Thursday, January 13, 2022

1216 "Onze Leugens zijn onze Realiteit". Dat gaat alleen goed als je de sterkste bent. Dat zijn we niet meer.

 Hier een klein NOS filmpje van 4 minuten: 

https://nos.nl/video/2412660-waarom-poetin-niet-wil-dat-de-navo-verder-uitbreidt

De jongelui van NOS op 3 hadden al eerder een 9 minuten durende video geplaatst , met nog meer leugens:



Alweer dezelfde leugen van de Nato : 

 "Not an inch tothe East" is nooit gezegd. 

Het is wel gezegd, en het blijkt overduidelijk uit de de-classified documenten, die in  mijn blog 1210 zelfs in het Nederlands zijn vertaald, en waar U ook de originelen kan aanklikken en uitvergroten op uw scherm. 

Alweer hetzelfde kletsmajoor argument: "Ja, maar wij mogen onze raketten wèl  bij Moskou op de stoep zetten,  want wij zijn immers niet van plan om U aan te vallen ! "

Alweer de kletspraat dat Rusland de agressor was in Georgië, terwijl EU onderzoek uitwees dat het Georgië was dat met agressie begon en Rusland in feite zijn verantwoordelijkheid om etnische Russen te beschermen, op nam. (  Het R2P  mandaat van de VN gebruikte, zoals Franmkrijk dat in Libië gebruikte.)  

Allereerst mijn eigen antwoord op dat kletsmajoor argument: 

1) Als de NATO geen agressor is, bewijs het dan door die agressieve wapens of flinke afstand te laten van Moskou. 

2) Als de NATO geen agressor is, waarom is het dan niet opgehouden te bestaan toen Rusland uiteen viel? 

3) Als de Nato geen agressor is,  waarom liet ze Rusland dan geen lid worden,in het jaar 2000, toen Putin dit aan de Nato vroeg? 

4) Als de NATO geen agressor is, waarom heeft het dan allerlei landen met agressieve aanvallen kapot geslagen,landen zoals Servië, Libië. Ook in Irak en Syrië en Afghanmistan deden Nato landen mee. 

De canadese professor Paul Robinson is veel verstandiger dan ik  en heeft zijn eigen weldoordachte redenering om dit Nato kletsverhaal te ontmaseren. 

Het is vertaald door DeepL: 


Waarom Rusland bang is voor de NAVO

door Paul Robinson

Een van de meest zelfvernietigende concepten die ik in de afgelopen 20 jaar ben tegengekomen, is het idee dat als iemand anders ergens ongelijk over heeft, je geen aandacht hoeft te schenken aan hun mening. "Onjuist' kan zowel feitelijk als moreel/juridisch onjuist betekenen, of beide. Hoe dan ook, de theorie is dat als ik gelijk heb en jij ongelijk, 

wat jij denkt mijn gedrag niet mag beïnvloeden

Ik moet doen wat ik denk dat goed is, ongeacht jouw mening. Foutheid kan goedheid niet verslaan.


Een voorbeeld hiervan dook deze week op in een bericht op Twitter van de voormalige Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Carl Bildt, een man die bekend staat om zijn haviksgezinde houding ten opzichte van de Russische regering. Met betrekking tot de huidige spanningen tussen Rusland en de NAVO, merkt Bildt het volgende op


"Ik zie dat Rusland klaagt dat het Westen een 'gebrek aan begrip' heeft voor de veiligheidseisen van het Kremlin. Dat is volkomen juist. Vrijwel alles wat ze de laatste weken hebben gezegd over de NAVO of Oekraïne die plotseling een bedreiging voor Rusland zouden zijn, is pure verzinsels. Feitelijk onjuist."


Je snapt de logica, dat weet ik zeker. In Bildts ogen is het een controleerbare waarheid dat de NAVO Rusland niet bedreigt. 

Alle beweringen van het tegendeel door Rusland zijn "feitelijk onjuist". Daarom moet de NAVO geen concessies doen aan Rusland.


Ik ben dit soort argumenten al vaak tegengekomen in verschillende variaties. Vóór de invasie van Irak, bijvoorbeeld, kreeg ik te horen dat je je niet tegen de invasie kon verzetten met het argument dat een invasie het terrorisme zou aanwakkeren, want "we kunnen ons beleid niet laten dicteren door de terroristen". Terroristen hebben ongelijk, terwijl wij gelijk hebben. Dus is hun ongelijk niet relevant.


Dit is, natuurlijk, een domme benadering. Het doet er niet toe of de overtuigingen van andere mensen juist of onjuist zijn; wat telt is dat zij ze geloven en dat dit hun gedrag beïnvloedt. Misschien, heel misschien - om maar iets te noemen - bevrijd je mensen van een kwaadaardige dictator door Irak binnen te vallen. Maar als de lokale bevolking denkt dat je daar bent om hen te bezetten en hun olie te pakken, en die bevolking daarom de wapens tegen je opneemt, doet het er niet toe wat de objectieve waarheid is. Je zou beter af zijn als je rekening had gehouden met de onjuiste mening van de Irakezen.


Evenzo is Rusland misschien inderdaad "verkeerd" in zijn beoordeling van de NAVO, maar die onjuiste beoordeling stuurt wat Rusland doet, met ernstige gevolgen. Hun kijk op de wereld negeren omdat het verkeerd is, is gewoon dom. In plaats daarvan moet je nadenken over waarom anderen denken zoals ze denken, je afvragen of het misschien is omdat je iets hebt gedaan waardoor ze een verkeerde indruk hebben gekregen, en daar dan iets aan doen. Als je met volle kracht naar voren stormt, versterk je alleen maar de verkeerde inschatting en veroorzaak je een reactie die jou uiteindelijk schaadt.

Kortom, door de vermeende onjuistheid van anderen te negeren schaadt men zijn eigen belangen evenzeer als die van anderen.

Dit alles veronderstelt dat de anderen werkelijk "verkeerd" zijn. 

Wat als ze dat niet zijn? 

Of wat als zij weliswaar ongelijk hebben, maar er goede redenen zijn om te geloven wat zij geloven, gezien de omstandigheden waarin zij zich bevinden? Kortom, wat als de reden waarom ze je verkeerd zien, is dat je dingen hebt gedaan en gezegd die zich lenen voor een verkeerde perceptie? In dat geval is het een grote vergissing om de verkeerde perceptie te negeren - in plaats daarvan moet je je eigen gedrag aanpakken.

Is het dan "verkeerd" dat Rusland gelooft dat de NAVO het land bedreigt? 

Ik zie dat je op een abstracte, objectieve manier "ja" zou kunnen zeggen, omdat ik niet geloof dat de NAVO de intentie heeft Rusland ooit aan te vallen. Zonder intentie is er geen dreiging.

Maar vanuit de subjectieve positie van Rusland zelf ziet het er anders uit. De beweringen van de NAVO dat zij een louter defensieve alliantie is, klinken hol na haar aanvallen op Joegoslavië en Libië. De NAVO heeft een slechte reputatie als het gaat om het aanvallen van zwakke staten die haar niet bevallen. De Russen zouden wel eens kunnen concluderen dat het behoud van een sterk leger de enige garantie is om niet hetzelfde lot te ondergaan.

Bovendien is de retoriek van het Westen, en met name van de Verenigde Staten, buitengewoon oorlogszuchtig. De NAVO is misschien niet van plan Rusland aan te vallen, maar als je de Amerikaanse pers leest, en ik ben er zeker van dat de Russische regering dat ook doet, ben je daar misschien niet zo zeker van.

Neem bijvoorbeeld een stuk dat gisteren werd gepubliceerd door mevr. Evelyn Farkas, die onder Barack Obama diende als Amerikaanse adjunct-secretaris van Defensie voor Rusland, Oekraïne en Eurazië. Het artikel, getiteld "De VS moeten zich voorbereiden op een oorlog tegen Rusland vanwege Oekraïne", is op zijn zachtst gezegd een beetje beangstigend. De basislogica is dat om een Rusland te stoppen dat vastbesloten is om de hele internationale orde te vernietigen, Amerika het met oorlog moet bedreigen, en als het zich niet overgeeft, die oorlog moet starten - want oorlog nu is beter dan oorlog later.

Gekkenwerk.

Maar helaas, ik maak geen grapje.

Farkas stelt dat als Amerika concessies doet aan Rusland over Oekraïne, dit "het begin van het einde van de internationale orde zal betekenen. ... Elke verzoening zal alleen maar leiden tot toekomstige landroof, niet alleen van Poetin, maar ook van China in Taiwan en elders. ... de op regels gebaseerde internationale orde zal ineenstorten." Ze concludeert:

"De enige manier om het primaat van het internationaal recht en de onschendbaarheid van internationale grenzen opnieuw te doen gelden en Rusland in te dammen, is wellicht het uitvaardigen van ons eigen ultimatum. We moeten niet alleen de illegale bezettingen van Rusland in Oekraïne en Georgië veroordelen, maar we moeten ook eisen dat Rusland zich op een bepaalde datum uit beide landen terugtrekt en coalitietroepen organiseren die bereid zijn actie te ondernemen om dit af te dwingen. ... De gruwelijke mogelijkheid bestaat dat de Amerikanen, samen met onze Europese bondgenoten, ons leger moeten inzetten om de Russen terug te dringen - zelfs met het risico van een directe strijd. Maar als we het niet weten, zal Poetin ons dwingen om een andere dag te vechten, waarschijnlijk om onze Baltische of andere Oost-Europese bondgenoten te verdedigen."

---

In het belang van Oekraïne en Georgië zouden de Verenigde Staten Rusland dus moeten dreigen met de Derde Wereldoorlog, en als het land niet toegeeft, zouden ze het dreigement moeten uitvoeren.

Stel je nu eens voor dat je dit in Moskou zit te lezen. Wat zult u dan denken? Je zou het kunnen afdoen als de gekke tirades van een 'nobody' op het internet, maar dit is een voormalige onderminister van Defensie - en nog wel een Democratische ook. Als de zogenaamd gematigde Democraten van het Obama-tijdperk zo denken, wat gaat er dan om in de hoofden van de huidige groep, laat staan in die van de Republikeinen? Als je dit leest, ga je er niet noodzakelijkerwijs van uit dat dit werkelijk regeringsbeleid is, maar je gaat zeker twijfelen aan het gezonde verstand van het Amerikaanse veiligheids establishment. Beweringen dat u "verkeerd" bent om te denken dat de NAVO u bedreigt, zullen niet veel effect hebben. Kun je het risico nemen dat hoge ex-ambtenaren dit soort dingen zeggen?

Ongeacht of het Russische leiderschap "ongelijk" of "gelijk" heeft in zijn denken over de NAVO, zijn overtuigingen zijn zinvol vanuit zijn standpunt, en die overtuigingen komen niet uit het niets, maar zijn tot op zekere hoogte een product van wat de VS en zijn NAVO-bondgenoten hebben gedaan en gezegd, en blijven doen en zeggen. De Russen vertellen dat zij "ongelijk" hebben en daarom hun kop moeten houden en zich erbij neer moeten leggen, zal niets anders opleveren dan hen ervan te overtuigen dat zij wel degelijk gelijk hebben.

Natuurlijk hebben wij het recht te besluiten dat het ergeren van de Russen een prijs is die wij bereid zijn te betalen om waardevollere doelstellingen na te streven. Tot nu toe is dat ons beleid geweest. In wezen is het probleem van Rusland geweest dat wij gewoon niet genoeg om het land geven om te vinden dat wij rekening moeten houden met zijn zorgen. Rusland probeert ons er nu van te overtuigen dat we dat wel moeten doen. Ik zie niet veel tekenen dat ze daarin slagen.


PaulR | January 12, 2022 at 12:11 pm | Tags: Evelyn Farkas, Misperceptie, Rusland, Verenigde Staten | Categorieën: Uncategorized | URL: https://wp.me/p519zc-1Mn


21 comments:

  1. wIE ZIJN EIGENAAR VAN DE cENTRALE bANK IN EEN BEPAALD LAND?

    https://bankunderground.co.uk/2019/10/18/the-ownership-of-central-banks/

    ReplyDelete
  2. Heel interessant gesprek tussen Max Blumenthal en Pepe Escobar:

    Kazakhstan coup fails, US-Russia talks go nowhere. Is war on horizon?

    https://www.youtube.com/watch?v=bfhs3_aKwTY

    De opstand in K. was oprecht: het volk was de dure benzine beu. Nazerbayev was een vriend van de VS geworden, maar opvolger Tokayev kiest voor de toekmomst: vriendschap met China enRusland. De VS heeft Takfiri gestuurd naar kazachstan, vanuit noord Afghanistan: in 2 dagen te doen over land.

    Hij spreekt over Rusland, dat nu een antwoord eist. Dat gaan ze niet krijgen, dus zullen ze een ssort vaan aanval plegen. Er zijn heel veel mogelijkheden. Dat kan na woensdag 19 januari gebeuren, maar ook eind maart als er iets anders is.. ?

    Over Duitsland: Scholz begrijpt dat hij olie nodig heeft, maar Duitsland is bezet gebeid.
    NB: de Bankiers nemen de leiding in Europa : Itali:ë en Frankrijk ( Macron = Rothschild) en zoeken toenadering tot Rusland.

    Etc etc.

    Pepe heeft trammelant bij Asia Times, waar hij al heel lang voo schrijft.

    Hij publiceert nu oa,. in The Cradle:
    https://www.facebook.com/thecradlemedia/
    Er zou een website zijn : www.thecradle.co maar dat werkt niet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Er zou een website zijn : www.thecradle.co maar dat werkt niet.]

      Wel degelijk, met interessant nieuws over Kazachstan, over de komende top tussen Poetin en Iran en het joodse voornemen om 1 van de laatste moskeeën van Jerusalem te slopen. Dat wordt dan de finale oorlog op deze aarde.

      Delete
    2. Wolf,

      ja , nou doet ie het bij mij ook.
      (De facebook versie werkte al wel)

      Escobar noemt de dame die het allemaal heeft opgestartm Sharmine Narwani, 'a force of nature'.

      Ik kende de naam niet.

      Toch wel indrukwekkend:

      Know Me More..
      Sharmine Narwani is a Beirut-based writer and analyst of West Asian geopolitics, and a columnist at The Cradle. Her work has been published in a broad array of media outlets, including The American Conservative, Russia Today, The New York Times, USA Today, The Guardian, Al-Akhbar English, Assafir, Huffington Post, BRICS Post, Salon.com, Al Jazeera and others. She is cited in many publications for her groundbreaking, investigative coverage of the Syrian conflict.

      Delete

  3. Valt Rusland Oekraïne binnen? Een analyse door Maarten van Rossem

    Onder Yeltsin kwamen de Amerikaanse adviseurs dagelijks op Sheremetvo aan. Na 10 jaar advies waren de Russen straatarm en zaten de grondstoffen in de zak van pro-Westerse oligarchen. Putin werd door één van hen, Boris Berezovsky, op de troon gezet: een slimme brave boekhouder, dacht Berezovsky.

    Mis poes.
    Iemand met hart voor de gewone Rus. In 20 jaar tijd heeft Putin zijn land er weer bovenop gebracht, ondanks het voornemen van de Amerikaanse Necons om óók de Russische Federatie aan diggelen te slaan ( Citaat Dick Cheney). Het westen liegt nog elke dag tegen zichzelf: "Putin noemde het eind van de USSR een catastrofe dus hij wil de USSR herstellen." Nee, luister naar wat Putin zei, en waarom het een catastrofe was: omdat het land honger leed en in elkaar stortte.

    Nog een leugen die je elke dag kan horen: "Er is nooit beloofd dat de Nato niet naar het oosten zou gaan."
    Mis poes:
    lees de stukken die in 2017 zijn gedeklasseerd: het is vele malen gezegd. Hans Diettrich Genscher zegt het op video, met James Baker aan zijn zijde, maar dat was nog in feb. 1990. Later is dat altijd onderdeel van de afspraak gebleven. Etc etc. Het enige dat Putin nu eist is: Geef nu die belofte op schrift. En vergeet dat Oekraïne zelf kan bepalen dat het Nato lid word: ook Cuba en Venezuela mogen geen Russische raketten opstellen. Dat zou ook de wereld onnodig in gevaar brengen.
    Het nieuwe aan de situatie is: Westese weapens zijn door decennia corruptie veel ter duur en waardeloos. Russsische wapens zijn superieur. En: Europa heeft het gas nodig omte overleven. Die twee zaken doen Putin hardop denken: Waarom denken jullie toch maar steeds dat je ons kan uitschelden voor moordenaar en barbaar? Omdat jullie in de laatste jaren alleen al vijf landen hebben vernietigd ? Hou toch op, idioten ! En mijnheer Putin heeft groot gelijk. Maar wij zijn te dom om het te zien, want ja: zelfs onze pundits zien het totaal niet. Kennen hun zaakjes niet. Lullen maar wat... Denken dat Navalny een politicus is, etc etc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3/4 ( 2e poging tot plaatsing. Licht veranderd ) Mis poes:
      lees de stukken die in 2017 zijn openbaar gemaakt. Stukken kiggen in de GHW Busch library. Niks gesuggereerd. Het is vele malen gezegd. Minister Genscher zegt het op video, met James Baker aan zijn zijde. Het enige dat Putin nu eist is: Geef nu die belofte op schrift. En vergeet dat Oekraïne zelf kan bepalen dat het Nato lid word: ook Cuba en Venezuela mogen geen Russische raketten opstellen. Dat zou ook de wereld onnodig in gevaar brengen.

      4/4 (2e poging tot plaatsing) Het nieuwe aan de situatie is: Westese weapens zijn door decennia corruptie veel ter duur en waardeloos. Russsische wapens zijn superieur. En: Europa heeft het gas nodig omte overleven. Die twee zaken doen Putin hardop denken: Waarom denken jullie toch maar steeds dat je ons kan uitschelden voor moordenaar en barbaar? Omdat jullie in de laatste jaren alleen al vijf landen hebben vernietigd ? Hou toch op, idioten ! En mijnheer Putin heeft groot gelijk. Maar wij zijn te dom om het te zien, want ja: zelfs onze pundits zien het totaal niet. Kennen hun zaakjes niet. Lullen maar wat... Denken dat Navalny een politicus is, etc etc.

      Delete
    2. Eerst hadden ze deel 3 en 4 weg gehaald.

      Die heb ik herplaatst.

      Nou is del 1 en 2 weg.

      Ondertussen hoor ik steeds meer van de ellendige gelul van die Van Rossem.
      Wat een ongeinformeerde kwal is dat zeg !

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. [Wat een ongeinformeerde kwal is dat zeg ! ]

      Kom je daar nu pas achter? :-)))

      Onterecht erg van zichzelf overtuigd.

      Delete
  4. Op het andere kanaal ontwijkt Oligarch elke communicatie.

    Hij blijft roepen en schreeuwen, maar intussen zijn het zijn eigen neefjes die de wereld in de verstikkende houdgreep nemen.

    Ik heb hem dus nog even de 'Anne Frank ontdekking' onder de neus gewreven:"


    Jan Verheul18 januari 2022 om 17:06

    Ik heb te doen met al die kinderen die hun vader nooit geklend hebben, omdat hij joodse onderduikers had, en verraden werd.

    Oude mensen inmiddels, bijna 80 jaar.

    Ze moeten nu in de krant lezen dat Anne Frank door een jood werd verrasen.
    Maar dat zou niet in het verhaal passen van het Grote Joodse Slachtofferschap.
    Dus dat werd altijd verzwegen.

    Nu is het dan toch boven water gekomen.

    Maar het word meteen afgezwakt: 'Ja, die joodse notaris die heeft Anne verraden, maar ja, hij dacht om zijn eigen gezin hè, en je eigen kinderen moet je wel beschermen, dus we begrijpen wel een beetje dat die joodse notaris het gedaan heeft.... Eigenlijk was hij niet echt slecht...

    Je zal het maar lezen, na je hele leven vaderloos te hebben doorgebracht.
    Van woede zou ik dat hele Yad Vashem aan gruzelementen slaan, inclusief dat mooie eervolle plaatje met de naam van mijn vader er op.

    Wat een godsklere klotevolk is dat toch.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik zie dat de joodse Megafoon al weer alles wil overschreeuwen:

      https://nos.nl/artikel/2413440-experts-kritisch-over-nieuwe-theorie-anne-frank-lasterlijke-onzin

      Het is natuurloijk wèl waar: We zegen Miep Gioes die zei dat de verrader al overleden was.
      Voo rhaar was hij dus wqel degelijk bekend.
      Dan ios er maar één motief denkbaar waarom dat onder het tapijt bleef: de verrader was een jood.

      Dat het manuscript van Anne's boek deels met balpoint is geschreven, een uitvinding van na de oorlog, daar zullen we vandaag maar niet over beginnen.

      Dan was er nog die typemachine van papa Frank. Ook maar even laten voor wat het is. Het gheeft allemaal geen nut.
      Liegen liegen liegen./ En als je ontdekt wordt: jkeihard ontkennen. Blijven ontkennen. Blijven roepen.
      En als er zelfs joden zijn die de leugenniet langer kunnen aanzien: dan zijn het zelf hatende joden.

      Complete idioten zijn het. maar ze gaan ons doden. allemaal. En daar baal ik van.

      Delete
    2. [Op het andere kanaal ontwijkt Oligarch elke communicatie.]

      Ik steek er geen tijd meer in. Ziet het niet, wil het niet zien.


      [Dat het manuscript van Anne's boek deels met balpoint is geschreven, een uitvinding van na de oorlog, daar zullen we vandaag maar niet over beginnen. ]

      Ook niet over het feit dat Otto Frank inmiddels als co-auteur geregistreerd staat.

      Delete
    3. [ dat Otto Frank inmiddels als co-auteur geregistreerd staat.]

      Dat wist ik ook niet...
      Het lijkt me bijna onmogelijk..

      Maar het zal wel bewezen zijn, en dan moet het juridisch worden toegegeven, en dan zullen ze wel zeggen dat het wat onbelangrijke correcites betrof of zo.

      Maar ik weet er helemaal nikes van, dus ik bedenkt het maar.

      Delete
  5. Interviewer: “We have heard that half a million children have died. I mean, that is more ..children than died in Horoshima. [ Hiroshima: 80.000 doden ] And.. and.. you know.. is the price worth it ?” Albright: “I think this is a very hard choice, but the price, we think the price is worth it.” ( Youtube: Madeleine Albright – 60 minutes.)
    Note: Carne Ross, VN diplomaat belast met deze sancties biechtte later op: de sancties waren onterecht. Londen wist dat Saddam in de jaren 90 geen WMD’s meer had.

    Lev Kopolev trok door de Ukraïne in 1932 om de boeren te zeggen dat ze al hun graan moesten afstaan. De boeren riepen: maak me a.u.b. direct dood. 25% van de bevolking stierf.
    Lev Kopolev verdedigde in zijn memoires zijn moorddadige houding van 40 jaar eerder, en beschreef hoe hij het toen voelde: “You must not give in to debilitating pity. We are the agents of historuical necessity. We are fulfilling our revolutionary duty. We are porocuring grain for our socialist fatherland. For the five year plan.”
    “Je moet niet weekhartig worden. Wij voeren uit wat historisch noodzakelijk is. We doen onze revolutionaire plicht. Wij vorderen graan voor ons socialistisch vaderland. Voor het 5-jaren Plan. ( Yuri Slezkinee, 2005, pag 230. )

    Douglas Rushkoff: "The thing that makes Judaïsm dangerous, to everybody, to every race, to every nation, to every idea, is that we smash things that aren't true: We don't believe in the boundaries of nation states, we don't believe in the idea of gods that protect different groups of people. You know, those are all artificial constructions. Judaïsme teaches us how to see that. In a sense our detractors (lasteraars) have us right in that we are a corrosive force. We are breaking down the false gods of all nations and all people, because they are not real. And that's very upsetting the people. "

    (Jonah Goldberg:) I’ve long been an admirer of, if not a full-fledged subscriber to, what I call the “Ledeen Doctrine.” I’m not sure my friend Michael Ledeen will thank me for ascribing authorship to him and he may have only been semi-serious when he crafted it, but here is the bedrock tenet of the Ledeen Doctrine in more or less his own words: “Every ten years or so, the United States needs to pick up some small crappy little country and throw it against the wall, just to show the world we mean business.” – Michael Ledeen, former Defense Department consultant and holder of the Freedom Chair at the American Enterprise Institute. Uit: Jonah Goldberg, “Baghdad Delenda Est, Part Two”, National Review, April 23, 2002
    Baghdad Delenda Est = moet worden vernietigd. ( Latijn)
    : All of the other people have committed crimes, the Jews are the only ones who have boasted about committing them. They are, all of them, born with raging fanaticism in their hearts, just as the Bretons and the Germans are born with blond hair. I would not be in the least bit surprised if these people would not some day become deadly to the human race. Lettres de Memmius a Cicéron (1771).

    ReplyDelete
  6. Van Rossem: Amerikaanse overmoed: rampzalige interventies in het Midden-Oosten

    De oorlogen in het Midden Oosten waren helemaal geen fiasco. Omdat ze niet gedaan zijn door 'Het Amerikaanse Volk', maar door een kliek achter de schermen die met 911 de macht had gegrepen: de Neocons. ( Wesley Clark zegt dat ook: Neocons grepen de macht met 911.)
    Hun doel was: de buurlanden van Israel verzwakken, zodat Israel de onbedreigde Macht in de regio zou zijn. Dat doel is bereikt. Succes voor de Neocons. Dure grap voor de Amerikanen. Catastrofe voor 100 miljoen moslims. Afgang voor onze pundit Maarten, die het na 20 jaar nog niet door heeft... Nou ja, àls ie het door zou hebben, zou hij een onbekende oud-lector ergens in Het Gooi zijn. Er is dus een bonus voor naïviteit. Redacties zitten er boordevol mee: met naïven die ons oprecht vertellen hoe zij denken dat de wereld in elkaar zit. Maar wie zelf goed kijkt ziet dat het echt niet kan kloppen.

    ReplyDelete
  7. Iemand schrijft: " Leuk om de heer Van Rossem te horen.... "

    Wacht maar tot je zelf gaat studeren op 'de toestand in de wereld'. Door àlle bronnen te beluisteren. Dan zal je begrijpen dat Van Rossem heel weinig informatie bezit. Hij kent de oude canon. Als er straks een oorlog zou komen tussen Rusland en het westen, dan is dat niet de schuld van Putin, maar van pundits als Van Rossem.
    Ik ga het uitleggen.
    De wensen van Putin zijn perfect helder en ik steun ze volledig.: 'Houd U aan de wet. Houd U aan uw beloften. Laat uw journalisten niet degenereren tot propagandisten: houd ze aan de Code van Bordeau. "
    Een voorbeeld: Ook Van Rossem kletst de westerse propagandisten na en suggereert dat de belofte 'Not an inch to the east' wel niet gedaan zal zijn.
    Hij is wel gedaan.
    Er is een video waarop je Baker en Genscher ziet en waar het gezegd wordt.
    De officiele documenten zijn in 2017 vrij gegeven: alles is overtuigend na te lezen. Je kan dus niet beweren: 'Ach, Putin beweert dat nou wel, maar het zal wel niet waar zijn." Je moet het verifieren, en dan de waarheid spreken. Leugens zullen U en mij doden.
    Wat je nog wel kan doen nu is: een debat of die mondelinge toezegging nu nog geldt. En een debat welke wijsheid moet primeren: Het zelfbeschikkings-recht van Oekraïners. Of de veiligheid van de mensheid.
    De situatie is kritiek: Volgens Theucidides kun je er donder op zeggen dat de VS ( lees: neocons) een kernoorlog wil, nu het nog kan: omdat de VS nu misschien op die manier nog haar primaat zou kunnen behouden. Als de VS geen kernoorlog uitlokt zal ze over 20 jaar de derde viool spelen in de wereld. Dat komt hard aan bij de Neocons die in 1999 nog een heel boek vol schreven over hun 100 jarige wereldrijk: PNAC. ( Ze beschreven daarin al hun behoefte aan een 911 aanslag... dat was niet zo erg slim van ze.)
    Dus de VS zou een kernbom kunnen gooien, en Putin weet dat. Maar dan heeft Putin alleen kans op overleven als hij vlak vòòr de VS de aanval doet, dus zelf aanvalt. Een pre-emptive strike.
    Omdat de NATO zo dicht bij Rusland is genaderd ( bases in Polen en Roemenië) , moet Putin die moeilijke beslissing nemen. Als we terug gaan naar de Nato -grens in 1997, dan is er minder kans dat hij dat moet doen. Dan kan hij wachten en kijken of dit echt een kernwapen is dat op hem af komt en dan kan hij nog terug schieten: Dan is de situatie van 'mutually assured destruction' ( MAD) hersteld, en kan niemand een oorlog winnen. Dus blijft het vrede. Dat is de reden dat we nu 70 jaar vrede hebben gekend.
    Die gekke VS ( en de misleide lieden die alleen maar de Rechten van de Oekraïne kunnen zien) maken ons leven dus veel gevaarlijker.

    ReplyDelete
  8. Bij NOS op 3 herplaatst, mutatis M )

    Putin word als gevaar afgeschilderd. Niet juist. WIJ zijn het gevaar, en vooral voor onszelf. Omdat we ons laten misleiden door mensen met eigen belangen.
    Wacht maar tot je zelf gaat studeren op 'de toestand in de wereld'. Door àlle bronnen te beluisteren. Dan zal je begrijpen dat NOS op 3 heel weinig informatie bezit. Dit is de oude canon. Als er straks een oorlog zou komen tussen Rusland en het westen, dan is dat niet de schuld van Putin, maar van jpournalisten als die van NOS op 3.
    Ik ga het uitleggen.
    De wensen van Putin zijn perfect helder en ik steun ze volledig.: 'Houd U aan de wet. Houd U aan uw beloften. Laat uw journalisten niet degenereren tot propagandisten: houd ze aan de Code van Bordeau. "
    Een voorbeeld: Ook de NOS kletst de westerse propagandisten na en suggereert dat de belofte 'Not an inch to the east' wel niet gedaan zal zijn.
    Die is wèl gedaan.
    Er is een video waarop je Baker en Genscher ziet en waar het gezegd wordt.
    De officiele documenten zijn in 2017 vrij gegeven: alles is overtuigend na te lezen. Je kan dus niet beweren: 'Ach, Putin beweert dat nou wel, maar het zal wel niet waar zijn." Je moet het verifieren, en dan de waarheid spreken. Leugens zullen U en mij doden.
    Wat je nog wel kan doen nu is: een debat of die mondelinge toezegging nu nog geldt. En een debat welke wijsheid moet primeren: Het zelfbeschikkings-recht van Oekraïners. Of de veiligheid van de mensheid.
    De situatie is kritiek: Volgens Theucidides kun je er donder op zeggen dat de VS ( lees: neocons) een kernoorlog wil, nu het nog kan: omdat de VS nu misschien op die manier nog haar primaat zou kunnen behouden. Als de VS geen kernoorlog uitlokt zal ze over 20 jaar de derde viool spelen in de wereld. Dat komt hard aan bij de Neocons die in 1999 nog een heel boek vol schreven over hun 100 jarige wereldrijk: PNAC. ( Ze beschreven daarin al bijna hun 911 aanslag... dat was niet zo erg slim van ze.)
    Dus de VS zou een kernbom kunnen gooien, en Putin weet dat. Maar dan heeft Putin alleen kans op overleven als hij vlak vòòr de VS aanvalt ... zelf aanvalt. Een pre-emptive strike.
    Omdat de NATO zo dicht bij Rusland is genaderd (bases in Polen en Roemenië) , moet Putin die moeilijke beslissing nemen. Als we terug gaan naar de Nato -grens in 1997, dan is er minder kans dat hij dat moet doen. Dan kan hij wachten en kijken of dit echt een kernwapen is dat op hem af komt en dan kan hij nog terug schieten: Dan is de situatie van 'mutually assured destruction' ( MAD) hersteld: de situatie waarbij niemand een oorlog kan winnen. Dus blijft het vrede. Dat is de reden dat we nu 70 jaar vrede hebben gekend.
    Die gekke VS neocons (en de misleide lieden die alleen maar 'de Rechten van de Oekraïne' kunnen zien) maken ons leven dus veel gevaarlijker.

    ReplyDelete
  9. [Een pre-emptive strike.]
    Dat recht heeft de US-Navo zich toch ook toegeëigend? Waarom zou Poetin dat ook niet mogen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het idee van een Pre-Emptive strike is in 2002 bedacht door Philip Zelikow.
      Het is door hem in de tool-kit van de VS gestopt, als mogelijke tactiek.

      Hij is een heel cruciale Neocon, maar geheel buiten de spotlights.

      In jonge jaren : Een boek (PHD scriptie) over:

      Hoe kun je een volk in een mythe ( een langdurige leugen, een verzinsel) laten geloven ?

      In 2001: Niet Kissinger, maar Zelikow wordt baas van de 9-11 Commissie.

      In 2020: Zelikov heeft een belangrijke rol in de evaluatie van Covid.

      ( Als er bedrog onder de mat moet geveegd: bel Zelikow! )

      On Tuesday, the University of Virginia announced that its Miller Center for Public Affairs will serve as a base for a COVID Commission Planning Group, led by UVA professor Philip Zelikow, the former executive director of the 9/11 Commission.

      The planning group hopes to prepare the way for a potential National COVID Commission set up to help America and the world learn from this pandemic and safeguard against future threats.

      “This is perhaps the greatest crisis suffered by America, if not the world, since 1945,” said Zeliko

      https://alethonews.com/2021/06/17/philip-zelikow-9-11-commission-leader-leads-covid-commission/

      Delete