Sunday, January 01, 2023

1354 Mercouris, MacGregor : Er gaat iets gebeuren...


Mercouris: "Er komt iets groots aan"

MIKE WHITNEY - 30 DECEMBER 2022

 - 2.900 WOORDEN 




"De Russen hebben besloten dat er geen manier is om over een einde te onderhandelen. Niemand zal te goeder trouw onderhandelen; daarom moeten we de vijand verpletteren. En dat is wat er gaat gebeuren." Kolonel Douglas MacGregor (9:35 minuut)

"Strikt genomen zijn we nog nergens aan begonnen." Vladimir Poetin


De oorlog in Oekraïne zal niet eindigen in een onderhandelde regeling. De Russen hebben al duidelijk gemaakt dat ze de Verenigde Staten niet vertrouwen, dus ze gaan hun tijd niet verspillen aan een zinloos geklets. Wat de Russen gaan doen is de enige optie die ze hebben: Ze gaan het Oekraïense leger vernietigen, een groot deel van het land in puin leggen en de politieke leiders dwingen hun veiligheidseisen in te willigen. Het is een bloedige en verkwistende actie, maar er is echt geen andere optie. Poetin zal niet toestaan dat de NAVO zijn vijandige leger en raketplaatsen aan de grens van Rusland plaatst. Hij zal zijn land zo goed mogelijk verdedigen door proactief opkomende dreigingen in Oekraïne uit te schakelen. Daarom heeft Poetin 300.000 extra reservisten opgeroepen voor dienst in Oekraïne; omdat de Russen vastbesloten zijn het Oekraïense leger te verslaan en de oorlog snel te beëindigen. Hier is een korte samenvatting van kolonel Douglas MacGregor:


De proxy-oorlog van Washington met Rusland is het resultaat van een zorgvuldig opgezet plan om Rusland te verwikkelen in een conflict met zijn buurland Oekraïne. Vanaf het moment dat president Poetin aangaf dat zijn regering een militaire aanwezigheid van de NAVO op Ruslands stoep in Oekraïne niet zou dulden, probeerde Washington de ontwikkeling van Oekraïne tot een regionale militaire macht die Rusland vijandig gezind is, te bespoedigen. Door de staatsgreep van de Maidan konden de agenten van Washington in Kiev een regering installeren die aan dit project zou meewerken. De recente bekentenis van premier Merkel dat zij en haar Europese collega's de Minsk-akkoorden probeerden uit te buiten  om tijd te kopen voor de militaire opbouw in Oekraïne, bevestigt de tragische waarheid van deze zaak." ("Amerikaanse kolonel verklaart de rol van Amerika bij het uitlokken van het conflict tussen Rusland en Oekraïne", Lifesite)

JV:  Moon of Alabama heeft ook een groot overzicht


Whitney: 

Dit is een uitstekende samenvatting van de gebeurtenissen die hebben geleid tot de dag van vandaag, hoewel we wat meer tijd zouden moeten besteden aan de opmerkingen van Angela Merkel. Wat Merkel eigenlijk zei in haar interview met Die Zeit was het volgende:

"Het Minsk-akkoord van 2014 was een poging om tijd te kopen voor Oekraïne. Oekraïne gebruikte deze tijd om sterker te worden, zoals je vandaag kunt zien." Volgens de ex-kanselier "was het voor iedereen duidelijk" dat het conflict werd opgeschort en het probleem niet werd opgelost, "maar het was precies wat Oekraïne de onbetaalbare tijd gaf." (Tass News Agency)

Merkel is scherp bekritiseerd omdat zij heeft toegegeven dat zij en de andere westerse leiders Rusland bewust hebben misleid over hun ware bedoelingen met betrekking tot Minsk. Feit is dat zij niet van plan waren Oekraïne onder druk te zetten om zich aan de voorwaarden van het verdrag te houden en dat wisten zij vanaf het begin. Wat we zeker weten is dat noch Merkel noch haar bondgenoten ooit geïnteresseerd waren in vrede. Ten tweede weten we nu dat ze het bedrog 7 jaar lang in stand hielden voordat ze uit de school klapte  en toegaf wat ze werkelijk van plan waren. En tenslotte weten we nu uit Merkels opmerkingen dat het strategische doel van Washington het tegenovergestelde was van het Minsk-akkoord. Het echte doel was om een zwaar gemilitariseerd Oekraïne te creëren dat Washington's proxy-oorlog tegen Rusland zou vervolgen. Dat was het primaire doel, oorlog tegen Rusland.



Dus waarom zou Poetin zelfs maar overwegen om met zulke mensen te onderhandelen; mensen die zeven jaar lang in hun gezicht hebben gelogen terwijl ze het land overspoelden met wapens die gebruikt zouden worden om Russische militairen te doden?



En wat was het doel dat Merkel en haar collega's in Washington dwong om te liegen?

Ze wilden een oorlog, en dat is dezelfde reden waarom Boris Johnson een akkoord dat Zelensky in maart met Moskou had gesloten, de kop indrukte. Johnson saboteerde het akkoord omdat Washington een oorlog wilde. Zo simpel is het.

Maar voor liegen moet een prijs betaald worden, en die prijs komt in de vorm van wantrouwen, de verderfelijke erosie van vertrouwen die het onmogelijk maakt om kwesties van wederzijds belang op te lossen. Dmitry Medvedev, plaatsvervangend voorzitter van de Russische Nationale Veiligheidsraad, heeft zich deze week in de meest bittere bewoordingen over deze kwestie uitgelaten. Hij zei:

Het gedrag van Washington en anderen dit jaar "is de laatste waarschuwing aan alle naties: met de Angelsaksische wereld kunnen geen zaken worden gedaan [omdat] het een dief, een oplichter, een kaartensmijter is die alles kan doen.... Van nu af aan zullen we het zonder hen stellen totdat er een nieuwe generatie verstandige politici aan de macht komt... Er is niemand in het Westen met wie we om wat voor reden dan ook zaken zouden kunnen doen." (Ex-president van Rusland schetst tijdlijn voor verzoening met het Westen, RT)


Natuurlijk zal het vooruitzicht van verbroken betrekkingen met Rusland de warhawks in Washington niet deren, waarschijnlijk juichen zij het zelfs toe. Maar dat geldt niet voor Europa. Europa zal er spijt van krijgen dat het zich aan Washingtons aambeeld heeft vastgebonden en zichzelf in zee heeft gegooid. Ergens in de nabije toekomst -wanneer zij eindelijk beseffen dat hun economische overleving onlosmakelijk verbonden is met de toegang tot goedkope fossiele brandstoffen- zullen de EU-leiders het roer omgooien en een beleid voeren dat hun eigen welvaart garandeert. Zij zullen zich terugtrekken uit de "eeuwige oorlog" van de NAVO en zich aansluiten bij de gelederen van beschaafde naties die streven naar een veilige en economisch geïntegreerde toekomst. Wij verwachten dat zelfs NordStream, dat met de grootste industriële sabotagedaad van de moderne tijd werd vernietigd, weer zal worden aangesloten op de belangrijkste energieader die Rusland met de EU verbindt in de grootste vrijhandelszone ter wereld. Uiteindelijk zal het gezond verstand zegevieren en zal Europa zich ontworstelen aan de malaise die de alliantie met Washington heeft veroorzaakt. Maar eerst moet de vuurzee tussen Rusland en het Westen zich in Oekraïne afspelen, en moet de "Garant van de wereldveiligheid" worden vervangen door de enige natie die bereid is Goliath op zijn eigen voorwaarden te bestrijden in een wedstrijd die iedereen wint. Oekraïne lijkt de beslissende slag te worden in de oorlog tegen het "op regels gebaseerde systeem", een oorlog waarin de Verenigde Staten "elke truc uit het boekje" zullen gebruiken om hun greep op de macht te behouden. Bekijk dit korte stukje van politiek analist John Mearsheimer die uitlegt met welke middelen de VS hun dominante rol in de wereldorde hebben behouden:

"Je kunt niet onderschatten hoe meedogenloos de Verenigde Staten zijn. Dit staat allemaal in de schoolboeken en in de lessen die we volgen omdat het allemaal deel uitmaakt van het nationalisme. Nationalisme draait om het creëren van mythen over hoe geweldig je land is. Het is Amerika goed of fout, we doen nooit iets verkeerd. (Maar als je echt kijkt naar de manier waarop de Verenigde Staten in de loop der tijd hebben gewerkt, is het verbazingwekkend hoe meedogenloos we zijn geweest. En voor de Britten geldt hetzelfde, maar wij verbergen het. Dus, ik zeg alleen, als je Oekraïne bent en je leeft naast een machtige staat als Rusland of je bent Cuba en je leeft naast een machtige staat als de Verenigde Staten, dan moet je heel, heel voorzichtig zijn want dit is als slapen in bed met een olifant. Als die olifant over je heen rolt, ben je dood. Je moet heel voorzichtig zijn. Ben ik blij dat de wereld zo werkt? Nee, dat ben ik niet. Maar het is de manier waarop de wereld werkt, in voor- en tegenspoed." (John Mearsheimer, "How the World Works", You Tube; 1 minuut)


Conclusie: De vooruitzichten voor vrede in Oekraïne zijn nihil. Het Amerikaanse buitenlands beleid heeft besloten dat de enige manier om de versnelde achteruitgang van Amerika te keren een directe militaire confrontatie is. De oorlog in Oekraïne is de eerste manifestatie van dat besluit. Anderzijds hecht Rusland geen belang meer aan onderhandelingen met het Westen, omdat de westerse leiders niet kunnen worden vertrouwd om hun verbintenissen na te komen of hun verdragsverplichtingen na te komen. De onverzoenlijke verschillen tussen de twee belangrijkste partijen maken escalatie onvermijdelijk. Bij gebrek aan een betrouwbare partner heeft Poetin slechts één optie om het conflict op te lossen: Overweldigend militair geweld. Daarom heeft hij 300.000 reservisten opgeroepen voor dienst in Oekraïne, en daarom zal hij er nog eens 300.000 oproepen als ze nodig zijn. Poetin beseft dat de enige manier om vooruit te komen is door snel de bakens te verzetten en de overwonnenen zijn eigen nederzetting op te leggen. Dit is precies wat Mearsheimer enkele weken geleden voorspelde toen hij dit zei:

"De Russen zullen zich niet gewonnen geven. In feite gaan de Russen de Oekraïners verpletteren. Ze zullen de grote wapens bovenhalen. Ze gaan plaatsen als Kiev en andere steden in Oekraïne in puin leggen. Ze gaan Falluja's doen, ze gaan Mosuls doen, ze gaan Groznys doen ..... Als een grootmacht zich bedreigd voelt, zullen de Russen alles uit de kast halen om te winnen. Je moet begrijpen dat we hier een nucleair bewapende grootmacht, die de gebeurtenissen als een existentiële bedreiging ziet, in een hoek drijven. Dit is echt gevaarlijk." (John Mearsheimer, Twitter)





Dus als we weten dat Rusland gaat proberen de oorlog te beëindigen door het Oekraïense leger te verslaan, wat moeten we dan in de nabije toekomst verwachten?

Die vraag is beantwoord door een aantal analisten die de oorlog vanaf het begin op de voet hebben gevolgd. Van elk van hen zullen we zo meteen een paar alinea's geven, maar eerst volgt hier een samenvatting van de bijeenkomsten die vorige week plaatsvonden en die suggereren dat een groot Russisch offensief nog maar enkele weken op zich laat wachten. Het fragment komt uit een artikel op Consortium News door Patrick Lawrence:

Alexander Mercouris... gaf onlangs een opsomming van de uitzonderlijke reeks ontmoetingen die Poetin de afgelopen weken heeft gehad met het gehele.... militaire en nationale veiligheidsapparaat. In Moskou ontmoette de Russische leider al zijn militaire topcommandanten en nationale veiligheidsfunctionarissen (inclusief) Sergei Surovikan, de generaal die hij de leiding gaf over de Oekraïense operatie....

Poetin vloog vervolgens met minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en minister van Defensie Sergei Shoigu naar Minsk voor besprekingen met de politieke en militaire leiders van Wit-Rusland. Daarna ging het verder voor een ontmoeting met de leiders van de twee republieken, Donetsk en Lugansk, die vorig najaar via referenda bij de Russische Federatie werden ingelijfd.

Men kan niet anders dan concluderen dat deze opeenvolgende ontmoetingen, waaraan in de westerse pers nauwelijks aandacht is besteed, een nieuw militair initiatief op korte of middellange termijn in Oekraïne inluiden. Zoals Mercouris het uitdrukte: "Er is iets heel groots op komst."

Een van de interessantste ontmoetingen in dit alles vond vorige week plaats in Peking, toen Dmitri Medvedev, momenteel plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad en lange tijd dicht bij Poetin, besprekingen voerde met Xi Jinping.....

Ergens in de niet zo verre toekomst zal de oorlog van holle retoriek ten behoeve van de imperiale overmoed verzwakken en afglijden naar een ineenstorting. Deze mate van Surrealistische onthechting van de werkelijkheid kan eenvoudigweg niet oneindig worden volgehouden - niet tegenover een nieuw Russisch initiatief, welke vorm dat ook aanneemt." (PATRICK LAWRENCE: "A War of Rhetoric & Reality", Consortium News)

Heeft Lawrence gelijk? Is "iets groots op komst?

Daar lijkt het zeker op. In de ruimte hieronder heb ik citaten overgeschreven uit recente video's met kolonel MacGregor en Alexander Mercouris, twee van de beste en meest betrouwbare analisten van de oorlog in Oekraïne. Beiden zijn het erover eens dat er in de nabije toekomst een Russisch "winteroffensief" zal plaatsvinden, en beiden zijn het eens over de strategische doelstellingen van de operatie. Hier is een fragment van MacGregor:

"Het Amerikaanse volk begrijpt niet dat het Oekraïense leger in de Donbas op instorten staat. Ze hebben honderdduizenden slachtoffers gemaakt... (en) ze naderen de honderdvijftigduizend doden. De 93e Oekraïense Legerbrigade is net teruggetrokken uit Bahkmut - dat door de Russen in een Oekraïens bloedbad is veranderd - en ze vertrokken na 70 procent slachtoffers te hebben geleden. Dat betekent dat ze van de 4.000 man... met ongeveer 1.200 man zijn teruggetrokken. Dat is een ramp, maar dat is wat er echt gebeurt. En als de Russen eindelijk hun offensief beginnen, zullen de Amerikanen dit hele kaartenhuis zien instorten. Dan is de enige vraag, zal iemand eindelijk opstaan en een einde maken aan dit valse verhaal." ("Kolonel Douglas MacGregor", Real America, Rumble; 8:45 min)

En hier is meer MacGregor:

Het lijkt er steeds meer op dat de Russen eerst hun taak in de Donbas willen afmaken. Ze willen alle Oekraïense troepen in de Donbas uitschakelen... Vergeet niet dat dit altijd een krachtbesparende maatregel was. Het was bedoeld om zoveel mogelijk Oekraïeners op te ruimen tegen zo laag mogelijke kosten voor de Russen. Dat is wat er in Zuid-Oekraïne gebeurt, en het gaat door. Het heeft uitstekend gewerkt. En Surovikin, de theatercommandant, heeft gezegd dat dit zal doorgaan tot hij klaar is om zijn offensief te beginnen. Als het offensief wordt ingezet, wordt het een heel andere strijd. Maar het interessante is dat de Oekraïners zoveel slachtoffers hebben gemaakt in het zuiden, dat we berichten beginnen te horen dat ze op het punt staan in te storten. En daarom horen we over tienerjongens van 14 of 15 jaar die in dienst worden genomen. ...en we krijgen video's van Oekraïense soldaten die zeggen, "De mensen in Kiev kunnen maar beter hopen dat de Russen ze pakken voordat wij dat doen... want we zullen ze vermoorden." Ze hebben het over mensen in de regering, omdat ze geen bewijs zien dat Zelensky's regering iets om hen geeft. Ze zitten zonder voedsel en kleren, ze bevriezen, ze maken zware verliezen, en ze worden teruggedreven." ("Zal Oekraïne genoeg vuurkracht hebben?", Col MacGregor, Judging Freedom, You Tube; 17:35 min)

Zowel MacGregor als Mercouris lijken het erover eens te zijn dat de Russische strategie erin bestaat de vijand "neer te slaan" (zoveel mogelijk Oekraïense troepen te doden), de Russische overwinningen te consolideren en tegelijkertijd de controle over gebieden in het oosten en langs de Zwarte Zee uit te breiden, en uiteindelijk Oekraïne op te delen in twee afzonderlijke entiteiten: een "disfunctionele rompstaat" in het westen en een geïndustrialiseerde, welvarende staat in het oosten. Hier is Alexander Mercouris van een recente update op You Tube:

Mijn sterke indruk is dat ... de nadruk van het Russische winteroffensief - dat er inderdaad aankomt - zal liggen op het beëindigen van de strijd in Donbas, het breken van het Oekraïense verzet in Donbas, het verwijderen van Oekraïense troepen uit de Volksrepubliek Donetsk. Het lijkt mij niet dat de Russen een grote opmars plannen naar Kiev of West-Oekraïne. Dat is niet wat deze opmerkingen van generaal Gerasimov zeggen. ...de Russen richten zich op Donetsk... Het is 'laag risico' maar zeer effectief. Het verzwakt het Oekraïense leger, precies zoals generaal Surovikin zei. Het verzwakt Oekraïnes toekomstige vermogen om de oorlog voort te zetten en vervult tegelijkertijd Ruslands primaire missie, die vanaf het begin de bevrijding van Donbas is geweest.

Daar zal het niet bij blijven. Andere Russische functionarissen hebben gezegd dat we in 2023 de herovering van de regio Kherson zouden moeten zien ... en er zullen zeker andere Russische vorderingen zijn op andere plaatsen. Maar de belangrijkste strijd was en blijft Donbas. Zodra die slag is gewonnen, zodra het Oekraïense verzet is gebroken, zal het Oekraïense leger dodelijk verzwakt zijn... wat betekent dat Oekraïne niet alleen zijn zwaarst geïndustrialiseerde regio en zijn zwaarst versterkte zone zal hebben verloren. Het betekent ook dat de Russen ongehinderd toegang hebben tot de oostelijke oever van de Dnjepr. Op dat punt kunnen ze Oekraïne in tweeën snijden. Dit lijkt me logisch en het lijkt me duidelijk dat dit het Russische plan is. Ze maken er geen geheim van, maar ze houden de mensen aan het lijntje en laten hen raden naar de troepen die zich in Wit-Rusland bevinden. Maar ik vermoed dat het primaire doel van die troepen is om Oekraïense soldaten rond Kiev vast te zetten voor een mogelijk Russisch offensief daar, en om de zeer grote opbouw van Poolse troepen tegen te gaan. Dus dat is wat Gerasimov heeft gezegd." ("Alexander Mercouris over Oekraïne", You Tube; 31:35 min)

Hoewel niemand de toekomst met absolute zekerheid kan voorspellen, lijkt het erop dat zowel MacGregor als Mercouris voldoende grip op de feiten hebben om hun scenario niet zomaar terzijde te schuiven. Het huidige verloop van het conflict suggereert zelfs dat hun voorspellingen waarschijnlijk "dead on" zijn. In ieder geval hoeven we niet lang te wachten om het te weten te komen. De temperaturen dalen snel in Oekraïne, waardoor tanks en pantservoertuigen zich ongehinderd kunnen verplaatsen. Ruslands winteroffensief is waarschijnlijk nog maar enkele weken verwijderd.



← Tucker "Gets It" - Putin Doesn't Want A

  ------------------------ Kleine, onbelangrijke toegift: -------------------


"Eerst maken we een schurk van hem, daarna kunnen we hem vernietigen."

(Victor Ostovsky, ex Mossad agent. Bechrijft in zijn boek hoe de Mossad te werk gaat.)  

Als Amerika een land wil veroveren en leegzuigen,  dan moet de leider van dat land er mee akkoord gaan. 

Is hij niet om te kopen, dan moet hij dood. (Bhutto, Saddam, Ghadaffi, Assad, Putin)  

Eerst word de leider zwartgemaakt: 

"Die leider vermoord zijn opponenten!"  zo wordt dan beweerd.  

Maar is dat wel zo?   

Ja, opponenten worden vermoord: Litvinenko, Politkovskaya, Nemtsov, Skripal.

Maar zelden binnen Rusland.  Meestal ergens in het buitenland.

Vandaag lezen we het volgende in het AD:  

 Ik citeer het hele artikel en zet mijn comments tussen [ haken].

Vierde verdachte sterfgeval binnen entourage van Poetin in week tijd

De raketexpert die de grote ambities van Vladimir Poetin op het vlak van ruimtevaart probeerde waar te maken, is op 74-jarige leeftijd overleden. Vladimir Nesterov is al de vierde persoon uit de entourage van de Russische president die in de voorbije week in verdachte omstandigheden stierf.

Buitenlandredactie 01-01-23, 14:26

Het Russische staatspersbureau Tass bracht afgelopen woensdag bericht uit over de dood van Nesterov, meldt de Amerikaanse krant New York Post. De ingenieur werd in 2005 tot voorzitter van het Khrunichev-ruimtevaartcentrum in Moskou.

Toen zeven jaar later de lancering van een Proton-M-raket mislukte en twee satellieten ontploften, stapte hij op. betaalde hij daar persoonlijk de prijs voor, maar hij bleef wel als ingenieur betrokken bij de ontwikkeling van Russische draagraketten. In 2014 werd Nesterov echter beschuldigd van grootschalige fraude en viel het doek voor hem definitief. De doodsoorzaak is niet vrijgegeven.

[ Waarom is dit een 'verdacht sterfgeval' ?  74 jaar !   ]

Meer verdachte sterfgevallen

Exact een week geleden stierf Alexander Buzakov (66). Hij was de directeur van een scheepsbedrijf dat zich specialiseert in de bouw van niet-nucleaire onderzeeërs. Volgens een Telegram-kanaal verkeerde de man een dag eerder nog in prima gezondheid.

[ “Volgens een Telegram kanaal.” 

Zelfs de naam van het kanaal staat er niet bij ! 

Bij ons vallen jonge sporters bij bosjes dood neer, maar de Media komen echt niet op het idee om aan te dringen op onzerzoek. Iedereen vermoed dat het  te maken kan hebben met de vaccins. Verboden om te bespreken!  

Maar hier weet men blijkbaar meer: de man is mogelijk door Putin vermoord.  Geen motief. Geen aanwijzing.]   

Op kerstdag was het de beurt ( suggestief ! ) aan Alexei Maslov (69), de generaal die tussen 2004 en 2008 aan het hoofd stond van de Russische grondtroepen. Tot zijn plotse dood was hij aan de slag voor tankproducent Uralvagonzavod. Opvallend: Poetin had dat bedrijf normaal op 24 december een bezoek moeten brengen, maar die trip werd kort tevoren uit zijn agenda geschrapt.

[ Ik denk dat heel wat afspraken van dit lagere niveau uit Putin’s agenda worden geschrapt. Dit soort zaken doe je als er niks actueels gaande is. Wat zou het motief kunnen zijn? ]

Tot slot viel Pavel Antov volgens Russische media - ook al op kerstdag - ‘uit zijn hotelraam op de derde verdieping’. De miljonair vertoefde in India om zijn 66ste verjaardag te vieren. In juni had hij een luchtaanval op een woonwijk in de Oekraïense hoofdstad Kiev nog als ‘Russische terreur’ omschreven.

[ Ja, Putin bekritiseren en dan naar India op vakantie gaan…   dat is toch de Mossad er om vragen… ]

Zijn kameraad Vladimir Budanov was twee dagen eerder in datzelfde hotel ook al om het leven gekomen. Volgens de politie was een hartaanval hem fataal geworden. Antov zou daarna “uit verdriet zelfmoord gepleegd hebben”.

[ Hiervoor heb ik geen verklaring, maar uit niets blijkt dat deze Budanov een geschil met Putin had. ]

 

 

 



95 comments:


  1. Carl Hell
    1 uur geleden
    @Johan Vermeulen Ach weet je, het zal allemaal wel.
    Voor jou bestaat er niet zoiets als negatieve aandacht.
    Alle aandacht is goed.
    Maar ik denk dat ik een negatieve aandacht parasiet zoals jij minder ga voeden.
    Maar dat betekent niet dat ik je niet in de gaten houdt.
    Happy New Year

    ==============
    Mijn antwoord:

    ​ @Carl Hell Ik had drie maal een groot bord langs de A4 gezet in 2017. Toen werd de film "Three billboards, outside Ebbing, Missouri" in Cannes en Berlijn erg hoog geprezen. Men verwachtte Oscars. Zo kwam de krant bij mij: Leuk! 3 billboards... hebben wij ook !
    Ik heb geweigerd om mee te werken.

    Toen stuurden ze de broer van een oude vriend van me, en ging ik overstag.
    Zo is het begonnen.
    Mijn Corona verhaal heb ik zelf aangeboden, en ook mijn 2022 Poetin verhaal.
    Niet omdat ik aandacht wil, maar omdat ik de MSM wil corrigeren.

    En omdat ik
    1) een doortimmerd verhaal heb.
    2) begrijp dat de lezer vooral roddel wil lezen en ik dat op de koop toe neem ( over mijn mislukte huwelijk met een Russische ) en er niet over ga zeiken.
    3) en accepteer dat mijn verhaal toch nog verdraaid wordt zodat de lezer makkelijk kan denken: "Ja, maar de deskundigen denken er anders over dan deze boer." ( Factcheck univ. Leiden; NYTimes over Boetjsa etc.)

    Omdat ik dat alles over mijn kant laat gaan - wetend dat je anders niet in de MSM door dringt- dààrom kwam ik in de krant.

    Wat levert het mij op ?
    1) Een dreigtelefoontje hier en daar.
    2) Gewone kennissen die niet weten wat van mij te denken...
    3) Zodra er een atoombom valt, zal ik spoorslags onder moeten duiken, want vele ongeinformeerde lieden zullen denken: we wreken ons op die Putin -vriend.

    ---

    Ik heb je 'Happy New Year' gewenst, en dat neem ik ook niet terug. Ik meen het ook.

    Maar een vriendengroep die ik nu 43 jaar ken, die heb ik vorig jaar niet het obligate , gratuite "Beste Wensen ! " mailtje gestuurd, maar een korte toespraak van mijzelf gestuurd.

    Daarin leg ik uit: iemand het goede toe wensen is win-win: de ander vind het leuk, en jij kunt jezelf een schouderklopje geven.

    Maar is het serieus te nemen?
    Natuurlijk niet.

    We laten elkaar op afschuwelijke wijze in de steek. We helpen elkaar totaal niet.
    Omdat we allemaal , collectief, te beroerd zijn om samen onszelf te verdedigen tegen de mensen die afschuwelijk rijk worden ( 640 miljardairs zagen hun bezit met 40% toenemen in 2 jaar tijd)
    Omdat we aan onze kinderen NIKS nalaten: geen huis. Geen baan. Geen toekomst. Alleen schulden.

    Die 'Beste Wensen" zijn dus volledige onzin.
    Als je echt iets toe wenst aan jouw kennissen, doe dan iets voor hen:
    >> Zoek de waarheid. Tell the truth and shame the devil. <<

    Dat is wat ik hier elke dag doe.
    Ik poneer de hypothese dat een kleine groep onze toekomst bedreigt.
    Wie serieus is, ondergraaft die hypothese met data.

    Wie met zijn eigen zelfbeeld en ego bezig is, maar geen argumenten heeft, zal mij gaan uitschelden en 'voor gek' verklaren.

    Carl, U zit voorlopig in de laatste categorie.
    Ik wens U toe dat U mijn hypothese met data gaat ondergraven. En ik hoop dat het U lukt, want dan hoef ik me niet bang te maken voor die atoombom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Ok, OK, I forget..]
      Nee nee, is goed zo.
      Zo kwam ik bij het zoeken een aardig stukje (aldus Argus) tegen over de held van Antje & Carl.
      "traceren de Pandora Papers ook tal van luxueuze woningen van Oekraïense zakenlieden en politici, met name in Londen."
      Vandaar -als de pleuris uitbreekt- is Londen het eerst de klos.

      Delete
    2. Het verbaast me dat deze Helga Rottenberg ( de naam zegt het al) dit artikel publiceert, endan nog wel op Raam.
      De club van NRC hardliner Hubert Smeets. De huurlingen ( letterleijk: ze lkrijgen geld voor hun propaganda) van de VS.

      Zou Zelensky voor de bus moeten?

      Delete
  2. Iedereen gaat maar dood alsof het heel gewoon is:

    Nou weer een van de Pointer Sisters.

    Ze hadden destijds heel goede disco muziek en het zag er goed uit.
    "Wang dang doodle." Om nooit te vergeten. https://youtu.be/kuZ08-Oru-E

    en: Fire !

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Iedereen gaat maar dood alsof het heel gewoon is]
      Volgens de televaag is dat niet gewoon. Afgelopen week stond er een kop in de krant, dat er wel 6.K mensen per dag doodgaan door Covid-19!!! Op een bevolking van 1,5 miljard. Ook zij zullen de truc wel uithalen: je stopt nog effe gauw een stok in de -inmiddels- dode neus, 40 (of meer) cycles draaien et voilá alweer een covid-dode. Tenslotte wil het regime aldaar ook een beetje de angst erin houden, al worden de komende week de regels versoepeld.

      Delete
    2. Dr Campbell zegt dat de Chinezen lagere getallen hebben.
      Maar ik heb het niet goed beluisterd, mogelijk dat Campbell ook een vergissing maakt.
      Hoe dan ook: China 100 maal meeer mensen dan wij.
      Dus 6000 : 100 = 60 per dag.
      En de ziekte is enorm besmettelijk R 20. Dus één persoon besmet 20 anderen.
      Over een maand heeft iedereen het gehad.
      En dankom je dus op 1800 mensen dood ( naar Nederlandse verhoudingen) .

      Delete
    3. Met dat doodgaan bedoelde ik : celebrities.
      Margriet Eshuis, Pele, Barbara Walters, Jumbo Karel van Eerd, Han Peekel, Adorni de wielrenner, Joop Glimmerveen, John Leddy, Vivienne Westwood, de oude Paus.

      Ik had er wel dit lijstje voor nodig hoor:
      https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_personen_overleden_in_december_2022




      Delete
    4. [ Han Peekel]
      Dit vind ik wel mooi. Komt misschien eindelijk deel 15 van "de Generaal" los. De Generaal is een -heel leuke- stripserie, waarvan hij de rechten had gekocht en voor €6.000 mocht het dan worden uitgebracht. Dat deeltje zou 3x zo duur zijn als de andere 14 delen, waardoor het nog steeds niet is uitgegeven.
      Maar de vetklep weigerde om de -absurde- prijs te laten zakken. Wellicht dat de erven inschikkelijker zijn, al heb ik niet veel hoop, het zijn ook joden, net zoals HP.
      Zoek op Peter de Smet de Generaal.
      Van het rijtje ken ik alleen JG en -vaag- JL.

      Delete
    5. Bedoel je dat je deze mensen niet kent !?
      Margriet Eshuis, Pele, Jumbo-papa Karel van Eerd, de oude Paus.

      Delete
    6. [Bedoel je dat je deze mensen niet kent !?]
      Sorry, niet goed uitgedrukt. Jouw rijtje van 12:43 pm kén ik wel, maar wist niet, dat die zijn overleden. Ik zag zojuist de paus opgebaard op tv; ME = zangeres; Pele = voetballer.

      Delete
  3. Ik kocht me een soort luidspreker ( met disco lichten) 10 Watt, bij de Action: 20 euro.

    Vandaag de hele dag: Kerst-muziek van Corelli ( Spotify)
    En nu al enkele uren: fuga's van Bach oa.
    ( Ik houd van dat gepingel. Telemann, kamermuziek etc)
    Het klinkt heel goed op een zondag.

    Vaak zijn ze door Moss Weismann gespeeld.
    Toch even googlen wie dat is.

    Hij blijkt onvindbaar.
    En de stukken die hij op Spotify zet heeft ie gejat van echte muzikanten. Maar hij strijkt het geld op..
    ( Iemand heeft het uitgezocht)

    Het is een puur joodse naam. Misschien wel zijn echte naam, zodat hij het geld zonder problemen op de bak kan ontvangen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Maar hij strijkt het geld op..]
      Remedie: Niet er naar luisteren, er is nog genoeg andere mooie muziek van de echte rechthebbenden.

      Delete
  4. Schitterende vooruitzichten voor het jaar 2023 van The Saker, als het wordt bewaarheid. Al zal de beschreven ontwikkeling wel een paar jaar duren, ik hoop van harte dit eind te mogen meemaken.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In dit stuk staat een bevestiging van de discussie tussen @SDR en mij over de terugtrekking van het SLI uit Syrië: Trump heeft wel degelijk opdracht hiertoe gegeven, maar de generaal(s) voerden die opdracht niet uit.
      Ik zeg dit -uitdrukkelijk- NIET om alsnog mijn gelijk te halen, (@SDR kan momenteel niet antwoorden) maar als constatering van het feit. Ik denk, dat het SLI uiteindelijk zal worden weggebombardeerd door de RF, maar dit terzijde.

      Delete
    2. [@SDR kan momenteel niet antwoorden]

      Sinds vandaag weer wel :-)))

      Ik moet het artikel op The Saker nog lezen (ik ben niet echt gecharmeerd van de artikelen van de desbetreffende schrijver) maar ik ben even kwijt waar en wanneer wij een discussie over Trump en de terugtrekking uit Syrië hebben gehad :-))

      Delete
    3. Welcome back, @SDR.!! Die discussie was al weer een tijdje geleden (+/- juli 2020) op blik, dus ik kan daar niet meer bij.

      Delete
    4. Dank je!

      Ik ga wel even zoeken bij @Blik.

      Delete
  5. Congreslid Santos hoort er helemaal bij:
    Joods
    Immigrant
    Homo.
    Maar wat blijkt: hij isa niet joods, en misschien ook niet homo.

    Als ie dat eerder had gezegd had ie in New York niet gekozen geworden denk ik.

    https://nos.nl/artikel/2458452-druk-op-liegende-amerikaanse-congreskandidaat-neemt-toe

    ReplyDelete
  6. Ondertussen in Rotjeknor aka Rotterdam weer verontwaardiging over welke levens ertoe doen. Het gaat om dit plaatje van de Stentor, die -gelijk- de racismekaart trekt, terwijl het AD Corine vraagt hen te volgen. (Daar moet je blij om zijn; sarc)
    Dutchcorine had al gelijk spijt van haar domme, emotionele actie en heeft als goed voornemen in het nieuwe jaar direct haar account opgeheven, volgens twatter heeft het zelfs nooit bestaan. Ha ha ha ha, ik lig weer in een deuk, soms kan je eg wel laggu op twatter.
    In ieder geval knap dat NL -weer eens- negatief scoort in het buitenland door -het zal weer eens niet- een vrouw.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoewel je op twatter de gekste dingen krijgt te zien.Yyyyaaghhhh.

      Delete
    2. Een variant op dit bericht: vervang Russians voor Neocon-jews en de wereld ziet er veel mooier uit.😎

      Delete
    3. Ik ben altijd zeer voorzichtig met dat soort uitspraken (waarheidsgehalte), als je die periode een heel klein beetje hebt bestudeerd dan weet je dat werkelijk alle communicatie betrekking had op het systeem en niet op de populatie zelf. Dus als deze meneer dit al gezegd heeft dan was het (wat iedereen ook denkt) geen staand beleid maar op persoonlijke titel.

      Delete
  7. Ik ben benieuwd, wie er aan het langste eind trekt. Voorlopig heeft Turkije de touwtjes strak in handen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De NAVO doet haar uiterste best om uiteen te vallen. RF zal Turkije met open armen ontvangen ..............

      Wat denken we overigens hiervan:

      [Israel signals Ukraine policy shift ], bron: https://swentr.site/news/569311-cohen-ukraine-policy-israel/

      Delete
    2. [Wat denken we overigens hiervan:]
      Gevalletje van de kool & de geit sparen? Israel heeft zich in de hoek geschilderd en probeert een -aanvankelijk- negatieve houding t.o.v. Moskou te draaien naar een meer positieve, ten koste van UA. Dat kan nu makkelijk, want er zijn nu andere poppetjes.
      UA heeft al gedreigd bij de VN een andere houding aan te nemen in de Palestijnse Kwestie t.o.v. Israel, waardoor die steun nóg meer wegvalt.

      Terugkomend op Turkije: Ben benieuwd, als TR uit de otan wordt gezet, wat er met die SLI-basis gaat gebeuren en de daarin opgeslagen raketten. Lijkt me niet, dat TR dat simpelweg toe zal staan ...

      Delete
    3. Die Israëlische draai was Intel Slava Z (TG-kanaal) ook opgevallen. Reden waarom coke-snuiver 🤡Zelenski direct wraak nam.
      Polen is ook ineens kritisch naar UA inzake de kwestie "verheerlijking van oorlogsmisdadiger Bandera".
      Drugs maken er weer een heerlijk zooitje van.

      Delete
    4. Het is ook weer -of eigenlijk nog steeds- 'onrustig' aan het worden in israel: een of andere -joodse- domoor, die zich op een absoluut voor hem verboden plaats begaf.
      Ook RT heeft daarover bericht.

      Een soort herhaling van de actie van massamoordenaar/oorlogsmisdadiger Charon, waarna de 2e Intifada uitbrak. Ze lokken het iedere keer uit en gaan daarna de vermoorde onschuld uithangen. Sinds de het uitkomen van de holohoax werkt dat niet meer, jongens.

      Delete
    5. [Gevalletje van de kool & de geit sparen? ]

      Of andere prioriteiten? Het is nogal een 'fraai' stelletje wat nu aangetreden is (zie ook jouw bericht van vandaag 4.51 pm). Het kan dus zijn dat ze zich nu gaan richten op 'domestic issues'. Zie:

      [According to a translated version published by the Times of Israel, these principles include a declaration of the Jewish people’s “exclusive and inalienable right to all parts of the Land of Israel,” including the disputed Golan Heights and the region of Judea and Samaria, which encompasses the entirety of the West Bank, claimed by Palestine yet occupied by Israel since 1967.

      Netanyahu’s government “will promote and develop the settlement of” these territories, while specifically leading “a wave of settlement, development and promotion of initiatives” in the Golan Heights, the document states.] bron: https://swentr.site/news/569197-palestinians-reject-israel-government/

      Ook Iran staat weer op de planning bij die idioten:

      [Israel may attack Iran – defense minister ], bron: https://swentr.site/news/569144-israel-timeline-bomb-iran-gantz/

      Delete
  8. BELANGRIJK :

    Near infrarood licht helpt goed tegen Corona !
    ( Van de zon, of uit infrarood lampen)

    https://www.youtube.com/watch?v=ZdiUnmpOgqE&t=28s

    ReplyDelete
  9. ​Antje M
    2 dagen geleden
    Afsluitend dit jaar: ik wens alle soldaten, Oekraïense en Russische, Vrede toe!
    En alle burgers in Oekraïne: Vrede en veiligheid!
    En alle mensen in Rusland: vrijheid: in alle opzichten!
    ------------------
    Ik heb daar vandaag hard op gereageerd.

    Dan heeft Ab het volgende geschreven:
    Ab Gietelink & Alternatief
    17 minuten geleden
    Het is goed bedoeld Antje. En ik ben het er ook mee eens.

    ==========

    Waarna onmiddellijk mijn reactie:



    @Ab Gietelink & Alternatief Twee korte zinnetjes van Ab.
    Toch een vrij lange reactie.

    Ik probeer het kort te houden.
    Ja, ik ga er met gestrekt been in als ik zeg dat de doden in Oekraine de schuld van Antje zijn.

    ( Altijd hoor ik weer: "Ja, maar wat kan ik er aan veranderen? Lekker makkelijk.
    Mijn antwoord: Draag een steentje bij. Maar doe niet helemaal niks.)

    Omdat we een democratie zijn, dragen we verantwoordelijkheid.
    Dus als Antje volledig achter de NATO landen staat en beweert dat Rusland de agressor was, dan is het mede haar keuze dat die Oekraieners worden vermoord.

    Putin heeft op vele manieren geprobeerd het vreedzaam op te lossen.

    Als hij aan de winnende hand was eind 2014, en in het 'cauldron' de Oekraieners definitief kon verslaan binnen enkele dagen, koos hij de menslievende weg en sloot Minks2.
    Zo kreeg hij veiligheid voor de Donbassers en liet hij de Oekraiense soldaten in leven.

    Nu horen we van Poroshenko en van Merkel: "Ha Ha, we wilden geen vrede, maar we dreigden verslagen te worden en daarom sloten we een Minsk2. Zodat we nòg meer soldaten aan konden voeren voor de volgende oorlog tegen Putin. "

    Dit is slechts één vaan de zaken die recent bekend werden.
    Slechts één van de vele momenten dat een oprechte - waarheid zoekdende - goed bedoelende - Antje ten halve had kunnen keren en had kunnen zeggen: Oei! Ik sta aan de kant van de moordenaars!
    Ik moet nu overstappen naar de vredelievende partij: die van Putin.

    Heeft Antje dat gedaan ? Nee.

    Antje bleef de kant kiezen van de lui die - nu met een veel sterker leger- wéér Putin in het nauw brachten om hem zo een pre-emtive strike te ontlokken.

    Met 'ik heb het goed bedoeld' komt Antje dus niet weg.

    Antje maakt mensen zwart die het WEL goed bedoelen. Mensen zoals ik.

    Ik heb ergens 42 argumenten gegeven waarom Putin deze ingreep moest doen, en waarom dat legaal was.
    NOOIT heeft Antje geprobeerd om mij daar serieus te bestrijden,. Om te tonen dat één van mijn 42 beweringen onjuist was.
    Dan ben je niet te goeder trouw.
    Te goeder trouw zijn is: de waarheid zoeken.
    En wie de waarheid zoekt, moet tonen dat andermans argumenten geen steek houden.

    Anntje wenst "alle Oekraieners en alle soldaten vrede toe".
    Wat Antje doet is 'virtue signalling' : jezelf voordoen als een goed en vredelievend mens.
    Jezelf schouderklopjes geven, dat is niet zo moeilijk.

    Dat is wat Antje doet. "Kijk mij eens goed wezen !"

    Je bent pas een goed mens als je ècht gezocht hebt naar de waarheid.

    Pas dan kun je 'het rechtvaardige' voorstaan en bepleiten.

    En pas als de koek rechtvaardig verdeeld wordt, is vrede mogelijk.

    ----

    Dit alles staat los van het feit dat we allemaal hopen dat er vrede komt en dat die hoop ook uitgesproken mag worden.

    Maar het is heel wat beter te verdragen als iemand de wens voor vrede uitspreekt die niet zelf meewerkt aan het steeds verder escaleren van de oorlog.
    En als Antje die wens uitspreekt, klinkt dat gruwelijk in mijn oren.

    Als je politiek geengageerd bent (en dat is Antje: zie al haar comments) en toch partij kiest voor een land dat in 93% van de jaren van haar bestaan een oorlog voerde en dat alleen al in de laatste 20 jaar vele oorlogen veroorzaakte en landen vernietigde, dan kun je niet beweren dat je oprecht 'het goede wil doen".

    Mijn buurman, die niet weet waar Oekraiene ligt en dat ook niet wil weten, die zou misschien nog vrij gesproken worden als hij aanvoert 'Ik heb het niet geweten". Maar niet Antje.

    ReplyDelete
  10. Dag Sofia !

    Heel leuk dat je weer terug bent !
    Het werd een beetje stil, zo met Wolf allen. En dan ging ie ook nog een aantal dagen met Kerst reces!

    Je ziet dat ik in volle dsiscussie ben bij Ab Gietelink.
    Maar twee discussie-oppenenten ( Carl en Eduard) heb ik gezegd dat ik er mee stop voor nu.

    Maar de mooie "Vredeswens' van Antje, waar mijn oog vandaag op viel , heb ik te kijk gezet als : zeer hypocriet.

    Die arme Ab wil ook vrede en keurt de wens van Antje goed.

    Nou, daar heb ik dan wel wat over op te merken, zoals je hierboven kan lezen. ( Hoeft niet hoor. Maar ik vind dit soort dingen leuk om te doen. )

    Nogmaals: Leuk dat je er weer bent.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Heel leuk dat je weer terug bent ! ]

      Dank je :-))


      [Je ziet dat ik in volle dsiscussie ben bij Ab Gietelink. ]

      Ik heb het zo half en half gevolgd ja. Al kon ik niet reageren, ik las nog wel mee.


      Het kan toch bijna niet anders dan dat die Antje M + andere twee betaalde trollen zijn? Zo ongeïnformeerd is toch niemand meer?

      Delete

  11. Antje M
    1 uur geleden
    @nivilleren De VS, EU en NATO zijn een land te hulp geschoten bij de verdediging tegen een schandelijke annexatie poging van agressor Rusland. Gelukkig zijn er maar weinig landen die Rusland steunen in deze oorlog. Belarus is nauwelijks nog een onafhankelijk land te noemen en Iran levert drones.
    Eigenlijk heeft het merendeel van de landen in de wereld de inval afgekeurd, of houdt zich afzijdig/neutraal. Welk land heeft Ruslands inval goedgekeurd? Van wie krijgt Putin nu openlijk steun (afgezien van Alternatief TV bedoel ik…)? Opmerkelijk….!


    ​ @Antje M Nee, de VS is al 30 jaar van plan om alleenheerser
    te blijven. En elk land dat een beetje regionaal invloed krijgt, moet in de kiem worden gesmoord: dat is de Wolfowitz Doctrine uit 1993.
    Verder heb je nog Dick Cheney, Zbigniew Brzezinksty, alle Neocons met hun PNAC Report, de kleuren revolutie in 2004, het opzeggen van de ABM en INF verdragen, het financieren en voorbereiden van de Maidan opstand, het plannen van wie de nieuwe president zal worden nà het wegjagen van de democratisch verkozen Yanukovich (Fuck the EU) , de 'men in Black' die zoals gewoonlijk op beide partijen schoten ( opstandelingen en politie agenten), de campagne van Zelensky ( Ik wil vrede in Donbass) en de turn around ( Ik wil oorlog in Donbass ) nà zijn verkiezing , zogenaamd afgedwongen door Azov bruten, maar in werkelijkheid uiteraard zo gepland door Kolomoisky ...... etc etc etc.

    Zelensky zegt: Ik ga de Krim terug veroveren.
    Zelensky heeft een leger van 70.000 man aan de grens met Donbass ingegraven.
    Zelensky zegt : "Ik wil een kernbom gaan maken".

    In Roemenie en Polen liggen al Aegis raket-systemen, maar als die ook in Oekraine komen te ligggen ( wat uiteraard zeker zal gaan gebeuren als Putin niet ingrijpt), dan ligt Moskou schaakmat: Ze kan nooit op tijd reageren. Met Aegis in Oekraine heeft Rusland afgedaan. Is het onherrroepelijk een slaaf van de VS geworden. Wat heb je nog in te brengen als er een vlijmscherp mes op je keel staat? Niks.

    Rusland weet wat dat betekent, full spectrum dominance, want zat al eerder onder de knoet van de 'Neocons' : tussen 1917 en 1948, en dat kostte 60 miljoen Russen het leven.

    >>> Niks doen was totaal geen optie.

    Westerse regeringen (en grote gremia als de VN) zijn 40 jaar lang geselecteerd op pro-VS-bias, dus daar heeft Rusland niks van te verwachten.
    Westerse politici zijn zo extreem 'ingepakt' door de VS dat ze hun eigen landen zonder betaalbare energie zetten. En als klap op de vuurpijl draait de VS nog een keer aan de Grote Geldmachine en looft 360 miljard uit voor ( o.a.) bedrijven die Europa willen verlaten en naar de VS gaan.
    Onze EU leiders verrraden ons totaal ! Wij zinken weg.

    Antje ziet het allemaal niet. Ze beweert dat wij OK zijn omdat 'de andere landen' Rusland niet steunen.
    De meeste landen zijn bezet dor de VS, Antje ! De VS heeft 800 bekende bases over de hele wereld. En nog 200 niet bekende bases, zeggen insiders.
    De politici in die landen weten dat ze iets heel gevaarlijks doen als ze Rusland openlijk steunen. Het kan hun het leven kosten en in elk geval zal het hen de volgende verkiezingen kosten. "De Media' bepalen wie er wint. En de media hebben ze volledig in handen. Bijna overal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goed bezig, @JV. Ik zou alleen de reacties richting Ab wat minder 'heftig' maken. Hij laat -tot nu toe- alles van jou staan.

      Delete
  12. Direct alle cd's (2) van deze hoer vernietigd na het lezen van het bericht.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, al is het verbazend, dat ze al die operaties heeft overleefd om de 'boel te verbouwen'.

      Over je-weet-wel gesproken: Bericht uit Moskou van die club. Ik dacht, dat die allemaal al hoog en droog in Israel zaten, maar er zijn nog een paar achtergebleven.

      Delete
    2. Ik moet zeggen dat ik al mijn hele leven een fan van Cher ben.
      Ik denk dat ze de politiek niet volgt, en dan is in de VS er maar één mening mogelijk: Putin is slecht.

      Ik was 43 jaar geleden op een 3 maandse reis met een vrachtwagen: Antwerpen > Nairobi.
      Ik had Cher in mijn cassete radio zitten.
      Ik weet nog dat mensen toen al verbaasd waren: "Dat is wel van lang geleden hoor ! "

      Maar ze is er nog, zover ik weet. Er is ook een website
      die de Cher fanclub heet.

      Ze heeft ooit een paar jaar een TV show gehad in de VS.
      Ik houd erg van haar stem.

      Haar half naakte optreden: OK, mogelijk decadentie bevorderend, maar niet goedkoop. Altijd artistiek verantwoord.

      Ze heeft één kind, ik meen dat die als meisje geboren was, maar later een jongen werd.
      Maar dat was wel ècht. En dan heb ik er geen moeite mee.
      Nu hebben ze 25 % van de jongeren aan het twijfelen gebracht. Dat is dus niet echt. Dat is bedrog.

      Ik houd het meest van de oude Cher: Bang bang,
      Alfie, en de allerbeste: I got you babe, 1965 !!

      https://youtu.be/9JxIw58lkHQ

      Vroeger als student hield ik van Sinatra ! Nou, dat was echt schandelijk: Maffia !

      Moet je je niks van aan trekken: de musieek, daar gaat het om in hun geval.

      Ik stem niet op ze in de politiek. Ik neem hun wereldbeeld niet over.

      Delete
  13. De joden worden bang voor de 'totale onthulling'.

    Ook in de VS beginnen ze hem te knijpen.
    Wij zien wel wie alles heeft veroporzaakt, maar dat doet hun niks,
    Maar als straks die groep groot wordt die begrijpt dat 'Neocons' gewoon betekent:
    >> 95% joden en 5 % niet joden die voor 100% werken aan de joodse wereld-heerschappij.... <<
    ... dan kan er wel eens een gevaarlijke tijd voor hen aan breken.
    Daar bereidt deze rabbi in Moekou hen op voor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Ook in de VS beginnen ze hem te knijpen. ]

      Welke aanwijzing heb je daarvoor?

      Delete
    2. Ik hoorde een gesprek tussen Kevin Barrett en een joodse man, en volgens mij zag die wel een gevaar: een toenemend antisemitise, zoals zij dat zelf noemen.
      ( Ik zeg: steeds meer goyim nemen het recht op zelf-verdediging serieus. En dat mag, want dat voert Netanyahu ook steeds aan: Israel mag zich verdedigen)

      Naar aanleiding van Kanyew West en de heibel die dat opleverde zijn er allerlei overheidsmaatregelen genomen in de VS : om het toenemend A-s te beteugelen.

      Hier Kevin Barrett: https://www.unz.com/audio/kbarrett_daniel-pinchbeck-on-jewish-identity-anti-semitism-and-tikkun-olam/

      Delete
    3. Dat zou je inderdaad kunnen opvatten zoals je in je bericht van 12.20 pm meldde.

      Het gesprek ga ik op een later tijdstip beluisteren.

      Delete
  14. Over o.a. Minsk 2 door Pierre de Gaulle, kleinzoon van Charles de Gaulle. Bij Minsk 2 was Frankrijk niet op de hoogte van de actie van Merkel. Frankrijk was dus ook belazerd, is mijn conclusie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Frankrijk was dus ook belazerd, is mijn conclusie.]

      Niet volgens Hollande die indertijd president was. Hij geeft hetzelfde toe als Merkel. Zie: [Confessions by Hollande and Merkel are ‘formalization of betrayal’ – top Russian senator], bron: https://swentr.site/russia/569222-hollande-merkel-minsk-ukraine/

      Delete
    2. Uit het artikel:

      [Senator Konstantin Kosachev was reacting to an admission by former French president Francois Hollande that the Minsk agreements were actually a ploy to buy time for the Kiev government to strengthen its military. This move should be credited for Ukraine’s “successful resilience” to Russia in the ongoing conflict with its neighbor, he added.

      Hollande was echoing a statement by former German chancellor Angela Merkel, who described the Minsk accords in December as “an attempt to give Ukraine time” to build up its armed forces.]

      Delete
    3. Artikel van de dag ervoor:

      [Hollande backs up Merkel revelation on Donbass peace
      Ex-French leader agreed with former German counterpart's description of the real purpose behind Minsk agreements ], bron: https://swentr.site/news/569201-hollande-merkel-minsk-ukraine/

      Delete
    4. Jammer dat er geen link is naar Hollande die de uitspraak doet over Minsk2.

      Delete
    5. @JV, volgens het tweede artikel heeft Hollande die uitspraak gedaan tijdens een gesprek met Kiev Independent. Een bericht waarin Hollande het tegendeel beweert van wat Merkel zegt en dat hij zich dus belazerd voelt, heb ik nog niet gevonden dus ik ga ervan uit dat Hollande er hetzelfde in staat als Merkel.

      Delete
  15. @G.B., ik heb je een mail gestuurd :-))

    ReplyDelete
  16. Karel van Wolferen op tik tok ( en nu op youtube)
    https://www.youtube.com/watch?v=fMvUF4zr7LI&ab_channel=PolImage

    ReplyDelete
  17. Ik wet niet of Wolf ditr leuk vind om te bekijken:
    Misschien wel Misschien juist niet.

    https://www.youtube.com/watch?v=8OZgyoIdsDU&t=9s


    Chilul sjabbos heb ik opgezocht: ze protesteren tegen de ontwijding van de sjabbat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Misschien wel Misschien juist niet.]
      Valt wel mee.een goede demonstratie van lafaards, die dat alleen durven, omdat het leger meeloopt. Pure provocatie. Als ik er weer een paar tegenkom, laat ik de hond nu wél los, die gaat als een bezetene tekeer, als die die gasten ziet. Kijken hoe hard ze kunnen lopen.😎

      Delete
    2. HIERONDER: MIJN REACTIES OP :

      #1109: Eindejaarsuitzending Blok drie. Oekraïne | Met Govert Buijs en Wierd Duk

      De Nieuwe wereld.

      https://youtu.be/U1_szC8-ruE

      Delete
  18. Johan Vermeulen
    0 seconden geleden
    42:00 Govert heeft dus nog niet begrepen dat de agressie vanuit òns kwam. Het Westen heeft de Maidan georganiseerd en uitgelokt in 2013 en later in 2014 laten escaleren tot een staatsgreep. Daarna hebben ze de Azov hardliners geholpen met alles wat ze nodig hadden en ook nog 100.000 huurlingen toegestoken. Ze hebben versterkingen aan de rand van de Donbass gelegd, en zo tegen 2022 was het duidelijk dat Oekraine zou gaan aanvallen: Zelensky riep dat hi de Krim zou bevrijden en hij zou kernwapens gaan maken. En elke dag weden 50 bommen op Donbas burgers gegooid, waardoor 6000 burgers zijn gedood. Op 16 febrari begon Oekraiene met de oorlog: 1400 bommen per dag op Donbass. ( Citaat van kolonel Jacques Baud, Zwitserland, VN)

    Maar de VS wist dat Putin het script van Sun Tzu volgt: "Als oorlog onvermijdelijk is ( omdat jouw opponent zal gaan aanvallen) wees hem dan voor: verras hem en val zelf als eerste aan.
    ( Voor de VS niks nieuws. Zelf vielen ze Irak ook pre-emptive aan. Alleen was de Iraakse bedreiging uit de Amerikaanse duim gezogen. In de Oekraine was de dreiging wel echt)
    Dit was voor de VS ideaal, want nu kon ze 'the high road' bewandelen, en zo de EU achter zich krijgen: "De bruut Putin valt het arme Oekraiene aan... Doe mee met sancties ! Stuur wapens ! "



    Beantwoorden

    Johan Vermeulen
    Johan Vermeulen
    0 seconden geleden
    37:15 Govert gelooft nog dat 'mensenrechten en democratie' echt werden nagestreefd door Het Westen... Govert ! Hoe blind ben je ? Wie heeft al die landen in het Midden Oosten totaal verwoest onder het motto "We moeten daar Mensenrechten en Democratie " brengen. Je gelooft zeker ook dat Sam Bankman-Fried ècht 'Effective Alruism' wilde plegen? Dat hij miljarden stal was gewoon een beetje pech ? Dat al die landen die door de VS werden aangevallen ( geholpen! ) nu een puinhoop zijn is zeker ook pech ? Kijk nu eens echt goed, Govert ? !


    ReplyDelete
    Replies

    1. Beantwoorden

      Johan Vermeulen
      Johan Vermeulen
      0 seconden geleden
      29:30 "Ondertussen lijdt Europa." zegt Wierd. Ja, en Michael Hudson , de econoom , schreef al in maart dat dit een aanval was van de VS op Europa, om de EU als competitor uit te schakelen. En wie heeft Nord Stream opgeblazen? Joe Biden. En wie was dat al van plan in januari 2022? Joe Biden ! Dus Europa heeft alleen heel dure energie. En nu vertrekken BASF en Bayer naar de VS. En andere bedrijven worden gestiumuleerd met 360 miljard vers gecreerd geld (de inflation reduction act) , zodat de VS economie het ruimschoots zal winnen van de EU.
      Iemand die het begrepen heeft ? NIEMAND.



      Beantwoorden

      Johan Vermeulen
      Johan Vermeulen
      0 seconden geleden
      24:00 Ha, dus onder onze heelf Yeltsin was het een corrupte zooi ! Dat hoorden we toch nog niet vaak. We horen toch altijd dat Putin met zijn vrienden het land leeg steelt?

      In 1996 stond Yeltsin op 6% in de verkiezingen. Toen investeerde Clinton miljoenen in 'Yeltsin' en kijkaan: hij werd herkozen !
      Na Yeltsin kwam Putin, die het land weer tot een land maakte. Al 22 jaar is hij de populairste leider van de hele wereld ( bij eigen volk, maar ook bij vele buitenlanders.) Maar wie de Westerse Media serieus neemt zal dat echt niet weren. Putin heeft nu al jaren een approval rate van 80%. Wie haalt de 50% in het westen? Niemand.



      Delete
    2. Beantwoorden

      Johan Vermeulen
      Johan Vermeulen
      0 seconden geleden
      22:45 Ik heb Putin nooit over vernedering horen klagen. Hij is bedrogen. Dat is iets heel anders. Aan Gorbachov werd gevraagd: "Wil U uw 450.000 soldaten weg halen uit Oost Duitsland, dan kunnen wij herenigen : oost en west duitsland weer een geheel?"
      Gorbachov zei: Nee. Napoleon kwam tot Moskou. In 1914 werd Moskou van alle kanten aangevallen. In 1941 viel Duitsland ons aan. Wij hebben nu eindelijk een veilige bufferzone, en die geven we niet weg.

      Maar toen zijn ze allerlei vergezichten gaan schilderen ( er zou geen Nato meer zijn, maar een soort OVSE van Lissabon tot Wladiwostok, Rusland zou er deel van uitmaken etc etc.)
      En de NATO zou niet oostelijk gaan. ( Zie documenten in Washington. Zie journaalbeelden met Genscher en Baker)
      Toch zijn wij oostelijk gegaan.
      Nu hebben we Aegis raketten in Roemenie en Polen en mogelijk al in Oekraiene.
      De VS wil haar 'Nieuwe Amerikaanse Eeuw: Alleen heerser over de hele wereld, nog 100 jaar lang.
      Daar gaat dit alles over.



      Beantwoorden

      Johan Vermeulen
      Johan Vermeulen
      0 seconden geleden
      15:00 De CIA man Graham Fuller heeft duidelijk gezegd dat hij de Tsjetsjeense opstand organiseerde, in de Pankasi gorge in Georgie werden jihadi's getraind. Doel: de olie uit Bakoe af leiden naar Turkije en niet langer naar Moskou laten lopen.



      Delete
    3. Beantwoorden

      Johan Vermeulen
      Johan Vermeulen
      0 seconden geleden
      14:48 Hier herhaaalt Govert de misleidende 'spin' van John Golton. In 2005 zei Putin : "De ineenstorting van de USSR was een grote tragedie". John Bolton heeft later het idee in de wereld gebracht: "Dus wil Putin dat Grote Rijk weer herstellen."
      Lees de speech. Hij is 20 pagina's lang. Nergens iets over 1 meter grond bij veroveren. De tragedie is: armoede, maffia, wetteloosheid, en zeker ook: etnische Russen die nu ineens in een aan hen vijandig land wonen ( zoals Oekraine) .
      Govert , de politicoloog, trapt in de leugens. een gewone burger als ik niet. Ook een tragedie.



      Beantwoorden

      Johan Vermeulen
      Johan Vermeulen
      0 seconden geleden
      14.30 Govert: "de afspraken van Minsk2 zijn niet nagekomen."
      Klopt, Govert. Poroshenko en Merkel zeggen nu openlijk: "We verloren de oorlog in de cauldron. Toen maar snel vrede gesloten met Putin. Niet om de vrede, maar om een sterker leger te bouwen en later verder te vechten." Onbetrouwbare westerlingen.



      Beantwoorden

      Johan Vermeulen
      Johan Vermeulen
      0 seconden geleden
      14.12 Het parlement van de Krim was doodsbang: overal werden etnische russen vermoord. Ze besloten om een volksstemming te houden. Maar er zijn ookl Keiv-kazernes op de Krim. En er zijn legaal 20.000 Russische soldaten gelegerd. De angst was dat Kiev- soldaten de stemming zouden verhinderen. Toen hebben de Russische soldaten hun epauletten verwijders en zijn als 'groene mannetjes' post gaanb vatten voor de Kiev-kazernes, zodat Kiev de stemming niet kon beïnvloeden.
      Meer democratisch kan het niet worden.



      Beantwoorden

      Johan Vermeulen
      Johan Vermeulen
      0 seconden geleden
      13:20 Govert: "Putin besloot dat hij die invloedssfeer zou 'pakken". Nee Govert. De VS besloot dat ze die invloedssfeer van Rusland zou afpakken.



      Beantwoorden

      Johan Vermeulen
      Johan Vermeulen
      0 seconden geleden
      11.20 Putin heeft tweemaal een delegatioe naar Brussel gestuurd. De EU was positief, maar de VS sprak een Veto uit, zodra ze er lucht van kregen. Bron: Prof Sakwa bij Aaron Matérr op GreyZone.

      Delete
    4. Johan Vermeulen
      0 seconden geleden
      50:08 Govert: "De oorspronkelijke bedoeling van Putin was 'Ik pak de hele Oekraiene" "Daar was hij ook heel helder in."
      O ja? Waar kan ik dat lezen Govert?
      Hoe denk je Kiev te veroveren met 40.000 man?
      Luister een keer naar deskundigen, die leggen U precies uit waarom er 40.000 soldaten bij Kiev stonden. NIET om die stad te veroveren. Daar is dat aantal vele malen te klein voor.

      Putin was heel helder in decemer 2022: Geef ons onze veiligheid : Nato op afstand.
      Geef de Donbass hun leven: geen moorden meer.

      Hij vroeg heel helder: doe wat U ons beloofde.

      Als we dat hadden gedaan, was er uiteraard geen oorlog gekomen.
      De oorlog is alweer door de Neocons doorgedrukt, precies zoals in Irak.
      Lees Thomas Friedman , die dat duidelijk zegt.

      Maar nu komen we in een stukje realiteit waar deze deskundigen niet eens aan durven denken.
      Zo moedig zijn ze niet. En zo geinformeerd zijn ze ook niet.



      Beantwoorden

      Johan Vermeulen
      Johan Vermeulen
      0 seconden geleden
      49:00 Govert volgde het niet meer zo. Dus de 6800 burgers die door Kiev werden gedood tussen 2014 en 2022, daar weet Govert weing van, zegt hij. Maar nu zijn er 6800 Oekraiense burgers gedood in 10 maanden oorlog, volgens VN tellingen, en nou is het ineens wèl belangrijk voor Govert.
      Hoe zit dat dan ?

      En denk je dat deze 6800 Oekraieners gedood zouden zijn als Jouw Partij niet eerst die 6800 Donbassers had gedood, Govert? Wat denk je ? Wees eens eerlijk ? En dan toch maar denken dat wij Westerlingen 'op een hoger plan staan'.
      Nee, Govert. WIJ zijn de barbaren.



      Beantwoorden

      Johan Vermeulen
      Johan Vermeulen
      0 seconden geleden
      48:00 Hoe erg is het voor de etnische Russen onder 'Kiev' ?
      Kijk even naar de beelden van 2 mei 2014 in Odessa, Ad:
      Burnt alive in Odessa: Truth seeker:
      https://www.youtube.com/watch?v=ue26DxCLERY



      Beantwoorden

      Johan Vermeulen
      Johan Vermeulen
      1 seconde geleden
      45:00 "Omdat ( de Grünen) het zo goed willen doen jagen ze nu duizdenden jonge mannen de dood in. Ja, geeft mensen een Edele Missie , en ze zijn bereid om de halve wereld af te slachten. Zolang ze maar kunnen denken dat het toch goed is.
      Lev Kopolev ( schrijver) nam het laatste graan van Oekraiense boertjes af, in 1932. Die mensen stierven daarna van de honger.
      In zijn memoires zegt Lev daarover:
      “You must not give in to debilitating pity. We are the agents of historical necessity. We are fulfilling our revolutionary duty. We are procuring grain for our socialist fatherland. For the five year plan.”

      “Je moet niet weekhartig worden. Wij voeren uit wat historisch noodzakelijk is. We doen onze revolutionaire plicht. Wij vorderen graan voor ons socialistisch vaderland. Voor het 5-jaren Plan. ( Yuri Slezkinee, 2005, pag 230. )


      En zo zetten de Baerbocks onze industrie nu ook zonder energie. Uit 'idealisme '.

      Ook voor ons komen donkere tijden.

      Delete
    5. Er zijn er al een paar weg gehaald en je moet jezelf ook duimpjes geven. Ook @SDR, svp.
      Een van de reacties noemt: Vlad Vexler, een in Rusland geboren man, woont nu in GB. Na enig doorspitten: "British, born in USSR of Russian Ukrainian Jewish heritage. Family lived in Australia, Tonga, Israel etc. before he settled in the UK."
      Zodra ik euh, je-weet-wel zie, dan wordt ik schichtig. En ja hoor: op het YT-kanaal 5 plaatjes van Poetin, waarvan 1 met Hitlersnor. Dan weet ik weer genoeg. Jammer.

      Delete
    6. [born in USSR of Russian Ukrainian heritage]
      Nu we daar toch over bezig zijn: de holohoax Herzien als .pdf en nog gratis ook.

      Delete
    7. Een reactie van mij op Orlando Furioso > Jean Marchand ( dus in een bijna onvindbare draad) wil ik hier graag herhalen:
      Jean, U heeft alles precies op een rijtje. Compliment.
      Het begon al in 1992 met Cheney en Wolfowitz. Of eigenlijk al in 1991 met papa Bush en Scowcroft: de aanval op Rusland.
      Vanaf 911 hebben de Neocons de macht in de VS ( en in de wereld, vinden ze zelf) overgenomen. ( Dixit kolonel Wesley Clark).
      Eerst veroorzaalkte Amerika in 2004 de oranje revolutie met eerherstel van Stephan Bandera. ( In 1966 hebben joodse organisaties en Bandeiristen, in de VS, vrede gesloten. Opmerkelijk , want het was Bandeira die de joden liet vermoorden in 1941).
      Dan in 2013 werd Yanukovich aangelokt : kom bij de EU. Maar toen hij een compensatie vroeg voor de 160 miljard verlies die zou komen wegens verlies omzet met Rusland, kreeg hij 1 miljard ! Yanukovich kon niet anders dan de EU vaarwel zeggen: Opzettelijk creerde de VS een situatie om het lekker-gemaakte-volk tot opstand aan te zetten: de Maidan.
      Na 2 maanden werd de Maidan overgenomen door een harde kern die duidelijk door de VS werd geleid , en door Mossad wellicht.( Iedereen die in Kiev was in 2014 zegt dat het wemelde van CIA en Mossad: Therese ter Haar zegt het, Pieter Waterdrinker zegt het, Jeffrey Sachs ook, meen ik. )

      Enfin: voor Putin werd het hoe langer hoe duidelijker in 2022: de Neocons zouden hun atoombommen op zijn stoep zetten, in Oekraiene, als hij niks zou doen. Hij moest nu iets doen, anders was het te laat: een atoombom vanuit de Donbass naar Moskou, daar kun je nooit tijdig op reageren: dan sta je schaakmat.

      Delete
    8. [Ook @SDR, svp.]

      Dan moet ik een youtube kanaal aanmaken en dat wil ik niet.


      [Nu we daar toch over bezig zijn: de holohoax Herzien als .pdf en nog gratis ook.]

      Heb ik gelezen, enorm uitgebreid, onderbouwd boek. Werd wel af en toe misselijk van wat de geallieerden hebben gedaan om "bekentenissen" van mensen af te dwingen. Het maakte me ook echt boos want het Duitse volk wordt al decennia van iets beschuldigd wat ze niet gedaan hebben. Begreep ook waarom onderzoek eigenlijk de facto verboden is/wordt.

      Delete
  19. Wolf,
    als je 'Nieuwste eerst' kiest, dan zie je dat van mijn 15 reacties er nog 14 staan.
    Allen de reactie met de link naar de Odessa documentaire was weg.

    Ik heb nu herplaatst, met omschrijving, maar zonder link.
    ----

    ReplyDelete
  20. In 1946 bepaalde 'Neurenberg' : het land dat met de agressie begint , draagt alle schuld. (dus de vuurzee in Dresden die honderduizend mensen levend verbrandde: daar werd niet meer over gesproken.)
    Toch vind ik het een belangrijk princiepe: 'wie begint of uitlokt is schuldig'. Ik kan maar tot één conclusie komen : de Neocons hebben de oekraiene oorlog bewust veroorzaakt.
    Putin doet niks meer dan zijn land verdedigen. Dat doet hij ook zonder een 'Dresden' te veroorzaken.
    Maar het is wèl oorlog. Het is wèl een oorlog die wij, Westerlingen, bewust zijn begonnen. Niet Putin.

    Nu mag je best kortzichtig zijn en hier melden dat jouw zwager zelf Rus of Oekraiener is en dat die heel boos is op Putin. Maar dat is voor kinderen. Zo redeneren kinderen. (en zo werken de media: huilende mensen aan het woord laten. Op de emoties van het volk inwerken). Met rechtvaardigheid en met naar vrede streven heeft dat niks te maken. Dat dient vooral juist het extra ophitsen van de oorlog.

    Als we pech hebben gaan die Neocons nòg verder en ontlokken ze Putin een atoomoorlog. Het zou me niks verbazen. Als Putin ( = BRIX cs) wint is dat het einde van de VS hegemonie. En dus ook einde van de ( figuurlijke) tank waarmee de Neocons de wereld onder schot willen houden.
    Gaan ze hun nederlaag accepteren, of plegen ze de Samson Optie ( = een atoomoorlog uitlokken) ?

    ReplyDelete
  21. Wolf,

    dat boek 'Holocaust Herzien'
    https://archive.org/download/HolocaustHerzien/Holocaust%20Herzien.pdf

    kwam me wel bekend voor, en inderdaad: ik heb het sinds 2017 in mijn computer.
    Maar nooit gelezen.
    Wel goed dat het in het Nederlands is, dan kan je het ook eens naar mensen sturen die geen engels kennen.

    Goed dat je me er aan herinnerde.

    Ik wil de review van Kevin MacDonald over Dalton's boek, gaan vertalen en als blog plaatsen.
    ( Essays over Het Joodse Vraagstuk)

    ReplyDelete
  22. Onder een reactie van Boudi van Vlijmen vind ik dit:


    Jan Jorgen de Vries
    1 dag geleden
    @Orlando Furioso LOL U is het woeste orakel van Ossendrecht.

    Ik denk dat 'woest' is geinspireerd door de naam 'furioso'.

    ReplyDelete
  23. Jeffrey Sachs werd professor op Harvard toen hij nog maar 29 jaar oud was.
    Hij adviseerde 23 jaar land de secr. generaal van de VN.
    Hij kreeg 41 maal een ere-dotoraat uitgereikt.
    Hij adviseerde Polen bij de overgang naar markt-kapitalisme.
    Hij vroeg steun aan de VS en het IMF en de Wereldbank.
    Hij kreeg de oude schulden van Polen voor 60% kwijt gescholden.
    Het werd een succes.
    Maar enkele jaren later deed hij hetzelfde voor Rusland ( Gaidar, Chubais) en wie schetst zijn verbazing: Rusland werd nergens geholpen. Door niemand. Geen VS, geen IMF en geen wereldbank.

    Sachs: " Ik begreep het toen niet. Nu wel. "

    Luister naar Jeffrey Sachs op yutube.
    Hij doet overal zijn verhaal.
    Hier een recent verhaal:

    Jeffrey D. Sachs: The Role of Sustainability Amidst Current Global Crises

    ReplyDelete
  24. Over Corona.
    1) Klopt het verhaal van deze man: over Pfizer.
    Dan wil ik misaschien ook wel een spreekbeurt van 5 minuten aanvragen in onze gemeente.

    "Pfizer-rapport veroorzaakt ophef in gemeenteraad" - Max von Kreyfelt en Ton Koenderink

    Ik meen dat Ton spreekt over de proeven die Pfizer deed en wilde verborgen houden, niet over de uiteindelijke getallen in de wereld.

    2) Onderzoek in de VS toont aan dat gevaccineerden veel vaker Corona krijgen dan niet gevaccineerden.
    John Campbell zijn verslag is van youtube verwijderd, maar staat nog op Rumble:
    https://rumble.com/v23x33u-more-vaccines-causes-more-infections.html

    3) Het aantal hartproblemen is enorm toegenomen. Maar mogelijk niet door de vaccinaties. M<ogelijk dor de Corona, want de stijging was al in 2020 vrij fors.

    https://www.youtube.com/watch?v=26zP0YhEdmg&t=174s

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kijk dan eerst even op het andere blog, waar genoeg staat over de misdaden van pfizer.

      Delete
  25. Dag Sonja, je doet goed werk, en ik wil je er voor bedanken.
    De Nederlandse Eva Bartlett of Vanessa Beeley bij wijze van spreken.
    Ik zie dat je in discussie gaat met Antje M.
    Daar schiet je weinig mee op hoor.
    Antje is een 'Zwarte Ridder, zoals je in de sketch van Monty Python kan zien:
    Monty Python - The Black Knight - Tis But A Scratch

    Je kunt elk argument van Antje vele malen weerleggen ( arm er af, been er af), ze komt toch elke dag weer fris terug met haar cliché verwijten: Putin begon, dus Putin is schuldig.

    Het besluit dat de Neocons al in 1992 namen, om elke opkomende regionale macht in de kiem te smoren (dat complot biinen de USA regering werd ontdekt en heet sindsdien 'de Wolfowitz Doctrine' ) zien wel al 30 jaar vcoor onze ogen gebeuren. Maar als je niks wil zien, zoals Antje, dan kun je doen alsof het niet bestaat. Voor Antje begint de geschiedenis op 24 februari 2022. En geen minuut eerder.

    Sonja besteed geen tijd aan Antje. Het heeft geen enkele zin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. En als iemand gaande de discussie je 'nazi' noemt, dan moet je hem/haar dit filmpje (Nazikeule) laten zien.

      Delete
  26. Antje schrijft "maar kritiek op de oorlog as such? Nee, die is verboden. "
    O ja, Antje? Omdat de lui die door het Westen zijn betaald, de gevangenis in gaan?

    Zo af en toe komt er een bericht in de westerse media van een kolonel of bevelhebber die zegt dat het helemaal verkeerd wordt aangepakt door Putin.
    Ik denk dus dat er wel kritiek mogelijk is.
    Maar als een land word bedreigd, is er geen tijd voor nuance en discussie. Dan moeten alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Vervolg >>
    ---
    Gelukkiig zien we op de Nederlandse TV regelmatig mensen die mogen uitleggen dat de Neocons de oorlog hebben uitgelokt, en dat ook Amerioka geen kernwapens op zijn stoep wilde in 1961, en dus ook Rusland niet. Ook kregen we de documenten te zien waar 'Not one Inch " in te lezen viel,.en zagen we de oude beelden van James Baker die zei: Not one inch?
    Toch? Of kregenwe die info NIET te zien? Mocht Robert van de Roer misschien wel 10 keer beweren dat 'Not one Inch'door Putin ui tzijn duim was gezogen? Ja..... zoò was het.
    ---
    vervolg >>
    Daarom wordt ònze opinie ook altijd gemanipuleerd door ons angst voor de dood te geven: bloed, puin, babies. Dan willen we geen details en nuances meer weten. Het enige dat we dan willen weten is: Wie bedreigt mijn leven?
    Nou , de controleurs van de Media kunnen dan direct naar hun vijand wijzen: Putin ! ( zo gebeurde bij de MH17)
    Bij de False Flag van 911 wees men binnen 1,5 uur naar: De Moslims !
    Dan wordt de halve wereldbevolking in één klap anti-islam.

    Zo word er met ons gespeeld door de mensen die de Media beheren, en die van hun God de opdracht hebben om de hele wereld aan hen te onderwerpen.
    Het Westen hebben ze al in hun tang, maar ze vrezen dat ze Rusland en China NIET kunnen veroveren. Ik ben dus bang dat ze een atoomaanval van Putin zullen uitlokken, om op die manier wèl Rusland en China te kunnen overheersen.

    ReplyDelete

  27. Antje M
    2 minuten geleden
    @Johan Vermeulen Kom maar op met die EUR 500:
    De inval in Oekraïne, de annexatie van de Krim, de oorlogen in Georgië en Tsjetsjenie, de vergiftiging van opponenten, het neerslaan van demonstraties, het doelbewust bombarderen van burgerdoelen in Oekraïne, de lijst is eindeloos. Putin is een sinistere dictator.

    Mijn reactie:

    ​ @Antje M Ja, jouw lijst is lang, maar van geen enkele item kun je aantonen dat boosaardigheid van Putin de oorzaak is.
    Voor elk item geldt: Amerika begon, en Putin moest zich verdedigen. En als Israel het recht heeft zich te verdedigen, dan toch ook Rusland, zou ik denken.

    1) Inval in Oekraiene: Lees kolonel Jacquesd Baudt. Of lees de 42 puntne die ik her en der publiceerde.

    2) Annexatie van de Krim. Lees Henry Kissinger: die zegt ook: uiteraard kon Putin zijn eniger warme havenb niet laten afpakken door het Westen.
    Het was geen annexatie. Het was een poging van de Krim bevolking om onder de veilige paraplu vanMoskou te schuilen tegen de moordenaars van Odessa.

    3) Op 5 augustus 2008 schoot Georgie op een plaatsje: Tschinval, en doodde 147 mensen. Daar begon het. Georgië wilde landsdelen terug waar ze zelf in 91 en 92 een genocide hadden gepleegd! De EU liet een rapport: door mevrouw Tagliavinimaken en ze concludeerde: beide partyijen schuldig.
    Nou, komend van de EU, dan weet je het wel wie er echt schuldig was.

    4) Tsjetsjenië. CIA man Grahamn Fuller heeft beschreven hoe hij jonge moslims opleidde in de Pankasi Gorge 9 vallei ) in Georgië en later gebruikte om aanslagen te plegen in Tsjetsjenie. Het was een volledig Amerikaans initiatief.

    ReplyDelete
    Replies

    1. 5) De vergiftiging van opponenten.
      a) Litvonenko werd door polonioum 210 vergiftigd, precies de zeldzame stof waarmee Yasser Arafat werd gedood. Journalist Willy van Damme heeft het uitgezocht: dit polonium is alleen in bezit van de Israelische staat.

      b) De Skripals door Putin vergiftigd? Wat is het bewijs? Dat twee schlemielen voor een duistere zaak naar Salisbury zijn gelokt en gefilmd? Tja, dat hoort bij het plegen van een moord: je moet wel de 'bewijzen' produceren waarmee je die moord in de schoenen van jouw opponenten kan schuiven. Natuurlijk kan MI6 niet die 'bewijzen' ontdekken. Daar hebben ze 'Bellingcat' voor in het leven geroepen. Moet ik je dan àlles uitleggen, Antje?

      Putin is een slimme vos. Die gaat echt geen oude koeien waar hij misschien ooit een minuut boos op is geweest, vermoorden. Geen tijd en geen nut.
      Maar de Mossad kan het domme publiek àlles wijs maken. dus dit is een van hun theaterstukjes waarmee ze de minder begaafden onder ons het verkeerde pad op sturen.

      6) Slaat Putin demonstraties neer? Alleen als ze in een straat gebeuren waar ze niet toegestaan zijn. Navalny kreeg vaak genoeg toestemming om ergens te protesteren, maar ging dan altijd expres naar een ander gebeid. Ja, dan word je gearresteerd.
      Wel bijzonder dat je hier nog over begint: ik denk dat er ion de VS en in Europa veel straffer is opgetreden tegen demonstranten.

      7) Het doelbewust bombarderen van burgerdoelen ?
      Ik zou niet weten wanneer dat is gebeurd.
      Het was zo fraai dat Rusland ruim 80 raketten had afgevuurd op energie-infrastructuur. En in onze journaals werd er dan heel verontwaardigd over gedaan dat er 2 of drie doden waren ( of gewonenden) waarvan 1 zwangere vrouw.
      Ik denk dat je dan welheel erg je best doet bij het oorlogvoeren om geen burgers te treffen, als er bij 80 raketten slechts drie maal 'collateral damage" op treed, zoals de Yanks het noewmen.
      Obama gooide met drones op 'terroristen' en germiddeld doode hij 27 onschuldigen om 1 terrorist te doden. Da's andere koek.

      Zo, ik heb maar weer eens aangetoond dat Antje zomaar iets roept, zonder de achtergrond te kennen.
      Het ergste is: morgen zal; ze precies hetzelfde roepen als vandaag.
      Nooit zal ze één van mijn beweringen aanvallen, om nog te zwijgfen van 'op degelijke wijze weerleggen."
      Nou, dan weet je het zeker: Antje is op deze wereld om de wereld slechter te maken. Om de waarheid te ontkennen en de leugen te promoten.
      Ze wil niks weten van de waarheid.

      Delete
  28. ​ @Tim DBR Tim, waar kan ik de aanklacht tegen Ritter vinden?

    Verder: dit is een ad hominem. Heeft Ritter slechte analyses? Daar gaat het toch om?

    Ja, Mercouris denkt al een maand dat Bakhmut morgen valt. Maar dat zijn zaken die niet altijd goed te voorspellen zijn. Jij leest liever westerse media, die sinds april elke maand 5 keer melden dat Rusland geen raketten meer heeft. Is dat informatie die jou aanspreekt?

    Weebunion ken ik niet.

    Over Lira heb je ook een ad hominem: een zwaktebod van je.

    Er zijn nog enkele goede bronnen:

    Brian Berletic ( The New Atlas) ,
    Moon of Alabama,
    Douglas MacGregor,
    The Saker,
    SmoothieX12 ( Martyanov).

    Ja, ze zijn meestal nogal positief over de kansen van Rusland, maar hun loon en carriere wordt niet bevorderd door wat ze zeggen. In tegendeel: hun informatie levert hen persoonlijk alleen maar ellende en gevaar op, zoals ook bij Sonja van den Ende.

    Uit directe bron ( one handshake away) hoorde ik dat Hubert Smeets in 2014 had geklaagd: " " De NRC eiste van hem puur pro-Atlantische berichten , nooit meer een goed woord over Rusland."
    Op straffe van ontslag.
    Het staat in de statuten van de NRC, dus het moest: altijd pro Atlantic standpunt.

    Kan je nagaan hoe groot het bedrog is: Tegen hun lezers zeggen ze dat ze de perfecte nieuwsbron zijn voor gestudeerd Nederland.

    Omdat onze values heel erg tegen propaganda zijn en heel erg pro oprechtheid en persvrijheid is er natuurlijk niemand onder die gestudeerde bolletjes die vermoedt dat mijnheer Smeets propaganda verspreidt. Maar het is dus wel zo. Hij liegt, en hij wist het in elk geval in 2014. Nu zal in zijn hoofd de cognitieve dissonantie wel weggesleten zijn.

    ReplyDelete
  29. ​ @Tim DBR Ik zie dat U geen enkel probleem hebt met de enige echte barbaren in deze wereld: de Amerikanen. Die met de Neocons als controleurs van het State Department en van Biden ( en van alle MSM) de wereld nòg verder kapot schieten dan ze al deden.

    U wenst nu even niet het hele plaatje te zien.
    U wil een flinke oogklep die U doet geloven dat Putin een agressie-oorlog voert.

    Dat mag, natuurlijk, maar ongelijk heeft U wel. In uw hoofd zit geen correct wereldbeeld.

    Ik denk dat het een oude haat is tegen de communisten, die U parten speelt.
    Maar dat communisme had niks met de Russen te maken.
    Die commies kwamen uit het Westen. En ze veroverden Rusland.
    En 60 miljoen Russen werden door dat regime gedood.

    En de achterneefjes van deze gruwelijke moordenaars noemden zich eerst New York Intellectuals. Het waren Trotskisten . Later volgden ze Leo Strauss ( Leo zei: De regering mag het volk voorliegen en bedriegen") en noemden zich de Neoonservatieven.
    Irving Kristol en Norman Podhoretz en Richard Pipes waren belangrijke lieden in de jaren 80.

    Dus wat U zo haatte in de oude USSR, dat doet de VS nu. U loopt een beetje achter. Tijd om al uw oude overtuigingen weg te gooien en te gaan kijken: gebeurtenis voor gebeurtenis. Wie begon? Wie reageerde ?
    Dan komt U wellicht bij de waarheid uit.

    ReplyDelete
  30. ​ @Antje M Antje, als jouw argumenten worden weerlegd, dan stapje daar gewoon overheen. Het doet je niks.
    Je bent een Black Knight à la Monty Python.
    Je komt niet met tegen-argumenten.
    Je toont niet aan dat mijn bron niet deugt.
    Je beperkt je tot elke dag, elke week , elke maand weer hetzelfde te roepen.
    Alijd dezelfde niet onderbouwde leugens.

    Je doet precies wat in de Israelische handboeken ( Talk-back handboek) staat voorgeschreven.

    Je bent niet oprecht.
    Je voert geen echt debat.
    Je beschuldigt en beschuldigt.

    Je gebruikt alle leugens die dagelijks in de kranten staan.
    Of je ze gelooft weet ik niet.

    ReplyDelete

  31. Johan Vermeulen
    0 seconden geleden
    58:58 Op het eind zegt Wierd lelijke dingen over Rusland: dat Rusland een echt zieke sam,enleving is.
    Dat er tv uitzendingen zijn waar geroepen wordt: "Gooi een bom op Londen."

    Ja, vreslelijk hè Wierd: eerst brachten de City en de VS het communisme naar Rusland (60 miljoen dode Russen) , dan stuurden ze de Duiters er op af om hun beide opponenten ( Duitsland en Rusland) elkaar te laten verzwakken ( 26 miljoen dode Russen ) en nou willen ze een atoombom op de stoep van Moskou planten ( Boris reisde naar Ankara om de vrede te dwarsbomen, eind maart ! ) ..... dat is natuurlijk allemaal heel gewoon, he, Wierd.

    Maar als een gewone Rus zijn emoties niet de baas kan en roept: "Gooi een bom op Londen!" dan is 'de Rus' een primitieveling.

    Wat een vreemd, wat een uiterst 'weird' standpunt heb je toch, Wierd.

    ReplyDelete

  32. Carl Hell
    21 minuten geleden
    @Johan Vermeulen De context is dus, Hitler deed erge dingen maar anderen deden ergere dingen. Eigenlijk was hij dus veel beter dan al die anderen.
    Nee, maar goed. Het was maar een vraag hoor.
    Daar is toch niks verkeerds aan?
    Dus ik dank je heel vriendelijk voor je heldere uitleg.
    Wat Nazi Duitsland deed met het vermoorden van Joden, zigeuners, homo's, zwakzinnigen etc was volgens u een zwak aftreksel van wat het westen deed?
    Of bedoeld u alleen het vermoorden van de zwakzinnigen?
    Dat het vermoorden van zwakzinnigen door Nazi Duitsland minder erg was want zij hadden het niet bedacht.
    Begrijp ik het zo goed?
    Ik vraag het maar voordat je weer boos wordt.
    Maar weet je, dat u het vermoorden van zwakzinnigen door Nazi-Duitsland minder erg vindt, dat moet u toch helemaal zelf weten?
    Dat mag u vinden.
    Ik mag toch wel zeggen dat dit uw mening is als dat zo is?
    Ik maak u niet zwart, uw eigen meningen maken u zwart.

    =====================

    Johan Vermeulen
    1 seconde geleden
    @Carl Hell U wil er niet over ophouden , omdat we op een terrein komen waar U uw overwinning zeker acht.
    En wellicht is dat zo.
    De meeste mensen durven slechts binnen een bepaalde 'Overton Window' te denken.
    'Heilige huisjes' zijn heilig. Kritiek op joodse mensen: not done.
    Zoals vroeger de twijfel aan het bestaan van God de rillingen over de mensen-ruggen deed lopen. Ze schrokken als iemand van 'ongeloof' werd beticht. Nu gelooft er vrijwel niemand meer. 'God' is vervangen door 'de holocaust'. Niemand durt er zelfs maar vraagtekens bij te zetten.

    Oud minister Shulamit Aloni zei het heel duidelijk bij Amy Goodman:

    Zie Youtube: Amy Goodman interview with former Israeli minister Shulamit Aloni

    In een regel samengevat:
    " When people criticise Israel or jewish people we call them anti-semites.

    Hier de transcript: ( Enkele woorden heb ik gecorrigeerd.)



    0:06
    Amy Goodman:
    yours is a voice of criticism we don't
    0:09
    often hear in the united states.
    0:11
    often when there is
    0:15
    dissent expressed in the united states
    0:16
    against policies of the israeli
    0:18
    government um uh ... people here are called
    0:22
    anti-semitic ,
    what is your response to
    0:24
    that as an israeli jew ?

    Shulamit Aloni: well it's a trick
    0:27
    we always use it :
    0:29
    when from europe somebody is criticizing
    0:31
    israel then we bring up the holocaust.
    0:34
    when in this country ( USA) people are
    0:36
    criticizing israel then they are
    0:38
    anti-semitic. and the organization is
    0:40
    strong and has a lot of money
    0:43
    and the
    0:45
    the ties between
    0:47
    israel and the american
    0:49
    jewish establishment
    0:50
    are very strong and they are strong in
    0:53
    this country as you know.
    0:56
    they have power which
    0:58
    it's okay: they are talented people and
    1:01
    they have power money and media and
    1:03
    other things.

    1:05
    and their attitude is: israel my country
    1:08
    right or wrong .
    1:11
    and they are not ready to hear criticism
    1:14
    and it's very easy
    1:16
    to blame people who criticize certain
    1:19
    acts of the israeli government
    1:22
    as anti-semetics and to bring up the
    1:25
    holocaust and the suffering of the
    1:27
    jewish people and that's that justify
    1:30
    everything we do to the palestinians
    1:46
    you
    -------------------------------


    ReplyDelete
    Replies
    1. Vervolg:


      De minister heeft gelijk: de holocaust is het breekijzer waarmee deze samenzweerders de macht over Het Westen hebben kunnen nemen.

      Niemand heeft de moed om de Neocon-oorlogen te noemen voor wat ze echt zijn: een moordpartij van joodse mensen op moslims die te dicht bij Israel wonen.

      De moordenaars zijn gehuurd of zelf opgeleid door de neocons : ISIS is door toedoen van de Neocons gevormd. ( Richard perle. Het American-Turkish Council etc) En
      Nederlandse soldaten leenden zich voor hulp aan deze criminele oorlogen.

      Maar U had het eigenlijk over iets anders: eugenetica.
      Het doden van de ander die niet goed genoeg is, in de ogen van het superieure ras.

      Dan moet U toch eens wat meer in de Talmud lezen. De Gaon van Vilna heeft de sterke overtuiging dat de aarde echt alleen behoort aan zijn ras en zijn geloofsgenoten. Niet aan de goyim.
      De goyim mogen eigenlijk wel worden uitgemoord. Of misschien moet het eigenlijk wel, van hun god. Opdat op die manier de Wereld beter wordt: Tikkun Olam !

      En de nu populaire Yuval Hariri schrijft nu al dat er een tijd zal komen waarop het voor de minder begaafden op deze wereld allemaal te moeilijk zal worden.

      Voor hen is er dan eigenlijk geen plaats meer, zegt Hariri. En dat is een constatering die hij instemmend doet, niet afwijzend.

      Maar misschien moeten we ons eerst eens af gaan vragen hoeveel zwakzinnigen er nu eigenlijk zijn afgevoerd door Hitler. En was dit puur omdat ze 'overlast ' bezorgden, of was er ook een element van euthanasie in die maatregelen: een element van barmhartigheid. Dat zouden we moeten uitzoeken.

      Zoals je weet blijven Eskimo's achter om te sterven, als ze te oud en zwak zijn geworden om rond te trekken. Een mooier 'normen en waarden-pakket' konden de eskimo's zich niet permitteren. Het zou hen doen uitsterven als ze de oudjes jaren mee op sleeptouw zouden nemen.

      Nu vind bij ons het omgekeerde plaats: Als je ten dode bent opgeschreven moet je goed opletten, want voor je het weet plakt een of andere ambitieuze of geldbeluste specialist nog drie jaar vol van pijn en ellende aan jouw leven vast, zonder dat jij dat zou willen, als je het tevoren had geweten hoe moeilijk het zou zijn.
      Beide ingrepen ( euthanasie en gedwongen verder leven met pijn en zonder uitzicht) zijn volgens mij even boosaardig.
      Maar je kan dan nog denken dat de betrokken artsen niet beter weten, en het eigenlijk 'goed bedoelen'.

      Maar bij de Gaon van Vilna zie ik dat niet. En bij Yuval Hariri kan ik ook geen menslievendheid ontdekken.

      Zo , beste Carl. U kan weer tevreden zijn. Volop mogelijkheden om hier of daar een regeltje er uit te plukken en dat nog vele malen als een wapen tegen mij te gebruiken.

      U bent niet integer, dus U hebt er geen last van. Het doet U niks.

      En er is een goede kans dat de lezers ùw kant kiezen, omdat je vele jaren nodig hebt om dit soort zaken te durven denken. En die jaren hebben de meeste lezers niet aan dit onderwerp besteed. Ze zitten nog helemaal in het Anne Frank en BergenBelsen-gaskamers stadium.

      Tja, ik kan alleen maar zeggen: Als U niet zelf oplet, zult U het niet overleven.
      Maar de meesten blijven liever hangen in Plato's grot, aan het plafond, dan dat ze van mening veranderen. In de massa voelt men zich veilig.

      Delete
    2. [Dan moet U toch eens wat meer in de Talmud lezen.]
      Dat komt mooi uit: hier 2 links, waar de talmud -weliswaar in het Engels, is te lezen. link 1.
      link 2.
      Twee -forse- .pdf bestanden met een niet zo snelle server.

      Delete
    3. Je zit er weer bovenop, Wolf !

      Dank voor de links.

      Van lezen zal het uiteraard niet komen de eerste jaren ..

      Delete

  33. Antje M
    25 minuten geleden (bewerkt)
    @Johan Vermeulen nee Johan, dit overtuigt volstrekt niet. Ik pak er twee uit.
    In de eerste plaats het doelbewust bombarderen van burgerdoelen. Je wijst op raketaanvallen op infrastructuur en nutsvoorzieningen en vraagt begrip voor wat collatoral damage. Welnu: ook die nutsvoorzieningen zijn burgerdoelen, maar afgezien daarvan heeft het Russische leger in de afgelopen 10 maanden eigenlijk voortdurend raketten laten neerdalen op woonwijken. Op het internet ritselt het van de beelden van kapotgeschoten flats en huizen. Voortdurend loeien de sirenes en moet de bevolking weer de schuilkelders invluchten. Net zo verwerpelijk als de bombardementen van de geallieerden op Duitse steden in WO2, zijn deze beschietingen van Russische steden oorlogsmisdadig. Daarmee staat al vast dat Putin een oorlogsmisdadiger is. Het neerslaan van demonstraties: hoe kan je dit afdoen met een smoes over demonstreren in een verkeerde straat? Opnieuw: voortdurend zien we demonstranten die worden opgepakt. Afgelopen zomer nog de Oma van de Oppositie, op haar 77ste. Ik heb dit overigens uit de eerste hand: openlijk demonstreren in Rusland tegen deze schandelijke oorlog durft niemand: je verdwijnt direct (hardhandig) achter de tralies.
    Kortom: wanneer kan ik mijn Eur 500 komen afhalen in Ossendrecht?

    ======

    @Antje M Als Amerika weer een land uitschakelt middels 'Shock and Awe' dan ging men steevast weken lang alle infrastructuur vanuit de lucht bombarderen.

    Putin heeft dan nooit gedaan,
    Tot Kiev de Krim-brug bombardeerde. En steeds vaker militair materieel via het spoor ( electriciteit) naar het front werd gebracht. Kiev maakt hiermee het spoor en de electrische cenrales tot een legitiem oorlogsdoel.

    2) Volgens de VN ( in een verklaring van een week geleden) zijn er tot nu toe 6800 Oekraiense burgers gedood.
    6800 ! Daar hadden de Amerikanen maar een paar dagen voor nodig als ze weer ergens een land gingen molesteren. Maar uiteraard werd er nooit één woord over één dode burger in onze media gemeld. Je behoort tot het ras der schoften of je behoort er niet toe.

    3) Je moet de verslagen lezen over Churchill en Coventry en Dresden en firestorms.
    Er kan absoluut niet aan worden getwijfeld dat Churchill een veel groter crimineel was dan Hitler. Van Churchill weten we het zeker: hoe hij graan uit Bangalore weg liet halen om die lastige zwartjes eens even lekker dood te laten hongeren ( 2 miljoen mensen dood, meen ik). Hoe hij opzettelijk burger-doelen bombardeerde om zo de bevolking tegen Hitler op te zetten, Dat er op een nacht 100.000 mensen levend verbrandden... och.
    Van Hiterl weten we nog heel weinig zeker. Tot 1960 was er niemand die serieus over de gaskamers schreef. Churchill, Eisenhower en De Gaulle wijden er geen woord aan in hun 7000 pagina's over WO2. Elie Wiesel beweert veel onzinnige zaken ( babies werden in het vuur geworpen zo suggereert hij) maar nooit spreekt hij over gaskamers in zijn boek 'Nacht'. Etc Etc. We weten dus echt niet wat er daar gebeurd is. Daarom is elke studie of discussie ook streng verboten. Je gaat de gevanenis in, in enkele landen, als je onderzoek publiceert ! Nou, meer verdacht kun je het niet maken, volgens mij.
    Van Churchill weten we het wèl zeker. Maar hij is onze grote held.
    Dus wij zijn zelf barbaren: want onze grote held is een barbaars persoon !


    ReplyDelete
    Replies
    1. VERVOLG:

      Wij, het westen , heeft beloofd dat de NATO alleen maar verdedigend is. Maar die grove leugen kan de Nato alleen blijven herhalen omdat wij dom en lui zijn. En onze media misdadig. Want de Nato is wel degelijk een agressie-leger: in Yugoslavie, Libie, Irak Afghanistan. En nu ion oekraine. Oekraine wilde vrede sluiten eind maart, en wat zegt de Nato: doorvechten, tot de laatste Oekraiener.

      Door en door slecht volk.
      En de burgers in onze landen zijn ook slecht volk, want als er mensen sterven, en het wordt uit jouw naam gedaan ( democratie) dan ben je mee verantwoordelijk.
      Het is niet anders.

      4) Antje schrijft: "Daarmee staat al vast dat Putin een oorlogsmisdadiger is."
      Je bent pas een oorlogsmisdadiger als je een oorlogshandeling pleegt waarbij disproportioneel veel burgers om het leven komen.Dat is de definitie van oorlogsmisdadiger.

      Als een land in oorlog is, mag het een aanval plegen op een verschanste legergroep.
      Wanneer bij die aanval 3 burgers dreigen te worden gedood,. iis de aanval legitiem.
      Maar als daarbij 300 burgers dreigen te worden gedodo, danis die aanval een oorlogsmisdaad.
      Ook de importantie van de battle ( de aanval) wordt mee gewogen.

      Niemand heeft ooit zo'n voorzichtige oorlog gevoerd als Putin op dit moment.
      Hij moet schipperen tussen de hardliners in zijn land die hem het liefst vervangen door een nieuwe Kaganovich (de joodse commissar die er trots op was dat hij 20 miljoen Russen had gedood: lees "The Wolf of the Kremlin".) en anderzijds de westerse media die over elke dode burger een krant vol willen schrijven, waardoor de westerse steun aan Oekraine steeds groter wordt, en dus de oorlog langer en het aantal doden groter wordt.

      De Oma van de oppositie.
      Moest ze ook drie jaar de gevangenis in , net als de 84 jarige non Megan Rice, omdat ze op eenmilitaire basis had geprotesteerd tegen kernwapens?
      Of is ze gewoon opgepakt en na een uur weer vrij gelaten?

      Ik denk dat alleen in het land van de Barbaren vredesactivisten van 84 jaar voor 3 jaar de bak in gaan. Niet inhet Rusland van Putin, vermoed ik.

      Zoekterm: Sister Megan Rice, 84, Sentenced to 35 Months in Prison for Nuclear Plant Breach

      Eindoordeel: gezakt.

      Delete
  34. Ik ben echt een groot fan van Harry !

    Koetjeboe enMaud !

    https://www.youtube.com/watch?v=slA8tv4n_2Q

    ReplyDelete
  35. Gietelink. Mijn reactie op ajaxajax2
    ===
    U schrijft: Met heel zijn "speciale operatie" heeft ie bereikt dat deze etnische russen dagelijks worden gebombardeerd en alles kwijt zijn. Van dat beschermen is helemaal niks terecht gekomen.

    Hier zijn meer antwoorden mogelijk.
    Ik kies er een uit:

    1) De Oekraieners, hebben Zelensky gekozen in 2019 omdat hij Vrede beloofde te brengen.
    Het Oekraiense volk wil dus vrede.
    Europa kan niet zonder Russische energie.
    Amerika had steeds verklaard: We zullen ons er niet mee gaan bemoeien.

    2) Maar de realiteit was: De Nato kwam steeds dichterbij. Zelensky werd zwaar bewapend, Een aanval op Donbass en Krim werd aangekondigd door Zelensky. De 26 bio-wapen laboratoria waren bekend in Moskou. De Aegis raketten in Roemenie en Polen waren bekend, Aegis in Oekraiene zou volgen. Zelensky zei dat hij een kernbom ging maken.

    Uit punt 1 en punt 2 concludeerde Putin:
    We vragen voor de laatste keer om de zaken die ons toegezegd zijn:
    = MInks 2 uitvoeren ( einde van moord op Donbass)
    = Nato nooit in Oekraine laten komen.

    En we zetten er extra kracht er achter door er een ultimatim van te maken:
    "Als U ons onze veiligheid niet wil geven en de etnische Russen blijft doden, dan zullen we militair ingrijpen."

    Wij lachten Putin uit.
    Putin viel op 24 februari de Oekraine binnen.

    Had hij dat niet gedaan, dan had Zelensky mogelijk zelf aangevallen: eerst de Donbass en dan de Krim. Daar leek het echt naar toe te gaan. Kolonel Jacques Baud zegt: op 16 februari begon Oekraine zelf met de oorlog: ze gooiden 1500 granaten per dag op de Oekraiene.

    ==
    U schrijft: Met heel zijn "speciale operatie" heeft ie bereikt dat deze etnische russen dagelijks worden gebombardeerd en alles kwijt zijn. Van dat beschermen is helemaal niks terecht gekomen.

    Laat ons vaststellen dat :
    1) Putin niet anders kon dan wat hij deed.
    2) De Oekraieners zo bang waren voor de Azov mishandelingen en liquidaties, dat ze Putin niet durfden helpen.
    3) EU politici hun eigen job belangrijker vonden dan de neergang vanEuropa en de menselijke catastrofe die daaruit voort zal komen.
    4) De VS tòch dodelijke wapens stuurt en mee gaat doen in de strijd.
    5) De VS bij monde van Boris Johnson een vredesverdrag in Ankara, eind maart, verbood.

    Dat de Donbass burgers nu zo te lijden hebben kun je dus niet op het conto van Putin schuiven. Dat is duidelijk ònze Westerse schuld. Putin deed het juiste. Wij deden niet wat we hadden gezegd te gaan doen. Europa was zelfs bereid tot economische zelfmoord.

    ReplyDelete

  36. Johan Vermeulen
    0 seconden geleden
    U schrijft: “” Met heel zijn "speciale operatie" heeft ie bereikt dat deze etnische russen dagelijks worden gebombardeerd en alles kwijt zijn. Van dat beschermen is helemaal niks terecht gekomen.””

    >>> Hier een tweede antwoord van mij. <<<

    Als een land dreigt te worden uitgeschakeld door een vijand, dan moet de leider van dat land dit voorkomen. Dat hoort bij het leiderschap.

    In 2022 was het helemaal duidelijk dat de VS al heel dicht bij haar doel was om Rusland schaakmat te zetten: kernraketten op korte afstand van Moskou.

    Amerika was de drijfveer achter de continue moord op etnische Russen.

    Het doel hiervan was om Putin tot een aanval uit te lokken.
    En als Putin dat niet zou doen, zou Kiev de Donbass misschien wel aanvallen.
    Wat er ook zou gebeuren: de Aegis kernkoppen zouden in Oekraine komen. De 26 bio-labs in Oekraine deden proeven op etnische Russen en volgens hun eigen PNAC Report was dat wat de VS wilde: biologische wapens waar hun tegenstanders extra gevoelig voor waren.

    Putin probeerde op 16 december de zaak voor het laatst vreedzaam te regelen:
    zijn ultimatum vroeg niets meer dan de dingen die het Westen had beloofd:
    Nato not one inch east. En:
    rust en veiligheid in de Donbass ( Minsk 2)

    Het Westen lachte dit ultimatuim weg.
    En begon op 16 februari met het drastisch opvoeren van de bommen op Donbass: nu al 1400 bommen per dag, door Kiev afgevuurd. Een onhoudbare situatie en mogelijk ter voorbereiding van een aanval door de 70.000 Kiev soldaten die aan de grens lagen ingegraven.


    In zo’n geval is aanval de beste verdediging. Of, zoals Sun Tzu het zei en Putin hem wel eens citeerde: “Als je weet dat een aanval door een vijand onvermijdelijk is, begin dan zelf als eerste.”
    Dat deed Putin.
    Dat leverde voor hem militair voordelen op, maar de VS wreef in de handen:
    “Nu konden ze de hele wereld wijsmaken dat Putin de agressor was. Dat hij het oude grote Rusland wilde herstellen. Westerse kranten plaatsen vrijwel uitsluitend nog leugens ( over Corona, oversterfte en geopolitiek om maar wat te noemen) dus dat was simpel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. VERVOLG


      In mijn eerste reactie (hierboven) zien we op basis van welke gegevens Putin zijn besluit nam vlak voor 24 februari.

      Dat de Azov allerlei pro-Russische ambtenaren en burgers zonder pardon zou liquideren, wist hij niet tevoren.
      Dat Europa volledig van standpunt zou veranderen en economisch zelfmoord zou plegen: wie had dat kunnen vermoeden ?
      Dat de VS een vrede tussen Zelensky en Moskou in Ankara zou verbieden : wie kan dat voorzien? Dat de VS steeds groter wapens zou gaan sturen terwijl ze eerst volhield niks te sturen : daar kon Putin op 24 februari niet óók nog rekening mee houden.

      Putin wist op 24 februari alleen maar: ze willen en moeten Rusland kapot maken, precies zoals ze in hun Wolfowitz Doctrine van 1992 schreven en in hun PNAC Report schreven. Wij zullen ons dus moeten verdedigen. Aanval is de beste verdediging.



      Door de keuzes van het Westen ... ( We sturen wapens en nog eens wapens en blokkeren het sluiten van vrede... we vechten door tot de laatste Oekraiener. We hebben een acteur die dat perfect verkoopt aan de westerse schapen. What could go wrong? )
      ... is er nu veel schade gedaan in de Donbass. Maar dat kon Putin niet van tevoren weten. Dat kun je niet op zijn conto schrijven. En als iemand weet wat Putin wèl had moeten doen: ik hoor het graag.

      Er was maar één alternatief: dat Putin zijn land langzaam maar zeker slaaf van de VS liet worden.
      Pas dàn zou Putin een waardeloos leider zijn.
      Zoals wij in Europa heel veel waardeloze leiders hebben: mensen die ons zonder energie zetten.

      Onze leiders die nog steeds de misleidende leugens van de Grote Barbaar geloven: "Wij moeten landen verwoesten om de Democratie daar te brengen ! ( Irak, Libie, Syrie "

      Of in dit geval : "Wij moeten Oekraine steunen, want dat moet vrij zijn om de Nato op zijn grondgebied toe te laten ! " ( Maar Cuba is niet vrij. En Mexico en Canada ook niet. Trouwens : heel Zuid Amerika is van òns, want dat hebben we in de Monroe Doctrine 200 jaar geleden zelf al besloten! Geen van die landen mag ooit Chinese of Russiche wapens plaatsen ! "

      Delete
  37. Whitney Webb wijst er op dat de hele Epstein zaak in feite in de doofpot is gegaan.
    Epstein dood wellicht. Ghislaine Maxwell in een luxe gevangenis. En over de Grote Jongens en de ware betekenis en functie van de sex-chjantage wordtt met geen woord meer gesproken in de media.

    Ze verwacht dat met FTX / Sam Bankman Fried hetzelfde zal gebeuren: een of twee daders gaan de gevangenis is en de zaak verdwijnt uit de puibliciteit.

    Zoekterm: Deep State mafia JUST snuffed out a major Epstein connection | Redacted with Clayton

    Min 10 tot 15

    ReplyDelete
  38. Een soort inleiding op Andrew Tate.

    https://www.youtube.com/watch?v=0mOTmUTt8z4

    Kickboxer, vrouwenhater ( beweert de Leugenpers) , handige bedrieger, grote mond, criticus van de Matrix ( de Elite).
    Opgepakt in zijn woon-land Roemenie.

    ReplyDelete