Wednesday, January 25, 2023

1366 Generaal Harald Kujat, adviseur van Merkel geweest, waarschuwt

 Het blad 'Overton' is een blad voor intellectuelen, voor mensen die het debat zoeken.

Ik vrees dat het een side-show is die de Duitse massa niet bereikt, en niets kan doen tegen de hysterie en 'group-think'  bij Media en Politici. 


    

"Hoe langer de oorlog duurt, hoe groter het risico van uitbreiding of escalatie."

20 januari 2023Thomas Kaiser


Gepensioneerde Generaal Harald Kujat in gesprek: "Misschien zal ooit de vraag worden gesteld wie deze oorlog heeft gewild, wie hem niet heeft willen voorkomen en wie hem niet heeft kunnen voorkomen."

 

Thomas Kaiser: Welke waarde hecht u aan de berichtgeving over Oekraïne in onze reguliere media?

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: De oorlog in Oekraïne is niet alleen een militair conflict; het is ook een economische oorlog en een informatieoorlog. In deze informatieoorlog kan men een deelnemer aan de oorlog worden als men informatie en argumenten overneemt die men niet kan verifiëren of beoordelen op basis van eigen competentie. ( En dus schuldig worden !  JV) Deels spelen ook motieven die als moreel of ideologisch worden opgevat een rol. Dit is bijzonder problematisch in Duitsland omdat in de media vooral "deskundigen" optreden die geen kennis van en ervaring met veiligheidsbeleid en -strategie hebben en daarom meningen verkondigen die zij ontlenen aan publicaties van andere "deskundigen" met vergelijkbare deskundigheid. Dit verhoogt uiteraard ook de politieke druk op de federale regering.

Het debat over de levering van bepaalde wapensystemen toont overduidelijk de intentie van veel media om zelf politiek te spelen. Het kan zijn dat mijn onbehagen over deze ontwikkeling een gevolg is van mijn jarenlange dienst in de NAVO, onder meer als voorzitter van de Nato-Rusland Raad en de Nato-Oekraïne Commissie van de Stafchefs. Ik vind het bijzonder vervelend dat er zo weinig aandacht wordt besteed aan de Duitse veiligheidsbelangen en de gevaren voor ons land van een uitbreiding en escalatie van de oorlog. Dit getuigt van een gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel of, om een ouderwetse term te gebruiken, een zeer onpatriottische houding. In de Verenigde Staten, een van de twee belangrijkste spelers in dit conflict, is de aanpak van de oorlog in Oekraïne veel gedifferentieerder en controversiëler, maar niettemin altijd geleid door nationale belangen.

Begin 2022, toen de situatie aan de grens met Oekraïne steeds nijpender werd, sprak u zich uit over de toenmalige inspecteur-generaal van de marine, vice-generaal Kai-Achim Schönbach, en steunde u hem in zekere zin. Hij waarschuwde dringend voor een escalatie met Rusland en beschuldigde het Westen ervan Poetin te hebben vernederd en dat het noodzakelijk was op voet van gelijkheid met hem te onderhandelen.

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Ik heb me niet uitgesproken over de zaak, maar sprak om hem te beschermen tegen ongekwalificeerde aanvallen. Ik ben echter altijd van mening geweest dat deze oorlog voorkomen moest worden en dat hij voorkomen had kunnen worden. Ik heb me hier in december 2021 ook publiekelijk over uitgesproken. En begin januari 2022 heb ik voorstellen gepubliceerd over hoe in onderhandelingen een voor beide partijen aanvaardbaar resultaat kan worden bereikt waardoor een oorlog alsnog kan worden voorkomen. Helaas liep het anders. Misschien zal ooit de vraag worden gesteld wie deze oorlog wilde, wie hem niet wilde voorkomen en wie hem niet kon voorkomen.

Hoe beoordeelt u de huidige ontwikkeling in Oekraïne?

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Hoe langer de oorlog duurt, hoe moeilijker het zal zijn om via onderhandelingen vrede te bereiken. De Russische annexatie van vier Oekraïense gebieden op 30 september 2022 is een voorbeeld van een ontwikkeling die moeilijk omkeerbaar is. Daarom vond ik het zo betreurenswaardig dat de onderhandelingen die in maart in Istanbul plaatsvonden, na grote vooruitgang en een zeer positief resultaat voor Oekraïne, werden afgebroken. Rusland had er tijdens de onderhandelingen in Istanbul blijkbaar mee ingestemd zijn troepen terug te trekken tot het niveau van 23 februari, dat wil zeggen voordat de aanval op Oekraïne begon. Nu wordt herhaaldelijk volledige terugtrekking geëist als voorwaarde voor onderhandelingen.

Wat bood Oekraïne in ruil daarvoor?

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Oekraïne heeft zich ertoe verbonden af te zien van het NAVO-lidmaatschap en geen stationering van buitenlandse troepen of militaire faciliteiten toe te staan. In ruil daarvoor zou zij veiligheidsgaranties krijgen van staten van haar keuze. De toekomst van de bezette gebieden moest binnen 15 jaar diplomatiek worden opgelost, waarbij uitdrukkelijk werd afgezien van militair geweld.

Waarom is het verdrag dat tienduizenden levens zou hebben gered en de Oekraïners de vernietiging van hun land zou hebben bespaard, niet tot stand gekomen?

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Volgens betrouwbare informatie heeft de toenmalige Britse premier Boris Johnson op 9 april in Kiev ingegrepen en een ondertekening verhinderd. Zijn redenering was dat het Westen nog niet klaar was voor het einde van de oorlog.

Het is schandalig wat er zich afspeelt, waarvan de goedgelovige burger geen idee heeft. De onderhandelingen in Istanbul waren bekend, zelfs dat er een akkoord zou worden bereikt, maar van de ene dag op de andere werd niets vernomen.

Generaal (ret.) Harald Kujat: Half maart berichtte bijvoorbeeld de Britse "Financial Times" over de vooruitgang. Overeenkomstige berichten verschenen ook in enkele Duitse kranten. Waarom de onderhandelingen mislukten is echter niet gemeld. Toen Poetin op 21 september de gedeeltelijke mobilisatie aankondigde, vermeldde hij voor het eerst publiekelijk dat Oekraïne positief had gereageerd op de Russische voorstellen tijdens de onderhandelingen van Istanbul in maart 2022. "Maar," zei hij letterlijk, "een vreedzame oplossing kwam het Westen niet goed uit, dus gaf het Kiev in feite opdracht om alle overeenkomsten nietig te verklaren."

In feite zwijgt onze pers hierover.

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: In tegenstelling tot de Amerikaanse media. Bijvoorbeeld:  "Foreign Affairs" en "Responsible Statecraft", twee gerenommeerde tijdschriften, hebben hierover zeer informatieve verslagen gepubliceerd. Het artikel in "Foreign Affairs" was van Fiona Hill, een voormalige hoge medewerker van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis. Ze is zeer bekwaam en absoluut betrouwbaar. ( Ik hoorde Fiona Hill vreselijke leugens vertellen, ik meen bij Lex Fridman.  JV)  Zeer gedetailleerde informatie werd ook al op 2 mei gepubliceerd in de regeringsgezinde "Ukrainska Pravda".

Heb je meer details over deze beschamende zaak?

Generaal (ret.) Harald Kujat: Het is bekend dat de belangrijkste inhoud van het ontwerp-verdrag gebaseerd is op een voorstel van de Oekraïense regering van 29 maart. Ondertussen berichten ook veel Amerikaanse media hierover. Ik heb echter moeten leren dat de Duitse media niet bereid zijn de kwestie op te pakken, zelfs wanneer zij toegang hebben tot de bronnen.

U zegt in een artikel: "Het gebrek aan visie op veiligheidsbeleid en strategisch inzicht in ons land is beschamend. Wat bedoel je daar specifiek mee?

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Laten we de toestand van de Bundeswehr als voorbeeld nemen. In 2011 werd een hervorming van de Bundeswehr doorgevoerd, de zogenaamde heroriëntatie van de Bundeswehr. De heroriëntatie betekende een verschuiving van het constitutionele mandaat van nationale en alliantieverdediging naar buitenlandse missies. Als rechtvaardiging werd aangevoerd dat er geen gevaar bestond voor een conventionele aanval op Duitsland en zijn NAVO-bondgenoten. De omvang en structuur van de strijdkrachten, uitrusting, bewapening en opleiding waren afgestemd op buitenlandse missies. Strijdkrachten die in staat zijn hun land en bondgenootschap te verdedigen, kunnen ook stabilisatiemissies uitvoeren, vooral omdat de federale regering en het parlement daarover in individuele gevallen zelf kunnen beslissen. Het omgekeerde is niet het geval, want het is de agressor die bepaalt of er sprake is van nationale en bondgenootschappelijke verdediging.

De beoordeling van de situatie op dat moment was hoe dan ook verkeerd. Want de eenzijdige opzegging van het ABM-verdrag door de VS had in 2002 al een strategisch keerpunt in de relatie met Rusland teweeggebracht. Het politieke keerpunt was de NAVO-top in Boekarest in 2008, toen de Amerikaanse president George W. Bush probeerde een uitnodiging aan Oekraïne en Georgië om toe te treden tot de NAVO erdoor te drukken. Toen hij daar niet in slaagde, werd in het communiqué een vaag toetredingsperspectief voor deze landen opgenomen, zoals in dergelijke gevallen gebruikelijk is.

Oekraïne vecht ook voor de geopolitieke belangen van de VS

Ziet u een verband met de huidige crisis door deze ontwikkeling tussen Rusland en de VS?

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Hoewel het risico van een confrontatie tussen Rusland en de NAVO door de oorlog in Oekraïne voor iedereen duidelijk is, blijft men de Bundeswehr ontwapenen, zelfs kannibaliseren, om wapens en militair materieel voor Oekraïne vrij te maken. Sommige politici rechtvaardigen dit zelfs met het onzinnige argument dat onze vrijheid in Oekraïne wordt verdedigd.

Waarom is dat voor jou een onzinnig argument? Iedereen redeneert zo, zelfs het hoofd van het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ignazio Cassis.

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Oekraïne vecht voor zijn vrijheid, voor zijn soevereiniteit en voor de territoriale integriteit van het land. Maar de twee hoofdrolspelers in deze oorlog zijn Rusland en de VS. Oekraïne vecht ook voor de geopolitieke belangen van de VS. Want hun verklaarde doel is Rusland politiek, economisch en militair zodanig te verzwakken dat zij zich kunnen wenden tot hun geopolitieke rivaal, de enige die hun suprematie als wereldmacht kan bedreigen: China. 

Bovendien zou het hoogst immoreel zijn om Oekraïne alleen te laten in zijn strijd voor onze vrijheid en slechts wapens te leveren die het bloedvergieten verlengen en de vernietiging van het land vergroten. Nee, deze oorlog gaat niet over onze vrijheid. De kernproblemen waarom de oorlog is ontstaan en nog steeds voortduurt, hoewel er al lang een einde aan had kunnen komen, zijn heel anders.

Wat denk je dat het kernprobleem is?

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Rusland wil voorkomen dat zijn geopolitieke rivaal, de VS, een strategisch overwicht krijgt dat de veiligheid van Rusland in gevaar zou brengen. Hetzij door Oekraïnes lidmaatschap van de door de VS geleide Navo, hetzij door de stationering van Amerikaanse troepen, de verplaatsing van militaire infrastructuur of gezamenlijke Navo-manoeuvres. Ook de plaatsing van Amerikaanse systemen van het ballistische raketafweersysteem van de NAVO in Polen en Roemenië ( Aegis. JV) is Rusland een doorn in het oog, omdat Rusland ervan overtuigd is dat de VS vanaf deze lanceerinrichtingen ook Russische intercontinentale strategische systemen kunnen uitschakelen en zo het nucleaire strategische evenwicht in gevaar kunnen brengen.

Ook het Minsk II-akkoord, waarin Oekraïne zich ertoe verbindt de Russischtalige bevolking in de Donbas vóór eind 2015 minderheidsrechten te verlenen via een grondwetswijziging met meer autonomie voor de regio, zoals in de Europese Unie gebruikelijk is, speelt een belangrijke rol. Er wordt nu betwijfeld of de VS en de NAVO bereid waren om vóór de Russische aanval op Oekraïne serieus over deze kwesties te onderhandelen. ( Poroshenko, Merkel, en Hollande hebben verklaard dat ze Putin hebben bedrogen, tijdens die Minks2 onderhandelingen!   Als Putin wéér militair gewonnen staat,  zal hij dus niet meer een 'vredes-akkoord'  willen maken  ter voorkoming van onnodige dode soldaten.  Het Westen geeft zelf toe dat die akkoorden niet serieus genomen moeten worden. Het 'niet meer onderhandelings-bekwaam' zijn van Westerse politici  kost vele soldaten het leven. Maar in onze media zal ongetwijfeld de schuld op  ' Putin's onmenselijkheid' worden geschoven.  JV.)

Wilfried Scharnagl laat in zijn boek "Am Abgrund" (Aan de afgrond) al in 2015 heel duidelijk zien dat het beleid van het Westen een ongelooflijke provocatie is, en als de EU en de Navo hun koers niet wijzigen, kan dat tot een catastrofe leiden.

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Ja, daar moet je rekening mee houden. Hoe langer de oorlog duurt, hoe groter het risico van een uitbreiding of escalatie.

Dat hadden we al tijdens de Cubaanse raketcrisis.

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Dat was een vergelijkbare situatie.


President Biden's drie nee's

Wat is uw oordeel over de overeengekomen levering van Marder-tanks aan Oekraïne?

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Wapensystemen hebben sterke en zwakke punten op basis van technische kenmerken en dus - afhankelijk van het opleidingsniveau van de soldaten en de respectieve operationele randvoorwaarden - een bepaalde operationele waarde. In de strijdmethode die men "gekoppelde wapens" ( combined weapons system, Martyanov) noemt  werken verschillende wapensystemen samen in een gemeenschappelijk commando- en controle- of informatiesysteem, waarbij de zwakke punten van het ene systeem worden gecompenseerd door de sterke punten van andere systemen. 

Indien het opleidingsniveau van de bedieners laag is of indien een wapensysteem niet samen met andere systemen in een functionele context wordt ingezet en de operationele omstandigheden mogelijk moeilijk zijn, is de operationele waarde laag. Het risico bestaat dus dat het wapen vroegtijdig wordt uitgeschakeld of zelfs in handen van de vijand valt. Dit is de huidige situatie waarin moderne westerse wapensystemen worden gebruikt in de oorlog in Oekraïne. In december is Rusland begonnen met een uitgebreid programma om de technische en operationeel-tactische parameters van buitgemaakte westerse wapens te evalueren.

Voorts rijst fundamenteel de vraag naar de verhouding middelen-doel. Welk doel moeten de westerse wapens dienen? Zelensky heeft herhaaldelijk de strategische doelen van de Oekraïense oorlogsvoering veranderd. Momenteel streeft Oekraïne naar herovering van alle door Rusland bezette gebieden, inclusief de Krim. De Duitse bondskanselier zegt dat wij Oekraïne zullen steunen zolang dat nodig is, dus ook bij het nastreven van dit doel, hoewel de VS ondertussen benadrukken dat het alleen gaat om de "herovering van het grondgebied dat sinds 24 februari 2022 door Rusland is ingenomen".

De te beantwoorden vraag is dus of het middel van de westerse wapenleveranties geschikt is om het door Oekraïne beoogde doel te bereiken. Deze vraag heeft een kwalitatieve en een kwantitatieve dimensie. De VS leveren geen:  1. andere wapens dan voor zelfverdediging, 2. wapens die gekoppelde wapengevechten mogelijk maken en  3. vooral geen wapens die een nucleaire escalatie op gang kunnen brengen.        Dit zijn de drie nee's van President Biden.

Hoe denkt Oekraïne zijn militaire doelen te bereiken?

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: De Oekraïense chef van de generale staf, generaal Saluschnij ( Zaluzhny ) , zei onlangs: "Ik heb 300 gevechtstanks, 600 tot 700 infanteriegevechtsvoertuigen en 500 houwitsers nodig om de Russische troepen terug te dringen naar de posities voor de aanval van 24 februari." Maar met wat hij krijgt, "zijn grote operaties niet mogelijk". Het is echter de vraag of de Oekraïense strijdkrachten nog over voldoende geschikte soldaten beschikken om deze wapensystemen te kunnen gebruiken, gezien de grote verliezen van de afgelopen maanden. In ieder geval verklaart de verklaring van generaal Salushnij ( Zaluzhny)  ook waarom de westerse wapenleveranties Oekraïne niet in staat stellen zijn militaire doelen te bereiken, maar de oorlog alleen maar verlengen. Bovendien kan Rusland de westerse escalatie elk moment overtreffen met een eigen escalatie.

In de Duitse discussie worden deze verbanden niet begrepen of genegeerd. De manier waarop sommige bondgenoten ( De VS !  JV)  publiekelijk druk proberen uit te oefenen op de Duitse regering om Leopard 2 gevechtstanks te leveren, speelt hier ook een rol. Dit is nog nooit eerder gebeurd bij de Navo. Het laat zien hoezeer het aanzien van Duitsland in het bondgenootschap heeft geleden onder de verzwakking van de Bundeswehr en met welke inzet sommige bondgenoten ernaar streven om met name Duitsland aan Rusland bloot te stellen.( De Neocons hebben een enorme haat voor: 1 Rusland.  2 Oekraiene.  3 Duitsland. Lees The Saker, in 2008: https://thesaker.is/how-a-medieval-concept-of-ethnicity-makes-nato-commit-yet-another-a-dangerous-blunder/  JV

Volgens de Amerikaanse stafchef heeft Oekraïne bereikt wat het militair kon bereiken

Waarom denkt Zelensky dat de Russen uit Oekraïne kunnen worden verdreven?

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Het is mogelijk dat de Oekraïense strijdkrachten zich wat beter kunnen verdedigen tegen de Russische offensieven die de komende weken zullen plaatsvinden met de wapensystemen die hun op de volgende donorconferentie op 20 januari worden toegezegd. Maar het zal hen niet in staat stellen de bezette gebieden te heroveren. Volgens de Amerikaanse stafchef, generaal Mark Milley, heeft Oekraïne bereikt wat het militair kon bereiken. Meer is niet mogelijk. Daarom moeten nu diplomatieke inspanningen worden geleverd om via onderhandelingen tot vrede te komen. Ik deel deze mening.

Er moet rekening mee worden gehouden dat de Russische strijdkrachten van plan lijken te zijn het veroverde gebied te verdedigen en de rest van de Donbas te veroveren om de door hen geannexeerde gebieden te consolideren. Ze hebben hun verdedigingsposities goed aangepast aan het terrein en zwaar versterkt. Aanvallen op deze posities vereisen veel kracht en de bereidheid om aanzienlijke verliezen te aanvaarden. Door de terugtrekking uit de regio Kherson zijn ongeveer 22.000 gevechtsklare troepen vrijgekomen voor offensieven. Bovendien worden nog meer gevechtseenheden ter versterking naar de regio gestuurd.

Maar wat is dan het nut van de wapenleveranties waarmee Zelensky's doel niet kan worden bereikt?

Gepensioneerde generaal. Harald Kujat: De huidige pogingen van de VS om de Europeanen ertoe te bewegen meer wapens te leveren kunnen iets te maken hebben met deze ontwikkeling van de situatie. Men moet onderscheid maken tussen de publiekelijk geuite redenen en de concrete besluiten van de Duitse regering. Het zou te ver gaan om op het hele spectrum van deze discussie in te gaan. Ik hoop echter dat de federale regering echt deskundig advies krijgt over deze kwestie en - wat misschien nog belangrijker is - dat zij ontvankelijk is en in staat om te oordelen in overeenstemming met het belang van deze kwestie.

De Duitse regering heeft Oekraïne al zeer ver gesteund. Toegegeven, de wapenleveranties maken Duitsland nog geen partij in het conflict. Maar in combinatie met de opleiding van Oekraïense soldaten op deze wapens helpen wij Oekraïne om zijn militaire doelen te bereiken. De wetenschappelijke dienst van de Duitse Bondsdag heeft daarom in zijn verslag van 16 maart 2022 verklaard dat hiermee het veilige gebied van niet-oorlogsvoering wordt verlaten. De VS zullen ook Oekraïense soldaten in Duitsland trainen. De basiswet bevat in zijn preambule een strikt vredesgebod voor ons land. De basiswet staat steun aan een strijdende partij dus alleen toe als deze geschikt is om een vreedzame oplossing te vergemakkelijken. De Duitse regering heeft daarom de plicht de Duitse bevolking uit te leggen binnen welke grenzen en met welk doel haar steun aan Oekraïne wordt verleend. Ten slotte zou de Oekraïense regering ook moeten worden gewezen op de grenzen van haar steun. Zelfs president Biden verklaarde enige tijd geleden in een artikel dat de VS Oekraïne militair zullen blijven steunen, maar juist ook de inspanningen om via onderhandelingen tot vrede in dit conflict te komen.

Het Oekraïense leger is al weken in de aanval op de Russen - zonder succes. Toch spreekt Zelensky van herovering. Is dit propaganda of bestaat deze mogelijkheid echt?

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Nee, volgens de beoordeling van zowel de Amerikaanse als de Oekraïense stafchefs zijn de Oekraïense strijdkrachten daartoe niet in staat. Beide strijdende partijen bevinden zich momenteel weer in een impasse, die nog wordt versterkt door de beperkingen als gevolg van de tijd van het jaar. Dit is dus het juiste moment om de afgebroken onderhandelingen te hervatten. De wapenleveranties betekenen het tegenovergestelde, namelijk dat de oorlog zinloos wordt verlengd, met nog meer doden aan beide kanten en de voortzetting van de vernietiging van het land. Maar ook met het gevolg dat we nog dieper in deze oorlog worden getrokken. Zelfs de secretaris-generaal van de Navo heeft onlangs gewaarschuwd voor een uitbreiding van de gevechten tot een oorlog tussen de Navo en Rusland.

Je zegt dat we weer een "patstelling" hebben. Wat bedoel je daarmee?

Gepensioneerde generaal. Harald Kujat: Een positieve uitgangspositie voor een onderhandelingsregeling was bijvoorbeeld eind maart vorig jaar ontstaan toen de Russen besloten zich van Kiev af te keren en zich op het oosten en de Donbas te concentreren. Dit maakte de onderhandelingen in Istanbul mogelijk. 

Een soortgelijke situatie deed zich voor in september, voordat Rusland de gedeeltelijke mobilisatie uitvoerde. De kansen die zich toen voordeden zijn niet benut. 

Nu zou het tijd zijn om opnieuw te onderhandelen, en ook van deze gelegenheid maken we geen gebruik, maar doen we het tegenovergestelde: we sturen wapens en escaleren. Dit is een ander aspect dat het gebrek aan een vooruitziende blik en strategisch inzicht in het veiligheidsbeleid aan het licht brengt.

U vermeldde in uw tekst ook dat de Russische minister van Defensie Shoigu zich bereid heeft verklaard tot onderhandelingen...

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: ... dat is ook wat Poetin heeft gedaan. Op 30 september, toen hij nog twee regio's tot Russisch grondgebied verklaarde, bood Poetin uitdrukkelijk opnieuw onderhandelingen aan

Dat heeft hij inmiddels meerdere malen gedaan. 

Nu heeft Shoigu daar echter geen voorwaarden aan verbonden, maar Poetin heeft als het ware de lat hoger gelegd door te zeggen dat wij bereid zijn te onderhandelen, maar dit veronderstelt natuurlijk dat de andere partij de door ons geannexeerde gebieden erkent. Hieruit blijkt dat hoe langer de oorlog duurt, hoe meer de standpunten van beide partijen verharden. 

Want Zelensky zei dat hij pas zou onderhandelen als de Russen zich volledig uit Oekraïne hadden teruggetrokken. Dit maakt een oplossing steeds moeilijker, maar het is nog niet uitgesloten.

Nu blijkt dat wij degenen zijn die internationale overeenkomsten niet respecteren...

Ik wil het nog over één gebeurtenis hebben. Mevrouw Merkel zei in een interview...

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: ... ja, wat ze zegt is duidelijk. Ze onderhandelde alleen over het Minsk II-akkoord om Oekraïne tijd te geven. En Oekraïne had deze tijd ook gebruikt om zich militair te bewapenen. Dit werd bevestigd door de voormalige Franse president Hollande.

Petro Porosjenko, de voormalige president van Oekraïne, heeft dit ook gezegd.

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Rusland noemt dit begrijpelijkerwijs bedrog. En Merkel bevestigt dat Rusland bewust is misleid. U kunt dat beoordelen zoals u wilt, maar het is een flagrante vertrouwensbreuk en een kwestie van politieke voorspelbaarheid.

Het valt niet te betwisten dat de weigering van de Oekraïense regering [...] om de overeenkomst uit te voeren, [....] een van de aanleidingen voor de oorlog was. (*)

De Duitse regering had zich er in de VN-resolutie toe verbonden het "gehele pakket" van overeengekomen maatregelen uit te voeren. 

Bovendien heeft de kanselier, samen met de andere deelnemers aan het Normandische formaat, een verklaring over de resolutie ondertekend waarin zij zich nogmaals uitdrukkelijk verbindt tot uitvoering van de akkoorden van Minsk.

Vraag: Dit is toch ook een schending van het internationaal recht?

Generaal (ret.) Harald Kujat: Ja, dit is een schending van het internationaal recht, dat is duidelijk. De schade is immens. Je moet je de situatie van vandaag voorstellen. De mensen die vanaf het begin oorlog wilden voeren en dat nog steeds willen, hebben het standpunt ingenomen dat je niet met Poetin kunt onderhandelen. Hij zal zich toch niet aan de afspraken houden. Nu blijkt dat wij degenen zijn die internationale overeenkomsten niet respecteren.

Voor zover ik weet komen de Russen hun contracten na, zelfs tijdens de huidige oorlog is Rusland gas blijven leveren. Maar mevrouw Baerbock heeft volmondig verklaard: "Wij willen geen Russisch gas meer!" Rusland heeft toen het volume verlaagd. Zo was het.

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Ja, we hebben gezegd dat we geen Russisch gas meer willen. Alle gevolgen, de energiecrisis, de economische recessie, enz. zijn het gevolg van het besluit van de Duitse regering en niet van een besluit van de Russische regering.

Maar als je naar het nieuws luistert of kijkt - ook hier in Zwitserland - is er de energiecrisis door het besluit van Poetin om oorlog te voeren tegen Oekraïne.

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: In het verleden zijn er tweemaal moeilijkheden geweest met de levering van gas, veroorzaakt door Oekraïne. Men moet daar eerlijk over zijn. 

Rusland zou ( nu, 2022 JV) blijven leveren, maar we willen er niets meer van omdat het Oekraïne heeft aangevallen. Dan is er ook nog de vraag: Wie heeft Nord Stream 2 eigenlijk opgeblazen?

Heeft u een beoordeling van de ontploffing?

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Nee, dat zou pure speculatie zijn. Er is indirect bewijs, zoals zo vaak, maar geen bewijs. Tenminste geen die bekend is geworden. Maar je kunt er zeker van zijn: De zon zal het aan het licht brengen.( Ooit zal het bekend worden.  JV

Welke ervaring heeft u met onderhandelingen met Rusland?

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: Ik heb vele onderhandelingen met Rusland gevoerd, bijvoorbeeld over de Russische bijdrage aan de NAVO-missie in Kosovo. De VS hadden ons gevraagd dit te doen omdat ze geen overeenkomst met Rusland konden bereiken. Rusland was eindelijk bereid zijn troepen onder het bevel van een Duitse NAVO-commandant te plaatsen. In de jaren negentig heeft zich tussen de NAVO en Rusland een nauwe politieke coördinatie en militaire samenwerking ontwikkeld, die sinds 1997 geregeld wordt door het basisverdrag tussen de NAVO en Rusland. De Russen zijn harde onderhandelingspartners, maar als er een gemeenschappelijk resultaat is bereikt, blijft dat overeind.

Wat was het resultaat?

Gepensioneerde Generaal Harald Kujat: De Russen wilden een soort van medebeslissingsrecht bij de onderhandelingen over het basisverdrag. Dat was niet mogelijk. Maar we hebben een manier gevonden om gezamenlijke oplossingen te vinden in gevallen waarin de veiligheidsbelangen van de ene of de andere partij in het geding zijn. Helaas heeft de Navo na de oorlog in Georgië de samenwerking grotendeels opgeschort. In de aanloop naar de oorlog in Oekraïne is ook gebleken dat afspraken die in tijden van goede verstandhouding zijn gemaakt voor het oplossen van crises en conflicten hun waarde hebben wanneer er spanningen ontstaan. Helaas werd dit niet begrepen.

Generaal Kujat, bedankt voor het interview.

Het interview verscheen eerst in "Actuele zaken  in  beeld - Schweizer Zeitung für mehr soziale Verbundenheit, Freiheit und direkte Demokratie". Wij danken u voor de kans om het over te nemen.

Generaal (ret.) Harald Kujat, geboren op 1 maart 1942, was onder meer inspecteur-generaal van de Duitse strijdkrachten en als voorzitter van het Militair Comité van de NAVO de hoogste militaire functionaris van de NAVO. Tegelijkertijd was hij voorzitter van de NAVO-Rusland Raad en de Euro-Atlantische Partnerschapsraad van de Joint Chiefs of Staff. Voor zijn diensten werd Harald Kujat geëerd met een groot aantal onderscheidingen, waaronder het Commandeurskruis van het Legioen van Eer van de Republiek Frankrijk, het Commandeurskruis van de Orde van Verdienste van Letland, Estland en Polen, het Legioen van Verdienste van de Verenigde Staten, het Grootkruis van de Leopoldsorde van het Koninkrijk België, het Grootkruis van de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland, alsmede andere hoge onderscheidingen, onder meer van Malta, Hongarije en de Navo.

 (*)  Een moeilijke duitse tekst. Ik heb de bijzinnen uit de vertaling weg gelaten, zodat de belangrijke betekenis van deze uitspraak duidelijk wordt. 

Dit is de duitse tekst, inclusief de bijzinnen:  Nicht wegdiskutieren kann man allerdings, dass die Weigerung der ukrainischen Regierung – in Kenntnis dieser beabsichtigten Täuschung – das Abkommen umzusetzen, noch wenige Tage vor Kriegsbeginn, einer der Auslöser für den Krieg war. 

DeepL  vertaalt het zo: Het valt echter niet te ontkennen dat de weigering van de Oekraïense regering - in het besef van dit voorgenomen bedrog - om de overeenkomst uit te voeren, zelfs enkele dagen voor het begin van de oorlog, een van de aanleidingen voor de oorlog was. 

 

21 comments:


  1. HubertLR
    16 uur geleden
    @Johan Vermeulen Dank voor de uitleg !
    "Anderzijds: vroeger kon ik reageren bij àlle kranten en tijdschriften" Vond het zelf vooral ook tekenend dat ook het Universiteitsblad Folia van de UvA na het Peterson's debakel al snel besloot de mogelijkheid om op hun artikelen te reageren te beperken. Leve de "wetenschap" Ben ook erg benieuwd tot in hoeverre ook Ad en Jelle eventueel in een spagaat zitten wat betrefd het vrijelijk kunnen ventileren van hun mening en hun werk op de uni. Zie wat er momenteel aan de hand is met Laurens Buijs op de UvA en ook natuurlijk wat Peterson, Bret Weinstein, enz.enz is overkomen.
    =============================

    @HubertLR Je schreef: Ben ook erg benieuwd tot in hoeverre ook Ad en Jelle eventueel in een spagaat zitten wat betreft het vrijelijk kunnen ventileren van hun mening en hun werk op de uni.

    In een andere reactie schreef ik:

    De Macht zit hier, in volgorde van sterk naar zwak:
    1. De Media
    2. De bankiers en de FED.
    3. De Index-beleggingsfondsen
    4. Big Corp ( Pharma, Food)
    5 Wall Street
    6 Politici
    7 Social Media
    8 Denktanks
    9 Academia
    10 NGO's.

    Dus ook Academia zal moeten worden veroverd door De Macht.
    De Saker beschreef hoe de Neocons de Denktanks hadden overgenomen van de traditionele conservatieven. Ik zal dat stukje hier herhalen:
    =============
    De (proto-)Neocons begonnen (paleo-)conservatieve denktanks te financieren, zoals bijvoorbeeld de Heritage Foundation.

    Dan, als belangrijke sponsors van de vele denktanks rond DC, zouden ze hun eigen mensen laten kiezen in de raad van bestuur van deze denktanks.

    Vrij snel werden de typisch (paleo-)conservatieve voorzitters/voorzitters/CEO's van deze denktanks vervangen door echte, hardcore Neocons.

    Daarna was het RIP voor elke vorm van echt, traditioneel, VS conservatisme.

    =============


    Op de universiteit gebeurt langzaam maar zeker ook zo'n zuivering. Of is het infiltratie? (*)

    Ad en Jelle zullen op een kwaad moment moeten kiezen: Zeg ik wat ik als waarheid zie, of wil ik mijn baan behouden.

    Het ergste is: als je kiest voor jouw baan,. dan voer je (op termijn) jouw eigen kinderen aan de leeuwen.

    Deze Neocons willen deze aarde , alleen nog voor henzelf.

    (*) 27 jaar geleden wilde ik mijn MA afmaken in UUtrecht. Scriptie over J P Rushton's 'Race , evolution and behavior". (*)
    Mijn supervisor kende het boek niet, maar werd er wel enthousiast over.
    Hij begon het in colleges te gebruiken.
    Er werd een astro-turf beweging tegen hem georganiseerd, ( Verhalen in het Ubald en in de Volkskrant) en een jaar later verliet die docent Academia. Zijn initialen: dr. A .K. Sindsdien zeilt hij over de zeeën. (Ik heb hem niet meer gevolgd.)

    Wat zit hier achter? Ook daar heb ik een theorie over, maar dat zou te ver voeren.

    (*) Rushton toont aan dat gedragsvoorkeuren ( de volksaard) bij alle volken verschillend zijn. En ook intelligentie. Naar mijn mening is dat waar. En ik geloof dat je de waarheid moet kennen om rechtvaardig te kunnen zijn en dus kans op vrede te hebben.
    Maar een héél slim volk doet er uiteraard goed aan om de andere volken wijs te maken dat IQ en rasverschillen niet bestaan, dan kunnen ze daar ook niet op worden aangevallen. Dan komt hun overmacht slechts voort uit 'harder werken'. Of, zoals Oprah Winfrey haar zwarte publiek ( IQ 85) voor hield: "De reden dat jij geen neurochirurg bent, komt omdat je lui bent ! Doe je best, dan word je ook miljardair of chirurg ! "

    Laat mij dan maar politiek incorrecte theorien aanhangen. Zolang ze oprecht de waarheid zoeken en hun theorie meer dan 100% met de feiten klopt, voel ik me daar beter thuis dan bij Oprah.

    ReplyDelete
  2. Reactie op WNL, waar ze weer tranen huilen omdat aan het Holocaust verhaal wordt getwijfeld.
    ----
    CIDI: Holocaustontkenning is schrikbarend, benadrukt noodzaak goede educatie
    ===

    "Wat hebben we verkeerd gedaan? " Tja. Misschien moet er in èlke straat in Europa een groot Holocaust monument komen?
    De èchte bewijzen zijn niet goed rond te krijgen, dus moeten we de niet-gelovers dwingen tot zwijgen. Op straffe van.

    Ik ken heel integere joden die niet erg overtuigd zijn van de beelden die Hitchcock in Bergen Belsen schoot. Zoals Ron Unz van de Unz Review. En Alan Sabrosky van het American War College. En Gerard Menuhin, de zoon van de wereldberoemde violist Yehudi.

    Maar ja, wat ga je beginnen als 99% gelooft in 'Het verhaal'. Niemand wil zijn oude overtuigingen opgeven.
    En met 'atrocity propaganda' heb je direct toegang tot het brein. Bloed, puin en babies: dat is nooit meer uit te wissen.

    En nou staan we aan de vooravond van een atoomoorlog. Zelfde lieden. Proficiat, dumbo's. Je hebt het ver geschopt met je gecultiveerde onwetendheid.

    ReplyDelete
  3. 'Holocaust-twijfel niet alleen door complottheorieën' | NPO Radio 1

    ==================

    Het blijft een raadsel: Waarom mag de holocaust niet bestudeerd worden ? Waarom ben je al fout als je twijfelt aan dat getal van 6 miljoen? Waarom zien we de beelden van Bergen Belsen en wordt ons daar niet bij verteld dat daar geen gaskamers waren? Waarom stierf Anne Frank in een ziekenhuis, in Bergen Belsen? Waarom schreven de hoofdrolspelers van WO2 7000 bladzijden over de oorog, en komt het woord gaskamer daar niet een keer in voor ? Waarom zijn er een aantal joodse intellectuelen die niet in de holocaust geloven ( Ron Unz, Alan Sabrosky, Gerard Menuhin ). Waarom is het een raadsel waar de dodelijke overschotten van 6 miljoen mensen zijn gebleven? Duik er in en schrik. Maar... zoals Bertrand Russell zei: Er is echt helemaal niks denkbaar dat je 'de mensen' niet wijs kan maken. En zo is het. En slachtofferschap geeft macht. Cognitieve dissonantie etc. Enfin, allemaal niet meer zo belangrijk. De Neocons proberen een nucleaire aanval aan Putin te ontlokken, en dan zijn de zorgen in Europa en Rusland van een andere orde. Dan vechten de overlevenden voor de laatste homp brood.
    We zijn gezakt voor ons examen 'evolutie': we zijn niet fit genoeg. Dus geen survival. Niet opgewassen tegen de geboren spindoctors.

    ReplyDelete
  4. Reactie bij NPO1
    'Holocaust-twijfel niet alleen door complottheorieën' | NPO Radio 1
    -------------------------------------------
    Johan Vermeulen
    0 seconden geleden
    "Ja, ze hebben het ver geschopt met hun 'Holocaust'. Dat moet je toch erkennen."

    De Holocaust moet elke dag groot uitgelicht worden, omdat we als mens een paar zwakke punten hebben:
    We kunnen een slachtoffer niet óók als dader zien.
    Dus als je je als Ultimate Victim kunt profileren, dan kom je met allerlei volkenmoorden weg:
    De Neocons hebben al die Midden Oosten oorlogen gepleegd. 100 miljoen moslims verloren hun thuis.

    De plannen stonden al in het Yinon Plan van 1982.

    De aanpak stond al in 'A Clean Break' uit 1997.

    De laatse 50 jaar hebben deze mensen ons land multi-etnisch gemaakt. We konden het niet stoppen,want dan werd ons verweten: "Je bent een nazi. Ga in Auschwitz werken"

    Ik citeer een Israelische minister, Shulamit Aloni :

    "It's a Trick, We Always Use It." (calling people "anti-Semitic") “When from Europe somebody is critcising Israel then we bring out the Holocaust. When in the USA somebody is criticising Israel then we call them antisimitic.”

    En nu hebben we geen betaalbare energie meer. En de duitse industrie trekt weg uit Europa.
    Europa wordt arm, als we geluk hebben.
    Als we pech hebben dan slagen ze er in om Putin uit te lokken tot een kernoorlog, waarna Europa en Rusland grotendeels vernietigd zullen zijn.

    Ja, ze hebben het ver geschopt met hun 'Holocaust'. Dat moet je toch erkennen.

    Over de 60 miljoen Russen die ze in de Gulag lieten kreperen horen we ze nooit.
    =========================

    ReplyDelete
    Replies
    1. Leon de Winter schreef in 1994 nog een boekje: "Handboek ter bestrijding van extreem rechts".
      Leon is fanatiek joods.
      Maar hij deed zijn uiterste best om al die moslims ons land binnen te krijgen. (*)
      Als je vroeg: "Waarom? Er is geen werk ? Waarom die keten immigratie? " Dan kwam leon zeggen dat jij geen carriere mocht maken, want je was een gruwelijke racist. Een Auschitz-beul in den dop.

      Maar wie kon er iets tegen Leon inbrengen? Niemand, want je zou meteen als anti-semiet wordenafgeserveerd.

      Zò hebben deze mensen ons land verdeeld. Nu bestaan we uit verschillende groepen

      En nou doet Leon alweer 20 jaar zijn best om de moslims en de autochtonen tegen elkaar op te zetten.

      Verdeel en Heers.

      Hun kracht ontlenen ze aan de Holocaust.

      Maar de bewijzen voor de Holocaust zijn niet meer dan dit: Er zijn miljoenen joden afgevoerd naar het Oosten.
      Niemand weet waar ze gebleven zijn.
      Van de miljoenen lijken is vrijwel niks terug te vinden. Dat is natuurkundig onmogelijk.

      Er is een enorme hoeveelheid feiten en boeken die de Holocaust enorm in twijfel trekken. Of liever: onmogelijk maken.
      Je zou verwachten dat joodse mensen er blij van werden: Hé , geen 6 miljoen doden ! Maar hooguit 1,5 miljoen... geweldig nieuws !

      Maar nee. Je kan de gevangenis in als je met dat nieuws komt. Niet dat ze het kunnen weerleggen. Juridisch hoeven ze niet te bewijzen dat je ongelijk hebt. Het is gewoon verboden om te zeggen dat er twijfels zijn. ( Nog niet in Nederland, maar dat zal wel komen, vrees ik )

      (*) In zijn geliefde Israel doen ze al 70 jaar hun best om elke moslim het land uit te pesten. Zou Leon het niet echt goed met ons voor hebben? Worden we, zoals kevin macDonald zegt: geregeerd door een 'Vijandige Elite " ?

      Zou die oversterfte niet echt heel toeevallig zijn?
      Zouden ze aansturen op een kernoorlog waarbij Rusland, Oekraine en Duitsland in elk geval worden vernietigd? Drie landen waar de neefjes van De Winter sinds lang een grondige haat voor koesteren.

      Delete
  5. ​ joep kastanjer
    8 uur geleden (bewerkt)
    @Johan Vermeulen Joodse mensen die honderde duizenden Moslims hierheen willen halen zijn levensmoe of heel hypocriet. Dat soort Joden gaan snel terug naar Israel, zoals velen in Europa al gedaan hebben, als er straks een veel grotere islamitische gemeenschap is. Wil niet zeggen dat alle Moslims hetzelfde zijn tenopzichte van Joden, maar een groot deel ongetwijfelt wel.
    ==============================

    @joep kastanjer Het maakt de joodse mensen niet uit waar de immigranten vandaan komen. Zij waren altijd de enige minderheid in een homogeen land. Ze ervoeren dat ze minder kritiek kregen als er meer minderheden waren, dus meer immigranten binnen laten was het groite doel, vooral in de VS. Van 1924 tot 1965 lukte hen dat niet , maar in 1965 kregen ze het er door: de nieuwe immigration Act zette de deur open voor zeer veel miljoenen immigranten.
    Het gevolg: al in 1990 waren de joden de facto alleen heerser in de VS. De WASP's waren verslagen.

    In Europa doen ze precies hetzelfde. Eerst oorlogen veroorzaken ( dat geeft vluchtelingen) en die dan hier toe laten.

    Omdat onze 'regering' ver weg van ons is geplaatst: wetten in Europa die eisen dat we vluchtelingen toe laten
    en omdat diegene die immigratie tegen wil gaan wordt zwart gemaakt, krijgen ze het voor elkaar.

    In een verdeeld land zijn zij de baas.

    Dat is uw toekomst!

    Lees over het Arendar systeem: mensen werden gespietst voor kleine difstal.

    Lees over de Gulag's ( 60 miljoen doden)
    Lees over de Palestijnen in Gaza.

    Dàt is onze toekomst.

    Nu ze 'Surveillance + digitaal geld + totale Media controle hebben , is het nog veel gemakkelijker.

    Wie rebelleert kan geen etenmeer betalen.

    ReplyDelete
  6. René van Baren, promotieonderzoeker filosofie
    14 uur geleden
    Er zijn meer onverschillige mensen dan mij lief is.🥀
    ---------------------------------------
    Beste René.
    Voor Uzelf is uw bewering helder.,
    Maar voor mij niet.

    Ik ben totaal niet onverschillig.
    Ik heb vele honderden uren aan 'de holocaust' besteed, en mijn mening is: er zijn mogelijk 1,5 miljoen joodse mensen vermoord.

    Een drama, maar het is niet 6 miljoen. En het stelt niks voor in vergelijk met de vele miljoenen doden die deze mensen zelf hebben veroorzaakt:

    Tijdens hun Arendar periode in het Pools Litouwse rijk ( Franand Bradel: " Toen was er daar in feite een joodse staat" )
    Tijdens hun machts-periode in de USSR ( 1917-1948 : 60 miljoen doden)
    Etc etc.

    Op dit moment heb ik de indruk dat Ù onverschillig bent.
    Is die indruk juist?
    Of heeft U wel boeken van uw opponenten gelezen en de waarheid gezocht?

    Of sjokte U als een onverschillige achter de propaganda aan ?

    U afficheert zich als een Dr. in spé, dus van U mag wat meer worden gevraagd.

    ReplyDelete
  7. Karel de Kale
    1 uur geleden
    Waters flowing eastward van L.Fry.
    Hierin staat beschreven om te komen tot een zionistische nieuwe wereldorde.

    ===========
    Er zijn veel boeken waar de joodse mensen schrijven dat ze ooit de wereld zullen regeren.
    Het is ook de opdracht van hun God.

    Zij moeten de aarde controleren.

    Dat bereiken ze op diverse manieren :
    volkeren met elkaar mengen, zodat die druk bezig zijn elkaar te bestrijden. Immigratie promoten en dicht houden van grenzen af te schilderen als fascisme. ( Behlave Israel. Daar mag àlles)

    Landen en volken arm houden, door oorlogen, en Big Finance. Centrale Banken etc. controleren

    Culturen kapot makeen door twijfel te zaaien, perversiteiten te promoten, de jeugd wijs te maken dat zij de macht moeten grijpen omdat ze beter zijn, alle heilige huisjes om te gooien.



    Hier een video met Douglas Rushkoff, op min 2: Five Dancing Israelis Arrested On 9/11

    Dit is wat hij zegt:
    "The thing that makes Judaïsm dangerous, to everybody, to every race, to every nation, to every idea, is that we smash things that aren't true: We don't believe in the boundaries of nation states, we don't believe in the idea of gods that protect different groups of people. You know, those are all artificial constructions. Judaïsme teaches us how to see that. In a sense our detractors (lasteraars) have us right in that we are a corrosive force. We are breaking down the false gods of all nations and all people, because they are not real. And that's very upsetting the people. "


    Rushkoff is heel populair bij de VPRO.

    Die omroep maakte in 2007 nog 'The Israel Lobby" , wat echt kritiek is op de joodse machts-overname in de VS.

    Nu, 15 jaar later, is de VPRO totaal door de joodse Macht ingepalmd.

    ReplyDelete

  8. Karin Smid
    16 minuten geleden
    @Johan Vermeulen Geachte heer Vermeulen,

    Ik ga niet voor u door mijn knieën, weet u wat mij op valt bij religies, dat het Jodendom wel openstaat om van gedachten te wisselen, dat mis ik bij andere religies, deze staan vijandig tegenover elkaar met grote ‘onmenselijke’ gevolgen.
    Karin Smid
    ===

    @Karin Smid "Van gedachte wisselen? "

    Kijk naar deze favoriete joodse socioloog:

    Hier een video met Douglas Rushkoff, op min 2: Five Dancing Israelis Arrested On 9/11

    Dit is wat hij zegt:
    "The thing that makes Judaïsm dangerous, to everybody, to every race, to every nation, to every idea, is that we smash things that aren't true: We don't believe in the boundaries of nation states, we don't believe in the idea of gods that protect different groups of people. You know, those are all artificial constructions. Judaïsme teaches us how to see that. In a sense our detractors (lasteraars) have us right in that we are a corrosive force. We are breaking down the false gods of all nations and all people, because they are not real. And that's very upsetting the people. "

    Van gedachte wisselen?
    Waarom doe je dan je best om àlle macht in handen te krijgen, en dat goed verborgen te houden via je eigen MSM ?

    De Macht zit hier, in volgorde van sterk naar zwak:
    1. De Media
    2. De bankiers en de FED.
    3. De Index-beleggingsfondsen
    4. Big Corp ( Pharma, Food)
    5 Wall Street
    6 Politici
    7 Social Media
    8 Denktanks
    9 Academia
    10 NGO's.

    Van Gedachte wisselen?
    Waarom maak je dan plannen om in jouw buurlanden de groepen tegenoverelkaar te zetten, en zo die landen kapot te maken? Zie: Het Yinon Plan 1982.
    Zie: "A Clean Break" 1997.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [dat het Jodendom wel openstaat om van gedachten te wisselen, dat mis ik bij andere religies, ]

      Huh???? Hoe bedoelt 'mevrouw' dat? En waar maakt 'mevrouw' dat uit op? Uit het feit dat de talmud de niet-joden uitmaakt voor 'vee'? Of uit het feit in de thora staat dat de joden 'het uitverkoren volk van God zijn'? Waarom zou die religie 'van gedachten willen wisselen' met anderen? Dat mag ze wat mij betreft even uitleggen.

      Delete
  9. Duitsland is weer aan het moeilijk doen over 10 tanks, om die naar UA te sturen. In een ander T-kanaal zag ik, dat de RF 10.200! tanks klaar heeft staan. Daarvan zijn er 1.200 gebruikt voor levering van onderdelen, maar dan nog blijven 9.000 tanks paraat staan. Dus waar praat de otan over? Peanuts?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ondertussen onderzoekt de RF over de mogelijkheid, om bezittingen van Russen te confisqueren, die het Moederland zijn ontvlucht en met modder smijten op de RF.

      Delete
    2. [Duitsland is weer aan het moeilijk doen over 10 tanks]

      Ik kan me voorstellen dat ze daar moeilijk over doen. Ze zitten (zoals de Engelse uitdrukking luidt) 'between a rock and a hard place': sturen ze geen tanks dan krijgen ze het verwijt van voorstanders van wapenleveranties dat ze niet solidair zijn in NAVO verband, sturen ze wel tanks dan vliegen de godwinns (zie ook het blog van de buren) om hun oren.

      Delete
    3. Overigens doen degenen die de godwinns plaatsen exact hetzelfde als degenen die vandaag de dag roepen dat Putin 'zomaar Oekraïne is binnengevallen', ze gaan compleet voorbij aan de voorgeschiedenis en datgene wat er aan de grens gebeurde. Kwam daarover onlangs nog een zeer interessant artikel tegen. De situatie toen en nu is niet zo heel erg verschillend, alleen is de situatie nu omgekeerd.

      Delete


  10. joep kastanjer
    58 minuten geleden
    @Johan Vermeulen Dat zou zomaar kunnen wat je beweerd. Ik weet dat zulke ontwikkelingen logischerwijs zo kunnen gaan, en nog sneller als de eigen bevolking naif, laf of achterlijk is. Ik verwees echter naar gewone Joden die links stemmen en vol lof spreken over accepteren van migratie, vluchtelingen uit Islamitische landen uit sympathie. Mensen snappen niet dat je ook met de beste bedoelingen een land naar de tering kan helpen. Slechte gevolgen kunnen ook komen uit eerdere beslissingen met goeie bedoelingen. Maja mensen zijn kortzichtig als het maar kan.
    =================

    ​ @joep kastanjer "De Macht' heeft altijd deze werkwijze:
    1) Formuleer wat je kapot wil maken.
    2) Bedenk er een nobel doel bij.
    3) Maak de gewone mensen wijs dat ze de wereld verbeteren door het karwei voor jou uit te voeren.

    Voorbeelden:

    1. Sadam's WMD's elimineren. Nobele taak!
    In werkelijkheid: sterke buurman van Israel laten vernielen. 40 miljoen mensen levens naar de klote.

    2. Libiers redden van voorgenomen massa-moord door Ghadaff.
    Doel: Ghadaffi verwijderen. Hij bracht welvaart en wilde zwart Afrika verenigen en los van de bankiers maken.

    3. De gruweldaden plegende Assad verwijderen. Volksopstand tegen hem steunen.
    Werkelijk: Buurland van Israel vernietgen. De door de VS opgeleide en betaalde ISIS deed het vuile werk.

    4. De agressor Putin in zijn hok terug duwen.
    In werkelijkheid: Rusland net zo lang en existentieel bedreigen tot Putin wel moest reageren. Doel: Eerst Rusland weer onder VS marionet brengen, net als tijdens Yeltsin. Het land leeg zuigen. Net als onder Yeltsin.
    En: Europese industrie zonder betaalbare energie zetten. Daarna die Big Corp naar Amerika lokken met veel subsidie ( Inflation correction Act)
    En: Oekraine heel veel geld leanen ( 120 miljard leased ) zodat ze nooit terug kunnen betalen en je de assets voor een appel en ei kan overnemen, later.

    ReplyDelete
  11. Reactie op: Vincent Wessterhuis.

    Jurriaan Verweij
    35 minuten geleden
    je verwoord exact mijn gedachten. Marlies lijkt hier het minst last van te hebben en beroept zich op haar boerenverstand. Ik vraag me af of het mogelijk is ooit achter het waarom van globale bewegingen en het waarom van alle crises van de laatste decennia te komen als je de waarom-vraag bij voorbaat niet wil onderzoeken. Jelle blijft maar uitgaan van de gedachte dat de machthebbers het beste met ons voor hebben en juist hij is telkens weer verbaasd als er iets gebeurt waarbij het welzijn van de (wereld)bevolking niet bepaald de eerste prioriteit lijkt te zijn. Jelle geeft in dit stuk toe dat hij af en toe moet opletten met wat hij zegt rondom bepaalde thema's. Mijns inziens doet vooral hij in grote mate door deze angst aan zelfcensuur en leidt dit tot een onvermogen om gebeurtenissen in een verband te zien.

    =============
    ​ @Jurriaan Verweij U schrijft: " Jelle blijft maar uitgaan van de gedachte dat de machthebbers het beste met ons voor hebben en juist hij is telkens weer verbaasd als er iets gebeurt waarbij het welzijn van de (wereld)bevolking niet bepaald de eerste prioriteit lijkt te zijn. "

    Beste Jurriaan,
    Doe eens een onderzoek naar "'De Macht in de wereld".

    De Macht zit hier, in volgorde van sterk naar zwak: ( is mijn inschatting)

    1. De Media
    2. De bankiers en de FED.
    3. De Index-beleggingsfondsen
    4. Big Corp ( Pharma, Food)
    5 Wall Street
    6 Politici
    7 Social Media
    8 Denktanks
    9 Academia
    10 NGO's.

    Ga nu na wie in elk onderdeel heel veel invloed heeft.
    Als daar een heel gemeleerd gezelschap is ( diversiteit) , dan is het OK.
    Maar als daar één groep is die zowat alle posities bekleedt, omringd door wat stromannen, dan weet je wiens agenda zich aan jouw ogen voltrekt.

    Prof Carroll Quigley mocht 2 jaar lang vrij rondkijken op de hoofdkantoren van 'Big Bank" en schreef daarna 'Tragedy and Hope" in 1966.

    Dit is wat hij schreef over de bedoeling van de bankiers: Wereld-heerschappij…


    “The powers of financial capitalism had another far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole. This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent private meetings and conferences. The apex of the system was to be the Bank for International Settlements in Basel, Switzerland, a private bank owned and controlled by the world’s central banks which were themselves private corporations.” [p.324 of the 1966 MacMillan edition]

    -----------

    De banken waren niet blij met deze wat al te grote openheid. De boeken verdwenen uit bibliotheklen, de cliché's werden omgesmolten , dus herdruk kwam er niet meer van. Tot het Internet kwam.

    -----
    Ik acht de Media machtiger dan de Haute Finance en de Politici, omdat ze de volksmassa kunnen mobiliseren, en die kan zich tegen de banken richten , of tegen de politici. Dan mòeten de banken en politici zich aanpassen.

    De media kun je beheersen door de Grote Media te controleren.(zie Oscar Callaway, 1917, notulen Het Congres.)
    Door de persbureau's te voeden met 'berichten' die het sentiment van de burger laten kiezen voor "Oekraiense Soevereiniteit" of voor "Putins legitieme vraag om vrede en het stoppen van de moord op Donbass-ers".

    Van alle berichten over Rusland zijn 90% negatief en 9 % neutraal. Mogelijk 1 % positief.
    Zo bouw je de 'sterke emotionele overtuiging' bij het volk dat Putin levensgevaarlijk is.
    Een andere agenda bij de Media zou met gemak Oekraïne zwart kunnen maken ( 6800 Donbass burgers gedood, corrupt, Amerikaans landsbestuur, mobilisatie, kernwapens zoekend, biolabs in huis)

    ReplyDelete
  12. Waar ik al bang voor was: Lula da Silva geeft kritiek op de SMO in UA. Voor de vorm is hij dan ook -een beetje- tegen de bemoeienissen van het SLI in het Venezolaanse 'proces'. Met het SLI moet hij voorzichtig zijn: Die hebben hem tenslotte in het zadel geholpen middels corrupte verkiezingen. Vandaar, dat PE zo stil was de laatste tijd...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verhaaltje van GS over bodybags waaruit blijkt, dat de huidige oorlog in UA al in 1993(!) was voorzien.

      Delete
  13. Dit vind ik 1 van de mooiste wapens van de RF. Beweegt als een slang op zijn doel af en slaat de complete geschutskoepel van de tank af. Iedereen in de tank is op slag dood, mooier kan je je niet voorstellen.

    Geheel OT: benzineprijs in Tenerife (Esp) is €1,29 p/l.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waarschuwing van de RF, als de nieuwe tanks ook depleted uranium munitie bevatten. Dan breekt de hel los.

      Delete
  14. Goed stuk over de teloorgang van het recht dankzij een afbrokkelende Imperialistische Rechtsorde. Er komen tribunalen, maar nu échte.

    ReplyDelete