Thursday, July 24, 2014

365. Ramp MH17. Rusland geeft haar waarnemingen.

This blog:   http://tiny.cc/g11hjx                   Het Russische leger gaf een persconferentie, te zien op ( 29 min Video)
                   RT ( Russia Today) maakte er een samenvatting-video van. ( 10 min video)
                   RT heeft ook een samenvatting geschreven.
                   Die samenvatting heb ik vertaald, en die staat hieronder.
                 
Daarna bleek dat de bewegende radar-beelden fascinerend zijn om te zien, en die heb ik dus helemaal onderaan ( in groene tekst) beschreven.
Ik geef tips hoe je die beelden kunt lezen, en beschrijf wat ze te melden hebbenNB: De teksten in ROOD zijn door mijzelf geschreven.

                                                                  =====

Ukraiens gevechtsvliegtuig Su-25 ontdekt vlak bij de neer gestorte MH17, direct voor en na de crash.  - Moscow

En: Een Ukraïnse Buk installatie is op de dag van de aanslag verhuisd naar een positie heel dicht bij de plaats van waar de separatisten de baas zijn.

De perconferentie was op 21 juli, 4 dagen na de ramp.

De Russische legerdienst ontdekt een Oekraïens SU-25 straaljager die op steeg (*) naar de MH17 Boeing op de dag van de ramp. Kiev moet uitleggen waarom het militaire straal-vliegtuig  achter het passagiersvliegtuig is gaan vliegen, zei het Russische ministerie van Defensie.

(*) De Russen geven alleen informatie die ze met hun burger-luchtvaart- radars hebben kunnen waarnemen. Ze weten veel meer, maar dat is dan met militaire radars waargenomen. Het is geheim tot wat deze radars in staat zijn, en dus vertellen ze niet wat die hebben waargenomen. Burgervliegtuigen vliegen altijd boven de 5000 meter. De radars nemen dus niets waar onder de 5000 meter. Ze zien dus een Ukraïnse jet niet van de grond opstijgen, maar hij verschijnt pas als hij boven de 5000 meter komt. ‘Op steeg’ moet eigenlijk zijn “hoogte won’  ( gaining height) .


"Een Oekraïnse Air Force militaire jet werd ontdekt die steeds hoger begon te vliegen, zijn afstand van de Maleisische Boeing was 3 tot 5 km," zei het hoofd van de Directie Grote Operaties van het hoofdkwartier van de Russische strijdkrachten, luitenant-generaal Andrey Kartopolov,  sprekend op een persconferentie in Moskou op maandag.

"[We] zouden graag een toelichting krijgen waarom de militaire jet vloog langs een burgerluchtvaart-corridor ( een strook waar vliegtuigen horen te vliegen)  op bijna dezelfde tijd en op dezelfde hoogte als een passagiersvliegtuig," verklaarde hij.

"De SU-25 straaljager kan een hoogte van 10 km te bereiken, volgens de specificatie," voegde hij eraan toe. "Het is uitgerust met air-to-air R-60 raketten die een doel kunnen raken op een afstand van maximaal 12 km, en tot 5km met veel zekerheid."

De aanwezigheid van het Oekraïense militaire straalvliegtuigen kan worden bevestigd door video-opnames gemaakt door de Rostov meldkamer, zegt Kartopolov.
--
Op het moment van de MH17 crash bevond zich een Amerikaanse satelliet boven het gebied van het oosten van Oekraïne, volgens het Russische ministerie van Defensie. Hij drong er bij de VS op aan om  de ruimte foto's en gegevens die zijn vastgelegd door die satelliet, te publiceren.
--

'Een Oekraïens Buk raketsysteem is vervoerd naar een locatie vlak bij gebied dat in handen is van de militie ( separatisten)'.

Bovendien stortte de  MH17 neer in de operationele zone van het Buk raket systeem van het Oekraïense leger,  zei de Russische generaal. ( M.a.w.: ze waren in staat om de aanslag te plegen, want ze hadden de middelen op de juiste locatie.)   

(De regels hieronder zijn in de engelse tekst nogal verwarrend. Ik meld de info zodanig dat het niet meer verwarrend is.

"We hebben luchtfoto’s  van plaatsen waar de Oekraïne luchtverdediging was gelegen in het zuidoosten van het land," merkte  Kartapolov op.

Foto 2 toont een radarstation in de buurt van Donetsk.( 14 juli genomen)

Op foto 3 zien we 3 Buk raket lanceerders op ongeveer 8 km ten noordwesten van de stad Lugansk. Een Telar en twee Tels, aldus de militaire functionaris. ( 14 juli ) 
   ---------FOTO 2 : Radar stations op 5 km van Donetsk. 

-----

Tekst boven  foto 3: De derde foto toont de locatie van de luchtverdediging systemen in de buurt van Donetsk, legde hij uit. In het bijzonder kan men duidelijk  een Telar draagraket zien en ongeveer 60 militaire en ondersteunende voertuigen, tenten voor voertuigen en andere structuren, zo vertelde hij nog. 

Op de grote  witte betonvloer staan drie lanceer inrichtingen op 14 juli.

----

Tekst boven foto 4: "Beelden van diezelfde betonvloer  werden ook gemaakt op 17 juli. Men moet opmerken dat de raketlanceerder nu afwezig is. Afbeelding nummer vijf toont de Buk raketsysteem in de ochtend van dezelfde dag op het gebied van het gehucht Zaroschinskoe - 50km ten zuiden van Donetsk en 8 km ten zuiden van Shakhtyorsk, "zei de Kartapolov.Foto 4: 
Op 17 juli staan er nog slechts 2 lanceer inrichtingen. De lanceerder links onder is afwezig.

-----


Foto 5: 
Nu staat er een Buk lanceerder op 50 km ten zuiden van Donetsk.
( Ik neem aan dat vanaf deze locatie ( Zaroschinkoe) het mogelijk was om de MH17 neer te schieten. De foto is uiteraard voor een leek niet te verifieren, maar als de Russen dit aan iedere instantie willen sturen die er deskundigheid over heeft, dan betekent dat wellicht dat er echt een Buk installatie op de foto staat.  Deze luchtfoto’s zijn soms scherp genoeg om te zien of iemand een pet of een hoed draagt. Dus mogelijk ook in dit geval voldoende scherp. )

----------

De vraag die moet worden beantwoord is de reden waarom het raketsysteem verscheen in de buurt van het gebied gecontroleerd door de lokale militie krachten kort voor de ramp, verklaarde hij.


In minder vage termen: De Ukraïense regering maakt zich wel zeer verdacht door de Buk te verplaatsen naar een locatie dicht bij het Separatisten-gebied, een dag voor er vanuit dat Separatisten gebied, ( zo beweert de Ukraïne) een vliegtuig wordt neergeschoten. Leg uit ! Waarom verplaatste U die Buk daarheen?  zegt de generaal.

Op foto’s die de dag na de ramp zijn genomen, op 18 juli,  blijkt dat de raketsystemen het gebied van de MH17 crash hebben verlaten, zegt  de militaire functionaris.

Kartapolov wees ook op het feit dat op de dag van de vliegtuigcrash de radars van de Oekraïene veel actiever waren dan voorheen. Dus de Kupol-M1 9S18 radars, die deel uitmaken van de Buk systeem.

".. er werkten  7 radars op 15 juli, 8 radars op 16 juli en 9 radars op 17 juli ( de dag van de aanslag)  in dat gebied.  Daarna, te beginnen met 18 juli, is de intensiteit van de radar activiteiten drastisch afgenomen, en nu zijn er niet meer dan twee of drie werkende radars per dag. De reden hierachter is nog niet gevonden. "

In antwoord op deze informatie (hierboven) heeft  Kiev  op maandag verklaard dat ze het bewijs had dat de raket die de MH17 neerhaalde, door Rusland was geleverd:

"Er is bewijs dat de raket waardoor  het vliegtuig getroffen werd, is afgevuurd door terroristen, die wapens en specialisten ontvangen van de Russische Federatie," zei de woordvoerder van de Oekraïne Veiligheidsraad Andrey Lysenko op een persconferentie. "Om deze tragedie verloochenen,  tekent Rusland een heleboel foto's en kaarten. We zullen alle foto's en andere gegevens  die door de Russen worden gepubliceerd, bestuderen."

De Oekraïense president Petro Poroshenko zei maandag dat Kiev  "sterke aanwijzingen" heeft over de oorzaken van de MH17 crash.

"We weten precies de plek van waar de raket was gelanceerd, weten we precies de plek waar die het vliegtuig raakte en de plaats waar het vliegtuig neerstortte."


Kiev is klaar om de informatie te overhandigen aan de internationale onderzoekscommissie, volgens de presidentiële pers-service.

 =====     TOT ZOVER DE VERTALING VAN DE GESCHREVEN SAMENVATTING VAN DE RUSSIA TODAY  SAMENVATTING ( 10 MINUTEN)  VAN DE PERSCONFERENTIE ( 30 MINUTEN, MAAR ZOWEL RUSSISCH ALS ENGELS GESPROKEN, DUS IN WERKELIJKHEID SLECHTS 5 MINUTEN LANGER. ==============


UPDATE: 
Niet in deze geschreven samenvatting van Russia Today,  maar wel op hun video zijn de volgende feiten:

30 sec: De  MH17 vloog tot Donetsk keurig in de corridor, maar begon daarna af te wijken van koers tot maximaal 14 kilometer.  Daarna probeerde het vliegtuig terug op koers te komen, maar dat lukte niet.  Toen, om 17uur20 begon het vliegtuig snelheid te verliezen en om 17.23 verdween het van de radar.
Vraag: waarom week de MH17 van zijn koers af? Was het bij vergissing, of was het op aanwijzingen van de ATC ? ( Air traffic controle in Dnepropetrovsk.)
Dat kunnen we uit de black boxes halen.
En door naar de gesprekken tussen de Verkeersleiders en de cockpit te luisteren.

--
1.15: Waarom had de Ukraïne zo veel Buk’s staan zo dicht bij het gebied van de Separatisten?  Het is bekend dat ze geen vliegtuigen hebben.

De route van die MH17 nam lag binnen het bereik van de doior de UkraÏne opgestelde Buk lanceerinstallaties.

--
1.50:  De MH17 vloog  en werd mogelijk neergeschoten in een gebied dat binnen het bereik van de Ukraïense Buk’s is.
--
2min – 3.20 min. Nu zegt de generaal dat er op foto  1 staan: een Buk lanceerder met radaruitrusting en 2 andere lanceerders. Op 8 km nw van Lugansk.
Op foto 2 staan: radars op 5 km ten noorden van Donetsk. ( 2 target acquisition radars met toebehoren)
Op foto 3 staan: Air defense systems north of Donetsk. ( Hij noemt geen aantal. Maar hij zegt dan dat er één bij is met eigen  radar:)
 ‘U kunt duidelijk zien een met radar-uitgeruste Buk lanceerder.”
Op foto 4 staat: hetzelfde als op foto 3, maar de lanceerder is weg.
Op foto 5 staat een battery van Buk raketten (niet lanceerders, maar raketten !) in dat kleine gehucht Zaroschinkoe.
Op foto 6 zien we: dat de battery weg is  ===== ALS DE HEER MAKUSHIV GAAT PRATEN KRIJGEN WE DE BEELDEN TE ZIEN VAN DE RADAR. HET KOST WAT MOEITE , MAAR ALS JE EENMAAL BEGRIJPT WAT DE PUNTJES EN STREEPJES VOORSTELLEN , DAN IS HET GOED TE VOLGEN, EN IS HET FASCINEREND OM TE ZIEN. 
IK MAAK NU WEL GEBRUIK VAN DE YOUTUBE VIDEO ( DIE 30 MIN DUURT) OMDAT JE DAAR EEN LINK KUNT GEVEN DIE MIDDEN IN DE VIDEO BEGINT.
SOMS SPREEKT MEN OVER DE HET TIJDSTIP IN MOSCOW: ( TIJD
SOMS GEEF IK HET TIJDSTIP IN DE YOUTUBE VIDEO AAN:  ( TIJD
De bewegende Radar beelden, toegelicht door generaal Makushiv. 

(Op  17 minuten:  youtube film


Wij hebben de volgende informatie van het Rostov  Air Traffic Control system.

Wij tonen onze lucht-control schermen zoals die waren tussen 17.19 uur en 17.25  ( Moscow Time)  op 17 juli 2014. 
( Het is dus een video met langzaam bewegende beelden van stippen die de vliegtuigen voorstellen) 
 http://www.youtube.com/watch?v=476LHsr2SWM#t=1070

Er vlogen in die tijd drie verkeersvliegtuigen door de corridor.
U kunt ze op het scherm zien.  ( Let op de aanwijs-lichtstraal op het scherm)


-        -  Linksboven ziet U het stipje van de Boeing 772, van het vliegtuig dat van    Kopenhagen naar  Singapore vliegt. ( Eigenlijk is het stipje net buiten beeld). 

-      --  Daaronder ziet U een stip van de vlucht Amsterdam- Kuala Lumpur, een Boeing 777  ( NB: op het scherm staat : b 772 , dat is dus foutief)
( De snelheid van het vliegtuig staat onderaan: 909 #  ( km per uur)

---        Rechts ziet U een Boeing 778 , die van  Dehli naar Birmingham vliegt. 
(( Hier zie ik geen aanduiding van het vliegtuig type op het scherm. Misschien omdat dit vliegtuig Rusland al heeft verlaten en dus minder belangrijk is) 833 km per uur.

Deze drie vliegtuigen worden continue gevolgd door onze radars.
( U ziet de puntjes elke 5 sec. verschuiven.  Dan hebben ze ongeveer 1 km gevlogen.  Er blijft een wit punje achter.  Vóór het puntje is een lijn getekend die de koers aangeeft die het vliegtuig gaat vliegen.)

( 19 minuten)

MH167 zal de grens met Rusland passeren boven de plaats Tomok ( ?)

De assistent van de presentator meet telkens de afstand van het vliegtuig tot de grensplaats. Die afstand staat dan in gele cijfers op het scherm.
Plots begint de snelheid af te nemen naar 893 km per uur.
Dan is de afstand ca 51 km tot de grens.
NB: Ik heb de snelheden opgeschreven zoals die steeds in beeld komen,
elke 5 sec.:  909, 911, 909, 907, 911, 913, 907, 906, 898, 893.

We zien dus een snelheid die vrij stabiel is: tussen 907 en 911 km. En dan plots zakt de snelheid naar 906, 898, 893 km. 
Ik zou die dalende lijn nog wel iets langer in beeld willen hebben, maar dat gebeurt niet: 
Tussen 20,29 min en 20,31 min verspringt het videobeeld van positie.
Meteen na die verandering blijkt de snelheid flink lager: 593 km/uur.

Blijkbaar willen de Russen ons niet laten weten hoe lang de tijd was tussen 893 km en 593 km... ! 
NB: We zien aan de streep die de vliegrichting aangeeft, dat NH17 nu naar het Noord-Oosten afdwaalt !  Het laat ook stipjes achter, dichter bij elkaar. Maar er staan ook drie stippen op de route die hij zou hebben moeten volgen. Misschien berekent de computer die stippen en geeft dan de voorspelde route aan, naast de actuele, om zo de afwijking te kunnen zien.

In de persconferentie wordt gezegd dat de NH17 wel 14 km van zijn koers af raakt.  Ik vermoed dat dit de afwijking naar het noorden is, die we op het scherm zien. 


Volgens de gesproken info neemt de snelheid af van 900 km naar 200 km per uur in de minuten tussen 17.20 tot 17.21.35 .

De snelheid is op dat tijdstip 17.21.35 gedaald tot 200km.

Dat is het moment dat de Boeing 'going crash' zegt de vertaalster. 

Jammer dat er geen klok met Moscow Time in het scherm te zien is, maar dat zal wel exprs zijn gedaan.
--

Dan op 20.49 zegt de vertaalster het volgende:

Op het  tijdstip 17.21.35 crasht de boing. 
en ze zegt: Op dat moment verschijnt er een nieuw vliegtuig op het scherm.

Letterlijke tekst: 
At 5 hours 21 minutes 35 sec.PM with a aircraftspeed of 200 kilometers per hour, at the point of Boeing crash, there is new mark of an aircraft to be seen.  
( video 21.30 min)


In de volgende minuten gaat het over dit nieuwe vliegtuig.

Ik zal het X noemen.  
De streep van de MH17 zal nu meestal weg zijn van het scherm
Volgens info verdwijnt NH17 pas om 17.23 van de Russische burger-radar ( dus dan is hij beneden de 5000 meter gezakt.)

Dicht boven  X zien wel altijd de Boeing 772 die van Kopenhagen naar Singapore vliegt.
22.30-22.50 min: Men legt uit dat de burger radar alleen registreert boven de 5000 meter.
23 min. Er word gezegd dat X nu steeds van richting veranderd omdat hij boven het crash gebied blijft cirkelen om te kijken wat er met de NH17 gebeurt. ( Op 23.30 wordt nog eens de afstand gemeten vanaf de grensplaats Tomok tot X, en die is dan 54 km. Dit geeft aan dat hij in de buurt van de neer gestorte NH17 blijft.

Op 21.35 verdwijnt de streep die de vliegrichting van MH7 aan geeft. Ik denk dat hij dan beneden de 5000 meter is gedaald en dus voor de burgerradar niet meer is te zien.


Korte samenvatting: 

Om 17.20 begint MH17 langzamer te vliegen
Om 17.21.20 vliegt hij nog maar 200 mijl per uur. En stort dan neer. 
Op datzelfde moment komt een ander vliegtuig langszij vliegen.

NB: er wordt gezegd dat het vermoedelijk een SU 25 is, en dat die geen 10 km hoog kan in de praktijk.  Maar volgens mij was het toestel al veel lager toen de SU langszij kwam, omdat de snelheid al was gedaald naar 200 km per uur. 

Deze twee allinea's heb ik eerder opgeschreven en zijn dus eerder uitgesproken door de generaal: 
Dat nieuwe vliegtuig wordt 4 minuten lang waargenomen door Ustimnets en Batuninskaya  ( radarstations, neem ik aan) .

Een Air Traffic Controller vroeg de ‘characteristics ‘ aan dat vliegtuig. Maar kreeg geen info terug.   Dat komt waarschijnlijk doordat het een militair vliegtuig was dat niet beschikt over een ‘secundary surveillance responder’ en dat is altijd zo bij een militair vliegtuig. ( Ze hebben geen apparatuur die automatisch antwoord op de vraag:  ‘wie bent U ?’.  ( Zo begrijp ik de tekst) )

Het onbekende vliegtuig bleef nog even vliegen boven de plaats van de ramp rond vliegen.


Makushiv:  De Ukraïne heeft verklaard dat er geen vliegtuigen in de lucht waren in het gebied van de ramp en ten tijde van de ramp. Maar dat is wel zo.  De Ukraïense regering moet uitleg geven.  


Wat deed dit militaire vliegtuig daar?

We hebben een video van dit gebeuren ( dat is de video tape van de radarbeelden die we op de youtube zien) , genomen vanuit Rostov.
--
24.42 : Makushiv: 
We hebben een vraag voor onze collega’s in de VS.
Ze zeggen beelden te hebben van de satelliet die aantonen dat  MH17 is neergehaald door een raket van de militia. Maar niemand heerft die foto’s gezien.
( 8.50 in de RT video.) Wij weten dat er inderdaad een US satelliet over het gebied passeerde:  
Tussen 17.06 uur en 17.21 uur was die satelliet boven dat gebied.
Deze Amerikaanse satelliet maakt deel uit van een experimenteel systeem dat bedoeld is om het lanceren van raketten en projectielen van diverse omvang te monitoren.
Wij vragen dat de VS de beelden van deze satelliet vrij geeft voor bestudering door de internationale gemeenschap.
Misschien bij toeval kwam die satelliet over het gebied, juist op het moment dat daar de MH17 ramp gebeurde.
In conclusie:  
-        Onze info die we hier presenteerden is afkomstig van betrouwbare installaties.
-        Dak kan men niet zeggen van de niet –onderbouwde beschuldigingen die tegen Rusland worden geuit. Bijvoorbeeld:
-        In de media zijn beelden verschenen die zouden tonen hoe Buk systeem weer terug naar Rusland wordt gevoerd.
-        Dit is duidelijk een verzinsel.
-        Deze video is opgenomen in de stad Krasnoarmensk ( Kpachoapmeñck )  U kunt het zien op het reklame-bord dat op de achtergrond is ter zien, waar een auto-dealer reklame maakt. Op het adres 34 Dnepropetrovsk street. Krasnoarmensk  wordt door de Ukraïense regering gecontroleerd sinds 11 mei.
-        Video-passage waar dit voorval wordt besproken, met foto van het reklamebord: http://www.youtube.com/watch?v=476LHsr2SWM#t=1634
(NB: Een Amerikaanse blogger had, ook met behulp van het reklamebord, hetzelfde ontdekt.) 

NB: Een reactie van Chessplyer heeft het Russische antwoord op Kiev's  verhaal van de "Buk-op-transport-naar-Rusland" flink aan het wankelen gemaakt. 
Zie de Comments van Chessplayer. 
En zie ook mijn reactie op Chessplayer. 


-        Er zijn dus nu enige vragen: 

-        Waar kwam deze lanceer-wagen vandaan?
-        Waar reed hij heen?
-        Waar is hij nu?
-        Waarom ontbreken enkele raketten?
-        Wanneer werd er voor het laatst een raket geschoten vanaf deze lanceer-wagen?
Tenslotte wil ik duidelijk verklaren dat Rusland NOOIT een Buk installatie aan de militia heeft geleverd. Of eniger andere wapens of hardware. ( !!)

Ons ministerie zal onmiddellijk de informatie die wij hebben aanMaleisië sturen, en aan landen in de EU.
Ik hoop dat ze een oprecht onderzoek zullen uitvoeren naar de tragedie die bij Donetsk heeft plaatsgevonden op 17 juli.
Het min. Van Defensie zal U op de hoogte blijven houden van nieuwe informatie als die beschikbaar komt.  Dank U.  

------------
Hier een link naar een ingezonden brief ( de 1e reactie) waar nog wat meer info staat over de radarbeelden:
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=4046811478707691837&postID=1005659082329924990

----

Antwoord op Chessplayer ( zie comment 3 en 4) 

Chessplayer,

Dank voor uw reactie.
knap werk van deze onderzoekers.

Knap ook dat ze in de ochtend om tien over half vijf al iemand in de bosjes hebben zitten.
Slordig van die Russen om eerst 300 onschuldige mensen uit de lucht te schieten en dan met 'het bewijs' een paar honderd kilometer rond te gaan rijden, direct terug naar het 'huis' van de dader. 
Een simpel stuk canvas was blijkbaar te veel moeite.
Ik las dat de 'spionnen' standaard deze aan- en afvoer routes filmen, en dat de Russen dit ook weten, dus ik kan me niet zo goed voorstellen dat de Russen, àls dit Russen zijn, zo rond gaan rijden.

De video ziet er wel levensecht uit. Maar ik weet niet of het mogelijk is om dit beeld te frauderen. De wagen voor een blauw scherm langs laten rijden, en het kruispunt er achter projecteren?

Op de interactieve kaart ( van deze geweldige website) zie ik het plaatsje Chornukyne aangestipt.
Is dat niet de plaats waar de Buk zou hebben gestaan waarmee 'een paar kozakken' per abuis een verkeersvliegtuig hebben neergeschoten?
Als dat zo is, dan ben ik sceptisch.  Ik heb gehoord dat er in die tape een 'overgang' zit, waaruit blijkt dat hij 'gefabriceerd' is.
In dat geval zou het terug naar Rusland rijden van deze Buk een bijkomend deel van de 'productie' kunnen zijn,

Ik vind het verhaal van de Russen op hun persconferentie van 20 juli wel een sterk verhaal. Niets zou hen verplichten om op de vele ongefundeerde beschuldigingen van Kiev in te gaan.  Dat doen ze gelukkig ook niet. Op één uitzondering na: ze zeggen dat deze video ten onrechte wordt aangeduid als 'opgenomen in Separatistisch gebied'.  
Kijk, als het hun eigen Buk is, dan zouden ze er wel over zwijgen, lijkt mij. Zeker omdat anderen al hadden gepubliceerd dat het adres op de billboard verwees naar Ukraïens gebied.  Waarom de tegenstander uitdagen om zijn bewijs beter te onderbouwen ? 

Maar goed, stel dat het een Buk is, en dat hij vanuit Rusland naar  dat plaatsje Chornukyne  is vervoerd, en dat de tape die Kiev er over verspreidde, echt is. Wat is dan het grote probleem?  Uit die tape blijkt dat de 'Kozakken' zich dood schrokken toen bleek dat ze een airliner geraakt hadden.
Omdat hun burgers door regerings-bommen uit vliegtuigen worden gedood, hebbenb ze volgens het oorlogsrecht uiteraard het volle recht om die vliegtuigen neer te schieten.
Vraag is dan alleen nog: konden ze weten dat het hioer een airliner was?  Aan de geschrokken reactie te horen niet.

Nu is de Buk het een heel complex apparaat en er zijn niet veel specialisten die zo'n ding goed kunnen bedienen.   Ik geloof echt niet dat er kozakken op een kleine post zo'n Buk in handen krijgen met de toestemming om er mee te schieten.

Dan kom je dus op het scenario dat de Russische specialisten mee kwamen met de Buk, naar Chornukyne, en daar de Buk hebben afgeschoten.
Maar wat was dan hun doel? 
Niemand kan toch geloven dat Putin er voordeel in ziet om  300 westerse mensen te doden?  Je weet dat, wàt je ook doet, de Westerse Media àlles in het nadeel van hun tegenstanders uitleggen. Àlles.  Daarom kunnen ze ook bijna elke False Flag plegen die ze willen plegen.

We hebben de afgelopen 10 dagen gezien hoe ze dat doen. Het lijkt wel alsof ze alles minutieus voorbereid hebben: Plunderen, lijken verdwenen, dronken soldaten, geen medewerking, klooien aan zwarte boxen, boxes ontvreemd, toegang ontzegd, kinderspeelgoed aangeraakt etc. 
Dagen hebben ze er op geteerd. Duizenden uren Media zijn er mee gevuld.
Uiteindelijk verklaart de leider van het Forensisch Team, Peter van Vliet: de Ukraïners
 hebben fantastisch werk geleverd onder zeer moeilijke omstandigheden. ( Telegraaf
Uiteindelijk verklaart een OVSE man die al een week daar zit; er is nauwelijks gestolen. Opvallend weinig in elk geval.  Een maleisische ambtenaar valt hem bij. ( Bociurkiw )
De black boxes zijn onbeschadigd.  Er zijn echt geen lijken afgevoerd.  Geen toegang? Er is gewoon nauwelijks hulp of onderzoekers gekomen.  Er zijn daar in 1 week tijd 2250 mensen gesneuveld, op minder dan 40 km van dat terrein.  Ze hebben wel wat anders te doen dan naar onze poijpen dansen, lijkt mij.

Nou ja, mijn reactie wordt te lang.
In een nieuwe blog zal ik uitleggen dat àls Putin de etnische Russen hulp biedt door officieus te helpen met strijders en wapens, dat dit in feite een gulden middenweg is: hij behoort uit hoofde van R2P de mensen te helpen, maar het  kan niet,want dat is wat de VS wil: om dan een reden te hebben om met de NATO binnen te trekken en nooit meer weg te gaan.

Groet, en nogmaals dank voor uw prima info,  J.V. 

8 comments:

 1. Fantastisch.
  Het is licht, want het doet de leugens van het zwijgen teniet.
  Dank je!

  ReplyDelete
 2. Dank je Feng, voor je steun tje in de rug. Ik kan wel wat mental support gebruiken.

  Groet, J V.

  ReplyDelete
 3. Inderdaad er zijn veel onbeantwoorde vragen. Toch denk ik dat de transponder met de BUK wel degelijk in Lugansk reedt. Het billboard van de autodealer verwijst naar een andere plaats, maar het staat in Lugansk zie fotoanalyse + point of view camera: http://www.interpretermag.com/ukraine-liveblog-day-155-train-carrying-mh17-bodies-arrives-in-kharkiv-and-black-boxes-handed-over/#3503

  ReplyDelete
 4. Dan is het nog maar net de vraag van wie hij was. Veel westerse media zeggen dat hij van de Russische rebellen is en op weg naar Rusland. Dat kan best een aanname zijn. Hij kan ook best van Oekraïene geweest zijn, net 4 installaties in de onmiddellijke nabijheid van de rampplek.

  ReplyDelete
 5. Chessplayer,

  Dank voor uw reactie.

  knap werk van deze onderzoekers.

  Ik zal mijn veel te lange reactie in de tekst plaatsen, onderaan.

  J.V.  ReplyDelete
 6. Beste Jan Verheul

  Uit onderstaande bronnen ziet het er voor mij uit dat de Russische minister van defensie helaas de waarheid niet sprak. Naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant met informatie van defensiespecialist Dick Zandee van Clingedael ging ik zelf op onderzoek uit.

  Zie:http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3696847/2014/07/24/Waar-kwam-die-raket-vandaan-Bloggers-speuren-naar-smoking-gun.dhtml

  Hij heeft het over de Britse blogger Eliot Higgins, die zich over deze kwestie heeft gebogen. Higgins volgt onder meer het conflict in Syrië en is gespecialiseerd in zogenoemde opensource-investigation om de betrouwbaarheid van onlinebeelden te verifiëren. Door diverse foto's en camerastandpunten met elkaar te vergelijken, komt Higgins tot de conclusie dat het waarschijnlijk is dat de lanceerinstallatie door
  Snizjne gereden heeft. De blogger heeft andere beelden van de raketinstallatie, op andere locaties, op eenzelfde manier vergeleken. Hij concludeert op zijn blog Bellingcat dat het waarschijnlijk de BUK-M1 is die de raket heeft afgevuurd, en dat hij richting de Russische grens wordt getransporteerd.

  Zie: https://twitter.com/bellingcat
  Zijn blog heet @bellingcat. Op dit blog vind je ook een video die op youtube staat en steeds wordt geupdate als er meer indirect bewijs ontdekt wordt over de route die waarschijnlijk door de Buk gevolgd
  is: Zie: youtube.com/watch?v=KT6cELgHIZE

  Ook verwijst Zandee naar het blog Ukraine@war
  De blog Ukraine@war maakte onlangs melding van de vermoedelijke lanceerplaats. De blog analyseerde de enige foto die mogelijk kort na de lancering genomen is. Te zien is een rookspoor, mogelijk van de raket. Door op een vergelijkbare manier als Higgins satellietbeelden te combineren met andere foto's uit het gebied, komt deze blog tot de
  conclusie dat de raket is afgevuurd vanuit een tarweveld in Snizjne. Dit is dezelfde locatie die daarvoor ook door het Pentagon als lanceerlocatie werd aangemerkt. De Britse krant The Telegraph ging er kijken, maar vond geen bewijs voor een lancering.

  Zie: http://ukraineatwar.blogspot.nl/

  Dat wil trouwens niet zeggen dat alles wat de Russische Minister van Defensie zegt en met radarbeelden aantoont nu in twijfel moet worden getrokken. De kracht van het Internet is niet te onderschatten in deze zowel door Westerse als Oosterse media ontketende 'propaganda media oorlog' Samen zullen we achter de waarheid komen! Succes met je strijd om de waarheid te achterhalen uit respect voor de omgekomen slachtoffers!

  met vriendelijke groet
  Chessplayer

  ReplyDelete
 7. Dag Chessplayer,

  Begrijp ik U goed: schreef U mij op 28 juli dat de foto van de Buk in Luhansk is genomen?
  Ik heb dat bestudeerd, en ik ging daar mee akkoord.

  Schrijft U mij nu dat die foto in Snizhne is genomen?
  Hoe kan het dan dat die foto in Luhansk helemaal klopte? Dat ik daar geen speld tussen kon krijgen?

  Ik heb even naar een video zonder geluid gekeken, en je ziet dan dat die buk op heel grote afstand toevallig wel 6 keer wordt gefotografeerd.
  Ik ga er echt geen tijd aan besteden.

  De zaak ligt vrij simpel: Kiev en d VS beweren nu al 2 weken dat ze bewijs hebben. Er is nog helemaal niets geproduceerd. En ze hadden vele dagen nodig om valse info te produceren.

  2 miljarde $ per dag is het budget van het Amerikaanse leger. Ze hebben sinds de ramp al 30 miljard $ uitgegeven, en nog niks overtuigends laten zien?
  Zonde van mijn tijd. En ook van de uwe, vrees ik.

  ReplyDelete
 8. Chessplayer,

  ik reageerde geïrriteerd op uw laatste post. U gebruikt de Volkskrant als bron ! Bent U wel goed wijs ? Àlle journalisten daar wisselen elkaar af en zorgen dat er elke dag een anti-Rusland fantasie in hun krantje staat.

  In Gaza zijn 1300 mensen afgeslacht, en in de Volkskrant is het topic van de week: de ruiten die bij joden worden ingegooid. ( De materie en de werkwijze kennende doen ze dit trouwens zelf) .

  Ter zake: de MH17
  De video in uw post geeft nog steeds geen geluid, en op 3 augustus wist ik dus niet wat die Telegraph journalist in dat korenveld deed.
  Maar nu is er een goede post verschenen van een onderzoek, en daarin komt een bewering van The Telegraph ter sprake, over het ontdekken van een verschroeide plek in het graan, waar dan die Buk zou zijn afgevuurd. Zodoende dat ik nu dat filmpje al half begrijp.

  Het Telegraph verhaal wordt trouwens overtuigend onderuit gehaald.
  Hier het artikel: https://drive.google.com/file/d/0ByibNV3SiUoobnpCVDduaHVORHM/edit?usp=sharing
  Ik denk dat dit onderzoek erg solide is: Het baseert zich op niet te vervalsen feiten: De plaats van het debris. Het beeld van dat debris ( de restanten van het vliegtuig)
  De conclusies over de vliegrichting. Daaruit concludeert men binnen welke cirkel de Buk moet hebben gestaan.
  De locatie van The Telegraph valt daar buiten.

  De video's waarop de Buk terug rijdt naar Rusland zijn zo veelvuldig, en zo gemakkelijk te fabriceren, dat het verdacht wordt: Niemand heeft een foto van de Buk in het plaatsje Snizhne. Niemand heeft de lancering gehoord.
  Er wonen daar duizenden mensen die het gehoord zouden ,moeten hebben.
  Een stukje graan-stoppel in brand steken, dat kan een kind.
  Kortom: geval 328 uit de lange serie MH17-bedrog.


  ReplyDelete