Friday, May 27, 2022

1298 Azov : "dood een krijgsgevangene of een burger, dan ben je pas een echte Azov strijder". (Betaald met US tax money ! )

 


Een soldaat van het Oekraiense leger heeft verteld: 

2 minuten video,  midden in dit lange blog, met titel: "In my 57th" 

 " Azov had een inwijdings-ritueel. Alle nieuwkomers moesten iemand doden, een krijgsgevangene of een burger.  Ze namen alles op video op, zodat niemand nog weg kon lopen. " (want de moord die hij had gepleegd stond op video).  

Er zijn criminele bendes in de hele wereld die ook dit soort inwijdingsrituelen hebben.   Maar nog nooit hoorde ik dat ze miljarden kregen van het 'Democratische !'  (lees: wij zijn beter, verder ontwikkeld)   Amerika.

( Wat niet wil zeggen dat ze nooit  in functie van de Amerikaanse agenda werken.  Dat wel.  De CIA is groot geworden met drugshandel.  Zie Ryan Dawson's  5 uur durende docu: The Empire Unmasked,  uit 2017. )

Ik zag de film 'Noormannen' ,  The Northmen, in de bioscoop. 

I vond de landschappen erg mooi , en het leven destijds 'bruut'. 

Het is geen feel-good film.  Je zou je best kunnen schamen voor jouw voorouders. 

Anderzijds: 'By way of Deception we will kill all of you. And wqe let your young idiots do the killing." was er niet bij.  Het was   veel eerlijker wat dat betreft. 

Recht toe recht aan: overleven.  Recht van de sterkste. 

Familie en loyaliteit tussen faamilieleden was niet het centrale principe.

De sterkste man  vormde een groep met vechtersbazen en die  zworen elkaar trouw tot in den dood. 

Vrouwen waren totaal niet gelijkwaardig, maar  beheersten soms wel magische kunsten die werden gebruikt. 

Als één groep de andere groep overwon, werden de onbruikbarenineen schuur opgesloten en levend verbrand.   Sterke mannen werden slaaf en jonge vrouwen ook. 

Er werd gebruik gemaakt van paddestoelen om jonge mannen tot agressie en waanzin te drijven ( ze werden berserk) , zodat ze in het gevecht als ware vechtmachines zonder angst tekeer konden gaan.

( Zou Zelensky zijn Azov boys helpen met dit soort drugs?) 


 Voor wie er meer van wil weten: Hier de recensie van Kevin MacDonald (met de eerste 30 reacties van ruim 300 reacties)  : 

    (Ook Gergory Hood schreef een review van de film op Unz: HIER        Óók met een schat aan interessante reacties en links ! ) 


Recensie: The Northman

KEVIN MACDONALD - 4 MEI 2022

 - 2.500 WOORDEN - 339 REACTIES - 172 NIEUWE -

 

 

The Northman is een filmische voorstelling van de Viking samenleving in de late negende eeuw. Mede geschreven en geregisseerd door Robert Eggers (die eerder twee horrorfilms regisseerde) en met Alexander Skarsgård in de hoofdrol (die al lang geïnteresseerd was in de geschiedenis en mythologie van de Vikingen en een belangrijke rol speelde bij het betrekken van Eggers), is het een verfrissende poging tot historisch realisme in een tijdperk waarin een volledig blanke cast wordt gezien als cultureel subversive. Erger nog voor onze huidige culturele literatoren, het biedt een positieve portrettering van wat zou worden gezien als extreme "giftige" mannelijkheid onder blanke mannen in een tijd waarin ontmande blanke mannen gemeengoed zijn in de media. Verrassend misschien dat de film uitstekende mainstream kritieken heeft gekregen, met veel commentaar op de verbluffende visuele kwaliteiten (hij werd gefilmd in Noord-Ierland) en de aangrijpende verhaallijn. Ik ben het daar helemaal mee eens. De film bleef me boeien van het begin tot het einde. Als je de film wilt zien, raad ik je aan dit pas te lezen nadat je hem gezien hebt. Veel plot verraadt. Hier de trailer: 




Wat mij hier interesseert is hoe accuraat de film overeenstemt met de Viking cultuur zoals die in hoofdstuk 2 van mijn boek wordt voorgesteld als een prototypische Indo-Europese cultuur, Individualism and the Western Liberal Tradition.

 

 

Een eed zweren

The Northman is in wezen een verhaal over wraak - een menselijke emotie die vaak genoeg voorkomt, maar hier met de extra twist dat Amleth (het hoofdpersonage, gespeeld door Skarsgård) een eed heeft gezworen om zijn vader, koning Aurvandill. Aurvandill was gedood door zijn broer, Amleth's oom Fjölnir, die zich vervolgens meester maakte van de vrouw en het bezit van de koning. Wraak is dus Amleth's allesomvattende plicht.

Het is voor ons moeilijk voor te stellen hoe belangrijk en ernstig het afleggen van een openbare eed tijdens een religieuze ceremonie in de traditionele Indo-Europese (I-E) cultuur was. De I-E cultuur was fundamenteel individualistisch - een van de twee krachtige stromingen van het West-Europese individualisme, samen met de noordelijke jager-verzamelaars. En binnen de I-E culturen is reputatie, in dit geval als een 0ath-keeper) veel belangrijker dan verwantschap bij het bepalen van iemands status. Zijn vader wreken is dus een absolute, religieus getinte plicht, veel belangrijker dan, laten we zeggen, het zoeken van een rustig gezinsleven. Plicht boven alles. Aan het eind van de film is Amleth erin geslaagd te ontsnappen van de boerderij van zijn oom, waar hij en anderen als slaven werden vastgehouden, nadat hij veel van zijn ooms mensen heeft gedood, waaronder zijn oudste zoon Thorir, diens vrouw (Amleths moeder, gespeeld door Nicole Kidman), en haar jonge zoon van Fjölnir, Gunnar. Maar hij had zijn oom niet gedood, dus gaat hij terug naar de boerderij van zijn oom voor de laatste confrontatie, ondanks het ernstige pleidooi van zijn zwangere vrouw (met een tweeling) om haar te vergezellen naar de veiligheid van een andere tak van Amleth's verwanten.

Eedaflegging was een centraal onderdeel van de Männerbund (andere termen: korios, comitatus), "de broederschap van krijgers die door eed verbonden waren aan elkaar en aan hun voorouders tijdens een ritueel verplichte rooftocht."[2]
De vorming van vrijwillige krijgersgroepen die bijeengehouden werden door eedaflegging, kameraadschap en een gemeenschappelijk eigenbelang was een fundamenteel kenmerk van deze koninkrijken. Dit was een tijd waarin sociale status en rang nog openlijk werden bepaald door iemands heldendaden en door het aantal volgelingen of cliënten dat men kon aantrekken en behouden. [4]

Bij gebrek aan verwantschapsbanden wordt reputatie de maatstaf voor relaties. Andrew Fraser merkt op dat het afleggen van de eed een typisch Engelse preoccupatie was en is, zozeer zelfs dat "het alledaagse schouwspel van immigranten uit de Derde Wereld die de eed van trouw afleggen bij naturalisatieceremonies, berekend is om de harten te verwarmen van WASP's die met hart en ziel toegewijd zijn aan het constitutionalistische credo van burgerlijk nationalisme". Het afleggen van de eed is een publieke bevestiging die fundamenteel over iemands reputatie gaat. Het is natuurlijk een beetje WASP egoïsme om aan te nemen dat andere volkeren een gelijkaardig gevoel van publieke betrouwbaarheid hebben:

 

WASP's zijn vertrouwende zielen. Juist daarom kunnen zij gemakkelijk worden uitgebuit door hen die het ene beloven en het andere doen. ... Massale immigratie uit de Derde Wereld brengt enorme risico's met zich mee voor Angelsaksische samenlevingen die gebaseerd zijn op unieke patronen van vertrouwend gedrag die zich in de loop van vele eeuwen hebben ontwikkeld. Als nieuwkomers de lasten die de burgerlijke cultuur van het gastland met zich meebrengt niet aanvaarden - met name de noodzaak om je reeds bestaande raciale, etnische en religieuze loyaliteiten op te geven - zullen zij de voordelen van goed burgerschap voor de ontvangende Angelsaksische natie onvermijdelijk verminderen. (Andrew Fraser, The WASP Question (Arktos, 2011), 57, 64)

Alles wijst erop dat deze groepen deze trouw niet zullen afzweren, evenmin als de Joden hun etnische en religieuze trouw hebben afgezworen ondanks het feit dat zij eeuwenlang tussen Europeanen hebben geleefd.

 

 

Berserkers en gedaanteverwisselaars

Twee kenmerken van de I-E cultuur in de film die me altijd zijn bijgebleven, zijn de berserkers en gedaanteverwisselingen. Jonge jongens "moesten erop uit gaan en worden als een bende honden of wolven - om hun vijanden te overvallen."[1]
Alle jonge mannen gingen op rooftocht als onderdeel van hun inwijding in de groep. Berserkers vielen hun vijanden aan in een trance-achtige razernij die in verschillende scènes te zien is. Emotionele intensiteit op een koorts hoogte die was ingebed in religie. Odin, de god van de Männerbünde, is ook de "god van de strijdwoede."[5].

Het concept is verbonden met een geloof in gedaanteverwisseling waarbij de ziel loskomt van het lichaam en kan rondzwerven als een wolf of een beer, op welk moment zij bovenmenselijke heldendaden kan verrichten. Snorri Sturluson, de middeleeuwse kroniekschrijver van de Noorse saga's, schrijft: "Wodens mannen gingen zonder hauberks [pantser] en gingen tekeer als honden of wolven. Zij beten hun schilden en waren sterk als beren of stieren. Zij doodden mensen maar vuur noch ijzer deden hen kwaad. Dit wordt berserkgangr genoemd."[6] Jonge mannen werden ingewijd in de Männerbünde door middel van een schijnvertoning en kregen les in berserkertechnieken. [7]


Amleth als een Berserker


Amleth als een gedaanteverwisselende Berserker wordt een wolf.

 

 

Hypermasculiniteit van de Noorse samenleving

De Indo-Europese cultuur was verre van seksueel egalitair - wat men "hypermannelijk" zou kunnen noemen. Lotte Hedeager's Iron Age Myth and Materiality: An Archaeology of Scandinavia, AD 400-1000 schetst een beeld van een volledig gemilitariseerde samenleving waarin seksuele penetratie door mannen een teken van macht was, terwijl gepenetreerd worden, voor een man, de ultieme belediging was. [9] Een man beschuldigen van sodomie was een zware beschuldiging, met dezelfde straf als voor moord. Oudere mannen die niet de kracht of het vermogen hadden om te penetreren, namen de status van vrouwen aan en werden zelfs door slaven belachelijk gemaakt. Vrouwen werden gezien als legitieme oorlogsbuit en als buit van rooftochten, en dergelijke vrouwen werden gewoonlijk tot slaaf gemaakt.

 

Dit is relevant voor de plot van De Noorman: Amleth's moeder, koningin Gudrún, werd oorspronkelijk gevangen genomen door Amleth's vader, Aurvandill, die Gudrún beschrijft als een verkrachter die ze hartstochtelijk haatte. Wanneer Aurvandill door zijn broer Fjölnir wordt gedood, wordt zij de vrouw van Fjölnir en baart hem een zoon. Ze heeft veel positievere gevoelens voor Fjölnir dan voor Aurvandill. Vrouwen als oorlogsbuit.

De volgende passage van Hedeager gaat over deze hypermannelijke, volledig gemilitariseerde cultuur die kenmerkend lijkt te zijn geweest voor de I-E cultuur in Noordwest-Europa, althans vanaf 2500 v. Chr. tot aan de Middeleeuwen:

 

 

In de uiterst competitieve en agressieve Scandinavische samenleving, waarin overal bloedvetes werden uitgevochten, die vaak vele jaren en meerdere generaties duurden ..., ontwikkelde het begrip eer zich rond reputatie, respect en prestige [d.w.z. niet iemands plaats in een verwantschapsgroep, zoals typisch het geval was in niet-individualistische culturen]. Het sociale leven en de reputatie waren hiërarchisch georganiseerd en gerangschikt volgens dominantie en onderwerping, machtigen en machtelozen. Aan de onderkant van de sociale ladder werden vrouwelijke lijsterlingen [slavinnen] routinematig onderworpen aan verkrachting en verhandeld als seksuele subjecten. In het verslag van een Vikingmarkt in Wolga in 922 beschrijft de Arabische diplomaat Ibn Fadlan hoe de Vikingen (de Scandinavische Rus) regelmatig seks hadden met hun slavinnen, vaak in het openbaar, en in groepen van beide seksen. Deze activiteit vond plaats zowel in het bijzijn van potentiële kopers als van hun eigen formele partners, of het nu echtgenotes of vriendinnen waren, die onaangedaan leken ... . Verkrachting van een vrije vrouw, echter, was een ernstige zaak ... .

Binnen deze sociale hiërarchie was macht expliciet verbonden met metaforen voor penetratie door het zwaard, de penis of de tong. Zij die penetreerden - met woorden, met wapens of met de fallus - waren de machtigen ("mannen"); zij die gepenetreerd werden waren de machtelozen ("vrouwen"). In een sociale omgeving bood seksualiteit een symbolische code voor dominantie en onderwerping, die licht wierp op machts- en dus statusverschillen ... . De zwaarste beschuldigingen in de Oud-Noorse samenleving ontwikkelden zich rond "verwijfdheid" en penetratie, wat impliceert dat seksualiteit en vijandigheid twee kanten van dezelfde medaille waren. [10]

 

Ik was verrast door de scène tegen het einde wanneer Amleth zich aan Gudrún openbaart als haar zoon. Ik verwachtte dat Gudrún dolblij zou zijn bij het zien van haar lang verloren zoon, maar in plaats daarvan haalde ze uit naar hem en gaf toe dat ze Fjölnir had gevraagd om Aurvandill en Amleth te doden, en dat ze de voorkeur geeft aan Fjölnir en hun nieuwe zoon Gunnar. Amleth doodt haar nadat ze hem heeft aangevallen, en hij doodt per ongeluk Gunnar. Aangenomen dat dit werkelijk zou kunnen gebeuren, zou dit erop wijzen dat vrouwen, ondanks hun relatief lage positie, macht kunnen zoeken door mannen te beïnvloeden. De evolutionaire psychologie van haar keuze is een beetje verward; zowel Amleth als Gunnar zijn haar zonen en als er iets is, zou ze de voorkeur moeten geven aan de oudste (omdat hij al de voortplantingsleeftijd heeft), maar ik veronderstel dat de haat die werd opgewekt doordat Aurvandill haar verkrachtte al het andere overschaduwde - een voorbeeld waar een proximal mechanism (haat om verkracht te worden, aantrekkingskracht op de vriendelijkheid van een ander) de ultieme evolutionaire logica overtroeft. Zij was een prijs in de broederoorlog tussen Fjölnir en Aurvandill, maar blijkbaar was Fjölnir relatief aardig voor haar. Niettemin, binnen de context van het verhaal, was het publiek ertoe gebracht om Amleth's zoektocht als nobel te zien, om te hopen op zijn succes, en om Fjölnir als kwaadaardig te zien. De plotselinge omkering naar het einde toe is schokkend.

 

 

I-E Sociale mobiliteit

Een ander punt van overeenkomst met de traditionele I-E cultuur is dat sociale mobiliteit mogelijk was. Mannen die talent hadden als krijgers konden hogerop komen in de cultuur - in wezen was het een vrijemarktcultuur gebaseerd op militair talent, hetzij organisatorisch vermogen of gevechtskwaliteiten. Hier wordt Amleth door Fjölnir als slaaf gekozen vanwege zijn lichaamsbouw en veronderstelde vechtcapaciteiten, en later staat Amleth aan de kant van Fjölnir en Thorir in een extreem gewelddadig spel (IJslands: knattleikr) waarbij de spelers hun tegenstanders neerknuppelen om een voordeel te behalen, mogelijk met dodelijke gevolgen. Amleth blinkt uit in het spel en schiet de jonge Gunnar te hulp die op het punt staat op moorddadige wijze door een tegenstander te worden neergeknuppeld. Als beloning verlicht Thorir Amleth's werklast, en staat hem toe toezicht te houden op anderen en getrouwd te zijn met de mooie Olga met wie hij al een band had ontwikkeld. Maar hij vertelt Amleth dat hij altijd een slaaf zal blijven.

Dit herinnert ons eraan dat de I-E cultuur een sterke rol speelde voor wederkerigheid in plaats van totaal despotisme. De kern van de I-E cultuur was het geven van geschenken als beloning voor militaire prestaties. Van succesvolle leiders werd verwacht dat zij hun volgelingen rijkelijk beloonden. [11] Eed-gebonden contracten van wederkerige relaties waren kenmerkend voor de I-E's en deze praktijk werd voortgezet bij de verschillende I-E groepen die Europa binnenvielen. Deze contracten vormden de basis van patron-cliënt relaties gebaseerd op reputatie-leiders konden van hun volgelingen loyale diensten verwachten, en volgelingen konden billijke beloningen verwachten voor hun diensten aan de leider. Dit is van cruciaal belang omdat deze relaties gebaseerd zijn op talent en prestatie, niet op etniciteit (d.w.z. het belonen van mensen op basis van verwantschapsafstand) of despotische onderdanigheid (waarbij volgelingen in wezen onvrij zijn). Maar de vooruitgang van slaaf naar volledig vrij was traag, en kon volgens sommige geleerden verschillende generaties duren. Amleth zal altijd een slaaf blijven in de ogen van Fjölnir.

 


Wat mij ook verbaasde en eerlijk gezegd afschuwelijk vond, was de nasleep van een geslaagde overval op een versterkt Rus-dorp, waarbij veel van de dorpelingen in een met riet gedekt gebouw werden gedreven en vervolgens levend werden verbrand. De overvallers maakten zich uit de voeten met buit en enkele slaven (vermoedelijk de weerbare mannen en begeerlijke [vruchtbare] vrouwen) maar het schijnt dat ze de rest - mannen, vrouwen en kinderen - hebben vermoord. Dit gedrag was niet typerend voor veel van de I-E groepen die Europa binnenvielen. In plaats van eenvoudigweg te plunderen, vestigden veroverende I-E groepen zich gewoonlijk onder de mensen die zij veroverden en ontwikkelden relaties van overheersing en ondergeschiktheid tussen de nieuwe militaire elites en de veroverde volken, waarbij zij bescherming boden in ruil voor hun diensten. Dit is een recept voor feodale samenlevingen die gedomineerd worden door militaire elites met wederzijdse verplichtingen tegenover de mensen die zij overheersen, maar waarin verwantschapsbanden tussen de elites en de mensen die zij overheersen relatief onbelangrijk en uiteindelijk permeabel zijn. Maar de inval in het Rus-dorp is niet bedoeld als een permanente vestiging, met desastreuze gevolgen voor de dorpelingen

* * *

 

 

De Noorman geeft een samenleving weer die voor hedendaagse gevoeligheden nogal vreemd is. Het is onwaarschijnlijk dat velen van ons erin zouden willen leven - tenzij je een man was in een succesvolle Männerbund. Maar het valt niet te ontkennen dat de maatschappij selecteerde op sterke mannen - iets wat we nu beslist nodig hebben.

De diepe vraag is hoe zo'n gewelddadige, hiërarchische cultuur zich uiteindelijk heeft ontwikkeld tot de zeer egalitaire Scandinavische culturen die we vandaag de dag zien. Mijn korte antwoord is dat de I-E's een veel egalitairder jager-verzamelaar meerderheid overheersten en dat de laatstgenoemden uiteindelijk het gebied gingen overheersen - een theorie die wordt uiteengezet in Individualism and the Western Liberal Tradition.

 

Opmerkingen

[1] Ibid. , 239; nadruk in de tekst.

[2] Ibid. , 364.

[3] Duchesne, De uniciteit van de westerse beschaving, 398.

[4] Ibid.

[5] Hans-Peter Hasenfratz, Barbaarse riten, trans. Michael Moynihan (Rochester, VT: Inner Traditions, 2011; oorspronkelijke Duitse editie, Freiburg im Breisgau, Duitsland: Verlag Herder, 1992), 49.

[6] Michael Speidel, "'Berserks': A History of Indo-European 'Mad Warriors,' Journal of World History 13, no. 2 (1992): 253-90, 253-54.

[7] Hasenfratz, Barbaarse riten, 64-65.

[8] Anthony, Het Paard, het Wiel, en Taal.

[9] Lotte Hedeager, Iron Age Myth and Materiality: An Archaeology of Scandinavia, AD 400-1000 (Londen: Routledge, 2011).

[10] Ibid. , 115-18.

[11] Anthony, The Horse, the Wheel, and Language, 238.

[12] Ibid. , 303

[13] Ibid. , 343.

[14] Ibid.

[15] Duchesne, The Uniqueness of Western Civilization, 438.

[16] Ibid. , 379.

[17] Interessant is dat Duchesne Stalin beschrijft als een klassieke despoot. Stalin, afkomstig uit Georgië, zou een despotische Oosterse persoonlijkheid hebben gehad, die zichzelf omringde met "slaafse figuren" en die "refreinen van publieke goedkeuring nodig bleef hebben om zijn ego te versterken". Duchesne, The Uniqueness of Western Civilization, 424.

[18] Herodotus, Histories 7, 136.

http://www.bostonleadershipbuilders.com/herodotus/book07.htm

[19] Haak, e.a., "Massive Migration from the Steppe Was a Source for Indo-European Languages in Europe."

[20] Kristian Kristiansen, et al. ("Re-Theorising Mobility and the Formation of Culture and Language among the Corded Ware Culture in Europe, Antiquity 9, no. 356 (2017): 334-347.

[21] Haak e.a., "Ancient DNA, Strontium isotopes, and osteological analyses shed light on social and kinship organization of the Later Stone Age, Proceedings of the national Academy of Science 105, no. 47 (25 november 2008): 18226-18231

[22] Ibid., 343.

[23] Anthony, The Horse, the Wheel, and Language, 343.

(Opnieuw gepubliceerd in The Occidental Observer met toestemming van de auteur of zijn vertegenwoordiger)

← Neocons, Oekraïne, Rusland, en het Westen... 

 

 

 

- Categorie: Kunst/Letters, Geschiedenis - Tags: Hollywood, Indo-Europeanen, Films, Vikingen

 

Recent van Auteur

·    Neocons, Oekraïne, Rusland, en de westerse strijd om wereldheerschappij

·    Mijn paper over Joodse invloed is opgeblazen

·    "De Default Hypothese slaagt er niet in Joodse invloed te verklaren"

·    Guillaume Durocher's "De Oude Ethnostaat: Biopolitical Thought in Ancient Greece"

·    Spencer J. Quinn's "Solzhenitsyn and the Right"

 

Gerelateerde stukken van Auteur

·    Guillaume Durocher's "De Oude Ethnostaat: Biopolitical Thought in Ancient Greece"

·    Voorwoord bij Battle Lines: Essays over Westerse Cultuur, Joodse Invloed, en Antisemitisme door Brenton Sanderson

·    Spencer J. Quinn's "Solzhenitsyn and the Right"

·    Recensie van David Skrbina's The Jesus Hoax: Hoe de Cabal van St. Paulus de wereld tweeduizend jaar voor de gek hield

·    Tucker Carlson noemt vervanging in de context van immigratie. Haat vloeit voort.

 

 

Van verwant belang


De Noorman: Onze wortels, kwaden en alles

 

GREGORY HOOD

← Neocons, Oekraïne, Rusland, en het Westen... 

Verberg 339 ReactiesLaat een reactie achter

 

 

"Review: The Northman"


- 339 Reacties - 339 Reacties


Commenters om te negeren... om te volgenGeadviseerd alleen

Opmerkingen?

1.    obwandiyag zegt:

Ziet er een beetje belachelijk uit voor mij. Sinds Robin en Marian, middeleeuwse films zijn vies. Alles is vies. Daarvoor waren ze proper. Een gulden middenweg is gewoon niet mogelijk in de filmwereld.

- Mee eens: Pop Warner, Catdog

- Reacties: @anonymous, @Bardon Kaldlan

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

2.    obwandiyag zegt:

Al dat snauwen en lichaamsbouwen. Dat is verleden tijd, natuurlijk.

- Mee eens: Realist

- Reacties: @profnasty, @Ulf Thorsen

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

Abonneren op nieuwe columns

3.    Thomas Faber zegt:

De diepe vraag is hoe zo'n gewelddadige, hiërarchische cultuur zich uiteindelijk heeft ontwikkeld tot de zeer egalitaire Scandinavische culturen die we vandaag de dag zien. Mijn korte antwoord is dat de I-E's een veel egalitairder jager-verzamelaar meerderheid overheersten en dat de laatsten uiteindelijk het gebied gingen overheersen

Ik denk dat de verspreiding van het christendom in Scandinavië er veel mee te maken had.

- Reacties: @Johnny Credit, @Realist, @Mefobills, @Poupon Marx, @SunBakedSuburb

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

4.    researchskoptsi zegt:

Hoeveel diep antisaxon Joden hebben deze vertoning goedgekeurd? Ik zou zeggen dat het goed past bij het thema van de Azov/Natonazi nieuwe ISIS tactiek.

Anders dan "valse vlag" is er een pakkende naam voor die strategie?

- Reacties: @BiggDee55, @Fghjjjfc

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

5.    Rahan zegt:

jonge mannen werden ingewijd in de Männerbünde door middel van een schijnvertoning van ophanging en kregen les in berserkertechnieken.[7]

Ik wil er nog aan toevoegen, omdat "schijnvertoning" nogal flauw klinkt, dat in het geciteerde boek staat:

Het ophangen van een schijnvertoning was een techniek om extatische ervaringen op te wekken. (Dergelijke ervaringen worden in andere culturen opgewekt door ascetische en meditatieve praktijken, specifieke lichaamshoudingen, dans, verschillende bedwelmende middelen en verdovende drankjes). De aspirant-ingewijde werd aan een touw om de nek omhoog gehesen tot hij het bewustzijn verloor, en dan werd hij weer neergelaten. Hiermee ervoer hij de "kleine dood" - een nieuwe, diepere dimensie van het bestaan, het transcendente bestaan, de spirituele werkelijkheid.

Dit was echte, rituele ophanging, die de high teweegbracht waarnaar auto-erotische asfyxie maniakken op zoek zijn, maar in deze context werd de high aangewend om een specifieke religieuze visie in stand te houden.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

6.    Wokechoke zegt:

Interessante opmerkingen over de evolutie van de Zweden tot een zeer egalitair volk.

Het keerpunt lijkt de slag bij Poltava te zijn, 1709, waar Karl XII zijn 7000 man sterke infanterie (Caroleeërs) in de strijd met Peter de Grote leidde en werden vernietigd door het leger dat Peter en masse had opgericht. Als gevolg van de slag implodeerde de militaire elite van Zweden, de koning ging in ballingschap leven in Moldavië en de Zweden in Stockholm zelf werden bijna over de Oostzee binnengevallen door de vloot van Peter. Ze werden heel andere mensen na hun verlies bij Poltava. De Caroleeërs leken veel op Vikingen. Een kaste-elite van getrainde landeigenaren/gespecialiseerde krijgers. De Zweden waren de dominante landmacht in Europa.

Zoals zoveel dingen lijken de Europese culturen in de Steppe te zijn geëindigd door toedoen van Kozakken en boeren-Rus. Napoleon maakte een einde aan de glorie van het Franse militarisme door binnen te vallen en Hitler sneed het hart uit de Pruisische traditie en het Pruisische land door binnen te vallen.

Het Oosten is een carrière.

- Antwoorden: @Miro23, @Anon

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

7.    Here Be Dragon zegt:

Een eigenaardig stukje schrijven!

Ik heb al lang niet meer zoveel homo-erotisch gelezen - mannelijk, mannelijke seksuele penetratie, gemilitariseerde cultuur - dit is een homopraatje. Neem me niet kwalijk dat ik eerlijk ben, maar zo is het nu eenmaal. Bovendien is het een welbekend feit - en historische voorbeelden bewijzen het - dat een gemilitariseerde cultuur, zoals ze altijd geweest is, een homo-erotische cultuur is. De Spartanen bijvoorbeeld werden opgevoed om krijgers te zijn en cultiveerden mannelijke trekken, en dat resulteerde in een enorm aantal homoseksuelen onder hen - de verhalen zoals dat van de driehonderd geliefden, die schouder aan schouder vochten, zijn ook bekend. Een ander voorbeeld is de cultuur van Bushido. Er zijn een aantal verhalen over Samurai-minnaars, en er is een geweldige film, waarin dit thema op de meest kunstige wijze wordt uitgediept.




Een andere eigenaardig

e mening, afkomstig van een geleerd man, is het idee dat het Rus-volk de Vikingen zouden zijn, omdat het idee van het Scandinavische Rus-volk berust op een legende, waarvan nooit enig feitelijk historisch bewijs is gevonden. Er is geen enkele overeenkomst tussen de Russische en de Scandinavische talen, en er is geen enkele vermelding van het Rus-volk in de Scandinavische kronieken. Het genetisch onderzoek heeft aangetoond dat noch in Rusland, noch in Oekraïne het Scandinavische DNA aanwezig is, terwijl er tegelijkertijd in de regio's waar de Vikingen inderdaad naartoe zijn gemigreerd, wat met betrouwbaar bewijs wordt gestaafd, een opmerkelijke aanwezigheid is van de Scandinavische haplogroep R1a-Z284 en R1a-L664.






Daarom is het idee dat het Scandinavische Rus-volk ooit heeft bestaan, niets anders dan nep. En natuurlijk is zo'n idee een product van het narcisme van het Scandinavische volk, en zoals we weten komt uit narcisme de homo-erotische genezing voort, en er is geen andere cultuur in de hele wereld, waar de homoseksuele mannen zich zo thuis voelen als in de Scandinavische cultuur, onder de ware afstammelingen van de mannelijke Viking-krijgers. En de Duitsers, de afstammelingen van de mannelijke Vandalen, hijgen in hun nek. Er wordt geen geheim gemaakt van het feit dat homoseksuele mannen atletisch zijn bewonderen en veel tijd besteden aan training en gewichtheffen, zodat ze er sterk uitzien. De oude Grieken verafgoodden bijna sterke mannen en dat was homo-erotisch.

Het punt is, wat de auteur hier adverteert?

- LOL: Legba

- Reacties: @Wokechoke, @Colin Wright, @Ulf Thorsen, @Caruthers, @Bardon Kaldian, @Peter Co, @Z-man, @bwuce wee, @Jack Sparrow, @Joe Paluka, @Paintersforms

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

8.    Wokechoke zegt:

Ik heb altijd de voorkeur gegeven aan "Zulu" Stanley Baker dir. Straight up Holy Race War Now. Huston's "Man Who Would Be King" is een goede tweede. Michael Caine in beide films trouwens. Raciaal Imperialisme.

De Vikingen bleken voornamelijk niet-christenen te zijn die een achterhoedegevecht voerden tegen de Kerk, zelfs op dat moment LARPers. Het is mogelijk dat de Hunnen ook in belangrijke mate niet-christelijke Romeinse aristocraten waren die als nomaden LARPten.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

9.    Priss Factor zegt: - Website

Hij zegt dat het anti-blank is.

https://youtu.be/s-sCNiAttQE 



Een geweldige vikingfilm met niet-blanken was 13TH WARRIOR. Er was echt een Ibn Fadlan die naar het land van de Rus reisde.




REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

10.  Anoniem[147] - Disclaimer zegt:

Kevin, je theorie dat het moderne Scandinavische egalitarisme is ontstaan door een jager-verzamelaar meerderheidsbevolking gaat niet echt op.
Nogmaals, Scandinavisch egalitarisme is puur een
*modern* fenomeen van maximaal anderhalve eeuw oud. Het werd gepromoot, gepusht en geïmplementeerd door politieke elites, en alleen politieke elites toen partijpolitieke systemen tot ontwikkeling kwamen.

- LOL: Petermx

- Antwoorden: @Curmudgeon

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

11.  Fluesterwitz zegt:

Jonge mannen in de militaire leeftijd zonder sterke banden met verwanten of de omringende samenleving spannen samen in oorlogs- of jachtgroepen voor prestige en vrouwen. Je zou dit kunnen remaken als een baby-mama-drama verhaal, zowel in tijd als plaats.

Ik betwijfel of dit gedragspatroon door een bepaald ras is veroorzaakt, of het nu Indo-Europees of Sub-Sahara Afrikaans is.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

12.  Dr. Doom zegt:

Het Zion Varken wil de wilde als blank afschilderen.
Stommeling is zoals Stommeling is.

De Zion Pigs leven in een alternatieve mentaal omgekeerde wereld.
Woeste pestende blanken, en beschaafde slimme bruine sukkels.

De Zion-varkens zijn de enigen die dom genoeg zijn om Satan te geloven.
Hun omgekeerde en achterlijke kijk op de onwerkelijkheid.

ZIJ ZIJN DE ULTIEME S U C K E R S.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

13.  Dutch Boy zegt:

Ik heb begrepen dat de IE indringers de inheemse jagers-verzamelaars die ze in Europa tegenkwamen, grotendeels hebben uitgeroeid, waarbij alleen de vruchtbare vrouwen gespaard bleven. Scandinavië lijkt een uitzondering te zijn, met het pre-IE I1 Y DNA gevonden in ongeveer een derde van de mannen. De Scandinavische talen zijn allemaal IE, net als bijna alle andere Europese talen, behalve het Baskisch en de late indringers Fins en Hongaars. Dat wijst er volgens mij op dat de culturele bijdrage van de pre-IE bevolking minimaal was.

- Niet mee eens: Odyssey

- Reacties: @No Tattoos

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

14.  Bruce Arney zegt:

Een onderhoudende film met veel plotwendingen en verrassingen. Nicole Kidman verdiende haar brood met een geweldige prestatie in het blootleggen van haar ware beweegredenen. Zwemmen aan land in de koude Noordzee was een beetje moeilijk te geloven, maar verder was het goed vermaak.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

15.  Frank Walus zegt:

Hoe deze ouden werkelijk leefden en met elkaar omgingen is een interessant onderwerp om over na te denken. Heeft deze film het goed gedaan? Misschien zijn er inspanningen geleverd op het gebied van kostuum- en decorontwerp, maar over het geheel genomen sijpelt er te veel melodrama in de dialogen en te veel Hollywood naar binnen. Ik vond de acteurs saai, net als het script, dat voorspelbaar was. Het "waarom" van dit alles wordt niet goed uitgediept - de personages zijn oppervlakkig. Film is nog steeds een relatief nieuwe kunstvorm - dit zal niet herinnerd worden als DE grote film over Vikingen, vrees ik.

REAGEER EENS/NIET EENS/ETC. DEZE COMMENTAAR

16.  Johnny Credit zegt:

Een redelijke veronderstelling, denk ik, hoewel de Scandinaviërs hun Finnen en Sami tot voor kort niet op een egalitaire manier behandelden. (De Denen hadden hun Arctische minderheden op afstand in Groenland, in tegenstelling tot in eigen land, zoals in Noorwegen en Zweden). Waar ik het hier niet mee eens ben is het idee dat jager-verzamelaars ooit een meerderheid zouden vormen, zij zijn van nature (van hun levenswijze) niet bevolkt. De Scandinaviërs verbouwen landbouwproducten en dat levert een voedingsbasis op voor een groeiende bevolking die vis en rendieren niet kunnen leveren.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

17.  Anon[338] - Disclaimer zegt:

Ik ben de laatste tijd kritisch geweest, maar alleen omdat ik me veel heb beziggehouden met het lezen van een onophoudelijke stroom wetenschappelijke artikelen. Ik ben zeer gehecht aan positieve bijdragen aan de maatschappij door wetenschap en technologie, dus ik kan soms een beetje hard zijn. Mijn verontschuldigingen voor die chagrijnige momenten. Ik ben lange tijd beïnvloed geweest door Robert Graves. Zijn kritiek op Socrates is uniek, creatief en prachtig. Amerika is al 222 van 239 jaar in oorlog. De Israël-lobby heeft een grote liefde voor het sturen van niet-joden in de strijd voor hun doelen, terwijl ze achterover leunen in hun leunstoelen, profiteren, en hen veroordelen voor gewelddadige attributen. Ik vraag me af hoeveel hiervan echt over Vikingen gaat.

"Israël is geboren uit terreur, oorlog en revolutie, en zijn schepping vereiste een zekere mate van fanatisme en wreedheid."
~Tom Segev

NB:  Afbeelding gecensureerd op UNZ !!

De Witte Godin


NB:  Afbeelding gecensureerd op UNZ !!

Shapeshifting wordt besproken in dit Dionysische boek.
God die komt, Dionysische Mysteriën Herwonnen

- Antwoorden: @Realist, @Wizard of Oz, @zucht

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

18.  Colin Wright zegt: - Website

'...Daarom is het idee dat het Scandinavische Rus-volk ooit heeft bestaan, niets anders dan nep. En natuurlijk is zo'n idee een product van het narcisme van het Scandinavische volk...

Ik denk dat we gelijkaardig bewijs kunnen aanvoeren om aan te tonen dat de Britse heerschappij over India ook een mythe was.

Natuurlijk, daar is het historisch verslag vollediger.

- Antwoorden: @Pixo, @Here Be Dragon

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

19.  Colin Wright zegt: - Website

Heeft de gedachtepolitie al bezwaar gemaakt tegen deze film?

- Reacties: @Been_there_done_that, @profnasty

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

20.  Realist zegt:

Erger nog voor onze huidige culturele literatoren is dat het een positief portret geeft van wat zou worden gezien als extreme "giftige" mannelijkheid onder blanke mannen in een tijd waarin ontmande blanke mannen gemeengoed zijn in de media.

Een Berserker zijn is giftige mannelijkheid, maar momenteel zijn er een overvloed aan ontmande blanke mannen.

Ergens is er een gulden middenweg. Mannen kunnen sterk zijn zonder wreed te zijn. Willekeurig doden en martelen zijn de tekenen van een psycho samenleving ... niet een mannelijke samenleving.

Maar het valt niet te ontkennen dat de maatschappij koos voor sterke mannen - iets wat we nu zeker nodig hebben.

Akkoord, maar in onze moderne maatschappij is een sterke man iemand die zich niet laat misbruiken en die begiftigd is met intelligentie, integriteit en zelfbeheersing.

Ik heb de film gezien. Het leven was arm, smerig, wreed en kort... niet iets waar ik van zou genieten.

- Mee eens: Kali, Etruscan Film Star

- Antwoorden: @SafeNow

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

21.  Realist zegt:

Ik denk dat de verspreiding van het christendom in Scandinavië er veel mee te maken had.

Ahh, maar dat is een kip en ei verhaal. Opdat het Christendom zich in Scandinavië zou verspreiden... moesten de Scandinaviërs weten dat hun huidige manier van leven verkeerd was.

Het christendom is ook een gewelddadige religie. Religie is een manier om mensen te controleren... vooral diegenen die zichzelf niet kunnen controleren. Mensen met zelfbeheersing, deugdzaamheid en integriteit hebben geen behoefte aan religie.

- LOL: GKWillie

- Reacties: @Thomas Faber, @Z-man, @American Bulwark, @Colin Wright, @GKWillie

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

22.  Realist zegt:

Ik ben zeer toegewijd aan positieve bijdragen aan de maatschappij door wetenschap en technologie,...

Net als ik.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

23.  Catdog zegt:

Ik heb deze film veel gepromoot zien worden op dissident rechts, maar persoonlijk heb ik geen belangstelling voor een homo-erotische film over grijsharige, smerige heidenen.

Vikingen als heldhaftige personages lijkt me heel kosjer. Een groep christenhatende blanken die niets bereikt hebben behalve het vermoorden en verkrachten van andere blanken.

- Mee eens: Pierre de Craon

- Reacties: @iedereen met hersens, @jeff stryker

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

24.  Thomas Faber zegt:

Er zijn een aantal verschillende theorieën over de reden waarom Scandinavië christelijk werd - wat echter niet ter discussie staat, is dat het min of meer vrijwillig gebeurde, en te beginnen met de heersers. Sommigen zeggen dat het uit politiek opportunisme was (om te vermijden dat ze zouden worden aangevallen door sterke christelijke buurlanden), en sommigen denken dat het was omdat de heersers het christendom superieur vonden aan hun eigen godsdienst, nadat ze met missionarissen hadden gesproken. Er zijn ook andere verhalen.

Het is interessant op te merken dat Christus in het begin als het ware werd opgenomen in het Noorse pantheon, en het geleidelijk aan ging verdringen, voor zover ik me herinner (ik ben Deens, dus ik heb er wel wat over gehoord). Kijk bijvoorbeeld eens naar de Jellinge Steen:

link naar een afbeelding van de steen:


- Bedankt: Realist, Dieter Kief

- Antwoorden: @Norma

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

25.  zegt iedereen met hersens:

Vikingen zijn slecht omdat ze geen tribale semitische god uit het oostelijke Middellandse Zeegebied aanbidden?

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

26.  Pixo zegt:

Geen slechte analogie.

Nordics zijn overal in Europa binnengevallen/gemigreerd/geërfd, van Rusland tot Sicilië tot de Levant. Ze waren groot en dapper, en redelijk betrouwbaar als elitesoldaten en bewakers, zolang ze maar goed betaald werden. Ze trouwden vaak met erfgenamen van wie de vaders onder de indruk waren en vestigden zich. Ze lieten geen grote genetische impact achter omdat hun aantallen gewoon te klein waren, en een behoorlijk aantal ging naar huis nadat ze rijk waren geworden. Ze stierven ook vaker aan oorlogsgeweld, privé-verwondingen en tropische ziekten dan de plaatselijke bevolking. En een paar keer werden ze massaal vermoord in pogroms, vergelijkbaar met de Joden later: een zichtbare en rijke minderheid die samenwerkt met autochtone elites.

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

27.  R.G. Camara zegt:

Lijkt een geïnspireerde, Viking-gerichte hervertelling van Hamlet te zijn. De zoon van de prins moet zijn vader wreken, die vermoord werd door zijn broer, die hertrouwde met zijn weduwe/zoons moeder.

Merk op dat Amleth een anagram is voor Hamlet.

- Bedankt: anyone with a brainWizard of Oz, antitermite, fray juan crespi

- Antwoorden: @Phutatorius, @Fghjjjfc

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

28.  Trinity zegt:

Wat voor soort gewichtstraining of bodybuilding schema volgden de Vikingen en/of Spartanen? Lolol. Ik heb het gevoel dat veel Vikingen en/of Spartanen geen buikspieren, borstspieren, deltaspieren en biceps hadden. Waren er ook Vikingen die leden aan mannelijke kaalheid? Teehee.

Hebben Vikingen geen andere blanken afgeslacht, afgeslacht en verkracht? Ik vind dat Vikingen moeten worden beschimpt en verguisd, niet als een soort helden of "gawds". Vikingen waren roofdieren die aasden op de zwakken. Trouwens, waarom zou een zichzelf respecterende blanke betalen om te kijken naar iets uit ((Hollywood?))

- Mee eens: Oud en knorrig

- Reacties: @RVBlake

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

29.  Here Be Dragon zegt:

Niet alleen zijn de gegevens vollediger, maar er is ook indirect bewijs - de Engelse taal, de Britse architectuur en een aantal artefacten wijzen op de aanwezigheid van Britten, en zelfs op hun elitaire status - en er is een aantal artefacten dat in de koloniale tijd werd gestolen en in het Verenigd Koninkrijk kan worden teruggevonden. Daarom kunnen we de waarheid vaststellen, ook al is er geen historisch verslag.

Nu we het er toch over hebben, de Russische historici geven de voorkeur aan wat de Anglo-geleerden de anti-Normanistische leer noemen. Niet omdat het idee van Scandinavische oorsprong deprecieert, maar om de reden dat er een meer coherente verklaring is. Zo behoeft de oorsprong van de naam Rus geen langdradige interpretatie - "rus" is de meest voorkomende haarkleur bij de Russen, die van donkerblond naar lichtbruin gaat, die in het Westen vaak "rood" wordt genoemd.

Nu kunnen we in Google Translate luisteren hoe het corresponderende woord in verschillende talen klinkt: röd in het Zweeds en rød in het Noors en Deens klinkt helemaal niet als "rus", maar veel meer als "rot" in het Duits. In het Frans komt het een stuk dichterbij - rouge, en rosso in het Italiaans. Het woord "rosso" komt van het Latijnse woord "russeus" en klinkt vergelijkbaar met het Russische "rus" en de oorsprong van al deze woorden ligt in de Indo-Europese proto-taal.

Dit feit wijst erop dat als er in Zweden een stam was die Rus heette, deze naam geen verband zou houden met hun uiterlijk. In het Russisch betekent "het Rus-volk" echter letterlijk "het roodharige volk" en dat komt perfect overeen met de beschrijving die de bovengenoemde reiziger achterliet - zij waren "blond en rossig".

Toch is het interessant dat "rood" in alle andere Slavische talen niet van hetzelfde stamwoord komt, want het klinkt als červené in het Tsjechisch, crvena in het Kroatisch, enz. en er zijn veel overeenkomsten tussen het Russisch en het Sanskriet, maar om de een of andere reden niet tussen het Sanskriet en andere Slavische talen, nog een feit om in overweging te nemen.

Dit leidt tot de conclusie dat de Rus qua oorsprong dichter bij zowel Indo-Iraanse als Germaanse volkeren stond en tegelijkertijd van hen verschilde, evenals van andere Slavische stammen. De wapens van de Rus waren ook anders dan die van de Vikingen, zij hadden zwaardere zwaarden met bredere klingen, en helmen van een andere vorm. De architectuur was anders. Kijk naar de oude houten kerken van de Russen en die van de Zweden, er zijn geen overeenkomsten.

Het komt erop neer dat het verhaal gaat dat een machtige stam van de Zweedse Vikingen hun vaderland verliet, zonder een spoor achter te laten en naar het zuiden trok waar zij een stel achterlijke Slavische volkeren aantroffen, en zij regeerden daar honderd jaar lang gelukkig over, totdat zij zich met hen vermengden en hun taal vergaten. Dus waar is het genetisch bewijs dan - er moet iets zijn.

En ik denk dat de Russen het niet erg zouden vinden om verwant te zijn aan de Zweden, maar het lijkt erop dat het verhaal hoogstwaarschijnlijk voor het grootste deel een verzinsel is, en als er een stam van Vikingen is geweest die een tijdlang over de Rus heeft geheerst, dan volgt daaruit niet dat zij het Russische volk en de Russische staat hebben gesticht. De stad Novgorod en de stad Kiev bestonden al voordat de Vikingen kwamen.

- Antwoorden: @emerging majority

ANTWOORDEN AKKOORD/AFKEUREN/ETC. DEZE COMMENTATOR DEZE DRAAD VERBERGEN DRAAD

30.  anon[252] - Disclaimer zegt:

...waarom zou een zichzelf respecterende blanke betalen om te kijken naar iets uit ((Hollywood?))

Goede vraag.

Natuurlijk, Rotwood omvat Mel Gibson niet.

 

                 ==============  Artikel Bewaarplaats   ====================

Een artikel dat geen blog waard is, maar dat ik wel ergens in een lade wil stoppen,  plaats ik na een recente blog.

Dit artikel van Ann Applebaum ( Joods,  Gek, Rusland hater, leugenaar) toont aan hoe onbeschaamd er gelogen kan worden in een krant als de NRC, als je er maar  'Opinie' boven zet. ( Ik heb de foto's er uit gelaten) 

De oorlog houdt pas op als Poetin verliest

Essay | Rusland Moet Oekraïne om een einde aan de oorlog te maken een compromis sluiten dat de Russische president gezichtsverlies bespaart? Dat opent alleen maar de weg voor toekomstige agressie, denkt Anne Applebaum.


De term ‘uitweg’ heeft iets aangenaam concreets en doet denken aan een afslag of een uitrit. Maar op dit moment gebruikt iedereen die het over een uitweg in Oekraïne heeft – en dat zijn veel mensen, in regeringen, op radiozenders, in honderdduizenden privédiscussies – het woord in de abstracte zin van een deal die Vladimir Poetin zou kunnen overhalen zijn inval te beëindigen. Sommigen menen dat zo’n uitweg eenvoudig te vinden zou zijn als de diplomaten maar de moeite zouden willen nemen, of als het Witte Huis maar niet zo oorlogszuchtig was. Het is een leuk idee. Maar helaas zijn de veronderstellingen die aan deze opvatting ten grondslag liggen niet juist.

Anne Applebaum is historicus en journalist, verbonden aan The Atlantic, waarin een versie van dit artikel verscheen.

De eerste veronderstelling is dat de Russische president deze oorlog ook wíl beëindigen, dat hij een uitweg nódig heeft en dat hij echt een manier zoekt om zijn gezicht te redden en – om met de Franse president Emmanuel Macron te spreken – verdere „vernedering” te vermijden. Het is waar dat Poetins leger slecht heeft gepresteerd, dat de Russische troepen zich onverwacht uit Noord-Oekraïne hebben terugtrokken en dat ze, in ieder geval tijdelijk, het idee om de Oekraïense staat te vernietigen hebben opgegeven. Ze hebben veel meer verliezen geleden dan ook maar iemand had verwacht, indrukwekkende hoeveelheden materieel verloren en blijk gegeven van een grotere logistieke onkunde dan de meeste deskundigen voor mogelijk hadden gehouden. Maar nu hebben ze zich gehergroepeerd in Oost- en Zuid-Oekraïne en daar blijven hun doelen gedurfd: ze proberen de Oekraïense troepen en de internationale bondgenoten van Oekraïne af te matten en mikken op de uitputting van de Oekraïense economie, die misschien al wel met de helft is gekrompen.

Drijvend op de olie- en gasinkomsten ondervindt de Russische economie een veel minder ernstige recessie dan Oekraïne. Het Russische leger heeft geen boodschap aan de publieke opinie en lijkt onverschillig voor het aantal soldaten dat sneuvelt. Om al die redenen kan Poetin heel goed van mening zijn dat hij een langdurige uitputtingsoorlog zal winnen, niet alleen in Zuid- en Oost-Oekraïne, maar uiteindelijk ook in Kiev en daarbuiten. Dit houden de Kremlin-propagandisten het Russische volk tenminste nog altijd voor. Op de staatstelevisie triomfeert het Russische leger, worden burgers beschermd door Russische soldaten en begaan alleen de Oekraïners gruweldaden. Op een paar kleine uitzonderingen na heeft niemand de Russische bevolking erop voorbereid iets anders dan een totale overwinning te verwachten.

Ongeloofwaardige beloften

De tweede veronderstelling van de pleitbezorgers van een uitweg is dat Rusland zich ook als het zou gaan onderhandelen aan de ondertekende afspraken zou houden. Zelfs een simpel staakt-het-vuren moet gepaard gaan met concessies van beide partijen en alles wat substantiëler is zou een langere lijst van toezeggingen en beloften vergen. Maar brutale oneerlijkheid is inmiddels een normaal onderdeel van de Russische buitenlandse politiek en binnenlandse propaganda. In de aanloop naar de oorlog werd door hoge Russische functionarissen herhaaldelijk ontkend dat ze van plan waren Oekraïne binnen te vallen, deed de Russische staatstelevisie de westerse waarschuwingen voor een inval spottend als „hysterisch” af en beloofde Poetin persoonlijk aan de Franse president dat er geen oorlog zou komen. Allemaal niets van waar. Ook toekomstige beloften van de Russische staat zijn ongeloofwaardig zolang Poetin het daar voor het zeggen heeft.

Rusland lijkt evenmin erg te hechten aan de naleving van allerlei verdragen waartoe het in theorie verplicht is, waaronder de Conventie van Genève en het Genocideverdrag van de Verenigde Naties. Uit het gedrag van de Russische troepen in deze oorlog blijkt dat van geen enkele internationale overeenkomst meer verwacht mag worden dat Poetin deze zal eerbiedigen. Wat hij in vredesonderhandelingen ook zou beloven, westerse vertegenwoordigers moeten ervan uitgaan dat elke Oekraïense bevolkingsgroep die aan Rusland wordt overgedragen, op ongekende schaal het slachtoffer zal worden van arrestaties, terreur, massale diefstal en verkrachting, dat Oekraïense steden tegen de wil van de bevolking bij Rusland zullen worden ingelijfd en dat net als in 2014 toen de Russische stromannen in de Donbas met een wapenstilstand instemden, elk staakt-het-vuren tijdelijk zal zijn en niet langer zal duren dan het Russische leger nodig heeft om zich te hergroeperen, herbewapenen en weer door te gaan. Poetin heeft duidelijk gemaakt dat de verwoesting van Oekraïne voor hem een essentieel, zelfs existentieel doel is. Waar is het bewijs dat hij dit heeft laten varen?

We moeten Poetin geen uitweg willen bieden; ons doel dient een nederlaag te zijn

De derde veronderstelling is dat deze Oekraïense regering, of welke Oekraïense regering ook, politiek in staat is grondgebied voor vrede te ruilen. Daarmee zou Rusland voor zijn inval worden beloond en zou worden aanvaard dat het het récht heeft om leiders te ontvoeren, burgers te vermoorden, vrouwen te verkrachten en naar believen iedereen van Oekraïens grondgebied kan deporteren. Welke Oekraïense president of premier kan hiermee instemmen en dan verwachten aan te kunnen blijven? De Russische wreedheid houdt ook in dat elk grondgebied dat tijdelijk wordt afgestaan, vroeg of laat een bron van verzet zal worden, omdat geen enkele Oekraïense bevolkingsgroep kan beloven een dergelijke marteling onbeperkt te blijven verdragen. Nu al wordt door guerrillastrijders in de stad Melitopol – bezet vanaf de eerste oorlogsdagen – beweerd dat ze verscheidene Russische officieren hebben gedood en sabotagedaden hebben uitgevoerd. In het bezette Cherson is een ondergrondse in opkomst en die zal ook in andere plaatsen verschijnen. Als nu in ruil voor een akkoord grondgebied wordt afgestaan, leidt dit simpelweg later tot een ander conflict. Het einde van de ene vorm van geweld zal leiden tot andere vormen van geweld.

Alleen een nederlaag

Dit wil niet zeggen dat de oorlog maar eeuwig door kan of moet gaan of dat er helemaal geen plaats voor diplomatie is. Het wil evenmin zeggen dat Amerikanen en Europeanen blind moeten zijn voor de ware beproevingen waarvoor Oekraïne in een langdurig conflict zal komen te staan. De westerse coalitie die Kiev steunt, kan natuurlijk afbrokkelen; de golf van adrenaline die tot nog toe het Oekraïense leger en de Oekraïense leiders heeft voortgedreven, kan breken. De Oekraïense economie kan achteruitgaan, waardoor de strijd veel moeilijker of zelfs onmogelijk vol te houden is.

Toch blijft een ‘uitweg’ de verkeerde metafoor en het verkeerde doel. Het Westen moet Poetin geen uitweg willen bieden; ons doel, ons einddoel, dient een nederlaag te zijn. De enige oplossing die een sprankje hoop op langdurige stabiliteit in Europa biedt, is een snelle nederlaag, of zelfs, om met Macron te spreken, een vernedering. In werkelijkheid moet de Russische president niet alleen met de oorlog ophouden, ook moet hij concluderen dat die oorlog een vreselijke vergissing was die nooit meer herhaald mag worden. En precies diezelfde conclusie moet vooral ook worden getrokken door de mensen om hem heen – legerleiders, veiligheidsdiensten, het bedrijfsleven. En uiteindelijk moet ook de Russische bevolking instemmen.

Elk staakt-het-vuren dat Poetin in enige vorm een overwinning laat behalen zal inherent instabiel zijn

Een nederlaag kan verschillende vormen aannemen. Ze kan militair zijn: de Amerikanen moeten nu niet alleen het niveau, maar ook de snelheid van hun hulp aan Oekraïne verhogen, ze moeten de langeafstandswapens leveren die nodig zijn om bezet gebied te heroveren en misschien ook bij een snellere distributie van deze wapens helpen. Een nederlaag kan ook economisch zijn, in de vorm van een tijdelijk gas- en olie-embargo dat Rusland uiteindelijk van zijn inkomstenbron afsnijdt, in elk geval tot het einde van de oorlog. Ook kan een nederlaag gepaard gaan met de vorming van een nieuw veiligheidsbouwwerk, dat berust op nieuwe soorten veiligheidsgaranties voor Oekraïne of zelfs een soort NAVO-lidmaatschap voor Oekraïne. Welke vorm dit ook aanneemt, het moet wezenlijk verschillen van het Memorandum van Boedapest uit 1994, waarin Oekraïne ‘veiligheidsgaranties’ geboden kreeg die helemaal niets betekenden.

Een nederlaag kan ook bredere sancties behelzen, niet alleen voor een select groepje miljardairs, maar voor de hele Russische politieke klasse. De anticorruptiestichting die wordt geleid door de gevangengezette dissident Alexej Navalny heeft een lijst opgesteld van 6.000 „smeergeldontvangers en oorlogshitsers” – oftewel politici en ambtenaren die de oorlog en het bewind hebben mogelijk gemaakt. Het Europarlement heeft al tot sancties tegen deze groep opgeroepen. Als anderen volgen, zullen sommigen binnen de heersende elite uiteindelijk misschien worden overgehaald een nieuwe baan te zoeken of in elk geval een gesprek over mogelijke veranderingen te beginnen.

Een nederlaag kan de deur openen voor nationaal zelf- onderzoek

Het wordt weliswaar als ondiplomatiek beschouwd, maar de Amerikaanse regering weet heel goed dat de enige uitkomst die Oekraïne en de rest van Europa op den duur stabiliteit biedt, is dat Poetin een nederlaag lijdt, buitenspel komt te staan of wordt afgezet. „Poetin kan niet aan de macht blijven”, zei Joe Biden in maart. In april zei minister van Defensie Lloyd Austin dat hij hoopte „Rusland dusdanig verzwakt te zullen zien dat het niet meer in staat is tot het soort dingen dat het bij de inval in Oekraïne heeft gedaan”. Beide uitspraken werden als blunders of als beleidsfouten aangemerkt – ondoordachte opmerkingen waaraan de Russen zich zouden kunnen ergeren. In werkelijkheid waren het min of meer hardop uitgesproken erkenningen van een akelige realiteit die niemand onder ogen wil zien: elk staakt-het-vuren dat Poetin in enige vorm een overwinning laat behalen zal inherent instabiel zijn, omdat het hem zal aanmoedigen het nog eens te proberen. Met de overwinning op de Krim was het Kremlin niet tevreden. Met de overwinning in Cherson zal het Kremlin ook niet tevreden zijn.

Imperialistische overmoed

Ik begrijp de mensen die bang zijn dat Poetin bij een dreigend verlies chemische of nucleaire wapens zal willen inzetten – die zorg had ik aan het begin van de oorlog ook. Maar de aftocht uit Kiev en Charkov wijst erop dat Poetin toch niet irrationeel is. Hij begrijpt heel goed dat de NAVO een defensief bondgenootschap is, want zonder morren heeft hij de Zweedse en Finse aanvraag aanvaard. Zijn generaals rekenen en maken een kostenafweging. Ze waren heel goed in staat om in te zien dat de prijs van de aanvankelijke Russische opmars te hoog was. De prijs van de inzet van tactische kernwapens zou nog veel hoger zijn: die zouden geen militair effect hebben, maar wel alle nog resterende betrekkingen van Rusland met India, China en de rest van de wereld afbreken. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat de nucleaire dreigementen die al zo vaak en zoveel jaren door de Russische propagandisten zijn geuit, waarachtig zijn.


Een echte nederlaag zou daarentegen de afrekening kunnen forceren die al had moeten plaatsvinden in de jaren negentig, toen de Sovjet-Unie uiteenviel maar Rusland ten koste van de andere ex-Sovjetrepublieken alle toeters en bellen van het Sovjetrijk behield – zijn VN-zetel, ambassades, diplomatieke dienst. In 1991 hadden de Russen de onzinnigheid van Moskous imperialistische overmoed moeten inzien en moeten bedenken waarom zoveel van hun buren hen haten en vrezen. Maar de Russische bevolking heeft zo’n les niet geleerd. Binnen tien jaar had Poetin, boordevol grieven, velen van hen ervan overtuigd dat het Westen en de rest van de wereld hun iets schuldig waren en dat verdere veroveringen gerechtvaardigd waren.

Een militair verlies zou echt de deur kunnen openen voor nationaal zelfonderzoek of een grote verandering, zoals in het verleden van Rusland zo vaak is gebeurd. Alleen een mislukking kan de Russen er zelf van overtuigen vraagtekens te zetten bij de zin en het doel van een koloniale ideologie die tientallen jaren bij herhaling hun eigen economie en samenleving én die van hun buren heeft verarmd en vernield. Weer een nieuw bevroren conflict, weer een tijdelijke status-quo, weer een compromis ter beperking van gezichtsverlies – ze zullen geen eind aan het patroon van Russische agressie maken of blijvende vrede brengen.

30 comments:

  1. Chris Martenson:

    Rat in een kooi > electrische schock> vervelend, maar geen agressie.

    Ratten in een kooi > electr shock > Ze gaan elkaar agressief aanvallen.
    --
    Texas moord op kinderen : De politie stond er bij enm keek er naar !!
    https://www.youtube.com/watch?v=0051hkjB9po&t=652s


    ReplyDelete
    Replies
    1. [De politie stond er bij enm keek er naar !!]

      Ja, heel, heel erg vreemd. Bij TruNews vroegen ze zich ook af waarom dit was, schijnt zich bij meer van dit soort situaties te hebben voorgedaan. De grote vraag is: waarom?

      Delete
    2. [De grote vraag is: waarom?]
      Zoveel mogelijk bloed laten vloeien voor het schok-effect. Daarna komen wetten, om wapenbezit in te dammen, net zo lang, tot de bevolking ontwapend/weerloos is. Dat is het doel. Ik denk, dat de politie instructies krijgt niet in te grijpen en/of zelf te schijterig is en alleen aan hun eigen hachje denkt.
      Vandaar, dat een ouder, die wel wil ingrijpen, wordt gearresteerd.

      Delete
    3. Ik denk dat ze bang voor hun leven zijn en dat ze een grote middelvinger opsteken naar de samenleving:
      "Jullie spugen op òns, elke dag weer. En nou wil je dat ik binnen loop in een school en overhoop geschoten word.. "

      Het hoofd van de politie zei dat ze wachtten op iets. ( dat 30 minuten onderweg was.)

      De conspiracy mensen zeggen:

      òf er waren veel doden nodig.
      Òf er is helemaal niemand gedood en het is een hoax.


      Ik weet het ook niet.

      Martenson zei ook: " Als dit was gebeurd in een dure wijk, met rijke ouders, dan zouden ze wel binnen gegaan zijn. Dit zijn arme immigranten."
      Dat lijkt me zeker ook een deel van de waarheid.

      Delete
    4. [Ik denk dat ze bang voor hun leven zijn en dat ze een grote middelvinger opsteken naar de samenleving:]

      En dat zou ik ze nog niet eens kwalijk nemen ook. Dat is de consequentie van 'defund the police', misschien dat aanhangers van BLM de taak op zich willen nemen?

      Delete
    5. Bij TruNews zijn ze gister verder gegaan over die situatie. Van hun @Gab account:

      [An 18-year-old kid climbs an 8 ft chain link fence with two AR15s, 58 magazines, and nearly 1700 rounds of ammo.

      This story stinks.]

      en

      [The cops were afraid to go in to rescue kids and teachers even though they had 12 MINUTES before the shooter entered the school to take him out.]

      en

      [How do you linger outside of school shooting a gun?]

      Het is in ieder geval een heel, heel raar verhaal.

      Delete
    6. Weet je, of die schietpartij nu echt gebeurde of niet: het zal gebruikt worden om de Amerikanen te ontwapenen.
      Of dat gaat lukken weet ik niet.

      Als het echt is gebeurd: dan kan dat komen door die drugs/medicijnen en toekomst-loosheid voor de jeugd.

      Als argument waarom het echt is: Dan kan het nooit als hoax worden ontmaskerd,
      Maar het zou me niet verbazen als ze expres filmpjes
      in omloop brengen die niet kloppen met de echtheid: juist om verdeeldheid bij het volk te stichten: fanatieke mensen zoals knip die denken dat er helemaal nooit iets echt is gebeurd.
      In feite spelen ze daarme hun opponenten uit elkaar.
      Dus die twijfel-videos en twijfel berichten worden expres verspreid. Ook als het èwcht gebeurd is.

      Het is maar een hypothese. Een mogelijkheid.

      Delete
    7. [Als argument waarom het echt is: Dan kan het nooit als hoax worden ontmaskerd, ]

      Ja, daar heb ik ook aan gedacht. Het feit dat het een raar verhaal is, wil niet zeggen dat het niet echt gebeurd is want waarom zouden mensen die geen respect hebben voor mensenlevens de moeite van een hoax (en zoals jij ook aangeeft) daarmee ontmaskering nemen?

      Delete
  2. Chris Martenson: zeer de moeite waard.

    Rond minuut 11: Toen een schutter 20 kinderen dood schoot bleef de politie 40 minuten lang buiten staan. Een ouder die wèl naar binnen durfde en wilde, werd gearresteerd.

    Rond minuut 44: Elke oude cultuur heeft een 'Rite de passage', waarbij je officieel 'groot' wordt en verantwoordelijkheid krijgt. Mee telt. Alleen onze consumer maatschappij kent dat niet. Dit maakt alles onzeker, maakt kinderen onzeker. Is oorzaak van ellende,
    ( Zie oa de film: Northman)


    Rond min 47 : Bijna alle van de 10 grootste 'School shootings' waren de meesten gedaan door jongens uit kinderen zonder vader die ook nog medicijnen slikten.

    Rond 1:19 uur: Demoralisatie.
    De gemiddelde leeftijd van mensen met depressie was: 45 jaar. Is nu: 25 jaar. Maar: het is geen depressie , maar 'demoralisatie' : De maatschappij roept: Jij bent een geluksvogel: Amerika, democratie, goed studeren en werken : en jouw toekomst zakl goed zijn. Realiteit: Alles is een Totale Leugen. Zo word de jeugd volledig moedeloos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [waren de meesten gedaan door jongens uit kinderen zonder vader die ook nog medicijnen slikten.]
      Die kinderen missen sturing/voorbeeld van hun vader en worden alleen door vrouwen opgevoed. Hierdoor raken ze 'verward' en krijgen medicijnen (Ritalin), waaraan hun opgroeiende hersenen uiteindelijk kapot gaan. Ze worden er ook agressief van.
      Het veilige gezin werd afgebroken, o.a. door de partij (CDA), die de hoeksteen van de samenleving sloopte. Rutte kreeg Baphomet tenslotte van Bakellende. Dat was hún totale leugen.

      Depressie heeft ook met stress te maken. Die wordt steeds erger op steeds jongere leeftijd.
      Vroeger koos je 1 keer voor een vak en dat oefende je de rest van je leven uit. Nu wordt je -gedwongen- iedere 5 jaar (varkens cyclus!) een ander beroep te kiezen. @JV en @Wolf hebben het geluk gehad bij de eerste groep te horen. Ná 1975 werd dit anders door massale ontslagen, waardoor er in een hoop beroepen geen werk meer was. Dat maakt onzeker en bevattelijke voor depressies.

      Delete
  3. Interessante ontwikkelingen daar in het 'winnende' Oekraïne:

    Poroshenko is bij de grens met Polen tegengehouden toen hij Oekraïne wilde verlaten: https://t.me/EurasianChoice/14279

    Reden onduidelijk, de sitrep op The Saker omschrijft het zo:

    [Much ‘eating their own’ will become apparent as we’ve just seen from Poroshenko’s arrest/detainment? on the Polish border.]


    [Sitrep Operation Z: We’re going down], bron: http://thesaker.is/sitrep-operation-z-were-going-down/

    Nog meer uit de sitrep:

    [The geopolitical situation is a cartoon as the message is now clear that the Ukraine is falling. The Eurocrats are also falling, over their own feet, and some sector of the Biden Administration emits a stream of announcements on how many weapons they are sending to the Ukraine, only to be overruled by another sector minutes later. In addition, reports are beginning to become a stream that the Ukrainians that fled to Europe are not welcome and in more and more cases service to them is being refused.]

    De chaos wordt groter en groter ...................


    [The news cycle is extremely busy with mostly hot air out of the west. With the recognition that they’ve lost slowly sinking in, the sailing term is ‘in irons’, i.e., they’ve sailed too close to the wind and cannot maneuver. The chess term is ‘zugzwang’. The ‘Icarus’ term is that their wings are melting.]

    ReplyDelete
  4. Overgenomen van @Blik, waar @G.B. het volgende schrijft met een link naar een paar foto's:

    [Er zijn geen nazi's in Oekraïne. Egt nie.]

    Nee, dat zijn inderdaad geen nazi's, zoals het onderschrift ook meldt: dat zijn aanhangers van Baphomet. Of beweer je dat de nazi's Baphomet vereerden? Zo ja, dan wil ik daar graag een bron voor hebben.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het loopt door elkaar. Bij de 'evacuatie' van Azovstal heb ik tientallen foto's gezien van nazi's met Baffie tattoos. Ik zou dan ver terug moeten in diverse tijdlijnen om dat terug te halen, wat mijn pc niet aankan.
      Maar wellicht is dit en deze tekst voldoende voor jou?
      Die foto had ik geplaatst, omdat de tattoo heel groot is en de tatoeëerder heel erg zijn best heeft gedaan.

      Delete
    2. [Het loopt door elkaar.]

      Een betere omschrijving zou zijn 'het is een bij elkaar geraapte groep huurlingen sommigen met echte banden met de diverse symbolen die ze gebruiken, echter de meesten hebben geen idee (meer) waar die symbolen voor staan'.

      Maar mijn vraag ging niet over die groep maar of de oorspronkelijke nazi's aanhangers van Baphomet waren.

      Delete
    3. Oh, je bedoelt de nazi's van de jaren '30-'40 van de vorige eeuw? Geen flauw idee. Zaten wel duistere figuren tussen, zoals ik hier bij Xevolutie heb gelezen.
      Maar de huidige nazi's zijn anders & erger. En vooral getatoeëerd. En alles wat uit azovstal naar boven kruipt hoort daarbij, met uitzondering van de 'normale' Oekraïense soldaten.

      Delete
    4. [Oh, je bedoelt de nazi's van de jaren '30-'40 van de vorige eeuw? ]

      Ja klopt. Ik vraag me nl af waarom TPTB blijkbaar zo bang voor die groep zijn dat ze nu nog steeds als DE boogyman gebruikt worden. Inmiddels vermoed ik de reden maar ik verzamel nog steeds zoveel mogelijk informatie.


      [Maar de huidige nazi's zijn anders & erger.]

      Ze zijn anders omdat het geen echte nazi's zijn. Ze hebben de naam + een paar symbolen overgenomen maar de ideologie erachter is anders, het is een cartoon-versie van de werkelijkheid.

      Delete
  5. Belangrijk bericht van mijn neefje, de Eenzame Wolf. Gecombineerd met de dreigementen van het Israëlische leger richting Iran kunnen we binnen afzienbare tijd -zeg 1 maand- problemen uit die richting verwachten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geweldig DANK voor dit bericht, Wolf !
      Als we jou niet hadden ...

      Ik denk toch dat we begonnen zijn aan het gropte gevecht omde wereldheerschappij.

      Het is er op of er onder.

      De saker noemt dat Gebied A en Gebied B meen ik.
      A is dan Het Westen.
      En in B zitten China en Iran en Riusland, en dan nog een aantal landen die er bijna in zitten : India, Brazilie.
      En de rest van de wereld hoopt en duimt dat B het gaat winnen, denk ik. Volgens mij hoopt noemand dat A nog langer aan de macht blijft.

      Waar landen als Servie en Hongarije uitkomen weet ik niet. Hun hart ligt bij B, maar zelf liggen ze omringd door A.

      Stel dat er ook openlijk Chjinese hulp zou komen. Danwas het wel heel duidelijk.
      Dan had je ook kans dat Gebied A de handdoek in de ring gooit.

      Maar Garland Nixon zegt: Al die Westerse leiders zijn vanaf hun 20ste gebrainwashed ( Young leaders van Schwab, Carnegie beurs etc ) en kunnen alleen maar het Washington standpunt zien.

      Delete
    2. [Ik denk toch dat we begonnen zijn aan het gropte gevecht omde wereldheerschappij. ]

      Dat is m.i. al in 2014 begonnen of in ieder geval de voorbereidingen daartoe.


      [Stel dat er ook openlijk Chjinese hulp zou komen.]

      Die Chinese hulp is er al, het is (op dit moment) alleen nog economisch. Toch 'handig' dat je een virus kunt gebruiken om een van je grootste havens op slot te gooien zodat de 'supply chain' verstoord is.


      [Hier een blik op de voorbereidingen.]

      Ziet er indrukwekkend uit. Maar hoe kom je op die tijdlijn van ongeveer 1 maand?

      Delete
    3. Sorry voor late antwoord.
      [Maar hoe kom je op die tijdlijn van ongeveer 1 maand?]
      Ik schat in, dat IR die tijd nodig heeft om de poppetjes op hun plek te krijgen voor de aanval. Ook moet 'het volk' worden opgewarmd. Momenteel gaat de aandacht naar de moord op de journaliste, dat is niet zo gunstig.
      En het LeugenImperium moet ook toestemming geven.
      en last but not least is de RF ook een punt van zorg: Die heeft IR juist een week of wat geleden een beetje gecorrigeerd in Syrië.

      Delete
  6. Drie uur lang interview Lex Fridman #237 met een deskundige op gebied van vervoer. ( Viscelli)
    Enige uitspraken die mij tot de volgende ideeen brachten:

    2:20 De overheid reguleert graag zaken die makkelijk te reguleren zijn.
    Maar dat is niet een goed criterium. De zaken die veel belanghebben, die moet je reguleren. Ook als dat moeilijk te regelen is met wetten.

    2:44 Ja, de privé ondernemers moeten het doen. Maar bedenk wel: Lincom gaf de grond onder de spoorlijnen gratis aan de bedrijven die de lijnen aanlegden. Anders waren ze er niet gekomen.

    = Amerika werd groot door de aanleg van traansport-infrastructuur. Spoorlijnen, het Erie-kanaal. Dat is cruciaal voor een land.
    ( NB: In China is hetzelfde gebeurd: de overheid begon met aanlag van wegen en snelle sporen. En China doet dat nu ook all over Afrika. JV)

    Verspreid oive rde podcast:

    De maan-reizen hebben zeer veel goede kennis opgeleverd.

    Vrachtauto's : vroeger was dat een leuk beroep. Nu is het nioet leuk meer. Autop-pilot? Heel ingewikkeld. Musk wil electric en auto-pilot, maar waaar de auto-pilot het eenvoudigste is: op de lange doorgaande wegen,. is electric een handicap.

    Fridman: Misschien moet je de infrastructuur aanpassen. met konvooien ( platoons) gaan werken. Een aparte rijbaan... ?

    ( MO: Ik zet de Tablet aan als ik voor de eerste keer wakker weord, om 5 uur. En om 8 uur hetb ik er een aantal stukjes van gehoord, de rest sliep ik. Het is een podcast die de moeite waard is. )

    ReplyDelete
    Replies
    1. [MO: Ik zet de Tablet aan als ik voor de eerste keer wakker weord, om 5 uur. En om 8 uur hetb ik er een aantal stukjes van gehoord, de rest sliep ik. Het is een podcast die de moeite waard is]

      Luister je een dergelijke podcast dan op een later tijdstip nog eens?

      Delete
  7. Nog eens iemand pluggen: Garland Nixon.

    Hij is een beetje joods, een beetje zwart. Hij is clever als een jood en spreekt even gemakkelijk als Mohammed Alie.
    Hij ziet de wereld zoals wij die zien. Interviewt al onze helden.
    Ik bedoel: hij heeft aanzien.

    Geweldig ! ( heel soms wat moeilijk te verstaan)

    Deze heb ik helemaal geluisterd gisteren: 4 dagen oud.

    https://youtu.be/QmNZA9a99G0

    Hij geeft het grote plaatje.
    Hij legt in de laatste 20 minuten goed uit wat Neoconservatisme is en wat Neo-liberals willen etc.
    Dat doet hij goed.

    ReplyDelete
  8. Ik ben onder de indruk van youtuber 'The New Atlas'

    Hij zegt: dat MLRS systeem is nauwelijks te bedienen voor de UKR soldaten. Te ingewikkeld.

    Hij zegt: Het is het zoveelste 'Wondermiddel'.
    Al die vorige wondermiddelen konden de nederlaag van Ukr niet verhinderen.

    Ook ander pundits denken dat het niet veel gaat helpen
    (Mercouris oa. )

    Maar Scott Ritter is wel bang dat al dat geld en al die steun en het feit dat het voor de VS zeer belangrijk is om niet te verliezen, impact gaat hebben.
    ----

    PS: The New Atlas' blijkt Tony Cartalucci te zijn !
    Dat is een heel bekende en al jaren aanwezige pundit.
    Ook 'Land Destroyer' was van hem: zeer goed !

    Bron: 'Over' van youtube : Formally known as "Land Destroyer," The New Atlas provides geopolitical analysis by Brian Berletic (aka Tony Cartalucci) with a focus on Eurasia, based in Bangkok, Thailand.

    ReplyDelete
  9. Enig commentaar op de uitbreiding van het blog van AA:
    Als je "het Westen-Ukraïne" vs "Rusland" omdraait klopt de tekst veel beter. Bevestigt weer mijn stelling: alles van de msm 180° draaien.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  10. [Het is waar dat Poetins leger slecht heeft gepresteerd, dat de Russische troepen zich onverwacht uit Noord-Oekraïne hebben terugtrokken en dat ze, in ieder geval tijdelijk, het idee om de Oekraïense staat te vernietigen hebben opgegeven. Ze hebben veel meer verliezen geleden dan ook maar iemand had verwacht, indrukwekkende hoeveelheden materieel verloren en blijk gegeven van een grotere logistieke onkunde dan de meeste deskundigen voor mogelijk hadden gehouden.]

    Waar haalt dat mens haar info vandaan? Goed luisteren en kijken, is blijkbaar een vak apart en voor dat vak is ze compleet gezakt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [dat de Russische troepen zich onverwacht uit Noord-Oekraïne hebben terugtrokken]
      Dat was gewoon een tactische truc, om een deel van het Oekraïense leger weg te lokken van de werkelijke oorlogshandelingen. Kiev was op dat moment niet belangrijk genoeg om in te nemen. Zolang de operatie verder gaat, wordt Kiev vanzelf ingesloten.

      [Ze hebben veel meer verliezen geleden dan ook maar iemand had verwacht]
      Dat komt door de tactiek: Je probeert zo veel mogelijk burgers te sparen, waardoor je zelf meer verliezen lijdt. De Amerikaanse methode is: Eerst 3-4 weken rücksichtslos bombarderen, burgerdoden beschouwen als collateral damage en als alles plat en vernietigd is, dan pas "boots on the ground" met als gevolg 0 verliezen. (behalve dan een paar stomme piloten).

      [blijk gegeven van een grotere logistieke onkunde]
      O.k., er heeft 1 keertje een file van 60 km gestaan zonder brandstof gedurende 'n paar dagen. 0 (nul) verliezen, alleen vertraging.
      Het probleem met westerse journalisten is, dat die totaal niet beschikken over enig gevoel van inlevingsvermogen, maar puur uit de eigen situatie redeneren.

      [Waar haalt dat mens haar info vandaan?]
      Het is geen info, maar propaganda. Ze trapt in haar eigen leugens en beschouwt die als waarheid/gegeven.

      Delete
    2. [Het is geen info, maar propaganda. Ze trapt in haar eigen leugens en beschouwt die als waarheid/gegeven.]

      Komt dus uit haar eigen dikke duim.

      Delete