Saturday, April 04, 2020

1006 Koorts omhoog drijven en de luchtwegen schoon houden.


De 'officiele medische wetenschap' zit helemaal naast het padje, dat moet iedereen toch wel duidelijk zijn ondertussen.

Pas NU zegt het WHO dat mondkapjes toch welaan te raden zijn.
Vele weken na dr. Wathelet, dr. Chris Martenson en dr. Campbell en vele anderen zien ze dat het een ramp wordt met dit virus.

Enfin: de bewijzen zijn overweldigend.
Als er iets is dat ze fout zouden kunnen doen, dan zullen ze het niet nalaten.

En hooghartig als ze zijn veroordelen ze anderen : " complot-denker !"    en  "Ik houd me bij de wetenschap ".
(Dat schreef een medisch specialist aan mij deze week, geen vriend van mij maar wel iemand die ik al 40 jaar ken. De man is een goed mens en goed vakman neem ik aan, maar weet niks van  Big Pharma (behalve de verhalen over conspiracy gekkies, zoals die in zijn wereld de ronde doen.( En er zijn heel veel idioten onder de conspiracy lieden, dat weet ik als geen ander).  In een lange en gedetailleerde brief heb ik al zijn beweringen kunnen weerleggen.)

HCQ + Zitromax ( azithromycine)  werkt voortreffelijk,  maar dàt durven ze niet als off-label te gebruiken. Waarom niet?   Hebben ze geen antwoord op.

Bij het zien van al deze onmacht, al dit irrationele geklungel  ( 'We hebben geen mondkapjes  dus zeggen we dat mondkapjes gevaarlijk zijn ! Ja, laat ons dàt het volk wijs maken ! Behalve voor onszelf natuurlijk "  )
lijkt het me het toppunt van intelligentie en van wijsheid om ons heil elders te zoeken.

Ik heb al een blog gewijd aan de Hydro-thermale-therapie,  waarover de beroemdste arts van een eeuw geleden, Dr. Kellogg ,  een 1500 pagina dik handboek schreef. Dit blog: http://xevolutie.blogspot.com/2020/04/1001-het-coronavirus-geen-sprookjes.html


Nu wil ik het over Dr, Bronstein en dr Ng hebben.

Zij pleiten voor het opdrijven van de koorts:  neem baden die zo warm mogelijk zijn.
NB:  De hard-werkende-en-resultaat-loze  Medische Elite geeft U juist koorts-verlagende middelen: paracetamol, ibuprofen, tylenol )

En ze zijn ruimhartig met vitaminen: A, C, D3.

En ze passen de vernevelaar toe:  een kleine machine die warme damp maakt van een vloeistoof waarin allerlei zaken kunnen zijn opgelost.
Mensen met asthma of  longziekten gebruiken dit soort apparaten al vele tientallen jaren.  Vroeger  hing men boven een dampende pan ( op het buur ?)  met een handdoek over het hoofd.  Dat kan ook nu nog een goede methode zijn als de vernevelaars uitverkocht zouden geraken.

Helpt het?
Het princiepe bestaat al eeuwen, en mensen weten heus wel of ze na zo'n damp-
adem sessie beter kunnen ademen of niet. Dat is echt niet allemaal zelfsuggestie.

Helpt het tegen Covid?
Ik zou het niet weten.  Volgens getuigen wel. ( Zie filmpje vanChristopher)

Maar de Medische Elite zegt openlijk dat ze niks voor U kan doen, tot het virus er in geslaagd is om U een gevaarlijke longontsteking te geven.
Ze helpt U dus niet in de strijd tegen dat virus. Ze laat het virus zijn gang gaan en hoopt dat U het wint van het virus.
Lukt U dat niet, dan komt de Medische Elite met haar paardenmiddelen.

Dus wat heeft U nou eigenlijk te verliezen als U enkele van die eeuwenoude methodes gaat gebruiken, in de hoop het virus er onder te krijgen?
Niks te verliezen!

Als ik het verloop van de ziekte goed heb begrepen dan komt het binnen in de neus-keel holte en dringt het daar de cellen binnen. Dan vermenigvuldigt het zicht tot honderden miljoenen virussen en die verlaten dan enkele dagen later die neus-keel cellen en worden diep de longen in geademd. Diep in de longen is het steriel: er zijn geen bacterien onder normale omstandigheden.  (Alles wordt normaal gesproken opgevangen in de weg daar naartoe: in de slijmerige wand van de luchtwegen, en door de haartjes en het hoesten wordt alles bijtijds naar buiten gewerkt.

Maar Covid virussen dringen wèl diep door in de longen, en veroorzaken daar ontstekingen en vooral maken ze daar bacterie-infecties mogelijk. Die infecties zorgen dat er schimmels komen die de longblaasjes overwoekeren, en dat er vocht in die 600 miljard microscopisch kleine alviola komt. En waar vocht zit kan geen lucht met zuurstof komen, en zo krijgt men het vreselijk benauwd:  men dreigt te stikken.

Als dr Chuchalin  in blog 1002 wordt gevraagd:

Wat kunnen we zelf doen in dat vroege stadium?
(Het is uit het Russische vertaald en soms te volgen, maar de grote lijnen zijn helder.) 

Vraagt ​​u om enkele eenvoudige aanbevelingen? Zorg allereerst goed voor het neusslijmvlies en het orofaryngeale gebied.


Vraag: Om het met zout water te wassen?

A: Ja, was het grondig. Maar 'lors' ?? - niet-voorgeschreven medicijnen en sinusreinigers om de loopneus te stoppen en voor een effectieve spoeling.(*) Dat wil zeggen dat het gevoel van vrije, onbelemmerde ademhaling toch moet komen. Het tweede is het orofaryngeale gebied achter de huig. En ook daar moet u de orofaryngeale regio goed spoelen.

(*) Ik weet niet hoe ik dit moet vertalen: A: Yes, wash it thoroughly. But “lors” – non-prescription medications and sinus cleaners to stop running nose and for an effective lavage. 

Vraag: Dus je hoeft het niet alleen in je neus te spuiten, je moet het diep in je keel gorgelen?
A: Ja, en spoel het uit. En wees niet lui. Doe het totdat je een gevoel van schone, goede luchtwegen krijgt. Van alle manieren is dit het meest effectief. Ik zou die mensen adviseren die het zich kunnen veroorloven om een ​​vernevelaar te kopen of ...

Vraag: Bedoel je, het is aerosol, toch? Met echo?

A: Ja. En het zorgt ervoor dat de hygiëne van de bovenste luchtwegen in een goede staat wordt gebracht. Wanneer een hoest begint, is het wenselijk om nog steeds de medicijnen toe te passen die we voorschrijven aan patiënten met bronchiale astma. Dit is Berodual of Ventolin of Salbutamol. Omdat deze medicijnen de mucociliaire klaring verbeteren, verlicht u spasmen.

We zien dus dat de beste Russische longarts niet zegt  wat onze Medische Elite zegt : "Ga maar naar huis en als U bijna kansloos bent kom dan maar naar ons. "

Nee, hij zegt:  Maak het broeinest van de virussen schoon.  Stel dat je 80 % van die virussen kan buitenwerken, dan is de aanval op de onderste longblaasjes nog maar 20%van wat ie anders zou zijn.
"Gebruik een vernevelaar"  dat zegt dr. Chuchalin letterlijk. 

Een verdamper lijkt me een eenvoudig ding: je doet wat kruiden of wat olie of wat zout in het water, brengt het aan de kook en ademt  de damp in.
Maar misschien is het toch een beetje anders. Want niet alles lost op in water en dus zal niet alles als damp in de lucht gaan. 

             ---------------------------------------------------------------
Hier de omschrijving van een vernevelaar, op een engelstalige site:
(Vertaling daaronder)

What is a nebuliser?
A nebuliser is a machine that helps you to breathe in a medicine as a mist through a mask or a mouthpiece.
What does a nebuliser do? A nebuliser converts a solution of a drug into a fine spray. You then breathe in the spray. Nebulisers use oxygen, compressed air or ultrasonic power to break up the liquid drug to deliver the dose you need. 
What's a nebuliser used for? 
If you live with a lung condition, you may inhale medications to clear your airways, relieve your symptoms and prevent flare-ups. Inhaled medications can relieve:
  • wheezing  ( piepende ademhaling) 
  • breathlessness 
  • chest tightness ( druk op de borst) 
and help control build-ups of phlegm (fluimen)  and mucus ( slijm). Most people use handheld inhalers to take their drugs. 
You may use a nebuliser to inhale medication to clear your airways or to treat infections:


  • in an emergency,     if you are struggling to breathe and need a high dose of your reliever medicine,       or you need antibiotics to treat an infection.     Paramedics and hospital staff may give it to you through a nebuliser.
  • at home if your condition is very severe, and inhalers are not as effective as nebulised medicine.
  • if you can’t use an inhaler – because of another health condition, such as arthritis. Nebulisers are also used for babies and very small children.
Wat is een vernevelaar?

Een vernevelaar is een machine die je helpt om een ​​medicijn als nevel door een masker of mondstuk in te ademen.

Wat doet een vernevelaar? Een vernevelaar zet een oplossing van een medicijn om in een fijne spray. Je ademt dan de spray in. Vernevelaars gebruiken zuurstof, perslucht of ultrasoon vermogen om het vloeibare medicijn af te breken om de benodigde dosis af te geven.

Waar wordt een vernevelaar voor gebruikt?

Als u lijdt aan een longaandoening, mag u medicijnen inademen om uw luchtwegen vrij te maken, uw symptomen te verlichten en opflakkeringen te voorkomen. Geïnhaleerde medicijnen kunnen verlichten:

piepende ademhaling
ademloosheid
beklemmend gevoel op de borst
en helpen de opbouw van slijm (fluimen) en slijm (slijm) onder controle te houden. De meeste mensen gebruiken hand-inhalatoren om hun medicijnen te nemen.

U kunt een vernevelaar gebruiken om medicijnen in te ademen om uw luchtwegen vrij te maken of om infecties te behandelen:
in noodgevallen, als u moeite heeft om te ademen en een hoge dosis van uw verlichtingsmedicijn nodig heeft, of als u antibiotica nodig heeft om een ​​infectie te behandelen. Paramedici en ziekenhuispersoneel kunnen het via een vernevelaar aan u toedienen.
thuis als uw toestand zeer ernstig is en inhalatoren niet zo effectief zijn als vernevelde medicijnen.

als u geen inhalator kunt gebruiken - vanwege een andere gezondheidstoestand, zoals artritis. Vernevelaars worden ook gebruikt voor baby's en zeer kleine kinderen.

        ----------------------------------------------------------------------

We spreken dus over een Covid patient die nog thuis is en al behoorlijk zwak en ziek is. Maar de Medische Elite kan hem nog niet helpen,want hij is nog niet ziek genoeg.  Het virus moet eerst flink de tijd krijgen om de patient nog zieker te maken.
Dat is een periode van 5 tot 9 dagen.
En veel jonge mensen hebben er niet veel last van.  Maar sommigen wel. En ouderen meestal. 

Dr. Chuchalin zegt:  schoon houden die keel.
Elders schreef ik: zorg dat je voldoende vitamine B3 en vitamine C in je lichaam hebt. 

Laat ons nu eerst een 16 min durend filmpje bekijken van een Australische man van pakweg 45 jaar. Hij vertelt hoe ziek en zwak  hij was en hoe een kennis hem in contact bracht met dr.  Ng. ( Een collega van dr Bronstein die het interview doet op de video).



Laat ons nu eens gaan kijken wat deze artsen, dr Bronstein en dr. Ng aan ons adviseren om onze virussen kwijt te raken en om de longen zo schoon mogelijk te houden.  
Alles onder het veilige motto: Baat het niet dan schaadt het niet.  En wetend dat de Medische Elite ons aan ons lot over laat, met lege handen staat als het ware.  ( Zodra U een paar ziekte-stadia verder bent en geluk hebt, wordt U misschien opgehaald door een ambulance, en dan gaan ze met U praten en U duidelijk maken dat het allemaal heel ongezond is wat ze met U gaan doen, en of het niet verstandiger zou zijn om lekker rustig dood te gaan. Hoeft U al die vervelende toestanden niet mee te maken. ) 

U heeft dus 8 dagen de tijd om te proberen uzelf te helpen met kwakzalverij ( volgens de Medische Elite, niet volgens dr Chuchalin) : gewoon uw afweersysteem een duwtje geven ( lekker koorts opdrijven) en de virussen pesten. Waarom niet ?  U heeft toch weinig anders om handen, 8 dagen lang.     

Mijn bron in deze zaak is Peter Myers, een 'geleerde' vriend die in Australië woont en die ik al  10 jaar ken, en vorig jaar zelfs in Utrecht mocht ontmoeten. 
Hier is zijn indrukwekkende website. 
Hier de pagina over het Covid virus. 
Hier alle nieuws brieven die hij in de loop der jaren rond stuurde.  

Peter schrijft over Bronstein en Ng het volgende: 

Dr David Brownstein is a practitioner of holistic medicine, who operates
a website and newsletter. He uses vitamins rather than herbs, but not
drugs as per Big Pharma.

He says that the media are over-hyping the virus, and that "we should
quarantine the sick and let the healthy get back to work." This sound
like Trump's solution.

I disagree; I think that China has shown the way. Strict quarantine and
social distancing stop the transmission of the virus; after a couple of
months, normal life can gradually resume.

Anyway, Dr Brownstein and Dr Ng seem to have had good success with their
methods of preventing and treating Covid-19. They recommend home
treatment rather than going to hospital.

Apart from vitamins, they recommend use of a Nebulizer. I had never
heard of such equipment, but it seems to be a machine used by asthmatics
to aerate their lungs. I gather that it would be the home equivalent of
a Ventilator.(
Nee Peter, een Ventilator kost 30.000 euro. Een vernevelaar 60 euro)  You can buy them at pharmacies, and also on eBay.

I'm going to investigate whether I can use antiviral essential oils
(Cinnamon, Ginger, Sage, Rosemary) in a Nebulizer to directly kill the
virus in my lungs, should it get that far. If any reader knows how to
use a Nebulizer, or the recipe for using essential oils in one, please
let me know.

Spending a few hundred dollars would be cheap, if it saved one's life or
that of other people.


Laat ons eens kijken wat Bronstein en Ng ons adviseren.

==========================

Dr B's Holistic Medicine

Coronavirus VII: We Are Ready and You Can Be Ready Too!

Mar 11 2020

My partners (Dr. Nusbaum, Dr Ng,  Taylor Eason, NP & Jenny Drummond, PA)
have all found success using natural therapies to enhance the body’s
immune system as well as to kill viruses including flu-like viruses.
Today, I ordered intravenous hydrogen peroxide, vitamin C, ozone, and
glutathione for my sick patients. I am confident these therapies will
help them recover uneventfully. Keep in mind my partners and I have
nearly 80 years of experience with these therapies! Not only do they
work, they can be miraculous. Just ask our patients!

Intravenous nutrient therapies are wonderful treatments, but there are
other oral natural therapies that are effective against viral infections
including coronavirus. Vitamins A, C, and D along with iodine have
proven benefit. At the first sign of any illness, I suggest my patients
take 100,000 U of vitamin A (NOT beta-carotene), 50,000 U of vitamin D3
and 5-10,000 mg of vitamin C per day for four days. Pregnant women
should not take high doses of vitamins A and D. Vitamin C can be
increased to bowel tolerance.

What else can you do? It is important to eat a healthy diet free of
refined sugar, salt, oils, and flour. And, perhaps the most important
thing is to maintain optimal hydration. That means taking your weight in
pounds, divide the number by two and the resultant number is the minimum
amount of water to drink in ounces per day. I cannot stress the
importance of drinking optimal amounts of water. ( 100 kg / 0,45 = 222 : 2 = 111 x 31 gram = 3,4 liter)


================================

(2) Dr Brownstein and Dr Ng recommended home treatment

Dr Brownstein and Dr Ng recommend home treatment consisting of

- vitamins (A, C, and D). I did not buy D, because we have lots of
sunshine here, and there is some issue with D and ACE2 receptors (see
item 3).

- iodine solution to be taken internally (just a drop or two), and
hydrogen peroxide.

- a Nebulizer. I rushed out and bought the last one at our local
pharmacy; more stocks arrive tomorrow.

I also bought vitamin A tablets, Vitamin C powder (sodium ascorbate; it
was all they had), iodine solution for internal use, and hydrogen peroxide.

They took cash, but said that in future they might only accept cards.
They had lanes marked on the floor to keep customers apart from each
other and from staff. Customers were not allowed to touch products
before purchase. The staff wore gloves. One, at the front door, took my
temperature as I came in; she wore a mask, but there were not enough
masks for the other staff.

===============================

(3) Dr David Brownstein answers Questions on his treatment for Covid-19

https://www.drbrownstein.com/coronavirus-xii:/

Questions ? Call  248-851-1600

Mar 22 2020

Coronavirus XII: There Is Good News

David Brownstein, M.D.

Comments ( 165 )  Ik heb dit lange stuik weg gehaald. 


Staat op de mail van Peter Myers ca 4 april 2020. 

--------------------------------------


B:   Ik wil jullie info geven die je goed kan helpen.

Bronstein in gesprek met zijn neef Jeremiah Freedman. (Hij is chiropraqcticus in  Accron, Ohio)
( Gesprek op woensdag 1 april)
Ik werd gisteravond gebeld door de vrouw van mijn neef, dat J.  slecht aan toe was.   J werd plotseling erg ziek, was snel erg moe. Kon bijna niet meer buiten lopen.

Jeremiah: 
Ik  had al enkele weken symptomen. Op zaterdag 28 maart  werd hij ineens erg ziek.  Had koorts.  Bleef 36 uur op bed.  Had flinke hoofdpijn vlak voor de koorts begon.  Geen ademnood.  Dacht dat het geen covid zou zijn.  Dacht aan griep.
Toen de koorts kwam, stopte de hoofdpijn, kreeg hij ook twee dagen diarrhee, bleef hoesten ( maandag en dinsdag).
Toen ik een dag lang dacht dat het beter begon te gaan, kreeg ik pas de ademnood...  Ik kreeg maar 1/3 van mijn longen vol met lucht.
Op vrijdag liep hij rond , maar leek wel om te vallen.  ( Maar hij was toch pas op zaterdag echt ziek geworden?  Het verhaal is niet helemaal consistent).
Ik werd erg moe, sliep heel veel.
Met de komst van de koorts voelde hij zich beter, maar kwam de kortademigheid.

Gisteren  had hij heel weinig longinhoud.
Toen heeft hij  ( gisteren 31 maart)  zijn neef dr Bronstein gebeld.

B:  Ja,en ik vroeg je welke zaken dat je nu neemt.
Je nam vitamine C.
J : Ik nam 15000 units vitamine D.  Je zei: opvoeren tot 50.000 Units.
En ik nam de virus doder virax.
Ga vit A nemen:  50.000 perdag
Vit D  opvoeren tot 50.000
en met Vit  C door gaan.
50 mg iodine op zijn minst nemen.

Nebuliseer hydro-peroxide.
Jullie vonden een verdamper bij de buren. ( nebulizer.

Jopuw vrouw Diana vond food-grade hydro-peroxide van 35 %.
Ik zei haar dat ze de Hydrogene peroxide moest verdunnen tot 3 %.
En dat ineen zout-oplossing doen.

Een zoutoplossing maken:  kop zout  met een theelepel zout.
Laat het zout zelf zinken en neem  het zoute water dat boven drijft en doe het in de nebulizer.
3 ccnsaline en 3 ccc vande hydroxy peroxide in de nebulizer.

J:  De nebulizer doet echt goed werk. Maakte veel verschil. Opende mijn longen.
Gisteren deed ik het twee keer.
Eerst brandde het wat in de keel.
Ik kuchte enkele keren.
 Ik kon rondlopen.
Bij de tweede keer wat verdund.
Nam een warm bad. Met zout er in.
Het geeft onmiddellijk verlichting.

Mijn Temp is van 35,5  naar 37,7 gegaan. ( Van 96 F naar 100 F )
Ik nam een zout bad.

Ik deed vandaag drie maal de nebulizer, en kan nu veel dieper ademen. Ik heb mijn energie weer terug.  Het is fantastisch !
Het neemt veel angst weg als je weer kan ademen.

B: Ik denk dat dit een interessant verhaal is voor de luisteraars.

B:  De hele therapie koost een paar honderd  dollar.
Het werkt echt !
De Gewone Medici hangen je aan een ventilator:  dat wil je echt niet.

B: wij doen dit al 22 jaar. Wij oefenen al 22 jaar voor deze situatie eigenlijk.

J:  Sinds gisteravond heb ik ook  geen hoest meer.
Mijn Temp is nu rond de 37 graden C.
Ik adem weer bijna voor 100 %.

B:  Als J  in de buurt zou wonen zou ik hem hydro peroxide  en  vitamine C intraveneus toe dienen.
Dit werkt echt.

Zoek een holistische dokter inde buurt.  Dank voor uw aandacht.
================================================

Mevr dr Myhill: ze houdt het eenvoudig: 
elke dag kan je 10 gram vitamine C nemen.  (ascorbine zuur) 
Maar zodra je griep krijgt of verkpudheid:  elk uur 10 gram ! 

Tot je diarrhee begint te krijgen.  ( 7 of 8 keer 10 gram meestal) 
Gevaar: 0/  Nut: enorm.  Het doodt alle virussen en bacterien. 

Dan: Iodine.  Met een zoutpijpje,  ( Ik denk dat er wayt zout en wat water in dat pijpje zit. Dan gooit ze er drie of 4 druppels jodium in en begint te snuiven. 



========================================

Dr Steve Hickey:

Hickey schreef  er eenboek over ,over vitamine C toedienen. 
LKinus Pauling schijnt hetdecennia lang te hebben gepromoot.

En ondanks dat Pauling een gigantisch grote reputaitye had, werd dat door de Elite altijd afgewezen:  Van heel goekope middelen waar de Big Pharma nooit iets aan kan verdienen, moeten ze niks hebben!  ( Hier die tekst

12 comments:

  1. [Vroeger hing men boven een dampende pan ( op het buur ?) met een handdoek over het hoofd.]
    Nee, niet op het vuur, maar gewoon op tafel, maar wel kokend water, zo heet mogelijk en een eetlepel Dampo erin oplossen. In het begin stikte je bijna, door de Dampo, maar daarna kwam de verlichting. Door de Dampo gingen wel je ogen branden, maar daar kreeg je weer een -koud- nat washandje voor.
    Toestanden waren het, maar het werkte wel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank !
      Ik kan me niet herinneren dat ik het zelf deed, maar heb het wel gezien. Niet op het vuur. Logisch inderdaad.

      Delete
  2. Hier nog een suggestie: Bij de drogist zijn vernevelaars in de vorm van een vaasje te koop voor een Euro of 50 als aromatherapie. Er zit een ultrasoon elementje in. De elementjes zijn/waren ook los te bestellen bij Alibaba voor E 5.- stuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik ga zon'ding kopen. E wat iodine zoeken en kijken wat 3 cc is etc. Je kan het maar in huis hebben.

      Ik heb beide filmpjes gezien: die lui zijn echt enorm gered door dit eenvoudige middel.

      Delete
  3. Over het warme bad.
    Ik heb een zit-bad van 80 euro gekocht bij bol.com
    Op vrijdag was het water 39 graden. Half uur er in.
    Dubbel gevouwen. Dan maar benen buitenboord.
    Na uitstappen direct onder douche: normaal beginnen en dan steeds kouder.
    Dat ging eigenlijk best goed, Normaal ben ik een vreselijke koukleum, maar met al die warmte in het lijf: OK.

    Je voelt je daarna toch iets fitter.
    ======

    Zaterdag.
    Ik had gelezen (eerste video) dat die Amerikaan het bad zo warm maakte als hij kon volhouden. ( Hij had wel de Corona in het lijf,dus dan wat extremer aanpak mogelijk.)
    Ik deed 40 graden.
    Nu kon ik de volle 30 minuten opgevouwen blijven zitten. Beenen binnen het bad. Een warme muts op het hoofd, zodat lichaam maximaal warm werd. Ik had nu geen electronica bij me, maar papieren om te lezen. (Had dag ervoor de koptelefoon toch beetje in water gedipt.)
    Maar toen ik er uit stapte was ik toch dizzy.
    Het voelde alsof het hart er toch even moeite mee had. Of de bloeddruk te laag was of te hoog. Ik heb hier weinig ervaring mee.
    Heb 5 of 10 minuten op de bank gezeten.
    En toen onder de koude kraan. Misschien 4 minuten, waarvan de laatste minuut echt water van 10 graden.

    Het kost circa 1 kuub gas, pakweg 30 cent, om die 100 liter in dat zitbadje te verwarmen.

    Maandag komt mijn ligbad aan. Die heeft 800 liter inhoud. Maar ik weet niet hoeveel heet water er nodig is.
    Ik schat voor 2 euro een mooi lekker warm bad te kunnen nemen. Goed voor àlles !

    Ook nu: je voelt je toch wat 'verser'. Of dit inbeelding is, danwel dat het komt omdat je wat minder virussen hebt, of wat dan ook, ik weet het niet.

    ReplyDelete
  4. Ik denk, dat je nu gevaarlijk aan het experimenteren bent, met dat hete water. Die zieke man in dat filmpje, hád al hoge koorts, jij niet.
    Hoge koorts duidt op een (over)actief immuunsysteem, je lichaam is aan het vechten tegen de indringers. In dat geval mag je wel -met mate- je temperatuur verhogen door warme baden. Maar een oververhit lichaam is ook geen pretje en zeker niet ongevaarlijk.
    Als ik heel hoge koorts had, 39,5°, dan nam ik juist een lauw bad bv. 38°, om een beetje af te koelen. Zodra dit 'lekker' aanvoelde, stoppen ermee en laat de temperatuur maar weer oplopen. Door je lichaams-temperatuur te verlagen vertraag je weliswaar het proces, maar dat is beter dan je hersenen te koken. Zorgen dat je l-temp. nóóit hoger wordt dan 40°.

    Hier iemand als Wim Hof, alias de Iceman. De man die in de Himalaya rondliep -30° met niet meer dan een sportbroekje & t-shirt, blootsvoets. Die een half uur in een bak ijsblokjes zit. Die extreme kou kan hebben.
    https://kloptdatwel.nl/2020/01/20/iceman-wim-hof-goop-lab-op-netflix/
    https://www.youtube.com/watch?v=HFPjKxiXORU
    https://www.youtube.com/watch?v=6zgzLdZg31w

    [vitamine C intraveneus toe dienen.]
    Dit is een gouden advies. Maximale dagelijkse dosis vragen. Moet wel door een arts worden toegediend. Eigenlijk het standaard-advies van Frits Floor op Zaplog. (Die ken jij vast wel.) Is ook goed tegen kanker, volgens hem.

    [Het voelde alsof het hart er toch even moeite mee had.] Dat zal best, dat had het ook.
    Als je dan toch wilt experimenteren, dan kan je beter naar de sauna gaan en wisselbaden nemen. Eerst arts raadplegen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik zie nu pas jouw waarschuwing.

      Vanavond heb ik het nog dommer aangepakt: Het water was bij toeval op 42 graden uitgekomen.

      Ik ben er toch langzaam in gestapt.

      dat gaat allemaal best goed.

      Maar als je er na een half uur uit stapt, word je toch echt even niet goed.

      Weer naar de bank 'gestrompeld.'

      Daar na 10 minuten in slaap gevallen.

      Ik ga ze niet meer zo heet maken.

      Delete
    2. 42°???! Je speelt met je leven man. Als je temp. zo hoog is, is dat dodelijk.

      [Ik ga ze niet meer zo heet maken.]
      Je moet dat soort geintjes helemaal niet meer uithalen. Je bent inderdaad dom bezig en niet zo'n beetje ook.

      Delete
    3. En in een stoomcabine is het veelwarmer, heb ik gelezen..

      Het is natuurlijk niet zo dat mijn lichaam intern 42 graden wordt !

      Maar dat het helemaal fout was, begrijp ik nu.

      Ik snap niet dat die man op dat filpmje zegt: neem het zo heet als je kan verdragen.

      Ik had weinig moeite met 42 graden.
      Ik weet zeker dat 45 graden goed te verdragen is. Maar het is niet gezond, dat neem ik nu wel van je aan.

      Delete
    4. Het is wel een heel goedkoop krakkemikkig metertje.
      Misschien was het wel warmer...

      In elk geval voelde ik me niet 'kosjer' om maar in onze terminologie te blijven.

      Delete
    5. Ik heb vroeger wel op Zaplog geschreven, maar was zeker geen vaste gast.
      ( Dat je dit weet toont aan dat je je huiswerk hebt gedaan. Stond in de NRC.)
      Ken de mensen daar niet.

      Eén kerel ken ik wel uit de media: Savaille of zo.

      Ik denk dat hij de baas van Zaplog was.
      Hij weet hoe de hazen lopen.

      Delete
    6. Krijg nou wat !

      Op deze site

      https://holistik.nl/hydrotherapie

      die ik vond met de zoekterm "Hoe warm moet een bad zijn ?

      Lees ik deze tekst:

      TIPS VOOR HET NEMEN VAN EEN BAD
      • Kies een tijdstip waarop je niet wordt gestoord. Rust en stilte helpen je te ontspannen.
      • Het badwater moet net iets warmer zijn dan de lichaamstemperatuur. Ergens tussen 40 graden en 45 graden is ideaal.
      • Ga je in bad vor het slapen gaan? Zorg er dan voor dat de temperatuur in je slaapkamer 18 graden is, dan slaap je zo in!
      • Grote en plotselinge verhogingen van de temperatuur belasten het hart, dus als je last hebt van hartproblemen, vermijd dan hete baden – vooral op koude dagen.
      =======================

      Ze gaan dus echt hoger dan 42 graden....

      Maar inderdaad: linke soep voor het hart.

      Ik ga voortaan 38 graden nemen.

      Delete