Friday, January 21, 2022

1219 Komt er oorlog met Rusland? Dmitri Orlov voorspelt.


Een geopolitieke prognose op korte termijn

7013 keer bekekenjanuari 20, 2022 52 reacties

Door Dmitry Orlov 

Sinds Poetin zijn eisen voor veiligheidsgaranties van de VS en de NAVO bekend heeft gemaakt 

(in het kort:

- stop de uitbreiding van de NAVO naar het oosten, 

-laat de NAVO zich terugtrekken op haar posities van 1997 en 

- verwijder offensieve wapens uit de onmiddellijke nabijheid van Rusland) 

zijn we onderworpen aan een spervuur van onbelangrijke kwesties,  vanuit de westerse pers:

- Zijn deze veiligheidsgaranties een ultimatum of een onderhandelingsmiddel?

- Zullen de VS en de NAVO ermee instemmen of ze verwerpen?

- Zal Poetin de Oekraïne binnenvallen of zal hij worden tegengehouden door het oordeelkundige en tijdige gebruik van fronsen, hoofdschudden, vingertje schudden en tisk-tisking (bestraffend met vinger zwaaien)  door diverse westerse grootheden?

- Als Poetin de Oekraïne binnenvalt, betekent dat dan dat de Derde Wereldoorlog er eindelijk aankomt en dat we allemaal zeker zullen sterven?

Ik hoop dat ik niet de enige ben die genoeg heeft van deze pathetische, vermoeiende poging om een rookgordijn op te trekken en de onvermijdelijke realiteit te verbergen van wat zich nu gaat ontvouwen. Voor het geval het u nog niet helemaal duidelijk is, wil ik het graag even op een rijtje zetten. Normaal gesproken ben ik voorzichtiger met het doen van specifieke voorspellingen, maar in dit geval is onze nabije toekomst zorgvuldig voor ons uitgestippeld door Rusland en China, waarbij de VS en haar diverse marionetten zijn gereduceerd tot de status van niet-speelbare personages in een videospelletje die maar één ding kunnen doen: zich verschuilen achter een dicht rookgordijn van lachwekkende leugens.

Ten eerste zijn de Russische eisen inzake veiligheidsgaranties geen ultimatums. Een ultimatum is iets van het type "of anders", waarbij een keuze wordt geboden tussen naleving en consequenties, terwijl in dit geval zowel de niet-naleving als de consequenties automatisch zullen volgen. Het Westen en de NAVO zijn, om welbegrepen interne politieke redenen, niet in staat deze garanties te ondertekenen; de gevolgen zullen zich dan ook te zijner tijd doen gevoelen.

Rusland heeft geëist dat zowel de VS als de NAVO hun weigering om in te stemmen met de veiligheidsgaranties op schrift stellendeze stukken papier zullen belangrijk zijn voor de toekomst. 

Om te begrijpen waarom, moeten wij rekening houden met het feit dat het Westen reeds heeft ingestemd met alles wat deze veiligheidsgaranties behelzen, namelijk de "geen duimbreed naar het oosten"-garantie die de VS 30 jaar geleden aan de Russen hebben gegeven ( Zie mijn blog 1210) en het beginsel van collectieve veiligheid waarmee alle leden van de OVSE hebben ingestemd. Door een document te ondertekenen waarin zij verklaren zich niet te willen houden aan hetgeen zij eerder zijn overeengekomen, zouden de VS en de NAVO zich in wezen afvallig verklaren van het internationale recht en de internationale orde. Dit zou op zijn beurt impliceren dat hun eigen veiligheidsbehoeften kunnen worden veronachtzaamd en dat zij in plaats daarvan verdienen te worden vernederd en gestraft.

Verder zouden de VS en de NAVO, door hun weigering op schrift te stellen, het beginsel van collectieve veiligheid zelf, specifiek met betrekking tot de VS en de NAVO, nietig verklaren, wat betekent dat als bijvoorbeeld de Bahamas, een soevereine natie sinds 10 juli 1973, besluit zijn soevereiniteit te versterken door een Russische raketbatterij op te stellen die over de Golfstroom heen gericht is op Miami en Fort Lauderdale, Florida, de VS er niets over te zeggen zouden hebben, en als de VS zouden proberen van zich te laten horen, zij een pak slaag zouden krijgen met dit zelfde stuk papier dat zij ondertekend hebben. "Voelen jullie je nu bedreigd?" zouden de Russen vragen; "Wel, misschien hadden jullie daaraan moeten denken toen jullie ons bedreigden door jullie raketten in Polen en Roemenië te plaatsen."

Het oorspronkelijke doel van de twee installaties van Aegis Ashore in Polen en Roemenië was het neerschieten van Iraanse raketten, die toen niet bestonden, nu niet bestaan, en hoe dan ook nooit een enorme omweg zouden hebben genomen en over Polen of Roemenië zouden zijn gevlogen. Hoewel het verklaarde doel van deze systemen raketverdediging was, kunnen hun lanceerplatforms ook worden gebruikt om offensieve strategische wapens te lanceren: Tomahawk kruisraketten met nucleaire lading. Deze Tomahawks zijn verouderd en de Russen weten ze bijzonder goed neer te schieten (zoals ze in Syrië hebben gedemonstreerd), maar dit is nog steeds erg vervelend, plus het Russische platteland met verpulverd Amerikaans plutonium bezaaien zou voor niemands gezondheid goed zijn.

We kunnen dus verwachten dat er slechte dingen met deze installaties zullen gebeuren, maar we moeten er rekening mee houden dat we tamelijk slecht geïnformeerd blijven over de details. Terwijl de niet-onderhandelingen over de Russische eisen inzake veiligheidsgaranties zo openbaar mogelijk zullen zijn (ondanks de klagende kreten uit het Westen die vragen om ze in besloten kring te houden), zullen de "technisch-militaire middelen" die Rusland zal aanwenden om het hoofd te bieden aan de niet-naleving door het Westen, niet op ruime schaal bekend worden gemaakt. De Roemeense installatie zou buiten werking kunnen worden gesteld door een pas ontdekte kleine vulkaan in de buurt; de Poolse zou kunnen bezwijken aan een vreemde moerasgasexplosie.

Een nieuwe reeks ongelukkige ongelukken kan de VS en de NAVO verlegen en terughoudend maken om de grenzen van Rusland op te zoeken. NAVO-troepen die in de Baltische staten zijn gelegerd, op een steenworp afstand van Sint-Petersburg, de op een na grootste stad van Rusland, zouden kunnen klagen over het herhaaldelijk horen van het woord "Thud!" (Thud betekent: 'Bam!', of 'Boem'.) dat duidelijk en luid wordt uitgesproken, waardoor bij hen allen schizofrenie zou kunnen worden vastgesteld en zij zouden kunnen worden geëvacueerd. Een Amerikaans spionagevliegtuig zou een kleine GPS-storing kunnen krijgen, waardoor het het Russische luchtruim binnenvliegt, wordt neergeschoten en de neergehaalde piloot wordt veroordeeld tot jarenlang Engelse les geven aan kleuters in Syktyvkar of Petropavlovsk-Kamchatsky. Schepen van de Amerikaanse marine en de NAVO, die toch al vaak met elkaar, met onderzeese bergen en met binnenschepen in aanvaring komen, zouden in de nabijheid van de Russische kustlijn met een ongewoon groot aantal van dergelijke ongelukken te maken kunnen krijgen, waardoor zij uit de buurt zouden kunnen blijven. Een groot aantal van dergelijke gebeurtenissen, waarvan de meeste zich buiten het zicht van het publiek afspelen en waarvan het nieuws in de westerse pers en sociale media wordt onderdrukt, zou het machtige Amerikaanse leger dwingen een ongemakkelijke existentiële vraag onder ogen te zien: "Zijn de Russen nog steeds bang voor ons, of zitten we elkaar dat hier alleen maar wijs te maken?" Hun antwoord zal zijn: ontkennen ( dat de Russen geen angst meer hebben )  en elkaar nog meer veren in de kont steken en proficiat wensen, nog meer dan ooit tevoren.

Maar als ze elkaar inderdaad aan het bevredigen zijn, hoe zit het dan met hun beleid van Containment (onder controle houden zodat het niet gevaarlijk wordt) ?  Wat houdt Rusland dan tegen om weer groot en sterk te worden, om een soort USSR 2.0 te maken  ? Vergeet niet dat de Russen niet dom zijn, hun lesje de eerste keer wel geleerd hebben, en dat Moeder Rusland niet langer zal toestaan dat een stelletje nutteloze niet-Russische ondankbaren aan haar ruime boezem zuigt.

 "Maar wanneer gaat Rusland de Oekraïne binnenvallen?" willen nieuwsgierige geesten weten, vooral diegenen die aandacht hebben besteed aan westerse nieuwsbronnen die beweren dat Rusland 100090 troepen aan de Oekraïense grens heeft verzameld (dat is niet het geval).

De laatste theorie is dat het warme weer Rusland weerhoudt van een invasie. Blijkbaar is het sinds 2014 ongewoon warm geweest, en daarom zijn de Russische troepen nog niet over de Oekraïense grens gerold. Waar hebben ze op gewacht? De volgende ijstijd die nu elk millennium kan komen? In plaats daarvan heeft Rusland gewoon de delen van Oekraïne gekregen die het wilde - Krim, de Donbass en een paar miljoen goed opgeleide Russischtalige professionals - allemaal zonder een invasie te organiseren, en wacht het nu tot de rest van Oekraïne ontaardt in zijn eindtoestand als etnisch themapark en natuurreservaat. Het enige wat niet goed gaat met dit plan is dat Oekraïne gedemilitariseerd moet worden, zoals Rusland onlangs heeft geëist in het kader van zijn veiligheidsgarantie.

Maar wat als de veiligheidsgaranties van Rusland niet worden nagekomen en de VS/NAVO doorgaan Oekraïne vol te proppen met wapens, trainers te sturen en bases op te zetten?

Wel, dan zullen die vernietigd moeten worden. 

Dit kan worden gedaan door wat raketten te lanceren vanaf kleine schepen die rondvaren in de Kaspische Zee, zoals is gedaan om ISIS bases in Syrië te vernietigen; geen invasie met grondtroepen nodig. 

Er is niet veel voor nodig om de VS/NAVO ertoe te bewegen de Oekraïne in paniek te evacueren, aangezien ze al plannen hebben om dat te doen en hebben aangekondigd dat ze niet zullen vechten om het te verdedigen.

Als dat is wat er gebeurt, wat denk je dat er dan gebeurt? Zal de VS een nucleaire oorlog beginnen over de Oekraïne? Umm... wat dacht je van "NEE!!!" Zal de VS "sancties uit de hel" opleggen? Misschien, maar u moet begrijpen dat de VS en andere westerse economieën op dit moment nauwkeurig kunnen worden gekarikaturiseerd als een kristallen vaas vol uitwerpselen, geparkeerd op de rand van een hoge plank boven een harde marmeren vloer. De hoop is dat niemand gaat niezen omdat de geluidsdruk de vaas over de rand zou kunnen doen gaan. Sancties uit de hel klinken wel alsof ze een niesbui kunnen veroorzaken. Het behoeft geen betoog dat de VS zullen blijven praten over sancties uit de hel en misschien zelfs wat wetgeving zullen aannemen, en zullen beweren "een krachtige boodschap" te hebben afgegeven, maar zonder effect.

Zal Rusland onmiddellijk handelen nadat het de weigering van het Westen om het de gevraagde veiligheidsgaranties te geven schriftelijk heeft aanvaard? Nee, er zal zeker een vertraging zijn. Ziet u, 4 februari is over nauwelijks twee weken, en dat is gewoon niet genoeg tijd om een militaire actie te beginnen en af te ronden. Wat is er op 4 februari? Wel, de openingsceremonie van de Olympische Winter-Spelen in Peking, natuurlijk, waar Poetin de eregast zal zijn, terwijl Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders niet eens zijn uitgenodigd.

Tijdens de Olympische Spelen zullen Poetin en Xi een reeks belangrijke overeenkomsten ondertekenen, waarvan er een de reeds zeer sterke relatie tussen China en Rusland kan omvormen tot een daadwerkelijk militair bondgenootschap. De door generaal Milley aangekondigde drieledige wereldorde, waarin de VS, Rusland en China als gelijken optreden, zal slechts drie maanden hebben geduurd. Nu Rusland en China als een eenheid optreden, wordt de SCO, die inmiddels bijna geheel Eurazië omvat, meer dan alleen maar een geopolitieke pool. Ter vergelijking: de VS en de 29 dwergen van de NAVO vormen niet echt een geopolitieke pool en de wereld wordt opnieuw unipolair, maar met de polariteit omgedraaid.

En dus moeten we geen militaire actie verwachten tussen 4 februari en 20 februari. Mocht er tijdens de Olympische Spelen, traditioneel een tijd van vrede in de wereld, toch enig militair onheil plaatsvinden, dan zal het zeker om een westerse provocatie gaan, aangezien de Olympische Spelen een traditionele tijd zijn van westerse provocaties (Georgië tijdens de Olympische Spelen van Peking in 2008; de Oekraïne tijdens de Russische Olympische Spelen in Sochi in 2014). We kunnen er zeker van zijn dat iedereen zeer goed voorbereid is op deze provocatie en dat er zeer hard tegen zal worden opgetreden.

De ergste vorm van provocatie zou zijn dat NAVO-adviseurs erin slagen de ongelukkige en gedemoraliseerde Oekraïense troepen ertoe te bewegen de Donbass binnen te vallen. Als dat gebeurt, zal die operatie in twee stappen verlopen. De eerste zal zijn om de Oekraïners in de val te laten lopen. De tweede is dreigen ze te vernietigen met Russische lange-afstandsartillerie vanaf de andere kant van de Russische grens. Toen dat eerder gebeurde, werd de Oekraïense regering in Kiev gedwongen de Minsk-akkoorden te ondertekenen, op grond waarvan het Oekraïense leger zich moest terugtrekken en de regering in Kiev autonomie moest verlenen aan de Donbass door de grondwet van Oekraïne te wijzigen.

Maar aangezien de regering in Kiev in de tussenliggende jaren niet de intentie heeft getoond om aan de voorwaarden van deze akkoorden te voldoen en in plaats daarvan haar uiterste best heeft gedaan om ze te saboteren, is er geen enkele reden om te verwachten dat er een nieuwe ronde van Minsk-akkoorden zal worden ondertekend. In plaats daarvan zal het het einde zijn van de weg naar een Oekraïense staat. Poetin heeft precies dat beloofd. De NAVO-adviseurs zullen waarschijnlijk gefrustreerd raken in hun pogingen om de Oekraïeners tot de aanval te bewegen: het is voor hen beter om daar te zitten en gepord te worden door hun NAVO-handlangers en te worden getreiterd door VS/EU-functionarissen en spionnen dan dat hun beste en slimste mensen worden weggevaagd door Russische artillerie of worden geconfronteerd met een laatste ronde van nationale vernedering.

Na 20 februari moeten we echter een nieuwe en interessante binnenlandse (in de VS)  afleiding verwachten. Het zou te maken kunnen hebben met het westerse financiële kaartenhuis/piramidespel dat eindelijk instort, of het zou een leuk nieuw virus kunnen zijn, of aardgas dat opraakt en een enorme humanitaire noodsituatie veroorzaakt. Of het zou een combinatie van deze kunnen zijn: het virus kan China de schuld worden gegeven, de gasnoodsituatie Rusland, en de financiële ineenstorting beide. Terwijl iedereen afgeleid is, kan er een vliegdekschip of twee verdwijnen, de Aegis Ashore-installatie in Polen kan totaal vernield worden door een vreemde moerasgasexplosie, enzovoort, enzovoort. Maar dan zou niemand het merken.       ( Vraag van JV: de vernietiging van Aegis wordt op initiatief van Rusland gedaan. Maar is het dan ook Rusland dat na 20  februari die afleiding veroorzaakt?  Instorting dollar?  Virus?  Gastekort?  Of wordt dat door de VS media als afleiding bedacht om de aanval op de Aegis bijna onmgemerkt- in de media te -  laten passeren.?  ) 

De grote existentiële vraag die het militair-industrieel complex van de VS bezighoudt, zal blijven: "Zijn de Russen nog steeds bang voor ons, of zitten we elkaar dat hier alleen maar wijs te maken?" Ik denk dat ik weet welk antwoord Rusland en China zouden geven: "Maak je geen zorgen over ons. Ga gewoon door met te denken dat je geweldig bent en dat alles goed gaat."

Steun mijn schrijven op https://subscribestar.com/orlov of https://patreon.com/orlov.

 

Onderkant formulier

52 OPMERKINGEN

sejmon op 20 januari, 2022 - om 5:59 pm EST/EDT

Geweldige analyse, meneer Orlov. U kent die vervelende neocon/neoliberale hoeren van de VS heel goed. Ik hou van uw humor. Ik hoop dat meneer Saker u vaker toelaat om Saker's familie lezers te bezoeken.

Antwoord

White Whale op 20 januari 2022 - om 6:13 pm EST/EDT

Dimitry - ja, de westerse economieën zijn een precair geplaatste kristallen vaas.

Saker en zijn gast auteurs is mijn essentiële dagelijkse lectuur.
Zo ook deze twitter:@javierblas.
Vandaag schrijft hij:
Brent, de fysieke benchmark voor een groot deel van de olie in de wereld, werd woensdag voor het eerst sinds oktober 2014 boven de $90 per vat getaxeerd, volgens prijsrapporteringsbureaus.
Waarom is dat van belang?
Na de Krim werd de olieprijs kunstmatig onderdrukt om Rusland failliet te laten gaan... omdat het "een oliepomp was die zich voordeed als een land".
Natuurlijk, Rusland zegevierde in OPEC+ onderhandelingen.
Nu is de olieprijs aan het stijgen.
Biden gebruikte de strategische petroleum reserve om de VS pomp prijzen te onderdrukken voor Thanksgiving. Die party trick optie is niet langer beschikbaar.
#OOTT (oil twitter traders) zijn zeker van vatprijzen boven de $120-$150. Sommigen pleiten voor $200.
Olie is zwart goud. En Rusland heeft er genoeg van, en de gele variant ook.
En nu heeft ze ook militaire suprematie.
Interessante tijden.

Antwoord

Alabama op 20 januari, 2022 - om 21:10 EST/EDT

We moeten allemaal ons best doen om deze mensen wakker te schudden, onwetendheid is één ding, hebzucht, ontkenning, gierigheid, hypocrisie en gulzigheid zijn geen recept voor succes.

Antwoord

ZG op 20 januari, 2022 - om 6:26 pm EST/EDT

Uitstekende, verreikende, panoramische kijk op het zeer ernstige geopolitieke moment met historische dimensie.

Antwoord

Ric G op 20 januari 2022 - om 6:28 pm EST/EDT

Ergens heeft iemand gezegd dat de NAVO moet verdwijnen en dat de Europese naties hun eigen defensieve alliantie moeten vormen, met inbegrip van Rusland.

Dit is een eenvoudig concept, vrij van de duistere invloeden van de VS.

Te makkelijk, of te onmogelijk?

Antwoord

itibi ra on January 20, 2022 - at 6:56 pm EST/EDT

Op dit moment lijkt het meer op Science Fiction dan op een blik in de toekomst... Maar, dat gezegd zijnde, zou ik denken dat de grondlagen van de EU eerst moeten worden weggeschraapt tot een veel diepere laag, totdat alle corrumperende invloeden (en rioolwater) van de huidige "Meesters van het Universum" zijn gezuiverd. Ik acht het volkomen mogelijk dat op enig moment in de toekomst de volledig (tegen die tijd) paradigma-verschoven EU een welkom iets zou zijn, maar op dat moment zouden alle andere landen op Aarde (met als meest waarschijnlijke uitzonderingen de Anglo-landen, Israël, en natuurlijk de 3B+P) ook in unisono werken. Als dit ooit zou gebeuren (een grote IF), zou het vele, vele generaties duren om te komen tot een toestand van iets dat lijkt op broederlijke vrede en samenwerking.

Antwoord

Anton Gorbatow op 20 januari 2022 - om 7:31 pm EST/EDT

In John Lennons lied Free Da People Now zegt hij: "Dus terwijl jullie elkaar aftrekken, hou dit in gedachten: je tijd is om, je kunt het maar beter weten. Bevrijd de mensen nu. Doe het, doe het, doe het nu.

Antwoord

Alberto Osejo op 20 januari, 2022 - om 10:20 pm EST/EDT

Laten we morgen afwachten, maar ik wed dat meneer Blinken zal opduiken als de student die zijn huiswerk niet heeft gemaakt en meer dan genoeg tijd heeft om het te doen. Natuurlijk niets geschreven.
Mr. Lavrov, een zeer wijs serieus en correct persoon zal de jongen niet ongestraft laten ontsnappen, maar beschaamd, iets wat voor deze wapenverkoper geen betekenis heeft.
En we zullen eindelijk de kans hebben om te zien wat moeder Rusland in zijn hand heeft... ik denk een hand van vijf azen. Ik ben er zeker van.

Antwoord

Mr. Craker op 20 januari 2022 - om 19:19 EST/EDT

Rustig kerel. De Russen roepen de Amerikanen. Zeker, de Amerikanen hebben een Koning en een Dame, maar de Russen hebben een Aas en een Dame.
Ik denk dat de weddenschappen omhoog zullen gaan.

Antwoord

karlof1 op 20 januari, 2022 - om 7:50 pm EST/EDT

De Russen hebben vier Azen met nog een in de hole, terwijl het Amerikaanse Rijk een mogelijke straat heeft met niets in de hole.

Antwoord

Андрей Неопалимый op 20 januari 2022 - om 7:30 pm EST/EDT

Epigraaf:
04.02.2022 - Werkbezoek van de president van de Russische Federatie V. Poetin aan China

Ministerie van Defensie van de Russische Federatie, 20 januari.
In januari-februari houdt de Russische marine een reeks marineoefeningen in alle verantwoordelijkheidsgebieden van de vloten.
In overeenstemming met het opleidingsplan voor de strijdkrachten van de Russische Federatie voor 2022 wordt in januari-februari een reeks marineoefeningen gehouden in alle verantwoordelijkheidsgebieden van de vloten onder algemeen toezicht van de opperbevelhebber van de Russische marine. Marine, admiraal Nikolai Evmenov.
De oefeningen zullen betrekking hebben op de wateren van de zeeën die grenzen aan het grondgebied van Rusland, alsmede op operationeel belangrijke gebieden van de wereldoceaan. Afzonderlijke oefeningen zullen worden gehouden in de wateren van de Middellandse Zee, de Noordzee, de Okhotsk Zee, in het noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan en in de Stille Oceaan. Het
is de bedoeling dat meer dan 140 oorlogs- en ondersteuningsschepen, meer dan 60 vliegtuigen, 1.000 eenheden militair materieel en ongeveer 10.000 militairen aan de evenementen zullen deelnemen.

CHIRU-2Q22
Van 18 januari tot 22 januari van dit jaar worden in de Golf van Oman en het luchtruim daarboven de Russisch-Chinese-Iraanse marine-oefeningen CHIRU-2Q22 gehouden. Aan Russische zijde neemt een detachement schepen van de Pacifische Vloot eraan deel als onderdeel van de Garde van Nakhimov raketkruiser Varyag, het grote onderzeebootbestrijdingsschip Admiral Tributs en de grote zeetanker Boris Butoma. .
De oefeningen omvatten artilleriebeschietingen op een zeedoel, gezamenlijke tactische manoeuvres, zoek- en reddingsacties op zee. De organisatie van inspectie-activiteiten en de vrijlating van een door piraten buitgemaakt schip zullen worden uitgewerkt.
In de toekomst zal een detachement schepen van de Pacific Fleet verder trekken naar de Middellandse Zee, waar het samen met de strijdkrachten van de Noordelijke vloot en de Baltische vloot zal deelnemen aan de oefeningen van de inter-vlootgroepering van de marine.

Op 15 januari verliet een detachement schepen van de Baltische Vloot en de Noordelijke Vloot, bestaande uit zes grote landingsschepen, de haven van Baltiysk en begon op te rukken naar het oefengebied in de Middellandse Zee.
Momenteel zijn detachementen van schepen op weg naar de Noordzee.

Antwoord

Richard Steven Hack op 20 januari 2022 - om 10:09 pm EST/EDT

Wat de zes landingsvaartuigen betreft, is de suggestie gewekt dat zij via de Middellandse Zee naar de Zwarte Zee in de buurt van Oekraïne gaan, mogelijk als voorbereiding op een amfibische landing in het zuiden van Oekraïne. Heel goed mogelijk. Het is natuurlijk net zo goed mogelijk dat ze naar de Middellandse Zee gaan voor de oefeningen.

Ik vind de keuze van januari-februari voor een grootscheepse reeks marine-oefeningen met de gehele Russische marine interessant, gezien de grote waarschijnlijkheid van een oorlog in Oekraïne in dat tijdsbestek. Ik zie dit niet als toeval, maar eerder als een inschatting van de Russische inlichtingendiensten dat het er heftig aan toe gaat.

Antwoord

Oorlog voor Blair Mountain op 20 januari 2022 om 19:30 EST/EDT

De situatie is heel vreemd. Amerika heeft een president die in wezen een strontvlek is in de zetel van zijn dure blauwe pak. Dus in ieder geval in het openbaar, wordt Amerika geregeerd door een strontvlek. Amerika gaat gewoon instorten. Niet dat dit een slechte zaak zou zijn.

Amerika is aan het devolueren tot een open ranzige riool in alle dimensies die een samenleving vormen... Amerikanen vluchten in drugsgebruik en Fantasie Voetbal en in Fantasie in het algemeen....Ik kan niet wachten op dat hoogtepunt van de Amerikaanse Beschaving bekend als de Super Bowl halftime show over vijf weken...

Om het liedje van Officier Kumpke uit de Blockbuster Westside Story uit 1961 te parafraseren: We zijn gedoemd...We zijn gedoemd...We zijn gedoemd.... gevolgd door een jonge Russ Tamblyn die een salto maakt in de septische tank, bekend als Amerika....

Antwoord

Larchmonter445 op 20 januari, 2022 - om 7:30 pm EST/EDT

Orlov brengt zeer waarschijnlijke gebeurtenissen naar voren die de Russische diplomatieke initiatieven zouden voltooien.

We hebben een imperatief: de status quo kan niet blijven bestaan.

Er zijn twee variabelen: de VS steken de lont aan in Oekraïne, en/of de Russen gebruiken minder voor de hand liggende middelen om de dreiging van het Westen te verminderen.

De enige constante is dat Rusland zal handelen.

Dmitry heeft de gaten opgevuld, de context geschetst en de geopolitieke prognose gegeven, kort en krachtig.

Antwoord

Zwarte Wolk op 20 januari, 2022 - om 19:34 EST/EDT

Dat was heerlijk optimistisch om te lezen. Dank je, dat had ik nodig.

Het enige probleem is dat je het rijk misschien meer intelligentie toedicht dan het in feite heeft.

Antwoord

Sören op 20 januari 2022 - om 7:46 pm EST/EDT

Precies goed.

"Poetin en Xi staan misschien op het punt een heel nieuw mondiaal financieel systeem te lanceren als ze elkaar ontmoeten in Beijing. Kan een gerucht zijn, ik weet het nog niet zeker."

Ik hou van dit deel. Ik hoop dat het een uitgemaakte zaak wordt.

Antwoord

lsammart op 20 januari, 2022 - om 9:52 pm EST/EDT

@SorenIk zou dolgraag zien dat er een nieuw mondiaal financieel systeem in het gezicht van de VS en de EU wordt gelanceerd! Als het gebeurt, zou het ook een duidelijke verklaring zijn dat president Poetin vrij snel met zijn "chirurgische" aanvallen gaat beginnen, met of zonder westerse toestemming. We leven niet in een tijdperk, maar in de verandering van een tijdperk...

Antwoord

karlof1 op 20 januari, 2022 - om 7:47 pm EST/EDT

Ik moet zeggen dat het opstel van de heer Orlov beter is dan dat van mij, aangezien ik het volgende lang niet zo goed heb verklaard, en in het laatste geval zelfs helemaal niet:

" Door een document te ondertekenen waarin zij verklaren zich niet te willen houden aan hetgeen zij eerder zijn overeengekomen, zouden de VS en de NAVO zich in wezen afvallig verklaren van het internationale recht en de internationale orde. Dit zou op zijn beurt impliceren dat hun eigen veiligheidsbehoeften kunnen worden veronachtzaamd en dat zij in plaats daarvan verdienen te worden vernederd en gestraft.

"Door hun weigering op schrift te stellen, verklaren de VS en de NAVO bovendien het beginsel van collectieve veiligheid zelf, met name met betrekking tot de VS en de NAVO, nietig ....".

Het is deze uitkomst die Blinken c.s. hysterische aanvallen heeft bezorgd - dat is toen ze het eindelijk begrepen. De ontmoeting van morgen tussen Lavrov en Blinken zal niet lang duren, tenzij het vogelvrije VS-imperium zijn fouten bekent en aanbiedt om het goed te maken. Maar niemand verwacht dat die uitkomst zich zal voordoen.

Antwoord

Richard Steven Hack op 20 januari 2022 - om 10:14 pm EST/EDT

Hoewel het leuk is om moreel hoog van de toren te blazen, blijft het uiteindelijk waar dat het Westen niet van plan is zijn agenda op te geven. Rusland heeft de "vormen moeten worden gehoorzaamd" gevolgd, zoals Martjanov zegt, maar er zal een militaire confrontatie nodig zijn om de VS en de NAVO op andere gedachten te brengen. Een diplomatieke overwinning verandert uiteindelijk niets aan de situatie ter plaatse. Vraag maar aan Iran.

Het probleem met het eisen van een militaire confrontatie is dat we allemaal dood kunnen eindigen.

Antwoord

Nicholai op 20 januari 2022 - om 7:49 pm EST/EDT

Ik twijfel aan geen enkel detail dat u zo slim heeft gepresenteerd, Mr Orlov.
Ik denk dat u helemaal gelijk heeft.
Mijn enige zorg is hoe de idiote VS/ziocon elite zal reageren op het onvermijdelijke?

Ik zie niet in hoe hun arrogantie en trots hen in staat stelt de klappen te incasseren die op hen afkomen, zonder dat zij geloven dat zij de situatie kunnen laten escaleren en er toch nog op de een of andere manier als overwinnaars uit kunnen komen.
Het zou de "John Wayne" optie genoemd kunnen worden.

Een fascinerende en onthullende eigenschap van hen die verteerd worden door arrogantie is hun onvermogen tot ware reflectie.
In plaats van een schaduw te werpen zoals de rest van ons, denken zij in plaats daarvan, dat zij het zijn die het licht uitstralen.
Een kwaadaardige en bloeddorstige ideologie heeft hen verteerd.

Als ze in staat zijn een lesje nederigheid te leren, heb ik het niet gezien.
DAT is mijn enige echte zorg.
Het grootste gevaar dat deze 'machtshebbers' bezitten, is hun oprechte overtuiging van hun eigen gerechtigheid.
En dat is de bittere wortel van alle kwaad.

Antwoord

Razor op 20 januari, 2022 - om 8:34 pm EST/EDT

Zoals Mike Tyson zei, iedereen heeft een plan tot ze een klap voor hun bek krijgen,

Antwoord

Richard Steven Hack op 20 januari 2022 - om 10:19 pm EST/EDT

Het probleem is dat deze stoot in de mond kan eindigen met ons allen dood. We moeten allemaal blijven denken aan die 14 Amerikaanse onderzeeërs met elk 24 Trident II raketten met MIRV kernkoppen. Rusland kan ze niet allemaal neerschieten, hoe goed de S-500 ook is en hoeveel ze er ook hebben. WO III zal voor niemand goed zijn.

Antwoord

Dmitry Orlov op 21 januari 2022 - om 1:30 uur EST/EDT

Er is geen winnende strategie met deze 14 subs. Daarom zullen ze niet worden gebruikt.

Antwoord

Braj Jher op 20 januari 2022 - om 7:53 pm EST/EDT

Beloftes vallen niet onder het internationaal recht.

Antwoord

Onterfd op 20 januari 2022 - om 7:57 pm EST/EDT

En dus moeten we geen militaire actie verwachten tussen 4 februari en 20 februari. Mocht er tijdens de Olympische Spelen, traditioneel een tijd van vrede in de wereld, toch enig militair onheil plaatsvinden, dan zal het zeker om een westerse provocatie gaan, aangezien de Olympische Spelen een traditionele tijd zijn van westerse provocaties (Georgië tijdens de Olympische Spelen van Peking in 2008; de Oekraïne tijdens de Russische Olympische Spelen in Sochi in 2014). We kunnen er zeker van zijn dat iedereen zeer goed voorbereid is op deze provocatie en dat er zeer hard tegen zal worden opgetreden.

En dus is het de vraag wanneer we de volgende westerse valse-vlagprovocatie kunnen verwachten, vooral gezien de harde klap in het gezicht die Poetin en Xi gepland hebben op het meest gewaardeerde propaganda-evenement van het Westen. Het valt nog te bezien hoe snel en hard het zal worden aangepakt.

Antwoord

Victor op 20 januari, 2022 - om 10:16 pm EST/EDT

Ik heb in een eerdere draad gezegd dat ik een valse vlag door de VS/NAVO vermoed vóór of juist bij het begin van de Olympische Spelen. Ze hebben een geschiedenis in het doen van dit soort dingen. Voor het overige denk ik dat Orlov gelijk heeft en dat Rusland na de Olympische Spelen een reactie zal initiëren.

Antwoord

thecelticwithinme op 20 januari 2022 - om 8:01 pm EST/EDT

Hoe triest het ook is om te zeggen, iemand kan de Georgia behandeling krijgen en ze zullen nooit weten wat hen overkwam.

Antwoord

Lozion op 20 januari 2022 - om 20:20 EST/EDT

Militair technische riposte?
Voeg aan de lijst toe een wijziging van de gevechtsregels in Syrië en vrijgave van de lanceercodes voor de S-300 bataljons..

Antwoord

Хау Јес Ноу op 20 januari 2022 - om 8:17 pm EST/EDT

Als het conflict in Oekraïne kinetisch wordt, moeten alle "adviseurs" zich echt zorgen maken over hun leven.
De VS vond het grappig om urenlang Russische aannemers in Deir ez-Zor genadeloos te bombarderen.
De VS zullen het wel erg vinden als ze aan de ontvangende kant van het bombardement staan, maar dan is het te laat.
Ze hebben een precedent geschapen, dus terugbetalen zal pijn doen... veel pijn.

Antwoord

Marko op 20 januari, 2022 - om 8:47 pm EST/EDT

In Syrië heeft de vergelding al plaatsgevonden. Wat er in Oekraïne mogelijk kan gebeuren, zal een epische aftocht zijn van de nazi's en hun handlangers en sponsors van de VS/NAVO.

Antwoord

Morc op 20 januari, 2022 - om 8:34 pm EST/EDT

Een essentieel onderdeel van alle maatregelen om het Westen "nog meer pijn" te doen, afgezien van een totale oorlog, is "plausibele ontkenning". Hoewel er veel acties zijn die plausibel te ontkennen zijn, kan het uitschakelen van militaire installaties in Polen, Roemenië, Litouwen, Letland, Estland, enz. nauwelijks als zodanig worden aangemerkt. Het idee dat het Westen eenvoudigweg zou "smelten" en zou proberen de publieke aandacht af te leiden van dergelijke acties om "zijn gezicht te redden" is waarschijnlijk misplaatst en gevaarlijk contraproductief.

^^;;^^

Morc

Antwoord

Richard Steven Hack op 20 januari 2022 - om 10:23 pm EST/EDT

Daar ben ik het mee eens. Dat deel van Orlov's artikel klonk niet logisch voor mij. Het zou veel waarschijnlijker zijn dat Rusland zou proberen de regeringen van Polen en Roemenië zodanig te ondermijnen of te beïnvloeden dat die regeringen zouden besluiten NAVO-installaties te weigeren. Moeilijker om te doen, misschien, maar veel veiliger dan "ongelukken veroorzaken".

Antwoord

Dmitry Orlov op 21 januari 2022 - om 1:33 uur EST/EDT

Het is tegen het Russische beleid om regeringen te ondermijnen of te verstoren. Dat komt uit iemand anders zijn draaiboek.

Antwoord

Pablozz op 20 januari 2022 - om 8:56 pm EST/EDT

Perfect. Helemaal mee eens. Geen oorlog alleen kleine ongelukjes. De beste manier om je vijand gek te maken is gelukkig en succesvol te zijn.

Antwoord

Alabama op 20 januari, 2022 - om 9:06 pm EST/EDT

Deze jongens (en sommige meisjes), vallen onder de categorie en de naleving van de particuliere kant van de Federal Reserve, die altijd verkeerd is, maar nooit in twijfel.

Antwoord

geen op 20 januari, 2022 - om 9:12 pm EST/EDT

Ik heb deze pagina gemarkeerd, en zal zo nu en dan terugkomen om te zien of wat Orlov voorspelt ook werkelijk gebeurt. Voor ons geopolitieke "analisten" zijn dit zulke dankbare momenten. Ik ben blij dat ik dit allemaal mag meemaken. Deze momenten gebeuren wat, eens in de 20 tot 30 jaar? Als Rusland en China een militaire alliantie vormen, zal dat over de top zijn.

Antwoord

laodan op 20 januari, 2022 - om 9:14 pm EST/EDT

Blij te zien dat ik niet langer de enige ben die spreekt over het feit dat "onze nabije toekomst zorgvuldig voor ons is uitgestippeld door Rusland en China", wat ons leidt tot "de onvermijdelijke realiteit van wat zich nu gaat ontvouwen". Zie hoe ik tot dezelfde conclusies kom, maar vanuit een andere hoek "

Een Chinees-Russisch kerstverhaal ?
Het lot van de mensheid zal hoogstwaarschijnlijk beslist worden in dit eerste kwartaal van 2022

Antwoord

unimperator op 20 januari 2022 - om 9:48 pm EST/EDT

Ik hoorde op het nieuws Biden tegen de pers zeggen dat Poetin dicht bij een nucleaire oorlog is (over Oekraïne). Lieve hemel!

Dat betekent waarschijnlijk dat de gekken van Foggy Bottom niet tegen al te veel vernederingen kunnen, of zelfs maar tegen een status quo die veel langer duurt. Zorgwekkend.

Antwoord

Rodrigo op 20 januari, 2022 - om 9:57 pm EST/EDT

Er zal geen oorlog zijn. Niet voor de Spelen, niet tijdens de Spelen, niet na de Spelen. Oekraïne zal de Donbass niet aanvallen. NS2 zal niet worden geblokkeerd. Rusland zal niet worden losgekoppeld van Swift. De economische gevolgen van al deze maatregelen zijn te ernstig, zowel voor Europa als voor de VS. En Rusland is veel te slim om oorlog te voeren of overduidelijk sabotage te plegen vanwege het ontbreken van handtekeningen onder een verdrag. Ik denk dat iemand wat grappigs in de samovar heeft gedaan.

Antwoord

Dr NG Maroudas op 21 januari 2022 - om 1:28 uur EST/EDT

Rodrigo amigo, ik ben het ermee eens dat er geen oorlog komt om Oekraïne. De Oekraïne is fruit dat één voor één rijp terugvalt aan de kant van Moeder Rusland.

Het echte probleem is NATZO's gebroken belofte om niet uit te breiden naar het Oosten van West-Duitsland; en NATZO's nieuwe rol als het wereldwijde huurlingenleger van het Anglo Zionazi kapitalistische Imperialisme.

Antwoord

xvfsb op 20 januari 2022 - om 9:58 pm EST/EDT

Iran, Rusland en China houden marine-oefeningen in de Indische Oceaan vanaf ... morgen (21 januari).

Deze oefeningen moeten al een tijdje in de planning zitten.

Iran, Rusland en China houden marine-oefeningen "2022 Marine Security Belt" in de Indische Oceaan
https://thecradle.co/Article/news/5989

Antwoord

Richard Steven Hack op 20 januari 2022 - om 10:03 pm EST/EDT

Citaat
En dus moeten we geen militaire actie verwachten tussen 4 februari en 20 februari. Mocht er tijdens de Olympische Spelen, traditioneel een tijd van vrede in de wereld, toch enig militair onheil plaatsvinden, dan zal het zeker om een westerse provocatie gaan, aangezien de Olympische Spelen een traditionele tijd zijn van westerse provocaties (Georgië tijdens de Olympische Spelen in Peking in 2008; de Oekraïne tijdens de Russische Olympische Spelen in Sotsji in 2014). We kunnen er zeker van zijn dat iedereen zeer goed voorbereid is op deze provocatie en dat er zeer hard tegen opgetreden zal worden.
Einde citaat

Ik ben het eens met dat tijdschema. En ja, ik verwacht een Oekraïense provocatie of een regelrechte aanval op Donbass. Orlove heeft het niet over de negen militaire oefeningen van de NAVO die precies in februari beginnen. Blijkbaar is het iedere commentator behalve mijzelf niet opgevallen dat 64.000 buitenlandse troepen en honderden vliegtuigen en schepen - vier keer zoveel als bij de 2021-oefeningen - precies op tijd aan Oekraïne worden geleverd voor een aanval op de Donbass.

De
ergste provocatie zou zijn als de NAVO-adviseurs erin slagen de ongelukkige en gedemoraliseerde Oekraïense troepen ertoe aan te zetten de Donbass binnen te vallen. Als dat gebeurt, zullen er twee stappen zijn in die operatie. De eerste zal zijn om de Oekraïners in de val te laten lopen. De tweede zal zijn om te dreigen hen te vernietigen met Russische lange-afstands artillerie van over de Russische grens.
Einde citaat

Er zal geen dreigement zijn. Het zal gewoon gebeuren. En ik heb geen idee wat hij bedoelt met "in een val lopen". Het feit dat ze de Donbass binnenvallen is de val - de val die door de CIA en de neocons is voorbereid om Oekraïne op te offeren aan de agenda om Rusland verder te demoniseren - en mogelijk een oorlog met de NAVO te beginnen als gevolg van die NAVO-troepen in Oekraïne.

CitaatMaar aangezien de regering in Kiev in de tussenliggende jaren niet de intentie heeft getoond om aan de voorwaarden van deze akkoorden te voldoen en in plaats daarvan haar uiterste best heeft gedaan om ze te saboteren, is er geen reden om te verwachten dat er een nieuwe ronde van Minsk-akkoorden zal worden ondertekend. In plaats daarvan zal het het einde zijn van de weg naar een Oekraïense staat. Poetin heeft precies dat beloofd.
Einde citaat

Dit gedeelte is helemaal juist.

QuoteNAVO-adviseurs zullen waarschijnlijk gefrustreerd worden in hun pogingen om de Oekraïners te doen aanvallen: het is beter voor hen om daar te zitten en gepord en gepord te worden door hun NAVO handlers en gezeurd door VS/EU ambtenaren en spionnen dan dat hun beste en slimste door Russische artillerie worden weggevaagd of een laatste ronde van nationale vernedering te verwerken krijgen.
Einde citaat

Dat zou waar zijn als Oekraïne niet werd geleid door een bende neonazistische nationalisten. Deze mensen zijn ideologische anti-Rusland fanaten. Dus ik zie de CIA en de neocons geen problemen hebben om ze aan te laten vallen. Als ze dat eenmaal gedaan hebben, en door Rusland in de vernieling zijn geholpen, zullen ze het misschien niet nog eens willen doen. Maar tegen die tijd is het natuurlijk al te laat.

Antwoord

Dmitry Orlov op 21 januari 2022 - om 1:41 uur EST/EDT

Ik weet niet of ik alle gaten in je kennis in één reactie kan dichten, maar ik zal het proberen. Het Oekraïense leger heeft geen winnende strategie in de Donbass - heeft die nooit gehad en zal die ook nooit hebben. Wat er onvermijdelijk gebeurt, is dat ze proberen door de dichtbevolkte gebieden heen te breken en controle proberen te krijgen over de Russische grens. Dit brengt hen in een ketel waar ze zonder voedsel en munitie komen te zitten en vernietigd worden. Dan vragen ze om vrede en tekenen Minsk akkoorden. En de regering in Kiev wordt niet geleid door nazi-freaks, maar door oligarchen die hun eigen boontjes doppen. De freaks zijn gewoon de straatspieren. Ze zijn al in elkaar geslagen, maar ze leren nooit hun lessen. Tot slot: er komt geen oorlog met de NAVO over Oekraïne. Het is geen lid en geen NAVO-leden zullen Rusland erom bevechten.

Antwoord

ovaltine op 20 januari 2022 - om 10:05 pm EST/EDT

Uitstekend, uitstekend, uitstekend, Dimitry! Ik heb gehuild van het lachen om de juistheid hiervan. Ik had net een soortgelijke maar kleine opmerking naar Telegram gestuurd. De Russische senator Alexey Pushkov (zie RT) zal het ook geweldig vinden.

Antwoord

Lone Wolf op 20 januari 2022 om 10:59 pm EST/EDT

@ Mr. Orlov

"De Roemeense installatie kan uitvallen door een kleine vulkaan in de buurt. De Poolse kan bezwijken aan een moerasgasexplosie...

Heel dankbaar voor zo'n verhelderend stuk, je gebruik van komedie om een voorspelling te doen is meesterlijk, enige manier om het one-trick pony circus dat de VS/Europa is te benaderen.

Ik heb er een tijdje geleden op gewed dat de Aegis Ashore tot schroot zou worden, maar ik kon me geen vulkaan in Roemenië of een gasmoeras in Polen in de buurt voorstellen. Bedankt voor het visuele. Uw prognose omvat een tsunami waarschuwing die de moraal van het Westen verder zal blootleggen. Ja, ze zullen bij elke stap liegen, ja, ze zullen Rusland (en China) smeken geen concessies te doen, ja, ze zullen (privé) papieren tekenen, zodra ze zich realiseren dat er een vulkaan te veel is in Eurostan, en dat het drassig wordt.

Geopolitieke voorspellingen houden geen rekening met persoonlijke wensen, maar ik heb wel een wens. Ik hoop vurig dat de Oekraïners een verkeerde beweging zullen maken in de richting van Donbass. Er is een reeks foto's van Donbass die ik niet uit mijn geheugen kan wissen, een moeder die met haar baby langs een weg wandelt om enkele minuten later door Oekraïens vuur aan stukken te worden gescheurd, een kinderwagen midden op de weg, geen baby in zicht. Ik zou wachten op een dag van afrekening, en Rusland is de enige die dat kan laten gebeuren. Tot die dag zullen de baby en de moeder niet in vrede rusten.

Lone Wolf

Antwoord

imo op 21 januari 2022 - om 12:44 uur EST/EDT

Ik denk dat het net zo "waarschijnlijk" is dat een partij "testraketten" met een onfortuinlijke "mist van oorlog" GPS "storing" uit koers raakt en de oude vervallen USSR aardgaspijpleidinginfrastructuur raakt op een belangrijk knooppunt (of drie) in de Oekraïne (of misschien gewoon in Rusland ;-) en zo een netwerkprovider tot stilstand dwingt. Gelukkig (voor Duitsland althans) hebben ze NS II klaar om te gaan & stromen. Een goede vooruitziende blik van Poetin & Co.

Antwoord

Robert Macaire op 21 januari 2022 - om 12:00 uur EST/EDT

Dus, wie blufte er?

Na het lezen van Indian Punchline laatst:

https://www.indianpunchline.com/blinken-delays-us-response-to-russia/

lijkt het erop dat het de Europeanen waren. Ze hebben gezworen dat ze met de VS zouden meelopen, maar ze lijken nu koudwatervrees te hebben. Die continentale Europeanen zullen zich toch niet opofferen voor het Anglische Rijk. Wie had dat gedacht?

Antwoord

Kodiak op 21 januari 2022 - om 12:39 uur EST/EDT

Ik denk niet dat het Russische kapitalisme langdurig contact zal overleven met het succes van de Chinese communisten bij het uitroeien van de corruptie en het opbouwen van 's werelds meest succesvolle economie en democratie. De meesten denken nog steeds met liefde terug aan de USSR. Ook al duurt het nog tientallen jaren, het zal er komen.

Antwoord

Dmitry Orlov op 21 januari 2022 - om 1:45 uur EST/EDT

Deze opmerking deed mijn hersenen crashen. 30 jaar contact is niet langdurig genoeg? En de Sovjet economie wordt door de meesten liefdevol herinnerd? Over welke planeet gaat dit ook alweer? Ik weet zeker dat ik geen idee heb.

Antwoord

Walter op 21 januari 2022 - om 1:07 uur EST/EDT

Dank u voor dit geweldige verslag.

Antwoord

Guesser on January 21, 2022 - at 1:13 am EST/EDT

Meer fantasie dan analyse. Poetin is een risicomijdend politicus die de andere partij in het ongewisse wil laten en zijn opties open wil houden. Hij werd overrompeld toen de gebeurtenissen op de Maidan plaatsvonden en slaagde er ternauwernood in de Krim en tot op zekere hoogte de Donbass te redden. Sindsdien heeft hij echter zijn lesje geleerd en de economische en geopolitieke positie van Rusland verbeterd, zij het ten koste van het feit dat Rusland volledig afhankelijk is geworden van een ongelijkwaardig bondgenootschap met China en niet in staat is geweest de levensstandaard van brede lagen van de Russische bevolking te verhogen. De interventie in Syrië is een gemengde zegen. Het houdt een belangrijke bondgenoot overeind en biedt test- en oefenterreinen voor Russische wapens en troepen. Maar diezelfde troepen zijn hopeloos omsingeld door vijandelijke troepen voor het geval er ooit een vuurgevecht uitbreekt. Toch is Rusland op dit moment goed bezig: het heeft de pogingen tot een kleurenrevolutie in Wit-Rusland en Kazachstan verijdeld, het oogst massa's geld terwijl een energiecrisis bijna de hele rest van de wereld overspoelt, en het kijkt toe terwijl het collectieve Westen een zenuwinzinking beleeft als gevolg van Covid en de vermeende Russische invasiedreiging in Oekraïne.

De vraag is, wat doe je er allemaal mee? En met wie? De Russen hebben historisch gezien ondermaats gepresteerd telkens wanneer hun heerser op dat moment probeerde hen in het offensief te brengen - denk aan hoe de Polen de Bolsjewieken direct na WO I afsloegen toen deze laatste probeerden naar het westen op te rukken om revolutie naar Duitsland te brengen. Wat de Russen moeten presteren is een duidelijk geval van bedreiging van het moederland - denk aan WO II. De huidige situatie roept in de Russische psyche geen echt gevoel van aangevallen te worden op, juist omdat Rusland zo sterk lijkt te zijn. Bovendien is de Russische samenleving net als alle andere verzwakt door Covid.

Het enige wat Poetin dus kan doen om de Russen achter zich te krijgen, is wachten tot het collectieve Westen in actie komt. De Russische psyche is het echte slagveld. Het masseren daarvan was ook het hoofddoel van het doen van veiligheidsvoorstellen aan het Westen. Nu deze voorstellen zijn verworpen, kan Poetin nog steeds niet in het offensief gaan. Zijn win-winscenario op korte termijn zou er echter uit kunnen bestaan te wachten tot de Oekraïners aanvallen, in welk geval het mogelijk zal zijn voldoende gemotiveerde troepen te sturen om hen te verslaan, gevolgd door het opslokken van de Donbass en misschien nog een beetje meer, of dat de Oekraïners niet aanvallen, wat ook een soort zet is, in welk geval de energiecrisis op de voorgrond zal blijven, wat dan zal leiden tot de opening van NS2, waardoor Rusland minder afhankelijk zal worden van Oekraïne als doorvoerland voor gas en China als afnemer van gas.

Geen van beide zal het NAVO-probleem oplossen en nee, er zullen geen vulkanen opduiken in Polen of Roemenië. Als de geschiedenis een leidraad is, dan zal Rusland raketten in de buurt van de VS moeten plaatsen, net zoals de Sovjet-Unie vroeger raketten naar Cuba bracht als reactie op VS-raketten in Turkije. Zou Cuba nog een levensvatbare plaats zijn, of misschien Venezuela? En hoe te reageren op de orbitale bommenwerper, de X-37B? Is het voldoende om hem neer te schieten met S-550 raketten?

Deze commentator denkt dat een Cubaanse Raket Crisis 2.0 op het punt staat uit te breken. Poetin zou kunnen aankondigen dat er Zircon-raketten worden geplaatst, mogelijk op opgeknapte nucleaire kruisers die patrouilleren bij de kustlijn van de VS. Er zou ook een aankondiging kunnen zijn van de introductie van kernraketten voor de middellange afstand, net als de SS20's van vroeger, of misschien gaan we een testvlucht zien van een Russische orbitale bommenwerper, net als de testvlucht van het ruimteveer Buran in de jaren '80.

Antwoord

Phodges op 21 januari 2022 - om 1:22 uur EST/EDT

Mooi. Bedankt, Dmitri en Andrei, ik wilde dit echt lezen, maar ik kon de tien dollar niet opbrengen. Ik heb de boeken van jullie gekocht in de bibliotheek waar ik werk!

 


29 comments:

  1. Volgens mij blijft Ukraine buiten schot, zolang ze zich gedragen.
    Opname van Iran en Syrië in de CSTO is volgens mij een forse
    militair- technische maatregel. Bij provocatie de VS uit Syrië gooien (en aanvallen van Israel meteen vergelden). Houthi Jemen een beschermde status geven met doorbraak van de blokkade, en een forse economisch/ militaire injectie van alle landen onder sancties. Het enige nadeel van dit pakket is dat het, vanwege diplomatiek fatsoen naar die landen nooit teruggedraaid kan worden.

    Verder een 'vliegende Toshka' maken: een 2 traps lanceerder voor middenlange afstand: moet in een paar maanden kunnen.
    Een ideaal wapen om aanvallende troepen en hun commandocentrum weg te vagen, en de rest 100% te demoraliseren.

    Heerlijk om leunstoelgeneraal te spelen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Volgens mij blijft Ukraine buiten schot]

      Denk het niet. US zal het volstoppen met wapens. Poetin gaat oefenen met Belarus en steekt dan plots de grens over en hoppa, Donbass ingepikt. (tangbeweging.) Alle Russen in UK veilig. Gelijk volstampen met raketten. US staat er alleen voor, Europa doet niets, verdeeld. Eng en BRD zullen zeker geen mensen sturen.

      Vorige president is weer terug in UK en tegen de verwachting in, niet gearresteerd. Over 2 á 3 weken pakt die de macht terug.

      Delete
    2. Als ik Orlov goed begrijp zal het een onderhuidse oorlog worden.
      En ik denk dat die arme Donbassers en NR's niet geholpen zullen worden: dat zou te veel lijken op wat we de hele tijd horen: Putin wil uitbreiden, Oekraine veroveren.

      Ik denk dat hij die Aegis installaties in Roumanië en Polen zal weg bombarderen. Die zijn veel te gevaarlijk voor Rusland.
      Door dat te doen toont hij ook dat hij militair sterk is.
      En hij verwijdert de ware bedreiging (van Amerika) voor Moskou.

      Delete
  2. Napoleon 1812. Germany 1914. Germany 1941. Russia stopped Hitler and lost 26 million of its people. Fascism was not stopped by the Americans. Then, in 1990, we asked to Gorbachov: Please give up your safety buffer (which cost you 26 million lives), because we want to re-unite Germany. Of course Gorbachev refused. "We promise you that Nato will not go one inch to the east", we said. The Russians believed us. But: we went to the East ! We are putting weaponry in Poland and Roumania (the Aegis Ashore system) which can destroy Moscow. (MAD is no longer functional.) We want to put it even closer to Moscow, in Ukraïne. So, after 1812, 1914 and 1941 we are preparing the next attack on Russia. Of course Putin says: 'Stop it, you unreliable, agressive people. Take away this weaponry from Poland and Rumania. Sign what you promised in 1990." Putin does not àsk for peace. He demands it. If we do not offer him a written peace-guarantee, he will take measures. What else can he do, knowing how agressive and unreliable we prove to be, time and again !
    The proof about the promises in 1990 can be verified from the documents in the Bush Library, because they were declassified in 2017. The promise is on every page. Or listen to Genscher and Baker in this video: ( english subtitles)


    Abmachung 1990: "Keine Osterweiterung der NATO" || Aussenminister Genscher & Baker

    ReplyDelete
  3. Is het verenigd koninkrijk een Baltisch staatje aan het worden?

    Na het lezen van dit extreem over the top artikel denk ik: JA!

    https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/jan/23/vladimir-putin-rogue-male-ukraine-war-russia

    ReplyDelete
  4. https://youtu.be/Rd0Z3_JGN-I

    Russia was invaded 3 times already: Napoleon 1812. Germany 1914. Germany 1941.
    Then, in 1990, we asked to Gorbachev: Please give up your safety buffer, which cost you 26 million lives when you drove Hitler out -- because we want to re-unite Germany. Of course Gorbachev refused. "We promise you that Nato will not go one inch to the east", we said. The Russians believed us. But: we went to the East ! We are putting Aegis Ashore rockets in Poland and Roumania which can destroy Moscow. No time for Moscow to react. MAD is no longer a guarantee against war. We want to put our rockets even closer to Moscow, in Ukraïne. So, after 1812, 1914 and 1941 we are preparing the next attack on Russia, while lying that Nato is not agressive. But Yugoslavia? Of course Putin says: "Stop it, you unreliable, agressive people. Take away this weaponry from Poland and Rumania. Sign what you promised in 1990." Putin does not àsk for peace. He demands it. It must happen. If we do not offer him a written peace-guarantee, he will take measures. What else can he do, knowing how agressive and unreliable we prove to be, time and again !
    The proof about the promises in 1990 can be verified from the documents in the Bush Library, because they were declassified in 2017. The promise is on every page. Or listen to Genscher and Baker in this video: ( english subtitles)
    Abmachung 1990: "Keine Osterweiterung der NATO" || Aussenminister Genscher & Baker

    ReplyDelete
  5. Valt Rusland Oekraïne binnen? Een analyse door Maarten van Rossem
    ( video van 18 januari)

    Rusland is al 3 keer binnengevallen: Napoleon 1812. Duitsland 1914. Duitsland 1941.
    In 1990 vroegen we aan Gorbatsjov: Geef alstublieft uw veiligheidsbuffer op waar U met 26 miljoen levens voor heeft betaald toen u Hitler verdreef ( ook in ons belang) -- omdat wij zo graag Duitsland willen herenigen. Natuurlijk weigerde Gorbatsjov. Maar "Wij beloven u dat de NAVO geen centimeter naar het oosten zal gaan", zeiden wij. De Russen geloofden ons. Maar we gingen naar het Oosten ! We plaatsen Aegis Ashore-raketten in Polen en Roemenië die Moskou kunnen vernietigen. Geen tijd voor Moskou om te reageren. Wederzijdse Afschrikking is niet langer een garantie voor Rusland. We willen nu onze raketten nòg dichter bij Moskou plaatsen, in Oekraïne. Dus, na 1812, 1914 en 1941 bereiden we de volgende aanval op Rusland voor, terwijl we liegen dat de NAVO niet agressief is. Denk aan Joegoslavië.
    Natuurlijk zegt Poetin: "Stop ermee, jullie onbetrouwbare, agressieve mensen. Haal die wapens weg uit Polen en Roemenië. Onderteken wat jullie in 1990 beloofd hebben." Poetin vraagt niet om vrede. Hij eist het. Het moet gebeuren. Als wij hem geen schriftelijke vredesgarantie geven, zal hij maatregelen nemen. Wat kan hij anders doen, wetende hoe agressief en onbetrouwbaar wij keer op keer blijken te zijn, en wetende dat die nieuwe raketinstallaties hem over enige maanden schaakmat zetten !
    Het bewijs over de beloften in 1990 kan worden geverifieerd aan de hand van de documenten in de Bush Library, want die zijn in 2017 openbaar gemaakt. De belofte staat op elke bladzijde. Of luister naar Genscher en Baker in deze video: ( engelse ondertiteling)
    Abmachung 1990: "Keine Osterweiterung der NATO" || Aussenminister Genscher & Baker

    ReplyDelete
  6. Vraag aan Rootman:

    Kun je bij The Guardian ook reageren?

    En: Als jullie mijn tekst ( hierboven) goed vinden, plaats hem dan aub her en der onder dit soort waanzin berichten.
    (Zoals Van Rossem, France 24 etc. )

    ReplyDelete
  7. https://youtu.be/cNtO8NH_qmw

    Dit is een mij onbekend kanaal:
    Into.Europe
    Beschrijving
    A channel to overcome European biases and differences, to foster a common understanding, and to commit to Europe’s democratic future.

    Into Europe is a channel with no external funding covering European topics related to geopolitics, politics, policy, and the news in general.

    Email: Into.Europe@outlook.com
    Twitter: twitter.com/EuropeInto
    Patreon: patreon.com/IntoEurope
    Details
    Voor zakelijke vragen: Into.Europe@outlook.com
    Locatie: Nederland


    Nederland ?? !!

    Mijn reaqctie aldaar:

    The West invaded Russia 3 times : Napoleon 1812. Germany 1914. Germany 1941.
    Then, in 1990, we asked to Gorbachev: Please give up your safety buffer, which cost you 26 million lives when you drove Hitler out -- because we want to re-unite Germany. Of course Gorbachev refused. "We promise you that Nato will not go one inch to the east", we said. The Russians believed us. But: we went to the East ! We are putting Aegis Ashore rockets in Poland and Roumania which can destroy Moscow. No time for Moscow to react. MAD is no longer a guarantee against war. We want to put our rockets even closer to Moscow, in Ukraïne. So, after 1812, 1914 and 1941 we are preparing the next attack on Russia, while lying that Nato is not agressive. But Yugoslavia? Of course Putin says: "Stop it, you unreliable, agressive people. Take away this weaponry from Poland and Rumania. Sign what you promised in 1990." Putin does not àsk for peace. He demands it. It must happen. If we do not offer him a written peace-guarantee, he will take measures. What else can he do, knowing how agressive and unreliable we prove to be, time and again !
    The proof about the promises in 1990 can be verified from the documents in the Bush Library, because they were declassified in 2017. The promise is on every page. Or listen to Genscher and Baker in this video: ( english subtitles)
    Abmachung 1990: "Keine Osterweiterung der NATO" || Aussenminister Genscher & Baker

    ReplyDelete
    Replies
    1. [The West invaded Russia 3 times : Napoleon 1812. Germany 1914. Germany 1941.]

      Op die tweede en derde invasie valt nogal wat af te dingen. Wat ons is verteld over de 1e en 2e wereldoorlog zit net zo vol gaten, halve waarheden en hele onwaarheden als over de oorlogen na 1945. Kortom: er klopt niet veel van. Ik zou dus voorzichtig zijn met dit soort zaken aan te halen in je verdediging van de huidige positie van Rusland.

      Delete
    2. Je hebt gelijk, maar in een reactie moet zje zo weinig mogelijk gevechten tegelijk strijden.
      Mijn opponent is er zeker van dat Duitsland de agressor was, en niet Stalin. Dus dat gebruik ik nu.

      Ik zie de USSR trouwens als een joods rijk, en Rusland hield op in 1917 en begon weer na Yeltsin, in 2000.
      Neem de Russen kwalijk wat onder hun regie gebeurt. Niet wat het land deed toen het bezet was.

      Delete
    3. In dat geval zitten we op 1 lijn :-))

      Ik zie de USSR ook op die manier. Echter zo zie ik ook de V.S. en de EU. De periode 1933-1945 was een rebellie tegen die overheersing en die is met harde hand de kop in gedrukt (toen kon dat nog). Het huidige China kan ik (nog) niet goed plaatsen.

      Delete
  8. De BBC: Russia says “no plans” to invade Ukraine as more troops sent to border - BBC News

    https://youtu.be/RxE24Lsd-r0

    Licht veranderdee tekst:

    Russia was invaded 3 times : Napoleon 1812. Germany 1914. Germany 1941.
    Then, in 1990, we asked to Gorbachev: Please give up your safety buffer, which cost you 26 million lives when you drove Hitler out -- because we want to re-unite Germany. Of course Gorbachev refused. "We promise you that Nato will not go one inch to the east", we said. The Russians believed us. But: we went to the East ! Now we are putting Aegis Ashore rockets in Poland and Roumania which can destroy Moscow in minutes. We want to put our rockets even closer to Moscow, in Ukraïne. So, after 1812, 1914 and 1941 we are preparing the next attack on Russia, while lying that Nato is not agressive. How about Yugoslavia? That was agression. Of course Putin says: "Stop it, you unreliable, agressive people. Take away this weapons from Poland and Rumania. Sign what you promised in 1990." Putin does not àsk for peace. He demands it. It must happen. WE are refusing him peace. We are agressive, as we always were. If we do not offer him a written peace-guarantee, he will take measures. What else can he do?
    The proof about the promises in 1990 can be verified from the documents in the Bush Library, because they were declassified in 2017. The promise is on every page. Or listen to Genscher and Baker in this video: ( english subtitles)
    Abmachung 1990: "Keine Osterweiterung der NATO" || Aussenminister Genscher & Baker

    ReplyDelete
  9. Is Germany blocking Ukraine from defending itself against Russia? | DW News

    Russia was invaded 3 times : Napoleon 1812. Germany 1914. Germany 1941.
    Then, in 1990, we asked to Gorbachev: Please give up your safety buffer, which cost you 26 million lives when you drove Hitler out -- because we want to re-unite Germany. Of course Gorbachev refused. "We promise you that Nato will not go one inch to the east", we said. The Russians believed us. But: we went to the East ! Now we are putting Aegis Ashore rockets in Poland and Roumania which can destroy Moscow in minutes. We want to put our rockets even closer to Moscow, in Ukraïne. So, after 1812, 1914 and 1941 we are preparing the next attack on Russia, while lying that Nato is not agressive. How about Yugoslavia? That was agression. Of course Putin says: "Stop it, you unreliable, agressive people. Take away this weapons from Poland and Rumania. Sign what you promised in 1990." Putin does not àsk for peace. He demands it. It must happen. WE are refusing him peace. We are agressive, as we always were. If we do not offer him a written peace-guarantee, he will take measures. What else can he do?
    The proof about the promises in 1990 can be verified from the documents in the Bush Library, because they were declassified in 2017. The promise is on every page. Or listen to Genscher and Baker in this video: ( english subtitles)
    Abmachung 1990: "Keine Osterweiterung der NATO" || Aussenminister Genscher & Baker

    ReplyDelete
  10. Sweden sends troops to Baltic island as Russian navy steps up presence | DW News

    The West invaded Russia 3 times : Napoleon 1812. Germany 1914. Germany 1941.
    In 1990, we asked to Gorbachev: Please give up your safety buffer, which cost you 26 million lives when you drove Hitler out -- because we want to re-unite Germany.
    Of course Gorbachev refused.
    "We promise you that Nato will not go one inch to the east", we said.
    The Russians believed us.
    But: we went to the East !
    Now we are putting Aegis Ashore rockets in Poland and Roumania which can destroy Moscow in minutes. We want to put our rockets even closer to Moscow, in Ukraïne.
    So, after 1812, 1914 and 1941 we are preparing the next attack on Russia, while repeating that Nato is not agressive, except in Yugoslavia, Lybia, Afghanistan ? That was agression.
    Of course Putin says: "Stop it, you unreliable, agressive people. Take away your weapons from Poland and Rumania. Sign what you promised in 1990. Then we believe you."
    Putin does not àsk for peace. He demands it. It must happen.
    WE are refusing him peace. We are agressive, as we always were.
    If we do not offer him a written peace-guarantee, he will take measures. What else can he do?

    The proof about the promises in 1990 can be verified from the documents in the Bush Library, because they were declassified in 2017. The promise is on every page.
    Or listen to Genscher and Baker in this video: ( english subtitles)
    Abmachung 1990: "Keine Osterweiterung der NATO" || Aussenminister Genscher & Baker

    ReplyDelete
  11. @JV, je schreef het volgende onder het laatste blog van @Blik:

    [Mogen we hier de discussie van de vorige draad voort zetten, Blik?

    Sofia schrijft:
    Je begrijpt nog steeds niet dat die NWO er al heel lang is, dat wat ze nu doen geen teken van macht en kracht is maar een teken dat ze de grip aan het verliezen zijn (vandaar dat ze 'zo hard van stapel' liepen), was dat niet zo dan hadden ze die QR en dat digitale geld helemaal niet nodig, ze hebben het eeuwen zonder gedaan.
    ( https://blikopnosjournaal.blogspot.com/2022/01/vaccin-cowboys-by-matt.html?showComment=1642853630730#c2693317539802968583 )

    Sofia verwijst (aan dawg) ook naar een interview van JornLuka met mevr. Hamaker: De technocratische maatschappij.

    -----
    Ik vind het erg interessant en nuttig om hier te speculeren over de vraag: "Wie trekt er aan de touwtjes in onze wereld ?"

    Ik hoor graag ieders idee daarover.]

    Die discussie is daar écht niet te voeren. Er is (enorm) gebrek aan kennis, van het woord 'debat' hebben ze nog nooit gehoord, ze trekken onmiddellijk de emotiekaart of er wordt met stront gesmeten maar een diepgaande analyse krijg je niet. Echt ONMOGELIJK.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Echt ONMOGELIJK.]

      Mee eens. Daarom heb ik mijn bijdrages -al een tijdje gelden- teruggeschroefd. Vind het wel zielig voor Blik, die zit nu met alleen maar joden(vriendjes) op z'n blog. Niveau om te huilen. Denk dat ik straks nog wel een verslagje maak van de 2 demo's, maar dat was het dan. Gewoon hier verder gaan.

      Delete
    2. Verder nog een interessant artikel over Oekraïne.

      Delete
    3. [Vind het wel zielig voor Blik]

      Misschien maar hij lijkt ook geen moeite te doen om het niveau omhoog te krijgen. Ik heb hem in de begintijd van het blog het advies gegeven om over te stappen naar wordpress (daar kun je vrij gemakkelijk trollen weren) maar dat heeft hij niet gedaan met de huidige situatie als resultaat. Verder gaat het daar alleen nog maar om corona terwijl (zoals @Rootman een tijdje geleden opmerkte, ik had er daarvoor ook al op gewezen) de situatie met Rusland ook aandacht vereist en die situatie nota bene de reden is geweest dat hij ooit met het blog begonnen is.


      [Niveau om te huilen.]

      Inderdaad, dieptriest. @Eddy is het absolute dieptepunt maar @Oligarch is niet veel beter.


      [Gewoon hier verder gaan.]

      Lijkt me prima plan.


      [Verder nog een interessant artikel over Oekraïne.]

      Ik had het al voorbij zien komen, ga het later lezen. De MSM hier begint ook al weer aardig op de oorlogstrom te roffelen.

      Delete

  12. https://youtu.be/JrMiSQAGOS4?t=1493

    Why is Ukraine the West's Fault? Featuring John Mearsheimer

    John Mearsheimer in 2015.

    Denk je eens in dat China samen met Mexico en Canada samen spant en zijn raketten aan de Amerikaanse grens zet, en dan zegt : "Niet zo 19e eeuws doen. Deze landen hebben het recht te doen wat ze willen."

    ReplyDelete
    Replies

    1. Mearsheimer in 2015 :

      Min 40: https://youtu.be/JrMiSQAGOS4?t=2407


      We moeten juist vrede sluiten met Rusland.
      China is veel groter en gevaarlijker voor ons.

      We hebben de Russen aan onze zijde nogid, tegen China.
      En tegen Iran !

      Delete
  13. China en Iran: evenals de 'stans' onderdeel van de CSTO.

    Geen bedreiging, ze gebben geen ambitie om hun systeem op te leggen aan ons.

    Wil het westen (een deel van) hun positie behouden?

    Betere en goedkopere spullen maken, en eerlijker handel drijven!

    ReplyDelete
  14. https://www.youtube.com/watch?v=cNtO8NH_qmw&t=195s
    ​How Russia lost Ukraine.


    Hyrppa95
    9 uur geleden
    You really are dumb if you think NATO is the one threatening to invade.
    ----
    @Hyrppa95 They do it to weaken a possible competitor. (This is called The Wolfowitz Doctrine, 1992). A big country like Russia will not be invaded, but destabilised: they want the strong man replaced by a traitor like Yeltsin who gives all the assets of the country to the international bankers and bussinessmen. All day long they say: Nato is defensive, not agressive ! Not so. The USA and some Nato friends destroyed Iraq, Lybia, Syria, Afghanistan and Yugoslavia. They hope to get Iran, Russia and who knows: one day China. They still dream their 'New American Century' dream. Degenerates never know that they are degenerating and getting weaker and weaker. The rest of the world knows, believe me. But we still are dangerous as we have all this nuclear power. Its like a lunatic with a gun: you better be careful.

    ======================

    S T
    9 uur geleden
    Russia invaded its neighbors just as many times, even more. Russia is not a victim

    ----

    Johan Vermeulen
    1 seconde geleden
    @S T Can you give me te names of the neigbours? Was it 'neighbours' like: at the other side of the globe ? Or was it one of those 20 countries that you have a border with? There is an interesting statistic: number of borderconflicts divided by number of neighbours.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hij verwart de Sovjet Unie met Rusland. Het enige land wat Rusland ooit is binnengevallen is Georgië, na een zware provocatie. De3 Krim en Donbass hebben zichzelf onafhankelijk verklaard na de illegale coup in Kiev.

      Delete

    2. S T
      1 uur geleden
      @Johan Vermeulen Finland, Latvia, Lithuania, Estonia, Poland, Czechoslovakia, Afghanistan, Chechnya, Georgia, Ukraine…

      ==========
      @S T Exactly: all of them border to Russia.

      And some of them attacked themselves first, like Chechnya and Georgia. You do not give the year of the attack. The Polish-Lithouanian empire attacked Russia long ago.

      Border-conflicts do not prove crazy egoïsm.
      The USA bombed 33 countries since 1945. All over the globe.

      ( Ik kan nog schrijven dat Afghanistan door Brzezinsky was uitgelokt, maar ik wil het niet te lang maken. )

      Delete

  15. @Hyrppa95 wrote: "Nato destroyed Yugoslavia? You are laughably wrong and ignorant."

    It may be you who is ignorant. Are you sure that you build your world view as you should: listento all sides?
    Some points: 1) Papa Bush offered money to 'provinces' if they seceded from Belgrado. 2) There was a peace agreement. There would never be a Yugos;lavian war. ( was it Lord Owen who broikered it?) The yanks said to Tudjman ( I think , he was a Croat leader, if I remember it well) that he had to refuse the Daytona agreement. Anyway: there is a lot of information which I forgot mostly. You could look at a Norwegian documentary stll on youtube: : " A town betrayed."
    In the doc you see American spy who says: We. the Am,ericans flew in tyhe muslim jihadists to kill the Serbs .
    You will hear Naser Oric say that they prefer to kill old Serbians by cooking them above a fire, because that cost no bullets. But Oric was found not guilty at the ICC in The Hague. He worked fot the real criminals. For America.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eerste versie niet doorgekomen. Nu wat verbeterd: ​ @Hyrppa95 @Hyrppa95 wrote: "Nato destroyed Yugoslavia? You are laughably wrong and ignorant."

      Hyrppa, are you sure that you build your world view by listening to all sides?
      Some points: 1) Papa Bush offered money to 'provinces' if they seceded from Belgrado. 2) There was a peace agreement. (was it Lord Owen who brokered it?) But Clinton said to Izetbegovich that he had to refuse this Daytona agreement. Anyway: there is a lot of information which I forgot almost. You could look at a Norwegian documentary still on youtube: : " A town betrayed."
      In the doc you see American Schindler who says: We, the Americans flew in the muslim jihadists to kill the Serbs .
      You will hear Naser Oric say that they prefer to kill old Serbians by cooking them above a fire, because that cost no bullets. But Oric was found not guilty at the ICC in The Hague. He worked fot the real criminals. For America.

      Delete

  16. S T
    10 uur geleden
    @Johan Vermeulen all these countries were invaded by Russia in the last 80 years. Meanwhile you talk about some invasions that happened to Russia hundreds of years ago…
    ===============

    @S T ST says: all these countries were invaded by Russia in the last 80 year: Finland, Latvia, Lithuania, Estonia, Poland, Czechoslovakia, Afghanistan, Chechnya, Georgia, Ukraine…

    Here is my answer to ST.
    Russia itself was taken over by the people who have now taken over (and destroyed) the USA. (Neocons and their cousins).

    I consider Putin as the first Russian since Tsar Nicolas in 1917. So lets look at the last 3 'invasions' .
    1) CIA man Graham Fuller has organised the Chechen revolte. So it was not Russian agression. The first agressor was the USA.

    2) Georgia was ruled by an American lawyer, Saakashvilli, who started killing Ossetians. Russia came to rescue these people, and then left Georgia.
    Even EU investigator and diplomat Heidi Tagliavini confirmed this. You can read this BBC news article: " Georgia 'started unjustified war'
    The war in Georgia last year was started by a Georgian attack that was not justified by international law, an EU-sponsored report has concluded.

    3) Ukraine. There is a lot of information which shows that 'the Maidan' was a Neocon-Fascist enterprise. The agression started in Washington. The only thing Russia did was respect her 'Responsability to Protect' the ethnic Russians that were bombed by Kiev. R2P is the duty of a neighbouring country, the UN says.

    Dear ST. If you keep looking only at biased news, you are lost. You are living in a country where the 0,1 % gets all the riches and the 99% goes poorer every year, but you still do not see it. In China and Russia the 99 % got a much better life in the last 20 years. That is what counts.

    ReplyDelete