Monday, July 28, 2014

369. Wie bepaalt ons nieuws? Wie leidt ons ten oorlog?

This blog:

De Volkskrant als wegbereider van de NEOCON-WERELD-OORLOG * .

(Zie het Volkskrant artikel onderaan.)

Even kijken wie de journalisten zijn die dit (zie onder) in heel Europa gecopieerde artikel bedachten:

Adam Michnik: Adam Michnik werd geboren in een joods gezin. Hij verkoos het zichzelf te beschrijven als een Pool van Joodse afkomst. Hij had een Joodse vader maar geen Joodse moeder. ( Wikipedia)
Zijn krant: Gazeta Wyborcza had ooit een gemiddelde oplage van 672.000. In 2010 was dat nog maar 319.000 en anno 2013 is het aantal gezakt tot 190.000

Peter Wolodarski:
is on the editorial committee of Judisk Krönika (Sweden's Jewish Chronicle). He was granted a Nieman Fellowship at Harvard University . 

The Nieman Fellowship nodigt elk jaar 12 buitenlandse studenten uit.Zogenaammd uit naasteliefde, maar U begrijpt dat het in feite om  softe brainwashing gaat. En om contacten, netwerken.
Wie zou nu bijvoorbeeld dit initiatief in  het oor van Wolodorski hebben gefluisterd? Daarvoor moet je contacten hebben met Europese journalisten.  (De Engelsen deden lang geleden hetzelfde met hun Rhodes scholarships) .

Misschien wel de oudste medewerkster van het Niemand Fellowship, de dochter van Edward Bernays himself.

U kent Bernays? De uitvinder van de Propaganda, maar dan onder de naam: Public Relations. Hij wist de Amerikaanse vrouw tot het roken van sigaretten over te halen, en dat is echt zijn meest onschuldige daad.  Hij veranderde in de VS de publieke opinie zodat ze mee gingen doen aan WO2.  Enfin: een zeer boeiend man.


De hele zwart-makerij van Rusland en Putin zoals die nu al 1,5 jaar bezig is, is een erfenis van Bernays. 
           =========================================

Hier nog enkele relevante zaken: 
- Hoe JP Morgan in 2015 de controle over 'het nieuws' in heel Amerika kocht. 

- Israel Shamir schreef een boek over de mensen die onze media controleren, en dus ons wereldbeeld. Uit de inleiding deze tekst: 
Welcome to the new world order, where mass media, a fully integrated public-opinion-forming machine of mind control had rendered the Left and Right obsolete and subservient to Zionism. Who are the people who own and operate this machine? Are they actually the Jewish Lobby? No, says Shamir. The formidable Jewish Lobby is just the visible tip of the iceberg, while below there are miles and miles of solid ice: media lords, chief editors, their favourite university pundits – in short, the Masters of Discourse.

- U zult mij niet horen zeggen dat joodse mensen de Media controleren. Die uitspraak is mij te gevaarlijk.  Maar ik durf wel joodse mensen te citeren die het wèl durven te zeggen: 
Jews DO control the Media: Joel Stein
Jewish control of the media is preventing free holocaust debate:  Oliver Stone
Israeli tycoon wants to buy Al Jazeera:  Ynet. ( That says it all, doesn't it?) 

Next time you hear of another war happening somewhere in the world,  another country beïng destroyed by civil war, please ask yourself: is it good for the jews?
I can tell you the answer: it will always be: YES.

Normally wars are a very rare thing. Believe me.

           =========================================

Vandaag in de Volkskrant:

Europa moet een lijn trekken tegen Poetin'

OPINIE - Adam Michnik en Peter Wolodarski − 28/07/14, 11:33
© GETTY. De Russische president Vladimir Poetin tijdens de militaire parade die gisteren plaatsvond in Severomorsk.
OPINIE Solidariteit tegen president Poetin is het echte antwoord op de crisis in Oekraïne, schrijven de Poolse en Zweedse hoofdredacteuren Adam Michnik en Peter Wolodarski in een open brief aan de EU.
  • Daarom hebben wij - intellectuelen, journalisten, wetenschappers - de plicht waakzaam en alert te zijn als moderne Capitolijnse ganzen
  • © epa.
De hypocrisie, stupiditeit, en stilte van de intellectuele elite, kunstenaars, wetenschappers en de media in het aangezicht van oprukkende nazistische en stalinistische totalitaire regimes - het zal altijd de trieste nalatenschap blijven van de 20ste Eeuw. Het wegkijken van de annexatie van Oostenrijk, Tsjechoslowakije en de Baltische landen zal altijd de schande van Europa blijven. Niemand sprak zo mooi over vrede en internationaal recht als Hitler en Stalin; en niemand beging zoveel misdaden als deze twee dictators.

Vandaag is Europa stil over het agressieve, imperialistische beleid van de president van de Russische Federatie, Vladimir Poetin. Het Westen tolereert zwijgzaam zijn agressieve beleid, dat expliciet de soevereiniteit van andere landen schendt: Moldavië, Letland, Georgië, en op de eerste plaats Oekraïne.

De Europese Unie - en vooral de zaken- en de politieke elite - treedt op alsof het een grote versie van neutraal Zwitserland is in de moderne wereld. Maar Europa is geen groot Zwitserland. Twee bloedige wereldoorlogen begonnen hier.

Waakzaam
Daarom hebben wij - intellectuelen, journalisten, wetenschappers - de plicht waakzaam en alert te zijn als moderne Capitolijnse ganzen. We moeten niet vallen voor oude illusies; ons niet neerleggen bij ons gemakzuchtige conformisme. We hebben de plicht vandaag duidelijk en met klem te spreken. De heer Poetin moet niet vereenzelvig worden met de Russische natie, net zoals we Brezjnev niet vereenzelvigden met de Russische natie toen hij de oorlog in Afghanistan begon. Andrej Sacharov, de eerlijke en dappere dissident, was de ware stem van Rusland toen. Jaren later sprak hij in het Russische parlement over 'de schandelijke oorlog'.
  • De heer Poetin geeft niets om zwakke opponenten zonder ruggengraat
  • © epa.
De huidige oorlog met Oekraïne - die begon begon met de annexatie van de Krim en doorging met de provocaties in het oosten van het land - is schandelijk, tragisch en gevaarlijk. En tegelijkertijd neemt de regering van de heer Poetin besluiten die de democratische vrijheden in Rusland beknotten.

Permanent avonturisme
Appeasement is een weg die nergens toe leidt. Poetin is geen politicus in de Europese stijl. Hij is een politicus met een levenswijze van permanent avonturisme. Avonturiers en chauvinisten, amateurs van veroveringen en bloed reizen van Rusland naar Oekraïne. Om deze bandieten te bewapenen met uitstekend militair materieel is een misdaad.

Wij roepen de leiders van EU-landen op het agressieve beleid van president Poetin een halt toe te roepen. De ervaring leert dat dialoog met de heer Poetin tijdsverlies is - tenzij deze berust op eenheid en fermheid. De heer Poetin geeft niets om zwakke opponenten zonder ruggengraat. Hij beschouwt de EU-landen blijkbaar op die manier: ze praten alleen maar, terwijl het Kremlin meer en meer 'rode lijnen' overschrijdt. De heer Poetin stuurt nog steeds wapens en huurlingen naar Oost-Oekraïne. Hij gaat door met het samentrekken van troepen aan de grens. Maar Oekraïne heeft het recht het pad te kiezen van de Europese democratieën, en Oekraïeners hebben het recht in een eerlijke staat te leven. Misschien wordt de toekomst van de Europese Unie vandaag in Oekraïne besloten.

De landen van de Europese Unie zouden alle drukmiddelen moeten gebruiken: een wapensembargo tegen Rusland, economische en politieke sancties. Solidariteit tegen de heer Poetin is het echte antwoord op de Oekraïense crisis.

Adam Michnik is hoofdredacteur van het Poolse Gazeta Wyborcza.

Peter Wolodarski is hoofdredacteur van het Zweedse Dagens Nyheter


Deze brief wordt ook gepubliceerd in Der Standard (Oostenrijk), Hospodarske Noviny (Tsjechië), Le Monde (Frankrijk), Die Welt (Duitsland), La Stampa (Italië), Lietuvos Rytas (Litouwen), Gazeta Wyborcza (Polen), Dario de Noticias (Portugal), SME (Slowakije), El Pais (Spanje), Dagens Nyheter (Zweden).
   ---------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment