Monday, November 29, 2010

41. De goede kanten van de Islamitische samenleving.

Mij is vaak gevraagd: wat zijn nu de goede kanten van de islamitische samenleving ? 
Ik heb er een paar op een rij gezet: 


a) Het goede van de islamieten is dat ze niet in allerlei landen wonen en daar de lakens uit delen. ( Joden doen dat we. Al eeuwen lang. Heel vaak met funeste gevolgen voor die landen.)

b) Het goede is dat ze niet van andermans arbeid leven. Ze drukken geen geld dat ze vervolgens uitlenen tegen 5% aan mensen die ze bewust onnozel houden.

c)  Het goede is dat ze niet een vreemd volk (de Amerikanen) voor hun wapentuig laten betalen ( 3 miljard$ per jaar) en ook niet dat volk geld laten betalen om hun vijanden te appeasen ( 2 miljard $ voor Egypte per jaar).
Ook laten ze een ander land niet hààr oorlogen voeren ( Amerika ) voerde de Irak oorlog voornamelijk ten bate van Israel)

d)  Ze pogen de dader te straffen, en niet het slachtoffer.( Middels de Sharia).

e)  Ze zijn niet bezig met het vergaren van steeds meer geld. Als de wereld aan CO2 en atoombommen ten onder gaat is dat niet hùn schuld.

f)   De verschillen tussen man en vrouw, die door de natuur gegeven zijn, worden niet verloochend. De taakverdeling is duidelijk. Dat zal niet voor elke man en vrouw prettig zijn, maar voor de meerderheid is het een rustgevend stukje cultuur. ( Ja, ja, hier is veel kritiek op mogelijk. Maar de voordelen mogen ook wel eens genoemd worden. 

Ayaan  heeft ooit in de krant geschreven dat veel moslima's de voorkeur geven aan de duidelijkheid en de beperkte vrijheid in het moslim-moederland, en de grote vrijheid bij ons moeilijk vinden.)

g)   Hun cultuur kent niet de verloedering die bij ons normaal is geworden. Daar geen blote vrouwen op het scherm, geen porno in de kiosk en geen taalverloedering. Sex behoudt nog iets van zijn private aspect, zoals het hoort. Sex is niet door de commercie ontheiligd.

h)   Hun muziek is vermoedelijk van een redelijk niveau. De zang is soms kunstig, en een zangeres als Oum Khaltoum is absolute wereldklasse. Minstens niveau Sinatra of Billy Holliday.
En wat zo goed is: hun commerciele kletskoek is ook nog om aan te horen. Dat kun je van veel westerse muziek niet zeggen.

i)  Ze zijn niet proselytisch bezig. Ik ben dit jaar nog wel aangesproken door enkele christenen die me wilden 'bekeren', maar nooit door een islamiet.

j)  Het is een erg vredelievende godsdienst. Natuurlijk zijn er wat jonge opstandige lieden die her en der een aanslag plegen, maar dat is totaal niets als je bedenkt wat wij allemaal aan deze mensen hebben aangedaan. Die aanslagen zouden wel tienvoudig moeten zijn als je weet hoeveel de arabieren te lijden hebben onder de uitbuiting van Big OIl.

k)  Kortom: als de hele wereld uit islamieten bestond, zou alles gemoedelijker toe gaan. Geen haastje repje. Niet de Mammon als maat der dingen. Geen muziek voor het geld, maar voor de schoonheid.
We zouden wel meer armoede hebben, en er zouden veel mensen sterven door onvoldoende medische zorg, Dat wel.
Maar ze sterven binnen hun familie, en niet in een vreemd bejaardenhuis met vreemde mensen om hen heen die hen kwellen en soms bestelen.
Interessant in dit verband : Aaron Russo (op 9 minuten) legt uit waarom womens liberation werd bedacht: de Power Elite wanted to tax 100 % of the population.

Doordat rente problematisch is in de islamitische cultuur, is er een rem op de geldcreatie. Dat betekent dat het leven eenvoudiger blijft. Met zijn voor en zijn nadelen. 
Geld en luxe zijn heel aantrekkelijk en wie de kans krijgt zal er naar streven. 
Ook moslims natuurlijk. Maar hetzelfde gerld voor suiker en alcohol. 
En wat levert die overvloed aan suiker en alcohol ons nu uiteindelijk aan levensgeluk op ?

No comments:

Post a Comment