Saturday, May 01, 2021

1142 These are a few of my favorite blogs...

 Soms is er muziek waar  je àltijd vrolijk van wordt.....


                                Nederlandstalig: uit de Sound of Music.

Ik zal mijn favoriete 'bronnen' eens een keertje  noemen, want het wisselt elk jaar wel een beetje.

Ik had rond 2012 drie favoriete websites:  

1) The Vinyard of the Saker.

2) Information Clearing House 

3) Global Research. 

Maar Global Research vond ik niet altijd even betrouwbaar, en die lees ik al jarewn niet meer. 

Information Clearing House is en blijft goed, maar het zijn lees-artikelen. En Als Tom Feeley in het ziewkenhuis ligt, dan komt er weklenlang geen publicatie.

The Saker is vooral heel goed als het over Rusland gaaat en over de Oekraïne. Of als er gedegen overzichten van 'de toestand her of der' moeten komen.  Het blijft een zeer goede site met klasse-reageerders, maar het is wat stilgevallen. 



In de laatste jaren is het lezen voor een flink deel vervangen door het luisteren

Je kunt het doen terwijl je met iets anders bezig bent. Da's  makkelijk. 

Ik heb onterlbare Corona-video's beluisterd, en sinds 6 maanden ook veel 'Gezondheids video's'  en  'Lang-leven' informatie. 

Maar die zal ik hier niet herhalen. Die staan volop vernoemd in de blogs hiervoor.


Mijn belangrijkste bronnen van dit moment:  ( Geo-politiek)

Op dit moment vind ik The Duran heel informatief. 

Mercouris vertelt je elke dag hoe een of andere geo-politieke 'vork in de steel zit'. 

Nou heeft ie zelfs een eigen kanaal, en kan hij net zo lang doorpraten als hij wil. Ik begrijp het:  je hoeft met niemand iets af te spreken., Zet de camera aan en begint. Eenvoudig. 


Een klassieker blijft Moon of Alabama, geschreven door een mysterieuze duitser die zich b noemt. 

Qua informatie is hij waarschijnlijk de allerbeste.  Hij moet een gigantisch geheugen en een zeer goed opbergsysteem hebben.   Hij lardeert zijn 250 blogs per jaar met artikelen van jaren geleden, waar je leest dat de kwestie heel anders ligt dan de MSM ons nu willen doen geloven. 

Zijn reageerders zijn ook heel goed.

The Duran en Moon of Alabama bespreken de geopolitiek: oorlogen, dreigende oorlogen etc.  


Het kanaal van Ron UNZ plaatst al het nieuws dat elders wordt afgewezen...

Maar zaken die taboe zijn, tonen ons vooral wie de macht heeft en wat er niet bij het volk bekend mag worden omdat dit zijn macht zou bedreigen... Het is dus vaak de meest belangrijke informatie voor wie het goed met de mensheid voor heeft. 

UNZ heeft zelf heel goede artikelen geschreven ( mijn blog in maart) , maar iedereen die over ras en rasverschillen wil schrijven is er welkom.  Ook kun je bij Unz heel kritisch over de joodse macht en over Israel schrijven. Geweldig, zeker als je weet dat Unz zelf joods is.   


Dan nog drie kleinere bronnen die heel goed zijn in hun categorie: 

De GreyZone met Max Blumenthal en Aaron Maté gaan diep in op bepaalde zaken.  Blumenthal heeft beelden gemaakt van joodse rabbi's die vinden dat je kleine kinderen mag vermoorden, als je vermoed dat zo'n kind later wel eens terrorist zou kunnen worden: The King's Torah. 

Reccent hebben ze aangetoond dat het OPCW een propaganda arm is van de Amerikaanse Neocons.  In Venezuela liet Blumenthal met beelden zien dat er volop eten was in de supermarkten, en je zag heel dikke dames met T shorts waarop met grote letters stond: "Ik heb honger".  Niet dat er geen ellende is in Venezuela, maar volgens mij wordt die bewust door de VS veroorzaakt. 


Dan heb je nog Brett Weinstein en zijn vrouw Heather samen aan de keukentafel, met hun zoon als technicus:  Dark Horse.  

Ik vond mevrouw niet aardig, en dat is ze ook niet. Maar na een tijdje wen je er aan, en moet je toegeven: samen geven ze vaak heel goede informatie, alles vanuit evolutionair oogpunt bezien, wat ik natuurlijk het meesdet zinvol vind. Weinstein kan je alles vertellen over Woke mensen, maar is zelf ook links: 'degelijk links'.


En zo heb ik ook Z man leren waarderen. Dark Horse en Z Blog ken ik al zeker een jaar, en plots begin je zo'n site dan heel erg te waarderen. 

Z man is een soort bedrijfsadviseur, maar schrijft bijna elke dag een blog en neemt elke vrijdag een uur gesproken woord op. De kwaliteit valt niet direct op, maar nu ik er een paar heb gehoord en wat langer heb overdacht, ben ik een erg groot van van de  Z-man. 

Zo zegt hij dat we nu geleid worden door 'Carnies', een soort carnavaleske  komieken....  

En hoe langer je er over nadenkt, hoe beter ik die typering vind.  ( Gijrath en De Vlieger maken steeds volop lol over de schoenen van minister de Jong, waarop bloemetjes zijn afgebeeld...   en dan zingt De Vlieger de oude Carnavalskraker. 

Van Rutte zie je nu alleen nog de foto als ie op de fiets zit , verkleed als een looser met een uitklering:  mutjsje op zijn hoofd, goedkoop trainingsjackie aan.

Ze cateren aan de laagste categorie, 

Z man zegt heel treffend:  Degeneratie is het streven. 

Hij bespreekt de gebeurtenissen in de VS op heel vlotte, maar erg onformele wijze. Super intellgente man. Totaal zonder enig ego. Perfecte bron.  



Hier mijn favoriete  uitvoering, John Coltrane. Maar je moet er wel voor in de stemming zijn. Melancholie is het beste. 












7 comments:

  1. Een oog-getuige van de 2 mei moord in Odessa is recent geinterviewd.

    De video komt binnenkort uit.

    Dit is een korte preview:

    https://www.youtube.com/watch?v=wamDOVAL79M&t=10s

    ReplyDelete
  2. In de laatste Z blog legt de Zman uit dat de ras-rellen van vorig jaar zeer waarschijnlijk bewust zijn veroorzakt door lieden die de Media controleren.
    Het betoogje duurt 10 minuten en begint hier:

    https://youtu.be/pM0KUpeW9U4?t=66

    ReplyDelete
  3. In de laatste GreyZone vertelt Glenn Greenwald hoe het mogelijk is dat linkse journalisten - mensen waarmee hij vroeger bevriend was- nu geen kritiek meer op de CIA hebben ( dat was tot 10 jaar geleden heel nuttig werk van de media) maar zich just als spreekbuis voor allerlei verzinsels van die CIA lenen.

    Hoe is dat mogelijk?
    Greenwald:
    Eén van die journalisten is Chris Hayes, die nu een geweldige Rusland basher is bij MSNBC.

    Chris Hayes bracht als eerste het gerucht dat de Russen geld uitloofde voor iedereen in Afghanistan die een Amerikaanse soldaat doodde.
    Maar die beschuldiging is nu zelfs door de CIA ingetrokken... maar Hayes blijft beweren dat het wèl waar is.

    Hoe kan dat?
    Greenwald:
    Dat kun je eigenlijk heel mooi lezen in het boek dat Hayes zelf in 2013 schreef: Zodra een journalist mag meedoen met de grote jongens, of zodra hij zijn eigen TV show heeft, wordt hij één van hèn. Gaat hij hùn narrative vertellen.
    Dat heeft met evolutie-biologie of psychologie te maken.

    Hier begint het stukje over Hayes, en duurt 3,5 min:

    https://youtu.be/6AXcjwX-JGA?t=1503

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb de beschrijving op Am,azon van Chris Hayes'boek hieronder vertaald:
      https://www.amazon.com/Twilight-Elites-America-After-Meritocracy/dp/0307720462

      In het afgelopen decennium keken Amerikanen met verbijstering en woede toe hoe de ene na de andere gevestigde Institutie zijn glans verloor: Wall Street, het Congres, de katholieke kerk , het Amerikaanse bedrijfsleven en zelfs de Major League Baseball -- onder het gewicht van corruptie en incompetentie.
      Na het Fail-decennium (Irak, kredietcrisis) hebben Amerikanen minder vertrouwen dan ooit in hun instellingen; het sociale contract (wederzijds vertrouwen, wederzijdse hulp) tussen gewone burgers en elites ligt aan flarden.

      Hoe zijn we hier gekomen? Met Twilight of the Elites biedt Christopher Hayes een radicaal nieuw antwoord. Sinds de jaren zestig, toen de meritocratie een meer diverse groep mannen en vrouwen aan de macht bracht, leerden ze de toenemende ongelijkheid te waarderen , omdat die hen aan de top had geplaatst. Hun eigen hogere status verhoogde de sociale afstand en bracht een nieuwe Amerikaanse elite voort - een die meer vatbaar is voor mislukking en corruptie dan alle voorgaande.

      Twilight of the Elites combineert behendige politieke analyse, actueel sociaal commentaar en diep historisch begrip en beschrijft hoe de samenleving waarin we zijn gaan wonen - uiterst vergevingsgezind aan de top en meedogenloos bestraffend aan de onderkant - leiders voortbrengt die geen voeling hebben met de mensen die aan hun leiding zijn toevertrouwd.
      Hayes stelt dat het falen van het publiek om de federale overheid, het Amerikaanse bedrijfsleven en de media te vertrouwen, heeft geleid tot een autoriteitscrisis die niet alleen onze politiek maar ook ons ​​dagelijks leven dreigt te overspoelen.

      Hayes heroriënteert ons perspectief op onze tijd volledig.
      De oude begrippen en 'partijen' verklaart hij achterhaald.

      "Twilight of the Elites" is een belangrijk boek met sociale kritiek voor het tijdperk na de bail out van de banken.

      Delete
  4. Herinnert U zich de oudere vrouwelijke advocate Sidbey Powell nog?
    In december vorig jaar kwam ze met heel sterke beschuldigingen over kies-fraude. Ook ik geloofde haar destijds.
    Nu blijkt dat ze geen bewijzen heeft. Vermoedelijk is ze voor de gek gehouden.

    Zman zegt: Hier zien we iemand die 40 jaar lang een degelijk advocaat was, maar dan on national TV komt en dan overmoedig wordt. Alle voorzichtigheid vergeet. 'Roem' doet iets met je.

    Scherp: https://youtu.be/sQezFHNjbWg?t=1791

    ReplyDelete
  5. Meteen na het stukhe van Sidney Powell beschrijft Zman een veel belkangrijker situatie: dat de mensen die argeloos het Capitool binnen gingen, op 6 januari, nu allemaal in de gevangenis zitten, en mogelijk voor 20 jaar de bak in gaan.


    Hoe is dat mogelijk?
    Dat is mogelijk omdat we hier met de neefjes van Lev Kopolev te maken hebben: dioe kunnen zo onvoorstelbaar fanatiek worden dat ze alle redelijkheid verliezen en hopsa, zomaar 20 tot 60 miljoen mensen uitmoorden. (Volgens Solzhenytsyn zijn er zelfs 66 miljoen mensen onder de communisten gecrepeerd.)

    Vanaf min 36 : https://youtu.be/sQezFHNjbWg?t=2217

    ReplyDelete
    Replies
    1. Die cijfers van Stalin, Hitler en Mao zijn zeer onbetrouwbaar. Ooggetuigenverklaringen en dubbel tellen zijn gebruikelijk. Zoals alle slachtoffers in de proxy oorlogen in Syrie en Ukraine allemaal de schuld zouden zijn van Assad en Putin...

      Delete