Saturday, January 29, 2022

1222 Oekraïene. Valse Vlag coming? 1. De Saker. 2. Moon of Alanbama. 3 en 4 Patrick Armstrong


Hier vier vertalingen.

Zeker de eerste 2 zijn belangrijk, omdat ze de actuele situatie in Oekraine weer geven, en daar dreigt oorlog.

 

Eerder heb ik die twee artikelen kort zo samengevat:

Heel belangrijk artikel van De Saker.
En heel goed artikel op Moon of Alabama.
Het gaat allemaal om de poging van Amerika om Alleenheerser te blijven.

Voor dat doel moeten China en Rusland worden omsingeld door Amerikaanse bases ( Encirclement).En moeten die landen als Gevaarlijke Dreiging worden afgeschilderd en kort gehouden worden: containent.

In Oekraine is dit aan de hand:
De VS eist dat Zelenski de Donbass aanvalt,
Dan is er kans dat Rusland te hulp komt aan de Donbassers.

Dat geeft dan het alibi om de sancties af te kondigen en Rusland verder te isoleren. En het maakt de Europese landen bang voor Rusland zodat die zich aan de zijde van Amerika scharen.

Maar Zelenski weet zeker dat hij zal verliezen en dat niemand hem komt helpen. Hij begrijpt nu dat hij wordt misbruikt, opgeofferd, en hij weigert !
Bonje in de tent!
Zeer bijzonder: Het Westen roept en schreeuwt dat Rusland erg bedreigend is     t a v Oekraiene, en Zelenski zegt: 'Valt wel mee."
MoA denkt dus dat Zelenski zal worden vervangen.

Dus om Europa aan haar kant te krijgen moet dat heel bang zijn voor Rusland.
En om die angst te verkrijgen MOET Putin een aanval doen op Oekraine.
Twee problemen: Zelenski werkt niet mee, en Putin werkt ook niet mee.
Dus wat gaan de drijvende Neocon krachten doen? (De lui die ook al 911 pleegden en mogelijk MH17)
Die gaan weer maar eens een Valse Vlag aanslag plegen.
En daarna schrijven hun neefjes onze kranten vol en gaat ons brave publiek achter de Grote Criminelen staan.
Want een volk leest niet. Een volk denkt niet na. Een volk laat zich naar elke hoek van de kamer sturen met bloed en puin. Àls de Media het stuur goed bedienen.

Dat loopt dus niet goed af met ons.
Zoals Voltaire al wist en schreef in 1791 : Ooit zullen de joden de mensheid v vernietigen.  Hij zag toen al dat de haat voor de ander hen in de genen zit.

 

         Nu de vier artikelen:

De Saker:

Paniek en chaos is duidelijk aan het ontstaan nu het Westen boven alles bang is voor vrede

15068 keer bekeken  januari 28, 2022 122 reacties

HIER het origineel.

Leuke krantenkoppen voor CNN:

Wat?  Is dat echt CNN?

Dat is het ook.

Voorts zijn er berichten dat Biden en Ze een stormachtig telefoongesprek hadden waarin een woedende Biden Ze vertelde dat de invasie zou plaatsvinden.  Blijkbaar was Ze het daar niet mee eens.

Dus wat is er hier aan de hand?

Bernard van Moon of Alabama zegt dat Washington binnenkort de Oekraïense president Zelensky zal dumpen.  ( NB Dit artikel staat hieronder als artikel 2. )

Daar ben ik het mee eens.  Ik denk zelfs dat de VS in feite land 404 aka Banderastan aan het dumpen zijn, en zoals ik hier en hier in enige details heb uitgelegd, is er maar één ding dat Oom Shmuel van Ze en de Oekraïne wil: dat zij Rusland dwingen om in te grijpen, hetzij door een suïcidale aanval op de LDNR, hetzij door middel van een valse vlag, hetzij door een of andere wreedheid.

Een echte nachtmerrie voor de Anglo-Zionisten begint vorm te krijgen.  Hier zijn de onderdelen ervan:

  • Ondanks alle externe (en zelfs INTERNE!) druk wil het Kremlin de Oekraïne helemaal niet binnenvallen.  Er zijn precies NUL tekenen dat een aanval op handen is of zelfs maar gepland.
  • In geval van een aanval van de Oekraïne op de L.N.R. is er een zeer reële mogelijkheid dat Rusland niet openlijk zal ingrijpen, ik heb het hier allemaal in detail uitgelegd.
  • De Amerikaanse PSYOP over Poetin als zwak, besluiteloos of een marionet van de VS/Israël (de aard, functie en doel van deze CIA PSYOP heb ik hier in detail uitgelegd) valt in duigen, niet alleen was het ultimatum wel erg veel, maar de Russen steunen het met dingen als deze.
  • De NAVO kraakt in haar voegen: de Kroaten hebben al "nee bedankt" gezegd, de Fransen en Duitsers willen geen energieke seppuku plegen, de Bulgaren eisen details en garanties en de Franse parlementsleden bespreken of ze in de NAVO moeten blijven of niet (ze zullen natuurlijk blijven, maar het onderwerp is nu aan de orde).
  • Neocon freaks als Nuland en Blinken zijn in volle paniek, zij willen meer dan wie ook een oorlog en nu Rusland hen dat lijkt te kunnen ontzeggen, blijven ze zitten met de eigen corruptie, mislukkingen en mogelijke electorale apocalyps in november.
  • De voorzitter van de stafchefs, Gen. Mark Milley, waarschuwde dat een Russische invasie in Oekraïne "verschrikkelijk" zou zijn voor het land en zou resulteren in "aanzienlijke" slachtoffers.  Dat meen je niet!

Wat Ze betreft, hier zijn drie krantenkoppen die verband houden met zijn laatste en, eerlijk gezegd, verbazingwekkende verklaringen:

Als er iets is dat dit openlijke conflict tussen "Ze" en "Biden" laat twee dingen zien:

  1. Zelenskii wil niet sterven, zelfs niet voor de Verenigde Staten
  2. Biden verliest de controle over het Ukie verhaal, en daarmee de controle over het land 404

Vergeet niet dat al deze nepberichten over een Russische invasie uitlopen op een economische ramp voor Oekraïne.  Net zoals de Anglo-Zionistische sancties uiteindelijk het Westen veel meer schade berokkenden dan Rusland (vandaar dat ze het plan moesten opgeven om Rusland af te sluiten van de SWIFT).

Interessant is dat het hoofd van de Duitse inlichtingendienst zich genoodzaakt voelde Biden's "Rusland staat op het punt binnen 30 seconden aan te vallen, en dat is een feit" standpunt te steunen.  Dat zal resulteren in interne spanningen binnen Duitsland, dat zojuist het hoofd van de Duitse marine heeft ontslagen omdat hij het niet eens was met het officiële Anglo-Zionistische verhaal.

Chaos en paniek op alle niveaus en overal.

Behalve in Rusland en het minst van al in het Kremlin, natuurlijk.

Er zijn tekenen dat de ergste nachtmerrie voor de neocons misschien toch bewaarheid wordt en dat Rusland niet gedwongen zal worden om de Oekraïne binnen te vallen.

Wat doen neocons als ze in paniek raken?  Juist - valse vlag operaties: dat is waar MH-17 over ging.  En de Skripals.  En de "chemische aanvallen" in Syrië.  En Navalnyi. En zo veel anderen dat ik ze hier niet zal opnoemen.

We kunnen er zeker van zijn dat ze het zullen proberen, wat onzeker is, is of ze zullen slagen.

Dit zijn dezelfde mensen die 9/11 hebben gedaan, en ze zijn letterlijk tot *alles* in staat, inclusief een vuile bom in het centrum van Kiev, een nucleair ongeluk in Oekraïne waarvan Russische "saboteurs" of raketten de schuld krijgen, nog een burgervliegtuig (of schip) vernietigd a la MH-17, een verdomd vliegtuig opgeblazen - noem maar op: als het verdorven, slecht, lelijk en gebaseerd op beschuldigingen maar nul bewijs is - weet je dat het de Neocons zijn die ermee bezig zijn.

Laten we wachten tot de antwoorden van de VS en de NAVO openbaar worden voordat we proberen te raden wat er nu gaat gebeuren.  De eigenlijke teksten zouden spoedig moeten uitlekken.

                          -----------------------------------------

Tweede artikel:

Moon of Alabama:

Waarom Washington binnenkort Oekraïense president Zelensky zal dumpen

De VS heeft gereageerd op de veiligheidseisen die Rusland in twee ontwerp-verdragen had gesteld. Het heeft alle belangrijke eisen verworpen en is alleen bereid te onderhandelen over secundaire kwesties. Rusland zal daar binnen enkele weken op reageren.

Intussen beweren de VS nog steeds dat Rusland van plan is de Oekraïne elk moment aan te vallen. Maar de Oekraïense president Vlodymyr Zelensky is het publiekelijk oneens met die valse inschatting. Hij ziet geen oorlog aankomen en wil die zo veel mogelijk vermijden. Dat zou kunnen betekenen dat hij moet worden afgezet voordat een oorlog kan beginnen.

Alastair Crooke plaatst dit in de grotere U.S. strategie:

De sleutel tot China's veiligheidsreactie op de VS is gekoppeld aan twee woorden die niet worden genoemd in formele beleidsdocumenten van de VS, maar waarvan de stille aanwezigheid niettemin de tekst van de "2022 National Defence Authorisation Act" doortrekt en kleurt.

De term "insluiting" komt nooit voor, evenmin als het woord "omsingeling". Toch, zoals professor Michael Klare writes biedt de wet "een gedetailleerde blauwdruk voor het omsingelen van China met een potentieel verstikkend netwerk van Amerikaanse bases, militaire strijdkrachten en in toenemende mate gemilitariseerde partnerstaten. Het doel is Washington in staat te stellen het leger van dat land binnen zijn eigen grondgebied te barricaderen; en mogelijkerwijs zijn economie lam te leggen bij een toekomstige crisis".

De huidige poging om Rusland te isoleren maakt deel uit van het algemene plan:

Het punt hier is dat "omsingeling" en "insluiting" in feite het standaard buitenlands beleid van Biden zijn geworden. De poging om deze meta-doctrine te verankeren wordt momenteel via Rusland uitgevoerd (als een eerste stap). De essentiële buy-in door Europa is het "feeststuk" voor de fysieke insluiting en omsingeling van Rusland.

De EU staat onder zware druk van Washington om sancties toe te passen - de financiële "modus" voor omsingeling - terwijl EU-functionarissen onderhandelen over wat als hun "rode lijn" zou worden beschouwd. Jake Sullivan echter, maakte de nieuwe doctrine en wat hij van Europa verwacht very clear afgelopen november, toen hij zei: "wij willen dat de voorwaarden van het [internationale] systeem gunstig zijn voor de Amerikaanse belangen en waarden: Het gaat veeleer om een gunstige instelling waarin de VS en zijn bondgenoten de internationale spelregels kunnen bepalen voor het soort kwesties dat er voor de bevolking van [Amerika] fundamenteel toe doet ...".

Het bovenstaande is inmiddels wel duidelijk en maakt het een lachertje dat de V.S. urging China to push Russia to agree with the U.S. Peking dat zou doen om vervolgens het volgende doelwit te worden?

Ik heb geschreven dat there is no threat van een Russische invasie van de Oekraïne. Others zijn gekomen tot similar conclusions:

Het idee dat Rusland troepen verzamelt met het oog op een aanval, houdt geen stand. Ten eerste heeft Rusland niet onredelijk veel militairen in de buurt van zijn grenzen. Degenen die Rusland als een oorlogszuchtig land willen afschilderen, gooien er eenheden tegenaan die niet dicht genoeg bij de grens zijn gestationeerd om deel uit te maken van een aanvalsmacht. Bovendien, hoewel het moeilijk is om goede cijfers te krijgen, is elke toename niet enorm geweest (in de orde van grootte van 100.000 soldaten) en vond deze plaats in het begin van 2021, in tegenstelling tot beweringen van agressieve toenames in oktober en november. Daar komt nog bij dat Rusland niet heeft gezorgd voor de logistieke ondersteuning die nodig is voor de strijd, zoals medische teams. Daarentegen was het eerste teken dat het de VS ernst was met de invasie in Irak, dat zij negen maanden voor de aanval begonnen met de pre-positionering van hospitaalschepen.

De VS wil Europa "beveiligen" als een strijdmacht die kan worden ingezet tegen Rusland en China. De manier om dat te doen is door Rusland tot een invasie van de Oekraïne te dwingen en vervolgens te verkondigen dat het "Europa bedreigt". Het gevolg zou zijn dat de Nord-Stream 2 pijpleiding, waarvan de energiezekerheid van Duitsland afhankelijk is, nooit zou worden gebruikt om gas uit Rusland te leveren. Europa's economie zou wankelen en het zou afhankelijker worden van de Verenigde Staten. Het zou onder volledige controle van de NAVO komen te staan en vervolgens gepusht kunnen worden om te helpen bij het grote isolement van China.

Maar hoe kunnen de VS Rusland onder druk zetten om de Oekraïne binnen te vallen? Gebeurtenissen in de lente van vorig jaar toonden aan hoe het kan:

Afgelopen 24 maart heeft de Oekraïense president decreed dat Oekraïne de Krim zou terugnemen van Rusland, met "militaire maatregelen" om "de-occupatie" te bereiken. De VS en de NAVO hebben hun "onwrikbare" steun uitgesproken.

In april steunde de NAVO een Oekraïens offensief in zijn burgeroorlog tegen aan Rusland gelieerde separatisten in de oostelijke provincies Donetsk en Luhansk. Rusland verplaatste toen meer troepen naar zijn grenzen met Oekraïne en gaf daarmee te kennen dat het zijn bondgenoten zou verdedigen.

Toen hij zag dat Rusland met geweld zou reageren, trok Zelensky zijn plannen in.

Het idee in Washington is dat als de VS Oekraïne ertoe kunnen aanzetten de Donbas-regio aan te vallen, Rusland wel zou moeten ingrijpen, op zijn minst met uitgebreide leveringen aan de Donbas-rebellen. Met de hulp van de media zou het gepraat over een "Russische invasie" dan werkelijkheid worden. Dat zou 'westerse' sancties uitlokken en Rusland zou geïsoleerd raken.

Het Oekraïense leiderschap weet echter wat er zou gebeuren als het Donbas zou aanvallen, en het heeft er momenteel geen belang bij om te vechten voor strategische doeleinden van de VS zonder enige kans om te winnen.

Tijdens een persconferentie eind december verwierp de Oekraïense president Zelensky rejected plans om Donbas met geweld te heroveren (machine vertaling):

Zelensky's directe toespraak: "De waarschijnlijkheid van escalatie (aan de grens en in de ORDLO van de kant van Rusland - red.)

Ik denk dat de politieke krachten die zeggen dat we moeten gaan (in het offensief - UE), ten strijde trekken, zich dat niet voorstellen en niet nadenken... Meer bepaald, niet nadenken over ons leger.

We gaan nu nergens heen. Ik geloof dat mensen op de eerste plaats komen. We kunnen niet ons hele leger verliezen. Ze is machtig, ze zal meer nemen dan... Maar... Het is onmogelijk vandaag. Ik denk dat het vandaag verkeerd is."

Het Witte Huis dringt er echter bij Zelensky op aan een oorlog te beginnen. Dat hij zich daartegen verzet werd duidelijk toen de anti-Rusland agitator Julia Ioffe erop uit werd gestuurd om hem te belasteren:

Moon of Alabama @MoonofA - 8:16 UTC - 27 jan, 2022

Witte Huis dringt bij Zelensky aan op aanval op zuid-oost rebellen maar hij weigert?

Geciteerde tweet:

Julia Ioffe @juliaioffe - 25 jan
 "Het Witte Huis en zijn Democratische bondgenoten hebben het zo'n beetje gehad met president Zelensky. Volgens drie bronnen in de regering en op de Hill is de Oekraïense president beurtelings irritant, woedend en ronduit contraproductief."
Inside the Biden-Putin Chess Match

Uit Ioffe's laster stuk:

Hoezeer de regering Biden zich ook achter Oekraïne heeft geschaard, het Witte Huis en zijn Democratische bondgenoten hebben het zo ongeveer gehad met president Zelensky. Volgens drie bronnen in de regering en op Capitol Hill met wie ik de afgelopen maanden heb gesproken, is de Oekraïense president beurtelings irritant, woedend en ronduit contraproductief.
...
Er is een gevoel dat Zelensky niet erg goed is in het navigeren door de Amerikaanse politiek en op alle verkeerde voeten stapt. Misschien komt het doordat hij verwoede pogingen doet om zijn eigen land te redden; misschien komt het doordat de voormalige TV-ster geen voorbereiding heeft gehad op, of onderwijs heeft gehad in, geopolitiek. Het is helaas ook de benarde situatie van een land dat klem zit tussen twee kolossen die om zijn lot vechten. Smeekbeden doen zonder je waardigheid te verliezen is al moeilijk genoeg; dat doen zonder je geopolitieke geldschieter kwaad te maken is nog moeilijker.

Het gepraat van de V.S. over oorlog in Oekraïne vernietigt zijn economie. Zelensky probeert elk gesprek over oorlog te sussen, zelfs als de V.S. het opdringt. Dit is nog een teken dat Zelensky niet bereid is te doen wat de V.S. van hem eist:

Een gesprek tussen de Amerikaanse president Joe Biden en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op donderdag "verliep niet goed," vertelde een hoge Oekraïense functionaris aan CNN, vanwege meningsverschillen over de "risiconiveaus" van een Russische aanval.
...
Zelensky drong er bij zijn Amerikaanse tegenhanger op aan om "de berichtgeving te kalmeren", en waarschuwde voor de economische gevolgen van paniek, aldus de ambtenaar. Hij zei ook dat de Oekraïense inlichtingendienst de dreiging anders ziet.

De Oekraïense leider wees op een recente doorbraak in de onderhandelingen met Rusland in Parijs, en zei dat hij hoopte dat een staakt-het-vuren-overeenkomst met rebellen in Oost-Oekraïne zou worden gehandhaafd. Hij zei ook dat de gesprekken tussen de VS, Rusland en de NAVO nog een lange weg te gaan hebben voordat de diplomatieke inspanningen zijn uitgeput, zei de ambtenaar.

Aangezien Zelensky niet bereid is Washington's bevelen op te volgen moet hij eruit geduwd worden.

Zelensky zit in een zwakke positie. Zijn peilingen zijn sterk gedaald. De VS hebben hem bij de ballen vanwege zijn buitenlandse rekeningen en witwaspraktijken. Zijn poging om de voormalige president van Oekraïne Petro Porosjenko, die onlangs naar Oekraïne is teruggekeerd, te arresteren, werd tegengehouden door de Amerikaanse ambassade. Dat de VS Porosjenko überhaupt terug wilden in Oekraïne kan wijzen op een vervangingsstrategie.

Leonid Ragozin believes that to be the case:

[Gedurende het hele jaar heeft Zelenskiy veel tijd en aandacht moeten besteden aan een poging van het radicale deel van de veiligheidsgemeenschap, dicht bij Porosjenko, om een proces van impeachment op gang te brengen door middel van de zogenaamde Wagnergate-affaire. Zij beweerden dat Zelenskiy verraad had gepleegd door op het laatste moment een krankzinnig plan van de Oekraïense militaire inlichtingendienst te annuleren, dat inhield dat een Turks burgervliegtuig met huurlingen van de beruchte Russische Wagner-groep aan boord gedwongen zou landen. De affaire leidde tot een openlijke opstand van de chef van de militaire inlichtingendienst, die Zelenskiy in september moest neerslaan.

Tegen de tijd dat de VS in de rode alarmmodus gingen over "dreigende" Russische agressie, was Zelenskiy duidelijk meer bezig met binnenlandse politiek en de dreiging van een staatsgreep. Zijn berichtgeving raakte in de war toen hij zijn vijanden, zoals oligarch Rinat Akhmetov en ex-president Poroshenko, in verband probeerde te brengen met Rusland, terwijl het duidelijk was dat als er een grote mogendheid achter hen stond, het de Verenigde Staten van Amerika zouden zijn.

Akhmetov is een van de topsponsors van de Atlantische Raad. De militante straatbeweging, die Porosjenko steunt en de dreiging van een nieuwe Maidan levend houdt, wordt geleid door Andriy Levus, een activist en voormalig veiligheidsambtenaar die rechtstreeks verbonden is met diaspora-organisaties die zijn opgericht door nazi-collaborateurs die onder auspiciën van de CIA een toevluchtsoord in Noord-Amerika hebben gevonden.

De Oekraïners hebben redenen om te vermoeden dat de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, met hun radicale retoriek die niet wordt geëvenaard door het werkelijke dreigingsniveau en hun enthousiasme over "dappere Oekraïners" die vechten en sterven voor de westerse zaak, bereid zijn Oekraïne onder de bus te gooien om Rusland te laten verzanden in een verwoestende oorlog. De visie van "een nieuwe oorlog in Tsjetsjenië" werd opgeroepen door de Britse premier Boris Johnson. Voormalig ambtenaar van de regering-Obama Evelyn Farkas ging zelfs zover dat zij de VS opriep een nieuwe "coalitie van bereidwilligen" te vormen en een rechtstreeks conflict met Rusland over Oekraïne aan te gaan.

Zelenskiy heeft ook goede redenen om te geloven dat zijn bondgenoten hem als een belemmering zien.

Dan nog Zelensky may not be needed:

Een valse provocatie tegen Russisch gezinde rebellen in Oost-Oekraïne of zelfs het overhalen van Amerikaans gezinde elementen van de militaire inlichtingendiensten van dat land om hen aan te vallen zonder de goedkeuring van president Zelenski is alles wat nodig is om een regionale oorlog te ontketenen.
...
Zelenski probeert ondertussen nog steeds een air van kalmte en controle uit te stralen, ondanks het feit dat hij duidelijk steeds ongeruster wordt en steeds meer de controle over de situatie verliest. De recente berichten van het Westen dat Rusland een regimewisseling tegen hem beraamt, kunnen eigenlijk bedoeld zijn om precondition the public om zijn verwijdering op de een of andere manier te accepteren, ook als de VS gewoon toekijken en hem door de oppositie of zelfs zijn eigen leger ten val laten brengen. Zijn opoffering, tot en met de meest letterlijke manier, zou als noodzakelijk kunnen worden beschouwd om de wereldopinie tegen Rusland te mobiliseren.

Om de oorlog te beginnen die de VS willen, moet er in Oost-Oekraïne een provocatie worden gelanceerd die groot genoeg is om tot een grotere oorlog te leiden. Ofwel dat, ofwel moet Zelensky vervangen worden door iemand die bereid is Oekraïne op te offeren door Donbas aan te vallen.

Mijn beste gok is dat Zelensky spoedig zal worden verdreven door een militante nazi-coup en dat een gewillige vervanger zal worden gevonden. Hijzelf warned today dat het zou kunnen gebeuren:

De president zei dat hij grote onrust zag in de straten van Oekraïense steden. "Er is niemand in de staat, en de rust keert terug op straat, mensen zijn bij het kantoor van de president of blokkeren het parlement. En het kan hen niet schelen of er COVID-19 is. Ze zijn bezig met dagelijkse opportunistische stappen, de splitsing van onze staat," zei het staatshoofd.

Na een staatsgreep kan de oorlog tegen Donbas eindelijk doorgaan. Rusland zal er dan van worden beschuldigd mee te vechten en er zullen sancties worden ingesteld om het van Europa af te snijden.

Maar er is nog een deel van het plan dat waarschijnlijk niet zal lukken. De VS hopen dat Rusland op een oorlog op Donbas zou reageren zoals het afgelopen voorjaar dreigde te doen. Dat Rusland de Oekraïne zou aanvallen en gezien zou kunnen worden als dat het doet. Dat plan miskent echter een van de hoofdrolspelers in het spel.

Rusland wil niet de rol spelen die de VS in zijn draaiboek voor hem heeft geschreven. Tenminste not by the rules probeert de V.S. het goed te maken:

Andrej Kartapolov, voorzitter van het defensiecomité van de Doema:

Het Westen doet er alles aan om Zelensky te dwingen nog iets stoms te doen. Het is duidelijk dat ze Rusland al overal de schuld van hebben gegeven. En ze denken niet anders.

Maar zij zullen één ding niet begrijpen - de mate van pijn die zij zullen ondervinden zal evenredig zijn aan de mate van stommiteit die zij nu begaan.

Ze hebben een oorlog nodig, ze hebben een heilig offer nodig in de vorm van Oekraïne. Zodat ze later kunnen zeggen: kijk, we hebben Poetin tegengehouden.

De Angelsaksen vatten de oorlog zo op dat hij ergens moet plaatsvinden waar zij niet zijn, anderen zullen vechten en dan komen zij en romen de room af.

Poetin zal nooit volgens hun scenario handelen. Hij zal alles doen wat zij niet verwachten. En ik herhaal nogmaals - ze zullen zeer gekwetst zijn.

Ik heb geen idee op welk Russisch vermogen Kartapolov zinspeelt.

De VS hebben op het Russische ultimatum van medio december gereageerd in de vorm van twee ontwerp-verdragen. Het heeft afgewezen all of Russia's primary demands - geen Oekraïne in de NAVO, geen kernwapens in de buurt enz. De VS heeft besprekingen over secundaire kwesties aangeboden. Dat is echter niet voldoende voor Rusland. Er zal een reactie van Rusland komen, maar niet vandaag of morgen.

Niemand weet wat de "militair-technische" maatregelen inhouden die Rusland had beloofd in te zetten als de VS niet op zijn eisen ingaan.

Echter, dit onbevestigde rapport zegt dat Rusland soon deploy nearly all of its navy (vid, Engelse ondertiteling):

Over een paar weken zullen de aanlegplaatsen van de belangrijkste bases van de noordelijke vloot, de vloot in de Stille Oceaan, de vloot in de Zwarte Zee en de Oostzee bijna leeg zijn. Volgens het Russische Ministerie van Defensie zullen eind januari en in februari vrijwel alle gevechtsklare schepen, onderzeeërs, boten en ondersteuningsschepen gelijktijdig en uiteraard volgens één plan worden teruggetrokken naar gevechtstrainingsgebieden in de Middellandse Zee, de Noordzee, de Zee van Okhotsk, in de noordoostelijke delen van de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan.

Wat zou de bedoeling kunnen zijn van de Generale Staf van de RF strijdkrachten?

Dat is nog een goede vraag waar ik geen antwoord op heb.

==============================================------------------------

DERDE ARTIKEL.  Met een grappig citaat van Scott Ritter.  

Patrick Armstrong:

Het Westen verlaat Mummie's kelder

PATRICK ARMSTRONG - 28 JANUARI 2022

 - 1.800 WOORDEN - 69 REACTIES - ANTWOORD

 

 

Na zich jarenlang te hebben gedragen als een tiener die schaduwbokst in de kelder van zijn moeders huis, en de fantasie na te spelen van het verslaan van Ivan Drago in de film Rocky IV uit 1985, zien de VS en de NAVO zich geconfronteerd met de realiteit.

 

- SCOTT RITTER

 

 

Lid zijn van de NAVO was vroeger vrij gratis: leuk zelfs. Je had een suite in het flitsende nieuwe hoofdkwartier, bewonderde je vlag met alle anderen, glorieerde in je uitstekende waarden. Het grootste nadeel was dat van je werd verwacht dat je een paar soldaten leverde om deel te nemen aan de nieuwste oorlog in een of ander stoffig oord. Maar, je kon naar huis gaan na het vernietigen van Libië of Irak of Afghanistan en het vergeten. Totdat de vluchtelingen kwamen opdagen. En Washington stond erop dat je wapens kocht en het werd moeilijker en moeilijker om nee te zeggen. En je begon meegezogen te worden in dingen die niet zo leuk waren als je verwachtte. Maar over het algemeen, voor de leiders in ieder geval, was het een aantrekkelijke deal. En de meesten van jullie hielden niet zo van Rusland, omdat edited your own communists out of the story   ( Dit artikel staat hieronder als vierde vertaling) en vergeten wat de Duitsers jullie hadden aangedaan.

Rusland was zwak en zwak, ging ten onder, en zeker geen partij voor "the greatest alliance in history". Maar wat gebeurt er als die teddybeer gemeen wordt? Landen opblazen vanop 20.000 voet, je had niet meer opgelet. Verloren oorlogen in Afghanistan, Libië, Syrië, Irak blijken slechte voorbereiding te zijn en de beer had opgelet. Maar, roep je, de NAVO moest me beschermen, niet in groter gevaar brengen!

En dat is het dilemma dat Moskou geduldig voor u heeft voorbereid. Op 17 december heeft Moskou twee ontwerp-verdragen gepubliceerd. Hier zijn de officiële Engelse versies: Treaty between The United States of America and the Russian Federation on security guarantees en Overeenkomst inzake maatregelen om de veiligheid te waarborgen van de Russische Federatie en de lidstaten van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie. Zij moeten worden gelezen, maar in essentie wordt de VS en de NAVO, na hen te hebben herinnerd aan alle internationale verdragen die zij hebben ondertekend en genegeerd, gevraagd zich opnieuw te engageren, schriftelijk, in het openbaar. Zij moeten het beginsel aanvaarden dat veiligheid wederzijds is. Bovendien zullen de VS en Rusland geen kernwapens buiten hun grondgebied stationeren - hetgeen betekent dat de VS er een aantal zullen moeten verwijderen. Tenslotte - en niet onderhandelbaar - moeten de VS en de NAVO zich er plechtig toe verbinden niet verder uit te breiden. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov legde later uit waarom de ontwerpteksten openbaar waren gemaakt: "because we are aware of the West’s ability to obfuscate any uncomfortable issues for them… We hebben ernstige twijfels of het belangrijkste in onze voorstellen, namelijk de onvoorwaardelijke eis om de NAVO niet naar het oosten uit te breiden, niet onder het tapijt zal worden geveegd. "Moskou heeft er weinig vertrouwen in dat deze eisen door het Westen serieus zullen worden genomen. Mijn beoordeling van het "of anders" schets ik hier en nog eens hier. Anderen hebben dat elders gedaan: Moskou heeft een hele reeks opties.

Er waren twee gespreksronden in Genève en een ontmoeting met de NAVO. Het schriftelijke antwoord van de VS werd op 26 januari gegeven en ging, in Lavrov’s wordsging het niet over "de hoofdkwestie" van de NAVO-uitbreiding en de inzet van aanvalswapens, hoewel er openingen waren over "zaken van secundair belang". Dus hier zijn we dan en we wachten op de volgende stap. Het is natuurlijk vrij zeker dat Moskou de volgende stap en de stappen daarna al heeft uitgewerkt.

Andere gebeurtenissen sinds december zijn interessant. De directeur van de CIA bezocht Kiev op 17 januari; het VK begon Oekraïne te voorzien van lichte anti-pantserwapens (rather elderly zoals later bleek); de VS sturen er meer en anderen leveren lichte AD-systemen; Canada heeft enkele troepen gestuurd (vooral om te helpen bij de evacuatie van ambassadepersoneel); een hooggeplaatste German naval officer resigned na het plegen van crimespeak; enkele Amerikaanse troepen op "heightened preparedness". De grootste lach was de evacuatie-of-niet dans: Canada, de VS en het VK, de drie meest enthousiaste cheerleaders voor oorlog tot de laatste Oekraïner, lopen weg, de EU blijft.

Andere vermeldenswaardige ontwikkelingen. Op 3 januari verklaarde de P5 "Wij bevestigen dat een nucleaire oorlog niet kan worden gewonnen en nooit mag worden uitgevochten". Iran en Rusland hebben nauw samengewerkt. Russische en Syrische vliegtuigen hebben een gezamenlijke patrouille uitgevoerd langs alle grenzen van Syrië; dit moet een regelmatig terugkerend evenement worden. Overeenkomsten met Cuba, Venezuela en Nicaragua op een reeks gebieden, waaronder militaire samenwerking. En de Chinese minister van Buitenlandse Zaken adviseerde Washington to take Moscow’s concerns seriously. Alleen een dwaas zou denken dat dit toevalstreffers zijn.

Er waren natuurlijk veel meningen. Veel ervan was verbijsterend idioot. Mijn favoriet is An Aging Vladimir Putin Hopes War Can Make a Sagging Empire Rise Again. Ik moet bekennen dat bij "veroudering" en "verzakkend rijk" Poetin en Rusland niet de eerste dingen zijn die in je opkomen. Maar deze zijn ook gedenkwaardig: Hoe Duitslands hebzucht naar gas, en een andere groezelige deal met Moskou, Europa in een afgrond kan storten en Is Duitsland een betrouwbare Amerikaanse bondgenoot? Nein: Berlijn gaat zijn eigen weg: goedkoop gas, auto-export naar China, en Poetin kalm houden. Een kreet uit mama's kelder: Why threat to Ukraine from Putin’s Russia is exaggerated – Gwynne Dyer: THE geopolitical question of the moment is: how important is it to humour Russian leader Vladimir Putin? The answer is: not very. Van een andere bank strijder: Rusland onderschat misschien Oekraïne en de NAVO. En veel dreigementen: eighteen response scenarios; "sanctions like you’ve not seen before"; persoonlijke sancties. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken klaagt over "Disarming Disinformation" en brabbelt dat het "Verenigd is met Oekraïne". Eerst zei hij dat "alleen winnaars" eisen mochten stellen, daarna klaagde hij dat hij geen zetel had.

Maar Moskou wil Oekraïne niet "binnenvallen"; als het dat zou doen, zou het ervoor moeten betalen. Hoe dan ook, zoals de bevolking van Oekraïne wegsmelt, zal het over enkele decennia onbewoond zijn.

Er bestaan rationelere denkers. Scott Ritter, geen couch warrior, weet dat Amerika Oekraïne niet kan verdedigen, zelfs als het dat zou willen. De troepen die Washington in staat van paraatheid heeft gebracht, zijn weliswaar van de befaamde 82nd Airborne, maar het zijn slechts lichte infanteristen. De NAVO heeft niet langer de zware troepen en hun ondersteuning ter plaatse. Maar Rusland wel. Er is geen geloofwaardige militaire dreiging van de NAVO. Velen begrijpen de realiteit: Biden’s Opportunity for Peace in EurasiaThe Overstretched Superpower: Heeft Amerika meer rivalen dan het aankan? Opinie: Negeer de haviken, Mr. President. U heeft gelijk over Oekraïne. Mensen bij RAND realiseren zich dat de wapens die Oekraïne krijgt will zijn. useless. Erger dan nutteloos, in feite, als ze Kiev aanmoedigen iets te beginnen. Dit fictieve verslag beschrijft hoe een Russisch-Oekraïense oorlog er echt uit zou zien - in een dag voorbij en alles met stand-off wapens, een paar special forces en de lokale troepen.

Er zijn enkele bedenkingen. Washington en zijn bondgenoten hebben de dreiging van een "Russische invasie" zo hard mogelijk laten klinken, maar Kiev probeert het volume te verlagen - het wil zijn belangrijkste geldschieters niet afschrikken. Geen tekenen op 2 januari, of 25 januari. Delicaat werk dit, zoals we hier zien: je moet zeggen niet nu maar misschien later. Nu probeert zelfs Washington het volume te verlagen - per slot van rekening staat Rusland nu al drie maanden "op het punt binnen te vallen".

Maar de echte tweede gedachten vormen zich in Europa. Door zijn eisen aan Washington te stellen, heeft Moskou de Europeanen laten zien waar zij in de boom passen. Het is Europa dat - opnieuw - zal boeten voor Washingtons hoogmoed. Washington is altijd voorzichtig om zichzelf vrij te stellen van de anti-Russische sancties - geen tekort aan raketmotoren of olie of titanium - maar Europa kan dat niet. Amusant genoeg is de EU complaining bij de WTO over de tegensancties die Moskou heeft ingesteld op voedsel, waardoor een einde kwam aan een winstgevende exportmarkt. De twee favoriete sancties waar Washington op aandringt, zijn het stoppen van Nord Stream 2 en Rusland uit SWIFT schoppen. Geen van beide zal de VS schaden, maar ze zullen verwoestend zijn voor Europa. Het stopzetten van Nord Stream zal een zware klap zijn voor de Duitse industrie. En hoe moet Europa zonder SWIFT betalen voor de invoer van Russisch gas? Geen wonder dat Duitser Scholz een "qualified fresh start" met Rusland als de minister van Buitenlandse Zaken oproept tot diplomacy. Een open brief in Duitsland. De Franse Macron denkt dat de EU should start its own dialogue. Hongarije's Orbán is going there for another reasons maar zal hier zeker over praten. Kroatië wil niets met het avontuur te maken hebben. Bulgarije wil eruit. Een vermakelijke afknapper was de uitnodiging van de Britse minister van Defensie om Shoygu to naar Londen te komen; instead hij zal naar Moskou gaan. Zelfs Washington en Londen beginnen te begrijpen dat de sancties toch niet van de baan zijn. Londen is gewaarschuwd dat er een grote energiepiek kan komen. sts and some big American companies have asked t worden uitgezonderd. Wat het sturen van troepen betreft, Washington’s not dat "Verenigd met Oekraïne". De NAVO zal dat niet doen; de Britse Johnson geeft toe dat geen enkel NAVO-land in staat is tot een grootschalige inzet in Oekraïne.

We naderen het einde van het verhaal. Al die mensen in het Westen die dachten dat ze de belangen van Rusland konden negeren, beginnen te vermoeden dat ze niet de invloed hebben die ze dachten te hebben. Rusland is behoorlijk sanctions-proof. Het komt het dichtst bij een economische autarkie op aarde: veel grondgebied, veel grondstoffen, veel water, veel energie, alle productie die het nodig heeft, zelfvoorzienend in voedsel, goed opgeleide mensen, een gesteund bestuur, tot de tanden bewapend. Het is behoorlijk onneembaar en het wordt niet geleid door idioten. En het is zeer nauw verbonden met de grootste productie macht en bevolking in de wereld. Geen gemakkelijk doelwit en bijna onmogelijk te raken zonder jezelf nog meer pijn te doen.

En dit alles om het zogenaamde recht te behouden van een land dat niemand in de NAVO wil, om te vragen te worden toegelaten. Wat een principe om voor te sterven!

Tijd voor Moskou om de duimschroeven aan te draaien. Hoeveel zullen Europa en de andere NAVO-leden bereid zijn te betalen om deel uit te maken van een veiligheidsorganisatie die niets anders doet dan haar leden in rampzalige oorlogen storten en hen onveilig maken?

Poetin en zijn team kunnen zich een kleine glimlach veroorloven: ze hebben dit al lang gepland. Hij waarschuwde ons in 2007 en hier zijn we vandaag.

- - -

Ik kan me geen betere demonstratie van Washington's bankroet voorstellen dan Nuland's oproep gisteren: "We roepen Beijing op om zijn invloed bij Moskou aan te wenden om aan te dringen op diplomatie...".

 

------------------------------------------------------------------------===

VIERDE VERTALING.  Hoe de Russen eigenlijk niets te zeggen hadden in eigen land, maar nu door de mensen die alle ellende veroorzaakten 60 jaar land,  zwart worden gemaakt.

Patrick Armstrong:

 

Airbrush Geschiedenis

OP 27 MEI 2009 DOOR PATRICK ARMSTRONGIN GESCHIEDENIS, PROPAGANDA, LEUGENS EN NONSENS, REVISIONISME, OORLOG TEGEN RUSLAND

http://www.russiaotherpointsofview.com/2009/05/airbrushing-history.html#more

"Other countries could blame Russia for their lost decades; Russia, having no one to blame, couldn’t face its history" Dit stuk retorische poeha verscheen ongeveer twee jaar geleden als verklaring voor de vermeende "ontdemocratisering" van Rusland. Niet alleen gaat het voorbij aan zaken als het mislukte proces van de CPSU in mei 1992 en de Butovo Memorial, maar het heeft ook een ernstige blinde vlek: de voormalige communistische landen zijn niet in het reine gekomen met het feit dat veel van hun mensen gretig hebben deelgenomen aan het bolsjewistische experiment en dat zij een deel van de verantwoordelijkheid dragen voor de ramp. Het bolsjewisme was geen zuiver "Russisch" verschijnsel.

Een Letse government Een Letse commissie is bezig geweest een bedrag te berekenen voor de verliezen die Letland heeft geleden ten gevolge van zijn inlijving in de USSR van 1940 tot 1990. De commissie is nog niet klaar met haar berekeningen, en zal dat misschien ook nooit doen, maar de cijfers waarover wordt geroddeld lopen in de vele billions. Wanneer zij klaar is met haar werk, zal het uiteindelijke cijfer zo nauwkeurig of zo onnauwkeurig zijn als dergelijke cijfers altijd zullen zijn.

Maar het lijkt erop expected dat, wanneer de commissie tot een cijfer komt, Letland een rekening zal presenteren aan de Russische Federatie. Maar waarom zou Rusland moeten betalen? Het bolsjewisme was niet echt "Russisch". Het bepalen van de etniciteit in een multinationale staat als Rusland is altijd een kwestie van opvatting en het Russisch kent twee woorden om onderscheid te maken tussen etnische Russen (рр "russkiy") en burgers van de staat (российский "rossiyskiy"). Hoewel alle leden van het bolsjewistische Centraal Comité, dat de machtsovername in Petrograd in 1917 beraamde en uitvoerde, in het Russische Rijk waren geboren, waren er slechts twee etnische Russen (Lenin en Bubnov); de overigen waren Joden - in die tijd zeker niet als "Russen" beschouwd - (Zinovjev, Kamenjev-Rosenfeld, Sokolnikov-Brillyant, Trotskiy-Bronshteyn) en Lenins "wonderbaarlijke Georgiër", Stalin-Joechasjvili. Maar de ware leiding kan worden afgelezen uit Lenins beroemde "testament" van 24 december 1922, waarin hij zijn waarschijnlijke opvolgers bekritiseert: Stalin, Trotskiy, Kamenev, Zinoviev, Pjatakov en Boecharin - de laatste de enige "Rus". Van de leiding van de partij van de bolsjewieken kan niet gezegd worden dat zij bijzonder "Russisch" was en uit Volkogonovs biografie blijkt vele malen Lenins minachting voor alles wat Russisch was. "Russen" alleen hebben de bolsjewistische revolutie niet gemaakt; de bolsjewieken waren, zoals zij altijd beweerden te zijn, "internationalisten".

Waar haalden de bolsjewieken de kracht vandaan die hen in staat stelde de macht te grijpen? De meest betrouwbare en machtige militaire macht die de bolsjewieken beheersten was de Latvian RiflesDeze strijdmacht leverde de bajonetten bij de staatsgreep in Petrograd en het afzetten van de grondwetgevende vergadering. Zonder de macht van deze gedisciplineerde troepen zou de bolsjewistische staatsgreep misschien helemaal niet hebben plaatsgevonden. De andere kracht achter de bolsjewistische heerschappij was de Tsjeka, de politieke politie. De eerste leider was de Pool Feliks Dzherzhinskiy-Dzierzynski en toen hij kort ontslag nam na de moordaanslag op Lenin in 1918, werd zijn belangrijkste plaatsvervanger, de Letse Jekabs Peters-Peterssaan het hoofd, daarbij geholpen door een andere Let, Martins Latsis-Lacis.

Gezien de essentiële rol van Letten bij de staatsgreep zelf en bij het ontstaan van de Rode Terreur, zou Letland dus misschien compensatie van zichzelf moeten vragen.

De feitelijke overname van Letland in 1940 was een besluit van Stalin-Jughashvili (die de USSR voor bijna de helft van zijn bestaan regeerde), bijgestaan door zijn chef van de politieke politie Lavrenti Beria (een Mingreliaan of, in het hedendaagse jargon, een andere Georgiër). Dit was nauwelijks een "Russische" beslissing: zoals Donald Rayfield zegt in Stalin and his Hangmen (p 356): "In 1939 kon men zeggen dat de hele USSR gecontroleerd werd door Georgiërs en Mingreliërs".

Daarom zou Letland misschien Georgië om schadevergoeding moeten vragen.

Of misschien moet Rusland schadevergoeding eisen van Letland of Georgië. Het is zinloos om te discussiëren over welke nationaliteit het meest heeft geleden, maar ook de Russen hebben zwaar geleden: zoals toenmalig president Putin zei bij de Butovo herdenking: "Dit is een bijzondere tragedie voor Rusland omdat het op zo'n grote schaal plaatsvond. Het aantal mensen dat werd geëxecuteerd, naar kampen gestuurd, doodgeschoten en gemarteld loopt in de duizenden en miljoenen. Daarbij ging het in de regel om mensen met een eigen mening. Dit waren mensen die niet bang waren om hun mening te uiten. Zij waren de meest capabele mensen. Zij zijn de trots van de natie." De communisten hebben miljoenen mensen vermoord: ze maakten geen onderscheid tussen nationaliteiten: Ze waren "internationalistisch" en hun moorden en hun moordenaars waren dat ook. Het feit dat Beria uit Georgië kwam, weerhield hem er niet van de Georgische intelligentsia uit te roeien. Zoals Latsis zei, perfect om de Rode Terreur te definiëren: "De eerste vraag die je moet stellen is: tot welke klasse behoort hij, welke opleiding, opvoeding, afkomst of beroep heeft hij? Deze vragen moeten het lot van de beschuldigde bepalen. Dit is de zin en de essentie van de rode terreur." Er is niets dat erop wijst dat hij Letten uitsloot.

Verscheidene postcommunistische staten zijn bezig hun geschiedenis te herschrijven. Inheemse communisten en hun betrokkenheid bij het bolsjewisme worden uit het beeld geblazen. Weg uit het nieuwe beeld zijn Latsis en Peters, Derzhinskiy en Orjonikidzeverdwenen zijn Kossior en Zhdanov; Sultan-Galiyev, Narimanov en Vakhitov zijn uitgewist; Vares en Snieckus zijn verdwenen. In hun plaats is een verhaal opgetrokken van Russen die het door Rusland uitgevonden communisme opdringen aan onschuldige naties. Het meest absurde voorbeeld van deze reconstructie van de werkelijkheid was misschien wel het voorstel om het nog steeds bestaande museum in Gori voor zijn lievelingszoon, Ioseb Bissarionis-dze Jughashviliom te dopen tot het museum van de Russische bezetting van Georgië. Misschien moet Rusland een museum oprichten over de Georgische bezetting van Rusland: gezien het effect op de Russische mortaliteit van Stalin, Beria, Orjonikidze, Goglidze en Gvishianizou dat meer historische geloofwaardigheid hebben. Some De mensen in Oekraïne willen de grote hongersnood van 1932-33, die zoveel Oekraïners het leven kostte, afschilderen als een daad van Russische genocide. In feite werd de hongersnood veroorzaakt door de drang om tarwe te exporteren om aan kapitaal te komen voor Stalins ambitieuze industrialisatieplannen: de hele zwarte-aardezone van de USSR was het doelwit; mensen verhongerden in de Kubanen ook in Oekraïne en Kazachstan. Het is gewoonweg onzinnig te beweren dat de Russische Federatie, omdat zij de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen voor de schulden, de overgebleven troepen, de kernwapens en de zetel van de Veiligheidsraad van de USSR (tot goedkeuring en opluchting van het Westen, met dien verstande), ook de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen voor de daden van Stalin of Peters.

De opvatting dat het bolsjewisme en de USSR "geheel Russisch" waren, is lange tijd blijven bestaan, meestal als een unstated achtergrond veronderstelling in een of ander stuk over de wens van Moskou om de post-Sovjet ruimte opnieuw te bezetten. Maar het is valse geschiedenis en valse geschiedenis is een belemmering voor de werkelijkheid.

Het ene land eist herstelbetalingen van het andere, maar er is niemand aan wie de rekening kan worden gepresenteerd: de werkelijk verantwoordelijken zijn al lang dood, zij waren geen producten van hun land en alle volkeren van de USSR zijn in gelijke mate geruïneerd.

 

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Duitsland werd steeds sterker en rijker, terwijl Engeland naar beneden ging. ( Vergelijk: de VS en China). Dus Duitsland werd tot oorlog uitgelokt.( Om het zo kapot te krijgen). Het won met gemak en bood 'Status Quo Ante' aan., Dat betekent: "U heeft uw lesje geleerd. Wij gaan weer naar huis. Voortaan hebben we een stem." Maar de Balfour Declaration zorgde dat het anders liep: Àls Amerika mee zou gaan vechten aan de zijde van Engeland, dan zou Engeland wellicht Palestina aan de joden geven, in de toekomst. Dus Engeland weigerde vrede te sluiten, en wachtte op de Amerikanen. Toen wonnen ze en werd Duitsland nòg een keer verslagen, in Versailles. Volgens econoom Keynes was de Herstelbetaling zo gigantisch dat het drie maal te hoog was. En onmogelijk op te brengen voor een volk. In 1922 stierven de Duitsers van de honger. Hitler wist dat het door de Balfour belofte kwam dat dit alles met Duitsland gebeurde. Toen hij in 1940 een oorlog in gezogen werd ( lees de Zweedse diplomaat Birger Dahlerus, 'Der Letzte Versuch' 1948 ) zei Hitler: Als de joden zich wéér in de strijd mengen, dan gaanwe ze zwaar straffen. En dat gebeurde : op 8 december 1941 kon Amerika mee gaan vechten dank zij het uitgelokte Pearl Harbour. Een maand later was de Wannsee Conferentie en werd besproken hoe men de joden zich zou laten dood werken. Over gaskamers was niks bekend tot lang na de oorlog. Churchill, Eisenhower en De Gaulle schreven samen 7000 pagina's over de oorlog, maar er komt geen gaskamer in voor. Elie Wiesel was in Auschwitz en schreef er een boek over: geen gaskamer te bekennen. Maar als dat je nieuwsgierig maakt, dan ben je een zeer slecht mens. Tegen de ware macht kun je niet op. Dus wachten we nu op een Valse Vlag aanslag va de Neocons die dan aan Putin word toegeschreven en gezamenlijk zakken we dan in diepe ellende weg. Niks aan te doen. Mensen zijn te lui om te kijken.

    ReplyDelete