Saturday, January 06, 2024

1423 Je bedreigt Rusland. Rusland verdedigt zich. En dat verkoop je dan als agressie.

Er is een trend gaande:   oud-militairen en journalisten beweren dat Rusland Europa bedreigt (Zie: NRC,  22 dec.  Caroline de Gruyter). 

Putin zou de Baltische staten willen terug-veroveren, en misschien delen van Polen.  Hij heeft ook al troepen bij de Fins grens gezet. Putin's agressieve plannen zijn duidelijk. 

'Hij heeft het gezegd". 

Maar begint het niet ànders? 

Beloofden wij niet dat de de Nato niet naar het Oosten zou uitbreiden?  Ja,  dat beloofden we. 

En ging de Nato oostwaarts?  Jazeker. 

En heeft Putin sinds 2007 niet aan de bel getrokken daarover?  Ja,  dat heeft hij. 

En ging de Nato desondanks verder richting Moskou?  Ja,  dat deed de Nato. 

En stelde Putin in dec 2021 ons niet voor de keuze:  stoppen met die agressie, en zo niet dan zou hij de Nato -opmars met militaire middelen stoppen?   Ja,  dat deed hij. 

En riepen we niet :  Gekke Putin!  We gaan gewoon de Nato in Oekraine brengen, en dat mag want de Nato is defensief,  behalve in Yugoslavie, Irak, Libie, Syrie en Afghanistan dan....  Jij hebt niks over jouw buurland te zeggen ! (Wat denk  je wel Putin, je bent Amerika niet ! .... Monroe Doctrine, Cuba crisis)  

Ja,  dat deden we.    

En  toen Putin eventjes  met 190.000 man de Oekraiene binnen trok (oorlog is diplomatie met andere middelen),  véél te weinig om dat land te kunnen veroveren...  (  Hitler viel met 1,3 miljoen soldaten Polen binnen) was al na 3 weken Putin's  doel behaald: in Ankara zei Zelensky zei: OK.  Geen Nato in Oekraiene.    Putin trok zijn leger weg van Kiev, om de definitieve ondertekening een duw in de rug te geven. 

Maar was daar dan niet de Nato die zei:  Doorvechten !!  Wij sturen alle nodige wapens !  

Lijkt dat niet op een agressieve Nato?  Ja,  daar lijkt het op. 

Ja, zo is het gegaan. Uit alles blijkt dat de Nato de agressor is en Rusland defensief.

Malcolm X:

The media’s the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and the guilty innnocent, and that’s power. Because they control the minds of the masses. 


En nou roepen die oud-militairen en die journalisten:  pas op:  Putin is een agressor !  Hij wil zelfs delen van Polen en de Baltics en Finland terug gaan veroveren ! 

Kijk maar:  er is een troepen-opbouw bij de Finse grens !  Bewijs van zijn agressie ! 

Ho ! Wacht even !    Toen Finland 75 jaar lang volledig onverdedigd lag te slapen deed Putin niks.  Finland was een buffer tussen Rusland en de Nato. Precies wat Oekraiene tot 2013 ook was. 

Dat er nu extra Russische troepen langs de Finse grens komen, is dus niet uit agressie, maar uit verdediging tegen de Nato. 

Toch beweren de oud-militairen en de journalisten  dat het allemaal wijst op Putin's agressieve plannen.  We moeten gaan bewapenen! 

Kunnen we die oud-militairen en die journalisten ter verantwoording roepen? 

Want ze veroorzaken oorlogen.  

Het verschil tussen agressief geweld en defensief geweld is toch gemakkelijk  te zien.  En als je dat omdraait ,  kun je elk volk ten oorlog voeren. Dat is wat de westerse elite nu doet.  En  het gewone volk trapt er in en laat zijn leven verwoesten.......     De wetten van Darwin zijn hard: we zijn te dom om te overleven.

                       ---------------------------------------------

(1)  

Poetin vervalst de geschiedenis maar is helder over zijn plannen

COLUMNIN EUROPA

 

 

Caroline de Gruyter schrijft wekelijks over politiek en Europa.

 

 

‘Als hier vandaag een oorlog uitbreekt, moet het Belgische leger al na een paar uur met stenen gaan gooien omdat we geen munitie meer hebben.” Dat zei de Belgische generaal b.d. Marc Thys begin deze maand.

Hij voegde eraan toe dat iedereen moet beseffen dat Rusland is overgeschakeld op een oorlogseconomie, dat het 6 procent van het bbp in defensie pompt en dat president Poetin NAVO-landen blijft bedreigen. Ter vergelijking: Nederland spendeert komend jaar 1,95 procent aan defensie. Deze week nog voorspelde Poetin „problemen met Finland” omdat de NAVO Finland naar binnen heeft „gesleept”. Militaire bronnen melden een Russische troepenopbouw langs de grens met Finland. Volgens generaal Thys heeft de NAVO drie jaar om zich op een Russische aanval voor te bereiden.

Je kunt denken, och, een Belgische generaal. Van een leger dat is uitgemergeld door bezuinigingen. Als er oorlog komt, gaat België Europa niet redden. Maar kijk uit. Thys is niet de enige die ineens oorlog in Europa te berde brengt.

Ook elders slaan beroepsmilitairen en politici alarm over de lamentabele staat van paraatheid. Zo riep de Poolse onderminister Jacek Siewiera Europese landen op om een groot leger op de been te brengen langs de grens met Rusland. Hij kreeg een rapport voorgelegd van de Duitse denktank DGAP, waarin stond dat er over zes à tien jaar een Russische aanval op Europa kan komen. Siewiera vond de analyse goed, maar het tijdsbestek te „optimistisch”; Amerikaanse scenario’s, zei hij, stellen dat de NAVO drie jaar nodig heeft om een geloofwaardige afschrikking voor een Russische aanval te kunnen opbouwen of een aanval af te weren.

‘De NAVO moet serieus rekening houden met een Russische aanval’

Vorige week voegde de Duitse generaal Carsten Breuer zich bij dit koor. Duitsland „moet wennen” aan het idee dat het misschien een defensieve oorlog tegen Rusland moet voeren, zei hij. Ook de Belgische stafchef, Michel Hofman, waarschuwde tijdens een bezoek aan Belgische militairen in Roemenië dat Europa zich „dringend moet voorbereiden om zich te verdedigen in een oorlog tegen Rusland”.

Ten slotte was daar de Duitse minister van Defensie, Boris Pistorius, die voorspelde dat de Amerikaanse troepenreductie in Europa doorgaat – wie er ook president wordt komend jaar. De VS focussen op Azië, dus „wij Europeanen moeten harder trekken aan de veiligheid op het continent”. Hij gaf Europese legers, industrie en maatschappij „vijf tot acht jaar om op stoom te komen”.

Angstzaaierij? Helaas niet – eerder realisme. President Poetin heeft zich verkeken op de oorlog in Oekraïne. Hij wilde het land in een paar dagen onder de voet lopen en het bij zijn nieuwe Russische Rijk voegen. Nu, bijna twee jaar en zo’n 315.000 gesneuvelde en gewonde Russische soldaten verder, heeft hij zich in Donbas en de Krim ingegraven.

Een van ’s werelds grootste wapenleveranciers, Noord-Korea, bevoorraadt hem. Maar Oekraïne zit ook klem, doordat het niet genoeg wapens en geld van het Westen krijgt. Nu Poetin dit doorheeft, is zijn verhaal radicaal gewijzigd. Eerst voerde hij een „speciale militaire operatie” in Oekraïne uit. Nu oreert hij – tevreden grijns, champagneflûte in de hand – over een „eindeloze oorlog”, niet tegen Oekraïne maar tegen het Westen.

Het typische aan Poetin is dat hij de geschiedenis doorlopend vervalst maar helder is over zijn plannen. Hij bedreigde Georgië, de Krim, Donbas, Belarus, heel Oekraïne. Steeds dachten Europeanen: ach, dat doet hij toch niet. Maar Poetin ging in alle gevallen tot actie over. Nu zegt hij dat Moldavië en Baltische landen bij Rusland horen. En Polen, deels. Ivan Krastev, de Bulgaarse Rusland-kenner, zei laatst: „Als Poetin over de toekomst praat, kunnen we hem maar beter geloven.”

Langzaam krijgen militaire en politieke bestuurders in Europa dit door. Ze willen dat Europa strategieën bedenkt. En zich voorbereidt. Want zoals de Russische revolutionair Leon Trotski (mogelijk) heeft gezegd, voordat hij in 1940 in ballingschap werd vermoord: „Jij hebt misschien geen interesse in oorlog, oorlog heeft wel interesse in jou.”



27 comments:

  1. Tom Lassing: Over wappies en het schandalige optreden van de overheid in Corona tijd


    @MrHansJanmaat
    0 seconden geleden
    De Boeiing 737 Max vliegt weer !
    Maar helaas: na 20 minuten waaide er een raam uit het vliegtuig.
    Zaten de mensen toch lelijk op de tocht. ( bron: Moon of Alabama)
    Volgens Dmitri Orlov wacht Putin gewoon tot in de VS een burgeroorlog uitbreekt of tot het financiele kaartenhuis ineen dondert. ( Bron: dialogue works)
    Het machtige Boeing kan nu al geen ruit meer in een vliegtuig zetten ( het toestel was 10 weken oud).

    Rusland bracht twee nieuwe modellen ( vliegtuigen) op de markt dit jaar : De IL 100 ( passagiers-) en de SU 57 ( militair vliegtuig).
    Ook China brengt nu eigen vliegtuigen uit.

    In de VS is het onderzoek naar transport door vacuum buizen gestopt.
    Maar in China is de aanleg van zo'n buis begonnen, meen ik: trein gaat 1000 km per uur....

    Jongens, de nieuwe wereld is hier.
    In de hoofdsteden en in academia weten ze het nog niet, maar dat is altijd zo.
    Dat is dus geen excuus voor U om het niet te weten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [na 20 minuten waaide er een raam uit het vliegtuig.]
      Was het maar waar, het was een complete deur die eruit vloog. "Toevallig" zijn daar de duurste plaatsen, met 'extra' beenruimte. (kuch)
      "We need to revisit internal communications from Boeing employees that pointed out Max jets were “designed by clowns who in turn are supervised by monkeys.” Ha ha ha.

      Delete
    2. [het was een complete deur]
      Dat klopt niet. Bij nader inzien zijn er verschillende types van de B737. De 'prijsvechters' vliegen mét middendeuren en andere maatschappijen zonder. Het onderhavige vliegtuig had daar geen deur.

      Delete
  2. @MrHansJanmaat
    0 seconden geleden
    Beste Tom,
    uw 'gelijk' mbt de vaccinatie is niet interessant. ( Het was bovendien grotendeels toeval.)
    Dat Uw zuil ( de pro Oekraine groep) gaat verliezen is zelfs niet interessant.

    Het enige waar het om gaat is: Kunnen we van elkaar leren wat de ware toedracht is.
    Wat is de waarheid, waar het de Oekraiene oorlog betreft.(*)
    ( de MSM gaan het ons niet vertellen, want ze worden betaald door Big Corp).

    Zonder waarheid is 'rechtvaardig handelen' heel moeilijk.
    En zonder rechtvaardigheid is oorlog onvermijdelijk.

    Dàt is waar het om gaat.
    Het gaat niet om Tom Lassing.

    (*) Wie open staat voor de verifieerbare informate weet het zeker: Amerika is de agressor, en Rusland heeft het recht zich te verdedigen. Een pre-emptive strike is dan de beste manier. Meer hoef je niet te weten.

    ReplyDelete
  3. BNR: Rusland zet Noord-Koreaanse raketten in tegen Oekraïne: 'Dweilen met de kraan open'


    @MrHansJanmaat
    1 uur geleden
    5:37 Er is een coalitie van Oosterse Dictaturen die het op 'Het Westen' hebben gemunt.
    Pardon?
    Als je goed kijkt zijn de westerse landen dictaturen: De 1% maakt 'Het Volk" wijs dat elk niet-westers land slecht is en agressief, en dan steunt dat onwetende volk allerlei agressieve oorlogen: Irak, Libie, Syrie, Afghanistan, Oekraiene.

    Geen enkele westerling heeft er baat bij. Kan nooit de echte wil van het volk zijn: moorden en er geen baat bij hebben. Dus dat heeft niks met democratie te maken.
    Dat is 'Manipulatie van het volk' middels de media.

    In de Oosterse landen zie je leiders die niet hun 1% rijk maken, maar hun 99% een beter leven proberen te geven. Dat lukt niet altijd, maar ze doen wel hun best. En in Rusland en China is dat heel goed gelukt.
    Wat is de motivatie van hun leiders? Hun eigen afkomst:

    Putin verloor 5 ooms en een broer in WO2.
    Xi zat in een werkkamp, net als zijn ouders.
    Het Noord Korea van Yong IL werd totaal aan flarden gebombardeerd.
    Iran is sinds 1907 zes keer door Westerse Landen bezet. Het was de CIA die de shah verdreef en Khomeiny op de troon zette in 1979.

    Deze mensen weten hoe slecht 'Het Westen' is, en verdedigen hun land tegen de barbaren.

    Maar het onwetende westerse volk weet dat natuurlijk niet.
    Hoe zouden ze dat kùnnen weten?
    Ze hangen met boeien aan het plafond en geloven alles wat hun wordt voorgespiegeld, om maar het beeld van Plato te gebruiken.
    Kijk: Mensbeelden in de filosofie: Plato en de parabel van de grot

    ReplyDelete
    Replies
    1. [In de Oosterse landen zie je leiders die niet hun 1% rijk maken]
      Wenn der Benzinpreis in Russland, wo Benzin normalerweise etwa 50 Cent kostet, mal auf 60 Prozent steigt, dann pfeift Putin die Mineralölkonzerne zusammen und fordert „normale“ Benzinpreise. Wenn die Konzerne sich dann auf gestiegene Preise auf dem Weltmarkt berufen, entgegnet Putin, dass sie als Ölförderer auch bei 50 Cent Geld verdienen und dass es die Aufgabe russischer Firmen, die von den Vorteilen in Russland profitieren, ist, in erster Linie den russischen Markt zu fairen Preisen zu versorgen und erst danach Geld mit dem Export zu Weltmarktpreisen zu verdienen.

      Een laatste voorbeeld: toen er in 2020 een milieuramp in Siberië was, omdat het bedrijf van een andere Russische oligarch, zo genoemd in het Westen, had bespaard op het onderhoud van brandstoftanks, sloot Poetin de zakenman voor lopende camera ' s en de man beloofde zachtmoedig alle schade op eigen kosten te herstellen. Dit is ook gebeurd, u kunt de interessante details hier lezen.

      Delete
    2. Ander Voorbeeld. "President Vladimir Putin held a meeting with the families of Heroes of Russia who died during the Special military operation."

      Delete
  4. The Z-Blog : Un Political thionking ( ca 6 januari 2024: min 17) : Lex Fridman heeft geen achtergrond. Zat niet echt op MIT.
    (Wellicht een product van de Zionisten.)

    Idem: Ben Shapiro.

    ReplyDelete
  5. Op 25 juli 2015 organiseerde ik een debat in De Balie.(*) Wierd was er ook, en complimenteerde me met het initiatief. Ik gaf hem direct op zijn falie:
    "Wierd, wij bereiken 80 mensen. Maar jij hebt een boekje geschreven over Putin dat je wil verkopen, en dan moet je Jeroen Pauw toestaan om een onbelangrijk detail groot te maken: de dood van twee Italiaanse journalisten die iets beweren over Putin's ouders. Jij geeft 800.000 mensen een negatief beeld over Putin. Denk je echt dat Putin iets met de dood van die mensen te maken heeft? Daar is hij veel te slim voor. En dan zou hij honderden mensen moeten vermoorden die allemaal negatiever onzin over hem schrijven. Geen beginnen aan. "

    Mijnheer Genee, mijnheer Koens en mijnheer Duk: allemaal kleine krabbelaars die bereid zijn om ruzie te creëeren, om daarmee kijkers en luisteraars te genereren. (**)
    Zonder leugens en ruzie verdienen ze geen geld.

    Dat nog trot daar aan toe, maar andere jongens verliezen hun leven door deze oorlogs-hitsers.
    Kinderen groeien op zonde rvader. Vrouwen verliezen hun man.

    (*) De Balie: Oekraïne: westerse media en geopolitiek
    (**) MARTIJN KONING HAALT UIT NAAR WILFRED OM STOPPEN VANDAAG INSIDE: 'JE BENT LAF' | The Friday Move

    ReplyDelete
  6. Brother Nathanael bij Unz.com. Brother Nathanael is THE REAL DEAL.

    ReplyDelete
  7. Dit is leuk: ( al ruim 900 posts op Der Nieuwe Wereld)


    @marielladebeer1880
    2 uur geleden (bewerkt)
    Ik wilde de zeer goede bijdragen van @MrHansJanmaat nog eens nalezen.
    Maar kan deze niet meer vinden.
    Hoe kan dat?



    Beantwoorden


    De Nieuwe Wereld
    ·

    1 antwoord
    @DeNieuweWereldTV
    @DeNieuweWereldTV
    1 uur geleden
    Geen idee. In ons overzicht zijn ze gewoon zichtbaar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zou je zo vriendelijk willen zijn de link te vermelden naar de tjoep? DNW heeft nogal veel filmpjes gemaakt en kan niet vinden, waar jij bezig bent.
      Voorlopig denk ik, dat jouw comments zijn geshadowbanned.

      Delete
    2. #1453: Epstein, Grondwet & formatie, Poetin, Oekraïne, Mickey Mouse, Tetris e.m. | Nieuws v/d Week

      https://youtu.be/pH0apIwapT8

      De eerste post is weg. Die herplaats ik.
      Alles is om 22 uur op 8 januari gepost.

      Delete
    3. Dank voor de link en ik heb -verbazend- veel goede reacties gezien. We staan niet meer alleen, ze zijn nu zichtbaar. Alleen is @derkkeijzer6874 een regeringstrol, al zijn er wel meer.

      Delete
  8. Helemaal gemist bij Unz: Hitler the Peacemaker. J🐷den gaan weer helemaal uit hun bol in de commentaar sectie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik zag het gisteravond en heb er doorheen gescand.
      Wil er mogelijk wel een blog van maken, maar is wel taaie kost, met veel heen en weer, had ik de indruk.
      Niet echt een helder en goed samen te vatten gebeuren.

      Maar het brengt de bestaande opinie: "Hitler is voor al; het kwaad volledig verantwoordelijk" in elk geval in twijfel.

      Ik doe dat ook met mijn 'Ambassadeurs- brieven.

      PS : Mijn reacties op Sybe Schaap ( de Nieuwe Wereld ) heb ik nog eens geplaatst, maar dan allemaal na elkaar en chronologisch.

      Delete
  9. 6:00 "Terrorisme bestrijding ' ...... Pilots voor 911 truth zeggen: geen van ons zou de vleigbeweging kunnen uitvoeren die oficieel door de moslim-terroristen is uitgevoerd op 911.
    Ze zijn er zeker van dat dit de vliegtuigen 'automatische besturing' in de torens zijn gevlogen.

    Zie de tweet: Captain Dan Hanley (@danhanley4) posted at 9:21 PM on Sat, Jan 06, 2024:
    The Uninterruptible Autopilot

    I served as a US naval aviator for 10 years and a United Airlines pilot for 25 years. Over the career span of 35 years, I flew 15 different aircraft accruing over 20,000 flight hours.

    I can unequivocally state without reservation or embarrassment…
    ======

    Het terrorism,e is door oa delen van de CIA gepleegd.
    Vriendjes van de AIVD dus.

    Lees het PNAC Report ( zomer 2000) van de Neocons, waar ze zeggen dat ze een grote aanval op de VS nodig hebben om hun oorlogen te kunnen beginnen:
    PNAC Report pag 67. Further, the process of transformation, even if it brings revolutionary change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event – like a new Pearl Harbor.

    Met 911 konden ze de eerste gevangenis-muren om de westerse burgers heen bouwen: Patriot Act, Surveillance, spionage op burgers, mensen zonder proces vast zetten, etc.
    De muren zijn inmiddels 2 meter hoog, maar de wetgeving en de plannen zijn al tot 6 meter hoge muren: niemand kan er nog uit als er QR is en Total Surveillance en geen cash geld.

    Het gewone volk ziet het niet en de wet van Darwin zegt dan: 'uitsterven.'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bovenstaande is reactie op BNR: Nederlander saboteerde Iraans atoomprogramma: 'Inlichtingendiensten zijn nooit eerlijk'

      Delete
  10. Lichtkrant rtlZ: duizenden doden door verkeerd coronamedicijn hydroxychloroquine. nos is iets voorzichtiger: 'vermoedelijk' ook enz. blah, npo-radio 1 zegt: Honderden Nederlanders overleden tijdens corona door toegediend malariamiddel.

    In jouw draadje in het vorige blog over aspirine: in die comments werd ook 2 x fenbendazole als alternatief aangedragen. Prompt werd het daarna betiteld als: “dog deworm med”. (Hondenontwormingsmiddel). Herken jij ook de trent? 😎

    ReplyDelete
  11. In het vorige blog had je het over Osinga. Bij FtM mocht hij ook al zijn braaksels uitspugen. Eerst javascript uitzetten, dan kan je in ieder geval de reacties zien. Wellicht dat je daar een discussie kunt voeren. Als je het doet, alleen 1 maand proberen, niets betalen. FtM is heel duidelijk gecontroleerde oppositie. Geef dat hier aan, dan heb ik wat tips voor je.

    ReplyDelete
  12. Weer een klein succesje voor Iran: SLI oliebootje gearresteerd metrechterlijk bevel. Het blijkt, dat de SLI-j🐷den nu zijn overgegaan op piraterij. Die schamen zich echt nergens voor.

    ReplyDelete
  13. En alweer een onthullend stukje over de uitverk🐷renen. Ook het commentaar is leerzaam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het wordt nog spannender in Jemen. WOIII op punt van uitbreken. Zie ook de goede comments. Rusland hanteert een bedenkelijke houding t.a.v. de Houthi's.

      Delete