Friday, January 27, 2023

1367 Vragen aan Boekestijn en De Wijk. 43 tweets aan BNR.

Op zaterdag 28 januari is het gesprek uitgezonden:  duurt 45 min.

Link:  https://www.bnr.nl/podcast/boekestijn-en-de-wijk/10502469/het-spel-van-afschrikking-en-escalatie

De twee vragen die ik groen markeerde zijn besproken  in depodcast. 


Afschrikking en escalatie: hoe Rusland en het Westen elkaars grenzen aftasten. Daarover spreken en met hoogleraar Oorlogsstudies Frans Osinga . Vragen stellen kan hier!



Kan het zijn dat Philip Zellikow het pre-emptive strike principe invoerde in 2002, en dat de VS als eerste aanviel omdat er imminent gevaar was, een gevaar dat uit de duim was gezogen van de Neocons?

 

Klopt het dat in 1993 de Wolfowitz Doctrine uitlekte: Het plan om elk land dat in zijn regio een beetje belangrijk zou worden, al in een vroeg stadium de nek om te draaien? EN dat Tusland expliciet genoemd werd ?

 

Is het juist dat in dat PNAC Plan wordt beschreven hoe de Neocons vele oorlogen willen voeren, en dat ze het publiek wel mee krijgen als de VS zelf eerst zou worden aangevallen? ( A new Pearl Harbor, pagina 67 van 98)

 

Klopt het dat de Neocons in 2000 een geheim rapport schreven , bekend onder de naam van de Denktank, en dat die denktank heette: "Het Project voor een Nieuwe Amerikaanse Eeuw". Het PNAC report?

 

 

Is het juist dat Zbigniew Brzezinsky in 1997 beschreef (in The Grand Chessboard) dat het cruciaal was om de Oekraine los te trekken van de Russische federatie, zodat de RF verzwakt zou achterblijven?

 

Is het correct dat die Neocons in 1997 aan Netanyahu hun advies aan boden : 'A Clean Break. A new strategy for building the realm' waarin ze zeiden: stop met vredesplannen. De beuk er in. Gebruik geweld... ?

 

Is het waar dat een groepje oud Trotskisten veel geld schonken aan conservatieve Denktanks en daarna hun eigen mannetjes aan de leiding konden plaatsen en zo de Conservatieven in Neocons veranderden?

 

Kan het zijn dat Amerika de oorlog uitlokte? Wat moest Putin dan doen , volgens Sun Tzu? "Als de oorlog onvermijdelijk is, val dan zelf als eerste aan.

Is het juist wat oud CIA baas Robert Gates in zijn autobiografie schreef: "Dick Cheney zei in 1992 dat de Russische Federatie zelf ook nog verder uiteen moest worden getrokken." ?

 

Is het juist dat op pagina 78 van het PNAC Report staat dat de Neocons wel belang hechten aan "advanced forms of biological warfare that can “target” specific genotypes may transform biological warfare from the realm of terror to a politically useful tool." ?

 

 

Is het juist dat de kleuren revolutie in 2004 een Amerikaanse onderneming was volgens recept van Gene Sharp? Zoals ze ook Otpor in Yugoslavie hadden gebruikt voor regime change..?

 




Klopt het dat de VS in 52 landen geprobeerd heeft de regering te verdrijven ? En dat dezeillegale en totaal ondemocratische Regime Change ook in 32 landen is gelukt?

 

Is het waar dat wij wel door de Amerikanen ( en hun allies) zijn bevrijd, maar dat de Russen 8 van elke 10 duitse soldaten hebben uitgeschakeld? Zijn we misschien bevrijd door Rusland en tegelijk veroverd door de VS ?

 

Is het correct dat Anmerika 247 jaar bestaat en dat ze in slechts 20 jaar hadden waarin ze geen enkele oorlog voerden?

 

Amerika is nooit door een ander land aangevallen, en wordt omring door twee zwakke vazallen en heel erg veel vissen. Waarom heet hun ministerie DoD ? Defense, tegen wie?

 

Als Amerika het morele voorbeeld is voor de rest van de wereld, waarom begint ze dan de ene oorlog na de andere? Waarom heeft ze in 22 jaar tijd weer 100 miljoen moslims van hun vertrouwde leven beroofd?

 

Waarom zijn in november 2013 maar liefst 3 TV stations opgericht in Oekraine? Voelde men dat de Maidan er aan kwam? Waarom heeft Nederland geld geschonken aan Hromadske TV ? Bohdan Butkevych zei op Hromadske TV: "We moeten 1,5 miljoen Donbassers doden". Is Nederland akkoord?

Jeffrey Sachs hielp Polen etc. bij de overgang naar marktkapitalisme. IMF , VS, Wereldbank. Ze hielpen allemaal. Jeffrey Sachs hielp Rusland bij de overgang naar marktkapitalisme. IMF, VS, Wereldbank. Niemand wilde helpen. Nu begrijpt Sachs het pas: Rusland moet kapot.

 

Europa wilde met Oekraine samenwerken. Maar de transitie zou hun fabrieken onbruikbaar maken. Schade 160 miljard $. Yanukovich vroeg 160 miljard ter compensatie. EU bood 1 miljard. De rising expectations stortten in elkaar. Dat veroorzaakte de Maidan. Was dit het Neocon plan ?

 

In dec. 2013 zei Victoria Nuland in een speech dat haar land al 5 miljard had besteed om Oekraiene Democratisch te maken. Jeffrey Sachs, Pieter Waterdrinker en Marie Therese ter Haar waren vaak in Kiev: "Het wemelde van de Mossad en CIA en Amerikaanse figuren". Dìe democratie ?

In januari wordt een gesprek tussen Viktoria Nuland en hun ambassadeur Pyat onderschept en op youtube gezet. Deze Amerikanen bespreken wie wel in de nieuwe regering ( na de coup) zal komen en wie niet. Yats? ja. Klitch ? Nee. Tyagnybok ? Nee. Inmenging of democratie brengen?

 

 

Rond 20 februari wordt de Maidan opgelost: Merkel, Hollande, Yanukovich en Lavrov zijn het eens: Er komen versnelde verkiezingen, Yanukovich doet niet mee. Politie weg bij de Maidan. Twee 'rebellen' komen direct in de regering. Dus, probleem opgelost?

 

Op 21 feb. 2014 schieten sluipschutters op zowel Berkut als op demonstranten. Een klassieke manier om beide partijen extra woedend te maken en een opstand te verzekeren. Parlementsleden worden vermoord. Yanukovich vlucht. Hoe konden Nuland en Pyat weten dat er 'n coup zou komen?

Het is klassiek dat de Neocon kandidaat belooft wat de kiezer wenst, en daarna doet wat de Neocons wensen. Bush 2, Obama, Biden, Zelensky. Zelensky beloofde vrede, maar werd op camera bedreigd door Azov en dat was zijn alibi om de Donbass oorlog voort te zetten. Gepland ?

 

Vanaf 2015 tot 2022 werd hard gewerkt aan een leger en aan huurlingen en aan loopgraven rondom Donbass. 70.000 soldaten lagen klaar in februari 2022. Zelensky riep dat hij de Krim ging veroveren. Kiev voerde de aanvallen op: van 40 per dag naar 1400. Is dit imminent gevaar ?

 

De VS heeft alle vredes-verzekeringen weggehaald: Het ABM verdrag werd in 2002 opgezegd en in 2018 het INF verdrag. Is dat een teken dat Amerika agressie in de zin heeft, of dat Rusland agressie van zin is ?

 

Amerika heeft Aegis 'afweer' raketten in Roemenie opgesteld en wellicht ook in Polen. Als de VS ze ook in Oost Oekraine kan plaatsen is Moskou nauwelijks nog te verdedigen. Afweer = Aanval in handomdraai. Bedreigender dan raketten op Cuba. Putin voelt zich uiteraard bedreigd.

 

Senator Rubio vroeg aan Victoria Nuland of het waar was dat de VS biolabs in Oekaine had staan. Ja, zei Nuland. We weten dat ze ook adverteerden voor etnisch Russische proefpersonen. Zie pagina 78 van het PNAC Report: bioweapons that can “target” specific genotypes.We like it.

 

Toen duitsland wilde ‘herenigen’ was Ruslands bufferzone ( tegen Napoleon, Duitsland 1917, Duitsland 1941) nog in tact. Was een idee van Churchill, november 1944, Teheran.   

 

Toen duitsland wilde ‘herenigen’ was Ruslands bufferzone (Napoleon, Duitsland 1917, Duitsland 1941) in tact. Een idee van Churchill, Teheran, nov. 1944. Zonder Rusland kon men Hiter niet verslaan. 1992: "Als je die bufferzone verlaat: Nato geen inch naar het Oosten.Beloofd"

 

Putin zei in 2005 dat het einde van de USSR een catastrofe was. Hij zegt waarom: Bedrijven failliet. Werkeloosheid. Geen uitkeringen. Maffia de baas. Man leeft 8 jaar korter. Ergst van al: Etnische Russen zijn vogelvrij in de afgescheiden landen. Putin belooft hen te beschermen

 

Putin zei in 2005 dat het einde van de USSR een catastrofe was. John Bolton: "Dus hij wil de verloren gebieden weer heroveren. Hij was al agressief tegen Georgie en tegen Tsjetsjenie en in de Donbass. Dat bewijst zijn agressie. EU onderzoek: Putin niet agressor in Georgie.

 

Onze Media beloven objectiviteit. Hoor en wederhoor. Maar over de 6800 burgerdoden in de Donbass ( 2015-2022) hadden ze niks verteld. Nu is er 11 maanden oorlog en volgens de VN zijn er nu 7000 burgerdoden gevallen in Oekraiene. Dat konden we 7000 keer lezen. MSM-bedriegers ?

 

Toen Kiev in verloren positie stond in een cauldron, kwam Minsk2. Genereus van Putin. Kiev zou Donbass niet meer aanvallen en verregaand zelfbestuur regelen. Putin weigerde Donbass op te nemen in Rusland. Later bleek: Merkel, Poroshenko en Hollande hadden gelogen. Leugenaars?

 

In maart 2021 zegt Zelensky in München: We gaan de Krim heroveren. Op 16 januari 2022 zegt Zelensky: We gaan zelf kernwapens maken. Op 16 feb.'22 gaat het aantal attacks op de Donbass sterk omhoog: van 40 naar 1400 per dag. Zegt het OVSE. Sun Tzu : 'aanval is beste verdediging'.

 

Westerse pundits verkopen de oorlog als 'unprovoked war started by Putin'. Maar de Neocons 'provoked this war' om Rusland te heroveren. Als het Westen had gedaan wat het beloofde: - Minsk 2 uitvoeren - Nato not one inch east, dan was er helemaal geen oorlog geweest.

 

De Neocons haten elk land waar ze uit gegooid zijn: Duitsland, Oekraine en Rusland. Ze fantaseren over een wereld met minder mensen. Ze geloven in 'first strike capability'. Putin heeft gezegd: Als ik met kernwapens word aangevallen, sla ik terug, met kernwapenas. Dus 1+1=2.

 

“Mevrouw Baerbock. U heeft ons land zonder betaalbare energie gezet. Onze bedrijven gingen naar China en de VS. Europa is geen armoede gewend en nu is er overal burgeroorlog:  geen eten,  geen opvang. Het Hof acht U schuldig en veroordelt U ter dood.”  

 

“Mevrouw Baerbock. U heeft ons land zonder energie gezet. Onnodig! Bedrijven vertrokken. Armoede kwam. Honger. Verwende burgers reageerden het op elkaar af: Chaos. Burgeroorlog, geen politie. Het Hof acht U schuldig en veroordelt U ter dood.” Een mogelijk scenario? Terecht?

 

"Beste journalist. U herhaalde leugens, verifieerde niks. Zonder uw bedrog was deze oorlog onmogelijk. Uw beroepscode heeft U met voeten getreden. Het gevolg is een gruwelijk lot van 500 miljoen mensen. Het Hof acht U schuldig aan opruiing en veroordeelt U ter dood". Terecht ?


Amerika geeft ruim 100 miljard $ in de vorm van lend-lease. De Oekraine moet dus terug betalen.Hoeveel decennia gaat dat duren? Gaan alle waardevolle assets voor een appel en een ei naar "de vrienden van Wall Street"? Is deze oorlog al geslaagd voor het MIC en Wall street?

 

Prof. Robert Sakwa uit Engeland zegt dat Putin in 2000 twee maal onderhandelingen voerde om bij de Navo aan te kunnen sluiten. Maar zodra de VS er achter kwam sprak ze een veto uit. Is de VS nu wèl bang voor Rusland of niet? Zo ja: direct Nato lid maken. Of toch 'Wolfowitz' ?

 

Bush1 en Scowcroft schreven in 1998 hun verslag: 'A world Transformed'. Ze waren trots dat ze Gorbachov helemaal dol hadden geluld met vergezichten over een nieuwe OVSE van Vancouver tot Wladiwostok. Nato zou wel verdwijnen. Trots dat ze Gorbi bedrogen hadden! Nato goes East!


                                ======================


Hier de vragen van andere twitteraars: 

 

 

Arno Leblanc

 

Die wapens die het Westen nu leveren, komen die weer terug? Dus zijn geleend of gegeven?

 

 

M.

 

@HulshofMenno

 

Stel nu dat Poetin en Xi dit allemaal zodanig uitgedokterd hebben dat Rus ons militair gezien uithongerd door de vele leveringen die we doen zodat Xi daaropvolgend dingen kan doen in de contreien van Azië. Wat kunnen wij er dan nog tegenover zetten?

 

 

Dirk Kwakkel

 

@DirkKwakkel

 

Het Westen levert steeds een extra kwaliteit aan wapens nadat de Oekraieners het water tot aan de lippen staat. Eerst moet er veel blauwgeel bloed vloeien en dan pas komt het westen met HIMARS, Westerse IFV's en MBT's. >

 

 

 

R Buitenhuis

 

@R_Buitenhuis1

 

Is de terughoudendheid van Amerika wbt levering F16s wel gegrond? Waarom zou Oekraïne aanvallen uitvoeren op Russisch grondgebied als ze daardoor Westerse steun kunnen schaden? (Bolgorod is al meermaals getroffen) Immers lijkt de VS te draaien wbt toekomstige aanvallen op de Krim

 

 

Wart Fransen

 

@wartsky

 

Uitgaande van het feit dat Rusland simpelweg niet de capaciteit heeft om een tweede offensief richting europa te starten, dan kunnen wij (Europa) toch eigenlijk zonder groot risico al ons materiaal aan Oekraïne doneren? Er zijn geen andere mogelijke vijanden in de buurt, toch?

 

 

Laurens Witter

 

@gigaseal

 op min 38 ongeveer:

Wat is de rol van Belarus? Wordt een aanval van Belarus gezien als een aanval vanuit Rusland? Bijvoorbeeld Belarus die transport van tanks aanvalt net over de grens met Polen, slaat NAVO dan terug? Schiet Rusland dan te hulp?

 

 

JustJust

 

@jhasselaar

 

Rob, wat was de laatste succesvolle agressieoorlog? Waar is blijvend en succesvol gebied veroverd na een conflict tussen twee landen. Na wo2 en de post-koloniale oorlogen is het lijstje uiterst kort. De geschiedenis lijkt in het voordeel van Oekraïne.

 

 

Leo van Oudenaarden

 

@Oudenal

 

Een mobilisatie van 500000 man, waar over gesproken wordt, moet een grote wissel trekken op de economie van Rusland, hoe lang kan Putin dat volhouden. Zelfs wanneer hij een flink deel van oekraine bezet kan houden zullen deze troepen lang nodig zijn als bezettingsmacht lijkt me

 

 

Jan Paul Hof

 

@JanPaulHof

 Op min 28 ongever:

Als docent in Assen weet ik dat je voor het klassenmanagement altijd een escalatie-ladder moet hebben, die je op dreigende toon opsomt als er iemand de lesorde verstoort. Een escalatie-routekaart dus! Bestaat er zoiets voor klasseclown Poetin?   


Thomas Dijker

 

@tdijker

 

Gezien de mate waarin we eigen militaire middelen doneren: 1.) in hoeverre neemt ons defensief vermogen af (en is het relevant dat er wel weer wat meer VS-militairen in Europa zijn)? 2.) met alle inzet van Rusland in Oekraïne: wat zou Rusland direct tegen ons kunnen inzetten?

 

 

Cecile Wellen

 

@cecilewellen

 

Vandaag noemde Rob alleen de F-16’s of NAVO-grondtroepen als uitbreiding vd steun vh Westen. Maar ATACMS dan? Met langere afstand kan bv de Krim ook bereikt worden.

 

 

 


167 comments:

  1. Allemaal pijnlijke, zéér pijnlijke vragen aan deze oorlogshitsers.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank je Wolf.
      Ik heb ze zojuist beluisterd: op BNR .
      Ze spreken nu bijna elke dag 10 of 20 minuten over Oekraiene.

      Maar morgen het echte Bolkestein en De Wijk,. Van 11 tot 11.30 uur.

      Ben benieuwd of er een half woord over deze tweets word gezegd.


      https://twitter.com/BNRdewereld/status/1618620263536680963

      Delete
    2. [Allemaal pijnlijke, zéér pijnlijke vragen aan deze oorlogshitsers.]

      Sommige vragen zijn erg goed ja maar er zitten ook een paar heel domme reacties tussen, zoals deze:

      [Uitgaande van het feit dat Rusland simpelweg niet de capaciteit heeft om een tweede offensief richting europa te starten, dan kunnen wij (Europa) toch eigenlijk zonder groot risico al ons materiaal aan Oekraïne doneren? Er zijn geen andere mogelijke vijanden in de buurt, toch?]

      Die heeft écht niet op zitten letten!

      Delete
    3. @JV, ik neem aan dat de eerste serie vragen van jou zijn maar waar heb je die gesteld? En onder welke twitternaam?

      Delete
    4. Ja, de eerste reeks was van mijzelf.
      En dan een stukl of 10 van andere mensen.

      Mijn twitter naam is: @JanVerheul2

      Ik moest het nu weer opzoeken.
      Mijn computer weet het ( opgelagen)

      Ik gebruik het nooit.
      Laatse keer in april vorig jaar: om te reageren op Pleijter , die kritek had op mijn krante interview.

      Maar ik krijg op de telefoon wel vaak de tweets van De Wijk binnen, en dqan kijkl ik even.

      Nu zag ik dat hij zei: Stel Uw Vraag.

      Nou, dat heb ik dus gedaan !

      Ik was er wel 4 uur mee bezig.

      Nu hoop ik wel dat dit ergens zichtbaar blijft staan, zodat ze het toch genant vinden.
      Ik denk niet dat De Wijk en Boekestein er op gaan reageren, maar ik ga morgen wel luisteren om 11 uur.

      Zag je dat ik Baerbock en 'De Journalist' al voor het Hof daag, en wellicht ter dood veroordeel....

      Zou hen dat wakker schudden?
      Niks kan het wakker schuidden, denk ik.

      Delete
    5. Ik heb ze gevonden :-), ze stonden een beetje verstopt maar ze staan er nog.

      Delete
    6. [Zag je dat ik Baerbock en 'De Journalist' al voor het Hof daag, en wellicht ter dood veroordeel....]
      Jazeker, het was alleen nóg beter geweest, als je de Code van Bordeaux erbij had genoemd. Dan zien ze, dat je 'op de hoogte' bent.

      Die leraar uit Assen maakt wel een heel ongelukkige vergelijking: Landen zijn geen kleuterklasje. Maar hij maakte alleen van de gelegenheid gebruik, om V.V. Poetin uit te schelden, wat zijn eigen niveau -voor zover daar sprake van is- een heel eind naar beneden haalt. Volgens mij is het ook een jood: die hebben vaak dubbele namen.

      Delete
    7. Volgens mij zijn nu al mijn tweets weg gehaald.

      Delete
    8. Net even gekeken maar ze staan er allemaal nog, je moet even op 'meer antwoorden weergeven' klikken (onderaan de pagina).

      Delete
    9. Dank je wel Sofia.
      Dat vind ik fijn.
      Ik wil iets meer gaan 'vechten' met twitter, zodat ik het programa beter begrijp.

      Soms kan het wel eens handig zijn.

      Delete
    10. Even ter verduidelijking: twitter werkt wat verwijderen tweets betreft anders dan YT en een blog. Om tweets verwijderd te krijgen, moet gerapporteerd worden naar twittersupport. Dat gebeurt (of in ieder geval gebeurde, ik weet niet hoe het nu gaat nu Musk de boel heeft overgenomen) wel vrij gemakkelijk, zeker als iemand tegen het officiële narratief in gaat (of in ging). Als ik het goed begrepen heb, krijg je eerst het verzoek de betreffende tweets zelf weg te halen, doe je dat niet dan volgt een soort 'straf' (je kunt dan een tijd geen tweets meer plaatsen), komen er meer klachten dan schorten ze je hele account op. Dus zolang je geen bericht hebt gehad en je nog steeds toegang tot je account hebt, staan de tweets er ook nog.

      Delete
  2. Hier een stuk gevonden, met mogelijk de werkelijke reden voor de SMO/oorlog: terugwinnen van Khazaria. Even naar beneden scrollen tot aan "REVENGE 3". Daarboven is ook interessant, hoor.

    ReplyDelete
  3. 4-Delige serie over AF gevonden: Deel 1.
    Delen 2 t/m 4, waarbij je eerst lid van de club moet worden. Heb ik niet gedaan, dus het zal een verrassing zijn.😎
    Als je ze alle 4 hebt gezien, heb je ook het boek van RFK gelezen... Gratis te zien TOT 01-02-2023.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dat gaat me te veel tijd kosten, Wolf.
      Maar wel goed dat je het meld.

      Misschien een keer in een lange autorit.

      Delete
  4. Het is wel verrekte koud in sommige delen van de RF. Alleen -100°C op de Zuidpool lijkt mij overdreven. De laagst gemeten temperatuur aldaar was -88°C. Lijkt mij koud genoeg.😎

    ReplyDelete
  5. Als de oorlog tussen de RF en het SLI werkelijk uitbreekt, is The Saker het eerste slachtoffer, het blog stopt er dan mee, althans, dat begrijp ik er uit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indrukwekkend!

      Maar wel realistisch wegens meerdere redenen:
      -gezondheid, familie, risico's , en : wat is d ekans dat je alsnòch succes gaat krijgen.

      Zelf ga ik wel door. Mijn risico's zijn veel lager, ook omdat ik natuurlijk niks voor stel in vergelijk met de Saker.
      En geen familiale afwegingen. En ik zie het als een plicht die je niet zomaar kan verontachtzamen.

      Delete
    2. Hij heeft dat een paar jaar geleden al aangegeven. Hij loopt het risico het land uit gezet te worden.

      [In the past I have indicated several times that should it come to a direct war between the USA and Russia I would shut down the blog because being a guest in the USA (I only have a “Green Card”) while my country of ethnic origin is at war with the USA puts me in an impossible position. Again, while I have lived a total of 26 years in the USA, and all my family has US passports by birth, I never requested a US passport (my only citizenship is Swiss) and that is why I think of myself as a guest of the USA. This places both moral and legal obligations upon me which I cannot and will not ignore.]

      Hier geeft hij trouwens duidelijk aan dat etniciteit een rol speelt bij iemands identiteit, dat het hebben van een paspoort en het geboren zijn in een bepaald land (in zijn geval Zwitserland) niet automatisch betekent dat je ook werkelijk verbonden bent met dat betreffende land. Dit gegeven (etniciteit) sijpelt duidelijk door in veel van de artikelen die daar geplaatst worden. Er wordt (indirect) heel veel geklaagd over de 'zich superieur voelende West-Europeanen' (waar The Saker zelf op basis van geboorteplaats en paspoort ook toe behoort) ten opzichte van die 'minderwaardige Slavische volken'. Zij baseren dat op de acties van de elite van de betreffende landen, vreemd genoeg echter mag de rol van de stam nooit benoemd worden anders dan in hun politieke rol en in combinatie met Anglo, dan opeens is het niet meer het totaal wat zo denkt maar een kleine groep (de elite) waar de rest ook slachtoffer van is. Curieus om niet te zeggen racistisch, het begint me mateloos te irriteren.

      Delete
    3. Overigens ben ik het niet oneens met The Saker daar indirect en misschien zelfs onbewust (dat etniciteit een (grote) rol speelt bij iemands identiteit) schrijft maar ik vind het vreemd dat er zo selectief mee wordt omgegaan daar.

      Delete
    4. Vervolg op het eerste bericht: Eind februari gaat het blog dicht, al blijft het archief op Internet behouden.

      Delete
    5. Hoewel erg jammer (ondanks mijn huidige issues met het blog vind ik zijn militaire analyses nog steeds erg waardevol), een (zeer) begrijpelijke beslissing.

      Delete
    6. Toch krijgt het blog een vervolg. Hier raadt iemand dit blog aan, wat eigenlijk door 1 van de leden van The Saker-blog is gedaan. Ik bewaar de bladwijzer van The Saker en gewoon de eerste van de maand even kijken, of er beweging in zit. Zodra de oorlog voorbij is, zal het vast weer terug komen.

      Delete
    7. [Toch krijgt het blog een vervolg.]

      Nee dat is geen vervolg, dat blog bestond al, het is van Andrei Martyanov. The Saker plaatst regelmatig video's van hem.

      Delete
    8. Na een 1e kennismaking, direct al een bommetje in de vorm van een aanval op Dr. Malone door een psychiater.

      Delete
  6. Ag Bieteling heeft een nieuwe blog.
    Daarin maakt hij gebruik van de info van een kritische Oekraiense journalist. Goede info.

    179 Journalist Chemeris: Oekraine is een totalitaire staat!. Artikel Ab Gietelink
    ---------------------------------

    Antje M
    6 uur geleden
    Ab, kijk toch eens wat een anti Joodse beerput er op jouw YouTube kanaal openbarst. Dit is zo vreselijk fout! Laat je dit allemaal maar gaan? Er komt een moment dat je als het ware faciliteert dat deze mensen zich zo uiten. Dat is niet zonder risico’s heb ik mij laten uitleggen. Pas toch op…

    -----------------------------

    Johan Vermeulen
    6 uur geleden
    Beste Antje.
    Doe nu eens echt je best om te begrijpen wat hier gebeurt.
    Uw joodse vrienden hebben op vele manieren met Hitler samen gewerkt.
    Lees '51 Documents" van Lenni Brenner.
    Of "The Transfer Agreement" van Edwin Black.
    Pas in 1960 kwamen ze met hun "6 miljoen' op de proppen. Elie Wiesel wist het nog niet in 1957 !
    Churchill, De Gaulle en Eisenhower wisten het ook nog niet in 1950.

    Joodse historici beschrijven zelf hoe gruwelijk hun geloofsgenoten de Slaven ( Polen, Litouwers, oekraieners) hebben behandeld. en vooral mishandeld.
    (Norman Cantor, Bermant, Graetz. Zie eerdere post van mij.)

    Joodse historici en rabbi's beschrijven hoe belangrijk het anti-semitisme is voor het voortbestaan van het jodendom.
    Als het er niet is, moeten ze snel een streek uithalen zodat het terug komt!

    Waarom is het anti-semitisch om dit alles te beschrijven? Wat is er mis mee?

    O ? Daardoor doorzien we hen, en verliezen ze hun macht over ons?

    Tja, dat is misschien niet zo erg, als ik hoor dat ze vinden dat een wereld zònder goyim een betere wereld is. ( En ze als motto hebben: tikkun olam.)

    Ik denk echt dat je eens een weekje stil moet zijn en na moet denken waar je mee bezig bent.

    De enigen op dit blog die zich onbeschoft gedragen zijn jij en Carl.
    De rest gedraagt zich normaal. Jullie niet.
    Kijk hoe walgelijk vilein die Carl zich tot Ab richt.
    Daar lusten de honden toch geen brood van?
    Ik snap wel dat Carl dit alles niet doorziet, het is geen licht en hij is 100% met zichzelf bezig, maar dat neemt niet weg dat het onbeschoft is.

    Dus: verbeter de wereld. Begin bij Antje.

    ReplyDelete
  7. Een Belg U Dullaert) publiceerde op 29 december jl een artikeltje dat ghebaseerd was op het interview met Chemerys.

    Ab G. spreekt over hetzelfde interview.

    Hier de tekst van Dullaert:

    Oekraïne: Volodymir Chemerys over het regime
    - 29/12/2022 -
    terug
    Er zijn nog persmedia die een kritisch geluid over Oekraïne laten horen vanop een klein bootje in de oceaan naast het slagschip van de oorlogspropaganda. De Duitse krant Junge Welt schept ruimte voor een kritische, bredere kijk. De krant publiceerde op 30 augustus 2022 een interview met Volodymir Chemerys (foto Pressenza) bij monde van journaliste Susann Witt Stahl (SWS). (In wat volgt geven we een bewerking van enkele uittreksels uit het interview en toegevoegde foto’s).

    In de oorlog is het eerste wat sneuvelt: de waarheid. Elke oorlogspartij begaat misdaden. Reden temeer om tot een diplomatieke oplossing te komen. Als het niet om valse vlaggenoperaties gaat, hebben we in onze media uitgebreid kennis kunnen maken met de Russische oorlogsmisdaden. Rond de Oekraïners hangt in de westerse media een heiligenkroontje. Over de russofobe oorlog (cultureel en militair) sinds 2014 tegen de Russisch sprekenden in Donbass-Oost Oekraïne horen we niks. Met zowat 14.000 doden en vernielingen in Donbass. Het heiligenkroontje viel af toen Amnesty International ook wees op de misdaden langs Oekraïense kant begaan. Hierbij de vraag: wat voor een regime voert het beleid in de hoofdstad Kiev?

    Een interview met een vroeger parlementslid, activist sinds Sovjet-tijden in Oekraïne kan wat meer duidelijkheid brengen: Volodymir Chemerys (VC). In de tijd van de Sovjet-Unie kwam hij als jongeman op voor de mensenrechten en de onafhankelijkheid van Oekraïne. Hij was medeoprichter van een tijdschrift dat rapporteerde over de schendingen van de burgerrechten in Sovjet- tijden. Nu wordt hij opnieuw doelwit van de staat en onderworpen aan intimidatiepogingen door de veiligheidsdiensten van Oekraïne (SBU).

    Susann Witt Stahl (foto): Op 24 augustus vierde Oekraïne de 31 verjaardag van zijn onafhankelijkheid. U voerde er in 1990 campagne voor in de studentenbeweging. Vandaag zegt U dat het land een historische stap terug heeft gemaakt in 150 jaar. Het wordt systematisch geplunderd door de VS en de EU. De laatste bossen worden gekapt, het land wordt verkocht aan grote westerse agro-industriële bedrijven en de arbeiders worden schaamteloos uitgebuit.

    VC: We wilden een onafhankelijk Oekraïne dat democratisch en sociaal is. We hebben dit doel opgenomen in het eerste artikel van de grondwet van ons land. Ik heb dat helpen goedkeuren als jonge volksvertegenwoordiger in het parlement, de Verchovna Rada. Maar nu moeten we vaststellen dat het land volledig in de greep zit van het westers imperialisme. De arbeiders lijden. Zoals beschreven door de klassiekers van de Oekraïense literatuur Panas Mirny, Ivan Franko en Michael Kozyubinsky in hun 19e eeuwse romans over tsaristisch Rusland. Net als 150 jaar geleden wordt elke afwijkende mening in Oekraïne bestraft.

    ReplyDelete
    Replies
    1. VERVOLG

      SWS: Hoe is de mensenrechtensituatie in Oekraïne sinds de inval van het Russisch leger?

      VC: Sinds de zware gevechten op 24 februari 2022 hebben de autoriteiten drastische maatregelen genomen tegen andersdenkenden. Iedereen die zich had veroorloofd kritiek te uiten tegen de regering van Kiev wordt getroffen. De eerste klap trof links. De broers Mikhailo en Alexander Kononovich van de Communistische Jeugdliga van Oekraïne, vele andere activisten waaronder Vasil Volga, voormalig afgevaardigde van de Socialistische Partij van Oekraïne in de Verchovna Rada zijn gearresteerd en zitten gevangen. Ook journalisten die hun lezers objectief willen informeren. Zoals Yuri Tkachev uit Odessa die de tijdschriften website Timer beheert en nu geblokkeerd is. Zelfs aanhangers van de Oekraïens-Orthodoxe kerk zoals de 70-jarige dichter Jan Taxjur werd lastiggevallen. Volgens schattingen van de Telegram zender “Repressij w Ukraini” (Repressie in Oekraïne), die schendingen van de mensenrechten documenteert en officiële informatie van het Openbaar Ministerie citeert, worden momenteel meer dan 30.000 mensen vervolgd voor politieke redenen.

      Het begon al voor de Russische inval van februari dit jaar. President Zelensky had per decreet tien onafhankelijke tv-stations gesloten. Nu zijn er alleen zenders gecontroleerd door hem of oligarchen zoals Igor Kolomoisky en Petro Poroshenko.

      2014

      VC: Wat dit jaar gebeurde was slechts een vervolg van de liquidatie van de politieke- en burgervrijheden die in 2014 begon (red. extreemrechtse staatsgreep met westerse steun). Het was toen dat de repressie van dissidenten, vooral tegen die van links begon. Maar het trof ook andere mensen die het niet eens waren met het beleid. Journalisten zoals Ruslan Kozaba, die vanaf toen ondergedoken leeft. Of Dimitri Wassilez en Wassil Muraviziki die erkend zijn door internationale mensenrechtenorganisaties omdat zij politiek vervolgd worden en in ballingschap leven. In 2015 werd de schrijver Oles Busina vermoord. In hetzelfde jaar werd de Communistische Partij (CPO) (ca 20 à 30% van het electoraat) illegaal verklaard (foto voorzitter Petro Symonenko,nu in ballingschap). In dat jaar werden mensen die communistische symbolen of citaten van Karl Marx op sociale media plaatsten veroordeeld tot maximum 5 jaar gevangenisstraf. Het werd al snel onmogelijk om antifascistische betogingen te houden tegen de oorlog tegen Donbass die in 2014 begon, of tegen sociale bezuinigingen. Betogingen werden aangevallen door misdadigers van nazi’s of andere ultrarechtse groepen – met steun van de politie

      Delete
    2. VERVOLG

      VC: “Fascisten en nazi’s hadden vroeger weinig steun bij het volk. Maar ze zijn sinds de staatsgreep van 2014 onderdeel geworden van het repressieapparaat van de heersende klasse. Vandaag zijn misdaden die aan rechtsextremisten kunnen worden toegeschreven nooit serieus onderzocht en opgehelderd.

      Dit geldt voor de moorden op 14 maart 2014 op twee anti Maidan activisten in Kharkiv; de brand en moorden in het Vakbondshuis in Odessa op 2 mei 2014 met 40 doden; de dodelijke schoten door nazistische “Azov” leden op deelnemers aan de betoging van 9 mei 2014 die de overwinning van de Sovjet-Unie op nazi-Duitsland herdenken in Mariupol; evenals de moord op de schrijver Oles Busina. We verwijzen ook naar de beruchte ‘C14’ nazi’s die de linkse student Stanislav Sergiyenko in 2017 met messen aanvielen en hem ernstig verwondden.

      SWS: De propagandisten van Kiev beweren dat het nazisme niet langer wordt getolereerd. Daarbij verwijzend naar de wet op “Voorkomen en bestrijden van antisemitisme” die Zelensky in 2021 ondertekende. Daar tegenover staat de grenzeloze officiële verheerlijking van de fascistische leider Stepan Bandera die in 1941 had opgeroepen tot uitroeiing van de joden en wiens volgelingen betrokken waren bij de Holocaust.

      VC: Dit is één van de propaganda troeven van de regering van Kiev. Een jood Zelensky president van een nazi staat? Er zijn nochtans extreemrechtse joden die leidende posities innemen in de Oekraïense politiek en in het bedrijfsleven. Ze sponseren nazi- organisaties. Igor Kolomoisky financierde de ‘Right Sector’, ‘Azov’ en andere nazi- organisaties. Oligarchen vanuit elke origine steunen de nazi’s. Zoals de Tataar Rinat Akhmetov. Het is gewoon zo dat het grootkapitaal zijn hand niet omdraait om met fascisten en nazi’s samen te werken om hun belangen te behartigen. We zien dat nazi’s zich onthouden van antisemitische uitbarstingen in het openbaar. Ze willen gewoon het geld van de Joodse oligarchen niet laten vallen.

      SWS: Het linkse oneline magazine Liva.com.ua (dat nog functioneert omdat het vanuit het buitenland werkt), typeert de regeringen die sinds de staatsgreep van 2014 zijn gevormd als “terroristische rechts-extremistische regimes” die vergelijkbaar zijn met de rechtse dictaturen in Zuid-Amerika. Er zijn intellectuelen die het Zelensky regime omschrijven als proto fascistisch. Bent U het daarmee eens?

      VC: Het huidig Oekraïne heeft alles weg van een totalitaire staat zoals beschreven door de filosoof Hanna Arendt (foto Groene Amsterdammer) in haar studie “Elements and Origins of Total Domination”. Sinds 2014 zijn er rechtse bewegingen die verbonden zijn met de staatsmacht en nazi- symbolen dragen. Er wordt controle uitgeoefend op gedachten, overtuigingen en meningen van de bevolking. Staatsinstellingen zoals het Ministerie van Cultuur en de Nationale Veiligheidsraad publiceren encyclopedieën met ‘nieuwe termen’ die wel of niet mogen worden gebruikt. Er is zelfs

      Delete
    3. https://www.emieldullaert.be/archief/oekraine-volodymir-chemeris-over-het-regime/

      Delete
    4. Hier een veel mooiere weergavee van dit Dullaewrt artikel:

      https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2023/01/03/oekraiens-journalist-huidig-oekraine-heeft-alles-weg-van-totalitaire-staat/

      Delete
  8. Youtube:

    Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Alle sporen uit het land trekken'

    ============
    Johan Vermeulen
    1 seconde geleden
    Er staat een artikel op een Belgische website.

    Kort citaat daaruit:

    Het land wordt systematisch geplunderd door de VS en de EU. De laatste bossen worden gekapt, het land wordt verkocht aan grote Westerse agro-industriële bedrijven en de arbeiders worden schaamteloos uitgebuit.


    Als U dit googled kunt U het artikel lezen:

    oekraiens-journalist-huidig-oekraine-heeft-alles-weg-van-totalitaire-staat

    ReplyDelete
  9. Mag ik even een tip geven?

    Heel informatief ( en optimistisch ) gesprek tussen Karel van Wolferen en Marcel de Graaff ( EU parlement voor Forum ) :

    Youtube zoekterm: Europa is stuk - Interview Karel van Wolferen met Marcel de Graaff

    Enige punten:

    = Er zijn militairen uit west Europa die ontslag namen en nu mee vechten in Oekraiene. In hun social media zeggen ze: een ramp hier. we zijn kanonnenvoer.

    = De petro dollar is klaar. Saudi's en Emiraten zijn brutaal tegen Biden, maar zeer respectvol tegen Xi.
    Amerika heeft 31000 miljard $ schuld...

    = De hele wereld keek naar Putin en ziet dat hij succesvol tegen de VS op staat. Dus kiezen ze de kant tégen de VS.
    Die Digital Currency kan nooit meer mondiaal worden ingevoerd, hooguit Europees.

    = de VS levert wapens aan Oekraine, maar Europa moet ze betalen.

    = De VS levert brandstof aan de EU die 8 maal zo duur isa als toen Rusland die leverde. De concurrentiekracht is voorbij.
    Alle grote bedrijven vertrekken uit DL. DL gaat instorten.

    Dit is pas de eerste helft van de 1,5 uur durende video.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heb vanmiddag alvast een stukje gekeken, de rest bekijk ik komende week. Lijkt me een interessant gesprek. Er zijn blijkbaar maar een paar mensen binnen het E.P. die echt doorhebben wat er speelt, een paar die pal achter het beleid staan en de rest is klapvee.


      [de VS levert wapens aan Oekraine, maar Europa moet ze betalen.]

      Dit vind ik toch zo'n idiote regeling! Welke gekken in Europa zijn daarin meegegaan? De yanks wilden die oorlog dan betalen ze er ook maar voor. Overigens mag de bevolking van Oekraine ook de komende 100 jaar aan de yanks betalen voor de hulp (net zo'n landlease contract als ze 80 jaar geleden de Britten hebben aangesmeerd).

      Aangezien het klapvee in het E.P. toch niet voor de bevolking opkomt, kunnen we het net zo goed opheffen, scheelt een hoop geld en ergernis.

      Delete
    2. Op 1:02:40 zegt KvW iets heel belangrijks: "Het Pentagon heeft heel duidelijk te kennen gegeven, dat zij GEEN kernoorlog willen". Dat lijkt mij de belangrijkste opmerking van het hele gesprek. Voor de insiders -zoals wij hier op het blog- is het gedeelte vóór deze opmerking gesneden koek en allang bekend. De rest ga ik nu verder bekijken.

      Delete
    3. 1:14:08 De neocons zijn volledig koekwaus. Ha ha ha en dat zegt een geïnformeerde Europarlementariër.

      Delete
    4. Zeer interessant gesprek!


      [De neocons zijn volledig koekwaus.]

      Als ik het goed heb, noemde papa Bush deze lui 'the crazies in the basement', helaas heeft zijn zoon die groep bevorderd.

      Delete
    5. Overigens wel een stel kleuters daar in het E.P., een deur volplakken met stickers vanwege een hun niet welgevallige stem! Ze kunnen het niet winnen op argumenten dus gaan ze over op dit soort kinderachtig gedrag.

      Delete
  10. Het SLI begint langzaam te draaien: Men wil onderhandelen naar vrede. (Klik op 'context' en scroll naar beneden voor meer berichten.) Zelfs VN laat dat officieel doorschemeren.
    De vraag die boven de markt hangt is: Wil de RF wel onderhandelen met een stel koekwause, idiote gekken in de kelder? Je kunt met die lui afspreken wat je wilt, je weet van te voren, dat ze zich er toch niet aan houden, dus zullen sterke garanties nodig zijn in de vorm van het vrijgeven van 300 bljn assets van de RF? Dat kan leuk worden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Als ik op jouw link klik, kom ik uit op de volgende tekst "Swedish Foreign Minister Tobias Billström said that against the backdrop of actions with the burning of the Qur'an, the process of the kingdom's entry into NATO has been suspended".

      Klikken op context en naar beneden scrollend, kom ik ook nergens de tekst tegen dat het SLI wil onderhandelen naar vrede. Ik begrijp niet wat je bedoelt.


      [Je kunt met die lui afspreken wat je wilt, je weet van te voren, dat ze zich er toch niet aan houden]

      De Minsk akkoorden hebben dit bewezen, bekentenissen liggen er van Merkel en Macron. Dus ik vraag me inderdaad af hoe die koekwause lui dat voor zich zien.


      [dus zullen sterke garanties nodig zijn in de vorm van het vrijgeven van 300 bljn assets van de RF?]

      Dat is geen garantie maar een bewijs van goede wil. Garanties zien er heel anders uit.

      Delete
    3. Sorry, ging idd iets fout met de linken: dit is het begin en het vervolg en
      nog een en nog een en de laatste.

      Delete
    4. Dank, ik dacht al dat ik iets verkeerd deed :-)) Telegram komt op mij vaak nogal chaotisch over.


      [Het SLI begint langzaam te draaien]

      Na de bekentenissen van Merkel en Macron is het wat mij betreft: eerst zien dan geloven.

      Verder zal onderstaande een (grote?) rol spelen:

      [In effect, the Pentagon and U.S. military officials are hesitant to continue the current course of escalation, as it distracts and constrains the American ability to counter China, given their belief in a looming conflict over Taiwan. In many ways, the officer class represented by Milley absorbed the bitter lessons of the War on Terror and how it negatively affected the American ability to hinder China.]

      Ze hebben een ander doel op het oog.

      Delete
  11. Via deze link kan je een .pdf downloaden, met dank aan de wintereik. Hier staan heel veel interessante artikelen, o.a. ook over Zú Greet Rieset en aanverwant tuig. Veel artikelen zijn te downloaden als pdf, rechtstreeks bij de maker ervan. Er staan ook veel audio-bestanden voor @JV voor in de auto. Veel lees-plezier.

    ReplyDelete
    Replies
    1. JV zit niet zo vaak in de auto.... maar ik zal er wel eens kijken.
      De RAND corporation heeft een rapport uitgebracht :
      " We moeten geen lange oorlog in Oekraine"

      Inderdaad omdat ze China belangrijker vinden, denk ik.
      Martyanov gaat weer helemaal over de rooie: iedereen is ondeskunidg , volgens hem. Klopt ook wel, denk ik.

      Die laffe Rob de Wijk heeft natuurlijk ook dat RAND rapport gelezen, en gaat dan bij WNL aan tafel met uitgestreken gezicht zeggen: "We moeten er niet te hard in vliegen, In Amerika zien ze dat beter dan bij ons "
      Maar op de podcast van zaterdag, die op vrijdag was opgenomen, vliegt hij er zelf nog hard in.

      Mijn vragen kwamen uiteraard niet aan bod, maar er werd wel gerept over 'een twitter oorlog bij Rob op zijn twitter". Ze deden wat lacherig. Ik denk wel dat ze mijn tweets gelezen hebben. ( Er werden enkele vragen gesteld die ook hier boven op mijn blog staan ( dus van anderen).
      Ik had uiteraard niet verwacht dat er over mijn lastige tweets gesproken zou worden.
      Maar 43 tweets van één man: dat zaltoch wel niet vaak gebeuren, ha ha .

      Nu ik de indruk heb dat ze het wel lezer, ga ik misschien wel vaker iets twitteren aan die De Wijk.
      Wel proberen niet geband te worden.

      Volgens mij lukt het me nu wel.

      Delete
    2. Het Rothschild boekje heb ik nu gedownload.
      En dat Acorn is ook interessant.

      Maar ik zie toch nergens podcasts die je kan beluisteren ... Waar moet ik klikken?

      Delete
    3. https://winteroak.org.uk/books/audio/

      Delete
    4. Ik zag de Wijk gisteren (buitenhof?). Ik vind de man redelijk, zeker gezien zijn achtergrond. Hij uitte wat twijfels bij de tanks, noemde de nederlandse houding naief en raadde F 16s af. Meer mag je van hem toch ook niet verwachten?

      Delete
    5. [Inderdaad omdat ze China belangrijker vinden, denk ik.]

      Dat blijkt m.i. uit de tekst die ik gister (9.50 pm) plaatste uit een van de links van @G.B.

      Delete
    6. [China belangrijker vinden]
      Reden temeer voor de RF om vooral geen vredesbesprekingen aan te gaan. Sinds Kiev de toezegging van tanks heeft, valt er toch niet mee te praten.

      Delete
    7. @ Rootman.
      Hij was op WNL
      https://youtu.be/flYOk17r_n0

      Delete
  12. YT:
    Putin just pulled off the ULTIMATE sneak attack against the West | Redacted with Clayton Morris

    Bill Gates: "Oekraine is en van de meest corrupte landen ter wereld"

    Bobert Rubin: " Laat ons kernwapens aan Kiev geven ! "

    xxxx
    Putin heeft lang geleden de Russen aangemoedigd om veel goud te kopen.

    ReplyDelete
  13. Belangrijke video ( 27 min) van Brian Berletic.

    https://youtu.be/HMcpFJ9cKFM

    YT: Western Volunteer in Bakhmut Admits Ukraine is Losing + is the Western Tank Card a Bluff?

    EERST:
    2:30 Een Australische beroeps huurling vertelt vanuit Bakhmut dat de Oekraine gaat verliezen, en dat de Russen over de moderste communicatie beschikken.

    Je kunt het interview hier beluisteren:
    YT: Untold Reality Of Wagner Group In Bakhmut Ukraine | First Hand Account, What The Media Wont Tell You

    ( Vervormde stemmen, vaktermen, dus niet alles is te begrijpen)

    TWEEDE DEEL:

    11:30 Ook bespreekt hij de TWEE RAND corporation rapporten: uit 2019 en 2023.

    1) In het eerste: alle tricks die men kan gebruiken om Rusland te verzwakken. Brian geeft een kort overzicht van alle maatregelen die in 2019 werden aanbevolen. Bijna alle middelen om Rusland te verzwakken zijn nu inderdaad ook door de VS gebruikt.
    a Verhinder olie export
    b reduceeer gas export, hinder uitbreiding van pijplijnen
    c sancties
    d stimuleer de brain drain.
    e geef dodelijke wapens aan Oekraine
    f geef mewer support aan ISIS in Syrie
    g promote regime change inBelarus\
    h voer de spanningen in de Zuidelijke Caucasus op
    j Tegenwerking van Russische invloede in centraaal Azie.
    k Probeer de Russen uit Moldovie te verdrijven.

    Gevaar voor de VS: De poging Rusland te destabiliseren kan resulteren in een pre-emptive Russisch militair ingrijpen, en als Oekraiene het verliest kan dat veel schade doen aan de VS reputatie.
    Brian Berletic: Op dat putn zitten we nu.

    16:50
    2) In het recente rapport: "Als de oorlog te lang duurt, is dat slecht voor de VS." (2)

    Een lange oorlog kan gunstig zijn: Rusland uitputten en verzwakken, de EU meer wapens laten kopen en verder los komen van Russische energie.

    Maar: Het kan ook dat Rusland gaat winnen. Dat westerse wapens schaars worden. De VS moet steeds meer geld lenen. Oekraine zal deels ontvolken. De EU lijdt zwaar onder energie -kosten. ( Kan zelfs 150.000 extra doden opleveren bij strenge winter.)
    De schade word dus vooral door de EU geleden.

    Shahzada’s Substack : The RAND authors argue that U.S. interests would be best served by avoiding a protracted conflict as the costs and risks of a long war in Ukraine are significant and outweigh any possible benefits for the United States.

    1) https://xevolutie.blogspot.com/2022/01/1209-deel-13-rand-corporation-plan-voor.html
    2) https://www.rand.org/pubs/perspectives/PEA2510-1.html

    ReplyDelete
  14. The Duran: Military reality versus political reality.

    De pundits zijn het er wel over eens: Rusland gaat de oorlog zeker niet verliezen.
    De Amerikanen willen inhouden, langzaam stoppen.
    ( De Wijk: een frozen conflict is goed mogelijk. denk aan Korea.)

    Maar de Neocons willen nog steeds doodrijven.

    Over Scholz: Hij zegde tanks toe op voorwaarde dat de VS het óók zou doen. Hij dacht: doen ze nooit.

    Nu gaan die amerikanen het toch doen: in de wat verdere toekomst.
    Nou moet Scholz woord houden. Hij baalt.
    ----

    De Baltics en Polen zijn lelijk tegen Putin geweest.
    Als straks de VS het terrein verlaat: dan liggen die Polen en Balten daar, naast een boze Putin !
    Ze zullen wel in de broek poepen..


    Maar... it aint over till the fat lady sings.
    Elke dag kan wat nieuws brengen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [in de wat verdere toekomst]
      Ja, in augustus op z'n vroegst.

      Delete
  15. Op 1Vandag weer een Holocaust verhaal.

    Ik heb dit er maar onder gezet:

    In 2007, the retired General described a necon "policy coup" aimed at toppling the governments of 7 countries VIDEO
    BY GLENN GREENWALD
    In October, 2007, Gen. Wesley Clark gave a speech to the Commonwealth Club in San Francisco (seven-minute excerpt in the video below) in which he denounced what he called “a policy coup” engineered by neocons in the wake of 9/11. After recounting how a Pentagon source had told him weeks after 9/11 of the Pentagon’s plan to attack Iraq notwithstanding its non-involvement in 9/11, this is how Clark described the aspirations of the “coup” being plotted by Dick Cheney, Don Rumsfeld, Paul Wolfowitz and what he called “a half dozen other collaborators from the Project for the New American Century”:
    Six weeks later, I saw the same officer, and asked: “Why haven’t we attacked Iraq? Are we still going to attack Iraq?”
    He said: “Sir, it’s worse than that. He said – he pulled up a piece of paper off his desk – he said: “I just got this memo from the Secretary of Defense’s office. It says we’re going to attack and destroy the governments in 7 countries in five years – we’re going to start with Iraq, and then we’re going to move to Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and Iran.”

    Wie zijn toch die Neocons?
    Wie wil bewust al die moslimlanden kapot laten slaan door de VS en de jonge nuttige idioten ( de jihadi's) die ze zelf hebben gecreerd.
    Het zijn de mensen die ook de oorlog in Oekraine bewust hebben veroorzaakt.
    Hun doel? Lees de Wolfowitz Doctrine.
    Of lees hun PNAC Report.
    In elk geval willen ze de wereld controleren. Totaal.
    En Rusland en China staan in de weg.

    Maar goed, ze controleren de media en de alternatieve media, dus het volk is niet veel wijzer dan de dodo's.
    Die wandelden ook vrolijk en nieuwsgierig hun ondergang tegemoet.
    Dat is wat de westerling nu ook doet.
    De evolutie is hard. Tegen een exoot die je nooit tegen kwam in de 200.000 jaar dat je evolueerde, begin je niks. Je hebt er geen wapen tegen ontwikkeld.

    ReplyDelete
    Replies
    1. en dit:


      Johan Vermeulen
      1 seconde geleden
      In Irak zijn 1 miljoen mensen gedood.
      Wie wilde die oorlog eigenlijk? Ik citeer:
      Thomas Friedman, Haaretz, 3 april 2003.

      Is the Iraq war the great neoconservative war? It's the war the neoconservatives wanted, Friedman says. It's the war the neoconservatives marketed. Those people had an idea to sell when September 11 came, and they sold it. Oh boy, did they sell it. So this is not a war that the masses demanded. This is a war of an elite. Friedman laughs: I could give you the names of 25 people (all of whom are at this moment within a five-block radius of this office) who, if you had exiled them to a desert island a year and a half ago, the Iraq war would not have happened.

      Delete
    2. Nog een:
      Cognitieve dissonantie.
      Dat is het probleem dat een mens heeft om twee tegenstrijdige labels op een persoon te plakken.
      We zien graag iemand als 'goed' of als 'slecht'. Een slachtoffer kunnen we maar moeilijk als dader zien.
      Het slachtofferschap maakt een ongekende populariteit door.
      Iedereen wil slachtoffer zijn. Het liefst van discriminatie.
      Het mooie is dan: Je bent automatisch OK. Er wordt niks van jou gevraagd of geeist. Je bent winnaar.

      Toen de mensen in een land nog loyaal waren en meer dan 15 % bereid was om zijn land te verdedigen tegen een aanvaller ( recent cijfer in NL) , toen keek men op tegen helden. Moedige mensen. Nu niet. Nu tellen de slachtoffers.

      Het mooie van slachtoffer is: je kan dan ook best dader worden. Niemand wil je graag ter verantwoording roepen.

      Er is wel een heftige strijd tussen de slachtoffers. Die wordt gewonnen door de machtigste, uiteraard. Het Ultieme Slachtoffer is de baas.

      Delete
    3. De video op 1Vandaag:

      David (99) overleefde Auschwitz, maar voelde zich na bevrijding niet welkom in Nederland

      https://youtu.be/3IeLUUBotnk

      Delete
    4. [Het slachtofferschap maakt een ongekende populariteit door.
      Iedereen wil slachtoffer zijn. Het liefst van discriminatie.
      Het mooie is dan: Je bent automatisch OK. Er wordt niks van jou gevraagd of geeist. Je bent winnaar.

      Toen de mensen in een land nog loyaal waren en meer dan 15 % bereid was om zijn land te verdedigen tegen een aanvaller ( recent cijfer in NL) , toen keek men op tegen helden. Moedige mensen. Nu niet. Nu tellen de slachtoffers.

      Het mooie van slachtoffer is: je kan dan ook best dader worden. Niemand wil je graag ter verantwoording roepen. ]

      Zeer goed verwoord.

      Delete
    5. [David (99) overleefde Auschwitz]
      Hierzo nog een Auswitz-sprookje. We moeten daar een sprookjesboek van maken en in Israel gaan verkopen. Wordt vast een best-seller. Echt álles, maar dan ook álles liegen ze aan elkaar.

      Delete
    6. [Cognitieve dissonantie.]
      Daar hebben meer mensen last van. Altijd tgv. een leugen.

      Delete
  16. Yarden Gali
    16 minuten geleden (bewerkt)
    ​​ @Johan Vermeulen https://youtu.be/ut5vXoliuh8
    Heb een goed idee welke categorie jij zou hebben gezeten

    xxxxxxxxxxxxxxx

    ​ @Yarden Gali De Oekraiense joden zijn in groten getalen vermoord. De Oekraieners waren daarin leidend. Zeker de groep van Stefan Bandeira ( OUN).

    Bijzonder natuurlijk dat de Azov's ( Badeira's ergenamen) nu voor de joodse agenda vechten in Donbass. ( Maar niet echt vreemd: jonge moslim jihadi's vechten ook voor de joodse agenda tegen hun eigen volk)

    Waarom waren die Oekraieners zo woedend op de joden?
    Omdat 9 jaar daarvoor 25 % van de Oekraiers de dood werd ingedreven door joodse Commisars uit Kiev.

    Youtube:
    Holodomor: Stalin's Secret Genocide (2016 documentary short)

    Deze Docu wordt nu gebruikt om de Russen zwart te maken, maar het waren de ooms van de Neocons die de hongersnood pushten:

    Eén van hen werd later een bekend schrijver: Lev Kopolev.

    Lev Kopolev trok door de Ukraïne in 1932 om de boeren te zeggen dat ze al hun graan moesten afstaan. De boeren riepen: maak me a.u.b. direct dood. 25% van de bevolking stierf.
    Lev Kopolev verdedigde in zijn memoires zijn moorddadige houding van 40 jaar eerder, en beschreef hoe hij het toen voelde: “You must not give in to debilitating pity. We are the agents of historical necessity. We are fulfilling our revolutionary duty. We are procuring grain for our socialist fatherland. For the five year plan.”
    “Je moet niet weekhartig worden. Wij voeren uit wat historisch noodzakelijk is. We doen onze revolutionaire plicht. Wij vorderen graan voor ons socialistisch vaderland. Voor het 5-jaren Plan. ( Yuri Slezkine, 2005, pag 230. )

    Ook tussen 1500 en 1800 hadden de joden zich niet al te fraai gedragen in de Oekraiene.
    Ze waren daar de facto de baas in dat enorme Pools-Litouwse Rijk.
    Fernand Braudel: ( in La Mediterrannée.. pag 137) : In Poland, which burst suddenly into modernity at the beginning of the fifteenth century, there is a growing jewish ascendance, the result of numbers, and almost a jewish nation and state….

    Joods historicus Graetz over deze Arendar periode:
    Graetz (vol. 5, pp. 5-6) says of the Jewish arendars that they had lost “integrity and right-mindedness. . . as completely as simplicity and the sense of truth. They found pleasure and a sort of triumphant delight in deception and cheating.” He adds that they “advised the [Polish noble and ecclesiast-ical] possessors of the Cossack colonies how most completely to humiliate, oppress, torment, and ill-use [those colonies]. . . . No wonder that the enslaved Cossacks hated the Jews. . . . The Jews were not without warning what would be their lot, if these embittered enemies once got the upper hand.”

    Een rechtvaardig mens kijkt: Wie begon de gruweldaden.
    Waarom pleegden ze die? Omdat ze de anderen niet als mens zagen? Omdat hun God de opdracht had gegeven?

    Een onrechtvaardig mens ( die de Media in handen heeft) kijkt alleen naar de retribution, het slachtoffer dat wraak neemt. en verklaart zichzelf dan tot slachtoffer.

    Bent U rechtvaardiog of onrechtvaardig, Yarden Gali ?

    ReplyDelete
  17. Zojuist -met kromme tenen- de 'documentaire' op BBC2 gezien: Putin vs the West. Volgende week maandag 06-02 weer een aflevering.
    Vandaag was de aanloop rond 2013-2014 aan de beurt: Donbass, Maidan, MH17 en Minsk-accoorden passeerden de revue. Geen woord over de doden op de Maidan, -slechts 20- , geen woord over de doden in het brandende ministerie, Poetin was alleen maar aan het liegen, Minsk-accoorden werden door het Westen gepusht, kortom: een aaneenschakeling van leugens en verdraaiingen, zoals alleen van de BBC valt te verwachten.
    Wellicht dat je via uitzending gemist o.i.d. alsnog kunt kijken. Volgende week zit ik met camera klaar om het op te nemen.
    Er schijnt vorige week ook een aflevering te zijn geweest...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, het is compleet waanzinnig.

      De mensen komen echt in een Matrix terecht.

      Ik zag Kim Iversewn die liet Medea Benjamin zien.

      Zij isa OK, maar erg anti-oorlog.
      Dus kon ze niet de inval van Putin steunen. Wat haad Putin moeten doen?
      Medea: Hij hade allerlei landen omsteun moeten vragen ( voor minsk 2 uitvoer) ende paus om hulp moeten vragen.

      Medea toch: iedereen die zijn mond open doet, Paus of Koning, wordt zwaar afgestraft. Ze vinden altijd wel een schandaal waar je mee wordt vernietigd.

      Delete
    2. Ik luierde ook naar Dough Casey. ( Bij Danielle Cambone van de monetaire vlog.)
      https://youtu.be/B2i8Dsmi4fY

      Die Doug Casey is wel bijzonder om te beluisteren.
      Hij heeeft wel wat extreme toekomst verwachtingen.

      Maar wel nuttig om alle mogelijkheden te kunnen overzien.
      xxxxxxxxxxxxxxx

      Zo kwam ik bij een video met Dough Casey over Deagal.

      Wil je daar eens naaar kijken of luisteren Wolf ?
      Wat dat Deagel is enzo.

      https://youtu.be/t6uTQGaGNFk

      Daar zijn de voorspellingen nog extremer.


      Delete
    3. [Zojuist -met kromme tenen- de 'documentaire' op BBC2 gezien: Putin vs the West. Volgende week maandag 06-02 weer een aflevering.]

      Waren je tenen nog recht te krijgen na het uitzitten van een dergelijke uitzending :-)) De BBC is echt verschrikkelijk!


      [Ik luierde ook naar Dough Casey.]

      :-))))))))))))))))))))))))))

      Delete
    4. Luisterde... je weet het wel !

      Delete
    5. [Luisterde... je weet het wel ! ]

      Zeker maar het is zo'n grappige verschrijving! Net zoiets als Ag Bieteling.

      Delete
    6. min 15:00 ev: In beslagname van geld was de stomste beslissing. Niemand wil meer dollars. Accoord.
      min 17:00: Iedereen gaat naar goud. Huh? 21:00 Ik zet mijn geld op goud. Slaat helemaal nergens op. In het SLI moest iedereen (ergens in de 30-er jaren) ook zijn/haar goud inleveren, anders in beslagname. CBDC: vermoedelijk is Zweden het eerst de klos, Nigeria doet het niet.
      34:00 Alle landen -ook Rusland- worden opgebroken in kleinere landen. Hij geeft geen enkele reden. Hij heeft wel inzicht in de structuur van Rusland --> veel culturen/geloven. Min. 40:00 adviseert hij vooral aandelen te kopen. Maar die markt gaat aan het eind van het jaar totaal instorten. Het enig juiste besluit wat DC heeft genomen is, dat hij in Uruguay is gaan wonen. Daar heeft de elite de nodige atoom-bunkers laten bouwen. Helaas voor hen voor niks, maar dat is een ander verhaal.
      Daniela C snapt totaal niet waar het over gaat en wat DC zegt. Zij gaat niet in op wat hij zegt, maar stelt haar volgende vraag. Niet kritisch. Zit er -waarschijnlijk- voor het aangename plaatje, met welgevuld -en ook hangend- gemoed, maar dat terzijde.😎
      24:24 tijd verspild.

      Delete
    7. Die andere opname: Toen ik op 3:40 die labradoedel zag verschijnen, ben ik maar afgehaakt. Slechte presentatie. Voor de rest weinig nieuws gehoord.
      [24:24 tijd verspild.]
      Moet 42:42 zijn.

      Delete
  18. Redactie SmartFarming 30 jan 2023 om 11:10uur


    Innovatieve kwekerij Future Crops failliet verklaard
    De Nederlands-Israëlische vertical farm Future Crops in het Zuid-Hollandse Poeldijk, is failliet verklaard. Het is onbekend of de hoge energiekosten ten grondslag liggen aan het faillissement.
    Future Crops produceerde sinds 2018 op commerciële basis verschillende kruidensoorten, waaronder basilicum, koriander, peterselie en dille. Daarnaast gebruikte het bedrijf de 2.500 vierkante meter grote productielocatie in Poeldijk voor de teelt van babysla. De jaarlijkse productie bedroeg 85 ton, waarvan een deel door supermarktketen Albert Heijn werd afgenomen. Future Crops bezat ook een eigen testlaboratorium.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good riddance wat mij betreft. Net als kweekvlees en energie uit algen is dit alleen maar PR.

      Delete
    2. Het kan slechts rendabel worden wanneer we zelf ook eencellig worden...

      Delete
    3. Er is kortgeleden ook een vlees-laboratorium failliet gegaan. Kan het echter niet zo gauw vinden. Ze zitten met hetzelfde probleem als genetisch gemanipuleerd voedsel. Wordt weinig verkocht, het lukt alleen om het ergens anders bij in te stoppen. Dat willen ze ook met de sprinkhanen: in pizzadeeg verstoppen en dan -natuurlijk- heeeele kleine lettertjes erbij.

      Delete
    4. [Dat willen ze ook met de sprinkhanen: in pizzadeeg verstoppen en dan -natuurlijk- heeeele kleine lettertjes erbij.]

      Ze zijn verplicht het te vermelden, er zijn mensen allergisch voor insecten. Het mag ook niet in kleine lettertjes dus als je het zekere voor het onzekere wil nemen, moet je zoeken naar vermelding voor wie het allergisch is (mensen met schaal- en schelpdier allergie en mensen met allergie voor huisstofmijt).

      Delete
  19. ​ @reddragonready Uw joodse helden willen de wereld onder de duim houden ( Wolfowitz Doctrine, PNAC) dus moeten opkomende landen aangevallen worden. Eerst Rusland, daarna het land van de Draak. 'Red Dragon Ready, U wil suggereren dat China de agressor, maar bij mij lukt dat niet, uiteraard.
    Mij maakt U niet wijs dat Afghanistan, Yugoslavie, Irak, Libie, Syrie etc etc allemaal agressor waren . Ù was de agressor. Ù wil de wereld veroveren.

    Ja, al die religies bedenken die steeds 'de andere wang toe keren' , dat was slim van U. Zelf keert U de andere wwang niet toe, maar oog om oog,zoals U zegt. In de praktijk steekt U altijd een oog uit bij de mensen die U ene tand uit sloegen. Niks proportioneel geweld. Pure criminaliteit.

    Is een zoetwatervis dom? Nee, hij heeft in miljoenen jaren leren overleven in zijn riviertje. Maar zet er een japanse karper bij en àlle zoetwatervissen worden uiitgeroed.
    Dus: de goyim zijn niet dom, maar zijn niet in staat om deze exoot te doorzien, en zullen dus worden uitgereoeid. Dàt heeft die exoot vele malen in zijn boeken geschreven, en we zien dat het gaat gebeuren. Het zal wel een virusje zijn, of een atoombommetje, of wat dan ook. Maar ze zullen het voor elkaar krijgen.

    Het definitieve antwoord op 'The Jewish Question", 'La Question juive" zoals het boekje heette dat Karl Marx er over schreef ? ( Endlösung betekent : eindoplossing. Niet genocide.)
    Hitler probeerde de joden te laten emigreren, maar ze wilden niet. Toen ze zich op 8 december 1941 tòch met de oorlog gingen bemoeien, werd besloten tot een oplossing: Lees de Wannsee Konferenz.. Deportatie en zich laten doodwerken.

    Geen enkel Rijk bestond zo lang als het Ottomanse: 1400 jaar , meen ik. Cloe? Joodse mensen mochten niet in de politiek en niet in academia. ( Als ik me goed herinner) Ik zou er nu aan toevoegen: Alleenproportioneel bezit van banken en van Media en van leerstoelen .
    Met maximaal 3 % joodse mensen in die posities moet het goed te doen zijn. Per slot ben ik wel dankbaar voro de vele prachtige culturele zaken die door joodse meensen zijn gemaakt. Zolang het niet subversief is bedoeld ( die neiging is er altijd wel, maar dat kan je verbieden) vind ik het een aanwinst.

    ReplyDelete
  20. Hierboven staat een lang verhaal , gericht tot Yarden Gali ( 30 jan. 10.44 uur)
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Daar kwam deze reactie op:

    reddragonready
    40 minuten geleden (bewerkt)
    @Johan Vermeulen En de aller ergste misdaad waar de joden achter zitten..dat 1 god idee. Die enge joden zijn verantwoordelijk voor jodendom, christendom EN islam. Oh ja EN het Marxisme..of te wel alle kwaad ooit waar dan ook in de wereld. "t is wat met die lui he. Maar wel knap hoe zij dat doen terwijl zij altijd een zware minderheid waren overal. Toont toch maar weer aan hoe verschrikkelijk dom niet joden zijn. Gelukkig maar dat wij de joden hebben om voor de mensheid te denken...totdat jij langskwam natuurlijk en dit grote 2000 jaar oude complot doorzag..hoewel je kennelijk Laurens "moeilijk kon volgen". Nou, vertel eens..wat vindt jij is de endlosung voor dat joden probleem?

    Want deze documentaire ging daarover ...niet over de Oekraine.
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Mijn antwoord:

    ​ @reddragonready ​ @reddragonready Uw joodse helden willen de wereld onder de duim houden ( Wolfowitz Doctrine, PNAC) dus moeten alle opkomende landen worden aangevallen. Eerst Rusland, daarna het land van de Draak. 'Red Dragon Read', U wil suggereren dat China de agressor is, maar we weten allebei dat Ù dat bent, uw geliefde Neocons.

    Mij maakt U niet wijs dat Afghanistan, Yugoslavie, Irak, Libie, Syrie etc etc allemaal agressor waren . Ù was de agressor. Ù moet de wereld veroveren , het is uw overtuiging en het zit in de genen.
    --------

    Ja, al die religies bedenken die U steeds 'de andere wang toe keren' , dat was slim van U. Zelf keert U de andere wang nooit toe, Uw devies is : oog om oog. In de praktijk houdt U zich daar zelfs niet aan: Als iemand uw tand er uit slaaty, dan steekt U als wraak bij hen een oog uit. Niks proportioneel geweld. Rauwe criminaliteit.

    Is een zoetwatervis dom? Nee, hij heeft in miljoenen jaren leren overleven in zijn riviertje. Maar zet er een japanse karper bij en àlle zoetwatervissen worden uitgeroeid.
    Dus: de goyim zijn niet dom, maar zijn niet in staat om deze exoot te doorzien, en zullen dus worden uitgeroeid. Dàt heeft die exoot vele malen in zijn boeken geschreven, en we zien dat het gaat gebeuren. Het zal wel een virusje zijn, of een atoombommetje, of wat dan ook. (Plausible deniability, of course) Maar ze zullen het voor elkaar krijgen.

    Het definitieve antwoord op 'The Jewish Question" of 'La Question juive" zoals het boekje heette dat Karl Marx er over schreef ? ( Voor de goede orde: Endlösung betekent : definitieve oplossing. Niet genocide.)
    Hitler probeerde de joden te laten emigreren, maar ze wilden niet. Toen ze zich op 8 december 1941 tòch met de oorlog gingen bemoeien, deed Hitler waar hij mee gedreigd had ( mochten de joden zich wéér in de oorlog mengen) : Lees de Wannsee Konferenz.. Deportatie en zich laten doodwerken. Niet fraai, maar het aantal sllachtoffers avan joodse agressie is tientallen malen groter. En waarom zouden de goyimzich niet mogen verdedigen?

    Geen enkel Rijk bestond zo lang als het Ottomaanse: 1400 jaar , meen ik. Hoe kan dat? Joodse mensen mochten niet in de politiek en niet in academia. ( Als ik me goed herinner) Ik zou er nu aan toevoegen: Alleen proportioneel bezit van banken en van Media en van leerstoelen .
    Met maximaal 3 % joodse mensen in die posities moet het goed te doen zijn. Per slot ben ik wel dankbaar voor de vele prachtige culturele zaken die door joodse mensen zijn gemaakt. Zolang het niet subversief is bedoeld ( die neiging is er altijd wel, maar dat kan je verbieden) vind ik het een aanwinst.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [En de aller ergste misdaad waar de joden achter zitten..dat 1 god idee. ]

      Dat idee komt niet eens van hen zelf. Het was Achnaton (vader Toetanchamun) die als eerste hiermee kwam.


      [Die enge joden zijn verantwoordelijk voor jodendom, christendom EN islam.]

      Klopt, of dat goed of slecht is, hangt van het perspectief af wat iemand heeft. Ik neem zomaar aan dat iemand als Wilders niet zo heel erg blij is met de islam.


      [Toont toch maar weer aan hoe verschrikkelijk dom niet joden zijn.]

      Tja, het is dat hij (reddragonready) het zelf zegt ...........


      Delete
  21. 'Twitter is een schoolplein zonder juffen of meesters' | NPO Radio 1

    xxxxxxxxxxxxx
    Er zijn nu twee werelden. De NPO1 wereld, waar vaccins altijd veilig en effectief waren. Waar Putin nog steeds de verkiezingen in de VS beinvloed en waar andersdenkenden 'complot-gekkies' zijn. En dan heb je die andere wereld, waar duidelijk is dat die vaccins nooit veilig waren en zeker nooit effectief, en waar wèl bekend is dat 'Russia Gate' een leugen was. Ik begrijp dat het hele 'Twitter Gate' ( de censuur die de VS regering af dwong bij de Social media, zodat sleepy Joe tòch kon winnen) nog niet is doorgedrongen bij de NPO1 deskundigen. What a mess !

    ReplyDelete
    Replies
    1. [nog niet is doorgedrongen bij de NPO1 deskundigen]

      Of ze weten het wel maar benoemen het bewust niet.

      Delete
    2. [Of ze weten het wel]
      Nee, die lui zijn hun eigen leugen gaan geloven, ze praten meestal met wijd opengesperde ogen, dat ziet er overtuigender uit.

      Delete
    3. @G.B., zou het? Zo dom/stom zijn ze toch niet? Of overschat ik ze?


      [ze praten meestal met wijd opengesperde ogen, dat ziet er overtuigender uit.]

      Ik vind dat er juist altijd zeer onnatuurlijk uitzien, ik vraag me dan altijd af a. wat ze te verbergen hebben en b. wie ze proberen te overtuigen: de kijker/luisteraar of zichzelf.

      Delete
  22. Nieuwe KvW: https://www.youtube.com/watch?v=X6NVO-eEwXM

    Moet het nog beluisteren.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank, download inmiddels compleet.

      Delete
    2. Weer een goed stuk van KvW en zeer actueel: Zelfs het stuk van de rand-corp. is meegenomen. Als je dit hebt gezien, zijn we weer helemaal 'bij'.

      Delete
    3. Eens (ik heb het inmiddels bekeken).

      Delete
  23. Kim Iversen heeft goede, actuele vlogs.

    Dit korte interview met Whitney Webb (de meest productieve en diepgravende onderzoeksjournalist , mogelijk licht autistisch) is verontrustend:

    De WHO wil Beslissings-Macht ontnemen aan nationle regeringen en voorschrijven welke injecties we moeten krijgen !
    De nieuwe baas: Jeremy Farrar van deWelcome Trust.
    Die Welcome Trust onderzoekt of ze kinderen tussen 1 en 3 jaar de hersen -ontwikkeling kunnen beinvloeden door hen eenhelpmje te laten dragen.

    Yuval Hariri ( WEF) : In de toekoms kunnen we meten of iemand negatieve gedachten over de overheid heeft.
    (Ook al zwijgt hij en schrijft hij dat niet op.)
    Dan kunnen we tijdig maatregelen nemen.

    https://www.youtube.com/watch?v=1TkHTXNqFek

    ReplyDelete
    Replies
    1. [In de toekoms kunnen we meten of iemand negatieve gedachten over de overheid heeft.]
      Complete onzin. Alleen maar angst aanjagen.

      Delete
    2. [In de toekoms kunnen we meten of iemand negatieve gedachten over de overheid heeft.]

      Dat zouden ze graag willen ja, hahahahahaha maar net als @G.B. denk ik dat dit complete onzin is. Ze weten nog steeds meer niet dan wel over het functioneren van het menselijk lichaam en dat geldt zeker voor het functioneren van het brein.

      Delete
    3. Maar, ik ben bereid mijn mening bij te stellen als aangetoond wordt dat dit kan. Ik stel voor dat wij die Hariri als proefpersoon gebruiken. Daar zal hij zeker geen bezwaar tegen hebben want het is zijn utopie, zijn droom om de wereld op die manier te verbeteren en het gezegde luidt "verbeter de wereld, begin bij jezelf".

      Delete
    4. Kijk 3 minuten naar Yuval Hariri.
      Ze suggereren dat 'boosaardige landen' dit mogelijk gaan doen, maar intussen fantaseren Netanyahu en zijn vrienden natuurlijk over het ontwikkelen van deze nieuwe techniek.

      Hij zegt: (ik interpreteer ) Sraks heb je polsbandjes ( horloges) die jouw bloeddruk of stress doorgeven op het moment dat je een speech van de leider hoort op tv of een foto van hem ziet.
      Wie daar heftig op reageert kan er uit gepikt worden voor nader onderzoek.

      nog een voorbeeld:
      Ze weten dat Wolf een BBC documentaire ziet ( is geregistreerd) over de Holocaust, en ze weten of hij daar opgewonden om wordt of niet.


      Uit andere waarnemingen weten ze wel of dit komt uit woede over de Duitsers, of uit woede over die Holocaust propaganda die nooit op houdt.

      Zo kunnen ze mensen bij wie de woede hoog oploopt ( Mevrouw Kaag op tv: stress slaat uit) via hun surveillance er uit pikken. Alles AI.

      Hier Hariri: ( 3 min)
      https://youtu.be/hL9uk4hKyg4?t=1379

      Delete
    5. [Sraks heb je polsbandjes ( horloges) die jouw bloeddruk of stress doorgeven]

      Hoe willen ze ervoor gaan zorgen dat mensen die dingen blijvend gaan dragen? Of niet gaan saboteren?

      Delete
    6. Toevoeging: er zijn technieken om je bloeddruk (en daarmee stressniveau) naar beneden te krijgen dan registreert het bandje dus geen verhoging. Hoe gaan ze dat verhinderen?

      Delete
    7. De techniek werkt sowieso niet bij psychopaten, bij die lui registreert zelfs de leugendetector niets. Het horloge 5 sec. in de magnetron en het doet niets meer. Allemaal onzin argumenten van YH, waar ik zeker niet naar ga kijken, om bekende redenen.
      [Ze weten dat Wolf een BBC documentaire ziet]
      Aangezien ik uitstekend op de hoogte ben van de werking van het internet, kunnen ze dat niet weten. Ik download alle films en bekijk ze met mijn eigen viewer op mijn eigen tijd. Zodra ik straks een vpn heb, is mijn kanaal een 'zwart gat' voor nieuwsgierige aagjes.

      Delete
    8. Waar het wel bij werkt: We hebben straks geen jodenster meer nodig. Je geeft iemand zo'n horloge/apparaat en laat hem de volgende tekst lezen: "De holocaust is een joodse leugen". Als het apparaat op tilt slaat, is het een jood. Als het apparaat niets doet, is het een gewoon mens. Ha ha ha ha.

      Delete
  24. Het SLI doet een aanbod, wat de RF niet kan weigeren. Dit biedt een unieke kans voor de RF:
    a. De RF onderhandelt alleen met de gekken in de kelder, niet met de loopjongens Blinken & Co, die gekken worden dan zichtbaar;
    b. Schadeherstel van NS1&2 door de werkelijke dader;
    c. Schadevergoeding voor de aangerichte schade aan Krim-brug, etc.
    d. 300 b terug;
    e. opheffen van alle sancties;
    en het belangrijkst: f. Navo terug naar situatie van 1989, dus bases in Polen en Roemenië opheffen en ontruimen;
    g. UA afsnijden van de Zwarte Zee, dus Odessa gratis & voor niks bij de RF.

    De otan is nagenoeg op de knieën, dus naar goed amerikaans gebruik, moet je dan de vernedering compleet maken. Ook is het handig om te overvragen, dan heb je nog wat wisselgeld.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Het SLI doet een aanbod, wat de RF niet kan weigeren.]

      Vinden ze zelf. Het onderliggend artikel lezend, kom ik tot een andere conclusie.


      [As for Ukraine itself, the Americans seem to believe it will be a “strong, non-corrupt economy with membership in the European Union.”]

      Nee, de Amerikanen kunnen dat wel willen maar de burgers (o.a. van Nederland) hebben daar duidelijk tegen gestemd. Los van dat zou ik dat als RF zeker niet accepteren. Op die manier is Oekraïne natuurlijk helemaal niet neutraal maar stevig onder de duim van Brussel. Zou voor mij onacceptabel zijn.


      [And they’re terrified that the Russian offensive may capture Odessa, the major seaport and transportation hub on the Black Sea – which would leave Ukraine landlocked.]

      Nog even doorgaan dus.


      [After all the stavka – a moniker for the high command of the Russian armed forces – regard the Americans as “non-agreement capable,” even when an offer is in writing.

      This walks and talks like a desperate US gambit to stall and present some carrots to Moscow in the hope of delaying or even cancelling the planned offensive of the next few months.

      Even old school, dissident Washington operatives – not beholden to the Straussian neocon galaxy – bet that the gambit will be a nothing burger: in classic “strategic ambiguity” mode, the Russians will continue on their stated drive of demilitarization, denazification and de-electrification, and will “stop” anytime and anywhere they see fit east of the Dnieper. Or beyond.]

      Ofwel, in de praktijk komt van dat aanbod niets terecht. Storm in een glas water. Als RF gewoon doorgaan op de ingeslagen weg.


      [De otan is nagenoeg op de knieën,]

      Zoals hierboven beschreven, 'nagenoeg' is niet genoeg.................

      Delete
  25. Op verzoek van GL deze video zo veel mogelijk verspreiden. Duurt bijna 1 uur en gaat over de UA: "A video for beginners, that explains the background of the Ukraine conflict, and what has so far happened—for those who want to understand."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha, het welkom comité bij aankomst van de nieuwe SLI-ambassadrice in Moskou. Jammer dat er geen rotte eieren/tomaten door de lucht vliegen.

      Delete
    2. Er circuleren ook aardige filmpjes over de ontvangst die Trudeau ten deel valt van zijn eigen bevolking, hahahahaha.

      Delete
    3. Die heb ik ook gezien. Die gast kan hard lopen, hij moet wel. Inderdaad lachen met die gasten.

      Delete
    4. Nog een grappig filmpje in het kader van woke. Beschamend.

      Delete
    5. Beschamend is het goede woord ja, het is tenenkrommend om naar de kijken. Heel erg. Die persoon zet zichzelf compleet voor joker.

      Delete
  26. Bericht uit Moskou.
    Er zijn burgers die geld verzamelen en 'spullen' op sturen naar de soldaten in de Donbass.
    De soldaten tonen op internet hoe ze er gebruik van maken.

    Soms gaat een voorwerp kapot, en dan gebeurt het wel dat een man uit Moskou naar de Donbass reist om het te repareren.

    De broer van een vrouw die ik me nog wel herinner is arts en kan niet weg uit Moskou, maar gaat toch om de 2 maanden naar het front om daar medisch te helpen.

    Ik dacht hier aan toen ik Scott Ritter hoorde zeggen ( tegen Garland Nixon) : A military does better when they have the support of thepeople behind them. The Russian people are solidly behind them.

    https://youtu.be/vtTTk07kLl8?t=212

    ReplyDelete
    Replies
    1. [The Russian people are solidly behind them.]
      Ook zoiets? Inderdaad hartverwarmend.

      Delete
  27. Het Duitse Volk is wederom gegijzeld door de fascisten. Net zoals de Nl-ers, Fransen etc. Het zijn alleen de leiders van die landen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, het houdt maar niet op.
      Ook het plaatjes stelen van elkaar in het T-kanaal.

      Delete
    2. Je bedoelt met fascisten de usual suspects? De huidige machthebbers?

      Delete
    3. Het is een oorlog tegen het Duitse volk die al meer dan 100 jaar geleden begonnen is.

      Delete
    4. Okay dan begrijp ik je opmerking.

      Delete
    5. Nog meer feksiens. Vrouwen die ze hebben geweigerd, zijn door het oog van de naald gekropen. Horror !

      Delete
  28. Scott Ritter over de Iraq oorlog. Dit kan ik me nog herinneren als de dag van gisteren. Hij heeft echt gevochten, om die oorlog niet door te laten gaan, maar tegen de 'gekken in de kelder' is een normaal mens niet opgewassen. Longread van RT.

    ReplyDelete
  29. De kinderen van de revolutie beginnen nu elkaar op te vreten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PMC "Mozart" is niet meer. Geen geld, dus ook niet meer vechten. Was ook een lekker zooitje bij elkaar geraapte idioten.
      "Many fighters turned out to be very problematic people with experience in combat combined with mental disorders".

      Delete
    2. Als otan met f-16's gaan vliegen, kan het niet anders, dan opstijgen vanuit Polen en/of Roemenië. Volgens internationale regels worden die vliegvelden automatisch een doelwit. Hoe de SLI daarmee omgaat, mag eenieder raden...

      Delete
    3. Ook zijn er steeds meer Polen, die zich tegen de oorlog keren. >50% is vóór Poetin en met name de jeugd is goed vertegenwoordigd.

      Delete
    4. ["Many fighters turned out to be very problematic people with experience in combat combined with mental disorders".]

      Eigenlijk diep triest.

      Delete
    5. [Volgens internationale regels worden die vliegvelden automatisch een doelwit. Hoe de SLI daarmee omgaat, mag eenieder raden...]

      Uit de link:
      [And then let the Americans think for themselves how they react to this - whether to go to war because of this or tell your allies - this is your own business, deal with the Russians yourself. "]

      Beetje (heel) vreemde opmerking en dat voor een voormalig hoofd van een departement van het Russische ministerie van Defensie. Wie is die oorlog begonnen in 2014? De zogenaamde 'allies' van de V.S.? Of degene die de staatsgreep gepleegd hebben waarbij de opmerking gemaakt werd "f*ck the Europeans" WIJ beslissen wie er president wordt in Oekraïne.

      Delete
    6. Ik heb het Poolse bericht door de vertaler gehaald:

      "Het aantal Polen met meningen die samenvallen met Russische propaganda groeit
      Ontwikkeling:
      Caesar Faber
      Maandag 30 Januari (23: 45)

      Een groeiend aantal Polen met meningen die samenvallen met Russische propaganda, vooral met betrekking tot de betrekkingen met Rusland en de oorlog in Oekraïne, volgt uit een rapport gepubliceerd door het Warsaw Institute of Entrepreneurship. "De oorlog wordt niet alleen gevoerd op het slagveld, maar ook in de hoofden van mensen," wijzen experts erop.
      Het aantal Polen met meningen die samenvallen met Russische propaganda groeit

      Crisis of propaganda? The attitude of Poles to The War in Ukraine " is de tweede editie van een studie uitgevoerd door Maison & Partners voor het Warsaw Institute of Entrepreneurship.

      In september 2022 en januari 2023 vroeg het onderzoeksbureau Polen om hun houding te bepalen ten opzichte van acht geselecteerde stellingen die relevant werden geacht voor het algemene doel van verhalen die door het Kremlin naar het buitenland werden geëxporteerd. Volgens de auteurs van de studie is dit verhaal ontworpen om de steun voor hulp aan Oekraïne in westerse samenlevingen te verzwakken en sociale spanningen te veroorzaken in de landen waar oorlogsvluchtelingen zijn gevallen. Sommigen van hen verschijnen, zoals reeds opgemerkt, rechtstreeks in de verklaringen van Russische propagandisten.

      De stellingen die in de studie worden benadrukt:
      "De oorlog is een liberale samenzwering van westerse elites, degenen die de pandemie hebben gepland.",
      "Zonder de uitbreiding van de NAVO naar het Oosten zou Poetin Oekraïne en Oekraïners niet hebben aangevallen.",
      "Vluchtelingen uit Oekraïne zijn economische migranten",
      "We moeten Oekraïne niet helpen totdat het zich bekeert, want Volyn zal Bandera niet veroordelen.",
      'Polen kan zich geen vluchtelingen veroorloven',
      "Irriteer Rusland niet omdat het kernwapens heeft",
      "We moeten vrede bevorderen tegen elke prijs - zelfs ten koste van territoriale concessies van Oekraïne aan Rusland.",
      "We moeten stoppen met het leveren van wapens, omdat dit een conflict verder aanwakkert dat niets met ons te maken heeft."
      "Het Kremlin heeft methodisch een netwerk van invloed opgebouwd"
      De resultaten van het onderzoek werden maandag gepresenteerd op een conferentie in Warschau.

      Volgens het rapport 41% respondenten zijn het " absoluut eens "of" liever eens " met ten minste vier stellingen die in de studie werden gepresenteerd, terwijl dat in September nog eens 34 procent was. onderwerp. Dit is een stijging van 7 procentpunten. Bovendien, zoals opgemerkt in het rapport, hebben jongeren (25-34 jaar oud), die relatief vaker sociale media gebruiken, een grotere neiging om stellingen te belijden die samenvallen met Russische propaganda.

      Tijdens het debat merkte kolonel Slavomir Lazarek van het Veiligheidscentrum van de regering op dat "we momenteel worden aangevallen door de Russische Federatie samen met de Republiek Wit-Rusland."
      (wordt vervolgd)

      Delete
    7. vervolg:
      Het Kremlin heeft methodisch een netwerk van invloed opgebouwd. Hoe wordt dit gedaan? Ik duw mensen weg van wie ik de mogelijkheid van een normaal leven ontneem (...). Laten we eens kijken wat er in Wit-Rusland gebeurt, er zijn geen mensen die zelf naar Wit-Rusland zijn gekomen, het waren de diensten die hen daar hebben gebracht. En later, in een aangevallen land, bijvoorbeeld, in zo ' n Pools land, wordt de samenleving tegengewerkt door de media, politici," zei Lazarek.

      Gelukkig hebben we een grote groep vluchtelingen uit Oekraïne, en dit is het geval wanneer we meer geneigd zijn om te helpen, het is moeilijker om de antagonisme tussen deze twee groepen te beïnvloeden. De werking van gedwongen migratie leidt tot het feit dat we de ene groep in de andere" nat " maken en leiden tot het feit dat we zeggen: "ze nemen onze banen, brood, gezondheidszorg af." We leggen uit dat ze slecht zijn," Wees de expert erop. Hij benadrukte dat een bewust persoon immuun is voor manipulatiemethoden. (vet van mij)

      Propaganda en desinformatie - een element van de militaire wetenschap in Rusland
      Kolonel Adam Yavor, een reserveofficier van de Poolse speciale diensten, merkte op dat propaganda en desinformatie een element zijn van de militaire wetenschap in Rusland. Moderne oorlogsvoering wordt niet alleen op het slagveld gevoerd, maar ook in de hoofden van mensen."

      Volgens hem verliezen de Russen de oorlog in kinetische termen, maar boeken ze vooruitgang op het gebied van informatieoorlog. Hij merkte op dat het niet voor niets is dat de groep die het meest vatbaar is voor verkeerde informatie jongeren zijn die sociale netwerken gebruiken. Sociale netwerken zijn een zeer elegant theater van militaire operaties. In 2015 zei Sergei Shoigu (Russische minister van Defensie) dat een smartphone, microfoon, camera hetzelfde wapen is als een Kalashnikov, en nog effectiever.

      Valse informatie verspreidt zich zeven keer sneller dan echte informatie. Hij betoogde dat het gemakkelijkste doel van propaganda sociale polarisatie en conflict is op basis van politiek en ideologie. Om desinformatie te voorkomen, moet de politieke klasse boven onenigheid staan.

      De voorzitter van het Warsaw Institute of Entrepreneurship Tomasz Vruchtblewski schatte dat de Poolse staat in het beginstadium van de oorlog alleen met deze dreiging omging door mensen ruimte te bieden voor actie. Mensen accepteerden Oekraïners zelf, konden naar deze verhalen luisteren en werden er onderdeel van. Dit is een ervaring waar heel Europa van moet leren. Het is onmogelijk om dit te doen zonder de emotionele en actieve deelname van onze eigen samenleving," zei hij.

      "Het is onmogelijk om de oorlog te winnen zonder publieke steun."We hebben deze oorlog gewonnen. Voor vandaag, " merkte hij op.

      Deskundigen wezen er ook op dat de steun van Oekraïne in veel opzichten tegemoet komt aan de belangen van de Poolse kant. Econoom Malgorzata Starczewska-Krzysztoszek van de Universiteit van Warschau merkte op dat volgens de Poolse Sociale Zekerheid 700 duizend mensen uit Oekraïne in Polen werken. Dit is bijna 5%. professioneel actieve mensen. (...) We hebben de CSO-gegevens van vandaag, waaruit volgt dat de Poolse economie met bijna 5 procent is gegroeid. De bijdrage aan de economische groei van de consumptie van huishoudens ziet er ook waardig uit", aldus de expert.

      Ze benadrukte dat dit vooral te wijten is aan de toestroom van vluchtelingen uit Oekraïne. Dankzij dit, onze economie is echt goed, " Starchevskaya-Krzysztoszek toegevoegd.

      Volgens deskundigen moet de politieke klasse, om desinformatie te voorkomen, boven meningsverschillen staan. Ze voerden aan dat sociale educatie gericht op individuele leeftijdsgroepen ook belangrijk is. Het vergroten van het publieke bewustzijn is een prioriteit," zei kolonel Slawomir Lazarek.
      (wordt vervolgd)

      Delete
    8. vervolg:
      De studie van het Enterprise Institute werd uitgevoerd met behulp van de CAWI-methode (Computer Assisted Web Interview) op een landelijk representatieve steekproef van 1.061 Polen."

      (Aanvulling: Dat laatste getal is niet erg hoog, maar is statistisch verantwoord. Een grotere groep ondervragen, verandert de uitkomst niet.)
      De 50% uit het eerste bericht klopt niet, moet 41% zijn.

      Delete
    9. @SDR: [Beetje (heel) vreemde opmerking]
      Die Rus bedoelt/geeft daarmee aan, dat als dat daadwerkelijk gebeurt, dat de consequenties voor het betreffende land zijn. Het SLI gaat zeker geen oorlog tegen de RF voeren, dus staan de Polen en Roemenen er alleen voor.

      Delete
    10. @G.B., dat begrijp ik dat hij dat bedoelt maar probleem wat ik met die stelling heb, is dat het SLI wel degelijk een oorlog tegen de RF voert maar dat doet via de proxies (EU en Ukr), zoals die Rus het nu stelt. lijkt het net of de proxies de oorlog begonnen zijn (or tell your allies - this is your own business, deal with the Russians yourself.). Dat is wat 'this is your own business, deal with the Russians yourself' betekent. Maar als "mevrouw" Victoria "F*ck the EU" Nuland zich niet namens de regering Obama in 2014 met de situatie had bemoeid, was de EU echt nooit een oorlog met RF begonnen.

      Delete
  30. CNN gooit Duitsland voor de bus: Deutschland hat stillschweigend die Erinnerung an die Opfer des Holocaust verraten. Ha ha ha, wat denk je dat het SLI/UA momenteel doen? Ook Alfred Krupp gaat door de mangel.
    Als je het goed bekijkt, zijn alle straatnamen genoemd naar 'foute' figuren.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allemaal onderdeel van een oorlog tegen Duitsland (waar ook Rusland indertijd aan heeft meegedaan) die eind 19e eeuw begonnen is. Het wordt (hoog) tijd dat het Duitse volk zich dat gaat realiseren en zich niets meer aantrekt van figuren die menen dat zij de waarheid over de geschiedenis in pacht hebben.

      Ook Scott Ritter is wat mij betreft afgelopen week door de mand gevallen, wat een nitwit.

      Delete
    2. [Ook Scott Ritter is wat mij betreft afgelopen week door de mand gevallen]
      Dat heb ik dan even gemist. Verklaar je nader.

      Delete
    3. Ik dacht eerst dat ik het verkeerd verstaan c.q. begrepen had want ik kon me niet voorstellen dat hij een dergelijk statement maakte. Maar de eerste reactie is de volgende:

      [1.13.34 This is a shocking statement. Disgusting even. The Morgenthau plan was an anti-European plan to destroy all the industry of Germany and then balkanize it into many separate agricultural states. When the same people who suggested the Morgenthau plan suggest the same in Russia he throws a fit and calls them anti-Russian and mad. Yet everything he claims the west want to do to Russia He wants to do to Germany. And what is his reasoning? "they are the descendants of Nazis." Scott Ritter should be considered no differently to the WEF and people who call on Europe to be stripped of its few remaining industries. I wouldn't be surprised if he cheered for the bombing of Nord stream because in his mind it is "making the nazis suffer." How are we suppose to take his claims that he "cares about human life and the lives of the Ukrainian people" when he is calling for the destruction of the German people? ]

      Daarna volgt een interessante discussie waar de plaatser van bovenstaande reactie (@GB22) laat zien zowel over analytisch vermogen te beschikken als over de benodigde kennis, er zijn er nog een paar. Je moet zelf maar even kijken naar het vervolg.

      Onderstaande reactie van ene @lakedeamon spreekt ook boekdelen:

      [Ritter is a genocidal bigot if he can so openly advocate for the Morgenthau plan. Truly clarifying statement when paired with his repeated pronouncements of who is and isn't "Evil" in this war and it also goes completely without rebuttal or comment from The Duran. Makes me want to vomit, but it is illustrative of how liberal conservatives behave when given a target they are allowed to hate. By his own twisted logic of how "any government that supports the odious ideology of Bandera deserve complete annihilation," this clearly applies to his OWN GOVERNEMENT and all of NATO. Utterly and embarrassingly brainwashed, but unsurprising coming from someone prepared to die for gay pride parades, transgender toddlers, affirmative action, mandated experimental vaccination and mass illegal migration which is what HIS state ideology demands. But, "Real neo-Liberal capitalism has never been tried!", right? It is my sincere hope Ritter and his ilk get a little of the medicine they so readily prescribe to others.]

      Delete
    4. Ik ga ervan uit dat je weet wat het Morgenthau plan is en van wie het vandaan komt.

      Delete
    5. Link vergeten: https://odysee.com/@theduran:e/preventing-a-long-war-w-scott-ritter:7

      Delete
    6. @ Sofia, Scott Ritter staat aan onze kant omdat hij uit eigen ervaring weet hoe bedrieglijk Amerika is. Maar wat betreft de geschiedenis van Nazi -Duitsland heeft hij waarschijnlijk nooit iets anders geehoord danhet officiele verhaal.
      Ik neem aan dat hij niet twijfelt aande gaskamers.

      Komt nog bij: Àls Ritter zou zeggendat hij niet in de boosaardigheid van Hitler gelooft, dan zou al het andere dat hij zegt worden weggeschoven.
      Hij zou voor de massa compleet ongeloofwaardig zijn.

      Omdat hij verder 'in het gelid' loopt, heeft zijn visie over rusland toch nog enige kracht.

      Delete
    7. Sterker nog: Als Ritter iets positiefs over Hitler zou zeggen, danwordt dat elke keer gebruikt om 'te bewijzen' dast de man gek is, en dat àlle mensen die Rusland verdedigen, gek zijn.

      Een politicus als Baudet moet ook met regelmaat 'Pro Israel' lullen, om nog een beetje aanvaard te worden.

      Delete
    8. @JV, hij had het hele statement achterwege kunnen laten.

      Delete
    9. Ik heb het nu niet vor ogen wat hij zei, maar ga er maar gewoon van uit dat hij negatief over Duitsland denkt.
      Laat ons blij zijn dat deze man zijn best doet voor de goede zaak.
      De Duitsers in 1933-1945 ( het volk) neem ik niet veel kwalijk. Maar de duitsers van nu: ze verdienen wat ze krijgen.
      Ze slapen. Ze vallen de goede mensen aan,. ze helpende slechte mensen.

      Delete
    10. [Maar de duitsers van nu: ze verdienen wat ze krijgen.]

      Hoezo verdienen ze wat ze krijgen? Heb je enig idee wat het met een volk doet als het 80 jaar een schuldcomplex krijgt aangepraat? Dat het STRAFBAAR IS om op zoek te gaan naar de waarheid? Waar oude dames in de gevangenis worden gegooid omdat ze met bewijzen komen dat een en ander niet zo is gegaan als in de boeken terecht is gekomen?

      En toch, toch gaan die mensen de straat op om te demonstreren tégen de V.S., ze willen (in 2019 waren er grote demonstraties, die komen nu langzaam weer op gang) dat de V.S. vertrekt uit hun land.

      Nogal simplistische benadering: 'ze slapen'. Nee ze zijn met een knuppel bewusteloos geslagen.

      Delete
  31. PMC Mozart is ook opgedoekt omdat ze in een dronken bui, op camera, zeiden dat de Oekraieners allerlei oorlogs regels overtreden, en krijgsgevanenen dood schieten.
    Dat ging blijkbaar viraal. Ik denk niet dat hij zich daarmee geliefd maakte in oekraiene.
    Hier de Grey Zone: https://youtu.be/7YRWgH1_Knk?t=119

    ReplyDelete
  32. 1:13:.. Ik weet nu op welke uitspraak je doelt.
    Ritter is boos dat de Duitsers weer met tanks naar Rusland optrekken.
    'the Morgenthau Plan that should have happened" dat vertaal ik niet als "Ik Ritter vind dat het morgenthau Plan had moeten doorgaan, de verhongering van 20 miljoen Duitsers"

    Ik vertaal het als:" Misschien moeten de Duitsers nog eens worden geschoold ( ingelicht) over Het Morgenthau Plan en wat ze daarmee van plan waren uit te voeren, en die producent van de Leopard tanks, ( Rhine Metal AG) zou eigenlijk niet mogen bestaan, juist vanwege wat er nu weer gebeurt. ( probably for this very same reason).

    NB: Ik had deze video op youtube gezien/ beluisterd. maar wel half slapend. Ik zie hm nu niet meer op youtube.
    Waar ik de comments kan vinden op Rumble zou ik nu niet weten.
    ( Ik heb een grotere letter moeten invoeren omdat ik de emails nauwelijsk nog kanlezen, en die Live Mail kan ik niet vergroten, dus moeten `alle scherm afbeeldingen vergroot. Ik heb het vandaag gedaan. Even kijken wat de gevolgen zijn. )

    ReplyDelete
    Replies
    1. De link is naar Odysee, de comments staan onder de betreffende video.

      [Ik vertaal het als]

      Nee, je moet ook meenemen wat hij daarvoor zei over 'pure evil'.

      Delete
    2. Ik heb het al gevonden.

      Heb mijn reactie er onder gezet als XX

      Ritter is angry that the Germans are marching into Russia with tanks again.
      Then he says: "the Morgenthau Plan that should have happened"
      I don't translate that as "I, Scott Ritter think the Morgenthau Plan (the starvation of 20 million Germans) should have gone ahead,"

      My interpretation is, I translate it as: " Maybe the Germans should be educated ( informed) again about The Morgenthau Plan and what the Americans were planning to carry out with it.(as an indication of how angry the Allies were. And now they go again... ) . Ritter: And that manufacturer of the Leopard tanks, ( Rhine Metal AG) should really not exist, precisely because of what is happening now again ( their tanks againm go to Russia).

      Delete
    3. De woorden pure evil hoor ik niet .

      Hij zegt ok dat de politici helemaal gek geworden zijn, en dat het de militairen zijn die zeggen: "We hebben geen tanks. "
      Ritter is woedend op de Duitse politici. Vind dat ze de geschiedenis vergeten zijn.
      Maar zelfs in dat debat warener politici die zeiden: " Hier buiten staan monumenten: 2 oude Russische tanks"
      Het gaat dus niet over 'De Duitsers", maar hij doelt op hun leiders.

      En dat hij iemand uithongeriong toe wenst dat is al helemaal niet het geval. En dat hij het WEF steunt: Ik zou niet weten waar ik dat hoor.

      Delete
    4. Hierboven een uitstekende discussie, terwijl de discussie onder de film op Odysee nóg beter is. @GB22 en @wazza zijn uitstekend op de hoogte en geven trol @RadioFreeAmerica prima tegengas.
      Daarna doet @NicholasEnnos nog een duit in het zakje: The only surviving report on Dr Mengele praised him as an exemplary physician who did much to reduce disease rates in the work camps.
      Het enige, wat ik niet wist, was: Havarra transfer agreement.
      Ik moet de film nog zien, die loopt nu binnen.

      Delete
    5. @JV: [Hij zegt ok dat de politici helemaal gek geworden zijn]
      Dat is ook mijn mening, @daryus zegt: Let's "Morgenthau" them! , alhoewel er -ook in de BRD- nog 'sane' politici rondlopen, evenals in Hongarije, Oostenrijk en nog een paar Balkanlanden. Ik zag ook nog, dat een rechter in Londen beslag heeft laten leggen op het vermogen van Kolomojski. Die kan nu geen kant meer op, als mede-aanstichter van de oorlog.

      Delete
    6. Wat SR letterlijk zegt, kan je uit het transcript halen:
      "
      1:13:21
      like to to go against the Russians I mean the only thing dumber than that is sending German tanks to Ukraine to fight
      1:13:27
      the Russians I mean the Germany has forgotten it's uh it's its history and I
      1:13:32
      mean maybe people that need to re-educate them about the morganfall plan and uh what should have happened to
      1:13:37
      the rural area and the fact that uh Rhine metal AG that's producing leopard tanks probably shouldn't have been"

      De mensen moeten worden ge-re-educate, opnieuw naar school dus.
      Bij mij was hij ook gezakt, met zijn opmerkingen over de holokaust, maar dat kan eraan liggen, dat hij als amerikaan, nooit iets anders heeft te horen gekregen en net zoals @JV zegt over Hitler, dat je dan je geloofwaardigheid kwijt raakt. Dan ben je niet nuttig meer. Ik sta nog steeds achter hem en niemand is perfect, toch?

      Delete
    7. Nee, niemand is perfect maar een dergelijke opmerking kan m.i. echt niet door de beugel. Hier nog wat meer info, wat het is, wie het heeft bedacht en wat het resultaat is (toen en nu).

      [The Morgenthau Plan: A Soviet-Created Document], bron: http://www.wearswar.com/2022/07/08/the-morgenthau-plan-a-soviet-created-document/], bron: http://www.wearswar.com/2022/07/08/the-morgenthau-plan-a-soviet-created-document/

      Uit het artikel:

      [At the Quebec Conference in September 1944, U.S. President Franklin Roosevelt and British Prime Minister Winston Churchill announced the adoption of the Morgenthau Plan. Named after U.S. Secretary of the Treasury Henry Morgenthau, the objectives of the Morgenthau Plan were to deindustrialize Germany and diminish its people to a pastoral existence once the war was won. The Morgenthau Plan was designed to reduce the military-industrial strength of Germans forever, so that never again could Germany threaten the peace.[2] As many proponents of the Morgenthau Plan knew, adoption of this plan would result in the starvation of many millions of the German population.]

      Ik wist overigens niet dat er blijkbaar veel input van Sovjet kant is geweest voor dit document.

      Tweede artikel:

      [Exceeding Morgenthau’s Expectations The ‘Race’ To Expel 18 Million Ethnic Germans Begins Despite Even Truman & Churchill’s Reservations], bron: http://www.wearswar.com/2018/08/11/the-horrific-final-solution-exceeding-morgenthaus-vicious-expectations-the-race-to-expel-18-million-ethnic-germans-begins-despite-even-truman-churchills-reservations/

      Uit het artikel:

      [One of the great tragedies of the 20th century was the forced expulsion of ethnic Germans from their homes after the end of World War II. The Allies carried out the largest forced population transfer—and perhaps the greatest single movement of people—in human history. A minimum of 12 million and possibly as many as 18.1 million Germans were driven from their homes because of their ethnic background. Probably 2.1 million or more of these German expellees, mostly women and children, died in what was supposed to be an “orderly and humane” expulsion.]

      Daders? Voornamelijk Sovjet Russen.

      Delete
    8. Oh ja en voordat iemand zegt dat het gedrag van de Russen een REACTIE was op de inval van Duitsland in 1941, weet dan (dit is inmiddels bewezen door documenten) dat AH om EXACT DEZELFDE REDEN de Sovjet Unie binnenviel als Putin vorig jaar februari startte met de SMO. Een pre-emptive strike dus. Had Duitsland dit niet gedaan dan was heel Europa eind 1942 ingelijfd bij de Sovjet Unie. Stalin stond nl klaar met een aanvalsleger. Aanvullende informatie:

      [Germany’s Incredible Courage To Defend Europe: How Hitler’s Invasion of The Soviet Union Surprised Stalin], bron: https://wearswar.wordpress.com/2017/11/16/germanys-incredible-courage-to-defend-europe-how-hitlers-invasion-of-the-soviet-union-surprised-stalin/

      en

      [Why Germany Attacked the Soviet Union], bron: http://ihr.org/other/WhyGermanyStruckUSSR

      Delete
    9. Ik ken het verhaal van Suvorov: een spion die uit Rusland naar de VS ging en aantoont dat Stalin klaar stond bij de grens om met tanks Europa op te rollen, nadat Hitler het ijs gebroken had: Icebreaker.

      Uit mijn aantekeningen:
      – Suvorov: Stalin wilde Europa veroveren, en tot 1940 werd hij geholpen door Aemrikanen/ Amerikaanse technologie:
      In other words, the huge contributions of Western technology to the USSR in the 20s and 30s, which Sutton details better than anyone else, had the deliberate purpose (unless you assume extreme stupidity on the part of Western leaders) of allowing Stalin to make war on the West for the purpose of a total communist conquest of Europe, and only Hitler's pre-emptive strike prevented this from happening and forced Stalin, in the end, to get only half of Europe, which is what caused the Cold War. According to the capitalist-communist plan, Stalin was supposed to get all of Europe, thus demonstrating the inevitable victory of communism. That's what all that Western industry and technology packed into the Urals was supposed to accomplish. And that's what would have happened if Hitler had not dared, against all the careful calculations of Stalin, to attack first.

      Delete
    10. Hier heel olijke presentaties van Suvorov: deel 1:
      https://youtu.be/I7zVLfjWzmE

      Who Started World War II? by V. Suvorov 1/4

      Delete
    11. Sofia,
      Ik ga later kijken naar de link over het Morgenthau Plan dei jij geeft.

      Maar ik vermoed toch echt dat het een plan van Amerikaanse joden was, met name Morgenthau.

      En als het een Russisch Plan was uit 1944, dan was het óók een joods plan.

      Maar ik hoorde nooit eerder dat de Russen er achter zaten.

      Delete
    12. Hier een flink artikel van David Irving: http://www.fpp.co.uk/bookchapters/Morgenthau.html

      Delete
    13. James Bacque schrijft over enorme aantallen dode duitsers, na 1945 : https://en.wikipedia.org/wiki/Other_Losses

      Delete
    14. https://www.amazon.com/After-Reich-Brutal-History-Occupation/dp/0465003389

      Ik meen dat de schrijver een gewone engelsman is die samen met een vriend een compleet nioeuwe versie vanWO2 schreef.

      Dit is tekst van Amazon:

      The shocking history of the brutal occupation of Germany after the Second World War
      When the Third Reich collapsed in 1945, Germany was a nation in tatters, in many places literally flattened by bombs. In the ensuing occupation, hundreds of thousands of women were raped. Hundreds of thousands of Germans and German-speakers died in the course of brutal deportations from Eastern Europe. By the end of the year, denied access to any foreign aid, Germany was literally starving to death. An astonishing 2.5 million ordinary Germans were killed in the post-Reich era.
      A shocking account of a massive and brutal military occupation, After the Reich draws on an array of contemporary first-person accounts of the period to offer a bold reframing of the history of World War II and its aftermath.

      Delete
    15. [Maar ik vermoed toch echt dat het een plan van Amerikaanse joden was, met name Morgenthau. ]

      Voor mij was dat ook nieuw (dat er sovjets achter zouden zitten), ik moet dat artikel nog eens goed lezen.

      Maar feit is dat de Sovjet soldaten (voornamelijk Russen) het plan hebben UITGEVOERD. Wie het plan ook bedacht hebben, zonder het Rode Leger was het niet tot uitvoering gekomen (een van de grootste misdaden van deze eeuw). En het geheel heeft invloed in Europa tot de dag van vandaag.

      Delete
    16. [Ik meen dat de schrijver een gewone engelsman is die samen met een vriend een compleet nioeuwe versie vanWO2 schreef. ]

      Die ken ik niet. De eerste link die ik gaf, komt van de site Wears War, de site van John Wear, schrijver van het boek "Germany's War". Het tweede artikel is gebaseerd op historische documenten.

      Delete
    17. [(een van de grootste misdaden van deze eeuw)]

      Dat moet uiteraard VORIGE eeuw zijn :-)))))))))))

      Delete
    18. SOFIA SCHRIJFT:

      Maar feit is dat de Sovjet soldaten (voornamelijk Russen) het plan hebben UITGEVOERD. Wie het plan ook bedacht hebben, zonder het Rode Leger was het niet tot uitvoering gekomen (een van de grootste misdaden van deze eeuw).

      Welk Plan uitgevoerd?

      Het Morgenthau Plan was het plan om alle industrie uit duitsland te verwijderne. ( Veel ging naar de Soviet Unie, maar kwamgrotendeels ook uit Amerikaans gebied)
      De Amerikanen dachten dat 20 miljoen doden zouden vallen van de honger.

      Freda Utley zegt: Het zou 30 miljoen doden geven.

      Hert Plan werkte van 1945 tot half 1947.
      Toen was duidelijk dat Rusland zich niet wilde onderwerpen aan de heerschappij van Amerika.
      Ook was duidelijk dat de Fransen te zwak waren om 'de Rus' buiten te houden als ie zou komen.
      Toen pas stopte het Morgenthau Plan.

      Ik zie nu niet waar de Russen actiefvanmplan waren mensen te verhongeren, ondanks dat de Duitsers wel voor 27 miljoen dode Russen hadden gezorgd.

      Hoe het zit met de etnische Duitsers die allerlei gebeiden moesten verlaten, dat weet ik niet precies. Dat zal ook wel doden hebben opgeleverd. Maar de geallieerden lieten de duitse soldaten ook dood vriezen op de oevers van de Rijn, en verhongeren.

      James Bacque kan je er meer over zeggen, hoewel ik zijn getallen erg hoog vind.
      Ik denk dat David Irving wel betrouwbaar is, je kan die 22 pagina's lezen. Dan hoor ik wel van je wat daar staat.

      Delete
    19. [ondanks dat de Duitsers wel voor 27 miljoen dode Russen hadden gezorgd.]

      Wat niet gebeurd was als Stalin zich aan de afspraak had gehouden in plaats van een aanvalsleger te organiseren.


      [Hoe het zit met de etnische Duitsers die allerlei gebeiden moesten verlaten, dat weet ik niet precies. Dat zal ook wel doden hebben opgeleverd.]

      Staat nota bene in een van de quotes die ik geplaatst heb:

      "Probably 2.1 million or more of these German expellees, mostly women and children, died in what was supposed to be an “orderly and humane” expulsion".

      Gebieden waar dit gebeurde, lagen vrijwel allemaal in het Oosten (dus op dat moment onder Sovjet controle) van Duitsland.


      [Maar de geallieerden lieten de duitse soldaten ook dood vriezen op de oevers van de Rijn, en verhongeren. ]

      Klopt maar het een (gedrag van de westelijke geallieerden) wist het ander (gedrag van de Sovjet soldaten) niet uit.

      Delete
    20. Sofia,
      ik ben er nog niet toe gekomen om John Wear te bekijken.

      Ik vond wel dit:

      http://www.wearswar.com/about/

      We kunnen dus van elk hoofdstuk een review lezen door PCR, en het hele boek staat bij UNZ op de site.

      Maar het is zo druk: ik weet niet of dat gaat lukken.

      I meen dat een van de mensen die ik vertrouw ( Wsa het UNZ ?) tot de conclusie kwam:
      Heel interessent, maar toch nog niet overtuigd dat Stalin echt van plan was westelijk aan te vallen.
      ====
      Hitler was afgesneden van olie uit Iran , en had olie nodig.
      Hij moest via Oekraine naar Baku, denk ik.

      Hij heeft in de table talks ook verhalen over: "WE geven elke soldaat een grote boerderij in de Oekraine, en dan kunnen de Oekrainersop die boerderijen werken: een win win situatie: Betere boeren ,dus meer voedsel voor de Oekr bevolking, en voedsel voor Duitsland.

      Ik weet niet waarom Hitler naar Petersburg trok.
      En ik begrijp wel dat Stalin Hitelr er weer uit wilde werken, zelfs als Stalin van plan was geweest om Hitler als Icebreaker te laten functioneren.

      Complex complex.

      Maar de gewone Rus? Putin denkt aan zijn broer, zijn 5 ooms , zijn moeder die bijna overleed.
      En dat associeert hij met Duitsland.

      Delete
    21. https://www.paulcraigroberts.org/?s=germanys+war

      Delete
    22. https://www.unz.com/book/john_wear__germanys-war/

      Delete
  33. Interessante website met Russisch georiënteerde artikelen.

    ReplyDelete
  34. Ik zocht even op 'Gentleman's Agreement" ( de juridische status er van)

    Toen zag ik dat Elia Kazan in 1947 een fiilm met die naam had gemaakt.
    Het plot staat op Wikipedia. Ik heb het vertaald.
    Het is uiteraard een poging om anti-semieten zwart te maken en joden als onschuldig slachtoffer te tonen.
    ---------------------
    Philip Schuyler Green is een weduwe-journalist die net naar New York City is verhuisd met zijn zoon Tommy en moeder. Phil ontmoet tijdschriftuitgever John Minify, die Green, een niet-Jood, vraagt een artikel te schrijven over antisemitisme. Hij is aanvankelijk niet erg enthousiast, maar nadat hij aanvankelijk worstelt met hoe hij het onderwerp op een frisse manier moet benaderen, raakt Phil geïnspireerd om een Joodse identiteit aan te nemen en schrijft hij over zijn ervaringen uit de eerste hand.

    Op een lunchparty ontmoet Phil Minify's nicht Kathy Lacey, die de persoon blijkt te zijn die het idee voor het verhaal heeft geopperd. De volgende dag probeert hij anti-joodse vooroordelen uit te leggen aan zijn zoon - direct na het tonen van anti-vrouwelijke vooroordelen. Phil vertelt zijn moeder dat hij verbaasd was toen hij hoorde dat het artikel van "een meisje" kwam. Zijn moeder bespot hem hiervoor. Phil en Kathy beginnen te daten. Ze spreken af om geheim te houden dat Phil niet Joods is. Hoewel Kathy liberale opvattingen lijkt te hebben, is ze verbaasd over Phil's plan.

    Bij het tijdschrift krijgt Phil een secretaresse toegewezen, Elaine Wales. Zij blijkt Joods te zijn, maar heeft haar naam veranderd om de baan te krijgen. Nadat Phil Minify heeft ingelicht over Wales' ervaring, beveelt Minify het tijdschrift een aannamebeleid te voeren dat openstaat voor Joden. Phil ontmoet moderedacteur Anne Dettrey, die een goede vriendin wordt en mogelijk meer, vooral als er spanningen ontstaan tussen Phil en Kathy.




    ReplyDelete
    Replies
    1. VERVOLG



      Dave Goldman, Phil's jeugdvriend, verhuist naar New York voor een baan en woont bij de Greens terwijl hij een huis voor zijn gezin zoekt. Dave is Joods en ervaart ook antisemitisme. Huisvesting is schaars in de stad, maar het is bijzonder moeilijk voor Dave, omdat niet alle verhuurders aan een Joods gezin willen verhuren.

      Terwijl Phil zijn verhaal onderzoekt, maakt hij verschillende voorvallen van onverdraagzaamheid mee. Wanneer zijn moeder ziek wordt met een hartkwaal, raadt de dokter hem af een specialist met een duidelijk Joodse naam te raadplegen. Nadat hij hoort dat Phil Joods is, wordt de dokter ongemakkelijk en vertrekt. Bovendien is de conciërge geschokt als hij ziet dat er een joodse naam op de brievenbus staat. Wanneer Phil zijn huwelijksreis wil vieren in een chique hotel, weigert de manager Phil in te schrijven en zegt dat hij naar een ander hotel moet gaan. Tommy wordt hierdoor ook het doelwit van pestkoppen. Phil is verontrust door de manier waarop Kathy Tommy troost, door hem te vertellen dat hun beschimpingen van "vuile Jood" verkeerd zijn omdat hij niet Joods is, niet dat de bijnaam op zich verkeerd is.

      Delete
    2. VERVOLG



      Kathy's houding komt verder aan het licht wanneer zij en Phil hun verloving aankondigen. Haar zus Jane nodigt hen uit voor een feest in haar huis in Darien, dat bekend staat als een gemeenschap waar Joden niet welkom zijn. Uit angst voor een ongemakkelijke scène wil Kathy haar familie en vrienden vertellen dat Phil slechts doet alsof hij een Jood is, maar hij raadt haar dat af. Op het feest is iedereen erg vriendelijk tegen Phil, hoewel veel mensen op het laatste moment "verhinderd" zijn.

      Dave kondigt aan dat hij zijn baan zal moeten opzeggen omdat hij geen woning voor zijn gezin kan vinden. Kathy bezit een leegstaand huisje in Darien en Phil ziet dit als de voor de hand liggende oplossing voor Dave's probleem. Kathy wil echter haar buren niet beledigen door het te verhuren aan een Joodse familie. Phil verbreekt zijn verloving met haar en kondigt aan dat hij uit New York zal verhuizen wanneer zijn artikel wordt gepubliceerd. Wanneer het uitkomt, wordt het zeer goed ontvangen door de medewerkers van het tijdschrift.

      Kathy ontmoet Dave en vertelt hem hoe ziek ze zich voelde toen een feestganger een onverdraagzame grap vertelde. Ze heeft echter geen antwoord als Dave haar vraagt wat ze eraan gedaan heeft. Ze beseft dat zwijgen het vooroordeel vergoelijkt. De volgende dag vertelt Dave aan Phil dat hij en zijn gezin zullen verhuizen naar het huisje in Darien en dat Kathy bij haar zus ernaast zal gaan wonen om ervoor te zorgen dat ze goed behandeld worden. Wanneer Phil dit hoort, verzoent hij zich met Kathy.

      Delete