Friday, November 04, 2022

1344 Amerika moet en zal China verslaan. Anders word het nr 2, na China.

 

 

De ene grafiek die alles verklaart

MIKE WHITNEY - 3 NOVEMBER 2022

 - 1500 WOORDEN -

NB: In de grafiek staat dat China in 2049 half zo groot zal zijn als de VS. 

Bedoeld wordt -- als ik het goed zie: 2 maal zo groot. 

Dan is de VS dus definitief een 2e rangs land. Dan moet het doen wat China zegt.  

Dat zal de helft van de huidige Amerikanen dus nog meemaken.

Het ligt voor de hand dat Wall Street, en Big Corp en alles wat Elite is, dit met alle macht wil voorkomen.  Al blijft er niet één Oekraiener of één Rus in leven. 

Mike Whitney zou best gelijk kunnen hebben. 

Daarom plaats ik dit artikel:  we moeten dit altijd in ons achterhoofd houden: dat dit de ware motivatie kan zijn van wat we in Oekraiene zien. 

Zelf denk ik:  Als ze een kernoorlog in Europa uitlokken en dus veroorzaken, dan zal China zo bang worden voor deze (Amerikaanse)  dolle honden, dat  ze (China) onmiddellijk voor de VS zullen buigen. 



UPDATE NB: de grafie ik uit ca 2017, en oip dat moment stegen de USA en China eigenlijk nog even snel.  Ik denk dat de Deense Bank en het IMF veel andere data hebben gebruikt om deze grafiek te maken.  Het is niet puur een extrapolatie van een trend die gaande is. Ik hoor al regelmatig dat er bepaalde 'omzet cijfers' zijn waarbij Chinaa al groter is dan Amerika, nu in 2022. 
UPDATE:  Brian Berletic spreekt met Angelo Giuliani.  Ik kende Angelo niet.  Hij woont al heel lang in China en heeft en heel heldere kijk op de grote lijnen. Helaas is hij moeilijk verstaanbaar: ondertiteling aan zetten. 
16:00 Angelo over de militaire situatie. 
22:00 Op de Greyzone website lezen we dat de VS soldaten naar Oekraiene stuurt die moeten toezien dat er geen wapens in de zwarte handel verdwijnen.   Angelo: Dat is de manier waarop de VS altijd aan een interventie begint:  met heel lage aantallen adviseurs of technici.  Dat worden er honderden en dan duizenden, en dan is er een fait accompli:  de VS vecht mee. 
36:00  Angelo legt uit hoe de Globalisten de wereld regeren, en in het Westen al grotendeels controleren. Een goede uitleg ! Als Amerika een land niet 100% kan controleren, dan laat het voor blijvend , voor zolang het kan, CHAOS na. 



Kijk naar de grafiek hierboven. De grafiek verklaart alles.


Het verklaart waarom Washington zo bezorgd is over de explosieve groei van China. Het verklaart waarom de VS China blijft lastigvallen met betrekking tot Taiwan en de Zuid-Chinese Zee. Het verklaart waarom Washington congresdelegaties naar Taiwan stuurt in weerwil van Pekings uitdrukkelijke verzoeken. Het verklaart waarom het Pentagon Amerikaanse oorlogsschepen door de Straat van Taiwan blijft sturen en enorme hoeveelheden dodelijke wapens naar Taipei blijft verschepen. Het verklaart waarom Washington anti-China coalities in Azië creëert die erop gericht zijn Peking te omsingelen en te provoceren. Het verklaart waarom de regering Biden haar handelsoorlog tegen China opvoert, haar bedrijven zware economische sancties oplegt en kritische high-tech halfgeleiders verbiedt die "niet alleen essentieel zijn... voor vrijwel elk aspect van de moderne samenleving, van elektronische producten en vervoer tot het ontwerp en de productie van allerlei goederen." Het verklaart waarom China in de Amerikaanse nationale veiligheidsstrategie (NSS) is aangewezen als "de enige concurrent met zowel de intentie als, in toenemende mate, het vermogen om de internationale orde opnieuw vorm te geven". Het verklaart waarom Washington China nu beschouwt als zijn grootste en meest geduchte strategische tegenstander die moet worden geïsoleerd, gedemoniseerd en verslagen.


De grafiek hierboven verklaart alles, niet alleen de vijandige diplomatieke porren die bedoeld zijn om China in diskrediet te brengen en te vernederen, maar ook het openlijk oorlogszuchtige beleid dat ook op Rusland is gericht. De mensen moeten dit begrijpen. Ze moeten zien wat er werkelijk aan de hand is, zodat ze de gebeurtenissen in hun juiste 

geopolitieke context kunnen plaatsen.


En welke "context" is dat?


De context van een derde wereldoorlog; een oorlog die grondig gepland, geïnitieerd en (nu) vervolgd werd door Washington en Washington's gevolmachtigden. Dat is wat er werkelijk aan de hand is. De steeds gewelddadiger conflicten in Oekraïne en Azië zijn niet het gevolg van "Russische agressie" of "de boze Poetin". Nee. Ze zijn de verwezenlijking van een sinistere geopolitieke strategie om de razendsnelle opkomst van China de kop in te drukken en de dominante rol van Amerika in de wereldorde te behouden. Kan daar enige twijfel over bestaan?

Nee. Geen enkele.

Daarom ervaren we de herverdeling van de wereld in oorlogsblokken. Daarom zien we de terugdraaiing van 30 jaar globalisering en massale ontwrichting van het bedrijfsleven. En dit is waarom Europa halsoverkop in de ijzige duisternis en gedwongen de-industrialisatie is gestort. Al dit suïcidale beleid werd verzonnen met maar één doel: het handhaven van Amerika's verheven plaats in het wereldsysteem. Daarom is de hele mensheid momenteel verwikkeld in een Derde Wereldoorlog; een oorlog die moet voorkomen dat China de grootste economie ter wereld wordt; een oorlog die moet zorgen dat de VS de wereldleider blijft. Bekijk dit fragment uit een artikel op de World Socialist Web Site:


In een artikel in de Financial Times van 19 oktober van Edward Luce, getiteld "Containing China is Biden's explicit goal", wordt de volgende alarmbel geluid: "Stel je voor dat een supermacht de oorlog verklaart aan een grootmacht en dat niemand het merkt. Joe Biden lanceerde deze maand een regelrechte economische oorlog tegen China, waarbij hij de VS verplichtte om de opmars van China te stoppen, en de meeste Amerikanen reageerden niet.

"Zeker, de oorlog van Rusland tegen Oekraïne en de inflatie in eigen land houden de aandacht bezig. Maar de geschiedenis zal de zet van Biden waarschijnlijk beschrijven als het moment waarop de rivaliteit tussen de VS en China uit de kast kwam."

Bovendien heeft een topambtenaar van de regering Biden vorige week aangegeven dat de VS nieuwe verboden voor China op belangrijke hightechgebieden voorbereidt. Alan Estevez, de ondersecretaris van Handel voor Industrie en Veiligheid, werd in een toespraak voor het Center for a New American Security gevraagd of de VS China de toegang tot kwantuminformatie, biotechnologie, software voor kunstmatige intelligentie of geavanceerde algoritmen zouden verbieden. Estevez gaf toe dat dit al actief werd besproken. "Zullen we uiteindelijk iets doen op die gebieden? Als ik een gokker was, zou ik daar geld op inzetten," zei hij .....

Luce besloot zijn Financial Times artikel hierboven met de verklaring: "Zal Biden's gok werken? Ik geniet niet van het vooruitzicht om daar achter te komen. Ten goede of ten kwade, de wereld is zojuist veranderd met een piep en niet met een knal. Laten we hopen dat het zo blijft."...("Biden's  technologie oorlog tegen China", World Socialist Web Site)


Kijk nog eens naar de grafiek. Wat zegt het je?


Het eerste wat het je vertelt is dat de vijandelijkheden die we in Oekraïne (en uiteindelijk Taiwan) zien, terug te voeren zijn op een fundamentele verschuiving in de wereldeconomie. China wordt sterker. Het is op weg om de Amerikaanse economie binnen tien jaar in te halen. En met groei komen bepaalde voordelen. Als 's werelds grootste economie wordt China natuurlijk de regionale hegemoon van Azië. En als regionale hegemoon van Azië zal het in staat zijn "regionale geschillen in zijn eigen voordeel te beslechten en het regionale en mondiale leiderschap van de VS te de-legitimeren."


Zie je het probleem hier?


Bijna twee decennia lang hebben de VS hun buitenlands beleid gericht op een strategie van "herbalancering van de krachten", de zogenaamde "pivot to Asia". Kort gezegd willen de VS de dominante speler worden in de dichtstbevolkte en welvarendste regio ter wereld, Azië. Ziet u hoe de opkomst van China het toekomstplan van Washington doet ontsporen?


De Verenigde Staten laten dit niet zomaar gebeuren. Washington laat China de markten die het wil domineren niet met spierkracht verlaten. Dat gaat niet gebeuren. En als u denkt dat dat gaat gebeuren, kunt u beter nog eens nadenken. De Verenigde Staten zullen oorlog voeren om een scenario te voorkomen waarin de VS "tweede viool" speelt voor China. In feite heeft de gevestigde orde van het buitenlands beleid al besloten dat de VS China militair zal aanvallen met dat doel voor ogen.


Dus, onze stelling is simpel; wij denken dat WO3 al begonnen is. Dat is alles wat we zeggen. De ruïnes in Oekraïne zijn slechts het eerste salvo in een Derde Wereldoorlog die al heeft geleid tot een ongekende energiecrisis, massale wereldwijde voedselonzekerheid, een catastrofale breuk in de wereldwijde aanvoerlijnen, een wijdverspreide en uit de hand gelopen inflatie, de gestage heropleving van extreem nationalisme en de herverdeling van de wereld in oorlogsblokken. Wat voor bewijs heb je nog meer nodig?


En het is allemaal economisch. De oorsprong van dit conflict is allemaal terug te voeren op de seismische veranderingen in de wereldeconomie, de opkomst van China en de onvermijdelijke neergang van de Verenigde Staten. Het ene rijk vervangt het andere. Natuurlijk zal een overgang van deze omvang leiden tot tektonische veranderingen in de mondiale machtsverdeling. En samen met deze veranderingen komen er meer brandhaarden, meer verwoesting, en het dreigende vooruitzicht van een nucleaire oorlog. En dit is precies hoe de dingen nu spelen.


Hoe verklaart de grafiek wat er in Oekraïne gebeurt?


De proxy-oorlog van Washington in Oekraïne is eigenlijk gericht tegen China, niet tegen Rusland. Rusland is geen gelijkwaardige concurrent en Rusland heeft niet de economische middelen om de Verenigde Staten in de wereldorde te verdringen. NordStream vormde echter wel een aanzienlijk risico voor de VS doordat het de economische betrekkingen van Moskou met de EU en in het bijzonder met de industriële grootmacht van Europa, Duitsland, sterk versterkte. De Moskou-Berlijnse alliantie - die voor beide partijen voordelig was en essentieel voor de Duitse welvaart - moest worden gesaboteerd om verdere economische integratie te voorkomen die de continenten dichter bij elkaar zou hebben gebracht in de grootste vrijhandelszone ter wereld. Washington moest dat tegenhouden om zijn economische wurggreep op Europa te behouden en de dollar als wereldreservemunt te verdedigen. Toch had niemand verwacht dat de VS de pijpleiding zelf zou opblazen in wat de grootste daad van industrieel terrorisme in de geschiedenis lijkt te zijn. Dat was echt schokkend.


In wezen ziet Washington Rusland als een obstakel voor zijn "pivot"-plan om China te omsingelen, te isoleren en te verzwakken. Maar Rusland is niet de grootste bedreiging voor het wereldleiderschap van de VS; zelfs niet in de buurt. Dat is China.


De Derde Wereldoorlog wordt gevoerd om China in te dammen, niet Rusland. Wat de oorlog in Oekraïne suggereert, is dat de elites van het buitenlands beleid het erover eens zijn dat de weg naar Peking door Moskou loopt. Dat lijkt de consensus te zijn. Met andere woorden, Amerikaanse machthebbers willen Rusland verzwakken om Amerikaanse militaire bases over Azië te verspreiden. Uiteindelijk zullen de militairen Washington's economische heerschappij over zijn nieuwe Aziatische onderdanen moeten afdwingen. Als die dag ooit komt.


Wij achten het uiterst onwaarschijnlijk dat het ambitieuze plan van Washington zal slagen, maar wij twijfelen er niet aan dat het toch zal worden uitgevoerd. Tientallen miljoenen mensen zullen waarschijnlijk sterven in een wanhopige poging om de klok terug te draaien naar het vluchtige "unipolaire moment" en de al even kortstondige Amerikaanse eeuw. Het is een onbegrijpelijke tragedie.


 

134 comments:

  1. Scholz in China, maar wel eerst effe testen voor Covid-19 in het vliegtuig. Verder werd hij met alle egards ontvangen. China staat niet onwelwillend tegenover de plannen van Scholz, maar erg behulpzaam zijn ze ook niet, is mijn inschatting. De BRD zal eerst een duidelijke keuze moeten maken tussen de EU/SLI of de As Moskou-Peking. Het is niet bekend, wat de uitkomst is van de besprekingen in Parijs j.l. maar die hebben er vast wel mee te maken. Al verwacht ik, dat 🤡 Macron hem laat zakken als een baksteen, als het erop aan komt.

    Meneer MIKE WHITNEY maakt hierboven wel een heleboel stennis op grond van een grafiek, oftewel een verwachting, die feitelijk nergens op is gebaseerd, behalve het doortrekken van bepaalde lijnen. Tussen 2022 en 2050 kan een heleboel gebeuren. In China is het niet rozegeur en maneschijn, met o.a. een volkomen overspannen huizenmarkt, problemen met buurlanden, etc. Dus ik zie niet zo gauw, hoe China het SLI economisch gaat inhalen.

    Daarnaast zie ik het SLI niet zo gauw een oorlog tegen China starten. Behalve een paar bases in de buurt, moet de hele troepenmacht vanuit een ander werelddeel naar China worden versleept. Ook is voor mij een teken aan de wand, dat het SLI uit alle macht een rechtstreekse confrontatie in de Oekraïne heeft/wil voorkomen. Gezien de superieure bewapening van de RF lijkt me dit logisch: Ze worden nu al van de kaart geveegd.

    Zodra het 'spannend' wordt, is het voor de RF een koud kunstje, om via de inmiddels aangelegde en functionerende handelswegen het nodige wapentuig naar China te transporteren, waarna China een keiharde noot zal zijn om te kraken.
    Ook een bruggenhoofd via Taiwan, wat het SLI nu als een optie ziet, zal gedoemd zijn te mislukken. China kan heel simpel een blokkade voor het eiland instellen en dan komt er geen muis meer in-of-uit. Hoe speelt het SLI dat klaar met Cuba? Hetzelfde gaat gelden voor Taiwan. Ook een vliegverbod boven Taiwan kan worden ingesteld. Dat is dan de harde aanpak.

    Dat is niet de aard van de Chinezen, die willen alles met praten oplossen, maar soms gaat dat domweg niet. Dus zal China moeten kiezen: of doorgaan zoals het ging, of een andere manier zien te vinden, om de dreiging af te wenden. Ze hebben in ieder geval aan de RF een betrouwbare partner, gesteund door het overgrote deel van de wereld. Voorlopig zie ik alle tromgeroffel en wapengekletter als pure bluf. Ik maak me in ieder geval geen zorgen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ter ondersteuning een korte film van Jeffrey Sachs die precies het tegenovergestelde spreekt als Mike Whitney.

      Delete
  2. 2 Blogs geleden was Kanye West alias Ye trending, maar deze wil ik jullie niet onthouden: Kanye West alias Ye begeeft zich in het Hol van de Leeuw: De Jpost. Uiteraard onder het kopje: antisemitisme. "Rapper Kanye West suggested that a "Jewish doctor" wanted him to take medication that could have killed him." Uiteraard probeert het artikeltje hem zich te laten verontschuldigen, maar dat is natuurlijk gelogen. "Appearing to apologize for antisemitism". Hoe komen ze erbij.

    Via de pagina: antisemitisme komen we bij een ander artikel: Chabad Lubavitch is a neo-pagan cult. Het is de grootste cult-club in Oekraïne en de RF. Opdracht van de club: "“The main life principle of the Lubavitcher followers is the supremacy of the sect’s supporters over all nations and peoples”. Niets geheims aan, recht voor z'n raap. Maar waarom is het dan een beschuldiging, als je dat zo benoemd? "the accusation has shocked rabbis and emissaries." Hebben de heren soms iets te verbergen?
    Ook hier weer een KW, maar dan met een andere huidskleur, maar wel met hetzelfde probleem: "viscerally disgusting to see the whole world continue bowing down to the most hate-filled, racist, supremacist, deceitful, serpentine, predatory, demonic ethno-religious cult in human history."

    ReplyDelete
  3. Altijd goed: Ab Flipse. Omroep Flevoland.

    1) Ons land wacht een pensioenramp.

    2) De CBDC. Over 7 jaar bestaan er gen Rabo en ABN meer en geen cash geld. Ab noemt het ' Big Brudder'`.

    https://youtu.be/z517MaVeE9A

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alleen maar fearorn. Het enige zinnige wat hij zegt, is, dat volkomen onwetende mensen, die niets van pensioenstelsel afweten, gaan beslissen, hoe het eruit gaat zien. Iedereen krijgt een eigen pensioenpotje, dus het totaal-overzicht gaat verloren.

      Ook ene Pieter O. (cda) gaat zich ermee bemoeien, met applaus, dus dan weten we zeker, dat het beste pensioenstelsel ter wereld naar de gallemiezen gaat. Het zal mijn tijd wel duren en ik kan nog steeds sparen, dus als het feest is afgelopen, dan is het wegwezen uit dit verloren land.

      Ik heb mijn kind geadviseerd, om te zorgen, dat het geen pensioen betaald, maar die premie zelf te sparen. Zorg tegen die tijd, dat je in een kring zit waarbij ruilhandel wordt toegepast. Die zijn er nu al en die gaan een grote toekomst tegemoet. Voordeel hierbij is, dat je geen btw meer betaalt, dus de fijne overheid heeft dan het nakijken.

      Delete
  4. De oversterfte ( meer doden dan het laatste vijfjarig gemiddelde) was in de Corona-tijd in Engeland:

    ca 1300 mensen per week.

    Nu : 1800 mensen per week !

    Dr John Campbell begrijpt niet dat er met geen woord over gerept wordt in de media.

    https://www.youtube.com/watch?v=bGZJfVR9-wo

    ReplyDelete
  5. Zorgen over macht Elon Musk | NPO Radio 1
    https://youtu.be/K7qXOceJnro

    Deze is ook gewaagd :

    Die Marc Josten! Of is het Joop van Tijn? Een Amalek-hater in elk geval. Onder mooie humane vlag: Human. Ja, de wereld beter achter laten dan je hem aantrof betekent waarschijnlijk: met 500.000 mensen ipv met 8 miljard. We weten wat er komen gaat, Marc. We weten wie middel en motief heeft. A propos: zou je als journalist niet gewoon alle geruchten moeten nalopen die over Paul Peolsie en mr Pape bekend geworden zijn, en dan het meest waarschijnlijke scenario als 'meest waarschijnlijk' in de krant zetten. ( Als je er al over wil schrijven) Is dat niet de manier? Want hoe weten Mark c.s. nou dat de Pelosi's de waarheid spreken? Wanneer deden ze dat al eerder dan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Zorgen over macht Elon Musk | NPO Radio 1]
      Helaas, npo radio 1 is bij joetjoep door mij in de ban gedaan. En joetjoep is wat dat betreft wel erg consequent, dus iedere link ernaar wordt niet geopend. Ik sta er zelf van te kijken.

      Maar ter wille van het weekend even afsluiten met Nederland op z'n smalst:
      Hugo de J. (je-weet-wel) onder vuur: hij zou de cijfers van het rivm hebben gemanipuleerd, dan wel het rivm hebben gedwongen de cijfers te manipuleren.

      Dit is natuurlijk voor de Boeren een inkoppertje in een leeg doel: Zij moeten direct deze aantijgingen overnemen. Zij worden door dezelfde instantie in de maling genomen, alleen is 🤡Mark R. (je-weet-wel) de boosdoener.

      Hetzelfde geldt voor Ernst K. (je-weet-wel), die nu onder vuur ligt van (de gecontroleerde oppositie) FTM, die middels een paar wob-verzoekjes boven water hebben gekregen, dat de heer Ernst K. (je-weet-wel) het niet zo nauw heeft genomen met de regeltjes omtrent integriteit, een woord wat Ernst K. nooit in zijn woordenboek heeft kunnen vinden, omdat Reptiliaanse Satanisten 😁 (je-weet-wel) geen woordenboek hebben.

      Ook dit is weer een onder-de-bus-gooi-truc: Af en toe mag FTM optreden als beul/executeur en mag een uitgerangeerd figuur dienen als 'slachtoffer'. Jaren geleden (2017) werd Henry Keizer, 33e graad (je-weet-wel), vvd, enz. middels een paar stukken aan flarden geschreven, waarna hij aftrad bij de vvd en -uiteindelijk- een half jaar na einde verhaal, plotseling overleed. Volgens mij is zelfs dat laatste gelogen, maar Mark R. zat wel met dat fraude-onderzoek in zijn maag. Dus dader overleden (okt. 2019), dan stopt het onderzoek (mei 2020). Probleem opgelost. Om toch nog even je vvd-gelijk te halen, werd hij in mei 2020 postuum vrijgepleit. Raar, het onderzoek was toch al gestopt?

      Ik zie met dit verhaal grote overeenkomsten met o.a. Jeffrey E, die, toen het moeilijk werd, was/werd geverzelfmoord of zoiets. Dus HK zal nu ook wel op een onbewoond eiland van zijn 'vervroegde' pensioen genieten, maar dit soort reptielen is de gemeenschap in ieder geval kwijt.
      Het mes snijdt -ook- in dit geval aan 2 kanten: FTM zal wel weer een paar argeloze lezers als abonnee erbij krijgen, die binnen het jaar -zoals ik- tot de conclusie komen, dat ze zijn belazerd met een stront-verhaal, maar zo werken de je-weet-wel wel...😎

      T.a.v. Ernst K. werd in 2002 ! al ruimschoots gewaarschuwd.
      In het twitterdraadje van Daniel in de Leeuwenkuil (grapje) dienaangaande vroeg Bianca, welke cijfers van het rivm wél zijn te vertrouwen? Antwoord: Geen enkel, want het rivm is een 'tool' om het narratief te verkopen.

      Dus we kunnen een komende kabinets-crisis verwachten en een aftreden van de regering, want het wordt weer Covid-tijd en dan is regeren lastig, maar dictatortje (je-weet-wel) wel handig.

      Delete
    2. [Dus HK zal nu ook wel op een onbewoond eiland van zijn 'vervroegde' pensioen genieten]
      Dat wordt natuurlijk wel een probleem, als we erachter komen, je kunt hem gewoon vermoorden, want ... hij is al deaud en iemand die dood & begraven is, kan toch niet nog een keer doodgaan, toch? Moeilijk, moeilijk...

      Delete
    3. [ je weet wel]

      Zeg je daar hetzelfde als wat ik over Josten zeg ?

      > Die Marc Josten! Of is het Joop van Tijn? Een Amalek-hater in elk geval.

      Delete
    4. [ T.a.v. Ernst K. werd in 2002 ! al ruimschoots gewaarschuwd. ]

      Een lang artikel van ene Kievits.
      In Word en dan zoeken op Kuipers leverde geen hit op.

      Wat zie ik niet?

      Delete
  6. IK heb een 3 maands abonnementje bij het NTvG.
    Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
    Die zijn goed, want hebben Big Pharma als sponsor de deur gewezen ! 300.000 euro per jaar. Petje af.

    Maar wel eenonderzoek bespreken over Ivermectine, en dat het niet werkt.

    Ik heb deze brief geschreven:
    ==================================
    Ik ben geen arts, maar volgde kritische artsen tijdens de Corona tijd. Schreef 120 blogs, de eerste op 24 januari  2020.  Ik ben zeer blij dat het NTvG niet langer advertenties van Big Pharma plaatst. Ik las het boek over dr Fauci ten dele ( RFK jr). 

    Ter zake:  Waarom wordt ivermectine slechts drie dagen toegediend in dit onderzoek? Dat is veel te kort. Ik vind ook dat de toediening erg laat begint: het virale   stadium stopt ca 12 dagen na eerste besmetting ( en 7 dagen na eerste symptomen).  En medicijn tegen het virus op dag 5 van de  symptomen-periode is wel erg laat. Dan is het virus al bijna niet meer actief en is de meer schadelijke fase van de ziekte ( bloedklontering o a) al op de rails gezet. 



    Waarom te  laat ?  Ik ben achterdochtig: Omdat IVM werkt. 

    En dus de EUA ( emergency use authorisation)  in gevaar brengt, en dus de miljarden- omzet in gevaar zou brengen,  

    Ik kocht ivermectine in India, en de eerste 2 zendingen kwamen door. De drie zendingen daarna zijn op Schiphol en Zaventem, in beslag genomen.  "Wij zijn bezorgd over uw gezondheid"  zei men bij de Douane.   Nu gebruik ik ivermectine  dat voor runderen wordt verkocht. 

    In het VAERS bestand blijkt trouwens dat ivermectine veel minder adverse reactions heeft opgeleverd dan asperines.  Terwijl IVM toch al 3 miljard maal is voorgeschreven. 

    Alleen als je zelf niet nadenkt en uitsluitend MSM  leest kun je nog enigszins vertrouwen hebben in de instituties. Dat vertrouwen is wel een vergissing. 

    PS: een van mijn bronnen was dr Seheult.  Hij heeft dit onderzoek besproken op zijn videokanaal:  https://youtu.be/5SeF67AaK74

    In de reacties wemelt het van de getuigenissen van mensen die hun dierbarewn zagen opknappen door ivermectine. 

    Dank voor uw aandacht. 
    ==================================

    ReplyDelete
    Replies
    1. [De drie zendingen daarna zijn op Schiphol en Zaventem, in beslag genomen.]

      Dat zou ik nu niet hebben verteld. Zij kunnen nu concluderen, dat die -schandalige- maatregel werkt.
      Daarnaast verbaast het mij (nog steeds), dat je overal en nergens 'foute' abonnementen afsluit, zoals nrc en netflix. De laatste is pure satanisme. Maar je zult wel je redenen daarvoor hebben.

      Delete
    2. Overigens een nette brief, waarin je hun handelen goed aan de kaak stelt.

      Delete
    3. [ Zij kunnen nu concluderen, dat die -schandalige- maatregel werkt. ]

      Ik draag deze mensen van NTvG een warm hart toe.
      Daar zal binnenskamers zeker een kleine oorlog woeden, en nu komen ze langzaam aan onze kant op.

      Opmerkeliojk: jouw link naar een 2002 artikel ( over Kuipewrs) is ook al van NTvG !
      Dus toen al een beetje 'goed'.

      =======
      Het geeft me veel ongemak dat ik de Volkskrant geen schamel abonnementsgeld gun.
      Ik kan sommige artikelen nu lastig lezen.

      NRC gaat goed.
      Netflix heb ik opgezegd: ik blijk totaal; nooit te kijken ( eén keer "Borgen" gekeken, maar 'Rusdland' werd daar als boosaaardig afgeschilderd. Dus hoeft voor mij niet meer.

      Delete
    4. [Zeg je daar hetzelfde als wat ik over Josten zeg ?]
      Ja, kijk nog eens goed naar de eerste letters. Daarom zet ik er een streepje tussen, dan vinden robots het niet.

      [Wat zie ik niet?]
      Kuipers is niet genoemd in dat artikel. Het ging om de corruptie. Als je in dat artikel helemaal naar beneden gaat, zie je nog veel meer van dat soort waarschuwingen. Het is al veel langer aan de gang.

      [Netflix heb ik opgezegd]
      Goede zaak. B.t.w., je had ook deze link kunnen vermelden in je brief. Of zou dat te bedreigend zijn? Net zoals 'tribunalen?'

      [Ik draag deze mensen van NTvG een warm hart toe.]
      Ik ook niet. Het zijn gewoon lafaards, die niet voor hun mensen opkomen, alleen maar aan zichzelf denken.

      [Opmerkelijk: jouw link naar een 2002 artikel]
      Ja, toeval bestaat dus, zo blijkt maar weer.

      Delete
    5. [Daar zal binnenskamers zeker een kleine oorlog woeden]
      Welnee. Men zit daar nu bibberend elkaar aan te kijken. "We zijn gesnapt. 'Ze' hebben het door, dat ze door ons zijn belazerd en dat we alles hebben gelogen. Hoe lullen we ons hieruit? Straks hangen we allemaal". Dat zijn de onderwerpen van jouw 'kleine oorlog'.

      Delete

    6. Nogmaals: Ik draag NTvG WEL een warm hart toe.
      Kijk naar de EenVandaag reportage.

      Voor jou is het leven eenvoudig: je zit lekker thuis de wereld te verbeteren.
      Als ik je vraag iets te doen, weiger je.

      Maar een arts die 20 jaar gestudeerd heeft en zijn job en gezin op het spel zet omdat hij als een van de eerste kritiek op hun gezamenlijke melkkoe ( Big Pharma) durft te uiten, die bekritiseer je: Lafaards zijn het, omdat ze niet all the way gaan !

      Denk eens goed over jouw houding naa, Wolf.

      Delete
    7. [Als ik je vraag iets te doen, weiger je.]
      Ik ben me van geen kwaad bewust. Vertel wat ik weiger.

      [Maar een arts die 20 jaar gestudeerd... knip ... die bekritiseer je.]
      De enige artsen die ik ken in die door jou genoemde situatie zijn: Jan Bonte, Els van Veen en Annelies Strikje, die -bijna- alles hebben verloren in hun kruistocht tegen de leugens van de overheid aangaande Covid-19. Daar heb ik juist heel groot respect voor.
      Dus vertel mij even, waar ik de mist in ga. Welke arts is -in mijn ogen- niet all the way gegaan en waar zeg ik dat?
      Dat het NTvG 3 ton van BP weigert, is volkomen voor de bühne, verder voeren ze gewoon de -door BP voorgeschreven- protocollen uit, zoals het rapport over IVM, waarop jij reageerde met jouw brief.

      Delete
    8. [ Ik ben me van geen kwaad bewust. Vertel wat ik weiger. ]
      Je woont op een kwartier lopen van het Plein, bij wijze van spreken. Je zou elke dag wat pamfletten kunnen uitdelen. Aan Kamerleden. Of bij het Haags Centrum voor Strategische Studies.

      Ik zal de pamfletten wel schrijven. En de kosten dragen.
      Ik weet dat je moeilijk loopt, dus pak de fiets.

      Ik hoor wel wanneer je 'ready' bent.
      ===

      Voor jou is alles makkelijk en zwart wit.
      Iedereen moet zich altijd perfect gedragen, in àlle onderdelen.
      Dat is totaal onrealistisch.

      Er wordt altijd een 'subcultuur' geschapen waarbinnen je moet blijven . In 1936 duitsland: je moet pro Hitler zijn. In 1956 Duitsland: je moet anti Hitler zijn.

      Je kan dan niet altijd zeggen en doen wat je wil of vindt.

      Tenzij je net als Wolf op een blogje jouw mening uit. Ja, dan zijn er geen consequenties, en kun je gratis jezelf een heilige wanen, en iedereen LAF vinden. Kost je helemaal niks , om een God te zijn in jouw eigen wereldje. Bah!

      Delete
    9. Ik heb Annelies Strikje bekeken: die heeft goede tweets.
      Eric vd Beek volgt haar ook, zie ik.
      Is ze arts? Was ze arts, en nu werkloos?
      Dat is niet in alle gevallen een offer.
      Het beroep is zwaar en niet leuk meer. Als ze een goed verdienende echtgenoot heeft, kan het zomaar een goede keus zijn.
      Maar ik weet niks over haar. Alleen: niet iedereen is een martelaar.

      Delete
    10. [Ik heb Annelies Strikje bekeken: die heeft goede tweets. === Is ze arts? Was ze arts, en nu werkloos?]

      Nee, ze is geen arts, bij mijn weten nooit geweest ook. Ze is een onafhankelijk journalist, onderzoeker. Zie haar eigen site https://annelies.backme.org/

      Delete
    11. [Jan VerheulNovember 6, 2022 at 10:43 PM]
      Ik zie, dat je weer in de modus bent van: Pak 'm bij de enkels en sleur 'm de zaak uit. Succes ermee.

      Delete
  7. In de VS komen veel militairen in opstand omdat de vaccinaties tot veel zieken en ook doden hebben geleid.

    Hier een lijst met vaan 400 of 500 % toename van ziekten.

    https://youtu.be/KrrgcOn2A2A?t=842

    Nieuwe Kanker gevallen bij militairen: altijd ongeveer 10.000 per jaar in de VS.
    Stel dat in '20 en '21 wegens Corona er geen kankers ontdekt waren, dan zou er nu een inhaal effect kunnen zijn en zouden er in 2022 dus 30.000 kankergevallen worden ontdekt in militairen.

    Maar : het zijn er 114.00 !!


    Campbell signaleert hetzelfde : https://xevolutie.blogspot.com/2022/11/1344-amerika-moet-en-zal-china-verslaan.html?showComment=1667661864436#c3304396804098135641

    Er word al in media geschreven: graag generaal pardon voor de Corona Elite ( zoals De Jonge en Van Dissel ) die fouten maakte.

    Een tegenstroming zegt: geen amnestie !

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. Ik ben al een keer beschuldigd van uitspraken op mijn blog. Dat waren niet mijn uitspraken, maar die van Joop.

      Ik haal dit dus weg.
      Ik vind het ook niet verstandig.

      Delete
    3. Eens, ik werd iets te enthousiast.

      Delete
  8. Kanye West ( Ye. 31 miljoen volgers op Twitter) bespreekt het ‘Joodse Vraagstuk’ voor het eerst sinds 100 jaar weer openlijk in de media:

    https://youtube.com/shorts/TL4lYupEUFg?feature=share

    Lex: Heb je iemand in jouw leven die je genoeg vertrouwt zodat die je er op kan wijzen als je een keer onzin ( bullshit) verkoopt ? We verkopen allemaal soms onzin.
    Ye: Welke onzin verkoop ik ?
    Lex: Sommige onzin heb ik vandaag aangewezen. Maar ik ken je niet goed genoeg.
    Ye: Welke onzin verkoop ik?
    Lex: Joodse media , joodse …
    Ye: dat is geen onzin ( bullshit). De bullshit is dat de joodse media niet willen toegeven ….
    Lex: Nee, nee, nee,,,, jouw vader had gelijk.. het woord dat je gebruikte … je was niet …
    Ye: Mijn vader is … Ik moet het toch niet nog 800 keer zeggen ?
    Lex: Ik weet niet of het wel is doorgedrongen. Want je blijft de woorden gebruiken …
    Ye: Is het bij jou doorgedrongen dat je er helemaal niet op in gaat, er niks aan doet.
    En dat je alleen maar wil dat iemand zijn excuses aanbiedt en
    dat jullie dan Jullie Bullshit Die Jullie De Hele Tijd Uithalen … weer onder het tapijt vegen.
    Lex ( lacht) : is wat ? Ye: is..
    Lex: “Ik probeer je op jouw onzin te wijzen ! “ Ik hoop dat je mij vertrouwt..
    Ye: Ik vertrouw jou niet !
    Lex ( gelaten): Wel, je moet iemand zoeken die je kan vertrouwen.
    Ye ( boos) : Zeg me niet wat ik moet gaan doen ! Ik ben niet een van jouw BLM pionnen die je alle kanten op kan sturen !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lex luistert niet, probeert alleen een monoloog af te steken, die KW steeds onderbreekt.

      Delete
    2. Lex luister wel, maar blijft proberen om de kritiek op de joden als een 'misstapje van Ye' af te doen. Een vergissing.
      Ye weigert pertinent.
      Dat is het goede aan Ye.
      Hij laat zich niet bedreigen voor vijanden, maar ook niet inpakken door vrienden.
      Hij heeft er genoeg van!

      Delete
  9. The devil's Chessboard
    over de CIA en Allan Dulles
    is vertaald door de Blauwe Tijger.
    Hier een uur lang uitleg van de schrijver, op video:
    ( voor wie geen boek leest, maar wel kan luisteren af en toe)

    https://www.c-span.org/video/?400034-1/the-devils-chessboard

    ReplyDelete
  10. NOS berichtje. Volgens mij helemaal juist:
    ( Ik vraag me af of de journalist van dienst beseft dat hij nu wel erg openhartig is over de werkwijze van de VS)

    06:53


    'VS spoort Oekraïne aan om bereidheid tot onderhandelen te tonen'
    De Amerikaanse regering vraagt op de achtergrond aan Oekraïne om bereidheid tot onderhandelen met Rusland te tonen. Dat meldt The Washington Post. Publiekelijk zeggen de Oekraïense leiders steeds dat ze niet met Rusland willen praten. Dat is alleen een optie als president Vladimir Poetin van het toneel is verdwenen, vindt onder andere de Oekraïense president Zelensky.

    Volgens ingewijden zou de aansporing van de VS niet bedoeld zijn om Oekraïne daadwerkelijk aan de onderhandelingstafel te krijgen. De Amerikanen zouden bang zijn dat Kiev de steun van andere landen verliest als er geen bereidheid tot een gesprek wordt getoond. Die steun is van groot belang, omdat er rekening mee wordt gehouden dat de oorlog nog jaren kan duren.

    De VS en Oekraïne zien volgens The Washington Post in dat Poetin op dit moment niet serieus wil onderhandelen, maar het gebrek aan bereidwilligheid van Zelensky zou tot zorgen geleid hebben in delen van Europa, Afrika en Latijns-Amerika, waar de oorlog de maatschappij ontwricht door onder meer de hoge voedsel- en brandstofprijzen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [De VS en Oekraïne zien volgens The Washington Post in dat Poetin op dit moment niet serieus wil onderhandelen]
      Toch weer president Poetin de schuld geven, terwijl hij tot serieuze onderhandelingen bereid is. Ze blijven maar de zaken omdraaien.

      Delete
  11. Over het (on)vermogen van het SLI om een directe oorlog te starten tegen de RF dan wel China: Er wordt zelfs door de hoogste militair toegegeven, dat ze dat NIET kunnen. Dezelfde figuur, die een paar dagen geleden zei, dat "The big One is coming" (in hetzelfde bericht bovenaan). Het is pure bluf. "He compared the states to a sinking ship."

    Als ik logica toepas, rijst vanzelf de vraag: Waarom starten ze niet direct een oorlog?

    ReplyDelete
    Replies

    1. https://www.wsj.com/articles/the-big-one-is-coming-china-russia-charles-richard-u-s-military-11667597291


      'De grote komt eraan' en het Amerikaanse leger is er niet klaar voor

      Een Amerikaanse vlagofficier praat openhartig over de afnemende Amerikaanse afschrikking.
      Door
      De RedactieVolgen
      Bijgewerkt 4 nov. 2022 6:50 pm ET


      Luister naar artikel
      Lengte (3 minuten)

      De inval van Rusland in Oekraïne heeft de tanende kracht van Amerika's militaire afschrikmiddel aangetoond, een feit dat te weinig van onze leiders in het openbaar lijken te willen toegeven. Het is dus bemoedigend om een hoge vlagofficier het gevaar te horen erkennen op een manier die hopelijk het begin is van een campagne om het Amerikaanse publiek voor te lichten.
      "Deze Oekraïne-crisis waar we ons nu in bevinden, is slechts een opwarmertje", zei marine-admiraal Charles Richard, commandant van het Amerikaanse strategische commando, deze week op een conferentie. "De grote komt eraan. En het zal niet lang meer duren voordat we op de proef worden gesteld op een manier die we lange tijd niet hebben meegemaakt.
      Hoe erg is het? Nou, de admiraal zei: "Als ik onze mate van afschrikking tegen China beoordeel, zinkt het schip langzaam. Het zinkt langzaam, maar het zinkt, omdat zij in principe sneller capaciteit in het veld brengen dan wij." Langzaam zinken is nauwelijks een troost. Als "die curves blijven doorgaan," maakt het niet uit "hoe goed onze commandanten zijn, of hoe goed onze paarden zijn - we zullen er niet genoeg hebben. En dat is een probleem op zeer korte termijn."
      Let op de toevoeging "op korte termijn." Dit is een meer dringende kwetsbaarheid dan de meeste politici willen erkennen.

      Adm. Richard merkte op dat Amerika een voordeel behoudt in onderzeeërs - "misschien wel het enige echte asymmetrische voordeel dat we nog hebben" - maar zelfs dat kan afbrokkelen tenzij Amerika het tempo opvoert "om onze onderhoudsproblemen te verhelpen, om nieuwbouw op gang te brengen." De bouw van drie Virginia-klasse snelle aanvalsonderzeeërs per jaar zou een goed begin zijn.
      Het nieuws dat China vorig jaar een hypersonische raket testte die rond de wereld vloog en thuis landde, had meer alarm moeten slaan dan het deed. Het betekent dat China elke stad of faciliteit in de VS in gevaar kan brengen en misschien zonder ontdekt te worden. Het feit dat de test de VS verraste en de Amerikaanse hypersonische capaciteiten overtrof, maakt het nog erger. Hoe we de hypersonische race verloren aan China en Rusland verdient een hoorzitting in het Congres.
      "Vroeger wisten we hoe we ons snel moesten verplaatsen, en we hebben de kunst daarvan verloren," voegde de admiraal eraan toe.
      Het leger praat "over hoe we ons veronderstelde uiteindelijke falen" om nieuwe ballistische onderzeeërs, bommenwerpers of lange-afstandswapens te ontwikkelen gaan verzachten, in plaats van de vraag om te draaien: "Wat is er voor nodig? Is het geld? Zijn het mensen? Heb je autoriteiten nodig?" Dat is "hoe we in 1969 op de maan kwamen."
      Het publiek voorlichten over de zwakke punten van het Amerikaanse leger brengt het risico met zich mee dat tegenstanders ze gaan uitbuiten. Maar het grotere risico vandaag is dat we in blinde zelfgenoegzaamheid doorgaan totdat China Taiwan binnenvalt of een andere actie onderneemt die de Amerikaanse belangen of bondgenoten schaadt omdat Bejiing denkt dat de VS er niets aan kunnen doen.

      Delete
    2. In de Wall Street Journal zelf:
      een hoge Amerikaanse militair die beseft dat ze een conventionele oorlog gaan verliezen. Dus wordt het een kernoorlog , of het wordt : einde Imperium USA.

      Delete
    3. Ik zie dat eerdere artikel niet.
      'The big one is coming' ios de titel van dit artikel.

      Ken je de Theucidides oorlog ?
      DE VS staat voor de keuze: NU oorlog beginnen , nu het nog sterker is, of wachten, maar later zal het zwakker zijn dan China.
      Deze admiraal wil de VS beter bewapenen, Een soort middenweg tussen theucidides en verlies.

      Delete
    4. [Ik zie dat eerdere artikel niet.]
      Het is hetzelfde artikel, wat jij aanhaalt van de WSJ.

      [Ken je de Theucidides oorlog ?]
      Van horen zeggen en van wikipedia. Niet tot uitentreuren.

      Delete
    5. @JV, hoe kom je aan de hele tekst van het artikel? Heb je daar een (internet)abonnement? Ik kan nl alleen het eerste stukje lezen, de rest zit achter een betaalmuur.

      Delete
    6. [Dezelfde figuur, die een paar dagen geleden zei, dat "The big One is coming" (in hetzelfde bericht bovenaan).]

      Het gaat om 1 en hetzelfde artikel, zoals je het nu schrijft, lijkt het net of het om 2 verschillende artikelen gaat (je quote nl maar een deel van de titel en dus een deel van wat de man gezegd heeft).

      Delete
    7. Ik heb de titel vanhet artikel gecopied en inde zoekmachine gezet.
      Dan komt er in 50% van de gevallen een weergave die niet achter een betaalmuur zit. Zo ook in dit geval. Je moet geluk hebben.

      Ja, zoals we vaker was onze Wolf te snel: die admiraal heeft enkele dagen eerder niks anders verteld.

      Maar wat hij zegt is ook niet: We gaan dit verliezen.
      ( Wel als ze niet naar hem luisteren) . Hij zegt: stop met al die vliegdekschepen, ga volop submarines maken.

      Wat hij met 'The Big One is coming' bedoelt is: de oorlog tegen China. Dat blijkt uit de tekst.
      Daarom wilde ik het hele artikel lezen.

      Delete
    8. [Hij zegt: stop met al die vliegdekschepen, ga volop submarines maken.]
      Daar is het een militair voor, altijd meer wapens. Als je een hamer hebt, zijn alle problemen een spijker...
      [We gaan dit verliezen. Wel als ze niet naar hem luisteren]
      Dus ze gaan het verliezen, als niet meer wapens.

      Delete
    9. [Ik heb de titel vanhet artikel gecopied en inde zoekmachine gezet.
      Dan komt er in 50% van de gevallen een weergave die niet achter een betaalmuur zit. Zo ook in dit geval. Je moet geluk hebben. ]

      Oh ja, dat was de truc om de betaalmuur te omzeilen.


      [Hij zegt: stop met al die vliegdekschepen, ga volop submarines maken. ]

      Waar zegt hij dat? Waar staat dat in de tekst? Hij zegt dat het enige (asymmetrische) voordeel wat de V.S. (nu) nog heeft onderzeeërs zijn. In alle andere ontwikkelingen lopen ze achter.

      Delete
    10. Waar zegt hij dat?

      Ik lees het tussen deze regels: ( De slagschepen zijn obsoleet, dat hoor je overal. Dat staat niet in deit artikel.)

      “We used to know how to move fast, and we have lost the art of that,” the admiral added. The military talks “about how we are going to mitigate our assumed eventual failure” to field new ballistic submarines, bombers or long-range weapons, instead of flipping the question to ask: “What’s it going to take? Is it money? Is it people? Do you need authorities?”

      Delete
  12. Ik zie nu pas de laatste regel van Wolf ( heelemaal bovenaan) :

    [ Als ik logica toepas, rijst vanzelf de vraag: Waarom starten ze niet direct een oorlog? ]

    Compliment Wolf. Niemand hoeft jou de Thucidides Trap uit te leggen. Jij hebt het al begrepen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik weet niet, of je de laatste alinea cynisch bedoelt, vandaar dit stukje:
      "What is the Thucydides Trap? The Thucydides Trap refers to the tendency of conflict to erupt when a dominant power, e.g., a country, is challenged by a growing power. The tendency for conflict is exacerbated by the fact that people may start to think that warfare is impossible. However, discounting the possibility leaves everyone less prepared to pursue diplomacy.

      "Thucydides Trap" refers to the Peloponnesian War, which involved the dominant city-state Sparta coming into conflict with Athens, which was growing in power. Notably, neither power was left better off by the conflict. Thus, the notion of the Thucydides Trap is meant to bring awareness to the potential for conflict that does not benefit anyone and thus can be prevented.

      The term "Thucydides Trap" was coined by the American thinker Graham Allison, who specializes in political science and history. He currently teaches government at Harvard. Further, he is an analyst on issues involving nuclear weapons and China. He served as Assistant Secretary of Defense under President Bill Clinton. In that position, he helped to shape America's nuclear weapons policy and posture toward Russia. Over the years, his focus has shifted from the US rivalry with Russia to that with China. In 2017, he released the book, Destined for War: Can America and China Escape Thucydides's Trap? although he used the term in an article published two years prior.

      Allison articulated the Thucydides Trap definition to suggest that a conflict between the United States and China was becoming increasingly likely. His suggestion is based on the observation that the dynamics between the US and China mirrored that between Sparta and Athens, respectively. The Thucydides Trap, however, explains multiple conflicts in modern history. For instance, World War I, can be analyzed in terms of Germany becoming more powerful and challenging Great Britain. Note that "power" can be understood broadly and includes both military might and economic capability."

      Het SLI stuurt bewust op een confrontatie aan in de (valse) hoop, dat China inbindt. Dat gaat in dit geval niet gebeuren, want die stuurt op haar beurt, samen met de RF, aan op een heel ander wereldconcept, waardoor "Het Westen" zichzelf buitensluit. Dan blijft maar 1 mogelijkheid over, dat het SLI zelf aanvalt, waardoor zij zelf de agressor wordt. Dat laatste willen ze niet, maar daar valt dan niet aan te ontkomen. Dat is hun dilemma.
      Jij trekt steeds de conclusie, dat er dan alleen nog maar een kern-oorlog overblijft.
      Iedereen op de hele wereld is ervan overtuigt, dat er dan alleen nog maar verliezers overblijven.
      Gezien het overwicht van wapens zal ook in geval van een k-oorlog, zeker het SLI verliezen. De RF heeft een goede luchtverdediging, waarop men nu uitstekend kan testen in de UA oorlog. Dit geeft voor hun goede resultaten en dat ziet de tegenstander dus ook. Ook al stuurt men -hoofdzakelijk oude en achterhaalde- wapens, de RF vordert nog steeds. Qua aanval wapens is ook hier weer de RF superieur en die zullen China zeker helpen, mocht het worden aangevallen. Ik gebruik al weer de logica: Waarom doet het SLI er alles aan, om niet direct betrokken te raken. Zodra dit gebeurt, dan zijn ze de Sjaak. Én de RF én China laten zich niet provoceren, ook al doet de tegenstander er alles aan. Het is niet voor niets, dat GB het vuile werk moet doen, wat bij een directe confrontatie in 2 dagen van de kaart wordt geveegd.
      wordt vervolgd

      Delete
    2. vervolg
      Dat is de consequente, dat het "Westen" qua bewapening helemaal is leeggelopen.
      Het SLI had de bedoeling, de RF te verzwakken, maar ze verzwakken alleen zichzelf. Je ziet, dat de RF aan alle kanten -ook door andere landen- wordt geholpen met wapens en vooral morele steun m.b.t. olie- en gasleveranties. Otanistan gaat hoe dan ook aan alle kanten verliezen. Ook op economisch vlak zijn ze de mindere. Scroll even naar beneden naar: Debts, Debts, Debts Everywhere! en kijk hoe ze er voor staan. Volgens de schrijver staan de Brics-landen er stukken beter voor.

      Delete
    3. Nee ik was niet cynisch, uiteraard.

      De enig relevante vraag is:
      1. geloven de Neocons dat ze 500.000.000 europeanten kunnen doden in een kernoorlog, zònder zelf in de VS zwar getroffen te worden?

      2. Àls de Noeocons dat geloven, wie gaat hen dan stoppen bij het veroorzaken ( uitlokken door Putin te misleiden) van die oorlog.

      Volstrekt irrelevant is:
      - of het allemaal rationeel te verantwoorden is ( drukken op de k-knop)

      Dat we allemaal verliezers zullen zijn, dat wetren die Neocons ook. Maar hun opdracht is: Amalek van deze aarde verwijderen.

      Nòg een zaak , die je zelf ook al aan roert: Hun verdienmodel ( $ scheppen, Wall Street, met geld strooien) staat op instorten.
      Als het in stort kunnen ze in een chaotische burgerstrijd terecht komen waar 31 miljoen Ye volgers zich fysiek en persoonlijk tegen hen keren. Voor hèn is een kernoorlog in Europa veel minder riskant.
      Niemand zal hen nog gaan onderzoeken en terecht stellen.

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. [2. Àls de Noeocons dat geloven, wie gaat hen dan stoppen bij het veroorzaken ( uitlokken door Putin te misleiden) van die oorlog.]

      Je onderschat Putin behoorlijk. Denk je dat hij echt niet weet hoe de hazen lopen? Waarom denk je dat hij heeft gezegd dat een aanval beantwoord zal worden met een aanval OP DE BESLUITVORMINGSCENTRA. En waar zitten die? Juist ja, in WASHINGTON. Londen en Brussel.

      Maar dat 'ze' het zullen proberen (oorlog in Europa) dat is zeker want Amalek is niet de rest van de wereld, Amalek is de autochtone bevolking van Europa (waar die zich ook bevindt). Hoe die uit te roeien, is niet van belang (via Kouwenhoven-Kalergi of een (kern)oorlog), als ze maar uitgeroeid worden.

      Delete
    6. [Als het in stort kunnen ze in een chaotische burgerstrijd terecht komen waar 31 miljoen Ye volgers zich fysiek en persoonlijk tegen hen keren.]

      Waarschijnlijk is dit de reden dat AA zo enthousiast is over de acties van Ye.

      Delete
    7. Één van de redenen, waarom ze niet durven aan te vallen. Weliswaar een oud bericht uit 2018, maar de situatie is ongewijzigd.
      Ook hier een oud artikel uit 2018, maar herzien in mei 2022, komt tot dezelfde conclusie. Vliegdekschepen zijn 'sitting ducks'.
      Dus al die wapens maken geen ruk meer uit, we moeten de msmedia aanpakken, volgens Ron Unz. En als je dan wordt beticht van anti-semitisme (=Pavlov-reactie), moet je daar vooral tegen in gaan.

      Delete
    8. [Vliegdekschepen zijn 'sitting ducks']

      Jaren geleden (ergens 2015, 2016) waren er berichten dat een Russisch vliegtuig over een Amerikaans vliegdekschip gevlogen is waarna de laatste compleet stuurloos werd en alle communicatiemogelijkheden verloor. Het bericht heb ik indertijd helaas niet opgeslagen, het ging (denk ik) om eenzelfde soort wapen wat RF nu gebruikt (of gaat gebruiken) in Oekr. Dit zal, denk ik, ook meespelen.

      Delete
  13. Van de draad van Els van der Veen:
    30.000 extra doden in een jaar door hart falen, in de UK !!

    https://twitter.com/i/status/1588263900897693698

    ReplyDelete
  14. Deze tweet toont tientallen jonge mensen die stierven aan een hartaanval.
    https://twitter.com/i/status/1588263900897693698

    NIEUW: Israelisch onderzoek toont aan:
    Het hartfalen komt NIET door een Covid besmetting.

    Test-opzet: Al het onderzoek was pre-vaccinaties.

    Twee zeer grote groepen gevormd.
    Uitgesplitst in:
    Groep A had Corona gehad
    Groep B had geen Corona gehad.

    Àls Corona de oorzaak van harfalen is, dan moet in groe A daarna méér hartfalen voorkomen.

    Resultaat: Beiden gelijk.
    Conclusie: Corona zelf is niet de oorzaak .

    Conclusie 2: Kan bijna niet anders dan dat het door de vaccinaties komt.

    Dr Campbell: https://www.youtube.com/watch?v=RMMA9bwDklQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Begrijp je nu waarom ik indertijd schreef dat corona jouw 'bloed en puin' moment was? O.a. door jouw angstreactie heeft dit kunnen plaatsvinden. Normaal gesproken, ben ik niet van de jij-bakken maar jij doet niet anders dan anderen beschuldigen van luiheid en niet door hebben wat er speelt wat betreft jouw stokpaardje dus ik wilde het (nogmaals) wel gezegd hebben.

      Delete
    2. [ dat corona jouw 'bloed en puin' moment was?]
      'Bloed en Puin' is wat 'ze' zelf veroorzaken en koppelen aan de 'Bad guy'. Die krijgt er de schuld van.
      'Bloed en puin' veroorzaakt bij ons angst voor eigen dood, en dus etst de dader ( de bad buy) zich als Bad Guy in onze hersenen. Dat is ge-etst, en dus nauwelijks nog weg te vegen.
      Corona was serieus en ik nam het serieus. Nu nog. Er zijn heel veel mensen met mijn conditie door overleden.


      We gaan er niet uit komen, Sofia.
      Mijn begin reactie op Corona vind ik nog steeds correct.
      Een onbekend virus moet je serieus nemen. Beter een over-reactie dan te weinig.
      Als het later mee valt: prima. Maar stel je neemt het niet serieus, en het valt tegen: dan heb je ellende.

      De handelwijze van de elite, en de Medische wereld was een complete verrassing: onvoorstelbaar !

      Ja, als je niks doet wat een 'onwetende' beinvloed, dan heb je te weinig gedaan.
      Op forums met geestverwanten schrijven verandert nauwelijks iets.
      Die forums dienen wel om kennis te verbreiden, maar als het binnen de kring blijft, doe je te weinig.

      Delete
    3. ['Bloed en Puin' is wat 'ze' zelf veroorzaken en koppelen aan de 'Bad guy'. Die krijgt er de schuld van.]

      Je hebt écht niet door dat het virus de rol van 'bad guy' gekregen heeft?


      ['Bloed en puin' veroorzaakt bij ons angst voor eigen dood, en dus etst de dader ( de bad buy) zich als Bad Guy in onze hersenen. Dat is ge-etst, en dus nauwelijks nog weg te vegen. ]

      Klopt dat was overduidelijk in jouw reacties.


      [Als het later mee valt: prima. Maar stel je neemt het niet serieus, en het valt tegen: dan heb je ellende. ]

      Het was al heel erg snel duidelijk dat het allemaal reuze meeviel. De alarmbellen hadden bij jou moeten afgaan toen Bloemschoen in april 2020 (!) meldde dat 'alleen een vaccin ons hieruit ging redden'.


      [Corona was serieus en ik nam het serieus. Nu nog. Er zijn heel veel mensen met mijn conditie door overleden.]

      Er zullen net zoveel mensen met jouw conditie overlijden door influenza. Ik ken oudjes (80-ers) die in de eerste golf (het A-virus) ziek zijn geweest en er weer bovenop gekrabbeld zijn. Ik ken ook mensen (indertijd 40-ers) die hartklachten hebben overgehouden aan influenza.


      [De handelwijze van de elite, en de Medische wereld was een complete verrassing: onvoorstelbaar ! ]

      Voor jou ja maar anderen hadden het direct al door. Ik vond de onderbouwing van die lui bar slecht maar ben wel met een open mind op onderzoek uitgegaan, binnen een maand had ik door hoe het zat en schoten me ook een aantal schandalen te binnen (over artsen en invloed Big Pharma).


      [Ja, als je niks doet wat een 'onwetende' beinvloed, dan heb je te weinig gedaan. ]

      Ik heb bij @Blik mijn vingers blauw geschreven maar jij wilde er gewoon niet aan, wees eens eerlijk, je kraakte al mijn bronnen af en daar hield het mee op. Zoals je hierboven al schreef 'doodsangst en geëtste dader'.


      [Die forums dienen wel om kennis te verbreiden, maar als het binnen de kring blijft, doe je te weinig.]

      Dan is het maar goed dat ik buiten die kring ook het een en ander gedaan heb en mensen heb kunnen overtuigen.

      Verder neem ik aan dat je de eerste zin van de laatste alinea ter harte neemt, gezien jouw tirades over 'dom en lui' heb je blijkbaar te weinig gedaan om 'onwetenden' te beïnvloeden.

      Delete
    4. [Twee zeer grote groepen gevormd.]
      Was niet nodig geweest. Iedereen die wordt geprikt, eerst troponine-niveau meten. Heb je geen hartklachten (gehad) dan is het niveau 0 (nul). Heb je hartklachten, dan is het niveau > 0. Dat moet iedere arts weten.

      Delete
  15. Een Amerikaanse actualiteiten rubriek heeft een half jaar na 'Boetsja" met behulp van honderden uren CCTV ( bewakingscamera's) uitgezocht wie al die doden in Boetsja op zijn geweten heeft. Ze komen met een insinuatie betreffende 8 personen, maar zeker geen direct bewijs. En de 200 andere doden dan?
    Kijkt U zelf naar de 14 min. durende docu: PBS Crime Scene (1)

    Brian Berletic (The New Atlas) ontleedt de PBS documentaire en constateert dat er geen enkel bewijs wordt gegeven. Honderden uren CCTV, maar nergens een Rus die gruweldaden pleegt ? (2)

    1) https://www.youtube.com/watch?v=8ek5jt8Ru3o
    2) https://www.youtube.com/watch?v=Y8kt9RUpYqk&t=13s&ab_channel=TheNewAtlas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mijn reactie: ( er zijn 624 reacties nu)

      We all want to live in a just and peaceful world. That means: media should be critical about 'the narrative', and after that we should be critical about our Media. So we have to search for the truth ourselves and then tell it to our friends and neighbours. No other way to get justice and peace: we have to do our part. Justice is only possible if we hear both sides, as every court acknowledges. So we want to know what criticism is possible against this PBS accusation. Well you can look at The New Atlas - youtube channel. There is a critical review of the PBS investigation.

      Delete
  16. Een heel mooie weergave van de geschiedenis vabn Europa in de laatste 700 jaar.

    Elk land is een cirkel, in proportionele gootte.
    Oorlog: cirkels botsen tegen elkaar.
    Landen verschijnen en verdwijnen, namen veranderen.

    https://t.co/e87t1bKxYC

    ReplyDelete
  17. https://nos.nl/artikel/2451562-bol-com-gaat-antisemitische-boeken-weren

    Bol.com gaat antisemitische boeken weren

    Bol.com gaat boeken met een antisemitische inhoud weren. Het bedrijf heeft daarover afspraken gemaakt met de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding, Eddo Verdoner. Bol.com is de eerste partij waarmee afspraken zijn gemaakt over het bestrijden van antisemitisch materiaal.

    "Het begon allemaal vorig jaar na een aantal incidenten op Bol.com en een paar aangiften", zegt Verdoner in het NOS Radio 1 Journaal. "Als gerenommeerde winkel moet je zulke producten niet willen aanbieden. Ik wil het verdienmodel achter antisemitisme en complottheorieën aanpakken. Dit initiatief komt naast het strafrecht."

    Volgens Verdoner gaat het om boeken die echt strafbaar zijn en dus helemaal niet verkocht mogen worden en om boeken die net niet strafbaar zijn, maar wel duidelijk antisemitisch. "Webwinkels moeten zich daartegen weren. Ze moeten preventief kijken of antisemitische boeken in hun collectie zitten, niet reactief."

    Medewerkers gaan boeken beoordelen
    Bol.com heeft met verscheidene experts over het onderwerp gesproken, onder meer met het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam en Artikel 1 Midden Nederland. "Dat heeft geresulteerd in een toetsingskader voor boeken. Daarmee kunnen onze medewerkers discriminerende boeken, zoals boeken met antisemitische inhoud, beoordelen. Op basis van een detectie-, beoordelings- en meldingssysteem beslist bol.com of een boek online blijft, een informatielabel krijgt, of offline gehaald wordt", staat in een verklaring van de webshop.

    "Door deze kennis te delen, kunnen andere webshops daar ook van profiteren", zegt de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding. "Begin komend jaar willen we een bijeenkomst houden met alle betrokken partijen om de ervaringen uit te wisselen."

    Marktplaats wil meedoen
    Een woordvoerder van Marktplaats wil graag met de nationaal coördinator om tafel. "Een speciaal team houdt zich bij ons doorlopend bezig met het proactief bestrijden van allerlei soorten misbruik van het platform."

    Volgens de woordvoerder heeft Marktplaats regels opgesteld om discriminerende, racistische en beledigende advertenties te kunnen weren. "Ook wordt er geregeld overlegd met maatschappelijke organisaties als het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) over de mogelijke aanstootgevende aard van advertenties."
    =====

    Ach, wat maakt het uit.
    Mensen hebben geen enkele interesse in hun eigen toekomst. Niet als ze er één hand voor moeten uitsteken.

    Ze zijn heel tevreden om in het joodse narrativer te leven.
    En dat leven zal steeds moeilijker en moeilijker worden. Virus ! Misoogst, Engerie op! Putin !

    Het Narrative, dat is wast ze weten.
    Over de realiteit weten ze niks.
    Die boeken waren lang genoeg te koop.
    Het maakte geen reet uit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het enige wat je kan doen, is dit soort bedrijven mijden en hen dat per e-mail laten weten. Mijn lijst wordt steeds langer op die manier. Straks hoef ik alleen nog maar een lijst bij te houden, waar ik wel contact mee wil, dat is sneller en korter.

      Delete
  18. De joodse Ron Unz maakt de meest joods-kritiesche site ter wereld.

    De joodse Amy Goodman ( oud links, bijna woke) liet in augustus toch Jeffrey Sachs ( joods) alles zeggen dat je moet weten:

    Dat de joden (neocons , zegt hij) al 30 jaar uit zijn op vernietiging van
    Rusland.
    Dat ze al die oorlogen in het MO hebben gepleegd, waar al die landen werden verwoest.
    Dat ze nu de Oekraiense oorlog veroorzaken.

    https://youtu.be/wmOePNsNFw0

    ReplyDelete
  19. Brandon voor de zoveelste keer de mist in: "Twitter verspreidt alleen maar leugens over de wereld." En dat zegt hij op ... twitter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het begint echt gênant te worden. Ik begrijp zijn familie niet, je laat je echtgenoot/vader toch niet steeds zo voor schut gaan? Handen schudden in de lucht, autocue letterlijk voorlezen, vice president die moet voorkomen dat hij van het podium kukelt en dat allemaal voor het oog van de hele wereld.

      Delete
  20. [De VVD-fractie in de Tweede Kamer
    steunt alsnog de spreidingswet,waarmee
    gemeenten kunnen worden gedwongen om
    asielzoekers op te vangen.Fractieleider
    Hermans zei dat na overleg,deels in
    aanwezigheid van premier Rutte.

    Ze sprak van een pittige vergadering en
    stevige gesprekken.De fractie zegt er
    nu voldoende vertrouwen in te hebben
    dat Rutte zich als VVD-leider inspant
    voor beperking van de asielinstroom.De
    fractie kan daardoor het dwangelement
    in de spreidingswet nu "dragen".

    Voor coalitiepartners ChristenUnie en
    D66 is de gedwongen spreiding van
    asielzoekers juist erg belangrijk.], bron: NOS TT

    Goh wat een verrassing (not), de VVD is overstag.

    Voor deze poppenkast, is Rutte INGEVLOGEN vanuit Egypte waar hij deelnam aan een KLIMAATTOP waar besproken wordt dat er MINDER GEVLOGEN moet worden. Het woord hypocriet dekt inmiddels de lading niet meer. Dit is er ver overheen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daar past deze naadloos achteraan: Scholz heeft totaal geen inlevingsvermogen, staat de burger gewoon uit te lachen.

      Delete
    2. Wat een walgelijke vent is het toch.

      Delete
    3. Ja, al die wef-figuren zijn zo. Zou het aan het wef liggen? Of moet je zo zijn, om kans te maken op een wef-lidmaatschap.

      Delete
    4. Het laatste, ben je anders dan lig je er - denk ik - snel uit.

      Delete
  21. Ik zie straks weer een hele hoop Oekraïeners deze kant op komen: Kiev wordt ontruimd, als er totaal geen stroom meer is. Gezien de gebruikelijke, respectloze handelwijze van Zé & Co, worden die gewoon over de grens gezet met de woorden: "Europa gaat voor U zorgen hoor."
    Ondertussen worden de mannen van 18 tot 60 jr. er even uitgevist en naar het front gestuurd, is dat probleem ook opgelost.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Ondertussen worden de mannen van 18 tot 60 jr. er even uitgevist en naar het front gestuurd, is dat probleem ook opgelost.]

      Zijn die daar nog dan? Zijn die niet of al aan het front (geweest) of gevlucht?

      Delete
    2. [Zijn die daar nog dan?]

      Tuurlijk. Kiev telde op 1 oktober 2019 2.960.340 inwoners. Even heel zuinig: 1 milj. mannen, waarvan 70% in de doelgroep. 200k gevlucht, 100k gesneuveld blijven er nog genoeg, 400k over.
      Het "voordeel" voor het regime is, dat je bij zo'n verplaatsing altijd een concentratie krijgt, waardoor je ze er makkelijk uithaalt. Aanstellingen liggen voorgedrukt klaar, alleen naam en geb.datum invullen.

      Delete
    3. Ik dacht dat er al een meldplicht lag (om naar het front te gaan) voor de groep 18-60 jaar. Die is dan blijkbaar niet gehandhaafd want ik las ook ergens dat - wegens het gebrek aan beschikbare mannen - vrouwen werden opgeroepen.

      We zullen zien wat er gebeurt.

      Delete
  22. Zouden de hazen echt zo lopen? Of gewoon toeval?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toeval ................. (we moeten natuurlijk niet als 'complot extremisten' te boek willen staan, al geeft de overheid zelf toe dat complotten deels waar zijn ........)

      Zie hiervoor: https://twitter.com/VegtDoor/status/1589646188076146688?cxt=HHwWgICp7aSyx48sAAAA

      Delete
    2. Het toeval wordt nog erger: Bij Euronews (kan. 505) staat, dat Platini zegt, dat de toewijzing van het WK aan Qatar een fout was. Qatar is te klein. ...

      Delete
    3. Ja, ook allemaal puur toeval ...........................

      Delete
  23. Replies
    1. Ook op Internet wordt het verscheiden gevierd. We kunnen gerust stellen, dat er bloed van 1 miljard mensen aan zijn handen kleeft, maar dat zal wel weer anti-je-weet-wel zijn.

      Delete
  24. Erik v d Beek vertelt op Blackbox over de mogelijke kernoorlog.
    https://youtu.be/vccpZe72XvA
    Veel reageerders denken dat Erik angst zaait.

    Hier mijn reactie:
    De Amerikaanse regering heeft 290 miljoen $ uitgetrokken om stralingsziekte door atoombommen te verminderen: het Nplate medicijn. https://youtu.be/PrepH4jTAmQ?t=449

    Opmerkelijk is ook dat de nieuwe kernkoppen, die kleiner zijn en dus beter bruikbaar, hier nauwelijks besproken worden in onze media.
    Dat betekent dat men ze echt wil gaan plaatsen, en geen weerstand wil veroorzaken.

    Als 'men' géén kernoorlog zou willen, zou men de volksmassa mobiliseren. Nu doet men dat juist niet.
    Waarom zouden ze ook: de Massa wegvagen geeft veel meer ruimte voor de elite.

    In China draaien de havens bijna geheel zonder mensen: alles met 5G. ( https://youtu.be/tJj4I235-7c?t=76 )
    Mensen lopen maar in de weg. Gebruiken schaarse grondstoffen.

    De Necons (om het beestje maar weer niet bij de naam te noemen, want dat is fataal. Zie: Ye, Kanye West) geloven ook dat 98 % van de mensen niet op aarde hoort rond te lopen: Amalek moet worden uitgeroeid, zo beveelt hun God hen.

    En ze hebben bewezen daar geen enkele moeite mee te hebben. In Communistisch Rusland hebben ze in 60 jaar tijd 60 miljoen mensen geliquideerd.

    Wie optimistisch is kan dat alleen zijn uit onwetendheid.
    Jammer, want als meer mensen de situatie zouden begrijpen, was het tij nog wel te keren.
    In zijn Gulag gevangenis bedacht Solshenytsin: "Stel dat we die KGB'ers die ons 's nachts kwamen arresteren, onder dekking van het nachtelijk duister, steevast hadden vermoord, dan zouden de kampen leeg zijn gebleven. Tja. Als het te laat is weet je wat je had moeten doen.

    Als iedereen zich NU zou realiseren dat die Neocons àlle Media controleren, alle Big Corporations, àlle banken en centrale banken èn àlle grote Investment firma's ...
    En als we ons NU realiseren dat dit kaartenhuis geheid gaat instorten : de VS heeft 31 trillion $ schuld, te weinig energie, geen maak-industrie meer. China, Rusland, India , Iran, en zelfs Saudi Arabië keren zich tegen de VS en haar hongerige Europese knechtjes....

    Dan weten we dat die Neocons maar één oplossing zien: een kernoorlog die half europa weg vaagt en de rest van de wereld in doodsangst doet sidderen voor het Gruwelbewind.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wat stel je voor, wat we moeten doen. A.u.b. geen briefjes uitdelen aan 2e kamerleden ofzo, dat helpt niet.
      Concrete dingen graag.

      Delete
    2. Een A4 tje met enkele quotes van Jeffrey Sachs, uitdelen aan de kamerleden.

      Onderaan het CV van Sachs.

      Hier zegt hij het weer:
      De Neocons namen 30 jaar geleden de macht over.
      Ze geven geen uitleg en zijn altijd oorlogszuchtig. Het maakt niet uit of Republikeinen of Democraten aan de macht zijn.

      Tegen Amy Goodman zegt hij:
      Ik adviseerde Polen in 1990, en dat had veel succes.Ik gaf later precies dezelfde adviezen voor Rusland, maar de VS blokkeerde alle hulp aan Rusland. Toen al was men er op uit om Rusland te verzwakken.

      Delete
    3. [Een A4 tje met enkele quotes van Jeffrey Sachs, uitdelen aan de kamerleden.]
      Als je eens kijkt naar de commentaren onder deze tjoep (door jou zelf gegeven), zie je, dat de doorsnee Nl-er het wél begrijpt, maar de "kamerleden" niet. Die zitten in een bubbel en dienen het wef te volgen. Dat doen ze bewust, tegen beter weten in.
      Volgend voorstel graag.

      Delete
  25. Opmerkelijk:
    Schulz ging naar Xi en werd een beetje op zijn plaats gezet door Xi.

    Maar Xi gaat op bezoek in Riad: bij MBS !

    Xi wil heel veel energioe kopen in KSA, en misschien wordt dat wel in ander geld dan $$ afgerekend.
    Dat is een grote slag voro de Amerikaanse petrodollar, en voo r de Amerikaanse macht.
    Zie: The Duran.

    Ook: Iran en Rusland maken een groot energie contract.
    Maar ik weet niet wie dan wat van wie koopt.
    Rusland koopt olie van Iran?

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Rusland koopt olie van Iran?]
      Wat dacht je van drones en raketten?

      Delete
    2. Ja, dat zou kunnen. Weet het niet zeker, toch.
      Die drones, is dat niet door Israel verzonnen, om Iran zwart te maken?

      Delete
    3. Nee, die zijn juist heel succesvol, daarmee schiet de RF het elektriciteitsnet, -overigens aangelegd door de USSR- van Oekraïne aan flarden. Daarom vindt UA, dat de fabriek in Iran maar moet worden gebombardeerd. Ze zeggen alleen niet, wie dat moet doen.

      Delete
    4. Hier een artikel over drones, het verschil is o.a. de prijs: een iraanse drone kost € 20.000,00 en een russische raket € 2 milj. met hetzelfde resultaat.

      Delete
    5. OK, die drones doen het heel goed, weet ik.
      Zijn op radar ook nauwelijks te vinden. Vliegenheel laag.

      Maar vandaag heb ik nòg eens geluisterd naar die geweldige podcast van de Duran:

      Er is wqel; degelijk een enorm contyract over olie en gas tussen Moskou en Riad in het verschiet !

      Luister minuut 3.05 : https://youtu.be/3MxOngOm-EY?t=173

      Delete
    6. Riad = S.A. We hadden het over Iran.

      Delete
    7. [Er is wqel; degelijk een enorm contyract over olie en gas tussen Moskou en Riad in het verschiet ! ]

      Als ik het goed heb gehoord en begrepen, ligt er een enorm contract op tafel tussen China en S.A. (waarbij de petrodollar onderuit kan worden gehaald als afgesproken wordt in een andere munt dan de dollar te betalen) terwijl er tegelijkertijd gesproken wordt over grote gas- en oliecontracten tussen Rusland en Iran.

      Mocht dit allemaal doorgaan dan verwacht Alexander dat de aandacht van de V.S. (ook militair) verschoven zal worden van Ukr. naar het M.O.

      Delete
    8. Je hebt het helemaal correct, Sofia.
      We blijven ons wel afvragen: Rusland heeft veel gas, en volgens mij ook vrij veel olie.
      En Iran heeft in elk geval veel olie, en toch ook gas voor de export.
      Waar kunnen ze zaken doen? Dat is me nog niet helder.

      Delete
    9. [Waar kunnen ze zaken doen? Dat is me nog niet helder.]

      Ik heb twee artikelen (beiden van TASS) gevonden die duidelijkheid kunnen verschaffen. Ze zijn kort dus ik plaats ze in het geheel:

      [Russian companies may build up oil output in Iran next year — Novak
      "The volumes will rise even further the next year, and new fields will be developed," Russian Deputy Prime Minister said

      GROZNY, November 1. /TASS/. Russian companies may increase oil production in Iran next year, Russian Deputy Prime Minister Alexander Novak said at a press conference following a meeting of the Russian-Iranian intergovernmental commission.

      "The energy sector, which includes the oil and gas business as well as the electric power industry, is essential to us. Iranian oil production investment projects are already being carried out with the participation of Russian companies. The volumes will rise even further the next year, and new fields will be developed," he said.

      Novak added that Gazprom would soon reach agreement on the technological parameters of projects in Iran and may sign contracts on these projects by the end of November. "Gazprom will soon clinch approvals on the technological parameters [of the projects], since a memorandum was signed this summer, and now the delegation is working on specific fuel and energy complex projects. We hope that agreements and contracts will be inked by the end of November," he said.

      A memorandum on strategic cooperation was signed in Tehran on July 19 by Gazprom and the Iranian National Oil Company. In particular, the development of oil and gas fields in Iran, exchange operations with natural gas and oil products, large-and small-tonnage LNG projects, the construction of gas pipelines, as well as scientific, technical, and technological cooperation were all explored in the agreement.], bron: https://tass.com/economy/1531053

      en

      [Iranian oil minister lauds ties between Moscow, Tehran
      "The Islamic Republic and the Russian Federation should make the most of this potential and opportunities that both countries have," Javad Owji noted

      TASS, November 2. Iran and Russia have never before been so close to each other in views and should make the most of their opportunities and potential for cooperation, Iranian Oil Minister Javad Owji in Tehran on Wednesday upon his return from Grozny, where he led the Iranian delegation at a meeting of the Russia-Iran Commission on Trade and Economic Cooperation. The Russian side was represented by Deputy Prime Minister Alexander Novak.

      "The Islamic Republic of Iran and Russia may not have been so close in their views until now," the ISNA News Agency quoted the minister as saying, "The Islamic Republic and the Russian Federation should make the most of this potential and opportunities that both countries have".

      "Over the past few months we have had various intensive meetings in the transport, energy, agriculture, shipping, health, industry and trade fields in working groups in Tehran and in Moscow," the minister pointed out, "Fortunately, they led to a result. We signed over $4 billion worth of contracts in oil and gas and field development with Russian companies, and we also signed a memorandum of understanding worth almost $40 billion. This memorandum is now discussed in the National Iranian Oil Refining and Distribution Company, and we hope that it will lead to a contract by the end of this year or early next year."

      Owji also noted agreements in the gas swap and petroleum products. According to him, the sides may also soon reach an understanding on the Astara-Rasht-Qazvin and Garmsar-Inche Burun railways.], bron: https://tass.com/economy/1531543

      Het eerste artikel is van 1 november j.l., het tweede van 2 november j.l.


      Delete
  26. Ralph Dekker is een ster bij FvD. Ik hoop dat de onzichtbare mevrouw (die nu een kindje krijgt) niet meer terug komt. Ook in FVD Inside ( wekelijks programma ) komt hij hewel soepel over.

    Hier houdt hij een prima verhaal over Oekraine in de 2e kamer:
    https://youtu.be/7o8UD5flvwE

    Mijn reactie:

    Harvard prof Jeffrey Sachs ( beluister hem op youtube ! ) adviseerde Polen in 1990 en Polen maakte met succes de overgang naar een kapitalistische staat. IMF, Wereldbank en de VS deden wat Sachs adviserde. Enkele jaren later adviseerde Sachs ook Rusland. Tot zijn verbazing werd elk advies omtrent IMF, Wereldbank en de VS nu juist niet uitgevoerd. Men deed er alles aan om Rusland te verzwakken. Zoals we in de autobiografie van de CIA baas ( R Gates) lezen: "Dick Cheney zei destijds openlijk dat ook de Russische Federatie in stukken uiteen zou moeten vallen. Dit is maar één voorbeeld. Zulke verhalen zijn er ook met andere hoofdrolspelers: Wolfowitz, Brzezinsky, PNAC, Vikkie Nuland, etc etc
    Er zijn veel bewijzen dat de agressie uit de VS komt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ray McGovern ( ex CIA) zegt bij Democracy Now dat de Cuba crisis zo gevaarlijk was omdat een deel van Amerika vernietigd kon worden door enkele atoombommen. Zo voelt Putin dat ook nu de VS Aegis raketten heeft geplaatst in Roemenië en Polen, die binnen 10 minuten Moskou kunnen vernietigen. We weten wat Kennedy deed. ( Chroestjov nam hem serieus) Datzelfde deed Putin. Maar de Amerikanen lachten hem uit.
      De gevolgen zijn onze eigen schuld, niet die van Rusland. ( Bronnen: Democary Now, 2 nov. minuut 17. En Richard Medhurst, Scott Ritter, 9 nov)

      Delete
  27. Ontwikkelingen in Duitsland. Zou dit ook overslaan naar Nl of andere W-europese landen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik vind het prima dat mensen dit willen maar hun argumentatie slaat nergens op. Waar ik ook problemen mee heb ik dat het nogal hypocriet is, leden van diezelfde groep ontzeggen andere groepen nl dezelfde mogelijkheid onder het mom van racisme.

      Delete
    2. Ingezonden briefje bij RT, maar ik moet eerst nog inloggen , zie ik:
      There are a few Israeli presidents who were terrorist earlier in their career: Yitzak Shamir ( Stern gang) wrote a letter to Hitler, offering Hitler to fight with him. Menachen Begin blew up the King David Hotel. Ariel Sharon clearly caused the Killings of Sabra and Shatilla.

      Delete
  28. Gelukkig, hij gaat niet naar Indonesië. Last van een "koutje op de schouder".

    ReplyDelete
  29. Bevestiging. Uit het bericht: "Volodymyr Zelensky is ook uitgenodigd voor de bijeenkomst. Hij zei vorige week dat hij niet naar Bali komt als Poetin aanwezig is."
    14e nov. een bericht: Poetin gaat toch. 15e: Zelenskyy gaat niet. 16e: Poetin gaat toch maar niet. Zé balen, heeft hij geen uitje naar de tropen... LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Als troost mag Zé deelnemen via video-link:

      [Ukrainian President Vladimir Zelensky is expected to participate in the event virtually, despite Kiev not being a member of the organization. ]

      Bron: "Putin won't attend G20 – Kremlin", https://swentr.site/russia/566258-putin-g20-summit-bali/

      Delete
  30. Weer gejammer over wat centen: SLI besteedt 18 miljard $ aan UA. Daarbij wordt gemekkerd, dat "Wir zahlen das Doppelte von dem, was alle anderen europäischen Länder zusammen tun." Ja, maar jullie wilden toch die oorlog? Dan moet je er ook maar voor dokken. 2,5 miljoen $ per UUR. !
    Maar dan krijg je er ook heel mooi vuurwerk voor terug. Het generaaltje had zich beter met zijn ontbijtjes kunnen bemoeien, daar is 'ie veel beter in.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Ja, maar jullie wilden toch die oorlog? Dan moet je er ook maar voor dokken. 2,5 miljoen $ per UUR. ! ]

      Eens.

      Delete
    2. Overal op de T-kanalen loftuitingen over de tactische terugtrekking van de RFA uit Kherson, tevens de evacuatie van 350.000 (!) burgers.
      "Onze" msm: 350.000 mensen gedeporteerd naar Rusland. Exact dezelfde beweging, alleen een 'andere lading'. Zo blijft men maar met woorden spelen.

      Delete
    3. Moon of Alabama ontleed de verschillende aspecten van de zaak:

      De terugtrekking uit Kherson
      Het Russische commando heeft besloten zijn troepen in de regio Kherson van de rechteroever van de Dnjepr te verwijderen.

      Minister van Defensie Sergei Shoigu keek niet blij toen hij het bevel gaf. Hij weet dat nog zo'n tegenslag hem zijn baan zal kosten.

      Deze zet ziet er slecht uit.

      Dat alleen al zal gevolgen hebben. De Oekraïners, de regering Biden en de Europese supporter van Oekraïne zullen hierdoor aangemoedigd worden. De steun in Rusland voor de oorlog zal slinken. Sommige mensen in Rusland zullen gaan roepen om het hoofd van president Poetin. Er is echter geen gevaar dat ze het zullen krijgen.

      Deze zet is operationeel verantwoord.

      Vanuit militair oogpunt is er weinig kans om een serieuze aanval in de regio te weerstaan, aangezien de bevoorrading over de Dnjepr zeer moeilijk is en niet kan worden gegarandeerd. Bovendien zou de mogelijke doorbraak van de dammen van de Dnjepr elke bevoorrading minstens een week of zelfs langer onmogelijk maken. Dat zou genoeg tijd zijn voor de Oekraïners om de achtergebleven Russische troepen af te slachten.

      Strategisch gezien is het een slechte zet.

      Het sluit voorlopig de mogelijkheid uit om Nikolajev (Mykolaiv) en verder naar Odessa op te rukken. Dit had eerder kunnen en moeten gebeuren. Maar de Russische bevelhebbers hebben niet voldoende troepen ingezet voor die strijd. Er waren ook goede redenen om dat niet te doen. Nu is het te laat om die beslissingen te bekritiseren.

      Het is heel goed mogelijk dat hier achter de schermen een deal over is gemaakt. Als dat zo is, zullen we dat waarschijnlijk niet snel te weten komen.

      De prioriteiten moeten nu zijn om de soldaten en het materiaal uit het gebied te krijgen. Er zal intensieve luchtverdediging nodig zijn om te voorkomen dat veerpunten door Oekraïense artillerie worden afgesloten. Er is geen reden om het Oekraïne gemakkelijk te maken het gebied terug te winnen. Totdat de evacuatie is voltooid moet elke belangrijke Oekraïense stap in het gebied worden beantwoord met effectief artillerievuur.

      Binnenkort zal het Oekraïense leger beginnen met het verplaatsen van troepen die zijn voorbereid op een aanval in Kherson naar andere frontlinies. Rusland moet eveneens zijn troepen verplaatsen om zijn posities elders te versterken.

      Het moreel vereist dat de volgende Russische zet een grote stoot met strategische betekenis is. Het concept van diepe strijd en diepe operaties moet opnieuw worden toegepast. Historisch gezien heeft het bijna altijd in het voordeel van Rusland gewerkt.

      Maar de grote stap hoeft niet alleen militair te zijn. Een verdere aanzienlijke beschadiging van de Oekraïense economie via het elektriciteitsnet is een bijkomende optie. De aanvoerlijnen vanuit het westen ernstig blokkeren is een andere optie.

      We moeten naar het grote geheel kijken.

      De wereld evolueert van een unilateraal, door het Westen geleid model naar een nieuwe multilaterale toekomst. Door oorlog te voeren in Oekraïne heeft Rusland deze historische verandering in gang gezet en versneld. In het licht daarvan is de terugtrekking uit Kherson slechts een klein tactisch verlies. Het kan en zal waarschijnlijk worden goedgemaakt door maatregelen elders.

      Delete
    4. [tevens de evacuatie van 350.000 (!) burgers.]
      Sorry, foutje. Volgens een ander T-kanaal waren het er 115.000.

      Delete
  31. Moon of Alabama:

    Washington Post schrijft:

    U.S. Army Gen. Mark A. Milley, voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, zei dinsdagavond dat 20.000 tot 30.000 Russische troepen op de westelijke oever van de rivier bleven en dat het tijd zou kosten om ze terug te trekken. Maar ook hij zag "eerste aanwijzingen" dat de terugtrekking aan de gang was, zei hij.
    "Dit duurt geen dag of twee," zei Milley tijdens een evenement in de Economic Club van New York. "Dit gaat ze dagen en misschien zelfs weken kosten om die troepen ten zuiden van de rivier terug te trekken."

    --- Rusland zegt:

    Het ministerie van Defensie meldt dat de terugtrekking van troepen uit Kherson voltooid is.
    Kommersant (machinevertaling) - 11 november 2022

    Het ministerie van Defensie meldde dat om 5 uur Moskouse tijd de terugtrekking van Russische troepen naar de linkeroever van de Dnjepr is voltooid. Zoals het agentschap verduidelijkt, werd geen enkel stuk militair materieel en wapens achtergelaten op de rechteroever.
    De dienst meldt dat de strijdkrachten van Oekraïne 's nachts hebben geprobeerd het vervoer van burgers en de overbrenging van troepen naar de linkeroever van de Dnjepr te verstoren. De rivierovergangen werden vijf keer geraakt door HIMARS-raketten.

    "Alle Russische militairen zijn overgestoken, zonder verlies van personeel, wapens, uitrusting en materieel van de Russische groep", aldus het ministerie van Defensie.

    ------------
    JV: Het heeft dus ruim 2 dagen gekost. ( dinsdag-avopnd tot vrijdagochtend 5 uur.

    ReplyDelete

  32. Jan Verheul 11 november 2022 om 12:16 ( Post bij Blik)
    De CBDC is de grootste bedreiging die ik zie. Eigenlijk nog erger dan een kernoorlog(je).

    Je bent er met een CBDC veel erger aan toe dan als een gewone slaaf, volgens mij.
    Ze kunnen met de "Total Surveillance" je hele leven sturen.
    Als ze je verbieden om contact te maken met al jouw oude vrienden dan is dat voor hen 1 minuut programmeren.
    Je oude vrienden krijgen ook te horen dat er een flinke straf staat op contact maken.

    Dit is maar één voorbeeld. En nog een onschuldoge straf.
    Geen eten meer kunnen bemachtigen is een dodelijke straf die ze óók gewoon op die manier kunnen uitvoeren.

    Zoals tijdens het joodse Arendar Bewind ( 1500-1800 Pools-Litouwese rijk) de dief van een brood langs de weg stond te sterven, op een houten staak van 3 meter gespietst ( via de anus naar binnen , bij de schouder er uit) zo zullen we straks broodmagere mensen zien die geen eten meer kunnen betalen ( CBDC) en het ook niet van hun vrienden krijgen ( surveillance) . Er is helemaal geen politie nodig om dit uit te voeren.

    Het ergste is: Tikkun Olam, de wereld beter achterlatren, betekent voor hen: minder goyim, want goyim eten en poepen, en dat kan de wereld niet meer aan.

    Israel heeft vele jaren geoefend in China, dus ze kunnen het morgen grootschalig implementeren. BIj ons. Overal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Israel heeft vele jaren geoefend in China, dus ze kunnen het morgen grootschalig implementeren]

      In China is er nu Xi, Xi die zich aansluit bij 'de rest van de wereld', verder vraag ik me steeds vaker af hoe dat systeem in China nu eigenlijk werkt maar belangrijker: waar is het daar allemaal geïmplementeerd. Worden alle bijna 1,4 miljard mensen aan het systeem onderworpen? Of alleen de inwoners van de grote steden? Dat is van belang om te weten hoe grootschalig een dergelijk systeem ingezet kan worden.

      Volgende probleem waar de elite tegenaan gaat lopen (zie bericht Martenson waar jij een blog van zou maken), is grondstoffen. Waar willen ze alle lithium vandaan halen? Ze blijven energie nodig hebben hun controle te kunnen uitoefenen. Zeker als er een digitale munt wordt geïntroduceerd, dat moet allemaal geprogrammeerd worden. Dus hoe gaan ze dat doen?

      Het is verreweg het gemakkelijkste voor hen te doen wat ze altijd deden als de economie op instorten stond of als ze vonden dat er teveel 'opvreters' waren: een oorlog starten. Beproefd model, kost niet zoveel als een controlestaat, gegarandeerd resultaat. De grote vraag is dus: waarom doen ze dat niet? Waarom zo moeilijk? Waarom deze omweg?

      Delete
    2. [Worden alle bijna 1,4 miljard mensen aan het systeem onderworpen? Of alleen de inwoners van de grote steden?]
      Vraag 1: Nee. Vraag 2: Ja, ook gezichtsherkenning. Als je door een rood-licht loopt of fout parkeert, ligt bij thuiskomst de boete in de bus en is die ook al geïnd bij je bankrekening. Daarna alleen bezwaar mogelijk.

      Platteland zijn geen camera's, dus ook geen gezichtsherkenning mogelijk. Zoals altijd heeft het systeem voor- en nadelen: Geweld & misdaad worden minder, feitelijk heeft iedereen een politie-agent achter zich aanlopen, 'ontsnappen' nauwelijks meer mogelijk. Houd je je aan de regels, is er niets aan de hand, er zijn zelfs beloningen. Regels zijn ook niet heel erg ridicuul.

      Delete
    3. Je roert veel tegelijk aan.
      1) Volgens Brian Berletic is het niet de Communistische Regering die de Chinezen in de gaten houdt met Surveillance, maar steden, of organisaties.
      M aw : politieke dwang is er niet.
      Het is ook echt niet over 1,4 miljard mensen uitgespreid nu, maar over kleinere groepen.
      Beluister New Atlas, en vat het samen. Ik heb het wellicht niet zo goed onthouden: https://www.youtube.com/watch?v=gAYnZREu-Mk&t=7s

      ==
      Crypto geld ( bitcoins) maken kost veel energie / rekenmkracht. Maar een nieuwe munt die alleen digitaal bestaat: kost minder dan papieren geld. Kost ook geen energie. ( Nu pin ik al 90 % van de betalingen. Dan 100 % )

      Als je minder mensen wil, dan helpt een oorlog ook niet zo heel erg: jonge mannen zijn niet zo duur. ( qua populatie grootte. )

      Er is een Belgische Canadese historicus die beweert dat WO1 is gedaan om 'de gewone man' te treffen, om het socislisme tegen te gaan. Dus de macht van de gewone man, die destijds groeiende was, in te tomen.
      Ik weet het niet.

      --
      Naarmate mensen het beter krijgen, maken ze minder kinderen. De rijken hadden minder kinderen dan de armen. Dat is een aangeboren eigenschap.
      Het rijke deel van de wereld wordt kleiner. Minder dan 2,1 kind per gezin.
      Alleen Afrika groeit nog. En dat aangeboren instinct missen ze ook zover ik weet. Dus dat deel van de wereldbevolking zal toenemen.
      ---
      Het grootschalige moorden dat ik van de joden vrees is niet uit zorg voor overbevolking, en dus om minder mensen op aarde te krijgen (niet Malthusiaans geinspireerd), maar een drang tot doden. Voortkomend uit een diepe, aangeboren haat die epigenetisch kan worden aangezet bij een deel van deze groep.
      Ik hoop ongelijk te hebben, maar dit is de hypothese die ik wil testen.

      ( Ik heb de reactie uren geleden geschreven, vergeten te posten)

      Delete
    4. [ Houd je je aan de regels, is er niets aan de hand, er zijn zelfs beloningen. Regels zijn ook niet heel erg ridicuul. ]

      Ja, zo lang als je een regering hebt die hjet bedste met de 99% voor heeft, is het behoorlijk zinvol. Hoewel een religie ( beetje vagevuur dreiging ,en Hel voor de extremisten , kan ook de misdaad beteugelen, en kost ook weinig)

      Maar in handen van de usual suspects wordt die hèt middel om hun zweep over het volk te leggen, en om ze uit te roeien mochten ze er behoefte aan hebben.

      Delete
  33. Er wordt gewaarschuwd voor een crash van Bitcoin. Sinds gisteren neemt de koers een duik van ± €20.000 naar €16.000 in 1 dag ...

    ReplyDelete
  34. Bijzondere datum vandaag: 11-11-"22. Er zullen wel weer veel stellen trouwen ...

    ReplyDelete
  35. Caroline van der Plas ( BBB) op tiktok:

    Zware delegatie? Vier ministers?
    Eén was een bakker. Eén was facility manager. Eén wasonderwijzer, en één heeft zijn economie studie niet afgemaakt.

    BNdeStem:

    Van linksboven naar rechtsonder: minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting), minister Mark Harbers (Infrastructuur), natuur- en stikstofminister Christianne van der Wal en toenmalig landbouwminister Henk Staghouwer © AD/ANP
    Topdelegatie druipt af in Brussel, geen hulp voor stikstofcrisis: ‘Ze geloven ons niet meer’

    VIER MINISTERSHet kabinet heeft alle mogelijkheden onderzocht om in Brussel een versoepeling van de regels voor natuurbescherming los te peuteren. Maar ook een zware delegatie van vier ministers slaagde daar niet in, zegt natuur- en stikstofminister Christianne van der Wal. Dat komt volgens haar doordat Nederland zich er niet geloofwaardiger op heeft gemaakt door zich jarenlang niet aan de regels te houden.

    Politieke redactie 04-11-22, 07:35 Laatste update: 04-11-22, 08:59

    ReplyDelete
  36. PTE is ene Adrian die serieuze video's maakt.

    Dan is er nog Alex Reporterfy. Ook een serieuze man.

    Beiden zijn pro Putin, gelukkig..

    Wolf schreef over het duikelen van de Bitcoin.

    Volgens mij ook een gevolkg van die kwestie waar die ene kerel de zaak opgelicht heeft.

    Hier zegt Alex een aantal zinvolle zaken over crypto:
    https://youtu.be/XyfmoAh4o4w?t=4512

    ReplyDelete
  37. Replies
    1. Ik heb het globaal beluisterd en vraag me af of dit beter bestudeerd moet worden of juist niet.
      Ik kan het ookals blog plaarsen, omdat het feiten bevat die we ons niet zo realiseren.

      In essentie heeft Atkinson een grote hekel aan de EU, en 'by association' wil hij die EU zwart maken door tye zeggen dat Hitler in 1942 al dergelijke ideeën had, en dat er een aantal oude Nazi's zijn die na hun gevangenisstraf te hebben uitgezeten, vrij hoge functies in de EU hebben vervuld.

      De man is duidelijk een volle holocaust adept. Geen mm twijfel.

      Wat hij niet ziet is dat het Globalisme en het Internationalisme ( dus veel macht bij Internationale Gremia als de IMF, Wereldbank, WHO, VN, IMF etc. ) heel goed past in het verwijderen van de macht bij de burgers vandaan, en naar de joden toe.
      Coudenhove-Kalergie was veel eerder dan Hitler met ideeen over een EU, en bij Coudenhove zou die EU dan door joden worden geleid.

      In feite gebruikt Atkinson een zwarte kwast ( fascisten, nazi's) om de EU, waar hij een hekel aan heeft ( ik ook) zwart te maken.

      NB: Omdat 99,5 % van de duitsers met Hitler mee deed, was het vrijwel onmogelijk om capabele duitsers te vinden voor diverse gremia na de oorlog. Daarom kwamen er duitsers waar een zwart vlekje op was ( of een flinke zwarte vlek, soms) in posities met verantwoordelijkheid, in de EU.
      Dat is de praktijk, maar als je propaganda pleegt ( Atkinson) kun je dat gebruiken.

      Delete
    2. Zonde om daar een blog aan te wijden. Ik heb het eerste stuk gelezen en wilde meteen al ophouden, heb de rest gescand, slecht artikel.


      [In feite gebruikt Atkinson een zwarte kwast ( fascisten, nazi's) om de EU, waar hij een hekel aan heeft ( ik ook) zwart te maken. ]

      Lijkt me een goede omschrijving van het artikel. De huidige EU is een constructie van de V.S. (de CIA).

      Delete
    3. Meer uitleg en duidelijkheid (zowel over wat de Duitsers indertijd wel of niet wilden als over Coudenhove-Kalergi, die meer als grondlegger van de huidige EU gezien kan worden):

      [The Nazi Plans for a United Europe], bron: https://www.unz.com/gdurocher/the-nazi-plans-for-a-united-europe/

      Bedoeling was meer een situatie zoals de huidige Russische Federatie dan het gedrocht wat de EU is.

      [Hitler vs. Kalergi
      The Nazi Leader’s Critique of the European Union], bron: https://www.unz.com/gdurocher/hitler-vs-kalergi/

      Delete
  38. Hier een goed overzicht van 'Total Surveillance'.
    https://youtu.be/T4Jt1-ay_LY?t=703
    Blackbox, minuut 11 tot 27.

    Mensen worden geidentificeerd, en hun gedrag wordt geanalyseerd door de computer.
    In de EU is men ook stiekem een test aan het voorbereiden.

    Wie altijd bekeken wordt, kan geen normaal menselijk leven leiden. Niet normaal ontwikkelen.

    NB: U kent mijn mening: Surveillance door een Regering die voor de 99% strijdt is goed. ( Dat is nu in China zo).


    ReplyDelete
    Replies
    1. [Surveillance door een Regering die voor de 99% strijdt is goed.]
      Eens.

      Delete
  39. Ik ken Blackbox natuurlijk al lang.
    Maar kijk er zelden naar.

    Toch zijn ze heel goed bezig.
    Pasquino is iemand die ik vertrouw.
    Ze zijn minder extreem dan enkele andere alternatieven.

    A.s maandag om 7 uur: de 100 ste uitzending, met vele gasten en vier dossiers.

    NB: er zijn enkele goede presentatrices: Sanae Orchi, Anne Willemsen ( die ook met Karel v Wolferen werkt).

    Als appetizer: Flavio die ruzie maakt met zijn vrouw : https://youtu.be/lX79yZI-Vmg

    ReplyDelete
  40. Reactie bij de laatste van Ab Gietelink:

    Beste Antje,
    Heel goed van jou dat je streeft naar rechtvaardigheid, en naar waarheid. Maar gemakkelijk is dat natuurlijk niet. Want wie vertelt ons de waarheid? In onze Grote Media hoor ik alleen dat Putin slecht is en nooit hoor ik daar iemand die de tijd krijgt om hem te 'verstehen'. Dat lijkt dan toch op een rechtszaak waar de beschuldigde geen advocaat krijgt. Hoe kan de rechter dan de waarheid vinden?

    Luister eens naar advocaten die deskundig zijn en in de kwestie Rusland- Amerika wel iets te zeggen hebben.
    Zo is daar professor Jeffrey Sachs. Als je zijn naam op youtube in vult zal je vele interviews met hem tegen komen. Als er iemand op de hoogte is van de toedracht , dan is het Sachs. ( Hij adviseerde drie VN bazen, enige Amerikaanse presidenten, maar ook Yeltsin).

    Luister ook eens naar prof. John Mearsheimer. Die zegt: Een land dat vlak naast een wereldmacht ligt, heeft niet àlle vrijheid om te doen wat het wil. Cuba mocht geen Russische kernwapens opstellen, en Oekraine mag dat ook niet. Klaar. Het leven is nu eenmaal zo. En maar beter ook, want een atoomoorlog per ongeluk zou veel ellende geven. Zo'n bufferzone is nodig en verstandig.

    En dan de harde cijfers: Recente publicaties van de Amerikaanse overheid tonen dat de VS sinds 1990 al 200 keer agressie pleegde ten aanzien van een of ander landje in de wereld. In Neurenberg is vastgesteld: Wie met Agressie begint, die is de ware schuldige. Niet diegene die wordt uitgelokt of zich verdedigt. Rusland werd uitgelokt. ( Lees kolonel Jacques Baud).

    Dus: zoek de waarheid, en vertel het ons. Maar niet de huidige Grote Media blind vertrouwen, want als die betrouwbaar waren geweest, dan hadden we nu geen oorlog gehad: Putin vroeg in december 2021 alleen maar aan ons om onze belofte uit te voeren: Nato niet naar het Oosten, en Minsk 2 uitvoeren. Hadden we beloofd ! Dat zou veiligheid voor Rusland geven. Wij weigerden, en de Media deden net alsof Putin gek was.
    Nee Putin is niet gek. Hij weet dat de VS niet zal stoppen voor zijn land vernietigd is. Ze willen nu eenmaal nog 100 jaar de baas van de wereld zijn. Met alle geweld. Lees hun rapport: "Project for a New American Century". Daar staat het allemaal in: proxy oorlogen veroorzaken, bio warfare etc etc.

    ReplyDelete
  41. ​ @Hanni Schermers-Luteijn Hanni, hoe kan het dan dat het reele inkomen in de VS al 40 jaar gelijk blijft, terwijl in China de welvaart met 800 % is gestegen in de laatste 30 jaar ?
    Ik zal het je zeggen: Onze economie is niet langer een productie bedrijf, maar een economie waar de goochelaars ( bankiers en beleggers) het geld ontfultselen aan de gewone man. Beste manier van stelen: geld scheppen en dat direct in huizen beleggen. Dat doet die elite. Het gewone volk kan nu geen huis meer betalen.
    In China en Rusland gaat het echter steeds beter.
    Hanni, U moet de ontwikkelingen wel volgen hoor. Het is niet meer zoals het 40 jaar geleden was.

    ReplyDelete
  42. The Nexus Institute: Dugin versus Bernard Henry Levie. ( 2019)

    Mijn reactie:

    As Jeffrey Sachs says: The Neoconss are controlling American foreign politics since 30 years. In their PNAC Report these neocons wrote what they were going to do: Controle the world for the next 100 years. They wrote how they would do it: Using the media, using young men who would fight their wars ( idiots like the jihadi's and the Azov kids, who destroy their own countries. Its the Pol Pot modus operandi.) They were not shy from biological weapons, if these would kill certain etnicities more than others ( page 68 /98 in the PNAC report.) Just weeks after 911 these Neocons had their plans circulating in the Pentagon: to take out 7 muslim countries. ( Destroy them) ( See Democracy Now, Wesley Clark). Six are destroyed, and Iran is badly wounded. Bernard Henry Levy was very important in the destruction of Libya and Syria. He lobbied for it. Travelled, speeched. If you really want, I will look in my archives for more details.

    ReplyDelete
  43. Een parkeerplekje voor de toespraak van JFK met transcript. Helemaal naar beneden scrollen en de laatste alinea lezen ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daar zijn ze echt in geslaagd, die Amerikanen ..................................

      Delete