Sunday, December 26, 2021

1201 Rusland en China draaien de rollen om. Amerika voor het blok..

 

Exit Nord Stream 2, Enter Power of Siberia 2

Pepe Escobar.  December 25, 2021 


Militaire supermacht Rusland, die genoeg heeft van de VS / NAVO pesterijen, dicteert nu de voorwaarden van een nieuwe regeling.


Door Pepe Escobar gepost met toestemming en op grote schaal cross-posted

Rechtstreeks afkomstig van president Poetin, klonk het als een donderslag bij heldere hemel:

"We hebben juridisch bindende garanties op lange termijn nodig, ook al weten we dat ze niet te vertrouwen zijn, omdat de VS zich vaak terugtrekken uit verdragen die voor hen oninteressant worden. Maar het is iets, niet alleen verbale toezeggingen."

En zo komen de betrekkingen tussen Rusland en de VS definitief aan het wankelen - na een eindeloze reeks beleefde rode waarschuwingen uit Moskou.

Poetin moest opnieuw preciseren dat Rusland streeft naar "ondeelbare, billijke veiligheid" - een beginsel dat sinds Helsinki in 1975 is vastgelegd - ook al ziet hij de VS niet langer als een betrouwbare "partner", die diplomatieke aardige benaming die door het Empire ( De VS) sinds het einde van de USSR zo is onwaar is geworden.

De passage "zich vaak terugtrekken uit verdragen" kan gemakkelijk worden aangetoond  als Washington dat in 2002 onder Bush Jr. die zich terugtrok uit het ABM-verdrag dat in 1972 door de VS en de USSR werd ondertekend. Of er kan naar worden verwezen als de VS onder Trump die het met Iran ondertekende en door de VN gegarandeerde JCPOA vernietigt. Precedenten in overvloed.

Poetin oefende opnieuw het taoïstische geduld uit dat zo kenmerkend is voor minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov: hij legde het voor de hand liggende niet alleen uit aan een Russisch maar ook aan een wereldwijd publiek. Het Zuiden kan deze verwijzing gemakkelijk begrijpen: "Wanneer het internationaal recht en het Handvest van de VN zich ermee bemoeien, verklaren zij [de VS] het allemaal achterhaald en overbodig."

Eerder was vice-minister van Buitenlandse Zaken Alexander Grushko ongewoon assertief geweest - hij liet niets aan de verbeelding over:

"We maken gewoon duidelijk dat we bereid zijn om te praten over het overschakelen van een militair of een militair-technisch scenario naar een politiek proces dat de veiligheid van alle landen in het gebied van de OCSE, Euro-Atlantisch en Eurazië zal versterken. Als dat niet lukt, hebben we ze [de NAVO] laten weten dat we ook zullen overstappen op het creëren van tegendreigingen, maar dan zal het te laat zijn om ons te vragen waarom we deze beslissingen hebben genomen en waarom we deze systemen hebben ingezet."

Uiteindelijk komt het er dus op neer dat de Europeanen geconfronteerd worden met "het vooruitzicht dat het continent verandert in een veld van militaire confrontaties". Dat zal het onvermijdelijke gevolg zijn van een NAVO-"besluit" dat in Washington wordt genomen.

Overigens: alle mogelijke, toekomstige "tegendreigingen" zullen worden gecoördineerd tussen Rusland en China.

Mr. Zircon is aan de lijn, Sir  ( Zircon is een raket. JV)

Ieder weldenkend wezen van de Atlantische kusten tot de Euraziatische steppen kent inmiddels de inhoud van de Russische ontwerp-akkoorden over veiligheidsgaranties die aan de Amerikanen zijn voorgelegd, zoals gedetailleerd door vice-minister van Buitenlandse Zaken Sergej Ryabkov.

De belangrijkste bepalingen zijn:

= geen verdere uitbreiding van de NAVO;

= geen toelating van Oekraïne;

= geen NAVO-operaties in Oekraïne, Oost-Europa, Transkaukasië en Centraal-Azië;

= Rusland en de NAVO stemmen ermee in geen midden- en korteafstandsraketten op te stellen in gebieden van waaruit zij elkaars grondgebied kunnen raken;

= instelling van hotlines;  

= de NAVO-Rusland-Raad actief betrekken bij het oplossen van geschillen.

 

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken herhaalde uitgebreid dat de Amerikanen "gedetailleerde uitleg hebben gekregen over de logica van de Russische aanpak", dus de bal ligt in het kamp van Washington.

Welnu, in eerste instantie leek Nationale Veiligheidsadviseur Jake Sullivan de bal te schoppen, toen hij on the record toegaf dat Poetin Oekraïne misschien niet wil "binnenvallen".

Vervolgens waren er geruchten dat de Amerikanen deze week naar Moskou zouden terugkeren met hun eigen "concrete veiligheidsvoorstellen", nadat ze de facto het script hadden geschreven voor hun NAVO-ministers, steevast op spectaculair middelmatige wijze overgebracht door secretaris-generaal Jens Stoltenberg.

Het Oekraïne-verhaal (van Stoltenberg) veranderde geen centimeter: "strenge maatregelen" - van economische en financiële aard - blijven in de pijplijn als Rusland zich bezighoudt met "verdere agressie" in Oekraïne.

Moskou liet zich niet misleiden. Ryabkow moest nogmaals preciseren dat de Russische voorstellen op bilaterale basis waren. Vertaling van wat Ryabkov zegt:  we praten alleen met degenen die de beslissende macht hebben, niet met ondergeschikten. De betrokkenheid van andere landen, zei Ryabkov, "zal hen van hun betekenis beroven." 

( Ik denk dat Ryabkov bedoelt: Wat Stoltenberg ook zegt of dreigt, het heeft geen echte betekenis. Washington bepaalt wat de Nato zal doen. Dus spreken we alleen met hen. De woorden van Stoltenberg hebben geen doorslaggevende betekenis. JV.) 

Vanaf het begin was de reactie van de NAVO voorspelbaar duidelijk: Rusland is bezig met een "aanzienlijke, onuitgelokte en ongerechtvaardigde" militaire opbouw langs de grens met Oekraïne en maakt  "valse ... beweringen over Oekraïense en NAVO-provocaties".

Dat bewees eens te meer dat het een enorme tijdverspilling is om te discussiëren met keffende chihuahua's van het type Stoltenberg, voor wie "de uitbreiding van de NAVO zal doorgaan, of Rusland dat nu leuk vindt of niet".

Of de functionarissen van de VS en de NAVO het nu leuk vinden of niet, wat er in werkelijkheid gebeurt in de realpolitk is dat Rusland nieuwe voorwaarden dicteert vanuit een machtspositie. In een notendop: u kunt het nieuwe spel, de nieuwe realiteit,  leren op een vreedzame manier, een beschaafde dialoog inbegrepen, of u zult het op de harde manier leren via een dialoog met de heren Iskandr, Kalibr, Khinzal en Zircon.

De onschatbare Andrei Martyanov analyseert al jaren uitvoerig alle details van de overweldigende militaire dominantie van Rusland, hypersonisch en anderszins, in de Europese ruimte - evenals de precaire gevolgen als de minions (de vazallen zoals Fr. Dl. Nl UK)  van de VS en de NAVO "besluiten dat ze dom willen blijven spelen".

Martyanov heeft ook opgemerkt dat Rusland "de breuk met het Westen begrijpt en bereid is alle consequenties te aanvaarden, waaronder, nu al afnemende, inkrimping van de handel en vermindering van de levering van koolwaterstoffen aan de EU".

Dat is waar de hele discussie  rond de veiligheidsgaranties  samen komt met  met de cruciale discussie over de gas- pijplijnen. Om het allemaal samen te vatten: exit Nord Stream 2, enter Power of Siberia 2. 

(Ik denk dat Escobar bedoelt: Bij Nord Stream2 was Rusland blij dat de EU gas wilde afnemen.  Nu zal de EU blij worden als er nog gas uit Siberië hun kant op zal komen. Rusland zegt: we zijn bereid om minder gas te sturen als U onze veiligheid niet in degelijke Verdragen wil vastleggen.  JV. )

Laten we dus nog eens bekijken waarom de dreigende energieramp in de EU niemand in Rusland zijn slaap doet verliezen.


Dansen in de Siberische nacht. ( De dans om de olie: China, EU. JV)

Een van de belangrijkste conclusies van de strategische videoconferentie tussen Poetin en Xi vorige week was de onmiddellijke toekomst van Power of Siberia 2 - die dwars door Mongolië zal slingeren om jaarlijks tot 50 miljard kubieke meter aardgas aan China te leveren.

Het was dan ook geen toeval dat Poetin de Mongoolse president Ukhnaagiin Khurelsukh in het Kremlin ontving, de dag nadat hij met Xi had gesproken, om de Power of Siberia 2 te bespreken. De belangrijkste parameters voor de pijpleiding zijn al vastgesteld, een haalbaarheidsstudie zal begin 2022 worden afgerond, en de deal is - afgezien van prijsaanpassingen op het laatste moment - zo goed als rond.

Power of Siberia 2 volgt op de 2.200 km lange Power of Siberia 1, die in 2019 van Oost-Siberië naar Noord-China loopt en het middelpunt is van een deal van 400 miljard dollar tussen Gazprom en China's CNPC. De volledige capaciteit van Power of Siberia 1 zal in 2025 worden bereikt, wanneer deze 38 miljard kubieke meter gas per jaar zal leveren.

Power of Siberia 2, een veel grotere operatie, was jaren geleden al gepland, maar het was moeilijk om consensus te bereiken over de uiteindelijke route. Gazprom wilde West-Siberië naar Xinjiang via het Altai-gebergte. De Chinezen wilden doorvoer via Mongolië rechtstreeks naar Centraal-China. De Chinezen hebben uiteindelijk de overhand gekregen. De definitieve route door Mongolië is pas twee maanden geleden vastgesteld. De aanleg moet in 2024 beginnen.

Dit is een enorme geo-economische doorbraak, die volledig in de lijn ligt van het steeds geraffineerdere strategische partnerschap tussen Rusland en China. Maar ook in geopolitiek opzicht is het van het grootste belang (denk aan Xi: China steunt de "kernbelangen" van Rusland).

Het gas voor Power of Siberia 2 zal afkomstig zijn uit dezelfde velden die momenteel de EU-markt bevoorraden. Welke demente hersenspinsels de Europese Commissie - en de nieuwe Duitse regering - ook mogen toepassen om de exploitatie van Nord Stream 2 tegen te houden, Gazprom's belangrijkste focus zal China zijn.

Het doet er voor Gazprom niet toe dat China als klant in de nabije toekomst niet de volledige EU-markt zal vervangen. Wat telt is de gestage handelsstroom en de afwezigheid van infantiele politisering. Voor China gaat het om een extra, gegarandeerde toevoer over land die zijn strategie van "ontsnappen uit Malakka" versterkt: de mogelijkheid, in het geval dat Koude Oorlog 2.0 heet wordt, dat de Amerikaanse marine uiteindelijk de zeevaart van energiebronnen via Zuidoost-Azië naar China blokkeert.

Peking is natuurlijk overal aanwezig als het gaat om het kopen van Russisch aardgas. De Chinezen hebben een aandeel van 30% in het Yamal-project van Novatek ter waarde van 27 miljard dollar en een aandeel van 20% in het Arctische project ter waarde van 21 miljard dollar.

Welkom in 2022 en het nieuwe realpolitik spel van de grote inzet.

De Amerikaanse elites waren doodsbang om Rusland tegen China uit te spelen, omdat ze vreesden dat Duitsland zich dan zou aansluiten bij Rusland en China - en het Rijk van de Chaos in de kou zou laten staan.

(Deze hele zin begrijp ik niet. Dit is de engelse tekst: “U.S. elites had been terrified of playing Russia against China because they fear this would lead Germany to ally with Russia and China – leaving the Empire of Chaos out in the cold.    JV)

( Wat wel helder is: de EU heeft Russisch gas nodig en kan niet anders dan meer bevriend worden met Rusland. Dat laat Amerika eenzamer achter, en de EU heeft betaalbare energie, wat de VS niet meer heeft  als dat fracken onbetaalbaar wordt.  Rusland moest dus ‘onmogelijk’ gemaakt worden. De gebruikelijke manieren worden dan toegepast:  een Valse Vlag ( MH 17), honderd maal dezelfde onbewezen verhalen opwarmen over moord op journalisten,oud spionnen en slechte mensenrechten voor de Russen. De westerlingen moeten een zeer negatief beeld krijgen voer Rusland.   En we zijn er in getrapt. En nou gaan we samen de armoede tegemoed:  onze energie wordt onbetaalbaar, dus oal onze producten worden veel te duur voor export.  JV. )

( Voor de eenzijdig door Amerika voorgelichte Europeaan is de VS het land dat ons van Hitler bevrijdde en ons daarna hielp met geld en goederen en militaire bescherming tegen die vreselijke Russen.

Wie zelf de geschiedenis zoekt in diverse bronnen krijgt een ander beeld:  Rooseveld stuurde in 1938-1940 aan op WO2, geholpen door Churchill.  Hitler beklaadge zich vele malen daarover. 

En de VS kreeg wat het wilde: Engeland gevloerd. Rusland zwaar beschadigd, Duitsland onmachtig. Japan weg. Maar de VS was in 1945 ineens de Baas van de Hele Wereld. Van Europa tot Japan.  Knap gedaan.  Ze zouden tot 2020 volledig de wereld domineren. Maar nu is het gedaan. Amerika gaat in eigen corruptie ten onder als kwebbelende schoolkinderen, zelf het zwaarst getroffen door het virus waarmee ze China wilden  vernielen.  Een totaal verouderd leger, zonder personeel. Schulden waar nooit meer uit te komen valt. Het is gedaan met de VS. De enioge vraag die rest:  Zal men de Salomons-optie gebruiken?  Zal men kernwapens gebruiken als een laatste poging om overeind te blijven ?  JV)

En dat verklaart waarom al dat gedoe rond de Oekraïense steeds weer op het goede moment losbreekt: het word gebruikt om de EU weg te dwingen van de Russische natuurlijke hulpbronnen. ( Vrij vertaald JV)

Rusland zet nu de hele show op zijn kop. Als energiegrootmacht zal Rusland, in plaats van aan een door de NAVO gedicteerde, intern gecorrumpeerde EU gas te leveren, zich vooral op zijn Aziatische klanten richten. ( vrij vertaald)

Tegelijkertijd dicteert de militaire supermacht Rusland, die genoeg heeft van de intimidatie van de VS en de NAVO, nu de voorwaarden van een nieuwe regeling. Lavrov bevestigde dat de eerste ronde van besprekingen tussen Rusland en de VS over veiligheidsgaranties begin 2022 zal worden gehouden.

Zijn dit ultimatums? Niet echt. Het lijkt erop dat Ryabkov, met een opmerkelijke didactiek, het steeds opnieuw zal moeten uitleggen: "Wij spreken met niemand de taal van ultimatums. Wij hebben een verantwoordelijke houding ten opzichte van onze eigen veiligheid en de veiligheid van anderen. Het punt is niet dat wij een ultimatum hebben gesteld, helemaal niet, maar dat de ernst van onze waarschuwing niet mag worden onderschat."

( Geen ultimatum, zegt Escobar en zegt Ryabkov. Maar Putin heeft wel gezegd dat het Westen niet moet denken dat het weer weg komt met jaren lang kletsen en uitstellen. Er moet nu iets op papier komen. JV)

38 comments:

  1. Jim Jatras ( professor, adviseur Republikeinen):

    Het einde van de VS is nabij.

    https://guadalajarageopolitics.com/2021/12/23/jim-jatras-events-of-world-historic-proportions-are-upon-us/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Op min 17 ongeveer:Het lijkt er op dat de Machtigen echt een opstand willen uitlokken, om dan een alibi te hebben voor hun dictatuur.

      Op min 22: Mogelijk dat er een Valse Vlag komt in Oekraïne. ( Zoals ze in Syrië deden. En in feite heeft Elena, de vrouw van Motoropla , ook al de MH17 valse Vlag voorspeld)

      Maar tegen een Valse Vlag kun je niks beginnen. Zij controleren hun media.

      Min 25: Ik zie niet de kans dat er geen oorlog komt.

      Delete
  2. Jatras: min 28.
    Rusland trekt zich nu weg uit Europa.
    Misaschien was dat altijd wel het doel van de VS.
    Nu blijft de VS de baas in de EU, geen last van Rusland meer.

    ReplyDelete
  3. Dit hoort eigenlijk bij het vorige blog, maar dat is inmiddels alweer passé.

    Sjors Bush en Tony Blair zijn ook veroordeeld voor hun aandeel in de Iraq-oorlog wegens oorlogsmisdaden door een Maleisische rechtbank.
    Wellicht, dat die dat kunststukje kunnen herhalen. Om die reden zijn MH370 (verdwenen) en MH17 (neergeschoten).

    Ook weet ik, dat er in Spanje een soortgelijke wet bestaat, waardoor men over de hele wereld oorlogsmisdaden kan vervolgen. Op die grond is die piloot (ene Julio Poch) uit Argentinië vervolgd.

    Wellicht dat men in die richting beter kan zoeken? ICC is m.i. niet onafhankelijk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik weet dat het Yugoslavië trubunaal ( ook Den Haag, maar gespcialiseerd op Y.) bedrog was.

      Maar laatst was er een zwarte mevrouw-rechter, en die had de eubvele moed om Amerikanen voor het ICCV te willen slepen, als ik me goed herinner.
      Ik weet niet hoe dat afgelopen is.

      Maar stel je voor dat Rusland de eisen toch als Ultimatum beschouwt, en over een jaar met zijn leger de Oekraïne in trekt. En dan van Polen eist dat ze die Nato aanvals-wapens het land uit doen.
      Danheb je goede kans dat dat gebeurt, want de EU weet : de VS laat ons in de steek.

      Dàn zou een ICC wel degelijk de ware schuldigen kunnen veroordelen..

      Delete
    2. [Ik weet niet hoe dat afgelopen is.]
      Dat "loopt" nog steeds, Geen uitspraken over gedaan, wel of niet vervolgen.

      Delete
    3. Dit is die mevrouw die de VS wilde aanklagen: https://en.wikipedia.org/wiki/Fatou_Bensouda

      Wegens wandaden in Afghanistan.

      Delete
  4. Putin: Russia Will Take Retaliatory Military Measures If NATO Expands To Russian Borders!.
    Ik snap niet, waarom Putin niet even met Cuba gaat praten over de stationering van raketten. Of met Venezuela, nagenoeg bij de voordeur van de US. Dan piepen ze wel anders.

    En als de gasprijs hoog blijft, dan [zal onze producten worden veel te duur voor export.] leg je toch het bedrijf een jaartje stil? Je hoeft toch niet te werken v.w.b. het geld? Ik zou het wel weten. Na 1 jaar weer op kleinere schaal opstarten, als de situatie is verbeterd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Over de Cuba crisis : dat waren verschillende uien-schillen van 'waarheid'.

      Buitenste schil: Rusland agressief, maar wordt ontdekt en Kennedy dwingt de Russen in te pakken.

      tweede schil: De VS heeft stiekem raketten in Turkije gezet die Moskou bedreigen em Moskou betaalt terug, maar wordt ontdekt.
      Omdat de raketten nog niet klaar zijn, moet Moskou wel inbinden.

      Derde schil: De Russen hadden een overeenkomst met Cuba dat zij dat land zpounde beschermen tegen de VS, en dat was ook eenreden dat die raketten daar heen gingen.

      ---
      De relatie VS-Cuba is nu zodanig dat Cuba niet bang meer is voor een invasioe. Ik denk dat Cuba niet graag mee werkt met Moskou, want dat brengt hen in gevaar.

      --
      Ja die gasprijs is vreselijk nadelig voor mij. Heb nog niks gekocht.

      ---

      Een jaar stoppen kan niet: dan roep je jouw eigen concurrenten op om uit te breiden en is jouw markt weg. Dat gaat dus echt niet.

      Delete
    2. Toch zit de VS in een benarde positie: Rusland heeft genoeg onderzeeërs. Ze kunnen het land van 2 kanten bestoken met raketten. Eigenlijk 3: ook over de Noordpool. Rusland heeft nu een overmacht met hun raketten, dus moeten ze nu toeslaan. In dat licht hoeft Oekraïne maar 1 scheet dwars te liggen en Poetin valt aan. De rest volgt dan vanzelf.
      Dat wordt dan een korte, hevige oorlog met Rusland als winnaar.

      Delete
    3. Veel te riskant:
      YT:
      I've studied nuclear war for 35 years -- you should be worried. | Brian Toon | TEDxMileHigh

      Delete
  5. Zo. Ik heb Mike Pompeo even goed op zijn nummer gezet. Hij zal wel geschrokken zijn :-)

    ReplyDelete
  6. 5:00 "Let Georgia and Ukraïne be sovereign in their own country". So why is the US still trying to bully and controle all of Southern America? Are there any Russian or Chinese military bases there that threaten the US sovereignty ? No. So. Why, Mike ?

    ReplyDelete
  7. This is your country: Youtube: Streets of Philadelphia, Kensington Avenue, What happened today, Aug, 2021.
    You all ought to be ashamed of yourselves.

    ReplyDelete
  8. [Veel te riskant:]

    Voor wie? Wat als de V.S. (lees: TPTB) als enige uitweg zien om hun (lees: TPTB) macht te behouden? In dit kader is het volgende artikel zeer interessant:

    [Nato in Russia’s crosshairs?], bron: http://thesaker.is/nato-in-russias-crosshairs/

    Uit het artikel:

    [MACROECONOMIC BACKGROUND: This is a very short description of the current western economic situation and background, as described by Alastair Crooke. I would recommend you read his full article, to obtain a whiff of an idea of the rising fear and desperation, all over the western woke camp, against which real political events are unfolding. He says that the window of opportunity to accomplish “The Great Reset” economic program may be closing faster than anticipated or planned, and a visible panic contagion has begun to set, in Zone A.

    I think the window of opportunity opened too late, as a result of the general mismanagement of all aspects of the Covid outbreak. But so too did the Inflation Ogre arrive unexpectedly early, and is marching in lockstep with the Reset. Did the lord money managers, churning out the money, not take inflation into consideration? Maybe not.]

    Het is (in veel betere woorden) waar ik ook al een tijdje op wijs, nl dat het allemaal niet zo soepeltjes lijkt te verlopen voor TPTB.

    Dus voor wie is het riskant? Rusland zal inderdaad niet zomaar een oorlog starten maar als zij zich gedwongen ziet omdat haar bestaan in gevaar gebracht wordt, is het een ander verhaal. Putin vertelde ooit dat hij in zijn jeugd geleerd heeft dat als een gevecht onvermijdelijk is geworden, je beter zelf de eerste klap kunt uitdelen (de exacte formulering, weet ik niet meer maar hier kwam het op neer) waarna je dus uitkomt bij de situatie die @G.B. schetst.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lees in hetzelfde kader ook de volgende analyse van The Saker:

      [Clouds on the horizon (OPEN THREAD)], bron: http://thesaker.is/clouds-on-the-horizon-open-thread/

      Uit het artikel:

      [But while I am sure that the Russians are not bluffing, I am not so sure at all whether decision-makers in the West realize that. Judging by the nonsense spewed by western officials and the AngloZionist media, I would say that no, they mostly don’t ]

      Delete
    2. [Putin vertelde ooit dat hij in zijn jeugd geleerd heeft dat als een gevecht onvermijdelijk is geworden, je beter zelf de eerste klap kunt uitdelen]
      Klopt. Ik heb dat vandaag op diverse sites gelezen, onafhankelijk van elkaar.
      Verder blijft de navo treiteren met een absurde troepenopbouw aan de Russische grens met Oekraïne.
      (https://americanmilitarynews.com/2021/12/report-russia-now-has-265000-troops-near-ukraine-border/?utm_source=quayle&utm_campaign=alt&utm_medium=facebook)
      In NL kennen we het gezegde: De 1e klap is een daalder waard. Voor Putin is de grens bereikt.
      Ik zag vandaag ook op RTLZ in de lichtkrant, dat de US en Poetin volgende maand vredesbesprekingen zullen gaan opstarten. (Wellicht staat het er morgen ook nog.)
      Daarbij gevoegd, dat uit de westerse bevolking steeds agressiever wordt gereageerd op de "lockdowns". R. Fuellmich roept op tot verzet, een Engels topfiguur deed hetzelfde en is nu opgepakt en op twitter wordt de sfeer ook steeds grimmiger. Daar komt bij, dat in diverse staten de politie de pijp aan maarten geeft.
      TPTB komen steeds verder in het nauw. Hugo de J. heeft al een permanente politiebewaking voor de deur. Het prikken is nagenoeg gestopt door de laatste lompe lockdown, men trapt er niet meer in. Kortom, 'the narrow opportunity is OVER.
      Men moet nu op meerdere fronten tegen verschillende tegenstanders gaan strijden en dat redden ze niet. 2022 Wordt het jaar van de afrekening. Het hele zooitje van Klaus zit wel veilig in de bunkers in Davos, maar ze komen er niet meer uit.

      Een ding staat voor mij vast: Poetin zal NOOIT als 1e een atoombom gooien. Hij wacht tot de amerikanen dat doen en dan blijft er van dat land niets meer over...

      Delete
    3. Vandaag op de lichtkrant bij RTLZ: de ME gaat as zondag staken bij de corona-demo. Ze durven dus nog niet de wapens neer te leggen, maar een begin is er dus al.

      Delete
    4. [Voor Putin is de grens bereikt.]

      Dat is zeker, ik heb hem nog nooit (en ik volg hem al zo'n 15 jaar) zo horen spreken. De NAVO kan maar beter luisteren want van de stadia waar @Rootman het over heeft, zijn er zeker 2 voorbij.


      [Ik zag vandaag ook op RTLZ in de lichtkrant, dat de US en Poetin volgende maand vredesbesprekingen zullen gaan opstarten. (Wellicht staat het er morgen ook nog.)]

      Datum is nu vastgesteld op 10 januari. Bron: https://www.rt.com/russia/544566-security-talks-moscow-washington/




      [Een ding staat voor mij vast: Poetin zal NOOIT als 1e een atoombom gooien. Hij wacht tot de amerikanen dat doen en dan blijft er van dat land niets meer over...]

      Eens, maar ook met conventionele wapens (en zeker degenen waar Rusland nu over schijnt te beschikken) kan een oorlog gewonnen worden.

      Delete
    5. @G.B., deze speech van Putin zegt ook heel veel over de situatie:

      [US can’t be trusted to honor its promises – Putin], bron: https://www.rt.com/russia/543859-putiin-america-ignore-promises/

      Delete
    6. [Verder blijft de navo treiteren met een absurde troepenopbouw aan de Russische grens met Oekraïne.]

      Bericht van vandaag:

      [US reveals change of plan for aircraft carrier group amid Ukraine crisis – reports], bron: https://www.rt.com/russia/544664-us-warship-mediterranean-ukraine/

      Ze gaan dus blijkbaar gewoon door met het getreiter.

      Delete
    7. Dat is alleen maar voor de bühne.
      https://nos.nl/teletekst#127 Poetin en Biden bellen morgenavond
      Uiteraard weten wij niet, wat er zal worden besproken, maar mag ik wel aannemen, dat dit sussende taal zal zijn. Ondanks het wapengekletter blijft men in gesprek...

      [US can’t be trusted to honor its promises – Putin]
      Ook die uitspraak is al van een tijdje geleden en het gegeven van de VS is bekend, door het opzeggen van allerlei overeenkomsten. Eigenlijk staan we weer aan de vooravond van een nieuwe koude oorlog. Poetin slaat nu met de vuist op tafel en eist harde garanties van de VS. Hij doet dit vanuit een machtspositie, hij weet dat Rusland de VS de baas is. De VS durft dat alleen nog niet toe te geven.

      Als je de comments leest, zijn de schepen er voor Iran, niet de Oekraïne. Zo denk ik er ook over. Maar de Middellandse Zee zal hun graf worden, als Israël Iran gaat aanvallen. Ze zitten al 10 jaar te wachten op toestemming vanuit de VS, maar die zal voorlopig niet komen. Dan sluit Iran de Straat van Hormuz af en zit de rest van de wereld zonder olie. Dan draaien alle economieën kapot en dat ook nog eens in de winter. Rusland heeft de VS 'schaak' gezet en de VS moeten nu antwoorden...
      "That's all folks".

      Delete
    8. [Dat is alleen maar voor de bühne]

      Natuurlijk is het PR maar voor mij valt dit onder 'treiteren', beetje kinderachtig gedoe, The Saker vindt het nieuws grappig gezien het volgende 'As if Russia did not have the means to reach to the mid-Mediterranean. And if we are talking about the western Mediterranean, than ask yourself how far the aircraft based on the carrier would have to fly to “deter” Russia: the truth is that the Russian “reach” is much longer than the US one, making the entire exercise a pure PR action.', wat iedereen die de situatie volgt ook weet.

      [Ook die uitspraak is al van een tijdje geleden]

      Uitspraak dateert van vorige week dinsdag (de 21e) dus zo lang geleden is dat niet + dat het dateert van na het 1e gesprek tussen Putin en Biden.


      [Ze zitten al 10 jaar te wachten op toestemming vanuit de VS, maar die zal voorlopig niet komen.]

      Wie stuurt wie aan? Dat vraag ik me altijd af. Israël heeft een enorme vinger in de pap (sommigen zeggen zelfs een bepalende) wat het buitenlandse beleid van de V.S. betreft. Ook binnenlands beleid wordt in hoge mate door de stam bepaalt. Militair niet?


      [Rusland heeft de VS 'schaak' gezet en de VS moeten nu antwoorden...]

      Dat ben ik met je eens ja. De vraag is wat mij betreft toch echt of het bij een koude oorlog blijft ................

      Delete
    9. [Ondanks het wapengekletter blijft men in gesprek...]

      Op dit moment nog wel ja, echter hoe lang blijft dat zo en levert het iets op.

      The Saker vandaag:

      [The united West is preparing a zoo (open thread)

      December 29, 2021

      It appears that the united West is preparing what I would call a “negotiations zoo” which would include not only Russian-US talks, but also NATO and even the OSCE. True, the US-Russia summit would take place 2 days before, at least that is the idea, but I still get the impression that the US has decided to use the Europeans like a kind of a political fig leaf behind which it would hide telling the Russians “but, unlike you, we are real democrats, and we need to consult with all our allies, friends and partners”.

      So, say, Estonia will be consulted before any decision is taken.

      If so, then this is headed nowhere and Russia will have to act unilaterally.

      Some recent news are particularly funny. Like the Pentagon announcing that it will keep an aircraft carrier in the Mediterranean to “reassure our European allies”. As if Russia did not have the means to reach to the mid-Mediterranean. And if we are talking about the western Mediterranean, than ask yourself how far the aircraft based on the carrier would have to fly to “deter” Russia: the truth is that the Russian “reach” is much longer than the US one, making the entire exercise a pure PR action.

      If my feeling is correct, then the following will happen: the Russians will see this zoo and interpret that as a way for the US not to seriously negotiate, either because they don’t want to, or because they are unable to. Makes no difference to the Kremlin.

      The Kremlin made a clear (and, frankly, quite reasonable) offer to the US, which now seems poised to drown it in enpty verbiage, empty PR actions and empty threats. If so, then Russia will have no choice but to turn on the “pain dial” until the West comes back to reality.

      What do you think – are you also getting the feeling that the US is simply unable to negotiate seriously?], bron: http://thesaker.is/the-united-west-is-preparing-a-zoo-open-thread/

      Delete
  9. Alles is mogelijk, maar er zitten vele stappen tussen een ultimatum vs sancties, ''technisch- militaire'' maatregelen of een gewapend conflict.

    Allereerst kan het diplomatiek en via kleine incidentjes duidelijk gemaakt worden dat:

    -sancties en blokkades hebben een zeer hoge prijs via tegensancties en stipt naleven van (gas-)contracten.

    escalatie van manschappen en materieel wordt in recordtempo gevolgd door ''tijdelijk'' stationeren van een enorme overmacht.

    -Dit kan ook plaatsvinden in China, in Iran. Als dat niet helpt Syrië, en die (Ook in Jemen, Libanon en Syrië) kunnen ook veel scherper gaan vergelden. Desnoods daarna bases in Cuba/ Venezuela etc. en gewapende convooien met grondstoffen tussen gesanctioneerde landen.

    Tegen die tijd zijn er semi burgeroorlogen in de VS en EU landen (2023). Desnoods met diplomatieke uitleg en oefeningen het besef inwrijven dat voor het westen een onwinbare oorlog op 5 fronten dreigt. Eventueel bijgezet met een zware, niet lethale en tijdelijke cyberaanval/ electronic warfare.

    Tegen die tijd hebben de generaals het wel gesnapt, worden Blinke en Nuland ontslagen en wordt het plan uit- of afgesteld. Waarschijnlijk al veel eerder binnen dit schema.

    Ondertussen uiteraard wel de productie van verdedigingswapen en strategieeen opvoeren.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [-sancties en blokkades hebben een zeer hoge prijs via tegensancties en stipt naleven van (gas-)contracten.]

      Dat stadium zitten we al zo'n 7 jaar in (annexatie De Krim vergeten?) en het is er niet beter op geworden toen Rusland (terecht naar mijn mening) besloot om, na een verzoek van Assad, Syrië bij te staan in haar strijd.

      De taal vanuit Rusland (en dat is echt nieuw) wordt steeds harder. Zoals de Saker schreef Rusland bluft écht niet maar het is de vraag of de nuttige idioten in het Westen dat begrijpen (hint: nee). Dus de NAVO zal moeten gaan toegeven, doen ze dat niet dan voorzie ik echt een oorlog.

      Er is nog een andere mogelijkheid voor Rusland: hetzelfde doen wat het Westen altijd doet bij ongeregeldheden in hun niet goed gezinde landen: de oppositie en bevolking gaan steunen. Onrust genoeg in Europa dus daar kunnen ze dan beginnen. Het proces van het uiteenvallen van de EU een beetje versnellen, kan geen kwaad.

      Delete
  10. Vandaag, ca 25 uur na de booster injectie, 3 mg ivermectine genomen. Vanochtend een beetje duizelig, in de loop van de ochtend loodzwaar moe en pijn in gewrichten. Nu licht grieperig. Gezien mijn ervaring met vorige pfizer injecties, wiens side effects met 6mg IVM eenmalig bestreden konden worden heb ik besloten nu een half pilletje, en overmorgen de rest te nemen.

    Waarom zo minimaal? Ik denk dat het kan, en aangezien IVM zeldzamer dan goud wordt is het een poging een minimaal protocol vast te stellen. Een beetje ongemak is OK.

    Het volgt de filosofie dat voorlopig degenen die aan het maatschappelijk verkeer willen of moeten deelnemen, welhaast gedwongen zijn elk half jaar een prik te halen. De oppositie daartegen laat ik grotendeels aan anderen over. Mijn bijdrage lever ik liever om van binnenuit RNA vaccins via een protocol vrijwel onschuldig te maken (en daarmee de snode plannen en het beleid deels te doen ontsporen)

    ReplyDelete
    Replies
    1. [welhaast gedwongen zijn elk half jaar een prik te halen.]

      Maak daar maar 3 tot hooguit 4 maanden van, als het aan de Jonge ligt, moet je in april je volgende shot halen, die shot is dan speciaal voor Omicron. Dus hoe minder mensen daar gehoor aan geven, hoe beter het is. Toegeven betekent feitelijk dat anderen gedwongen worden harder verzet te plegen.


      [Mijn bijdrage lever ik liever om van binnenuit RNA vaccins via een protocol vrijwel onschuldig te maken ]

      Serieuze vraag, weet iemand waar de genetische code die in het vaccin zit van gemaakt is? Het komt uit een 3D printer (info van Pfizer zelf) maar van welk materiaal wordt die print gemaakt?


      [en daarmee de snode plannen en het beleid deels te doen ontsporen)]

      Door je te laten prikken en de QR te gebruiken, doe je gewoon mee om die snode plannen te laten slagen. Welke plannen en welk beleid je laat ontsporen door het RNA onschuldig te maken (werkt IVM ook tegen de hulpstoffen in het vaccin?), is mij dus onduidelijk.

      Delete
    2. Niet de hulpstoffen, maar dat maakt niet uit! Men mag niet verwachten zonder schade weg te komen. Dat mag men ook niet verwachten wanneer men de strijd opzoekt.

      Ik zie het meer als mijn taak om van binnenuit het een ander te verzwakken.

      En inderdaad: effectief of niet: dat komt veel beter uit met mijn persoonlijke agenda! Ik ga nergens meer voor op de barricaden!

      Vrolijke feestdagen:

      https://www.youtube.com/watch?v=Cmo678Lb_ls

      (Mijn favoriete - beetje melodramatische muziek, zeer populair bij veel Bolsonaro fans- maar dat maakt me niet uit- het raakt me diep in mijn hart!!!)

      Delete
    3. [Dat mag men ook niet verwachten wanneer men de strijd opzoekt.]

      Op welke manier zoek jij de strijd dan op? Je laat je gewoon prikken en gebruikt de QR code. De QR code lijkt het eigenlijke doel van dit geheel (je werkt dus volledig mee aan de agenda) waarbij Pfizer financieel binnenloopt. Ik zie dus echt niet hoe dit bijdraagt aan de strijd, anders dan degenen die hierachter zitten te helpen.


      [Ik zie het meer als mijn taak om van binnenuit het een ander te verzwakken.]

      Nogmaals: hoe verzwak je een en ander van binnenuit door gewoon de agenda te volgen.


      [En inderdaad: effectief of niet: dat komt veel beter uit met mijn persoonlijke agenda! Ik ga nergens meer voor op de barricaden!]

      Nu ben je eerlijk, je doet het gewoon voor jezelf ongeacht de maatschappelijke consequenties op lange termijn.

      Delete
    4. Waar men het plan weet te verzwakken; is dat geen tegenstand? Ik ben altijd eerlijk geweest over mijn motieven: regels en principes kun je niet vreten! Maar soms kun je toch wat nuttigs doen.

      Delete
    5. @Rootman, leg me dan eens uit HOE je het plan weet te verzwakken. Zoals ik het zie, beperk je de gevolgen voor jezelf maar werk je volledig mee aan het uitrollen ervan.

      Delete
    6. Ik kan het niet doen, maar wel een aanzetje geven. Als het opnieuw lukt om de schade van de booster te neutraliseren, En ja, we kunnen de komende 5+ jaren nog niks uitsluiten over carcoginiteit...

      Dat creert een dossier. Wie weet nuttig voor later.

      En nee ik ga absoluut nergens meer voor op de barricaden! voor dat ik het zou beseffen zou ik met de Soros vuist lopen.. Never gonna happen!

      Delete
    7. Ik denk niet, dat dat verzet georganiseerd wordt door Soros.

      Delete
    8. Als een blok geslapen, maar nu 75 % symptoomvrij tov gisteren! Wel een pijnlijke arm, maar de zware vermoeidheid en duizeligheid zijn verdwenen. De reden dat ik de overige 3 mg pas morgen neem is dat, volgens de theorie, de meeste spike proteins pas komende week aangemaakt gaan worden. Volgens de farmacokinetiek van IVM zouden de 6 mg in totaal dan een dag of 10 in mijn lichaam blijven. Vemoedelijk genoeg om de bewaking van de celkern (importines) te reguleren, en de meeste spike proteins op te dweilen.

      De vraag is of het met IVM voorbereide lichaam (met ruim voldoende vitamine D niveaus, etc) het dan verder zonder extra hulp kan redden. Maar mogelijk moet ik over enkele weken nog een pilletje van 6mg nemen.

      Ondertussen heeft Hugo de Jonge al Pfizer besteld voor een 2e, 3e 3n 4e booster..... Bijna iedereen die een baan heeft of zich in het maatschappelijk verkeer moet of wil begeven krijgt hiermee te maken, dus is het uiterst belangrijk protocollen te maken ter verzachting van de uitwerkingen.

      Men kan hier tegen protesteren, en zolang men de wappie argumenten links laat liggen is dit nodig en nuttig. Het is voorlopig niet te winnen, aangezien een meerderheid bijna militant pro vaxx is geworden. De rechter die nu het bannen van IVM heeft bekrachtig wordt bv door die meerderheid gesteund. Dus moet er ook van binnenuit gewerkt worden.

      Soros steunt het verzet waarschijnlijk niet, maar ik heb de Otpor vuist al wel gezien. Soros is een stervende hoogbejaarde man, maar leeft voort als een meme.

      Delete
  11. Marríla Mendonça 24 jaar, verongelukt in september dit jaar. Een half miljard volgelingen in het Portugese taalgebied.

    Voor mij de grootste diva van de '20s! dat beweer ik eind '21!

    Maar dat kan best nog wel veranderen!!! De Latijnse wereld: het continent van de hoop!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Special voor Onze Smurf: Kim Iversen en de allerlaatste tjoep van haar. (3 uur oud) over Fauci's emails met de smeercampagne.

      Het twitterkanaal van dr. R. Malone is verwijderd !

      Delete
  12. [Only winners can make demands, EU warns Russia], bron: https://www.rt.com/russia/544695-us-led-nato-expand/

    De 'EU High Representative for Foreign Affairs' Josep Borrell (nooit van de man gehoord!) doet ook een (onwetende) duit in het zakje.

    [According to Borrell, this is the first time the Russian side has put its agenda in writing, something which he claims “only winners” have the right to do.]

    Volgens mij heeft noch de VS noch NAVO, laat staan de EU, GEWONNEN van de Sovjet Unie die simpelweg in elkaar geklapt is (of TPTB hebben het in elkaar LATEN klappen). Wat trouwens, als de voorspellingen kloppen, ook het lot van het Westen (lees: VS, NAVO en EU) zal zijn.

    ReplyDelete