Thursday, October 01, 2020

1092 De Russische connecties van 'De Andere Krant'.

UPDATE: Een stuk toegevoegd over een Putin-bashing boek waar de NRC alweer heel veel aandacht aan besteed.  Feiten?  Waar dan? 

                       ---------------------------------------


De NRC heeft weer een aanval van Rusland-haat-speech gekregen. 

Het is allemaal niet echt relevant natuurlijk -- wat de NRC schrijft en denkt --  maar laat ons zeggen dat ik het niet kan laten  om hier toch even wat over op te merken. 

1) Als het volk 'de Krant'  ( vroeger 'een meneer')  niet meer gelooft en zelf  een ' Andere Krant' gaat maken, weet je dat je als krant ongeloofwaardig bent geworden. Het is dus logisch dat de NRC die Andere Krant haat.  Kun je ze niet kwalijk nemen.

2) Een Rus, Malkievitsj,   die aanbood om te spreken op een MH17  bijeenkomst.... wat is daar   schandalig   aan?  

Dat de man de VS is uitgewezen omdat hij eenzijdig info verspreidde?  So what? 

In de VS mag iedereen toch zeggen wat hij wil?  En in Nederland ook, toch?   

Nee? 

O, dat is vreemd.  Op de Russische TV mogen pro -Amerika activisten voluit  vertellen wat ze denken. Vraag het Joost Bosmans maar.  Hier mag het niet eens op een eigen congres...

Blijkbaar is de persvrijheid in Rusland beter gewaarborgd dan bij ons. 

3 )  NRC's Wilmer Heck: "De Ander Krant beweert dat de mortaliteit 0,02% is.  Maar dat is veel hoger. Rond de 1 %.  Volgens De Jonge is het 0,3 tot 1%.  "

Wikipedia: Mortaliteit is de sterfte in een bepaalde periode, aangegeven in relatie tot het aantal individuen in de populatie waarover het gaat.

Er zijn in Nederland tot nu toe pakweg 6000 mensen aan Corona overleden.

De populatie is 17 miljoen mensen ,  dus een mortaliteit van 0,035 %.

De Andere Krant zit te laag, maar zal wellicht van mening zijn dat de helft van die 6000 doden mensen zijn die wel overleden mèt Corona, maar niet dóór Corona.  Ze hadden een àndere ziekte naast hun Corona. 

Het getal van De Jonge en van de NRC  is niet de mortaliteit, maar de Case Fatality Ratet. Dan is 'de populatie' het aantal corona-zieken  en zegt men dat daarvan bijna 1% overlijdt.  CFR = 1.

Mijn conclusie: "De Andere Krant heeft gelijk. Het bedrog zit bij de NRC.  Maar geeft niks:  die luisteraars zal het niet opvallen, uninformed als ze zijn.

4) Wilmer Heck en Thomas Rueb ( twee joodse jongens?) citeren 'Doutzen Kroes : "Willen 'ze' wel dat wij beter worden? "

Doutzen heeft 6 miljoen volgers, en dus best invloed.  Doutzen sympathiseert met De Andere Krant.   

Wat Heck en Rueb NIET bespreken is of de uitspraak van Kroes juist kan zijn, en  waarom ze dit denkt. 

Als U àlle  video's en colleges op youtube bekijkt van Dr Been,  dr Campbell , dr Seheult, dr Martenson en nog tientallen andere artsen, dan weet U dat Doutzen gelijk heeft:  Heel veel mensen hebben vitamine D tekort ( in de VS 42% van de bevolking) en mensen met zo'n tekort worden véél  erger door Corona getroffen dan mensen met voldoende D. ( 50% versus 2 % ) .  Verbod op HCQ:  de landen waar dat geldt  hebben vier maal meer sterfte !  "Ze"  willen niet dat we beter worden, Doutzen,  dat is wel; duidelijk.  NB:  Fauci zelf neemt elke dag 6000 IU's met vitamine D,  een flinke overdosis....  Maar nog nooit heeft hij anderen aangeraden om dat ook te doen. 

4)  Vanaf minuut 34 gaan Rueb  en Heck suggereren dat  de Andere Krant al doende door Rusland is ingepalmd, om hier verwarring te stichten. 

Volgens Ben de Jong zou alles een Russische Beïnvloedingsoperatie zijn.  Ze zouden Westerse landen intern willen destabiliseren. 

Mijn commentaar hierop:  Ja, deze mensen zijn ziek en misselijk van Het Westen, van Amerika. Van de vernioetiging van Rusland onder Yeltsin door Jeffrey Sachs en zijn joodse Oligarchen.  Ze kotsen van de destructie van Irak en Libië en Syrië en Oekraïne.  En ze zien dat alleen Rusland die destructie  stopt. Alleen Putin heeft de moed gehad om 'Njet' te zeggen tegen de Amerikaans-Israelische vernietigers.  Dààr komt hun sympathie voor Rusland vandaan.   

Ze weten vrijwel zeker dat Rusland niet de schuld heeft van de MH17 tragedie. En uiteraard vinden vele Russen dat zelf ook.  Niet zo vreemd dus dat deze mensen samenwerken. 

Het is beter om samen te werken met Rusland ( altijd oorlogen gestopt en voorkomen, nooit begonnen !)  dan met de initiators van oorlogen.  

Heck en Rueb moeten voor hun mensenhaat  ter verantwoording worden geroepen. Niet de Andere Krant.   

===============================

De NRC is een anti-Rusland Propaganda machine. 

En Michel Krielaars is daar een belangrijke schakel in.

Ooit bezocht ik een bijeenkomst dat hij en de NRC organiserden in Den  Haag, in de bibliotheek.  Er waren enkele beroeps-Rusland critici.  Ik meen dat Masha Gessen er ook bij was. 

Na afloop vroeg ik Krielaars: "Waarom nodigen jullie oud NRC  redacteur Van Wolferen niet uit? "     Krielaars: "Van Wolferen ziet het niet goed. "

Enfin.  

De NRC bespreekt èlk boek dat deze Putin -critici verzinnen  heel uitgebreid. 

Zo ook deze week.  Alweer een boek over de corruptie van Putin en zijn vrienden.  Het zoveelste. 

Maar de 'getuigen' zijn anoniem, of het zijn lieden die het met Putin aan de stok hebben gekregen.  

Nu heb ik het boek niet gelezen, maar ik durf wel te voorspellen dat hier NIETS  in staat dat men niet gewoon uit de duim kan zuigen. 

Wil ik beweren dat er geen corruptie is in Rusland?  

Nee, er is waarschijnlijk heel veel corruptie in Rusland. 

Waar het mij om gaat is het volgende:  

Onder Amerikaanse corruptie stierven de Russen als ratten in de straten:  werkeloosheid, alcoholisme, armoede , uit huis gejaagd door maffia etc etc. 

Onder Putin's corruptie heeft iedereen weer een baan, is hij veilig, is er een minimum aan rechtvaardigheid en komen de grondstoffen voor een groot deel ten goede aan het volk. Niet aan Amerikaanse investeerders. 

En wat wij vergeten is dat we een veel te positief beeld over onszelf hebben waar het corruptie betreft.  Ook in Nederland zijn grote vormen van corruptie. 

Bovendien vergeten we dat corruptie tot voor enkele eeuwen normaal was:  het bevoordelen van eigen stam, eigen familie: het was de norm.  Je moest je schamen als je dat niet deed.  

Het is eigenlijk een alternatief systeem, met àndere voordelen dan die welke non-corruptie heeft.  Ik ben blij dat ik in een weinig-corrupt land leef, maar in heel veel landen  is dat niet zo , en ook daar is voor velen een goed leven mogelijk. 

Over Putin: De Yeltsin-Oligarchen  stalen de grondstoffen van het Russische volk en gaven ze aan Wall Street.   Putin stak er een stokje voor en liet die grote bedrijven leiden door mensen die hij al 20 jaar goed kende. Hij wist wat hij aan hen had.   Je kunt dan roepen:  Putin geeft het land aan zijn vrienden.  Ik roep:  Hij ontneemt het land van Wall Street en geeft het terug aan de Russen. Als bestuurders neemt hij mensen die hij kent en waar hij invloed op heeft.   Zal ook dar af een toe een miljardje worden gestolen?  Ongetwijfeld.  Maar hoe moet Putin het dan aanpakken?  Welk advies heeft U voor hem?  

6 comments:

  1. Misinfo over Covid ontmaskerd: gooi alle supplementen en niet WHO aangeraden meds maar in de kliko!!!

    https://int.nyt.com/data/documenttools/evanega-et-al-coronavirus-misinformation-submitted-07-23-20-1/080839ac0c22bca8/full.pdf

    [Disclaimer: deze studie van Cornell university is bekostigd door de Bill en Melinda Gates Foundation.]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dit is propaganda, Rootman.

      Hier wordt niet geargumenteerd. Hier worden de opponenten uitgescholden, zonder onderbouwing.

      Omdat ze woorden als 'conspiracy' voorzien hebben van zeer negatieve connotaties, werkt het als een wapen. Een wapen gebruiken is niet debatteren.
      Het is dus machts-gebruik: het recht van de zwaarst bewapende.

      Delete
  2. Voor MH-17 was ongeveer 20 % van de bevolking gematigd of behoorlijk positief over Rusland en het beleid van Putin.

    Ik hoorde daar ook bij. In die tijd was er nog behoorlijk wat meningsvrijheid, en waren er nog fora en commentaar mogelijkheden.

    Als je dan je redelijk onderbouwde 20 % minderheidsmening gaf kwamen er tegenreacties zoals: 'Hoe is het weer in St Petersburg', en de daarop volgende jaren geband worden of sluiting van commentaarmogelijkheden, terwijl de media steeds slordiger regeringswoordvoerders napraten, en reeds lang debunked talking points herkauwen.

    Dat heeft een zware vertrouwensbreuk teweeggebracht. De andere krant verwoordt de resulterende behoefte aan tegeninformatie. Die wordt mede geleverd door goed geinformeerde personen zoals genoemde Malkevich, ook al heeft deze een zekere pro- Kremlin bias. Inderdaad: WIJ zoeken zulke geluiden op (naast dat we ook de MSM kant blijven volgen), en dat beetje bias is in dit geval wat tegengif tegen de emmers vol 'officiele' bias die we dagelijks te slikken krijgen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Martenson spreekt over een boek: the fourth thurning.
      Dat is de situatie dat het volk de 'instituties' niet meer vertrouwt: de politici, de artsen, de journalisten.

      Na dat vierde stadium stort de zaak in.
      De schrijver heeft dit proces al 20 jaar geleden beschreven. Knap toch !
      https://www.youtube.com/watch?v=0NhJrca9Qts&t=29s

      https://www.youtube.com/watch?v=v_yPwilCy1Q

      Delete
  3. Ivermectin komt steeds meer naar boven als de grote winnaar! Toont Chris opnieuw aan in zijn presentatie.

    (Had je mijn commentaar over willen meedoen met je Stromectol bestelling gelezen in je post over doseringen?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het is weer een briljante video van Martenson !

      NB: Ik had je gisteren al geantwoord: you are in !
      Mazzelaar !

      Delete