Thursday, October 29, 2020

1085 De Code van Bordeau. De 'Eed van Hippocrates' voor journalisten. Totaal vergeten.

 

Elke journalist die lid is van de NVJ heeft de Code van Bordeaux ondertekend. 


Zou het helpen?    Steken de echte journalisten nu met kop en schouders boven de burger-journalisten uit, waar het hoor-wederhoor,  integriteit etc betreft? 

Vandaag  dit artikel in de Volkskrant:  

(De kleur-markering correspondeert met de kritek op die uitspraak, onderaan.)

Onderzoek: Europa kreeg ‘opgevoerde’ virusvariant

Het is dus écht zo. Het coronavirus dat de wereld overspoelt, is een agressievere variant dan het oorspronkelijke coronavirus dat eind vorig jaar op de mens oversprong in Wuhan. Dit zou zelfs mede kunnen verklaren waarom men in Europa meer moeite heeft dan in China om het virus onder controle te krijgen.

Het virus dat momenteel rondgaat in Europa en onder meer de VS heeft een minieme wijziging aan zijn uitsteeksels: een aminozuur ‘glycine’ (G) waar aanvankelijk het aminozuur ‘asparagine’ (D) zat. Door die subtiele chemische wijziging zijn de stekels waarmee het virus zich aan cellen vastzuigt wat soepeler. Dat geeft ze een evolutionair voordeel ten opzichte van de oorspronkelijke Chinese variant, tonen twee nieuwe onderzoeken nu aan.

In Zwitserland besmetten onderzoekers onder leiding van Volker Thiel van de Universiteit van Bern hamsters en fretten met de oude en de nieuwe virusvariant tegelijk. Na een week had de G-variant in haast alle dieren de overhand. Proefdieren die bij de besmette dieren in de kooi werden gezet, liepen in de regel de nieuwe variant op. Dat bewijst dat de mutatie het virus ‘een echt concurrentievoordeel geeft, vooral tijdens de besmetting’, schrijven de onderzoekers.

In de VS infecteerden andere wetenschappers intussen sommige hamsters met de oude variant en andere met de nieuwe. Dieren die met de G-versie besmet waren, maakten veel meer virusdeeltjes aan, bleek daaruit. Opnieuw bewijs dat het coronavirus in het begin van de epidemie een turboknop heeft gekregen waardoor het zich sneller kan vermeerderen.

Slomer

Bekend was de mutatie, D614G genaamd, al langer. Maar tot dusver kon er ook sprake zijn van toeval: misschien was het G-virus wel gewoon de vorm die Europa en de VS als eerste bereikte. ‘De vraag blijft hoeveel dit nu echt scheelt bij de mens’, reageert viroloog Marion Koopmans (Erasmus MC) desgevraagd. ‘Maar inmiddels wijzen alle experimenten toch wel echt in dezelfde richting: die van een virus dat gemakkelijker de overhand krijgt.’

Verleidelijk om te denken dat het ‘slomere’ Chinese virus ook makkelijker was om te bestrijden, erkent Koopmans. ‘Dat is wel iets wat door mijn hoofd speelt: dat we in Europa pech hebben gehad. Het verklaart zeker niet alles, maar misschien toch wel iets van het verschillende verloop van de epidemie in China en in andere landen.’

Dodelijker of meer ziekmakend is de G-variant gelukkig niet, noteert Thiel in de voorpublicatie van zijn onderzoek. Ook zijn er geen aanwijzingen dat er ineens een heel ander vaccin nodig is om het virus te bestrijden, blijkt uit de Amerikaanse experimenten.

Maar wat niet is, kan nog komen: kennelijk kan het virus op zijn reis door de wereld wel degelijk ‘functionele’ mutaties ondergaan, evolutionaire veranderingen die zijn werking een beetje veranderen. Dat geeft te denken over de nabije toekomst, als we het virus met vaccins onder druk gaan zetten, denkt Koopmans. ‘Dan is zoiets als deze mutatie wel wat er zou kunnen gebeuren.’

(Het artikel is nog iets langer: https://www.volkskrant.nl/wetenschap/onderzoek-europa-kreeg-opgevoerde-virusvariant~bf06b41c/  )

------------------------

In de kop wordt gesuggereerd dat het virus expres krachtiger is gemaakt: opgevoerd.  En dus was het 'krijgen'  niet een lot van de natuur, maar een boosaardige opzet van 'iemand'.

Nu suggereert de schrijver dat er twijfels waren, maar dat die zijn weggenomen. 

De suggestie dat het virus man-made is wordt nu ineens weggemoffeld. Heeft de natuur iets 'opgevoerd'? Wie zat er achter dat 'opvoeren' ?  De vrienden van Fauci doen al decennia niks anders dan virussen 'bewapenen':  dodelijker maken. En als het lukt zijn ze laaiend enthousiast in de New York Times.     

Zou kunnen.  Onderzoek het maar eens, beste Keulemans. 

Maar Keulemans onderzoekt het niet.  Het blijft bij suggereren. 

Dan zal ik het maar zeggen:  In vergelijk met China stelt onze strijd tegen het virus helemaal niks voor. We deden alle fout wat we fout konden doen:  lieten grenzen open,  lieten massabijeenkomsten door gaan.  verkochten onze mondkapjes en bewerden dan maar ( 8 maanden lang)  dat ze geen nut hadden. Track en trace:  toen we wilden beginnen was het virus zo verbreid dat het geen doen meer was.  Onze lockdowns duurden veel langer dan in China, maar waren minder efffectief. ( Ja wij stoere Nederlanders laten ons onze Grondrechten echt niet afnemen ! ") 

China zocht en vond vele remedies:  HCQ onder anderen.  Bij ons is àlles dat een beetje helpt verboden en het wordt zelfs totaal uit de media gehouden ( hoewel  men nu over Vitamine D begint te schrijven, alsof  het geen decennia oude kennis is! )    

Gelukkig zijn beide varianten even dodelijk, dus veel maakt het al niet uit. 

En wat onthoudt de 'koppen-scanner', de doorsnee lezer ?  

Die denkt: " Zie je wel, die Chinezen hebben ons lelijk te pakken. Moordenaars zijn het! "

Nee,  de moordenaar is mijnheer Keulemans, die met zijn onzin de pandemie loor laar woekeren. 

15 comments:

  1. [Elke journalist die lid is van de NVJ]

    Misschien die NVJ eens aanschrijven met de vraag, hoe zij hun leden van het belang van die code op het hart drukken? De kranten zelf aanschrijven heeft tot nu toe niet veel uitgehaald. Die blijven lekker in hun eigen bubbel zitten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In dat interviewtje deze week met een regionale krant, had ik vooraf de journalist over de Code willen 'checken', maar onze relatie is niet slecht, en dit jaar heb ik wel 5 boze brieven aan journalisten geschreven, waarbij ik hem steeds cc-de.
      Hij weet dus hoe ik over de journalistiek denk.

      Ik vond dit niet het moment en de man om deze check te doen.

      Bovendien: het interview ging van mij uit. Ik had het aangeboden. Ik werd niet gevraagd. Ik kan dus niet beginnen met 'eisen' te stellen.

      Delete
  2. In de Amerikaanse Regionale TV beginnen er nu geruchten over Vitamine D en Zinc door te dringen.... 28 oktober.
    https://www.youtube.com/watch?v=Bb9lPsDUdI4&t=37s

    "Maar er is nog niks gewezen !"
    ( Big Pharma kan nog even gerust zijn: er is nog niks bewezen... )

    Hoewel....
    nog niet bewezen ?
    En wat zien we hier dan....12 mei 2020:

    (scherp) https://youtu.be/oAp0iB5QCZQ?t=120

    ReplyDelete
  3. Tip:
    Een video kanaal met 'goed onderwijs'.
    Een aantal video's met 'medische termen' ( latijnse les, zeg maar)

    En ook een video over de gevaren van te veel vitamine D.
    Je zou maximaal 4000 Units mogen nemen.

    Maar er is een geval bekend van een patient die bij vergissing 100.000 units per dag kreeg. Na 6 maaanden begonm hij ziek te worden, en toen werd de fout ontdekt.
    Daarna was hij weer snel beter. Niks aan de hand: 6 maanden 100.000 units.

    Artsen als Gundry nemen, als ze zich grieperig voelen, direct 50.000 units. En over een dag of drie nog eens. Dan is die grieperigheid meteen voorbij. ( Als ik me die Gundry goed herinner)


    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.youtube.com/channel/UCFPvnkCZbHfBvV8ApBBE0vA/videos

      Delete
    2. En dit is de video van J.J. Medicine over te veel vita D: https://youtu.be/YQ9zm7wK2fE

      Delete
  4. Glenn Greenwald richtte The Intercept op, om vrij te kunnen schrijven. Maar is daar weg gegaan: The Intercept is óók overgenomen.

    Hier een mooie samenvatting van Greenwald over de Kongsi die ontstaan is:

    Media, Neocons, Democraten, CIA, Wall Street.

    Allemaal tègen Trump en tègen het volk.

    Scherp: 1 minuut, heel informatief:
    https://youtu.be/l8pkCZBjgrk?t=243

    ReplyDelete
  5. Meta onderzoek over HCQ: https://hcqmeta.com/

    Als je het vroeg in de ziekte toe dient: 100% positief resultaat.

    ( Wat niet wil zeggen dat er geen doden vallen. Het wil zeggen: àlle studies tonen prsitieve gevolgen als je HCQ neemt in heel vroeg stadium, ewn geen enkele studie toont negatieve gevolgen. )

    ReplyDelete
  6. En dit is Rob Elens, die blijkbaar al even enthousiast is over Chris Martensen als wij:

    https://zelfzorgcovid19.nl/vitamine-d-vermindert-sterftekans-bij-covid-19-met-89-rivm-heeft-geen-standpunt/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het gaat goed met NL. Overal is de vit.D uitverkocht. Het wordt flink gehamsterd. Ik ben in 3 zaken van Kruidvat geweest en 1 Duitse winkel. Nl wordt verstandig, iedereen gezond verstand?

      Delete
    2. Topevallig deed de consumentenbond ewen prijsvergelijking over Vit D pilletjes.

      Met het Kruidvat ben je voor 2 cent per dag al klaar. Veel andere merken kosten tot an 40 cent per dag .

      Er zal van die dure merken nog wel wat in voorraad zijn, neem ik aan.

      NB Dr Been neemt nu elke dag 20.000 units !

      Ik denk dat ik ook maar eens omhoog ga.

      Neem nu al weken 6000 units. Denk er over naar 10.000 te gaan.
      De invloed is geweldig: zie blog 1086

      Delete
  7. Grappig:

    Karel noemt zijn blad: 'Gezond Verstand.'

    ( Dan moet ik altijd denken aan die filosoof die zei: "Gelukkig hebben we allemaal genoeg Gezond Verstand, want ik heb nog nooit iemand horen klagen dat hij daar zelf te weinig van had.")

    En tegelijk heeft Chris Martenson zijn rubriek over Corona een nieuwe titel gegeven:
    "The Uncommon Sense show."

    Ik begrijp ze allebei wel, natuurlijk.


    Karel krijgt er van langs, nu weer in Het Parool:

    https://www.parool.nl/nederland/verstoten-door-de-uva-en-zelfverklaard-complotdenker-wie-is-karel-van-wolferen~b21539cc/

    ReplyDelete
  8. https://www.bndestem.nl/binnenland/noodkreet-zorg-nederlanders-kom-ons-alsjeblieft-weer-helpen~a263a609/

    Enkele citaten uit de zorg:
    Zorgorganisaties smeken om steun uit de samenleving. Iedereen die komende weken zijn handen vrij heeft - zorgachtergrond of niet - wordt opgeroepen zich te melden bij Extra handen voor de zorg. ,,De situatie is niet veel langer houdbaar", stelt ouderenzorgorganisatie ActiZ.

    De oproep geldt ook voor burgers zonder zorgachtergrond. ,,In een spoedcursus van een week, de Nationale Zorgklas, kunnen we mensen snel klaarstomen om te helpen bij de verzorging’’, zegt woordvoerder Eric Bosman van ActiZ. ,,Daarnaast roepen we iedereen op om te kijken of je iets voor kwetsbare ouderen of chronisch zieken in je eigen omgeving kunt doen.’’

    Behalve genoeg handen, missen zorginstellingen ook morele steun uit de samenleving. ,,Het collectieve gevoel van saamhorigheid heeft plaatsgemaakt voor discussie en polarisatie’’, zegt bestuursvoorzitter Hans Huizer van de Rotterdamse ouderenzorgorganisatie Laurens. ,,Tijdens de eerste golf waren de vazen niet aan te slepen. Onze verpleeghuizen werden overladen met fruitmanden, taarten en optredens. Nu is het stil. Terwijl onze medewerkers alle steun nodig hebben. Moegestreden staan zij elke dag weer aan het front om deze crisis voor ons allemaal te bestrijden. Juist nu is alle steun welkom.’’

    Op een enkele locatie moeten we zelfs beveiligers voor de deur zetten om ons personeel te beschermen. Bezoekers die weigeren een mondkapje op te doen, vinden ze maar onzin. Familieleden gaan met onze medewerkers in discussie over bezoekbeperkingen. Ook in de politiek zie je die polarisatie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zelf kom ik ook mensen tegen die 'het helemaal gehad hebben' met de Corona maatregelen.
      Ze zijn jong en willen vrij zijn.

      Zelf heb ik 10 % kans te overlijden als ik Corona krijg. Ik ben dus voorzichtig.
      Die kennis heeft 0,5% kans te overlijden als hij het krijgt. Dus stel ik hem voor: "Waarom infectreer je jezelf niet, met een lichte dosis. De kans dat je dan overlijdt is o,1%".
      Maar dàn heeft ie even geen zin meer: 0,1% kans op overlijden ? Dat is te hoog! Die gok neemt ie niet!

      Maar hij vind wel dat ik met die 10 % kans niet zo moet zeuren.'Ken jij iemand die gestorven is? Nou dan ! Het is allemaal zwaar overdreven !"

      Ze zijn ook allemaal zeker van het feit dat ze àlles over Corona weten.
      (Over Krüger-Dunning geen kwaad woord hier.)

      Delete