Saturday, April 09, 2022

1272. Overzicht van de Oekraiense oorlog in 38 punten.



De Oekrainse oorlog van 2022.   

Een overzicht in 38


Vóór  de inval in Irak in 2003:

1. Amerika beweert dat Saddam binnenkort Het Westen gaat aanvallen.

2. Saddam maakt Massa-vernietigingswapens: Chemisch, biologisch en nucleair. Zegt men.

3. Hij kan binnenkort een atoombom op Londen gooien, zegt Blair.

4. Punt 1 , 2 en 3 zijn voldoende reden voor Amerika  om Irak pre-emptive aan te vallen.  Philip Zellikow  heeft in 2002 de 'pre-emptive aanval'  toegevoegd aan het Amerikaanse oorlogs-repertoire.  (Als eerste aanvallen is niet toegestaan. Uit zelfverdediging vechten is wel toegestaan.  Maar als bewezen is dat je heel binnenkort zal worden aangevallen, dan mag je wel als eerste aanvallen: pre-emptive het dat.  (Zelikow is Neocon)    

5. Twee opmerkelijke zaken: 

1.  CIA man Drumheller en CIA man Joseph Wilson en Scott Ritter  roepen in       2002  zo hard ze kunnen dat Saddam helemaal geen WMD's maakt.  
2. In april 2003 klapt Thomas Friedman uit de school , in Haaretz:  25 machtige Media vrienden van hem hebben de vernietiging van Irak doorgedrukt. 

Wij, de Onmisbaren, het land van Democratie en Vrijheid, vinden dus dat je best een ander land mag aanvallen  en vernietigen, ook al zeggen jouw eigen Inlichtingen-diensten dat de bedreiging NIET bestaat. Ook als zijn het alleen de Media-Oorlogshitsers die de bedreiging uit hun duim zuigen. 

Maar voor Rusland gelden àndere normen.  Ook al heeft Rusland al 30 jaar bewijzen dat ze bedreigd wordt, dan nòg mag het niets doen om zich te verdedigen!   De Media-Oorlogshitsers verbieden het ! 

 

Nu de Oekraine oorlog vanaf het begin

6.In 1992 wordt de Wolfowitz Doctrine geschreven:  Rusland ligt plat op de grond en zodra het op krabbelt moeten we het weer neer meppen.  (Wolfowitz is Neocon ).

7. In 1993 zegt Dick Cheney : De Russische Federatie is nog te groot. Ook die moet nog in 4 stukken gemept worden.

8. In 1997 schrijft Brzezinsky:  We moeten de Oekraine verder los maken van Rusland. Samen zijn ze te machtig.

9  In 2000 schrijven de Neocons Robert Kagan en Bill Kristoll  hun 'Mein Kampf'.  Ze noemen het 'Rebuilding America's Defenses'. Enkele jaren later wordt dit geheime plan toch bekend en noemt men het naar die groep samenzweerders: het PNAC  Report.  ( Kagan, de man van Victoria Nuland.)    

10. In hun Rapport staat dat ze nog 100 jaar de wereld willen controleren en elk land dat ook maar een beetje sterk wordt (een regionale macht wordt), de kop af zullen slaan.

 

Ze gaan op alle denkbare manieren oorlog voeren:  ter land,  zee,  lucht, space, cyberspace en zeker via de media.  Ze willen volledige controle over de wereld:  financieel, militair, informatief, in space etc.  “Full Spectrum Dominance” heet dat.   Hier zijn de manieren waarop ze dat doen:

= 'Verdeel en Heers' is een werkwijze.

 

= Jonge idealisten ophitsen en ze  hun eigen land laten verwoesten is ook een  modus operandi. 

( Zo  lieten ze  Jihadi's, BLM ers,  Antifa's  en  Azov  soldaten hun eigen land vernietigen.)  

 

= Bestaande onvrede aanwakkeren en financieren.

= De bestaande elite ondergraven of elimineren.(de Kerk als pedofielen netwerk afschilderen). 

= Elke verbinding in een samen-leving kapot maken:  57 genders benoemen en de rest dwingen om zich bij hun fantasie aan te passen etc.

= Op pagina 78 schrijven van hun PNAC Report schrijven ze dat ze een biologische oorlog gericht op een speciefiek volk, wel een goed idee vinden. Ik citeer:  “ ... advanced forms of biological warfare that can 'target' specific genotypes may transform biological warfare from the realm of terror to a politically useful tool “

11. In 2004 wordt in Oekraine de  net verkozen president Kuchma  door de VS verdreven met een oranje revolutie, en komt en een pro VS  president in Oekraine: Yushenko.

12. November 2013 : Er worden 3 TV stations opgericht in Oekraine, die later de Maidan opstand  gaan  verslaan , gaan uitzenden.  Toen al was er de behoefte om 1,5 miljoen Russen te doden.  

13 December 2013.  Victoria Nuland zegt in een speech dat er al 5 miljard $ is besteed om de VS 'democratisch' te maken. ( Maar het is toch al een democratie ?  Misschien beter Saudi Arabië democratisch maken, Victoria ?)   

14. Er komt een oprechte demonstratie op de Maidan, met gerechtvaardigde kritiek op de regering. Maar die wordt al snel overgenomen door lieden die al sinds september 2013 door de VS werden getraind, en die zeer hardhandig protesteren. Ze steken politieagenten in brand en mishandelen de agenten. Maar de agenten mogen niet terug slaan van de regering ( Als je geen invloed hebt op de beelden die de wereld rond gaan, kun je jouw agenten niet laten optreden.)

15 Op 20 februari schieten sluipschutters 20 protesterende burgers en 20 agenten dood.(Ik heb de aantallen nu niet paraat)  https://mronline.org/2021/12/11/the-maidan-massacre-in-ukraine/

16.  Op 21 februari besluiten president Yanukovich en de rebellen en Rusland en Duitsland en Frankrijk  dat de verkiezingen al in juni 2014 worden gehouden en dat Klitschko en Yatsenyuk nu al meteen in de regering komen als minister, en dat de politie de Maidan verlaat.

17. Op 22 februari worden parlementsleden vermoord en ook andere kopstukken. Yanukovich vlucht het land uit.  De Rada zegt dat zij nu wettelijk de baas in het land zijn. (Dat is juridisch niet juist,  maar de VN  bij monde van nederlander dhr Serry  zegt dat het goed is.    

18. In de jaren vanaf 2014 tot 2021 worden de nazi's een macht van betekenis in het land.  Tot 2021 zaten ze zelfs in het parlement, maar in elk geval zitten ze nu overal in het enorm gegroeide Oekrainse leger. Dat leger wordt getraind door 'vrienden van de Neocons'   (Ik zal deze drijvende krachten voortaan kort als 'Neocons' aanduiden.  Ook de toplieden als Stoltenberg, Zelensky,  Braebock,  Scholz worden elke week meer en meer  uitvoerders van de Neocon agenda.   

 

19 Rusland ziet dat het Oekraiense leger enorm veel sterker is geworden, en dat in elk legeronderdeel wel een paar nazi’s zitten die zorgen dat er echt gevochten wordt en niemand weg vlucht.  

Vanaf 2014 tot 2022 zijn 14000 mensen gedood in de Donbass. Dat is 0,4 % van de bevolking.

In NL is 0,4 % gelijk aan 65000 mensen. In Oekraine is 0,4 % gelijk aan  175000 mensen.

Over die 14000 doden heeft geen krant ophef gemaakt. Als elk mens gelijk is dan zouden de media nu ook moeten zwijgen tot er 175000 Oekraiense doden zijn.  Maar het Westen discrimineert.   

 

20.

 Rusland ziet de toename van het Oekrainse leger.

Ze ziet dat dit leger zeer haatdragend is tegenover Rusland.

Ze ziet dat ondanks het Minks2 akkoord de moord op burgers in Donbass alleen maar erger wordt.

Ze ziet dat de Navo nu al voor 2021  Oekrainse soldaten traint en met materieel steunt. 

Ze  ziet dat al haar smeekbedes om de toegezegde vrede uit te voeren ( Minsk2) wordt weggelachen.

Ze ziet dat de drijvende kracht hier achter de Neocons zijn, en ze kent hun doelstelling: Zie de punten 6 – 10 .  Hun doel is het kapotmaken van Rusland.

Rusland kent hun werkwijze: zuigen en treiteren ( steeds maar Donbassers blijven doden) tot de tegenstander toehapt met een vorm zichtbaar van geweld waarvan de beelden  publicitair gebruikt kunnen  worden om die opponent als agressor af te schilderen in de Grote Media van de wereld. (Lees Livia Rokach).  

21. Rusland weet al sinds 2017 dat er biolaboratoria  zijn in Oekraïne waar biowapens worden uitgetest die vooral op het Russische genotype inwerken. Waar Russen ziek van worden.

Rusland weet dat de VS heel waarschijnlijk in 2017 de vogelpest in China verspreidde.  En een jaar later de varkenspest, en in 2019 het corona virus.  Lees : Ron Unz.  

22 Rusland ziet dat de VS alle belemmeringen voor een oorlog heeft weggehaald:  Het ABM  verdrag in 2002 en in 2018 het INF verdrag. Dat doe je als je oorlog wil beginnen , niet als je vrede in de zin hebt. 

23 Rusland ziet dat de belofte aan Gorbachov om de bufferzone te respecteren en de Nato niet oostwaarts uit te breiden, niet werd nagekomen.  Die bufferzone  is in november 1943 in Teheran  met Churchill afgesproken. Miljoenen Russen stierven extra omdat Stalin vocht tot Berlijn. Rusland heeft een buffer nodig omdat Het Westen telkens naar Rusland ten oorlog trekt:  1812, 1917, 1941.

24 Nu heeft de Nato het Aegis raketsysteem in Roemenië gezet, en in de zomer van 2022 zal zo'n systeem in Polen klaar zijn voor gebruik, en als Rusland niets doet zal het binnen enkele jaren in Oekraïne staan.  Als de raketten eenmaal op enkele honderden kilometers van Moskou staan is het onmogelijk voor Rusland om terug te schieten bij een aanval.  Dan is er van  de dreiging van wederzijdse vernietiging, MAD , geen sprake meer.  Dat  'MAD' zorgde voor 70 jaar vrede.  Dan zal Rusland dus gewoon ondergeschikt zijn aan Amerika, want het staat schaakmat.  Dan komen de Yeltsin jaren weer terug:  bittere armoede,  grondstoffen in vreemde handen en mogelijk erger.

 

25.  Niets doen, afwachten,  leidt tot de ondergang van Rusland. Daar is geen twijfel mogelijk.

26 Rusland besloot het Westen tot een keuze te dwingen: op 15 december werd een Ultimatum aan de VS en de Nato voorgelegd:

U komt de volgende twee beloftes na:

1. Minsk2 uitvoeren

2. Garanderen dat de Nato Rusland niet meer bedreigt. 

 Als U hier niets mee doet, dan zal Rusland op militaire wijze zijn veiligheid nastreven.

 

27.  De VS en de EU weigerden  hun beloften na te komen.    Ze riepen :

a.  dat Oekraine vrij is te doen wat het wil

b. dat de Nato een defensief pact is en dus niet zal aanvallen.  

a en b zijn misschien  overtuigend voor de gewone burger, maar elke deskundige weet dat Superpowers  nooit dulden dat een tegenstander zijn raketten aan zijn grens plaatst. Dat zou een vrijwillige overgave zijn.  Dat doen ze dus nooit.  Denk aan de Cuba crisis. Luister naar prof. John Mearsheimer.   

De Nato is al vaak een agressor geweest.  In Kosovo, Afghanistan, Irak, Libië en Syrië. Hun artikel 4 en artikel 51 geven hen  die mogelijkheid.  T a v Rusland is artikel 4 al van kracht.

28 De OVSE houdt de 'Line of Contact' in de gaten en telde soms 2000 schoten op een dag.  Sinds januari 2022 nam de intensiteit enorm toe.  Hier een oude statistiek.

29.   Enige data waarop de agressie toenam:

In maart 2021 zegt Zelensky: Wij gaan de Krim heroveren.

Op 16 januari 22 zei Zelensky in München: We gaan een eigen atoombom maken. ( Hij zegt daarmee volgens mij in feite zelf het Boekarest agreement op…)

 Op 26 januari zegt de VS:  Wij geven Rusland niet de veiligheid die we hebben beloofd.

Dan neemt U maar uw militaire maatregelen als U durft..   

 

Uit troepenconcentraties werd duidelijk dat een aanval op de Donbass in voorbereiding was.  ( Later zijn de plannen daarvoor inderdaad gevonden: Oekraine wilde begin maart de Donbass aanvallen.)   

Kolonel Baud  ( Zwitserland,  VN , coach Oekraiense leger  etc.) zegt: ” Om de Russische interventie in de ogen van het publiek volstrekt illegaal te doen lijken, hebben de westerse mogendheden opzettelijk verzwegen dat de oorlog feitelijk op 16 februari is begonnen.”

30. Uit de bovenstaande 29  punten is duidelijk dat nòg maar eens vriendelijk vragen om de mensen in de Donbass niet langer te doden, en om met de Navo niet verder op te rukken tot het punt waar Rusland verslagen is, geen optie meer is.  

Dus op 24 februari besloot Rusland om te doen wat ze in haar ultimatum van 15 december had aangekondigd:  een speciale militaire operatie.

 

31 Het Russische leger besloot om met een kleine legermacht (Oekraine heeft 3 maal zo veel strijders, plus bewapende burgers)   het land binnen te gaan voor een SMO:  een speciale militaire operatie.

Het doel is

a. het leger en fabrieken van militair materieel uit schakelen.

b. De nazi's elimineren of verdrijven.

Het doel is niet om het land te bezetten of bezet te houden.

De werkwijze is:  een week vechten en dan praten, kijken of er een deal te maken is.

Rusland had gehoopt dat de etnische Russen een positieve kracht zouden zijn bij het vormen van een nieuwe regering. Maar veel van de kopstukken (burgemeesters en politici)  zijn ontvoerd of vermoord, dus de etnische Russen durven geen woord te zeggen.

De Neocons weten van geen ophouden, ondanks dat de militaire infrastructuur nu vernield is door de Russen.  Doel a) is dus bereikt.

Nu wil Rusland het leger bij de Donbass uitschakelen.  In Mariupol zijn de  Azov soldaten zo goed als verslagen.  Soms geven ze zich met 250 man tegelijk over.

32. Omdat Rusland de burgers heel erg ontziet (*) en de helft van de bevolking pro Russisch is, en ze het internet en de spoorwegen en de wegen laat functioneren en bij elke belegerde stad de burgers via een corridor vraagt om te vertrekken,  hoopte ze op een vrij snel inwilligen van de eisen: per slot kost het niets om je oude beloften uit te voeren. Toen je die belofte deed was de rekening in feite al geaccepteerd. 

(*) 10 maal minder burgerdoden dan in de meeste oorlogen.  Die voorzichtigheid voor de Oekrainse burgers leidt wel tot vrij veel Russische dode soldaten en officieren.  Maar in de Westerse Media lijkt het alsof de Russen met veel plezier Oekraïners dood schieten.    Volgens de wet moeten de vermoorde mensen bewaard blijven en moet er sectie worden verricht om tijdstip en oorzaak van overlijden te bepalen.  Rusland eist dat ook t a v de doden in Boetsja. Maar Engeland weigert dat, en de doden worden verbrand of in een massagraf gelegd. Zou Londen dat ook doen als ze zeker was dat Rusland de dader was… ?  Londen overtreed de regels.  

 

 

Rusland probeert niet om de steden in te trekken maar 'demilitarisatie' word nagestreefd door het vernietigen van  wapens, communicatie, vliegtuigen, tanks en wapenfabrieken in afwisseling met tussentijds vredes-overleg. Als Kiev niet bereid is om Rusland haar veiligheid te geven, dan gaat Rusland verder met de oorlog.

Dat is een heel andere aanpak dan Amerika altijd doet: Die bombardeert stad en land plat, en als er niks meer beweegt gaat ze met boots op de grond triomfantelijk  de overwinning uit roepen.  Van de gruwelijkheden horen we nooit iets, want journalisten zijn nergens meer toegelaten.

 

(*) In Oekraiene stierf per 10 soldaten 1 burger

In een Amerikaanse oorlog sterven per 10 soldaten 20 burgers.        

( De  ‘Civillian versus combattant’ bodycount )

 

33. In de Westerse landen denkt 95% van de bevolking dat Rusland een heel unieke en gruwelijke oorlog aan het voeren is, die bovendien illegaal is.

Scott Ritter legt hier in 11 minuten uit dat deze oorlog niet illegaal is: https://www.youtube.com/watch?v=xYMsRgp_fnE

Zelf houd ik het simpel:

1)  De VS accepteerde geen raketten op Cuba, en Rusland wil geen raketten in Oekraine.

2) Het uitmoorden van mensen in de Donbass moet stoppen.

3) Biolabs, atoombommen maken, het Aegis raketsysteem optuigen de ABM en INF verdragen opzeggen.   Het zijn allemaal bedreigingen die veel zwaarder wegen dan de bedreiging die Saddam zou vormen voor de VS.    

 

Toch vond de VS hun fake redenen  goed genoeg  Irak pre-emptive aan te vallen.(punt 5)

Maar de echte bedreiging van Rusland is geen geode reden?

Waarom discrimineert de Internationale gemeenschap ?

Zijn ze een nieuwe weg ingeslagen ?  Is discriminatie ineens OK ?  

 

De VS voert haar oorlogen niet uit zelfverdediging, maar uit agressie.  Dat is illegaal.

Rusland wordt op vele manieren bedreigd, en haar oorlog is uit zelfverdediging. Dat is legaal.

Volgens kolonel Baud is ze zelfs niet pre-emptive, maar als reactie op agressie die op 16 febr. begon.

 

Israel voert elke 5 jaar een oorlog ter zelfverdediging tegen stenen gooiende jongetjes.

Vergelijk die jongetjes eens met de moordenaars van 2 mei in Odessa.

 

34. Tot en met punt 33 was een poging om de gebeurtenissen zo goed mogelijk te beschrijven. Uiteraard is dit een subjectieve beschrijving, en iedereen is welkom om er gaten in te schieten.

 

Nu wil ik nog wat speculatieve notities maken.

35. Door de sancties ten aanzien van Rusland wilde men Rusland verzwakken en wellicht tot overgave dwingen.

Maar tot nu toe gaat het nog goed.  Putin leeft nog en hij heeft een 80%  approval rate, dus wie hem liquideert krijgt met 120 miljoen tegenstanders te maken.

85% van de wereldbevolking kent Amerika en haar gruwelijk gedrag uit eigen ervaring en weigert dapper sancties af te kondigen tegen  Rusland.  Maar in de Westerse media--bubbel wordt de mensen wijs gemaakt dat Putin een vreemde idioot is. Ik ben bang dat 85% van de wereld het anders ziet.     

China en India en Iran kiezen duidelijk voor Rusland.

Volgens Patrick Armstrong is Rusland het meest autarke (zelfvoorzienend) land ter wereld. Met steun van China en India  en Iran is de toekomst van de wereld aan hèn. Niet aan de Westerse kolonisten.

36. Zoals de situatie nu is, gaat Europa een diepe recessie tegemoet.  Als Duitsland niet heel snel bijdraait, gaat haar industrie op de fles, en dat zal half Europa aan de bedelstaf brengen.  Zonder Russisch gas is er te weinig energie en de beschikbare energie wordt te duur om competitief te produceren voor de wereldmarkt.

Ons voedsel word erg duur omdat de stikstof-mest veel energie vraagt en omdat de helft van het fosfaat uit Rusland en Belarus moet komen.   Geen voedsel voor de planten > geen planten..  

Er staan ons heel roerige tijden te wachten.

37 In Amerika zijn de Neocons bijzonder machtig. Zij waren het die de oorlogen in het Midden Oosten door drukten. Om een verscheidenheid aan motieven wellicht. 

Je hoopt dan dat het de gebruikelijke menselijke zwakheden zijn: egoïsme, overmoed, machtswellust, zelfoverschatting etc.

Dan is er hoop dat men tot enige rationaliteit in staat is beseft dat je geen kernoorlog moet riskeren.

Maar rationaliteit kan hier niet mee spelen, want wat koopt de VS voor de moord op 80 Donbassers elk jaar? Niks.   Waarom zou je de Navo oostwaarts sturen als je echt niet van plan bent om agressief te doen?

Hoe geloofwaardig is het verhaal dat Putin de Oekraïne wil terug veroveren?   Hij is 22 jaar aan de macht en is 70 jaar oud. Nu waagt hij zijn leven… toch niet om een door en door corrupt landje te bezetten.       

Dus de Neocons zijn niet rationeel.  Ze zijn irrationeel.  ( En  ze spelen met andermans geld en andermans leven. Dat maakt het wel iets gemakkelijker voor hen.  

Maar deze Neocons hebben zichzelf als het ware geselecteerd: begaafde jongens huwen met rijke dochters. Zo kunnen er rare eigenschappen binnen sluipen. Die zich onder bepaalde omgevingsfactoren manifesteren.  Epigenetisch bijzondere eigenschappen.  

Dan zijn ze in staat om de Samson optie toe te passen: "Als wij niet de baas kunnen zijn,  dan doden we iedereen."

Voltaire schreef er al over:  “I would not be in the least bit surprised if these people would not some day become deadly to the human race.  Lettres de Memmius a Cicéron (1771).

Epigenetica: een rare genetische eigenschap die onder bepaalde omstandigheden manifest wordt. Zoals een lieve Mastiff hond die altijd zo leuk met uw kleuter kon opschieten,  tot er in een flits iets gebeurt en uw kleuter in zijn maag verdwijnt.  Epigenetica.  

38. Dat is de cruciale vraag voor de komende weken: blijft het bij gewoon 'brinkmanship'  of gaat men echt enorme risico's nemen  waardoor Putin kan denken  dat hij wordt aangevallen?  Hij heeft al gezegd: Als we zien dat worden vernietigd, zullen we als eerste de trekker overhalen.

Gelijk heeft hij.  De schuld ligt bij de àndere partij die besloot om Rusland haar veiligheid en vrede te ontzeggen.

De partij die als eerste langs de afgrond gaat schuifelen.  

De partij die òns leven in de waagschaal legt,  denkend dat ze in het verre Amerika toch geen risico lopen.

Dat is dus mijn vermoeden: onze toekomst is òf heel armzalig òf hij verdwijnt in een grote paddenstoel.

Het is nu te laat om dit bij te sturen. De massa ruikt een heks en die moet op de brandstapel. Zo gaat dat.


Hieronder nog enige speciale onderwerpen. 

39  Is dit een echte oorlog of niet?

Een politionele actie is een geïsoleerde militaire actie waarvoor geen oorlogsverklaring vereist is. Politionele acties zijn bedoeld om te reageren op een staat die in strijd is met internationale verdragen of normen of die een agressieve daad heeft gepleegd of dreigde te veroorzaken. 

Een Special Operation is beperkter van omvang en meer gespecialiseerd.  

Oorlog is een gewapende strijd tussen minstens twee volkeren of staten.

Rusland is niet van plan om Oekraine te veroveren en daar de regeringsmacht over te nemen.   Het is van plan om alle elementen die Rusland bedreigen weg te halen uit het land, en zich daarna terug te trekken. 

Rusland noemt dit: een Speciale Militaore Operatie. 

Omdat de rest van de wereld spreekt over een oorlog, zal ik dat woord ook gebruiken, hoewel het volgens mij inderdaad eeen SMO is. 


40.  Is deze oorlog legaal?  De uitleg van Scott Ritter. 

Elk land heeft het recht zich te verdedigen als het wordt aangevallen. Volgens Artikel 51 van het Handboek der Verennigde Naties. 

Wanneer wordt een land aangevallen? Word je pas aangevallen als de vijand illegaal jouw land binnen stormt?  Of is het al zo ver als zijn hele leger voor de grens staat en hij roept dat hij je morgen zal gaan vermorzelen?    Moet je dan wachten tot zijn vliegtuigen jouw tanks en vliegtuigen hebben gebombardeerd voor je legaal m,ag beginnen met zelfverdediging?   Dat onderwerp bespreek ik in punt, 41. 

Mag Rusland beweren dat ze uit zelfverdeddiging handelt? 

Laat ons eens kijken naar landen die dit van de Internationale Gemeenschap wel mogen en  daarmee bepalen of Rusland binnen de definitie valt.   

Israel bombardeert Irak en Syrië, omdat het zichzelf mag verdedigen  tegen mogelijke agressie uit die landen. 

Hebben Syrië en Irak in 7 jaar tijd 0.4 % van de Israelisch gedood?   Maken ze biowapens die speciaal op joodse mensen ingrijpen? Gaan ze atoomnbvommen maken omdat ze boos op Israel zijn?  Ik laat het oordeel aan de lezer over. 

Nu het verhaal van Scott Ritter. 

In Neurenberg is vastgesteld:  Een illegale agressie-oorlog is absoluut verboden. 

Maar eenoorlog ter zelfverdediging is toegestaan:

1) Als je zelf wordt aangevallen. 

2) Als een lid van een collectief waartoe je behoort wordt aangevallen.    

Rusland is zelf niet aangevallen, dus reseert alleen punt 2:  Ruslqand behoort tot een collectief  ( met Donbass en Lughansk)  dat werd aangevallen. 

Maar:  L en D  zijn geen lid van de VN,  dus vallen ze niet onder deze regel. 

Ritter: Maar de Navo heeft zelf een precedent geschapen: de Navo is ook geen lid van de VN,  maar heeft toch Kosovo aangevallen  op basis van 'we verdedigen ons collectief'.

Tot nu toe weten we dat Rusland gerechtigd is om legaal mee te gaan vechten tegen Oekraine,  op basis van zelfgverdediging.  Omdat dit een collectieve zelfverdediging is.  

Nu zou je nog kunen beweren:  Maar Oekraïne heeft de oorlog niet verklaard aan Donbass en Lughansk.  Dit is een agressie van het Collectief,  geen verdediging. 

Wie met de oorlog begon, en wanneer die gbegond, zal ik in punt 41 bespreken. 

Ik zal nu even beargumenteren dat zelfs als Oekraïne nog niet begonnen was met de oorlog,  je toch het recht had om pre-emptive aan te vallen. 

Het concept  Pre-emptive bestaat in het recht, sinds de Carolina Affair in de 19e eeuw.  Als er een imminente dreiging is,  als de vijand zeer spoedig zal gaan aanvallen, dan mag je (pre-emptive)  zelf met de aanval beginnen. 

Amerika beweerde dat Saddam binnen enige maanden een atoombom kon hebben of een chemisch wapen en daarmee zou kunnen aanvallen.  De vraag is of   het nog 'imminent'  is als je maanden de tijd hebt.   Wat er vooral mis was met de aanval op Irak:   de CIA  zei dat er geengevaar bestond, maar de Neocon- journslisten maakten de hele wereld wijs dat het wèl zo was. 

Nu beweert Rusland dat er een imminente dreiging is.  En het zijn diezelfde Neocons-journalisten die 

1) zelf Rusland bedreigen 

2) de wereld moeten vertellen of Rusland heel binnenkort zal worden aangevallen. 

Het is duidelijk dat we voor ons oordeel zelf informatie moeten zoeken en beoordelen want de media zijn in dit geval partij in het conflict. 

41  Wie begon met de oorlog ? 

In de praktijk begint een oorlog pas als de camera's worden aangezet. De Media bepalen wanneer een oorlog begiont, wie er schuldig is, en zover mogelijk bepalen ze ook wie oorlogsmisdaden pleegt en wie er aan de winnende hand is. 

Maar Media zijn nooit neutraal  en dit blog wil ik neutraal op zoek gaan naar de waarheid. Zonder waarheid is gerechtigheid oinmogelijjk, en zonder gerechtigheid is vrede en humaniteit onmogelijk. Dat geldt het recht van de slimste en beste bedrieger.  

Ter orientatie:  Twintig jaar terug. 

In 2000 schreven de Neocons (die al sinds 2004 de Oekraine sterk beinvloeden) in hun geheime 'Mein Kampf ' dat ze nog 100 jaar her en meester over de hjele wereld wilden zijn en dat Rusland  nooit meer een regionale macht mocht worden.Elke poging daartoe moest in een vroeg stadium worden afgebroken. Veel Neocons hebben religieuze wortels die compatibel zijn met hun PNAC  ambities: hun geloof  (cq het geloof van hun voporouders) draagt hen op om de wereld te domineren. Er is een sterk gevoel van lotsverbondenheid en onderlinge loyaliteit is een must.  Dat alles functioneert alsof er geheime afspraken zijn gemaakt die de groep moeten bevoordelen en de niet-groepsleden moet benadelen. De westerse media en de grote persburau's verkondigen noog uitsluitend hun boodschap.  Hùn verhaal over wat waar is en wat niet waar is.   

Ook in 2000 probeerde Putin in Brussel zijn land lid te maken van de NAVO. Als dat was gelukt, dan zou het Russische leger geen enkel geheim hebben en zij aan zij strijden voor wereldvrede. De VS zou de zwaarste stem hebben binnen die Navo. 

De situatie op 23 februari 2022:  Imminent.   

Zoals ik hiervoor in vele punten heb aangegeven werd het Oekariense leger steeds sterker, werden de ambities steeds groter ( atoombommen,  biowapens, Krim veroveren )  en ook de steun vanuit de Navo nam zienderogen toe: wapens,  gezamenlijke oefeningen,  trainers voor de soldaten, 8 jaar lang demonisering van Putin. 

U kunt het verslag van Kolonel Baud lezen, onder het kopje 

1 Het uitbreken van de oorlog.  Ik zal enige passages citeren: 

Zelensky besloot [op 24 maart 2021]  dat hij de Krim ging heroveren  en begon zijn troepen in te zetten in het zuiden van het land. Tegelijkertijd werden verschillende NAVO-oefeningen gehouden tussen de Zwarte Zee en de Baltische Zee increase in reconnaissance flights langs de Russische grens. 

 (Als reactie ging Rusland ook oefenen aan de grens, maar ook volgens Oekraiense generaals was er geen dreiging vanuit Rusland.   
Vanaf november 2021 beweerde Amerika met regelmaat dat Rusland wilde gaan aanvallen. Zelfs Oekraine ontkende dit. 
In feite maakte Amerika de westerse volken rijp voor het idee dat Rusland een agressief en aanvallend land is. Om daarna de dreiging zo hoog op te voeren dat Rusland inderdaad niks anders over bleef dan pre-emptive aan te vallen.  Alles exact volgens Amerikaans plan. )

Op 26 januari zei de VS dat ze niet mee wilde werken aan het 15 decemvber ultimatum.

Op 7 februari beloofde Macron aan Putin dat hij zich zeer zou inspannen om Minsk2  uit te gaan voeren.   Maar Macron kreeg geen enkele steun. 

Citaat van de tekst van Baud:

De Oekraïense voorbereidingen in de contactzone gingen door. Het Russische parlement werd gealarmeerd en vroeg Vladimir Poetin op 15 februari de onafhankelijkheid van de republieken te erkennen, wat hij aanvankelijk weigerde.

Op 17 februari kondigde president Joe Biden aan announced dat Rusland Oekraïne in de komende dagen zou aanvallen. Hoe wist hij dit? Dat is een raadsel. Maar sinds de 16e waren de artilleriebeschietingen op de bevolking van Donbass drastisch toegenomen, zoals blijkt uit de dagelijkse rapporten van de OVSE-waarnemers. Natuurlijk hebben noch de media, noch de Europese Unie, noch de NAVO, noch enige westerse regering gereageerd of ingegrepen. Later zou worden gezegd dat dit Russische desinformatie was. In feite lijkt het erop dat de Europese Unie en sommige landen opzettelijk hebben gezwegen over de slachting onder de bevolking van Donbass, wetende dat dit een Russische interventie zou uitlokken.


Tegelijkertijd waren er berichten over sabotage in de Donbass. Op 18 januari onderschepten Donbass-strijders saboteurs, die Pools spraken en uitgerust waren met westerse apparatuur en die chemische incidenten wilden veroorzaken in Gorlivka. Het zouden CIA-huurlingen kunnen zijn geweest, geleid of "geadviseerd" door de Amerikanen en samengesteld uit Oekraïense of Europese strijders, om sabotageacties uit te voeren in de Donbass-republieken.

In feite wist Joe Biden al op 16 februari dat de Oekraïners waren begonnen met intensieve beschietingen van de burgerbevolking van Donbass, waardoor Vladimir Poetin voor een moeilijke keuze kwam te staan: Donbass militair helpen en een internationaal probleem creëren, of lijdzaam toezien hoe de Russischtalige bevolking van Donbass wordt verpletterd.

 Even verderop geeft kolonel Baud zijn mening: 

Om de Russische interventie in de ogen van het publiek volstrekt illegaal te doen lijken, hebben de westerse mogendheden opzettelijk verzwegen dat de oorlog feitelijk op 16 februari is begonnen. 

Maar als kolonel Baud (*) zegt dat de oorlog in feite door de Oekraine is begonnen op 16 februari, omdat Oekraine  toen al de bedreigingen  en de beschietingen op een heel hoog niveau hadden gebracht, zodat je het als oorlogshandelingen mag beschouwen,  dan is daarmee toch zeker aangetoond dat er van imminentie zeker sprake is. 

(*)  Baud mag men als een goede bron mag beschouwen, want hij kent het hele dossier door en door, is uit het neutrale Zwitserland afkomstig, en hij werkte voor de VN  oa in  Oekraïne en in Rusland.  Zijn mening telt,  maar wordt uiteraard nergens in de MSM weergegeven.. 




                   ----------------- tot zover -----------------


Haaretz: 3 april 2003:   ( zie mijn blog 573, december 2016) 

Thomas Friedman:   "Is the Iraq war the great neoconservative war? It's the war the neoconservatives wanted, Friedman says. It's the war the neoconservatives marketed. Those people had an idea to sell when September 11 came, and they sold it. Oh boy, did they sell it. So this is not a war that the masses demanded. This is a war of an elite. Friedman laughs: I could give you the names of 25 people (all of whom are at this moment within a five-block radius of this office) who, if you had exiled them to a desert island a year and a half ago, the Iraq war would not have happened. "

En  deze mensen zorgen dan dat dit soort berichten in de krant komt: 


Precies hetzelfde als de berichten die we nu in de krant lezen:  Overal lijken, veroorzaakt door Putin.  ( Maar we zien ze niet van dichtbij, en ze worden nooit onderzocht, en we weten niet wie hen doodde . en de Russen hadden geen baat bij moord, maar Zelensky wel. etc etc )  

28 comments:

  1. Dank voor een -alweer- heldere uitleg van de huidig ontstane situatie. Maar we zijn er nog lang niet, al zal de korte toekomst een beetje armzalig zijn.

    Doordat mensen 'wakker' schrikken vanuit de huidige tsunami van propaganda, zal er weerstand gaan ontstaan, waardoor posities worden verbeterd. Er zullen coups worden gepleegd.

    Ook de Necons zullen uit hun diepe slaap geraken: Men is nu in de veronderstelling de RF klem te hebben door de in Europa verspreide installaties. Maar gezien de ontwikkelingen met de nieuwe Russische Wapens, zijn die vaste installaties nu 'sitting ducks' geworden.
    De nieuwe wapens neem je b.w.v.s. achterop je 3-wieler mee, m.a.w. ze zijn zeer verplaatsbaar. Dát gaat het grote verschil maken: de RF heeft geen Cuba of Venezuela nodig voor raket-installaties: een paar onderzeeërs voor de kust van het Leugenimperium zijn al voldoende om dat land compleet uit te schakelen. Vooralsnog is hier geen verdediging tegen mogelijk.

    Duitsland ligt feitelijk al op de rug: alle autofabrieken in Rusland (Merc., BMW en VW) zijn geconfisqueerd en die fabrieken draaien nu onder Russisch gezag gewoon door en zijn nu concurrenten geworden van de moeder-fabrieken. En zo kunnen we een tijd doorgaan.

    Wat ik nog wel als een mogelijk gevaar zie, is het feit, dat als de RF 'klaar' is met de gestelde doelen in UK, dat dan de installaties in Polen (nog in aanbouw) en Roemenië worden uitgeschakeld. Die hadden er -volgens de beloftes uit 1991- nooit mogen zijn en de RF gaat daar voor zorgen, of het Leugenimperium dat nu goedvindt of niet.

    Ook het gedrag van Finland en Zweden zullen kritisch worden gevolgd: Zodra 1 van de 2 zo dom is, er zelfs maar aan te dénken, zal de RF 1 -of beide- hebben bezet. Lijkt me een logische consequentie van het huidige beleid. Maar ik ga ook een beetje uit van het gezonde verstand van die regeringen om zo'n fout te voorkomen.

    En die atoombommen? Die bestaan gewoon niet.
    https://www.henrymakow.com/2020/07/nuclear-bombs-do-not-exist.html
    http://heiwaco.tripod.com/bomb.htm
    Het is gewoon een hoax op wereldschaal. Covid-19 was gewoon de 3e hoax op dezelfde schaal, vlak na de maanlandingen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan heb ik een vraag:
      Bestaan kerncentrales wel?

      Delete
    2. @JV, goede vraag. Want als die niet bestaan wat is er dan in vredesnaam in Tsjernobyl ontploft? Wat is daar dan gebeurd en waarmee?

      Delete
    3. [Bestaan kerncentrales wel?]
      Jazeker en die moeten heel goed worden afgeschermd van de buitenwereld, wegens aanwezige straling.

      [wat is er dan in vredesnaam in Tsjernobyl ontploft?]
      Ingenieurs waren aan het experimenteren met de centrale, hoe hard 'ie wel niet kon (even gecharcheerd). Men had dus alle veiligheidsvoorzieningen uitgeschakeld en het proces z'n gang laten gaan.
      Toen de centrale 'op volle kracht' liep, probeerde men het proces weer af te remmen, maar toen deden de veiligheidssystemen het niet meer.
      Uiteindelijk resulteerde de proef in een complete meltdown, waardoor de brandstofstaven bloot kwamen te liggen, waarbij veel straling vrijkwam.

      Aangezien het spul onbenaderbaar is, heeft men een sarcofaag om de hele centrale moeten bouwen, om de radio-actieve rommel binnenboord te houden. Men is nu nog met de bouw bezig.

      In Fukushima is feitelijk hetzelfde gebeurd. De centrale was bestand tegen de aarbeving, dat was geen probleem. De daaropvolgende tsunami zette de kelders onder water, waar de generatoren stonden, voor het koelwater. Door het zeewater deden die het niet, waardoor ook een meltdown volgde. Als die generatoren hoger hadden gestaan, was er niets aan de hand geweest.

      https://www.nucleairforum.be/thema/veiligheid-als-prioriteit/tsjernobyl-de-feiten

      https://www.iaea.org/topics/chornobyl

      Delete
    4. @G.B., dank voor het uitgebreide antwoord maar wat ik bedoelde was, wat is er dan ontploft in Tsjernobyl als ook kerncentrales niet zouden bestaan.

      Delete
  2. Eens met @G.B., goed overzicht. Ik heb twee vragen c.q. opmerkingen:

    [In 2004 wordt in Oekraine de net verkozen president Kuchma door de VS verdreven met een oranje revolutie, en komt en een pro VS president in Oekraine: Yushenko.]

    Waarom heeft de V.S. eigenlijk toegestaan dat Yanukovich gekozen is? Was die in eerste instantie ook pro VS? Want als ik me goed herinner, werd het probleem (voor de V.S.) dat Yanukovich betere betrekkingen met Rusland en daarmee (voor zijn land) gunstiger contracten wilde. Van Balen en Verhofstadt hebben olie op het vuur van Maidan gegooid door de aanwezigen daar voor te houden dat ze moesten kiezen tussen Rusland en de EU (uiteraard zou de EU voor hen gunstiger zijn volgens die 2) en begon Nudelstein met het uitdelen van koekjes. Als ik me goed herinner, liep het daarna (volledig) uit de hand en volgde dit:

    [Op 22 februari worden parlementsleden vermoord en ook andere kopstukken. Yanukovich vlucht het land uit. ]

    ====

    [Elke verbinding in een samen-leving kapot maken: 57 genders benoemen en de rest dwingen om zich bij hun fantasie aan te passen etc. ]

    Wordt dat in het PNAC rapport vermeld? Of is dat een conclusie die je zelf trekt op basis van de teksten?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eerste voorlogige antwoord:
      Als je twee 'vrijers' hebt kun je van beiden kado'tjes krijgen.
      Zowel Rusland als de VS dong naar de gunsten van Oekraine.
      Ja, Yanukovich was wel 70% pro Rusland en 30 % pro VS, maar hij wilde best met de VS mee gaan als dat voordeel zou opleveren.
      Hij speelde het hoog: Hij zei: Als wij onze oude contracten ( in Rusland) moeten opgeven kost ons dat 160 miljard $, dus die moet je eerst maar eens toezeggen..

      De VS bood 1 miljard !

      Toen bood Putin 15 miljard en jaren lang 30% korting op de gasrekening.

      Dan koos Yanukovich voor Putin.

      Dat was in november 2013.

      Maar al in september 2013 waren de voorbereidingen voor de Maidan begonnen.

      Het zou me niks verbazen als het hele spel tevoren uitge-gamed was:
      1) Verwachtingen wekken. (De jongeren beneden de 30 jaar willen àllemaal Westers worden)

      2) Dan niet over de brug komen (1 miljard ipv 160 miljard)
      om zodoende de Maidan uit te lokken.

      Een oprechte volksopstand kun je dan weer overnemen met huurlingen van Azov kaliber: mensen die agenten gewoon in brand steken.
      Als er eenmaal opstanden en geweld in het land zijn, kun je de etnische Russen ook molesteren en vermoorden, zoals in Odessa.
      Dat wordt in Rusland natuurlijk zeer serieus genomen, et voila: de oorlog tussen Rusland en Oekraine is een feit.

      Precies wat de Neocons nodig hadden.
      En wat Brzezinsky nodig vond.

      Tussen 2014 en 2022 moest Azov en dat leger op krachten komen, en moest de woede van Putin verder groeien.

      ----
      Nee, over de 57 genders staat denk in niet in het PNAC report. Maar het versnipperen van een samenleving tot het individuen zijn, dat is een constante in de strategie van deze mensen.

      ---
      Ik denk dat de Neocons nu zelf nog niet weten of ze het tot een kernoorlog zullen laten escaleren of niet.

      Als de VS totaal failliet is, dan is de kans volgens mij wel groot dat ze hier een kernoorlog laten ontstaan, en hopen dat hij niet de VS bereikt.

      Of Wolf gelijk heeft met die schepen die overal kernbommen kunnen gooien, dat weet ik niet... Wolf is wel een paar tredes in mijn achting gedaald nu blijkt dat hij denkt dat kernbommen niet bestaan... maar goed Henry Makow is een brave joodse mijnheer, dus ik zal de mogelijheid in mijn achterhoofd behouden.... Zouden Rusland, Frankrijk, Engeland, Pakistan, Israel en mogelijk nòg meer landen die kernwapens hebben, dan allemaal in dat complot zitten.. ? We moeten het Wolf vragen.

      Delete
    2. [Zouden Rusland, Frankrijk, Engeland, Pakistan, Israel en mogelijk nòg meer landen die kernwapens hebben, dan allemaal in dat complot zitten.. ?]
      Ja. Anders werkt MAD niet meer. Zelfs N-Korea doet mee... En we zullen zien, als Israël z'n Samson-optie wil gaan uitvoeren.

      Hoe ik dat allemaal weet? Mijn schoonvader heeft de Fat Man in Nagasaki op z'n knar gekregen. Hij komt ook voor in een boek erover. Hij zat op dat moment in het Jappenkamp. Hier wat krantenknipsels.
      https://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=type%3D%22artikel%22+AND+%28%22Fat+man+in+Nagasaki%22%29+AND+%28%28%22Stellingwerff%22%29+AND+%28%22J.%22%29%29&coll=ddd&identifier=KBPERS01:003077020:mpeg21:a00282&resultsidentifier=KBPERS01:003077020:mpeg21:a00282&rowid=6

      Volgens mijn schoonvader was het een brandbom, geen atoombom, net zoals Little Boy op Hiroshima.

      Delete
    3. [Ja. Anders werkt MAD niet meer. Zelfs N-Korea doet mee... En we zullen zien, als Israël z'n Samson-optie wil gaan uitvoeren.]

      Dit begrijp ik niet. Ze weten dus allemaal dat kernbommen niet bestaan maar ze doen alsof zodat MAD nog werkt? Stel dat ik ruzie met de buurman heb en ik koop een bepaald nepwapen om hem af te schrikken. Hij doet hetzelfde. Rust keert weer. Maar dat werkt alleen als wij beiden weten dat die wapens ook echt bestaan. Of als een van beiden weet dat die wapens niet bestaan maar de ander niet. Weten wij beiden dat die wapens niet bestaan (en dus dat de ander een nepwapen heeft) dan is er toch geen afschrikkingseffect?

      Delete
    4. Overigens sta ik niet afwijzend tegenover het idee dat de kernwapens zoals voorgesteld niet bestaan. Echter ze smijten wel regelmatig met bommen die verarmd uranium bevatten dus dat zou ook op te vatten zijn als kernwapens.

      Delete
  3. Er is een videokanaal waar ook Willem Middelkoop sprak.

    Nu is daar een Japanse geld-deskundige en die ziet echtvolop rellen komen in de VS. Hij zegt:" 40% van de mensen bezit minder dan 1000 $.
    Ze kunnen gewoon het levenniet meer betalen straks. Titel: Inflation Will Wipe Out 50% of Population, It’s the End of America Warns Robert Kiyosaki

    ( Bedoelt hij dat 50% van de mensen zal sterven. ? dat denk ik niet. Maar ze zullen wel hun werk verliezen en mogelijk hun huis. Anarchie. dat vermoed ik dat hij bedoelt.)

    ---
    Caitlin Hohnstone : citeert pundits die op de NBSC etc gewoon beweren dat Amerika nu echt ewen aanvalop Rusland moet gaan doen.
    Ze eisen gewoon het begin van WO3 !!

    ----
    Ik geloof heel weinig van al die gruwelverhalen over dode mensen in Russische dorpen.

    Ik denk dat dit dus door de media 'ingestoken' wordt.

    Dat zou er op wijzen dat de Neocons echt bezigf zijn om de weg te effenen voor WO3.

    Of toch in elk geval voor een oorlog tussen Rusland en Nato.

    Menis gewoon de gemoederen aan het opkloppen.

    De motivatie:
    1) Haat tegen Rusland en vooral Putin. Een andere leider in Rusland is wat ze willen.
    2) Mooi als Duitsland ( hun vorige haat object) mee de kelder in gaat. En de rest vanEuropa mag ook weg zinken.

    3) Dat leidt de aandacht af van de enorme problemen in de VS: enorme schulden, inflatie, geen reeele economie meer, werkeloosheid.
    Mogelijk dat ze dan meteen een ferme dictatuur willen instellen.

    Een kleine kernoorlog (verderop in de wereld) zou de Neocons misschien wel goed uitkomen. Dat is wat me bang maakt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Ze kunnen gewoon het levenniet meer betalen straks. Titel: Inflation Will Wipe Out 50% of Population, It’s the End of America Warns Robert Kiyosaki

      ( Bedoelt hij dat 50% van de mensen zal sterven. ? dat denk ik niet. Maar ze zullen wel hun werk verliezen en mogelijk hun huis. Anarchie. dat vermoed ik dat hij bedoelt.) ]

      Hij zegt het wel (dat 50% van de mensen zal worden 'weggevaagd', betekenis van wipe out). Ik heb maar een klein stukje gekeken, ik denk dat hij echt bedoelt dat 50% van de bevolking daar dit niet zal overleven. De V.S. produceert helemaal niets meer zelf (toevoeging Sophia: behalve wapens), heeft nu de zwakste regering ooit (is een recept voor ellende) en een torenhoge inflatie waardoor mensen straks gewoon hun voedsel niet meer kunnen betalen. Dat leidt onvermijdelijk tot opstand. Het totaal van die zaken kan er dan toe leiden dat de helft van de bevolking het niet overleeft. Dit is hoe ik dat stukje interpreteer. Hij zegt ook herhaaldelijk dat Rusland en China gezamenlijk optrekken tegen de V.S.

      Ik kan me er wel iets bij voorstellen ja, als China stopt met het leveren van goederen aan de V.S. en Rusland (mede gedwongen door de sancties) met grondstoffen. Waar moet de gemiddelde Amerikaan dan van leven? Hoe moet die in leven blijven?

      Delete
  4. The Ukraine War From Russia's Perspective

    https://youtu.be/MkrLUFAcjH0

    Johan Vermeulen
    0 seconden geleden
    I decided to un-follow Caspian Report. Too much fantasy. Too little Occam's Razor. There is an imminent threat to Russia. I will just give some centra concepts: Wolfowitz Doctrine, Cheney's wish to destroy the RF, PNAC Report wanting to kill off any upcoming regional power, orange Revolution in 2004, the 5 million dollar for 'democratisation' of Ukr. as Nuland said, the inviting from the EU followed by a deliberate offer of 1 billion instead of the 160 billion damage-compensation that Yanukovich needed, the Maidan revolt that followed logically to this deception and as planned by Washington, the take-over by rough Azov types who were putting policemen on fire, the 20 febr snipers killing protesters and policemen paid by our Neocon friends, the 21 febr 2014 agreement for new elections and immediate membership of Klitsch and Yats into the government, the killing of politicians on 22 febr, the flight of Yanukovich, the illegal declratation of The Rada that they were boss now, the build up of the army with lots of influence from Azov killers, the 7 year killing of civilians in Donbass ( 0,4 % of the population) , the march 2021 declaration of Zelensky to take back Crimea, his plans to build an atomic bomb, the refusal of Putins 15 december Ultimatum ( Give us what you already promised to give: Minsk2, Nato not one inch east. We feel threatened ! If not we will take our safety by military means) , the built up of troops near Donbass, the intensifying of shelling and killing since febr 16 ( That is the day this war started, by Ukraine, according to swiss colonel Jacques Baud !! ) , the leaking of plans to attack Donbass to the Russians, knowing that it would secure a pre-emptive strike by Putin which makes it easy to tell the world that this evil Putin was just attacking innocent Ukrainians because he is a short man with psychological complexes and who wants to restore the good old big USSR.
    ALL of that was not of any influence for our Caspian friend. Forget it Shirvan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb deze reactie ook op het Waterdrinker intervieww (2018, UU ) gegeven. Met deep L vertaald:

      Mag ik even de 2022 inval van Rusland ophelderen?
      Er is een onmiddellijke dreiging voor Rusland. Dan mag je pre--emptiver aanvallen, zoals Putin deed. Hierna in wat 'steekwoorden' de aanleiding
      De Wolfowitz Doctrine, Cheney's wens om de RF te vernietigen, het PNAC Rapport dat elke opkomende regionale macht uit te schakelen, de oranje revolutie in 2004, de 5 miljoen dollar voor "democratisering" van Oekr. zoals Nuland zei, het uitnodigen door de EU om bij hen te komen gevolgd door een bewust veel te laag aanbod van 1 miljard in plaats van de 160 miljard schadevergoeding die Janoekovitsj nodig had, de Maidan revolte die logischerwijs volgde op dit afwijzen van het EU aanbod, de machtsovername door ruige Azov types die politieagenten in brand staken, de 20 febr sluipschutters die demonstranten en politieagenten doodden en werden betaald door onze Neocon vrienden, de 21 febr 2014 overeenkomst tuussen Yanukovich ende Opstandelingen : voor nieuwe verkiezingen en onmiddellijke opname van Klitsch en Yats in de regering, de moord op politici op 22 febr, de vlucht van Janoekovitsj, de illegale verklaring van de Rada dat zij nu de baas zijn, de opbouw van het leger met veel invloed van Azov moordenaars, het 7 jaar lang doden van burgers in Donbass ( 0,4 % van de bevolking gedood ! ) , de maart 2021 verklaring van Zelensky om de Krim terug te nemen, zijn plannen om een atoombom te bouwen, de weigering van Putins 15 december Ultimatum ( Geef ons wat je al beloofd hebt te geven: Minsk2, Nato geen centimeter naar het oosten. We voelen ons bedreigd! Zo niet, dan nemen we onze veiligheid met militaire middelen), de opbouw van troepen in de buurt van Donbass, de intensivering van beschietingen en moorden sinds 16 febr 22 ( Dat is de dag dat deze oorlog begonnen is door Oekraïne, volgens de Zwitserse kolonel Jacques Baud !!! ) het lekken van plannen om Donbass aan te vallen naar de Russen, wetende dat dit een preventieve aanval door Poetin zou verzekeren, wat het gemakkelijk maakt om de wereld te vertellen dat deze kwaadaardige Poetin enkel onschuldige Oekraïners aanviel omdat hij een kleine man is met psychologische complexen en die de goede oude grote USSR wil herstellen.

      Delete
  5. Sybe Schaap op DNW.

    8:30 De Holodomor was grotendeels een wraak van de oude Arendarlieden op de Oekrtainers die het in hun hoofd hadden gehaald ook Khmelnitsky te volgen.
    Ga naar thepeoplesvoice en zoek op holodomor.
    Of, zoals Lev Kopolev , een van de commisssars die het laatste voedsel bij de boeren confisqueerde:

    Lev Kopolev verdedigde in zijn memoires zijn moorddadige houding van 40 jaar eerder, en
    beschreef hoe hij het toen voelde: “You must not give in to debilitating pity. We
    are the agents of historuical necessity. We are fulfilling our revolutionary
    duty. We are porocuring grain for our socialist fatherland. For the five year
    plan.”


    Putin begrijpt dat Rusland nu weer word aangevallen door die mensen men hij verdedigt zijn land.

    ReplyDelete
  6. Duidelijk twatter draadje van ene Coco Riga over de situatie Rusland/NAVO (ik plaats het maar even helemaal):

    [Draad: Rusland, de Oekraïne, de NAVO, VS en de EU

    Op zich is het niet zo ingewikkeld om de huidige oorlogsituatie te duiden. Feitelijk hoeven wij alleen maar de relatief recente geschiedenis erbij te betrekken om te ontdekken waar de schoen werkelijk wringt in dit conflict. 1/20]

    [Er heeft zich namelijk al eens eenzelfde, of in ieder geval tot op grote hoogte vergelijkbare, situatie voorgedaan in onze relatief recente geschiedenis. Saillant detail is dat de rollen toen precies omgekeerd waren. (Ook) toen was de VS de grote agressor in 't hele verhaal. 2/20]

    [Mensen die oud genoeg zijn om het te weten en mensen die 'history savvy' zijn herinneren zich zonder twijfel 'the cuban missile crisis' nog wel. Fidel Castro en zijn marxistische-leninistische extremistische boevenbende hielden midden jaren '50 op een gruwelijke en bloedige 3/20]

    [wijze huis op Cuba en zetten eind jaren '50 de toenmalige Batista regering/ dictatuur af om zichzelf op het schild te hijsen als minister-president van Cuba. Zijn goede vriend en nog altijd links idool, maar in werkelijkheid een gruwelijke homofobe lust- en massamoordenaar, 4/20]

    [Ernesto 'Che' Guevara werd aangesteld als commandant om als zogenaamde 'gevangenisdirecteur' honderden zo niet duizenden 'dissidenten' standrechtelijk te executeren. Een voortzetting feitelijk van wat hij voordien al deed en waarvan hij zelf verklaarde dat hij er enorm van 5/20]

    [genoot. Hij verklaarde dat hij na een executie van een vermeende 'dissident/ homo' altijd zo lekker vredig slipe. Reden ook waarom hij graag zelf de executies uitvoerden. Ik wil hiermee niet alleen schetsen met wat voor soort mensen wij hier te maken hadden maar wat ook wat 6/20]

    [het voorwendsel voor de VS was om via geheime operaties de nieuwe Cubaanse regering af proberen te zetten. De werkelijke reden was natuurlijk dat Batista een marionette was van de Amerikaanse geheime dienst en regering en Castro alles behalve. Wat de VS werkelijk op het oog 7/20]

    [had was de Castro-Clan af te zetten en, de oude, een nieuwe of andere VS marionettes te installeren als leider en regering van Cuba. Om dit te bereiken voerde de VS, via haar geheime diensten, diverse clandestiene operaties uit. Operaties zoals 'the Bay of Pigs invasion' 8/20]

    [en later 'Operation Mongoose'. Operaties die allen mislukten. Om de VS ervan te weerhouden het Cubaanse regime omver te werken zocht Fidel Castro aansluiting bij de toenmalige Sovjet Unie en bereikte hij met Nikita Khrushchev, de toenmalige president van de Sovjet Unie, een 9/20]

    [overeenkomst om kernwapens op Cuba te plaatsen. Het laat zich raden dat de VS dit onacceptabel vond. Cuba ligt op schotsafstand van de VS en het zou Castro, die overigens openlijk fantaseerden over het vernietigen van a.o. Washington en andere Amerikaanse steden, instaat 10/20]

    [stellen de VS met kernwapens te bestoken. Het incident en deze periode noemt men ook wel 'the cuban missile crisis'. 13 dagen lang, als wij de voor- en na- geschiedenis niet meerekenen, leefde de wereld op het randje van een nucleaire oorlog tussen de Sovjet Unie en de VS. 11/20]

    ReplyDelete
    Replies

    1. [De hele wereld begreep destijds dat de VS een keiharde lijn moest trekken. Russische kernraketten in 'de achtertuin' van de VS was onacceptabel. Wat wij nu, zo'n 60 jaar later, meemaken en wat de casus belli voor de oorlog van Rusland tegen de Oekraïne is, is feitelijk een 12/20]

      [eenzelfde scenario alleen zijn de rollen nu omgedraaid. De VS wil, met medewerking en misschien wel onder aanvoering van de NAVO en EU, strategische wapens plaatsen in 'de achtertuin' van Rusland. Namelijk de Oekraïne. Althans, men wil van de Oekraïne een strategische aan- 13/20]

      [en uitvalbasis maken. Compleet met (pro-)VS/ NAVO/ EU marionette regering onder 'leiding' van Zelensky. Een geopolitieke strategie waartegen Rusland al jaren fel protesteert en die indruist tegen iedere afspraak die sinds de val van de Berlijnse muur is gemaakt met Rusland. 14/20]

      [Echter, daar waar men destijds tijdens 'cuban missile crisis' nog vol begrip was dat de VS geen militaire dreiging van een andere supermacht zo dicht bij haar grens tolereerde, doet men nu alsof het standpunten van Rusland en de Russische president Poetin onbegrijpelijk en 15/20]

      [exorbitant zouden zijn. Er zijn in de Oekraïne echter nog veel meer zaken aan de hand die, tezamen met de ongebreidelde expansiedrift richting Rusland van de ronduit imperialistische VS, NAVO en de EU, een ingrijpen door Poetin onvermijdelijk en zelfs noodzakelijk maakten. 16/20]

      [We hebben het dan inderdaad over een netwerk van (Amerikaanse) 'biolabs' alwaar er naar verluidt zeer schimmige en levensgevaarlijk onderzoeken en experimenten worden uitgevoerd met het vermeende doel om biologische wapens te ontwikkelen. En dat op de grens met Rusland! 17/20]

      [Wat een nog veel grotere 'secundaire' reden tot ingrijpen is, is het feit dat de Oekraïense regering al jarenlang grondgebieden en regio's bestookt waar etnische Russen leven en wonen. Zelensky's nazi-divisies begaan al sinds jaar en dag de meest gruwelijke oorlogsmisdaden 18/20]

      [in deze gebieden en regio's. Een oorlog tegen de burgerbevolking die al ver voor de Russische inval telkens weer geïntensiveerd werd. Een oorlog die sindsdien alleen nog maar meer opgevoerd is en nu zelfs met impliciete, zo niet expliciete, goedkeuring van de VS/ NAVO/ EU. 19/20]

      [Het is te simplistisch om collectief richting Rusland en Poetin te wijzen als de grote en enige boosdoener in dit conflict. Poetin vecht vanuit zijn perspectief een existentiële oorlog voor zijn Rusland. En daarin zou hij wel eens het gelijk aan zijn kant kunnen hebben. 20/20]

      bron: https://twitter.com/coco_riga/status/1513105614146310147

      Delete
    2. [13 dagen lang, als wij de voor- en na- geschiedenis niet meerekenen, leefde de wereld op het randje van een nucleaire oorlog tussen de Sovjet Unie en de VS.]
      De werkelijke aanleiding van de Cuba-Crisis was het voornemen van het Leugenimperium, om raketten in Turkije te plaatsen, gericht op Moskou. Toen Chroetsjof, in samenwerking met zijn compaan Castro een tegenzet plaatste in de vorm van raketten op Cuba, werd ijlings die plaatsing in Turkije afgeblazen, waarna Cuba ook niet meer doorging. Ook hier weer een andere voorstelling van zaken, zoals in de geschiedenis werd bekend gemaakt, maar dat zijn we onderhand gewend.

      Alleen wordt Cuba nog steeds gestraft met een zee-blokkade, maar enfin.

      Delete
    3. Door het verdoezelen van de Turkse 'zet' lijkt Rusland weer de zwarte piet te hebben, terwijl die toch in handen is van het Leugenimperium.

      Tip: Als iemand een samenhangend verhaal maakt, wordt dit vaak gevolgd door een samenvatting middels de readerapp.com. Dan heb je die samenvatting in 1 keer.
      https://threadreaderapp.com/thread/1513105614146310147.html

      Delete
    4. @G.B., alles wat jij noemt, klopt maar maakt, zoals ik het zie, niet uit om de schapen duidelijk te maken wat er nu speelt. De meeste mensen kennen het verhaal zoals Coco het hier presenteert.

      Dank voor de tip, ik heb daar nooit op geklikt omdat ik meende dat het om een soort bewaarfunctie voor een twatter draad ging (ik heb zelf geen twatteraccount).

      Delete
  7. Belangrijk nieuws uit het verzet.
    Zou voor @JV ook een goede optie zijn, om in overweging te nemen. Xevolutie kan verdwenen zijn, voor je met de ogen kunt knipperen. Let maar op de schrikbarende censuur op Tw & Feesboek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wat IJsland betreft: dat klopt inderdaad, The Saker heeft daar al een hele tijd zijn domein geregistreerd.

      Delete
  8. Bij @Blik is de vragtwaggelsjofeur ook weer terug. Heb vanmiddag weer eens geprobeerd hem enige kennis bij te brengen, niet gelukt dus nu mag iemand anders het proberen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zinloos. Het is gewoon een trol. Don't feed the trol.

      Delete
    2. @G.B., je hebt gelijk. Ik houd het voorlopig maar weer voor gezien bij @Blik. Hij haalt selectief berichten weg, de hele serie van mij waarin ik geen onvertogen woord heb geschreven maar het bericht waarin de vragtwaggelsjofeur mij weer eens voor sl.t uitmaakt, laat hij staan.

      Delete
  9. Ik ben geen bioloog, maar ik kan me niet voorstellen dat Russen een ander genotype hebben dan het slavische broedervolk dat in Oekraine woont

    ReplyDelete
    Replies
    1. De laatste week krijg ik geen antwoord op mijn opmerkingen. Kan ik hieruit concluderen dat jullie liever met gelijkgestemden in jullie bubbel praten en geen interesse hebben in andere meningen? Als dat waar is, dan bespaar ik me de moeite om verder op dit blog te reageren.

      Delete
    2. Ik denk dat er verschillen zijn.
      Hety is niet voor niks dat ik als Zuid-Nederlander al aan het uiterlijk kan zien of iemand een Belgf is of een Nederlander.

      Ik meen dat we dan over allelen praten: genen di eprecies dezelfde functie hebben bij elk volk, maar in meerdere varianten ( allelen) voor komen.

      Een Marokkaan heeft een smal gezicvht, een Rus ( denk aan Chroestjov) heeft vaker een rond gezicht.
      Als je een bio-wapen toe spitst op de allelen voo r'rond gezicht, dan tref je in Tusland 40% , maar in Marooko slechts 5 % van de bevolking.

      Maar vraag aan dat Amerikaanse instituut dat onderzoek deed naar de biowapens: "Waarom adverteerden jullie speciaal voor Russische proefpersonen? "
      Ik denk dat ze wel weten waarom.

      Delete