Sunday, March 01, 2020

971 Het Coronavirus (12) ....... Situation report.


De blogs met een corona nummer (dit is nr 12) geven een soort Update van het virus, wereldwijd.  Ander blogs behandelen één aspect van de zaak.  Of behandelen een officieel document (967)  of een brandbrief van een wetenschapper (970).

De titels van  de eerste 10 Corona blogs vroeg steeds: "Waar eindigt dit"?

Die  vraag blijft relevant, maar zoals het er nu uit ziet loopt het niet met een sisser af.  Dan moet het wel héél snel warmer worden, of de getroffen landen moeten wel héél snel besluiten om de radicale maatregelen van China te imiteren. 
Dat doen ze niet.
Ze reageren véél slechter dan China deed, terwijl ze toch aan de maatregelen in China hadden kunnen zien dat dit 'geen griepje' is.

Hoe is dat mogelijk?
Hoe is het mogelijk dat bij ons de virologe Anne Vossen kan blijven beweren: Dit virus kennen we al 12 jaar want het gedraagt zich als het Sars virus.  Dus geen 'airborne virus',  geen 'asymptomatische besmetting'.

Dit terwijl wij buitenstaanders ( en deskundige virologen als Dr Mark G Wathelet) al lang weten dat er heel waarnemingen zijn gedaan de afgelopen weken die er op wijzen dat het virus  wèl  in de treincoupé hangt , en wèl in het ziekenhuis wordt rondgeblazen als de patient niet op een speciale kamer ligt. En wèl een tijd in dat carnavals cafë  blijft hangen, na een hoestbui van een zieke die op dat moment nog niet eens weet  dat ie ziek is en corona verspreidt.

Hoe is dat mogelijk ?
Zoals Willem Middelkoop zei op de TU Delft: omdat er in de redactie (lees  RIVN,  Ministerie Volksgezondheid)  een paar mensen de 'stemming' bepalen en die wordt door de zwakkere broeders over genomen, en wie dan ànders denkt, wordt belachelijk gemaakt. (Middelkoop:  min 8-9. |Collectief zelfbedrog.)    

Wie zij die 'stemming makers' ?
Dat zijn meestal de hoogsten  in rang. De opinion-leaders.
En wie zijn dat? 
Dat zijn de groepsleden die  in contact staan met de 'Leiding van de wereld': het CDC in Amerika of de WHO  etc. ( Bij redacties: de NYT en de WaPo)

Àls vanuit Amerika bij het CDC dat Corona virus wordt afgedaan als ongevaarlijk en 'een tweede Sars' met woorden als :   " ach, dat komt uit vleermuizen,  ja die gekke chinezen eten ze rauw naar het schijnt. Wij hebben die dieren hier niet, en we weten dat het vermoedelijk niet van mens-op-mens over gaat, dus: niks aan het handje ouwe reus ! Ha ha. "

Dàn nemen de Alpha males ( en females) hun posities in,  en daar op terug komen doe je niet, want dan ben je jouw elite-positie in het instituut kwijt ....
En daarom blijven die Instituten zo lang achter de feiten aanlopen. Ze hebben helemaal in het begin een foute keuze gemaakt, en halfweg keren is gezichtsverlies.

(Ook veel alternatieve media hebben fout gekozen en durven niet om te keren: Moon of Alabama,  Jensen, BlikopNOS, etc. )  

Over een half jaar zullen we een idee hebben hoeveel doden dat oplevert.

Nb:  Toevallig publiceerde Project Veritas weer een stiekem opgenomen gesprek met een journalist ( van ABC  dit keer)  die in het echt  heel anders denkt dan wat hij op tv  lijkt te geloven.
               ------------------------------

Nederland.
Zes dagen geleden 24 feb. was er de eerste zieke. Nu zijn er 10 zieken.
Bij 7 mensen is dat terug te voeren op bezoek aan Noord Italië:
Loon op Zand (persoon 1, 2 en 3) , Diemen ( personen 4, 5 en 6), Delft 1 vrouw ( persoon 7) .

Twee mensen waren niet in Italië maar wel op Carnaval in Tilburg.
1 man in Koevorden ( nr 8 ) en 1 vrouw in Tilburg ( nr 9).

Dan is er patiente nr 10:  Een vrouw die in het ziekenhuis in Gorinchem lag, dan veel zieker werd, naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam moest en daar werd ontdekt dat ze het Corona virus had.

Nr 10 heeft wellicht heeft virus in dat ziekenhuis in Gorinchem verspreid, en daar is nu alles geblokkeerd.
(Op de persconferentie  vandaag 1 maart 15.30 uur is verder weinig bekend gemaakt. Hoe lang in Gorinchem ?  Wanneer naar EMC ? Huisgenoten?  Carnaval ?   Italie ?  )

UPDATE 20 uur journaal:   nr 10 ligt sinds 21 maart februari in dat Beatrix ziekenhuis in Gorkum !!
Met luchtweg problemen!  Maar ze is niet getest want - de fameuze moorddadig domme regels van het RIVM -- ze was niet in risico gebied geweest en geen contact met zo iemand.
Een hele week lang heeft ze verplegend personeel besmet !  En die hebben het wellicht aan diverse patienten gegeven. Ik voorspel doden in Gorkum.
Maar de mensen die het ziekenhuis verlaten zijn allemaal NIET bang:  Bang zijn helpt niet ! Iedereen trots op zijn onwetendheid! Niet de schuld van die mensen, natuurlijk.  Wel de schuld van RIVM , Ministerie , GGD en Media. 
Dit zal leiden tot verlies van vertrouwen in de overheid.
 "The fourth turning". (een Boek dat dit verlies aan vertrouwen voorspelt.) 

UPDATE: 23 uur:  Broer van patient 1 uit Loon op Zand is ook ziek:  hij is nr 11.
     ----------------------------------

Amerika. 
In California is de eerste dode gevallen. Ik meen dat er in California 6000 verdachte personen zijn.  Maar zonder betrouwbare test kits weet je niet of iemand Corona heeft.
Op Elsevier vele nare artikelen over China. Onder andere dat op epaald moment de artsen en ambtenatern werd verbodsenom metde pers te spreken.  Maar in de VS is nu precies hetzelfde besluit genomen:  alle media moeten aan Pence vragen hoe de situatie is.  Artsen mogen niks meer zeggen.
Ik verwacht vele doden in Amerika. We zullen zien.

Italië 
Ook in Italië neemt het aantal zieken en doden nog flink toe. Niet best.
Uiteraard ook grote zorgen over het toerisme: dat is 30% van het BNP.

Iran. 
Hier is het wellicht het ergste en slechtst geregeld van alle landen. Ik vermoed vele doden en zieken.  Ook een land waar de regering al een beetje wankelt.  Ouderen zullen sterven, jongeren zullen het heft in handen nemen.



Hier Chris Martensen   29 februari    37  min.


Doden:  China 2700, Korea: 16.  Italie  21. Iran 34
Nu zijn 59 landen getroffen.
In Italië telt men nu niet meer de mensen zonder symptomen.
7.26: 45 % van de positief geteste Italianen heeft geen symptomen !  
( Maar zijn wel besmettelijk ?  Tekst is echt niet duidelijk: positive swab en dan niet besmettelijk ?  )
Thailand:  men noemt het nu viral pneumonia.
In Iran sterven ook jonge mensen. Wat is er aan de hand daar?  Een mutant?
10 min:  Het schandaal dat in de VS hulpverleners moesten werken met zieken zonder protective kleren. !  Zero Hedge.

min 13. Dr Redfield.
Vragen : handen wassen?  Medicatie inslaan?  Voedsel inslaan?  Masker dragen?

USA heeft geen goed plan.  President Trump:  Heyt zal als eenwonder verdwijnen.  Daarom dalen de beurzen.
Wall Street hoopt dat de FED zal helpen.
Men is bang dat mensenstoppen met zaken te kopen.

Nu gaat CM  10 minuten spreken over dit document:  https://stacks.cdc.gov/view/cdc/11425


Goede beurt vanhet CDC:
Min 24:  Non Pharaceutical Interventions. ( NPI's)
Een goede handleiding voor zaken die een regering moet doen, volgens CM.
1) Stel de exponentionele toename van aantal zieken uit, en zoek vaccin. Methoden: travel ban etc. Quarantaine,  isolatie.
2)  Verlaag de piek : datje niet te veem zieken in een keer hebt.
3)  Beperk  het aantal zieken.

 Pandemic fatality index.(Afbeelding)

Aanyal doden:
Categorie 1 tot 3:  0,5 > 1 %    Categ 4: 
Categorie 5:  Meer dan 2 % :  Meer dan 2 miljoen doden.

Min 30
Als NPI's  worden ingesteld:  veel invloed op ons leven.
NPI's: 
1) Isolatie  thuis of in instituut.
2)  Quarantaine. thuis.
3) sluiten van scholen.
4) Social distancing:  geen grote vergaderingen. Gezonde werk omgeving.
Non essential workplaces (  Disney etc.)
Wat zijn financiele gevolgen van einde job?
Home treatment van de niet echt kritische zieken.

Hoe maak je een masker schoon?  Gewoon 9 dagen laten liggen.  ( en verwarmen?)

SamenvattiNG:
59 Landen getroffen
VS en Thailand: cijfers kloppen niet.
CDC  maatregelennet als overal.
Economische gevolgen zijn enorm.  Hopelijk komt vaccin.

Hier Chris Martensen   1 maart    28  min.

Min 7:  De VS kan niet alle zieken testen. Ze moeten de ergsten er uit nemen !  En  ze hebben eigenlijk nog nauwelijks zieken !

NB: In heel Engeland zijn 15 bedden voor IC hulp aan zieken met ademhalings problemen. Kan worden opgevoerd naar 30 bedden !
Totaal hopeloos.
Alsjeer zo slecht voor staat: dan zou jke ecjht an 'containen' moeten doen (mensen niet toelaten)   want 'mitigate' ( = schade beperken door beademing)  kun je niet.
min 11:  Laura Bicker.
1900 zieken in Daegu Korea.
1300  met symptomen .  600 Zonder symptomen.
Van die laatste 600:  70%  besmet !!   Dus 420 besmettingsbronnen laat je wgewoon rond lopen als je nietr kan testen, zoals in de VS nu is besloten.

min 12:  Brief van Wathelet.  ( Mijn blog 970)
CM leest toch een iets andere tekst voor , meen ik:  dat hij de enige onderzoeker ter wereld is die gespecialiseerd is in onderzoek naar airborne -production bij virussenen airborne transmission. 

   Hier de brief waaruit CM voorleest. 

Dit is het begin:
Je suis docteur en science et j’ai dirigé aux États-Unis un groupe de chercheurs étudiant les coronavirus humains en général, et celui responsable de l’épidémie de SRAS, SARS-CoV, en particulier. J’ai effectué ce travail dans deux institutions, comme membre de la faculté du collège de médecine de l’Université de Cincinnati et comme investigateur au seul institut au monde consacré exclusivement à la recherche sur les maladies respiratoires, à Albuquerque, où j’ai eu l’occasion d’étudier tous les aspects de la production d’aérosol et de la transmission par aérosol. 

[...................]

Tout indique qu’une proportion significative de transmission du nouveau coronavirus se fait par aérosol, ce qui change complètement la donne pour les mesures d’isolation.

 De brief is naar het engels vertaald, maar het deel dat wijst op zij studie naar de aerosolen staat niet in de engelse brief ( mijn blog 970)  
  
Min 18: een goede recensie over aanpak in Korea. 
Min 20:  Het testen in de VS is eer laag vabnniveau.  Dus hebben ze nu weinig zieken, dus straks veel doden. 

Min 22:  Het mooie schema  van Martensen: 
Je balanceert tussen drie situaties: 

1:   De zieken isoleren , quarantaine, thuis houden. En zo besmetting voorkomen
      Veel zieken is catastrofe. Stop de pandemic. 

2.  De economie proberen iets wat overeind te houden, Mensen moeten aan het werk. 
     Instorting is ook catastrofe.  Maar dat mag niet leiden tot te veel zieken: 
      
3.  De hospitals een beetje toegankelijk houden. Niet compleet laten overspoelen. Dus             ook weer niet te snel aan het werk zetten. 
     
Hier moet je de optimale keuze maken.   

Min 24:  Het overzicht. 

17 comments:

  1. "UPDATE 20 uur journaal: nr 10 ligt sinds 21 maart in dat Beatrix ziekenhuis in Gorkum !!"

    Haha, je maakt dezelfde fout als Lidwien Gevers in het journaal. 21 maart ligt in de toekomst.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maar als wij het nu eens gaan vergelijken met de instorting van WTC 7, wat zou er kunnen gebeuren op 21 maart? Zouden er nieuwsagentschappen zijn die iets meer weten?

      Delete
    2. Verdomd Joop,

      je hebt gelijk! En toen ze het zei hoorde ik het wèl dat ze maart zei. En nou zeg ik't zelf !

      Delete
  2. "Wie zij die 'stemming makers' ?
    Dat zijn meestal de hoogsten in rang. De opinion-leaders.
    En wie zijn dat?
    Dat zijn de groepsleden die in contact staan met de 'Leiding van de wereld': het CDC in Amerika of de WHO etc."

    Laten wij hier nu eens de opmerking van Francis Boyle aan toevoegen: "The CDC and WHO know exactly what is going on." (wat er in BSL 4 labs gebeurd), wat impliceert dat dan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joop,
      Ik wilde hier alleen maar duidelijk maken waarom zo'n RIVM de realiteit niet kan zien. ( Ze vertrouwen op de Amerikaanse bronnen,praten die na, hebben positie in genomen, weten dat ze fout zitten, maar steken hakken in het zand. Dat proces zie je vaak.)

      Wat dat impliceeert?
      Òf het CDC gelooft echt in wat ze zegt, en dat kan best. Antony Fauci, hu woordvoerder sinds 1981, is galant afgevoerd.
      Mogelijk namen ze al positie in vòòr China de nieuwe bevindingen wereldkundig, maakte.

      Òf... ze hebben dat virus zelf gemaakt en weten dat het een reuze killer is als je het een maandje voorsprong geeft en willen het vrij baan geven.
      ( In China had het 1 maand voorsprong. Door dom geklungel in de VS zelfs langer dan 1 maand! )

      En wat is dan het motief?
      Veel oudjes versneld afvoeren: lekker goedkoop.
      De economie van China treffen? ( Ik voorspel dat het vooral niet-China zal zijn dat de verliezer is.Ook de VS ! )
      Wereldbevolking kleiner maken? Maar juist arabische wereld en Afrika hebben weinig last wegens erg jonge bevolking.
      De economische crisis op het virus steken en dus die crisis nu lekker laten uitwerken ?

      Ik kan hier nog geen zinnige koffiedik uitspraak over doen, maar vertel me maar wat jij er van denkt.

      Vertel dan om te beginnen voor de helderheid: Wie maakte het virus? En wie verspreidde het bewust in Wuhan ?


      ( PS ik heb het blog nog lang niet af. En heb al wat aangepast)

      Delete
    2. "Ik wilde hier alleen maar duidelijk maken waarom zo'n RIVM de realiteit niet kan zien. ( Ze vertrouwen op de Amerikaanse bronnen,praten die na, hebben positie in genomen, weten dat ze fout zitten, maar steken hakken in het zand. Dat proces zie je vaak.)"

      Hier zou ik eigenlijk boos op jou moeten worden maar dat doe ik niet.

      Delete
    3. Joop,
      ik kijk elke dag opnieuw of ik de waarheid wergens kan vinden.
      Zonder persé te kijken wie de bron is.
      Dus ook een krant kan de waarheid schrijven.En ook een alternatief blog kan onwaarheid schrijven,. Of liever: zo in zijn bubble zitten, dat ze zich in alle bochten wringen: Waar slaat dat artikel van Chossudovski op ?
      Dat slaat toch nergens op ?

      Delete
    4. @Jan,

      Nee @Jan, ik heb het nu over hoe jij mij in het verleden hebt weggezet over het CDC en het verdonkeremanen van gegevens over autissme.

      Delete
    5. Joop,
      jouw geheugen is erg goed.
      Ik weet van niks meer.
      Ik heb hier recent nog een mooi blog over autisme geplaatst, met Robert Kennedy jr. ( blog 932. )

      Delete
  3. Tja, de nederlandse pseudo nuchterheid... Toch zal het hier in vergelijk tot de VS en de vluchtelingenkampen nog wel meevallen: In de VS wordt het gepolitiseerd. Het zal Trump vermoedelijk het presidentschap kosten, maar misschien zijn er straks geen Trump, Biden en Sanders meer (bejaarden zijn risicogroep).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nou Trump en Sanders schijnen vitaal te zijn.
      Biden takelt af.
      Ik ben nu echt aan het conditie-opvoeren. Shit. I don't like it. Maar ik moet wel. Als Corona binnen glipt, moet ik haar de baas kunnen !

      Trouwens, is dit iets voor je:
      Diana Krall en Nathalie Cole:
      https://www.youtube.com/watch?v=AnQTGdEHpIM

      Krall is gehuwd met Elivs Costelle. Stoer wijfje hoor.

      Delete
  4. "Israeli scientists: 'In a few weeks, we will have coronavirus vaccine'", bron: https://www.jpost.com/HEALTH-SCIENCE/Israeli-scientists-In-three-weeks-we-will-have-coronavirus-vaccine-619101

    Uit het artikel:

    [For the past four years, a team of MIGAL scientists has been developing a vaccine against infectious bronchitis virus (IBV), which causes a bronchial disease affecting poultry. The effectiveness of the vaccine has been proven in preclinical trials carried out at the Veterinary Institute.]

    en

    [“Let’s call it pure luck,” he said. “We decided to choose coronavirus as a model for our system just as a proof of concept for our technology.”]

    ReplyDelete
    Replies
    1. De aandeelkoers omhoog bluffen heet dat...

      Delete
    2. My dear jewish friends,

      I have a nice question to you.
      I have some small trouble with a little virus.

      Could you please sent me some of your vaccin?

      Tja, ik gedraag me net als de Joodse Raad hoor, als het echt moet...

      Delete
    3. @Jan, dus jij bent bereid je straks eventueel te laten inspuiten met een vaccin wat bereid is door leden van de groep die jij verdenkt van het verspreiden van het virus?

      Delete
  5. Nieuwe website in het Nederlands met ook voor leken begrijpelijke info, opgezet door een Nederlandse arts

    https://www.overhetcoronavirus.nl/

    ReplyDelete