Saturday, December 20, 2014

430 PCR: De rest van de Wereld laat Amerika barsten...


De oude baas Paul Craig Roberts heeft de meest fantasie van alle pundits die ik ken.
Maar ooit was hij Staatssecretaris van Financien, onder Ronald Reagan, dus een leek kun je hem niet noemen.

Hij gaf een kort interview waarin hij ongeveer het volgende zei:

De Rest van de Wereld heeft goed in de gaten dat Amerika de Rest uit zuigt, met behulp van haar financiele institutus als Wall Street, IMF, de Wereldbank, Swift  en Dollar etc.
In een poging om Rusland kapot te krijgen maakt Amerika dat nog eens extra duidelijk.
Maar we zien dat de Rest nu steeds meer haar eigen gang gaat: men gaat in de eigen munt handelen, en heeft een eigen BRICS bank gesticht.
China, India, Rusland ( 2500 miljoen mensen) en nog heel veel kleinere landen laten in feite Amerika en haar vazalstaten  ( 800 miljoen mensen)  achter zich en gaan hun eigen weg.
China, India, Turkije, Rusland doen volop zaken samen, steeds vaker zonder gebruik te maken van de dollar.
Ze, de Nieuwe Wereld landen,  laten de westerse Wereld geïsoleerd achter, niet meer opgenomen in het Grote Wereldgebeuren.

Die domme analisten in Amerika denken dat ze Rusland klem hebben, maar  Rusland zou allerlei onverwachte trucs uit kunnen halen. Dingen die je niet verwacht omdat ze normaal nooit gebeuren. Zwarte  Zwanen, zeg maar.

 Een voorbeeld van zo'n zwarte zwaan:
-- Rusland kan zeggen dat ze, wegens de aanval op de roebel, hun rente-betaling aan de westerse banken een jaar uit zullen stellen ( tot de roebel weer op orde is). De Westerse banken hebben nog zo weinig eigen kapitaal dat ze daaraan failliet zouden kunnen gaan.
-- Rusland kan alle 'naked shorts' van goud opkopen, en dan eisen dat het in baar goud wordt uitbetaald.  Dat zou een enorme hoop wanorde gven.
-- Ze kunnen de Roebel extreem laten dalen in waarden, en dan met hun dollars alle roebels opkopen. Daarna kunnen de Russen zelf de prijs bepalen van de Roebel.


Deze zaken zullen niet gebeuren, maar als de VS door blijft gaan met Rusland te koeioneren, dan kan er toch wel iets van komen.
Het Westen is in feite een kaartenhuis.  Er is zo ontzettend veel manipulatie gaande.
Er is niet veel nodig om het te laten omvallen.
Het is bijna niet te begrijpen hoe de Amerikaanse elite zo dom kan zijn om de rest van de wereld zo uit te zuigen.  

-- De grootste Zwarte Zwaan is als de Russen echt boos worden. Ze weigeren dan om nog één druppel gas aan een Nato lid te verkopen. Dan zal Nato ophouden te bestaan.

Dus: Putin heeft alle kaarten in handen. Maar Putin misbruikt dat niet. Hij gaat gewoon  verder met zijn draai naar het Oosten.

Ik denk dat Het Westerse kaartenhuis in mekaar zal storten in 2015.
De macht zal verschuiven naar Rusland en India en China. Deels ook Zuid Amerika en Zuid Afrika.

Als Het Westen het fysieke goud niet meer voldoende  kan leveren, dan zal het goud 'los breken'. Dan zal de goudprijs enorm stijgen.  De goudprijs wordt nu kunstmatig gedrukt.No comments:

Post a Comment