Tuesday, January 16, 2024

1427 Ze gaan ons ophitsen met een verzonnen oorlogsdreiging door Putin

 Simplicius is een van de beste bloggers van deze tijd. 

Ik heb nog geen betaald abonnement,  dus dit artikel is maar de helft van het hele artikel. Ik denk wel dat ik een abonnement ga nemen. 

Het vaste stramien van de Neocons, hun Modus Operandi,  dat al beschreven wordt door Livia Rokach in haar boekje "Israels sacred terrorism",  komt in dit artikel weer aan bod.  Ik heb het zelf geel gemarkeerd. 

Kort samengevat werkt het zo:   je pest jouw opponent, en als hij een klein tikje aan je uitdeelt,  dan maak je dat heel groot en toon je dat aan jouw volk als bewijs van zijn boosaardigheid.  Daarna kan je vol in de aanval, zoganaamd uit zelfverdediging. 

Israel doet het al 78 jaar zo met de Palestijnen.  

Het doel van deze oorlogsdreiging is dan dat ze hiermee de verkiezingen in november 2024 kunnen afgelasten (met de War Powers Act), in geval het overduidelijk  is dat Trump gekozen gaat worden. 

Maar er is meer: een gerenommeerd bureau ( Deagal) heeft voorspeld dat er in 2025 ineens veel minder levende inwoners zouden zijn in West Europa.  Kernoorlog?? 

Ze hebben die voorspelling van Deagal wel weg gehaald,  maar hij is nog te lezen  op diverse websites. 



Nieuwe oorlogstrommels verkillen Europa met  hernieuwde "Putin Poetin-invasie"-angst

Simplicius de denker

16 jan

Voorbeeld

 

 

 

Vrienden, door ongelukkige ontwikkelingen moet ik mijn digitale veiligheid serieuzer nemen, dus ik zal een aantal betaalde artikelen uitproberen, met name artikelen over meer 'gevoelige' of provocerende onderwerpen, terwijl de gewone SITREPs open/gratis blijven. Wat de genoemde ontwikkelingen zijn, zal ik binnenkort uitgebreid beschrijven - hopelijk in de komende paar dagen - dus blijf op de hoogte.

Dit artikel is echter zo dringend dat ik misschien overweeg om het na een bepaalde tijd openbaar te maken. Maar ondanks dat moedig ik alle twijfelaars ten zeerste aan om door te gaan en de trekker over te halen voor een volledig betaald abonnement/lidmaatschap om toegang te krijgen tot de vele meer diepgaande essays die ik heb gepland voor wat een geopolitiek explosief en ongekend jaar aan het worden is.

Het is een lang stuk waarvan ik ongeveer 1/3 open laat, zodat gratis abonnees zo'n beetje de centrale en belangrijkste exegese kunnen lezen. Het grotere deel daarna zal het veel gedetailleerder behandelen, met meer voorbeelden en implicaties voor de toekomst.


De trommelslagen van de oorlog zijn luider geworden. De afgelopen weken zijn er een heleboel goed gecoördineerde en niet toevallige waarschuwingen geweest over een grote Europese oorlog die aan de horizon opdoemt.

Hier van Julian Roepcke bij BILD:


Bron


Bron

Op de kaart van DailyMail worden de vermeende "uitgelekte plannen" stap voor stap opgesplitst:


Ten eerste lijkt dit op het eerste gezicht absurd: waren dit niet de mensen die ons net vertelden dat Rusland zwak is; dat het Russische leger totaal gesloopt is; dat Rusland volledig gebroken wordt door "een kleine investering" van Amerikaans geld in de handen van de heldhaftige Oekraïense strijdkrachten?

Denk aan het volgende, dat zich nog maar een paar weken geleden als een lopend vuurtje verspreidde:

"Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen schatten dat #Rusland in wezen zijn hele oorspronkelijke invasieleger heeft verloren - oorspronkelijk geschat op ongeveer 200.000 - samen met nog eens 115.000 ... Dus waarom trappen zoveel Amerikaanse politici in #Poetins verhaal dat Zelensky & zijn generaals de oorlog niet beslissend kunnen winnen?"

Hoe is het mogelijk dat een leger dat volledig vernietigd is, zichzelf zo snel weer opbouwt om heel Europa als een vloedgolf te overspoelen? Je begint al snel te zien hoe zulke stereotype 'legendes' ontstaan, die zo welig tierden tijdens WOII en daarna.

Je zult ook merken dat de precieze datums die hierboven worden genoemd specifiek bedoeld zijn om de angstreactie in lezers te activeren: het geeft de illusie dat, omdat alle data zo nauwkeurig zijn geprojecteerd, het wel een uitgemaakte zaak moet zijn. Een goedkope psychologische salontruc.

Om terug te komen op de tijdlijn: ze gaan in op elke ontwikkeling. Maar het belangrijkste om in gedachten te houden is dat we weten dat dergelijke projecties altijd de telegrammen zijn van de bedoelingen van de hoofdantagonist zelf, namelijk het VS/NAVO-imperium. Dus voor elke actie die ze opnoemen, telegraferen ze onheilspellend precies wat ze zelf van plan zijn om te gaan ageren.

Bijvoorbeeld:

In juli begint het scenario met de eerste heimelijke en later in toenemende mate openlijke aanval van Rusland op het Westen.

▶︎ Ernst van cyberaanvallen en andere vormen van hybride oorlogsvoering, voornamelijk in de Baltische staten, die tot nieuwe crises leiden. Rusland begint met het ophitsen van etnische Russische minderheden in Estland, Letland en Litouwen.

Alleen al uit het bovenstaande kunnen we het open schema van de psychologische operatie zien. Alleen al deze week stond bol van de westerse provocaties in de Baltische staten, die nu openlijk etnische Russen vervolgen voor elke mogelijke overtreding. Het grootste verhaal van de week was de gedwongen uitzetting van een 82-jarige Russische man uit Letland:


Letland zet 82-jarige Russische gepensioneerde militair Boris Katkov gedwongen uit

Bij besluit van het Ministerie van Binnenlandse Zaken werd een oudere man, die een vrouw, kinderen en kleinkinderen in Letland had, erkend als een bedreiging voor de nationale veiligheid en veroordeeld tot uitzetting uit het land met een verbod op terugkeer voor onbepaalde tijd.

Terwijl Estland krijgshaftige taal uit sloeg en zeer provocerend onvriendelijke maatregelen aankondigde toen hun eigen president openlijk vergoelijkte dat Oekraïne doelen op Russisch grondgebied aanviel:


Je begint te begrijpen hoe dit werkt. De oorlogsmachine van de NAVO beschuldigt Rusland van iets waarmee ze zelf al volop bezig zijn.  Ze zullen doorgaan met escalaties en provocaties totdat Rusland wordt gedwongen om zelfs maar een kleine onbeduidende waarschuwing te geven, waarna ze zullen toeslaan met een goed gecoördineerde mediacampagne waarin de reactie van Rusland wordt gezien als "bewijs" van vijandigheid en grote op handen zijnde militaire actie of subversieve provocatie tegen de "onschuldige, vrijheid en democratie minnende Baltische staten".

In het 'uitgelekte Duitse rapport' staat specifiek dat Rusland zal beginnen met het "ophitsen van etnische Russen" in de Baltische staten: zie je hoe gemakkelijk de defensieve reactie van Rusland op de voortdurende provocaties zal worden geïnterpreteerd als het "ophitsen" van de etnische bevolking? Rusland kan alleen maar een verklaring afgeven waarin het de etnische Russen waarschuwt om op hun hoede te zijn en het zal onmiddellijk worden verdraaid en opzettelijk verkeerd worden geïnterpreteerd als een soort subversieve oproep tot actie.

Vervolgens voorspellen ze op komische wijze dat Rusland in september 2024 'dreigende' Zapad-oefeningen zal houden in Wit-Rusland, wat de laatste voorbode zal zijn van hun geplande invasie van de NAVO - behalve dat Zapad een jaarlijks terugkerende reeks oefeningen is die al automatisch is ingepland voor later in het jaar. Weer een duidelijk geval van lachwekkende propaganda om routineoefeningen af te schilderen als een voorbode van een oorlog.

Dus je ziet, ze spelen met de illusie van reeds voorbestemde gebeurtenissen, waarvan ze sommige zelf katalyseren, en proberen die te verkopen als onheilspellende voorspellingen. Dit is goedkope prietpraat  en oorlogszucht van de hoogste orde.

Natuurlijk is de volgende "stap" die ze voor ogen hebben dat Rusland begint te ageren bij de Suwalki kloof in Kaliningrad:


Maar Poetins belangrijkste doel is een aanval op een smalle strook land die bekend staat als de Suwalki-kloof. Polen en Litouwen hebben gevochten om de controle over dit gebied, maar vandaag de dag maakt het deel uit van Polen en is het de enige landgrens tussen het Europese vasteland en de Baltische staten.


Maar hier is de grote kick: pas op voor de enigszins onhandige automatische vertaling van de BILD-site:


Is het je opgevallen dat al deze plannen precies op het moment van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 hun hoogtepunt bereiken? Weet je nog hoe Tucker Carlson zijn vaste overtuiging uitsprak dat de grote "oktoberverrassing" van 2024 een oorlog met Rusland zal zijn, en de daaropvolgende annulering van de verkiezingen?


Alex Jones en anderen beweerden hetzelfde:


Niet dat ik dit serieus neem, maar gezien de omstandigheden waren die berichten maanden geleden 'interessant' waar Amazon's Alexa antwoordde dat de War Powers Act zou worden ingeroepen en de verkiezingen van 2024 zouden worden geannuleerd:


Natuurlijk is het onvermijdelijk dat sommige mensen op dit punt ook het beruchte 

Deagal 2025 de-populatie-voorspellings-rapport ter sprake brengen. Ik heb al eerder gezegd dat ik daar niet veel in geloof, maar alles is genoteerd.

Wat wel vaststaat, is dat de timing van de nieuwe Duitse/NAVO-projecties voor een mogelijke oorlog eind 2024 of begin 2025 extreem verdacht is en duidelijk deel lijkt uit te maken van een plan om de verkiezingen mogelijk af te gelasten. (vet door JV)

Ze zullen het natuurlijk vloeibaar houden om te peilen hoe de zaken zich tegen die tijd ontwikkelen. Het zal niet nodig zijn om drastische maatregelen te nemen als er tegen die tijd bijvoorbeeld al op de een of andere manier 'afgerekend' is met Trump:  (vet door JV)

( Er is bonje tussen Vivek en Trump.   Vivek  prees Trump altijd, maar nu is hij meer kritisch.  Toch wil Vivek de vrede bewaren.  Maar Trump schuift Vivek aan de kant:  die zal wellicht geen vice president worden onder Trump.    Een uitgebreid overzicht hieronder in de eerste reactie ,  door mijzelf.) 


Blijf lezen met een 7-daagse gratis proefversie

Abonneer je op Simplicius' Tuin der Kennis om deze post te blijven lezen en krijg 7 dagen gratis toegang tot de volledige postarchieven.

Proef starten

Dit artikel is dus langer, maar ik heb nog niet besloten of ik abonnee word. 

Ik kan nu een week free trial nemen,  maar bewaar het liever voor als het een andere keer nodig zou zijn. 

Dit onderwerp is hierbij volgens mij voldoende behandeld.


55 comments:

  1. Former President Donald Trump has lashed out at fellow Republican presidential candidate Vivek Ramaswamy ahead of Monday’s Iowa caucuses.

    “Vivek started his campaign as a great supporter, ‘the best President in generations,’ etc.,” Trump wrote in a Saturday Truth Social post, referring to the biotech mogul’s past praise of the former president.

    “Unfortunately, now all he does is disguise his support in the form of deceitful campaign tricks. Very sly, but a vote for Vivek is a vote for the ‘other side’ — don’t get duped by this.”

    “Vote for ‘TRUMP,’ don’t waste your vote! Vivek is not MAGA,” he added.

    Earlier that day, a senior Trump campaign adviser, Chris LaCivita, had attacked Ramaswamy on social media as a “fraud” in response to a photo of the candidate with supporters wearing T-shirts bearing the message, “Save Trump, vote Vivek,” along with a picture of Trump’s mug shot.

    Continue reading
    Trump aide Jason Miller told the New York Post it was “pretty safe to say” Trump won’t be choosing Ramaswamy as his running mate.

    On Sunday, Ramaswamy responded to Trump’s post, calling it “an unfortunate move by his campaign advisors.”

    “I don’t think friendly fire is helpful. Donald Trump was the greatest President of the 21st century, and I’m not going to criticize him in response to this late attack,” he wrote in a lengthy post.

    It apparently did nothing to mollify Trump. In an all-caps screed Monday morning, he said: “A VOTE FOR VIVEK IS A WASTED VOTE. I LIKE VIVEK, BUT HE PLAYED IT TOO ‘CUTE’ WITH US.”
    In a final Iowa poll by NBC News/Des Moines Register/Mediacom of likely Republican caucus-goers, Trump led with a commanding 48% support, followed by Nikki Haley at 20%, Florida Gov. Ron DeSantis at 16% and Ramaswamy at 8%.

    Trump has previously spoken positively about Ramaswamy. Back in August, he called the upstart candidate a “smart guy” with “a lot of talent.”

    “Anybody that said I’m the best president in a generation ... I have to like a guy like that,” he said at the time, when asked about Ramaswamy as a potential vice president.

    Ramaswamy has styled himself after Trump and heaped praise on the ex-president throughout the race, pledging to pardon the quadruply-indicted front-runner if he makes it to the White House.

    He saw a surge in popularity earlier in his campaign, but has since lost traction. Due to low polling numbers, Ramaswamy did not qualify for the most recent GOP presidential debate on CNN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trump wil een wedstrijd met de Santis: Wie heeft de grootste lul! Ja echt, het niveau van de verkiezingen kan dus nóg dieper. Ha ha ha, wat een 🐷land, wat een slangenkuil.

      Delete
  2. Ga me nou niet vertellen dat er geen absolute idioten in deze wereld rondlopen. En dank zij het internet vinden ze elkaar ook nog:
    https://www.bndestem.nl/buitenland/jarenlange-celstraf-voor-penis-en-beenamputatie-kan-van-de-bucketlist-af~a38d38e9/

    ReplyDelete
  3. Allereerst: John Pilger is overleden. Muisstil gehouden door de 🐷msm🐷. Op de site staan alle films van deze reus onder de journalisten. 9 oktober 1939 - Londen, 30 december 2023. RIP.

    ReplyDelete

  4. @johanvermeulen4081
    0 seconden geleden
    Je begint te begrijpen hoe dit werkt. De oorlogsmachine van de NAVO beschuldigt Rusland van iets waarmee ze zelf al volop bezig zijn. Ze zullen doorgaan met escalaties en provocaties totdat Rusland wordt gedwongen om zelfs maar een kleine onbeduidende waarschuwing te geven, waarna ze zullen toeslaan met een goed gecoördineerde mediacampagne waarin de reactie van Rusland wordt gezien als "bewijs" van vijandigheid en grote op handen zijnde militaire actie of subversieve provocatie tegen de "onschuldige, vrijheid en democratie minnende Baltische staten".

    Bron: Simplicius de denker op substack.



    Beantwoorden

    @johanvermeulen4081
    @johanvermeulen4081
    0 seconden geleden
    Ze voorspellen op komische wijze dat Rusland in september 2024 'dreigende' Zapad-oefeningen zal houden in Wit-Rusland, wat de laatste voorbode zal zijn van hun geplande invasie van de NAVO
    ....
    - behalve dat Zapad een jaarlijks terugkerende reeks oefeningen is die al automatisch is ingepland voor later in het jaar.
    Weer een duidelijk geval van lachwekkende propaganda om routineoefeningen af te schilderen als een voorbode van een oorlog.

    Dus je ziet, ze spelen met de illusie van reeds voorbestemde gebeurtenissen, waarvan ze sommige zelf katalyseren, en proberen die te verkopen als onheilspellende voorspellingen. Dit is goedkope prietpraat en oorlogszucht van de hoogste orde.



    Beantwoorden

    @johanvermeulen4081
    @johanvermeulen4081
    0 seconden geleden
    5:30 Heeft deze Julius Streicher al een quote gegeven waaruit blijkt dat Putin de ambitie heeft om het Groot Russische Rijk terug te herstellen?

    Nee? Dan wacht hem het lot van Julius Streicher, vrees ik.



    Beantwoorden

    @johanvermeulen4081
    @johanvermeulen4081
    0 seconden geleden
    Als Trump dreigt te winnen, zullen de verkiezingen van november in de VS worden afgelast met behulp van de War Powers Act.
    Ter voorbereiding beweert men steeds vaker dat Putin een inval van plan is.
    Maar het kan ook veel erger worden: Deagal had voorspeld dat Europa in 2025 plotseling veel minder levende inwoners zou hebben. Is er een kernoorlog in de planning?

    Bron: Simplicius the thinker op Substack.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Andere video van De Kruif:
      ======
      Dit Julius Streicher duo weet niet eens wat de VN-1948 criteria voor 'genocide ' zijn.

      Neem van mij aan: Israel voldoet er zeker WEL aan.
      Hamas zeker NIET ! Rusland zeker NIET ! Oekraïne ook niet maar wel bijna.

      Raz Segal: ( professor in Stockton, GB : holocaust en genocide studies.)

      ======

      @johanvermeulen4081
      0 seconden geleden
      Mart de Kruif vind de oorlog tussen Israël en Hamas fantastisch'.

      'Poetin vindt de oorlog tussen Israël en Hamas fantastisch'

      Als de tweede regel juist is, dan is de eerste zeker juist.

      Delete
    2. Het doet mij genoegen te constateren, dat @johanvermeulen4081 weer terug is op z'n stekkie. 😎 En hij gaat er weer met gestrekt been in.

      Delete
  5. Simplicius schrijft veel fear-porn en maakt spannende stukken -voor een gedeelte leesbaar- en hoopt op veel betalende klanten. Houdt dat in het achterhoofd. Hij preekt voor eigen parochie...

    Als tegenpool op dit blog plaats ik een blog van Unz, wat bijna het tegenovergestelde zegt.
    Uiteraard is het belangrijk de comments te lezen.

    Het volgende artikel laat een onduidelijke Poetin zien, die afwacht wat er zich ontwikkeld. Hij blijft zoveel mogelijk buiten de schermutselingen/genocide. De comments worden al wat kritischer aan zijn adres, maar af-en-toe is er iemand, die het wel begrijpt.

    Het laatste artikel over de 🤡westerse propaganda🤡 m.b.t. het 'Einde der Tijden'-verhaal, waarin de druk (lees:onbegrip) richting de houding van de RF toeneemt. Behoudens een incidenteel troll-bericht, zijn veel j🐷den vermomd als 'anoniem'.

    Nog een handige tip: Je kunt bij Unz bepaalde figuren uitschakelen. Bovenaan de commentsectie, heb je een link: "Commenters to Ignore". Klik erop en er opent een venster: hierin kan je commentaren onzichtbaar maken. Mijn favo rijtje:
    meamjojo Jewish Magician Fran Taubman A123 Unzville Mayor Peter Belgoody Santoculto Nico X Supply and Demand carney Swamp Thizzle Zimriel.
    Dit zijn gekende j🐷den, die erop uit zijn, de discussie te verstoren. Doe er je voordeel mee, het scheelt een hoop ergernis. 😎

    ReplyDelete
  6. Onder [Op de kaart van DailyMail worden de vermeende "uitgelekte plannen" stap voor stap opgesplitst:] staat bij nummer 9, dat 300.000 man worden opgeroepen.
    Waar halen ze die vandaan? GBR moet nu al schepen uit de vaart nemen, wegens personeelsgebrek.
    Ook kennen nog niet veel EU-landen dienstplicht.
    Weer een mooi stukje over dromen & realiteit. 😎

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nog meer personeelsgebrek, maar nu bij de j🐷den. Satan heeft het er maar druk mee, weer 2 schaapjes erbij. Burn in Hell, b🐷ys !

      Delete
    2. En zo is het gebeurd. Uitstekend werk van de Iraniërs. Met raketten, die ook Isra🐷l kunnen bereiken ...

      Delete
    3. [die ook Isra🐷l kunnen bereiken] Waarvan acte ...

      Delete
  7. Belangrijk voor het archief: Laatste deel van Europa The Last Battle.
    De incomplete serie staat ook in Archief.

    Ook wel handig: Foto's uit het concentratiekamp van de Uyghuren. "For six years, US propaganda has been using this ONE photo of a #Uyghur “concentration camp.”
    That’s all the anti-China people have.
    And even that’s fake. This photo is actually of a drug rehab program in a prison.
    The photo is from 2017. And it was posted on the website of a local government in Xinjiang.
    US media, think tanks, and politicians have no shame."
    Dus als iemand het over de Chinese concentratiekampen heeft, mag je die persoon die foto's laten zien.

    ReplyDelete
  8. Op diverse TG-kanalen te zien, dus er maar eentje uitgepikt: Slowakije wordt boos. Als de wapenleveranties aan UA niet stoppen, sluiten alle Slavische Broeders de rijen en vegen de hele EU plat.
    Ik kan niet wachten, tot het zover is.😎

    ReplyDelete
  9. Verrassende geschiedenis & ontwikkelingen tussen Iran en die democratie in het westen van Azië: Een overzicht.

    ReplyDelete
  10. Als de dominee de volgende keer van de kansel preekt, dat "God is Liefde", moet je maar naar deze pagina verwijzen. Het hier opgemerkte dodental, mag je nog eens optellen bij de massa-slachtingen van de "Moderne Tijd".
    Ik ben oprecht benieuwd, naar het psychiatrisch rapport over dit Wezen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik bewaar dit stukje van Owen Jones. Sterk stukje.
      NB: dit is niet de jonge - onverstaanbare- Owen Jones die in veel podcasts en video's te zien is. Deze man is ouder.

      Delete
  11. De RF heeft uitstekende zaken gedaan met 🤡La France🤡. Bij de aanval op Kharkov is een 'leegstaand' ziekenhuis geraakt, waarbij 60 🤡Fransen🤡 zijn geëlimineerd en 20 gewond. Dat het geen lekkere jongens waren, kan je in het stukje lezen. Dit tuig (specialists in torture and terrorist tactics, who have trained the likes of Azov and Pravy Sektor Nazis) kan de Wereld missen als kiespijn, dus er is Niets aan verloren.
    Daarbij heeft de RF een groot gevaar afgewend voor het Moederland, gezien de soort wapens, die de 'heren' zouden gaan bedienen. Satan stookt de hel weer verder op met een paar mud kolen.

    "So, bravo and maximum respect to our missile troops and intelligence services, especially those who work behind enemy lines to gather the kind of information that makes these operations possible." Amen.🐺

    ReplyDelete
  12. Bwahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha, dit verzin je niet. Totaal krankjorum.

    ReplyDelete
  13. BNR over discriminatie:
    Racisme en discriminatie zijn zó diep verankerd dat we er allemaal mee te maken hebben'

    O, maar er waren wel ooit stammen die niet discrimineerden hoor.
    Maar ja, die zijn natuurlijk allemaal uitgestorven. Nogal logiosch.
    ( Hun buren dachten: Als we de mannen doden, hebben we hun vrouwen èn hun jacht-terrein er bij).
    Dus de mensen die nu nog op de aarde rondlopen, U en ik, hebben een aangeboren voorkeur voor mensen die genestisch erg op ons lijken, en een angst voor mensen die minder op ons lijken. Evolutie-logica voor beginners, hoofdstuk 1a .

    Een kleine groep heeft van haar God de opdracht gekregen om alle andere 'naties' te onderwerpen, en die groep is er in geslaagd om ons wijs te maken dat wij brutale fascisten zijn als we onze grenzen niet open zetten voor iedereen die van arm naar rijk wil verhuizen.

    Opmerkelijk: die 'kleine groep' heeft ook een eigen land, en dààr pakt men het heel anders aan. Daar pleegt men genocide op iedereen die niet tot hun eigen groepje behoort.

    Dat zou ons kritisch moeten maken op al die politiek-correcte media propaganda.
    Maar nee, de lemmingen zijn te druk met spelletjes en bijzaken, dus .... rechtdoor, lemmingen: naar de ondergang. Succes !

    ReplyDelete
  14. BNR: VN roept Iran en Pakistan zich te beheersen: 'Voorkom escalatie'
    ---

    " Iran geldt in toenemende mate als een van de belangrijkste destabiliserende krachten in een escalerend Midden-Oosten." (2)
    A Clean Break: A New Strategy for Securing the Realm
    (algemeen bekend als het "Clean Break" rapport) is een beleidsdocument dat in 1996 werd opgesteld door een studiegroep onder leiding van Richard Perle voor Benjamin Netanyahu, de toenmalige premier van Israël.

    Het rapport zette een nieuwe aanpak uiteen voor het oplossen van Israëls veiligheidsproblemen in het Midden-Oosten met de nadruk op "Westerse waarden". Het werd sindsdien bekritiseerd omdat het een agressief nieuw beleid voorstond, inclusief het verwijderen van Saddam Hoessein uit de macht in Irak en het indammen van Syrië door het voeren van oorlog bij volmacht en het benadrukken van het bezit van "massavernietigingswapens". Bepaalde delen van het beleid in het document werden door Netanyahu verworpen. ( Bron: wikipedia)

    Perle is een belangrijk Neocon.
    Neocons zijn joodse Amerikanen die de macht hebben overgenomen in de VS en met behulp van de Nato de wereld willen verwoesten en/of onderwerpen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. " Iran geldt in toenemende mate als een van de belangrijkste destabiliserende krachten in een escalerend Midden-Oosten." (1)
      Colonel Wesley Clark: "Ik kwam op het Pentagon twee maanden na 911 en wat bleek? De Neocons ( neefjes van Netanyahu) zijn van plan om 7 moslimlanden te gaan vernietigen.

      Youtube: >> Wes Clark - America's Foreign Policy "Coup" Fora.tv <<< min 2:14 en 5:15

      Delete
  15. BNR:
    Grootste oefening NAVO sinds Koude Oorlog: 'Russen afschrikken'
    ---
    Nato-agressie van de laatste 20 jaar:
    1. Yugoslavië, (Clinton verbood de vrede die Owen/Izetbegovich/Milosevich hadden bereikt)
    2. Kosovo.
    3. Bommentapijt op Belgrado
    4. Opstand in Tsjetsjenie onder leiding van CIA 's Graham Fuller.
    5. Inval Afghanistan
    6. Vernietinging Irak
    7 Verwoesting Libië
    8 Destructie Syrie
    9 Totale eliminatie Oekraïene.

    Nog op de rol/ nog niet afgerond:
    1 Destructie Rusland.
    2. Chaos in China
    3. Verder kapot slaan van Iran.

    Een flinke taak voor alle Julius Streichers om dat alles te verkopen als 'we moesten de wereld verbeteren'.

    ReplyDelete
  16. Nato-agressie van de laatste 20 jaar:
    1. Yugoslavië, (Clinton verbood de vrede die Owen/Izetbegovich/Milosevich hadden bereikt)
    2. Kosovo.
    3. Bommentapijt op Belgrado
    4. Opstand in Tsjetsjenie onder leiding van CIA 's Graham Fuller.
    5. Inval Afghanistan
    6. Vernietinging Irak
    7 Verwoesting Libië
    8 Destructie Syrie
    9 Totale eliminatie Oekraïene.

    Nog op de rol/ nog niet afgerond:
    1 Destructie Rusland.
    2. Chaos in China
    3. Verder kapot slaan van Iran.

    Een flinke taak voor alle Julius Streichers om dat alles te verkopen als 'we moesten de wereld verbeteren'.

    ----
    Ik plaatste deze reactie twee uur geleden ook al.
    Inmiddels twee reacties van vaste reageerders:

    Karamazov 12 zegt: " Die laatste 3 klinken wel mooi. Bier en chips staan klaar."

    Privatejoker477 zegt: " Je doet net alsof het iets negatiefs is 🥴
    Het zijn allemaal goede dingen die je opnoemt."

    BNR en de Kruif worden altijd gesteund door deze reageerders.

    Het is nu heel duidelijk wat hun doel is:
    1) DOOD EN VERDERF.
    2) ONTHEEMDE VLUCHTELINGEN NAAR EUROPA DRIJVEN.
    3) OOK EUROPA IN VUUR ZETTEN, ALS HET MOMENT DAAR IS.

    Daarmee gaat ook ùw toekomst in rook op, beste lezer.


    Ik wil niet beweren dat de Kruif weet wat hij doet. Wellicht niet.
    Maar hij had het mòeten weten.
    De feiten zijn overweldigend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Privatejoker477]
      Die maakt zijn naam🤡 wel waar.

      Delete
  17. Fantastische inzichten van weergaloos historicus en colonel MacGregor: duurt 33 min.
    Youtube: >> Douglas MacGregor: Turkey will fight in Gaza in April, conflict will escalate into global war <<

    ( Voorspellingen vind ik niet belangrijk. Zou liever hebben dat de Colonel die niet deed. Zijn analyses zijn superb. )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Twee oude communisten geven een verhelderend beeld in 32 minuten: Youtube:
      >> Why does Russia produce more ammunition than the US? | Richard D. Wolff & Michael Hudson <<

      Delete
    2. Het GDP van de G7 is 32 triljoen.
      Het GDP van Rusland is 1,5 triljoen $

      De strijd is dus nog niet gewonnen voor Rusland.

      De meeste kans op redding heeft de wereld als het Westen instort en er weer gezond verstand aan de macht komt.

      Delete
    3. [gezond verstand]
      Dat kunnen we van de j🐷den in ieder geval niet verwachten. Die vermoorden liever hun eigen personeel.

      Delete
  18. WNL: Het is wachten geblazen tot wij de economische gevolgen merken van de Houthi-rebellen

    Houthi's: Israel moet genocide stoppen. Zo niet: vallen we schepen aan die naar Israel gaan.
    Amerika, Engeland, Nederland: "Maar die genocide mag je niet stoppen! We kiiezen de kant van Israel."
    Houthi's : OK. Dan vallen we ook uw schepen aan.
    Julius Streicher: Houti's zijn slecht !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slowakije is dan ook slecht, doet Hongarije na, blokkeert alles van 🤡eu🤡 en 🤡otan🤡 v.w.b. 'hulp' aan UA.

      Delete
  19. Mexico en Chili sluiten aan bij Zuid-Afrika in het ICC-proces. België is nog aan het nadenken, maar vindt dat gedrag van de j🐷den ook niet kunnen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deed Congo ook niet mee? Of waren ze alleen boos omdat de Palestijnen naar Congo zouden moeten ?

      Nurit Peled ken je toch al, neem ik aan. Prima mens.

      Delete
    2. Indonesië doet ook mee met het ICC-spelletje, maar dan over de 70-jarige bezetting van Palestina. Indonesië weet daar alles van...

      Delete

  20. @MikeJohnsonPutinPuppet
    24 minuten geleden
    Waar blijft McGregor zijn geheime leger van 300000 russische gemechaniseerde russische militairen waar hij het bij Tucker Carlson over had. Die had Putin goed kunnen gebruiken de afgelopen maanden.
    ----
    @johanvermeulen4081
    @MikeJohnsonPutinPuppet
    Sprak MacGregor over een geheim leger?
    Hoe wist hij er dan van?
    Mijn logica zegt: U kletst.

    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    @MikeJohnsonPutinPuppet
    😂😂😂😂😂komploticus 😊
    ---------------------------
    johanvermeulen4081 :
    Waar signaleer ik een complot?
    Complottern bestaan niet.
    Er zijn psy-ops.
    Er zijn false flags met bloed, puin en babies.
    Er worden oorlogen uitgelokt door hen die een media-monopolie hebben bij ons.

    In de grot van Plato heerst het media-monopolie van de 1%.

    De Grot-hangers krijgen zo hun onwrikbare overtuigingen.

    De Grot-hangers gaan nog liever dood dan dat ze hun mening veranderen.

    Zò werkt het. Complotten? Dat zou nooit werken op deze giga-schaal.

    ReplyDelete
  21. Eén van de laatste films van Gonzalo Lira over 🐷Victoria🐷Nuland🐷.

    ReplyDelete
  22. Substack ligt ook onder vuur. Weinig nut om daar naar over te stappen.

    ReplyDelete
  23. Nieuwsuur: Gaat de politie te ver met gezichtsherkenning?
    .....
    Israel heeft zeer veel ervaring opgedaan in China met gezichtsherkenning.
    Het doel is niet om misdadigers te pakken, maar om àlle mensen 'gevangen' te houden.
    Gezichtsherkenning + Total surveillance en QR code en geen cash geld: Uw gevangenis van de toekomst.
    In Deuteronomium krijgt het uitverkoren volk de taak om alle andere volken uit te roeien. Hieronder 10 bijbelteksten, met korte samenvatting vooraf.
    1 U bent God’s uitverkoren volk
    2 En als God die onwillige volken met ùw hulp heeft verslagen ( verlost), onderdruk hen dan en sluit geen vriendschap.
    3 God sluit een verbond met U. U staat boven alle andere volken die God geschapen heeft.
    4 Zoals hun Geheime Dienst als slogan heeft: Maak oorlog door te misleiden.
    5 Als ze zich verzetten, executeer dan alle mannen en neem de vrouwen en kinderen als jullie eigendom.
    6 U moet de héle wereld in uw macht nemen.
    7 Maar de volken die wonen in "Groot-Isral" , die moet je tot de laatste man uitmoorden.
    8 Maak de landen tot slaaf door ze geld te lenen en hoge rentes te eisen.
    9 Zelf mag je niks lenen. Zo onderwerp je de hele wereld.
    10 Zei ik ‘overheersen? Ik bedoel natuurlijk: langzaam maar zeker vernietigen.

    Deuteronomium 7:6 …. 7:2-3 ….. 26:18-19 …… 20:10-11…….20:12-14 ……20:15…. 20:16-17 …. 23:19-20….15:6….7:22-23.

    1 Deut. 7:6 ( Vrij vertaald: U bent God’s uitverkoren volk)
    Want gij zijt een heilig volk van den HEERE. Uw God, heeft u uitverkoren tot een bijzonder volk voor Zichzelven, boven alle volk, dat op het aangezicht der aarde is.

    2 Deut. 7:2-3 (Vrij vertaald: En als God die onwillige volken met ùw hulp heeft verslagen ( verlost), onderdruk hen dan en sluit geen vriendschap. )
    En wanneer de HEERE, uw God, hen voor uw aangezicht verlossen zal, zo zult gij hen slaan en volkomen verderven; gij zult met hen geen verbond sluiten, noch hun barmhartigheid betonen: Ook zult gij met hen geen huwelijk sluiten; uw dochter zult gij aan zijn zoon niet geven, en zijn dochter zult gij aan uw zoon niet nemen.

    etc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het wordt een beetje eentonig, maar de HEERE beschouwt dit verbond als vernietigd, dus niet meer geldig. S🐷t🐷njahoe had even door moeten bladeren in zijn bijbeltje, dan had hij het vast wel gevonden.
      "31 Ziet, de dagen komen, spreekt de HEERE, dat Ik met het huis van Israel en met het huis van Juda een nieuw verbond zal maken; 32 Niet naar het verbond, dat Ik met hun vaderen gemaakt heb, ten dage als Ik hun hand aangreep, om hen uit Egypteland uit te voeren, welk Mijn verbond zij vernietigd hebben, hoewel Ik hen getrouwd had, spreekt de HEERE"

      Delete
    2. Het is aanbevelenswaardig om de tekst van Jeremia er voortaan bij te vermelden, als je Deuteronomium weer eens aanhaalt.

      Delete
    3. Ik weet heel weinig van de bijbel.
      Wel weet ik dat er voor elk wat wils in staat, dus nogal wat tegenstrijdigheden.
      Ik denk niet dat Amalek ( moord alle opponenten volledig uit) uit hun geloof is geschrapt.
      Ik denk ook dat ze zich wel degelijk nog als God's volk zien, en vinden dat ze een flinke streep voro hebben.

      Bovendien: Onze vrienden kunnen van mening zijn: "Als we nu maar God's eis vervullen, en `alle volken onderwerpen, dàn gaat hij sdat nieuwe verbond met ons maken ! "

      Delete
  24. Fact-check of de RF een hete oorlog wil met 🤡otan🤡, door Sputnik. Het is eerder andersom, zoals gebruikelijk. Oorlogsmisdadiger 🤡Churchill🤡 komt ook even ter sprake.

    ReplyDelete
  25. Nieuwste voordracht van KvW van Gezond Verstand.
    "Natuurlijk schrijft de redactie over de boerenprotesten in Duitsland, de spreidingswet, Oekraïne, Jemen en het Gates/Fauci complot, maar het is juist aan hoofdredacteur Karel van Wolferen om uit te zoomen van deze details om de vijand beter te kunnen aanwijzen en de bijbehorende misdaden te identificeren."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moet ik hem beluisteren , vind je?

      Delete
    2. @JV: Ja, dat heb ik wel gedaan. Weer veel nieuws en -vooral- hoop.

      Delete
    3. Ik heb Karel beluisterd. Ja, was wel interessant.
      De Oude Baas zit wel weer mooi in Thailand ! Gelijk heeft ie !

      Delete
  26. Ab Gietelink over de koranverbranding:
    281 Politie faciliteerde Koranverbranding door Pegida. Ab Gietelink

    ===

    9:36 "Marcouch ziet scherp het escalatiegevaar"
    ( dus DURFT hij niet te zeggen dat nu ook de Torah mag worden verbrand)
    Marcouch ziet scherp wie de echte baas in dit land is, en dat voor hen héél andere wetten gelden.
    'Genocide for you ! Not for us ! "is daar een goed voorbeeld van.
    GENOCIDE gebeurt NU, VANDAAG.
    Niemand die het stopt.
    ( O, ja, woorden ... woorden... maar USA blijft wapens sturen aan de genocide plegers)
    Dus wie is de baas ?

    ----------------------------------
    @johanvermeulen4081
    @johanvermeulen4081
    12 minuten geleden (bewerkt)
    7:25 Was precies mijn idee, Ab: de Torah verbranden.
    Maar ik zou dan eerst toestemming vragen om het Oude Testament te verbranden. ( No problem)
    En een maand later toestemming vragen om de Torah te verbranden. ( Groot probleem!)
    Zodat we weer eens precies kunnen zien WIE DE BAAS IS IN ONS LAND.


    ----------------------

    @johanvermeulen4081
    @johanvermeulen4081
    0 seconden geleden
    In Deuteronomium krijgt het uitverkoren volk de taak om alle andere volken uit te roeien. Hieronder 10 bijbelteksten, met KORTE SAMENVATTING VOORAF:

    1 U bent God’s uitverkoren volk
    2 En als God die onwillige volken met ùw hulp heeft verslagen ( verlost), onderdruk hen dan en sluit geen vriendschap.
    3 God sluit een verbond met U. U staat boven alle andere volken die God geschapen heeft.
    4 Zoals hun Geheime Dienst als slogan heeft: Maak oorlog door te misleiden.
    5 Als ze zich verzetten, executeer dan alle mannen en neem de vrouwen en kinderen als jullie eigendom.
    6 U moet de héle wereld in uw macht nemen.
    7 Maar de volken die wonen in "Groot-Isral" , die moet je tot de laatste man uitmoorden.
    8 Maak de landen tot slaaf door ze geld te lenen en hoge rentes te eisen.
    9 Zelf mag je niks lenen. Zo onderwerp je de hele wereld.
    10 Zei ik ‘overheersen? Ik bedoel natuurlijk: langzaam maar zeker vernietigen.

    Deuteronomium 7:6 …. 7:2-3 ….. 26:18-19 …… 20:10-11…….20:12-14 ……20:15…. 20:16-17 …. 23:19-20….15:6….7:22-23.

    HIER DE VOLLEDIGE TEKST: ( etc)

    ------------
    @johanvermeulen4081
    @johanvermeulen4081
    1 seconde geleden
    Moeten we die 2000 jaar oude teksten niet letterlijk nemen, zegt U?
    Toch wel: Netanyahu spoorde zijn soldaten in november 2023 aan door te zeggen :
    "Denk aan Amalek"
    Wat betekent: 'dood niet alleen de mannen,. maar ook de vrouwen, de kinderen en de dieren.'

    ReplyDelete