Wednesday, January 26, 2022

1221 Aan de Hoofdredacteur. Aangetekend. Wat U moet weten voor U WO3 mee gaat veroorzaken.


Update:  de brief aan de Volkskrant hoofdredacteur staat nu helemaal onderaan en is paars gekleurd.)

Update:  Marie Therese Ter Haar geeft 1.45 uur lang informatie over  Rusland vanaf 1989  tot nu.  Rol Amerika,  Rol putin.  

                                ----------------------------


Dit is wat we al jaren in onze media lezen: 


Putin is slecht want: 

1.  Wij hebben nooit beloofd dat de Nato niet zou uitbreiden.

2. Oekraïne is een vrij land, daar heeft Rusland niks te zeggen.

3. Putin zei zelf dat hij het Grote Rusland weer wil heroveren.

4. Putin heeft al vaak zijn agressie getoond. 


Hieronder in gele markering de vier verwijten die we elke dag in de Westerse Media kunnen lezen, en die bedoeld zijn om een oorlog tegen Rusland te verkopen aan het publiek.

( Persoonlijke noot 1.  zie  onder)

Dit is de onderbouwing van de vier argumenten in mijn brief aan dhr Pieter Klok.

Hiermee wil ik aantonen dat de negatieve verhalen over Putin, die dienen om een oorlog acceptabel te maken voor de Europeanen, niet deugen.  

Vraag 1 is mede beantwoord met teksten van prof. Robert Sakwa.

 AUB, mijnheer Klok, verspreid deze inzichten zodat een oorlog onaanvaardbaar wordt !  


1a.     Nato will not go one inch tot the east.               

Is die belofte nu wel gedaan of niet gedaan?  

Westerse media en politici suggereren altijd dat die toezegging niet werd gedaan. Maar hij staat op beeld en hij staat meermaals in de norulen die Amerika 4 jaar geleden vrij gaf.

De notulen van de vegaderingen met Gorbachov, Baker e.a. wijzen uit dat die belofte minstens tweemaal is gedaan:

Hier àlle notulen Engelstalig.    Hier in Nederlandse vertaling.

 Hier document 5  dat hieronder enige malen wordt geciteerd.  

 PS: Ik heb de originele documenten niet allemaal gelezen.

HIER  journaalbeelden van Genscher en Baker : Not an inch to the east.

 

In document 5 op pagina 6 lezen we:   

“We understand the need for assurances to the countries in the East. If we maintain a presence in a Germany that is a part of NATO, there would be no extension of NATO's jurisdiction for forces of NATO one inch to the east. “   

Ook in doc. 5 op pag 9 bovenaan word het nog eens herhaald:

( Baker) :  “ Assumming that, would you prefer a united Germany outside of Nato that is independent and has no US forces or would you prefer a united Germany with ties to Nato  and assurances that there would be no extension of Nato’s current jurisdiction  eastward ? “

                          

1b.    “Waarom kreeg Gorbachov  ‘not an inch’  niet zwart op wit ?  (Vraag)

 Antwoord van Prof Sakwa:  Het is niet zo dat Rusland te zwak was om de eis te stellen dat ‘Not an inch to the east’  ook in de juni-1990-overeenkomst zou komen.  Rusland had een heel sterk leger en kernwapens. Rusland had de sterkste kaarten. Alles hing van Gorbachov’s toestemming af. Maar door de verwarrende sfeer en vele ‘vergezichten’ is die tekst niet in het juni verdrag gekomen.

In hun boek “A World Transformed” schrijven Bush en Scowcroft  duidelijk wat hun strategie was voor het gesprek op 2 en 3 december 1989 in Malta:

‘We gaan Gorbachov overspoelen met ideëen en  gedachtes zodat hij wordt afgeleid en ons niet zal vragen om een echt verdrag  waarin de zaken voor later zwart op wit worden geregeld’.

Sakwa:   Het verdrag van juni 1990 ging vooral over de Duitse-eenwording.

Dat Verdrag nam toentertijd de plaats in van een pan-Europees Veiligheidsverdag.

Natuurlijk was het een grote fout van Gorbachov dat het niet zwart op wit stond, en het was bizar dat hij in 2014 beweerde dat er geen ‘not an inch’  belofte was gedaan tijdens die onderhandelingen.    De originele notulen wijzen uit dat het meermaals is toegezegd.

Sakwa:  Iedereen was bezig met de Duitse eenwording.  

( Persoonlijke toevoeging 2. Zie onder)

Min 21,  Sakwa:  Er was ook het idee dat de OVSE ( org. Veiligheid en Samenwerking Europa, in het engels : OSCE) als een soort VN zou gaan functioneren.  De Nato zou wellicht in een grotere Institutie worden opgenomen. 

Nog een oorzaak van de verwarring is dat er ook werd gesproken over een heel groot Verdrags-gebied van Vancouver tot Wladiwostok, en in dat  scenario zou de NATO wel uitbreiden.

1c   Gorbachov zegt: "in 1990 is over mogelijke Nato uitbreiding niet gesproken."

Gorbachov eiste dat de Nato niet naar het Oosten zou gaan: het mocht zich niet in de DDR vestigen.  Dat was de eis, anders zouden de Russen hun leger niet uit de de DDR  terug trekken.  En de Nato hield zich aan die regel: het sloeg de DDR over en ging veel verder oostwaarts. 

Juridisch dus niks op aan te merken, maar iedereen begrijpt dat als Gorbachov dit voor  mogelijk had gehouden, dat hij dan nooit of te nimmer akkoord was gegaan. 

Het is met een voorbeeld goed duidelijk te maken: 

A vraagt aan B om zijn duim.  

B weigert, want "straks neemt U ook mijn wijsvinger". 

"Nee" zegt A, ik beloof echt dat ik die wijsvinger niet ga nemen. 

"Nou, vooruit dan" zegt A.   

Daarna neemt B nog 8 vingers weg bij A, maar laat de wijsvinger zitten. 

Ik herhaal wat Sakwa over deze uitspraak van Gorbachov zei: "Natuurlijk was het een grote fout van Gorbachov dat het niet zwart op wit stond, en het was bizar dat hij in 2014 beweerde dat er geen ‘not an inch’  belofte was gedaan tijdens die onderhandelingen.   De originele notulen wijzen uit dat het meermaals is toegezegd. "

( Persoonlijke toevoeging 3. Zie onder) 

                    

1d)   Min 22.40  Aaron Maté:     Putin wilde Navo lid worden ?

Ja, Putin zag het gevaar van een steeds dichterbij komende Nato.  Hij begreep dat die moest worden gestopt òf dat Rusland op een bepaalde manier deel van de Nato moest worden: bijvoorbeeld door  integratie van de Russische Veiligheidsdienst met de Nato.  In 2000 en 2001 waren er niet-officiële gesprekken in Brussel tussen Europa en Rusland, maar toen de Amerikanen daar achter kwamen hebben ze daarover een veto uitgesproken:  ‘Rusland blijft de vijand’, zo besloot de VS.

Min 21: Sakwa scherp:  https://www.youtube.com/watch?v=lBMKhhdg4jk&t=1068s


                          ---------------------------------------------------------------

 


2)  Elk land, ook Oekraïne, mag zelf besluiten wat haar toekomst is.

Ja, met uitzondering van Cuba. Denk aan de Cuba crisis.

En met uitzondering van de Latijns Amerikaanse landen. Denk aan de Monroe Doctrine ("Latijns Amerika is van ons. Geen enkel ander land mag hier macht komen uitoefenen")  Elke socialistische en communistische  regering , ook al was die democratisch gekozen, werd door de VS met regime change verdreven.

En met uitzondering van Yugoslavië, Irak, Afghanistan, Egypte, Libië, Syrië en nog zo'n 30 landen waar de VS achter de schermen de regering heeft verdreven en haar eigen marionet heeft neergezet. (William Blum).  Het woord hypocriet is veel te zwak om de Amerikaanse mantra  'Elk land moet vrij kunnen kiezen' te typeren.  

Prof. John Mearsheimer zegt het heel helder in een ‘rant’ van 3 minuten die hier begint: Als je als land heel dicht naast een Supermacht ligt, dan heb je pech, want dan kun je niet vrij kiezen wat je wil. 

 John J. Mearsheimer, “The False Promise of Liberal Hegemony”  Min 80 – 83  

( scherp)   https://youtu.be/ESwIVY2oimI?t=4810   

(Dit komt uit een zeer interessante college reeks op Yale door Mearsheimer:  'Waarom de VS al die oorlogen voerde na 2000 en waarom ze allemaal verloren werden'. (1) (2) (3) )  

Mocht Rusland in 1996 de vreselijk catastrofale Yeltsin weg stemmen?  Nee, daar stak de VS wel even een stokje voor, zoals o a Time Magazine trots beschreef:  https://thefederalistpapers.org/us/time-magazine-interfered-russia

                          ---------------------------------------------------------------


3)   Putin zei in een toespraak dat het verdwijnen van de USSR een grote catastrofe was en hij wil die catastrofe ongedaan maken. Hij wil de verloren gebieden weer inlijven. We zagen dat in Georgië en Oekraine met de Krim.  

Putin heeft dit één keer gezegd: in een toespraak aan de Nationale Vergadering in 2005.

Hier de hele tekst in het engels. Alinea 6 begint met de veel geciteerde regel:  

Above all, we should acknowledge that the collapse of the Soviet Union was a major geopolitical disaster of the century.

Maar om de betekenis van die regel  te begrijpen moeten we hem in zijn context lezen.

Ik heb de regel uitvergroot en als "citaat" weergegeven.  en ruim van context voorzien, en de bold markeringen zijn van mij: (red)


Putin,  2005:

Ik beschouw de ontwikkeling van Rusland als een vrije en democratische staat als ons belangrijkste politieke en ideologische doel. Wij gebruiken deze woorden vrij vaak, maar geven er zelden blijk van hoe de diepere betekenis van waarden als vrijheid en democratie, rechtvaardigheid en legaliteit in het leven wordt vertaald.

Ondertussen is er behoefte aan een dergelijke analyse. De objectief moeilijke processen die in Rusland aan de gang zijn, worden steeds meer het voorwerp van verhitte ideologische discussies. En die zijn allemaal verbonden met het praten over vrijheid en democratie. Soms hoor je dat het Russische volk, omdat het eeuwenlang gezwegen heeft, niet gewend is aan vrijheid of er geen behoefte aan heeft. En om die reden wordt beweerd dat onze burgers voortdurend toezicht nodig hebben.

Ik zou diegenen die er zo over denken willen terugbrengen tot de realiteit, tot de feiten. Daartoe zal ik nogmaals de meest recente geschiedenis van Rusland in herinnering brengen.

"In de eerste plaats moeten we erkennen dat de ineenstorting van de Sovjet-Unie een grote geopolitieke ramp van de eeuw was."

Voor de Russische natie werd het een waar drama. Tientallen miljoenen van onze medeburgers en landgenoten bevonden zich buiten het Russische grondgebied. Bovendien besmette de epidemie van desintegratie Rusland zelf.

Individuele spaartegoeden werden afgeschreven, en oude idealen vernietigd. Veel instellingen werden opgeheven of onzorgvuldig hervormd. Terroristische interventie en de daaropvolgende capitulatie van Khasavyurt  ( Rusland verloor in feite van de Tsjetsjeense rebellen. HJ)  tastten de integriteit van het land aan. Oligarchische groepen - die de absolute controle over de informatiekanalen bezaten - dienden uitsluitend hun eigen bedrijfsbelangen.

 Massale armoede begon als de normaal te worden beschouwd. En dit alles gebeurde tegen de achtergrond van een dramatische economische neergang, onstabiele financiën en de verlamming van de sociale sfeer.

Velen dachten of leken in die tijd te denken dat onze jonge democratie geen voortzetting was van de Russische staatsvorm, maar de uiteindelijke ineenstorting ervan, de langdurige lijdensweg van het Sovjetsysteem.

Maar ze hadden het mis.

Dat was precies de periode waarin de belangrijke ontwikkelingen in Rusland plaatsvonden. Onze samenleving genereerde niet alleen de energie van zelfbehoud, maar ook de wil tot een nieuw en vrij leven.

      ---------- tot zover de vaak geciteerde plannen van Putin om de oude USSR satelliet staten weer te heroveren --------------------

 (Toevoeging 5)

                          ---------------------------------------------------------------

 

4)  Maar Rusland is wel degelijk agressief:

1  Ze vielen Afghanistan binnen.

2  Ze hebben Tsjetsenië verwoest.

3  Ze vielen Georgië binnen.

4  Ze hebben de Krim geannexeerd.

5  Ze vochten  in de Donbass regio tegen ‘Kiev’.

6  En ze schoten de MH17 neer.

Een lange lijst die ik beknopt zal ontzenuwen.

1)     Afghanistan  (dec.1979). 

 IAfghanistan was een communistische regering die door mujahedin werd aangevallen. De regering vroeg Moskou om hulp en Moskou steunde de legale regering.

NB: De amerikanen hebben later toegegeven dat ze de Mujahedin aanspoorden om tegen Kabul  te gaan vechten, en het Amerikaanse doel was juist om op die manier Rusland naar Afghanistan te lokken en ze zo hun ondergang te laten beleven.  De bedenker, Zbigniew Brzezinsky was  er trots op en vertelde het in

Le Nouvel Observateur, 15-21 januari 1998.  Link Hier.

Citaat: “it was July 3, 1979 that President Carter signed the first directive for secret aid to the opponents of the pro-Soviet regime in Kabul “

 

2)   Tsjetsjenië  1994

Er loopt een grote oliepijplijn langs Tsjetsjenië  naar Moskou.  Graham Fuller ( CIA )  heeft de van nature al opstandige vechtersbazen aangespoord en gesteund om in opstand te komen tegen Moskou. Die oliepijp  kan veel beter naar Turkije lopen dan naar Moskou, was het idee.  Bovendien wilde Dick Cheney  dat ook de Russische Federatie nog verder uiteen zou vallen, dus moslim-terreur kon van nut zijn.     

Op dit moment heb ik geen ‘onderbouwende documenten’ bij de hand, maar in feite deed de VS precies hetzelfde in Yugoslavie: met behulp van jihadisten Rusland aanvallen. (Servië is pro Moskou, en dat moest kapot).   In 2002 beschreef prof. Cees Wiebes precies hoe men dat deed. ( Link) Min. 34 ( Schindler)

Wel een artikel over de jihadisten die opgeleid worden in de Pankisi vallei in Georgia. Dat werd door Graham Fuller georganiseerd.

3)  Georgië.  2008

In voorjaar 2008 zei de VS dat Georgië en Oekraïne zouden worden opgenomen in de Nato. Advocaat Shaakashvili  die in de VS had gestudeerd dacht dat hij door Het Westen zou worden gesteund en liet 147 mensen vermoorden in Noord Ossetië of Abchazië. Een regering die zijn eigen burgers doodt mag volgens het VN leerstuk van Responsability to Protect  worden aangevallen door een buurland, als dat buurland die burgers beschermt tegen hun agressieve  regering.

Dat is wat Putin deed: Hij stuurde een leger Georgiëin om aan te tonen dat dit op moest houden. Dan trok hij dat leger terug en liet een soort blauwhelmen achter om de Osseten enAbchaziers veilig te houden.  De EU deed in 2009 onderzoek en zei:  Ja,  het was Georgië dat met de agressie begon.

HIER  een BBC verslag.    HIER het EU onderzoek.  

4)     De Krim zou zijn geannexeerd. ( 2014)

Op de Krim ligt de enige marine -haven van Rusland die het hele jaar bruikbaar is. Rusland kan niet zonder.  Daarom is die haven ook legaal in gebruik bij de RF, de Russische Federatie, en zijn er legaal 20.000 RF soldaten aanwezig.

Op de Krim wonen etnische Russen en ze waren fel tegen de Maidan opstand.  Er gingen tientallen  bussen met contra-demonstranten naar Kiev, maar die werden door rebellen uit de bussen gehaald en sommigen zijn gedood. Kortom:  de Krim bewoners waren als de dood voor de toekomst.

De Krim heeft een eigen parlement en dat schreef verkiezingen uit. Om die verkiezingen niet te laten verstoren door ‘Kiev’  heeft Rusland toen de ‘Kiev’ kazernes afgesloten, met die 20.000 soldaten. Dat was geen legale actie, maar wel moreel verantwoord als je democratie en mensenrechten  belangrijk vindt.  

De Krim  wilde zich aansluiten bij Moskou. Putin heeft dat geaccepteerd.

Het was dus geen ‘verovering’. En  zelfs ‘annexatrie’ heeft vele negatieve connotaties die hier niet van toepassing zijn.

NB: Donbass heeft later ook verzocht of het bij Moskou mocht horen, ,maar dat heeft Putin afgewezen.

5)   Rusland viel Oekraïne aan in de Donbass.

Dit verwijt wordt vaak gehoord, maar er zijn geen harde bewijzen. Er was zeker veel materiele steun vaanuit Rusland. ( De naam daarvoor is ‘vontorg’) . En mensen als Strelkov waren afkomstig uit het Russische leger. Er zullen zeker meer Russen hebben gevochten, maar men kan niet zeggen dat Rusland de Oekraïne aan viel.

Het is wel zeker dat Kiev zijn eigen burgers van de Donbass met bommen bestookte. Als een regering zijn eigen bevolking aanvalt, dan moet een buurland volgens het VN priciepe van ‘Responsability to Protect’ (R2P)  de burgers in dat buurland beschermen.

In feite was de hulp die Moskou bood : wapens aan de Donbass leveren zodat die zich konden beschermen tegen Kiev. R2P.  Met goede afloop:  in Minsk is afgesproken dat de Donbassers weliswaar deel van  Oekraiene blijven, maar vergaand zichzelf mogen besturen. ( Kiev heeft de ‘Minsk  overeenkomst’ echter niet uitgevoerd)

6)    Putin heeft de MH17 neergeschoten.

Wie de zaak niet volgt denkt dat Putin de MH17 heeft neergeschoten. Wie  het een beetje volgt weet dat hij dat welliswaar niet zelf deed, en mo0gelijk ook niet de opdracht gaf, maar hij had het klimaat geschapen waarin …

Het is heel lang geleden dat ik de MH17 voor het laatst volgde. Dit is wat ik me herinner:

Twee dagen na de aanslag zei John Kerry:  Rusland deed het, we hebben de beelden, de bewijzen.  Maar die bewijzen zijn nooit overhandigd.    Het lijtk dus op een klassike ‘False Flag’: Je pleegt een aanslag met veel bloed en puin, en beschuldigt jouw vijand er van dat hij het deed.

Dit grift jouw vijand in de hoofden van alle mensen op de wereld als een gruwelijk persoon.

( Idem werd gedaan met de moslims op 911: bloed en puin en direct een overtuigend bewijs omtrent de dader:  Barbara Olsen ( CNN)  belde vanuit een gekaapt vliegtuig: Moslimkapers.   De moslims werden als gruwelijk in onze hersenen gegrift.  Dat in 2007  de FBI tijdens de Moussaoui rechtzaak  verklaarde dat dit telefoongesprek van Barbara Olsen met haar man Ted Olson (DG op justitie) nooit kon hebben plaatsgevonden,  heeft niet één burger bereikt.   De Valse Vlag had zijn werk gedaan: de War on Terror kon doorgaan. Al enioge weken na 911 was bekend dat men 7 moslimlanden ging vernietigen. ( Dixit Wesley Clark)  Die behoefte bestond al lang, maar er was een aanslag nodig om het mogelijk te maken.

Dat er wel eens een aanslag kon gebeuren ( bloed en puin) om oorlog mogelijk te maken werd al in het PNAC Report van 1999 geschreven door de Neocons:  pag 68 van 98, Ch. V alinea 7:  Further, the process of transformation, even if it brings revolutionary change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event – like a new Pearl Harbor.

( Diezelfde Neocons zijn nu de drijvende kracht in Amerika om een oorlog met Rusland uit te lokken.)

De media , onontbeerlijk voor wie ten oorlog wil gaan,  zitten in hetzelfde kamp. )  

MH17 heeft dus de kenmerken van een Valse Vlag.

Het bewijs rammelt aan alle kanten:  we zien bij Bellingcat een BUK- raket rijden op 13 juli terwijl langs de weg bomen bloeien die nooit in juli bloeien, maar in maart. Dat soort kleine foutjes..

Dan de Cui-bono check:  Hoe kan Putin nou baat hebben bij het neerschieten van 300 toeristen?

Wat kan er zijn gebeurd? 

= Òf Kiev heeft zelf dat vliegtuig neer geschoten met een eigen Buk raket of met vliegtuigen.  

= Òf het wat tòch een BUK raket uit Rusland, zoals wordt beweerd.  Maar was dat moord of was dat een R2P ingreep die mislukt is?

Vergeet niet dat Kiev haar eigen bevolking bombardeerde, en dat de bommenwerpers zichzelf beschermden door vlak onder een passagiersvliegtuig te vliegen, zodat ze niet konen worden beschoten.  Elena, de vrouw van warlord Motorolla,  heeft enkele weken voor het MH17 ongeluk gebeurde, op youtube gewaarschuwd dat dit gevaar bestond.  Haar verhaal kan ik niet vinden *, wel beelden van het huwelijk. Motorolla is later gesneuveld.  * Ik heb de belden gevonden:  https://www.youtube.com/watch?v=yXcKrn2X1mU  ( De video heeft geen engelse ondertitels meer op deze versie, helaas) . 


Persoonlijke noot 1: 

De kans dat Rusland zelf een oorlog begint is heel klein, maar de meeste oorlogen beginnen met een Valse Vlag aanslag, waarna degene die de aanslag ( op zichzelf) pleegde,  de oorlog kan starten: zijn volk vind het goed, want denkt dat het werd aangevallen. 

Een Oorlog zal voor Europa en voor Amerika desastreus zijn, maar de Neocons hebben heel andere belangen en waren in staat om de oorlogen in Irak, Libië en Syrië door te drukken. Ook oorlogen waar de bevolking van die landen enorm onder leed (terwijl het officieel werd gedaan om hen te helpen!).  Oorlogen waar Amerika straatarm van werd, maar die tòch door gingen: blijkbaar  zijn er machten die er wèl baat bij hebben.    Wie niet onmiddellijk weet wie dat zijn heeft voor zichzelf het bewijs dat hij niet weet wat er werkelijk in de wereld gebeurt, en wie de bepalende machten zijn. 

Persoonlijke toevoeging. ( 2)

Engeland en Frankrijk waren bang voor een sterk herenigd Duitsland.  Er was sprake van een Duitsland als een neutrale Buffer.   Maar James Baker weet Gorbachov te overtuigen dat als de Nato in Duitsland blijft ze (de Nato)  kan controleren of Duitsland  niet gaat bewapenen. Gorbachov stemt in:   “Ja,  na Versailles kon Duitsland toch weer bewapenen en dat liep verkeerd af.”

Ook zegt Baker: En als Europa wil dat de VS vertrekt, hoeft het maar met de vingers te knippen, en dan zijn we weg. Het Amerikaanse volk ziet liever dat we nu al Europa verlaten. ( Doc 5, pag 6)

Persoonlijke toevoeging 3.

Met statistieken en met juridische trucs kun je de wereld veroveren, want je kan mensen totaal op het verkeerde been zetten.  Onze opponenten zijn er in gespecialiseerd.  En wij staan machteloos, zoals dieren en planten machteloos staat tegenover exoten. In hun evolutie hebben ze deze vijand nooit ontmoet. 

Persoonlijke toevoeging 4.

Mearsheimer zegt dat de  vernietiging van Afghanistan, Irak, Libië en Syrië een gevolg waren van dom idealisme: het idee dat als alle landen tot een Democratie zijn gemaakt er overal vrede en welvaart heerst. Mearsheimer toont aan dat dit niet klopt omdat mensen veel liever veiligheid hebben dan democratie en inspraak.  Ik denk dat die 'Democratie' slogan bedoeld was om de westerse mensen hetidee te geven dat dit een onderneming 'Tot nut van iedereen'  was.  Een chiquew vlag op wat in feite een modderschuit is.

Laat ons enige checks uitvoeren: 

1) Cui bono ? 

a. Niet de landen die van hun ondemocratische regring zijn verlost: die mensenzijn in een hel terecht gekomen. 

b. Niet de westerse burger.  Zijn kleinkindern zullen nog betalen aan de rente voo rde staatsschuld die met triljoenen is verhoogd door deze oorlogen. 

c. Toch nog een lichtpuntje: Israel is enkele vervelende buren kwijt en kan nu zonder gedoe zijn Lebensraum vergroten. Volgens het Yinon Plan horen delen van Irak en Syrië ook bij Eretz Israel, dus het kan geen kwaad dat veel bewoners daar al weg zijn gevlucht.  

2) Profiteren alle landen in gelijke mate van deze  Amerikaanse 'Democratie' gift ? 

Nee, opvallend genoeg zijn er heel veenl ondemocratische landen waar de bevolking geen democratie geschonken krijgt.  De vrouwen in Saudi Arabië kregen niks.  De Emiraten blijven zoals ze waren.     

 

Toevoeging 5.

Dit is de engelstalige versie van de bewuste uitspraak:  

Above all, we should acknowledge that the collapse of the Soviet Union was a major geopolitical disaster of the century.

Voor Rusland was de Russische Revolutie veel ingrijpender ( ècht de Ramp van de Eeuw voor het Russische volk: 60 miljoen doden !)  , maar dat kun je niet een 'geopolitieke'  gebeurtenis noemen.

Putin spreekt voor alle hoge politici uit het hele land: 11 tijdzones. 

Niemand van hen heeft 1917 meegemaakt, en vrijwel niemand heeft WO2 bewust meegemaakt.  

Voor dit gehoor is de rampspoed die na 1992 begon 'a major geopolitical disaster'. 

Omdat veel van de ellende voort kwam uit het onafhankelijk worden van de satelieten en de wrijvingen die daar uit voort kwamen, heeft Putin het woord geopolitiek toegevoegd.  Alle ellende in Donbass is een voorbeeld van de ellende. Maar recent zag ik een globetrotter die een 'exclave'  binnen wilde gaan, maar niet werd toegelaten: de exclave ligt in Kyrgizistan en bestaat uit enkele dorpen met een Tadjikse bevolking.  In de USSR tijd was er geen kans dat mensen elkaar te lijf gingen, maar nu wel.  

Hij spreekt voor eigen landgenoten. Maar de speech wordt in Amerika uitgelegd alsof Putin over het verlies van de Satellietstaten spreekt en alsof dat verlies van landmassa en bevolking de tragedie bepaalt.  De tekst maakt duidelijk dat Putin daar niet over spreekt.

Bij herhaling heeft Putin ongeveer het volgende gezegd:

'Wie het niet erg vindt dat het land uiteen is gevallen heeft geen hart. Maar wie denkt dat de USSR zou moeten worden hersteld, die heeft geen hersens.'   

              ===================================

 (Vandaag aangetekend gestuurd aan: Pieter Klok. Capellalaan 65, Hoofddorp) 


Geachte heer Pieter Klok,

Ik heb een ambivalent gevoel ten aanzien van U. 

U hebt  enige malen emails van mij beantwoord, wat ik erg waardeer. 

Maar anderzijds zie ik geen spoortje ‘Code van Bordeaux’ in uw krant.

De Media zijn niet op zoek naar de waarheid.

Ze ‘kennen de waarheid’ en verspreiden die.

Zeker is dat de discussie nergens meer gevoerd wordt.

Zeker is dat De Media ons al vele vernietigende en rampzalige oorlogen hebben ‘verkocht’.

Ik begrijp dat je geen journalist blijft als je tegen de stroom in gaat.  

Maar zouden journalisten begrijpen dat ze na het Midden Oosten en de Oekraïne nu werken aan de vernietiging van hun eigen land?  Laat ons hopen dat ze het inzien.

Er staat veel op het spel. Ook de toekomst van onze kinderen.  

Ik blijf er dus van uit gaan dat U wel degelijk de waarheid wenst te weten. 

Maar dat U er om een of andere manier niet mee in aanraking komt.  

Daarom deze poging om U enige harde feiten onder ogen te brengen. En om er zeker van te zijn dat U die heeft gezien stuur ik de brief eerst aangetekend met de post. Over enkele dagen zal ik het emailen, zodat de Links eenvoudig zijn aan te klikken.

Het mooiste zou zijn als U mij even een emailtje stuurde waarin U zegt dat U de brief per post heeft ontvangen.  Dan mail ik direct de info met aanklikbare links.  

Wat ik U aan bied zijn harde bewijzen die het volgende aantonen:

1.  Notulen waarin James Baker belooft aan Gorbachov dat de Nato geen inch naar het Oosten zou gaan.  EN: Putin die in 2000 en 2001 wil aansluiten bij de Nato , maar de VS die dat blokkeert 

2.  Het argument dat Oekraïne vrij mag kiezen geldt nooit voor buurlanden van de VS. En terecht. Rondom een grootmacht moet een buffer liggen, zodat er niet per ongeluk een wereldoorlog uitbreekt.

3.    Elke dag horen we dat Putin van plan is om de oude USSR satellieten weer in te palmen.  Maar de quote waarmee dit wordt onderbouwd is totaal uit zijn verband gerukt

4.    Putin’s  neiging om landen binnen te vallen word altijd onderbouwd met voorbeelden. Op elk van deze voorbeelden is veel af te dingen: Elke ‘russische daad van agressie’ blijkt te zijn uitgelokt danwel veroorzaakt door de VS.   Ik geef 6 voorbeelden: Afghanistan, Tsjetsjenië, Georgië, de Krim, Donbass, MH117.


Met de oprechte goede wensen van ........... Tel ..... ( geanonimiseerd )

Bijlagen: De ‘bewijzen’ dat het hele anti-Putin narrative  onjuist is.  

 

45 comments:

  1. Replies
    1. Zeker. @JV is 1 van de weinigen die écht iets doet aan situaties, zoals die zich voordoen. Respect !!

      Delete
    2. Dank voor de complimenten, Blik en Wolf.

      Ik hoor het graag.
      Het document is niet perfect: ik ben Georgië vergeten. En de links worden niet allemaal onderstreept etc.

      Deze versie is ook wat langer dan die ik aan Klok stuurde.
      Ik moet een keuze maken: alles op die 'Bekende Verwijten' toespitsen, en niet te veel andere kwesties er vij halen, denk ik.
      Kortom: document is nog in behandeling.

      Denk er welover om het ook aangetekend aan bijv. De NOS te sturen. ( En ander kranten of politiek commentatoren).

      Delete
  2. Goed stuk @JV, ben benieuwd of je antwoord krijgt.

    De NAVO heeft geantwoord:

    [NATO rejects Russia’s ‘red line’], bron: https://www.rt.com/russia/547454-nato-russia-response-stoltenberg/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blijkbaar is tegelijkertijd het antwoord van de V.S. overhandigd:

      [Russia receives US response to security proposals, Envoy delivers American and NATO reactions to Russian offer], bron: https://www.rt.com/russia/547447-russia-us-nato-security-response/

      Uit het artikel:

      [The State Department has reportedly asked Russia not to make its response public. Speaking at the Russian parliament earlier on Wednesday, Foreign Minister Sergey Lavrov said that the ministry would communicate the “essence of their reaction” to the Russian public.

      Lavrov explained that once the American response was received, the Foreign Ministry would work with other departments to give President Vladimir Putin a proposal of further steps concerning Russia’s security.]

      Delete
  3. Ik heb dat RT artikel vertaald ( Dat Sofia hierboven noemt)

    {Waar ik zelf twijfel zal ik mijn vermoeden tussen {} zetten.)

    NAVO verwerpt 'rode lijn' van Rusland

    Bondgenootschap verwerpt belangrijke eis van Moskou om uitbreiding naar voormalig Sovjetgebied te stoppen, en eist in plaats daarvan Russische terugtrekking

    NAVO verwerpt 'rode lijn' van Rusland { Navo mag niet verder uitbreiden}
    De NAVO heeft gezegd dat het "geen compromissen zal sluiten" over mogelijke uitbreiding naar Oekraïne, Georgië en andere voormalige Sovjetrepublieken, omdat dit botst met de "kernbeginselen" van het bondgenootschap, vertelde secretaris-generaal Jens Stoltenberg verslaggevers op woensdag.
    { oorsprong was toch: samen sterk tegen Warschau Pact. Het is een defensief Pact, dat af en toe aanvalt: Yugoslavië, Libië etc. De Kernbeginselen zijn altijd wer anders, lijkt het.)

    De reactie van het bondgenootschap, waarover volgens Stoltenberg alle 30 leden het eens waren, werd eerder op de dag door de Amerikaanse ambassadeur aan Moskou overhandigd, samen met een afzonderlijke schriftelijke nota van Washington.

    De VS heeft Rusland gevraagd de inhoud van zijn antwoord geheim te houden.
    [ Lekker vriendje , die VS: je zit samen aan tafel, en dan gat hij zelf nog iets geheims regelen met de tegenstander…} ( Ik meen dat Rusland ergens al zei dat ze het toch openbaar zou maken. Maar je weet nooit of we danecht de vollewarheid horen van de Russen. }

    Stoltenberg, die een half uur te laat was op de geplande online persbijeenkomst, schetste drie basisonderwerpen die in de NAVO-reactie aan bod kwamen. Een daarvan was het herstellen van de diplomatieke banden tussen de NAVO en Rusland, waarvan hij Moskou verweet dat het die had verbroken. Het andere was de bereidheid van de NAVO om "een dialoog aan te gaan" en "te luisteren naar Russische zorgen," met respect voor het recht van elk land om zijn eigen veiligheidsafspraken te maken. { Deze drie punten zijn precies wat Rusland wil horen, denk ik.}

    Rusland moet zich onthouden van "agressie" tegen NAVO-bondgenoten en zich terugtrekken uit "Oekraïne, Georgië en Moldavië," waar het niet gewenst is, aldus Stoltenberg. { Bedoelt men De Krim ? Dat zal niet gebeuren. Van de rest denk ik dat de mogelijke aanwezigheid als een beswcherming moet worden gezien: R2P }



    ReplyDelete
  4. Ik luisterde vanochtend naaar de laatste Mercouris.

    Mercouris zei eerst altijd dat Sancties voior Rusland geen pijn doen. Maar nu zegt hij dat het Rusland toch een slecht jaar zal geven: inzakkende beursprijzen etc.

    Maar hij denkt niet dat er iets met de gas leveranties zal gebeuren: dat zou te veel ellende geven, ook in Europa.

    Ook afsluiten van Swift zou te veel schade in Europa doen, dekt hij.

    Hij denkt dat het High Tech is die de VS niet meer aan Rusland wil leveren.

    Het is een interessante 67 min durende video van Mercouris.

    Volgens Mercouris is de ecopnomie in Rusland al behoorlijk gediversifieerd door de sancties van 2014. De russen maken zelf chips en vliegtuig fiber etc.
    Allemaal dank zij desancties.

    In een oude Van Rossem zag ik Olaf Koens die sprak over rode kolen uit Nederland die dan 4 dollar kosten: allemaal verleden tijd: Rusland teelt ze zelf.

    White House Briefing Exposes Anti Russian Sanctions as Ineffective
    https://www.youtube.com/watch?v=KSoJmRVS44s

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Ook afsluiten van Swift zou te veel schade in Europa doen]
      Dat gaat zeker niet gebeuren, want dan kan 'europa' de gasrekening aan Poetin niet meer betalen. Of ze moeten vrachtwagens met goud sturen als betaling. Papiergeld is in ieder geval waardeloos.

      En high tech wil Poetin niet meer, omdat alle onderdelen vol gaten en lekken zitten. Micro$oft is niet voor niets in de ban gedaan in Rusland.

      Delete
  5. [Ook afsluiten van Swift zou te veel schade in Europa doen]
    Dat gaat zeker niet gebeuren, want dan kan 'europa' de gasrekening aan Poetin niet meer betalen. Of ze moeten vrachtwagens met goud sturen als betaling. Papiergeld is in ieder geval waardeloos.

    ReplyDelete
  6. [Shoigu and Gerasimov cause serious confusion in NATO (MUST WATCH!)], bron: http://thesaker.is/shoigu-and-gerasimov-cause-serious-confusion-in-nato-must-watch/

    Video is Russisch gesproken, Engels ondertiteld.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, Sofia,
      lijkt me groot nieuws ( ik zag het gisteren kort na jouw publicatie hier) , maar er is verder weinig reactie op in de media..

      Op de video die jij geeft staat een goede reactie van Larchmonter 445. Ik heb hem vertaald DeepL

      Larchmonter445 op 28 januari, 2022 - om 9:23 uur EST/EDT
      Wat Shoigu en Gerasimov de VS en de NAVO voorschotelen, is een oorlogsspel waarvan het Westen nooit had durven dromen dat ze ermee te maken zouden krijgen.

      Rusland heeft de ruimte-land-zee-luchtdreiging over elke regio van de wereld tegelijk verspreid.

      Het leger van de VS en de NAVO kunnen alleen oorlog voeren door eerst luchtoverwicht te bereiken. De middelen voor die strategie komen van vliegdekschepen, lange-afstandsbommenwerpers, UAV's en kruisraketten.

      Rusland ontkracht alles wat het Westen kan verzamelen. Vliegdekschepen kunnen vanaf 1000 km worden geraakt met Zircons. Vliegtuigen van welk type dan ook kunnen niet door de S-400/S-500 luchtafweer heen. Als het Westen aanvalt, zal de Russische EW de communicatie verbreken, waardoor alle elementen ontkoppeld, geïsoleerd en verloren in de verbijstering achterblijven.

      Het oplossen van de uitdagingen die het Russische leger biedt is levensgevaarlijk. Of je kunt verslaan wat de Russen presenteren, of je moet je terugtrekken. De verliezen voor het proberen, voor de poging, voor de loutere kleine test van Russische militaire doeltreffendheid zijn enorm. Schepen zullen tot zinken worden gebracht, duizenden manschappen verloren, honderden vliegtuigen verloren, bases en havens, hoofdkwartieren en depots weggevaagd.

      De VS kunnen het zich niet veroorloven deze uitdaging aan hun eens zo dominante hegemonie aan te gaan.

      Nu het besef doordringt dat het Russische leger nu dominant is en het Westen lam kan leggen, waardoor de mondiale rangschikking van macht, invloed en, uiteindelijk, rijkdom voorgoed verandert, zullen de diplomatieke inspanningen zich richten op een oplossing zonder oorlog.

      Dit is als het moment in de geschiedenis waarop de ridders de messen op de keel van de koning zetten en de Magna Carta kregen, een schriftelijke waarborg van mensenrechten en wettelijke regelingen. 1215 AD was het jaar dat de wettelijke sociale structuren van het Westen vorm gaf. Het was het product van een dodelijke bedreiging die de koning niet kon afweren.

      Het Westen bevindt zich nu in dezelfde onverdedigbare positie.

      Het kan Oekraïne niet verdedigen. Ze kunnen Rusland niet aanvallen (en overleven). Ze kunnen geen economische oorlog winnen. Ze kunnen hun bondgenoten niet verdedigen. Ze kunnen niet winnen. Het spel is bijna uit.

      Wanneer de rest van de wereld het strategische dilemma begrijpt waarin het Westen nu leeft, zullen zij zich van het Westen tot Rusland en China wenden, en de dominante positie van het Oosten versterken.

      De Russische ultimatums zijn in het spel, ongeacht het einde van de diplomatieke gesprekken.
      Ze zijn verschoven van Lavrov's portefeuille naar Shoigu's operationele portefeuille.

      De NAVO zal moeten afzien van haar expansie. Oekraïne zal geneutraliseerd moeten worden. Raketten zullen moeten verhuizen naar de West-Europese bases.

      En alles wat wordt opgelost zal op schrift worden vereeuwigd. Zoals de Magna Carta.

      Delete
    2. FANTASTISCH!!! Dit is wel een heel goed bericht. Straks maar even herbloggen op mijn andere blog. Schijnt 50.000 x per dag te worden bekeken.

      Delete
    3. [Raketten zullen moeten verhuizen naar de West-Europese bases.]

      Die raketten verhuizen ze maar terug naar de V.S., de bezetting van Europa door diezelfde V.S. heeft nu lang genoeg geduurd.

      Delete
    4. [Straks maar even herbloggen op mijn andere blog.]

      The Saker daar "aanprijzen" is geen gek idee.

      Delete
    5. [The Saker daar "aanprijzen" is geen gek idee.]

      Ha, dat heb ik al een paar keer gedaan

      Delete
    6. Als je daar op mijn naam klikt, krijg je alle posten te zien.

      Vraag @JV: Heb ik jouw toestemming om jouw schrijfsels over te nemen? Ik denk alleen dat het niet verstandig is naar jouw blogs te verwijzen, maar dat moet je dan zelf uitmaken. Je kunt dus op het andere kanaal zien, wat ik daar van maak.

      Laat maar zien.

      Delete
  7. Weer Pfizer jicht!!!

    Op 28 december mijn booster gehad. Even de symptomen afgewacht, en na 2 dagen een half pilletje ivermectine, de andere helft 2 dagen later. Eigenlijk slechts 1 dag symptomen: vermoeidheid, brain fog en dat rare verontrustende gevoel in mijn lijf. Alleen de pijn in mijn injectiesite bleef ruim een week. Net als bij de vorige (2e) injectie in juni kwamen de bijverschijnselen, inclusief jicht licht terug na een maand.

    Net als toen ga ik ghet nog 2 weken afwachten voordat ik weer een 2x 3mg kuurtje ga doen. De rationale is dat ik wil afwachten tot ik zekerder ben dat er minder spike protein wordt gemaakt. Officieel zou er al geen spike RNA in mijn cellen meer moeten zijn, maar ik verdenk enkele cellijnen van langer durende productie. En ik heb nog slechts 4 pilletjes levensreddend ivermectine; ik wil daar uiterst zuinig mee omgaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goed nieuws:
      Na 2 maanden! wachten is er een zendingkje Ivbermectine aangekomen. ( Ik zeg niet waar, heb het nog niet in huis. Kas dat het bij mij komt: 95 % ) Had 2 zendingen in beslag genomen !

      Ik heb 30 pillen van 12 mg in die zending, èn Fluvoxamine.

      NB: Op deze site zie je welke de goede vroeg-behandelingen zijn:

      www.C19early.com

      Delete
    2. Mooi, dat er een nieuwe zending doorkomt.
      Ik zag in de gegeven link, dat Melatonine pál onder IVM staat. Dat spul kan je gewoon bij het Kruidvat kopen en schijnt nagenoeg net zo goed te werken.
      Of wordt daar toch iets anders mee bedoeld?

      Delete
  8. Voor wie het interessant vindt:


    Wat ik nu tegen de Corona doe:

    ( Geen vaccins genomen. )

    Elke dag:

    Elke dag 200 microgram vitamine D. Mijn niveau is nu 35 ng/ml ( Kruidvat, potjes met 50 mcg pilletjes zijn erg goedkoop)

    Elke dag een zink methionine + koper ( www.Vitakruid.nl )

    Elke dag 10 mililiter Nigella Sativa ( zwart zaad, of ook Komijn zaad genoemd. ) Fles van 1 liter kost 80 euro. Bij: www.Natuurproduct.com
    Bij de Nigella Sativa moet je ook nog een grote eetlepel honing nemen. ( Ik doe dat meestal niet)

    Elke dag 1 pilletje Quercetine en 1 pillteje zink. ( Internet: www.deonlinedrogist.com )

    Elke dag 2 pillen NAC. ( Alleen in de winter als Corona dreigt. ) www.Vitakruid.com

    Ik gebruik 1 flesje broomhexine ( bij Kruidvat) per week.

    Ik heb in de kamers waar ik verwarm oude koekenpannen staan met water er in: de relatieve vochtigheid moet tussen 40 en 60 zijn, dan blijven de slijmvliezen in de keel op goede conditie, en dat is de eerste afweer tegen corona.


    Onregelmatig:
    Op de even dagen: 1 pilletje jodium. ( Kelpasan van A Vogel )
    Om de 3 dagen: 1 pilletje K2 vitamine.
    Elke zondag: 12 miligram Ivermectine. ( Koop ik in India. Is moeilijk te krijgen. )

    a) Minstens 1 keer per week in een bad van 40 graden , voor 20 minuten, en dan een minuut onder de ijskoude douche.
    b) Liefst vier keer per week 20 minuten op de hometrainer, 20 minuten tot je goed transpireert, en dan 5 minuten onder echt hete douche, en dan 2 minuten in koud bad of onder koude douche.
    A en B zijn koud-warm therapieën die het eigen immuunsysteem wakker schudden en zorgen voor flink wat meer monocyten en andere cellen. In 1918 , tijdens de Spaanse Griep, was dit een heel succesvolle methode.


    Op de dag dat ik denk besmet te zijn doe ik het volgende: Dan neem ik deze extra medicijnen:
    24 microgram Ivermectine, voor 5 dagen achtereen ( Ivermectine is hier nog taboe, maar Paxlovid is toegestaan sinds kort, en is hetzelfde: maar heel duur en zeer schaars)
    1 pilletje Hydroxychloroquine, vijf dagen .
    Fluvoxamine, ik meen 2 pillen per dag, voor 5 dagen ( Komt uit India. Maart kan dokter hier ook voorschrijven)
    Elke 2 uur een gram vitamine C. ( of vijf sinasappelen, om de drie uur een sinasappel)
    Elke dag twee eetlepels vlierbessensap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik denk dat Melatonine er ook bij hoort.
      Ik heb ze al van jet kruidvat, maar misschien moet ik PR hebben: prologued release.
      Die zijn wel erg duur: https://nl.treated.com/slapeloosheid/circadin?data1=wct220128190401vc1n0&#apotheek

      In de tabel C19early geeft melatonine wel een eerg goed resultaat bij corona.

      Delete
    2. Ik zou, voordat je aan de beschreven actie in de laatste alinea gaat beginnen, maar even contact opnemen met je huisarts, of die de juiste doseringen wil doorgeven. In dit soort zaken is zelf dokteren toch een beetje heftig.
      In ieder geval: succes, maar laat het niet zover komen. Ik denk, dat de dreiging nu een stuk is afgenomen, dat het 1e Covid-19 virus inmiddels is verworden tot de huidige variant, die een stuk minder gevaarlijk is.

      Delete
    3. [dat het 1e Covid-19 virus inmiddels is verworden tot de huidige variant,]

      De eerste variant bestaat niet meer, wat er nu op de IC in het ziekenhuis ligt, is volgens Gommers het restje besmettingen met Delta. Met de huidige variant is opname op de IC een zeldzaamheid, ook opname in het ziekenhuis is echt stukken minder. Het is of nu al of binnenkort een gewoon verkoudheidsvirus geworden net als de andere 4 (nu bekende) coronavirussen.

      Delete
  9. Replies
    1. Ja, dit artikel heb ik al jaren in mijn arsenaal.

      Verbaast me wel dat deze joodse site het laat staan.

      Zojuist bij toeval het boek van Gerard Menuhin nog eens even in handen gehad ( Ik heb wel boeken, maar ik lees ze zelden)

      Mijn oog viel op enkele pagina's die erg lijken op wat er momenteel gebeurt:
      Dat men Oekraine ( toen Polen) gebruikt om de opponent heel boos te maken, zodat hij op een bepaald moment gaat aanvallen.

      Ik zal die hieronder pasten.

      Delete
  10. TELL THE TRUTH & SHAME THE DEVIL | 137

    GERMANY
    After 18 protests at ministerial level against the treatment of the
    German minority in Poland; after countless meetings, memorandums of understanding, statements of intent and démarches since
    1933, at which one proposal after another was presented to Poland,
    and in which Germany made concessions which no Weimar Republic government would have made, and renounced possessions to
    which it had had cultural ties in some cases since the 1st century
    (e.g. Silesia—“Germanic Lugii tribes were first recorded within Silesia in the 1st century”—Wikipedia), Germany still strove until the
    end of August for a solution which would preserve peace through
    compromise, and yet fulfill basic German requirements regarding
    majority German-populated territory and access to it, and put a stop
    to the homicidal abuse of the German minority. August 31, Berlin,
    10:00: Swedish mediator Birger Dahlerus and Sir George OgilvieForbes, Chargé-d’Affaires at the British Embassy, read the text of
    Hitler’s 16-point memorandum to Polish ambassador Lipski at the
    Polish Embassy. Lipski reacted with complete indifference:
    Why should I show even the slightest interest in German
    notes or offers? I have no cause to negotiate with the German government. I have lived now for five years in this country and I know
    exactly what is happening here. If it should come to war between
    Germany and Poland, a revolution will break out in Germany and
    Polish troops will march on Berlin. (Birger Dahlerus, Der Letzte
    Versuch, Munich, 1948, p. 110)
    So the outbreak of hostilities did not need any further incitement from those, in the background, who had been responsible for
    the impossible international conditions in the first place.
    It’s a shame that one has to make war because of a drunken
    fellow (Churchill), instead of serving the enterprises of peace, like
    art. (Henry Picker, Hitlers Tischgespräche, March 21, 1942, p. 177)
    ***
    “[N]othing is more certain that every trace of Hitler's footsteps, every stain of his infected, corroding fingers will be sponged
    and purged and, if need be, blasted from the surface of the earth.’
    (Churchill speech to Allied delegates, June 12, 1941)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 138 | TELL THE TRUTH & SHAME THE DEVIL

      Compare with:
      There never was a war in history easier to prevent by timely action than the one which has just desolated such great areas of the
      globe. It could have been prevented in my belief without the firing
      of a single shot, and Germany might be powerful, prosperous, and
      honored today; but no one would listen and one by one we were
      all sucked into the awful whirlpool. (The Sinews of Peace, Churchill
      speech, March 5, 1946)
      This breath-taking hypocrisy implies that a kind of passivity and
      powerlessness prevailed, which were uniquely responsible for the
      outbreak of war. In fact, as we know now, the principal voice for peace
      was Hitler’s, expressed in one peace offer after another, culminating
      in Rudolf Hess’s flight to Scotland on May 10, 1941. Hess was incarcerated in Spandau Prison from 1946 until 1987, when he was murdered by his jailers as a consequence of Gorbachev’s suggestion that
      he be released. (Dr. Olaf Rose, Geheimakte Hess, 2004) Evidently, the
      danger was too great that Hess could reveal the truth behind his peace
      mission and his treatment at the hands of the Allies.
      Germany will be perfectly ready to disband her entire military
      establishment and destroy the small amount of arms remaining to
      her, if the neighbouring countries will do the same thing with equal
      thoroughness. (Hitler speech before parliament, May 17, 1933)
      ***
      Even if Hitler at the last moment would want to avoid war
      which would destroy him he will, in spite of his wishes, be compelled to wage war. (Emil Ludwig Cohen, The New Holy Alliance,
      Strasburg, 1938)
      ***
      It is our task to organize the moral and cultural blockade of
      Germany and disperse this nation. It is up to us to start a merciless
      war. (Bernard Lecache, Ukrainian Jewish immigrant, member of
      the Communist Party and the Grand Orient of France, founder of
      LICRA—Ligue Internationale Contre le Racisme et l’Antisémitisme,1927—The Right to Live, December 1938)
      ***
      When the National Socialists and their friends cry or whisper
      that this [the war] is brought about by Jews, they are perfectly right

      Delete
    2. Hioerboven dus twee opvolgendfe pagina's iit het boek van de zoon van de wereldberoemde joodse violist, Yehudi Menuhin: Gerard Menuhin.

      Het is eenvreemd boek: als een groot aantekenboek. Geen hoofdstukken. Allemaal citaten en foto's en korte verbindende teksten.

      Delete
    3. Het staat hier op de laptop, ik heb het een hele tijd geleden gedownload maar nog geen gelegenheid gehad het te lezen.

      Delete
    4. In heb boek worden stukjes tekst gecentreerd geplkaatst.

      Dat valt weg als ik het hier plak.

      Volgende keer zal ik het beter doen.

      Waar het omgaat: Hitler wilde echt geen oorlog,maar werd getart engetreird. Dat zien we nu ook met Putin.

      Putin vraagt maar één ding: VREDE.

      Hij krijgt het niet . Wordt als agressor afgeschilderd.

      Nu is hij sterk en hij weet: als ik die raketbases laat plaatsen, dan worden we ongelooflijk bedreigd Danis het te laat.

      Dus nu EIST hij vrede.

      Maar als je de media leest denk je dat er een schurk is die een land wil inpikken.

      TRIBUNAAL !! Voor alle leugenaars die WO3 dichterbij brengen.


      Delete
    5. [Waar het omgaat: Hitler wilde echt geen oorlog,maar werd getart engetreird. Dat zien we nu ook met Putin.]

      Klopt. Het is ook niet voor niets dat het Westen Putin als Hitler afschildert. Ze houden niet zo van leiders die er echt voor hun volk zijn en die de centrale banken eruit knikkeren (Hitler) of aan banden leggen (Putin) of dit zelfs maar voorstellen (Gaddafi).


      [Maar als je de media leest denk je dat er een schurk is die een land wil inpikken.]

      Precies zoals de geschiedenisboeken. Er klopt gewoon niet veel van, we zien nu in real time gebeuren wat er ook eind jaren dertig gebeurde.


      Delete
  11. @ Sofia,

    leuk dat je dit boek ook hebt !

    Het staat inderdaad ook op internet:
    https://abundanthope.net/artman2/uploads/1/menuhin-gerard_tell-the-truth-and-shame-the-devil.pdf

    Als je dat download en naar pagina 137 gaat, dan leest dat heel wat gemakkelijker dan mijn 'geplakte pagina's "

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb het indertijd gedownload omdat jij er bij @Blik over schreef maar ik heb meer boeken om te lezen op het lijstje staan dan dat ik tijd heb om dat te doen (helaas want ik lees graag). Ik zal straks de laptop er even bij pakken en de pagina's opzoeken.

      Delete
  12. ( Ik heb de eerste pagina vertaald en leesbaar gemaakt. Je ziet dat er steeds Duitse burgers werden vermoord in Polen.

    Ik hoorde dat Putin zei dat er nu ook volop Russen worden vermoord in Donbass. Maar ik weet niet of dat waar is.


    DUITSLAND

    Na 18 protesten op ministerieel niveau tegen de behandeling van de Duitse minderheid in Polen; na ontelbare vergaderingen, memoranda van overeenstemming, intentieverklaringen en demarches sinds 1933, waarbij het ene voorstel na het andere aan Polen werd voorgelegd, en waarin Duitsland concessies deed die geen enkele regering van de Weimarrepubliek zou hebben gedaan, en afstand deed van bezittingen waarmee het culturele banden had, in sommige gevallen sinds de 1e eeuw (b.v. Silezië-"Germaanse Lugii stammen werden voor het eerst vermeld in Silezië in de 1e eeuw"-Wikipedia), streefde Duitsland nog tot eind augustus eind augustus naar een oplossing die de vrede zou bewaren door compromis, en toch zou voldoen aan de Duitse basisvereisten betreffende en toegang tot het door de meerderheid van Duitsland bevolkte gebied, en een einde zou maken aan het moorddadige misbruik van de Duitse minderheid.

    31 augustus, Berlijn,
    10:00: De Zweedse bemiddelaar Birger Dahlerus en Sir George Ogilvie-Forbes, zaakgelastigde van de Britse Ambassade, lezen de tekst voor van Hitlers 16-punten memorandum aan de Poolse ambassadeur Lipski op de Poolse ambassade. Lipski reageerde met volledige onverschilligheid:
    ======
    " Waarom zou ik ook maar de geringste belangstelling tonen voor Duitse notities of aanbiedingen? Ik heb geen reden om met de Duitse regering te onderhandelen. Ik woon nu vijf jaar in dit land en ik weet precies wat er hier gebeurt. Als het tot een oorlog komt tussen Duitsland en Polen, zal er een revolutie uitbreken in Duitsland en Poolse troepen zullen Berlijn binnenmarcheren."

    Uit: (Birger Dahlerus, Der Letzte
    Versuch, München, 1948, p. 110)
    ========

    Het uitbreken van de vijandelijkheden had dus geen verdere aansporing nodig van diegenen, op de achtergrond, die verantwoordelijk waren geweest voor voor de onmogelijke internationale omstandigheden. Het is een schande dat men oorlog moet voeren vanwege een dronken kerel (Churchill), in plaats van de vredesondernemingen te dienen, zoals kunst.
    (Henry Picker, Hitlers Tischgespräche, 21 maart 1942, p. 177)

    ***

    "Niets is zekerder dat elk spoor van Hitlers voetstappen, elke vlek van zijn besmette, corroderende vingers zal worden gesponst en gezuiverd en, indien nodig, van de aardbodem geblazen.

    (Toespraak van Churchill tot de geallieerde afgevaardigden, 12 juni 1941)

    ReplyDelete
    Replies
    1. NB : Het bov4enste citaat komt uit een boek van 1948.

      Ron Unz zegt dat hij er achter is gekomen dat de echte gerenommeerde historici van de VS ( mensen die tussen 1930 en 1947 heel groot waren) vewel positiever over de rol van Duitsland schreven. maar ze verloren hun professoraat, hun columnisten job en in feite hun podium. Ànder e schrijvers werden groot gemaakt in de media en door uitgeverrs: schrijvers die de rol van Duitsland zo negatief mogelijk beschreven ( of verzonnen ? )

      Daarom hecht ik wel waarde aan deze Birger Dahlerus.

      Delete
    2. [Je ziet dat er steeds Duitse burgers werden vermoord in Polen. ]

      Ja, dat was de reden dat Hitler uiteindelijk wel in moest grijpen. Uit andere bronnen blijkt dat er ook vanuit Polen naar Duitsland werd geschoten maar dat Duitsland daar lang niet op reageerde. Polen is niet zo onschuldig in het ontstaan van dat conflict als ze vandaag de dag doen voorkomen.

      Delete
    3. Ik zie nu: deze Dahlerus was uit Zweden, een neutraal land, en hij was een soort bemiddelaar. Hij kon na de oorlog duis schrijven wat hij wilde, maar hij schreef pro de verliezer. Tegen de stroom in. Dat zal zijn carriere en toekomst niet bevorderd hebben.
      Ik denk dus dat het klopt wat hij zegt: Hij kòn het weten, en hij won zelf niks met wat hij zegt.
      Korom: een bron met hoge betrouwbaarheids graad.

      Zoals Steven Plocker ook een hoge betrouwbaarheid heeft. Vanwege dezelfde redenen: hij won niks met zijn uitlating,. integendeel.

      Delete
    4. @Sofia,

      de Polen werd een rad voorogen gedraaaid.
      Door de bankiers of de Amerikanen of wie dan ook.

      Maar als jou een rad voor ogen word gedraaid, danm maakt het je nog niet onschuldig.
      Daarom stuur ik mijn kritiek aangetekend naar de hoofdredacteur (en) : zodat ze later niet kunnen zeggen: "Niemand heeft me dat ooit gezegd."

      Delete
  13. Belangrijk:

    We kunnen nu alternatieve artsen bellen voor een goed consult.

    De groep rond dr Elens meldt:

    Sinds oktober 2020 zijn er via de website van zelfzorgcovid19.nl maar liefst 3301 hulpvragen binnengekomen welke zijn opgevolgd door een groep van artsen en apothekers.

    De artsen hebben een protocol ontwikkeld wat zeer effectief heeft gewerkt voor (vroeg)behandeling van COVID19 : ruim 94% van de nagebelde patienten, die <= 14 ziek waren, gaf aan beter geworden te zijn na de telebehandeling in slechts 6% van de gevallen werd de situatie niet beter of verslechterde.

    Dit behandelprotocol wijkt echter af van de richtlijn van het NHG en daarin zag de inspectie IGJ reden om boetes aan te kondigen en in één enkel geval ook daadwerkelijk op te leggen. Leden van de artsengroep, gesteund door de ANBB en patienten en nabestaanden, zijn echter volledig overtuigd van de werking van het protocol en spanden daarom een kort geding aan tegen het NHG wat helaas werd verloren. Momenteel is een hoger beroep in voorbereiding.

    De behoefte binnen de artsen- en apothekersgroep ontstond om zich te organiseren en bovendien een geheel nieuwe aanpak voor behandeling van diverse ziektebeelden te lanceren : consulten op afstand door artsen die zich hebben gespecialiseerd op een aantal acute en chronische ziektebeelden welke door de reguliere (eerstelijns)zorg niet of onvoldoende worden herkend/erkend en waar vanuit de NHG protocollen nauwelijk/geen effectieve behandeling voorhanden is.

    Dit alles heeft erin geresulteerd dat op 27 Januari 2022 het Nederlands Teleartsen Genootschap – NTG – is opgericht.

    https://zelfzorgcovid19.nl/artsen-en-apothekers-richten-nieuwe-beroepsgroep-op-ntg-nederlands-teleartsen-genootschap/

    ReplyDelete
  14. Op Moon of Alabama staat een interessante analyse:

    https://www.moonofalabama.org/2022/01/why-washington-will-soon-dump-ukraines-president.html

    ( Ik heb het 1 keer gelezen, half slapend, dus samenvatting zou kunnen falen)

    Het gaat allemaal om China. Dat wordt omringd door US bases.
    De VS wil iedeeenaan boord tegen China.

    In Oekraine is dit aan de hand:
    De VS eist dat Zelenski de Donbas aan valt, want dat geeft het alibi om de sancties afte kondigern en Rusland verder te isoleren.
    Maar Zelenski weet metzekerheid dat hij zal verliezen en dat noiem,and hem komt helpen. Hij begrijpt nu dat hij wordt misbruikt, opgeofferd, en hij weigert.
    MoA denkt dus dat Zelenski zal worden vervangen... Poroshenko?)

    In feite wil Amerika zowel rond China als rond Rusland een isolatie ring leggen: met militaire bases, maar ook met sancties.
    'Ciontainment': indammen van de vijand.

    Daarvoor hebben ze Europa nodig.
    En om Europa aan haar kant te krijgen moet dat bang zijn voor Rusland.
    En om die angst te krijgen MOET Putin een aanval doen op Oekraine.

    Maar Zelenski weet dat het niet goed af zal lopen voor hem, en weigert.

    Interessante analyse.
    Ik ga het vertalen en op mijn blog zetten denk ik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bovenstaand stukje was een eerste,snelle weergave.
      Op Blik las ik over het artikel van De Saker.

      Hieronder heb ik beide artikelen gecombineerd en samengevat.

      Delete
  15. Heel belangrijk artikel van De Saker.
    En heel goed artikel op Moon of Alabama.

    Ik zal ze heel kort samenvatten:

    Het gaat allemaal om de poging van Amerika om Alleenheerser te blijven.

    Voor dat doel moeten China en Rusland worden omsingeld door Amerikaanse bases ( Encirclement).En moeten die landen als Gevaarlijke Dreiging worden afgeschilderd en kort gehouden worden: containent.

    In Oekraine is dit aan de hand:

    De VS eist dat Zelenski de Donbas aan valt,
    Dan is er kans dat Rusland te hulp komt aan de Donbassers.

    Dat geeft dan het alibi om de sancties af te kondigen en Rusland verder te isoleren. En het maakt de Europese landen bang voor Rusland zodat die zich aan de zijde van Amerika scharen.

    Maar Zelenski weet zeker dat hij zal verliezen en dat niemand hem komt helpen. Hij begrijpt nu dat hij wordt misbruikt, opgeofferd, en hij weigert !

    Bonje in de tent!

    Zeer bijzonder: Het Westen roept en schreeuwt dat Rusland erg bedreigend is t a v Oekraiene, en Zelenski zegt: 'Valt wel mee."

    MoA denkt dus dat Zelenski zal worden vervangen.


    Dus om Europa aan haar kant te krijgen moet dat heel bang zijn voor Rusland.
    En om die angst te verkrijgen MOET Putin een aanval doen op Oekraine.

    Twee problemen: Zelenski werkt niet mee, en Putin werkt ook niet mee.

    Dus wat gaan de drijvende Neocon krachten doen? (De lui die ook al 911 pleegden en mogelijk MH17)

    Die gaan weer maar eens een Valse Vlag aanslag plegen.

    En daarna schrijven hun neefjes onze kranten vol en gaat ons brave publiek achter de Grote Criminelen staan.

    Want een volk leest niet. Een volk denkt niet na. Een volk laat zich naar elke hoek van de kamer sturen met bloed en puin. Àls de Media het stuur goed bedienen.

    Dat loopt dus niet goed af met ons.

    Zoals Voltaire al wist en schreef in 1791 : Ooit zullen de joden de mensheid vernietigen.

    Hij zag toen al dat de haat voor de ander hen in de genen zit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De Saker: https://thesaker.is/panic-and-chaos-is-clearly-stetting-in-as-the-west-fears-peace-above-all-else/

      Moon of Alabama: https://www.moonofalabama.org/2022/01/why-washington-will-soon-dump-ukraines-president.html

      Delete
  16. Blik schrijft:
    [False-flagplegers om Rusland erin te luizen, zijn geen vrinden van genoemd tweetal.]

    Ik denk het wel.

    Ik zal de Saker citeren ( iemand die elke vorm van antisemitisme veroordeelt, maar wel zegt en schrijft dat de Zio-Necons alle ellende veroorzaken, al heel hele heel lang. En hij toont het ook aan.)

    Citaat: Vertaald.

    Er zijn tekenen dat de ergste nachtmerrie voor de neocons misschien toch bewaarheid wordt en Rusland niet gedwongen zal worden de Oekraïne binnen te vallen.

    Wat doen neocons als ze in paniek raken? Juist - valse vlag operaties: dat is waar MH-17 over ging. En de Skripals. En de "chemische aanvallen" in Syrië. En Navalnyi. En zo veel anderen dat ik ze hier niet zal opnoemen.

    We kunnen er zeker van zijn dat ze het zullen proberen, wat onzeker is, is of ze zullen slagen.

    Dit zijn dezelfde mensen die 9/11 hebben gedaan, en ze zijn letterlijk tot *alles* in staat, inclusief een vuile bom in het centrum van Kiev, een nucleair ongeluk in Oekraïne waarvan Russische "saboteurs" of raketten de schuld krijgen, nog een burgervliegtuig (of schip) vernietigen a la MH-17, een verdomd vliegtuig opblazen - noem maar op: als het verdorven, slecht, lelijk en gebaseerd op beschuldigingen maar nul bewijs is - weet je dat het de neocons zijn die ermee bezig zijn.
    --
    Komt uit de link die Sofia gaf: https://thesaker.is/panic-and-chaos-is-clearly-stetting-in-as-the-west-fears-peace-above-all-else/

    --------------

    Dan die goede oude dokter Campbell die al twee jaar elke dag 1 uur TV maakt in zijn eentje.
    En veel te positief over de Overheid is. Maar als het echt te bar is, dan vertelt hij wel de waarheid.

    De arme man word nu door een joodse Rachel Schaer zwart gemaakt dat het ongelooflijk is: Ze liegt dat ze barst en beweert ook nog dat ze haar artikel met Campbell heeft doorgesproken.

    We worden dus allemaal bedreigd door dezelfde mensen die hier door Eddy volop worden verdedigd, en Oligarch zoekt overal de oorzaak, maar de joden die zijn er van uitgezonderd : Blank ,zwart, rijk, arm, Paus, zwarte Paus, Rockefeller, Oligarchen, Illuminatie. Iedereen is de schuld, volgens Oligarch. Maar joden dat zijn aardige mensen.

    Dat wij in een Joods Universum leven schijnt niemand te doorzien.
    De Media zijn geheel en toaal in Joodse handen.
    Die eignaars zijn blijkbaar het spoor zomaar toevallig bijster, want 'de joodse bestuurders en eignaars steken geen poot uit om de Media terecht te wijzen. Om de leugens te corrigeren. Om de zwartmakerij te stoppen Om de scheve berichtgeving te corrigeren.
    Natuurlijk zijn ze niet in de war: dit is HUN agenda.
    De leugens zijn een joodse aanval op ons allen.

    Dan weet je wiens agenda we hier zien uitrollen: de joodse agenda.

    Zuckerberg en Sandberg zijn joods, Brin en Page van Google: Joods. Etc etc etc.etc. En maar censureren.

    Beste Blik, als jij het niet wil zien, OK. Moet je zelf weten. Maar besef wel in welke wereld je jouw kinderen laat leven. En dat je òf te lui was òf niet slim genoeg òf te laf om hen te verdedigen.

    Blik schrijft:
    [Onnodig continue de confrontatie zoeken? Liever niet.]

    WEL NODIG.

    Maar je zal het pas doorhebben als ze weer een Valse Vlag plegen ( de zoveelste) en als er een gigantische anti-Rusland stemming zal zijn en als de economie volledig in de goot beland en het gas en de energie onbetaalbaar zal zijn.

    Dan pas zal je denken: Ja, toen had het misschien nog gekund.

    Want je bent machteloos. Je staat alleen.

    De Massa weet NIKS. Is zeer dom. Zeer lui. En wordt volledig gestuurd door emoties: BLOED en PUIN die meteen aan iemand worden toegeschreven. In dit geval aan Putin.

    Let maar op: ze gaan het in elk geval proberen.

    Dus moeten wij het NU van de daken schreeuwen.

    Maar jij denkt nog dat wij het hier op dit blogje gezellig moeten houden.
    Niet als je dat met de dood moet betalen.
    Dan moet je de handlangers van de man met de zeis aanwijzen en bij de naamnoemen.
    "Tell the truth and shame the devil" zegt Gerard Menuhin.

    ReplyDelete