Sunday, September 11, 2022

1328 Moet Rusland nu ècht oorlog gaan voeren? Moon of Alabama -analyse.

Moon of Alabama, die nooit op zondag publiceert,  heeft deze zondag toch een overzichts-artikel geplaatst. 

Hij zegt dat Putin àltijd de wil van het volk uitvoert, en hij vermoedt dat het volk een hardere oorlog wil.  Hier zijn 5 pagina lange artikel:


 

De terugtrekking van Izium - een katalysator voor "een serieus begin".

Analyst Dima:  "We kunnen zeggen dat vandaag de beste dag ooit was, de op één na beste dag ooit, voor de Russen op het grondgebied van Oekraïne. Er moet iets veranderd worden. Als je vraagt wat de Russen moeten veranderen, dan weet ik dat eerlijk gezegd niet. Maar ik denk dat als ze niets veranderen na deze situatie, dat betekent dat er geen noodzaak is om deze speciale operatie voort te zetten. Omdat de Oekraïeners erin geslaagd zijn een groot aantal infanteristen te verzamelen. Sommige bronnen zeggen, natuurlijk voor de grap, dat de Oekraïeners nu een zo groot leger hebben dat de Oekraïense autoriteiten hen gewoon stenen kunnen geven. En dit leger is in staat om de verdedigingslinie van de Russen te kraken met alleen maar stenen, omdat het er zo veel zijn."

Het bovenstaande is de opener van Dima's militaire samenvatting van de gebeurtenissen van gisteren in Oekraïne.

De simplistische opvatting dat "kwantiteit een eigen kwaliteit heeft", wordt meestal toegeschreven aan Jozef Stalin, de Georgische leider van de Sovjet-Unie tijdens de Tweede Wereldoorlog (en ook daarvoor en daarna).

Stalin had het mis, zoals de Tweede Slag om Charkov, hier gisteren vermeld, aantoont. In mei 1942, nabij Izium, versloegen de Nazi's grondig een tegenaanval van de Sovjet troepen die twee keer zo groot was.

Stalin had ook gelijk. Uiteindelijk overtrof de Sovjet-Unie eenvoudigweg het Duitse Rijk en zijn bondgenoten in bijna alles - tanks, vliegtuigen, kanonnen, munitie, brandstof, voedsel en soldaten - wat haar overwinning mogelijk maakte. (De veel gepropagandeerde rol van de V.S. in deze was historisch gezien slechts een bijzaak).

De Russische terugtrekking van gisteren uit de regio tussen Izium en de Russische grens was een ramp voor de (pro-)Russische bevolking ter plaatse. Het was ook het rationele gevolg van een gebrek aan militaire middelen. De Russische strijdkrachten in Oekraïne zijn te klein om de 1500 kilometer lange frontlijn te verdedigen tegen een Oekraïens leger dat nu a.) een veel grotere strijdmacht heeft om mee te werken, b.) zich geen zorgen hoeft te maken over grote menselijke verliezen en c.) een gestage aanvoer van "westerse" wapens heeft.

Rusland moet zich daaraan aanpassen.

De meest genoemde eis in het pro-Russische commentariaat gisteren was om "de handschoenen uit te trekken" - om "westerse" wapenleveranties serieus te verhinderen, om Oekraïense bruggen en andere infrastructuur voor tweeërlei gebruik te vernietigen, om van een "Speciale Militaire Operatie" over te schakelen op oorlog.

Waarom heeft de politieke leiding van Rusland dit nog niet gedaan?

Na twee decennia observatie ben ik tot de conclusie gekomen dat het Russische politieke leiderschap, in de eerste plaats de huidige leider Vladimir Poetin, wordt gedreven door twee leidende beginselen. Het eerste is het volgen van de wil van het volk. Het tweede is rationeel beleid. De hoge waarderingscijfers van Poetin en andere politieke leiders in onafhankelijke Russische opiniepeilingen zijn geen toeval. Het is het resultaat van een beleid dat a.) rationeel en goed uitgelegd is en b.) door en door democratisch is in die zin dat het de publieke opinie van de meerderheid van het volk volgt. Ze staan niet toe dat bepaalde belangengroepen er een te grote invloed op hebben.

Dit blijkt het best uit de oorlog die Poetin voerde tegen de miljardairs die in de jaren negentig en het begin van de jaren 2000 probeerden de politiek binnen te dringen om hun belangen boven die van anderen te stellen. Zij werden verslagen en degenen die niet naar Londen vluchtten, zijn sindsdien gestopt zich met de staat te bemoeien.

De andere groep die van oudsher een te grote rol speelde in Rusland, vooral tijdens de Koude Oorlog, is het militair-industrieel complex. Het kromp tijdens het bewind van Jeltsin als gevolg van de rampzalige financiële gevolgen van zijn misleidende privatiseringsdrift. Onder Poetin werd het Russische leger enigszins nieuw leven ingeblazen, herbewapend en van voldoende middelen voorzien. Maar het werd ook getemd. Onder minister van Defensie Shoigu en stafchef Gerasimov is de prioriteit van het algemene staatsbeleid boven de waargenomen militaire behoeften niet langer twijfelachtig.

De grootste tegenstanders van Poetins beleid zijn de nationalisten, niet de "westerse" favoriete "liberale" clowns als Navalny. De nationalisten zijn te vinden aan de linker-, rechter- en centrumzijde van de politiek. Ze zijn niet goed georganiseerd, maar hebben een stem in het hele politieke spectrum. (De voormalige president Dimitri Medvedev speelt momenteel in op dat publiek.) 

De nationalisten hebben zelfs een stem in de openbare media.

Hier zijn Gilbert Doctorow's observations van hun recente positie besproken in prominente Russische talkshows:

Vladimir Solovyov van zijn kant ging verder dan de presentatie van de dreiging die uitgaat van de Verenigde Staten en hun bondgenoten en analyseerde de mogelijke reactie van Rusland. Hij sprak uitvoerig, en we mogen aannemen dat wat hij zei de directe goedkeuring had van het Kremlin, ...
.
Dus, wat had Solovyov te zeggen?
 

Ten eerste dat Ramstein een nieuwe fase in de oorlog inluidde, vanwege de meer dreigende aard van de wapensystemen die voor levering werden aangekondigd, zoals raketten met een nauwkeurigheid van 1 tot 2 meter wanneer ze worden afgevuurd vanaf afstanden van 20 of 30 kilometer dankzij hun GPS-geleide vlucht, in tegenstelling tot de lasergeleide raketten die tot nu toe aan Oekraïne werden geleverd. In dezelfde categorie vallen wapens die zijn ontworpen om de radarsystemen van de Russen te vernietigen die worden gebruikt om artillerievuur te richten. 

Ten tweede betekende Ramstein de verdere uitbreiding van de coalitie of heilige kruistocht die oorlog voert tegen Rusland. 

Ten derde is dit in feite niet langer een proxy-oorlog, maar een echte rechtstreekse oorlog met de NAVO, die moet worden vervolgd met een passende inzet van alle middelen in binnen- en buitenland.

Volgens Solovyov moet Rusland de beperkingen opheffen en de Oekraïense infrastructuur voor tweeërlei gebruik vernietigen, die het mogelijk maakt westerse wapens door het land naar het front te vervoeren. Het spoorwegsysteem, de bruggen, de elektriciteitscentrales moeten allemaal eerlijke doelwitten worden. Bovendien mag Kiev niet langer gespaard blijven van raketaanvallen en vernietiging van de ministeries en het presidentiële apparaat die verantwoordelijk zijn voor de voortzetting van de oorlog. Ik merk op dat deze ideeën meer dan een maand geleden in het programma Solovyov naar voren zijn gebracht, maar daarna uit het zicht zijn verdwenen terwijl de Russen op het terrein grote winst boekten. De laatste tegenslagen en de nieuwe risico's in verband met het westerse beleid dat in Ramstein is uitgestippeld, brengen ze weer aan de oppervlakte.

De recente Ramstein bijeenkomst promised "bijstand op lange termijn" aan de Oekraïne en kondigde wapenoverdrachten van nieuwe kwaliteit aan.

In de ogen van de nationalisten in Rusland vraagt dit om een reactie. Rusland moet in hun ogen escaleren.

Het Kremlin was en is zeer afkerig van Russische slachtoffers. In deze oorlog geeft het voorrang aan Russische levens boven al het andere. Dat heeft in de eerste maanden van de oorlog goed gewerkt. Naar mijn schatting waren de Russische slachtoffers tot nu toe ongeveer een tiende van de Oekraïense. Maar de Oekraïense leiders hebben zich nooit iets aangetrokken van het aantal slachtoffers. De kwestie is dus niet echt belangrijk voor hen.

Rusland had zich tot doel gesteld Oekraïne te "demilitariseren" en te "denazificeren". De belangrijkste geografische prioriteit was de bevrijding van de Volksrepublieken Donetsk en Luhansk. De corridor over land naar de Krim, en de zeer Russische stad Mariupol, waren ook belangrijke doelwitten.

De demilitarisatie, voornamelijk door lange afstandswapens, heeft goed gewerkt. Oekraïne heeft geen defensie-industrie meer. De ontnazificatie is een doorgaand proces. De fascistische "nationalistische" eenheden zoals de Azov bataljons en hun broeders in de Kraken en andere groepen zijn gedecimeerd.

De eerste fase van de oorlog was bedoeld om de Oekraïense regering tot een spoedig akkoord te dwingen. De dreiging aan Kiev was bedoeld om dat te bereiken. Het werkte bijna. Eind maart stemde Kiev ermee in om aan de Russische eisen te voldoen. Toen werd Boris Johnson gestuurd om aan te dringen op verlenging van de oorlog om "Rusland te verzwakken". De Oekraïense president Vladimir Zelenski heeft dat bevel sindsdien opgevolgd.

Rusland trok zich terug uit Kiev en begon aan fase twee van de oorlog. Sindsdien zijn de oblast Luhansk en de landcorridor naar de Krim, met name Mariupol, veroverd. De bevrijding van de republiek Donetsk is tot stilstand gekomen. Het aantal Russische en geallieerde strijdkrachten dat de oorlog voert, is gelijk gebleven of in de loop van de tijd zelfs afgenomen. Intussen zijn de Oekraïense strijdkrachten verveelvoudigd. Zij krijgen een zeer aanzienlijke hoeveelheid wapens uit "westerse" bronnen en nieuwe beloften om die voorraden te blijven leveren. Zelfs wanneer zij in mindere mate bewapend zijn, zijn grotere aantallen manschappen op den duur wel degelijk van belang.

Dit maakte potentieel kostbare nederlagen, zoals onlangs aan het Izium-front, mogelijk. Het Russische leger heeft zich aan deze dreiging aangepast door het aantal bezette gebieden te verminderen en door zich te concentreren op de oorspronkelijke doelstellingen van de oorlog.

Het Russische publiek, dat aanvankelijk niet ten volle begreep waarom de oorlog nodig was, is sindsdien in zijn bewustzijn gegroeid. Het begrijpt nu het grote spel dat tegen zijn land wordt gespeeld. Het kan spoedig eisen dat het niveau van de middelen die in de oorlog worden gestoken, wordt aangepast aan het niveau dat nodig is voor een beslissende overwinning. Opiniepeilingen zullen duidelijk maken of en wanneer dat punt is bereikt.

Dat is waarom Dima concludeert dat: "We kunnen zeggen dat vandaag de beste dag ooit was [...] voor de Russen op het grondgebied van Oekraïne."

Het is nu waarschijnlijk zeker dat ze bevrijd zullen worden. Op de een of andere manier.

Ik denk ook dat de terugtrekking uit de Izium-regio, waarbij een aanzienlijk aantal pro-Russische burgers dodelijk is bedreigd from fascist 'filtration' groupsde katalysator zal zijn voor een aanzienlijke escalatie aan Russische zijde.

Ik kan het, zoals zo vaak, mis hebben. Er komt nog een eerder kans op verandering:  

Het 3e Russische Korps, gevormd uit goed betaalde reservisten, bewapend met nieuwe wapens en nu naar verluidt ingezet ten zuiden van de Donbas-regio, zou wel eens een spelbreker kunnen zijn. Als het naar het noorden trekt en erin slaagt de Oekraïense versterkingen aan de Donetsk-linie van achteren op te rollen, kan het de beslissende kracht worden. Maar de opstelling van de mobiele Oekraïense strijdkrachten die de afgelopen dagen, grotendeels ongehinderd, in de richting van de Oskol zijn opgetrokken, is een nieuwe kaart die de Oekraïeners opnieuw kunnen uitspelen tegen elke zwakke plek in de Russische linies.

Het Russische publiek, zachtjes geleid door het Kremlin via de Russische media, zal nu waarschijnlijk meer eisen. De vraag is dan hoeveel meer. Het mag niet de totale mobilisatie van het Russische leger betekenen. De "westerse" beweringen dat Rusland geïsoleerd is, zijn onjuist. Het heeft veel vrienden waarop het een beroep kan doen om bij te dragen aan zijn inspanningen. Afleidingsmanoeuvres tegen het Amerikaanse leger in vele regio's van de wereld zijn slechts een van de vele mogelijkheden.

Tijd is altijd de derde kracht op het slagveld. Beide tegenstanders moeten er tegen spelen, of er bondgenootschap mee aangaan. Europa hongert zichzelf momenteel uit door Russische energiebronnen te boycotten. Dat is onhoudbaar en het zal na verloop van tijd moeten stoppen met het volgen van het huidige door de VS gestuurde beleid. Economisch is Oekraïne blut en het kan, ondanks buitenlandse subsidies, een lange oorlog niet volhouden. Er zijn ook mogelijke politieke veranderingen binnen de VS die een rol zullen spelen. Het lange-termijnspel is in het voordeel van Rusland.

Toch moet de oorlog op Oekraïense bodem gewonnen worden. Rusland moet zijn inzet verhogen. Op 7 juli, tijdens een bijeenkomst met Doema leiders en partijleiders, Putin said:

"Vandaag horen we dat ze ons willen verslaan op het slagveld. Nou, wat kan ik zeggen? Laat ze het maar proberen. We hebben al veel gehoord over het Westen dat ons wil bevechten "tot de laatste Oekraïner." Dit is een tragedie voor het Oekraïense volk, maar dat lijkt de richting te zijn die het opgaat. Maar iedereen moet weten dat we over het algemeen nog niets serieus zijn begonnen."

Nou, misschien is het nu de tijd om dat te doen.

Toegevoegd door b op 11 September 2022 om 6:36 UTC | Permalink

 

35 comments:

  1. De Nieuwe Wereld.
    Wierd Duk.

    Mijn reactie: Ter herinnering:
    1) De Neocons beschreven 98 pagina's lang hoe ze de wereld zouden gaan controleren. ( PNAC Report, 1999)
    2) Elk land dat mogelijk regionale macht zou verwerven zouden ze vernietigen.
    3) Al in 1997 schreef Brzezinsky: "Als Rusland en Oekraiene uit elkaar worden gedreven zal Rusland zwak worden."
    4) In 2004 en 2014 pleegde de VS een coup in Oekraine. Sinds 2014 besluipt en benadert de VS Rusland: Aegis raketten, Azov etc.
    5) Op 26 januari 2022 begon de VS zèlf de Oekraiense oorlog" : van 50 naar 2000 bommen per dag. (Jacques Baud ,VN)
    6) Putin vroeg ons: Stop de moord op Donbassers. Stop het bedreigen van Rusland,
    WIJ kozen er voor om niet te stoppen met moorden en met bedreigen van Rusland.
    De doden zijn Ònze slachtoffers. Rusland verdedigt zich.
    In feite zien we dat het decadente en zinkende Amerika tòch de macht wil behouden door een samenwerking ( energie) tussen Europa en Rusland te stoppen. ( MacKinder, 1920)

    ReplyDelete
  2. [Ukraine suffers massive blackout after ‘Russian strikes’ ], bron: https://swentr.site/russia/562602-ukraine-blackout/

    ReplyDelete
    Replies
    1. The Saker komt morgen met een (uitgebreide) analyse, voor nu (wederom) een kort bericht (ik heb het dit keer voor het gemak maar helemaal gekopieerd):

      [Open thread, one development and a request
      2843 Views September 11, 2022 1 Comment

      Dear friends,

      God willing, I will post an analysis tomorrow of what apparently has happened (I will look at at least two main versions) and what is going on today.

      At this point all I can do is to confirm that overnight the Russians have hit Ukrainian electricity nodes and that much of the Ukraine, especially in the East, is in the dark. Even “Ze” confirmed this. BTW – the Ukronazis were the first to massively strike at the LDNR electrical grid, so that escalation is not only not to be blamed on the Russian side, but I would argue that it was much overdue.

      I am, again, creating an open thread, but please stick to the following request:

      What I ask of you: please do NOT post various comments, opinions, analyses, etc. This is still too early to call and all so called “opinions” and “views” are nothing but baseless speculations.

      Please just report facts and please indicate the source each time. That might also help me for my analysis tomorrow.

      Thank you,

      Andrei

      PS: I am under no illusions, trolls will creep in, just as they have overnight. My suggestion? Ignore them and we I will do my best to clean them up (time permitting).], bron: https://thesaker.is/open-thread-one-development-and-a-request/

      Delete
  3. Heb nog even wat 'opruiende taal' op de Telegram groepsapp gezet:

    Ik vind het sympathiek om mensen te gaan helpen die het moeilijk hebben als gevolg van de recessie en de dure energie. Maar het is dweilen met de kraan open: je blijft achter de feiten aan lopen als je niet uitzoekt waar de oorzaak ligt, en die oorzaak 'in de schijnwerpers' zet. Zodat iedereen ziet waar de ellende 'geboren' wordt. Als we dat hadden gedaan, zouden de Afghanen nog een gelukkig leven in hun land hebben en niet bij ons als tweederangs burgers vertoeven. Idem voor Syriers en Iraqi etc etc. Het is onze onwetendheid waardoor de misdadigers die aan de macht zijn (ze controleren de banken en de Media) hun gang kunnen gaan. In hun levensovertuiging heeft hun God deze wereld voor HUN gemaakt, en niet voor ons. Dat kon weinig kwaad zolang ze niet aan de macht waren, maar nu zijn ze wèl aan de macht. En ze fantaseren hardop over de toekomst (waar alleen plek is voor hen). Het lijkt me dat iedereen zich in deze materie zou moeten verdiepen. Met dweilen achteraf gaan we het niet redden. En volgens mij ook niet met onszelf wijs te laten maken dat wij zelf een soort 'verlichte Elite' zijn die in de 4e dimensie leven terwijl de gewone massa in de derde dimensie leeft. Ik denk trouwens dat mevrouw Straathof niet weet wat 3e en 4e dimensie zijn. Ze maakt geen stevige indruk op mij. Achter haar aan lopen lijkt me niet verstandig. Daarvoor is de situatie nu te kritiek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [de dure energie]
      Die prijs is kunstmatig opgepompt door de 'crisisberichten' van de msm. Er is geen gas-tekort.

      Delete
  4. mastering alchemy:
    In de vierde dimensie bewegen we ons voortdurend richting balans en opnieuw uitlijnen. Deze structuur is heel open, het "gastvrij" ontvangen en toestaan van alle mogelijkheden. Welzijn, Schoonheid, de Innerlijke Glimlach, Waardering en Liefde zijn opties in 4-D. Terwijl Angst een keuze is die ons terugzet in 3-D reactie en beperking.

    ReplyDelete
  5. Zoekplaatje: Waar ligt Oekraïne? Antwoord: Die donkere vlek in het midden van het plaatje. Alle stroom afgeschakeld. Dus ook geen Internet.
    Wat doet het UA-Regime? Via Telegram vertellen, how to connect to data roaming. En Murphy is echt zo slim als hij eruit ziet. Lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Om de vraag bovenaan het blog te beantwoorden: De RF schakelt idd een tandje bij. Eindelijk !

      Delete
    2. Hier het hoe & waarom. Vanaf nu is het Oekraïense Leger een Terroristische Organisatie, oftewel de UTO. 😎

      Delete
    3. [Wat doet het UA-Regime? Via Telegram vertellen, how to connect to data roaming. ]

      Ja, dat vond ik ook nogal hilarisch!


      [Vanaf nu is het Oekraïense Leger een Terroristische Organisatie, oftewel de UTO]

      Ho ho, daar LIJKT het op ja maar het is nog niet officieel. Het artikel begint er nota bene ook mee "What it COULD mean". Nogmaals: Roomser dan de Paus zijn.

      Uit het artikel:

      [Support and input is needed from people concerned with the economy, military and international relations — in the background.]

      In een ver verleden werkte dit ook zo in het westen..............

      Delete
    4. Ik denk, dat het besluit allang is genomen en dat de RF direct heeft gereageerd, door Oekraïne nu 'op zwart' te zetten. Het moet natuurlijk nog de nodige schijven passeren en daarna nog even bekend worden gemaakt.

      De RF heeft een -door zichzelf getrokken- rode lijn gepasseerd: Geen civiele infrastructuur aanvallen. Dat hebben ze >6 maanden volgehouden. Door die aanval is het mij duidelijk, al is er geen officiële bevestiging.

      Delete
    5. @G.B., dat zou heel goed kunnen (dat het besluit allang genomen is) maar toch (om trollen geen kans te geven, die 'pakken' je op dit soort statements en zeuren daar dan ellenlang over door) kun je je beter trainen om heel exact bij de feiten te blijven of heel duidelijk te maken dat het jouw eigen inschatting is en dit te onderbouwen.

      Delete
    6. [duidelijk te maken dat het jouw eigen inschatting is en dit te onderbouwen.]
      Eigen inschatting begint met: "Ik denk". De onderbouwing bestaat uit het feit, wat begint met: "De RF heeft een -door zichzelf getrokken- rode lijn gepasseerd". Volgens mij voldoet dit aan jouw voorwaarden.

      Delete
  6. Helemaal vergeten in de 9/11 opwinding (not): Koning Assad van Syrië was gisteren jarig. Alsnog gefeliciteerd. 😉 🍺 ♫

    ReplyDelete
  7. China wordt de nieuwe wereldmacht. https://thediplomat.com/2022/09/xi-jinpings-endgame-for-america/
    Good bye LI.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of je daar nu zo blij mee moet zijn. Heb je gelezen wat, volgens dat artikel althans, de visie van Xi is?

      Delete
    2. [Of je daar nu zo blij mee moet zijn. Heb je gelezen wat, volgens dat artikel althans, de visie van Xi is?]
      Natuurlijk, anders plaats ik het niet. Het is een keuze tussen overheersing door de joden of de Chinezen. Geef mij de laatsten maar, met in het achterhoofd, dat die zojuist honderden miljoenen burgers uit de armoede hebben geholpen, een grote middenstand hebben gecreëerd en de Mercedessen vallen niet aan te slepen.
      Van joden kan je alleen verwachten, dat ze je willen vermoorden. Zie de lijst van +/- 50 landen, die zijn kapot gemaakt.
      In het stuk werd Pol Pot alleen maar even aangehaald als afschrikwekkend voorbeeld. Dat soort excessen beschouw ik als uitzondering.

      Delete
    3. Net zo min als ik zat te wachten op een joodse overheersing (of die nu liberaal, communistisch of kapitalistisch van het grootkapitaal is), zit ik te wachten op een Chinese (vorm van) communistische overheersing compleet met social credit systeem.

      Delete
    4. 't Is kiezen of delen, andere smaken hebben we niet. Als troost kan ik je zeggen, dat wij dat niet meer gaan mee maken, dit wordt een 100-jarenplan.

      Delete
    5. ['t Is kiezen of delen, andere smaken hebben we niet.]

      Als ik het statement van Putin en Xi goed begrepen heb, wil ook China geen wereldoverheersing. Zij willen een MULTI polaire wereld waar ieder deel even belangrijk is met behoud van alle eigenheden.


      [Als troost kan ik je zeggen, dat wij dat niet meer gaan mee maken, dit wordt een 100-jarenplan.]

      Gaat net zo min lukken als het plan van ome Klaus en co. Maar het zou heel goed kunnen dat de schrijver van het artikel (een westerling) de intenties van China niet (helemaal) goed inschat, zie bovenstaande.

      Delete
    6. [Zij willen een MULTI polaire wereld waar ieder deel even belangrijk is met behoud van alle eigenheden.]

      Nog eens bevestigd door artikel op RT van vandaag:

      [Russia and China agree over ‘new reality’ – Kremlin
      The so-called ‘Golden billion’ can’t dictate terms to other countries anymore, Dmitry Peskov says ], bron: https://swentr.site/news/562709-china-unipolar-world-peskov/

      Delete
  8. The Saker heeft een boekwerk over de huidige situatie geschreven :-))), ik moet het nog lezen:

    [On the role and importance of PSYOPs for the SMO (warning – long discussion!)], bron: http://thesaker.is/on-the-role-and-importance-of-pysops-for-the-smo-warning-long-discussion/

    ReplyDelete
    Replies
    1. 't Zou fijn zijn, als @JV hier een blog van maakt + vertaling. Het is een hele grote hap, maar zeker interessant.

      Delete
    2. Ja, het lijkt me inderdaad een blog waard. Ik heb het alleen nog maar 'gescand', ik heb vanavond pas tijd om het te lezen.

      Delete
    3. Ik zie in de comments, dat men alleen maar 'slimmer' probeert te zijn dan de tegenstander. Dan bega je dus de fout, door met dat spelletje mee te doen, waarvan je weet, dat de tegenstander beter is. Het enige wat je moet doen, is: negeren.
      Daarom vind ik dit het beste antwoord: Many people are not even aware about this crucial fact about their minds and therefore don’t understand that the only solution to NOT be influenced by the PSYOP Machine is not to participate in it. Waarvan akte...

      De msm worden totaal genegeerd door mij. Ik zoek mijn eigen waarheid en al zeggen ze 100.000 keer, dat de lucht groen is, voor mij blijft die blauw. Zo simpel is het.

      Delete
    4. [Given what we known about the PSYOP machine of the West as what you have presented here and keeping in mind that this machine is already running pretty much since 1945,]

      Zou deze persoon een van de weinigen zijn die dit gegeven toepassen op WWII? Beseffen wat deze opmerking betekent? Het meest bijzondere vind ik altijd mensen die een dergelijk statement maken maar het narratief over WWII voor waarheid aannemen.


      [“If you tell a lie often enough it becomes true.”

      No. If you tell a lie often enough it is still a lie. It does not “become true, it may be believed to be true by those who are too ignorant or lazy to continue to seek truth in what they read or hear.]

      Dit is ook eentje om in te lijsten en zal @JV aanspreken (zeker het deel over too lazy).

      Delete
    5. [If you tell a lie often enough it is still a lie]
      Correct. Daarom heeft het ook geen zin om de leugen te weerleggen, want zodra je dit lukt, staan de volgende 10 leugens op stapel. En het is zooooo vermoeiend.
      Ik zeg altijd: Geen aandacht aan geven, want wat je aandacht geeft, dat groeit. Zodra je geen aandacht meer geeft, verdwijnt het uiteindelijk, al moet je soms wel veel geduld hebben.
      Mijn moeder placht altijd te zeggen: "Er is geen spreker, die een zwijger heeft overtroffen".

      Verder nog een interessant stuk over de opschaling tot oorlog.

      Delete
    6. [Dit is ook eentje om in te lijsten]
      Zeker.

      Delete
    7. [opschaling tot oorlog]
      Dit staat Zé te wachten.

      Delete
    8. Nog zo'n kreet uit het artikel: "The bottom line is simple: our brains are hard-coded to naturally side with the majority." Slaat helemaal nergens op, Saker. Ik ken er zat, die, als de meerderheid zegt we slaan rechtsaf, dan zeggen die: We gaan alle kanten op, anders dan rechtsaf. Die weten, dat de meerderheid geen gelijk heeft.

      Naarmate ik het artikel verder lees, vind ik het eigenlijk slecht. Ik leg straks wel uit waarom, totdat ik het totale plaatje weet.

      Delete
    9. [Naarmate ik het artikel verder lees, vind ik het eigenlijk slecht. Ik leg straks wel uit waarom, totdat ik het totale plaatje weet.]

      Misschien toch nog de moeite van een blog waard, maar dan uitgebreid met eventuele kritiek.


      ["The bottom line is simple: our brains are hard-coded to naturally side with the majority."]

      Als ik me goed herinner, is dat wel hoe de biologie/psychologie het ziet. Voor de meerderheid van de mensen zal het wel gelden.

      Delete
    10. Ik ga het plaatsen, vandaag nog. Nu even weg..

      Delete
    11. "The bottom line is simple: our brains are hard-coded to naturally side with the majority." Slaat helemaal nergens op, Saker. Ik ken er zat, die, als de meerderheid zegt we slaan rechtsaf, dan zeggen die: We gaan alle kanten op, anders dan rechtsaf. Die weten, dat de meerderheid geen gelijk heeft.

      Wolf denkt dat zijn omgeving representatief is voor de hele samenleving. Niet natuurlijk.
      SDaker heeft zeker gelijk.
      Ook logisch: groep is veiliger.
      Groep heeft een leider die zich heeft onderscheiden, en dus mogelijk succdes had in het verleden.

      Delete
  9. Onderstaand artikel van The Unz Review lijkt me ook een blog waard:

    [Jews and Revolutions
    Larry Romanoff • September 12, 2022], bron: https://www.unz.com/lromanoff/jews-and-revolutions/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aangezien er nu al meer dan 130 reacties zijn, lijkt me het verstandig deze niet mee te kopiëren.

      Delete