Sunday, August 10, 2014

380 De aanslag in Boston: in scene gezet.

This Blog:  http://tiny.cc/fildkx

Update 8 APRIL 2015: Drie goede video's:

 https://www.youtube.com/watch?v=gkcLWAB49Q8

https://www.youtube.com/watch?v=yAgX6cHZaQE&t=135

https://www.youtube.com/watch?v=Q8yEat5_8xI&t=243&bpctr=1428496083
Update: http://www.madcowprod.com/2015/01/28/former-top-cia-official-lied-in-boston-bombing-cover-up/#more-9564  Ik heb dit lange artikel half gelezen. Heb de cloe nog niet gelezen. Deze link is dus pro memorie: mogelijk interessant.

Het is mogelijk dat de aanslag in Boston deels echt was, en dat er dus drie echte doden zijn gevallen.
Maar dat er ook heel erg veel niet klopt, en dat er heel veel in scene is gezet, dat is voor mij heel overtuigend aangetoond door Dave McGowan en de foto's die hij publiceert. (Zes artikelen)

McGowan, plaatste een reeks van blogs over een periode van enkele weken.  Als je zijn tekst leest zie je dat hij steeds zekerder wordt dat er bedrog in het spel is.
Hetzelfde zal U overkomen als U de tekst leest.  Het is de moeite waard, want McGowan heeft veel humor, en U zult vaak moeten lachen.

Zelf kan ik niet zo leuk schrijven en ik beperk me hier tot enkele foto's en enkele van de constateringen die McGowan uit de beelden en video's haalt.
Dat scheelt U in elk geval veel tijd en dan kunt U altijd nog besluiten het hele verhaal te lezen.

McGowan bespreekt figuren die redelijk goed te herkennen zijn op de foto's:
Jeff Baumann.  ( Grijs vest, op de rug liggend, beide onderbenen weg, alleen nog botten te zien.)
Redcoat. (Roodjasje) ( Vrouw met rood jack en witte bloes, vlak bij Jeff op de grond)
Hoody  ( De man met de grijze capuchon en de zonnenbril)

Zaken die niet kloppen:

1. Er komt geen bloed uit de open benen en botten van Jeff Baumann. Open slagaders aan beide benen doen het bloed alle kanten op spuiten, en je bent binnen no time leeg gebloed. 
Redcoat ligt in feite tegen die bloedende onderbenen aan, maar haar witte T-shirt bleef onberispelijk wit.

2. Er is vele minuten lang geen aandacht voor Jeff Baumann, die toch duidelijk zeer ernstig is gewond.

3. In de Media is een man met cowboyhoed prominent als held beschreven. Hij zou binnen enkele seconden Jeff Baumann's benen hebben afgebonden:  de foto's tonen dat hij Baumann niet helpt. 

4. Een tv station doet de Boston bom na: ze vult een snelkookpan met 'shrapnel', ofwel scherven: moeren en spijkers. Ze laten die ontploffen. De scherven kunnen tot op 400 meter schade aanrichten. De scherven vliegen uiteraard alle kanten op en blijven niet dicht bij de grond. Van de pan blijven wat verwrongen metaal stukken over.

Maar niet hier in Boston:  Hier worden alleen onderbenen beschadigd. Twaalf onderbenen zouden zijn geamputeerd. ( of zelfs 25 volgens andere bronnen) Er werd nooit een arm, bil of romp geraakt. 
Een nylon scherm toont geen enkele shrapnel inslag.  Een plank met posters is onbeschadigd, maar achter de plank ligt een gewonde vrouw. Vliegen de scherven om een hoekje? 
De muren van de gebouwen tonen geen enkele inslag. ( Bij de proef van het TV station was dat wel anders) 

5. Twee Fox-News reporters die van de marathon life verslag deden, vertellen dat de bom waarschijnlijk in een flatgebouw is ontploft: ergens op de vierde verdieping of zo. Zo klonk het althans in hun eigen waarneming.  De mannelijke verslaggever zegt ook dat de gewonden volgens hem uit dat gebouw kwamen, door een kapotte ruit stappend.  (en daarna op het trottoir gingen liggen? nvdr).
Dit life verslag wordt bevestigd door foto's: we zien een deel van de mensen wegrennen in paniek, de handen om het hoofd om de oren te beschermen tegen mogelijk nog een harde knal. Maar anderen blijven staan en kijken naar boven: naar de plaats  waar de knal vandaan kwam ? 

6. Er zouden 12 benen zijn geamputeerd. Maar waar liggen de lichaamsresten? Waar zijn al die liters bloed ? En waarom ziet het bloed op de grond er zo onnatuurlijk felrood uit? 

7. Twee zwaargewonde vrouwen, vriendinnen, liggen met zeer verdraaide benen op de grond, maar later blijkt dat die benen nog redelijk recht zijn.  De vrouwen zijn heel verschillend van lengte en leeftijd. Toch werden ze in het ziekenhuis met elkaar verwisseld. Men verklaarde een 52 jarige vrouw van pakweg 1.80 meter als overleden, en gebruikte haar paspoort om haar identiteit vast te stellen: maar die identitietskaart zei dat de dode vrouw 29 jaar oud was  en 1.65 lang. Zijn die artsen  blind? 

8. Het bekendste slachtoffer, Jeff Baumann, wordt in een rolstoel afgevoerd. De beelden zijn  de hele wereld over gegaan: de botten van de onderbenen zijn goed te zien. 
Minder zwaar gewonden werden met een rijdende brancard afgevoerd, soms nog eerder dan Baumann.

Een patient die geen zichtbare schade aan de benen had en na de bomexplosie eerst de tijd nam om zijn zonnebril op te zetten ( ik spreek over Hoody), werd afgevoerd met een beademingsmasker en helemaal ingepakt.  Maar de vrouw die later overleed werd niet beademd en haar beenwonden zijn goed te zien: hier is er geen laken over getrokken. 

Ook een tweede man met een afgerukt been is langs de camera's gereden in een rolstoel. Ook voor hem was een rijdende brancard overbodige luxes, blijkbaar. 

Hieronder enkele foto's met nog wat commentaar. De hoofdrolspelers zijn links in beeld.
Jeff Baumann ( grijs jack) heeft zijn onderbenen verloren, en de botten steken achter het hoofd van Redcoat langs. Zijn rechterbeen is boven het lichaam van Redcoat en steekt langs de oren van Hoody.

Hoody heeft last van de zon en is bezig zijn zonnebril op te zetten. Gelukkig spuit er geen bloed uit de slagaders van Jeff, want anders zouden zijn glazen misschien eerst moeten worden schoongeveegd.


Hier een foto van Roodjasje, toen ze al wat langer op de grand lag en de dubbele slagaderlijke bloeding van Jeff haar niet meer kon onderspuiten met bloed. Het is flink meegevallen trouwens met dat bloed. Haar T shirt is maagdelijk wit. Zou haar jack een rood regenjasje zijn dat al het bloed deed wegstromen?   Dan moet haar jasje dicht zijn  geweest.  Maar hoe komt ze dan aan die ene grote rare homp met troep op het rechter deel van haar shirt?


Hierboven zien we 'shrapnel man', de man die als gevolg van de vele scherven in zijn lichaam bijna dood was, zo schreven de kranten later.  Op deze foto is hij nog springlevend. Zijn benen lijken onbeschadigd, maar zijn broek heeft het inderdaad zwaar te verduren gehad.


Deze foto is genomen heel kort na de enorme klap. De mensen houden hun handen voor de oren. We zien dat het shrapnel van heel bijzondere kwaliteit was. Normaal wordt alles binnen een straal van 50 meter even hard geraakt.  Maar hier zijn de meesten toch geluksvogels: behalve pijnlijke oren hebben ze geen schade en ze lopen zo naar huis.  Maar één van hen heeft pech: al zijn kleren zijn tot flarden geworden door deze gemene dodelijke scherven. Gelukkig is hij zelf niet geraakt, want hij lijkt weg te sprinten. Alleen zijn kleding moet als verloren worden beschouwd.


Er zijn vele honderden foto's, maar dit is de laatste die ik wil plaatsen.

Volgens de FoxNews verslaggevers kwam de luide klap ergens van de vierde verdieping van het gebouw dat staat naast de plaats waar Jeff en Roodjasje en Hoody liggen.
Deze foto is van de mensen die 20 meter verderop staan, en de klap is nog maar enkele seconden geleden, want de angstige mensen zijn nog aan het weglopen en schermen hun oren af. De minder bange mensen kijken allemaal naar boven: naar de vierde verdieping van het flatgebouw.

Dat is dus een aanwijzing dat er gewerkt is met een flinke klap die de explosie moet suggereren en de mensen moet doen vluchten.
Op de grond is waarschijnlijk een aantal rookbommen gebruikt om de acteurs ter plekke te brengen en bloed op de stoep te gieten.  Ik weet niet waarom men die geluids-explosie niet ook op de stoep kon laten plaatsvinden. Te gevaarlijk? Bang voor gewonden?

Conclusie:  Ik weet niet hoe overtuigend de verhalen van de drie overledenen en hun nabestaanden zijn.
Maar ik weet wel dat er heel erg veel niet klopt aan deze zaak.
Het is mogelijk dat er toch drie mensen 'uit het leven zijn verdwenen'.
Maar dat dit door een snelkookpan met scherven is gedaan door de twee Tsjetsjeense mannen, dat is zo goed als onmogelijk.
De oudste broer Tamerlan is destijds gefilmd bij zijn arrestatie. Hij was naakt en leek kerngezond. Even later was hij dood. Ook daar klopt heel veel niet. De stad was enkele dagen 'in staat van beleg'. Men was met enorme politiemacht op zoek naar één gewonde man die zich in een bootje verborgen hield. Hoe het precies allemaal was herinner ik me niet zo goed, maar mede-complotters dachten dat  de overheid gewoon een proef wilde doen hoe het publiek in zo'n situatie zou reageren. En dat het tevens een oefening voor de politie was.

Over het drama van Sandy Hook zijn ook heel veel twijfels, maar ik heb mij daar niet verder in verdiept.

No comments:

Post a Comment