Tuesday, May 18, 2021

1147 De Volkskrant wil weten wat de lezers willen weten...

Vanaf vraag 13 tot en met 16 kun je informatie schrijven aan de Volkskrant. 

Ik heb dat gedaan , maar dat laat zich niet in de copy plaatsen die hieronder staat. 

Die tekst heb ik dus hi3eronder weergegeven, in rood. 



 13.  Heeft u nog ideeën of suggesties voor de buitenlandredactie binnen dit onderwerp?

Beseft de redactie dat hun kinderen later het zelfde lot als de Palestijnen zullen ondergaan? 'We are all Palestinians'  is veel minder figuurlijk dan 'We are Charlie'.  Kijk hoe er in het hart van Israel over de goyim wordt gedacht: Messiah Mode [FULL] https://www.youtube.com/watch?v=eFl4U2NRJTg

14.  Is er een bepaalde uitleg (bijvoorbeeld historisch of internationaal rechtelijk) waar u behoefte aan heeft?

Ik zou wel willen dat meer mensen beseften wat het uiteindelijke doel is.  De joodse schrijver Yossi Gurvitz legt het uit in 12 minuten: https://www.youtube.com/watch?v=YSy6ENVAJlY

15.  Bent u op een andere manier bij het onderwerp betrokken en wilt u een observatie, suggestie of tip delen? Dat kan hier.

Mensen evolueren in groepen, en elke groep is bang en in potentie agressief naar de 'outgroup'.  Dat is dus normaal. Groepen die volledig altruïstisch naar de buitenstaander zijn, worden opgegeten en komen niet meer voor in de menselijke genen-pool.  Maar het joodse volk heeft zichzelf geselecteerd

( NB: het chabloon laat maar 300 tekens per vraag toe...) 

16.  Wilt u uw mening over de berichtgeving tot nu toe kwijt? Dat kan hier.

Als de  media de moed hadden om de waarheid te zoeken schreven ze heel andere zaken.  Dit valt braafjes binnen de Overton Window.  Israel vernietigt om de zoveel jaar delen van Gaza. Ze noemen dat 'het gras maaien.'  




Wat wilt u graag lezen over de oorlog tussen Israël en Gaza?

We zijn erg benieuwd aan welke duiding u behoefte heeft en wat uw suggesties zijn.

1.  Ten eerste: in welke mate interesseert dit onderwerp u op een schaal van 1-10?

Zou u de volgende artikelen willen lezen?

2.  Wat merkt een burger van de oorlog in zowel Israël als in Gaza? Wat zijn de gevolgen voor het dagelijkse leven: wat kan er wel en niet en hoe groot is het verschil als je twee mensen - uit de verschillende gebieden - een dag volgt?
3.  Een profiel van het tunnelsysteem van Hamas: hoe is het ontstaan, hoe belangrijk is het, wat wordt er gesmokkeld, wat voor een economie is daar ontstaan?
4.  Één van de druppels die de emmer deed overlopen vorige week, was een dreigende huisuitzetting in Oost-Jeruzalem. In hoeverre is er in Israël en in door Israël bezette gebieden sprake van een apartheidsregime?
5.  Een aspect van het conflict is de behandeling van Palestijnse vluchtelingen. Israël ziet de Palestijnen het liefst gaan, maar ook in de Arabische wereld worden ze ondanks publiekelijke sympathiebetuigingen vaak slecht behandeld. Hoe staat het er nu voor met deze vluchtelingen?
6.  Hoe is publieke opinie vanuit Nederland (en andere Westerse landen) door de tijd heen verschoven tussen Israël en de Palestijnen en waar staan we nu?
7.  Onder welke omstandigheden is de staat Israël na WOII ontstaan en hoe heeft het land en het conflict zich sindsdien ontwikkeld?
8.  Hoe kun je vanuit het internationaal recht naar dit nieuwste conflict kijken? Wat is er toegestaan, wat niet en hoe komt het dat Israël door de VN meestal niet teruggefloten wordt?
9.  Infographic: de bezetting, de illegale nederzettingen en de oorlogen over de jaren heen.
10.  Tien redenen waarom de wereld ondanks alles toch achter Israël blijft staan.
11.  Een blik op de media: er komt momenteel geen journalist Gaza binnen (Israël houdt ze tegen): wat zijn de gevolgen voor de beeldvorming?
12.  Een profiel van het Israëlische leger, IDF: één van de modernste legermachten van de wereld die in staat is tot het uitvoeren van zeer geavanceerde precisiebombardementen.
17.  In welke leeftijdscategorie valt u?

7 comments:

  1. [Mogen we u benaderen over uw antwoorden hierboven?]
    Ik hoop, dat je niet in die val bent getrapt. Wat je aan tekst doorspeelde, moet genoeg zijn. Je weet, dat je woorden toch worden verdraaid, dat heeft geen enkele zin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik ben wel in die val getrapt.

      Maar ze zullen me echt niet bellen. En als ze het wel doen, dan neem ik het op en zet ik het op youtube.

      NB: Bij BNdeStem heb ik enige dagen geleden ook gereageerd, maar het is Nòg niet geplaatst. Geen enkele reactie trouwens.

      Maar op het AD zijn er wel 23 reacties op gekomen.
      Maar met mij BN abonnement kan ik daar niks schrijven.

      Je schrikt wel van de reacties op AD: veel mensen denken echt dat Putin alles gedaan heeft waarvan hij wordt beschuldigd. en ropepen dan naar mensen die wqèl geïnformeerd zijn: "Waarom lezen jullie niks! "

      Het is werkelijk de omgekeerde wereld.
      Journalisten zijn de grootste moordenaars die er zijn. Maar de meesten hebben er geen idee van, van de ellende die ze veroorzaken door de zaak te polariseren.

      Delete
  2. Voorbeeld van die journalisten-misdaden:

    Van Ranst wordt bedreigd.

    De man heeft gezegd ( ergens in Engeland, voor virologen) : "Je moet het wat aandikken, het gevaar, zodat de mensen luisterne en thuis blijven. Ha ha. "

    De facto heeft hij gelijk. En omdat hij op dat moment net als iedereen nog niet wist hoe gevaarlijk het zou zijn,. was zijn strategie volgens mij toen de juiste.

    Maar nu zijn we heel veel verder. Het virus is god zij dank veel minder gevaarlijk dan we toen dachten. Maar: de Virologen lopen in de pas achter Big Pharma, en vergtenen de goedkope onmgevaarlijke middelen in te zetten.
    En omdat ze zo hun betrou2wbaarheid hebben verspeeld, zijn er mensen die echt geloven dat deze Van Ranst ons alleen wil chioppen en mogelijk uitroeien.
    \
    En dan krijg je zulke zaken: heethoofden die de man willen doden.

    Ik stel de Media verantwoordelijk.
    Er had een open en goed geleid debat moeten zijn.

    Een arena waar je de beide partijen laat discussieren.
    En iedereen thuis mag bepalen wat hij gelooft.
    En daar kun je ook uitleggen waarom je de strategie kiest die je kiest.
    ( Dan wordt het moeilijk om te zeggen: " We kiezen voor heel dure en onbewzen middelen, want dat is goed voor Big Pharma".

    Dan kunnen ze niet blijven herhalen dat Ivermectine en HCQ gevaarlijk zijjn of niet werken.

    Het is echt de schuld van de Media.

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.bndestem.nl/buitenland/nederland-alert-op-militair-46-die-in-belgie-topviroloog-bedreigt-verdachte-op-terroristenlijst~a6246a20/

      Delete
    2. [Er had een open en goed geleid debat moeten zijn.]
      Realiteit: dat debat kwam niet en iedereen die het wel probeerde, werd weggezet als wappie en door de politie in elkaar geknuppeld (waar was ook alweer dat sociaal contract van jou?), geridiculiseerd en verbannen van sociale media.

      Wanneer wordt jij wakker? We zitten al bijna in een dictatuur. Straks slaat corona over naar de "opwarming van de aarde" en krijg je met dezelfde wetten in de hand maatregelen als: "Het wordt vandaag 2 graden warmer als normaal, dus krijgen we een autoloze week" en dat soort draconische onzin.
      Daar zijn die wetten óók voor. Gewoon Corona vervangen door Opwarming v.d. Aarde.

      Soms verdenk ik jou ervan ook een jood te zijn, gezien je overdrijvingen en subtiele verdraaiingen van de feiten, waardoor conclusies heel anders uitpakken. [Het is echt de schuld van de Media.]

      De media zijn de SPREEKBUIS van de regering, die alles verzint (of krijgt ingefluisterd door Klaus & Co via de WHO) en hebben virologen van bedenkelijk allooi als zetbaasjes naar voren geschoven: 50% kennis, 100% beleid, weet je nog?
      Als het straks fout loopt en een hele apenkolonie uit de mouw gaat komen, dan zal Mark R. zich van de domme houden en de "schuldvraag" doorschuiven naar de virologen. De media zullen zeggen: "Ons was gevraagd het rivm te sparen en dat hebben we gedaan".

      De virologen hebben vanuit hun standpunt een beetje gelijk, maar de politiek had ALLE belangen moeten afwegen, dus ook de -nu- getroffen onderdelen van de maatschappij en had een "gulden middenweg" moeten verzinnen, zodat de "kool en de geit" werden gespaard en niet een nagenoeg complete middenstand opofferen aan het Gouden Kalf van de Volksgezondheid.

      Toen HCQ bleek te werken, zei ik direct (vorig jaar mei), dat het dan verboden was -volgens de regeltjes van de WHO- om feksiens in te zetten. Aan dát regeltje wordt Hugo straks opgehangen, het liefst letterlijk. MvR krijgt voorlopig een voorproefje hiervan, die schijt nu 7 kleuren van de regenboog.

      Ook krijgen overheid & wetenschap hun praktijken retour: Die worden gewoon niet meer vertrouwd. Ze zullen vanaf straks ALLES uitputtelijk moeten verantwoorden, anders gaan de regeltjes niet door.
      Hoe zat dat ook weer met vertrouwen? Het kwam te voet en gaat te paard.

      Delete
  3. Nog een goede daad verricht:

    Ingestuurd opYoutube bij Christenen voor Israel:
    https://youtu.be/MGob4G14MrI


    Wie als een waar Christen wil leven moet wel zijn oordeel zo rechtvaardig mogelijk doen zijn. Dat kan alleen als je ook de argumenten van de tegenpartij serieus beluistert. Anders kies je er bewust voor om misleid te worden: om géén rechtvaardig oordeel te kunnen vellen. Als mens behoor je nu eenmaal je uiterste best te doen. Dat is niet gemakkelijk, maar het is wel je plicht. Hier een video met de visie van de hoogste rabbijnen die les geven aan de hoogste militairen in Israel. Zij hebben uiteraard invloed op de manier waarop Israel met de zaak om gaat: Kijk vanaf minuut 8 tot en met 18 : https://www.youtube.com/watch?v=eFl4U2NRJTg&t=2313s

    ReplyDelete