Sunday, May 22, 2022

1294 Rusland en de oorlog. Oorlog met wapens, olie en betaalmiddelen.

Vandaag weer een positief verhaal. Morgen wellicht weer de zwarte kant. 

Pepe Escobar heeft een lastig te lezen schrijfstijl. Maar dit artikel is met aandacht door mij vertaald en geeft een goed overzicht van enkele belangrijke zaken op dit moment: 

-de oorlog die Kiev aan het verliezen is   

- de schande van de biowapens die Amerika maakt

- de ondermijning van het 'Vertrouwen in de dollar'

- de kans op een economisch sterk Novorossia

- De aanpak van Nato-stan  dat zich in West Oekraine zal vestigen. JV.

  

(Russia Rewrites the Art of Hybrid War )

 

PEPE ESCOBAR - 20 MEI, 2022

 - 1.700 WOORDEN - 18 REACTIES

 

 


De hybride oorlog wordt voornamelijk uitgevochten op het economisch-financiële strijdtoneel - en de pijn voor het Westen zal alleen maar omhoog gaan.

 

Het ijzersterke fictieve "verhaal" dat overal in NAVO-stan wordt opgedrongen is dat Oekraïne "aan het winnen" is.

 

Waarom zou de als Pentagon-chef Lloyd "Raytheon" Austin omgedoopte wapenhandelaar dan sinds eind februari letterlijk smeken om een antwoord op zijn telefoontjes van de Russische minister van Defensie Shoigu, alleen maar om zijn wens eindelijk ingewilligd te zien?

 

Het is nu bevestigd door een van mijn top Intel bronnen. Het telefoontje was een direct gevolg van paniek. De regering van de Verenigde Staten (USG) wil met alle middelen het gedetailleerde Russische onderzoek - and accumulation of evidence - naar de VS biowapen laboratoria in de Oekraïne in de doofpot stoppen, zoals ik schetste in een previous column.

 

Dit telefoongesprek vond plaats meteen na een officiële Russische verklaring aan de VN-Veiligheidsraad op 13 mei: wij zullen gebruik maken van de artikelen 5 en 6 van het Verdrag inzake het verbod op biowapens om de biologische "experimenten" van het Pentagon in Oekraïne te onderzoeken.

 

Dit werd herhaald door de voor ontwapening verantwoordelijke onder-secretaris-generaal van de VN, Thomas Markram, zelfs toen alle ambassadeurs van de NAVO-landen het verzamelde bewijsmateriaal voorspelbaar ontkenden als "Russische desinformatie".

Shoigu kon het gesprek al eeuwen van tevoren zien aankomen. Reuters, die alleen maar de spreekwoordelijke "Pentagon official" citeerde, spon ( ‘draaide er een punt aan’ ) dat het naar verluidt één uur durende gesprek tot niets leidde.

 

Onzin. Austin eiste, volgens de Amerikanen, een "staakt-het-vuren" - wat een Siberische kattengrijns op Shoigu's gezicht moet hebben doen ontstaan.

 

Shoigu weet precies hoe de wind op de grond waait - zowel voor de Oekraïense strijdkrachten als voor de Oekraïense nazi's. Het is niet alleen het Azovstal debacle - en Kiev's all-around army breakdown.

 

Na de val van Popasnaya - het cruciale, meest versterkte Oekraïense bolwerk in Donbass - hebben de Russen en de Donetsk/Luhansk strijdkrachten de verdediging doorbroken langs vier verschillende vectoren naar het noorden, noordwesten, westen en zuiden. Wat er nog over is van het Oekraïense front brokkelt af - snel, met een enorme ketel ( omcirkelde Oekrainers)  die is onderverdeeld in een doolhof van miniketels: een militaire ramp die de USG onmogelijk kan 'verdraaien' (weg-praten).

 

Tegelijkertijd kunnen we ook een volledige onthulling verwachten – en wel met volle kracht - van de biowapens-misdaad  van het Pentagon. Het enige "aanbod dat je niet kunt weigeren" dat de regering van de VS nog kan doen, is de Russen iets tastbaars aanbieden  om een volledig onderzoek te voorkomen.

 

Dat gaat niet gebeuren. Moskou is zich er terdege van bewust dat het openbaar maken van illegaal werk aan verboden biologische wapens een existentiële bedreiging vormt voor de Amerikaanse Deep State. Zeker als uit door de Russen in beslag genomen documenten blijkt dat Big Pharma - via Pfizer, Moderna, Merck en Gilead - betrokken was bij diverse "experimenten". ( Tip:   Chris Martenson bespreekt WOB documenten waaruit blijkt dat de ambtenaren van Fauci en hijzelf vele miljoenen verdienden aan medicijnen die werden voorgeschreven.  Vaak slechte medicijnen.  Link. JV.  )  Het volledig blootleggen van al die connecties met betrekking tot de biolabs was vanaf het begin een van Poetin's verklaarde doelstellingen.

 

 

Meer "militair-technische maatregelen"?

 

Drie dagen na de VN-presentatie hield het bestuur van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken een speciale zitting om "de radicaal veranderde geopolitieke realiteiten te bespreken die zich hebben ontwikkeld als gevolg van de hybride oorlog tegen ons land die door het Westen - onder het voorwendsel van de situatie in Oekraïne - is ontketend en die ongekend grootschalig en woest is, met inbegrip van de heropleving in Europa van een racistisch wereldbeeld in de vorm van primitieve Russofobie en een openlijk streven naar de 'afschaffing' van Rusland en alles wat Russisch is."

 

Het is dan ook geen wonder dat "de agressieve revisionistische koers van het Westen een radicale herziening vereist van Ruslands betrekkingen met onvriendelijke staten".

 

Wij mogen binnenkort een nieuwe editie van het concept 

"Buitenlands beleid van de Russische Federatie" verwachten.

In dit nieuwe concept voor het buitenlands beleid zal worden uitgewerkt wat minister van Buitenlandse Zaken Lavrov tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van de 30e bijeenkomst van de Raad voor het buitenlands en defensiebeleid nog eens heeft benadrukt: de VS hebben Rusland de algehele hybride oorlog verklaard. Het enige wat nu nog ontbreekt, is een formele oorlogsverklaring.

 

Afgezien van de desinformatie-mist die het verzoek van Finland en Zweden - noem hen de Dumb and Dumber Nordics - om tot de NAVO toe te treden versluiert, gaat het in werkelijkheid om een alternatieve manier van  oorlogsverklaring: het vooruitzicht van raketten met kernkoppen die heel dicht bij de Russische grenzen worden gestationeerd. Moskou heeft de Finnen en Zweden al beleefd gewaarschuwd dat dit zou worden aangepakt met "militair-technische maatregelen". Dat is precies wat Washington - en de NAVO-minions (= de slaafse volgelingen van Washington) - voor het begin van Operatie Z werd verteld dat zou gebeuren.( Het 15 december ultimatum: geef ons onze veiligheid of we zullen militaire maatregelen nemen.  JV)

 

En natuurlijk gaat dit nog veel dieper, ook Roemenië en Polen zijn erbij betrokken. Boekarest heeft al Aegis Ashore-raketlanceer-inrichtingen waarmee Tomahawks met kernkoppen naar Rusland kunnen worden gestuurd, terwijl Warschau dezelfde systemen krijgt. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: als er geen de-escalatie komt, zullen ze uiteindelijk allemaal het hypersonische visitekaartje van de heer Khinzal ontvangen.

 

NAVO-lid Turkije speelt ondertussen een behendig spelletje door zijn eigen eisenlijst op te stellen voordat het de gok van de Noordse landen zelfs maar in overweging neemt. Ankara wil geen sancties meer op de aankoop van S-400's en bovendien wil het opnieuw worden opgenomen in het F-35 programma. Het zal fascinerend zijn om te zien wat de stem  van zijn meester  (in de tekst: ‘His Masters Voice’. Escobar bedoelt  hiermee wellicht Biden die moet zeggen wat de Neocons hebben besloten.  JV)   zal verzinnen om de Sultan te verleiden. De Noord-Europese landen die een zelfcorrigerend "duidelijk ondubbelzinnig standpunt" tegen de PKK en de PYD innemen, is duidelijk niet genoeg voor de Sultan, die er plezier in schept de zaken nog meer te vertroebelen door te benadrukken dat de aankoop van Russische energie een "strategische" kwestie voor Turkije is.

 

 

Financiële Shock 'n Awe tegengaan

Het is inmiddels duidelijk dat Operatie Z  waarvan men wist dat het ‘open-ended’ was  (en dat dus tot allerlei doelen kon worden bijgesteld: Een week vechten en dan diplomatiek proberen de zaak op te lossen. Kijken waar het toe leidt. JV & Sofia  )  

 

gericht is tegen de unipolaire hegemoniale macht,

de oneindige expansie van de NAVO en

de financiële architectuur van de wereld

een verstrengeld geheel dat het strijdtoneel van Oekraïne ruimschoots overstijgt.

 

De hysterie van het sanctiepakket in het Westen leidde uiteindelijk tot de tot dusver vrij succesvolle Russische tegenmaatregelen op financieel gebied. De hybride oorlog wordt voornamelijk uitgevochten op het economisch-financiële strijdtoneel - en

de pijnpunten voor het collectieve Westen zullen alleen maar toenemen: inflatie, hogere grondstofprijzen, ineenstorting van toeleveringsketens, exploderende kosten van levensonderhoud, verarming van de middenklasse, en helaas voor grote delen van het Zuiden, regelrechte armoede en hongersnood.

 

In de nabije toekomst, wanneer bewijsmateriaal van ingewijden aan het licht komt, zal overtuigend kunnen worden aangetoond dat de Russische leiders zelfs hebben gegokt op de Westerse financiële gok/onbeschaamde roof van meer dan 300 miljard dollar aan Russische reserves.

 

Dit impliceert dat het Kremlin al jaren geleden - laten we zeggen, in ieder geval vanaf 2016, op basis van analyses van Sergej Glazjev - wist dat dit onvermijdelijk zou gebeuren. Aangezien vertrouwen een star fundament van een monetair systeem blijft, kan het Russische leiderschap hebben ingecalculeerd dat de Amerikanen en hun vazallen, gedreven door blinde Russofobie, al hun kaarten in één keer zouden uitspelen als puntje bij paaltje kwam - waardoor het wereldwijde vertrouwen in "hun" systeem volledig zou worden gesloopt.

 

Door de oneindige natuurlijke rijkdommen van Rusland heeft het Kremlin er wellicht rekening mee gehouden dat de natie de financiële Shock'n Awe uiteindelijk zou overleven - en er zelfs van zou profiteren (inclusief de opwaardering van de roebel). De beloning is gewoon te zoet: de deur open zetten voor ‘De ondergang van de Dollar’  - zonder Mr. Sarmat te moeten vragen zijn nucleaire visitekaartje te tonen.

 

Rusland zou zelfs de hypothese kunnen koesteren dat het een machtig rendement op die gestolen fondsen kan behalen. Een groot deel van de westerse activa - in totaal wel 500 miljard dollar - kan worden genationaliseerd als het Kremlin dat wil.

 

Rusland is dus niet alleen militair aan de winnende hand, maar ook in grote mate geopolitiek - 88% van de planeet schaart zich niet achter de NAVO-stan hysterie - en natuurlijk op economisch/financieel gebied.

 

Dit is in feite het belangrijkste slagveld van de hybride oorlog, waar het collectieve Westen wordt verslagen. Een van de volgende belangrijke stappen zal een uitgebreide BRICS zijn, die hun strategie om de dollar te omzeilen, coördineert.

 

Niets van het bovenstaande mag de onderling samenhangende repercussies (gevolgen)  overschaduwen van de massale overgave van Azov neonazi's in UkroNazistan Centraal in Azovstal.

 

Het mythische Westerse "verhaal" over vrijheidsstrijdende helden, sinds februari opgelegd door de NATO-staanse media, stortte in één klap in. Het was een donderende stilte aan het hele Westerse infowar-front, waar geen mormel zelfs maar een poging deed om dat waardeloze, "winnende" Eurovisieliedje te zingen.

 

Wat er in wezen is gebeurd, is dat de crème de la crème van door de NAVO opgeleide neonazi's, "geadviseerd" door westerse topexperts, tot de dood bewapend, verschanst in diepe betonnen anti-nucleaire bunkers in de ingewanden van Azovstal, ofwel werd verpulverd ofwel werd gedwongen zich over te geven als in het nauw gedreven ratten.

 

 

Novorossiya als spel-veranderaar

 

De Russische generale staf zal zijn tactiek aanpassen voor de grote follow-up in Donbass - zoals de beste Russische analisten en oorlogscorrespondenten onophoudelijk be-discussieren. Zij zullen een onontkoombaar probleem onder ogen moeten zien: terwijl de Russen het - uiteengerukte - Oekraïense leger in Donbass methodisch vermalen, wordt in West-Oekraïne een nieuw NAVO-leger opgeleid en bewapend.

Er bestaat dus een reëel gevaar dat afhankelijk van de uiteindelijke langetermijndoelstellingen van operatie Z - die alleen bij de Russische militaire leiding bekend zijn - Moskou het risico loopt over enkele maanden een mobiele en beter bewapende incarnatie tegen te komen van het gedemoraliseerde leger dat het nu aan het vernietigen is. En dit is precies wat de Amerikanen bedoelen met "verzwakking" van Rusland.

Zoals de zaken er nu voor staan, zijn er verschillende redenen waarom een nieuwe Novorossija-realiteit een positieve ‘game-changer’  voor Rusland zou kunnen blijken te zijn.

 

Daaronder:

1.     Het economisch/logistiek complex van Charkov tot Odessa - langs Donetsk, Luhansk, Dnepropetrovsk, Zaporozhye, Kherson, Nikolajev - is nauw verbonden met de Russische industrie.

2.   Door de controle over de Zee van Azov - nu al een feitelijk "Russisch meer" - en vervolgens over de Zwarte Zee, krijgt Rusland volledige controle over de exportroutes voor de graanproductie van wereldklasse in de regio. Extra bonus: totale uitsluiting van de NAVO.

3.   Dit alles wijst op een gezamenlijk streven naar de ontwikkeling van een geïntegreerd agro-industrieel complex - met als extra bonus een serieus toeristisch potentieel.

 

Volgens dit scenario zou een overblijvend Kiev-Lviv romp- Oekraïne, niet ingelijfd bij Rusland, en natuurlijk niet heropgebouwd, in het beste geval onderworpen worden aan een no-fly zone plus geselecteerde artillerie/raket/drone aanvallen voor het geval de NAVO rare ideeën blijft koesteren.

Dit zou een logische conclusie zijn voor een speciale militaire operatie die gericht is op precisieaanvallen en waarbij bewust de nadruk wordt gelegd op het sparen van burgerlevens en infrastructuur terwijl het militaire/logistieke spectrum van Oekraïne methodisch wordt uitgeschakeld. Dat kost allemaal tijd. Maar Rusland heeft misschien alle tijd van de wereld, terwijl wij allen blijven luisteren naar het geluid van het collectieve Westen dat in een neerwaartse spiraal terechtkomt.

 


21 comments:

  1. Drie 'introductie': De Z -man, Kristoll spoills the beans, en Nick Fuentes.

    De Z-man maakt elke week een podcast van exact 60 minuten.
    En ook schrijft hij blogs.
    Hij is zeer goed ontwikkeld. 'Weet alles' bij wijze van spreken.
    Ik ben bijna zeker dat hij joods is, en dat hij de joden ook de hand boven het hoofd houdt als het er op aan komt.
    Maar verder is hij zeer opstandig rechts.

    Kristoll.
    Van de Z-man weet ik dat Bill Kristoll toe gaf dat 'Iraq 2003" een aanval van Israel was.
    We wisten het al uit Haaaretz ( zie mijn blog 573, december 2016)

    "One of the interesting revelations in Tucker Carlson’s book, Ship of Fools, is that Bill Kristol said privately what he denied publicly about the Iraq war. That is, the war was about Israel and not American security. Saddam was never a threat to American interests "

    https://thezman.com/wordpress/?p=27429


    Nick Fuentes.
    In zijn podcast spreekt hij heel positief over de nu 24 jarige Nick Fuentes.
    Nick spreekt beter dan Tucker, en wel 3 uur lang, zonder teleprompter ! Tijd voor mij om eens te kijken wie deze jongeman is.

    Niet helemaal mijn cup of tea. Hij wil vrouwqen het stemrecht ontnemen. Dat zie ik niet zitten.

    Maar wel een doordouwer: Hij is al van elk platform afgegooid. En zijn vrienden spreken nu kwaad over hem. Maar hij gaat door. ( Z-man vertelt daar zinnige dingen over:
    min 38-58 op: https://www.spreaker.com/user/thezblog/ep-232-jibber-jabber )
    Op Wikipedia is alles te vinden.

    Op deze video zit hij voor zich uit te praten, 's avonds in een hotelkamer. Dat geeft een goede indruk van hoe hij denkt.
    Interessant. ( Het begin is minder interessant, dus blijven luisteren) https://www.youtube.com/watch?v=gVOBUUp29ME

    ReplyDelete
  2. Zojuist een brief gestuurd aan het Katholiek Nieuwqsblad:

    Goedendag,

    De Paus weet goed dat deze oorlog door Amerika is begonnen met als doel Rusland kapot te krijgen. ( Te verzwakken, zei Lloyd Austin zelf).

    Eerst moet Rusland kapot, waarna men zal proberen de Chinezen op een of andere wijze te overwinnen.

    Een missie die slechts met enorm veel menselijk leed gepaard kan gaan: Rusland bezit erg veel natuurlijke grondstoffen en China maakt alles wat de wereld consumeert, behalve voedsel.

    Maar belangrijker: de werkwijze van Amerika is satanistisch en de werkwijze van Rusland en China is cooperatief: Samen , en voor elk land een plek onder de zon.

    Amerika is al 30 jaar in bezit van de Neocons, die zich laten inspireren door Deuteronomium 20. In hun Talmoed wordt dat vertaald als: Alle goyim moeten sterven. Opdracht van onze god aan ons. Tikkun Olam !
    Wie goed kijkt ziet dat er hard waan wordt gewerkt: voedsel wordt schaars gemaakt, mensen krijgen onnodige vaccins, de onzekerheid en angst worden opgevoerd zodat de massa straks tot vreselijke keuzes zal komen.

    Ik voeg enige bijlagen bij voor het geval U zou besluiten uw plicht te gaan vervullen. Dan heeft U al enige handvaten.

    Ook kunt U op mijn blog kijken: https://xevolutie.blogspot.com/


    Met vriendelijke groeten,

    ReplyDelete
  3. Evolutie.
    Zijn wij vogels of zijn wij stokstaartjes?

    Een vogel kijkt elke 30 seconden op of er een roofdier op hem af sluipt.
    Stokstaartjes doen dat niet: één van hen staat op wacht en waarschuwt bij gevaar.
    Twee strategiën , en logische strategiën.
    Een stokstaartje leeft in een stelsel van holen onder de grond. Ze zijn dus sterk locatie gebonden en een roofdier weet hen te vinden. Maar één dier kan de rest beschermen door op te letten. 20 rond kijkende dieren voegen geen veiligheid toe.

    Een vogel landt op een plaats en is meestal alleen. DE predator moet toevallig in de buurt zijn als hij de vogesl wil verschalken. De vogel moet zelf voor zijn veiligheid zorgen.

    Wij zijn als de Stokpaardjes: weinig mobiel en we hebben onze veiligheid uitbesteed aan een specialist. Hij is onze leider. We vertrouwen op zijn oordeel. Als hij roept: "Vluchten" dan vluchten we allemaal. Al;s hij troept: 'Vechten, ons gebied verdedigen" dan doen we dat allemaal. Dat geeft de maximale kans op overleven voor de groep: een deskundige leiding die 'blind' wordt gevolgd doorde hele groep. Discussie is gevaarlijk als levensgevaar dreigt. Discussie is OK als er geen gevaar dreigt, dus over mondaine zaken.

    Nu is er echter een stokpaardje geïnfiltreerd in onze groep dat voor onze vijand werkt. Hij waarschuwt ons niet. Het zorgt dat wij verschalkt worden. Dat stokpaardje vind namelijk dat ( Deuteronomium 20) ònze soort, wij arische stokpaardjes, geen plek onder de zon verdienen. Een wereld zonder òns is een betere wereld, in zijn visie.


    ReplyDelete
    Replies
    1. [ònze soort, wij arische stokpaardjes, geen plek onder de zon verdienen.]

      Als eerste het is geen stokPaardje maar stokSTaartje (een stokpaard is kinderspeelgoed). Verder is die oorlog die nu al meer dan 100 jaar duurt niet gericht tegen ALLE stokstaartjes maar alleen tegen de autochtone Europese stokstaartjes. Overigens zijn de Russische (west van de Oeral) en de autochtone Europese stokstaartjes van hetzelfde ras (de Kiev Rus (heb ik afgelopen weken geleerd) strekt zich uit van de Oeral tot aan West Europa (het noordelijke deel), misschien met uitzondering van de Scandinavische en de Friese stokstaartjes) dus is het nogal vreemd (wat mensen doen) om over racisme te praten zonder het ras van degenen te noemen die geïnfiltreerd zijn.

      Delete
    2. Stokstaartjes ! Ik heb er flink om kunnen lachen ! ( Ik zie wel dat ik het in het begin nog goed deed) .
      Volgens mij moeten àlle goyim dood, of ze nu wit, zwart of geel zijn. Maar inderdaad: de sterksten moeten het eerst geruimd: de witten. Dan de gelen en de zwarten dat lukt altijd wel.

      Volgens mij is die vete en die opdracht al vele honderden jaren oud.
      Maar het kan ook zijn dat het bedacht is in latere eeuwen door extremistische rabbi's.

      Delete
    3. [Volgens mij moeten àlle goyim dood, of ze nu wit, zwart of geel zijn.]

      Nee, de rest zal zich vrijwillig aan hen onderwerpen. Volgens de talmud zijn mensen eigenlijk dieren in mensengedaante die hier neergezet zijn om de joden te dienen. Er wordt zelfs een getal genoemd, 5.000 per gelovige.


      [Volgens mij is die vete en die opdracht al vele honderden jaren oud. ]

      Ja, klopt die vete is al eeuwen oud, echter ze hebben sinds 100 jaar pas de macht om hun doel langzaam maar zeker te bereiken.


      [Maar het kan ook zijn dat het bedacht is in latere eeuwen door extremistische rabbi's.]

      Het komt uit de talmud, die is stukken jonger dan de thora.

      Delete
    4. Volgens de herziene statenvertaling kan ik niets vinden over die teksten, die jullie aanhalen. Alleen verzen 11, 13 en 16 komen een beetje in die richting. Vers 15 is een vrijbrief voor rooftochten.

      Volgens mij is God hier niet aan het woord, maar een verzinsel van de joden zelf. God is toch liefde? (zei hij naïef).

      Delete
    5. [kan ik niets vinden over die teksten, die jullie aanhalen]

      Datgene wat ik aanhaal, komt uit de Talmud. Deuteronomium komt uit de Thora.


      [Volgens mij is God hier niet aan het woord, maar een verzinsel van de joden zelf. God is toch liefde?]

      Hij is in ieder geval nogal jaloers, zie Exodus 20:5-6, bron: https://www.bible.com/nl/bible/328/EXO.20.5-6.NBG51

      Klinkt niet al iemand die de hele wereld geschapen heeft en de hele mensheid als Zijn kinderen beschouwt.

      Delete
  4. [Om maar meteen met de deur in huis te vallen: als er geen de-escalatie komt, zullen ze uiteindelijk allemaal het hypersonische visitekaartje van de heer Khinzal ontvangen.]
    Dat idee speelt al vanaf het begin van de operatie door mijn hoofd. Zodra de RF 'klaar' is met Oekraïne, zal de focus op die 2 bases worden gelegd, terugkeer naar de situatie, toen werd beloofd geen inch naar het oosten te gaan. Als het westen het niet vrijwillig doet, dan komt meneer Khinzal even langs.
    Ik ben alleen benieuwd naar het antwoord op die actie. Ik gok erop, dat dat minimaal zal zijn.

    Goed stuk, zoals gewoonlijk, met dank voor de vertaling.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De Neocons kunnen dat gebruiken om een atoombom op Moskou af te sturen. Een atoom-oorlog , vooral in Europa zal het gevolg zijn.

      Precies wat de Neocons willen: minder minder minder.


      Delete
    2. Volgens mijn inschatting gaat dat niet gebeuren. Men weet van tevoren het antwoord van de RF.

      Delete
    3. Ik weet het ook niet, en de lieden die op de knop moeten drukken weten het NU ook nog niet. Maar wat we wèl weten is: we lopen vreselijk dicht langs het ravijn, en het zijn die idiote Neocons die ons daar toe dwingen . En moet maar één kei los liggen of af te breken en het is met de meesten van ons gedaan.

      Delete
  5. Wat te denken van deze pokkenstreken: https://twitter.com/SWdeRooij/status/1527916967172227073?t=Req4dsVOB9qS2acJ8a4ZNQ&s=08

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uit de draad:

      [Deel dit. Hoe eerder we het narratief voor zijn, hoe beter. 'T is een overzicht: dus zelf conclusies trekken en onderzoek doen. Stel gezondheidsvragen aan experts. Nodige bronvermelding onderaan de draad. ]

      Om die reden ben ik gister begonnen met alles wat ik kon vinden over dat virus op te slaan of te downloaden. De info die er nu staat, is vrijwel zeker nog niet aangepast zoals bij het corona virus wel gebeurde (zie voor de situatie in Nederland de blogs over de WOB documenten).

      Delete
  6. 1/3 Om het aqrtikel over de WEF bijeenkomst ook zelf te bewaren:

    NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 06:48

    Inspiratiebron of georganiseerde hypocrisie? Elite is weer bijeen in Davos

    https://nos.nl/artikel/2429745-inspiratiebron-of-georganiseerde-hypocrisie-elite-is-weer-bijeen-in-davos


    Noem een plek waar relaties tussen vijandelijke landen helen, een initiatief ontstaat om vaccins naar arme landen te brengen en afgesproken wordt om een biljoen bomen te planten. Dat gebeurt in Davos.
    Stel je een evenement voor waar miljardairs met privévliegtuigen naartoe vliegen om hun zorgen uit te spreken over klimaatverandering, waar empathisch gesproken wordt over ongelijkheid maar 's avonds uitbundige cocktailparty's zijn en waar plechtige beloften over rekenschap afleggen worden uitgewisseld in besloten bijeenkomsten. Ook dát is Davos.
    Weinig organisaties zorgen voor zo veel verdeeldheid, tot complottheorieën aan toe, als het World Economic Forum (WEF). In het exclusieve Zwitserse skioord Davos vindt de jaarlijkse ontmoeting van de organisatie plaats. De editie van 2022 is vandaag tot en met donderdag.
    Wat is het programma dit jaar?
    Elke jaarlijkse ontmoeting krijgt een thema. Dit jaar is het History at a Turning Point: Government Policies and Business Strategies. Volgens het WEF is dit een van de meest urgente ontmoetingen uit de laatste decennia, tegen de achtergrond van een pandemie "die eens per eeuw voorkomt" en de oorlog in Oekraïne, die grote geopolitieke gevolgen heeft.
    Oekraïne zal daarom ook een belangrijk aandachtspunt zijn tijdens de ontmoeting. Russische politici en zakenlieden zijn niet welkom. President Zelensky van Oekraïne spreekt morgen via een videoverbinding de deelnemers toe. Er gaat ook een delegatie Oekraïense politici naar Davos zelf, onder wie burgemeester Klitsjko van Kiev.
    Premier Rutte is in Davos op dinsdag en woensdag. Nog zes andere Nederlandse bewindslieden nemen deel, net als koningin Máxima. Vanuit het Nederlandse bedrijfsleven geven onder anderen Schiphol-baas Dick Benschop, president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot en Rabobank-topman Wiebe Draijer acte de présence.
    Zo'n 2500 deelnemers bespreken wisselende thema's en mondiale problemen, tijdens openbare lezingen en discussies, besloten sessies en tête-à-têtes."De week is redelijk overweldigend", zegt Mark Vernooij, partner bij leiderschapsinstituut THNK. Hij was een paar keer aanwezig in Davos. "In korte tijd tref je een heleboel mensen in levenden lijve en dat werkt heel efficiënt. Het doel is mensen samen te brengen om de wereld een beetje beter te maken."



    ReplyDelete
    Replies
    1. 2/3 Vervolg:

      Discrete diplomatie

      Daarvoor biedt Davos de uitgelezen kans, want op geen andere plek komen leiders uit politiek, bedrijfsleven, wetenschap en activisme bijeen. En als iedereen weer naar huis gaat, zijn er afspraken gemaakt over de energietransitie, armoedebestrijding of digitalisering. Tenminste, zo presenteert het WEF het zelf graag.
      "Het is een plek om zaken te doen. Iedereen gebruikt het voor zijn eigen doel", zegt de Zweedse onderzoeker Adrienne Sörbom. Ze is een van de auteurs van Discreet Power, How The World Economic Forum Shapes Market Agendas. "Ceo's zeggen ook dat het een fijne plek is om anderen aan de top te ontmoeten."
      Ook politici zijn graag te gast. Al ontbreken dit jaar weliswaar onder anderen Joe Biden, Boris Johnson, Emmanuel Macron en Xi Jinping, er komen nog altijd tientallen hoogwaardigheidsbekleders, onder wie dus premier Rutte. Sörbom: "Er kan een discrete vorm van diplomatie bedreven worden, die op andere plekken niet kan. En soms is het WEF daar succesvol in."
      Ze noemt als voorbeeld 1992, toen Nelson Mandela voor het eerst samen verscheen met de Zuid-Afrikaanse president De Klerk. Ook de toenadering tussen Griekenland en Turkije in de jaren 80 wordt toegeschreven aan Davos. "Ze kunnen in een ongedwongen sfeer met elkaar praten en politici vinden het er prettig", aldus Sörbom.
      Wat er precies gebeurt en besproken wordt, blijft vaak onduidelijk. Davos is in de woorden van critici een bijeenkomst van de elite, die naar buiten toe graag pretendeert aan een betere wereld te werken, maar niet inziet dat ze de oplossingen zelf in de weg staat. In 2019 hield opiniemaker Rutger Bregman de aanwezigen in Davos voor veel te praten over ongelijkheid en filantropie maar het onderwerp belastingontwijking uit de weg te gaan. "Belasting, belasting, belasting. De rest is onzin", zei Bregman in een fragment dat viraal ging.
      1:01
      Davos is window dressing, menen ook anderen. Leuk dat je afspreekt om een biljoen bomen te planten, veel efficiënter is het om CO2-uitstoot zwaar te belasten. De elite heeft geen binding met de groep waarover ze praat, vindt de Amerikaanse schrijver Anand Giridharadas.
      Zo is het bijvoorbeeld lastig spreken over sekseongelijkheid als slechts een kwart van de deelnemers vrouw is. "Het WEF probeert wel inclusiever te zijn, zoals door meer vrouwen uit te nodigen. Maar het blijft elitair. Het is georganiseerde hypocrisie", zegt Sörbom. "Ergens is die kritiek allemaal waar", zegt Mark Vernooij. "Maar probeer het maar eens beter te doen. Als je mensen uit de top uitnodigt, krijg je een afspiegeling van hoe de top er in de wereld uitziet."

      Delete
    2. 3/3 Vervolg :


      Geen macht, geen mandaat

      Problematischer vindt de Zweedse Sörbom de ideologie van het WEF dat invloedrijke personen namens bedrijven, overheden en andere organisaties op hetzelfde niveau aan oplossingen moeten werken. "De aanpak van het WEF is niet transparant en ondemocratisch, want zij bepalen wie er meepraat."
      Toch moet de invloed van het WEF niet worden overdreven, vindt ze. Er worden geen verdragen of akkoorden gesloten, want daar heeft het World Economic Forum - een private organisatie - helemaal het mandaat niet voor.
      Die vrijblijvendheid leidt tegelijkertijd tot kritiek van anderen. Deelnemers kunnen er van alles beloven, niemand heeft de middelen om hen aan hun afspraak te houden.
      Mark Vernooij ziet niettemin de waarde van de bijeenkomst: "Ik kan weinig andere plekken noemen waar mensen uit zo veel sectoren tegelijkertijd samenkomen. De ontmoeting in Davos is niet dé oplossing voor alle problemen, maar kan helpen door concrete projecten en door te inspireren."

      Delete
    3. In 2007 was de Bilderberg ( dus niet het WEF, maar wel een vergelijkbare gebeurtenis) in Istanbul.

      Destijds nog vrij openlijk besproken op Boulevard !

      https://youtu.be/Q5MZEQWK4uE

      Delete
  7. Waar is Sofia?
    Ze deed zo afkeurend over mijn belangstelling voor Johnny Depp en Amber Heard.

    Kijk nou toch: https://youtu.be/UJVTOdFonao

    #917: De rechtszaak Johnny Depp/Amber Heard als spiegel van de tijd. Filosofisch Actueel Gesprek

    ReplyDelete