Saturday, May 29, 2021

1156 Unser Alles Du, unser Ganzes Glück.

 


Ene Dick van Steijn reageerde op mij en ik google-de om te zien wie dat kon zijn. 

Tussen de afbeeldingen stond dit doodsprentje. 

Het trof me, want de ouders schrijven een ontroerende tekst. 

Wat is ons leven dan gemakkelijk ! 

Wat laten mijn leeftijdsgenoten het er dan vreselijk bij zitten: 

als ze ietsje hun best zouden doen, zou zoiets vreselijks als wat we hier boven zien  

-- een jonge 21 jarige soldaat die sterft en zijn ouders vooor eeuwig  ongelukkige over laat --  

nooit meer gebeuren. 

Maar het gaat weer gebeuren, omdat ZIJ ( mijn oude vrieden)  

denken dat ze NIKS  hoeven te doen.

Dat ze kunnen blijven slapen.

Dat ze de hele dag aan hun RECHTEN 

mogen denken en nooit aan hun PLICHTEN. 


10 comments:

  1. Willem Engel op Weltschmerz.

    Ik heb Willem nooit zo goed gevolgd, maar had wel respect voor de daadkracht en het stamina van de groep Viruswaarheid.

    Ik ben blij dat hij het virus niet ontkent.
    Ik denk dat sommige maatregelen die door Willem worden afgekeurd, toch wel zinvol zijn.

    Maar de donkere wolken die Willem benoemt, die moeten we allemaal serieus nemen.
    Rutte en De Jong en Van Dissel weten zelf niet welke agenda ze mee aan het uitvoeren zijn, maar er is zeker een goede kans dat Willem de dreiging goed inschat.

    Respect voor Willem. Hij doet zijn PLICHT.
    Dank je Willem.

    YT: Dit is Willem Engel – oordeel zelf
    https://youtu.be/3UALy8Hzhp8

    ReplyDelete
  2. Gereageerd bij Maarten van Rossem:

    https://www.youtube.com/watch?v=1e_O05ozA20

    Beste Maarten, deze heb ik niet afgeluisterd. Maar ik geef die boertjes in de provincie gelijk als ze hun wereld niet laten afnemen door vluchtelingen die door Uw schuld op hun dak terecht komen. Ik zal het uitleggen. Die boeren mag je niet kwalijk nemen als ze niet weten wat er precies gebeurt in de wereld. Daar hebben ze U voor. Het is Uw plicht de waarheid te zoeken en die te vertellen. U weet wie de Media controleren, toch? Of heeft U ooit de ware toedracht over de USS Liberty in de MSM gelezen? Nee natuurlijk. Nou, dan weet je dat ZIJ de Media controleren. En je weet ook dat Wesley Clark in 2007 meermaals op camera zei dat reeds 1 maand na 911 in het Pentagon al bekend was dat 'ze' 7 moslimlanden gingen verwoesten. Allemaal landen rondom het landje waar 'Ze' vol van zijn. 'Ze' zijn dus verantwoordelijk voor die vluchtelingen. En U had dit moeten weten. En het ons moeten vertellen, zodat we allemaal samen 'ze' tegen konden houden. Maar dat doet U niet. U bent dus mede schuldig aan de treurnis die 100 miljoen mensen moeten ondergaan: in Afghanistan, Irak, Libië, Syrië, Libanon en ook Iran. Een heel gewone man uit de provincie, zoals ik, kan het gemakkelijk zien, en U zou het niet doorhebben? Dan doet U niet Uw best, en zeker niet uw plicht.

    ReplyDelete
    Replies

    1. marcel d Ancona
      58 minuten geleden
      vluchtelingen gaan niet wonen op het platte land en die boeren zijn bang voor ze omdat ze hun niet kennen,mensen uit andere landen zijn hier hartstikke welkom en ze zijn nodig aangezien wij geen kinderen maken,plus het feit dat ze een aanvulling zijn op ons cultuur,alleen al hun eten is een prachtige aanvulling,zonder deze mensen aten we alleen saai aardappelen,spruiten en een stukje vlees, maar inderdaad het is de schuld van ons dat er oorlog is.


      Johan Vermeulen
      1 seconde geleden
      @marcel d Ancona Dag Marcel. Ik ken een joodse minister die ook D'Ancona heette. Ik ga er voor het gemak even vanuit dat je joods bent.
      Dan wil ik het volgende voorstellen aan je:
      Als jij nou eens in Israel flink ging promoten dat ze daar veel vluchtelingen opvingen. Goed de voordelen benoemen, natuurlijk: Lekker eten, culturele verrijking etc.
      Als je daar volop succes hebt, kom dan terug en doe je goede missie-werk dan hier.

      Delete
  3. Flinke ontwikkelingen in de VS:

    De Republikeinen geloven nu (en terecht) dat het virus uit een Chinees lab komt.

    Dat is ook zo. Maar de Amerikanen doen dit soort onderzoek niet in eigen land, en werkten samen met de chinezen.

    De Chinezen denken ook: beter de kameel in jouw tent die naar buiten pist, dan de kameel buiten jouw tent die naar binnen pist.

    En toen dat begon was het China bashen in de koelkast gezet, meen ik.

    Dus Fauci en de Democraten wilden het niet bespreken. Maar de Republikeinen hebben hier twee vijanden te pakken: de Chinezen en de Democraten.

    Ze gaan er van uit dat ze het feit dat het 'samen' is ontwikkeld, met geld van Fauci's NIH, niet op hen als Democraten terug zal slaan, denk ik. Àls dat al echt 'bekend' word.

    Trump is de lachende derde: Hij werd destijds volledig afgemaakt toen hij zei dat het lab-made was in China.

    ReplyDelete
  4. Mooie ontwikkelinmgen in Wit Rusland.

    Deze Protashevich is bevriend met Azov, was in Washinton om opdrachten te ontvangen, en was een belangrijke actor tijdens een recente poging de gekozen regering van zijn land te verdrijven. Zo iemand heeft een naam: Hij is een landverrader.
    1 punt voor Lukashenko.

    Nu blijkt dat er een bom melding was, en dat het de Ryanair piloot was die besloot om te landen, niet Lukashenko.
    Weer 1 punt voor Lukashenko.

    Er is een tweet opgedoken van een medewerkster van de oppositie-leidster Tichnovskaya, en in die tweet zegt ze:
    'Het vliegtuig gaat landen en Protashevich zal worden gearresteerd."

    Maar op dat moment wist Lukashenko nog niet dat Protashevich in dat vliegtuig zat.

    The Duran zegt: We denken dat deze protashevich onder de bus is gegooid: hij had weinig succes met zijn opstand, en was nu nog nuttig om een groot huileverhaal op te hangen omdat men zijn artrestatie wel kon voorspellen.
    Ze hebben die bom melding zelf gestuurd, om zo de piloot te bewegen in Minsk te landen.

    Als dit waar is: Schaakmat voor Lukashenko.

    https://www.youtube.com/watch?v=AwjMawhH1qQ

    ReplyDelete
  5. Johan Vermeulen
    2 dagen geleden (bewerkt)
    Ik ken geen grote volks-bewegingen die niet grotendeels door joodse 'bewegers' waren begonnen, en waar - uiteraard - altijd een joods belang àchter zat. Als de joden vanaf het begin van de 19e eeuw uit hun isolatie komen en mee willen gaan doen in het publieke leven van de landen waar ze wonen (cultuur, onderwijs, politiek), dan wordt langzaam maar zeker de bestaande elite -- die de joden niet als mede-elite wenst toe te laten -- in het nauw gedreven door massabewegingen (socialisme, communistme) die steevast onder joodse aanvoering staan. Eerst gaan adel en aristocratie voor de bijl, en later de Kerk. Na 1970, als de joden stevig in het zadel zitten en media , Big Corp en politiek gaandeweg in handen krijgen, verdwijnt het socialisme en de vakbeweging als sneeuw voor de zon. Ze gaan natuurlijk niet hun èigen macht ondermijnen.
    Het zou mooi zijn als mijn beweringen op normale wijze werden bestreden, hier op dit forum. Geen gemakkelijke scheldwoorden zoals 'anti-semiet' roepen, want dat zegt me helemaal niks. De joodse cultuur is de cultuur van kritiek. Dat is het kenmerk van het joodse yeshiva onderwijs: kritiek geven en spinnen. Kritiek is heilig, het machtigste wapen in joodse handen. Dus gewoon in discussie gaan en uitleggen waarom ik het fout zie. Het wordt op prijs gesteld.



    Nino Pereira
    Nino Pereira
    2 uur geleden
    Johan, het is niet zo vreselijk moeilijk om je beweringen te bestrijden, maar er gaat wel wat tijd in zitten die ik niet heb op dit moment. Een deel van wat je zegt is wel waar, over het joodse yeshiva onderwijs bv: dat geeft mensen in de joodse traditie heel wat meer training die goed uitkomt als je later, na van je geloof afgevallen te zijn, in de maatschappij terechtkomt in een vak waar dat nuttig is, zoals rechten, politiek, journalistiek, en (mijn vak) natuurkunde. Maar, daar zijn ook veel (ex-) catholieken in die Jezuitenonderwijs hebben genoten. Het is nmm dus hiet het geloof of ras (of hoe je dan ook de joden beschouwd), maar de opvoeding.
    Je voorbeeld van 'communisme' klopt alleen maar, en dan nog maar zeer gedeeltelijk, en al helemaal niet als je het over een langere tijd bekijkt. Kwantitatief ook niet, en zeker niet in Rusland (of, je zou kunnen zeggen dat die joodse invloed helemaal fout is uitgekomen: heel veel Russische joden zitten nu in de VS).
    In mijn eigen vak, natuurkunde, is de joodse dominantie maar heel tijdelijk, eigenlijk alleen in de 2-ste eeuw. Nu zie je dat de mensen uit het verre oosten (China, Korea, en Japan) de zaak overnemen: er zijn ook redelijk wat moslims uit de Levant, oa Palestijnen (dit is in de VS, waar ik ben: in Nederland weet ik niet).
    enz, enz: ik zou graag je statistieken willen zien die bevestigen wat je beweert, over de rijke joden: voor zover ik weet is hun gemiddelde (median, niet mean) inkomen hoger dan dat van anderen, maar vergelijkbaar met dat van anderen in hun opleidingsgroep. Hetzelfde geld voor je andere beweringen: waar zijn de kwantitatieve gegevens?

    ReplyDelete
    Replies




    1. Johan Vermeulen
      Johan Vermeulen
      1 seconde geleden
      @Nino Pereira Dag Nino, fideel dat je reageert. Ondanks dat je krap in je tijd zit wil ik toch wat toelichting geven. Ik meen te weten dat elk joods jongetje naar de yeshiva ging, en dat je uitblonk als je de talmoed op vindingrijke wijze kon uitleggen of her-interpreteren. Een rijk man voelde de plicht om zijn dochter te laten huwen met een uitblinker van de yeshiva. Dit zorgde voor het creëren van een hogere intelligentie, en dat is vermoedelijk de reden day joodse mensen zeker voor de alfa en gamma vakken heel hoog scoren. Het gaat me dus niet om het godsdienst-onderwijs en hoe dat van pas komt in elk later beroep. Het gaat me om een religie die functioneert om hoog IQ en hoge groeps-cohesie te bevorderen.
      Wat het communisme betreft: lees nog eens nauwkeurig wat ik beschrijf. Het gaat er om dat de massa ( de arbeider, de boer) door joodse 'bewegers' als 'kracht' wordt gebruikt om de bestaande elite te verzwakken, zodat zij zelf de elite kunnen worden. Ik zeg niet dat het ze altijd lukt om die positie te behouden. Ik denk dat de joodse macht in Rusland nog heel aanzienlijk is trouwens. En het valt in Rusland erg mee met anti-joodse gevoelens.
      Ik zal in een tweede reactie verder schrijven.



      Johan Vermeulen
      Johan Vermeulen
      1 seconde geleden
      @Nino Pereira Tweede deel- reactie. Ja, de Koreanen, Japanners en Chinezen hebben een hoog IQ voor beta vakken, en een hoge werk-ethiek. Er wordt de facto wel een rem gezet oip hun toelating op Ivy Leagues, anders was de Amerikaanse Academioe voor die vakken geheel Aziatisch, heb ik begrepen.
      Wil je statistieken om je te overtuigen dat de banken onder joose leiding staan? Dat alle FED bazen joods zijn? Dat alle grote Media conglomeraten in joods bezit zijn? Dat de Social Media joods worden geleid? Die heb ik niet. Kijk goed, dan zie je het wel.
      Ik heb geen moeite met een meritocratie. En een groep met een heel hoog IQ mag dus best hoge posities innemen. Maar niet om het eigen groepsbelang te dienen tot schade van de outgroup. Dat is wel gebeurd. De invloed in de Media en politiek is gebruikt om - na de val van Rusland- landen in het Midden Oosten te vernietigen. Ze is gebruikt om de Glass-Steagal Act af te schaffen waardoor de Financials de kans kregen het gewone volk leeg te zuigen.
      Ik zou zeggen: 'Het gewone volk heeft het recht zich te verdedigen". Maar ik vrees dat het gewone volk nog niet doorziet wat er gebeurt.
      "By way of deception, thou shalt make war.' Dat is wat er gebeurt volgens mij. En als joden zich nu onder de slachtoffers willen scharen ( 'wij zijn geen witten!' roept men in de Balie ) dan denk ik: Wat een gotspe !

      Delete
    2. Bovenstaand draadje staat onder deze Balie video: https://www.youtube.com/watch?v=gU43NaeqQ8M&t=434s

      Delete
  6. OPINIE
    Opinie: Blijf niet langer doof en blind voor het zombie-effect van de supermarkten
    Ook ik koos voor het gemak van Albert Heijn, schrijft Martje Nooij. Nu voelt zij zich medeplichtig aan het verdwijnen van banen. ‘Ik was doof en blind voor het zombie-effect.’

    Martje Nooij1 juni 2021, 12:41
    Het Nederlandse marktaandeel van Albert Heijn steeg in 2020 naar 35 procent. Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant
    Het Nederlandse marktaandeel van Albert Heijn steeg in 2020 naar 35 procent.Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant
    Als we als consumenten niet oppassen, gaan er nóg meer banen en winkels verdwijnen. In het laatste jaarverslag juichte Albert Heijn dat zijn Nederlandse marktaandeel in 2020 is gestegen naar 35 procent, vooral door de sterk toegenomen vraag naar het thuisbezorgen van boodschappen. Daarvoor ontwikkelde de grootgrutter hypermoderne gerobotiseerde distributiecentra. Al jaren zet AH hoog in op digitalisering met de Amerikaanse winkelreus Amazon als lichtend voorbeeld.

    In AH supermarkten kwamen steeds meer zelfscanners en zelfscankassa’s. Inmiddels is de volgende digitale stap al gezet, want op 4 maart 2021 opende AH de eerste onbemande versie van een ‘to go’ winkel in een kantoorpand in Dordrecht. Er zijn er dit jaar nog eens ruim honderd gepland.

    1,6 miljoen banen
    Het is daarom geen verrassing dat accountantsbureau PwC onlangs in een rapport aankondigde dat er de komende jaren 1,6 miljoen banen gaan verdwijnen, waaronder die van vakkenvullers, kassamedewerkers en bezorgers. Functies die denigrerend in dat rapport ‘zombiebanen’ heten: banen die ten dode zijn opgeschreven.

    Daarmee herhaalt de geschiedenis zich, want volgens retailspecialist Herman van Wissen is sinds de jaren ’70 ruim 90 procent van de speciaalzaken in Nederland door supers, AH voorop, uit de markt gedrukt. Meer dan zeventigduizend (70.000!) bakkers-, groenten-, slagers- en melkwinkels werden zombiebedrijven. Dat waren bijna allemaal familiebedrijven, dus niet alleen de winkels verdwenen maar ook het inkomen van vele tienduizenden gezinnen.

    Doof en blind
    In 2008, toen het slagveld onder speciaalzaken al enorm was, verhief supermarktketen AH dit zelfs tot zijn missie: ‘Het alledaagse betaalbaar, het bijzondere bereikbaar’. Waarmee AH bedoelde dat hij koste wat kost wilde voorkomen dat klanten door prijsvoordeel of voor luxe producten naar een speciaalzaak zouden gaan. Als onderdeel van deze strategie rekte de blauwe grutter de openingstijden stapsgewijs op tot zeven dagen van 8.00 tot 22.00 uur. Onhaalbaar voor een kleine zelfstandige. Maar dat is nog niks vergeleken bij die robotwinkels, want die zijn 24/7 open.

    Ik voel me medeplichtig omdat ik doof en blind was voor het zombie-effect en koos voor het gemak van AH. Maar ik wil niet medeplichtig zijn aan steeds meer werkloosheid. Ik wil niet dat die laatste kleine winkels ook nog verdwijnen en dat de winkelstraten leegbloeden. Daarom heb ik me heilig voorgenomen nooit een voet in een robotwinkel te zetten en de bulk van mijn boodschappen voortaan bij speciaalzaken te halen. Alsjeblieft, niet nóg meer zombies.

    Martje Nooij is wetenschapsjournalist en consument.

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-blijf-niet-langer-doof-en-blind-voor-het-zombie-effect-van-de-supermarkten~bed6c0bb/

      Delete