Wednesday, November 30, 2022

1351 Waarom het niks wordt met ons ....

 Het vorige blog is erg lang , en er zijn al 140 reacties.

Dus tijd voor een nieuw blog, al was het maar om gemakkelijker de reacties te kunnen aanklikken.  

Ik wil hier heel kort enkele menselijke eigenschappen benoemen die ons vreselijk veel schade doen.

1) Onze opinie ligt vast. 

Plato beschreef  het 2500 jaar geleden al:   De grot van Plato

Mogelijke oorzaken. 

1)  Een leven zonder zekerheden is moeilijker, en gevaarlijker.  Zeker een groep met 'gedeelde zekerheden'  is veel sterker dan een groep met veel tegenstrijdige opinies  (zekerheden).  

2) Onze opinie zien we als een deel van onszelf. Als iemand komt vertellen dat we fout zitten,  voelen we het als een aanval op onszelf.  


2) We volgen de leider.  Of de meerderheid. Liefst beiden tegelijk.

De mens bestaat 200.000 jaar en de eerste 190.000 jaar leefden we in grote familie-groepen of in stammen. Ze vochten af en toe om de gebieden waar het eten gemakkelijk te verzamelen was.  Wie niet terug vocht, is uitgestorven.  Wie slecht terug vocht, is ook uitgestorven.  Een groep die de slimste man of de slimste familie als leider neemt en zijn besluiten uitvoert, die heeft de meeste kans op overleven. Een groep waarvan de leden vooral bezig zijn met voedsel en minder met discussieren, en die geneigd is om de opinie van de leider kritiekloos over te nemen, zal daardoor extra uniform vechten en dus meer kans op overleven maken dan een groep waar 'de mening van het individu'  hoog in het vaandel staat.

Gevolg: Alle mensen die nu leven zijn geneigd  de Leider te volgen, en de opinie af te stemmen of wat de meeerderheid vindt ( of lijkt te vinden). 


3) We willen graag 'Good Guy' zijn.

Dus hoog scoren op de 'waarden' die in onze cultuur hoog in aanzien staan.  

In het Berlijn van 1939 wilden we graag eenechte Nazi zijn, en in het China van 1970 wilden we graag een echte communist zijn. 

Een Good Guy en een Good Girl hebben betere vooruitzichten: krijgen eerder een baan en eerder een partner. Dus meer levende nakomelingen, dus vindt op de eigenschap 'good guy' (conformist)  een positieve selectie plaats:  uiteindelijk wilelk lid van de populatie graag  'good guy' zijn.   

4) Jongeren neigen naar radicale standpunten en fanatiek gedrag. 

Mensen ouder dan 40 jaar laten hun mening beïnvloeden door de ervaringen die ze zelf op deden in hun leven.  

Jongeren tussen 15 jaar en 30 jaar laten zich vooral beïnvloeden door de opinie van hun eigen genereatie. Dat komt omdat ze een partner moeten vinden en een hoog aanzien in de eigen groep (leeftijds cohort) van 15 tot 30 jarigen is heel belangrijk is voor een maximaal resultaat. Er is behoefte aan 'iemand worden' en zich af zetten tegen de ouderen, dus een contraire beweging is aantrekkelijk.  En als je nòg iets radicaler kan zijn dan jouw leeftijdgenoot en concurrent, dan geeft dat nòg meer status: daardoor vindt vaak verdere radicalisering plaats: omdat men graag béter wil zijn dan de concurrent.  

Groepen van jonge mensen zijn daardoor erg bruikbaar om als proxy-leger te worden gebruikt.     

Of de radicale groep een degelijke opinie heeft of niet, speelt geen rol.  Hun positie ìn de groep is veel belangrijker.   Gebrek aan levensjaren maakt het aannemen van radicale ideeën ook gemakkelijker: de realiteit is complexer dan de mooie perfecte theorie.   

 5) Bloed, puin en babies maken altijd diepe indruk op ons. 

Omdat heel veel ervaringen niks met overleven te maken hebben, noteren we ze vaak niet. Het maakt ons niet uit of de zon schijnt of niet.  Maar beelden die relevant kunnen zijn voor wel of niet overleven,  die zien we niet over het hoofd. De  opponent die bloed en puin veroorzaakt of babies doodt, die zullen we nooit vergeten. Hij wordt als 'Boosaardig en Gevaarlijk '  in ons geheugen gezet. 


    ----------------------------------------------------------------


Deze vijf eigenschappen -- die elk volk bezit, en die voordeel gaven tijdens de evolutionaire tijd  --  worden vaak misbruikt om een volk te verzwakken of te vernietigen. 

Enkele voorbeelden: 

Amerika werd hegemon in 1991 en de Neocons wilden die gelegenheid gebruiken om veel oorlogen te voeren (zie het PNAC Report).   Maar een 'good guy' is niet oorlogszuchtig. 

En het volk wil 'good guy' zijn. (3)

Dus moeten we worden aangevallen: een False Flag.  

Liefst met bloed en puin en dode babies. (5) 

Die aanslag moet zo snel mogelijk in de schoenen van de opponent worden geschoven, want dan zal die voor altijd de schuldige zijn, ook al komen later de bewijzen boven tafel dat hij niet de schuldige was. (1)

Dan wil het volk wèl ten oorlog. 

-----

De Moslim Broederschap ( MB)  ergerde zich aan de modernisering van Egypte onder Nasser. Ze waren dusa opponenten van Nasser. De VS en Israel zagen hun kans en gingen de MB steunen met geld, wapens en trainingen. 

In de jaren 80 werd veel Amerikaans belastinggeld via het American-Turkish Council naar Centraal Aziatische steden en dorpen gestuurd, en 1/3 deel van dat geld werd gebruikt om madrassa's te financieren waar dorpsjongens vooral  leerden dat de Islam uit de 8e eeuw de ware Islam was, en moderne leiders als Nasser, Saddam, Ghadaffi  en Assad dus bestreden moesten worden. (3) (4)

Israel had zijn proxy leger ( Al Qaeda en later ISIS) en het was bereid om de eigen moderen landen te vernietigen in het  belang van Israel: Jonge mannen zijn strijdlustig (testosterong hoog) en willen good guy zijn, maar zijn van nature te radicaal.

----------

Ik zal mogelijk nog meer voorbeelden toevoegen.

 Waarom het niks wordt met ons .... 

Daarmee bedoel ik : ( dit vul ik later in) 



156 comments:

  1. OT. Een "beetje sneeuw".
    Momenteel vriest het 8 gr. in Kiev. Ik heb medelijden met het UA-volk, dat nu in de kou en het donker zit...

    ReplyDelete
  2. [Waarom het niks wordt met ons .... ]
    Niet om je blog dood te slaan, maar spaar je de moeite. We hebben voldoende info, hoe het zo is gekomen. Het wordt nu hoog tijd naar oplossingen te zoeken, op welke manier dan ook.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maar de menselijke natuur kun je niet veranderen.
      Dat is reden tot pessimisme.

      Maar als we weer baas over ons eigen land worden, met een 'Elite' die uit de 99 % voort komt en zich in zet voor het lot van de 99%. dan zou het kunnen.

      Maar hoe krijg je dat voor elkaar.?

      "Waarom het niks wordt" slaat op het feit dat onze genen de kortzichtigheid veroorzaken waardoor we hardnekking voor onze 'destructors' blijven kiezen en blijven strijden.
      ( We = de Nederlander. Niet JV of Wolf)

      Delete
    2. [Maar de menselijke natuur kun je niet veranderen.]
      Dan heb je niet goed geluisterd naar de laatste video van KHZ. Daarin zegt zij dat letterlijk.!

      [Maar als we weer baas over ons eigen land worden]
      Dat is dus de ham-vraag: Hoe worden we dat?

      Delete
    3. [Maar de menselijke natuur kun je niet veranderen.]
      Dan heb je niet goed geluisterd naar de laatste video van KHZ. Daarin zegt zij dat letterlijk.!

      Bedoel je: 1:28:30 "Probeer in een staat van mededogen en vriendelijkheid te komen. "

      Hoe ver ben je , Wolf ?

      Delete
    4. [Hoe ver ben je , Wolf ?]
      Kijk even bij November 30, 2022 at 10:51 PM. Voldoet die opmerking een beetje? 😎

      Delete
  3. De Nieuwe Wereld:
    Nordhold Schulte vertelt het anti China verhaal.

    Voor de goede orde: China heeft het Westen nooit aangevallen. Het Westen heeft wel China kapot gemaakt: opium gebracht, communisme gebracht en gesteund ! ( Lees Freda Utley: officieel steunde men Chiang Kai Chek, maar de facto heilp men Mao aan de macht. ( Idem in 1917 in Rusland. Zie:
    Enquete Commissie in 1920 in Washington: Overman Comittee. )

    ReplyDelete
    Replies
    1. De Amerikaanse Neocons schreven hun 'Mein Kampf' in 2000 en daar schrijven ze: "We willen de wereld nog 100 jaar onder de knoet houden. Ze leggen het ook uit hoe ze het willen doen. Bijvoorbeeld met bio-wapens die speciaal hard ingrijpen op hun tegenstanders ( China, Iran, Rusland.)
      Dit zijn blijkbaar de Good Guys, volgens Nordholt en Verbrugge. Nou, niet volgens mij. Helemaal terecht dat Xi zich voor bereidt op de aanval van de VS.
      Mensen, kijk aub naar pundits die er wel verstand van hebben, zoals The New Atlas.

      Delete
    2. derde reactie:

      29.20 "Putin heeft de situatie verkeerd ingeschat." Ja. Klopt. Hij heeft Europa overschat. Hij dacht: "Europa zal toch geen economische zelfmoord plegen voor die idiote Neocons." Maar ja, dat deden onze 'leiders' wèl. De 99 % zal de prijs betalen. Niet de lieden die de fouten maakten. En het Oekraiense volk is zijn thuis kwijt. 100.000 Oekraiense soldaten zijn al dood, volgens Von der Leyen. Allemaal ònze schuld: de eisen van Putin in december 2021 waren heel erg redelijk. Hij eiste dat we onze beloften na zouden komen ( Nato not east) , zodat hij veilig was en de moord op Donbassers zou ophouden ( Minsk 2) .
      Waarom vertelt De Nieuwe Wereld dàt niet elke week aan zijn kijkers ?
      Zoek de waarheid , en vertel de waarheid, beste Nieuwe Wereld.

      Delete

    3. Johan Vermeulen
      56 seconden geleden (bewerkt)
      1:03:00 "Wat doen die 180 andere landen? Vooe wie kiezen ze? " Die hebben hun buik vol van Het Westen: Al die kolonisten, al die oorlogen, al die Regime Changes in hun landen , al die diefstal van hun grondstoffen !
      Die 180 landen hopen dat Putin en Xi hen hun leven terug geeft ! `
      OK , de strijd is nog niet gestreden. De VS heeft 800 militaire bases over de wereld verspreid. Ze proberen elke leider om te kopen. Of te doden. Er is nu 300 miljoen $ gereserveerd voor het zwart maken van China , in de VS.

      Delete
    4. [Waarom vertelt De Nieuwe Wereld dàt niet elke week aan zijn kijkers ?]
      Waarom doe jij dat niet? KvW vroeg -alweer- in zijn laatste voordracht om mensen hun verhaal te vertellen. Jij hebt daar een ingang, je kent hem. Meld je aan voor een 2-gesprek en je kunt helemaal los gaan. Met jouw kennis en kunde had ik dat al lang gedaan.

      Delete
    5. Wat bedoel je hier mee?

      G.B. WolfDecember 1, 2022 at 9:38 PM
      comment 6:14 pm.
      comment 8:16 pm.
      comment 8:16 pm.
      ============

      Op elke link die je geeft begint de video: steeds op het punt dat hij vertelt over de oude man die werd afgevoerd.



      Delete

      Delete
    6. Het gaat niet om de video, maar om jouw comments. Die staat er dan onder als "gemarkeerde reactie". Dat 'ziet' YT en dan halen ze 'm niet weg.

      Delete
    7. Ik heb inmiddels al jouw reacties van een duimpje voorzien. Je kunt jezelf ook duimpjes geven.

      Delete
  4. NB: Ook Thierry staat negatief tegenover China. Ik vond het erg leuk om te horen dat Karel wèl positief over China denkt, en weet dat de cdemocratie daar wel degelijk werkt, maar op een heel andere manier.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [ Ik vond het erg leuk om te horen dat Karel wèl positief over China denkt]
      Die is ook goed geïnformeerd door zijn periode als correspondent bij de nrc in Japan. Daar krijg je ongetwijfeld wel nieuws mee over China.
      Vooralsnog sta ik ook positief t.o.v. China; het CBDC-geleuter van de msm werkt ook daar anders, als dat men hier wil gaan invoeren.

      Delete
  5. [Deze drie mannen ( drie anti-semieten? ) zijn bij Trump op bezoek geweest !!]
    Klopt. Ze hebben samen een diner gehad.

    ReplyDelete
  6. Verkiezingen van Brazilië gewonnen door Lula da Silva? Het rommelt in de B van de Brics. Weer een inschattingsfout van Poetin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goed ingelichte site trouwens, waar Dr. John Campbell ook wordt aangehaald en Kanye West ook weer een stunt uithaalt, dit keer met Alex Jones. Ik denk, dat de ehh NeoCons nu écht op ontploffen staan.

      Delete
    2. Uiteraard te zien in Infowars.com, die nog een appeltje heeft te schillen met diverse SLI-instituten.

      Delete
    3. Brazilië.
      Welke fout heeft Putin dan gemaakt?
      Ik weet niet eens voor wie Putin was: Lula of Bolsonaro.

      Ik meen dat onder Bolsonaro de B langzaam weg dreef van de BriCS.

      Delete
    4. Kanye West.
      Ik zag Richard Medhurst die er heel ontzet over was:
      Ye die roept dat Hitler veel goede dingen deed.

      Helaas is Ye niet overal goed van op de hoogte, en gaaf hij geen stevige onderbouwing voor zijn bewering. Die is er wel degelijk.
      = Bedenk alleen maar dat Hitler volgelingen had over de jhele wereld,. en dat er ook in de VS een staatsgreep werd voorbereid. ( gesmoord door Smedley Butler) .
      = Bedenk dat de honger die er in 1933 in Duitsaland was veranderde in r4eizen naar Mallorca, op vakantie . Er zijn kleurenfoto's van: 1939 !
      Ik meen dat veel sociale wetgeving daar is bedacht: AOW, ziektenverzekering etc.

      Maar er is maar één associatie die je bij Hitler mag hebben: gaskamers.
      Daar is maar één emotioneel bewijs voor: de beelden van de uitgemergelde lijken die met een shovel ineen graf werden geduwd. Maar ja: dat is Bergen Belsen april1945: geen van deze mensen stierf door gas, wel door honger en cholera entyphus.

      En daarom is het twijfelen aan de Holocaust strafbaar gesteld: omdat het Narrative bij onderzoek veel kleiner blijkt te zijn: Er zijn 1 miljoen joden vergast, hooguit. In die jaren hebben de joden in hun Gulags 60 miljoen Russen gedood...

      Delete
    5. Het nadeel is dat nu elk woord van Kanye als onzin wordt afgedaan, juist door de mensen die macht hebben en niks van de wereld weren.

      Het kan zijn dat er ook een voordeel is: dat mensen zich gaan verdiepen in Hitler .
      Maar dat gaan de machthebbers niet doen.

      Delete
    6. [Welke fout heeft Putin dan gemaakt?]
      Door direct na de 'uitslag' LdS te feliciteren met zijn overwinning. LdS is links en de eerste contracten in het kader van de BRICS zijn door Bolsonaro getekend.
      Ik wacht eigenlijk op een reactie van Pepe Escobar op Unz over de situatie.
      Ik schat in, dat de verkiezingen in Brazilië nog lang niet zijn afgelopen. B. heeft inmiddels het Leger achter zich staan....

      Delete
    7. Ye en Nick Fuentes zijn óók voor Poetin, om de ramp voor het SLI compleet te maken. Ook AJ stelt, dat het SLI satanisme omarmd.

      Delete
    8. En de eerste reacties op de 'schokkende' uitspraken van Ye, met een merkwaardige opmerking erbij over 'gevaar'. De rollen gaan worden omgedraaid, al is het nog lang niet zover. Maar wél goed is, dat er nu eindelijk een discussie gaat lopen.

      Delete
    9. En Ye is zo dom zichzelf van Twitter af te gooien, door de regeltjes te overtreden. Toonde een davidsster met een Swastika er over.

      Delete
    10. Dit is het plaatje, wat Ye z'n account kostte.

      Delete
  7. China.
    Ik heb de beelden voor me: Partijcongres, en de oude man naast Xi wordt weg geleid, maar stribbelt wat tegen.

    Laat ik er van uit gaan dat de man inderdaad tegendraads was. Dat hij en publique een soort anti-stem heeft uitgebracht. En dat zijn hele groep eerder die dag uit het Parlement is gezet.

    Het feit dat de man on camera wordt verwijderd is een keuze.
    Is die goed of fout?
    Ik wil de hypothese verdedigen dat het een goede keuze was:

    China groeit enorm snel. Dank zij het feit dat het geen democratie is. Besluiten worden snel genomen. De rechten van 1 man kunnen de belangen van 1 miljoen mensen niet jarenlang schaden. Als ze een weg willen over jouw huis, dan komt die weg er.

    Nu heeft het machtigste land ter wereld - de VS- de oorlog verklaard aan China.
    Dus: China moet slagvaardig zijn. Xi besloot dat hij zelf nog 10 jaar de baas zal zijn.
    Goed of fout? Kijk terug en zie: Xi was een goede leider.

    Dus is het voor China het beste dat oude mannen die de zaak willen frustreren, leren dat er voor hen geen plaats is. Ze worden op camera opzij gezet. Op hun nummer gezet.
    Goed voor die 1400 miljoen Chinezen, denk ik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb bovenstaande tekst ook op De N W gezet.
      En daarna nog deze tekst:

      Johan Vermeulen
      1 minuut geleden (bewerkt)
      Kijk op Youtube deze video : "Jimmy Dore This is how America ends "
      De eerste 3 minuten is voldoende. De Chinezen hebben maar geluk met hun leider.

      Delete
  8. Een bericht van 1,5 jaar geleden.
    Niemand die het er over heeft...
    Daarom wordt het niks met ons.

    https://www.businessinsider.com/billionaires-in-america-got-so-much-richer-during-pandemic-2021-3?op=1&r=US&IR=T

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Niemand die het er over heeft...]
      Daar is meer dan genoeg over gezegd en opgemerkt. Als je er op doorzaagd, dan ben je een drammer. Iedereen weet het inmiddels.

      Delete
    2. [ over gezegd en opgemerkt ]

      Niks gedaan dus.
      O, dan komt het goed.

      Delete
    3. [O, dan komt het goed.]
      Nee, maar eeuwig blijven herhalen lijkt mij zinloos.

      Delete
  9. Een nieuwe dreiging van de kant van de Oekraïne? Dezelfde behandeling geven als de 'vuile bom', dus veel bla bla en overal aan de bel trekken.
    Tevens een mooi argument om een nieuwe 'rode lijn' in te voeren en de ingedutte discussies over de laboratoria weer op te voeren.

    ReplyDelete
  10. G.B. WolfDecember 2, 2022 at 12:05 PM
    Het gaat niet om de video, maar om jouw comments. Die staat er dan onder als "gemarkeerde reactie". Dat 'ziet' YT en dan halen ze 'm niet weg.

    Begrijp ik je goed: is er een manier om mijn reacties te markeren, en kunnen ze daarana niet worden weggehaald?
    Hoe doe ik dat ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jezus, voor de 3e keer: Ga op de tijd achter jouw naam staan en klik rechts. Dan die link opslaan, of direct in een comment hierzo plakken.
      Ze kunnen ze nog steeds weghalen, maar YT 'ziet' dan, dat de link is gemarkeerd. Ze kunnen alles zien, wat jij op YT uitspookt, tot aan muisbewegingen toe. En als jij links kopieert, dan durven ze ws dat niet te verwijderen. Proberen maar, al geef ik geen garantie.

      Delete
    2. Even hierop doorgaan, voor Iedereen: Als je op een link klikt, kan YT (en vele andere sites) zien, waar de link is geplaatst. Indien gewenst, kan ik het bewijs (een plaatje) over de mail sturen.
      Dit is te voorkomen: rechtsklik op de link en kies: koppelingslocatie kopiëren. Open een nieuwe tab of pagina in je browser en ga met de cursor in de adresbalk staan, rechtsklik en kies "plakken" (gevolgd door een Enter) of kies "plakken en gaan". Dan kan niemand zien, waar die link staat. Zo kun je vele sporen vermijden.

      Delete
    3. Even precies vragen:
      [ Jezus, voor de 3e keer: Ga op de tijd achter jouw naam staan en klik rechts. ]

      >> Dat heb ik gedaan, en als ik later terug naar de video ga, zie ik dat comment inderdaad helemaal bovenaan staan met de opmerking: gemarkeerd.
      (Ik vind niet dat het gemarkeerd is, maar gecopieerd. , maar allez)

      [Dan die link opslaan, of direct in een comment hierzo plakken. ]
      Dit hoef ik niet te doen voor mìjn doel: dat YT de comment niet zo snel zal verwijderen. Ik màg de link wel bewaren of elders plaatsen., maar dat bevordert de plaatsings-lebngte van mijn comment niet extra .. ?


      [ En als jij links kopieert, dan durven ze ws dat niet te verwijderen. ]

      Dat is de verklaring waarom dit helpt. Zo begrijp ik.
      Ik ga het proberen.

      Delete
    4. [dat bevordert de plaatsings-lebngte van mijn comment niet extra]
      Nee, dat doet het niet. Volgens deze site worden lange reacties snel gebannen, dus een paar kernzinnen moeten volstaan. Desnoods je reactie opsplitsen of als antwoord op een andere reactie plaatsen. Die lappen tekst van jou smeken om een ban.

      Delete
  11. Oud nieuws, maar goed om te herhalen: "Fauci knew that masks were “ineffective”".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duitse verpleegster injecteert https://www.dailymail.co.uk/news/article-11490847/Anti-vaxxer-nurse-injected-8-600-patients-saline-instead-Covid-vaccine-walks-free.html8.600 personen met een zoutoplossing, ipv Pfizer-feksien. De meningen hierover zijn verschillend. De 'reporter' vergeet 1 cruciale vraag: Hoeveel van die 8.600 zijn overleden aan het virus, wat met het feksien had kunnen worden -kuch- voorkomen? Daarnaast kan men vragen, hoeveel doden zijn voorkomen door de actie?
      Toch is deze actie, hoe goed ook bedoelt, niet bevorderlijk voor het vertrouwen in de medische schetenwap.

      Delete
  12. Goed verhaal van Matthias Desmet :

    https://youtu.be/Db0KO2neEHQ

    Over het feit dat er meer is dan 'de rationele wereld'.
    Over het nut van onvoorbereid speechen.
    Over het feit dat we een totalitair regime niet met geweld kunnnen bestrijden ( als het onze eigen regering betreft)
    Quote van Hannah Arendt: "De totalitairen willen de hemel op aarde maken, maar die lijkt verdacht veel op de hel."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan moet je ook "Toekomst van de Mens" van Jan Storms erbij zetten. Samen met KHZ vormt het een drieluik.

      Delete
    2. Jan Storms wil ik ook gaan beluisteren. Maar zowwel KHZ als Desmet zijn een stuk spiritueler dan ik.
      En van Storms weet ik zeker dat hij voor mij een nogal zweverig iemand is. Ik heb hem al eens beluisterd.

      Delete
  13. Van de post van 2 dec 3 PM begreep ik niet veel:

    G.B. WolfDecember 2, 2022 at 3:05 PM

    [Even hierop doorgaan, voor Iedereen: Als je op een link klikt, kan YT (en vele andere sites) zien, waar de link is geplaatst. Indien gewenst, kan ik het bewijs (een plaatje) over de mail sturen. ]
    Wat bedoel je met geplaatst: mijn locatie ( de link-nemer, ik plaats ?) of de locatie van degene waar ik hem aan geef ? Bijv: op Blik geplakt.

    --
    [Dit is te voorkomen: rechtsklik op de link en kies: koppelingslocatie kopiëren. ]

    Als ik in de browser op de link klik met rechts krijg een een stuk of 10 mogelijklheden ( emoji's, verwijderen, kopieren etc) maar nergens staat: Koppelingslocatie kopieren.)
    Er staat wel Kopieren. Dat zal je wel bedoelen.

    [ Open een nieuwe tab of pagina in je browser en ga met de cursor in de adresbalk staan, rechtsklik en kies "plakken" (gevolgd door een Enter) of kies "plakken en gaan". ]

    Dat lukt goed.

    [ Dan kan niemand zien, waar die link staat. Zo kun je vele sporen vermijden. ]

    Dit begrijp ik niet. Ik kijk op YT naar een video. Dat weten ze.
    Wat voor nut heeeft het om de link te kopieren en in een nieuw tabblad te openen en daar verder te kijken ?

    Bovendien: Ik ben 71, moet ik me nu nog bang gaan maken over die dictatuur die ze over een aantal jaren op me los laten?

    Het belangrijkste wapen van Israel is onze eigen geïnternaliseerde angst.
    Ze geven ons de indruk dat ze àlles weten, en dat slaat ons lam. Perfect voor hen: Sun Tzu: winnen zonder te vechten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Wat voor nut heeeft het om de link te kopieren en in een nieuw tabblad te openen en daar verder te kijken ?]
      Het werkt niet binnen 1 site, maar tussen 2 of meer sites. Voorbeeldje: Ik maak een link aan op YT van jouw reactie en plaats die op Xevolutie. Als je vervolgens de link op X aanklikt, kan YT zien, dat er een link staat op X. (Vroeger had Firefox die functie onder Extra, maar die hebben ze weggehaald.)

      Ander voorbeeld: Jij leest een artikel op Unz. In dat artikel staat een link naar de Saker en jij klikt daarop. Dan kan de Saker zien, dat jij Unz aan het lezen was. Als je in het artikel van de Saker ook een link aanklikt, kan de volgende site zien, dat jij bij de Saker zat enz enz. Zo ben je dus te volgen, wat jouw interesses zijn.
      Als je dus mijn truc toepast, onderbreek je de ketting. En natuurlijk, wij als 71 jarigen hoeven niet zo bang te zijn voor die dictatuur. Maar jij bent niet de enige op deze site en iedereen die hier komt, KAN (maar hoeft niet) een sticker krijgen als AS-whatever. Daarnaast hebben bezoekers ook familie en kinderen enz, die kunnen daardoor dus ook besmet raken, zonder dat ze het zelf weten. En met mijn truc maak je dat volgen wat moeilijker, overigens geheel legaal. Gij snapt?

      Delete
    2. [Ze geven ons de indruk dat ze àlles weten]
      Probleempje: Dat dóen ze ook, zolang jij communiceert via Internet, telefoon enz. Daarom heb ik me ook altijd geïnteresseerd in de techniek erachter, dan heb je een idee, wat je eraan kan doen.

      Delete
    3. Geheel toevallig staat er ook een artikel in het kader van privacy op een ander blog.

      Delete
  14. Als je op de link hieronder klikt kom je een aantal aardige korte video's tegen, zoals:

    James Carlin, een 'jewishs girl' , arrestatie van opstandige engelsman, een vreselijke Jim Carrey, Nick Fuentes, MEP Mick Wallace, een 100 jarige veteraan die ziet dat ie voor niks gevochten heeft.

    https://www.youtube.com/shorts/qARxi-d8FhU

    ReplyDelete
  15. Elon Musk heeft aangetoond met het Twitter archief dat de Regering van de VS via een 'achterdeur' toegang had tot Twitter en mee kon bepalen wie er van Twitter werd afgegooid.

    In Amerika behoren de Media de regering te controleren. Maar de feitelijke situatie is omgekeerd, zoals Elon Musk ons nu toont.

    Hier begint het ongeveer: https://youtu.be/X7nWH8M6bhY?t=6298

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hier de Twitter Files van een Twitteraar. Onderaan een interessante verzameling, over Hunter Biden met z'n coke(of erger)verslaving. Het kost Herz wel steeds een paar auto's, als de familie B. er auto's huurt. Die vliegen de volgende dag in brand...

      Wat HB ook aanraakt, overal slingert coke rond en toch nooit aangepakt door de politie. Gek hè?

      Delete
  16. Member of European Parliament Mick Wallace says the European Union is in denial about its and its allies' criminal actions in the Middle East.

    ReplyDelete
  17. We hebben allemaal lijstjes over de misdaden van het SLI verzameld en hier een lijst over de 'interventies' van Frankrijk, die ook overal als beesten te keer gaan.

    ReplyDelete
  18. common man bij TheSaker geeft een informatieve link over de Russische visie over de toekomst van Europa. Dat wordt dokken.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Die Piotr Tolstoy heeft het prachtig gezegd!

      " Rusland vocht twee keer tegen Europa.
      De eerste keer eindigde in Parijs. De tweede keer in Berlijn. Nu in Kiev. "

      Delete
  19. (Engels) Transcript van het gesprek van V.V. Poetin met de "moeders" .

    ReplyDelete
  20. Alweer een geschiedenisles, over hoe het zo gekomen is, met verhelderende inzichten mbt het verraad van de Russische oligarchen t.o.v. Poetin in de Oekraïense situatie. Verplichte kost.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Met -uiteraard- weer negatieve reactie over Poetin, die een Rothschild-shill zou zijn.

      Delete
  21. Ab Gietelink heeft mooie speech over Jeffrey Sachs.

    Reaties:
    Kleine maar belangrijke correctie: Sachs adviseerde Polen bij hun omschakeling: IMF steun, Wereldbank steun, schulden verlichten etc. Amerika hielp.
    Zo adviserde hij meerder landen , met succes.
    Maar.... zijn adviezen voor Rusland werden nooit uitgevoerd door IMF en Wereldbank,. en de VS hielp alleen maar op onjuiste manier.
    Sachs: "Ik begreep er toen niks van ..... nu wel".

    NB: De Neocons waren al vanaf de val van de muur vastbesloten om Rusland geheel leeg te plunderen.

    Bewijzen: 1) Robert Gates citeer Dick Cheney inzijn autobiografie. 2) De Wolfowitz Doctrine. 3) Brzezinsky's boeek uit 1997. 4) Het PNAC Report uit 2000.

    ===========
    Johan Vermeulen
    1 minuut geleden
    Hier zijn enige video's van Sachs.

    Ik geef de tekst, omdat die minder snel wordt weggehaald:

    CIRSD Conference, "The Crisis in Ukraine", Prof. Jeffrey D. Sachs, Columbia University. ( 2014)

    ===

    Hier het interview in Athene. Sachs begint op minuut 15 en wordt enige minuten later de mond gesnoerd:

    A Decade of Democracy: China and Russia

    ===
    Hier het gesprek met de Grey Zone:

    Jeffrey Sachs: end Ukraine proxy war or face "armageddon" Greyzone,

    ====
    Hier haalt hij het hele Lab leak verhaal onderuit. Hij heeft Peter Daszak er uit gegooid, omdat die steeds loog !

    Jeffrey Sachs: US biotech cartel behind Covid origins and cover-up ( Greyzone )


    ReplyDelete
    Replies
    1. Inmiddels 4 duimpjes onder ieder stuk.

      Delete
    2. Ja, nu zijn het er al 6.

      Maar dit was meer een 'service bericht' dan een mening van mij.
      Vind ik dus minder belangrijk.

      NB: het is me nu niet gelukt om de comment te markeren. Ik zal het later nog wel eens proberen.

      Delete
    3. [het is me nu niet gelukt om de comment te markeren]
      Bij dezen gedaan. Je hoeft/kunt 'm niet markeren, maar alleen kopiëren, via de tijdsaanduiding die achter jour naam staat. Je ziet de cursor dan veranderen van een pijltje in een handje met wijsvinger.

      Delete
  22. Oudere (mei 2022) video over "Z*on*sm in Ukraine allied with Nazism - the history of the 'Great Reset'"
    Leek me hier wel het vermelden waard, ik heb de video (nog) niet gezien.

    ReplyDelete
  23. Uitstekende actie van Dr. PB, een arts, dus hij weet, waar hij het over heeft.
    "Und nach Corona kommen nun andere Themen der Logikumkehrung". Dat laatste woord houden we erin. 😉
    "Nur leider müssen wir natürlich erst mal wieder die Justiz herstellen", net zoals in NL, waar ook een paar figuren rondlopen, die dezelfde behandeling moeten ondergaan.

    ReplyDelete
  24. YT: CDA-Europarlementariër: olieboycot nodig om Rusland verder te verzwakken

    Mijn reactie:
    Esther de Lange voert de agenda van de Neocons uit. Haar 'neefjes' misschien. Die Neocons hebben een aangeboren afkeer van andere volken. Zeker volken waar ze ooit buiten gezet zijn. Hun wraak gaat zo : laat het land vernietigen door weer een ànder land. De Oekrainers zijn de klos. Maar wij ook: zonder betaalbare energie gaan al onze bedrijven naar Amerika en China. Hier rest werkloosheid en armoede en kou en burgeropstanden. Dank U , mevrouw De Lange. PS: Ye was right.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4:20 "Als je dit toestaat, waar eindigt dit dan ? " Heel juist.

      De Russen denken precies als U.
      Ze versloegen Hitler, ten koste van 26 miljoen doden Russen, maar kregen wel een veilige bufferzone ( Churchill, Teheran, 1944).
      1991: Kolhl , Baker, Genscher: "Als je Oost Duitsland verlaat, zal de Nato geen inch naar het Oosten gaan." ( Op film, en in USA archieven terug te lezen)
      1992- 2000 : Cheney, Wolfowitz, Brzezinksy en PNAC zeggen: We hakken de kop er af als Rusland ooit weer zal opstaan.
      2014-2022 10.000 burgers gedood door Kiev, bommen op eigen burgers. plannen voor kernwapen, roepen dat ze Krim gaan bevrijden, Azov getraind door de VS, grote loopgraven rondom Donbas, 70.000 soldaten klaar voor de aanval en vanaf 16 februari 22 niet langer 50 bommen op Donbass per dag, maar nu 1400 per dag.
      Zoals Putin altijd zei: "Als je weet dat je zal worden aangevallen, deel dan zelf de eerste klap uit." ( idem : Sun Tzu )

      Dat is precies waar de VS op zat te wachten: NU konden ze al die 'slimme westerlingen' wijs maken dat Putin de agressor was, en dat 'wij' dus de Good Guys waren.
      Zo doet de VS dat altijd. En zo heeft ze al veel gruwelijks gedaan in de hele wereld.
      Media en politici: ze worden geselecteerd op naiviteit. Niet naïef? Onbruikbaar voor dit vak.

      Delete
    2. Je vergeet even erbij te zeggen, dat de msm, ook in handen van de neocons, flink hebben 'meegeholpen', door de misdaden vóór februari 2022 begaan, niet te vermelden in het dagelijks nieuws. Dan 'missen' mensen verband tussen de gebeurtenissen en blijft alleen het blote feit, dat Poetin de Oekraïne binnenviel. De werkelijke reden/achtergrond, is nooit bekend geweest bij het 'publiek'.

      Delete
    3. [Gemarkeerde reactie]
      Je bedoelt deze? Maar dat moet je 'm ook hier plaatsen, dan hebben we er wat aan.

      Delete
  25. De brug bij de Krim is inmiddels -binnen 2 maanden- gerepareerd en V.V.Poetin heeft de brug geïnspecteerd middels een auto ritje.

    ReplyDelete
  26. Dit gebeurt, als de olieprijs te hoog wordt.

    Uit onderzoek blijkt, dat de kwaliteit van sperma in het westen drastisch is afgenomen. Alleen een algemene reden wordt gegeven, al hoewel Covid-10 zeker 1 van de oorzaken is.

    Deze documentaire gaat over:
    The Out Of Shadows documentary lifts the mask on how the mainstream media & Hollywood manipulate & control the masses by spreading propaganda throughout their content.

    Let maar eens op, hoeveel NL-reclames stiekem de regenboogkleuren erin hebben verstopt. En ik altijd maar denken, dat subliminale perceptie was verboden in NL...

    ReplyDelete
  27. De slimste man ter wereld blijkt een held te zijn:

    Jeffrey Sachs : You Must Know This Situation In America !!! Everyone Has Been Manipulated
    https://youtu.be/odP8fFDNuEQ

    Beter en korter dan Jeffrey kan ik het niet samenvatten.

    Ik moet wel zeggen: Wij zeiden het jaren éérder dan Jeffrey.

    ReplyDelete
  28. Wolf,
    waar is Sofia ?
    Je bent toch weer niet onaardig tegenhaar geweest hè ?

    NB: Zelf ben ik ook te druk : elke dag bestralen in Antwerpen.

    Nu krijg ik wat bijwerkingen: 12 keer per dag naar de wc, behoorloijke vermoeidheid.
    Pas 8 keer bestraald. Nog 12 keer te gaan. Ik had begrepen dat deze bijwerkingen pas tegen het eind kwamen. En voort duurden tot ca 1 of 2 maanden na de bestraling.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [waar is Sofia ? Je bent toch weer niet onaardig tegen haar geweest hè ?]
      Weet ik niet, ik mis haar ook, net zoals de Smurf. En lelijk doen laat ik aan jou over, ha ha ha.

      [Zelf ben ik ook te druk]
      Ook dat heb ik begrepen, de oogst is binnen en die moet jij verwerken, dus druk druk druk. De activiteit in Antwerpen weet ik ook.

      [bijwerkingen]
      Snap ik, sterkte ermee. Maar als dat alles is, valt het mee, denk ik.

      Delete
  29. Tips:
    Op de Forum rondetafel gesprekken blinkt Rapf Dekker uit: rustige wijze man, die nu zelfs Thierry een beetje op zijn driestheid wijst.

    Opmerkelijk: Hij zegt: Er is geen kwade wil bij de Kamerleden, Ze menen het echt, Ze denken goed te doen.

    YT: Forum Inside #10: Regelzucht en controledrang van kabinetten Rutte
    ==============================
    Tip 2:
    Interview met een Belg:

    Er is geen complot | Bert Nagelvoort en Micheal Verstraeten

    Zijn verhaal is interessant, en leerzaam. Hij heeft zeker voor een deel gelijk.
    Maar ik zou hem met heel veel voorbeelden en gebeurtenissen toch flink in het nauw kunnen brengen vermoed ik.

    Maar elke conspiracy volger moet Verstraeten goed beluisteren.
    Niet meer complotten zien dan er wellicht zijn.

    Dit in combinatie met Ralf Dekker is een goede rem op te gemakkelijk een Complot vermoeden.

    Zoals James Carlin zegt:
    Er zijn geen complotten.
    Er zijn elites met gelijkluidende belangen die bij elkaar op school zaten en in de club zaten en in de raad van bestuur zitten. Zij doen wat goed is voor hen.

    ReplyDelete
  30. Intern verzet van Oekraïense soldaten is groeiende. Uiteraard versta ik niets van de gesproken tekst, maar het onderschrift erbij zegt mij genoeg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ook in Duitsland is het verzet groeiende. De eerste arrestaties zullen niet verhinderen, dat het nu ophoudt, integendeel.

      Delete
    2. De vrijheid van meningsuiting op TG ligt toch een stuk hoger dan elders.* Dat dit zomaar mag ...
      * zelf invullen.

      Delete
    3. Israeli old soldier laughingly describes how Israeli militia raped a 16-year-old girl and collectively executed Palestinians by gathering them in cages and opened fire with an automatic machine gun towards them at Tantura village during the Nakba in 1948.

      Ik zag deze korte video.

      Ik weet van Deir Yassin.
      Maar dit wist ik niet.
      Ik vind bij Eva Bartlet de tekst niet zo gauw terug.
      En ik kan hem niet copieren.

      Nu ook weinig tijd.

      Ik ga Eva volgen op Telegram, als ik weet hoe ik dat moet doen.
      Nu geen tijd.

      NB: Ik denk dat de man niet lacht. Dit is de vorm van zijn mond. Maar ik moet het beter bekijken.

      Delete
    4. [Ik ga Eva volgen op Telegram, als ik weet hoe ik dat moet doen.]
      Dit is haar adres: https://t.me/s/Reality_Theories

      Delete
  31. Bij deze bedrijven nooit meer iets kopen. Stemmen met de voeten heet dat.

    ReplyDelete
  32. Voor de zoveelste keer: Covid-19 is in het laboratorium gemaakt en uitgelekt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terwijl deze mevrouw beweert, dat zij helemaal niet bestaan! Lees ook de nodige opmerkingen eronder.

      Delete
  33. Over verschil gesproken: President Xi Jinping krijgt toch wel een heel andere ontvangst van MBS, dan de "boks" van Biden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MBS laat de VS in de steek, en gaat richting BRICS, net als Turkije en Egypte.
      Hij schijnt niet bang te zijn voro dat amerikaanse leger in zijn land.


      Delete
    2. Uit TG-kanaal van Pepe Escobar: Xi Jinping tekent een soort vriendschapsverdrag met SA.
      "Carrying Forward Our Millennia-old Friendship and Jointly Creating a Better Future."
      "The world is now undergoing momentous changes unseen in a century." Waarvan akte.

      Delete
    3. En het schijnt ook al te werken op die manier.

      Delete
  34. Andrew Anglin gaat weer helemaal los op de holocaust™. En dit antwoord maakt mijn dag weer helemaal goed.
    Dit probleem speelt dagelijks door mijn hoofd. Hoe komen we er vanaf?

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Hoe komen we er vanaf?]
      Misschien is dit een antwoord op de vraag.

      Delete
    2. Misschien dat ik het lange artikel van 46 ( anarchist ) wel als blog ga plaatsen.

      Het joodse vraagstuk speelt ook dagelijks door mijn hoofd. Dat is de kern van de ellende die zich op vele terreinen en op bijna alle delen van de wereld voor doet.

      Maar wie heeft dat door?
      De mensen zijn erg lui en behoorlijk non-nieuwsgierig.
      Plus die 5 zaken in mijn blog hierboven.

      Delete

    3. G.B. WolfDecember 8, 2022 at 7:48 PM
      [Hoe komen we er vanaf?]
      Misschien is dit een antwoord op de vraag.

      Ja, OK.
      Als jij het werk doet, zal ik de rekening ( van de pamfletten ) betalen. Dan zijn we bezig.

      ===
      Vanmiddag weer een intervieww gehor, van het Hoover Institute. ( Deftig, gerenommeerd)

      Daar mag een joodse man uitgebreid de negatieve verhalen van Ann Applebaum over de Gulag's vertellen.
      De interviewer ( heel wijze rustige stem) is onder de indruk.

      Dus:Communisme doro een jood bedacht en beschreven.
      Dus: Rus Rev door joden betaald ( Schiff etc) en uitgevoerd.
      Dus: De gewone Rus heeft er alle ellende van gehad, 20 tot 66 miljoen doden.
      En: Nu gaan twee joden ( Applebaum en Kan) uitgebreid Putin de schuld in de schoenen schuiven van de Gulags !

      Het is om gek van te worden.

      https://www.youtube.com/watch?v=1QlM7TXkl00

      Delete
    4. [Misschien dat ik het lange artikel van 46 ( anarchist ) wel als blog ga plaatsen.]
      Goed idee. Zet dan de antwoorden van Replies: @Face_The_Truth, @Pierre de Craon, @Anonymous, @Clytemnestra eronder, doen het ook wel aardig.

      Delete
    5. [Als jij het werk doet, zal ik de rekening ( van de pamfletten ) betalen. Dan zijn we bezig.]
      Ik ben dan van plan om voor "Het Achterhuis" in A'dam te gaan staan en het daar uit te delen, anders heeft het geen zin. Betaal jij ook de advocaat-kosten? Hoelang denk jij, dat ik daar kan staan, voordat ik wordt gearresteerd?

      Delete
    6. Het enige, wat écht zal helpen, is dat Poetin/Lavrov een toespraak houdt van 1 uur en alle verbanden tussen al die oorlogen, Rothschild, Israel, de banken, WEF, ZOG e.d. ter sprake komen. Er zijn inmiddels voldoende kanalen, die de video verder kunnen verspreiden, dus dat valt dan niet meer te censureren.

      Delete
  35. Vandaag een geheel 'off topic' start: Doc Martin, te zien op Paramount. In 1 woord: Absurd, maar dat maakt het juist heel leuk. Aanrader.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Caiway kanaal 16
      KPN " " 13
      Ziggo " " 16
      T-Mobile " " 19

      Delete
    2. Na lang nadenken kom ik tot de conclusie, dat het de stijl heeft van Monty Python.

      Delete
  36. Sam Bankman Fried.

    Hij heeft miljarden achgterover gedrukt, maar onze joodse samenzweerders lukt het misschien wel om hem vrij te houden: 'vergissing".

    In elk geval is hij gewoon op de NYtimes Zoom call geweest met :
    Zuckerman ( joods)
    Zelensky ( joods)
    Yellen ( joods) .

    Dat waren dus twee maqssa-moordenaars ( Zelensky en Yellen) , een gevangenis bewaker en spion ( Zuck) en een kolossal edief ( SBF) , samen op de joodse TV: de NYTimes.

    ---
    Iemand heeft hem het vuur aan de schenen gelegd: https://youtu.be/AfmBdKoqq1o

    Deze interviewer is dan weer bij de joodse Lex Fridman geinterviewd:

    Coffeezilla: SBF, FTX, Fraud, Scams, Fake Gurus, Money, Fame, and Power | Lex Fridman Podcast #345

    Ik heb het allemaal niet beluisterd, maar ben er zeker van dat Fridman aan damage control doet, en echt niet iop zoek is naar de misdadiger in SBF.
    Want SBF is joods.
    Was hij dat niet , dan werd SBF direct en voor eeuwig in de cel gegooid.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Iemand heeft hem het vuur aan de schenen gelegd]
      Als je aan de rechterkant naar de andere tjoeps kijkt, zal hij het heel erg moeilijk krijgen: Hij heeft bewust alle gegevens vernietigd. De eikel heeft alleen niet door, hoe het systeem werkt, ALLES is terug te halen, het staat allemaal op meerdere computers, waar hij niet bij kan. Dat gaat hem opbreken, ondanks de mooie verhalen. Ook heeft hij de avond voordat de boel klapte, miljoenen overgemaakt naar Caymaneilanden en zo. Ook dat is een bewuste actie. Hij bluft.
      Ik denk alleen, dat dit afleiding is, of een opzichzelfstaande kwestie.

      Delete
    2. Hen je de comments eronder gezien? Die laten geen spaan van hem heel.

      Delete
    3. Hij is een soort Epstein. Heeft heel veel steun van hoge pieten in de democrat party, zoals Pelosi, de financiele en cryptowereld (hij schijnt ook Luna/Terra kapotgemaakt te hebben) de controleurs zoals Gensler en de Ukraiense regering en mafia. Of hij komt overal mee weg of hij wordt ge-Epsteined.

      Delete
  37. De westerse wereld wordt met de dag krankzinniger: Kinderen van 6 maanden mogen worden geïnjecteerd met een dodelijker vloeistof, genaamd covid-19-"feksien". En als ze in het ziekenhuis worden vermoord, dan worden de ouders niet ingelicht. Dit zijn belangrijke berichten om het inmiddels heel hard gedaalde vertrouwen in de "medische schetenwap" nog verder te ondermijnen.

    ReplyDelete
  38. Steun voor de vrijlating van Julian Assange van meer dan 1/2 Zuid-Amerika. Benieuwd of dit iets uithaalt.

    ReplyDelete
  39. Alweer een -zoveelste- stuk van TheSaker over het Fascisme in de EU van een Nederlander. Dat weten we inmiddels allemaal. Kom met oplossingen! "We" zijn met 400 miljoen. De verraders zijn hooguit 10.000. We weten de namen. We weten waar ze wonen. Deur voor deur moeten we langs gaan. Dan houdt het pas op.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het grote probleem daarmee is dat de nazis (fascisten is een kleuterklasje met stoute kinderen) op veel verschillende plaatsen zitten; heel erg hetzelfde als bij de neocons ( die in veel opzichen meer lijken op de SSers rond Hitler. Er zijn ook crypto nazis (ik bedoel verborgen, niet de muntjes) en proto- nazis die dit nog niet eens van zichzelf weten. Dit keer staan de nazis aan beide kanten en bevechten elkaar. De Marrokkaanse hooligans en mafia, de pre- Azov maidan, de BKM/ antifa op een niveau, de censors, gedachtenpolities en de wokers een echelon hoger, en dan de virologen, politici, WHO, IMF etc, nog machtiger. De gevaarlijksten zoals neocons Schwab, Harari, Gates, Finck etc.

      Maar het is een zelf organizing system, waarin zelfs de machtigsten radertjes zijn. De komende jaren zullen we dat zien, wanneer bv Soros, Schwab, Biden, en wie weet toevallig ook een jongere player, zoals bv Gates binnen een korte tijd overlijden gewoon van ouderdom of een ziekte/ ongeval. Afgezien van even de kaarten schudden denk ik dat er nauwelijks wat verandert. Een minder charismatisch persoon neemt het over, en het wordt alleen maar slechter.

      Zijn er personen, of een ''cabal'' die achter de schermen aan de knoppen draaien? Vast wel, maar ook zij zijn radertjes. ( mijn inzicht van de laatste 2 jaar: mr Global is not Human! Het kan een mechanisme zijn, zoals de 4th turning, de tijdgeest, geholpen door sommige volkszielen (slava ukr... protocollen etc, en teamgeest BLM, lbtq, blauw-gele vlaggenzwaaiers, etc.).

      Of persoonlijker en individueler, maar wel onzichtbaar, een beetje bijbels of zwarte paus achtig dus, maar geen Netflix exorcism film.

      Krachten die bv Dontsov, en nu Azov proberen te kanaliseren.

      https://openbaararchief.nl/ww3/2022/11/16/wie-zijn-de-oekraiense-integrale-nationalisten/

      Matthias Desmet zegt dat het in dit stadium van totalitarisme niet echt meer om individuen gaat (en geeft het voorbeeld van Stalin, die met gemak , en zonder consequenties voor zijn totalitarisme 2/3 van zijn meest capabele en lokale kaders kon uitschakelen.

      Hij geeft een heel moeilijke weg aan om deze vergevorderde massaformatie te verhinderen naar de laatste terminale stadia: geweld en verklikken, en tenslotte zelfvernietiging. Zich blijven uitspreken en geweldloos blijven.

      Hij haalt ook Hanna Arend aan dat dit keer het de totalitaire staat gedomineerd gaat worden door saaie bureaucraten, niet door brute alfa- males.

      Delete
    2. correctie alinea over Desmet: Stalin elimineerde zijn meest capabele en LOYALE kaders.

      Delete
  40. Goed verhaal, Rootman.

    Ik moet het nog eens lezen, want nu geen tijd.

    Nog 2 TIPS:
    Lex Fridman spreekt met Coffeezilla, over SBM.
    https://youtu.be/hi9Rf0oLdHk

    Twee voor mij interessante momenten: minuut 38:
    Coffezilla legt uit dat doordat IEDEREEN niet reageerde toe SBM in feite in het Bloomberg interview vertelde dat hij met een Ponzi scheme bezig was, ook hij niet wakker werd. Zo werkt het dus: als alle lemmingen nara de afgrond rennen, dan rennen de mensen die weten dat ze naar de afgrond gaan, toch mee... het dringt niet echt tot hen door.

    1:19:00 Hier verraadt Lex Friedman in feite dat hij begrijpt dat je twee 'normen systemen' kunt hebben: dat het van de vraag af hangt of iemand in jouw Ingroup zit of in jouw Outgroup.
    Voor de joden zijn de gedragsregels t a v de ingroup ( alle joden) heel anders dan de regels voro gedrag jegens de Gojim ( de outgroup)

    ===
    Tweede tip, heel wat luchtiger:

    https://www.volkskrant.nl/mensen/de-dolly-dots-sluiten-een-heel-leven-samen-af-maar-nog-niet-helemaal~b3d3d158/

    Heel interessant verslag.




    ReplyDelete
  41. Interview van Tom Bilyeu met een man die opmerkelijke kijk heeft op beleggen en geld en FED etc.
    ( De man heet Robert Breedlove)
    YTUBE:
    RECESSION: A Once In A Lifetime Opportunity To BUILD WEALTH Is Here! | Robert Breedlove

    Hij verwijst naar deze belangrijke link: https://cointelegraph.com/magazine/wtf-happened-in-1971/

    ReplyDelete
  42. Finland wil op zijn schreden terugkeren, maar eerst moet een andere president aan het bewind zijn. De huidige is een (jds) vrouw, dus dat wordt niks.
    "Zuerst gruben sich die Finnen an der Grenze ein, dann wollten sie in die NATO, und danach jammern sie wegen der schlechten Beziehungen mit dem großen Nachbar."
    Jullie doen het helemaal zelf, hoor.

    ReplyDelete
  43. Belangrijk nieuw TG-kanaal: Kinderen van de oorlog. Regelmatig kijken dus. Net zoals een kaarsje opsteken voor de gevallen kinderen in deze -en alle andere- oorlog(en).

    ReplyDelete
  44. Weerstand tegen het Kiev-Regime onder de Ukraïense soldaten is groeiende. "EINES TAGES WERDET IHR AUF DEM MAIDAN GEHÄNGT". (Sorry voor de caps).

    ReplyDelete
  45. Eindelijk bericht over Brazilië van Pepe Escobar. (Je krijgt een film te zien, die je met rechtsklikken op het beeld kunt downloaden.)
    Het schijnt waaaay more complicated te zijn. Daar was ik al bang voor.

    ReplyDelete
  46. Wil je nog vluchten? ( Ook voor Rootman)

    San Salvador: https://www.youtube.com/watch?v=yHVtEAkh4pY&t=1518s

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nou, zeker NIET naar El Salvador, aangezien de Regering -nog- steeds in gevecht is met bendes. Ook de overstap naar BC heeft alleen maar windeieren gelegd: door de recente koersdaling heeft het land enorm veel geld verloren.
      Dat de neus-apen ook de BC in hun klauwen hebben gekregen, is voor mij wel duidelijk. Kijk maar even naar het koersverloop van de afgelopen 2 jaren. Aanvankelijk begin van €7.000 naar een top van bijna €60.000 en nu een schamele €16.000 maakt voor mij duidelijk, dat BC wordt gemanipuleerd. Je kunt beter in het casino gaan spelen, dan maak je nog meer kans.

      Het land zelf is wel gastvrij voor toeristen, maar niet voor immigranten: Men heeft nu eenmaal slechte ervaringen met vreemdelingen, die alleen maar komen plunderen.

      Delete
  47. En Scholz blijkt nog waardelozer te zijn, dan die al was: hij ziet geen kans een paar woordjes Russisch te leren.

    ReplyDelete
  48. Dag Wolf,
    sorry dat ik je hier zo eenzaam laat schrijven.
    Druk druk.
    Maar af en toe komt er een reactie op mij op youtube voorbij, en dan kan ik het niet laten te reageren.

    Video: Ab Gietelink met Stan van Houcke. Draad: Johan Vermeulen: 28:00

    Mijn Reactie op Carl:
    ​ @Carl Hell "Ye was right' is een uitdrukking die slaat op zijn openlijke stellingname dat de Joden in de VS volledig de macht in handen hebben, en dat dit onbespreekbaar is. Wie het benoemt verliest ALLES.
    Die wordt op de knieen gedwongen en moet om vergiffenis smeken. Voorbeelden: Mel Gibson, 'The Godfather' ( Marlon Brando) , Kanye West. Meer onbekende mensen overkomt hetzelfde, maar we weten het dan niet.
    Ondertussen gebruikt diezelfde groep zijn macht om Amerika binnen 40 jaar van rijk naar arm te veranderen, en passant vele oorlogen voerend die geen enkele noodzaak hebben, maar wel landen vernietigen ( Irak , Afghanistan, Libie,, Syrie , Oekraiene. In mindere mate: Rusland en Europa. )
    Je ziet wat de blinde idiotie van deze mensen heeft veroorzaakt.

    Wat Ye over Hitler verder roept, dat interesseert me niet.
    Ye is de eerste man die miljarden heeft verloren door zijn standpunt openlijk te verdedigen. Dat vind ik wel bijzonder.

    'Hitler' is een scheldwoord. Daar moet je àlles over zeggen, of niets. Maar het gebruiken als pot zwarte verf om iemand mee af te serveren, is te lui. Te simpel.

    ReplyDelete
  49. Volgens een nieuwsitem op rtlZ is de topman van FTX, zijnde SBF, opgepakt en in de cel gegooid. Zal wel met fluwelen handschoenen zijn gedaan, maar voorlopig zit hij vast. Nader nieuws volgt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ook een Russisch kanaal heeft het feit opgemerkt en bericht erover.
      De hele toestand heeft nogal gevolgen voor de Crypto-wereld, die het vertrouwen verliest, waardoor iedereen zijn muntjes dumpt. Ook dit is weer een manipulatie van de cryptomunten, als je wilt instappen, moet je dat over een paar dagen doen. Doe dat alleen met geld, wat je kunt missen en sluit er zeker geen leningen voor af.

      En neem een munt, die je kunt opslaan op een usb-stick en nooit opslaan bij de bank. Dan krijg je het soort toestanden, zoals hierboven omschreven.

      Delete
  50. Oud artikel (14-10-2020) van de NYP over de laptop van Biden.

    ReplyDelete
  51. Hiervan krijg ik tranen in de ogen. Zo mooi en dapper.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja Wolf,
      het is een mooi verhaal, maar denk je dat het waar is?
      Zou Prigozhin niets anders te doen hebben dan een gesprek met deze drugshandelaar voeren?

      Het lijkt me onwaarschijnlijk.

      Delete
  52. Geopolitical Masterclass: : A Cure for the Blackpilled with Joaquin Flores. Actief baasje met soms heldere inzichten. Ik heb de tjoep nog niet gezien, maar denk, dat die wel belangrijk is.

    ReplyDelete
  53. En het zal weer eens geen neus-aap zijn, die de volgende desastreuze uitvinding op zijn naam gaan schrijven: The Black Sun. Vernietigt vele 4ussen!

    ReplyDelete
  54. Hier een goede uitleg over SBF, maar ik wil niet zeggen dat ik het helemaal begrijp:

    https://www.youtube.com/watch?v=dsPNjskCHr8

    ReplyDelete
  55. Mensen worden niet geboren, maar gekweekt, in een fabriek:

    https://www.youtube.com/watch?v=f2hKghnHJKU

    ReplyDelete
  56. In 2002 voerde Philip Zellikow ( joods) een nieuwe werkwijze in : De VS zou voortaan - bij dreigend en acuut gevaar- zelf als eerste gaan aanvallen.

    Een jaar later was het zover: de vreselijke WMD's van Saddam waren een onmiddelijk acuut gevaar , en dus mocht de VS zelf aanvallen, vond de VS.
    Die WMD's waren uiteraard zelf bedacht.

    Nu heeft Putin gezegd: Dat kunnen wij ook: Als we denken dat er groot en acuut gevaar is, dan zullen we aanvallen.

    Mijn comment: Ja, het gaat echt de gevaarlijke kant op. Maar wat moet Putin dàn doen?
    Mijn grote vraag blijft dezelfde:
    1) Willen de Neocons 500 tot 900 miljoen mensen uitmoorden ? ( Ze staan op hun zinkende Titanic. Maar als ze die atoombommen gooien, zal China en de rest van de wereld buigen als knipmessen. Dan zijn ze de baas van de wereld, en is alles klaar voor de komst van de Messiach. Zo is hun geloof.
    Zonder atoombommen te gooien zullen ze nooit dat bereiken. Ze zijn er nu zòò dicht bij !)

    2) Òf worden ze door Pentagon bazen gestopt ? En zinkt Amerika langzaam weg in de golven?

    Hier het artikel waar Wolf naar linkt:

    Poetin: Rusland kan Amerikaanse doctrine van preventieve aanvallen aannemen
    12 DECEMBER 2022 DOOR NEWS WIRE 1 COMMENTAAR

    MOSKOU (AP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft vrijdag in een onomwonden verklaring tegen de oplopende spanningen tussen Rusland en de NAVO over Oekraïne gezegd dat Moskou het Amerikaanse concept van preventieve militaire aanvallen zou kunnen overnemen.

    "We denken er gewoon over na. Ze waren de afgelopen jaren niet verlegen om er openlijk over te praten," zei Poetin, verwijzend naar het beleid van de VS, terwijl hij een top in Kirgizië bijwoonde van een door Moskou gedomineerde economische alliantie van voormalige Sovjetlanden.

    Het Kremlin spreekt al jaren zijn bezorgdheid uit over de inspanningen van de VS om de zogenaamde Conventional Prompt Global Strike-capaciteit te ontwikkelen, die beoogt strategische doelen van een tegenstander binnen een uur te raken met precisiegeleide conventionele wapens waar ook ter wereld.

    "Over een ontwapenende aanval gesproken, misschien is het de moeite waard na te denken over het overnemen van de ideeën van onze Amerikaanse tegenhangers, hun ideeën om hun veiligheid te waarborgen," zei Poetin met een glimlachje, waarbij hij opmerkte dat een dergelijke preventieve aanval bedoeld is om commandofaciliteiten uit te schakelen.

    Hij beweerde dat Rusland al hypersonische wapens in gebruik heeft die een dergelijke aanval kunnen uitvoeren, terwijl de VS ze nog niet hebben ingezet. Hij beweerde ook dat Rusland nu kruisraketten heeft die hun Amerikaanse equivalent overtreffen.
    Hoewel Poetin leek te verwijzen naar conventionele precisiegeleide wapens toen hij sprak over het mogelijk nabootsen van de Amerikaanse strategie, merkte hij specifiek op dat de VS het eerste gebruik van kernwapens niet heeft uitgesloten.

    "Als de potentiële tegenstander gelooft dat hij de theorie van een preventieve aanval kan gebruiken en wij niet, zet dat ons aan het denken over de bedreigingen die dergelijke ideeën vormen in de defensieve houding van andere landen," zei hij.
    In Washington beschouwden adviseurs van president Joe Biden de opmerkingen van Poetin als "sabelgekletter" en een andere verhulde waarschuwing dat hij een tactisch kernwapen zou kunnen inzetten, volgens een Amerikaanse functionaris die geen commentaar mocht geven en sprak op voorwaarde van anonimiteit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vervolg.


      De functionaris merkte op dat de Russische militaire doctrine al lang stelt dat Moskou zich het recht voorbehoudt om als eerste een kernwapen in te zetten als reactie op grootschalige militaire agressie.

      John Erath, senior beleidsdirecteur van het Center for Arms Control and Non-Proliferation, zag de verklaring van Poetin ook als de zoveelste poging om de nucleaire dreiging te verhogen.

      Hij werkte dat antwoord vrijdag uit door te zeggen dat Ruslands nucleaire doctrine gebaseerd is op het concept "lancering bij waarschuwing", dat het gebruik van kernwapens beoogt in het geval van een dreigende nucleaire aanval die wordt opgemerkt door zijn systemen voor vroegtijdige waarschuwing.

      "Wanneer het waarschuwingssysteem een signaal ontvangt over een raketaanval, lanceren we honderden raketten die onmogelijk te stoppen zijn," zei hij lachend. "Vijandelijke raketkoppen zouden onvermijdelijk het grondgebied van de Russische Federatie bereiken. Maar van de vijand zou ook niets overblijven, omdat het onmogelijk is honderden raketten te onderscheppen. En dit is natuurlijk een factor van afschrikking."

      De Russische nucleaire doctrine stelt dat het land kernwapens kan gebruiken als het onder een nucleaire aanval komt of als het geconfronteerd wordt met een aanval met conventionele wapens die "het bestaan zelf" van de Russische staat bedreigt.

      Sinds hij in februari Russische troepen naar Oekraïne stuurde, heeft Poetin herhaaldelijk gezegd dat Moskou bereid is "alle beschikbare middelen" te gebruiken om zijn grondgebied te beschermen en heeft hij de westerse kritiek op het nucleaire wapengekletter van de hand gewezen.

      "Ik begrijp dat sinds het verschijnen van kernwapens, de massavernietigingswapens, alle mensen - de hele mensheid - zich zorgen maken over wat er met de planeet en met ons allen zal gebeuren," zei hij.

      In een toespraak op vrijdag bij het Amerikaanse Strategic Command, dat verantwoordelijk is voor de kernwapens van het land, zei minister van Defensie Lloyd Austin dat de herhaalde dreigementen van Poetin onverantwoordelijk waren.

      "Terwijl het Kremlin zijn wrede en onuitgelokte keuzeoorlog tegen Oekraïne voortzet, heeft de hele wereld gezien hoe Poetin zich bezighoudt met zeer onverantwoordelijk nucleair getier", zei hij in een verwijzing naar eerdere nucleaire dreigementen van Poetin, zonder in te gaan op zijn laatste opmerkingen. "Vergis u dus niet, kernmachten hebben een diepgaande verantwoordelijkheid om provocerend gedrag te vermijden en het risico van proliferatie te verminderen en escalatie en een kernoorlog te voorkomen."

      Delete
    2. Dankjewel voor het plaatsen & vertalen.

      Delete
    3. Het commentaar van het SLI slaat helemaal nergens op.
      [John Erath, senior beleidsdirecteur van het Center for Arms Control and Non-Proliferation, zag de verklaring van Poetin ook als de zoveelste poging om de nucleaire dreiging te verhogen.]
      Poetin doet niets anders, dan hun argumenten over te nemen. En dat heet dan ineens "wapengekletter".
      [omdat het onmogelijk is honderden raketten te onderscheppen.]
      Dat betwijfel ik. De defensiesystemen zijn computergestuurd, dus 1 druk op de knop en alles gaat los. Die raketten zoeken zelf hun doel.
      [de herhaalde dreigementen van Poetin onverantwoordelijk waren.]
      Nogmaals: Poetin zegt niets anders dan wat het SLI zegt. Ze worden nu geconfronteerd met hun eigen braaksels.

      Delete
  57. En de volgende oorlogsmisdaad is gepleegd: Gebruik van chemische wapens door UA. (Onder voorbehoud, ben nog aan het checken.)

    ReplyDelete
  58. Films van YT zijn niet allemaal door ons NL-ers te bekijken. Dit is er zo een. Gaat over de massaslachting in Volhynia.
    Maar als je in een van deze landen woont, dan heb je pech.
    Korte omschrijving van de film.
    Als je een TG-account hebt, kan je 'm wel zien.
    Of je stelt je VPN in, op 1 van de landen, die het wel mogen zien.
    Rare jongens daar bij YT.

    ReplyDelete
  59. Nieuw probleem: Polen wil wel stukken land van UA, maar dan zonder Oekraïners. Daar werken de Russen wel hard aan, dus eigenlijk zouden de Polen de RF dankbaar moeten zijn...

    ReplyDelete
  60. En er staat ons meer te wachten: Vrijheid van meningsuiting is al een tijdje geleden begraven, samen met de -kuch- "democratie", aldus SvdE. (nl journalist, aan de goede kant.) Leve de eu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Natuurlijk is het Qatar-schandaal in de eu het gesprek van de dag. Zeg je eu-corrupt, dan zeg je Paul van Buitenen, die ook e.e.a. boven water haalde, maar dat werd allemaal toegedekt. Of dat kwam door een laffe aanval van Paul Quekel, of een succesvolle lobby van mevrouw Corruptie herself: mevrouw Kroes zal voor altijd duister blijven.

      Delete
    2. Hamvraag: Is het toeval, dat juist nú, nu de eu-escapade's mbt de UA-oorlog uit de pan rijzen, dat deze corruptie ineens boven water komt? Of is het een opgezet plan, om de eu zachtjes van binnenuit op te blazen, net zoals in Polen de
      Oekraïense cadeautjes ontploffen?

      Delete
    3. Volgens dit verhaal zou het een truc zijn, om contant geld te verbieden. Er werd een totaal van € 1,5 miljoen contant in de huizen van de verdachten gevonden.
      Je kunt natuurlijk ook zeggen, dat de belastingdienst andere prioriteiten had moeten stellen.

      Delete
  61. De ratten verlaten het zinkende schip en vluchten naar een andere Titanic.

    ReplyDelete
  62. Het gedrag van de Oekraïense leiding wordt met de dag doldriester. Tankbemanningen worden in hun tanks opgesloten, de luiken worden dichtgelast aan de buitenkant, zodat de bemanning er niet uit kan.
    Volslagen krankjorum.

    ReplyDelete
  63. De titel van dit blog is ook bij de Saker opgevallen, al is het daar wat breder en krijgen Europeanen een veeg uit de pan.
    Dit is weer niet geheel terecht, er zijn voldoende groepen & mensen dagelijks op de straat om te protesteren. Echter hier vegen onze -hoofdzakelijk joodse- politici hun reedt mee af. Dan zou je denken, dat we anders moeten stemmen. Ook dat helpt niet, diezelfde politici bepalen het stemproces en die zorgen er wel voor, dat ze altijd "winnen". Het is niet het aantal stemmen wat bepalend is, maar wie die stemmen telt.

    Maar misschien is dit een proces, waar 'we' doorheen moeten, om weer bij zinnen te komen. "We" hebben het goed: zojuist weer een bericht van mijn pensioenfonds ontvangen, dat het pensioen wordt verhoogd met een whopping 11,96% !!! Een volledige prijscompensatie over sept'21- sept'22. Daar ga ik mij hachje niet voor wagen, voor al die bruine NL-ers, die niets anders doen dan de godgansche dag op hun telefoon lopen te staren. Als het mij te link wordt, trek ik wel aan mijn stutten met mijn welvaartsvaste inkomen. Nl is NL niet meer en voor dit zooitje ongeregeld steek ik geen poot uit. Die moeten het maar "the hard way" leren. Toch?

    ReplyDelete