Sunday, April 26, 2020

1033 Het Coronasvirus ..... hoe verspreidt het zich?


EVEN EEN  'RANT'  VOOR ONZE 'DESKUNDIGEN': 

We hebben vanaf het begin gehoord dat besmetting plaats vond via druppeltjes die we uit hoesten of niesen.
Die druppeltjes met miljarden virussen komen direct in ogen of mond,  maar meestal op voorwerpen die we aanraken , waarna we ze met onze handen in neus en mond en ogen wrijven.
Het zou ook alleen worden verspreid door mensen die ziek waren geworden en dus wisten dat ze besmettelijk waren.

Vandaar: afstand houden en vaak  de handen wassen.
De mondkapjes waren er niet, en werden dus als on-nodig afgeschilderd.  Ze zouden zelfs gevaarlijk zijn !

Het verhaal is al 2 maanden onveranderd, ondanks de vele nieuwe informatie die beschikbaar is.


Ruim 2 maanden geleden wist ik al van mijn bronnen dat het virus 'airborne' was: dat het bleef zweven in de lucht, en via luchtstromen door de ruimte ging, soms via kanalen naar andere kamers kon gaan.

Ruim 2 maanden geleden wist ik al van mijn bronnen dat er asymptomatische besmetting plaats vond.

Ruim 2 maanden geleden wist ik al dat mondkapjes àltijd nuttig zijn, al was het maar om niet ondoordacht in eigen neus en mond te peuteren, maar vooral ook omdat ze bij een besmetter die hoest of niest, 90% van de virussen binnen dat kapje houdt, en de 10 % overige virussen minder ver weg blaast.

Twee maanden geleden wist ik al dat het belangrijk is om voldoende vitaminen te hebben, en om het 'natuurlijke afweersysteem'  een boost te geven, zodat je net als jonge mensen zelf dat virus kan overwinnen. Op natuurlijke wijze.

Ruim 2 maanden geleden pleitte ik voor een tweedeling wat betreft de maatregelen: mensen jonger dan 50 en zonder riskante kwalen zouden gewoon moeten doorgaan met hun leven, zolang ze mondkapjes op doen of 1,5 mewter afstand houden.   Ouderen zouden zich zoveel mogelijk moeten isoleren, behalve als ze van hun arts een vergunning krijgen: die krijgen ze als ze zo fit zijn dat een Corona besmetting hen wellicht weinig zal schaden. 

Ruim 2 maanden geleden wist ik al dat proeven met hydroxychloroquine veel  zieken hadden genezen. Veel latere berichten en onderzoeken bevestigden dat.
Maar er werden ook onderzoeken gedaan die  'set up to fail' waren en dus aan toonden dat HCQ juist méér doden tot gevolg  hadden. Is er nog iemand verbaasd dat alleen DIE methodologisch onjuist gedane onderzoeken onze media haalden?  Ik niet.

Ons RIVM had het fout en hield ferm vast aan die foute inzichten.

Het volk zit nu al 6 weken in beperking en begint te morren.

Zelfs wetenschappers beginnen te brommen.

De enigen die nog niet twijfelen zijn diegenen die àl hun eerdere uitspraken gelogenstraft zagen:  het RIVM, de Media en de regering.

Juist zij die àlle reden tot bescheidenheid hebben, zijn  niet bescheiden.

Tot zover dit overzicht van de recente historie.

NIEUWE ONTWIKKELINGEN. 

Ik ben op nieuwe gedachten gekomen door ènkele interviews met Maurice de Hond,  en door het verhaal van twee Californische artsen en door steeds meer berichten die zeggen dat de besmetting misschien wel voor 80% via de lucht gaat, en nauwelijks via de handen.  Ook horen we steeds vaker dat het virus snel wordt gedood door UV stralen.

Natuurlijk kun je worden besmet via aanraking van voorwerpen en zeker via close contact met iemand die het virus heeft.

Maar het is ook logisch dat zo'n virus onder heel bepaalde omstandigheden lang 'in topvorm' blijft. In heel kleine druppeltjes. Zwevende druppeltjes.
Zulke condities mòeten bestaan.  Dat kan niet anders.

Vinden we die buiten in de zon?  Nee. Buiten doodt het UV de virussen heel snel, en bovendien verwaait elke hoestbui en zal er vrijwel nooit iemand voldoende van inademen om ziek te worden.

Heeft de temperatuur invloed? Het lijkt me logisch dat zo'n virusje niet erg van grote hitte houdt.
Zou de vochtigheidsgraad  van invloed kunnen zijn?  Ja, dat kan  niet anders, want het virusje zweeft in een heel erg klein druppeltje, en dat zou kunnen uitdrogen, waarna dat virusje onbeschermd ter aarde valt. Of het kan tot een zwaardere druppel samenvoegen, en dan zorgt de zwaartekracht dat het naar de grond gaat.  Zweven is slechts onder bepaalde condities mogelijk.

Welnu:  dat alles komt overeen met de onderzoeken die op Harvard, maar ook door Maurice do Hond en elders zijn gedaan.

Eerst was daar het onderzoek dat toonde dat op bepaalde stroken in de wereld het virus het hardst had toegeslagen:  bij temperaturen tussen 5 en 11 graden Celcius, en luchtvochtigheid tussen 47 en 79 % .  ( Dat was ruim een maand gelden, denk ik)
Nu spreekt De Hond over 3 tot 6 gram water per kilo lucht.
Bij die conditie blijft het virus lang zweven en heeft het nergens last van.
Ook moet het koel zijn.
En het allerbeste is wanneer je een afgesloten ruimt hebt waar de besmettelijke persoon hard moet praten of zingen.
Een kerkdienst is ideaal.  ( Hier spreekt De Hond over een kerkkoor in Mount Vernon, waar men de 1,5 meter afstand precies handhaafde, maar waar 45 van de 60 aanwezigen covid 19 kregen en drie overleden: dit was alleen mogelijk via zwevende droplets in de ruimte.

Ad Verbrugge: Maar waarom ziet het RIVM dit niet? 
De Hond:  Dit is een volledig nieuw virus met nieuwe eigenschappen.  Veel kennis is nieuw en noig niet peer-reviewed.  Dan is het niet betrouwbaar genoeg voor het RIVM.  Dan willen ze er geen rekening mee houden (! ? !)

De Hond: De R0 is dan wel 3, maar als je de super spread gebeurtenissen (  kerk-koren, grote bijeenkomsten met ideale T en vochtigheid etc)  zou kunnen elimineren, dan is de R0 misschien slechts 1, en gaart de besmetting helemaal niet zo snel !

Een ander voorbeeld: In het Limburgse Kessel.
Een grote bijeenkomst. Mensen dicht bij elkaar op 5 maart. Zingen.  Dàt zijn de gebeurtenissen waar heel veel mensen besmet werden.

In Altena waren al op 3 maart mensen besmet.  Maar dat was niet in een massa-bijeenkomst met zang.  Dan zijn er 3 weken later maar enkele mensen besmet door die persoon in Altena die op 3 maart al ziek was.

Het zijn dus de events met bepaald 'klimaat' en zang waar een super spread gebeurt.

Van Zuid Korea tot aan Tholen zien we dat kerkdiensten de super-spreaders waren. Maar ook zaken waar een bruiloft plaats vindt, of carnaval word gevierd zorgden voor de grote uitbraken: de super-spread events.

En dan heb je nog een tweede super spread situatie:  waarbij het virus alle kansen heeft, niet als gevolg van uitstekende omstandigheden,  maar omdat de mensen zo weinig weerstand hadden:  in de verpleeg en verzorgings tehuizen.
Of die mensen via de lucht zijn besmet of via handen of voedsel of aanraking, dat weet ik niet. Maar hun slachtofferschap is vooral het gevolg van te weinig weerstand. dat is duidelijk.

Een influenza onderzoek in 2013 vond dat influenza uit brak bij bepaalde vochtigheid en temperatuur.
Idem:  Nederland, Italie: Bergamo, Napels en Rome.

CONCLUSIES.

Er is nu geen enkele reden meer om dit strenge lockdown regime te handhaven.
Voer het plan uit zoals ik dat op 18 februari beschreef, en we kunnen zonder angst aan het werk.  Proberen de schade te beperken.  Het is hard nodig.

Maurice de Hond:
Quarantainebeleid niet gebaseerd op wat cijfers leren overcorona. In gesprek met Maurice de Hond



Kim Iversen:

Een chinese studie van een maand geleden:   https://www.accuweather.com/en/health-wellness/new-study-says-high-temperature-and-high-relative-humidity-significantly-reduce-spread-of-covid-19/703418

Harvard, Maryland, Zweden etc. in de Financial Times:   https://www.ft.com/content/c8ed3692-6db3-11ea-9bca-bf503995cd6f


26 comments:

  1. Er zijn wel af en toe doodenge momenten. Zoals gisteren in de Aldi, waar een zeer asociale vrouw voortdurend hoestend door de looppaden liep, of vorige week in de trein waar een man zowat in een enorme hoestbui bleef. Mogen ze beiden kreperen!

    Dan hoop je maar dat het mondkapje werkt!

    ReplyDelete
  2. [vorige week in de trein waar een man zowat in een enorme hoestbui bleef.]
    Komt me bekend voor. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik wil je wel een signalement van Rootman sturen, want hij is nogal groot, en zou dus gevaarlijk kunnen worden ....


      Delete
    2. Waarom? Mag je niet meer hoesten tegenwoordig? Ik ga er van uit, dat als iemand is besmet, dat die dan thuisblijft, volgens de regeltjes. Je kunt het ook omdraaien: Een hoestend persoon heeft geen Covid-19, anders zat die thuis.

      Ik ben verder voor niemand bang.

      Delete
  3. Hier de scene waar Trump spreekt over 'een intsmettingsmiddel' en over UV lampen die je misschien naar binnen kan brengen...

    Ik had er niet zo lang bij stil gestaan, maar De Duran isa er erg boos over.

    En ze hebben wellicht gelijk.
    Trump hoort dat een desinfectant het virus heel snel doodt, en vraagt zich af of je zoiets kan bedenken , iets dat je mag innemen, en dat het virus doodt.

    Ik weet er nu niet voldoende van, maar de Russische Geleerde die door De Saker werd geïnterviewd zegt: Natuurlijk moet je gorgelen met middeltjes , om zo veel mogelijk virussen uit je keel naar buiten te werken.

    http://xevolutie.blogspot.com/2020/04/1003-nauwkeurige-beschrijving-van-het.html

    Het is uit Russisch gesprek van specialisten vertaald naar Engels ( door een leek) naar Nederlands ( door mij, een leek)
    Het is dus niet echt goed te volgen voor leken, maar toch:

    A: Vraagt ​​u om enkele eenvoudige aanbevelingen? Zorg allereerst goed voor het neusslijmvlies en het orofaryngeale gebied.


    Vraag: Om het met zout water te wassen?

    A: Ja, was het grondig. Maar 'lors' ?? - niet-voorgeschreven medicijnen en sinusreinigers om de loopneus te stoppen en voor een effectieve spoeling. Dat wil zeggen dat het gevoel van vrije, onbelemmerde ademhaling toch moet komen. Het tweede is het orofaryngeale gebied achter de huig. En ook daar moet u de orofaryngeale regio goed spoelen.

    Vraag: Dus je hoeft het niet alleen in je neus te spuiten, je moet het diep in je keel gorgelen?
    A: Ja, en spoel het uit. En wees niet lui. Doe het totdat je een gevoel van schone, goede luchtwegen krijgt. Van alle manieren is dit het meest effectief. Ik zou die mensen adviseren die het zich kunnen veroorloven om een ​​vernevelaar te kopen of ...

    Vraag: Bedoel je, het is aerosol, toch? Met echo?

    A: Ja. En het zorgt ervoor dat de hygiëne van de bovenste luchtwegen in een goede staat wordt gebracht. Wanneer een hoest begint, is het wenselijk om nog steeds de medicijnen toe te passen die we voorschrijven aan patiënten met bronchiale astma. Dit is Berodual of Ventolin of Salbutamol. Omdat deze medicijnen de mucociliaire klaring verbeteren, verlicht u spasmen.
    Vraag: Bedoel je slijmoplossend? ' Mucolytische ACC?
    A: Ja, ACC en Fluimucil. En wat u niet kunt doen, is glucocorticosteroïden gebruiken. De virusreplicatie neemt door hen snel toe.
    V: Wat betekent dat?
    A: Corticosteroïden zijn prednison, methylprednisolon, dexamethason, betamethason.
    Vraag: Dus u hoeft relatief geen hormonen te injecteren als u een virale infectie heeft?
    A: Er zijn geïnhaleerde steroïden. Maar er zijn patiënten met astma die ziek zijn en deze therapie volgen. Maar dit moet maatwerk zijn. Natuurlijk zal 2020 de geschiedenis ingaan als een jaar van een nieuwe ziekte. We moeten toegeven dat we deze nieuwe ziekte hebben begrepen. Er zijn twee nieuwe longontstekingen aangekomen. Ten eerste is er longontsteking, die wordt veroorzaakt door e-sigaretten, vapes, en nu in de Verenigde Staten zijn mensen hieraan gestorven ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hier die scene: Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=BalDN6iGYpE

      Over Ultraviolet: Er is een korte golf UV die het virus mneteen doodt, en voor de mens totaal ongevraatlijk is.

      Zou mogelijk in de keel iets kunnen doen.

      https://youtu.be/2U4DAQ3kjRs?t=307

      Delete
    2. Dit soort maatregelen werkt slechts uitwendig, ter decontaminatie.

      Trump is niet meer dan een omhog gevallen mafiabaas, die uiteraard weinig snapt van science: wel sluw, niet slim.

      Als hij zijn bek weet te houden kan hij met gemak winnen van de demente en inmiddels zowat in zijn broek schijtende Biden, met een enorm spoor van corruptie en aanranding (toen hij nog over zijn mentale vermogens beschikte).

      Ik heb mijn dochters geadviseerd maar helemaal niet meer te stemmen!

      Dat gaan ze niet doen, aangezien ze in hun jobs als teacher en health care worker toch een beetje voordeel krijgen van een democrat overwinning.

      Delete
    3. "Hier die scene: Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=BalDN6iGYpE"
      In deze scène zie je duidelijk, dat hij aan het "brainstormen" is met de arts die bij hem zit.
      Hij doet suggesties om dingen te onderzoeken, ook met uv-licht e.d.
      Het tekent alleen maar eens te meer de haat van de tegenstanders en hoe verschrikkelijk dom die zijn.

      Delete
    4. Trump zou dit soort dialogen niet in het openbaar moeten doen. Toch komt hij niet ongeloofwaardig over (wel onwetend).

      Delete
  4. Voor wat betreft de temperatuur en luchtvochtigheid: Dit verhinderd de verspreiding van het virus nauwelijks. Ik wil erop wijzen, dat de verspreiding in Australië net zo hard ging, terwijl het daar zomer was, >40°!. Ook in de tropische zone is de verspreiding niet vertraagt, al heeft b.v. de snelle lockdown van Venezuela 325 besmettingen met 10 doden opgeleverd tot nu toe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Australie heeft nu 3,3 doden per miljoen.

      Voor een modern land met veel aziaten die binnen vliegen niet zo veel.

      Wat sde Hond zegt is niet: eris geen verspreiding. Maar: bij bepaalde T en vochtigheid kan één hoestende zieke gelijk vele tioentallen mensen via airborne druppeltjes besmetten.

      Mount Vermont: grote kerk. 60 zindenge mensen allemaal 1,5 meter van elkaar: na 1 maand 45 van de 60 met Corona besmet.

      Dat kan niet door spuug. Want 1,5 meter. Kan alleen omdat het virus door de ruimte zweeft.

      Delete
  5. Wat betreft de Blik site: Ik denk dat SDR behoorlijk intelligent is, en behoorlijk open minded. Uiteindelijk weet niemand van ons nog het echte verhaal. Niemand kan of mag daarover schrijven binnen 2 jaar.

    Met onze gretigheid om als eersten de primeur aan inzichten te openbaren, missen we af en toe ook belangrijke ontwikkelingen!

    Wie kon ook verwacht hebben dat dit virus dodelijk zou worden als een bloed (-stollings-) ziekte!!! Heparine blijkt nu het keuze-middel in de ICU, en beademingsmachines kunnen naar het magazijn.

    Het suggereert wel de

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sofia is de enige die hard werkt en veel leest.

      Ja, het is een onvoorstelbaar virus.

      Inderdaad: iedereen bezig met beademing beademing. En nu met bloed medicijnen.

      Delete
  6. Ze worden steeds gekker, daar bij blik. Overigens lijkt er een nieuwe kandidaat medicijn opgedoken te zijn : de maagzuurremmer 'Pepcid', famotidine, helaas bij ons niet zonder recept verkrijgbaar. Als ik het just begrepen hebt bootst die de receptorsite voor A2 na, zodat die die spike proteins van het virus bindt. Het vereist wel flinke doses, maar het middel schijn redelijk veilig te zijn.

    Ook lijkt het gebruik van heparine in de klinische situatie veel beter te werken dan beademing, en zijn de voorspellerindicatoren van DIC (ernstige verstoring van de bloedstolling) uit bloedonderzoek een zeer goede indicatie van de prognose.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik ga er nu wel met gestrekt been in bij Blik. Ik heb zowaar met hem te doen.

      Maar is toch wel nuttig denk ik.


      Ik denk dat je ook bij dr Seheult kijkt?
      Coronavirus Pandemic Update 62: Treatment with Famotidine (Pepcid)?
      https://www.youtube.com/watch?v=DtPwfihjyrY

      Delete
    2. Vooral de discussie vandaag was nogal hard.
      Dat komt dan zo uit.

      Eddy kwam weer als vanouds met dreiging om mensen dood te slaan.
      Ik schreef vrij snel dat Blik dit soort figuren zelf had aangemoedigd.
      Na plaatsing zag ik dat Blik nòg sneller was en E een soort reprimande gad: Eddy , dit is niet goed.

      Vijf minuten later had ie alles weg gehaald , wat wel verstandig was.

      Delete
  7. De documentaire van Michael Moore is een must see!Gelukkig ben ik nooit in die val getrapt! Zum Kotzen!

    https://www.youtube.com/watch?v=Zk11vI-7czE

    ReplyDelete
  8. Remdesvir vs Chloroquine?

    een oorlog tussen de Chinese en Amerikaanse farmaceuten:

    https://www.theguardian.com/world/live/2020/apr/29/coronavirus-live-news-brazil-deaths-exceed-known-china-toll-as-us-infections-pass-1-million?page=with:block-5ea9c5908f08b27d8fdd6ce5#block-5ea9c5908f08b27d8fdd6ce5

    ReplyDelete
  9. [Remdesvir vs Chloroquine?]
    Remdesivir is alvast afgevallen, maar de fabriek hield het nog even geheim. Toen het bekend werd, daalde de koers 10%.
    https://www.moonofalabama.org/2020/04/on-coronavirus-and-smoking-infection-fatality-rates-and-more.html

    ReplyDelete
  10. There sure has been a lot of recent press about how ineffective hydroxychloroquine is proving to be. That's a real letdown given how promising it was thought to be.
    But are the headlines true?
    To answer that, Chris pulls up the original VA study all of the recent headlines are referencing. Well, it turns out, it's based on quite poor "science"
    Coronavirus: Debunking The Hydroxychloroquine 'Controversy' (Dr. Chris Martenson): https://www.youtube.com/watch?v=dLSYRqcg0wo&feature=youtu.be

    Dr Raoult results: https://youtu.be/Xhoi1JKjClk

    Vergelijken maar:
    https://edition.cnn.com/2020/04/21/health/hydroxychloroquine-veterans-study/index.html
    tegen:remdesivir
    https://newsroom.uvahealth.com/2020/04/02/uva-joins-national-trial-coronavirus-medication/

    https://ticotimes.net/2020/04/22/costa-rica-using-hydroxychloroquine-for-covid-19-treatment

    ReplyDelete
  11. 70 000 Italiaanse rheumapatienten reeds onder behandeling met hydrochloroquine. Meestal wat oudere mensen, niet bepaald in geweldige conditie.

    Slechts 20 (milde) gevallen van Corona!!!! Dit zijn spectaculaire resultaten.

    ReplyDelete
  12. Fauci zit er tot zijn nek in. Hij hoort bij een groepje ons-kent-ons wetenschappers, met mogelijke sponsors, die in het Wuhan lab 'gain- of- function' research liet doen op vleermuis coronavirussen. Het ging met name om variaties in het S-protein, om interspecies transmission mogelijk te maken en zo een voor mensen (of diersoorten) besmettelijk en mogelijk gevaarlijker/ dodelijker virus te maken:

    https://www.youtube.com/watch?v=R6y8dlhoMpo

    Veel proefdieren waren fretten, dus het is niet zo vreemd dat het virus in Brabant weer de sprong terug heeft gemaakt.

    Deze onthullingen zouden zo uit een netflix serie kunnen komen, maar zijn behoorlijk onderbouwd. Het feit dat dit in Wuhan gedaan werd heeft ongetwijfeld te maken met plausable deniability, en mogelijkheid tot afschuiven van verantwoordelijkheid (het Chinese of CCP virus).

    ReplyDelete
  13. Beste Bezoekers ( Rootman en Wolf)

    Ik ben nogal druk, en heb zojuist wat ruzies uitgevochten bij Blik.

    Voorlopig heb ik er mijn buik weer van vol.
    Deze mensen zijn niet te redden.

    Ik heb zojuist beluistewrd: Bert Slachter, op Weltschmerz.

    Heel goed. Ben het vrijwel m,ety hem eens.
    Alleen ik durf niet nog 6 weken door met de lockdown.
    Hij wel...
    https://youtu.be/7D0o3GuQ2F4

    ReplyDelete
  14. Ook heel interessant:

    Gray Zone: interview met Noam Chomsky.
    Hij heeft nuy een baard en lijkjt helaas op Assange...

    Maar nog steeds heel helder van geest.

    Op min. 22: legt hij uit dat de steun aan Israel de hele wereld in gevaar brengt....
    ( Als mensen oud worden durven ze ineens kritiek op Israel te geven...)

    https://www.youtube.com/watch?v=k1kqgTKf0kw&t=1750s

    ReplyDelete