Friday, December 16, 2022

1352 Ab Gietelink spreekt met Stan van Houcke over Oekraiene

UPDATE 21 DECEMBER: 

Bij Ab Gietelink komt de discussie nu echt tot de essentie !

Heel bijzonder !

Ab Gietelink & Alternatief

Beste Antje en Johan, Deze column gaat over de rol die mevr. von der Leyen, voorzitter EU, speelt in het escaleren van de Oekraïne oorlog. Hij gaat helemaal niet over het 'Joodse volk'. Misschien kunnen we even terug naar het onderwerp en ook niet al te gevoelig en wantrouwend of escalerend naar elkaar reageren. Tsa. Diep wantrouwen is de massapsychologische oorzaak van de Oekraïne-oorlog. Hartelijk dank.



Mijn Reactie:

Johan Vermeulen

Zoals Gilad Atzmon altijd zegt: De enorme joodse macht bestaat vooral daarin dat ze de macht heeft om buiten het discours te blijven: je kan er niet over praten. Dus bijna niemand ziet het of weet het.

Maar als je nu nooit over de oorzaak, de drijvende kracht, de organiserende kracht, de initiatief-nemers, mag spreken, maar wel over de marionetten, de uitvoerders, de symptomen, de gevolgen, de schade, de oorlogen, de doden.... waar ben je dan mee bezig ?
Het is niet eens symptoom bestrijden. Het is eigenlijk steun geven aan die boosaardige krachten, want 'het volk' denkt dat 'de Alternatieven' wel echt àlle kritiek geven, àlles blootleggen. Maar de alternatieven passen zelf censuur toe. ( Of zien niet wat er echt gebeurt) . Hun verhaal is dus wat men noemt: een limited hangout, een red herring : een afleiding waardoor 'het volk' denkt te weten waar de schoen wringt, maar het toch net niet weet.

Dus waar ben je mee bezig als je dit onderwerp ontwijkt. Als je de drijvende oorzaak niet wil bespreken? Die vraag moet ieder van U maar beantwoorden. Met zijn eigen geweten in het reine proberen te komen.
Mij lukt dat niet meer.

Een nieuwe ontwikkeling:
De surveillance in China is het gevolg van een innige samenwerking tusen Israelische deskundigen en Chinezen.
Zij, over wie we niet zullen spreken ( "we spreken alleen over de symptomen", zegt Ab hierboven) hebben van oudsher de cruciuale machts-centra in handen: Banking en media. En in elke democratie kunnen ze dus hun agenda realiseren.
Een nieuwe mogelijkheid van controle is de surveillance.
Hiermee kunnen niet alleen de regering en academia worden gecontroleerd ( zoals tot nu toe het geval) , maar ook elke burger tot op huiskamer-gesprekken niveau!

In combinatie met uitsluitend digitaal geld en e-identificatie ( waar Von der Leyen nu voor pleit, nu de Corona QR niet is gelukt) is dat dodelijk.
Ook de kinderen van Ab en Antje zullen hun verdere leven in deze joodse gevangenis moeten doorbrengen. En hoe lang dat leven zal zijn ? Luister naar Yuval Hariri: Uw kinderen zijn eigenlijk niet meer nodig... en ze belasten ook nog het milieu ! En deze wereld is volgens de Gaon van Vilna eigenlijk alleen voor hèn geschapen...
Ik zou er niet te optimistisch over zijn.

Neem je tijd, Ab. Denk er eens een weekje over na, waar je staat.
Wat je jouw kinderen te bieden hebt.

                    ---- EINDE UPDATE -----

 Ik heb flink wat reacties geplaatst onder die video. 

Ik vind het wel leuk om ze te behouden, en copier ze dus onder de video van Ab en Stan. 


Eerst de fans van Herman: 

Antje M

Antje M

18 uur geleden

Herman Groot: wat een uitstekende reacties plaats jij!! Eindelijk een medestander die probeert tegenwicht te bieden! Volhouden Herman, doe ik ook!

Beantwoorden

3 antwoorden

Caskraker

Caskraker

5 uur geleden

Tja, Herman kan nog 1000 van die inhoudelijke reacties typen en ze zullen allemaal juist zijn. Maar het maakt nul verschil. Als jij denkt dat Appie en zijn trollenvolgers van gedachten kunnen veranderen dan snap je niets van de Russische propagandamachine. Volgens een recent onderzoek is 40% van de accounts op sociale media een Russische trol.

Beantwoorden

waterrat

waterrat

5 uur geleden

@ Herman Groot Ik sluit me aan bij Antje, dank voor je goede argumenten die getuigen van een heldere geest, in tegenstelling tot al het troebele denken en obscurantisme op dit kanaal.

1

Beantwoorden

Antje M

Antje M

5 uur geleden

 @Caskraker  Toch lijkt het mij verstandig weerwoord te bieden, al was het maar om alle klakkeloze volgers van Alternatief TV zo volledig mogelijk te informeren.

 

En dan komt nu de hele reeks comments van Herman Groot,  elk voorzien van een antwoord van mijzelf.

Herman Groot

Herman Groot

22 uur geleden

Dat er neo nazi's rondlopen in Oekraïne dat zal wel maar helaas zie je Nazi's in bijna elk land. Ik durf echter wel te beweren dat er veel meer Nazi's in Rusland rond lopen dan in Oekraïne. Ten tijde van de inval in Oekraïne was er geen enkele zetel in het parlement bezet door een Nazi partij en zelfs de minister president is joods. Misschien kan Ab uitleggen hoe het kan dat Putin zegt dat hij Nazi's wil bestrijden en tegelijkertijd allerlei rechts extremistische partijen steunt die zijn gefascineerd door de fascistische filosoof Alexander Dugin. Putin schijnt zelf ook een fan te zijn van deze man

Minder tonen


Johan Vermeulen

Johan Vermeulen

0 seconden geleden

De meeste mensen die Nazi's worden genoemd zijn volledig ongevaarlijk. Het is een scheldwoord vanuit de Global Elite: zij willen alle landen tot één wereldrijk voegen, en maken dus de mensen zwart die zeggen: dit is òns landje, en hier maken we onze eigen normen en waarden en zeden. Maar het Azov bataljon is door de VS versterkt tot een ferm leger ( De VS hielp met 100.000 huurlingen te recruteren tussen 2014 en 2022) . Hun werkwijze is gruwelijk.

Nazi = nationaal en socialistisch. 

Nationalisme: Dan vorm je een 'ingroup' met de oorspronkelijke bevolking van jouw land of regio, en besluit je gezamenlijk te overleven: door jezelf te verdedigen tegen aanvallers. 

Socialistisch = de rijken helpen de armen. De Amerikaanse Elite wil àl het geld voor zichzelf, en liefst de hele wereld beheersen, dus nationalisme en socialisme zijn scheldwoorden in de VS. Garland Nixon toont ' homeless people in the US'. Zie je nergens anders. 

Vrijwel àlle oorlogen zijn uitgelokt door mensen die zich "Democraat !" noemen. Vergelijk de lijst van oorlogen die de VS begon in de afgelopen 70 jaar met de lijst oorlogen die door landen als China en Rusland werden gevoerd.

Minder tonen

Beantwoorden

Herman Groot

Herman Groot

22 uur geleden

Ab erkent het schijnreferendum dat Rusland in het Zuiden en Oosten van Oekraïne hield en ziet geen reden waarom het geen eerlijk referendum is. Ik kan er wel een paar bedenken: Het was niet anoniem omdat iedereen kon zien wat je invulde, mensen van het stembureau werden vergezeld door gewapende Russische soldaten. Stembureau's waren opgezet door en werden bemand door Russen, Oekraïners hebben zoveel mogelijk geprobeerd de regio te verlaten, zeker als je een jonge man bent die dan direct voor militaire dienst in het Russische leger kan worden opgeroepen. Als dit Ad's idee is van een eerlijk referendum dan kan ik alleen vrezen voor een samenleving waar hij het voor het zeggen heeft.

Minder tonen

3

Beantwoorden

Johan Vermeulen

Johan Vermeulen

1 seconde geleden

We weten in elk geval met zekerheid dat etnische Russen in het Vakbondsgebouw in Odessa met brandbommen zijn vermoord. Wie uit het brandende gebouw sprong werd beneden doodgeknuppeld. Ik zal je de video geven waar je het met eigen ogen kan zien. https://youtu.be/ue26DxCLERY Kijk op minuut 12:17 Dat gebeurde 2 mei 2014. Vergelijkbare moorden op Russen hebben dat hele jaar plaatsgevonden. Maar dat kunt U niet weten, omdat U slechts gecensureerde media kunt lezen en zien in Nederland. Ik geloof dus wel dat de etnische Russen (50 % van de Donbass bevolking , meen ik ) heel graag voor aansluiting bij Rusland stemden. Uw bewering omtrent dat refenedum: is dat wat 'U wel kan bedenken' of hebt U er vele bronnen van ?

Minder tonen

Beantwoorden

Herman Groot

Herman Groot

22 uur geleden

Ab vraagt zich af waarom de NAVO nooit is opgeheven nadat de Sovjet Unie was opgeheven. Ten tijde van de koude oorlog was het Warschaupact de tegenhanger van de NAVO. Met het uiteenvallen van de Sovjet Unie verviel het Warschaupact maar als opvolger werd CSTO opgericht. De NAVO stond jarenlang op een laag pitje en was volgens Macron zelfs al hersendood verklaart maar dankzij de inspanningen van Rusland in Oekraïne is de NAVO momenteel weer helemaal actueel.

Minder tonen

3

Beantwoorden

Johan Vermeulen

Johan Vermeulen

1 seconde geleden

In de gesprekken met Gorbachov in 1991 werd hem voorgespiegeld dat er een pact zou kunnen komen van Lissabon tot Wladiwostok, dus Rusland zou er in zitten. Maar uit de autobiografie van CIA baas Robert Gates ( en uit vele andere bronnen ) weten we dat ze dit nooit van plan waren. Bush en Scowcroft schreven later zelfs samen een boek waarin ze min of meer triomfantelijk deden over het feit dat ze Gorbachov voor de gek hadden gehouden. https://www.amazon.com/World-Transformed-George-H-Bush/dp/0679752595 

U vergeet dat het de NATO was die al in de jaren 90 de oorlog tegen Yugoslavie voerde. De NATO bombardeerde Belgrado weken lang. In feite was toen de VS al bezig met oorlog tegen Rusland.

Minder tonen

Beantwoorden

Herman Groot

Herman Groot

22 uur geleden

De MSM vertellen volgens Ab niet het juiste verhaal omdat journalisten voor hun carrière vrezen als zij de waarheid vertellen. Was dat nu net niet het geval in Rusland waar je de cel in gaat als je de waarheid vertelt, bijvoorbeeld dat er een oorlog gaande is of een invasie is geweest.

3

Beantwoorden

Johan Vermeulen

Johan Vermeulen

1 seconde geleden

Ik weet niet welke journalist in een Russische gevangenis zit. Help me even. Mensen als Navalny reken ik niet goed. Er zijn beelden waarop de rechterhand van Navalny aan een Westerse diplomaat aan biedt om een revolutie te starten, maar dan moet het westen hem wel 20 miljoen $ geven. (Ik herinner me het bedrag niet precies) Maar ja, mensen geloven dat Rusland zijn eigen gaspijp bombardeert, en een kerncentrale die ze zelf onder controle heeft - door haar eigen landgenoten laat beschieten. En dat Rusland kinderen martelt. ( Waar zouden ze dat voor doen? Om westerse propaganda te helpen? Ik kan geen ander motief bedenken.) Tja, als je dàt de mensen wijs kan maken, dan kun je ze àlles wijs maken natuurlijk.

Minder tonen

Beantwoorden

Herman Groot

Herman Groot

22 uur geleden

Volgens Ab leven we in een dictatuur omdat we niet in gesprek zijn met de groepen die vrede willen. Als ik mij goed herinner zijn diverse politici uit verschillende landen en uit Oekraïne afgereisd om met Putin over vrede te praten. Heeft allemaal niets geholpen omdat de eisen van Putin onrealistisch waren. Putin is een man die in machtsstructuren denkt en zal alleen toegeven op het moment dat hij het onderspit gaat delven waardoor het aangaan van de fysieke strijd als enige optie over bleef. Ik denk dat Ab niet het verschil tussen een dictatuur en een democratie kent als je Nederland een dictatuur noemt en op geen enkele manier refereert aan Rusland als dictatuur.

Minder tonen

3

Beantwoorden

Johan Vermeulen

Johan Vermeulen

0 seconden geleden

Putin wilde in 2000 aansluiten bij de NAVO. Tweemaal zijn er gesprekken gevoerd in Brussel ( Bron: prof Robert Sakwa op The Grey Zone) . Maar de VS sprak er een Veto over uit. Mocht niet. Dat geeft al een eerste indruk waar de agressie vandaan komt. Niet uit Moskou. In 2014-15 verloor Oekraine de oorlog en heeft het snel een wapenstilstand ( Minsk 1 en Minsk 2) aangenomen. Putin stond er achter ( met Hollande, Merkel en Kiev). Donbassers zouden deel van Oekraine blijven, maar meer zelfbeschikking hebben. Lijkt me een heel redelijke oplossing. Nu horen we van Poroshenko en van Merkel: Die Minsk akkoorden hebben we alleen maar gesloten omdat we gingen verliezen, en tijd nodig hadden om ons leger sterker te maken. Tja, wie is nu degene die vrede wil? 

In december 2021 eiste Putin een eind aan de moord op de Donbassers, en een einde aan het Oostwaarts oprukken van de NATO. Als het Westen zou weigeren, zou Putin het met soldaten oplossen, zo zei hij. De westerse reactie? Ze lachten Putin uit, brachten nog meer soldaten naar de grens van de Donbass en verhoogden het aantal granaten per dag van 40 naar 1400. Tja, wie is nu degene die vrede wil?

Minder tonen

Beantwoorden

Herman Groot

Herman Groot

22 uur geleden

Ab zegt dat de D66 een partij is zonder beginselen maar dat is niet waar. En ze hebben ook een vrij uitgebreid verkiezingsprogramma dus als je wilt weten waar ze voor staan dan kun je dat ook raadplegen. https://d66.nl/wp-content/uploads/2021/01/d66_verkiezingsprogramma_een_nieuw_begin_2021_2025.pdf

1

Beantwoorden

Johan Vermeulen

Johan Vermeulen

1 seconde geleden

Heel belangrijk: D66 heeft veel schuld aan het feit dat we nu weinig en dure energie hebben. Daar is maar één uitkomst mogelijk: einde van onze welvaart. Armoede, burgerlijke opstanden etc. Wat ze op hun papieren beloven, dat interesseert me niet zo.

Beantwoorden

Herman Groot

Herman Groot

22 uur geleden

Nederland koopt geen tanks in Tsjechië om de Russisch gezinde bevolking uit te moorden zoals de interviewer zegt maar om Oekraïne de kans te geven zich te verdedigen tegen de Russische invasie. Het is juist de Russische kant die het heeft voorzien op de lokale bevolking door hele steden met de grond gelijk te maken (Mariupol, Bahkmut), die nauwelijks onderscheid maakt tussen militaire en burgerdoelen en nu probeert om de warmte en elektriciteitsvoorziening volledig plat te leggen zodat de bevolking massaal kou leidt.

Minder tonen

3

Beantwoorden

Johan Vermeulen

Johan Vermeulen

0 seconden geleden

Wie is schuldig aan een oorlog? Degene die hem begint uit hebzucht, of degene die hem uitlokt. 

Niet degene die uitgelokt wordt en ziet dat oorlog onvermijdelijk is en dan pre-emptive aanvalt.          Ook de VS kent het principe van pre-emptive attack. Ze hebben Irak 'uit voorzorg' als eerste aangevallen, omdat volgen hen Irak bezig was met massavernietigings wapens te maken en ze dus zelf als eerste moesten aanvallen , voor het te laat was. ( Dat Saddam die WMD's maakte was een leugen. En dat was ook al lang bekend bij de CIA ( Drumheller etc) , maar de Neocons drukten door. Zoals Thomas Friedman zei tegen een Israelische krant: 25 mensen op Manhattenmm hebben de Irak oorlog doorgedrukt. ) Maar de bedreiging van Rusland door de Neocons was wèl echt: Vaak zeiden ze en schreven ze het. Ze stopten het ABM verdrag en nog een verdag. Plaatsten Aegis raketten vlak bij Rusland etc etc.) De pre-emptive aanval van Rusland was dus wel legaal. Amerika is de agressor. Rusland heeft het recht zich te verdedigen.

Minder tonen

Beantwoorden

Herman Groot

Herman Groot

22 uur geleden

Ab haalt John Maersheimer er bij om aan te kunnen tonen dat de Russische inval in Oekraïne gerechtvaardigd is. De stelling van Maersheimer is dat elke supermacht er voor zal zorgen dat zijn achtertuin geen directe bedreiging wordt en dus nooit zal toestaan dat deze achtertuin wordt bevolkt door een regime dat niet op zijn hand is. De constatering is juist dat supermachten deze neiging hebben maar nu is de vraag of dit rechtvaardig is. Nee, dat is niet omdat het om soevereine staten gaat die zelf mogen beslissen welk gedachtengoed zij hebben. Dus de inval in Oekraïne was te verwachten maar niet rechtvaardig want dit is nog steeds niet toegestaan volgens het internationaal recht.

Minder tonen

3

Beantwoorden

Johan Vermeulen

Johan Vermeulen

1 seconde geleden

Stel je bent leraar en zegt op de eerste dag van het schooljaar: "Jullie mogen gaan zitten waar je wil." Twee grote jongens die àltijd met elkaar vechten gaan vlak naast elkaar zitten. Wat te doen? Rechtvaardig zijn en ook die jongens laten zitten waar ze willen zitten. Dat betekent: het hele jaar verstoorde lessen.... Of zet je ze uit elkaar ? Ik kies voor het laatste. En gelukkig doen wijze politici dat ook: ze vinden het veiliger als supermachten een neutrale zone om zich heen hebben, zodat er niet al te vaak grote oorlogen uitbreken (meestal door een misverstand). 

En als het echt waar is dat Soevereine staten zelf mogen beslissen wat ze doen, en als dat het argument is dat de VS gebruikt en dat Herman Groot gebruikt, hoe zit het dan met die oneindige stroom aan interventies en Regime Changes die de VS in de afgelopen 100 jaar heeft gepleegd? Lees er William Blum op na. Meer dan 50 regime changes in 70 jaar. Op 33 landen bommen gegooid. Allemaal Soevereine Staten die door de VS werden aangevallen !

Minder tonen

Beantwoorden

Herman Groot

Herman Groot

22 uur geleden

Volgens Ab is er een enorme censuur gaande in het Westen omdat de Russische zenders Sputnik en Russia Today zijn verboden. Volgens hem moeten beide partijen aan het woord komen. Nee Ab dat is niet het idee van vrije meningsuiting. Op het moment dat blijkt dat er alleen maar vooringenomen en misleidende informatie wordt verspreid om een bepaalde agenda te promoten dan moet je het verbieden. Gek ook dat het verbod ook alleen maar geldt voor 2 Russische zenders. Zou men alleen in Rusland de waarheid kennen, het land waar je 15 jaar de cel in kunt gaan als je in het openbaar de woorden "oorlog" of "invasie" in de mond neemt, het land waar je wordt opgepakt als je met een blanco A4tje op een plein gaat staan omdat de overheid jou dan als een gevaar ziet.

Minder tonen

3

Beantwoorden

Johan Vermeulen

Johan Vermeulen

1 seconde geleden

In de afgelopen jaren mochten Pieter Waterdrinker en Joost Bosman uitgebreid op de Russische TV hun zegje doen en het standpunt van Het Westen uitleggen. Wie zijn in Nederland de mensen die het standpunt van Putin mogen uitleggen op de MSM ? Wie ? Waar ? Wanneer ? Absoluut niet te vinden. Het Westen kan zich geen persvrijheid meer veroorloven, omdat het Narrative ons wereldbeeld bepaalt, maar het Narrative is een leugen. Dus kun je je geen vrij en openbaar debat meer permitteren in de MSM. Want dan valt het Narrative door de mand. Maar Rusland heeft een oprechte zaak en kan zich tegen alle critici verdedigen. Alleen de critici die echt met westers geld propaganda verspreiden en NGO's die destabilisatie veroorzaken, die heeft Putin er de laatste 10 jaar langzaam maar zeker uit gedreven. Tja, er zit niet veel anders op. Je hebt het recht om jezelf te verdedigen. 

U schrijft: "het land waar je 15 jaar de cel in kunt gaan als je in het openbaar de woorden "oorlog" of "invasie" in de mond neemt " Heeft U daar één voorbeeld van? Uit welke bron hoorde U dit?

Minder tonen

Beantwoorden

Herman Groot

Herman Groot

22 uur geleden

Ab vindt Nederland geen democratie maar een neo liberaal kapitalistisch systeem, een totalitaire technocratie. Heb jij niet mogen stemmen of ben je gewoon verbolgen dat jouw mening een minderheidsstandpunt is? Wellicht ziet Ab, net als Thierry Baudet, Rusland als lichtend voorbeeld van hoe een democratie er uit zou moeten zien. Ab is niet bang dat de Russen komen. Mag ik Ab er aan herinneren dat de Russen op dit moment delen van Georgie, Moldavië en Oekraïne bezetten en dat Putin in toespraken al heeft laten weten dat zijn ambities verder rijken dan deze gebieden. Alle delen van de wereld waar het Russische Orthodoxie een rol speelt lopen volgens Beatrice de Graaf gevaar: Wit-Rusland, Baltische staten, Finland, Oekraïne, Georgie, Moldavië, Polen. Ik vermoed dat Putin nog verder zal willen gaan dan deze gebieden omdat Putin de teloorgang van de Sovjet Unie geclassificeerd als een enorme fout. Ab noemt Stephen Cohen de best geïnformeerde historicus maar daar zijn andere historici het vast niet mee eens. Een aantal van de feiten die Stephen Cohen in zijn boek "War with Russia?" noemt zijn volgens historicus Taras Kuzio niet correct. Het werk van Stephen Cohen wordt door diverse bronnen dan ook als pro-Putin en pro-Kremlin omschreven.

Minder tonen

2

Beantwoorden

Johan Vermeulen

Johan Vermeulen

36 minuten geleden (bewerkt)

Ik zal beginnen met een citaat van 250 jaar oud, van Voltaire. Hij schreef:

 • All of the other people have committed crimes, the Jews are the only ones who have boasted about committing them. They are, all of them, born with raging fanaticism in their hearts, just as the Bretons and the Germans are born with blond hair. I would not be in the least bit surprised if these people would not some day become deadly to the human race. • Lettres de Memmius a Cicéron (1771). 

Voltaire spreekt hier over een klein segment van de joodse populatie. Nu kennen we ze als De Neocons. Ze hebben al 30 jaar de macht in de VS in handen en als je hun PNAC Report leest zie je dat ze niet liever doen dan oorlogen voeren. Nadat ze 911 hadden georganiseerd hadden ze het volk voldoende boos gemaakt om hun oorlogen te kunnen uitvoeren. In november 2001 was in het Pentagon al bekend dat er 7 moslimlanden zouden worden vernietigd. Dat is inmiddels ook gebeurd. Gelukkig zijn er heel veel andere joodse deskundigen, zoals Stephen Cohen (op youtube zal nog heel veel van hem te vinden zijn) en Jeffrey Sachs en Max Blumenthal en Aaron Matté etc etc. 

Ja, Putin heeft gezegd dat hij niet accepteert dat etnische Russen worden gedood, omdat ze toevallig in een land wonen dat zich na 1992 afscheidde van de USSR. Zo heeft hij in Georgie en in Oekraiene de etnische Russen gesteund als die werden vermoord. 

Herman Groot schrijft: "en dat Putin in toespraken al heeft laten weten dat zijn ambities verder rijken dan deze gebieden. " Herman, kunt U mij daar één voorbeeld van geven?

Beantwoorden

Herman Groot

Herman Groot

22 uur geleden

Volgens Ab was het Amerika die zei dat Oekraïne onderdeel moest worden van de NAVO. Volgens mij is het Oekraïne zelf die onderdeel wilde zijn van de NAVO omdat zij de bui al zagen hangen. De NAVO lidstaten hebben dit echter afgehouden omdat zij Rusland niet wilden bruuskeren. Inmiddels zien Zweden en Finland ook de noodzaak om lid te worden van de NAVO, niet omdat zij worden gedwongen door Amerika maar omdat zij dit zelf willen. Zij zien zelf ook dat Rusland geen geloofwaardig excuus nodig heeft om een land binnen te vallen. Ab Gietelink vindt het absurt dat Amerika dreigde met een nucleaire oorlog tijdens de Cuba crisis toen Rusland nucleaire raketten wilde installeren op Cuba. Ik hoor Ab echter niet over de regelmatige nucleaire dreigingen die nu vanuit Rusland komen. Ab denkt dat de Oekraïne oorlog wordt aangegrepen om af te leiden van de interne problemen. Sorry Ab, maar dat klopt niet want de grootste interne problemen, hoge pasprijs en daardoor hoge inflatie, zijn toch echt te wijten aan de oorlog en geopolitieke inzet van gas.

Minder tonen

1

Beantwoorden

Johan Vermeulen

Johan Vermeulen

1 seconde geleden

De chronologie is belangrijk. Als A agressief is, dan kan B dat met geweld beantwoorden. Maar dat is zelfverdediging, en dat is legaal. Sterker nog: al onze voorouders hebben geweld genbruikt om te kunnen overleven. Mensen die dat niet deden zijn uitgestorven. De vraag is dus: WIE begon? In 1991 wilde Duitsland herenigen. Maar Gorbachov weigerde om de 450.000 Russische soldaten uit Oopst Duitsland weg te halen . (Heel verstandig, zoals we nu weten . Bovewndien: die Bufferzone had Russland 26 miljoen doden gekost, dus die geef je niet zomaar weg. ) Mar James Baker en Genscher etc. blevenmooie vergezichte schilderen ( Een groot Noordelijk Pact, van Lissabon tot Wladiwostok) en ze beloofden: NATO not one inch to the east. Toen ging Gorbi om. Masar in de jaren daarna bewezsen wij Westerlingen alweer dat we niet te vertrouwen zijn: we breidden de NATO wel uit naar het oosten. Onze legitimatie ? "Wij zijn defensief, dus geen bedreiging ! ." O ja? Defensief? Ga eens kijken in Yugoslavie, Irak, Afghanistan. Libié. Waar al deze Defensieve Helden de zaak verwoest hebben . 100 miljoen mensen hebben ze van hun normal eleven beroofd in de laatste 20 jaar. Ik laat de andere zaken die Herman Groot hier beweert even voor wat ze zijn.

Minder tonen

Beantwoorden

Herman Groot

Herman Groot

22 uur geleden

De interviewer noemt de oorlog in Oekraïne de "Oekraïne discussie" en zegt dat we een redelijke relatie hadden met Rusland. Hij bagatelliseert daar mee volkomen alle oorlogsmisdaden die zijn gepleegd. Het is geen "discussie" maar een niets ontziende oorlog met moorden, verkrachtingen, uithongering, plundering en vernietiging op grote schaal. In zijn ethiek is het door de vingers zien van al deze misstanden geoorloofd indien we maar goedkoop gas krijgen. De relatie met Rusland, op de gas- en olieleveranties na, was helemaal niet zo goed. Veel Westerse landen worden geplaagd door hackers die vaak van uit Rusland opereren en door de Russische overheid worden gedoogd. Politieke tegenstanders van Putin worden regelmatig in het buitenland vergiftigd en Rusland steunt op grote schaal overheids ondermijnende, vaak rechts extremistische partijen zoals Front National, Lega di Nord, FvD. Verder is Rusland betrokken bij het beïnvloeden van verkiezingen van bijvoorbeeld Trump in de VS en was betrokken bij de Brexit. Het is een strategie die door Alexander Dugin wordt gepropageerd om de macht van het Westen te ondermijnen door organisaties te ondersteunen die anti overheidssentimenten verspreiden en streven naar opdeling van de Westerse samenleving. De interviewer noemt het "zelfdestructie" als je met economische sancties komt tegen een land dat een ander land binnenvalt. Zijn oplossing is om Rusland maar zijn gang te laten gaan en hopen dat Rusland stopt voordat ze bij Nederland zijn aangekomen. Dat is pas naïef. Niets geleerd van Hitler.

Minder tonen

2

Beantwoorden

Johan Vermeulen

Johan Vermeulen

0 seconden geleden

Ik zie dat herman Groot àlle propaganda items gelooft die de Neocons hebben verspreid via hun neefjes bij de westerse Main stream media. Op 17 april mocht ik een interview geven in een krant waar vermoedelijk 1 miljoen mensen dat konden lezen. Ik bood 500 euro als iemand geloofwaardig kon aantonen dat Putin een slecht mens is. Elke zondag om 10 uur bent U welkom. Er is nooit één man gekomen. Wel een aantal medestanders. Mijn conclusie: het is gemakkelijk omde kreten uit de krant te gelovern ente herhaleen. Maar als er om onderbouwing gevraagd word, dan blijkt die nergens te vinden te zijn. Over Dugin weet ik vrijwel niets, Wat ik wel weet is dat de VS 740 NGO's in Rusland had, in het jaar 2000. Àllemaal bezig om dat land te destabiliseren. Stuk voor stuk vijanden van Rusland, Maar altijd met een heel mooie vlag aan de voordeur natuurlijk: Méér Democratie. Meer homo rechten ! Blote mannen op bootjes in de Moskwa ! Weg met het gezin ! Weg met de onderrukkende religie ! Putin heeft ze tenslotte allemaal het leven zuur gemaakt. Heel verstandig. In het Westen doet onze regering zijn uiterste best om onze eigen protestbewegingen ( dus NIET betaald door een vijand die onze grondstoffen wil inpalmen) illegaal te maken. Dat is vele malen minder democratisch.

Minder tonen

Beantwoorden

Herman Groot

Herman Groot

22 uur geleden

Volgens Ab Gietelink worden alle oorlogen worden gevoerd om grondstoffen. Ten tijde van de bezetting van Afganistan door Rusland waren de grondstoffen van Afghanistan nog helemaal niet interessant. Ik zou de wil om oorlog te voeren breder willen trekken door te zeggen dat alle oorlogen worden gevoerd voor het uitbreiden van de macht. Er is namelijk ook veel gevochten om religieuze en ideologische overheersing. De bezetting van Afganistan door Rusland is daar juist een voorbeeld van. De oorlog werd begonnen door Rusland omdat het land vreesde dat de leider die op dat moment aan de macht was in Afghanistan (Amin) toenadering zou zoeken tot Amerika. Hier is geen sprake van uitlokking door Amerika of andere landen maar een keuze van een lokale machthebber. Vervolgens heeft Rusland gewapend ingegrepen omdat de Breshnev doctrine zegt dat je een een bufferstaat moet binnenvallen als deze dreigt af te dwalen van het "Russische ideologische pad". Dat zelfde gold voor Oekraïne waar de bevolking duidelijk onderdeel wilde zijn van het Westen en zeker geen onderdeel wilde zijn van Rusland. Toen Rusland zijn grip op Oekraïne dreigde kwijt te raken omdat Victor Yanukovic door het volk het land was uitgejaagd is Rusland in eerste instantie de Krim binnengevallen om zo de strategische marine basis in de zwarte zee veilig te stellen. Daarna volgde de Donbas en uiteindelijk wilde Rusland geheel Oekraïne in handen krijgen. Geen uitlokking dus van Amerika maar een keuze van de eigen bevolking van Oekraïne om onderdeel te willen zijn van de EU. Ab Gietelink is heel selectief in het presenteren van de feiten. Ab vergeet namelijk ook te zeggen dat onder het bewind van de Volksdemocratische Partij van Afghanistan, die een moderne maatschappij wilde, er op grote schaal repressie plaatsvond en duizenden politieke tegenstanders zijn geëxecuteerd. Het ging dus niet zo zeer om de moderne leefwijze maar vooral om de repressie van het bewind waardoor de bevolking uiteindelijk in opstand kwam.

Minder tonen

2

Beantwoorden

2 antwoorden

Caskraker

Caskraker

7 uur geleden

Relax, Herman. Je moet Appie niet zo serieus nemen. Het is gewoon een Putinslaafje.

Beantwoorden

Herman Groot

Herman Groot

4 uur geleden

 @Caskraker  Ik neem Appie niet serieus maar dat geldt niet voor een hoop anderen als ik zo de kritiekloze commentaren zie. Helaas laten te veel mensen zich allerlei onzin aanpraten

Beantwoorden

Johan Vermeulen

Johan Vermeulen

1 seconde geleden

Herman Groot schrijft: "De oorlog werd begonnen door Rusland omdat het land vreesde dat de leider die op dat moment aan de macht was in Afghanistan (Amin) toenadering zou zoeken tot Amerika." Dat zal Herman dan wel uit een Amerikaanse bron hebben. ( Die weten altijd precies wat de Russische president denkt. Hoe ze dat weten is mij een raadsel.... ze zullen het toch niet uit hun duim zuigen? ) Maar iemand die destijds mede het beleid bepaalde, Zbigniew Brzezinski, heeft er een heel ander verhaal over: "Wij gingen de mujahebbin steunen met wapens en trainingen, omdat we op die manier de Russen Afghanistan wilden binnen lokken." Ze zouden immers het belaagde communistische regering te hulp kunnen schieten. Verder: Herman Groot heeft zelf zijn tijdslijn van de oekraiense ontwikkelingen in 2014 bedacht. Er staan te veel fouten in om er verder op in te gaan. Kent Herman Groot het gesprek tussen ambassadeur Pyatt en Vikkie Nuland, ergens in januari 2014 ? Dan zijn deze Amerikanen samen al aan het bespreken wie de nieuwe baas moet worden: Tyagnibok ( de nazi ) , of Klitch ( de bokser?) of toch de bankier Yats ? Bron: Nuland-Pyatt leaked phone conversation _COMPLETE with SUBTITLES Waar is de eigen keuze van de oekraieners? In 2019 kozen ze Zelensky, omdat hij beloofde dat hij de oorlog tegen de Donbassers zou stoppen. Maar kijkaan: wie is de grote baas achter Zelenski ? Kolomoisky, de joodse gruwel oligarch. Dus wat deed de democratisch verkozen Zelenski ? Precies het tegenovergestelde van wat hij beloofd had. ( In de VS is dat al 20 jaar volledige traditie: ze doen altijd precies datgene wat het volk niet wil. Maar in verkiezingstijd roepen ze wat het volk wil... om verkozen te worden. Ja, die Democratie die kunnen onze Elites niet hoog genoeg aanprijzen. Zij varen er heel wel bij. En de domme massa trapt er altijd weer in.

Minder tonen

 ===================

In een andere draad ( onder mijn 42 punten ) reafgeert Herman Groot als volgt: 


Gemarkeerd antwoord

Herman Groot

Herman Groot

4 uur geleden

Dit is waarom de buurlanden van Rusland altijd bang zijn voor de Russische agressie en ik beperk maar even tot de periode vanaf de tweede wereldoorlog: Invasie Polen in 1939 na verdeling Polen in Molotov-Ribbentrop pact, Katyn slachting (22.000 doden) in 1940 Invasie Finland in 1939 (winter oorlog). Finland moet delen afstaan aan Rusland. Invasie Estland, Letland en Litouwen in 1940. Op grote schaal (>150.000) moorden en deportaties Roemenië gedwongen in 1940 delen af te staan aan Rusland Invasie Afghanistan, 1979-1989 Tjetjeense opstand bloedig neergeslagen in 1994-1996, 1999-2009 Bezetting regio's Zuid-Ossetië en Abchazië in Georgie in 2008 Bezetting regio Transnistrië in Moldavië in 1990 Bezetting regio's Krim en Donbas in Oekraïne in 2014 Invasie Oekraïne in 2022

Minder tonen

1

Beantwoorden

Johan Vermeulen

 @Herman Groot  Van 1917 tot 1953 waren de Russen geen baas in eigen land.

 

De mensen die toen de baas waren in Rusland zijn de laatste 30 jaar de baas in de VS.

Toen heetten ze de Commisars. Nu heten ze Neocons.

( Bronnen: Churchill, Antony Sutton, Bertrand Russell, ambassador Oudendyke, US army intelligence Report uit Omsk op 1 March 1919 , Rabbi Watson 1939, etc etc. Ook de joodse encyclopedie schreef letterlijk dat zij de Russische Revolutie hadden gepleegd.)

 

Dus hùn oorlogen wil ik niet op het conto van 'De Russen' schrijven.

 

Inval in Afghanistan: op uitnodiging van de Afghaanse regering, en na uitlokking voor de VS.

 

Tsjetsjeense opstand: op poten gezet door de CIA ( met name Graham Fuller) met als doel: de aardolie uit Baku naar het Westen afbuigen in plaats van naar Moskou.

 

Bezetting Zuid Ossetieë ? Nee. Bush zei dat Georgie wel bij de NATO mocht komen en Shakaashvili wilde Nato hulp afdwingen door eerst 147 mensen in Tschinvali dood te schieten. De Russen kwamen inderdaad te hulp aan de bedreigde Osseten, maar de Nato kwam niet te hulp aan Shakashvillli...

Een EU onderzoek concludeerde: agressie van beide kanten, maar Georgie begon.


Van Transnistrie weet ik niks. 

Is de Donbass bezet in 2014 door Rusland? Nee. De rebellen eisten maanden lang hulp uit Moskou, maar Putin gaf het niet. Wel werden er wat wapens over de grens gesmokkeld, en Moskou liet dat gebeuren. Pas in september begon Moskou actief te steunen op voorwaarde dat Strelkov ( Igor Girkin) zijn biezen zou pakken.

Het verzoek van Donbass of het bij Rusland mocht aansluiten werd afgewezen.

 

Is de Krim bezet door Rusland ?

Nee. Er was een referendum ( mogelijk gemaakt doordat reeds =legaal aanwezige Russische soldaten hun insigmnes weg haalden en bij de Oekraiense kazernes post vatten, zodat Oekraiense soldaten dat referendum niet konden blokkeren.

Het volk besloot te vragen of het bij Rusland mocht. En Moskou zei: OK.

 

De invasie in Oekraiene was een volledig gelegitimeerde pre-emptive strike. Zeer veel gebeurternissen in de afgelopen 30 jaar wijzen er op dat de VS Rusland op die manier zou gaan aanvallen.


               ----------------------- UPDATE --------------  19 DECEMBER -------------

Ook met Antje M  heb ik heftige discussies onder de blogs van  Ab Gietelink. 

Ze wil me aangeven wegens anti-semitisme. 

Nu heeft ze bij Ab geklaagd en hemverzocht me er af te gooien. 

Die korte discussie wil ik hier even herplaatsen: 


Antje M

8 uur geleden

Beste Ab, ik heb je dringend verzocht Johan Vermeulen terecht te wijzen, liever hem hier uit te knikkeren. In jouw vorige vlog kun je zijn reacties teruglezen en zien hoe anti Semitisch hij is. Hij ontkent de Holocaust (door te spreken over “ene Anne Frank” die gewoon in een ziekenhuis in Duitsland zou zijn overleden. Hij gaat zeer ver over de schreef en moet terecht worden gewezen. Mocht jij na lezing van zijn antwoorden op reacties onder jouw vorige vlog geen actie hebben ondernomen tegen Johan dan moet mijn conclusie zijn dat jij zijn onverbloemde jodenhaat niet afkeurt, en van mening bent dat zijn anti semitische posts passen in de community richtlijnen van Alternatief TV. Als dat jouw conclusie is Ab, waarin ben je dan in vredesnaam terechtgekomen?

Ab Gietelink & Alternatief

6 uur geleden (bewerkt)

Hallo Antje, Allereerst ben ik een pleitbezorger van vrijheid van meningsuiting en inhoudelijk debat. Daarom heb ook jij de gelegenheid om inhoudelijk je visie te geven zelfs als ik dat kletskoek vind. Dat geldt dan natuurlijk ook voor Johan Vermeulen. Antisemitisme is is zijn reacties nu helemaal geen item en iemand daar zomaar van beschuldigen is laster. Ik zal bekijken wat hij daar schreef. Natuurlijk is deze reactiepagina geen vrijplaats voor kwaadaardig antisemitisme en dat geldt ook voor Johan. Maar dat is hier niet aan de orde. Johan Vermeulen onderbouwt hier zijn visie (dat de invasie door de VS is uitgelokt), met heel veel feitelijk materiaal. Dat is interessant en ook grotendeels juist. Als je het daar niet mee eens bent? OK. Kom met tegenargumentatie naar hem toe zou ik zeggen.


Antje M

6 uur geleden

Ab, wees zo fair en lees de antwoorden van Johan onder mijn reactie ‘censuur is fout’ in jouw vorige vlog. Als dat geen onversneden antisemitische visie is, wat dan wel? Nogmaals: als je er niets aan doet weet ik genoeg.

Johan Vermeulen

Johan Vermeulen

0 seconden geleden

 

 @Ab Gietelink & Alternatief  Dank je wel Ab dat je niet in paniek schiet en eerst eens wil kijken wat ik precies schrijf.

Ja, mijn kritiek op de joodse Neocons is fors,  maar vrijwel altijd onderbouwd met uitspraken  van joodse deskundigen.

"De Holocaust' mag niet worden onderzocht.  Dat geeft me de indruk dat het beeld dat er over verspreid wordt,  en de connotaties die bewust  worden opgewekt niet juist zijn. Want als het wel allemaal juist was, was studie en discussie niet verboden.

 

Ons beeld is dat de joden in de kampen vrijwel direct vergast werden, en dat ze nog liever  zouden worden doodgeslagen  dan verzorgd in een ziekenhjuis, als ze ziek werden.

Mogelijk dat zulke gruwelzaken af en toe wel gebeurden. Maar er is ook veel andere informatie.  Steven Spielberg heeft  duizenden oud gevangenen gefilmd en die spreken soms over concerten en  toneelstukken in de kampen. Voetbalwedstrijden tussen bewakers en gevangenen.

Het is wel zoeken op internet om die getuigenissen te vinden.

 

Ik las vorige week op de site van Ron Unz ( joodse man)  de zinsnede: "Anne Frank,  die aan typhus stierf in een duits ziekenhuis".

Ik citeerde hem, omdat het mensen wakker schudt. En omdat het misschioen waar is.

In elk geval is er een joodse mevrouw Gena Turgel (meisjesnaam: Goldfinger ! ) die zegt dat ze Anne verzorgde in een ziekenhuis, toen ze stierf.

 

Citaat: 

 It was in a hospital at Bergen-Belsen, where Turgel arrived in February 1945, that the 22-year-old Turgel cared for 15-year-old Anne Frank as she was dying from typhus.

 

"I washed her face, gave her water to drink, and I can still see that face, her hair and how she looked," Turgel once told the BBC.

https://www.nbcnews.com/news/world/holocaust-survivor-gena-turgel-consoler-anne-frank-dies-n881811

 Als we openlijk konden discussieren wat er wel en wat er niet waar is omtrent de holocaust, dan zouden we tot een realistischer beeld komen, denk ik.   Maar ik denk niet dat we aan 6 miljoen slachtoffers zouden komen. Ik vermoed dat er 1,1 miljoen joodse mensen zijn geliquideerd in WO2.

Fritjov Meyer schreef een korte studie in het blad Ost Europa en kwam tot ca 360.000  doden in Auschwitz.   "Ost Europa'  is een degelijke publicatie die je ook hij het Centrum voor Oorlogsdocumentatie in Amsterdam in de rekken staat. Ik heb dat zelf geverifieerd.

 

De beelden van uitgemergelde mensen die met een shovel in een massagraf worden geduwd zijn voor bijna alle mensen het bewijs dat 6 miljoen joden vergast werden. Maar ze komen uit Bergen Belsen, en daar waren nooit gaskamers. Dat kamp  was enorm overbevolkt, er was weken geen eten en er heerste typhus. Niemand had de kracht om de doden te begraven.  Zo trof Alfred Hitchcock ( Toen in dienst van het leger)  de situatie aan, en hij maakte de beelden die we allemaal kennen.


     ---------------

De ontwikkelingen op maandag 19 december na de middag: 

Ab heeft ergens geschreven dat er niet meer over joden mag worden geschreven.

Maar dat stukje lijkt hij nu te hebben weggehaald.(*) ( Wil hij geen bewijzen van zijn censuur laten staan?) 

Mijn reactie op Antje gaat daar nog wel van uit.  

Antje herhaalt ook de boodschap van Ab:  door mij geel gemarkeerd.

(*) Ik vond het terug door op het belletje te drukken en daar reacties op mij te vinden: 


Beste Johan, Je bijdragen worden op prijs gesteld en zijn ook informatief, maar ik zou je toch ook willen verzoeken de verwijzing naar mensen met Joodse herkomst achterwege te laten,. Je weet hoe gevoelig dat ligt in oorlogstijd. Persoonlijk vind ik het ook onwaar. Bv. Biden, von der Leyen, Macron, Rutte zijn dat niet en Poetin, Medvedev, Xi en Modi ook niet. Blijft alleen Zelensky en dat is maar een van de spelers Als je de geschiedenis bekijkt valt mij op dat Joden (net als Nederlanders, Fransen, Amerikanen Russen) aan alle kanten staan. Kapitalisme en communisme, Links en rechts, oorlog en vrede. Maar goed laten we deze gevoelige discussie niet voeren graag. Geef gewoon commentaar op de columns en de reacties. Dat lijkt meer dan voldoende.



Antje M

1 uur geleden

Dank aan Ab: hij heeft Johan gevraagd in het debat verwijzing naar Joodse herkomst achterwege te laten. Ik hoop dat Johan dit voortaan inderdaad laat, en ben gerustgesteld over de heldere grens die daarmee aan de vrijheid van meningsuiting op dit kanaal is gesteld.

=====================

 Proficiat, Antje! Het was maar goed dat we de enige ware God niet mogen bekritiseren. En dat we de boeken die dat wèl deden, hebben verbrand.

Er kan er maar één de baas zijn, nietwaar.

En doordat nu ook Ab erkent wie de echte baas is, en wie dus niet mag worden bekritiseerd, kunnen we onze tijd weer aan àndere zaken wijden. Voetbal? Antoon in de Ziggo ? Sneeuw?

Op dit blog zal je de èchte motor achter de fenomenen die ons leven bepalen NIET vinden. VERBOTEN!

Dat de VS 7 moslimlanden heeft verwoest : puur toeval, neem ik aan.
Geen toeval ? Was het al aangekondigd door de Neocons?
Helaas: over hèn mogen we niet praten bij Ab.

Een èchte reconstructie is niet mogelijk zonder de naam te noemen die niet genoemd mag worden. Dus geven we de moordenaars vrij spel om hun moorden te herhalen. Maar nu bij òns. Met òns leven als offer.
----
Dat de 40 miljoen Oekraieners hun land en hun zonen verliezen voor een oorlog die ze nooit wilden ?
De hoofdrolspelers stonden een keer op de foto: Nuland, Kerry. Poroshenko . Is er iets dat ze gemeenschappelijk hebben? Helaas: no go area.
Sommige zaken mogen niet worden genoemd.
----

Gaan 500 miljoen Europeanen hun industrie verliezen , omdat die nu veel te duur wordt bij ons ( maar niet in China, India en de VS) en bijgevolg in een soort donkere middeleeuwen terecht komen?
Too bad. De shakers en movers die dit bewust veroorzaakten mogen we niet benoemen.
U wordt een armoedzaaiere. Wen er maar aan. Want ja: er zijn zaken waar je absoluut niet over mag spreken. Alles is toeval, weet je wel.
En dat een bepaalde groep het zo bewust heeft gestuurd: verboden over hen te praten.
Ja, om een nette burger te zijn wordt U wel geacht de toekomst vaan uw kinderen weg te gooien.
------

Diversiteit ! Ja! Dat moeten we hebben !

Nou , laat ons dan diversoteit na streven in de meest machtige Gremia die er bestaan: die ùw en mijn levenslot in handen hebben:
- De Amerikaanse regering.
- De FED
- De grote institutionele beleggings firmas
- De MSM.

= Amerikaanse politici zijn voor 60% van hun campagnegeld afhankelijk van Those whose name cannot be named. Die bepalen dus wat de Regering doet.

= De FED had 31 jaar achtereen een baas wiens loyaliteit op dit blog niet mag worden benoemd. (Vooral Greenspan deed heel vreemde dingen die wel tot een grote 2008 crisis moesten leiden. Geen toeval. Opzet. De crisis kostte 50 miljoen mensen - wereldwijd- het leven, is wel eens berekend)

= De grote Beleggers ( Blackrock, Vanguard en State Street ) eisen van de bedrijven waar ze een belang in hebben ( àlle grote bedrijven ter wereld) : diversiteit. Diversiteit ! Moet!
Maar in hun eigen board room: vrijwel uitsluitend mensen wiens achtergrond volgens Ab niet relevant is. No diversity at all. None ! Niks.

= De Media, en de persbureau's : noem me één groot Media bedrijf dat NIET in handen is van de groep wiens naam we hier niet mogen noemen. Eéntje maar !

----
We zijn allemaal al lang verloren, maar U heeft het nog helemaal niet door. Dat is hoe ik het zie.
Please prove me wrong. Ik hoop echt dat het U lukt.

-------------------

Ab Gieteling:
Volgens mij sprak Hitler Duits😀 Ik heb Johan gevraagd in het debat de verwijzingen naar mensen met Joodse herkomst achterwege te laten. Misschien goed voor jou om te weten. Mijn eigen zoon en ex schoonfamilie zijn Joods. Niettemin heb ik altijd scherpe kritiek gehad in de Palestina kwestie en zijn Zij het daar grotendeels mee eens. Maar de Rusland-Oekraïne oorlog gaat weer over wat anders.

 @Ab Gietelink & Alternatief  U schrijft: "Maar de Rusland-Oekraïne oorlog gaat weer over wat anders. " ( dan over Palestina-Israel)

Nee dus.
De noodzaak om weer in het beloofde land terug te keren is een geloofs-kwestie. En de noodzaak om àlle naties te onderwerpen is eveneens een geloofskwestie. Even sterk gevoeld, en even dwingend. ( Maar nauwelijks bekend bij het publiek, uiteraard. )

Zoals Cruijff al zei: Je ziet het pas als je het weet.
Maar dan zal het te laat zijn, vrees ik.

Complete surveillance, elk mens een unieke QR code en niets anders dan digitaal geld:
er zal geen ontsnappen aan zijn.
Uit deze gevangenis kom je nooit meer weg.
De tijden van het Arendar systeem zullen terug komen: gespietst worden omdat je een brood hebt gestolen. Een week langs de weg met een grote stok in je anus staan te sterven.
Dàt is wat we kunnen verwachten van mensen als Albright : "Yes, we killed 500.000 Iraqi children, but the price was worth it. " Ze vond het niet eens nodig om een uitvlucht te zoeken.

----==========================


En nu doet Johan het weer: hij suggereert een duistere bedoeling van joodse neocons, die uit zijn op miljoenen doden. Het vijandbeeld dat Johan creëert vertoont griezelige overeenkomsten met het vijandbeeld van de NAZI’s : Oordeel zelf, op 30 januari 1939 sprak Hitler in de Reichstag de volgende woorden(vertaald in het Engels): I have very often in my lifetime been a prophet and have been mostly derided. At the time of my struggle for power it was in the first instance the Jewish people who only greeted with laughter my prophecies that I would someday take over the leadership of the state and of the entire people of Germany and then, among other things, also bring the Jewish problem to its solution. I believe that this hollow laughter of Jewry in Germany has already stuck in its throat. I want today to be a prophet again: if international finance Jewry inside and outside Europe should succeed in plunging the nations once more into a world war, the result will be not the Bolshevization of the earth and thereby the victory of Jewry, but the annihilation of the Jewish race in Europe.[14]
----

Ik reageer op de geel gemarkeerde regel bij Antje:

Antje,
Je verafschuwt 'het vijandbeeld' van de Nazi's.
Het komt niet in je op dat dit beeld misschien terecht is.

Wanneer ik me vijandig tegen jou gedraag, dan zie jij me als vijand. Logisch en terecht.
Als ik me daarna vijandig tegen Ab gedraag, dan ziet hij me ook als vijand.
Misschien dat jullie daarna Stan van Houcke waarschuwen, voor mijn boosaardigheid.
Je verspreid dan een vijandsbeeld , over mij.
Wat is daar vreemd aan?
Waar wordt de fout gemaakt?

Zij wiens naam we niet mogen noemen ( =Zwnwnmn) waren eerst geliefd bij keizer Claudius. Maar later toch verdreven. Ze waren eerst geliefd bij Maarten Luther, maar later verafschuwde hij hen.
Zwnwnmn werden meer dan honderd keer 'het land uit geknikkerd'.

Allemaal slechte mensen, of logisch gevolg van de strategie die Zwnwnmn volgen?

Het is niet zo vreemd als je weet dat hun strategie om hun doel te bereiken was: een hoog groeps IQ 'kweken' door zelfselectie. Dan is 'intermarriage' heel onwenselijk. Hoe voorkom je huwelijken met de outgroup? Dan moet je de eigen groep als echte outsider profileren. Dat doe je door onsympathiek gedrag als norm voor de eigen groep te institutionaliseren. Israel Shahak heeft dat beschreven: J History, J religion.
Downloaden en lezen.
Nu reageer je nog te veel als een ongeïnformeerde asset van Zwnwnmn.
Je hebt nog geen idee over hoe de wereld in elkaar zit. Spijker dat eerst maar eens bij. Ik ben niet uw privé leraar. Als U mee wil praten, moet U wel bagage hebben.

153 comments:

  1. Ik herhaal hier mijn laatste post van het vorige blog, omdat dit nieuwe blog vlak erna is geplaatst.

    ReplyDelete
  2. Nog even wachten op de komst van Koning Winter en dan gaat het gebeuren. Op deze manier is er geen doorkomen aan.

    ReplyDelete
  3. De in dit bericht genoemde persoon is absoluut geen, ik herhaal GEEN familie van mij. Echt niet.

    ReplyDelete
  4. Weer een uitstekend stukje bij theSaker over de mogelijkheid van een nucleaire oorlog.
    Daarbij zijn mij 2 comments opgevallen: van Ukranazi Stepan en maskazer2022. Die 2 spreken mij het meeste aan.
    Ik heb al eens eerder gezegd, dat de RF eerst een rondje om de wereld maakt om de geesten 'rijp' te maken en out of the blue wordt daarna -mits voldoende animo- een nieuwe VN gesticht. De huidige VN was ook een gevolg van de oude Wereld-organisatie, die niet meer functioneerde. Als 80% van de wereld zich bij de Nieuwe VN aansluit, dan zit het Westen met zichzelf te vergaderen en dat zal dan weinig uithalen, als de rest van de wereld verder gaat.

    Het huidige gevaar is, dat de VN in NY is gevestigd en dat men -door visa te weigeren- de RF "monddood" kan maken. Je hebt niet veel aan een veto, als je dat niet op de juiste plaats kunt uitspreken.

    ReplyDelete
  5. Wolf !
    Ik zit bij Ab Gietelink, en ik zie dat Rootman daar ook al bezig is. Wees welkom daar.
    De discussie met tegenstanders vind ik leuk.
    Maar jij doet opok heel goed werk, door 'de litteratuur' bij te houden en de highlights hier te melden. Helaas heb ik weinig tijd om er op te commenten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Wees welkom daar.]
      Ik beperk me tot duimpjes uitdelen.
      [De discussie met tegenstanders vind ik leuk.]
      Ik ook, maar ook tijdrovend.

      Delete
    2. Prachtig, die steken onder water naar Ab G. Maar ga daar niet te ver mee. Alles staat er nog en de boel is al >2.800 x bekeken. Zo'n bereik heb je niet vaak.

      Delete
  6. ( Gietelink over Musk)
    Antje M
    12 uur geleden
    @Johan Vermeulen Vooral doorgaan met deze antisemitische teksten. Niet ok.

    ​ @Antje M Dus de zwakken , armen en machtelozen mogen we haten. Maar de groep die al miljoenen mensen doodde, die dat ook in hun religie als een opdracht van hun God heeft meegekregen ( dood Amalek . DFe wereld is er alleen voor de joden, niet voor de goyim. etc.) , die de FED controleert, het State Department in de VS, en de grote Persbureau's ( AP, Reuters etc ) en daarmee de hele Westerse pers, DIE groep mogen we niet bekritiseren, want dat verbioeden ze ons: met propaganda, met wetgeving etc. Ze hebben er een begrip voor tot wapen gevormd: anti-semitisme.

    Dat begrip heeft zijn kracht ontleend aan de beelden van overleden Typhus patienten in WO2, en aan ene Anne Frank ( die aan typhus stierf in een duits ziekenhuis (zo schrijft Ron Unz, joods: unz.com).
    Heel erg allemaal, maar een fractie van wat ZIJ de ànderen aan deden en doen en van plan zijn te doen.

    Het moet niet oneerlijker worden,. Antje !

    Ook wij hebben recht om onszelf te verdedigen. Niet alleen Israel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Antje doet de grootste moeite jou te bestempelen als AS om jouw reacties te doen verdwijnen. Gelukkig geeft Ab jou gelijk en geeft goed commentaar erop.

      Delete
  7. Antje M
    Antje M
    10 hours ago
    Ab, wanneer kom je met een column over Belarus? Loekasjenko lijkt weinig van zijn onafhankelijkheids gevoelens over te hebben en is inmiddels een marionet van Putin. Oppositie is monddood gemaakt, geen vrijheid van meningsuiting etc. Putin vindt dat Belarus eigenlijk WitRusland heet, en net als Oekraïne bij het Oer Rusland hoort. Is er een Maidan plein in Minsk?

    1


    Reply

    Bob Schmitz
    Bob Schmitz
    1 second ago
    In Belarus zijn ook enkele provincies in het westen die RK zijn en een rood-witte vlag die likt op de Poolse voeren. Voor WO2 was dit Pools. Daar kwamen met name de demonstranten vandaan, gesponsord door westerse NGOs. Ouwe bullebak Lukashenka besefte dat hij niet langer 2 partijen tegen elkaar kon uitspelen en zocht bescherming bij Rusland. De bevolking heeft ook geen zin om het lot van hun zuiderburen te ondergaan. Dan bedoel ik niet zozeer de oorlog maar de hele economische toestand.

    ReplyDelete
  8. Herman Groot
    2 days ago
    Ab erkent het schijnreferendum dat Rusland in het Zuiden en Oosten van Oekraïne hield en ziet geen reden waarom het geen eerlijk referendum is. Ik kan er wel een paar bedenken: Het was niet anoniem omdat iedereen kon zien wat je invulde, mensen van het stembureau werden vergezeld door gewapende Russische soldaten. Stembureau's waren opgezet door en werden bemand door Russen, Oekraïners hebben zoveel mogelijk geprobeerd de regio te verlaten, zeker als je een jonge man bent die dan direct voor militaire dienst in het Russische leger kan worden opgeroepen. Als dit Ad's idee is van een eerlijk referendum dan kan ik alleen vrezen voor een samenleving waar hij het voor het zeggen heeft.

    3


    Reply

    Bob Schmitz
    Bob Schmitz
    1 second ago
    Als het westen serieus is over de aantijgingen van een schijnreferendum, dan moet Zelenski onderhandelen om ze over te doen onder internationaal toezicht. Putin is vast wel OK daamee. Maar dat doet hij niet, want peilingen tonen aan dat ca 95 % opnieuw zal sremmen voor aansluiting. In Zaporizhia ca 80 %

    ReplyDelete

  9. Herman Groot
    2 days ago
    Ab haalt John Maersheimer er bij om aan te kunnen tonen dat de Russische inval in Oekraïne gerechtvaardigd is. De stelling van Maersheimer is dat elke supermacht er voor zal zorgen dat zijn achtertuin geen directe bedreiging wordt en dus nooit zal toestaan dat deze achtertuin wordt bevolkt door een regime dat niet op zijn hand is. De constatering is juist dat supermachten deze neiging hebben maar nu is de vraag of dit rechtvaardig is. Nee, dat is niet omdat het om soevereine staten gaat die zelf mogen beslissen welk gedachtengoed zij hebben. Dus de inval in Oekraïne was te verwachten maar niet rechtvaardig want dit is nog steeds niet toegestaan volgens het internationaal recht.



    1 reply




    Reply

    Bob Schmitz
    Bob Schmitz
    1 second ago
    De denkfout is dat niet de VS de supermacht is maar de hele alliantie (NATO, de VS, de EU + de ''quad'', oftewel VS + vazallen). Deze alliantie is zeer expansief en agressief, maar valt formeel niet onder het internationaal recht.

    ReplyDelete
  10. Nog een reactie op Herman Groot, die herhjaalt dat elk land soeverein is.

    ​ @Herman Groot Ik heb elders in de comments 42 redenen gegeven waarom het wel degelijk 'UITGELOKT" is. Een insider als kolonel Jacqques Baud zegt zelfs: Oekraaine begon zelf de oorlog op 16 februari.
    Al die informatie laat U onbekritiseerd.
    U trekt zich er niks van aan.

    Ik heb elders uitgelegd dat een Supermacht een bufferzone om zich heen moet hebben, anders is er elk decennium een wereldoorlog. Is voor iedereen het beste. Cuba en Oekraïne hebben gewoon pech: ze zijn niet zo vrij als Nederland of Barzilie of elk land dat verder van een supewrmacht af ligt.
    U trekt zich van mijn uitleg niks aan.
    U bestrijdt heem niet.
    U blijft uw eigen idee ( dat de VS in uw hoofd heeft gestopt) : " Elk land is Soeverein ! " als een mantra herhalen.
    Maar in de ogen van de VS is er geen enkel land Soeverein ! ZIJ bepalen wat er in de wereld gebeurt. Ze proberen dat althans. En ze schreven het in hun PNAC Report.

    Wat U doet is dat U een heel grote dief napraat: "je mag niet stelen". Maar welke autoriteit heeft deze gedrags-regel uit de mond van de grootste dief ter wereld?

    ReplyDelete

  11. Herman Groot
    11 uur geleden
    @Johan Vermeulen Ik heb nooit gezegd dat ik het goed vind dat Amerika interventies moet plegen om communistische regimes te voorkomen. Ik heb alleen verklaard waarom Amerika did deed. Ik keur elke inmenging, zeker die met geweld, af. Of het nu Amerika, Rusland, China of enig ander land betreft.
    Jouw visie, dat je je maar moet schikken in de wil van een grootmacht is niet de mijne.
    Zelensky wilde zeker vrede sluiten met Rusland en was zelfs bereid om de Donbas zelfbeschikkingsrecht te geven maar dat was niet voldoende voor Putin en daardoor ook niet voor de separatisten.
    ---

    Johan Vermeulen
    1 seconde geleden
    @Herman Groot Na 30 jaar anti-Rusland gedrag van de VS ( Luister naar Jeffrey Sachs: "al mijn adviezen om Rusland om te bouwen tot een gezonde staat werden door IMF,. Wereldbank en Washington tegen gewerkt ". ) stelde Putin in december een ultimatum ( omdat hij zag dat ze gingen aanvallen en zag dat de Aegis raketten steeds dichter bij zouden worden opgesteld. Uitsel was zelfmoord) .

    In dat Ultimatum eiste hij: Doe wat U heeft beloofd:
    1) Stop met moor op etnische Russen in Donbass ( Minsk 2)
    2) Stop met dichterbij komen ( schaak-mat zetten van Rusland) door uw NATO.

    Dat is geen agressieve houding. Dat is de enige mogelijkheid om de vernietiging van Rusland te voorkomen.
    Maar de Neocons WILLEN Rusland vernietigen.
    En als het hen zelf niks kost (anderen betalen, anderen sterven) , dan doen ze dat gewoon.
    (Het is niet rationeel, het is 'er in gekweekt', de misantropie zit epigenetisch in het repertoire.)

    Wie zijn mede schuldig? Alle journalisten ( hoernalisten zegt Paul Craig Roberts).
    Maar ook westerse burgers zoals Herman Groot, die niet wil zien wat er niet in zijn door de VS geprogrammeerde wereldbeeld past. Dat zou 'ten halve gekeerd' zijn. En dat is gezichtrsverlies (voor je zelf, in je eigen ogen), Dat is heel erg moeilijk voor de mens. Hij gaat nog liever dood.
    Ga uw gang, Herman. Ondervind de consequenties van uw foute wereldbeeld: einde energie = welvaart = einde verzorgingsstaat )
    Maar ik verzet me er tegen, want door ùw weigering om 'ten halve te keren' ga ik ook naar de donder. Er is voor mij geen eilandje waar wèl betaalbare energie te koop is. Er is voor mij geen eilandje waar die atoombom ( die de Neocons misschien wel willen laten gooien door Putin) niet valt.

    ReplyDelete
  12. Oekraïners laten we soms ook aan het woord: Oekraïense generaal zegt, dat de RF zich ingraaft voor een lange oorlog en dat heel Oekraïne moet worden veroverd.

    ReplyDelete
  13. Explosief materiaaal alweer, mensen !

    Op de laatste video van Ab Gieteling (bericht aan Von der Leyen) heb ik dit geplaatst:

    Ab focust op onze westerse politici. Maar zij zijn niet de bedenkers achter de oorlogen in het Midden Oosten en in Oekraïne. Pundits zoals Mercouris, Ritter, The Saker , Jeffrey Sachs en vele anderen noemen dit "the Neocon Wars".
    In mijn comments op vorige blogs van Ab probeer ik daar meer inzicht over te geven: wie zijn de Neocons ? Wat drijft hen tot al die oorlogen? Hoe kan het dat ze vrijwel altijd hun zin krijgen? Wie zijn hun mede-strijders?

    En nog belangrijker: zullen ze Putin misleiden ( de indruk geven dat er atoombommen op weg naar Moskou zijn) om op die manier honderden miljoenen mensen te doden.
    Hun 'instinct' zegt dat ze dit moeten doen. Hun haat jegens de 'outgroup' Een rationeel motief is er uiteraard niet voor te vinden.

    251 jaar geleden wist Voltaire niks over atoombommen, maar toch schreef hij het volgende:

    • All of the other people have committed crimes, the Jews are the only ones who have boasted about committing them. They are, all of them, born with raging fanaticism in their hearts, just as the Bretons and the Germans are born with blond hair. I would not be in the least bit surprised if these people would not some day become deadly to the human race.
    • Lettres de Memmius a Cicéron (1771).

    Voltaire vreest dat ze 'Het hele menselijke ras zullen uitroeien."
    Dit is de ernst van de situatie.
    Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar wil wel overtuigd worden door argumenten.

    En vooral: Laat ons voorkomen dat dit gebeurt. Maar dan moet je de ware machthebbers kennen en exposeren, en niet hun onwetende assets ( Von der Leyen cs) bekritiseren. Die weten echt zelf niet dat ze voor een heel andere - verborgen- agenda werken en geloven in de juistheid van wat ze doen.
    Ze missen ook de moed om 'ten halve te keren'.

    Mijn hoop is dat joodse mensen met macht zich keren tegen de Neocons.
    En als de goyim tonen dat ze alles doorzien, zullen ze ( de joodse non-neocons) dat misschien doen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik neem aan, dat je deze opname van Ab bedoelt. Ik heb me maar even beperkt tot duimpjes geven. Daarbij valt vooral op, dat mensen die schelden de meeste duimpjes krijgen !

      Delete
  14. Hoe het gaat, dat je van de ene post in de andere rolt:
    Allereerst een bericht op TG. Hier staat Richard Solomon genoemd met een artikel. In de reacties komt folkvangr met een link naar een film, die -ongeveer- dit inhoudt:
    “Will the nations of the world exist at the time of Messiah (mashiach)? Yes, and their presidents and kings will consider it a blessing to be able to lick a Jew’s shoe. But any nation that has harmed the Jews will be swept from the face of the earth. There are different ways of destroying nations. They will most likely stop giving birth. All other religions will be destroyed along with their idols and temples. What will the non-Jews do? The non-Jews will help the Jews where physical effort is needed, allowing the Jews to enjoy life and be rewarded for the last 6,000 years. The seventh millennium is payday because there is only one people and only one country on earth. The whole world will speak the language of the Jews. We are THE people, Jehudi, the whole world is ours. The land of the gentiles is filthy, the language of the gentiles is filthy, the air of the gentiles is filthy. Goy has no right to live on our holy land. Now the whole Ukraine is coming here to Israel. There is not even half a Jew among them, all goyim. The goyim who came to Israel have no idea what awaits them at the time of the Messiah. They will die a horrible death. Why has the Messiah not yet appeared to the people of Israel? Because we have not yet made 2,800 goyim slaves for every Jew. The Jews must not reckon with anything as they go towards their goal, even if they will be considered inadequate or even insane.”

    Conclusie: We zitten tegen dat hierboven genoemde 7e millennium aan. "Quel horreur", zou Markies de Canteclair zeggen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Schitterende MOP:
      "De relatie tussen Washington en Moskou is onherstelbaar. Onlangs nam de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov, terwijl hij naar ons vloog, zijn isle seat naast Blinken en Nuland terug naar Washington. Al snel na het uitdoen van zijn schoenen begint Lavrov te ontspannen, de middelste stoel Nuland zei tegen Blinken "nu zou ik het niet erg om een koud biertje te hebben". Lavrov antwoordde: "geen probleem, Ik zal het voor je halen". Terwijl hij naar het bier vertrok spuwden de twee Ami in zijn schoenen. Toen de Rus terugkwam met het bier en ging zitten, riep het raam verblindend uit: "Ik zou ook graag een biertje willen hebben". Lavrov biedt opnieuw aan om het bier mee te nemen. De twee Ami spuugden opnieuw in zijn schoenen. Toen het vliegtuig in Washington landde en Lavrov zijn schoenen aandeed, besefte hij onmiddellijk wat er is gebeurd en schreeuwde: "Deze vijandigheid tussen onze landen, deze haat, dit spugen in schoenen en pissen in bier moet stoppen."
      Rofl, ik lig in een deuk.

      Delete
  15. 🤡Scholz is volkomen onbetrouwbaar met zijn "uitnodigingen" naar Moskou om te 'praten'. Als je tegelijkertijd dodelijke wapens naar UA stuurt, maak je jezelf volkomen ongeloofwaardig en onbetrouwbaar en doe je meer kwaad dan goed. Zie ook de stupide actie van Merkel, door toe te geven dat MinskII alleen maar diende om tijd te winnen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hier de bevestiging van Merkel. Kan ook worden beschouwd als een verraadster naar de RF.

      Delete
  16. Weer een website om te braken. Ik weet niet, of die hier al eerder is geplaatst.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ook dit is een collage van het SLI: "Democratic countries don't invade their neighbors." Denkt dat Bruine Mokkel dat wij achterlijk zijn of zo?

      Delete
    2. Hier worden mensen moe van. Maar wel leuk...

      Delete
    3. Hier worden mensen moe van. Maar wel leuk...

      Ik vond het geweldig !
      Kan ook alleen maar in saai-Duits denk ik.

      Delete
    4. Clare Daly:
      https://twitter.com/i/status/1604741051704549376

      ( Ik wilde Condlleezza Ricew op twitter zetten, maar zag dat Joshua Landigs het al had geplaatst. Heel goed filmpje. Hypocrieter kun je het niet bedenken. )

      Delete
  17. ​ @Carl Hell
    Ja Carl. De Oekraiene oorlog, die uw en mijn leven drastisch zal beinvloeden ( want geen betaalbare energie = geen export = armoede = veel grotere ellende dan mensen die vroeger armoede kenden, want toen was er nog een familie, een gemeenschap, een Charitas, een christelijk besef van hulp-geven)
    die ellende is veroorzaakt door "Zij wiens naam we niet mogen noemen" ( Zwnwnmn ).

    En dat vinden ook The Saker, Moon of Alabama, Alexander Mercouris, Jeffrey Sachs, kolonel MacGregor, en nog wel 20 andere mensen die beroepsmatig -- maar vrij om het officiele Narrative te negeren -- de zaak bestuderen.

    Iedereen weet dat de Neocons de oorlog wensten, voorspelden, voorbereidden en produceerden en organiseerden. Iedereen.
    Maar je mag het niet zeggen op een duidelijke manier. us zeg je: Neocons.

    Ze begonnen al lang geleden met het zwart maken van Putin. ( Hij zou miljarden bezitten. Hij zou journalisten laten vermoorden, hij zou Magnitsky hebben laten gevangen nemen, hij zou de Skripals hebben proberen vermoorden, hij had van doen met Litvinenko, met Anna Politkovskaya,met Nemtsov etc etc. etc.
    Maar helaas: nergens één bewijs.
    Bij geen enkele moord had hij enig belang. ( Maar de Mossad had natuurlijk wèl belang bij die aanslagen enmoorden. Want nodig om Putin tot 'Hitler' te transformeren, waarna je hem kon verdrijven.

    Wat we wel weten: onder Putin halveerde het aantal moorden in Rusland. De levensverwachting ging weer omhoog, de industrie kwam weer tot leven, de grote steden werden mooi en comfortabel etc. etc.

    Maar als je een land kapot wil maken, dan begin je eerst met haar leider zwart te maken, of, zoals Victor Ostrovsky in 1989 schreef in zijn boek: "By way of Deception" : "Ons land heeft besloten dat Saddam weg moet. We gaan hem eerst zwart maken."

    Als je goed kijkt, met eigen ogen, dan is het vrij eenvoudig te zien dat Zwnwnmn deze hele oorlog van A tot Z organiseren.

    En voorheen: 7 moslim landen ( met 100 miljoen inwoners) : verwoest.
    En vanaf nu: Europa volledig naar de kloten. Wacht een paar jaar en U zal het zien.

    Sinds enkele weken is er namelijk geen weg meer terug.
    Wij zijn zo ontzachelijk onbetrouwbaar gebleken (*) dat Rusland nooit meer een kuub gas aan ons wil verkopen. Nooit meer.
    En gelijk hebben ze natuurlijk.
    ELKE belofte die we ooit deden , voeren we niet uit.
    Vermoedelijk wanen we ons nog 'top of the bill'. Het machtige Europa.
    Zo slecht zijn we geïnformeerd.
    Er is zo langzamerhand geen enkele Aziatische stad meer die zo armoedig is als Baltimore, Den Haag of Parijs.
    85% van de wereldbevolking kiest de kant van Putin. Ze walgen van ons.
    Maar ja,. dat weet U niet, want U leest uw MSM kletskoek.

    U denkt ook nog dat Oekraine de oorlog gaat winnen.
    In het land van echte kenners is er niemand die dat nog denkt, NIEMAND.

    Ons land is decadent en verloren. En het is onze eigen schuld.
    En niemand zal medelijden hebben, en niemand zal ons komen helpen.
    Dat hebben we ook echt niet verdiend.


    (*) ( Merkel, Poroshenko: "dat Minsk 2 was alleen om ons te kunnen herbewapenen" . We deden alsof we vrede wilden, toen we bijna in de pan gehakt werden, maar we wilden geen vrede. )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Volgende keer jouw -formidabele- rant afsluiten met dit bericht: Een triljoen €€ door de plee gespoeld. Dat is een 1 met 18 nullen erachter.

      Delete
  18. https://jameshfetzer.org/2022/08/un-declares-war-on-dangerous-conspiracy-theories-the-world-is-not-secretly-manipulated-by-global-elite/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ergens hebben ze daar gelijk in, het staat gewoon op Internet. Maar als mensen niet gaan zoeken, dan zullen ze ook niets vinden. En de schandalig eenzijdige msm is ook onderdeel van de campagne.

      Aan de andere kant geeft dit hoop: Zwnwnmn beginnen door te krijgen, dat steeds meer informatie begint 'los' te komen en dat het -als we nog even doorgaan- mainstream is geworden. Dán zijn ze de sjaak. Ik maak er uit op, dat wel degelijk de "Alternatieven" in de gaten worden gehouden, al denk ik, dat dat nu voor hen al te laat is. De Geest is al -bijna- uit de fles. Als het covid-schandaal ook meer bekendheid krijgt, veroorzaakt door dezelfde club, dan gaat het echt los. Dus nog even volhouden.

      Tip: Schrijf eens naar Ab en biedt een gesprek aan. Vertel wat over jezelf en dat aanbod van € 500,00 en die kranten berichten. Misschien hapt hij.

      Delete
  19. Zweden & Finland bij de otan: Dat gaat nog even duren.

    ReplyDelete
  20. Weer een goed overzicht door Mearsheimer van de situatie.

    Over Rusland begint hij op minuut 25.
    https://youtu.be/m-2Oy3MVyyA

    Enige opmerking: Ik denk dat het het USA leger overschat en het Russische leger onderschat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [ Ik denk dat het het USA leger overschat en het Russische leger onderschat.]
      Zou het?

      Delete
    2. 'het' moet 'hij' zijn: Mearsheimer.
      Verder is Mearsheimers analyse OK.

      Kinzinger wordt nu door Martyanov met de grond gelijk gemaakt.
      Ik denk dat heel veel politici in de VS in hun eigen verzinsels/propaganda geloven.
      --
      Nu wordt gezegd: Putin heeft al moeite om Donbass te veroveren. Dus tegen de Nato kan hij nooit winnen.

      Maar tot nu toe was het helemaal geen all-out oorlog.

      Het was een stukje oorlog en dan proberen een vrede te sluiten.
      ( De manier waarop Russen vaker oorlog voerden, heb ik ergens gehoord.)

      Nu komen er 300.000 soldaten bij in Rusland.
      In Oekraiene komen er nauwelijks nog bij. ( Hoewel: de Polen willen nu mannen tot 65 jaar gaan opleiden tot soldaat....)

      Ook de wapens zijn op in Het Westen, zo horen we. Zelfs uit Westerse bron.

      The New Atlas analyseerde dat de Russen meer wapens per maand produceren dan Het Westen per maand aan Oekraiene stuurt, en het Westen maakt ze zo langzaam bij, dat vde voorraad op raakt.

      Ik eindig zoals ik altijd einidg: De enige relevante vraag is:
      1) Willen de Neocons een kernoorlog uitlokken, ja of nee.
      2) Indien ja, krijgen ze het dan ook echt voor elkaar ?

      Hun hele levens-doel staat op het spel: De wereld controleren. Als Rusland wint, dan is er een nieuwe wereldorde, en is het gedaan met de Yanks, en dus ook met de joodse elite die Amerika als haar leger gebruikt.

      Delete
  21. Ondertussen aan de andere kant van de oceaan: Deze mensen zijn ziek in hun hoofd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zieke mensen heb je altijd gehad. Maar dat ze zoveel dommerikken kunnen laten geloven dat dit zo hoort, dat dit 'de nieuwe tijd' is, dat verbaast me.

      Wat zegt dat jongetje? Hij heeft sex gehad met de co-werker van zijn stief-vader? Hij lijkt er behoorlijk fier op te zijn. Is ie 15 jaar ?

      Delete
  22. Een aanvulling op de geschiedenis, die wij nog niet kenden.

    ReplyDelete
  23. Nederland scoorde 99%, maar bij het plaatsen van het artikel, was dat eraf geduwd. 😈

    ReplyDelete
    Replies
    1. Denen zijn de meest naïeve inwoners van Europa. Die geloven bijna alles. Vandaar de vele sprookjes, die daar vandaan kwamen.

      Delete
    2. [De volgende -Zwnwnmn- leugen]
      Dat is natuurlijk een inkoppertje, lijkt mij.

      Delete
    3. Op Telegram staat dat met gemetenheeft: de toename van de coppruptie sinds het land bij de EU kwam.
      Maar dat is onjuist.

      Hier de vertaling van de samenvatting:

      Corruptie blijft een ernstig probleem voor EU-burgers: 68% is van mening dat corruptie in hun land nog steeds wijdverbreid is. Centraal staan de nationale overheidsinstellingen, waar 74% van de respondenten steeds meer van mening is dat corruptie op grote schaal voorkomt, gevolgd door politieke partijen (58%) en lokale, regionale en nationale politici (55%). Tegelijkertijd zijn de Europeanen pessimistisch over de maatregelen die op nationaal niveau worden genomen om corruptie als misdrijf aan te pakken. Slechts een minderheid denkt dat maatregelen tegen corruptie onpartijdig en zonder bijbedoelingen worden toegepast (37%), dat er voldoende succesvolle vervolgingen zijn om mensen af te schrikken van corrupte praktijken (34%), dat de inspanningen van hun nationale regering om corruptie te bestrijden doeltreffend zijn (31%) of dat er voldoende transparantie en toezicht is op de financiering van politieke partijen in hun land (31%).

      Dat Nederland 99% zou scoren lijkt me een grap van Wolf.
      Ik kan de NL cijfers niet zo gauw vinden:
      Hier moet het ergens staan:

      https://data.europa.eu/data/datasets/s2658_97_2_sp523_eng?locale=en

      Maar dit soort onderzoek is wankel.
      Als er een maand lang over een coprruptieschandaal is geschreven in de media, zal de score hoger zijn dan als je het daarvoor mat.

      Delete
    4. [Dat Nederland 99% zou scoren lijkt me een grap van Wolf.]
      Klopt. Af en toe mag dat wel eens. 😉

      Delete
  24. Een hypothetische vraag: Stel dat de Russen vanuit Wit-Rusland de Oekraïne binnenvallen, waarbij de Wit-Russen niet meedoen, maar alleen tijdelijk hun grondgebied beschikbaar stellen. Is de Oekraïne dan juridisch gerechtigd om Wit-Rusland aan te vallen? Of hen de oorlog te verklaren?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jouw vraag is voor mij te moeilijk.
      Die Lukashenko zit natuurlijk in een lastig parket.
      Het lijkt er op dat hij zijn eieren in het mandje van Rusland legt.
      Volgens mij doet hij dat uit eigen wil, en is hij niet gedwongen.

      Ik hoorde een vergelijkbaar verhaal, mogelijk van Jeffrey Sachs bij de Duran:
      Sachs: "Als de Europese leiders moed hadden gehad en niet met de Amewrikaanse aanval op Rusland hadsden mee gedaan, dus geen sancties etc. dan was dat mogelijk geweest. Dan had de VS daar weinig tegen kunnen doen.
      Je kan dus de huidige EU leiders verantwoordelijk stellen voor wat er nu met Europa ( geen energie> armoede) gebeurt.

      De initiatiefnemer is de VS, maar niet àlle schuld rust bij hen. Onze leiders hebben ook schuld.

      Delete
  25. Bij Ab Gietelink komt de discussie nu echt tot de essentie !
    Heel bijzonder !

    Ab Gietelink & Alternatief
    12 uur geleden
    Beste Antje en Johan, Deze column gaat over de rol die mevr. von der Leyen, voorzitter EU, speelt in het escaleren van de Oekraïne oorlog. Hij gaat helemaal niet over het 'Joodse volk'. Misschien kunnen we even terug naar het onderwerp en ook niet al te gevoelig en wantrouwend of escalerend naar elkaar reageren. Tsa. Diep wantrouwen is de massapsychologische oorzaak van de Oekraïne-oorlog. Hartelijk dank.

    Mijn Reactie:
    Zoals Gilad Atzmon altijd zegt: De enorme joodse macht bestaat vooral daarin dat ze de macht heeft om buiten het discours te blijven: je kan er niet over praten. Dus bijna niemand ziet het of weet het.

    Maar als je nu nooit over de oorzaak, de drijvende kracht, de organiserende kracht, de initiatief-nemers, mag spreken, maar wel over de marionetten, de uitvoerders, de symptomen, de gevolgen, de schade, de oorlogen, de doden.... waar ben je dan mee bezig ?
    Het is niet eens symptoom bestrijden. Het is eigenlijk steun geven aan die boosaardige krachten, want 'het volk' denkt dat 'de Alternatieven' wel echt àlle kritiek geven, àlles blootleggen. Maar de alternatieven passen zelf censuur toe. ( Of zien niet wat er echt gebeurt) . Hun verhaal is dus wat men noemt: een limited hangout, een red herring : een afleiding waardoor 'het volk' denkt te weten waar de schoen wringt, maar het toch net niet weet.

    Dus waar ben je mee bezig als je dit onderwerp ontwijkt. Als je de drijvende oorzaak niet wil bespreken? Die vraag moet ieder van U maar beantwoorden. Met zijn eigen geweten in het reine proberen te komen.
    Mij lukt dat niet meer.

    Een nieuwe ontwikkeling:
    De surveillance in China is het gevolg van een innige samenwerking tusen Israelische deskundigen en Chinezen.
    Zij, over wie we niet zullen spreken ( "we spreken alleen over de symptomen", zegt Ab hierboven) hebben van oudsher de cruciuale machts-centra in handen: Banking en media. En in elke democratie kunnen ze dus hun agenda realiseren.
    Een nieuwe mogelijkheid van controle is de surveillance.
    Hiermee kunnen niet alleen de regering en academia worden gecontroleerd ( zoals tot nu toe het geval) , maar ook elke burger tot op huiskamer-gesprekken niveau!

    In combinatie met uitsluitend digitaal geld en e-identificatie ( waar Von der Leyen nu voor pleit, nu de Corona QR niet is gelukt) is dat dodelijk.
    Ook de kinderen van Ab en Antje zullen hun verdere leven in deze joodse gevangenis moeten doorbrengen. En hoe lang dat leven zal zijn ? Luister naar Yuval Hariri: Uw kinderen zijn eigenlijk niet meer nodig... en ze belasten ook nog het milieu ! En deze wereld is volgens de Gaon van Vilna eigenlijk alleen voor hèn geschapen...
    Ik zou er niet te optimistisch over zijn.

    Neem je tijd, Ab. Denk er eens een weekje over na, waar je staat.
    Wat je jouw kinderen te bieden hebt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aan Antje schreef ik het volgende:

      ​ @Antje M Antje, ook aan U het advies: laat het eens een weekje liggen.
      Lees daarna mijn vele comments en jouw eigen comments nog eens door.
      Lees enkel edocumenten die ik als onderbouwing geef.
      Laat het dan weer een week liggen. En lees het dan opnieuw. Etc.

      Een paradigma-shift in de wetenschap is pas mogelijk als alle oude professoren zijn overleden. Hun hele identiteit was vergroeid met hun ( oude, en nu achterhaalde) theorie.
      Datzelfde geldt voor de standpunten die het sterkst in onze geest zijn ge-etst.
      Die zijn nauwelijks te beïnvloeden door alternatieve, nieuwe informatie.

      Daar is veel tijd voor nodig.
      Maar natuurlijk ook de oprechte wil om de waarheid te weten ( en de oprechte ouder-liefde: "Ik wil dat mijn kind een toekomst heeft, en daar heb ik wel een deuk in mijn zelfbeeld voor over. Ik heb de moed ten halve te keren.")

      Ik ben het met Ab eens: we laten het rusten.
      Maar ik ben het niet met hem eens dat we er hier niet over moeten praten.

      PS: Kanye West heeft het onderwerp in de VS flink op de kaart gezet.
      Joods Amerika verkeert in paniek.
      Philip Giraldi doet verslag bij Ron Unz.
      https://www.unz.com/pgiraldi/more-on-anti-antisemitism/

      Ik zie nu dat Alan Sabrosky, die half joods is, ook een nieuw artikel bij UNZ heeft geplaatst. Er zijn god zij dank steeds meer joodse mensen (Atzmon, Sabrosky, UNZ, Gerard Menuhin, etc etc) die U en uw kinderen proberen te redden door de waarheid te durven zoeken. Laat hen niet in de steek. Help hen.
      Hier het artikel van Sabrosky:
      https://www.unz.com/article/unsettled-history-the-useful-abuse-of-the-holocaust/

      Delete
    2. Hier begint de draad.
      https://www.youtube.com/watch?v=FUyBw9xdl1U&lc=UgxcAHI8Vv95ky97CRp4AaABAg

      Kan zijn dat er nog wat bij wordt geplaatst later.

      Delete
    3. [https://www.youtube.com/watch?v=FUyBw9xdl1U]
      Overal bij @JV en anderen duimpjes uitgedeeld. Zou @Rootman ook moeten doen. JV heeft meestal maar 2 duimpjes...

      Delete
  26. Op Weltschmerz:

    Micha Kat in de rechtbank | De complete regiezitting

    ReplyDelete
  27. Ook ik heb een lange discussie op ''Quora'' gevoerd. Voor mij is het ontspanning op regenachtige en koude, donkere dagen.

    Wat ik wel respecteer is dat de fel overtuigde auteur terug reageert en niet, zoals met name veel Engelstalige auteurs vaak doe, me bannen om te reageren, de lafaards!

    [ Wordt Thierry Baudet gefinancierd door Rusland?

    Peter Alleyman
    24 sep.
    Het is niet bewezen, maar wel aannemelijk dat Vladimir Vladimirovitsj hem betaalt voor bewezen diensten. Het zou anders wel erg ondankbaar zijn van Mad Vlad. "Een prachtige kerel", noemde Baudetski Poetin . Hij vond dat Rusland "extreem mild" optreedt in Oekraïne. Kortom een vies mannetje met een riante roebelrekening, mag je aannemen.

    Wat wel 100% zeker is, is dat hij adviseurs heeft die banden hebben met het Kremlin: Vladimir Kornilov en John Laughland. Tuig dat achter het geweld in de Donbass zit sinds 2014.

    Triest dat er mensen zijn die op zo'n fascistische conspiracy idioot als Sjeritskovitch stemmen.

    1,9K weergaven
    21 upvotes weergeven



    Bob Schmitz
    · ma
    Het is niet bewezen, maar…

    Dat zegt al genoeg. Het gaat van de veronderstelling uit dat niemand met normaal gezond verstand veel inzichten deelt met 70 % van de Russische, en 95 % van de Donbass en Krim bevolking. Dan moet er wel van halve hypnose, oerdomheid of corruptie sprake zijn.

    Wie weet is die veronderstelling wel onjuist….

    Verder vind ik Baudet zeker intelligent , maar een beetje drama queen. Hij houdt er ook wel van om een beetje te provoceren. Hij gaat vaak wat ver, maar persoonlijk houd ik wel van een beetje politieke incorrectheid. Hij heeft zijn islam standpunten behoorlijk gematigd en is ook meer pan Europees geworden.

    Kornilov was pro Donbass en is later naar Rusland geëmigreerd. Maar waarom zou dat slecht zijn? we hebben toch vrijheid van mening? Wie het niet met de man eens is moet maar met hem in debat gaan ipv woke gaan doen en cancelen! Volgens mij heeft geen van beiden aan het front gevochten (al zou dat voor Kornikov wel gerechtvaardigd zijn geweest).

    Laughlin is zeker anti-establishment en Russofiel. Hij schuwt niet om de dialoog aan te gaan met Russische politici of te spreken op pro Russische evenementen. Waren er maar meer zoals hij! Beter praten ipv vechten.


    Peter Alleyman
    · ma
    De dialoog met ruSSen aangaan? En dat vind jij mooi?

    Google es 'peace for our time'.

    En waardering hebben voor antisemitische Putin dick-suckers / anti Europa fascisten vind ik triest. Om me netjes uit te drukken (Quora moderatie heeft al zo veel moeite ermee).


    Bob Schmitz
    · ma
    Is het dan beter dat ze daar elkaar afslachten? Het is niet fascistisch om anti EU te zijn, dat is niet anti Europa. Waardering is niet nodig. Maar ook als SPer zijnde, vind ik nuttig om in te leven en te begrijpen: hoe moet hen anders in het debat verslaan??? Maar waardering voor dialoog hebben: moet men daar echt over twisten? Zelfs met je vijand kun je beter blijven praten. Al was het maar om hem later makkelijker te kunnen verslaan! Ooit werd dat diplomatie genoemd, en nee, dat is niet slechts voor diplomaten. Maar bewust niet willen inleven en nogal blind en gretig met veroordelingen en labels zwaaien; wie wordt daar nu wijzer van? Met haat werden maar heel weinig conflicten gewonnen. Antisemitisme is hier niet aan de orde, en bij FvD zie ik hier ook niet zo veel van. Men kan genoeg kritiek op Zelenski hebben vanwege inhoudelijke gronden (hij jaagt zijn soldaten de dood in wegens PR redenen om te bedelen), afkomst is nogal irrelevant, tenzij u het wil gebruiken als argument dat zijn regime niet heult met Bandera nazis.



    ReplyDelete
  28. Hier zijn we het ( deels?) eens: referenda per provincie onder internationaal toezicht! Niet als land, want dan, ongeacht het resultaat, wordt de ene helft onderdrukt door de andere helft en zal tzt. een nieuwe burgeroorlog volgen.

    Want dat is de wortel van dit conflict.: een burgeroorlog.

    Verder zullen we moeten ''agree to disagree''….

    Veel meer wapens of Nato ingrijpen is niet mogelijk en onrealistisch, dus geen oplossing.


    Peter Alleyman
    · di
    Referenda per provincie? Je bedoelt uitgevoerd door collaborateurs met een ruSSisch soldaat in het kielzog?

    Ben je naief of een Putler troll?

    En er zijn nog wapens zat in de NATO. Er zijn nog F16's, long range Himars, Leopards, A10's, M777's, Patriots enzovoort enzovoort in overvloed.

    Toch nog maar eens goed nalezen wie Chamberlain ook al weer was. En als je dan toch in de historie bezig gaat, zoek dan meteen her Molotov-Ribbentrop pact even op. Weet je wie, naast Nazi-Duitsland de aggressor was in WW2. Het verschil is dat Duitsland hun wandaden ingezien hebben en, in tegensteliing tot ruSSland, geen Nazi staat meer

    En die hoofdletters staan prima hoor.


    Bob Schmitz
    · di
    Ik zei: referenda per provincie onder internationaal toezicht…

    Zonder dat uitstel van Chamberlain en Molotov had Hitler gewonnen. Maar deze situatie ligt behoorlijk anders.

    Ik ben niet zo naief en geen ''putler trol'' Mensen kunnen echtwaar, heus verschillende gezichtspunten hebben.

    Verder: OK, we agree to disagree, wat mij betreft.

    Profielfoto voor Peter Alleyman
    Peter Alleyman
    · 23 u.
    Gaan we Friesland en Limburg ook afscheiden van Nederland onder nationaal toezicht? Of Gelderland weer onder toezicht van de bisschop van Münster?

    In 1991 werd Oekraiene zelfstandig inclusief de Krim. En in 1994 werd het Budapest Memorandum on Security Assurances getekend. Lees die ook nog maar even na. Ging over kernwapens en niet aanvallen. Uiterst betrouwbare partij dat ruSSland van jou.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Want dat is de wortel van dit conflict.: een burgeroorlog.]
      Is dat zo? Ik dacht, dat we hier op het blog hadden begrepen, dat het hele conflict draait om de vernietiging van de RF door de neocons d.m.v. een proxy-oorlog met UA. Alleen de RF beschouwt het als een "broeder"oorlog.

      Delete
  29. Bob Schmitz
    · 18 u.
    Het Budapest memorandum en de toezegging van Baker, ''not one inch to the east'' (en kom svp niet aan met dat dat niet waar was!). Beide toezeggingen en verdragen verbroken, beiden totaal onbetrouwbaar.

    IN NL is geen steun voor afscheiding. Ook in het land van mijn verloofde was er geen meerderheid voor onafhankelijkheid (domme Spaanse regering die draconisch tegen dat referendum optradt-Ik was er ook tegen, omdat zij haar kinderen liever Spaanstalig opvoedt (wereldtaal)).

    Beter voorbeeld is mi. Tigray. Die hadden wel kans, maar kregen het idiote idee om dan maar Addis Abbeba te veroveren. Nu zijn ze totaal verslagen.

    Vietnam had net als Korea beter meteen gescheiden kunnen worden met een vredesakkoord. Ook Korea wordt ooit weer 1 land.

    Oekraine verloor hun zelfstandigheid in 2014.

    Maar dat is ook met ons vele malen gebeurd:

    Napoleon, de nazis en nu de EU/ NATO.

    Maar onze cultuur leeft. toch nog steeds?

    Als de Oekraieners graag een natie willen blijven dan steun ik dat. Ik heb zelfs niks met nationalisme, maar ieder diertje zijn pleziertje…


    Peter Alleyman
    · di
    Molotov-Ribbentrop pact, waarna Hitler 1 september 1939 Polen binnenviel en jouw geliefde ruSSland 17 dagen later.

    Wat een redders van de mensheid!

    Profielfoto voor Bob Schmitz
    Bob Schmitz
    · ma
    ''Peace for our time''. Sorry, bijna vergeten op te zoeken! Ah, Chaimberlain! En Molotov, van de cocktails!

    Beide leiders hebben hun landen voor een catastrofe behoed: het kleine beetje diplomatie gaande houden tot het niet meer kon, en ondertussen de ergste tekorten en fouten in hun legers wegwerken.

    De geschiedenis rijmt, maar herhaalt zich niet.

    Hitler en Stalin waren extreem ideologisch en beiden redelijk competent.

    In dit geval hebben we het blinde, incompetente Zelenski regime gesteund door de gevaarlijke doch onrealistische neocons gesteund door de futloze EU vazallen. Tegen Putin, HEEL stoute man als hij zou zijn.

    ReplyDelete
  30. Peter Alleyman
    · ma
    Ja hoor. Ik had je aangeraden een google search te doen. Probeer het alsnog eens.

    En degene die verantwoordelijk is voor het de dood injagen van inmiddels 100 duizenden mensen is Putin.

    Met jouw manier van redeneren is Churchill verantwoordelijk voor de dood van al die Engelsen 75 jaar geleden.


    Bob Schmitz
    · di
    Ik kan uw standpunt wel begrijpen. Maar Putin is geen Hitler en zelfs Victoria Nuland, die dit alles heeft ingezet in 2014 niet (zij, met nu Blinken zijn mi. de hoofdschuldigen; Putin heeft in elk geval nog maar liefst 8 jaar lang geprobeerd te onderhandelen). En evenmin Zelenski, die zijn leger voor PR redenen de gehaktmolen instuurt in onwinbare veldslagen.

    Waar het nu echterop aan komt is niet met het vingertje wijzen maar oplossingen zoeken. Dat houdt te eerste in een realistische visie.

    Generaal Zalushni zegt dat hij nog kan winnen (feb 2023 situatie) ,met 300 tanks, 599 infanterie pantserwagens en 500 artillerie kanonnen. Dat is meer dan dat er in de EU aanwezig is! Er is de komende jaren geen produktiecapaciteit. Aleen de Polen willen nog wat troepen sturen (omdat ze graag alles van west Oekraine tot de grenzen van voor 1939 terug willen annexeren).

    Heeft u realistische suggesties voor oplossingen of blijft u hoog op het morele paard zitten?

    Peter Alleyman
    · di
    Laat de Oekraieners even zelf beslissen of ze terug willen onder ruSSische overheersing.

    En al met al hebben die ruSSen met hun overvloed aan militaire rotzooi de laatste maanden vooral 'tactisch terugtrekkende bewegingen' moeten maken. En offeren ze ongetrainde dienstplichtigen op met een pistool in de rug om een platgebombardeerd provinciestadje te veroveren. En moeten ze wapentuig uit Noord Korea en Iran betrekken.

    Kortom: meer wapens naar Oekraiene en wat mij betreft NATO ingrijpen om dat land te verdedigen tegen het vermoorden van burgers.


    Bob Schmitz
    · di
    ''Laat de Oekraieners even zelf beslissen of ze terug willen onder Russische overheersing.''

    (sorry, even de hoodletters aangepast aan gebruikelijke spelling…) ]
    Maar zeer competent (niemand is perfect). Realist. Niet onze president. Onze cultuur is behoorlijk anders. Niet bepaald een smakelijk hapje voor de Russen.
    Ik zou zeggen: leven en laten leven!

    De domino theorie is al sinds Vietnam onderuit gehaald! And we are mostly not the good guys!

    ReplyDelete
  31. Peter Alleyman
    · di
    Zoek jij de rol van de ruSSen en de Chinezen in het Vietnam conflict ook nog maar even op.

    Molotov en Chamberlain hebben de wereld in een oorlog gestort met 75 miljoen doden. Putler is nog maar een beginneling.

    Wat ben jij d.., oh nee, naief.


    Bob Schmitz
    · 18 u.
    De Sovjet unie heeft vrijheidsstrijder en Vietnamese vader des vaderlands Ho Chi Minh, slechts een gelegenheidscommunist, gesteund tegen de genocidale Amerikanen, er worden nog steeds veel baby's geboren met zware geboorteafwijkingen wegens agent Orange (dioxine, een chemisch wapen). Ondanks onenigheid met de Sovjets hebben ook de Chinezen goed werk gedaan daar.

    Daarnaast zijn alle ''redenen'' voor deze oorlog als leugens en misvattingen ontmaskerd over dit vreedzame Buddhistische volk.

    Die '60er jaren VS ideologie nu nog steunen is mi. abject, en getuigt van extreme onwetendheid, gevaarlijke brainwashing of nog veeel erger. Zo erg dat zelfs Putin hiermee vergeleken een vredesengeltje is. ]

    ReplyDelete
  32. Het copypasten is niet helemaal goed gegaan, maar wel vrij redelijk.

    ReplyDelete
  33. Wie de fuck is Sjeritskovitch ??? De Nederlandse spellingsvoorschriften van het niveau van 4 jarigen verminken
    Russische namen zo ernstig dat het niet meer op te zoeken is!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waar is Quora?

      Goed dat je buitenshuis reageert ( huis = blik en xevolutie ) , want dan kun je mogelijk zaken veranderen.

      Dit huis dient er voor elkaar info toe te spelen.
      Zoals: de laatste Scott Ritter, nu op redacted: https://youtu.be/ppcI4qVU6cY

      Delete
    2. Quora.com Het niveau verschilt nogal. De mensen zijn daar heel snel getriggerd, en dan draagt reageren niets bij, integendeel.

      Delete
    3. Wat niets bijdraagt is meer dan een punt ter overweging aanbieden. In mijn discussie moest ik zelfs Vietnam nog behandelen! 22 of 42 invasies maakt dat mensen hun ogen naar boven draaien, gaan labelen en bannen, waar of niet. Als je eenmaal een label hebt gekregen is het over. Dan had je beter weg kunnen blijven.

      Delete
    4. OwMyGawd! Ik heb het eindelijk door... Door de abjecte NL spellingsvoorschriften qua Russische namen, en daarna foutjes (geen schande, want wanneer de voorschriften slechts een illustratie blijken van terminale naiviteit en hopeloze verwarring), dan begin ik te vermoeden dat het begrip ''Sjeritskovitch'' op ons kamerlid Baudet zou kunnen slaan...?

      Delete
    5. [dan begin ik te vermoeden dat het begrip ''Sjeritskovitch'' op ons kamerlid Baudet zou kunnen slaan]
      Klopt, die wordt daarmee bedoeld. Net zoals Putler, Sjerrie, Baudetski. Zodra je dat soort verbasteringen ziet, kan je beter ophouden, ze blijven daarmee doorgaan. Sterkte.

      Delete
  34. ​ @Herman Groot U schrijft: "Waar baseer jij je op als je zegt dat 90% van de berichten van de Westerse media verzonnen is?"

    Hier enkele reden:
    Hoe vaak las U dat Rusland geen wapens meer had? In elke krant is dat sinds april wel elke maand een paar keer herhaald.

    In elke westerse krant is minstend 10 keer te lezen dat Putin het oude grote Russische Rijk weer wil herstellen. Waar kan ik dat lezen? Nergens. Integendeel: Putin zegt dat je niet goed bij je hoofd bent als je daar van droomt.

    Àltijd weer wordt beweerd dat Rusland de agressor was in Geworgië. Het EU onderzoek dat uit wees dat Georgie met de agressie begon en Putin reageerde, wordt gewoon genegeerd.

    Àlles wat we lezen en wat ons volk woedend moet maken op Rusland, komt van Oekraiense lieden. Als Zelensky morgen zegt dat de Zon om de Aarde draait, zullen ze het waarschijnlijk tòch plaatsen, en willen geloven.

    Idem: In de VS lezen we steeds: Een anonieme insider zegt A of hij zegt B. Niemand wil de leugens op zijn naam hebben.

    Hoor en Wederhoor ? Totaal afgeschaft. Eenzijdige propaganda is alles wat er te koop is.

    Persvrijheid betekent: Dat àlle standpunten door deskundige mensen op een echt groot podium ( grote krant of TV) te horen zijn.
    In Rusland is dat wèl het geval ( Waterdrinker en Bosman zijn echt niet de enige westerlingen die alles mochten zeggen op tv)

    Je kan elke week weer lezen dat in Rusland de oppositie in de gevangenis zit.
    Maar in Oekraine zijn de oppositie partijen verboden, en een leider Medvedchuk is eerst onder huisarrest gezet en nu spoorloos verdwenen.

    Moet ik nog meer redenen geven waarom ik denk dat 90% van de berichten die U voor waar aan neemt, totaal onwaar zijn?

    ReplyDelete
  35. ​ @Herman Groot Er zijn enige tricks om te bepalen of een bron de waarheid schrijft:
    Geef elke bewering 5 punten en ga dan kijken:

    1. Is het verhaal logisch?
    ( Assad die gifgas gooit 2 dagen voor hij Ghouta van de ISIS ontdoet, en daarmee over de rode lijn stapt en dus de VS binnen roept: onlogisch. Niet geloven ! )
    Logisch: 2 punten er bij. Onlogisch : 2 er af.

    2. Heeft ee verhaal; links en onderbouwing ?
    ( Ollongren: "Er is een Russische website ! " Nul websites te vionden.
    RFK zegt : Fauci is een crimineel. 2200 onderbouwingen.

    Dan weet U: Ollongren liegt, RFK spreekt de waarheid.

    3) Als iemand iets schrijft dat hetm zijn leven kan kosten of zijn baan: 2 punten bij de geloofwaardigheid.

    4. Als iemand iets verklaart of schrijft dat zijn eigen carriere ten goede komt, maar door niemand te fal;sifieren valt: 2 punten er af.

    Uiteindelijk zie je of je een bericht kan vertrouwen of niet.

    ReplyDelete
  36. Vanuit MoA:

    The Urals Defense Enterprise will switch to a six-day workweek.
    Employees at Kurganmashzavod, who work under a special regime, will switch to a six-day work schedule. The employees will work 12 hours a day on weekdays and 8 hours on Saturdays. The rest of the core production staff will continue to work according to the previous schedule.

    The decision was taken in connection with the fulfilment of 🇷🇺 the state defence order. The respective order has already been issued, and the new schedule is scheduled to take effect in ...
    Inzetten van hun werknemers, meer dan dat ze nu al doen?

    Zolang ze hun werkers maar goed betalen! Deze vaklieden moeten een loon naar kundigheid krijgen, en ruim overwerk/ weekend toeslagen krijgen. Met wat mogelijkheden om nog wat bij te scholen.

    ReplyDelete
  37. Kennen jullie Peter Zeihan?

    Ooit een keertje kort gekeken: dwaas.
    Maar gisteren hele 1,5 uur beluisterd.

    Hij zegt nog steeds dwaze dingen ( 1 miljoen babies gekidnapt ennaar Rusland mee geniomen ! ) en hij heeft een heel hoog show-gehalte in zijn voordracht: een echte performer.

    Maar de gegevens die hij aan levert zijn wel het bestuderen waard.
    = De demografische ontwikkeling ( met geen woord over Afrika, trouwens. Alleen : naderende crisis in China)

    = Het feit dat de lonen in China nu al veel hoger zijn dan in Mexico, en dat er een NAFTA 2 is gesloten waardoro de VS goedkoop kan produceren.

    etc etc.

    Hier spreekt hij voro de Kamer van Koophandel in Ames, Iowa:

    Annual Event 2022 - Peter Zeihan Presentation

    https://youtu.be/c-NQ1xLfc_A

    ReplyDelete
    Replies
    1. Op minuut 14 zegt hij: Er zijn al 250.000 Oekraiense burgers gedood, en er zijn 1 miljoen mensen naar Siberië ontvoerd, meestal kinderen.

      Nou ja, zo'n uitspraak is wel het bewijs dat de man de zijfers gewoon uit zijn duim zuigt.
      Hij is de enioge die dit soort zaken zegt.
      De UN heeft onlangs verklaard dat er 6000 Oekraaiense burgers zijn gedood, als ik het goed heb.
      6000 zegt de UN, 250.000 zegt Zeihan,. zonder één onderbouwing , uiteraard.

      Delete
    2. De cijfers kloppen wel, maar dienen een ander label te krijgen: Die 1 miljoen zijn -overigens geheel vrijwillig- naar de RF gevluchte burgers en doe dan nog eens 1,5 miljoen erbij, -volgens de RF-opgave- ; die 250K overleden burgers zijn soldaten, met wellicht 6K burgers inbegrepen.
      Als we dan even kijken naar de 1 miljoen slachtoffers van de "Shock & Awe"-methode van het SLI in Iraq, dan hebben we nog 994.000 burgers te gaan, om langszij te komen. Tot die tijd moet het SLI "gewoon ze bek hauwe", aldus Mark R.

      Ook zijn er berichten, dat er veel kinderen uit de oorlogsgebieden tijdelijk naar de RF, om vakantie te 'vieren' en een beetje tot rust te komen. Daarna gaan ze weer terug naar hun ouders.

      Delete
    3. Mijn mening over Zeihan niet welkom???

      Delete
    4. Deze kan ik even niet plaatsen:

      RootmanDecember 23, 2022 at 11:44 AM
      Mijn mening over Zeihan niet welkom???

      Delete
    5. [Deze kan ik even niet plaatsen:]
      Ik ook niet. Natuurlijk is de mening van Smurf welkom.

      Delete
    6. Misschien had ik vergeten op ''Publish'' te klikken...

      In elk geval is de arrogante Zeihan bijna net zo dom als George Friedman, met zijn intermarium obsessie. Zijn achtergrond is demografie, maar hij trekt alle tendenzen door, of laat ze weg.
      Bevolkingskrimp op dit moment is niet zo erg, gezien alle technieken voor automatisering en digitalisering. Nieuwtjes van nu, zoals zgn. AI zijn over 10 jaar in de aanbieding. Verder kan China goedkope en beschaafde arbeidskrachten uit zuid oost Azië via tijdelijke contracten krijgen, en eigen bevolking hoog opleiden.

      Putin moet nog wel wat doen aan zijn demografie. Pas dan kan hij de titel Putin de Grote verwerven...

      Delete
    7. [Putin moet nog wel wat doen aan zijn demografie]
      Daar is hij toch al hard mee bezig? 2,5 milj. vluchtelingen en 2 Oblasts erbij + inhoud. En de oorlog is nog lang niet voorbij.
      [de titel Putin de Grote]
      Wat mij betreft heeft hij die titel al, alle andere -kuch- "grote" staatslieden kunnen niet in zijn schaduw staan.

      Delete
    8. Het gaat om het geboortencijfer. Ondanks alle plezier en voldoening in het hebben van kinderen zijn de moeite en kosten hoog. Men moet ook een zeker perspectief over hun kansen hebben. De staat kan helpen met scholen, medische zorg, verlof en kinderbijslag. Maar optimisme in de bevolking is ook belangrijk.

      Delete
    9. Rusland moet straks Novorossiya bevolken. In sommige provincies is bijna de helft naar het westen gevlucht. Oekraiense nationalisten gaan bijna allemaal weg, en dat is maar goed ook. Maar ook veel Russischtalige mannen zijn het Ukraiense leger in geronseld. Op lange termijn is het binnen de RF een zeer aantrekkelijk gebied om te wonen, en er zal zeker migratie vanuit de minder comfortabele gebieden op gang komen. Dus aanwas van Russische bevolking is heel belangrijk.

      Delete
    10. Over de vluchtelingen/"ontvoerden" lijkt dit me geloofwaardiger, dan het gekwaak van een je-weet-wel drol.

      Delete
  38. Ab Gietelink over Von der leyen.

    Een post van mij:

    Even off topic, Ab, kan dat?
    Op minuut 5 hoor je Ab Flipse op Omroep Flevoland zeggen wie òns echt regeert: Bich Tech, Big Pharma en Big Finance. ( Volledig gecontroleerd door 'you know who.' )
    Luister Youtube op minuut 5 naar Ab Flipse> Is ons spaar- en pensioengeld nog te redden?

    De macht van de bankiers ontlenen ze aan hun geldschepping ( rente bepaling) . Maar op bepaald moment heeft het rentelek een vacuum veroorzaakt, en mòet er geld in de economie komen.
    "Helicopter money ", ofwel: geldbiljetten uit een helicopter strooien was een oudidee., maar is nooit uitgevoerd.
    Toen Corona kwam is er door de VS wel enorm met geld gesmeten: je hoefde maar een plan in te dienen en je werd bedolven onder miljoenen.

    Nu is er een 'Spending Bill' bekend gemaakt, vannacht om 0.30 uur. De wet is 4000 pagina's lang en het Congres moet er morgen over stemmen.
    Ze gaan weer 1700 miljard $$ scheppen en aan allerlei onzin besteden.
    Dit is hun manier van 'helicopter money', denk ik.

    Kijk Youtube naar Redacted: > Wait! They're admitting the CRAZY TRUTH in this new spending bill | Redacted with Clayton Morris <

    We zijn volledig gevangen en volledig slaaf. Nu al, zelfs zònder QR code en zonder uitsluitend diditaal geld. En wat ze met ons van plan zijn? Kijk wat ze nu met ons doen.
    ( Niet dat wij het in de gaten hebben. We worden afgeleid door vele vele irrelevante zaken. )

    ReplyDelete
  39. Website van Jan Vingerhoets, huisarts in Bergen op Zoom. Die schrijft -op verzoek- wél ivm voor. Volgens info is de praktijk gesloten voor nieuwe patiënten, maar misschien dat je je toch kunt inschrijven? Leek me nuttig om hier te vermelden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb me ruim 1,5 jaar geleden daar al aangemeld, maar inderdaad: geen nieuwe patienten.
      Ivermectine heb ik zelf: van de koeienboer.

      Ik werd uitgenodigd om lid te worden van "Woensdrecht in Verbinding" en die groep is ontstaan uit Corona -verzet.
      Ik was daar een keer op bezoek, bij Vingerhoets thuis, in een vrij grote ruimte. Maar Jan kwam niet naar mij toe om me een hand te schudden.
      Ik weet niet of hij me kent van de krant. Ik weet niet of hij met alle leden persoonlijk kennis maakt. Zijn vrouw is vooral lid van de groep.

      Maar op dat Telegram groepje ging het over koetjes en kalfjes en over 'dat je nieet te veel slechte trillingen ' moet accepteren.
      Het waren navelstaarders en onwetende mensen, die alleen met mondkapjes bezig zijn en eigen heldendom.

      Ik werd na 3 maanden van het Telegram kanaal gegooid.

      Is ook alleen maar tijdverlies.

      NB: de groep was opgezet door een vrouw die bij het leger had gewerkt. Ze stapte er begin 2020 uit en richtte in 2020 dat kanaal op.
      Ik denk dat ze voor de overheid werkt.

      In bedekte bewoordingne ( die zij wel begrijpt) heb ik dat ook geschreven.
      Niet zo gekl dat ze me er af gooide.

      Delete
  40. De JCPOA is dood als een pier, volgens Pepe Escobar. Of liever gezegd, als een (Monty Python) Dead Parrot. De sketch is te leuk, om hem niet af-en-toe te herhalen.

    ReplyDelete
  41. Wim Waterman van handelsbedrijf Waterman Onions in Emmeloord ziet ook de exportvolumes nu afnemen. Hij vertelt dat West-Afrikaanse bestemmingen nog wel behoefte hebben aan Nederlandse uien, maar dat het steeds afwachten is in hoeverre de hoge prijzen daar betaald kunnen worden vanwege de beschikbaarheid van deviezen. 'Het is in elk geval zeker dat Senegal binnenkort de grenzen sluit.'

    ReplyDelete
  42. Drie dagen oude opname van de Duran met J. Sachs.
    "Global economic crisis & the geopolitical reaction w/Jeffrey Sachs".

    ReplyDelete
  43. Ik probeer een beetje research te doen over de jezuiten. Ik kwam zelfs de zwarte paus tegen!!! Factoid: er zijn nu 2 pausen, eentje in rust, maar hetzelfde is geval bij de zwarte pausen!
    Google is nutteloos om deze dingen uit te zoeken want alle links zijn gecensureerd. Er zijn ook teveel geruchten dus je kunt niet op iedere uitspraak af gaan. Bij MoA zijn bv trollen actief die echt zowat iedereen een joodse achtergrond willen aanwrijven, zodat die site als antisemitisch gecensureerd kan worden.

    In eerste instantie is het doel van de orde geweest om het protestantisme te bestrijden. Vanuit de orthodoxe kerk gezien is dat eigenlijk een nog verder afgedreven stroom van het heretische RK geloof.
    Als niet -christen vind ik RK kathedralen toch veel rijker en leuker dan de wat saaie klassieke protestante kerken, waar heiligenbeelden verboden zijn, maar wel beelden van adel en regenten te vinden zijn. De grote kerk in Alkmaar heeft nog steeds sokkels waar middeleeuwse kunstwerken door de barbaarse beeldenstormers zijn gevandaliseerd.

    Dus hier kan ik wel met de jezuieten meegaan, hoewel het idee om de bijbel in spreektaal te vertalen wel een goed idee was.

    Maar ze hebben inderdaad ook andere agenda's en hun militaire structuur is ook niet erg jofel.

    Maar ik kwam geruchten tegen dat de oprichter, Ignatio de Loyola een converso, of marron zou zijn. Jij weet hier vast wel wat meer over.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb met zekerheid gelezen dat Ignatio joods was, en dat een flink deel van de Jezuiten joods was.
      In elk geval waren ze qua IQ heel hoog aangeschreven en dan denk je toch al gauw aan een paar 'gekerstende voorouders' ergens in het verleden.

      Als de Jezuiten als een soort katholiek leger tegen de protestanten moest veschten, dan was die militaire organisatie niet zo vreemd.

      Delete
    2. De inquisitie was van de Dominicanen in Spanje, en van de Jezuïten in Italië. De Domenicanen waren begonnen om de conversos/marrons op te sporen en ontmaskeren, later kwamen daar de eerste protestanten bij, maar dat was toch meer voor de jezuïeten.

      Het is moeilijk om objectieve info te vinden, want get is meestal of erg tendentieus en neigt naar wappie, of alles is afgedekt. sommige predikers uit de protestante hoek hebben wel iets betere info, maar mijn insziens snappen ze zelfs bijna niks van hun eigen geloof, dus dat schiet ook niet op.
      Vanuit die hoek schijnt het dat ze een bijna totale loyaliteit en extreme gehoorzaamheid aan het pausdom en hun generaal hebben, en dat ze mogelijk dispensatie hebben om zich met allerlei geheime loges in te laten, zelfs tot zwarte magie en spiritisme aan toe, om ''door onderzoek'' de curie te adviseren over stellingname van de kerk. Ze studeren veel en hebben vaak meerdere doctoraten. De besten krijgen een specialisme toegewezen en moeten proberen in de hogere graden van de loges of broederschappen te infiltreren.
      Het wordt dan bijna onmogelijk om nog vast te stellen aan welke kant ze staan, en ''overlopen'', echt of gefingeerd, is beschreven. Leugen is een aanvaarde strategie, dus veel dingen zijn niet wat ze lijken. Vooral het huidige wappiedom vreet dat gretig op, maar ze hebben een lange reeks voorgangers.
      Steiner heeft ook veel met ze te maken gehad, ook als leden, uiterst capabel. Zijn indruk is dat hun voornaamste agenda was om het spirituele element in de kerk en samenleving te verzwakken en het te substitueren met social justice (niet Christus maar Jezus dus). De huidige paus volgt dit profiel wel.

      De ''slapende'' gelovigen en buitenstaanders zien dan een Christelijk geloof wat nog slechts uit blahblahblah bestaat, en dit keert de hele westerse samenleving steeds verder af van spiritualiteit. Dit allemaal vanuit een Christenperspectief, Ik ben slechts observant en wil dit vanuit historisch en cultureel opzicht duiden.

      Met de huidige oorlog tegen informatie wordt de toedracht uitzoeken wel heel moeilijk! Google wordt steeds onbruikbaarder.
      Aangezien bepaalde kringen uit de Marrons precies dezelfde soort agenda hebben.

      Delete
  44. Die zwarte paus zou de ''generaal'' van de orde zijn. Ze dragen een zwart pak met boordje, daar komt de naam vandaan.

    ReplyDelete
  45. Het lijkt dat zowel de katholieken als protestanten een breuk met hun eerdere traditie hebben gemaakt. Normaliter noemt men dit een schisma, alleen zijn in dit geval beide kerken vrijwel in hun geheel in ketterij meegegaan. Een flink deel van de gelovigen weet hier maar weinig van, dus beslist is dit nog niet.

    Bij de protestanten was dit de Scofield bijbel en vanaf toen zijn via opwekkingsbewegeningen de evangelische sekten ontstaan.
    De katholieken hebben hun doctrine na Vatican-2 gebroken en via de Pools/ Joodse paus en de huidige jezuietische paus een eucumenische agenda geadopteerd.

    In deze tijd, waar het geloven als basis voor spiritualiteit heel snel zijn belang heeft verloren is geen enkele ontwikkeling puur slecht of fout. Paus Franciscus is een aardige oude man, die af en toe een goed idee heeft, zoals het accepteren van een beeldje van de Indiaanse moedergodin als een aspect van Maria. Maar het celibaat, voedingsbodem voor alle perversies denkbaar laat hij intact. Het idee dat de joodse religie het oude, wijzere broertje vertegenwoordigt is in vele opzichten anti christen.

    ReplyDelete
  46. Een Rombout is fan van Leon de Winter ( omdat ie links durft aanvallen) en omdat ioe tegen de moslims is.

    Ik zei: Hij was pro moslim - immigratie tot 2001, en daarna was hij moslimbasher. Verdeel en heers, een bekende joodse strategie.

    Rombout: "Ach iedereen was toen links en ruimdenkend, dus ook De Winter." ( https://www.youtube.com/watch?v=FUyBw9xdl1U&lc=Ugy9z5AucCxGFHw-JaN4AaABAg.9jr3Pv8rFjk9k-Yse2U3aX )

    Mijn antwoord liegt er niet om:


    Johan Vermeulen
    1 seconde geleden
    @Rombout Hoogerbeets De Winter heeft zich pre-2001 vooral bezig gehouden met 2 zaken:
    1) de joodse zaak. Israel. (Zo erg dat propria Cures er in 1992 een smaad-afbeelding over publiceerde, wat hen 5000 gulden boete kostte. Zo opvallend dat er een vijandschap bestond tussen Theo van Gogh en De Winter, welke Van Gogh met de dood moest bekopen. (Het is niet moeilijk om een moslim aan te zetten tot moord op een moslim-basher).

    2) Grote kritiek leveren op mensen die tegen massa-immigratie waren.
    Zoals U schrijft: driekwart van Nederland zat vol met mensen die zich gratis op de schouders klopten: "Ik ben zóóó vreselijk ruimdenkend !" Hoe dat kwam? zie (*) .
    Dat hun kinderen de rekening er voor moesten betalen: daar waren ze te dom voor om dat te doorzien. ( Een multi-etnisch land is nauwelijks tot eenheid te maken. Je krijgt heel veel sociale problemen gratis er bij. Uiteindelijk is er geen loyaliteit naar het land meer, en vind iedereen het normaal om egoistisch te zijn.)

    Maar dat excuss gaat niet op voor De Winter. Hij werkte zich uit de naad om Israel te verdedigen. Om het Apartheids- regime te verdedigen. Israel doet er al 70 jaar àlles aan okm de resterende moslims haar land uit te 'martelen'. En De Winter weet dat. En hij steunt dat.
    Dus Israel moet haar moslims buiten werklen, maar Europa moet moslims importeren...

    Ik kan dit alleen passend maken als ik de aloude strategie zie: Verdeel jouw hgastland, en zet daarna de partijen tegen elkaar op.
    Oded Yinon beschreef in 1982 het Israelische plan om de buurlanden van Israel op precies die manier te verzwakken. En dat Yinon Plan uit 1982 is volledig gelukt en gerealiseerd.

    (*) Een volk dat 40% van de journalisaten levert (de top rank) en 40% van de academici ( de top) kan een heel volk de verkeerde kant op sturen. Houd ze en beloning voor de neus en ze lopen er heen. Of m,aak duidelijk dat er een giga straf ( uitsluiting) op staat, en ze zwijgen.
    En zo was er niemand die zei: "Willen we 2 miljoen moslims? Is het ergens goed voor? Kunnen we er eerst een debat over voeren, en dan een besluit nemen? " Wie dat zou zeggen wqerde al uitgestoten.

    ReplyDelete
  47. De jongste burgemeester van Nederland is en homosexuele man: 31 jaar.
    Hij twittert over het Songfestival.

    Vraag : Is hij even goed als àndere kandidaten, of heeft hij 2 bonuspunten gekregen omdat hij homo is ?

    We zullen het nooit weten.

    ReplyDelete
  48. Ik heb via catawiki een Ethiopische priester crucifix gekocht. Een liturgisch voorwerp uit de Ethiopisch Orthodoxe kerk.

    Ik hou van religieuze kunst en heb onlangs ook een Tibetaanse Dorje aangeschaft en gerestaureerd. De bronsgieter daarvan had wat kantjes afgesneden en om koper te besparen spijkertjes als vulmateriaal gebruikt! Levende kunst dus!

    Het inspireert enorm om research te doen, want anders wen je aan je nieuwe aanwinst en gaat het slechts stof vergaren.

    Zo kwam ik bij de vroeg christen kerken uit. Dit Amhara kruis is extra interessant- het lijkt niet op een kruis- omdat deze kerk ca 15 extra bijbelboeken heeft. Dit volkje werd ooit geregeerd door de koningin van Sheba en heeft zo'n 1300 jaar de joodse godsdienst aanbeden, voordat het door Mattheus en Marcus, de evangelisten werd bekeerd, er is zelfs een bijbeltext in Handelingen over.

    Maar dat terzijde. Origineel zijn is moeilijk, want ik blijk een beetje ''Marcionist'' te zijn, een heilige/ ketter die rond 140 AD leefde.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Marcion_van_Sinope

    Ternminste, wanneer ik weer eens een rant tegen Jaweh hou.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [wanneer ik weer eens een rant tegen Jaweh hou.]
      Voor je dat doet, zou ik eerst even dit gebed lezen. 😎

      Delete
    2. Nog een mooi rijtje ontdekt, ditmaal bij -hoe kan het anders- Unz.com.
      "Compare and contrast Putin’s record with that of ZOG and ask yourself, “who is more deserving of eternity in Dante’s Ninth Circle of Hell”? ZOG or Putin?

      It was not Putin who invaded Kuwait and Iraq in 1991. It was ZOG.
      It was not Putin who fabricated stories of IRAQI soldiers taking KUWAITI babies from incubators and leaving the babies to die. It was ZOG.
      It was not Putin who oversaw the mass murder of Iraqi soldiers along the Highway to Hell. It was
      ZOG.
      It was not Putin who murdered Vicki Weaver. It was ZOG.
      It was not Putin who attempted to murder the infant of Vicki Weaver. It was ZOG.
      It was not Putin who tried to bring down the Towers in 1993. It was Zog.
      It was not Putin who imposed the no-fly zone over Iraq. It was ZOG.
      It was not Putin who was responsible for the deaths of 500,000 Iraqi children. It was ZOG.
      It was not Putin who mass murdered women and children at WACO. It was ZOG.
      It was not Putin who wrote, produced, and directed 911. It was ZOG.
      It was not Putin who could be seen dancing from the rooftop of the KREMLIN on 911. It was ZOG.
      It was no Putin who invaded IRAQ in 2003. It was ZOG.
      It was not Putin who disseminated the WMD lie to justify the invasion. It was ZOG.
      It was not Putin who mass murdered Iraqis throughout the war. It was ZOG.
      It was not Putin who invaded Afghanistan. It was ZOG.
      It was not Putin who bribed, cajoled, and hornswoggled Poland to join NATO. It was ZOG.
      It was not Putin who bribed, enticed, and threatened other Eastern European countries to join NATO. It was ZOG.
      It was not Putin who outspent the rest of the world on war-making, year after year. It was ZOG.
      It was not Putin who has been murdering Russian speaking people in the Donbass. It was ZOG. "

      Delete
  49. Moeilijke gewetensvraag: Mag je volwassenen aansprakelijk stellen voor de onzin/leugens die ze uitkramen? En de volwassenen die die onzin aannemen als zoete koek, zonder verder onderzoek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik denk dat je mensen kwalijk mag nemen als ze zich heel erg dom gedragen. Als ze helemaal niet proberen om de goede kant te kiezen.

      Het moet iedereen toch duidelijk zijn dat onze media uitsluitend eenzijdig berichten en alles framen en meestal zomaar een Oekraiener citeren die àlles kan beweren wat hij wil, omdat geen enkele journalist het verifieert.
      Als je dàt niet wil zien, dan ben je schuldig.
      Als zo iemand voor de rechter moet komen en de rechter onthoudt hem een advocaat, dan is de wereld te klein: dat zou in de krant komen !
      Maar wat Oekraine betreft vind men het normaal om één partij alle info te laten verspreiden. Info die heel vaak niet bestand is tegen een test.

      Delete
  50. Het schijnt aan de kant van de RF ook niet helemaal op rolletjes te lopen. Scott Ritter doet er een boekje over open via deze link. Het verhaal is op TG verwijderd, maar Internet vergeet nooit iets.
    Ik heb de Russische tekst vertaalt via Yandex, maar die bakt er weinig van. Wellicht dat de vertaler van @JV het beter doet? Alhoewel de engelse samenvatting genoeg zegt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ook bij Unz.com is Mike Whitney niet helemaal gerust op de goede afloop, maar dat is dan wel in combinatie met een 'vuile bom', die nog steeds niet is gegooid.
      Ik denk, dat dat ook niet gaat gebeuren: Er mogen dan wel gekke idioten in de top van het SLI zitten, uiteindelijk moeten de generaals op de knop drukken.

      Delete
    2. Vanochtend bleek mijn internet uitgevallen.
      Na lang zoeken is het vrij zeker: Modum kapot.
      Ziggo zal een nieuw opsturen.

      ik moet me nu behelpen met mikjn telefoon en dan via blue tooth tethering naar mijn laptop.
      Maar op de laptop heb ik het DeepL programma niet.

      Dat vertalen zal dus even duren.

      In grote lijnen geen goede ontwikkeling:
      - Rusland gaat flink bewapenen
      -China gaat flink bewapenen
      - Duitsland gaat flink bewapenen
      - de VS gaat extra wapens maken.
      - Zweden gaat ook meer wapens maken.
      - Zelfs Nederland gaat extra wapens maken..

      En dat allemaal omdat de joden een hekel aan de Russen hebben, en alles voor elkaar krijgen.

      Twee citaten:
      Henry Ford ( in 1920 ongeveer) : "Als je de 25 rijkste joden zou isoleren op een euii8land, dan kwam er nooit meer oorlog"

      Voltaire ( in 1771) : "Ik zou niet verbaasd zijn als de joden ooit een keer de mensheid gaan uitroeien."

      Delete
  51. PAGINA 1 VAN 10.

    Andrei Morozov "Murz": Op jacht naar het positieve
    Andrei Morozov "Murz": Op jacht naar positiviteit, afbeelding #1
    Sorry, er komt nu veel schuttingtaal. Het moest eigenlijk een grote en vrij strenge tekst worden, maar:

    Allereerst betwijfel ik of het in die vorm tot iemand doordringt, meestal komt het sneller door als je iemand uitscheldt.

    Ten tweede heb ik geen tijd voor een grote, rigoureuze, bijna academische ontleding van alle *** (smerigheid).

    Dus sorry, ik hou het kort en bondig.

    Degenen die mijn TG feed lezen hebben misschien al gemerkt dat mij onlangs iets vreselijks is overkomen - ik keek TV. Het verhaal van idioten van "Russia-24" dat het met het 57-mm luchtafweergeschut mogelijk was "Oekraïense vestingwerken te ontmantelen" liet een onuitwisbare indruk achter. Met andere woorden, iedereen die ten minste een beetje verstand heeft van militaire zaken en deze vestingwerken op zijn minst op foto's heeft gezien, kan met zo'n zin niet anders dan hysterisch lachen.

    Het einde van de nieuwsuitzending in het algemeen deed me twijfelen of ik wel naar de Russische televisie keek. Het weerbericht bevatte een typisch Oekraïens verhaal over hoe slecht het weer in Oekraïne was, met zoveel kapotte bussen in Dnipropetrovsk vanwege het ijs. De rest van de tijd werd besteed aan het scanderen dat niet alleen Oekraïne maar heel Europa deze winter zal bevriezen.

    "Bürgers, gealarmeerd," zei de omroeper ter afsluiting van de "voorspelling", "door zwarte rook die uit de schoorstenen van de Duitse CHP komt!"

    Blijkbaar was dit een bijzonder testmoment, want het ijkte alles bij de kijker, want bij deze woorden werd de gebruikelijke witte rook uit deze schoorstenen getoond. "Als je witte rook ziet - kijk over een uur nog eens naar de nieuwsuitzending en herhaal tot de rook zwart wordt", of zoiets.

    Na de inname van Kherson begon het publiek, in plaats van de situatie nuchter te beoordelen, met de actieve hulp van de media, het leger en alle andere beschikbare middelen, het "positieve" uit elke *** (onzin) te zuigen, waarbij het vaak juist het tegenovergestelde liet zien - complete ***t. Een typisch voorbeeld hiervan stond weer in mijn TG - een video met zielige muziek van de 127e divisie, waarin ze Oekraïense granaatwerpers op 50 meter afstand naar tanks lieten gaan. In de 10e maand van de oorlog. Niet geleerd. En niemand is in de war door het feit dat in de opname te zien is dat de tank het terugschot miste - de granaat ging over de loopgraaf en ontplofte achter de scène. Een stormachtig, luidruchtig en langdurig applaus. Pee-pee-pee! Onze fout!

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAGINA 2 VAN 10


      Een aparte felle ***tard is de voortdurend knallende clips uit de 1e AK van de DNR met tankvuur vanuit gesloten posities die regelmatig worden geoefend. De gruwel hier is natuurlijk niet dat tanks vanuit gesloten posities vuren, ze kunnen het, een goede tankbemanning moet het kunnen, bovendien zijn tankbemanningen in 2016-2017 hiervoor getraind en heeft KCPN hiervoor handleidingen meegenomen. Het verschrikkelijke is dat terwijl de catastrofale hongersnood in de artillerie wordt verzwegen (het is onmogelijk erover te praten, want dan zou iemand zich moeten verantwoorden, en dat wil niemand), besloten is de artillerie permanent te vervangen door tanks. Het lijkt erop dat er nog steeds granaten zijn voor tanks. Ik ben trouwens helemaal niet verbaasd dat de geëerde mediahoer Vladlen Tatarsky betrokken was bij de PR van deze "goede zaak". Helemaal niet verbaasd. Dan zal hij onschuldig de gevolgen van deze *** (onzin) aan de kaak stellen en handenwringend vragen - "Welke teef heeft dit bevolen?". En iedereen zegt, "Ja, ja! Wie kan het geweest zijn?"

      In werkelijkheid is dit vuren een dringende tijdelijke maatregel, wanneer het nodig is om grote concentraties van de vijand te dekken, en het onmogelijk is om vrije artillerie te gebruiken of om het te gebruiken vanwege een operationeel "antwoord" waarvoor de tank, door zijn dikke pantser, veel minder gevoelig is dan zelfrijdende artillerie-eenheden en des te meer gesleepte kanonnen, waarvan de bemanning en de munitie helemaal niet gedekt zijn. Tankkanonnen met gladde loop zijn niet ontworpen voor wat ze nu de hele dag doen - voortdurend vijandelijke posities bestoken met fragmentatie- en brandbommen. Tegenwoordig hebben tankkanonnen een gladde loop, zodat het mogelijk is pantserdoorborende podkaliber kanongranaten, in jargon bekend als "koevoet", te versnellen tot een beginsnelheid van 1700-1800 meter per seconde. (Ter vergelijking, de afgeronde 152-mm houwitser D-20, alias 2C3 "Acacia" als we het hebben over zelfrijdende kanonnen, die missies tankers proberen te vervullen, heeft de snelheid van een fragmentatiegranaat drie keer lager). De taak van de tank is om in een tankslag met dergelijke "koevoeten" vijandelijke tanks te vernietigen door direct vuur. Je kunt de snuit niet raken - de vijand zal je eerst vernietigen. En het overlevingsvermogen van een tankloop is veel minder dan dat van een houwitser. En tanks die dit allemaal doen zijn niet nieuw meer, de lopen zijn al goed versleten, dus het vernietigen van doelen vanuit gesloten posities vereist een hoog verbruik van granaten, waardoor de lopen nog meer slijten. Er was een situatie in de LNR, lang voor de SVO, toen een van de eenheden tankvaten zodanig had beschoten dat verdere training op de schietbaan de tanks elke verdere gevechtswaarde ontnam, dus begon de eenheid op de schietbaan 14,5 mm granaten af te schieten met KPVT machinegeweermunitie. Meestal beginnen ze trouwens met "inserts" te schieten en trainen dan met echte munitie, maar dit was het leger. Het duurde even om de inzetstukken te vinden, even om ze te brengen... Nee, het was niet... Tot ze zich herinnerden dat ze dat konden, tot ze hen vonden, tot ze hen brachten...

      Maar zo kun je niet schieten in de strijd. En de kanonnen op oude T-64/72/80 tanks, oud model 2A46 kanonnen, kunnen niet worden vervangen zonder de koepel te demonteren. Dat wil zeggen, we halen nu methodisch de laatste overgebleven tanks van het Korps Volksmilities uit dienst, trofeetanks, buitgemaakte tanks in acceptabele staat en uit opslagvoertuigen gehaald, met spoed naar het front gebracht.

      Delete
  52. PAGINA 3 VAN 10


    Het is begrijpelijk, toen de verouderde 100 mm gladde Rapier kanonnen werden toegewezen ter ondersteuning van de infanterie. Ze zijn niet erg effectief tegen moderne tanks, ze kunnen de bron van hun vaten "afmaken" met hoogexplosieve granaten tot afschrijven toe. Maar om tanks nutteloos te maken... Met welk doel? Om toe te geven aan de listen van Ukropov, natuurlijk.

    De truc is elementair. Omdat de Oekraïense strijdkrachten geen moer geven om het lot van de burgers in Donetsk, vuren de Oekraïense strijdkrachten meerdere raketwerpers op de stad af, waarbij massaal willekeurige burgers worden gedood. Alle voorbereidingen voor het afvuren kunnen van tevoren worden getroffen, de BM-21 draagraket wordt in een paar minuten naar de locatie uitgerold, het eigenlijke pakket van 40 raketten verlaat de rails in minder dan een minuut, en na nog eens een minuut kan het met eenvoudige camouflagemiddelen worden veranderd in een Ural-truck, die vanuit de lucht niet te onderscheiden is van een echte Ural-truck. Bovendien kan de BM-21 met 40 buizen gemakkelijk worden gedemonteerd in blokken van 20 of zelfs 10 lanceerbuizen met een minimum aan "bestandsaanpassing", en worden gemonteerd op compactere machines, die gemakkelijker te camoufleren zijn. Dus uiteindelijk zal de "strijd tegen de raketten" in de vorm van het doorzoeken en vernietigen van de lanceerinrichtingen met onze huidige middelen ongeveer niets opleveren. En dat is precies waar de vijand op rekent. Hij rekent erop dat politici, die de brandende stadsblokken hebben gezien, het leger onder druk zetten - "Jaag de Ukrops weg uit de stad!". En het 1e AK zal de restanten van de infanterie blijven afslachten tegen Oekraïense bolwerken rond Donetsk.

    In andere delen van het front heeft het Russische commando dit soort indoctrinatie niet nodig, het drijft vrijwillig de laatste restanten van toch al niet erg gevechtsklare infanterie zelf naar de slachtbank vanwege eerdere verliezen. Russische militairen hebben een ongelooflijk talent om van elk dorp met een paar plantages en een varkensboerderij een Verdun te maken, waarop hun eigen, niet de vijandelijke, eenheden worden gemalen. Waarom? Omdat deze mensen nooit de Army Combat Manual hebben geopend of gelezen. En meer dan alle "Javelins" en "Hymars", meer dan alle "Satellietgroepen van de NAVO" is het onze eigen Ground Forces' Combat Manual, waar ons dappere commando schijt aan wilde hebben. En de Ukrops hebben het gelezen en creatief herzien om rekening te houden met de nieuwe beschikbare technologieën.

    In de tekst over radiocommunicatie beschreef ik het belangrijkste probleem van de troepencontrole in het Russische leger, waardoor het leger niet goed kan offensiveren, niet kan manoeuvreren, zelfs vijandelijke aanvallen niet volledig kan afweren. De Russische strijdkrachten kunnen als één organisme niets aan dat groter is dan "de resten van een gemotoriseerd geweerbataljon". En natuurlijk zijn de geëerde helden in deze situatie de strijders en compagniesleden van deze "restanten", die, als ze slagen, alle ***ts uitschakelen en de partij naar hun afdeling slepen. Maar vaker helaas niet. En ze worden samen met hun ondergeschikten begraven wanneer, na een half dozijn aanvallen, de ene *** (erger) dan de andere, de onzen een ander stuk land in beslag nemen en hun rottende resten verzamelen.

    ReplyDelete
  53. PAGINA 4 VAN 10

    Aangezien het Russische leger niets anders kan doen dan bloeden om nog een nederzetting in te nemen en een districtcentrum of een hele oblast op de andere flank over te geven, heeft het Russische leger een verbazingwekkende conclusie getrokken - laten we nog meer nederzettingen innemen! En regelde zoveel mogelijk Verduns langs de hele frontlijn, inclusief dat beruchte Pavlovka in de DPR. En, natuurlijk, Bakhmut. Hoe kon het zonder. Hoe kun je de laatste resten gevechtsklare infanterie er niet tegenaan gooien? Onmogelijk. Die klootzakken *** (lelijk) moeten ergens een positief nieuwsbericht brengen! Hier hebben we weer 100 meter van dit en dat dorp bevrijd. Wie als eerste rapporteert over de totale bevrijding van het dorp krijgt een medaille.

    Ik denk dat de Oekraïense commandanten ook later, als ze al in gevangenschap zijn, deze mensen overeenkomstige orders zullen geven. "Goud en zeer donker amber" (c) Omdat het praktisch onmogelijk is de AFU-soldaten een grotere dienst te bewijzen dan het doden van de restanten van onze infanterie en de restanten van onze tanks aan de vooravond van het AFU-winteroffensief. Hoewel nee, *** (leugen). Het is mogelijk! De organisatoren van de mobilisatie in de Russische Federatie, die het leeuwendeel van de gemobiliseerden in "geweerregimenten" zonder zware wapens en artillerie dreven, dezelfde staf als de "mobik-regimenten" in Donbass, deden het voor de Ukrops. Deze eenheden, die volledig onbestuurbaar zijn door hun gebrek aan normaal commandopersoneel en, uiteraard, hun gebrek aan communicatiemiddelen, zijn gewoon ontworpen om personeel op te slokken en hebben geen enkele gevechtswaarde. Ze werden eenvoudigweg gecreëerd voor de AFU om hun locatie vast te stellen door de clusters van voortdurend ingeschakelde mobiele telefoons, om hun analoge "Baofengs" af te luisteren en om precies op hen toe te slaan, op hun buren, sjofel voor 10 maanden oorlogscompounds van reguliere troepen van de Russische Federatie en de republieken in de flank en de achterhoede.

    Was het mogelijk om met deze mensen de kadereenheden te versterken met gemotiveerde officieren en NCO's en militair materieel? Het was mogelijk. Was het mogelijk om het monsterlijke samenraapsel waarmee de Russische strijdkrachten vochten weg te werken, toen de eenheden van verschillende militaire eenheden, de Federale Garde, de particuliere veiligheidsdiensten, de Bars, de Ahmadi's op één of twee kilometer bij elkaar stonden? Het was mogelijk. Maar niemand deed dat. De vijand is een grote dienst bewezen, een krijgsraad waardig, wat natuurlijk niet zal gebeuren.

    Is de constructie van de Fabergé-lijn het bespreken waard? Met gênante video's van hoe een T-64 op maaaallange snelheid, "God verhoede dat de tank bekrast wordt" probeert "betonnen paaltjes te overwinnen" en wordt tegengehouden, door deze tetraëder. Ik zou een heleboel trieste dingen kunnen vertellen over deze "bouwplaats van de eeuw", waaronder de 250-kg luchtbommen die bij de landingen in kisten werden gegooid zonder enig middel om ze op afstand tot ontploffing te brengen, op kaarten gemarkeerd als "landmijnen", waaronder de betonnen kappen die zonder enige fundering op de aangegeven punten werden geplaatst en na een paar regens met schietgaten onder het maaiveld bleven liggen, maar het zou weer een enorme tekst zijn waarin wordt uitgelegd waarom je geen vestinglinies kunt bouwen aan mensen die in principe niet begrijpen wat, hoe en waarom ze dat doen. Ik zal u een vreselijk geheim vertellen - de kwaliteit van deze "Faberge-lijn" is puur secundair, want zonder alle andere ingrediënten van een goed gebouwde verdediging worden zelfs goed, wetenschappelijk gebouwde vestingwerken zonder veel moeite bestormd.

    ReplyDelete
  54. PAGINA 5 VAN 10

    Het is een domper voor ons leger om van de vijand te leren, en intussen heeft de vijand dit voorjaar en deze zomer in de Donbass alle noodzakelijke componenten van een succesvolle verdediging op lange termijn gedemonstreerd, wat onze troepen veel bloed heeft gekost. Plotseling blijkt dat de Russische strijdkrachten slecht zijn met deze onderdelen en dat alle potentiële verbeteringen bij de wortel worden vernietigd. Ik herhaal - dit niveau van militaire incompetentie bestaat gewoon niet. Het is opzettelijke sabotage, sabotage en verraad.

    De eerste en belangrijkste voorwaarde voor een succesvolle verdediging is dat de troepen op duurzame wijze worden beheerd. De AFU heeft er maximaal voor gezorgd door het hele leger op gesloten digitale communicatie te zetten en een groot aantal repeaters langs de frontlijn in te zetten. De Russische strijdkrachten willen hun communicatieproblemen niet oplossen. Ze willen ze niet eens uitspreken, want dat betekent geruïneerde carrières, inbeslagname van gestolen goederen, planten, planten, planten, planten. Alles wat ze de troepen, die nu in de grond moeten graven, kunnen bieden is een plan voor draadcommunicatie, waarvoor de troepen zelf zowel kabel- als veldtelefoons moeten vinden (geen sprake van veldcentrales, waar te beginnen!). En natuurlijk worden deze veldlijnen gelegd... in volledige overeenstemming met de richtsnoeren voor het leggen van tijdelijke veldlijnen. Waar het gewoon een veld is, waar het een boom is, waar het een paal is. TIJDELIJKE VERDOMDE LIJNEN! De cyclopische Faberge Line projecten hadden geen ruimte voor normale ondergrondse kabelcommunicatie beschermd tegen artillerievuur! Met uitrusting, met materiaal, met tijd, met ALLES, zou de infanterie op de posities na vijf minuten beschietingen nog steeds zonder bekabelde communicatie zitten. Precies zoals het gebeurde met het Rode Leger in de zomer van 1942 in het doorbraakgebied tijdens Operatie Blau. Als, natuurlijk, de infanterie überhaupt een eigen veldkabel zou kunnen vinden om deze communicatie te maken, want... "geen woelmuis, kijk zelf maar." En de reserveonderdelen voor veldtelefoons worden naar het leger gestuurd door vrijwilligers, die ze kopen op rommelmarkten.

    In het algemeen hebben en zullen de strijdkrachten van de Russische Federatie geen normale controle hebben. In het beste geval zullen de Russische strijdkrachten erin slagen de eigenaar van dit controlepaneel van Planeet Aarde te vinden en naar hem toe komen met de woorden "Help ons, Obi-Wan Kenobi!" en een fles cognac. En hij zal helpen, want hij heeft een stel vrijwilligers die voor hem werken en hem stiekem de verbruiksgoederen bezorgen die hij nodig heeft op kosten van het CPSC en de OPSB.

    Het volgende punt is de artillerie. Normale verdediging is gebouwd op en rond artillerie. Er is artillerie die in real time vanuit de frontlinies wordt opgeroepen - er is verdediging. Geen artillerie - geen verdediging. Geweerinfanterie zal niet lang verdedigingen uitschakelen. De AFU rukt al 7 jaar aan haar artillerie, het Russische leger ontspant haar artillerie zo goed mogelijk, bestraat paden op schietterreinen met grind en *** (straft) de "domme Donbasiërs" omdat ze dat niet doen. En, natuurlijk, het onderdrukken van alle pogingen om artillerie operaties te automatiseren met de juiste software. "Dat is niet de bedoeling." Het resultaat zien we. Monsterlijke maanlandschappen in velden zonder een spoor van Oekraïense vestingwerken. Echelons aan munitie die wegvlogen in het niets onder het goedkeurende gebrabbel van propagandisten en "deskundigen" als Shurygin. En tenslotte, de artillerie depots bij Izyum, overgegeven aan de vijand. Goed gedaan!

    ReplyDelete
  55. PAGINA 6 VAN 10

    Het resultaat op dit moment (dat de Russische media en betrokken bloggers ijverig proberen te besmeuren met verhalen over hoe *** (goed) de posities worden aangepakt door 57mm luchtafweergeschut en hoe cool het is om de bron van tankvaten te verbranden door constant te vuren vanuit gesloten posities) is een monsterlijke granaathonger bij de artillerie. Vliegtuigaanvallen vanuit de verte met ongeleide 80mm raketten vanuit de cabrio (want als je te dichtbij komt schieten ze je neer) - het is ook iets op het niveau van kietelen voor een goed versterkte vijand, hoewel het er misschien heel indrukwekkend uitziet. Pow, pow, pow! Hoera! Wat een schot! En als de rook optrekt - weer een omgeploegd veld. En de restanten van de granaten van het loopgeschut worden natuurlijk besteed aan diezelfde mini-Verdens overal in de LBS, die het Russische leger ijverig achter elkaar kweekt en er infanterie tegenaan freest. Heeft 10 maanden SVO de artillerie radicaal meer "ogen" in de lucht gegeven? Nee. Heeft het Ministerie van Defensie de artilleristen voorzien van herfst en winter camouflagenetten voor hun kanonnen? Nee. En de winter komt eraan. Kanonnen verbergen in landingen zal niet mogelijk zijn - landingen zijn kaal, en dan valt de sneeuw, en in het algemeen zal elke stap zichtbaar zijn vanuit de lucht. En de vijand doet het goed met UAVs. Zelfs rekening houdend met de verliezen. Aan onze kant besloten de domme idioten die de BK verbrandden om de velden om te ploegen, de zes-inch granaten te vervangen door VOG's die vanuit de helikopters werden gedropt. Met de motivatie, "Nou de Ukrops kunnen het!"

    3:12
    Archer Vice Trailer
    https://youtu.be/zcKk22LNdJE

    "Nou... als de Mexicanen het kunnen..."

    En jij kan het niet. Omdat je handen uit je kont zijn en je kont je hoofd is.

    Omdat de Ukrops jarenlang hebben geleerd hoe ze onze klootzakken moeten terroriseren met deze dumping. Ze hebben tactieken, ze hebben een systeem om het te gebruiken. Te beginnen met het kiezen van het optimale gebied voor luchtdrop-terreur, het identificeren van geschikte doelen en eindigend met het concentreren van de troepen - wanneer 4-6 helikopters gedurende verscheidene uren een "draaimolen" maken boven een of andere eenheid en die VOG's of zelfgemaakte bommen eroverheen gooien. En jullie ***s (idioten) bestellen gewoon de "maviks" waar mensen geld voor hebben bij elkaar geschraapt, in de hoop dat ze verkenningen en artilleriecorrecties doen, om te bombarderen. Onmiddellijk! Morgen! En mensen rennen om je *** (idiote) orders uit te voeren, halsoverkop, zonder echt een tactiek uit te werken of doelen te verkennen. En proberen een leger mollen te intimideren met 30 mm p***lins uit helikopters. En de Oekraïners zetten deze Maviks vast en schieten ze neer als ze dat willen, want ze zijn geen *** (idioten), ze leren. En de artillerie blijft niet alleen achter met een schamele BC, maar ook zonder ogen.

    Het is *** (prachtig). Het is magisch. De klootzak die dit najaar de eerste AK order gaf om "onmiddellijk de Ukra's te bombarderen met VOG's vanuit quadcopters" zou in een aanvalsvliegtuig moeten worden vastgebonden en zelf op de Ukra's moeten worden gedropt. Van de kabir. Met een video- en fotoverslag.

    ReplyDelete
  56. PAGINA 7 VAN 10


    Militaire geesten, ***, niet in staat tot iets anders dan de "laten we het doen als de Ukrops" kargo cultus. Ze staan er niet bij stil dat iets dat geweldig werkt wanneer het door luie, achteloze idioten wordt opgejaagd, niet zal werken in de omgekeerde richting, vooral wanneer het krom en haastig wordt uitgevoerd.

    Hoe dan ook, we hebben de artillerie aangepakt, het is ook een totale *** (pet). Volgende punt.

    Het volgende punt is de infanterie bemanning van de verdediging en, het belangrijkste, voorbereide reserves. Zonder voldoende mankracht voor de infanterie, zonder de noodzakelijke dichtheid van troepen, zonder de mogelijkheid om de opgeleide reserves in de bedreigde sectoren in de strijd te brengen, zal geen enkele vestinglinie, zelfs niet de meest perfecte, standhouden. De gebeurtenissen in de zomer van 1941 aan het Oostfront tonen dit bijvoorbeeld heel duidelijk aan. Zowel mijnenvelden als andere barrières moeten onder voortdurend toezicht van de infanterie staan en bijgevolg onder voortdurende vuurcontrole. Anders zouden ze niet eens in uren, maar in minuten worden overwonnen. En op de plaatsen waar de vijand hun overwinnen onnodig acht, zullen zij uw eigen tegenaanvallen hinderen, omdat de vijand hen onder vuur neemt.

    Door overal langs het front de restanten van de infanterie in mini-Verdens te frezen, bewijst het Russische commando de AFU een onschatbare dienst, die in het voorjaar en de zomer heeft laten zien hoe belangrijk het is om een voorraad van tenminste enigszins getrainde infanterie te hebben om de inderhaast opgetrokken linies van vestingwerken te vullen in plaats van die welke door onze troepen worden ingenomen. We zullen niet zo'n reserve aan mannen hebben voor het AFU winteroffensief. Gemiddeld wordt onze infanterie abominabel getraind, zelfs niet op tactisch gebied. De opleiding van geweren is een complete en moeilijk te corrigeren bodem, omdat er noch mensen zijn die de instrumenten kunnen gebruiken om handvuurwapens af te richten en mensen te trainen, noch de instrumenten zelf. Bijna niemand weet hoe je groepswapens goed moet gebruiken. Ik zou zeker gevleid zijn dat mijn post over LNG-9 reparatie al jaren een leerboek is voor onze troepen, als ik er niet IN *** (HORRIBLE) over was.

    En er is een heel eenvoudige verklaring voor - constante verliezen van ervaren mannen in het voorjaar en de zomer plus de *** die de RF strijdkrachten hebben gezet op de normale opleiding van gemobiliseerde mannen in zowel de republieken als de RF. De hoop dat de granaatwerper die geleerd heeft de nog frontale projectie van de tank vanaf 300 meter te raken met een oude standaard RPG-7 granaat, de tank in het echte gevecht zal kunnen uitschakelen, is uitstekend. Evenzo het schieten vanaf 100 m op het borstdoel als de alfa en, het meest trieste, de omega van de schietopleiding, wanneer de vijand probeert te vermijden zijn hoofd te laten zien waar het "borstdoel" is. Maar wat heeft al deze "training", inclusief het stampen op het veld in dichte groepen, te maken met echte gevechtsomstandigheden? Niets.

    ReplyDelete
  57. PAGINA 8 VAN 10

    Ik zal hier niet de spot drijven en retorisch vragen welk percentage van onze infanterie getraind is om de posities te gebruiken voor schuin (flankerend) vuur. Het antwoord ligt ongeveer voor de hand. In de omstandigheden waarin hele regimenten van "mobiks" geen volledig getrainde ATU-bemanningen hebben en de vijand in staat zal zijn gepantserde voertuigen op te rijden om het vuur te richten en eventuele bunkers en bunkers in enkele minuten "uit te schakelen", zullen dergelijke posities van cruciaal belang zijn. Maar ze zullen niet worden uitgerust, ze zullen niet worden gebruikt, en het Oekraïense offensief zal weer gaan als een mes door de boter. En de tijd komt waarvoor? Juist. Nagaan of we getrainde gepantserde en gemechaniseerde eenheden in reserve hebben, groot genoeg om met succes onder de basis van diepe vijandelijke invallen in onze verdediging te raken. Dit is de vierde component van een succesvolle verdediging op lange termijn. En we zullen het ook niet hebben.

    Niet alleen verbranden tanks nu hun bron van vaten en vervangen artillerie in mini-Verden, de troepen worden massaal voorzien van "kale" tanks uit opslag, waarop zelfs dynamische bescherming oude stijl ontbreekt, en tankers zijn koortsachtig op zoek naar geld via vrijwilligers om containers voor dynamische bescherming te maken en er op ambachtelijke wijze mounts voor te lassen op tanks. Dat wil zeggen, als de vraag over februari-maart van dit jaar was "Waarom gingen onze tanks verdomme weer de strijd aan met lege containers van dynamische bescherming, zoals in Grozny in 1995?", dan zal een jaar later de vraag zijn - waarom onze tanks voor het grootste deel "kaal" zijn en bijna volledig hulpeloos zijn tegen alle antitankwapens van de vijand, te beginnen met de oudste Sovjet RPG-7 kogels. Dit is *** (geweldige) vooruitgang. De fabrieken "upgraden de T-62's" en de nieuwere T-72's en T-80's worden "kaal" naar de slachtbank gereden. Bravissimo.

    En het merendeel van de nieuwe types voertuigen werd veilig verspild tijdens de "de-escalatie" in het voorjaar en vulde de refills van de AFU aan, net als de verlaten SPAM's van het 1ste Garde Tankleger in de richting van Izyum. Natuurlijk was het moment waarop de restanten van de 3e gemotoriseerde infanteriedivisie en de verkenningseenheid van het 144e *** (vechten) met de laatste kracht, in de hoop dat het hele Guards tankleger op volle sterkte zal inzetten en *** (slaan) op de Oekraïners achter hun rug, een meesterwerk - ze draaien zich om en er is GEEN leger. *** (Oblivionable). Dat is precies wat ik bedoel - niet alleen vlaggen op de kaart, maar _bereide_ en _klare_ pantserreserves. We zullen ze ook niet hebben bij het begin van het Oekraïense winteroffensief. Van het woord "helemaal". Er zal niets zijn om mee te counteren. Er zijn voorwaarden gecreëerd en er wordt streng op toegezien dat dergelijke reserves niet kunnen ontstaan. En als er iets wordt opgeschraapt en in de aanval wordt gegooid, blijkt dat de vijand in staat is om het uiterlijk van onze gepantserde voertuigen te volgen, door het werk van de verouderde radiostations R-123 en R-173 die op de tanks staan te volgen. Maar we kunnen de bewegingen van zijn pantser op die manier niet volgen - al zijn radio-installaties zijn van hetzelfde type, werken op dezelfde frequenties en de basisradiostations op tanks kunnen allemaal hun vermogen terugbrengen tot het niveau van een draagbaar station. En we slaagden er alleen op sommige plaatsen door vrijwillige inspanningen in om de troepen ten minste enkele portofoons in de frequenties R-123/173/159 te geven, en de overdracht van gepantserde voertuigen op moderne "digitale" als was beperkt tot één bataljon voor alle "geallieerde strijdkrachten" en bleef zo. Nogmaals, puur op liefhebbers en vrijwilligers.

    ReplyDelete
  58. PAGINA 9 VAN 10


    In het algemeen heeft ons militair-industrieel complex de afgelopen 10 maanden, wat betreft de militaire hightech nieuwigheden, zijn totale incompetentie getoond, die wordt gedekt door de betrokkenheid en totale incompetentie van "militaire deskundigen". En het gaat niet alleen om de popilakbar "Dobrynya" drone, die absoluut onbruikbaar is voor gebruik aan het front, omdat hij gemaakt is van een goedkope Chinese race quadcopter van Ali-Express. Hoe ik verdomme gisteravond in tranen uitbarstte bij de zin van een andere "deskundige" over het Borschevik EPR systeem: "Het complex kan op een autochassis worden gemonteerd, waardoor het handig aan het front kan worden gebruikt".... ***... Dat is een echte "zwart is wit". Het is voor een debiel nu niet duidelijk dat we draagbare systemen nodig hebben, vervoerbaar, zij het niet op een enkele verpakking. In de zone waar een dergelijk systeem ten minste een behoorlijk resultaat oplevert, zal de geparkeerde vrachtwagen met het volgende ongeëvenaarde complex onmiddellijk door de vijand worden ontdekt en vernietigd. *** (Geweldig) handig. En dit ondanks het feit dat dit alles al duidelijk was in de jaren van de "Minsk-akkoorden", maar niemand gaf er iets om *** *** (don't care). De tankbiatlons en de grappen over de trampolines van Rogozin waren positief. Maar de werkelijkheid niet.

    Waar het op neerkomt? Er staat ons deze winter een heleboel te wachten. Er zal geen kans van betekenis zijn om het huidige front te behouden, en de vijand is zich daar terdege van bewust en concentreert zijn troepen daar waar het handig en winstgevend is. Op geen enkel punt dat bepalend is voor het succes van de verdediging wordt vooruitgang geboekt, alleen achteruitgang, en dat wordt systematisch aangemoedigd.

    En het zal vooral duidelijk worden wanneer de sneeuw valt en de hele beweging, inclusief al onze legers, in de palm van vijandelijke UAV's zal liggen, en Grubnik met zijn "Volksnetwerk" niet genoeg zal zijn om het gebrek aan wintercamouflagenetten in het GEHEEL ARMIE te compenseren.

    En iedereen zwijgt er weer over, en dan, als de steden en regio's zich weer overgeven, heeft iedereen zoiets van "Oh, hoe is dit mogelijk!?!?? Oh, we hoopten zo op Surovikin! Hij is zo stoer en brutaal! Waarom kon hij het niet doen?!?! En Surovikin zelf zal in *** (horror) zijn, want hoe driemaal *** (geweldig) gemotiveerd je ook bent als hoogste veldmaarschalk, je bent machteloos als je een leger van fucktards in ondergeschiktheid hebt, waarin de gaten in fucktardship ergens op het niveau van luitenant-kolonels beginnen en naar beneden gaan, niet naar boven.

    Ik zeg het nog een keer om het beter te begrijpen, ***.

    Dit niveau van militaire incompetentie bestaat gewoon niet. Er is een enorm, massaal verraad aan de gang, systematische voorbereidingen voor een hels bloedbad tijdens het volgende Oekraïense offensief. Het Russische leger wordt door zijn commandanten kansloos gelaten.

    En de flikkers onder de "deskundigen" en oorlogscorrespondenten die het allemaal verdoezelen en verheerlijken en het "positifik" eruit zuigen, dragen hun deel van de verantwoordelijkheid voor alle toekomstige ***t.

    ReplyDelete
  59. PAGINA 10 VAN 10

    En ja, ik ben apart verdrietig dat dit *** (slechte) proces van deze herfst-winter mini-Verden, waarin onze laatste kansen om het Oekraïense offensief succesvol af te slaan worden verbrand, zelfs Anya Dolgareva, die *** (geweldig) nieuws gaf over twee kilometer door een van onze eigen vermeende gevangen ontwikkeling in Spornoye, gevangen heeft genomen, hoewel het hele Spornoye nauwelijks een kilometer breed is. En het is allemaal onder de Ukrops, ***! Kunt u mij uitleggen hoe een verachtelijke sfeer van "streven naar positiviteit" in de gemeenschap moet worden gecreëerd om een van de meest objectieve oorlogscorrespondenten een *** te laten scoren op fact-checking? Ik ben in *** (horror). Ik ben in sombere fucking *** (horror). En ik zeur en klaag nu niet. Als de Ukrops door het front breken, haal ik mijn machinegeweer onder mijn slot vandaan, trek mijn harnas aan en ga proberen iemand te doden voordat ik sterf. En ik zal gedood worden en ik, ***, zal al die verdere schaamte niet meer zien. Praktisch *** (awesomeness). En jullie gaan daarna allemaal in die ***hole wonen. En jullie zullen elkaar allemaal vragen wanneer Rusland zal worden "gedekoloniseerd" - "Maar hoe komt dat? Hoe is dit gebeurd?

    En dat is het, ***. En zo is het. Sluit je ogen, sluit je ogen, wil je wat positiviteit - krijg dit, ***. Heb je "Saint 1913" versierd? Nou, daar heb je het dan, 1916 en 1917. Dat is al honderden keren gezegd.

    De Keizerlijke Garde, die de februarimuiterij gemakkelijk had kunnen neerslaan, werd begraven in de moerassen van Stokhod, niet door "vervloekte bolsjewistische opruiers", maar door de tsaristische generaals.

    Als we erin slagen deze winter iets te behouden, en voorlopig is dat nog mogelijk, zal dat alleen gebeuren ondanks het hoge commando van de Russische strijdkrachten. Massa's vrijwilligers zetten zich nu in om de kans op dit behoud zo groot mogelijk te maken. De oorlog over het geheel genomen "ondanks" winnen is een zeer moeilijke taak, veel moeilijker dan het verkrijgen van regelmatige vertragingen ten koste van het grote bloed van de mannen aan het front. *** weet hoe je het moet oplossen, ik ben er nog niet uit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik weet niet wat ik er van moet denken, Wolf.
      Martyanov maakt zich altijd boos op de critici op Putin die niet veel van oorlog af weten.
      Ik weet niet of deze man er echt veel van af weet. Hij wil wel die indruk wekken in elk geval.

      Ik vertrouw toch op Martyanov, de Duran , Ritter en Berletic.
      Het verhaal van Ritter, waar vind ik dat?

      Delete
    2. [Het verhaal van Ritter, waar vind ik dat?]
      Zal ongetwijfeld in zijn TG-kanaal staan, of een verwijzing naar YT.

      Delete
  60. Grappig. "The Transfer Agreement" tussen Israel en Hitler maakte Israel mogelijk !!
    Minuut 13 : https://youtu.be/vIdo-DYAhIs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Als je weer eens reageert op Antje M., dan mag je haar deze link voorschotelen.

      Delete
  61. Reactie bij Ab Gieteling,. onder Carl Hell)

    Ik denk niet dat er veel NSB-ers zijn geexecuteerd. Maar die mensen werden door de lafaards wel hun hele leven heel negatief bekeken. Zelf deed ik dat ook. ( Een oom van mijn vader was NSB-er. Ik keek op hem neer...)
    Tot ik er later meer van begreep.
    Je moet die mensen beoordelen in hun eigen tijdsgewricht.
    Hitler Duitsland had de bankiers de deur uit geschopt en kon op die manier in 7 jaar tijd van een hongerend land veranderen in een land waar de mensen naar Mallorca vlogen om vakantie te vieren ( in 1939 !) . Er was sociale wetgeving, ouderenpensioen etc.

    Je zou voor minder overstag gaan, lijkt mij.
    Eerder al deed Lincoln hetzelfde: In plaats van geld te lenen van de bankiers (tegen 30 % rente per jaar) drukte hij zelf geld. Hij won de oorlog èn legde spoorlijnen aan en grote infrastructuur !
    ( Later namen de bankiers wraak ).

    Ook de soldaten die tegen de communisten gingen vechten waren vaak geen slechte mensen. De communisten hadden alle priesters mishandeld of vermoord, de kerken verbrand en verboden. Je wil niet dat die lui hier de baas worden, dus sloten de dappere jongens zich aan bij Hitlers Oost front. ( Niemand van hen wist iets over concentratie--kampen. Ja, de joden moesten gaan werken in Duitsland, maar ook gewone mannen moesten naar de Arbeitseinsatz. In de VS werden alle Jappen opgepakt en in kampen gezet. Veroordelen we daarom mensen die aan de zijde van de VS streden? Nee natuurlijk. Die Engeland vaarders waren helden ! )
    De enkelingen die de barre strijd overleefden, werden later door de lafaards ( die lekker thuis bleven) als misdadigers bekeken.

    ReplyDelete
  62. Carl Hell denkt dat we in Nederland 'Vrijheid van Meningsuiting ' hebben, omdat Ab dit allemaal mag zeggen.
    Maar dat is een vergissing.
    Midden op zee of in een bos kun je roepen wat je wil.
    Is dat vrijheid van meningsuiting? Nee. Voor vrijheid van meningsuiting is het volgende nodig:
    Er moet een groot podium zijn waar een groot deel van de bevolking zijn informatie haalt. ( Denk aan de grote kranten en de actualiteitenrubrieken op tv).
    En op dat podium moeten de relevante meningen en de relevante informatie uit de doeken kunnen worden gedaan.
    Elke stroming moet zijn beste mensen naar voor kunnen schuiven.
    Dàn heeft een land vrijheid van meningsuiting.

    Als dàt bestaat, dan nog kan een invloedrijke machtige groep het volk één kant op sturen, door scheve berichtgeving.
    Voorbeeld: In de Donbass zijn zeker 6000 burgerdoden gevallen, de afgelopen 8 jaar. Heeft er 6 keer iets over in de krant gestaan? Nee. In de Oekraiene oorlog zijn ook 6000 burgerdoden gevallen in de afgelopen 10 maanden. Maar die hbben wel geleid tot 6000 berichten in de Media. Dat is scheve ( biased) berichtgeving, en dat geeft een onjuist wereldbeeld aan de lezer. Zo maak je van een goed persoon een duivel, en van een duivel een goed persoon. Zo loopt het volk juichend achter de duivel aan, zonder het te beseffen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Midden op zee]
      Ik kan me nog een opname herinneren van Rob Elens, die op een kotter was opgenomen, midden op de Noordzee. Dat was ook niet voor niets...

      Delete
  63. ​ @Carl Hell Heel fijn dat jij je als mens verbonden voelt met die Oekraieners, maar waarom heb je dan sinds 2001 de vernietiging van 7 moslimlanden mee gesteund? Dat ze vernietigd zouden worden was al bekend op het Pentagon, 2 maanden na 911 !!
    Waarom ging je akkoord,. Carl?

    En waarom vind je het normaal dat in de VS nu een klein groepje de lakens uit deelt, een groepje dat zich "Project for a New American Century" noemt en voor 90 % joods is, en in hun rapport precies beschrijft hoe ze de wereld zullen controleren. Met allerlei oorlogen, bij voorkeur door ànderen gevochten in àndere landen !
    We het betaalt? De gewone Amerikaan natuurlijk.
    Israel ontvangt per gezin elk jaar 30.000 $ steun uit de VS.
    Over corruptie gesproken.
    Waarom sta je daar allemaal achter, Carl, als je zo van alle mensen houdt ?
    Waarom zijn de gewone Amerikanen dakloos en geeft hun regering miljarden... wat zeg ik... 1700 miljard is er weer deze week bij wet vrijgemaakt --- aan allerlei zaken die de Elite rijker en rijker maken.

    Waarom wil jij zo'n wereld, Carl.
    Leg me dat een uit?

    Denk je niet dat de Russen en de Chinezen een veel betere regering hebben, met veel meer hart voor hun inwoners?
    Het zou me niks verbazen.
    Toen Jack Ma nogal overmoedig werd ( hij dacht even dat hij de baas van de wereld was) , is hij even een paar maanden uit beeld verdwenen. Ik denk dat Xi hem even op zijn plaats heeft gezet.
    Jack loopt weer vrolijk rond, maar zingt een toontje lager.
    En zo moet het.
    De regering is de baas. Niet de Big Corp.
    Dat is wat er in het Westen mis is.
    En daarom gaan we naar de ballen. En terecht, En verdiend. Maar ik hoop niet dat de Neocons de Samson Optie gaan toepassen, want dat wordt een vreselijk bloedbad. En het gevaar bestaat, Het is reeel.

    ReplyDelete
  64. De zoveelste leugen achterhaald. "I.p.v. de maanlanding zag je een animatie", aldus Buzz Aldrin. Alles, maar dan ook álles liegen ze aan elkaar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Er is een heel nare foto van Putin. Daar is een techniek voor. ( van onder uit, licht van boven komend, van heel dichtbij .) De fotograaf die die foto maakte klopte zich later in de Media op de borst .. Dat had hij even goed gedaan !

      Delete
  65. Johan Vermeulen
    0 seconden geleden
    Een meer uitgewerkte reactie op Roberto Valero wil ik graag hier herhalen als het mag. Het is erg belangrijk.

    De wereldberoemde toneelschrijver George Bernhard Shaw vond dat de lagere klassen elke 5 jaar een examen moest afleggen.
    Als ze zakten waren ze te dom om te leven, want konden ze niks bijdragen.
    Dan mochten ze worden geliquideerd !

    Een gerespecteerd Intellectueel van 100 haar geleden !
    Hitler heeft ook zwakzinnigen laten doden, maar dat had toch ook iets van euthanasie. Niet van 'die kost allen maar geld'.

    Als hij zigeuners heeft vergast of joden, dan vind ik dat abject, uiteraard,

    Maar Shaw toont ons dat de tijdgeest toen heel anders was.

    En dat er in Rusland 60 miljoen mensen geliquiideerd zijn door een bepaalde Neocon achtige fanatieke groep, dat vind ik ook heel abject. En vooral dat dit volledig buiten de communis opinioo wordt gehouden, dat is afschuwelijk, want met ons zal straks misschien hetzelfde gebeuren. Luister goed naar Yuval Hariri ! Hij zegt hetzelfde als wat G. Berhard Shaw zei !

    PS: IK vind het citaat over Shaw nu niet, dus ik kan het nu even niet bewijzen.
    Wel dit stukje tekst:


    Shaw, who wrote more than 60 plays, even voiced praise for Hitler in 1935, as well as expressing admiration for Mussolini and Stalin.

    He did not follow the idea among eugenicists of 'controlled breeding' for humans, but controversially argued that natural instinct, unrestricted by social forces, would guide reproduction.

    He wrote: 'The only fundamental and possible socialism is the socialisation of the selective breeding of man.'

    The theory of eugenics became popular before the Nazis rose to power in 1933, gaining more support in America during the first half of the twentieth century.

    Early supporters believed that people inherited mental illness, criminal tendencies and even poverty, which could therefore be bred out.

    Sir Francis Galton coined the term eugenics in his 1883 book, Inquiries into Human Faculty and Its Development.

    Prominent citizens, scientists and socialists championed eugenics, including the likes of Marie Stopes, Theodore Roosevelt, Helen Keller and Alexander Graham Bell.

    ReplyDelete
  66. ​ @Eduard Tok
    Eduard, ik had een uitgebreid antwoord gegeven op je vorige vraag: Hoe breng je info naar het volk.
    Iemand heeft het weg gehaald.

    Ik ga het kort herhalen. Zover ik het me herinner.
    Helaas heb ik het niet bewaard,.
    Toen het internet kwam stond het Eerste Amendement nog als een paal boven water: Vrijheid van pers. etc.
    Dus vanaf 2008 tot 2018 stond àlle info pop het net. Sinds 4 jaar is de censuur begonnen. Amazon heeft een boek-verbrand plaats . Net als in de middeleeuwen.
    Alles wat de kleine groep die de macht heeft, aanvalt of exposeert: weg met die boeken.

    Voor mensen als U wordt het dus veel moeilijker.

    Maar kijk bij Ron Unz op de site, en ga va daar uit dew ereld ontdekken. Unz.com
    Ik heb NRC en lees Volkskrant. Om te weten welke leugens nu verteld worden.
    Moon of Alabama, The Saker, Generaal Mac Gregor, Brett Weinstein, Mearsheimer, Jeffrey Sachs. Dat zijn in mijn ogen oprechte mensne mket kennis en eenstrevennaar waarheid.

    Bertrand Russell: altijd goed.
    Mijn favioriete quote van hem: "There is no nonsense so arrant )( enorm) that it cannot be made the creed of the vast majority by dequate government action."

    ReplyDelete
  67. Mijn reacties worden nu vrij consequent weg gehaald.
    Dit heeft geen zin meer, vrees ik.
    De ongeïnformeerde mensen die in de leugens van hun BovenBazen willen geloven en niet nieuwsgierig zijn naar waarheid, hebben gewonnen. Proficiat !
    Von nun an geht's bergab, zo zong Hildegard Knef al.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik denk, dat iemand de 3 puntjes achter de reactie heeft ontdekt, daarmee kan je de reactie 'melden' bij YT met diverse mogelijkheden als reden. Ook kan jouw naam op die manier 'in de ban' worden gedaan.

      Delete
    2. Ja, dat denk ik ook.
      Maar ik heb het getest:
      Ik hb op een ander blog van Ab Gietelink dat zel;fde reactie steeds opnieuw geplaats. En steeds was hij na ruim 1 minuiut weg.

      Als dat handmatig wordt gedaan, dan lijkt me dat sterk.

      Als ik het woord 'test ' postte, bleef dat staan.

      Toen heb ik steeds delen va de post er uit gehaald om te zien welke woorden het logaritme als rode vlag beschouwt ( reden tot verwijdering) , maar dat l;everde niks op: de post werd àltijd verdwijderd.
      Maar een korte regel blijft staan.

      ( Dat is alles wat ik zelf zie. Het zou kunnen dat anderen minder zien. shadow banning)
      Maar zelf zie ik ook al dat drie of vier grote reacties ( die me veel tijd kossten) snel werden weg gehaald.

      Zojuist toch maar weer een korte reactie op Abntje M< gegeven. Ze is zeer verontwaardigd dat Putin op Kherson schiet...

      Delete
  68. Het is U blijkbaar ontgaan, maar er is daar een oorlog gaande. Bovendien is die oorlog door Ù begonnen, een keuze van Ù.
    In totaal zijn er 6800 burgers gedood , Oekraieners, vrienden van U. Daarover is in uw media 15000 maal melding gemaakt . Per dode twee berichten, in de Westerse Media.
    De 6800 doden die Ù zelf veroorzaakte, in de Donbass, in de 8 voorgaande jaren, en die de aanleiding zijn tot deze oorlog, die hebben -- als ik het even goed na tel --- 15 maal uw Media gehaald. Een factor 1000 verschil qua beleving. Maar precies even veel doden, en de schuld ligt volledig bij Ù. Zelf-defense is geen misdaad. Agressie is wel een misdaad.

    Kunt U allemaal niet weten, want het past niet in het denkraam dat in uw hoofd is gebouwd door de lui die elke oorlog beginnen. U kent ze wel. De "Ultieme slachtoffers"' . De slachtoffers waar we elke dag over horen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Een link zou wel handig zijn, ik kan het niet vinden.

      Delete
    2. Ik heb het net herplaatst: https://www.youtube.com/watch?v=jMhyYW2PNpI&lc=Ugxp3Ssg0dOH9B7MEx54AaABAg.9kBnkUNU3zG9kD7Aey416h

      NB : LEES OOK DE MEDEDELING VAN AB GIETELINK.
      HIJ NEEMT STELLING TEGEN ANTJE EN CARL HELL, PRO MIJ.

      Delete
    3. Op Gietelink geplaatst (Oekraiene glijdt af)

      Wat een leuke verrassing, zo bij het opstaan!
      En een compliment waard, voor Ab, want de dingen die ik zeg zullen ook voor hem soms pijnlijk zijn.
      Maar mij gaat het om de kans op een humaan leven voor àlle volken op deze wereld.
      En als één volk 'willing en able' is om het voor die andere volken volledig te verpesten, en dat in het verleden ook regelmatig deed, dan hoor ik dat te schrijven. Ook al zijn ze nu oppermachtig en straffen ze de opponenten.

      Het gaat me vooral om de leden van datzelfde volk, die altijd weer de klappen opvangen als het weer fout loopt. Hen de ogen openen en vragen: neem stelling ! Pak de rotte appels in uw groep aan, want Ù gaat gestraft worden als uw groep de macht verliest, niet die rotte appels.
      In de VS neemt het anti-semitisme nu snel toe, en mensen als Daniel Pinchbeck schrijven daar over.
      Ik denk dat de strijd vooral binnen dat ene machtige volk zelf gevoerd moet worden.

      De collega-reageerders als Antje en Carl acht ik schuldig aan onwetendheid en fanatisme. Ik heb al vele uren besteed aan persoonlijke coaching van deze twee mensen ( door uitgebreid op hun kritiek te antwoorden) , maar nooit gemerkt dat ze ook maar een half uur besteed hadden aan oprecht zoeken naar de waarheid. Ze verzamelen verwoed argumenten die hun bestaande opinie ondersteunen: nou de pers strooit er overvloedig mee, dus dat is niet moeilijk.

      Tja, dan ben je uiteindelijk toch wel schuldig aan de ellende die je daardoor mede veroorzaakt. Je leeft niet in een dictatuur. Je leeft in een democratie. Dat schept verplichtingen: je moet nu zelf actief op zoek naar het goede standpunt.
      Toen Thorbecke de macht weg haalde bij de Adel en aan 'de burger' gaf, zei hij ook: "Die Burger moet wel aan de slag nu. Hij draagt nu wel verantwoordelijkheid en moet dus op zoek naar het juiste standpunt. "
      Leven in een dictatuur is gemakkelijk: houd je gedeisd, lijd mee met alle anderen , en klaar is Kees.

      Delete
    4. ( vierde herplaatsing. drie maal verwijderd)

      Delete
    5. [vierde herplaatsing. drie maal verwijderd]
      Inmiddels 4 maal verwijderd, het is niet te vinden.
      Druk bezig geweest met duimpjes en je hebt veel meer medestanders. Antje M en Carl Hell zijn alleen maar bezig verwarring te zaaien en botte ontkenningen rond te strooien, zonder enig bewijs. Wel knap, dat CH jouw blog heeft gevonden, maar weer smerig, dat hij suggereert, dat jij Ab financieel steunt.

      Alleen moeten de Smurf en SDR nog even duimpjes uitdelen. Als SDR inmiddels haar account heeft...

      Delete
    6. Duimpjes zijn altijd welkom.

      Ik heb het opgegeven , voorlopig , bij Ab.
      Iemand zit me daar consequent te verwijderen.
      Maar de oudere posts blijven staan.

      Ik heb nu op Youtube een ander google account, dat heeft als auteur: Mr Hans Janmaat.
      Antje en Carl vermoedden onmiddellijki dat ik het was.
      Maar ik reageer daar niet op.

      Ik ga voorzichtig wat langer ereacties geven als Janmaat, en als die blijven staan, dan zou het kunnen dat het algoritme mij er af gooit , maar dat het niet via IP adres werkt.
      ( IP is trouwens toch onwaarschijnlijk, want enkele heel korte reacties blijven wel staan. )

      Die Carl en Antje gaan voliuuit tegen me tekeer: eerst formuleren ze een mogelijkheid, en daarna gaan ze er van uit dat het waar is.
      Ik denk nu dat ze echt in Israel achter een bureau zitten.
      Je kanze 100 keer iets bijbrengen: ze gaan gewoon door.
      Double Down. zeggej de Saker en Mercouris: typisch joods.

      Ik wil morgen het blog van de Saker gaan vertalen en plaatsen.
      Ik heb een stuk gelezen: over kans op kernoorlog.
      Ook Martyanov sprak er over.

      Het kan nu echt alle kanten op gaan.


      Delete
    7. [maar dat het niet via IP adres werkt.]
      Jij hebt toch vpn? Dan kan je iedere keer jouw ip-adres wijzigen. Probeer dat eens.

      Delete
  69. Replies
    1. Niet helemaal een realistische beschrijving van het fenomeen, maar het benadert de geschiedenis ervan wel een beetje.
      Daarna is het helemaal doorgeschoten naar het absurde. De duivel gaat het druk krijgen in de hel. ☠️

      Delete
  70. Bij The Saker is iemand erg negatief over J. Sachs onder een verwijzing naar dit artikel.
    "Sachs is no different. Eens een neocon, altijd een neocon."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matthew Ehret doet ookwat wijfelend over Jefrey Sachs.
      Ik vind het juist extra respectabel als iemand uit zijn oude rol stapt en naar het andere kamp overloopt: in elk geval als dat zijn persoonlijke leven totaal kapot maakt ( familie, kennissen, respect inde hoogste gremia: alles weg voor Sachs. Bedreigingen en moigelijk reeel gevaar.)
      Petje af voor Sachs.

      NB: Ron Unz zat 20 jaar geleden ook aan tafel met de aartsvaders van de Neocons. Hem is nog gevraagd een petitie te tekenen voor inval in Irak.
      Dat heeft hij toen geweeigerd.

      En kijk nu eens: Unz.com is de beste en moedigste site op het internet. Met heel veel persvrijheid. Unz publiceert heel veel lui met wie ghij het totaal niet eens is.
      Petje af.

      Delete
    2. [Unz.com is de beste en moedigste site op het internet.]
      Met dit wellicht als gevolg? Iets om rekening mee te houden.
      Alhoewel die 2 posten met zijn naam erin nog steeds bestaan.

      Delete
  71. Mijn eigen blog functioneert ook als 'bewaarplaats' van de reacties die ik bij Ab Gietelink plaats.

    Mijn reactie op Eric is al 1 maal verwijderd.

    Ik had hem niet bewaard, dus moet hem herschrijven.

    Eric, ik was op vliegveld Sheremetevo in Moskou en ik reisde een maand door Oekraine: van Lvov tot Kiev tot de Krim etc.
    Op Sheremetevo wordt geen enkele langharige in elkaar geslagen en de Oekraine is een doodarm land.

    Nu de VS 120 miljard uitleende voor de oorlog, zullen in de toekomst veel van de grondstoffen en de landbouwgrond in handen van Wall Street beleggers komen, want Oekraine kan dat gleende geld nooit afbetalen. Mooi voor die rijken. Ook fijn dat ze hun oude wapens kunnen wegdoen en nieuwe kunnen produceren: het Militair Industrieel Complex in de VS is overgelukkig. De Neocons wrijven in de handen, want wraak is hun levenselixer. Zoals Michael Ledeen ooit zei: " We moeten af en toe een klein landje met de kop tegen de muur slaan, zodat iedereen weet wie de baas is."

    En al die ellende had je kunnen voorkomen, Eric, als je jouw plicht had gedaan en de waarheid had gezocht. Dan had je gezien dat het plan om Rusland aan te vallen en Oekraiene daar voor te gebruiken, al 30 jaar in de VS wordt besproken en gepland. Maar je deed jouw plicht niet. Je was een beetje lui en geloofde de propaganda: bloed , puin en babies. Dat werkt altijd als je het volk tot fanatisme wil opstuwen.

    Maar vòòr de eerste bom afging in Oekraine was er nog geen bloed en puin. Toen was er alleen de terechte vraag om het besluipen en schaakmat zetten van Moskou , te stoppen. Precies zoals de VS eiste dat de raketten op Cuba werden terug gehaald.
    Jij en al die andere onwetenden vinden : Rusland mag de VS niet onder schot nemen, maar de VS ( NATO) mag Rusland wel onder schot nemen. Want wij zijn de Good Guys. Als wij landen vernietigen dan is het omdat ze Democratie weigeren.

    Dus Het Westen mag dicteren wat de andere landen van de wereld moeten doen, en tòch denken we dat we Democraten ! zijn ? Het moet niet gekker worden. Eric.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deze is ook weg. Toch maar kortere reacties geven?

      Delete
    2. Eén van de reageerders had het over een Engelsman, die naar Rusland was verhuisd en een YT-kanaal heeft: https://www.youtube.com/c/iearlgreytv
      Ziet er goed uit.

      Delete
  72. ​ @Carl Hell ( Al één maal verwijderd. Niet gesafed. Herschreven en uiteraard langer geworden ... )

    Je word blij als je denkt hoe je Putin kan vermoorden?
    Maar je nam nooit de moeite om te onderzoeken of hij ergens schuld aan heeft?
    Wat is dan het verschil tussen jou en een Nazi, Carl ?

    Zoals je in het interview kon lezen dat ik in 5 DPG bladen gaf, loof ik elke zondag 500 euro uit voor diegene die me met overtuigend indirect bewijs kan aantonen dat Putin een gruwelijke, inhumane leider is.
    Nou, dat hiju dat is staat elke dag in de krant, dus het zou storm moeten lopen.
    Wie wil er nou geen 500 euro verdienen op zo'n gemakkelijke manier ?
    Weet je hoeveel mensen de moeite namen om die 500 euro op te halen?
    NUL. Niemand is hier geweest.
    Zouden ze het ( indirecte) bewijs niet rond krijgen? Zouden ze, als het echt moet, geen letter op papier krijgen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ook deze niet gevonden. Volgende keer direct een link erbij vermelden. Of hij zit in de shadow-ban.

      Delete
  73. Storing geweest bij de provider: eindelijk weer Internet.
    Lekker een dagje niksen. 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. Morgen krijg ik weer een goed modum. Ik zal blij zijn.
      Via de telefoon is toch lastig.

      Delete
  74. Nieuwste rant van Andrew A. bij Unz.com, al is de titel een beetje ver gezocht. Toch kennen wij in NL ook veel je-weet-wel woorden, alle met een negatieve connotatie: jodenbod, jodenstreek, jodenfooi, jodenkoek en jodenprijs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wel leuk om bij de reageerders te zien, dat Adidas nu met een half miljard $$ aan onverkochte schoenen blijft zitten, door het -door henzelf afgeroepen- Yé-debacle. "Stemmen met de voeten" werkt wel degelijk.

      Delete
  75. Ab Gietelink verdedigt mij weer.
    Tegen de idiote en kinderlijke verdachtmakingen van Antje en Carl.

    Ik heb me boven het gekrakeel uit gehesen enevende serieuze situatie uitgelegd:

    Ik ga kort antwoorden, want al mijn recente reacties worden heel snel verwijderd. Soms heb ik ze wel vijf maal herplaatst.
    1) Ik heb Ab nooit ontmoet, nooit gesproken, nooit gemaild, en zeker nooit geld gegeven.
    2) Toen ik De Andere Krant steunde, was Ab daar nog lang niet aan verbonden.
    3) Ik zoek de waarheid. Ik kan joodse intellectuelen noemen die helemaal niks geloven van de holocaust (Gerard Menuhin, Ron Unz, Alan Sabrosky etc). Het verhaal rammelt aan alle klanten. Maar heel veel verhalen rammelen. Dus dat is niet voldoende bewijs. Hier is echter elke discussie onmogelijk en strafbaar. Waarom? Als het echt is gebeurd : hoe meer onderzoek hoe beter. Er is dus volop reden tot wantrouwen.
    Ook niet onbelangrijk: Hoe 'heilig' is jouw slachtofferschap als je zelf een veelvoud aan slachtoffers hebt gemaakt? ( In Rusland: 60 miljoen doden zegt R J Rummel. )
    4) De Holocaust is het middel waarmee een kleine groep zich immuun maakte tegen kritiek, en zo de macht greep. Nu hebben ze àlle machtsmiddelen in handen : media, bankwereld, Wall Street, Big Corp en social media. Niemand in het Westen kan hen bekritiseren.
    5) Hun machts-vehikel, het Grote Amerika , besteed elk jaar 800 miljard $ aan defensie. Defensie tegen wie? Het is puur agressie. Lees het PNAC Report.
    6) De Messiach komt pas terug op aarde als zijn volk almachtig is en over alle andere volken heerst. Dat is NU. Maar niet lang meer. Morgen kan het voorbij zijn. Dit is dus het uur U.
    7) Morgen kan het zijn dat Amerika 'in de touwen ligt'. Verslagen door Rusland, China, Iran en die andere niet westerse landen die hun buik helemaal vol hebben van die gruwelijke Amerikanen en hun slippendragers in Europa.
    8) Dan maar een soort Samson optie? Gaan de Neocons een atoom-oorlog uitlokken bij de Russen (*) en hopen dat Rusland en Europa vernietigd worden? Dat daarna àndere volken in hun broek poepen van angst en bereid zijn hun slaaf te worden ?
    (*) Putin zegt: Als ik denk dat ik word aangevallen met atoomwapens, druk ik op de rode knop.

    9) We weten het niet. De Saker en ook andere mensen beseffen dat de toestand heel kritiek is.

    10) Ik schreef maanden geleden al:
    Er zijn maar twee vragen: 1) willen de Neocons een atoomoorlog uitlokken, ja of nee?
    2) Zo ja: zijn er dan genoeg generaals in het Pentagon of in Israel om hen te kunnen stoppen?

    Ik heb geen zin en geen tijd om bezig te zijn met Antje en Carl die zich nog druk maken over 'antisemitisme'. Er staan heel andere dingen op het spel.
    De wereld is al enorm veranderd in 3 jaar tijd.
    Het cash geld gaat verdwijnen, de e-identificatie van elk persoon zal er komen en de surveillance zal 100 % zijn. Als je dan een overheid hebt die gelooft dat hun god hen opdraagt (met carte blanche) om de wereld verbeteren en zij vinden dat de wereld beter af is zonder U en mij dan staan U en ik
    er niet goed voor.

    Dat is dus de situatie:
    a) worden we in één klap ge-elimineerd (kernoorlog: 5 % direct dood en 95 % na maanden van honger en moord en doodslag)
    b) of komen we in de digitale Gulag, gecontroleerd door mensen die ons allemaal van de aarde willen verwijderen ?

    Ik begrijp ook wel dat 90% van de lezers dit een idioot verhaal vinden. Maar geen van hen heeft enig idee van de geschiedenis ( Arendar, Holodomor, Russische Revolutie etc etc) noch van de religie waar ik over spreek. Noch van de psyche van deze mensen. Men denkt dat 'zij' rationeel zijn in hun besluiten. Nee, dat zijn ze niet. Voltaire heeft het al voorspeld: Ze zullen de mensheid uitroeien. En dat schreef Voltaire in 1771 , puur op basis van het karakter van de groep, dat hij had waargenomen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dit sluit mooi erop aan: Visie van een Amerikaan in Donbass op de Russische Geschiedenis.

      Delete
    2. Link naar jouw comment. Ben benieuwd of die blijft staan. Antje & Carl blijven maar dreigen, maar durven geen aangifte te doen. Spreek ze daar maar op aan, als zij zo zeker van hun zaak zijn.

      Delete