Tuesday, January 04, 2022

1204 Omicron kun je zien als een nieuwe soort : Covid 22 ( SARS-COV 3)

UPDATE: Zie onder.

Ik beluisterde zojuist het 45 minuten durend 'college' van Dr  Been, en  ik ga nu op zo eenvoudig mogelijke manier beschrijven wat ik er van onthouden heb en wat ik er van begrepen heb. 

Ik zal de vaktermen weg laten. Die zijn bij de eerste kennismaking een ballast, maar als je wat  betr thuis bent zijn die begrippen juist heel handig en tijdsbesparend.

Daar gaan we. 

De oude varianten ( Wuhan, Alfa, Delta) werken op twee manieren in op op onze cel:   

1) Ze hechten aan een handvat dat uit de cel steekt en gaan zo naar binnen, door een deel van de celwand in te deuken en dan omringd door dat stukje celwand naar binnen te gaan en als een zwevend  bolletje in de cel te gaan.  Eenmaal binnen in de cel gaat dat virus zich vermenigvuldigen. 

>> Deze eerste werkwijze vertoont Omikron óók. Daarom is Omikron ook heel besmettelijk: omdat het veel nieuwe virusjes produceert)

2) Maar als ze nog niet in de cel zitten, dan worden die virussen doorgeknipt door een stofje ( een enzym) en dan kleeft een stukje van het  virus aan onze celwand en beschadigt die celwand.  Die beschadiging geeft irritatie en zorgt voor een tegenreactie van ons lichaam: de immuun reactie. Die doet ons het meeste schade: de immuunreactie zorgt voor bloedklonters, waardoor we zuurstof tekort krijgen.

>> Deze tweede werkwijze vertoont Omikron NIET. Het beschadigt dus niet onze cellen aan de buitenkant en veroorzaakt dus nauwelijks bloedklontering en sterke immuun-reacties.  

Omdat de vermenigvuldioging van omikron  veel vlotter verloopt, gebeurt alles boven in de luchtwegen:  in de keel.  Niet dieper in de longen.  

Dat maakt de besmettelijkheid van Omikron groter dan die van Delta. In feite verdrijft het weinig schadelijke Omikron zo het veel schadelijker Delta variant. 

Omikron is genetisch anders dan zijn voorgangers en ook wat betreft het ziekteverloop en Omikron wordt niet bestreden door de twee eerste vaccinaties, maar als je al eerder corvid 19 had ben je wel goed bescehrmd tegen de Omikron besmetting. Omdat er zulke grote verschillen zijn mety de Delta variant zegt dr Been:  eigenlijk hebben we te maken met een nieuwew strain, een andere virus soort, niet een variant van Covid 19, maar een nieuwe Covid 22.


Omicron Science is Different - It Uses Two Ways To Enter A Cell (SARS-COV-3)


Update:  

Op 30 december gaf Robert malone een 3 uur durend interview aan Joe Rogan. 

Machtig interessant.  En Malone heeft een zijden stem die heel prettig is om naar te luisteren. 

Volgens de info is er aan Omikron nog nooit iemand overleden. 

Maar volgens artsen die Malone bellen liggen er nu nog volop mensen met Delta in de ziekenhuizen.   

De US overheid heeft beslotenm om in de ziekenhuizen geen monoclonale antibodies meer toe te staan voor gebruik,  'Want dat is niet nodig voor Omikron, en dan geeft dat alleen maar nadelige gevolgen als je het toch gebruikt."

Maar:  die 'Mono-Anti bodies'  heb je wel nodig om de levensd te redden van mensen met Delta in hun lijf,  in de IC's.

Het lijkt er wel op alsof men die (Delta-) doden nodig heeft, om een argument te behouden om strenge maatregelen te kunnen uitvaardigen.....

Malone en Rogan bespreken dit op 2.25  uur. 

 Even 5 minuten terug schuiven op de tijdsbalk: 

 https://open.spotify.com/episode/3SCsueX2bZdbEzRtKOCEyT?si=4reEnVrCTwWjdineSpTg5A&utm_source=native-share-menu 


No comments:

Post a Comment