Tuesday, April 19, 2022

1277 'De wetenschap' ontdekt hoe propaganda werkt... Het geheim van de smid .. De smid is not amused.

( Snel en slordig geschreven, maar moet nog pallets bestellen en fust  en veel andere zaken, zodat ik weer belastingcentjes kan betalen waarmee 'factcheckers'  op universiteiten onzin kunnen gaan bedenken om zodoende hun eigen ondergang te bespoedigen.  Precies zoals de  jihadi's  hun eigen land kapot maakten en zoals de Azov jongens hun eigen land kapot maken, niet wetend dat ze voor de vijand werken...)   

Dit is hoe we worden aangestuurd: 

1) Van elke roddel blijft iets hangen.  Twijfel, op zijn minst.

2) Met 'Bloed en puin' geassocieerd worden (als veroorzaker) is bijna dodelijk.

3) De eerste indruk is moeilijk uitwisbaar. Wees de eerste.

4)  " By deception thou shalt make war"   is hun devies, en ze zijn Uw baas. Maar U weet dan nog niet, omdat ze U te slim af zijn.   

---

5) We zien de wereld zoals 'alle andere mensen ' hem zien,  volgens ons.  Dat is veiliger en meestal juist.  Een unieke kans, als je de Grote Media controleert. 


        --------------------------------

In de NRC word melding gemaakt van recent wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat  'onwaar nieuws' toch residu achter laat, waardoor het toch ons wereldbeeld kan  doen verschuiven. ( Zie onder  == voor het hele artikel.) 

Met die wetenschappeelijke vaststelling zullen ze in Washington niet blij mee zijn, want zij gebruiken die tactiek al meer dan 100 jaar. ( Chomsky) (Stuart Ewen

Iedereen weet dat je 'het publiek' niet overtuigt met bewijzen , en zeker niet als ze in grondig geschreven artikelen staan. 

Het grote publiek wil ook maart één ding weeten:  wie is de Good Guy, en wie is de Bad Guy. 

Je overtuigt het publiek met 'bloed en puin' zoals ik altijd schreef.  Tegenwoordig doe ik er wat babies bij.  (Mariupol kinderziekenhuis, Nayrah het couveuse meisje etc)    

'Bloed en puin'  zijn een teken dat we in 'levensgevaar'  verkeren, en heel snel moeten weten wie dat Gevaar is.    Geen tijd voor verificatie.  Tijd om te vluchten, bij het Gevaar vandaan.  En om dat Gevaar  zeer grondig in onze hersenen te beitelen of etsen zodat we het nooit meer vergeten. (Evolutionair bepaalde proceesen)

Dus als je jouw tegenstander kunt associeren met 'bloed, puin en dode babies' dan  is hij onherroepelijk de Bad Guy, en heb jij vrij spel, want dan moet jij wel de Good Guy zijn. 

--

Het volk wil geen oorlog: genetisch een veel te kostbare hobby voo rde gewone man... Tenzij het is tegen een Macht die ons eigen overleven in gevaar brengt: dan wordt oorlog een verstandioge keuze voor hert volk. 

Dus als een bankier of een Misantroop ten oorlog wil, dan moet hij het volk met 'Bloed en Puin'  bang maken.  Bijna elke oorlog word 'van de grond getrokken' door een Valse Vlag aanslag met veel 'bloed en puin': 

Lusitania :  VS doet mee aan WO1.  ( ook: Zimmermann telegram) 

Gleiwitz : Hitler > Polen  

Incubator babies:  VS >  Desert Storm.

9-11:  De Neocon Oorlogen. ( Irak, Libie etc.) Zie het PNAC report, pag 68. 

 Pag 68: ...  change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event – like a new Pearl Harbor.

-----

'Bloed en Puin' geven diep gevoelde overtuigingen die  de interpretatie van wat er in de wereldgebeurt,  enorm kleuren.   

De Confirmation Bias, zoals dat heet,  maakt het gemakkelijk om de Bad Guy voor altijd slechterik te laten zijn,  hoewel een regelmatige  'onderhoud-beurt' met 'smear-propaganda' nodig blijft.   Trevor Aaronsons vond uit dat meer dan de helft van de 'moslim-terreur' in de VS door premie-jagers was uitgelokt bij labiele figuren. 'Show me the incentive'  and I will show you the behavior'.

===

Nog een 'natuurwet': 

Ons gedrag wordt niet bepaald door wat we weten, maar door wat wij denken dat 'alle andere mensen als waarheid zien.' ( Martenson) (Link

Daarom staan de media vol van faits divers, kleine gebeurtenissen,  die àltijd  compatibel zijn met Putin = Slecht.  

Een buurvrouw die geld op haalt voor Oekraiense vluchtelingen, een bericht over een Russisch gezin dat naar Georgië is verhuisd,  een Nederlandse boer die in Oekraiene boert en bezorgd is voor de naderende hongersnood. 

Àl deze mensen hoeven niet eens te zeggen Putin= slecht. Dat blijkt uit hun gedrag.  Geen van hen heeft enig inzicht in wat er werklelijk gebeurt, wie de ware veroorzakers van deze oorlog zijn, en dat zijzelf en hun kinderen enorm slachtoffer zullen worden.  Voorlopig is deze oorlog een mooie gelegenheid om zichzelf als een nieuwe  'Moeder Theresa' te zien.    

Deze nuttige idioten  veroorzaken mede de gruwelen van de oorlog, maar ze denken dat ze die gruwelen juist voorkomen. 

Waarom de media hèt  slagveld zijn, als je vrede wenst:

Vrede vereist rechtvaardigheid. 
    Rechtvaardigheid vereist Waarheid.  
        Waarheid vereist een oprechte pers.
                Rijkdom en Macht, de 1%,  hebben noodzaak aan deceptie.
                    Grote Media zijn in handen van de 1%, de Machtigen
                        Hun 'Narrative' dient om de 99% te misleiden.
                            Grote Media en Waarheid, een contradictio interminis.


Waarheid schaadt de 1%, dus Media mogen nooit in handen zijn van de 1%. 
Rechtvaardigheid is goed voor de 99%, maar slecht voor de 1 %.
De 1% zal dus nooit toestaan dat de Waarheid in de Media wordt geschreven. 


Ik zal dit blog later een keer afmaken.

Alvast twee citaten: 

Citaat Walter Lippmann: Al in 1922 stelde de meest vooraanstaande publicist van de VS in de twintigste eeuw, Walter Lippmann, in zijn standaardwerk Public Opinion dat

public opinions must be organized for the press if they are to be sound, not by the press... Without some form of censorship, propaganda in the strict sense of the word is impossible. In order to conduct propaganda there must be some barrier between the public and the event. Access to the real environment must be limited, before anyone can create a pseudo-environment that he thinks is wise or desirable.

---

Citaat  uit ‘Propaganda’ (1928) van Edward Bernays : 

The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society. Those who manipulate this unseen mechanism of society constitute an invisible government which is the true ruling power of our country. We are governed, our minds are molded, our tastes formed, our ideas suggested, largely by men we have never heard of. This is a logical result of the way in which our democratic society is organized. Vast numbers of human beings must cooperate in this manner if they are to live together as a smoothly functioning society.

Vertaald: 

De bewuste en intelligente manipulatie van de georganiseerde gewoonten en meningen van de massa is een belangrijk element in de democratische samenleving. Degenen die dit manipulatie-mechanisme van de samenleving controleren vormen een onzichtbare regering die echt ons land controleert. We worden geregeerd, onze gedachten worden gekneed, onze smaak gevormd en onze ideeën worden ons grotendeels ingefluisterd door mensen van wie we nog nooit hebben gehoord. Dit is een logisch gevolg van de manier waarop onze democratische samenleving werkt. Als je grote aantallen mensen op soepele wijze wil laten samenleven in een goed functionerend land, dan moet je dat op deze manier doen. 


              ================================

Hoe nepnieuws in je brein blijft hangen

Nepnieuws Uit diverse onderzoeken blijkt dat desinformatie psychologisch heel anders werkt dan vaak gedacht. „Het draait er niet om wát je gelooft maar wíé je vertrouwt.”

In de online echokamers van het eigen gelijk lijkt het voor veel mensen ingewikkelder dan ooit om onder van boven te onderscheiden. Wie is er de laatste tijd níét aan het twijfelen gebracht? Over de pandemie, over de oorlog in Oekraïne: ‘alternatieve feiten’ en onwaarheden zijn overal, en drijven mensen steeds verder uit elkaar.

Hoe kan het dat informatie die duidelijk niet klopt zo massaal wordt geloofd, ook door doorgaans verstandige mensen? En hoe kan het dat pogingen om verspreiding van desinformatie tegen te gaan weinig lijken uit te halen?

Verschillende media, waaronder persbureau ANP, begonnen de afgelopen maanden factcheckinitiatieven om nepnieuws tegen te gaan, de Europese Unie is bezig met een groot project tegen desinformatie en heeft recentelijk zelfs bepaalde Russische staatszenders verboden om hier uit te zenden, omdat die herhaaldelijk onwaarheden verspreiden. Maar ook al wordt al langer met vergelijkbare initiatieven geprobeerd nepnieuws te bestrijden, ze zetten nog geen zoden aan de dijk.

Zou het kunnen dat dat soort oplossingen het probleem juist erger maken?

Uit recente onderzoeken blijkt dat verwerking van desinformatie in ons brein anders werkt dan vaak wordt aangenomen en dat factchecken juist een averechts effect kan hebben. Zelfs als we wéten dat iets niet waar is, weegt het nepnieuws nog mee in onze oordeelsvorming, bleek onlangs uit een studie gepubliceerd in Nature.

Dat heet het continued influence effect: als we iets lezen, slaan we het op, en ook als we daarna horen dat het niet waar is, blijft het plakken in het brein. „Als informatie in ons geheugen is opgeslagen, en er nieuwe informatie bij komt, wordt de originele informatie niet zomaar gewist”, schrijven de onderzoekers. „In plaats daarvan blijven de desinformatie en de correctie samen bestaan in het geheugen en concurreren ze om activering.”

Verankeren in het geheugen

Nepnieuws is dus zo hardnekkig dat zelfs een duidelijke ontkrachting het niet uit je hoofd krijgt. Sterker nog: die correctie kan juist meehelpen de onwaarheid verder te versterken – en daardoor te verankeren in je geheugen.

Door desinformatie te behandelen als puur een verzameling van feiten die je kunt rechtzetten, negeer je allerlei psychologische mechanismen, als ook de ingewikkelde sociale context van nepnieuws en desinformatie. Voor het geloven van bepaalde informatie is het voor veel mensen vaak belangrijker dat die informatie de groepsband versterkt dan dat de informatie helemaal klopt, blijkt uit diverse recente studies van psychologen en filosofen.

„Nepnieuws draait niet om wát je gelooft, maar wíé je gelooft,” zegt Catarina Dutilh Novaes, hoogleraar filosofie aan de Vrije Universiteit. Zij leidt een groot onderzoeksproject naar de oorzaken van desinformatie. Het gaat er volgens haar vooral om hoeveel vertrouwen je in de bron van bepaalde informatie hebt. Dat maakt veel uit voor hoe nepnieuws kan worden aangepakt. Als mensen een bron niet vertrouwen zullen ze ook een factcheck of informatie van die bron niet vertrouwen.

Dat komt volgens Dutilh Novaes door het onderscheid dat mensen maken tussen zogenoemde first order evidence en higher order evidence. Bewijs van de eerste orde is bijvoorbeeld: studie A toont met data aan dat vaccinaties veilig zijn. Bewijs van een hogere orde is: deze bron is wel of niet betrouwbaar. Het wel of niet vertrouwen van een bron weegt zwaarder bij het vormen van een oordeel over de informatie, zegt Dutilh Novaes.

In een tijd van sterk afnemend vertrouwen in instituties kan dat enorme gevolgen hebben. Kijk bijvoorbeeld naar de discussie rond vaccinaties. „Wetenschappelijk bewijs hoeft dan niet overtuigend te zijn, want ze vertrouwen de afzender al niet, ze denken: dat is gefabriceerd, of beïnvloed door de belangen van ‘Big Pharma’”, zegt Dutilh Novaes.

Groepssamenhang

Keuzes over welke bronnen wel en niet betrouwbaar zijn, zegt ook zij, worden bovendien sterk beïnvloed door de groep waartoe je behoort, de samenhang van die gemeenschap, en de mate van vijandigheid tegenover andere groepen, zegt ze.

Opvallend in haar onderzoek naar hoe groepsvertrouwen werkt, is dat vertrouwen in de ander, en ook in instituties, op grote schaal en behoorlijk snel kan afnemen, maar niet zo snel hersteld kan worden.

„Dat zie je nu gebeuren bij hoe mensen massaal voor complottheorieën vallen”, zegt Dutilh Novaes. „Het is helaas heel asymmetrisch.” Waarmee ze bedoelt: verspreiding van desinformatie kan alleen op grote schaal, maar het herstel alleen op kleinere.

Als mensen de kant op gaan van het wantrouwen van alle instituties, corrigeer je dat niet met een factcheckcampagne vanuit diezelfde instituties. Belangrijker wordt dan dat die instituties laten zien dat zij wel degelijk te vertrouwen zijn, en dat ze bijvoorbeeld eerlijk zijn over gemaakte fouten. Als gevestigde media en overheidsorganisaties dat niet of niet overtuigend doen, is het misschien niet zo vreemd dat het wantrouwen bij mensen groeit.

Psychologische mechanismes

Ook volgens hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn van Tilburg University wordt nepnieuws vaak veel te simplistisch bekeken. Zij doet veel onderzoek naar desinformatie en schreef het boek HersenHack. „In de hersenen werkt nepnieuws niet eenvoudig”, vertelt ze. Dat desinformatie zo hardnekkig is, komt door allerlei psychologische mechanismen die op elkaar inwerken.

Er springen drie belangrijke dingen uit. De eerste is de manier waarop mensen zijn voorgeprogrammeerd om emotionele informatie bij de verwerking voorrang te geven. Zo gauw nieuws je emotioneel raakt, let je meteen op. Smeuïg nieuws, angstaanjagend nieuws. Informatie die daarop inspeelt, heeft een shortcut naar onze aandacht. Mensen die desinformatie verspreiden, maken daarvan gebruik.

Illustratie Luca van der Vossen

Het tweede is dat we de hele tijd dingen proberen te begrijpen, zelfs al zijn ze nog niet helemaal begrijpelijk. „Dat is in een complexere wereld moeilijker geworden”, zegt Sitskoorn. Hoe zit het met corona, wat wil Poetin? Complexe vragen, waar geen eenduidig antwoord op bestaat. En dan pakken we de snelle weg: als we een verhaal horen dat aannemelijk klinkt, zijn we al geneigd het te geloven, zegt ze. Speelt het ook nog eens in op onze emoties, geloven we het nóg eerder. Het is makkelijker te begrijpen en te aanvaarden dat er een vooropgezet complot is dan dat er allerlei complexe zaken en factoren op elkaar inwerken die niet voorspelbaar of begrijpelijk te zijn. „Wat je meteen kan begrijpen, blijft makkelijker hangen.”

En in een tijd van een ontsporende online stammenstrijd valt het derde mechanisme extra op: ons brein is er extreem op gericht om te bewijzen wat we toch al geloofden. „We zijn heel goed in het zoeken naar bewijzen bij wat we al dachten en heel slecht in het ontkrachten van aannames”, zegt Sitskoorn.

Wat dit allemaal extra versterkt, zegt ze, is dat mensen meerdere uren per dag naar een schermpje met informatie turen. Je brein krijgt dan steeds twee boodschappen. „Eén: het is heel belangrijk. En twee: het is heel dichtbij.” Dit activeert dan weer de angsten en emoties die ervoor zorgen dat nieuwe informatie blijft hangen. „Je hersenen krijgen constant het signaal: belangrijk, belangrijk, belangrijk.”

Rolmodellen en influencers

Maar wat zijn dan mogelijke oplossingen?

Het ligt het voor de hand om vertrouwen centraal te stellen in de aanpak. Herstel daarvan blijkt volgens haar vooral te werken binnen de eigen groep. Dan helpt het bijvoorbeeld als een rolmodel of iemand met autoriteit binnen die gemeenschap, desinformatie corrigeert of zich hardmaakt voor de betrouwbaarheid van bepaalde bronnen. „Rolmodellen, influencers, daarvan weten we dat zij kunnen helpen om bijvoorbeeld de vaccinatiebereidheid te verhogen”, zegt Dutilh Novaes.

Maar eenvoudig is het niet. Hoogleraar Sitskoorn waarschuwt dat desinformatie zó’n complex probleem is, dat elke aanpak die zich op één ding richt, tekort zal schieten. „Helaas, er zijn geen quick fixes.”

Het structureel aanpakken van desinformatie vereist volgens haar een brede aanpak: van het aanpassen van algoritmes om feiten en niet onwaarheden te versterken tot het vergroten van de mentale weerbaarheid en mediawijsheid bij mensen zelf. Maar het vergt bovenal een lange adem, omdat nepnieuws nou eenmaal op veel knopjes in ons hoofd drukt. „Desinformatie blijft voorlopig nog wel een probleem”, zegt ze.

50 comments:

  1. [Snel en slordig geschreven]

    Wil je alsjeblieft wel even de tekst in de kop van het blog aanpassen? Dit doet pijn aan mijn ogen :-))

    Het is 'het geheim van de smiD' waarbij 'de smiD not amused is'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank.
      Ik had nog getwijfeld en toch voor de t gekozen.

      Qua uitspraak is het --bij ons in elk geval --- een heel scherpe t.

      Delete
    2. Smid komt van smeden, het is dus een d.

      Delete
  2. Het geheim van mijn smid is, dat je gewoon het narratief links moet laten liggen en er -vooral- geen kennis van moet nemen.

    Dus wij moeten de verenigde krachten richten op de pers. Die moet worden kapot geschreven/gemaakt.
    Het gaat in ieder geval de goede kant op: bij mijn supermarkt ligt 's-morgens een even grote stapel als 's-avonds. Gevraagd aan de verkoopster: "Wij verkopen nauwelijks meer kranten, 2 hooguit 3 per dag."
    Als je zoekt, zie je de oplages kelderen. Eigenlijk geen bestaansrecht meer, economisch gezien.

    Ook de televisie: Aantal abbo's bij netflix & Co stijgt, wat een indicatie is, van een teruglopend kijkers-volume. Zodra adverteerders dat doorkrijgen, trekken zij hun geld terug en staat op1 tegen een lege camera te oreren. Als ik 's-avonds op straat loop en bij huizen naar binnen kijk, zie ik bijna nooit meer programma's van de US. Nu is dat wel anekdotisch en geen bewijs, maar toch een indicatie, dat het de goede kant opgaat. Kwestie van volhouden en een lange adem hebben.

    Zodra 'de media' zijn uitgeschakeld, zijn de US hun wapens kwijt en moeten ze iets nieuws verzinnen. Het publiek is dan in ieder geval gewaarschuwd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eén van de strategioen van onze vijanden is:

      zoveel tegenstrijdge berichten op de mensen agf sturen dat ze allemasl 'de politiek' voor gezien houden.

      Dat ze het niet meer willen volgen.

      Dan hebben de Usual Suspects volledig vrij spel.

      Die Netflixern zitten ook vol van films en series die de Russen zwart maken en de Yanks als 'Indispensable' afbeelden.

      Delete
  3. Hier en opmerkelijk filmpje van Gonzalo Lira, waaruit zou blijken, dat Oekraïne in 2019 al wist, waar het naartoe zou gaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inderdaad opmerkelijk! Hij noemt nog een jaartal ook! Ze wisten dus heel erg goed waar ze mee bezig waren c.q. zijn. De grote vraag is nu: waarom?

      Delete
    2. Hieronder de (ned) discussie over de film van 02:00pm. Opgepast: het account van SDyorin is geblokkeerd n.a.v. de film. Te veel waarheid?

      Delete
    3. [Te veel waarheid?]

      Kijkend naar de reacties (hoe door velen het filmpje wordt uitgelegd) betwijfel ik dat.

      Delete
    4. Hier de film op Joetjoep. Ook niet gezien, lappie loopt vast, te veel berichten aanstaan.

      Delete
    5. [Daar hoort deze tekst ook bij. Niet gelezen.]

      Goede vondst! Die ga ik later lezen.


      Delete
    6. Jullie zijn goed bezig. Dank daarvoor.

      Het filmpje van die man in doinker gekleed, ca 38 jaar oud, die precies voorspelt dat er eenoorlog gaat komnen, en zegt dat dit nodig is om in de Navo te komen, dat filmpje ken ik ( als dat is wat je bedoelt) Maar het wil nu niet meer laden.

      --
      Het document ui t1994 lijkt me belangrijk, m maar leest erg lastig.
      Moet er de tijd voor nemen een keer.

      Kan iemand me de clou vertellen?

      Delete
  4. Even hierheen gehaald van blog 1275 (reactie over de Parijs 1997 overeenkomst tussen NAVO en Rusland):

    [Uit een andere Unz een stukje geschiedenisles, dat we hier nog niet hebben gelezen. Opmerkelijk!]

    Ik heb even gezocht en er bestaat inderdaad een dergelijke overeenkomst maar die is niet van harte door Yeltsin ondertekend. Zeg maar meer onder druk van het westen met als argument dat de Sovjet Unie de koude oorlog verloren heeft. Dit werd in de pers ook zo gecommuniceerd, zie 'Yeltsin in Paris to sign NATO agreement' (bron: http://edition.cnn.com/WORLD/9705/26/russia.nato/).

    Uit het artikel:

    ["Russia lost the Cold War and in my opinion this document is just fixing the victory of the West over Russia or over the Soviet Union," said presidential council member Andranik Migranyan.]

    [The agreement, called the "founding act," gives Russia a seat on a NATO joint council in Brussels, Belgium. The alliance says Russia will have a "voice, but not a veto".]

    [NATO also pledges that it has no intention to build up its forces or station nuclear weapons in central Europe.]

    [Yeltsin insists it's a legally binding agreement, something NATO denies. Yeltsin's press secretary, Sergei Yastrzhembsky, seems willing to fudge the issue.]

    Laat die laatste alinea even goed tot je doordringen.

    De reaguurder bij UNZ verwijst dus naar een overeenkomst die door de NAVO niet eens als wettelijk bindend wordt beschouwd!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Link naar de site van het U.S. State Department waar de tekst van de overeenkomst uit 1997 staat vermeld (moet ik nog lezen): https://1997-2001.state.gov/regions/eur/nato_fsnato.html

      Delete
  5. Ik til de discussie over het verdwijnen van GLira even door naar dit blog. In mijn laatste opmerking van de vorige, zei ik, dat Patrick Lancaster ook moest uitkijken, om niet hetzelfde lot te ondergaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goed idee. Het is een belangrijke zaak. En ja Patrick Lancaster moet ook uitkijken, hij ontloopt ze nu al 8 jaar (hij zit vanaf het begin van de oorlog in de Donbass).

      Delete
    2. Weinig ontwikkeling in de kwestie. Bij de Saker zijn behoorlijk was comments erbij gekomen met theorieën, dat Gonzalo een paar dagen is ondergedoken, vakantie heeft genomen, enz. enz. Ik vind dat men bij Unz.com veel afstandelijker en -zelfs- negatiever reageert. Zelf maar even kijken.

      Het blijft onverkwikkelijk, hoe dan ook.

      Delete
    3. Inmiddels geeft Russia Today ook aandacht aan zijn verdwijning. The Saker heeft de video op zijn site gezet:

      [Russia Today Report Disappearance of Gonzalo Lira], bron: http://thesaker.is/russia-today-report-disappearance-of-gonzalo-lira-inside-russia-report/


      [Ik vind dat men bij Unz.com veel afstandelijker en -zelfs- negatiever reageert.]

      Ja, dat heb ik gezien. Maar er zitten daar een paar rare vogels tussen de reaguurders, die ik ervan verdenk te trollen.

      Delete
    4. Bij The Saker schrijft Larchmonter445 (die ik een goede reaguurder vind) het volgende:

      [Senselessly stayed when his comments could have easily been broadcast from a safe locale.

      Seeing how SBU treats its captives, they will torture and kill him. Shaitans, aptly termed by the Chechens.

      If he somehow has gone dark and escaped, God speed.]

      Ook niet echt positief maar het is zoals ik ergens las: enorm stom of enorm dapper dat Lira daar is blijven zitten en uitzenden.

      Delete
    5. Waarbij dit weer een opmerkelijke post is: Ukraïne moet 'leeg' worden opgeleverd. "Yet he seems to b missing – or – trolling the jews/khazars, that want their ol` lands back – depopulated."

      Daar loop ik zelf ook al een tijd over te denken, temeer dat bij zaplog daar ook een paar posten over gingen.
      Die heb ik toen in 1 post de grond in geboord, waarna toch nog 2 andere berichten werden geplaatst en toen werd het stil rond Khazaria/Tartaria. Maar mijn hoofd gonst voort.

      Ik zag kortgeleden ook in een ander kader iets over, dat de joden hun oog op die streek hadden laten vallen. 1 + 1 = 3?

      Delete
    6. [Daar loop ik zelf ook al een tijd over te denken, temeer dat bij zaplog daar ook een paar posten over gingen.]

      Ik heb dat voorbij zien komen maar er verder geen aandacht aan besteed maar dat Tartaarse Rijk is toch niet hetzelfde als het Khazaarse Rijk?


      [Ik zag kortgeleden ook in een ander kader iets over, dat de joden hun oog op die streek hadden laten vallen.]

      TruNews heeft aan die mogelijkheid 2 uitzendingen besteed:

      [Moses Zelensky? Muslim Scholar Says Zionists Will Relocate Israel to Ukraine], bron: https://www.trunews.com/stream/moses-zelensky-muslim-scholar-says-zionists-will-relocate-israel-to-ukraine?

      en

      [Ecumenical Alliance Seeks to Declare Kiev as “New Jerusalem”], bron: https://www.trunews.com/stream/ecumenical-alliance-seeks-to-declare-kiev-as-new-jerusalem?

      Delete
    7. [dat Tartaarse Rijk is toch niet hetzelfde als het Khazaarse Rijk?]
      Volgens de (oude) kaarten die ik heb gezien: wel. Tartaarse rijk was nog veel groter. Allebei rond de Zwarte Zee.
      Juist omdat er nergens iets te vinden was op Internet, vond ik dat vreemd. Het oudste bericht was +/- 1 jaar oud, dus ik vond het een gefabriceerd 'probleem'.

      Vreemd is, dat Patrick S zelf de post plaatst en na mijn post zegt: "Ik denk dat het óf een soort van kunstproject is, óf een elaborate hoax." Ik had willen vragen: Waarom kom je er dan mee? Maar liet het verder maar rusten.

      Delete
    8. En die eerste link die jij gaf, was die ik ook heb gelezen. Normaliter haal ik zoiets wel terug uit de geschiedenis, maar ik had een keer de batterij niet snel genoeg opgeladen en toen was ik mijn geschiedenis kwijt.

      Delete
    9. @G.B., je bedoelt de link naar de uitzending van TruNews? Is op zich een interessante uitzending maar ze halen wel heel erg veel door elkaar wat geschiedenis betreft. Ze beweren (waarschijnlijk op basis van de Transfer agreement) dat het Derde Rijk de joden in Palestina financierde. Maar ik merk wel vaker dat hun kennis van geschiedenis nogal, zeg maar, Amerikaans is :-)))

      Delete
    10. [Volgens de (oude) kaarten die ik heb gezien: wel. Tartaarse rijk was nog veel groter. Allebei rond de Zwarte Zee.]

      Maar de Tartaren (die bestaan vandaag toch nog? Krim Tartaren?) zijn toch een etnisch ander volk dan de Khazaren?


      [Vreemd is, dat Patrick S zelf de post plaatst en na mijn post zegt: "Ik denk dat het óf een soort van kunstproject is, óf een elaborate hoax." Ik had willen vragen: Waarom kom je er dan mee? Maar liet het verder maar rusten.]

      Dat is zeker vreemd omdat hij het op twitter nogal zat te promoten en de indruk wekte dat hij meende dat het echt is.

      Delete
    11. En dit lijkt ook een beetje op hetzelfde verhaal. Elensky wil een 2e Israël, maar Israël werkt niet zo erg mee.

      Delete
    12. Het ging in het Tartaria-verhaal niet zozeer over etniciteit, maar meer over het gebied en dat de oude joden daar vroeger hadden geleefd en daardoor een claim erop legden. Ik had al eerder gepost, wat nou een jood is, maar volgens mij weten ze het zelf ook niet zo scherp meer, door al die leugens en verdraaiingen.
      Of ze halen de truc uit, van waar wij hebben gewoond is van ons. Aangezien ze over de hele wereld zijn verspreid, willen ze nu maar de hele wereld claimen? Denk dat de RF daar wel een stokje voor gaat steken.

      Delete
    13. [Het ging in het Tartaria-verhaal niet zozeer over etniciteit, maar meer over het gebied en dat de oude joden daar vroeger hadden geleefd en daardoor een claim erop legden.]

      Ik ga het zodra ik tijd heb toch eens even lezen.


      [Ik had al eerder gepost, wat nou een jood is, maar volgens mij weten ze het zelf ook niet zo scherp meer, door al die leugens en verdraaiingen.]

      Jaren geleden heeft National Geographic een docu over de bevolking van Israël uitgezonden. Daarin werd een groep gevolgd die DNA onderzoek onder de bevolking deed. Ze gaven zonder problemen aan dat (meer dan) 80% van de huidige joodse bevolking niet Semitisch is! Er bestaat nog een groep Semitische joden (ik meen dat hun naam de Misrahi is) maar dat is echt een kleine minderheid. De rest is dus import.


      [Of ze halen de truc uit, van waar wij hebben gewoond is van ons. Aangezien ze over de hele wereld zijn verspreid, willen ze nu maar de hele wereld claimen? ]

      Hoewel de meeste mensen het niet zien, hadden ze al wereldheerschappij. Ze raken die nu echter kwijt.

      Delete
    14. Dat ik niet de enige ben, die er zo over denkt.

      Delete
    15. Zelfs 'gewone websites' beginnen nu aandacht te geven aan GL. Op Telegram krioelt het van de berichten.

      Delete
    16. Ook RTDE in duits plaatst een artikel over hem. Feitelijk niets nieuws meer, het oude bericht wordt in een nieuw jasje rondgepompt voor de clicks.

      Delete
    17. Het ziet er nu toch wel heel slecht uit voor Gonzalo Lira. Volgens Scott Ritter is het nu zeker, dat hij is vermoord.

      Delete
    18. Ook op Joetjoep meent een komediant -met veel gesnik- dit feit te melden.

      Delete
    19. @G.B., iedere dag dat we niets van Gonzalo horen, is het waarschijnlijker dat hem iets is overkomen maar Scott Ritter schrijft hier niet dat het zeker is dat hij is vermoord.

      [When reports emerged that Gonzo Lira, a Chilean social media “influencer” who resided in Kharkov, Ukraine, and who published online content critical of the Ukrainian government, was kidnapped, tortured, and murdered by the Kraken Unit, part of the Azov battalion affiliated with the Ukrainian Security Service (SBU), the West is silent.]

      Hij schrijft hier dat 'toen er berichten kwamen dat [...] is het Westen stil'. Als hij geen verdere 'inside information' heeft, is dat niets meer of minder dan wat er op internet circuleert.

      [Free speech isn’t a one way street. To remain silent in the murder of Gonzo Lira is to be complicit in his death, and the deaths of all journalists who pursue the truth, even if it runs counter to the mainstream narrative. Critical thinking should not be a death sentence. Unfortunately for Gonzo Lira, it seems it was.]

      In de laatste zin is SEEMS belangrijk. Hij schrijft 'Kritisch denken zou geen doodvonnis moeten zijn. Helaas voor Gonzo Lira LIJKT het erop dat dit wel zo was. Had hij bevestiging gehad dan had hij het woordje 'seems' weggelaten.

      Delete
  6. Replies
    1. Ja inderdaad ............... maar triest dat het nodig is.

      Delete
  7. Nog een laatste reactie van mij onder 'Lubach en de pers' ​
    Er zijn al 59 reacties in die draad, de helft van mij.

    https://youtu.be/Tt8edqsrQlY

    @Richard Noordhoff
    Richard, ik zal op elke bewering van jou kort reageren achter de pijltjes >> .
    Beste Johan, je hebt op al je punten gelijk en er zijn er nog veel meer.
    > > Dank. Ja , zeer veel voorbeelden van 'Gekochte journalisten" ( zoals het boek heet van Ulfkotte)

    Echter, de massa schaamt zich en maakt hierdoor niet zulke bijster slimme opmerkingen.
    >> het is geen schaamte. Ze horen vanuit àlle richtingen dat sneeuw zwart is. En nou geloven ze het: ze lopen achter het meest misdadige regime aan ( De VS: vele vele oorlogen, bombardementen, regime changes) en als de VS weer een land aanvalt (Rusland, via proxy Oekraiene) zoals ze ook al sinds 1992 zeiden te gaan doen ( Wolfowitz Doctrine, Cheney, Brzeszinsky, PNAC ) dan geloven ze èlk verzinsel over 'dode kinderen'.

    Het is zinloos om in de meningen van deze mensen energie te steken.
    >> Wat moet ik dan doen? Het kwaad zit in de media. Dààr worden de mensen tot passieve misdigers gemaakt ( terwijl ze het volk het gevoel geven dat ze Moeder Theresa zijn: we sturen wapens naar Oekraiene ... laat de burgers mee vechten ! )


    Think global, act local, o.a. door zoveel mogelijk contant te betalen. Vermijd supermarkten, koop bij de kleine winkelier en vergeet de markt niet.

    >> Dat is weer een heel ander oorlogs-theater , waar wijzelf op slinkse wijze allemaal een enkelband gaan krijgen: digitaal geld + verplichte QR identificatie + surveillance = totale zeggenschap van de staat. Dan wonen we zelf als in het Sint Petersburg van 1920:
    Bertrand Russell , in zijn autobiografie, pag. 354. Brief 25 juni 1920,was er getuige van:
    “Bolshevism is a close tyrannical bureaucracy, with a spy system more elaborate and terrible than the Tsar's, and an aristocracy as insolent and unfeeling, composed of Americanised Jews. No vestige of liberty remains, in thought or speech or action.”

    Ik denk zelfs dat er toen in Sint Petersburg toch nog méér vrijheid was dan er bij ons over 20 jaar zal zijn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De censuur-zeis is alweer over de items gegaan.
      Dit is de enige, die het -nog- heeft gehaald. Ook zie ik, dat duimpjes onder jouw naam worden weggehaald.

      Denk dat in totaal 200 items zijn verdwenen. En dan moppert de pers over geweld ...

      Delete
    2. Op mijn scherm tel ik nog 39 reacties.
      Ook als ik 'nieuwste eerst' kies: 39 reacties.

      Maar dat staan ze ver onderaan: 8 dagen geleden.

      'Beste Reacties' kan bij mij mogelijk àl;lew 39 tonen,. maar bij een ander IP adres ( van een willekeurige kijker) inderdaad mogelijk n
      maar één of enkele reacties.

      De algoritmes zijn verschillend: soms verdwijnt elke reactie met een link er in. Maar soms blijven de reacties met links gewoon staan.



      Dat er duimpjes verrdwijnen bij mij heb ik al wel eerder geconstateerd.

      Delete
  8. [Er zijn al 59 reacties in die draad, de helft van mij.]
    En ze staan er ook nog allemaal?

    Voor het geheel: TOPPIE!

    ReplyDelete
  9. En nu weer verder met de oorlog: Nieuw Russisch kanaal gevonden Intelslava. Die promoot ook een beetje Patrick Lancaster, die hier wel heel gevaarlijk bezig is. Met z'n snufferd bovenop het schieten. Aan de andere kant wel veilig, kan hij niet door de SBU worden gepakt. Opmerkelijk veel oudere soldaten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Aan de andere kant wel veilig, kan hij niet door de SBU worden gepakt]

      Om uit handen van de SBU te blijven, is dit inderdaad de veiligste plek!


      [Opmerkelijk veel oudere soldaten.]

      Ik denk dat dit de special forces zijn. Maar er worden ook alleen beroepssoldaten ingezet en geen dienstplichtigen (als ze die hebben in Rusland maar ik weet niet hoe anders 'conscripts' te vertalen).

      Delete
    2. Ze kennen daar wel de dienstplicht, maar die worden -in principe- niet naar enig front gestuurd. Te onervaren. Daarom was er in het begin van de acties de hypocriete verontwaardiging vh westen, toen er een paar dienstplichtigen rondliepen. Maar die hebben dan baantjes als chauffeur of kok, iets waarvan het nu sterft aan de Oekraïense kant. Ook zijn al films gezien van hele jonge gasten, 16 - 17 jaar die gaan vechten voor Kiev.

      Delete
  10. Hier 2 ongeveer dezelfde kaarten van een mogelijk toekomstige situatie van Oekraïne. Alleen die 6 gebieden helemaal links zijn dan voor Elenskyy met z'n LeugenImperium en de rest is voor de RF. Hooguit nog even bakkeleien over de naam van het nieuwe, Russische gebied en dan kan het daar rustig worden.
    Voor het 'nieuwe' Oekraïne gelden dezelfde regels: geen nato, eventueel wel lid van de EU, als die dan nog bestaat.

    Andere overweging: Marine Le Pen zou wel eens de verkiezingen kunnen winnen. Fel anti EU en anti sancties voor de Russen. Volgens Max vd Werff op twitter.

    ReplyDelete
  11. Fiona Hill,

    coalminers daughter ( 56) maakt het in de grote wereld. Harvard etc.
    Johns Hopkins: SAIS youtube kanaal: School of Advanced International Studies.

    https://youtu.be/0ADQBtCn45c
    The Future of Sino Russian Relations a Conversation with Dr Fiona Hill

    78 min - 81 min: Ze beweert echt dat Putin de Oekraine weer in het grote Russische Rijk wil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Een post-koloniale greep om verloren kolonien weer terug te krijgen "

      Het is een grote dreiging voor de internationale orde.

      Delete
    2. Ik kan maar niet begrijpen dat deze elite professoren als Dr Fiona Hill niet zien wat ik met gemak kan zien:

      Dat dit nooit van zijn leven een veroverings-oorlog kan zijn, omdat Putin niets anders vroeg dan: Geef mij de beloofde veiligheid.
      Geef mij de veilighjeid die U voor Uzewlf ook opeist!

      Àls wew dat gedaan hadden dan was die inval niet nodig geweest.
      Dan had Putin niet de volledige ondergang en ruïnatie van zijn land hoeven te riskeren.

      Je kunt het alleen begrijpen als je leest opver het geval van de geniale Sanderink (5450 miljoen op de bank) die totaal niet kan zien wat verdewr iederen ziet:

      ========
      https://www.bndestem.nl/binnenland/br-de-val-van-miljonair-sanderink-hoe-zijn-nieuwe-vriendin-rian-feilloos-zijn-zwakke-plekken-vindt~a7e63616/

      Wat intrigeert je aan de persoon Gerard Sanderink?
      „Ik vond het verbijsterend om te ontdekken dat een briljante man zo dom kan zijn. Dom in de zin van dat hij zich afsluit voor de werkelijkheid. Dat hij dingen die aantoonbaar niet kloppen niet ziet, of niet wil zien. Hij gelooft zijn vriendin Rian van Rijbroek op haar woord. Er liggen bijvoorbeeld vier rapporten waarin staat dat Sanderinks ex-vriendin, Brigitte van Egten, niet heeft gefraudeerd bij Sanderinks bedrijf DSS, maar volgens Van Rijbroek heeft ze dat wel. En haar rapport over Van Egten is voor hem leidend. Er zijn bewijzen dat Van Rijbroek nooit voor de Nederlandse geheime dienst AIVD heeft gewerkt, zoals ze beweert. Ze zegt nu dat ze voor de Amerikanen heeft gewerkt. Dat ze in Iran geheime uraniumvoorraden moest controleren voor de VS. Als jij dat werkelijk doet, roep je dat zeker niet hardop, maar Sanderink gelooft het allemaal.”

      ==============

      Academia heeft alleen dit soort mensen met een enorme plank voor hun hoofd, laten opklimmen tot de hogere rangen.
      Mensen die helemaal in de bubbel blijven die hen wordt voorgekauwd.

      En de voorkauwers zijnde 'vrienden in hogh places' in DC , allemaal in het Neocon complot.

      Anders kan ik het ookniet verklaren.

      Ik denk dan ook aan de enorme incloed van hoofdredacteuren in kranten: Zij voeren de schifting door, zij bepalen welke standpunten 'belachelijk' zijn.
      En kijk: Àllemaal hebben ze enige jaren in de VS gewerkt of gestudeerd ! Philip Remarque, de oud NRC baas, PVVer Bosma,

      ---
      Ik heb wat 'woorden' met De Andere Krant.

      Zioj zijn bij uitstekl het podium om al;le argumenten van Putin om Oekraine bionnen gte gaan, te beschrijven.

      Maar het zijn onbelangrijke details die ze publiceren.
      ( Over de Tochka-U raket op het station die niet uit Russisch gebied kwam. Klopt, maar is onbelangrijk.

      Belangrijk: deze oorlog is bewust uitgelokt door de VS.
      Putin kon onmogelijk anders.
      Dat moet je herhalen en herhalen.

      ---
      Het lijkt er opdat De Andere Krant volledig is geinfiltreerd door 'Usual Suspects":

      Ido Dijkstra stond op een Pesach camping ( laatste vlog) Hij is redacteur en vind de surveillance in China bijna onschuldig te noemen..

      Elze van Hamelen ( Usual suspect naam) is de belangrijkste interviewer.

      Ernest Wolff ( de naam zegt het ) mag de aandacht van de alternatieve complotters richten op de Grote Conspiracy, maar de centrale verbindende factor die een etnische samenzwering behelt, wordt totaal niet bij naam, genoemd.


      Delete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Jan, stop met werken, stop met geld verdienen dan stop je ook automatisch met belastingcentjes betalen die naar mensen gaan die wel hun studie afgerond hebben. Was maar bewijst hoe kortzichtig en gemakkelijk te beïnvloeden ze zijn. Of nog beter vlucht naar het vrije oosten, weg van de doctorale democratie hier. Jan je kan het, neem je eigen lot in handen niemand is ooit te oud om van tirannie te vluchten naar de vrijheid! Daar worden je centen tenminste uitgegeven ten behoeve van de gewone man en het streven naar een betere levensstandaard voor alle lagen van de bevolking

    ReplyDelete

    ReplyDelete