Sunday, December 28, 2014

433. De toestand in de wereld. (1)


 Ik ben van plan op onregelmatige tijden mijn verwachtingen voor de ( nabije) toekomst op dit blog te plaatsen. Steeds onder dezelfde titel. Alleen het volgnummer  zal veranderen.(*)

Samenvatting: 
De Neocons bepalen in Amerika de buitenlandse politiek. De Neocons zijn een joodse organisatie met ook niet-joodse leden zoals Rumsfeld, Cheney en Bush.
In 2000 besloten de Neocons dat de VS nog 100 jaar baas van de wereld moest zijn, en dat elke potentiele troonpretendent in de knop zou moeten worden vernietigd.
Na een False Flag ( 911) is een enorm 'apparaat' opgebouwd dat bedoeld is om de wereld goedschiks èn kwaadschiks te controleren. Maar zolang de mensen nog in de goede bedoelingen geloven, zal men 'goedschiks' te werk gaan.
Het vernietigen van Afghanistan, Irak,  Libië, Syrië waren nog maar het begin, en waren vooral bedoeld om Israel te bevrijden van buurlanden die de in fases uitgevoerde 'kleine genocide' op hun Palestijnse broeders misschien niet langer kunnen accepteren.  
De echte troonpretendenten voor de hegemon zijn vooral China en Rusland, waarbij Rusland de zwakste is en Putin al 14 jaar een doorn in het Amerikaanse oog is.  Om Putin in de val te lokken gebruikt men de Ukraine. Voor Putin is dat een Catch 22 situatie.  Geeft hij toe, dan zal de NATO de Ukraine overnemen en is Rusland strategisch enorm verzwakt.  Biedt hij weerstand, dan kan men dat gebruiken om Rusland te destabiliseren,  en daarna tot vazal te maken.
China ziet wat er gebeurt en begrijpt: Als we Rusland net helpen, moeten we straks alleen tegen de VS, of we moeten akkoord gaan met de status van vazal.
Amerika importeert zeer veel goederen uit China en leeft van geld drukken, oliedollars en wapenindustrie. De staatsschuld is erg hoog, de kosten van Defensie en Oorlogen zijn erg hoog.
Maar wat erger is: de wereldbevolking begint te doorzien dat de VS haar al jaren heeft beroofd en gekoeioneerd. Bespioneerd en gechanteerd. Amerika voelt aan dat haar leugens steeds duidelijker worden. Amerika is oud, gedegenereerd, hypocriet. China is jong en haar bevolking wil hard werken om vooruit te komen. Rusland heeft energie in overvloed.

Ik denk dat als Amerika Rusland niet kapot zal maken in 2015, dat ze dan te laat is. Samen met China zal Rusland een tweede machtsblok in de wereld gaan vormen.
Amerika is een land in nood en kan dus irrationeel gedrag gaan vertonen. Ik schat de kans dat Amerika een kernwapen zal gebruiken tegen Rusland op zeker 20%. Het is de enige kans die ze hebben om de baas te blijven in de wereld.
Als Putin dan zo onverstandig is om ook een atoombom te gooien, dan kan het uitlopen op een zeer triest einde.

Tot zover de samenvatting.

-----------------

China heeft bij monde van minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi, op 22 december verklaard: " Rusland heeft het economisch moeilijk, maar ze zal in staat zijn het te redden.  We zullen Rusland helpen als dat nodig is."  ( bron)

Uit andere bronnen weten we dat de samenwerking tussen China en Rusland al veel langer behoorlijk verregaand is. Niet alleen de grote olie en gascontracten van dit jaar, maar ook contracten over wapenleveranties, GPS kennis, gezamenlijke legeroefeningen, etc., etc. ( Zie Larchmonter )

Binnen 1 jaar tijd is Rusland 'uit Europa' verdreven, door manipulaties van de VS.
De VS maakte daarbij gebruik van de Oekraïne als 'tool' om Rusland te beschadigen.
De aanval is in 2004 al begonnen, maar nadat Putin de destructie van Syrië voorkwam, is de strijd veel harder geworden.

Maar de andere landen zien wat er gebeurt. China begrijpt: als Rusland valt, zijn wij aan de beurt.
Amerika houdt pas op als de hele wereld naar haar pijpen danst.

Maar China en Rusland beseffen ook:  Wij samen hebben alles wat nodig is: een intelligente bevolking, een grote en werklustige bevolking, een gigantisch aaneengesloten gebied met alle delfstoffen en energie die nodig is.  Een enorme kernmacht ( Rusland).  Waarom zouden we over ons laten lopen. Waarom zouden we onze regeringen kapot laten maken. Waarom moeten we de financiële terroristen uit New York en Londen blijven voeden?  We hebben al een goede organisaties: de BRICs landen met hun bank, en de Shanghai Samenwerkings Organisatie, ( SCO)  waarin China en Rusland al economisch, politiek en militair samen werken.  Er zijn contacten over mogelijke toetreding met Iran, India, Turkije en Pakistan.  Dan heb je de halve wereldbevolking te pakken: 3000 miljoen mensen.

Daar tegenover staat Amerika met haar vazallen Europa, Canada en Australie. Een gebied met ca 700 miljoen mensen met gigantische schulden, een hoge levensstandaard en een barbaars verleden van moord en doodslag.  De hele wereld ( behalve zijzelf, want hun inwoners gelovende mooie verhalen over 'humanitair' en 'tegen de terreur' en 'tegen de dictator')  kotst hen uit.

Amerika is al 100 jaar de baas in de wereld, en heeft zich tot doel gesteld om dat nog eens 100 jaar te blijven. ( Zie: PNAC report)
Daarvoor heeft ze zich enorm bewapend. Zodanig dat ze twee oorlogen op twee verschillende fronten tegelijk kan winnen. ( Dat was het streven in het PNAC rapport in 2000)

Door een False Flag (911)  te plegen heeft men kans gezien om het staatsapparaat  heel sterk te maken: sterk leger, sterke inlichtingen organisaties, alles wat nodig is om politici en burgers onder de knoet te houden, openlijk of onopvallend.  
De Westerse pers blijkt volledig onder controle te blijven van de Masters of Discourse.

Wat men echter in 2001 niet kon vermoeden is de enorme vlucht van de social media.
Vrijwel iedereen die nu niks meer gelooft van 911, geloofde de eerste jaren nog 'automatisch' de officiele versie. Maar als je eenmaal op youtube gebouw WTC7 zag inzakken met de snelheid van vrije val, dan weet je dat de officiele versie een leugen moet zijn.
Op het internet vind je bronnen die je vroeger nooit had kunnen vinden.
Op youtube zie je de enorme hoeveelheid 'circumstantial evidence' die aantoont dat de officiele versie kletskoek is. Je ziet hoe gerenommeerde 'Gezond Verstand Pundits' als Matt Taibbi volledig voor gek worden gezet door 'conspiracy gekkies' als  David Ray Griffin. (Polemiek).

Bij de 'ingezonden reacties' zijn de mensen die Putin verdedigen al vaak talrijker dan de mensen die de officiele versie aanhangen.

Putin.
Putin leek een brave technocraat die in de lijn van Yeltsin zou doorgaan. Kat in 't bakkie voor de VS. Maar hij bleek een wolf in schaapskleren. Hij gooide eerst de pro-Amerika oligarchen het land uit, en maakte de anderen duidelijk dat hij de baas was, en biet zij. En dat ze zich niet met de politiek moesten bemoeien. Er groeide een symbiose tussen Europa ( energie behoefte) en Rusland (afzetmarkt). Putin zag hoe Afghanistan en Irak werden vernietigd op basis van verzinsels. In de kwestie Libië zag hij hoe Het Westen haar mandaat 'tot protectie' gebruikte om Regime Change  te plegen, of liever: om Chaos te creëren. Toen de VS met Syrië hetzelfde van plan was zette Putin de voet dwars. Hij begreep: èlk land dat de VS niet als zijn Baas erkent komt aan de beurt. Wij dus ook.

Dergelijke opstandigheid moest hard en snel worden afgestraft, vóór het school zou gaan maken.
Dat is wat we nu zien gebeuren in de Ukraine. Dat land wordt gebruikt om Rusland te verzwakken door verdeeldheid te zaaien.  De vrienden en steunpilaren van Putin waren de eerste sancties-slachtoffers.  Dan werd de hele economie getroffen door sancties, lage olieprijs en devaluatie van de roebel.  'New York' schrijft dat Putin het nog slechts 2 jaar kan volhouden, dan zijn de Russen de ellende beu.

Maar...... nu heeft China officieel verklaard dat ze Putin zal gaan hepen. Met leningen. Met know how.  Rusland en China blijken op militair vlak al heel veel samen te doen, en ze doen ook oefeningen samen.  Zeer belangrijk omdat de taal natuurlijk een groot probleem is in dit geval.

Ik denk dat een symbiose tussen Rusland en China er voor zal zorgen dat Rusland sterker en rijker zal worden.  Mocht het zover komen dat Europa geen Russisch gas meer zou krijgen, dan wordt het voor Europa wel erg moeilijk om mee te komen op de wereldmarkt.

Tot zover voorlopig deze blog.

 

wrfgv
we


(*) Zo kun je zien wat je 'destijds' echt dacht.  Ons geheugen is geneigd coulant te zijn. Ik prefereer de harde waarheid.
Vanaf 1956 tot 1999 was er éénmaal per week een 'pundit', mr GBJ Hilterman, die elke zondag een half uur lang uitlegde wat er in de wereld aan de hand was.
De titel van het programmna: "De Toestand in de wereld met mr. GBJ Hilterman."No comments:

Post a Comment