Saturday, June 27, 2020

1049 Genezing door een dieet.

In de Volkskrant staat een lang artikel dat positief schrijft over het genezen van ziekten als diabetes en reuma door bepaalde diëten te volgen.

Wie een week alleen maar water drinkt en daarna  vlees, vis en zuivelproducten laat staan,  heeft na een tijd veel minder last van reumatische pijnen.
Voor sommige mensen , bij wie medicijnen nauwelijks helpen, en die radeloos zijn, een zegen.

Zelf hoop ik mijn diabetes 2, die ik al jaren in lichte mate heb,  door veel bewegen te laten verdwijnen.  Tot nu toe heb ik te veel gegeten en te weinig bewogen.
Ik begrijp nu dat ik het veel serieuzer moet aanpakken.

Sinds 9 juni weet ik dat ik hartritme-stoornissen heb, en dat is een flinke tegenvaller.  Het is ook duidelijk aanwezig:  bij inspanning merk ik al snel dat ik lucht tekort kom. Dat het hart vreemd klopt.

Over een week of 6 moet ik naar een cardioloog en die zal kijken of de hrs ongedaan te maken is, danwel of ik er mee moet leren leven.
Ik meen dat het ook voor langere tijd 'slapend' kan zijn.

Er is een hartklep die een beetje een verharde plek heeft. Dat kwam door het hrs onderzoek naar boven. Volgens de dokter is dat een gevolg van de diabetes.

Kortom:  het is tijd geworden om mijn gezondheid serieus te gaan nemen en hoger in de prioriteiten-lijst te zetten.
'De wereld redden' zakt naar de tweede plaats :-)

Door de corona-crisis ben ik overtuigd geraakt dat "Big Pharma"  ons niet alleen zinvolle medicijnen geeft, maar er ook alles aan doet om de behoefte te scheppen aan die medicijnen.
Op een bepaalde manier kun je ze ook zien als een genocidaal 'Big Profit' bedrijf.

Er is een hele reeks medicijnen die goedkoop zijn en veel ziekten voorkomen, maar ze worden 'zwart gemaakt'.
We zagen het bij de HCQ in corona tijd.
We zien het als ze opvallend streng waarschuwen tegen gebruik van Vitamine D.
Ik had het zelf ervaren met het verbod op boorzalf.

Maar het is veel ernstiger.
Robert Lustig van UCSF toont aan dat het Westen 50 jaar lang op het verkeerde been is gezet:  niet de vetten maken ons obese en veroorzakern de diabetes 2, maar de suikers, met name fructose. Zijn video's zijn zo voortreffelijk dat ik er een blog aan wil wijden. (2)

Ik zal hier volstaan met enige links van video's die ik heel interessant vond, en dan met name over diëten:

Het Volkskrant artikel:  https://www.volkskrant.nl/wetenschap/jezelf-van-ziek-naar-gezond-eten-met-een-plantaardig-dieet-soms-kan-het-echt~bfc0838e/

Wervende reklameboodschap door dr Katherine Richman (UCSF):
Healthy, (Nutrient) Wealthy and Wise: Diet for Healthy Aging- Research on Aging.   Heel overtuigend. Heel veel feitelijke informatie en tips. Razend tempo.
Samenvatting: Diëten (veganisme)  en bewegen ! 

Gezellige en informatieve discussie van deskundigen: 


Video over darmflora en oud worden. ( Ik heb de video nog niet gezien).

Fatty Liver: The Silent Epidemic Ook Robert Lustig komt uit bij de vervette lever als oorzaak van obesity.

         -----------------------

De afdeling San Francisco van de Univ. van California  (UCSF)  heeft vele onderzoekers die tegen Big Food  en tegen Big Pharma  in durven gaan.

Natuurlijk zijn er vele sekten in de 'health movement' die allemaal heel erg zeker zijn van hun eigen 'geloof'.  Maar kennis van hun informatie nemen zorgt er voor dat we beseffen hoe we NU  leven en waar we NU ons heil zoeken.  Misschien eten en leven we  niet op de juiste manier en zoeken we de oplossingen niet op de juiste plek.
Dan moeten we gaan zoeken wat voor onszelf haalbaar is en wat werkt.




No comments:

Post a Comment