Sunday, March 08, 2020

977 Het Coronavirus..... Wanhopige waarschuwing aan de Bubble


Geachte dames en heren,
Zelfs als ik de parameters voor besmettelijkheid en fataliteit van het RIVM  gebruik en door reken zien we dat de ramp nu onvermijdelijk is.
Er zijn veel epidemiologen en virologen die dat ook al weken zeggen, maar blijkbaar is de confirmation bias onder de verantwoordelijken zo sterk dat ze maar niet kunnen zien wat er onder hun ogen gebeurt.
Ik sta machteloos.  Maar één belofte wil ik U wel doen:  ik stel een miljoen euro beschikbaar voor de juridische vervolging van allen die ons met deze ramp hebben opgezadeld.  Ik laat het in mijn testament zetten, zodat het in elk geval geregeld is.
Het kan misschien geen kwaad  om ten halve te keren. Ik raad het U aan.
  

Met vriendelijke groeten,  

( Naam en adres )


Hieronder volgt het Word document waarin ik nogmaals probeer het uit te leggen. 

Naar aanleiding van  het interview met Pieter Klok.

Goedendag, Volkskrant en andere de media,


Ik volg ‘het virus’ sinds 25 januari.

Het ziet er somber uit omdat iedereen – het RIVM, de politici en de  media -  nog steeds de ernst onderschatten.  

Dat is verbazend, want de parameters die het RIVM  gebruikt en die ook  in de Volkskrant staan tonen juist aan dat dit geen gewoon griepje is.
Tenzij voor U de hieronder staande blauwe getallen ( ziekte en dood bij griep)  gelijk zijn aan de rode getallen ( ziekte en dood bij  Covid-19)

Bij griep besmet één persoon 1,38  anderen.  Na 20 cycli van besmetting (20 weken)  kregen 178 mensen griep. En  0.1%  stierf er  aan 0 doden .

Bij Corona is de besmettelijkheid 2 volgens het RIVM.   Na 20 weken (zonder enige maatregelen)  zijn er 2 miljoen ziek.
Van hen sterft 2% , ofwel 40.000 doden.

Maar die 2 % geldt alleen als we zo’n 260.000 Intensive Care Units  èn  260.000 hoog gekwalificeerde IC verplegers  hebben om  de 13%  te helpen die zeer ziek wordt van dit virus.
Hebben we die Units niet, dan sterft van deze mensen  ook de helft: nog eens 130.000 doden.

Dus als we elkaar steeds zeggen dat het een griepje en dat angst meer schade zal doen dan het virus, dan hebben we over een maand of vier  170.000 doden.

Is dit een griepje?  De berichtgeving in de media  beweert elke dag dat de blauwe cijfers gelijk zijn aan de rode. 
Wat denkt U zelf, als we de cijfers naast elkaar zetten ?


Leeftijden.
Ja, dat zijn vooral de ouderen, boven de 70.
Maar als het virus heel ons land zou besmetten  en als  0,2 % van ‘de jongeren’ overlijden (RIVM)  sterven er toch 34.000 jongeren (0 tot 50 jaar) .


Er zijn drie strategiën mogelijk:

1 Proactief.   2  Reactief  3 Inadequaat reactief.

1) Proactief.
Het virus radicaal stoppen door een maand lang alle inwoners van elkaar te isoleren: àlle mensen, ziek en gezond. De economie wordt stil gelegd. Dat deed China.

2) Reactief.
Het virus enorm afremmen, zodat je slechts 2 % van de mensen laat sterven. Dat is wat Nederland nu zegt te doen. Dan aanvaard je dat 50% van de bevolking het virus krijgt en pakweg 2% er aan sterft. Dat zijn 175.000 doden.
(Dr Hatchett: 40 tot 70% vd populatie wordt ziek.  Hiervan sterft (CFR): 0,5% volgens Van Dissel. 3,4% volgens het WHO) .   


NB: In Wuhan was de CFR 17%.  In andere provincies van China soms maar 0,6%. We weten dat 15% van de mensen erg ziek wordt. Bij goede IC zorg   overleven ze, op 2 % na.  Maar als je te weinig Intensive Care kan bieden , sterft ongeveer 8 % van deze ernstig zieken.

3) Inadequaat reactief.
We zien dat er geen enkel westers land is dat adequaat heeft gereageerd. Amerika heeft nu pas goed werkende test-kits beschikbaar. Autoriteiten beweren dat gezichtsmaskers gevaarlijk zijn, maar zouden ze dat ook zeggen als ze die dingen wèl hadden?  En  hoeveel IC’s heb je nodig om te kunnen redden wie je kan redden met goede IC zorg?  En hebben we zoveel IC’s ? ( Nodig 11.375 ICU’s. Engeland heeft 28 ICU’s die Corona-zieken kunnen helpen. Nederland: ? )

Het is zonder twijfel zo dat we in geen enkel westers land adequaat reactief kunnen reageren. We gaan dus naar 8% doden (van de 8,75 miljoen mensen die het virus zullen krijgen) , ofwel 700.000 doden, in Nederland.  
          ------------------------------

De manier waarop we nu Strategie 2  uitvoeren:
Het RIVM gaat er van uit dat de mensen pas besmettelijk worden als ze zich zo ziek voelen dat ze naar de dokter gaan.

De dokter gaat er eerst van uit dat de patient een gewone griep heeft, tenzij de zieke op een plaats was waar hij mogelijk werd geïnfecteerd (China, Italië, Iran etc.  Of met een reeds ziek persoon  contact had) .
(Deze redenering is achterhaald:  We vinden nu veel Corona- zieken die geen gevaarlijke contacten hadden. Ze zijn door hun omgeving besmet, ofwel ’community-infected’.  )  
  
Als ze een Corona geval ontdekt hebben gaan ze kijken wie hij besmet zou kunnen hebben, en die mensen moeten zich dan vrijwillig afzonderen: in quarantaine. Tot we na 2 weken weten dat ze niet besmet zijn.
( Dit kan alleen werken als een je alle potentieel besmette mensen kan opsporen. Mis je een of meerdere potentieel besmette mensen, dan heb je 5 dagen later weer nieuwe gevallen. En wanneer voelt iemand zich ziek? Hoeveel dagen loopt hij er mee door, omdat het moet ? Bezoekt hij toch nog even dat heel belangrijke symposium? Reist hij daar dan per trein heen? )     
De huidige methode zal tot een snelle toename van het aantal zieken leiden.

Verder adviseert het RIVM om vaak de handen te wassen, geen grote bijeenkomsten te bezoeken,  de conditie op peil te houden en je tijdig te melden als je je ziek voelt èn  er risico is dat je besmet werd.

Hier zijn enkele fouten die het RIVM maakt:


1 Het RIVM gaat er van uit dat er vrijwel geen asymptomatische besmetting plaats vindt.

 Virologe Anne Vossen zei: “ We hebben SARS 12 jaar bestudeerd en weten zeker:  iemand  pas besmettelijk wordt als hij zelf symptomen van de ziekte heeft, of heel kort daarvoor. We kunnen dus al zijn contacten opsporen en in de gaten houden of in quarantaine zetten.” 

Maar er zijn veel gevallen bekend van besmetting doo r mensen die nog niet ziek waren.
Er is dus wel degelijk a-symptomatische besmetting;

= De man die het cruiseschip Diamond Princess besmette werd pas ziek genoeg om zich te melden  6 dagen nadat hij het schip had verlaten. Hij had wel 6 dagen eerder dat schip besmet.

= Dr. Wathelet leidde onderzoeksteams in de VS naar ‘transmissie bij Coronavirussen’ en zegt: SARS was anders dan het huidige SARS C0V 2 virus dat Covid-19 veroorzaakt. Het verspreidt wèl asymptomatisch.

2. Dit virus is zo besmettelijk dat we rekening moeten houden met het feit dat het airborne is. Er zijn aanwijzingen.
    
De meest voorkomende besmettingsroute is dat besmet speeksel terecht komt in de mond of neus van een tot dan toe gezond persoon.  Dat kan ook via de ogen en de traanbuis in de neus komen.
We raken 20 maal per uur met onze handen aan mond, neus of ogen, en als de handen het virus hebben gekregen dan besmetten we onszelf op die manier. Vandaar het advies om de handen te wassen en het mondkapje op te zetten: al was het maar om aanraking van mond en neus te verhinderen. 

Maar àls het virus kan overleven in waterdeeltjes die als een onzichtbare mist in de ruimte blijven zweven, zoals het virus dat de mazelen vespreid (Ro=15), dan noemen we het airborne. Er zijn aanwijzingen dat het SARS C0V 2 virus dat Covid-19 veroorzaakt,  airborne is, maar er zijn ook gevallen die doen vermoeden dat het wellicht niet airborne is.

Ik vermoed dat onder optimale omstandigheden wel airborne besmetting plaats kan vinden.  Om iemand te besmetten met mazelen hoeft de zieke niet te hoesten.  Gewoon praten is voldoende om de virussen in de lucht te verspreiden, waar ze dan uren kunnen blijven hangen en mensen besmetten.
Dr. Wathelet zegt dat het heel waarschijnlijk is dat het airborne is.  





Informatie die extra bezorgd maakt:

Dr Wathelet, de enige wetenschapper ter wereld die een team van specialisten leidde  (in de VS) dat de besmettelijkheid van Corona virussen bestudeerde, zegt dat dit  SARS CoV-2 virus véél gevaarlijker is dan het WHO denkt, en geeft drie redenen:  
1)   Ro= 4,7  tot 7  (de hele wereld besmet in 14 weken)

2)   Verspreiding mogelijk ook airborne , dus virus blijft in een ruimte hangen en kan later worden ingeademd.
3)   Verspreiding ook door mensen die zich niet ziek voelen en geen koorts hebben:  asymptomatisch.

De huidige maatregelen zijn volstrekt onvoldoende. 
We hebben Chinese ingrepen nodig, anders zullen heel veel mensen sterven. 
Die ‘chinese maatregelen’ zijn effectiever naarmate ze eerder worden genomen.  Er is al een kostbare maand voorbij gegaan. 
De chinese maatregelen zijn ook humaner, want men maakt niet de keuze om duizenden mensen te laten sterven uitbezorgdheid dat de economie er anders te veel onder zal leiden.
In Nederland is binnenskamers al gesproken over triage.  Dan besluit een arts dat ze niet alle mensen kunnen redden, en kiezen ze wie ze laten stervenen wie ze proberen te redden.
Dan ziet het er niet goed uit voor de  Trump, Biden en Sanders. Of werkt het toch niet zo ?
Em wat moet een verpleegster met jonge kinderen doen als de mondkapjes op zijn en ze wordt gevraagd om corona patienten te verplegen? Wat moet ze doen?  Weet U het?

Er komt dus een bijzonder moeilijke tijd aan, en we zijn niet voorbereid. We hebben 6 weken verloren. Ik neem aan dat we de schuldigen later in diverse rechtszaken zullen moeten berechten. Dood door schuld.  “Ik wist het niet.”  Maar Ù werd betaald om dit te weten, als arts. Ù werd betaald om de overheid kritisch te volgen, niet om het volk ‘gerust te stellen’ maar om het te beschermen tegen fouten van de overheid.
Politici, virologen en journalisten, allen zijn ze verantwoordelijk en behoren ze  ter verantwoording te worden geroepen door het gerecht.

Graag een reactie van U.  
Kunt U dit naar Maarten Keulemans doorsturen?
Ik hoor graag van hem waar ik in de fout ga, indien dat zo zou zijn.

Mijn bronnen:  RIVM,  WHO,  dr. Chris Martensendr. John Campbell, dr. Wathelet.


Met vriendelijke groeten,
--------------- 

=============
(naam en telefoon nummer.)


Viroloog Richard Hatchett: ‘We zijn in oorlog’ https://www.youtube.com/watch?v=dcJDpV-igjs

Bruce Aylward van het WHO over de goede aanpak van China: https://www.youtube.com/watch?v=Q2_FkyY3BOM

Naamloze epidemioloog van Harvard op CNN: miljoenen doden.  https://www.youtube.com/watch?v=iDelUkpFm60



2 comments:

  1. Gisteren op TV een persoon van de Gezondheidsraad:

    "Wij moeten er voor zorgen dat de zorg niet wordt overbelast."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, en wie de feiten serieus neemt ziet dat ze dat nu juist op een grandioze manier 'zeker stellen'.

      Kijk naar het volgende blog: de twee lieden die het lot van vele miljoenen Amerikanen zwart kleuren: Azar en Wolf.

      Praten als Brugman. Denken als een brugklasser.

      Delete