Monday, March 07, 2022

1250 Hoe de Amerikanen in de Oekraïne de staatsgreep pleegden in 2014 . Putin antwoordt pilotes.

UPDATE:  Onder de groene streep: Een vermoeide Putin legt nog eens uit wat hij doet en waarom dat moet.  

                      ------------------------------

Korte samenvatting van dit blog:  

In 2012 en 2013 werd aan Oekraïne voorgesteld om stevig te gaan samenwerken met de EU. Economisch maar ook qua 'veiligheids-ruimte'.

VJ  ( Viktor Janukovitsj) vroeg om 160 miljard ter compensatie van schade die zou ontstaan als hij Rusland zou laten vallen. Het westen bood minder dan 1 miljard. 

Putin bood 15 miljard als hij bij hen bleef plus een gasprijs reductie van 30%. 

De hele regering van Oekraine stemde voor samenwerking met Putin.  Maar de west-oekrainers waren teleurgesteld en gingen naar de Maidan. VJ bood twee leiders van de opstand het ministerschap aan, maar ze weigerden. Ook bood hij aan om de verkiezingen  niet over 1 jaar te houden, maar al over een half jaar. (VJ gedroeg zich dus heel democratisch in vergelijk met zijn opponenten. JV.)

Maar de VS gedroeg zich niet zo democratisch. Rond 28 januari besloot de VS dat Yatsenyuk de premier moest worden en niet Klitschko en ook niet Tyahnybok. Dat blijkt uit een telefoongesprek dat op youtube verscheen.   

Op 22 febr verschenen sluipschutters die  op politie en op demonstranten schoten, waarna  VJ vluchtte.  De Rada besloot dat zij de wettige baas van het land was. Ongrondwettelijk volgens de Huffington Post, maar de VN (Robert Serry) ging mee in dit ongrondwettelijk handelen.  ( Een democratische leider verjagen en dan zeggen dat jij nu de baas bent ! Bij U gebracht door de Koningen van de Democratie ! )

Yatsenyuk werd de premier. Yats ondertekende al snel het akkoord met de EU, waar alle problemen mee begonnen waren.  Innige samenwerking, ook qua 'veiligheid' ( lees: anti-Russische wapens ).  Yatsenyuk  zou een jaar later al aan de EU vragen om Nord Stream 2 niet te laten doorgaan.  (Yats deed wat zijn bazen hem opdroegen: Rusland van Duitsland scheiden) . 

Ze zochten nog iemand om daar als een soort onderkoning de lakens uit te delen:  dat werd Joe Biden.

Rusland was op ondemocratische wijze verslagen. Maar het was nog maar het begin. De Navo sponsorde militaire oefeningen in Oekraïne aan de Russische grens.  Ze lieten de nazi's 7 jaar lang op Donbass burgers schieten. Het leger werd enorm veel sterker en Zelensky zei dat hij de Krim zou gaan aanvallen. Ook zocht hij atoombommen.   Toen was de maat vol voor Putin:  Hij eiste dat de beloften die gedaan waren , zouden worden uitgevoerd.  ( Minks 2 en de Nato niet te dicht bij Rusland. En Oekraine geen Nato lid. ) 

Als U dat niet doet, dan neem ik militaire maatregelen om onze veiligheid af te dwingen. 

Vraag:  wie is hier de vreedzame partner en wie is hier de agressor ?     



De VS is schuldig aan de huidige Oekraïnecrisis

 

Hoe de onophoudelijke neo-conservatieve drang om vreemde naties naar westers model te hervormen ons aan de rand van een wereldoorlog heeft gebracht.

 

LIAM COSGROVE - 3 MAART, 2022

 - 1.700 WOORDEN - 129 REACTIES - ANTWOORD



 

Velen kennen dit verhaal, maar ik wil het zo beknopt mogelijk samenvatten, met gebruikmaking van alleen primaire en gevestigde mediabronnen, in de hoop dat dit artikel overtuigend zal zijn en gedeeld kan worden met vrienden/familie van alle politieke strekkingen. Het doel is niet om de aandacht af te leiden van het lijden van de Oekraïners, maar om de Amerikaanse burgers te informeren over hoe hun leiders zich vaak bezighouden met schadelijk buitenlands beleid, zodat we er in de toekomst van kunnen afzien om zulke leiders te kiezen.

 

Korte achtergrond

Gedurende 2012 en het grootste deel van 2013 had de Oekraïense president Viktor Janoekovitsj negotiations met de Europese Unie over de voorwaarden van een politiek/handelsakkoord met een omvangrijke lening, verlaging van de tarieven en een doelstelling om

"een geleidelijke convergentie op het gebied van buitenlandse en veiligheidsaangelegenheden te bevorderen met het oog op een steeds grotere betrokkenheid van Oekraïne bij de Europese veiligheidsruimte"

 

(rechtstreeks citaat uit het akkoord). Poetin heeft stated al tientallen jaren herhaaldelijk zijn bezorgdheid geuit over het feit dat westerse militaire troepen dichter naar de grens van Rusland zijn geslopen. De Oekraïners asked voor 160 miljard dollar om de handelsbeperkingen te compenseren die Rusland waarschijnlijk als gevolg van de overeenkomst zou invoeren. De EU kon slechts $828 miljoen bieden. Rusland bood Oekraïne vervolgens een lening van 15 miljard dollar en een verlaging van de Russische aardgasprijzen met bijna een derde. Janoekovitsj annuleerde de onderhandelingen met de EU en accepteerde Poetins aanbod. Aangezien de Russische lening bijna 20 keer groter was dan de EU-lening en de overeenkomst de mogelijkheid van Russische sancties wegnam terwijl de EU-betrekkingen grotendeels ongewijzigd bleven, was dit een rationele beslissing van Janoekovitsj. Om Reuters te citeren: "de onwil van de EU en het Internationaal Monetair Fonds om flexibel te zijn in hun eisen aan Oekraïne had ook een effect, waardoor ze minder aantrekkelijke partners werden."



Uitslag van de verkiezingen van 2010, waarbij Janoekovitsj (geschreven Janoekovitsj) met een krappe meerderheid won, bijna volledig op basis van de stemmen in het zuidoosten - de Oekraïense politieke verdeeldheid loopt langs geografische lijnen.



Het besluit om de EU-overeenkomst te annuleren, dat geen unilateraal besluit van Janoekovitsj was maar een valid vote by Ukranian Parliamentwerd beantwoord met protests in de noordwestelijke hoofdstad Kiev, geleid door prominente leden van de oppositiepartij van Janoekovitsj, die al snel gewelddadig werd. De West-Oekraïners waren begrijpelijkerwijs ontdaan nadat de onderhandelingen, die een jaar hadden geduurd, waren mislukt. Op 20 januari 2014 schreef de BBC reported "De Oekraïense president Viktor Janoekovitsj heeft ermee ingestemd om te onderhandelen met pro-EU demonstranten en oppositieleiders na gewelddadige botsingen in de hoofdstad Kiev. "Dagen later, in een poging om de opstand de kop in te drukken, bood Janoekovitsj1 twee oppositieleiders sleutelposities in zijn regering aan - premier-schap  aan Arseniy Yatsenyuk en vice-premier-schap  voor humanitaire zaken aan Vitali Klitschko. Toen zij declined hij repealed anti-protest wetten en agreed to de presidentsverkiezingen (die over ongeveer een jaar zouden plaatsvinden) te versnellen om de bevolking de kans te geven eerder te gaan stemmen.



Yatsenyuk tweets zijn afwijzing van toetreding tot Yanukovych's regering.

Hoewel deze protesten bloedig verliepen, functioneerden de systemen zoals het hoort bij democratische republieken want Janoekovitsj werd naar de onderhandelingstafel gedwongen om met zijn kiezers en politieke tegenstanders te onderhandelen. Men zou denken dat het ‘t  beste was om het Oekraïense volk dit zelf te laten oplossen, maar de ambtenaren van het Amerikaanse miisterie van Buitenlandse Zaken besloten anders.

 

VS Interventie

 

Een uitgelekt phone call, dat vermoedelijk plaatsvond op 28 januari 2014, tussen de toenmalige Amerikaanse assistent-staatssecretaris Victoria Nuland en de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne Geoffrey Pyatt, onthulde dat functionarissen van het Obama-bestuur betrokken waren bij een plan om de Oekraïense president Janoekovitsj af te zetten en zijn regering te vervangen door Westerse bondgenoten. Het gesprek werd besproken in several in de media in de VS, hoewel zij meestal niet ingaan op de inhoud en zich in plaats daarvan concentreren op Nuland's scheldwoord "Fuck de EU" en benadrukken dat Russische hackers waarschijnlijk de bron van het lek waren. De woordvoerster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Jen Psaki, bevestigde de legitimiteit van het gesprek, aangezien zij "de authenticiteit van de opname niet betwistte en zei dat Nuland haar verontschuldigingen had aangeboden aan ambtenaren van de Europese Unie voor haar opmerkingen," according aan Associated Press. Luister hier naar het volledige gesprek:





Dit zijn volgens mij de belangrijkste citaten uit de oproep en hun context en implicaties [onderstreping toegevoegd]:

·         (Nuland: "Dus ik denk niet dat Klitschko in de regering moet gaan. Ik denk niet dat het een goed idee is. Ik denk niet dat het nodig is." Dit wordt gevolgd door een verontruste zucht van Pyatt en hij vraagt om opheldering, implicerend dat dit de eerste keer is dat hij dit hoort. Later zegt hij dat Nuland een-op-een met Klitschko zou moeten praten. (2:06) Pyatt: "gewoon de dynamiek kennende die er is geweest met hen waar Klitschko de top dog is geweest... Ik denk dat je direct naar hem persoonlijk moet benaderen en met respect hem het slechte nieuws moet zeggen."

·         Een paar maanden daarvoor, had Klitschko announced een campagne voor het presidentschap en early polls toonde hem als de meest populaire oppositie kandidaat. Ten tijde van het telefoongesprek voerde hij nog steeds campagne en haalde hij de voorpagina's van Amerikaanse kranten:

    





·         Iets meer dan een maand later, ondanks zijn populistische steun, kondigde Klitschko aan announced dat hij zich zou terugtrekken uit de race en zich kandidaat zou stellen voor burgemeester van Kiev. Het lijkt erop dat Nuland er in geslaagd is hem uit de nationale en de lokale overheid te halen.

·         (Nuland: "Ik denk dat Yats de man is met de economische ervaring, de bestuurlijke ervaring." Ze verwijst naar Arseniy Yatsenuk en benadrukt dat hij een leidende rol moet spelen in de nieuwe regering.

·         Minder dan een maand later werd Yatsenyuk premier.

·         Yats prompt signed het langverwachte handelsakkoord met de EU dat het begin was van dit fiasco.

·         Ter illustratie van de houding van het nieuwe regime ten opzichte van Rusland, het jaar daarop called op de EU om de Russische Nord Stream 2 gaspijpleiding te stoppen en tightened immigratiebeleid voor Russische burgers die Oekraïne binnenkomen.

·         (Nuland: "Toen ik vanmorgen met Jeff Feltman sprak, had hij een nieuwe naam voor de VN-man - Robert Serry... Hij heeft nu zowel Serry als Ban Ki-moon zover gekregen dat Serry maandag of dinsdag kan komen. Dus dat zou geweldig zijn om dit ding te helpen lijmen en om de VN te hebben om het te helpen lijmen. "

·         Iets minder dan een maand na dit telefoongesprek, vluchtte Janoekovitsj fled het land uit wegens tanende steun van zijn bondgenoten. Dit bracht de Verkhovna Rada, een wetgevend orgaan binnen het Oekraïense parlement, ertoe zichzelf op te werpen als "de enige legitieme autoriteit in het land" (van een regering press release over de kwestie). In datzelfde persbericht deelde "Robert H. Serry mee dat de Organisatie van de Verenigde Naties "Oekraïne ten zeerste waardeert en de huidige processen steunt"."

·         De stemming om Janoekovitsj af te zetten en nieuwe functionarissen te kiezen was echter onwettig volgens de Oekraïense grondwet. Om te citeren Huffington Post Het is gewoonweg niet waar dat de Rada de procedure heeft gevolgd die in de Oekraïense grondwet is vastgelegd om een president af te zetten en uit de macht te zetten. "Voor meer details, zie hun artikel.

·         Pyatt heeft het ook over de noodzaak om "iemand met een internationale persoonlijkheid te vinden die dit kan begeleiden", waarop Nuland antwoordt dat ze contact heeft gehad met Obama's directeur beleidsplanning, die haar vertelde dat "Biden bereid is". Dus, ironisch genoeg, heeft Biden zelf waarschijnlijk een sleutelrol gespeeld om deze stemming erdoor te krijgen.

Het is vrij duidelijk dat het onderwerp van Nuland en Pyatt's gesprek was hoe de uitkomst van deze ongrondwettelijke stemming, die overigens onder de definitie van een staatsgreep valt, vorm te geven. Het vooruitziende karakter van dit gesprek impliceert dat het niet zomaar een brainstormsessie was. Dit was een doelbewuste poging om een westers gezind regime te installeren in een soevereine natie, waarvan de grens toevallig 500 km van Moskou verwijderd is. Dit alles omdat Amerikaanse functionarissen geen genoegen konden nemen met neutraliteit en zelfbestuur - zij wisten het beter dan de bevolking van Oekraïne. Jonathan Marcus van de BBC vatte het destijds goed samen:

De VS zeggen dat zij met alle partijen in de crisis samenwerken om een vreedzame oplossing te bereiken, waarbij zij opmerken dat "het uiteindelijk aan het Oekraïense volk is om over zijn toekomst te beslissen". Uit dit transcript blijkt echter dat de VS zeer duidelijke ideeën hebben over wat de uitkomst zou moeten zijn en ernaar streven deze doelen te bereiken.

Gevolgen

Deze daden van de VS veranderden voorgoed het traject van de betrekkingen tussen Rusland en Oekraïne: De Russische handelsovereenkomst van 2013 werd herroepen, waardoor Rusland een paar maanden later een soortgelijke overeenkomst met China sloot, en de daaropvolgende jaren waren gevuld met periodieke announcements van Oekraïnes intenties om lid te worden van de NAVO, vergezeld van opzichtige militaire oefeningen zoals het door de NAVO gesponsorde 'Clear Sky'-evenement dat in 2018 in Oekraïne werd gehouden. Vergeet niet dat de NAVO werd created door de VS en andere Westerse landen in 1949 met het verklaarde doel om "collectieve veiligheid te bieden tegen de Sovjet-Unie". Gezien het feit dat de Sovjet-Unie al tientallen jaren niet meer bestaat... waarom moet de NAVO dan bestaan, laat staan uitbreiden?! De spanningen zijn sindsdien blijven voortduren, met als hoogtepunt de katalytische vonk van het huidige conflict toen president Volodymyr Zelensky implied dat Oekraïne zou kunnen streven naar de accumulatie van kernwapens als de internationale verdragen niet bevredigend zouden zijn. Dit was alle rechtvaardiging die Poetin nodig had.

Poetin zag in het begin van de jaren 2000 hoe zeven landen van de voormalige Sovjet-Unie joined DE NAVO. Ondanks promises door de regering Clinton dat de NAVO niet permanent militaire troepen in Oost-Europa zou houden, heeft de NAVO meer dan 20 jaar later "ongeveer 4.000 troepen in multinationale bataljons, gesteund door tanks, luchtverdediging en inlichtingen- en bewakingseenheden" verspreid over Estland, Litouwen, Letland en Polen, volgens Reuters. Poetin heeft dergelijke uitbreidingen decennialang getolereerd, en hoewel dat niet zonder klachten en eigen vergeldingsacties ging, is hij duidelijk geen gek die de Sovjet-Unie opnieuw in het leven wil roepen.

Als u een Amerikaans staatsburger bent, en als, als God het wil, de wereld deze oorlog overleeft, tollereer dan alstublieft niet langer deze neoconservatieve en neoliberale  politici. Ze zitten aan beide kanten van het gangpad - Bush's, Clinton's, Obama, Schumer, McConnell, Pelosi, Cheney's, Anthony Blinken, McCain, John Bolton. Het is een speciaal soort overmoed en naïviteit om te geloven dat heimelijke en roekeloze regimewisselingsoperaties zullen opbloeien in Westerse waarden. Het Midden-Oosten betaalt al jaren deze prijs en nu brengen de neo-con machinaties mogelijk de hele planeet in gevaar.

 

Terzijde: tijdens het uitgelekte gesprek zei Pyatt: "We kunnen met de jam  naar boven terecht komen als we snel handelen." Ik denk dat het veilig is om te zeggen, na 8 jaar, dat de jam-zijde op de grond terecht kwam.




                     ==================================
 
Hier het artikel in de Huffington Post. 


Hoe William Hague het Lagerhuis bedroog over Oekraïne

In een verklaring op 4 maart 2014 heeft minister van Buitenlandse Zaken William Hague het Lagerhuis misleid over de legitimiteit van het nieuwe regime in Oekraïne... Hij liet het Lagerhuis geloven dat het Oekraïense parlement, de Verkhovna Rada, president Janoekovitsj op 22 februari uit de macht had gezet in overeenstemming met de Oekraïense grondwet.

Door   David Morrison
Schrijver, co-auteur van 'A Dangerous Delusion: Why the West is Wrong about Nuclear Iran'                10/03/2014 06:05am GMT | Updated May 9, 2014

In een verklaring op 4 maart 2014 misleidde minister van Buitenlandse Zaken William Hague het Lagerhuis over de legitimiteit van het nieuwe regime in Oekraïne.

Hij liet het Huis geloven dat het Oekraïense parlement, de Verkhovna Rada, president Janoekovitsj op 22 februari uit de macht had gezet in overeenstemming met de Oekraïense grondwet.

"Het is onjuist om de legitimiteit van de nieuwe autoriteiten in twijfel te trekken", zei hij.

Het is gewoonweg niet waar dat de Rada de procedure heeft gevolgd die in de Oekraïense grondwet is vastgelegd om een president af te zetten en uit de macht te zetten.

In artikel 108 van de grondwet worden vier omstandigheden genoemd waarin een president zijn macht voor het einde van zijn ambtstermijn kan neerleggen. Dat zijn:

ontslagneming;
onvermogen om zijn of haar bevoegdheden uit te oefenen om gezondheidsredenen
ontzetting uit het ambt door middel van de procedure van de aanklacht (impeachment)
overlijden.

De procedure voor ontzetting uit het ambt door middel van impeachment is neergelegd in artikel 111. Deze procedure is niet anders dan die welke vereist is voor de impeachment en de ontzetting uit het ambt van een president van de VS, die maanden in beslag kan nemen.

Zo verplicht artikel 111 de Rada een speciale onderzoekscommissie in te stellen om aanklachten tegen de president te formuleren, bewijsmateriaal te verzamelen om de aanklachten te onderbouwen en tot conclusies te komen over de schuld van de president die door de Rada in overweging moeten worden genomen. Om de president schuldig te verklaren, moet ten minste tweederde van de leden van het Rada daarmee instemmen.

Voordat de president definitief uit zijn ambt wordt gezet, moet volgens de procedure

het Grondwettelijk Hof van Oekraïne de zaak onderzoekt en verklaart dat de grondwettelijke procedure van onderzoek en overweging is gevolgd, en
het Oekraïense Hooggerechtshof verklaren dat de feiten waarvan de president wordt beschuldigd, aanklachtwaardig zijn.
Om de president uit zijn macht te ontzetten, moet ten minste driekwart van de leden van het Rada daarmee instemmen.

Het Rada heeft deze procedure in het geheel niet gevolgd. Er werd geen onderzoekscommissie ingesteld en de rechtbanken werden niet ingeschakeld. Op 22 februari heeft het Rada gewoon een wetsvoorstel goedgekeurd om president Janoekovitsj uit zijn ambt te ontzetten.

Bovendien werd het wetsvoorstel niet eens gesteund door driekwart van de Rada-leden, zoals artikel 111 voorschrijft - het werd gesteund door 328 leden, terwijl er 338 nodig waren (aangezien de Rada 450 leden telt).

Toen William Hague op 4 maart in het Lagerhuis de Britse steun voor het nieuwe regime in Kiev rechtvaardigde, zei hij niettemin:

"Voormalig president Janoekovitsj heeft zijn functie neergelegd en vervolgens het land verlaten, en de besluiten om hem te vervangen door een waarnemend president zijn genomen door de Rada, het Oekraïense parlement, met de zeer grote meerderheden die de grondwet vereist, ook met de steun van leden van de partij van voormalig president Janoekovitsj, de Partij van de Regio's, dus het is verkeerd om de legitimiteit van de nieuwe autoriteiten in twijfel te trekken."

Hiermee wordt de indruk gewekt dat de in de Oekraïense grondwet voorgeschreven procedure voor het afzetten van een president is gevolgd, terwijl dat in feite niet het geval is en de nieuwe autoriteiten in Kiev derhalve onwettig zijn.

President Poetin trok de legitimiteit van de autoriteiten in Kiev in twijfel tijdens zijn persconferentie op 4 maart, net voordat William Hague in het Lagerhuis sprak:

"Zijn de huidige autoriteiten legitiem? Het parlement is gedeeltelijk legitiem, maar alle andere zijn dat niet. De huidige waarnemend president is zeker niet legitiem. Er is maar één legitieme president, vanuit juridisch oogpunt. Het is duidelijk dat hij geen macht heeft. Maar zoals ik al heb gezegd, en zal herhalen: Janoekovitsj is de enige onbetwist legitieme president.

"Volgens de Oekraïense wet zijn er drie manieren om een president af te zetten: de ene is zijn dood, de andere is wanneer hij persoonlijk aftreedt, en de derde is impeachment. De laatste is een weloverwogen constitutionele norm. Hierbij moeten het Constitutionele Hof, het Hooggerechtshof en de Rada worden betrokken. Dit is een ingewikkelde en langdurige procedure. Zij is niet uitgevoerd. Vanuit juridisch oogpunt is dit dus een onbetwist feit."

Er is nog een vierde mogelijkheid - slechte gezondheid - maar afgezien daarvan heeft Poetin ongetwijfeld gelijk.

David Morrison heeft veel geschreven over het bedrog van de Britse regering om het Britse publiek over te halen de militaire actie tegen Irak te steunen.

Hij is samen met Peter Oborne auteur van A Dangerous Delusion: Why the West is Wrong about Nuclear Iran, gepubliceerd in april 2013. Meer van zijn werk is te lezen op david-morrison.org.uk

         ========================================



Uiterst belangrijke uitspraken van Poetin (MUST SEE!)
17355 ViewsMarch 07, 2022 36 Reacties
Zoals sommigen van jullie weten, heeft Poetin uitgebreid gesproken met een groep Russische stewardessen.  Dit is zo'n belangrijke verklaring dat ik een van onze tolken (bedankt E.!) heb gevraagd om de video te ondertitelen.  Ik plaats ook het transcript hieronder.  In deze uitwisseling geeft Poetin in vrij veel details aan WAT Rusland aan het doen is en WAAROM het dat aan het doen is.
Andrei
PS: druk op "cc" om de Engelstalige bijschriften te zien



Poetin legt de militaire situatie uit en waarom Oekraïne zijn toekomst zou kunnen verliezen

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=ijDurbjevnQ

Vertaald en ondertiteld door Eugenia

Mijn vraag betreft de huidige situatie in Oekraïne. Wij steunen allen uw acties en de speciale operatie die daar aan de gang is. Natuurlijk is de belangrijkste vraag, die wij ons allemaal op de een of andere manier hebben gesteld, waarom deze speciale operatie is begonnen. Had deze niet vermeden kunnen worden? Rationeel gezien begrijpen en steunen wij uw optreden, maar als vrouwen kunnen wij niet anders dan ons zorgen maken: voor ons gezin, onze familieleden, voor degenen die zich in Oekraïne bevinden. We weten dat de burgers niet worden getroffen. Maar toch, vertel ons, stel ons gerust: wat mogen we aan het einde van deze weg verwachten? Wat zal het eindresultaat zijn van de militaire operatie in Oekraïne?

Ik zal het kort houden, maar zal toch, zoals men zegt, moeten beginnen vanuit "het centrum van het veld". Ik heb hierover aan het begin van de operatie gezegd en ook gesproken voordat dit besluit is genomen, een moeilijk besluit, zonder twijfel.

Waar gaat dit over? Het is een feit dat na de anti-constitutionele staatsgreep in Oekraïne, die helaas sterk werd gesteund door de Westerse landen - laten we eerlijk zijn. Ze steken niet eens onder stoelen of banken dat ze er 5 miljard dollar aan hebben uitgegeven, om nog maar te zwijgen van de koekjes die op Maidan zijn weggegeven, enzovoort. En daarna, in plaats van de situatie weer op de rails te zetten, zelfs als die uit de hand was gelopen, zelfs als het de daad was geweest van de overijverige lokale bevolking - er bestaat zo'n juridische term, namelijk het ene gepland, maar het resultaat bleek iets anders te zijn - hadden ze de situatie toch weer op het politieke spoor kunnen en moeten zetten.

Bovendien kwamen de ministers van Buitenlandse Zaken van de drie landen kort voor de staatsgreep in 2014 naar Kiev en ondertekenden zij een overeenkomst met de Oekraïense regering, die ervoor moest zorgen dat de situatie zich op politiek gebied zou ontwikkelen. Maar niets van dat alles heeft plaatsgevonden. Zij organiseerden een staatsgreep en steunden de daders. Wat volgde waren de bekende gebeurtenissen op de Krim en in het zuidoosten van Oekraïne, Donbass, waar de mensen weigerden de staatsgreep te steunen. Zoals we weten, heeft de Krim een besluit genomen; de mensen kwamen in een referendum stemmen om terug te keren naar de Russische Federatie. Natuurlijk, ja, natuurlijk, kunnen we niet anders dan dat besluit steunen, temeer daar zij zich bedreigd voelden door nationalisten en neonazi's. Er zijn sterke aanwijzingen dat zij daarin volkomen gelijk hadden.

Later, of liever, parallel daaraan, vonden de gebeurtenissen in Donbass plaats. Waar hebben deze gebeurtenissen toe geleid? Mensen die zich verzetten tegen de resultaten van de staatsgreep werden vervolgd. Uiteindelijk hebben de nieuwe Kievse autoriteiten een militaire operatie op dat grondgebied op touw gezet. Zij hebben twee grootschalige strafoperaties uitgevoerd met gebruikmaking van zware wapens en gevechtsvliegtuigen. Zij vielen Donetsk rechtstreeks aan, vernietigden de pleinen van de stad met de luchtmacht en gebruikten tanks en artillerie. Deze beide militaire campagnes zijn mislukt. Het Oekraïense leger leed een nederlaag. Daarna werden de zogenaamde Minsk-akkoorden gesloten, of het pakket maatregelen, om de officiële term te gebruiken. De akkoorden boden een weg naar een vreedzame regeling van het conflict.

Wij hebben alles in het werk gesteld om de gebeurtenissen in die richting te sturen, de territoriale integriteit van Oekraïne te herstellen en de belangen te beschermen van de mensen die in die gebieden wonen. Wat hebben deze mensen geëist? Niets dan het elementaire: het recht om hun moedertaal, het Russisch, te spreken en hun tradities en cultuur te behouden. Dat waren geen buitengewone eisen. Maar nee. Deze gebieden werden economisch geblokkeerd, van het banksysteem afgesloten, de aanvoer van levensmiddelen werd stopgezet, de uitbetaling van pensioenen en sociale bijstand werd opgeschort. Soms werden er wat aalmoezen gegeven, maar om die pensioenen en uitkeringen te krijgen moest iemand de scheidingslijn overschrijden.

Luister nu. Ik zal nu iets zeggen dat misschien grof klinkt, maar de situatie dwingt me ertoe het te zeggen. U weet dat in sommige streken groepen zwerfhonden soms mensen aanvallen, verwonden of zelfs doden (dit is een apart probleem, en het is aan de plaatselijke autoriteiten om dit aan te pakken). Maar dan worden deze dieren vergiftigd of doodgeschoten. Maar mensen in Donbass zijn geen zwerfhonden. Ongeveer 13.000-14.000 mensen zijn gedurende deze jaren gedood. Meer dan 500 kinderen zijn gedood of gewond geraakt. Maar wat vooral onverdraaglijk is, is dat het zogenaamde "beschaafde" Westen er al die jaren de voorkeur aan heeft gegeven de andere kant op te kijken. Al die jaren - 8 jaar! Acht jaar!

Bovendien zijn de autoriteiten in Kiev de laatste tijd openlijk en publiekelijk begonnen te zeggen dat zij de akkoorden van Minsk niet zullen nakomen. Ze zeggen dit vanaf de tv-schermen en online. Ze zeggen dit overal on the record: We houden er niet van; we zullen het niet doen. En al die tijd is Rusland ervan beschuldigd de akkoorden niet na te komen. Dit is gewoon onzin; het theater van het absurde; wit wordt zwart genoemd en zwart wordt wit genoemd. De laatste tijd is het nog erger geworden. Eigenlijk is het gepraat al lang geleden begonnen, maar het is de laatste tijd verhevigd. Steeds vaker horen we dat Oekraïne zou worden toegelaten tot de NAVO. Begrijpt u waar dit toe kan leiden? Of nog toe kan leiden?

Als Oekraïne lid is van de NAVO, dan moeten volgens het Noord-Atlantisch Verdrag alle andere leden het land steunen in geval van een militair conflict. Niemand buiten ons heeft de Krim erkend als Russisch grondgebied. De Russen voeren militaire operaties uit in Donbas, maar zouden ook de Krim kunnen binnentrekken, en in dat geval zouden we met de hele NAVO moeten vechten. Wat is dat? Begrijp je de gevolgen? Ik denk dat iedereen het begrijpt.

Nu hebben zij (Oekraïne) het over het verwerven van de nucleaire status, d.w.z. het ontwikkelen van kernwapens. Zulke dingen kunnen we onmogelijk negeren, vooral omdat we weten hoe het zogenaamde Westen zich ten opzichte van Rusland gedraagt. Ten eerste heeft Oekraïne nog enige nucleaire competentie over uit de Sovjettijd. Wat verrijking en nucleair materiaal betreft, zouden zij in staat zijn dat werk te organiseren. Zij beschikken over rakettencapaciteiten: het volstaat Yuzhmush te noemen. Dit bedrijf bouwde vroeger intercontinentale ballistische raketuitrusting voor de Sovjet-Unie. Zij zouden die bekwaamheid terug kunnen krijgen en het doen. En die van de overkant van de oceaan zouden hen zelfs helpen om het te doen. En daarna zouden ze zeggen: "Nou, we erkennen de nucleaire status niet, ze hebben alles zelf gedaan." En dan zouden ze deze complexen onder controle brengen, en vanaf dat moment, vanaf die seconde, zal het lot van Rusland totaal anders zijn. Want in dat geval zouden onze strategische tegenstanders niet eens intercontinentale ballistische raketten nodig hebben. Ze zouden ons hier houden onder nucleair wapenarsenaal, dat is alles. Hoe kunnen we zoiets negeren? Dit zijn absoluut reële bedreigingen, niet een of andere vergezochte dwaze fantasie.

Onze jongens die nu vechten en hun leven riskeren, zij vechten en geven hun leven voor onze toekomst, voor de toekomst van onze kinderen. Dit is iets wat overduidelijk is. En de mensen die dat niet willen begrijpen, vooral diegenen onder de huidige leiders (van Oekraïne), moeten begrijpen dat als zij blijven doen wat zij hebben gedaan - ik heb het hier al eerder over gehad - zij de toekomst van de Oekraïense staat zelf in gevaar brengen. Als dat gebeurt, is dat volledig hun schuld.

Wat is er nu aan de hand? Ik heb onze doelstellingen in deze operatie al genoemd. De eerste is natuurlijk de bescherming van de mensen die in Donbass wonen. Hoe? Door Oekraïne te demilitariseren, te denazificeren en een neutrale status te geven. Waarom? Omdat de neutrale status betekent dat Oekraïne niet zal toetreden tot de NAVO. Ze hebben in de grondwet gezet dat het land lid wordt van de NAVO. U begrijpt het - ze hebben dat in de grondwet opgenomen!

Denazificatie - wat betekent dat? Ik heb hier met mijn westerse collega's over gesproken. Zij zeggen: "Wat is het probleem? Jullie hebben ook radicale nationalisten". Ja, die hebben we. Maar wij hebben ze niet in de regering, maar iedereen is het erover eens dat zij (de Oekraïners) dat wel hebben. Misschien hebben we een paar idioten die met hakenkruisen rondlopen, maar steunen we die op regeringsniveau? Marcheerden duizenden mensen met fakkels en hakenkruizen door de straten van onze hoofdstad of andere steden in Rusland, zoals dat in de jaren dertig in nazi-Duitsland gebeurde? Gebeurt zoiets in Rusland? Maar het gebeurt in Oekraïne, en het wordt gesteund. Steunen wij degenen die tijdens de oorlog Russen, Joden of Polen hebben gedood? Huldigen we hen als helden? Maar in Oekraïne wel.

De huidige gebeurtenissen zijn ook zeer belangrijk. Kijk, de buitenlandse burgers zijn gegijzeld in Sumy en Kharkov - meer dan 6.000 jongeren, studenten. Ze zijn samengedreven in een treinstation en daar 3 dagen vastgehouden. Luister, ze zijn daar al de derde dag vastgehouden. We hebben iedereen hierover ingelicht en de huidige Oekraïense autoriteiten op de hoogte gebracht. Zij zeiden: "Ja, ja, natuurlijk, we zullen dit nu meteen afhandelen". Wij hebben de leiders van de grote Europese landen op de hoogte gebracht, ik heb persoonlijk met hen gesproken. "Ja, ja, we zullen Oekraïne nu meteen onder druk zetten". We hebben de secretaris-generaal van de VN ingelicht: "Ja, ja, we zullen het probleem meteen oplossen". Niemand doet iets.

Mensen die als burgers van Oekraïne worden beschouwd, worden nog slechter behandeld. Ze worden gewoon als menselijk schild gebruikt. Op dit moment, op dit eigenste moment, gebeurt dat in Mariupol. De regering in Kiev heeft onze militairen gebeld: "Zorg voor humanitaire corridors, zodat de mensen kunnen vertrekken." Natuurlijk reageerden onze mensen onmiddellijk, schortten zelfs de militaire activiteiten op, en keken wat er gebeurde. Maar niemand mocht vertrekken. U begrijpt, niemand mocht naar buiten. Ze laten niemand vertrekken, maar gebruiken de mensen als een menselijk schild. Wie zijn zij? De neonazi's, natuurlijk.

We zien al de aanwezigheid van de militanten uit het Midden-Oosten en enkele Europese landen. We kennen ze; we kunnen ze horen spreken op de radio. Zij gebruiken zogenaamde jihad-mobielen, dat wil zeggen auto's volgeladen met explosieven, waarmee zij de Russische troepen tegemoet rijden. Maar ze bereiken niets, en ze zullen uiteindelijk falen. Wie zijn ze dan, als het geen neonazi's zijn? Door dergelijke acties vernietigen ze hun eigen land en hun eigen staat.

Daarom is demilitarisering een van onze belangrijkste eisen. Met andere woorden, wij helpen de mensen van Donbass door te werken aan de neutrale status van Oekraïne en de demilitarisering van het land. We moeten met zekerheid weten welke wapens er zijn, waar ze worden ingezet en wie ze controleert. Er liggen een aantal opties op tafel. Wij bespreken ze nu, onder meer met de vertegenwoordigers van de regering van Kiev tijdens onze besprekingen in Belarus. Wij zijn president Loekasjenko dankbaar dat hij de bijeenkomsten heeft georganiseerd en ons heeft geholpen bij het voeren van deze onderhandelingen. Onze voorstellen liggen ter bestudering op tafel voor de groepen onderhandelaars uit Kiev. Wij hopen dat Kiev positief op onze voorstellen zal reageren. Dit is zo'n beetje alles wat ik wilde zeggen.

Alstublieft, laten we verder gaan.

Schvidko, Yulia, de tweede piloot van de Aeroflot luchtvaartmaatschappij. Vladimir Vladimirovich, goedemiddag. Mijn vraag gaat over de huidige situatie. Er doen veel geruchten de ronde over de mogelijke invoering van de maarschalkwet, het ronselen van vrijwilligers en reservisten, en dat de ronselaars naar Oekraïne zullen worden gestuurd. Kunt u verduidelijken of de maarschalkwet zal worden afgekondigd en of de dienstplichtige soldaten naar Oekraïne zullen worden gezonden.

Veel van wat we nu zien en wat er gebeurt, is ongetwijfeld een techniek om tegen Rusland te vechten. Trouwens, de sancties die vandaag zijn opgelegd, komen dicht in de buurt van een oorlogsverklaring. Maar gelukkig zijn we nog niet zover. Ik geloof dat onze zogenaamde "partners" nog enig begrip hebben van wat een oorlog zou betekenen en welk gevaar die voor iedereen inhoudt. Dit ondanks de onverantwoordelijke verklaringen, zoals die van de Britse minister van Buitenlandse Zaken, toen zij flapuit zei dat de NAVO zich in het conflict zou kunnen mengen. Op dat moment moesten wij onmiddellijk een besluit nemen om onze strategische strijdkrachten in hoge staat van paraatheid te brengen. Zij reageerden door te zeggen dat zij niets van dien aard bedoelden. Niemand heeft de minister echter op haar plaats gezet, en niemand heeft haar verklaring ontkend. Niemand zei iets tegen ons over die verklaring, alsof het haar persoonlijke mening was, let er niet op, of iets dergelijks. Niets. Wat moeten we daar van denken? Dat is waarom we reageerden zoals we deden.

Nu over uw vraag. Het maarschalksrecht wordt ingevoerd op bevel van de president, gesteund door de Federatieraad, in geval van agressie van buitenaf, met name in de regio's waar militaire activiteiten plaatsvinden. We bevinden ons nu niet in die situatie, en ik hoop dat dat ook niet gebeurt. Dit is het eerste punt. Het tweede punt - er is ook, naast de maarschalkwet, een speciale status. Deze status wordt eveneens door de Federatieraad afgekondigd in geval van een aanzienlijke interne dreiging. De derde regeling is de noodtoestand, die meestal in bepaalde regio's wordt afgekondigd, maar ook op het hele grondgebied van het land kan worden ingevoerd. Dit regime is bedoeld voor technologische en natuurrampen. Goddank is ook dit niet het geval. Wij zijn niet van plan een van deze regimes af te kondigen op het grondgebied van de Russische Federatie. Daar is vandaag geen behoefte aan.

Wij zien dat er pogingen worden ondernomen om onrust te stoken in onze samenleving, hetgeen opnieuw een bevestiging is van mijn woorden dat wij niet alleen te maken hebben met radicalen, maar ook met neonazi's. Hier spreken mensen hun mening uit over wat hen bevalt of niet bevalt in ons optreden in Oekraïne. Maar daar, in Oekraïne, worden mensen die meningen uiten die vergelijkbaar zijn met die van het zogenaamde "liberale" deel van onze samenleving, op straat aangehouden en doodgeschoten - we hebben daar bevestiging van. Onze speciale diensten zijn deze informatie nu aan het verzamelen en we zullen ze binnenkort presenteren. Onze liberale intellectuelen protesteren, terwijl in Oekraïne mensen die iets ten gunste van Rusland zeggen zonder vorm van proces worden terechtgesteld.

Ik herhaal dat de krijgswet is afgekondigd in geval van agressie van buitenaf, wat naar ik hoop niet zal gebeuren ondanks de onverantwoordelijke verklaringen van sommige functionarissen. We horen dat er een vliegverbod boven het Oekraïense grondgebied moet worden ingesteld. Dit is onmogelijk op het grondgebied van Oekraïne zelf; dit kan alleen worden georganiseerd vanaf het grondgebied van de buurlanden. Wij zullen echter elke beweging in die richting beschouwen als actieve deelname aan het militaire conflict door een land waarvan het grondgebied wordt gebruikt om gevaar te creëren voor onze militairen. Wij zullen hen in tweede instantie beschouwen als een partij in het militaire conflict. Ik hoop dat dit ook begrepen wordt, en zover zal het niet komen.

Aan deze operatie nemen alleen beroepsmilitairen deel, officieren en contractmilitairen. Geen enkele dienstplichtige soldaat neemt deel, en wij zijn niet van plan hen naar Oekraïne te sturen, en dat zullen wij ook niet doen. Ik herhaal dat alleen mannen die in hun leven een vrijwillig verantwoordelijk besluit hebben genomen - om hun land te verdedigen - in Oekraïne zijn, en zij doen hun plicht met eer. Waarom dit het geval is, waarom wij het recht hebben deze woorden te zeggen, heb ik u zojuist uitgelegd. Dit gold ook voor het reservepersoneel dat een periodieke militaire training ondergaat - wij zijn niet van plan hen naar Oekraïne uit te zenden. Zij worden regelmatig opgeroepen voor militaire training - dit gebeurt nu en zal ook in de toekomst gebeuren - maar wij zullen deze mensen niet in dienst nemen voor actieve militaire dienst en zij zullen niet deelnemen aan dit conflict. Wij beschikken over voldoende middelen om onze doelstellingen te bereiken door alleen ons beroepsleger in te zetten.

Ik wil graag iets zeggen over de militaire operatie zelf. Ik weet dat er veel geruchten en verhalen de ronde doen. Ik heb niet veel tijd om mij hierin te verdiepen, maar ik heb vernomen dat er veel wordt gepraat over wat er gebeurt en hoe de operatie verloopt. Alle analisten weten wat er gaande is, dus ik ga hier geen geheimen verklappen. We hadden op veel verschillende manieren kunnen handelen. We hadden de Donbass-republieken direct aan de scheidingslijn, d.w.z. aan het front, kunnen helpen, waarbij we ons Russische leger hadden kunnen inzetten om hen te ondersteunen. Maar in dat geval zou de Oekraïense kant, gezien de onvoorwaardelijke steun van het Westen aan de radicale nationalisten, voortdurend steun hebben gekregen in de vorm van wapens, materieel, munitie, en wat al niet meer.

Daarom besloten onze Generale Staf en het Ministerie van Defensie tot een andere strategie. Het eerste dat werd gedaan is de eliminatie van de militaire infrastructuur. Niet helemaal, maar grotendeels. De wapendepots, munitiedepots, luchtvaart, luchtverdedigingssystemen. De vernietiging van de luchtverdedigingssystemen vergt enige tijd. Jullie zijn burgers, maar jullie werken in de luchtvaart. U begrijpt dat deze systemen blootgelegd en vervolgens vernietigd moeten worden; inmiddels is dit werk grotendeels gedaan. Dat is wat de eisen voor een no fly zone met zich meebrengt. Een poging om dit ten uitvoer te leggen zou echter leiden tot enorme en catastrofale gevolgen, niet alleen voor Europa, maar voor de hele wereld. Ik geloof dat de mensen aan de andere kant dat wel begrijpen. Daarom hebben we deze weg gekozen, correct, zoals is gebleken. Ons leger doet op verantwoorde wijze al het mogelijke om de burgers te beschermen. Helaas hebben die neonazi bandieten geen oog voor de mensen. Ze schieten zelfs op hun eigen militairen die niet verder willen vechten - daar hebben we bewijzen van. Ja, die nationalisten, neonazi's schieten op hun eigen militairen. De nationalisten zijn ingebed in praktisch elke Oekraïense militaire eenheid, enkele tientallen van hen in elk, en ze handelen op zo'n wrede manier.

Ik herhaal het nog een keer: wij zullen geen dienstplichtigen of reservisten naar Oekraïne sturen om aan deze militaire operatie deel te nemen. Ik ben ervan overtuigd dat ons leger al onze doelstellingen zal bereiken. Daar twijfel ik geen seconde aan. Dit blijkt uit de manier waarop de operatie verloopt, die strikt volgens plan verloopt, volgens schema; alles gebeurt zoals het was gepland door de Generale Staf. O, wat de vrijwilligers betreft, de jongeren die naar de rekruteringsposten komen - wij zijn hen dankbaar voor hun patriottische gevoelens, de wens om hun land en zijn leger in deze tijd te steunen. Het feit alleen al dat ze komen is veelzeggend. Maar hun hulp is op dit moment niet nodig. En ik ben ervan overtuigd dat het ook niet nodig zal zijn. Nu draai ik me naar de camera. Ze zullen me zien en horen wat ik zeg - dank u.

49 comments:

  1. Korte samenvatting: In 2012 en 2013 werd aan Oekraïne voorgesteld om stevig te gaan samenwerken met de EU. Economisch maar ook qua 'veiligheids-ruimte'.

    VJ ( Viktor Janukovitsj) vroeg om 160 miljard ter compensatie van schade die zou ontstaan als hij Rusland zou laten vallen. Het westen bood minder dan 1 miljard.

    Putin bood 15 miljard als VJ bij hen bleef plus een gasprijs reductie van 30%.

    De hele regering van Oekraïne stemde voor samenwerking met Putin. Maar de West-Oekrainers waren teleurgesteld en gingen naar de Maidan. VJ bood twee leiders van de opstand het ministerschap aan, maar ze weigerden. Ook bood hij aan om de verkiezingen niet over 1 jaar te houden, maar al over een half jaar. VJ trok de politie weg van de demonstratie op Maidan. (VJ gedroeg zich dus heel democratisch in vergelijk met zijn opponenten. )

    Maar de VS gedroeg zich niet zo democratisch. Rond 28 januari besloot de VS dat Yatsenyuk de premier moest worden en niet Klitschko en ook niet Tyahnybok. Dat blijkt uit een telefoongesprek dat op youtube verscheen.

    Op 22 febr verschenen sluipschutters die op politie en op demonstranten schoten, waarna VJ vluchtte. De Rada besloort dat zij de wettige baas van het land was. Ongrondwettelijk volgens de Huffington Post, maar de VN (Robert Serry) ging mee in dit ongrondwettelijk handelen. ( Een democratische leider verjagen en dan zeggen dat jij nu de baas bent ! Bedacht en uitgevoerd door de Koningen van de Democratie ! )

    Yatsenyuk werd de premier. Yats ondertekende al snel het akkoord met de EU, waar alle problemen mee begonnen waren. Innige samenwerking, ook qua 'veiligheid' ( lees: anti-Russische wapens ). Yatsenyuk zou een jaar later al aan de EU vragen om Nord Stream 2 niet te laten doorgaan. (Yats deed wat zijn bazen hem opdroegen: Rusland van Duitsland scheiden) .

    Ze zochten nog iemand om daar als een soort onderkoning de lakens uit te delen: dat werd Joe Biden.

    Rusland was op ondemocratische wijze verslagen. Maar het was nog maar het begin. De Navo sponsorde militaire oefeningen in Oekraïne aan de Russische grens. Ze lieten de nazi's 7 jaar lang op Donbass burgers schieten. Elk jaar 80 doden in twee steden. Het leger werd enorm uitgebreid en Zelensky zei dat hij de Krim zou gaan aanvallen. Ook zocht hij atoombommen. Toen was de maat vol voor Putin: Hij eiste dat de beloften die gedaan waren , zouden worden uitgevoerd. ( Minks 2 en de Nato niet te dicht bij Rusland. En Oekraine geen Nato lid. )

    " Als U dat niet doet, dan neem ik militaire maatregelen om onze veiligheid af te dwingen." zei Putin.

    Vraag: wie is hier de vreedzame partij en wie is hier de agressor ?

    ReplyDelete
  2. De Huffington Post heeft destijds beschrevenm dat Yatsenyuk niet legaal aan de macht is gekomen.
    Dank zij de bedrieglijke medewerking van deze Robert Serry is die staatsgreep gewoon door gegaan !

    Deel uit de Huff Post:
    De procedure voor ontzetting uit het ambt door middel van impeachment is neergelegd in artikel 111. Deze procedure is niet anders dan die welke vereist is voor de impeachment en de ontzetting uit het ambt van een president van de VS, die maanden in beslag kan nemen.

    Zo verplicht artikel 111 de Rada een speciale onderzoekscommissie in te stellen om aanklachten tegen de president te formuleren, bewijsmateriaal te verzamelen om de aanklachten te onderbouwen en tot conclusies te komen over de schuld van de president die door de Rada in overweging moeten worden genomen. Om de president schuldig te verklaren, moet ten minste tweederde van de leden van het Rada daarmee instemmen.

    Aan geen enkel van deze eisen is voldaan ! Staatsgreep dus.
    Robert Serry heeft er geen probleem mee.
    De criminelen vind hij OK. De wetsvolgers veroordeelt hij.

    Zou de AIVD eens naar hèm kunnen kijken in plaats van naar mij ?

    ReplyDelete

  3. Yarden Gali
    6 uur geleden (bewerkt)
    @Johan Vermeulen
    Wat een abjecte onzin "sterke moderne goed geleide landen om hun heen" 🤣😂🤣
    Geen antwoord op mijn vraag hoe jij zo antisemitisch bent geworden maar wel ergens anders weer een nieuwe uiting daarvan.
    Ps katholieken zijn ook christenen. Het feit dat jij dat niet zo ziet geeft een sterke indicatie dat die oorsprong toch rabbithole youtube is geweest.
    Over falsicatie gesproken..dat is wat jij doet. Ik denk dat jij " rectificatie" bedoelde.
    Leg eens een keer uit precies hoe die joden die wereld dominatie precies voor elkaar gekregen hebben. Gaande van nog 3 miljoen over de hele wereld, de helft daarvan zonder enig bezit en in ,volgens jouw theorie 25 jaar, naar die wereld dominatie.
    En ben je weleens in Israel geweest in die tijd? ( Of ooit)
    Enig idee wat een stuk woestijn dat was en hoeveel daar opgebouwd moest worden en is geworden.
    Maar ondertussen dus ook in korte tijd werelddominatie bereikt?
    Wat een achievement..wereld dominatie in 25 jaar!!!!!
    Of is jouw theorie mogelijk gewoon een bijeengeraspt zooitje antisemitisme geboren uit, in werkelijkheid, ongegronde haat. Een haat waar jij te lui voor bent om in jezelf eens uit te zoeken waar die nu werkelijk vandaan komt. Welke angst ligt daar nu echt achter?

    Yarden Gali
    5 uur geleden
    @Johan Vermeulen Jij kunt mij blijven negeren zolang jij wil maar ik kan je verzekeren dat ik antisemitische onzin nooit ga negeren.



    ​ @Yarden Gali Heel kort dan.
    Ja, moderne landen >> Saddam bedreigde toch Londen? >> Ghadaffi bouwde zijn land op uit de woestijn.
    Antisemitisch? >> Enkele van mijn helden : Israel Shamir, Israel Shahak, Norman Finkelstein, Gilad Atzmon, Jeffrey Blankfort, Ilan Pappe, Gideon Levi, Yossi Gurvitz, Stephen lendman, Amira Hass, Tali Fahima, Nurit Peled , Rami Elhanan Guy Elhanan, Jonathan Shapira, Yeshayahu Leibowitz, Mordechai Vanunu, Uri Avneri, Livia Rokach, Richard Forer, Yaov Shamir, Jeff Cohen, Stephen Cohen, Max Blumenthal, Gerard Menuhin, Hannah Ahrendt, Lenni Brenner, Jack Bernstein, Benjamin Freedman, Willem Middelkoop.

    Ja >> jihadis zijn moslims die andere moslims uitroeien. Productie: Neovcons.
    Ja, Russen zijn christenen die ander Christenen uitroeien. Productie: Neocons.

    Falsificatie >> is een wetenschaps-filosofische term. (Karl Popper)

    Uitleg >>
    1) Vier joodse FED bazen op een rij. Nu een goy, meen ik. Slecht
    voorteken: onder hem zalhet wel instorten.

    2) Wie dreef de Irak vernietiging door: Citaat Haaretz april 2003. Thomas Friedman: This is a war of an elite. Friedman laughs: I could give you the names of 25 people (all of whom are at this moment within a five-block radius of this office) who, if you had exiled them to a desert island a year and a half ago, the Iraq war would not have happened.
    25 joodse New Yorkers hebben de macht om diverse landen te vernietigen.
    3) YThe Israel; Lobby. docu VPRO. Toont precies hoe je het grootste land ter wereld controleert.

    'Opgebouwd' >> Elk Israelisch gezin ontvangt per jaar 30.000 $ aan steun uit de VS. ( Wapens etc. )

    Mevrouw Yali. Ik heb het druk. Als U serieuze kennis van zaken hebt vergaard, dan discusssieren we over 10 jaar nog eens.

    ReplyDelete

  4. Yarden Gali
    10 uur geleden (bewerkt)
    @Johan Vermeulen ja, antisemitisch. Bijna elke naam in je lijstje daar bewijst dat.
    Je bewijs is los zand en ongefundeerde citaten,
    Maar ik geef je wel gelijk dat jij ongetwijfeld veel meer details weet van alle antisemitische kul die rondgaat dan ik.
    Blijft nog steeds mijn vraag openstaan..ben jij opgevoed in dit antisemitische denken of ben jij in een youtube logaritme gevallen?
    Ps omdat je direkt op mijn reactie reageerde neem ik maar aan dat jij het tegen mij had. Ik heb geen idee wie mevrouw Yali is.

    Het is jou kennelijk tot nu toe ontgaan dat ik niet van plan ben op je individuele kul serieus in te gaan alsof het ook maar iets is om te beargumenteren. Dat is net zoiets als met een religieuze persoon over niet bestaan van goden gaan discusseren door op individuele citaten uit een fantasy roman in te gaan.🤣
    Ik ben er zeker van dat jij idd liever druk bent met het verspreiden van je antisemitische kul dan met in discussie gaan over feit dat het antisemitische kul is of er over nadenken waarom jij er voor valt. Maar gelukkig heb ik wel genoeg tijd om er op te blijven wijzen dat het antisemitische kul is elke keer dat iemand antisemitische kul plaatst🙂👍


    @Yarden Gali De evolutie zorgt dat het streven naar macht en naar 'meer' in ons allen aanwezig is. ( Mensen met die eigenschap hebben meer reserves in tijd van schaarste . Dus meer nakomelingen) Het jodendom heeft een heel succesvolle strategie: de yeshiva selecteert talenten ( voor taal-manipulatie) en de religie zegt dat zulke jongens moeten huwen met dochters van rijke mannen. Zo kweekt men zelf een hoog groeps IQ. Maar om verspreiding naar de outgroep te blokkeren is hoge cohesie van de ingroup nodig. Anti-semitisme is daarbij onmisbaar. Ook Herzl beschreef dat. Zònder antisemitisme zijn we verloren.
    Joden waren goed herkenbaar, mochten niet bij goyim eten, slapen, etc. En ze hadden dubbele moraal: rente t a v goyim heel hoog, onderling laag. Al die dingen zijn ook bedoeld om a-s te stimuleren, en zo de groep coherent te houden en zo het hoge IQ alleen voor hen te laten werken.

    Maar al deze dingen weet ìk wel en Ù niet. U moet zelf gaan studeren. Ik kan mijn tijd niet aan U wijden. Ik zie U voor me als een dame die de hele dag gezellig keuvelt via reageren op sites. Daar heb ik geen tijd voor. Gesprek is hiermee afgerond. Gesprek is hiermee afgerond.

    ReplyDelete
  5. Video van toespraak Poetin is niet zichtbaar in ons land!
    https://www.youtube.com/watch?v=ijDurbjevnQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://youtu.be/dT_W0Cs-wjs

      Dit is geen toespraak, maar een samenkomst met de pilotes.
      ( Onderste deel van het blog, hierboven.

      Is dat wat je bedoelde?
      Of is er een andere toespraak ?

      Delete
    2. [Is dat wat je bedoelde? ]
      Ja, maar heb hem hier ook gevonden:
      https://vesti7.ru/video/2389911/episode/06-03-2022/

      Delete
  6. Martijn beweerde dat de Russen bedrijven afnamen van de eigenaren. Ik vroeg hem een voorbeeld te geven:

    martijn p
    38 minuten geleden (bewerkt)
    @Johan Vermeulen ja hoor. Het bedrijf genaamd Yukos is een van de grootste voorbeelden hiervan. Multimiljarden bedrijf dat Rusland heeft opgedoekt voor het politieke voordeel en hoge waarde.

    ​ @martijn p En had mijnheer Chodorkovsky dat bedrijf zelf verdiend? Langzaam, met hard werken ?

    Weet U hoe hij dat deed?
    Weet U wat hij betaalde?
    Weet U welke waarde het bedrijf had ?

    Aan het werk, beste Martijn.
    Eerst de feiten beheersen,. en dàn pas uw oordeel formuleren ( en 'de wereld verbeteren' ) Wereldverbeteraars zijn de ideale werk-ezels voor de manipulators.
    De wereld wordt door hen verwoest.
    Ten gunste van de Manipulatoren.

    ReplyDelete


  7. De Code van Bordeaux

    Deze internationale verklaring is wereldkundig gemaakt als een standaard van beroepsgedrag door journalisten in hun werkzaamheid van bijeenbrengen, verzenden, verspreiden en commentariëren van nieuws en inlichtingen en in het beschrijven van gebeurtenissen.

    1 Eerbied voor waarheid en voor het recht van het publiek op waarheid is de eerste plicht van de journalist

    2 Bij het nakomen van deze plicht zal de journalist opkomen voor de volgende twee beginselen: vrijheid in verantwoord bijeenbrengen en publiceren van nieuws, en het recht van faire commentaar en kritiek.

    3 De journalist doet zijn berichtgeving alleen berusten op feiten waarvan hij de bron kent. Hij zal wezenlijke informatie niet achterwege laten en geen documenten vervalsen.

    4 Bij het verkrijgen van nieuws, foto’s en documenten zal hij op faire wijze te werk gaan.

    5 Hij zal bereid zijn elke verstrekte informatie die schadelijk onnauwkeurig blijkt, op royale wijze recht te zetten.

    6 Hij zal het beroepsgeheim in acht nemen ten aanzien van de bron van in vertrouwen verkregen informatie.

    7 De journalist zal zich bewust zijn van het gevaar van door media verspreide discriminatie, en zal al het mogelijk doen om discriminatie te voorkomen, gebaseerd op, o.a., ras, sex, sexuele geaardheid, taal, godsdienst, politieke of andere meningen en nationale of sociale afkomst.

    8 Hij zal als ernstige journalistieke vergrijpen beschouwen: plagiaat, laster, smaad, belediging en ongegronde beschuldigingen; het aanvaarden van steekpenningen, in welke vorm ook, tot het verrichten of het achterwege laten van enige publicatie.

    9 Iedere journalist die deze aanduiding waardig is, beschouwt het als zijn plicht bovenstaande beginselen oprecht in acht te nemen. Met inachtneming van de algemene wetgeving van zijn land zal hij in beroepszaken slechts de rechtspleging van zijn vakgenoten erkennen; hij verwerpt elke tussenkomst van overheidspersonen of anderen.


    Aangenomen door de IFJ tijdens congres in Bordeaux, april 1954, geamendeerd in 1986 met een negende, als zevende geplaatste artikel over racisme.

    ReplyDelete
  8. Het December Ultimatum van Putin:
    Kom uw beloftes na, zodat wij veilig zijn.
    Zo niet: dan neem ik militaire maatregelen.
    Wat klopt hier niet aan?


    Jeanine van Puffel
    2 uur geleden
    dat hij een oorlog is begonnen oen! o nee volgens hem militaire actie slechts over geheel oekraine



    @Jeanine van Puffel Als dit op een oorlog uit loopt komt het alweer door ons.
    We beloven : not one inch. Maar we doen het niet.
    We sluiten Minsk2 . Maar we doen het niet.
    Rusland wordt langzaam maar zeker ingesloten en de VS zal de mafklezen in Oekraïne aansporen om een atoombom op Moskou te gooien. Dat zal gene 3 jaar meer duren.
    Dat is het plan. Dat gaat gebeuren.
    Dus dit was de enige oplossing.

    En al het menselijk leed dat er nu al is en dat nog gaat komen ( ook bij U en mij: economie zal totaal instorten) is aan ONS te danken.
    Maakt U zelf maar een betere analyse. Dan gaan we in discussie. Maar dan wel even minstend 30 goede artikelen lezen, van alle posities in deze discussie. Niet alleen de westerse versie. Zodat U de feiten enigszins kent.
    Niet de Propaganda machine na kletsen.

    ReplyDelete
  9. [Marie Therese Ter Haar met Ab Gietelink:

    https://youtu.be/H1Jv8eEaje8

    Ik vond haar op Weltschmerz beter, maar haar hele wereld is nu ingestort, dus het is nog een wonder dat ze nog paraat is. ]

    Bedankt voor de tip. Ze was op Weltschmerz inderdaad beter maar dit laat wel (beter) de rauwe werkelijkheid zien.

    ReplyDelete
  10. Van de andere draad:

    [Mijn draad begint met 5:00
    Er staanvolgens mijn beeld 23 reacties onder.

    7 daarvan zijn van mij en kan ik zien.. ( Mogelijk dat ik er daar niet meer als 7 heb gepost)

    Zie jij er ook 7 of zijn er inderdaad een aantal weg ? ]

    Ik heb net even gekeken en er staan 7 reacties van jou.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan is daar misschien niks weg gehaald.

      Dat zou wel prettig zijn. Niet al dat werk voor niks gedaan.

      Onderstaande redenering ( 2.38 uur) hoorde ik ergens, en vind ik wel goed.

      Delete
    2. Ik had al gereageerd voordat ik bovenstaande las :-)

      Ik heb dat argument afgelopen weekend nog gebruikt in een gesprek over de situatie.

      Delete
    3. [Dan is daar misschien niks weg gehaald. ]

      Als je daar 7 reacties hebt achtergelaten, zijn ze nog allemaal te lezen.

      Delete
  11. Ik weet nog dat we Irak binnen vielen. Het argument was: "WMD’s van Saddam”
    CIA baas in Rome, Drumheller , wist 100% zeker dat Saddam ze niet had.
    Natuurlijk had hij ze niet. Irak ligt nu nog in puin. Ingreep geslaagd, want daar ging het om.

    Onze normen zijn helder: Als een land WMD’s maakt en jou bedreigt, mag je binnen vallen.
    Rusland wordt bedreigd. Zelensky gaat atoomwapens maken. En op Moskou afschieten.
    Als Rusland wacht tot de plannen klaar zijn, is hij te laat. Waarom leees ik nergens dat Putin volgens onze eigen normen geheel correct handelt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dat is het argument wat ik in gesprekken gebruik. Dat wij de regels hebben opgesteld wat dit betreft en dat Rusland geheel volgens de door ons vastgestelde regels handelt.

      Delete
  12. En inmiddels zijn we zo 'democratisch' dat met een VPN sites als RT en Sputnik moeten worden bezocht vanwege een verbod op die zenders door de almachtige EU.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klopt, ik kom er niet meer door, op een normale manier.

      Delete
    2. Even de biolabs parkeren:
      https://tass.com/defense/1417951

      Delete

  13. Korter, versie 3:

    Wij begonnen een oorlog tegen Irak. De legitimatie: " Saddan kan WMD’s maken”
    Het was een leugen van de Neocons, maar hun doel is bereikt: Irak in puin.

    Zelensky gaat atoomwapens maken. En op Moskou afschieten. Hij heeft de kennis en de motivatie.
    Putin doet wat wij destijds deden: Ingrijpen voor je zelf wordt vernietigd.
    Dit keer zijn de WMS’s echt. Maar dit keer is zelfverdediging blijkbaar verboden.
    Het wordt een ramp, en alweer hebben de Neocons hun doel bereikt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Als je verwijzing naar de leugens en de neocons weglaat, is het m.i. sterker. Je kunt het laten bij dat wij de regels hebben opgesteld en dat Rusland datzelfde recht heeft.

      Delete

  14. Korter versie 4:

    Wij vielen Irak aan, want "Saddam maakt WMD’s”
    Het was gelogen, maar de Neocons bereikten hun doel.

    Zelensky gaat atoombommen op Moskou gooien.
    Het is NIET gelogen, en Putin grijpt in voor het te laat is.
    Onze media stonden nog nooit aan de goede kant. Nog Nooit !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wat wil je de mensen duidelijk maken? En waar. Dat de media liegen? Gebruik slogans van Jensen. Dat Rusland een soeverein land binnenvalt? Verwijs naar de 7 landen (zonder de neocons of de leugens te noemen) die 'wij' binnengevallen zijn. Vraag daarna wat die landen verkeerd hebben gedaan. Zet mensen aan het denken.

      Delete
    2. Dus nou wil je dat ik Jensen ga napraten... :-)

      Ik wist niet dat jij deze info al had.
      Hoorde het bij de Duran men ik.


      Ik wil dit soort heel korte simpele 'haiku's' ( qua lengte) op vele plaatsen als commewnt geven/

      Doe je mee?

      Ik ben nu moe en ga even alles laten rusten.
      De onderstaande is de kortste, en wellicht voorlopig de beste.

      Ik haal er altijd veel te veel bij. Wil elke bewering ook bewijzen.
      Dat moet ik afleren.

      Delete
    3. [Dus nou wil je dat ik Jensen ga napraten... :-)]

      Nee, niet napraten :-)))))) ik ben het echt niet in alles met Jensen eens maar wat hij vertelt over de media en hun werkwijze is zeer leerzaam (veel wist ik eigenlijk wel maar kennis opfrissen kan nooit kwaad).


      [Ik wist niet dat jij deze info al had.
      Hoorde het bij de Duran men ik. ]

      Great minds think alike :-)))))))))))))))))))


      [Ik haal er altijd veel te veel bij. Wil elke bewering ook bewijzen.
      Dat moet ik afleren. ]

      Ja, dat is jouw handicap. Je moet in eerste instantie korte opmerkingen gebruiken (of vragen), zet mensen aan het denken, daarna kun je altijd nog (ook weer met mate) met bewijs komen, als je merkt dat iemand echt geïnteresseerd is, kom je met de rest. Je moet het opbouwen, de westerse mens heeft tegenwoordig de aandachtsspanne van een goudvis, daar moet je rekening mee houden.

      Delete
  15. Korter versie 5:

    Wij vielen Irak aan, want "Saddam maakt WMD’s”
    Dat mag. Het recht op zelfverdediging.

    Zelensky gaat atoombommen gooien op Moskou.
    Dit is NIET door ons bedacht. Putin grijpt in voor het te laat is.
    Onze media kiezen zoals altijd partij voor de agressor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wij vielen Irak aan vanwege de WMD's.
      Reden: recht op zelfverdediging.

      Zelensky meldt atoombommen te gaan maken (uit Sovjet tijd staan de fabrieken daar nog).
      Rusland valt aan om dezelfde reden als de V.S.

      Houd of de media er (even) buiten of stel de vraag waarom de media toen achter de V.S. stonden en nu niet achter Rusland omdat beiden uit zelfverdediging handelen.

      Delete
    2. Versie 7:

      Wij vielen Irak aan vanwege de WMD's.
      Ons recht op zelfverdediging.

      Zelensky gaat atoombommen maken.
      Rusland gaat zich verdedigen voor het te laat is.
      Het verschil? Dit is onze keuze: Minks2 en One Inch.

      Delete
    3. Versie 8:

      Wij vielen Irak aan vanwege de WMD's.
      Ons recht op zelfverdediging.

      Zelensky wil atoombommen maken (beschikt over de mogelijkheden uit het sovjettijdperk).
      Rusland verdedigt zich voor het te laat is.

      Minsk II en uitvoering One Inch had dit voorkomen.

      Delete
    4. [Dit is onze keuze: Minks2 en One Inch.]
      En houd nou eens op met die stomme type-fouten. Teken dat je maar wat doet en niet zorgvuldig bent. Ik ken een hoop mensen, die daarop letten. Taal-, type-, of stijlfouten? Kost je 50% aandacht. Zet je spellingcontrole aan.

      Delete
    5. Al mijn op internet geplaatste postings worden tegenwoordig goed bijgeschaafd.

      Maar hier vergeet ik het wel eens

      Jer ziet dat ik bezig bemn om het korter en begrijpelijker te makewn.

      Wanneer ga jij wat 'aforismen' 'haiku' ( ik bedoel:" 4 of 5 regeltjes, kort en duidelijk) plaatsen? Her en der ?
      Wolven moeten ook werken voor de kost..

      Delete
  16. Deze is ook weer veel te lang.

    Ik heb de bovenste regels ( tot massahysterie) al geplaatst

    De heksen-verbranding is weer terug.
    Niemand wil weten wat de waarheid is.
    Als bloedhonden rennen ze achter een prooi aan.
    Er is geen enkele behoefte aan rechtvaardigheid en waarheid.
    Massahysterie.
    Laat ons hopen dat er een dag komt dat ze niet meer kunnen slapen omdat ze begrijpen wat ze gedaan hebben, deze 'deskundigen'. Dossierkennis: .... dossierkennis ? Wat betekent dat woord.

    Hadden wij maar een president als Putin.
    Door onze 'hulp' onder de 'Democraat Yeltsin' (een democraat die met een tank op het parlement schoot) ging het BNP van 500 miljard $ in 1992 naar 250 miljard in 2000
    Putin bracht het van 250 naar 2100 miljard in 14 jaar.
    Dat kon natuurlijk niet. Snel MH17 neer geschoten en sancties sancties sancties .

    Want als we Putin weg krijgen, dan komt er wel weer iemand die zijn land verraadt en alles weer aan ons geeft.

    ReplyDelete
  17. https://www.youtube.com/watch?v=SGCRUEdGqNc

    Fireworker
    17 minuten geleden (bewerkt)
    Dus als Biden een December ultimatum had gegeven aan Rusland: 'Sta al uw atoomwapens af of anders neem ik militaire maatregelen', had je het ook wel prima gevonden dat Amerika Rusland was binnen gevallen? En zo niet, wat probeer je eigenlijk precies te zeggen?


    ​ @Fireworker Ik zeg: deze hele oorlog was niet begonnen als wij de toezeggingen hadden uitgevoerd die we aan Rusland deden.
    Dus het is volledig ònze schuld.
    Rusland doet nu wat wij in 2003 deden: Wij vielen Irak binnen omdat volgens ons Irak WMD's ging maken.
    ( Het verschil is: Saddam ontkende en later bleek dat hij het niet deed. Het was een leugen die er voor diende om met het Amerikaanse leger Israel en Amerikaanse levens, Israel 'Lebensraum' te geven. ( Kun je ook in Haaretz lezen)

    Nog een verschil: Zelensky ontkent niet ( zoals Saddam) , hij roept van de daken dat hij dat gaat doen.

    ReplyDelete
  18. Minsk 2.. Duitse wikipedia. Deepl. De overeenkomsten omvatten 13 punten:

    1 Onmiddellijk en universeel staakt-het-vuren in afzonderlijke gebieden van de oblasten Donetsk en Luhansk van Oekraïne en de strikte naleving ervan vanaf 00.00 uur (Kyiv-tijd) op 15 februari 2015.

    2 Terugtrekking van alle zware wapens door beide partijen, op gelijke afstand, om te zorgen voor een veiligheidszone met een breedte van ten minste 50 kilometer voor artilleriesystemen met een kaliber van 100 mm en meer, een veiligheidszone van 70 kilometer breed voor raketartilleriesystemen en een breedte van 140 kilometer voor raketartillerie van het Russische type Tornado-S, alsmede de types Uragan, Smerch en tactische systemen van het type Tochka:
    - Voor de Oekraïense strijdkrachten: Gemeten vanaf de de facto demarcatielijn;
    - Voor de gewapende formaties van afzonderlijke gebieden van de oblasten Donetsk en Lugansk van Oekraïne: gemeten vanaf de demarcatielijn van 19 september 2014.
    De terugtrekking van de bovengenoemde zware wapensystemen mag niet later beginnen dan op de tweede dag van het staakt-het-vuren en moet binnen 14 dagen voltooid zijn.
    Dit proces zal worden ondersteund door de OVSE en de Tripartiete Contactgroep.

    3 Het staakt-het-vuren en de terugtrekking van zware wapensystemen worden vanaf de eerste dag van terugtrekking van wapensystemen door de OVSE daadwerkelijk bewaakt en geverifieerd met alle noodzakelijke technische middelen, waaronder satellieten, drones, opsporingssystemen, enz.

    4 Op de eerste dag na de terugtrekking [van de zware wapens] moet een dialoog worden gestart over de modaliteiten van het houden van regionale verkiezingen, overeenkomstig de Oekraïense wetgeving en de Oekraïense wet "betreffende de tijdelijke orde van lokaal zelfbestuur in afzonderlijke gebieden van de oblasten Donetsk en Lugansk", alsook over de toekomstige status van deze gebieden, op basis van voornoemde wet.
    Onmiddellijk, binnen 30 dagen na de ondertekening van dit document, neemt de Opperste Rada van Oekraïne een besluit hierover, waarbij het grondgebied wordt aangewezen waarop de speciale verordeningen betrekking hebben overeenkomstig de Oekraïense wet "betreffende de tijdelijke orde van lokaal zelfbestuur in afzonderlijke gebieden van de oblasten Donetsk en Lugansk", [en dat] op basis van de lijn die in het memorandum van Minsk van 19 september 2014 is uitgezet.

    5 Er moet gratie en amnestie worden verleend door de aanneming van een wet die vervolging en bestraffing verbiedt van personen die in verband worden gebracht met de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in afzonderlijke gebieden van de oblasten Donetsk en Lugansk van Oekraïne.

    6 De vrijlating en uitwisseling van alle gijzelaars en wederrechtelijk vastgehouden personen moet geschieden volgens het beginsel "allen tegen allen". Dit proces moet uiterlijk op de vijfde dag na de terugtrekking [van de zware wapens] zijn voltooid.

    7 Zorgen voor veilige toegang, levering, opslag en verdeling van humanitaire voorraden aan de noodlijdenden, op basis van internationale mechanismen.
    Herstel van de sociale en economische banden met Kiev.


    8 Er zullen modaliteiten worden vastgesteld voor het volledige herstel van de sociale en economische banden, met inbegrip van de overdracht van sociale uitkeringen zoals pensioenuitkeringen en andere betalingen (toevoegingen en ontvangsten, tijdige betaling van alle gemeentelijke rekeningen, herstel van de belastingheffing binnen de jurisdictie van Oekraïne).
    Daartoe zal Oekraïne de werking van zijn banksysteem in de door het conflict getroffen gebieden herstellen en kan een internationaal mechanisme worden ingesteld om dergelijke overdrachten te vergemakkelijken.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 9 De volledige controle over de staatsgrens van de kant van de Oekraïense regering zal in het gehele conflictgebied worden hersteld vanaf de eerste dag na het houden van regionale verkiezingen, die worden voltooid na een alomvattende politieke regeling (regionale verkiezingen in afzonderlijke gebieden van de oblasten Donetsk en Lugansk op basis van de Oekraïense wet en grondwetshervorming) tegen eind 2015, onder voorbehoud van de uitvoering van punt 11 - door middel van overleg en coördinatie met vertegenwoordigers van afzonderlijke gebieden van de oblasten Donetsk en Lugansk in het kader van de tripartiete contactgroep.

      10 Terugtrekking van alle buitenlandse gewapende eenheden en [hun] militaire uitrusting, alsmede huurlingen, van het grondgebied van Oekraïne onder toezicht van de OVSE. Ontwapening van alle illegale groepen.

      11 Uitvoering van een grondwetshervorming in Oekraïne en inwerkingtreding van een nieuwe grondwet vóór eind 2015 [Deze grondwet moet] als kernelement decentralisatie hebben (rekening houdend met de specifieke kenmerken van afzonderlijke gebieden van de oblasten Donetsk en Lugansk), waarover overeenstemming is bereikt met de vertegenwoordigers van deze gebieden, alsook de aanneming van een permanente wet betreffende de speciale status van afzonderlijke gebieden van de oblasten Donetsk en Lugansk, in overeenstemming met de in de nota's genoemde maatregelen¹ vóór eind 2015.

      12 Op basis van de Oekraïense wet "betreffende de tijdelijke orde van lokaal zelfbestuur in afzonderlijke gebieden van de oblasten Donetsk en Lugansk" moeten kwesties betreffende regionale verkiezingen worden besproken met de vertegenwoordigers van afzonderlijke gebieden van de oblasten Donetsk en Lugansk in het kader van de tripartiete contactgroep. De verkiezingen zullen worden gehouden met inachtneming van de desbetreffende OVSE-normen en onder toezicht van het Bureau voor

      Democratische Instellingen en Mensenrechten van de OVSE.

      13 De werkzaamheden van de tripartiete contactgroep zullen worden geïntensiveerd, onder meer door de oprichting van werkgroepen voor de uitvoering van de relevante aspecten van de akkoorden van Minsk. Deze [werkgroepen] zullen in hun samenstelling een afspiegeling zijn van de samenstelling van de Tripartiete Contactgroep.[25][26]

      Bovendien zijn Duitsland, Frankrijk, Rusland en Oekraïne van plan een toezichthoudend orgaan van diplomaten te installeren om toezicht te houden op de uitvoering van het staakt-het-vuren, dat regelmatig bijeen zal komen.

      Delete
    2. Ik ben benieuwd, wat daarvan precies is uitgevoerd. Ik vermoed weinig tot niets.

      Delete
    3. Voor zover ik weet, niets.

      Delete
    4. Ik kreeg er vragen over , en heb het maar eens opgezocht, maar ik heb het nog niet bestudeerd. ( de Minsk 2)

      Delete
  19. NOOIT iets beters gehoord:

    YT: Tucker: We are are war with Russia

    https://www.youtube.com/watch?v=1PC7DzTRS7A&t=1032s

    ReplyDelete
  20. Draadje bij Security.nl over de blokkade van Russisch Nieuws. Met een vpn schijnt het wel te lukken. Mijn proxy-servers blijken waardeloos.

    ReplyDelete
  21. Minsk agreement in English:
    https://www.unian.info/politics/1043335-militant-leaders-sign-minsk-peace-agreement.html

    ReplyDelete
  22. Leuk:
    Rutte versus Poetin: spit battle uit COJONES 31-01-2015

    https://youtu.be/Y3BtTenuu5M



    Heel leuk: Spitbattle Jeroen Dijsselbloem & Yanis Varoufakis

    https://youtu.be/HXiJ_DMPUeI

    ReplyDelete
  23. Reinier NN
    1 uur geleden
    @Johan Vermeulen Te kort door de bocht. Poetin heeft helemaal niks te zeggen over wat een ander land doet en bij wie die zich wil aansluiten.
    De Navo zelf en de EU ook trouwens zouden hooguit kunnen aangeven dat niet zij Oekraïne zullen uitnodigen....dat staat los van de vraag van Oekraïne zelf.
    Los daarvan. Vraag je eerst eens af WAAROM al die voormalige Warschaupact landen zo graag bij het Westen horen.
    Hiervoor zul je ongeveer moeten beginnen met de geschiedenis (van die contreien) in 1917 ...de revolutie aldaar.
    Gevolgd door bekijken hoe de Russen al die satelliet landen hebben uitgebuit, leeg gezogen ipv die landen gewoon zich economisch te laten ontwikkelen en de burgers genoeg vrijheid geven om zich ook te ontwikkelen (zoals hier in west Europa ...maar dan vanaf 1945). Als de Russen als een goed vader geregeerd hadden weet ik zeker dat geen van die Warschaupact landen de aansluitng met het westen zou willen zoeken.....gezien de grote bodemschatten van Rusland, daarmede onafhankelijkheid tov de rest van de wereld zou dat pact het meest welvarende deel vd wereld hebben kunnen zijn.
    Deze oorlog is dus eigenlijk nog steeds gevolg van de Russische onderdrukking waardoor betreffende lande kostte wat kost NIET meer onder Rusland (Poetin) willen vallen.
    En laat nu net Poetin dat tegen willen werken. Of zijn veiligheids reden geldig is of niet doet er even niet toe want zijn land heeft zelf die haat jegens Rusland en het onafhankelijk ervan willen zijn veroorzaakt.

    ​​

    @Reinier NN ​ @Reinier NN Het communisme is door Lenin en Trotsky met hulp van Duitsland en New Yorkse bankiers in Rusland gestart. Lees Antony Sutton: Wall Street and the Bolshevik revolution. Chapter XI
    THE ALLIANCE OF BANKERS AND REVOLUTION.

    Napoleon 1812, DL 1914 en Hitler 1941 trokken Rusland binnen. In Teheran beloofde Churchill de latere 'Oost-blok' aan Stalin, als hij door zou gaan met de strijd tegen Hitler.
    Het is dus Ònze schuld dat Polen en de Oostblokkers een schamel bestaan hadden: Wij brachten er het communisme en Hiter kwam van bij ons.
    Ik begrijp dat die landen graag westers worden. OK.
    Maar WIJ wilden Oost -Duitsland herenigen. Waarom zou Gorbachov zijn veilige Buffer tegen de altijd weer oprukkende West Europeanen op geven? Het had 26 miljoen Russen het leven gekost om Hitler te verdrijven !!
    Toen beloofden wij: Not one inch to the east. Daarna gaf Gorbachov toe.
    We houden onze belofte niet. Al 20 jaar lang gaan we to the east. We pushen en supporten gekken die atoomwapens willen.We zeggen dat ze bij de Navo mogen komen !
    Het is echt ONZE schuld dat Putin de Oekraine moest binnen vallen. U ziet toch ook hoe verwoestend dit voor Rusland is. Doet hij echt niet als het niet werkelijk van levensbelang is.
    De boosheid van Oekraïners is en complexe zaak. 1500-1800: Arendar systeem. Gruwelijke toestanden. Lees historicus Graetz. 1648 Khmelnytsky opstand. 1932: Wraak voor Khmelnytsky in de vorm van holodomor. 1941 Wraak voor Holodomor door nazi-executies. De Oekraiense nazi's geven de etnische Russen de schuld. Is volledig onjuist. Ze worden aangestuurd door de Nulands en de Kolomoiskyy's: ongeloofdlijk! Lees er over, dan word het duidelijk.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Vervolg:


      Een andere benadering: Amerika wil Rusland al sinds 1992 verder kapot. Zie Dick Cheney, zie Brzezinsky. Al 18 jaar bezig. Nu dreiging met kernwapens. Putin kan echt niet uitstellen. Rusland moet kunnen overleven, dus sphere of influence buffer. Idem: Cuba crisis in 1961. VS dreigde toen met kernwapens als Rusland raketten niet zou wegnemen.
      Putin lost het zonder kernwapens op. Zuivert het land van nazi-lui. Daarna vrij, maar neutraal Oekraiene. Dit is geen blijvende bezetting.
      George Kennan, James Matlock, John Mearsheimer, alle grote namen voorspelden: als de VS met de Nato oostwaarts uit breidt is dat onaanvaardbaar voor Rusland. Dat word oorlog.
      VS reageerde in 1961 precies zoals nu Rusland.

      Maar de VS maakt hier propaganda met simpele slogans: Iedereen is vrij! Je kan de burger alles wijs maken. Weten zij veel. Een buurland van een Grote Macht is niet vrij. Ook Mexico, Canada en Cuba kunnen geen Russische raketten plaatsen.
      Onze journalistiek bestaat niet meer. Code van Bordeaux wordt nooit meer gerespecteerd. Het zijn dus Propaganda kanalen in bezit van de lieden die Rusland al vaak hebben leeg gezogen.
      Als U mee wil praten, stap van de propaganda af en ga àlle bronnen tegen elkaar afwegen.

      Delete
  24. Mark Sleboda zei tegen Grey Zone o a:

    dat in 2015 de Oekraiense soldaten weigerden om tegen de Donbassers te vechten. Maar later zijn ze vervangen door de Azov lieden.
    De Azov soldaten zijn verdeeld over het hele leger en houden de gewone soldaten goed in de gaten: ze zullen hard moeten vechten, anders loopt het niet goed af.

    Oost Oekr soldaten zijn uiteraard minder fanatiek.

    https://www.youtube.com/watch?v=l9RSsvTR06k&t=926s

    ======

    Real News: Max Blumenthal ( 2018 video: https://youtu.be/0txqZUjAp3s

    Andrey Beletsky ( Azov stichter. Nu parlementslid. Tegen ras vermening) is een Neo Nazi leider in het leger van Oekrr.

    Ze willen de witte landen van Europa veroveren. Israel;steunt hen. ( Zoals Israel altijd groepen steunt die de landen willen vernoetigen. Uitgezonderd als ze Israel willen vernietigen,)

    Max: Israel doet het vuile werk voor de VS. Levert wapens aan terroristen, omdat de VS afstand wil: plausible deniability.

    ============

    Marie Therese Ter Haar: "Het viel me in 2011 op dat er heel erg veel Amerikanen waren in Kiev. Enze deelden flyers uit van Hillary Clinton.

    Ik vond het nog wel grappig eerst. Het was opvallend.

    ( Nu begrijpen we dat toen al die wet van 2012- 2013 werd voorbereid: de samenwerking tussen West en Oekr. JV )

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Andrey Beletsky ( Azov stichter. Nu parlementslid. Tegen ras vermening) is een Neo Nazi leider in het leger van Oekrr.

      Ze willen de witte landen van Europa veroveren. Israel;steunt hen.]

      ?????

      Delete
    2. Beletsky werde genoemd in de Max Blumewnthal interview.

      Ik beluister dat terwijl ik iets anders doe, en krabbel later enkele zaken neer die ik me nog herinner.

      Bkumenthal heeft gezegd dat Israel Azov steunt. Maar als je het fijne wil weten moet je even die video afluisteren.

      Delete