Tuesday, March 01, 2022

1242 Het hele conflict in zijn simpelste vorm.

Het hele Oekraïne conflict in eenvoudige woorden. 

Zodra Joe Biden president werd, gingen er steeds meer wapens naar Oekraine.

Oekraiense soldaten worden getraind.  

Er staat al een dodelijke raket-installatie in Roemenië.

Deze zomer zal de dodelijke raket-installatie in Polen klaar zijn. 

Als Oekraine ook Nato gebied wordt (geen twijfel mogelijk dat dit de bedoeling is)   zal Rusland niet meer te verdedigen zijn. Dan is het te laat: dan zal Rusland  in overwonnen positie staan en moet het volk weer doormaken wat het doormaakte tvan 1917 - 1948 en van 1992 - 2000.  In die jaren waren 'niet -Russen' de echte baas in hun land en stierven tientallen miljoenen Russen van ellende. 

We zien dat die stoomwals niet te stoppen is met praten. Zolang Biden president is,  gaat die stoomwals verder.  En over 3 jaar is het afgelopen met Rusland.  Wat te doen? 

Putin koos er voor om Amerika een laatste kans te geven. 

In december gaf hij zijn December Ultimatum af.  

Putin vraagt niet langer om vrede. Nu eist hij vrede. 
Een ondertekende en uitgevoerde vrede.  
Geen 'beloofde vrede, straks, na onze gesprekken'. 
Na 8 jaar weet je dat  dit bedoeld is om ondertussen het mes naar de Russische keel te brengen, terwijl de messentrekker roept :  
"Maar ik ben helemaal niet agressief.  Dit is een defensief mes . "    
Ja, dergelijke onzin kun je de westerse mensen wijs maken,  maar verder is er niemand in de wereld die dat gelooft. En zeker niet in Kosovo,Servië, Libië, Afghanistan, Irak en Syrië. De Nato is agressief.  Dat heeft ze zelf bewezen.  

Dus Putin eist in december het volgende: 

1)  Voer uw beloftes van Minsk 2 uit. 

2) Voer de belofte uit dat de Nato geen inch naar het Oosten zal gaan.  Op die voorwaarde heeft Gorbachov het USSR  leger uit Oost Duitsland terug getrokken. 

3) Als U uw beloften om ons veiligheid te garanderen niet na komt ( en uw militaire opmars naar ons land voort zet) ,  dan zullen we militaire oplossingen gaan gebruiken. 

 ---------------

De VS koos er voor om de eigen beloften niet uit te voeren. 

Er werd tot op het hoogste niveau beweerd dat die beloften nooit gedaan zijn. Maar ze staan in de notuelen van de vergaderingen met James  Baker,  vrijgegeven door de VS-overheid in 2017.  Er zijn journaal-beelden van dat Genscher het zegt. 

De VS weigert Rusland haar veiligheid te geven.  

Als je beweert dat je geen enkele agressie in de zin hebt, dan is het op papier in verdragen vastleggen dat je nooit agressie zal plegen iets dat je zonder kosten kan doen:  je was het toch al van plan. 
Het feit dat de VS dat gratis kado aan Putin niet wil geven is indirect bewijs dat de VS wel degelijk agressief is en nòg eens Rusland wil veroveren. 
Omdat de VS de eerste 2 eisen van het December Ultimatum weigert uit te voeren, voert Putin nu het 3e punt uit: de militaire maatregel.   Wie nu verbaasd is heeft echt niet goed opgelet. Putin heeft de verantwoordelijkheid over de veiligheid van het Russische volk.  Die neemt hij hier.
Onze regeringen hebben óók de verantwoordelijkheid over onze veiligheid. Als ze doen wat ze Putin beloofden zouden ze ons niet in gevaar brengen. Ze brengen ons wèl in gevaar.   

 -----------

Toespraak Putin op 24 febr: Waarom hij Oekraine binnen valt. 

In de nacht dat zijn leger de militaire maatregel nam heeft hij in een 12 pagina's lange toespraak exact verteld waarom hij met zijn leger de Oekraine binnen valt. 

( kort samengevat: de voortdurende schending van beloften, de zekerheid dat dit weer eindigt in Russische slavernij onder buitenlandse machten, wat altijd miljoenen dode Russen oplevert.) 

Hij zei ook dat hij Oekraïne niet blijvend wil bezetten.  
Hij zal zijn best doen om geen slachtoffers te maken.  
Oekraiense soldaten die niet terug vechten mogen naar huis.  


Het doel van de inval is als volgt:  

De nazi-elementen  binnen de Oekrainse  politiek worden opgepakt en berecht.  
Ook de daders van de moordaanslagen in Odessa en de Maidan en Donbass.   
Men wil in overleg met Oekraiense politici een nieuwe regerig zoeken die garandeert dat het geen agressie tegen Rusland zal toestaan, en zeker al geen Nato wapens zal plaatsen op Oekraïens grondgebied.  
Rusland eist dat heel grondig wordt vastgelegd dat Oekraine  een neutrale bufferstaat word.  
Rusland garandeert dat Oekraine 100 % soeverein zal zijn .  
Als Oekraine nooit meer ook maar iets met Rusland van doen wil hebben is dat OK. Oekraine is daar geheel vrij in. 
Het enige dat Rusland eist is:  gegarandeerde veiligheid voor Rusland en voor  de etnische Russen in de Oekraiene

      ------------------------------

Ik ben benieuwd of iemand me kan wijzen op onredelijk  gedrag of onredelijke eisen van de kant van Putin. 

Voor mij staat vast:Deze 'oorlog' is volledig de bewuste keuze van Amerika (*) 

Vaak is degene die iets kwaadaardigs doet niet de persoon die verantwoordelijk is voor die daad.   
In het recht word je vrijgesproken als je iemand doodt uit zelfverdediging.   
Het is duidelijk dat wat Putin doet geheel valt onder zelfverdediging

De daders zijn de Neocons die al in 1992 wisten:  "We gaan Rusland nog veel verder aan flarden trekken. Dat het al zijn satellieten kwijt is, is niet voldoende.      (Lees het boek van CIA baas Robert Gates, waar hij Dick Cheney  citeert) 

Als medeplichtigen -- onwetende medeplichtigen meestal -- zie ik de westerse media. Àllemaal gaan ze mee in het narrative.  

Niemand is bereid om de nuchtere analyse te maken zoals ik die hierboven maak.  Allemaal weigeren ze de tekst van Putin te begrijpen en om de inval te verklaren komen ze niet verder dan dat die voortkomt uit psychische tekortkomingen van Vladimir Putin. 

Geen enkele van deze journalisten begrijpt dat hij bezig is de toekomst van zijn eigen kinderen tot een miserabele toekomst te maken.  


(*) Er zijn heel veel voordelen voor Amerika: 

1) Als Putin wordt verdreven door pro-Amerikaanse oligarchen dan komt alle Russische rijkdom  ( naast de Oekraïense rijkdom) in Wall Street terecht.

2) Oorlog is bussiness. NNiet alleen direct ( wapentuig), maar ook her-opbouw. Banken kunnen weer geld uitlenen.  Het monetair systeem,dat zo goed als dood is,  kan weeer een tijd verder. 

3) De Neocons hebben haat en vernietiging in hun genen zitten, dus die bevrediging speelt ook mee. (Dat was ook een element bij de vernietiging van moslimlanden )   

4) De europese economie zal enorm lijden van heel hoge gasprijzen. Haar concurrentiekracht zal verdwijnen, de industrie deels ook. 

5) Als Putin verdwijnt zal een verzwakt Rusland over blijven.Intern verdeeld, weer onder het juk van maffiabazenen oligarchen. 

6) (Een speculatief punt)  Met Rusland en de EU in het canvas geslagen resteert alleen China als concurrent. Wie zal dat blufpoker- spel gaan winnen?  De Media-Wapen- en Monetaire  Goochelaar of 
het land dat àlles maakt behalve Narratives en Monetaire luchtkastelen ?    

7) (Een speculatief punt) Er zijn aanwijzingen dat 'De Gates Familie' streeft naar minder mensen op aarde.  Een misdaad kun je alleen plegen onder een Do-Good slogan.  Landen vernietigen lukt alleen als je iedereen wijs maakt dat je daar 'Democratie' wil brengen. 
Maar je kunt ook een misdaad plegen door de natuur de schuld te geven. In 1932 pleegden de ooms van de Neocons een moord op 7 miljoen Oekraïners,  maar ze gaven ook de 'slechte oogst' de schuld. 

Nu lijkt het er op dat men geen middel onbenut laat om 'slechte oogsten' te bewerkstelligen:  De beste boeren van de wereld moeten stoppen omdat er plantjes zijn die absoluut niet tegen stikstof kunnen, ergens in een Natura 2000 gebied.    
Dan is er nog het gebrek aan stikstof, omdat de olie te duur is en het gas. 
Dan is er nog het gebrek aan fosfaat, omdat dit uit het boze Belarus moet komen.
En nou gaan we de graanschuur van de wereld,  de rijke Oekraïense en Russische zwarte aarde ook nog in gevaar brengen.  Eén kleine atoombom volstaat, maar is misschien niet eens nodig.      
Je kunt de mensen àlles wijsmaken zei Bertrand Russell, maar "There will be no food, but you will be happy." gaat wel wat ver lijkt mij.   
En dat alles omdat wij beweren dat het mes in onze handen echt niet agressief is. Echt niet !!  We willen het alleen niet met een handtekening bekrachtigen. 

Vroeger had je nog wel eens een journalist die deze vragen voorlegde aan een politicus.   Ze zijn er niet meer.  Het volk is vogelvrij.  Darwin heeft gelijk:  De slimste zal de zwakkeren uitmoorden. Let maar op. By way of deception.


  

  


    

  



36 comments:

  1. Mag ik dat van jou integraal overnemen?

    ReplyDelete

  2. Ik heb het in heengels vertaald en wat verduidelijkt, en onder een interview van Jordan Peterson geplaatst.

    Dat interview verdraag ik niet langer dan 70 seconden.

    Het is verschrikkelijk.


    Hier mijn vertaling van dit blog, zoals het bij Peterson is geplaatst ( waar al 6000 reacties zijn..)

    Once Joe Biden became president, more and more weapons went to Ukraine.

    Ukrainian soldiers are being trained.

    There is already a lethal missile installation in Romania.

    This summer the lethal missile installation in Poland will be ready.

    If Ukraine also becomes Nato territory - no doubt that this is the intention - Russia will no longer be defensible. Then it will be too late: Russia will be in a defeated position and its people will again have to go through what they went through from 1917 to 1948 and from 1992 to 2000. In those years "non-Russians" were the real boss in their country and tens of millions of Russians died of misery.

    We see that this steamroller cannot be stopped, by just talking. As long as Biden’s handlers are in power, that steamroller will continue. And in 3 years it will be over with Russia. What to do?

    Putin chose to give America one last chance:

    In December, he issued an ultimatum. This is the ultimatum:

    Putin is no longer asking for peace. Now he is demanding peace.
    A signed and executed peace.
    Not a "promised peace, later, after we have had our talks”.
    After 8 years, you know that the ‘talks’ -time is used to bring the knife to Russia's throat, while the knife-wielding man shouts :
    " But I am not aggressive at all. This is a defensive knife . "
    Yes, such nonsense most Western people may believe, but no one selse in the world. And certainly not in Kosovo, Serbia, Libya, Afghanistan, Iraq and Syria. Nato is aggressive. That has been proven.
    So , in summary, Putin demanded the following in December:

    1) Implement your promises of Minsk 2.

    2) Carry out the promise that Nato will not go an inch to the East. On that condition, Gorbachov withdrew the USSR army from East Germany.

    3) If you do not fulfill these earlier promises to guarantee our security (and continue your military advance towards Russia) , then we will start using military solutions.

    ---------------

    The US chose not to carry out its own promises.

    There was drily lying everywhere that those promises were never made. But they are in the minutes of the meetings with James Baker, released by the US government in 2017. There is newsreel footage of Genscher saying it, James Baker behind him.

    The US refuses to give Russia its security.

    If you claim you have no intention of aggression, then committing on paper in treaties that you will never commit aggression is something you can do without cost: you were planning it anyway.

    Because the US refuses to carry out the first 2 demands of the December Ultimatum, Putin is now taking the military measure. Exactly as he has said he would. Putin has the responsibility over the security of the Russian people. He is taking that here.
    Are western politicians taking their responsability for the safety of their peoples? Or are they serving other interests?

    -----------

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vervolg: IETS VERDER BENEDEN.

      NB: Peterson: Russia, Ukraine, and the West | Frederick Kagan | The JBP Podcast | #230

      https://youtu.be/Ys2zTL-b3eE

      ( Peterson's vrouw is erg joods. Ze schrijft voor Tablet: een joodse website. Maakt verder niet uit. Maar deze Kagan vertelt het hele joodse Narrative. Het is afschuwelijk. Altijd weer : "We moeten miljoenen mensen doden. Het is nodig voor de geschiedenis." )

      VERVOLG:

      Putin's speech on Feb. 24: Why he's invading Ukraine.

      On the night of february 24 Putin told the world exactly why he and his army were invading Ukraine at that moment, in a 12 page speech.
      (In short: The continued violation of promises, the certainty that this will end again in Russian enslavement under foreign powers, which always results in millions of dead Russians.)

      He also said that he does not want to occupy Ukraine permanently.
      He will do his best not to cause casualties.
      Ukrainian soldiers who do not fight back may go home.


      The purpose of the invasion is as follows:

      The Nazi elements who now control Ukrainian politics will be arrested and tried.
      Also the perpetrators of the Odessa and Maidan assassinations.
      In consultation with Ukrainian politicians, they want to find a new government that binds itself to no aggression against Russia at all, and will certainly not install Nato weapons.
      Russia demands that it be firmly established that Ukraine will become a neutral buffer state.
      Russia guarantees that Ukraine will be 100% sovereign.
      If Ukraine never wants to have anything to do with Russia again, that is OK. Ukraine is completely free in that.
      The only thing Russia demands is: guaranteed security for Russia and for the ethnic Russians in the Ukraine.
      ------------------------------

      I am curious if anyone can point me to unreasonable behavior or unreasonable demands on the part of Putin.

      For me, there is no doubt: This "war" is entirely America's fault.

      Often the person who does something evil is not the person responsible for that act.
      In law, you are acquitted if you kill someone in self-defense.
      It is clear that what Putin is doing falls entirely under self-defense.
      The perpetrators are the Neocons who knew back in 1992, "We're going to rip Russia to shreds much more. The fact that it has lost all its satellites is not enough. (Read CIA boss Robert Gates' book, where he quotes Dick Cheney saying this.)

      As accomplices -- ignorant accomplices mostly -- I see the Western media. They àll go along with the narrative.

      None is willing to make the sober analysis I make above. All refuse to understand Putin's text, and to explain the invasion they have no other explanation than that it stems from Vladimir Putin's psychological deficiencies.

      None of these journalists understand that he (the journalist) is in the process of making his own children's future a miserable one. Non of them respect the Code of Bordeaux, which is the moral guide for any journalist.

      Delete
  3. Even een reactie over het vorige blog: zeer goede podcast (gisteravond helemaal beluisterd).

    ReplyDelete
  4. Gesprekje van een paar blogs geleden:

    @G.B. schreef:

    [Het daar aangehaalde Corbettrapport heeft het over van alles, tot in de 9e eeuw toe, maar geen woord over de schaduw-regering. Er wordt zelfs gesuggereerd, dat Poetin dikke vriendjes is met het WEF, aan de hand van een paar foto's, waarop hij de hand schudt van KS.]

    Ik weet niet goed wat te denken van Corbett. Ik was begonnen met 'scannen' (ik lees een artikel altijd eerst even heel snel door om te kijken of ik het interessant genoeg vind om er meer tijd aan te besteden) maar ik ben afgehaakt bij die suggestie (Putin dikke vriendjes met het WEF is op basis van die foto's) dat is echt een infantiele suggestie.


    [Ik ga er voor mijzelf van uit, dat Poetin een kijkje in de keuken heeft genomen en daarna zijn conclusies heeft getrokken, door daar NIET aan mee te doen. Ik houd dan even KvW in het achterhoofd: Die zat ook bij de Bilderberg, maar is daarvan weggegaan.]

    Die conclusie heb ik ook getrokken.


    [Helaas kan ik niet in het hoofd van Poetin kruipen, maar vooralsnog heeft hij mijn sympathie. Mocht later blijken, dat ook hij de kluit heeft belazerd, dan zijn we domweg de Sjaak. Maar dat zal mijn tijd dan wel duren...]

    Zo denk ik er ook over. Echter het zou me verbazen als dat inderdaad zo is (dat hij de kluit belazerd heeft daarvoor wordt hij teveel gedemoniseerd). Verder zou je je eens moeten verdiepen in zijn economische programma dat lijkt heel erg veel op het economische programma van iemand uit het verleden wiens naam nooit genoemd mag worden ...............

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Ik weet niet goed wat te denken van Corbett.]

      Ik wel. Ik heb hem op de lijst controlled opposition geplaatst en hij is voor mij nu onbetrouwbaar. Hij wordt vanaf nu zéér kritisch door mij bekeken.

      Hetzelfde verhaal met FTM. Zie Blik. Daar was ik ook ingetrapt. Zelfs geld betaald, dan voel je je pas echt genaaid. Maar van je fouten leer je.

      Voor mij is duidelijk: Poetin is wel in een klasje geweest, maar heeft daarna vriendelijk bedankt voor de moeite. Zoals @SDR zegt: je moet niet kijken naar de schijn, maar naar zijn daden.

      En namen, die nooit genoemd mogen worden: kijk maar naar het laatste epistel van @JV, wat ík ervan heb gemaakt. Als je niet weet, waar te kijken, dan even JV mailen voor het adres.

      Delete
    2. @G.B., ik ken het adres :-)), begint met een Z, ik zal er meteen even kijken.


      [En namen, die nooit genoemd mogen worden]

      Je begrijpt toch wel dat dat niet degenen zijn die ik bedoelde met mijn opmerking ........................ :-)

      Delete
    3. Ik dacht, eens even bij MV kijken en ja hoor: Poetin is WEF en nog pedofiel ook, aldus eng/amerk krant, volgens een commenter.

      Boehoehoe. :)

      Delete
    4. MV is met zekerheid gecontroleerde oppositie dat zeg ik al tijden en hij bewijst het nu weer.

      Delete
    5. Was ie maar g.o. Hij is gewoon gek en moet altijd gelijk krijgen. Vroegâh zeiden we: een Egotripper.

      Delete
    6. Ik krijg een enelstalig artikel van Martin Vrijland te zien.
      Wist niet dat hij soms in het engels schreef.
      ---

      Putin in het WEF klasje.
      Van Wolferen bij Bilderberg.

      Ik zal je zeggen: met de kennis van nu zouden ze het misschien niet meer doen.
      We weten niet hoe die zaken toen bezien werden.

      De klasjes begonnen na 1993 meen ik.
      In die periode was Rusland officieel 'in he Westerse kamp' en stuurde Rusland zijn slimste jongetje.

      ===
      Putin/ Lavrov hebben het princiepe: We spreken met iedereen.
      Iedereen is welkom in Moskou.

      Of hij nou Idi Amin zou heten of welke vreselijke figuur ook.
      En van al die ontvangsten bestaan vriendelijke hand-schud foto's.

      En die worden door de westerse pers dan jaren later driftig gebruikt om bijv. Putin zwart te maken.

      Het hoort bij de 'zwartmakerij-technieken.'


      Delete
    7. [In die periode was Rusland officieel 'in he Westerse kamp' en stuurde Rusland zijn slimste jongetje. ]

      Zijn vorige functie zal daar ook iets mee te maken hebben gehad. Ik kan me voorstellen dat de veiligheidsdiensten (aan twee kanten) de situatie indertijd (nu ook nog) met argusogen in de gaten hielden.


      [En van al die ontvangsten bestaan vriendelijke hand-schud foto's.]

      Er zijn ook handschud foto's van westerse leiders met Gaddafi voordat ze zich tegen hem keerden. Onbegrijpelijk dat mensen dat aandragen als bewijs voor wat dan ook.

      Delete
  5. Ach…… bang, bang, nou, ik was wèl even bezorgd !

    **

    “Je moet ook een beetje geluk hebben in het leven.”

    **

    “Ik had het al op de kleuterschool: als mijn ijsje viel, dan stond het mooi rechtop op de grond! “



    Maar het liep toch goed af ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joh, die is al zo oud, was op dag 2 van de oorlog. Het was geen tank, maar een RPC. Vervoert soldaatjes. Bestuurder rpc schrok van schieten en vrouw, tja wat doen vrouwen in zo'n situatie? GAS geven en eronder duiken. Maar ze heeft het overleefd en was nauwelijks gewond.

      Delete
    2. Hoho! Dat spreek ik toch wel even tegen, DEZE vrouw (ik dus) heb een paar jaar geleden een aanrijding gehad (niet mijn schuld) waarbij ik erger heb voorkomen (volgens politie en verzekering) door mijn adequate en snelle reactie. Maar ja, deze vrouw reed in het verleden tussen de 25.000 en 30.000 km per jaar, er is menige man die me dit niet nazegt :-)))))))

      Delete
    3. O.k. o.k., ik laat het verder rusten.

      Delete
    4. Zoals ik Blik al schreef:
      Bij dit soort filmpjes krijg ik altijd fantasien van reacties van mensen die heel naïef zijn: ze lijken niet te beseffen dat ze aan de dood ontsnapt zijn door een mirakel, en zijn bezorgd over bijzaken. Ik kan dan minuten lang lachen om mijn eigen verzinsels.

      ===

      Over veel auto rijden gesproken:

      Een 29 jarige vader uit Kaatsheuvel is naar de Oe grens gereden met een auto vol luiers...

      Om de mensen te helpen.

      Hij heeft het maar niet gefilmd, want daar was het allemaal te triest voor.

      Hij heeft nu een gofundme rekening geopend.

      Hij wil er zelfs busjes en auto's gaan schenken, want daar is veel behoefte aan..

      https://www.bndestem.nl/waalwijk-heusden/joey-uit-kaatsheuvel-rijdt-naar-de-grens-van-oekraine-met-auto-vol-luiers-ik-moest-iets-doen~a83fc6b9/

      Delete
    5. [Hij heeft het maar niet gefilmd, want daar was het allemaal te triest voor.

      Hij heeft nu een gofundme rekening geopend.]

      Hoeveel mensen zouden daar intrappen (want sorry, ik geloof daar echt niets van) en geld storten?


      [Hij wil er zelfs busjes en auto's gaan schenken, want daar is veel behoefte aan..]

      ??????? Aan de diverse filmpjes (ook van beveiligingscamera's) te zien, valt dat reuze mee.

      Delete
  6. Het 'Nieuws' is in deze dagen totaal doorgeslagen:

    'Tranen uit Oekraïne'.

    Daar kun je het mee samenvatten.

    De opinies worden met emoties gevormd en gestuurd. Niet met feiten en rechtvaardigheid.
    En de huidige machthebbers weten dat al lang, controleren de media...

    (of liever: beheersen: zij leveren de input. een hoofredacteur wordt niet gedwongen om het op te nemen, maar er is niks anders en al zijn collega MSM bazen schrijven ook de hele dag over 'Tranen in Oekraine")

    Controleren zou betekenen: dat er dwang is.

    Er is geen letterlijke dwang.

    MB: Ik bood bij BNdeStem aan om een interview te geven over 'Oekraïne'.
    De krant denkt er al 2 dagen over na.

    En ik begrijp dat.

    Je vraagt om een probleem natuurlijk , als je iemand het àndere verhaal laat vertellen.

    Maar de conclusie moet wel zijn: Er is De Facto geen enkel hoor-en werderhoor meer.

    Onze Media worden een kant op gestuurd:
    >> Dit zijn de Good Guys ! Dat is de Bad Guy ! <<

    En die gaan ze dan uitdragen, heel overtuigd dat ze maar beter die slechte mensen zo weinig mogelijk aan het woord laten.

    Hoe lang gaat het duren voor deze mensen willen beseffen dat al die 'Tranen in Oekraïne" er niet waren geweest als zij onze politici als echte journalisten hadden onder vraagd ?
    (Zoals die top journalist zei: "Als wij, journalisten, ons werk hadden gedaan. was er geeen inval in Irak geweest")

    Bijvoorbeeld gewoon deze vraag:
    "Beste Ursula, beste Frans Timmermans, beste Jens Stoltenberg,
    Putin zegt dat de Oekraïne gewoon volop handel mag doen met de EU. Mag best lid worden van de EU. Dat hij dat land nooit zal binnenvallen.
    Maar hij wil wel veiligheid, en einde van het bloedvergieten.
    Hij wil: Minsk 2 uitvoeren en hij wil: Geen raketbases een legerbases die Rusland sterk bedreigne. Dat moet terug naar de lijn die veilig is en die beloofd was.

    En nou komt mijn vraag:
    U beweert altijd weer: De Nato is defensief. We gaan niet aanvallen.
    Dan is het toch geen enkele opoffering om die Nato terug te plaatsten , ver genoeg van Rusland.

    Waarom geeft u die handtekening niet?
    Waarom laat U toe dat er elk jaar 80 Donbassers worden vermoord door onze eigen Oekraiense vrienden ( volgens OSCE waarnemers). We hadden in Minsk 2 toch toegezegd dat dat zou stoppen?

    En Heeft U gelezen: Als wij dat kado (dat we al toegezegd hebben , maar nog niet daadwerrkelijk gaven) NIET aan mijnheer Putin geven, dan gaat hij 'militaire maatregelen' nemen.

    Dat zou wel eens op oorlog kunnen uitdraaien.

    Mevr. Ursula, Jens, Frans, WAAROM geeft U mijnheer Putin niet wat hij vraagt in zijn December Ultimatum?

    ------------------------

    ReplyDelete
  7. Ik ken een Russische mevrouw die zich al jaren enorm inzet voor de goede zaak. Een krant of Kamerlid noemde haar 'Putin agent'. Zo staat ze ook in mijn telefoon.
    Ik belde haar, want dit zijn heel moeilijke dagen natuurlijk.

    Ze zei: " Ik lig al drie dagen heel vermoeid op bed, en soms ga ik er uit en 'vechten' op de social media. Ik heb me ziek gemeld bij mijn baas."

    Ik zei: Niet meer naar MSM en social media kijken. Daar valt geen druppel meer te bereiken. Tegen die overmacht kun je nooit op.

    Houd jezelf gezond, en je immuunsysteem: veel slapen.

    Nu is het gewoon afwachten : hoe verloopt de ingreep met het leger. Hoeveel 'helden' gaan tegen de Russen vechten.
    Hoe lang gaat het duren.

    Zouden positieve krachten aan de onderhandelings-tafel het aandurven om een akkoord met Putin te maken: OK, wij gaan Oekraine besturen, een neutraal Oekraine. Maar we willen beschermd worden, ons hele leven lang, tegen Neocons en hun huurlingen en handlangers ( Azov, Svoboda), want ze gaan wraak op ons nemen.
    Als er zo'n oplossing bedacht wordt, dan kan het allemaal nog meevallen:

    Dus een echt neutraal Oekraiene,

    Vrij om te handelen met wie het maar wil. Lid van de EU ? Aan Rusland zal het niet liggen.

    Een 'halve' artikel 5 status voor Oekraine (dus als het word aangevallen door Rusland, dan krijgt het hulp van de Nato) : Rusland vind het best. Zolang de NATO zijn bases op minstens 1200 kilometer van Moskou blijft.
    ( Dus geen Natio in Oekraine, wel Nato protectie mocht het nodig zijn.)

    Dergelijke afspraken kun je deze week nog maken. En dan is het afgelopen.

    Als dit alles groot in de krant kwam, dan kon je met de publieke opiie de 'WEF -klasje politici' uit hun bubbel dwingen en tot vrede dwingen. Want als oorlogs-hitser in de media komen, dat zien ze toch niet zotten.

    Maar onze journalisten brengen alleen 'Tranen in Oekraïne".

    Ze proberen zelf de oorlog niet te voorkomen.


    Ze zijn zelf schuldig aan de oorlog. Méér schuldig dan Putin.

    Nou, ga dat maar eens duidelijk maken aan deze mensen.

    Gaat je nooit lukken, vrees ik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Een 'halve' artikel 5 status voor Oekraine (dus als het word aangevallen door Rusland, dan krijgt het hulp van de Nato) ]
      [Dus geen Natio in Oekraine, wel Nato protectie mocht het nodig zijn.]

      En andersom: als het wordt aangevallen door de NAVO of een westers land dan krijgt het hulp van de Russische Federatie.

      Delete
  8. Ik beluisterde de helft van dit interview:

    https://www.youtube.com/watch?v=w6HQeunm2f4

    Ukraine: Questions for the US Anti-War Movement w/ Abby Martin & Brian Becker

    Abby Martin ( RT, is daar boos weg gegaan. Nu Telesur. Heel serieuze linkse journaliste)

    spreekt met Brian Becker ( oud communist, neem ik aan)


    Ze staan behoorlijk achter Putin.

    Wat ik was vergeten: in 2019 heeft Trump het verbod op 500-1000 km raketten opgezegd.
    Iets dat voor Rusland extra bedreigend is.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Intermediate-Range_Nuclear_Forces_Treaty#US_withdrawal_and_termination

    Dat is dus een extra reden dat Putin zeer bezorgd is geworden en nu dat December Ultimatum stelde

    ReplyDelete
  9. Robert Reich: ( oprecht Links. Ooit Carter minister)

    https://robertreich.substack.com/p/unvarnished-truth-inflation?s=r

    Alle prijzen gaan omhoog.
    Argument: Corona problemen.
    Maar als je goed kijkt zie je: Hun winsten zijn enorm hoog.
    Ze hadden niet prijs hoeven te verhogen.
    Maar ze hebben nog nauwelijks competitie: Pepsi en Coca doen gewoon allebei de prijs omhoog, en hun winsten groeien.

    De gewone man word arm.

    Dit geeft inflatie.

    Bestrijden doro r4ente omhoog: Nee, leidt tot werkloosheid.

    Bestrijden door Big Corp de Macht te ontnemen. Ja, dat moet je doen. Biden probeert het. Is wel een werk van heel lange adem. Gaat heel moeizaak. In de Carter administration deed ik het ook, en veel tegenwerking.
    ------------

    Voila: zo zit het dus.

    Nou, dat gevecht van Joe tegen Big Corp, dat is dus puur voor de 'democratische schijn'. Om het linkse volk te misleiden.
    Zodat ze links blijven stemmen en blijven hopen, tot ze van honger vanzelf weg zijn natuurlijk, die linkse stemmers.

    ReplyDelete
  10. Over het mogelijke gevaar van de verkeerde woorden op het internet posten: Hier een klein voorbeeld. Ik parkeer het even hier, meen dat dat onderwerp ook bij Blik ter sprake kwam.

    Gelukkig komen ze alleen maar aan de deur. Zodra er 2 van die mongolen staan, even 2 vragen stellen:
    Heeft U een bevel tot huiszoeking? Zo nee, vraag 2: heeft U een arrestatiebevel? Zo neen: Fijne dag verder en de deur -niet te hard, het is jouw deur- dicht flikkeren.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb dat indertijd al gelezen (ik volg zijn twitter account) en ik denk dat de derde opsomming de trigger voor het bezoekje is geweest.


      [Gelukkig komen ze alleen maar aan de deur.]

      Nog wel ja. Maar die oud AIVD-er was van mening dat Baudet in deze fase desinformatie verstrekte (terwijl het enige wat Baudet nu doet, is het herhalen van datgene wat hij in 2015/2016 al zei en wat nu waarheid geworden is!) maar dat dit in een volgende fase opgevat zou worden als landverraad! Maar als dit zo is dan mag die AIVD-er wel eens gaan kijken wat Rutte allemaal aan het doen is want a. het verstrekken van wapens aan een land wat in conflict is zonder dat ons land daar bij betrokken is en b. het weggeven van onze soevereiniteit valt ook onder landverraad. Niet in een volgende fase maar nu.

      Delete
    2. [ik denk dat de derde opsomming de trigger voor het bezoekje is geweest.]

      Jaa, tuurlijk, hij heeft het gewoon uitgelokt. Maar toch een mooie waarschuwing, want straks ben je de sjaak, als je tweet, dat je gisteren biefstuk hebt gegeten, maar dat dubbeltje moet nog vallen bij velen.

      Voor alle zekerheid de reciprozaag maar weer achter de deur geïnstalleerd.

      En wat Mark R. allemaal uitspookt, kan natuurlijk helemaal niet, maar even wachten tot na de verkiezingen. Heb voorlopig al de nodige reclameborden van gl voorzien van wef!

      Delete
    3. p.s. straks is Tribunaal ook een verboden woord.

      Delete
    4. Dat is het nu al in de tweede slaapkamer.

      Delete
  11. Het conflict in zijn allersimpelste vorm: de NAVO heeft de beer uit zijn hol gelokt, maar uiteindelijk heeft de beer bloed aan zijn klauwen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tja, zo kun je het ook bekijken. Echter de bully (de NAVO) heeft al 30 jaar bloed aan haar handen. Of tellen de doden door bommen op de islamitische landen niet mee?

      Delete
    2. Dat is zeker waar, maar het praat de acties van Rusland niet goed. En Inderdaad heeft het westen in de meeste gevallen de problemen in eerste instantie veroorzaakt, zoals met het bewapenen van Saddam Hoessein en de Moedjahedin in de jaren tachtig. En ook in Kosovo heeft de NAVO niet binnen de lijntjes gekleurd, en is er toch mee weggekomen.
      Maar uiteindelijk waren de meeste mensen niet rouwig dat Saddam, Milosevic en de Taliban het veld moesten ruimen, en deed het westen redelijk zijn best om burgerslachtoffers te voorkomen. (Ik zeg hier bewust redelijk, er zijn genoeg uitzonderingen). Deze twee dingen zie ik in Oekraine niet: de Oekrainse bevolking zit totaal niet op deze oorlog te wachten, en van precisiebombardementen is niet echt sprake.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete