Syrië en Irak, regenden Amerikaanse bommen ook neer op mensen in Afghanistan, Libië, Jemen, Somalië en Pakistan. Dat zijn zeven moslimlanden.

      Delete
    3. VERVOLG VAN VERTALING

      "Een bombardementstechniek waar president Obama voorstander van is, zijn drone-aanvallen. Als drone-strijder verspreidde hij het gebruik van drones buiten de slagvelden van Afghanistan en Irak, voornamelijk naar Pakistan en Jemen. Obama gaf toestemming voor tien keer meer drone-aanvallen dan George W. Bush, en schilderde automatisch alle mannen van militaire leeftijd in deze regio's af als strijders, waardoor ze het doelwit werden van op afstand bestuurde moorden.

      "President Obama beweert dat zijn militaire avonturen legaal zijn volgens de machtigingen voor het gebruik van militair geweld van het Congres uit 2001 en 2003 om achter Al-Qaida aan te gaan. Maar de huidige oorlogen hebben weinig of niets te maken met degenen die de Verenigde Staten aanvielen op 11 september 2001."

      "Gezien het feit dat drones slechts een klein deel uitmaken van de munitie die de afgelopen acht jaar is afgeworpen, zou het aantal burgerslachtoffers van Obama's bommen wel eens in de duizenden kunnen lopen. Maar we kunnen het niet zeker weten, omdat de regering, en de mainstream media, vrijwel gezwegen hebben over de burgertol van de mislukte interventies van de regering."

      "In mei 2013 onderbrak ik president Obama tijdens zijn toespraak over het buitenlands beleid aan de National Defense University. Ik was net terug van een bezoek aan de families van onschuldige mensen die waren gedood door Amerikaanse drone-aanvallen in Jemen en Pakistan, waaronder de Rehman-kinderen die zagen hoe hun grootmoeder in stukken werd geblazen terwijl ze in het veld okra's aan het plukken waren."

      "Ik sprak uit naam van de rouwende families wier verliezen nooit zijn erkend door de Amerikaanse regering en vroeg president Obama om zijn excuses aan te bieden. Terwijl ik naar buiten werd gesleept, zei president Obama: 'De stem van die vrouw is het waard om aandacht aan te besteden'.

      "Jammer dat hij dat nooit heeft gedaan."

      Nogmaals, dat was buitenlands beleid, geen oorlog.

      Shh. Vertel het niet aan de kinderen.

      Delete
  9. "Een crisis in het oordeelsvermogen".

    Als mensen al denken dat ze 'goed ingelicht' zijn, en vervolgens met propaganda één kant worden uitgestuurd, en dat niet door hebben, omdat het nu eenmaal moeilijk is om kritisch te zijn, dan loopt het helemaal mis.

    Dat is wat we nu zien gebeuren.

    Wij gaan in een oorlog terecht komen die alles verandert.

    Als gevolg van die menselijke zwakehied/gemakzucht/luiheid.

    Ortega Y gasset waarschuwde er 90 jaar geleden voor.

    Diederik Boomsma in een intervie met de Nieuw Wereld.

    https://www.youtube.com/watch?v=RJTq9Uz31P4&t=1909s

    Is de massamens op drift? Een gesprek met Diederik Boomsma

    Beschrijving bij de video:

    Ad Verbrugge in gesprek met vertaler van het boek 'De opstand van de massa mens' van Ortega y Gasset Diederik Boomsma. “Ik denk dat er op sommige vlakken een crisis van het oordeelsvermogen gaande is.”

    Boomsma heeft het hoofdwerk ‘De opstand van de massamens’ van de Spaanse denker Ortega y Gasset enkele jaren geleden in het Nederlands vertaald. Hij vertelt in dit gesprek over dat werk, en hoe dat relateert aan het thema van de rechtstaat, de gemeente en wat daar misgaat. Over ‘De opstand van de massamens’ vertelt Boomsma: “Het is ongelooflijk, het is net alsof het vorige week is geschreven voor deze situatie.” Ortega ziet de massamens niet zomaar als een massa mensen, maar als een bepaalde mentaliteit die opkomt in de moderne tijd. Boomsma: “De kortste definitie is eigenlijk: de mens zonder bescheidenheid.” Het duidt op een mentaliteit waarin men zichzelf goed vindt en weigert om externe autoriteiten erkennen.

    De massamens is zelfgenoegzaam, heeft een gevoel van macht en heeft een gesloten geest. Boomsma: “Dat is wel problematisch, want beschaving berust op de inzet om boven jezelf uit te stijgen als het ware.” Je onttrekt je aan zelfdiscipline en het vermogen om in jezelf in te keren ontbreekt. Ortega ziet dit overigens niet alleen bij laag geschoolden. “Juist hoogopgeleiden kunnen van zichzelf vinden dat ze geweldig zijn, daardoor kunnen ze een gesloten geest krijgen.” Men staat niet meer open voor zelfcorrectie, wordt niet meer aangesproken door wat van waarde is.

    Boomsma schetst dat volgens Ortega het gevolg daarvan is: “De staat wordt een vervanger van alles.” De massamens beschouwt de staat als een machine, waarbij je op een knopje kunt drukken om problemen op te lossen, zonder dat dat inspanning vergt. Maar ook bij die staat zelf duikt vandaag de dag de mentaliteit van de massamens op, zo betoogt Boomsma. “Ik denk dat er op sommige vlakken een crisis van het oordeelsvermogen gaande is.” Alles wordt uitbesteed aan structuren en protocollen. “Dat is niet mogelijk, je moet altijd uitgaan van het oordeelsvermogen van mensen.” Uiteindelijk zijn het immers mensen die verantwoordelijkheid moeten nemen.


    ReplyDelete

  10. Belangrijke documentaire van duitse verslaggever ter plekke:

    uit 2015. Over Maidan en Donbass.

    Ukrainian agony - The concealed war

    https://youtu.be/bkFVNRZv2eM

    Op 10.40 min zie je het geweld vanm de opstanmdelingen, die politie agenten in brand steken, terwijl je hoor hoe Nuland in een toespraak spreekt over vreedzamebetogers die door brutale politie in elkaarword geslagen.

    ReplyDelete
  11. https://www.gfactueel.nl/Home/Achtergrond/2022/3/Nederlandse-agrarier-in-Oekraine-Verschrikkelijk-wat-hier-gebeurt-859313E/

    ReplyDelete
  12. Als je wil weten wat er gaat gebeuren als NS2 niert open gaat, en zeker als NS1 gesloten wordt:

    Chris Martenson toont aan dat
    energie-verbruik = economie ( stijgen tegelijk, of niet)

    En: De schuldenlast vereist dat onze economie snel groeit: exponentioneel. Maar dna moet energie ook zo snel stijgen.

    Wat gebeurt er als die energie naar beneden gaat ?

    Er is maar één antwoord: stort alles in.

    ReplyDelete
    Replies
    1. En het is al begonnen.
      https://www.rt.com/business/551150-russia-gas-supplies-europe-stop/

      Delete
    2. https://w3ask.com/map-gas-pipelines-europe/

      Het artikel is mij niet duidelijk.

      De westwaartse gasstromen van Rusland naar Duitsland via de Yamal-Europe pijpleiding zijn donderdag gestopt, terwijl de biedingen voor leveringen in beide richtingen bleven bestaan, volgens gegevens die door de pijpleidingbeheerder Gascade zijn bijgehouden.

      Volgens de pijpleidingbeheerder bedroeg de gaslevering in westelijke richting ongeveer 17,5 miljoen kWh/h op het meetpunt Mallnow gedurende ongeveer 10 uur voor de stopzetting.

      De gegevens toonden ook voorlopige biedingen van 6,4 miljoen kWh/h voor de volgende 24 uur voor westwaartse leveringen, met biedingen voor oostwaartse stromen van 6,1 miljoen kWh/h.

      Gazprom zei donderdag dat het gas naar Europa verscheept via Oekraïne, in lijn met de verzoeken van klanten.

      In december schakelde het Duits-Poolse deel van de pijplijn over op de omgekeerde - oostwaartse - modus toen kopers in Polen gebruik maakten van opgeslagen voorraden uit Duitsland in plaats van meer Russisch gas te kopen op de spotmarkt waar de prijzen bijna elke dag recordhoogten bereikten. De westerse media beschuldigden toen het Russische Gazprom ervan de Europese leveringen opzettelijk te beperken.

      De Russische energiegigant, die in handen is van de staat, heeft de voorbije dagen met tussenpozen gas naar het westen gestuurd via de verbinding wegens de grote vraag in Europa. Het bedrijf heeft ook de leveringen aan het continent via Oekraïne opgevoerd.

      Rusland dekt bijna 40% van de Europese vraag naar gas, waarbij de Yamal-Europa-route goed is voor bijna 15% van de westwaartse aanvoer van het land.

      ============

      Dus Rusland levert 40% van ons gas. (Ons= Europa)

      Daarvan is nu 7 % stop gezet. ( 15 % = 1/7 deel van 40 = bijna 6 % minder gasaanvoer in Nederland.

      Delete
    3. Het is inderdaad een verwarrend artikel maar wat ik ervan begrijp, is dat dit niets met de huidige situatie te maken heeft maar al gaande was voordat het conflict uitbrak (zie de opmerking over kopers in Polen).

      Delete
    4. [maar al gaande was voordat het conflict uitbrak]

      Voor de duidelijkheid: ik bedoel hiermee niet het conflict in Oekraïne (is al 8 jaar aan de gang) maar het openlijke conflict tussen Rusland en de NAVO.

      Delete
    5. Over die 8 jaar: Op het andere blog een video geplaatst, hoe het in die tijd eraan toeging.
      https://www.youtube.com/watch?v=fF4j8gVAOPM

      Delete
  13. https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgfVDJnCrp0WSq8bH1D2z3yiQ_lVgFCm4060vaOezGB0v08yc6ZTU-zGAV4-_RmKJsnsKvR1yT6lRy4qCGd_6KEbV_gu2Bb2x20tdwaXHjcpeYHYzrUZSlngMyWVsQj01YzXex8hbnWbQcfYjGICxG0Z23iHVv5LOeKNn1FQF-GeWBTrUDoLYT3zT__pA=s600

    ReplyDelete
  14. Dit artikel is heul duidelijk: Pro Poetin? Drie jaar brommen, wees gerust, in Tjechië. Daar wil je zelfs niet dood worden gevonden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dus dit kunnen weg NOG risicoloos posten. Ja ja, kijk 'm eens glimlachen.

      Delete
  15. https://youtu.be/WTmtw6VjOuw

    Poetin krijgt het zwaar in Oekraïne na verovering

    Toen de Chicago Boys Rusland leeg plunderden onder Maarten's held Yeltsin, daalde het BNP van 500 miljard naar 250 miljard $. Onde de vreselijke Putin steeg hety tussen 2000 en 1013 van 250 naar 2100 miljard $. In 2014 vielen de good guys van Maarten Rusland weer aan, middels Oekraïne , en door sancties is het BNP sindsdien romd de 1.500 miljard $.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ach, met een oorlogskas van $600 miljard kan hij voorlopig vooruit.
      De nato kan alleen via schulden aan geld komen, dat houdt toch een keer op. Zeker als China zich ermee gaat bemoeien.

      Delete
    2. Het in de afgelopen zomer (2021) opgeslagen gas in Europa is op, Biden heeft nog 1 maand strategische reserves (da's nog minder) en die hebben daarna niets meer.

      Delete
  16. In deze post staan een paar linken, vermoedelijk wel interessante. Kan 1 van jullie kijken? Ik moet zo weg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. De eerste 3 zijn links naar interessante artikelen, de 4e link is naar een twitter account waarvan op dit moment de 1e twat (een hertwat) luidt:

      [Israel's Channel 13 News reports on the war in Ukraine, showing the below footage 👇

      Just one slight problem: The footage is from Star Wars movie!

      Trust the media.], bron: https://twitter.com/DrEliDavid/status/1498736312714768385?cxt=HHwWgsC9tYuvyswpAAAA

      Met foto bewijs!

      Dit is al de tweede keer dat de MSM beelden uit Hollywood gebruikt. Afgelopen dagen bleken beelden van vluchtende mensen uit film(s) te komen!

      Delete
    2. De drie andere links:

      [US official: Russian invasion of Ukraine risks release of dangerous pathogens],
      https://thebulletin.org/2022/02/us-official-russian-invasion-of-ukraine-risks-release-of-dangerous-pathogens/

      Vluchtig doorgelezen, erkend wordt dat het biolabs zijn maar deze zijn uiteraard voor onschuldig onderzoek en zeker geen faciliteiten voor biologische wapens.

      Het tweede artikel (wat door de "fact checkers" uiteraard als 'false' wordt betiteld) meldt dat het wel faciliteiten voor biowapens zijn en onderbouwt dit met een video van nota bene de ambassade van de V.S. in Kiev, beschrijving onder de video luidt als volgt "Learn about the cooperative and vital work the US Defense Threat Reduction Agency (DTRA) Biological Threat Reduction Program does with its partners to reduce the threat of biological agents."

      Bovenstaand komt uit ["𝗗𝗼𝗰𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝘀 𝗲𝘅𝗽𝗼𝘀𝗲 𝗨𝗦 𝗯𝗶𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰𝗮𝗹 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝘀 𝗼𝗻 𝗮𝗹𝗹𝗶𝗲𝗱 𝘀𝗼𝗹𝗱𝗶𝗲𝗿𝘀 𝗶𝗻 𝗨𝗸𝗿𝗮𝗶𝗻𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗚𝗲𝗼𝗿𝗴𝗶𝗮" – Dilyana Gaytandzhieva], bron: https://web.archive.org/web/20220227055940/https://azradale.substack.com/p/-?utm_source=url

      Derde link is een link naar het webarchief met een (lang) artikel uit 2018 met als titel "USA Taking Control over Biological Research in Ukraine", bron: https://web.archive.org/web/20200324205155/https://cyber-berkut.org/en/

      Die laatste moet ik nog lezen maar lijkt me wel interessant.

      Delete
    3. @SDR: Dank voor het uitzoeken. Mijn voorgevoel was dus correct. Ik ga straks kijken, of ik daar nog een artikel van kan maken. Daar staan er al een paar over de biologische wapens.

      Mail komt eraan, maar wordt lang...

      Delete