Monday, April 25, 2022

1279 Bloed en puin en babies. En beelden. Om emoties en woede te veroorzaken waarmee we onze dodelijke agenda uitvoeren.

Korte inleiding.

Als op een kwaad moment plotseling  groot gevaar dreigt en alles verloren lijkt, als onze toekomst in duigen valt of lijkt te vallen, kunnen we een aaval van hysterie krijgen: Hoge emoties en nog weinig waarneming van de omgeving. 

In mildere mate kan dit mechanisme zich ook voltrekken bij een groep mensen. 

Gustave Le Bon beschreef het 100 jaar geleden en noemde het 'Massa-vorming'. 

We krijgen als groep allemaal dezelfde overtuiging, die met veel emotie gepaard gaat. 

We zijn vooral heel fanatieken heel overtuigd, en willen niet meer luisteren als iemand met àndere informatie komt: We zijn slachtoffer van  MASSAVORMING. 

----

Stel nu dat je als Usual Suspect de anmbitie hebt om de wereld te veroveren.   

Hoe doe je dat?   Hoe kun je al  jouw tegenstanders uitschakelen?

Als je heel groot en sterk bent kun je ze als land gaan aanvallen. 

Maar dat valt wel op en dan keert iedereen zich tegen jou.

Maar als je nou jouw vijand eens als oorzaak van 'Bloed+puin+dode babies' zou kunnen brandmerken,  dan zorgt de MASSAVORMING   er voor dat hele volksstammen hun woede op jouw tegenstander richten. 

Je hoeft alleen maar wat wapens te sturen naar de proxy legers ( fundamentalisen van het jihadi type of van het nazi type )  en die vechten zich graag doo dtegen jouw vijand of het land dat jij kapot wil maken.  

Als je dan andere landen , partner-landen zo ver krijgt dat ze allerlei sancties gaan afkondigen ( want ook zij zijn aangestoken door het heilige vuur van de heksenjacht)  dan kun je voor een  prikkie al jouw lastige buren en vijanden ( Irak, Libie, Syrie,  Afghanistan, Rusland, Oelraine, Duitsland ) de grond in boren. 

Mooi toch ! 

---------------------


U moet zelf enige  minuten kijken en uw oordeel vellen.  Minuut 24- 29:

https://www.blckbx.tv/buitenland/wat-de-media-je-niet-vertelt-revealing-ukraine-oliver-stone-op-zn-best

De doden zijn echt en de dader wordt onmiddellijk aangewezen:  De politie van de regering. Dat bericht gaaat de wereld over.  Niemand twijfelt er aan: Yanukovich is een misdadiger.  

Dit is een klassieke Valse Vlag aanslag. 

     ---------------------

In de evolutie kon een groep alleen overleven als de groep bijeen bleef als ze werd aangevallen door een vijandige stam.  

"Gevaar  > adrenaline + eensgezindheid". Dat is een 'gen', een aangeboren gedragsvoorkeur die heel vaak overleeft en dus bij alle mensen aanwezig is. 

Politci weten het heel goed: om critici impopulaitr te maken moet je een Gevaar bedenken dat ons allen bedreigt.  Elke criticus zal door het volk worden uitgekotst.  

We gaan ons als één massa gedragen en richten onze woede op 'Het Gevaar'. 

De veroorzaker van 'Bloed, puin en dode babies" is àltijd het gevaar. 

Een woedende massa neemt nieuwe normen aan: 'oorlogs-normen'. Iemand doden wordt 'verdienstelijk gedrag'.  Respect voor de mening van de ander wordt verwerpelijk gedrag.  

Gustave le Bon beschreef het als 'Massa-vroming'.   Ad Verbrugge beschrijft het in 6 minuten:

Ad Verbrugge over Massavorming: min 23 tot 29. Maar hele uitzending is goed: https://youtu.be/SrkWw5_ee7k?t=1367

  -----------

In deze documentaire :

 Srebrenica A Town Betrayed (60 min. made by Norway) not seen at CNN

https://www.youtube.com/watch?v=FvqHWS_4AuM&t=1033s

horen we op minuut  28.36 dat Clinton tegen Izetbegovic zei:  Pas als er 5000 moslims zijn gedood  kunnen wij jou komen helpen met ons leger.   

( Izetbegovic dacht misschien dat Clinton hem wilde helpen, maar hij werd gebruikt door Amerika om het strategisch gelegen Yugoslavie , dat onder Servisch-Russisch bewind was, over te nemen.  Later bouwden ze er het grootste militaire legerbasis: Bondsteel.  

Dus alweer een voorbeeld : Bloed + puin ( de 5000 dode moslims) is nodig om de Massa woedend te maken en de Amerikaaanse veroverings-agenda te kunnen uitvoeren.

In Kosovo is precies hetzelfde scenario gevolgd:  Bloed en Puin in Kosovo ( uitgelokt of in scene gezet door de VS, meen ik.)  maakte de bombardementen op Belgrado mogelijk. 


------------------------------

In de eerste week van 'Oekraine' werden we overspoeld met beelden die ik toen samenvatte als 'Tranen uit Oekraine' :  een vader die afscheid nam van zijn dochtertje, een oma die op schietles ging. etc.

In de weken daarna kwamen de verhalen: 'Doden hier, doden daar. Vermoedelijke wreedheden hier.    Nog weer later kwamen fotos:  Een zwangere vrouw die een gebombardeerd kinderziekenhuis verliet.  Een gebouw dat zwart geblakerd was.  

Altijd verhalen over plannen van Putin om gifgas te gaan gebruiken, of atoombommen.  Altijd weer omineuze berichten als   'mogelijk 9000 doden'  . 

De angst wordt opgevoerd om Massa-woede op te wekken tegen Putin. 

---------------------

Andere voorbeelden:  

Het meisje dat de VN en Het Congres voorloog over babies die op de grond werden gegooid, omdat Saddam's soldaten de couveuses uit Kuweit wilden stelen.

https://youtu.be/QYCfN05PK8s?t=7125

----

De Syrische opstand is van de grond getild door scherpschutters in Daara die zowel op politie als op protesterende burgers schoten.

( De Belgische journaliste Hendrix schreef al voro de opstand dat Daaraa volstroomde met vechtersbazen.) 

De  details staan elders op dit blog,  bij blogs over Syrie.

---

 






15 comments:

  1. [Als iemand het weet: graag in de comments melden.]

    Om zoiets snel op te zoeken: Onder de film staan opties, waaronder delen en opslaan. Naast opslaan 3 horizontale puntjes. Klik erop en je ziet: melden en transcript tonen. Klik op de laatste en je hebt het transcript rechts naast de film. Daar kan je met ctr-f de tekst opzoeken.
    Het getal 5.000 staat op 16:30 en Clinton staat genoemd bij 25:34, 26:03 en 34:55.

    Ik hoop, dat je er wat mee kunt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Natuurlijk kan ik er wat mee,.... maar deze domoor vergeet het altijd weer als ie het een tijdje niet gebruikt.

      Geeft niet, we houden de moed er in..

      Delete
    2. het getal 5000 sloeg ergens anders op, maar ik zat al goed in de buurt en herkende de beelden, zodat ik het snel gevonden had: op min. 28.36 zegt de man :
      Clinton zei:"Als er 5000 moslims gedood zijn dan zal de NATO te hulp komen en de Serven aanvallen."

      Zo werkt het dus.

      ( En het ergste is: die Izetbegovic dsenkt dat hij er zelf beter van wordt, maar het isa alleen het gruwelijke Amerika dat er beter van wordt.

      Tussen die Serven en Kroaten en moslims ois de spanning uiteraard nog steeds om te snijden.

      Delete
  2. Paar dagen geleden het debacle van dat arme Netflix: behalve de 200.k abonnees zijn er ook nog 700.000 Russische abonnees verdwenen. Kijk, dan gaat het hard met zo'n baggerkanaal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [baggerkanaal.]

      Daar is inderdaad helemaal niets aan verloren.

      Delete
  3. WNL: https://youtu.be/7LoTQzRZ_Oc
    Wereldwijde defensie-uitgaven stijgen naar recordhoogte: 'Situatie is onveiliger geworden'

    Ja, onveiliger. Maar dat ligt aan ons. Putin zei: U beloofde Minsk2. Maar U voerde het niet uit.
    Poetin zei: U beloofde: NATO geen inch naar het Oosten.
    Maar wij zeiden: Dat maakt Oekraine zelf wel uit !
    Wij gingen duizend kilometer naar het Oosten.

    De Solomon Eilanden hebben China om hulp gevraagd.
    Amerika heeft al gezegd: "Als U daar maar geen militaire basis bouwt, want dat vinden wij schadelijk voo ronze veiligheid...) De Salomon Eilanden zijn niet helemaal vrij om te doen wat ze willen. ( oekraine wèl: die mag best de Nato binnen laten.) Maar de Salopmon eilanden ( vele duizenden kilometers van Los Angeles) : nee, mag niet.
    Gotspe !

    Bij Moon of Alabama kun je het originele 'Witte Huis' document daarover lezen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De hele wereld: 1.900.000 miljoen. 61.000 miljoen voor Rusland. Elf maal zovee l voor Amerika: 686.000 miljoen.
      NB: Rusland vroeg in december voor de veertigste keer: "Geef ons de vrede die U hebt beloofd: Minsk2 uitvoeren. NATO niet oostwaards uitbreiden." Het Westen weigerde ! WIJ ZIJN VOLLEDIG SCHULD AAN ELKE DRUPPEL BLOED DIE IN OEKRAINE VERGOTEN WORDT.

      Delete
    2. [Amerika heeft al gezegd: "Als U daar maar geen militaire basis bouwt, want dat vinden wij schadelijk voo ronze veiligheid...) ]

      Deze heb ik gister gebruikt in een gesprek. Gevraagd waarom Oekraïne wel zelf het recht heeft om te beslissen volgens de V.S. en de Solomon Eilanden niet. Heb toch iemand aan het denken gezet.

      Delete
    3. Let ook op die 'slim' kijkende kangoeroe.

      Delete
    4. [Oekraine wèl: die mag best de Nato binnen laten.) Maar de Salopmon eilanden (vele duizenden kilometers van Los Angeles) : nee, mag niet.]

      Maar wat zei het Leugenimperium eigenlijk zelf:
      We will not sacrifice basic principles, though. Nations have a right to sovereignty and territorial integrity. They have the freedom to set their own course and choose with whom they will associate.
      Dit naar aanleiding van de volgende stukjes, geplaatst in chronologische volgorde.

      Defying imperialist pressure, China and Solomon Islands sign security pact.
      ("warned about Australian media calls for a “regime change” operation against his government.") (We don’t want our own little Cuba off our coast.) Zo werkt dat dus.

      China stresses transparency of security pact with Solomon Islands, questions US’ motive in South Pacific.
      "it is Australia's move of serving US hegemony that is the country's "greatest foreign policy blunder in the Pacific."

      The United States will expedite the opening of an embassy in Solomon Islands. Ja, tuurlijk. Dan kan je ze beter in de gaten houden. (Ambassades zijn nesten van spionage.) (En alweer: The United States respects the right of nations to make sovereign decisions in the best interests of their people).

      Solomon Islands shouldn’t again be victimized by US and Australia’s bullying. ("It reveals the dangerous thinking of Australian elites.") Waar alles mee is gezegd.

      Australian defense minister venomous, racially offensive on China’s security pact with Solomon Islands. (Australia has always treated the Pacific island governments and their people in a condescending and sometimes insulting manner). Maar wat verwacht je anders van de nazaten van een voormalige strafkolonie?

      US officials’ warning to China-Solomon Islands cooperation a serious provocation, reveals ‘hooliganism’ and ‘bullying’. (But it's the US that has been a security threat to the region. It formed small cliques in the region and tried to bring nuclear weapons to a non-nuclear weapons region. En: According to the White House, the US claimed it would advance the welfare of the people of the Solomon Islands), nadat de ambassade 29 jaar was gesloten, worden ze nu ineens wakker). (En de media doen ook weer hun werk: Australian media have said "Australia must be willing to invade the Solomon Islands and topple its government if that's what is necessary." Te laat aussies, te laat.

      Deepened ties with China prove Solomon Islands on right side of history.
      (Both China and the Solomon Islands confirmed that the two countries officially signed the inter-governmental framework agreement on security cooperation recently). Dat wordt dus straks ook een artikeltje 5 van de nato, maar dan tussen China en SI.
      wordt vervolgd.

      Delete
    5. Vervolg:
      Toetje.

      Conclusie: Het Leugenimperium gaat het héél druk krijgen, op 3 fronten in de wereld: Oekraïne, China-Taiwan en Solomon's Eilanden. Wie weet, wat er nog bijkomt...
      De actie van de RF heeft meer losgemaakt: De Wereld gaat eindelijk opstaan tegen de Massamoordenaars van de 20e eeuw. Het mocht tijd worden, "♫Times they are changing.♫"

      Delete
  4. Alweer een uitstekend commentaar onder de tekst van Pepe Escobar. Zal vooral SDR aanspreken. 😉

    ReplyDelete
  5. Dit is ook een interessante blogger, uit de Oekraïne.
    Ben alleen benieuwd, hoelang hij nog leeft, als Elenskyy hem te zien krijgt. Die kan niet zo goed tegen de waarheid.

    Ik zag nog op Telegram (oid) een discussie over de gevallenen (heel veel dus), maar het maakt verschil, hoe je verdwijnt, volgens Elenskyy. Als je KIA (killed in action) bent, krijgt je familie pensioen. E.e.a. vast te stellen door een schouwarts. Als je niet zo'n papiertje hebt, -dat zijn de meesten- dan is het dááág pensioen.

    Die Elenskyy lijkt wel een jood, overal op beknibbelen. Oh, wacht ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja vuilen nazi jood die elenskyy, niet alleen iemand die de wereld manipuleert maar ook dus een held die tegen de zionisten vecht met het hard op de juiste plaats zoals de grootste leider die Duitsland en heel Europa gekend heeft

      Delete