Sunday, April 17, 2022

1276 Bioboer over Poetin in BN de Stem

UPDATE:   Aan   Alexander Pleijter en twitter-volgers :  Ik had nog een twitter account  uit 2013 ( @Verheul2) , maar slechts 6 keer gebruikt, jaren geleden.  Heb zojuist ontdekt dat ik al antwoorden heb: onder het belletje.  Ik heb helaaass geen tijd om daarop te antwoorden. 

Ook volgers van Eric vande Beek: welkom. 

Hieronder een copie van het artikel in BNdeStem met enige  comments in rood. 

Onder dat krantenartikel : een hele reeks bouwstenen die samen de reden zijn dat Putin - naar mijn mening volledig terecht  --  in Oekraine is binnen gevallen.     

Om het overzichjtelijk te houden: Inhoudelijke reacties welkom. 

Maar ad hominems liever niet. Dat is tijdverlies 

(Ik bedoel  de tot wapen gemaakte begrippen die zogenaamd dodelijk zijn, maar dat zijn ze alleen in een bepaalde tijd, als een bepaalde groep aan de macht is. Als 'het volk' er in gelooft.  In de  late middeleeuwen was 'ketter' dodelijk. Nu een aanbeveling.  In 1933 was 'Jood' dodelijk, nu niet.  In 1980 was 'antisemiet' dodelijk, nu alleen nog zwaar letsel toebrengend.  Voor sommigen is 'complotter' dodelijk,  maar het is een weaponised woord om de luie massa trots te laten zijn op hun eigen on-geïnformeerdheid: rijk mensen de eerste prijs uit ( "U bent slim want U gelooft niet in complotten. Proficiat ! ") en ze geloven alles wat je beweert. ) 

Hier begint mijn inleiding op het krantenartikel: 

Ik heb twee dagen na de inval in de Oekraïne bij BNdeStem aangeboden /gevraagd om uitleg te mogen geven over de redenen waarom dit gebeurt, en wie volgens mij schuld heeft aan alle ellende die er uit voort komt.

Exact 7 weken later is dat artikel dan eindelijk gepubliceerd. 

Poetin's  argumenten zijn in Krant en TV totaal onvindbaar. 

Het interview werd pas na 5 weken afgenomen, en duurde 4 uur.  Op donderdag 14 maart kreeg ik de eerste versie thuis. Die werd door mij voor de helft herschreven.  De  journalist gaf daarop zijn nieuwere versie, en daarna heeft de hoofredactie er nog wat verifieerbare beweringen uit gehaald, zodat het verhaal uiteindelijk lijkt op 'een mening'.  

De Media geven ons de indruk dat iedere mening even waardevol is, behalve de mening van de experts die betaald worden door de 1% en  de agenda van de 1%  dienen:  die worden niet weggedrukt maar krijgen het podium.  Die bereiken de bevolking.  

Daarom is het zo jammer dat alle namen en data er uit zijn gehaald. Want daarmee kan elke lezer mijn verhaal testen en zien dat het juist is. 

Ik zal het artikel hier plaatsen zoals het op internet staat. Op 2 plaatsen heb ik met rode tekst iets toegevoegd dat niet in de krant staat. 

Onder de dubbele gele streep staat een tijdslijn  die duidelijk moet maken dat Rusland wel degelijk terecht Oekraïne binnen viel. 

HIER de link naar de krant.  Het is gepubliceerd in 5 regionale kranten:  BNdeStem., Eindhovens Dagbald, de Stentor,  de PZC  en Brabants Dagblad.

PS: Dit is ongeveer de vierde keer dat ik in deze krant kom. In 2011 met de Occupy beweging. In 2018 met de pro-Putin borden. In 2020 met mijn Corona verhaal. En nu met de uitleg waarom Putin geen andere keuze had.  Ik vind het vervelend dat er telkens weer over de vorige artikelen word geschreven en over privé zaken, maar ook een krant moet overleven, en dan moet er wat 'roddelpraat' bij, want mensen willen graag over privé-zaken lezen.  Ik vind het niet leuk, maar kwaadaardig  is het in mijn geval niet, en ik begrijp dat een krant het nodig heeft omdat zijn lezers het willen.  

Bioboer Hugo Jansen houdt er een controversiële mening op na. Hij toont begrip voor Poetin omdat Rusland zich terecht bedreigd voelt door uitbreiding van de NAVO, is zijn gedurfde stelling.
PREMIUM
Bioboer Hugo Jansen houdt er een controversiële mening op na. Hij toont begrip voor Poetin omdat Rusland zich terecht bedreigd voelt door uitbreiding van de NAVO, is zijn gedurfde stelling. © Pix4Profs/Tonny Presser

Poetin verdedigen tegen de stroom in, bioboer Hugo Jansen doet het: ‘Mijn ongemakkelijke plicht’

OSSENDRECHT - Terwijl de Poetin-haat hoger oplaait dan ooit, blijft de markante bioboer Hugo Jansen het opnemen voor de Russische leider. ,,Het is onze schuld als Westen.”

30 comments:

  1. Dit is deel van een artikeltje over Boetsja, uit het engels vertaald:
    http://www.indiandefencereview.com/spotlights/the-truth-about-bucha/

    [..... ] En Kiev heeft een beeld nodig, en hoe eerder hoe beter. Er was geen tijd om "begraafplaatsen voor de slachtoffers" van de Russische repressie aan te leggen, een stad buiten Kiev te zoeken of een concentratiekamp te bouwen, compleet met ovens en barakken. Een aantal Europese politici, bezorgd over de toenemende publieke bezorgdheid over het verbreken van de energiebanden met Rusland, eisten dat Oekraïne zo snel mogelijk met een nieuwe reden zou komen voor de laatste anti-Russische sancties.
    Ondertussen stelt Brussel voor de Russische energieleveranties volledig te blokkeren en havens voor Russische schepen te sluiten. Dit is al een laatste redmiddel, waarna het eenvoudigweg onmogelijk zal zijn om nog iets anders in te voeren. Je moet echter wel iets hebben om de snel stijgende tarieven en prijzen te rechtvaardigen, dus de beelden en "bewijzen" uit Boeka kwamen precies op tijd. Het onderzoek naar de gebeurtenissen in het Bosnische Srebrenica heeft ooit de anti-Servische sentimenten in Europa kunnen aanwakkeren. Nu stelt Zelenski's "persoonlijke Srebrenica" de Oekraïense president in staat om meer Europese steun te verwerven, en idealiter om absoluut ongekende sancties tegen Moskou tot stand te brengen.
    De organisatoren van het "Bucha schandaal" worden nauwelijks gehinderd door de vragen die ieder weldenkend mens zich zou stellen. Waarom hebben de Russische troepen, die zich in perfecte orde en zonder enige druk van het garnizoen van Kiev terugtrekken (de Russen trekken zich niet terug, ze verplaatsen hun troepen gewoon naar de Donbass-regio), de lijken niet van de straten verwijderd? Ze hebben alle apparatuur die ze nodig hebben om alle lijken op te rapen en naar het crematorium in Bryansk te brengen, en zo de sporen van hun "misdaden" voor eens en voor altijd uit te wissen. Waarom hebben de Russen de lijken gelijkmatig over de stad verspreid en hebben zij niet alle Oekraïense activisten op één plaats doodgeschoten? Tenslotte, waarom hebben de bloeddorstige Russen de stad niet platgebrand en ondermijnd tijdens hun terugtocht? Ze hadden tijd genoeg om dat te doen. Maar ondanks al deze onbeantwoorde vragen zal Rusland worden veroordeeld. Londen, Washington, Parijs en Brussel hebben alles al beslist. De spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad zal op niets uitlopen, omdat zowel de Russische als de westerse resoluties zullen worden geblokkeerd en de partijen nog ontevredener over elkaar zullen zijn.
    Maar Bucha is nog maar het begin. De regisseurs, die hebben samengewerkt met de goede acteur, de heer Zelensky, hebben zeker de tweede en derde akte van dit drama voor ons voorbereid. Ze zijn nogal banaal, maar niettemin effectief. Het zou een massagraf en enkele "martelkamers" kunnen zijn. Deze keer zullen ze zich beter voorbereiden, zonder haperingen. De handen van de slachtoffers zullen met dezelfde touwen worden vastgebonden, en geheime protocollen van verhoren en gedwongen bekentenissen zullen correct en zonder fouten worden ondertekend. Wat zij echter nauwelijks zullen kunnen uitleggen aan een weldenkend publiek, is waarom de Russen überhaupt dergelijke gruweldaden zouden willen begaan.

    ReplyDelete
  2. [Het had een haar gescheeld of ik had het interview terug getrokken.]
    Had dat maar gedaan. Jouw opzet was, de wereld een spiegel voorhouden. De pers heeft daar een geblindeerd glas van gemaakt en jouw stuk verkracht, zodat er "alleen maar een mening" overblijft. Die uitspraak van die notaris had ik nooit gedaan. Hoernalisten weten feilloos de zwakke punten uit je betoog te halen en leggen daar dan de nadruk op. De echte informatie wordt weggemoffeld of ter discussie gesteld.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik hjeb de inleiding veranderd.

      lk had op zaterdag bezoek en toen ik even keek bleek dat ide van 500 euro voo riemand die mij op een gechte fout wijst, er uit.
      maar het is juiust helemaal naar het begin geschoven.

      Dat was een deel van mijn boosheid.

      En ja: dat van die noitaris, dat klopt. En ik was daar ook boos over. Maar de redactruer volgt het op met een opmerking dat ik juist erg goed de zaak bestudeer.

      Ik moet niet gan zeurenm.

      Ik ben toch tevreden met het artikel.

      Krijg ook goede reacties. Kijk op twitter ( zie onder)

      Delete
  3. Ander slecht nieuws: Gonzalo Lira is verdwenen. Bekend was, dat hij inmiddels op een verdachtenlijst van de SBU (Oekraïense Geheime Dienst) stond en dat er op hem werd gejaagd.
    Alles vanwege zijn onafhankelijke verslaggeving van de Speciale Actie van de RF.
    Gehoopt wordt, dat zijn Amerikaanse nationaliteit hem vrijwaart van marteling of zelfs doden.

    Spread the word!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ook op Joetjoep is men naar hem op zoek. 2 Dagen ervoor werd ook al een oproep geplaatst. Inmiddels schijnt hij al 11 dagen 'zoek' te zijn.

      Delete
    2. Bij Telegram worden nog wel berichten geplaatst, maar is niet duidelijk of dat van hemzelf afkomt. Beetje verwarrend allemaal...

      Delete
    3. Ik was er al heel bang voor.

      Toen ik zijn videos miste keek ik op Telegram en volgens mij publiceerde hij daar wel.

      Alle hoop is nog niet verloren, maar wat hij deed vond ik wel heel erg risico vol.

      Normaal zou ik denken dat hij toch gewoon in Rusland zou zitten, maar een kee rliep hij door de stad en filmde de Charkov-Chokolade Winkel ( die helemaal leeg was geroofd.)

      Toen was ik wel overtuigd dat hij daar zat.

      Delete
    4. Hij is /. was heel erg slim. Zou hij overmoedig zijn geworden? Of had hij het heel goed voor elkaar? ( Goede bescherming, veilig huis ) ?

      Van Mercouris etc hebben we het slechte nieuwds nog niet gehoord. Er is nog geen zekerheid.

      Delete
    5. [Bij Telegram worden nog wel berichten geplaatst, maar is niet duidelijk of dat van hemzelf afkomt. Beetje verwarrend allemaal..]

      Nee, de laatste die daar geplaatst is, is van afgelopen vrijdag.


      The Saker plaatste gister het volgende bericht:

      [Gonzalo Lira is missing!], bron: http://thesaker.is/gonzalo-lira-is-missing/

      Met een video van George Galloway.

      Delete
    6. Het is gebeurd met hem. Hij is, volgens deze comment vermoord door de SBU.
      "“BREAKING NEWS: Gonzalo Lira, a 54-year-old Chilean-American writer who lives in Ukraine & has been reporting from Kharkov since the start of the current war has been killed by Ukrainian SBU (intelligence) after an investigation of Russian spies, Ukrainian authorities confirm 18:30 local time.”
      From what I’ve heard on twitter :("

      Het was het laatste bericht op die site.

      Delete
    7. Hier een ander kanaal, met soortgelijk, depressief nieuws.

      Delete
    8. @G.B., dat gerucht gaat al langer, echter (zeker op dit moment) moeilijk te verifiëren zeker omdat de reaguurder er geen link naar het betreffende bericht bij zet (wat ik een beetje vreemd vind). Iets 'horen' op twitter is wat mij betreft niet genoeg.

      Delete
    9. Het bericht staat letterlijk op deze site https://www.spikednation.com/videos/gonzalo-feared-dead (even doorscrollen tot onder de tweede video), is een onbevestigd bericht van Telegram.

      Delete
    10. [En dit zou de dader zijn.]

      Dat gaat zo te zien over een lid van het Azov bataljon maar volgens het eerste bericht wat jij plaatste, zou Lira opgepakt zijn door de SBU. Zitten daar tegenwoordig ook al Azov huurlingen?

      Delete
    11. [Zitten daar tegenwoordig ook al Azov huurlingen?]
      Ja, die zitten daar overal.

      Delete
    12. En Patrick Lancaster dreigt hetzelfde lot te ondergaan, als hij niet heel goed uitkijkt.

      Delete
  4. Bij Blik stonden 8 berichten, die ineens zijn weggehaald. "Hij die niet genoemd mag worden" heeft een kopie van zijn laatste bericht geplaatst, met daarbij een treiterende aanvulling, dat hij toch "Blik tegen de schenen blijft schoppen".
    Begin onderhand het idee te krijgen, dat Blik een masochist is, door "Hij die niet genoemd mag worden" steeds maar weer toe te staan zijn bagger te posten.

    Het blog gaat er zodoende niet op vooruit, terwijl dit in deze tijden juist zo hard nodig is. Ik snap het niet, maar dat zal dan geheel aan mij liggen, zullen we maar denken.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daar gaat het niet om, het blog wordt verpest op deze manier.

      Delete
  5. https://twitter.com/Beata74652856/status/1515709597444722693

    ReplyDelete
    Replies
    1. En deze geeft wel het grootste compliment: "Groot respeckt voor hugo jansen".
      Op een stuk of 4 na ALLEMAAL positief over jouw verhaal. Het blijkt dus, dat wij niet alleen zijn, maar je moet de juiste kanalen weten te vinden.

      Delete
  6. Ik reageer hier even op een discussie onder de vorige draad.

    @G.B. schreef daar in antwoord op mijn vraag ter verduidelijking:

    [[wil je nog even aangeven]
    Ja hoor. Uit de vertaling: zou hopen dat de grote nek Afrikaanse pseudo-heersers wakker zijn en aan het berekenen zijn hoe de wereld zich in een nieuwe richting beweegt die velen in de vuilnisbak van de geschiedenis zal vegen, (cursief: geliefde hobby van de Usual Suspects)

    Ze willen alleen jouw land en zijn hulpbronnen minus jou als gelijke. Neo-nazi-fascistische racisten weten maar al te goed wie bij hen hoort en wie niet. Ze zullen zelfs de Bijbel citeren om hun kwade bedoelingen van raciale superioriteit en manipulatie te ondersteunen. In Afrika weten we maar al te goed waartoe ze in staat zijn. We hebben eeuwenlang de dupe moeten worden van hun wreedheid en de moedwillige diefstal van land, hulpbronnen en vee. Duidelijk nu? :)]

    Nee, niet duidelijk :-)

    [zou hopen dat de grote nek Afrikaanse pseudo-heersers wakker zijn en aan het berekenen zijn hoe de wereld zich in een nieuwe richting beweegt die velen in de vuilnisbak van de geschiedenis zal vegen,]

    Engelse origineel:

    [One would hope that the big neck African pseudo-rulers are awake and doing the math of how the world is moving in a new direction which will sweep many into the dustbin of history together with the West they are so fond of worshipping.]

    Volgens mij gaat dit over de AFRIKAANSE (corrupte) politieke elite, die het Westen AANBIDDEN (worshipping). De schrijver (duidelijk een zwarte Afrikaan) hoopt dat het Westen deze mensen zal meetrekken in haar val.


    [Ze willen alleen jouw land en zijn hulpbronnen minus jou als gelijke. Neo-nazi-fascistische racisten weten maar al te goed wie bij hen hoort en wie niet]

    Engelse origineel:

    [They only want your land and its resources minus you as an equal. Neo-Nazi fascist racists know too well who is part of them and who is not..]

    Uit de eerste zin zou je jouw invulling kunnen opmaken, echter de tweede zin doet dit teniet, temeer omdat de schrijver de navolgende zin ervoor schreef:

    [The whole Western ideology has been a Neo-Nazi fascist project since the 1930’s and well after WWII.]

    Gaat duidelijk niet over de stam.

    [Ze zullen zelfs de Bijbel citeren om hun kwade bedoelingen van raciale superioriteit en manipulatie te ondersteunen.]

    Dit gaat met grote mate van waarschijnlijkheid over het bijbelverhaal Sem, Cham en Japhet (de zonen van Noah), (zie: Genesis 9, vers 18 t/m 27). De uitleg daarvan werd: dat Cham (die vervloekt werd) de stamvader van de zwarte volkeren is. De Europeanen stamden af van Japhet en de Joden van Sem. Dit is de korte versie. Het verhaal stamt wel af van de Joden (die daarmee het in slavernij brengen van inwoners van Kanaan goedpraten) maar werd uiteindelijk ook door veel Christenen geaccepteerd. Lees voor uitgebreidere uitleg: https://www.trouw.nl/nieuws/en-zo-werd-cham-zwart-gemaakt~b36e18a2/

    Ik betwijfel of de schrijver een en ander bedoelt zoals jij uitlegt, zeker omdat het verhaal van de zonen van Noah vrij algemeen bekend is. Of hij de werkelijke achtergrond kent en of hij onderscheid maakt tussen blanken en de leden van de stam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aanvulling: had de schrijver de zinnen over fascisme en (neo)nazisme achterwege gelaten dan was het een ander verhaal geweest.

      Delete
    2. Zie je nou, dat jij veeeel beter tussen regels kunt lezen dan ik? Op jouw uitleg was ik niet gekomen en dat verhaal over de zonen van Noach zou best kunnen kloppen.

      Delete
  7. https://www.rareseeds.com/blog/post/putins-move-to-go-gmo-free

    ReplyDelete
    Replies
    1. ( Ik lees tweets die als reactie op Alexander Pleijter zijn geplaatst. Pleijter geeft les aan Unov Leiden over Fact checking etc. )

      Camiel Ledderhof
      @LedderhofCamiel
      ·
      Apr 18
      Een bioboer die het opneemt voor Poetin. Poetin neemt het op zijn beurt op voor de bioboer.

      https://rareseeds.com/blog/post/putins-move-to-go-gmo-free

      Delete

  8. M🏳️‍🌈rk 💉💉💉🇺🇦
    @markcov1971
    ·
    Apr 18
    Misschien dat
    @BNDeStem
    moet doen wat deze Hugo bepleit: doe zelf onderzoek. Ben alleen bang dat dan het complete verhaal, met factchecks, niet van Hugo geplaatst had mogen worden.

    #WeesGeenHugo
    #WeesEenBetereJournalist

    ReplyDelete
    Replies
    1. Als de hashtag #weesgeenHugo nu een volledig fiasco wordt, wil dat dan zeggen dat ik veel aanhangers heb?

      Ha Ha

      Delete
  9. Matt Herben:
    In 2019 zijn de Oekraiense militairen ( Special Forces) getraind door Navo trainers ( in diverse europese landen) en maakten deel uit van de snel inzetbare eenheid: The Nato Response Force.
    Deze speciaal goede getrainde soldaten ( zoals ook de Azov soldaten) waren van plan de Oostelijke Donbass terug te pakken.
    Over een tijd zou dat ook gelukt zijn.
    Dus moest Rusland nù ingrijpen, want over enkele jaren lukt dat niet meer.
    Dit conflict is onder leiding van de Amerikanen veroorzaakt. ( Matt Herben: Ik vind dat niet leuk, want ik ben pro Amerika)

    Het versterken van het Oekraiense leger begon al in 2014, onder Obama. Trump is er mee door gegaan, omdat hij anders gedoe kreeg als 'Putin vriend'.

    Waarom willen Europese landen dit?
    Omdat ze zelf delen in hun land hebben die willen afscheiden: Schotland, Catalonie, etc.
    Daarom wilden ze geen stemming op de Krim, want dan zou die afscheiding legitiem zijn, en zouden de Schotten en Catalanen ook willen stemmen en afscheiden.

    Europa ( Navo) is niet goed voor onze veiligheid.

    ReplyDelete