Tuesday, April 07, 2020

1011 Meer bewijs dat zelfs matige dosis Vitamine C veel Corona patienten het leven kan redden.


Ik zal eerst beginnen met de video van Dr Seheult kort samen te vatten.


Eerst begrijpen wat 'septic shock' ongeveer is.

Het is de gevaarlijke situatie waarin het lichaam komt als het overmatig reageert op een infectie.
Google vertaling: Septische shock is een ernstige en mogelijk dodelijke aandoening die optreedt wanneer sepsis leidt tot levensbedreigende lage bloeddruk. Sepsis ontwikkelt zich wanneer het lichaam een overweldigende reactie op infectie heeft. Weten hoe u septische shock kunt herkennen en voorkomen, is van vitaal belang.

ARDS: Acute respiratory distress syndrome of ARDS is een ernstige longaandoening die ontstaat ten gevolge van een ernstige ziekte van de longen zelf (bijvoorbeeld een longontsteking) of een ziekte elders in het lichaam. ARDS ontstaat doordat de primaire ziekte op nog onbekende wijze een heftige ontstekingsreactie in de longen veroorzaakt. Door deze ontstekingsreactie treden vocht, eiwitten en ontstekingscellen uit de longbloedvaten in het longweefsel. Hierdoor wordt de overdracht van zuurstof vanuit de longen naar het bloed bemoeilijkt, waardoor een tekort aan zuurstof in het bloed (hypoxemie) ontstaat. Op een röntgenfoto van de longen zijn in beide longen zogenoemde consolidaties te zien: opeenhopingen van vocht, cellen en afvalmateriaal.   

Het Corona virus veroorzaakt ARDS. 

Eerst noemt Seheult een studie van Marik, in een medium dat ik niet herken: Chest.  
De ziekte: Septic shock.
Er waren 47 patienten die geen Vitamine C kregen.  40% van hen stierf.
En er ware 47 patienten die wel Vitamine C kregen:  8,5 %  stierf. 

Een eenvoudige studie zonder controlegroep.
De onderzoeker zegt:  Vitamine C is totaal ongevaarlijk en kost niks, dus je kan het zonder na te denken toedienen. Als ergens geen bijwerkingen zijn en geen negatieve gevolgen,  vervalt elk bezwaar tegen het gebruik. 

Toch wil je eigenlijk een studie met een controlegroep.
Die studie word nu gedaan: die heet Victis.   Maar nog niet klaar. 

Nu is er echter een publicatie die heel bruikbaar is voor onze vraag:  Hoe goed helpt Vitamine C om overlijden  van een patient te voorkomen. 

De trial heet: CITRIS-ALI.
https://emcrit.org/pulmcrit/pulmcrit-citris-ali-can-a-secondary-endpoint-stage-a-coup-detat/

Dit was randomised, placebo encontrole groep trial. 

Patienten met Septioc Shock.  
Maar kregen pas Vitamine C toen ze ademnood kregen :  ARDS. 

Normaal krijgt een patient 1500 mg vitC per 6 uur.  ( dat is 1,5 gr per 6 uur) 
Hier kregen ze 3 maal die dosis.  ( 50mg per kg lichaamsgewicht) dus ongeveer 4,5 gram per 6 uur.    ( Ik meen dat andere Vitamine C adepten veel meer grammen geven:  10 gram per uur, en zo lang tot je diarrhee krijgt.  Maar misschien is dit intraveneus, en die hogere doses in de vorm van pillen of kristallen. HJ) 

Een studie kan bepaalde zaken willen weten, en andere zaken als minder interessant beschouwen 
Deze studie wilde vooral weten wat het gevolg zou zijn voor 'hoe ziek voelt patient zich ?' ( Sofa)  en CRP  en thrombose..? 

Wat de invloed van deze redelijk hoge dosis Vit C op de dodelijkheid van de septic shock en de ARDS  was,  werd hier als bijzaak beschouwd. (*)

Maar Seheult  kijkt vooral daar naar. 
En dan blijkt dat patienten met deze hogere dosis Vit C veel meer overlevevingskans hebben:  50% meer !

Mèt vitamine C  overleed  30%
Controlegroep zònder vit C: overleed 45 %.

( PS: In het Marik  onderzoek stierf slechts 8 %, maar dat is wellicht omdat hij veel eerder met toedienen van vit C  begon.) 

 Vraag:  deze video dateert van eind november 2019. Hij zegt dat binnen enkele maanden de uitslag van de Victas studie gepubliceerd zal worden.  Is er al iets van bekend? 



(*) Vitamine C is zoals boorzalf en Hydrochloroquine:  het zijn heel effectieve stoffen die heel goedkoop zijn:  de aartsvijanden van BigPharma.
Dàt is volgens mij waarommen hier een 'Vitamine C'  onderzoek deed met als uitkomt:  Geen nut.   ( omdat het nut wordt gemeten op zaken als 'hoe voelt de patient zicht') 
Dit zijn onderzoekendie de bedoeleing heben om 'Geen Effect' als uitslag te krijgen.
Met HCQ  is de onderzoeksopzet (HCQ toedienen als het niet meer helpt)  óók  daar op gericht.

No comments:

Post a Comment