Wednesday, August 06, 2014

378 Solid information. Betrouwbare informatie.

This blog:

Al bijna 3 weken worden we overspoeld met beschuldigingen aan Rusland.
Er is nog geen enkel bewijs geleverd. In tegendeel: alle gedane beschuldigingen zijn òf ingetrokken, òf met bewijs onderuit gehaald.

Ik zal twee goed onderbouwde theoriën hier behandelen:

Het Saker verhaal. 
Twee dagen geleden publiceerde The Saker zijn kijk op de zaak.
Hij zegt: niemand heeft iets gehoord of gezien dat op een Buk lijkt.  Maar er zijn wel getuigen die een jachtvliegtuig hebben gezien, vlak bij de MH17.
Vervolgens legt hij uit hoe zo'n jachtvliegtuig het zou hebben kunnen doen.
Hier vindt U het artikel:  ( Saker )  
(Ik weet dat The Saker meerdere boeken over Russisch wapentuig schreef, die nog op Amazon te koop zijn. Zo'n erge amateur is hij dus ook weer niet. Hij werkte voor military intelligence,maar vertrok daar omdat hij de leugens niet meer kon aanzien: Wat in de krant staat is een leugen. De werkelijkheid in Bosnië, waar hij toen werkte, was geheel anders,zo schreef hij ooit. De Saker is een 'Mensch'.)


Het CDN verhaal.

Vandaag publiceert diezelfde Saker een onderzoek dat door een èchte deskundige is geschreven, zo stelt The Saker. Iemand met up to date kennis van zaken. Die gebruikt de naam CDN, en hij is onderzoeker van vliegtuigrampen voor zijn beroep.

Dat onderzoek spreekt mij enorm aan, omdat het  zich volledig baseert op niet te frauderen zaken:
- de plaats van het wrak, en de informatie die je daar uit kunt halen.
- de vlieg-lijn die de MH17 volgde op het moment dat hij werd geraakt.
- de reikwijdte die een Buk raket heeft.
- de eigenschappen van een Buk explosie.

Het artikel ondergraaft ook de theorie die her en der wordt verdedigd dat de Buk  op 8 km zuid van Snizhne is afgevuurd. Dit zou blijken uit verschroeid graanveld, een spoor in een weggetje, en diverse foto's waarop de Buk terug naar Rusland wordt gereden.
Nu besteedt de VS 2 miljard $ per dag aan 'defenses' en men kan dus wel dit soort bewijzen fabriceren.
Moeilijker ( maar niet onmogelijk) is het om echte inwoners van Snizhne voor de camera te krijgen die zeggen dat ze  het afvuren van de Buk hebben gezien. Ondanks het oorverdovende lawaai dat er mee geopaard gaat, heeft niemand iets gehoord blijbaar. Geeft niet joh, 'onderzoekers' zijn snel overtuigd. Zie de posts van Chesplayer op mijn blog.

Het hele artikel is 24 pagina's, maar redelijk goed te lezen.
Ik kan hier samenvatten wat CDN beweert:
De MH17 vloog volgens een bekende route van West naar Oost en hij werd geraakt toenb hij 50 km vanaf de Russische grens was.
We kunnen dus een rode streep op de kaart trekken met die route, en met het punt wqaar hij geraakt werd.
Ook weten we precies waar het wrak ligt.
De lichtere losse ondedelen, en sommige passagiers die door openingen naar buiten zijn gezogen, die zijn minder ver doorgevlogen, en kwamen na 20 kilometer al neer, bij Roszypne.  ( De mensen waren binnen een seconde na impact dood, wegens drukverlies toen het vliegtuig open scheurde, en hebben nog nauwelijks beseft wat er gebeurde).  De zwaardere delen vlogen het verste en kamen bij de kippenboerderij van Hrabove ( Grabovo)_ terecht.

Je kunt een blauwe lijn trekken van Hrabove naar Roszypne, en die lijn kruist de rode lijn.
Op dat krijspunt heeft de impact ( de ontploffing van de Buk raket op 15 m vòòr het vliegtuig) plaatsgevonden.
Door de impact en het openscheuren van het vliegtuig is een kleine koers verandering ontstaan. Een afwijking van de richting. ( Op de Russische radar leek die wel veel sterker naar het noorden te buigen dan wat CDN ons toont)
Gezien het feit dat een Buk slechts 35 km ver zijn doel kan raken, moest de Buk wel in een cirkel staan die je kunt trekken op de kaart, rondom de plaats van impact.

CDN geeft nog een complexe correctie, die ik niet zo van belang vind: de Buk heeft tijd nodig om naar boven te vliegen, en ook naar voren. Het moment dat de Buk -knop werd ingedrukt, was de MH17 dus ongeveer 3 km verder westwaarts. De cirkel moet dus 3 km verder westwaarts zijn middelpunt hebben. 

Er waren drie Ukraïense Buks die mogelijk de dader kunnen zijn, maar CDN laat zien dat de derde, die bij Shaktars'k  staat, wellicht de dader is.

Natuurlijk is hiermee het mysterie niet opgelost. De vorm van de gaten in de cabine wordt volgens mij beter verklaard door The Saker.
Maar er waren ook beschadigingen die wezen op een Buk inslag ( dus shrapnel = losse stukken ijzer).


En we kunnen weer een kerfje op onze balk krassen: de Liegende Journalisten Score.

Hier een kort lijste:
1 'Separatist danst op kinderlijkje' ( houdt triomfantelijk een teddybeer omhoog): de waarheid was dat de soldaat op verzoek met de beer zwaaide, want er staan wel vijf fotografen omheen. Daarna legt hij het beertje neer, doet zijn pet af en slaat een kruisje. Hij toont dus respect, gen minachting of triomf.  ( Teddybeer)

2. Separatist steelt gouden ring. De hele wereld weet het, want Timmmermans maakte er een tear jerker van bij de VN. Ook dat was een bewuste vervalsing van het journaille: op hetzelfde filmpje zien we dat de persoonlijke spullen worden verzameld en afgevoerd: de soldaar doet een gouden ring in een doosje en geeft die doos door. ( Ring)

3. Een journalist van The Telegraph zegt dat hij de plaats heeft gevonden waar de Buk stond toen hij het vliegtuig MH17 neer schoot. Maar er zijn duizenden graanvelden waar je naar believen eenstukje kunt wegbranden,en overal kun je 'rups-sporen' in weggetjes  filmen. Ook de veelvuldig gefilmde Buk op transport naar de Ukraïne is volgen mij heel gemakkelijk in scene te zetten.
De lancering van een Buk, die door de geluidsbarriere breekt, maakt eengroot lawaai, Niemand heeft dat gehoord.  Niemand zag de Buk op dat graanveld staan die dag. Mijn oordeel: Leugens.

No comments:

Post a Comment