Friday, April 02, 2021

1134 Open brief aan al mijn oude 'vrienden' die nu boos op mij zijn.


Corona was een heel informatieve gebeurtenis voor mij. 

Sinds de 2008 krediet-crisis heb ik ontdekt dat er een àndere, veel invloedrijkere waarheid bestaat dan die welke door de grote Media wordt verspreid onder het volk. 

Dat is grotendeels te danken aan het internet en de bloggers en de video's op youtube, `en aan mijn nieuwsgierigheid naar de waarheid, natuurlijk:  ik eis van mezelf om 'rücksichtslos de waarheid' te zoeken, ook als die heel vervelend is voor mezelf. 

Mijn ontdekkingstocht.

2008-2011: De bankenwereld. De joodse invloed.

Zo ontdek je dat je niet bestaand geld kunt uitlenen en daar tot 30% rente op kunt vangen: zo werden de goudsmeden in no time heel rijk. (En omdat geld eigenlijk uit goud bestond,  konden ze zich op die manier heel snel veel goud toeëigenen: met een truc.) 

2011-2019: Amerika's oorlogen, Amerika's propaganda. 

In 2011 begon de Arabische Lente. In de arabische landen zijn heel veel jongeren en jongeren willen deelnemen aan de vrije westerse wereld. Ze zien en horen via nieuwe media over het Beloofde Westen. Er is hoge werkloosheid. Logisch dat er opstanden komen. Maar niet helemaal logisch dat die opstanden vooral ontstaan in meer moderne, seculiere landen. Of liever: in landen met leiders die NIET slaafs naar de pijpen van de VS dansen.   

Nadere studie toonde aan dat de opstanden werden geïnitieerd door Amerikaanse NGO's en hun hulpjes. Het echte kapotslaan werd gepleegd door ISIS achtige figuren, die hun oude Koran-wereldvisie hadden gekregen in schooltjes die met Amerikaans geld waren gebouwd.   Richard Perle, het American-Turkish Council, en ook Fetullah Gülen  bouwden duizenden madrassa's in Centraal Aziatische landen. En de moderne haat-predikers op internet hadden niet zelden contacten  met westerse veiligheidsdiensten. (Anwar al-Awlaki (1)  De fameuze ISIS-baas  Al Baghdadi  leerde het vak in een Iraakse gevangenis, onder toezicht van de Yanks! (2)  Gewonde ISIS strijders werden in Israël; opgelapt en kregen bezoek van Netanyahu! (3)

Zbigniew Brzezinski was er al trots op dat hij de Russen in Afghanistan bevocht met moslim-strijders.  De werkwijze is nooit veranderd.  Wel kostte het miljarden om al die jonge moslims op dat funsamentalistische pad te brengen.  Maar dan heb je ook wat:  alle buurlanden van Israel  in puin, en het moislim-imago in puin,  en West Europa overspoeld met moslimvluchtelingen en machteloos door interne verdeeldheid:  Moeten we de vluchtelingen helpoen, of zijn ze een bedreiging? 


2020-2021:  De Corona-crisis. 

Toen ik zag hoe extreem China ingreep bij de eerste Corona-doden, begreep ik dat mijn prioriteit moest liggen bij het zelf overleven. Ik beluisterde vele honderden uren van deskundigen die  vrij waren de waarheid te vertellen. Al snel was duidelijk dat vitamine D, zink , quercetine, een ontstekingsremmer en een bloedverdunner, in combinatie met gezond leven, de kansen om ongeschonden door Corona heen te komen op bijna 100% brachten.  

Maar tot mijn ontsteltenis was er in de Westerse landen niks van dit alles te horen.  Hier werd volledig ingezet op heel andere doelen, zo leek het: wachten op een vaccin en intussen de bevolking bang en volgzaam maken en de middenstand de nek om draaien.  We moeten eraan wennen dat  we niks meer bezitten, dàt heeft de toekomst, volgens Klaus Schwab,  maar hij en zijn vrienden begonnen nbiet met 'het goede voorbeeld geven'.   Big Corp en Big Bank en Big Pharma zijn dus dolblij met Corona. 

Voedsel,  Medicijnen en de Strijd om het Bestaan. 

Via de info over de enorme invloed van vitamine D en de onbegrijpelijke nalatigheid van Big Doctor op dit terrein begon ik te begrijpen dat wij helemaal niet beschermd worden door de mensen die boven ons staan. Door al die instituties die daar voor bestaan.  Die instituties zijn bevolkt met naïve mensen of zeer slechte mensen. De goede mensen vind je op Youtube - als ze daar al niet weg gestuurd zijn -. 

Dick Bijl zei eergisteren: "Ik ontdekte dat nieuwe medicijnen soms niet helpen of heel gevaarlijk zijn, maar tòch worden aanbevolen: in het abstract staat niks te lezen over de gevaren. Vele duizenden doden later woprdt zo'n medicijn dan uit de handel genomen, 

Dr Tessa Lawrie zei gisteren: " Het onderzoek opo basis waarvan de WHO nu tègen het gebruik van Ivermectine adviseert,  toont eigenlijk aan dat Ivermectine geweldig goed werkt. De bewering dat 'geïnformeerde burgers Ivermectine te gevaarlijk zullen vinden'  schudt men gewoon uit de mouw. 

Premier Mark Rutte zei gisteren: "In de notulen staat dat ik vorige week zei dat we van die lastpost Omtzigt af moeten, maar ik herinner het me niet meer.'   

Het liegen en bedriegen in volle openheid en midden voor de camera is heel normaal geworden.  

Maar het volk slikt het. Hoe is dat mogelijk? 

Waarom zijn onze landbouwgronden steriel en zit er geen voedingsstof meer in ons eten?  Waarom barsten we van de ziekten omdat onze darmflora even kaal is als een woestijn?  Waarom laten we bankiers en grote Corporaties en Big Food en Big Pharma ons leven verwoesten? 

Omdat we in slaap zijn gesust:  

De Strijd om het Bestaan is voorbij.  

Dat was vroeger.  Nu is het 'Uw Recht op een Goed Leven'. 

Daar wordt voor gezorgd. U hoeft niks te doen. 


Zoals een volk zegt dat de opdracht en toestemming van hun God kreeg om baas over de wereld te worden: 'By way of Deception thou shalt make War.

En je wint natuurlijk het gemakkelijkst van een vijand die niet eens weet dat hij in de kookpot zit en langzaam wordt gekookt. 

Onze vijanden hebben ons wijsgemaakt dat we niet hoeven te vechten. Dat het allemaal automatisch in orde komt.  Dat ànderen  ons bedreigen ( Moslims, Rusland, China) en dat onze Instituties ons beschermen. 


Maar het is juist andersom: We worden niet bedreigd door moslims, Rusland of China,  we worden bedreigd door onze eigen instituties waar we 'het Goede' van verwachten:  - Big Food,  Big Corp,  Big Pharma,  Big Bank.  En het wordt ons allemaal ingeprent door Big Media middels selectieve berichtgeving en selectieve herhaling.  

En er zijn er veel te veel van ons:  7 miljard. 

Veel te veel.   

Ik ben bang dat de Big Boys bezig zijn om dàt probleem op te lossen. 


Mijn oude vrienden zijn boos op mij. 

Ik ben maar lastig. Het gaat allemaal goed.  Er is geen strijd om het bestaan volgens hen. Waarom zouden ze willen weten hoe banken werken, wie moslim-fundamentalisten op leidde, of hoe je corona op eenvoudige wijze bestrijd?  Hoeven ze niet te weten.  

Omdat ze niet in de gaten hebben dat de strijd om het bestaan wel degelijk door ging en ze niet weten dat ze al lang in die kookpot zitten en opgewarmd worden.  

Ze zouden er NU uit kunnen springen en van deze wereld een goede en rechtvaardige wereld maken. Maar ze blijven zitten, want ze zijn  lui en misleid.  






 


89 comments:

  1. In de hele westerse wereld zijn de mensen nauw opgeleide overgevoelige en vooral gezagsgetrouwe slaven geworden. Gezagsgetrouw, niet aan een wrede beul- slavendrijver, maar aan woordvoerders, instituties en deskundigen, en niet te vergeten het vermijden van afkeuring van de omgeving.

    Ik ben steeds meer tot de conclusie gekomen dat revolutie en gewelddadig verzet nutteloos zijn. Dat zit nl ook in het systeem ingebakken.

    Wie doet de break-out? Dat is de belangrijkste vraag voor mij.

    Bij gebrek aan antwoord probeer ik ondertussen mijn eigen weg te gaan, waardevolle informatie door te geven en zelf een beetje te blijven nadenken. En gelegenheden die zich ook nu voordoen op te merken en te benutten. Ook in een dictatuur, olicharchie of lobbycratie komt immers het zonnetje op...

    Dr Been is bezig met een T-shirt van de Ivermectine-man.

    Wij zouden ook zoiets kunnen maken. Wat denk je van deze:

    In 3 rijen en 3 kleuren, kleiner en feller naar beneden:

    WHO
    RIVM
    OMT

    Consistentie
    in
    Incompetentie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moeilijke woorden vermijden, Rootman.

      Laat me eens proberen:

      Fout, maar volhardend.

      of

      Hoe meer doden, hoe beter.

      of

      Ooit komt er een dag dat wèl iets goed doen...


      Delete
  2. Ik heb zojuist gereageerd bij De Nieuw Wereld, Jaron Harambam:

    De ware aard van complotdenkers. Een gesprek met Jaron Harambam

    Reactie:
    In 1967 was het verhaal over Lee Oswald die in zijn eentje Kennedy had vermoord met een 'Magic Bullit' onhoudbaar geworden. Maar de daders waren aan de macht en de CIA vaardigde memo 1035-960 uit: 'Het Complot-gekkie verwijt'. Sindsdien wordt iedereen die het officiele verhaal onderuit haalt in de Grote Media voor complot gekkie verklaard. Dat werkt prima, want de 99% is toch te lui om iets uit te zoeken, en krijgt nu in zijn krantje te lezen dat hij - zònder iets te hoeven doen - tòch superieur is aan al die gekkies die iets ànders denken dan wat de officiele versie van de gebeurtenis is. Je moet het ze toch nageven: goed bedacht, nietwaar?

    ReplyDelete
  3. Een beetje een goedkoop stukje en makkelijk scoren over de rug van jouw (ex-)vrienden. Wanneer ben jij tot dat inzicht gekomen?
    [Zo ontdek je dat je niet bestaand geld kunt uitlenen en daar tot 30% rente op kunt vangen]
    Dat was vér daarvoor al bekend, maar dat werd toen verkondigd door -wat nu- wappie-sites zijn.

    [In 2011 begon de Arabische Lente.. knip alle buurlanden van Israel in puin]

    Dat laatst aangehaalde zinnetje gaat het om, maar jij benoemd het als terloops. Durf er voor uit te komen @JV, je kunt het.

    [Het liegen en bedriegen in volle openheid en midden voor de camera is heel normaal geworden. Maar het volk slikt het.]
    Wat kan je er tegen doen? Opstand? Een bord langs de weg zetten met: Rutte liegt? Een misstand opmerken is 1, een misstand oplossen is heel iets anders. Ik zie geen oplossingen in jouw stuk.

    [Maar het is juist andersom]
    Goede conclusie maar alleen een beetje laat. Ik was 45 jaar geleden al tot die conclusie gekomen, dat je juist averechts op de 'adviezen' moest reageren en vooral heel kritisch zijn op wat wordt geadviseerd en zelf je huiswerk doen. Eigen verantwoordelijkheid.

    [Ik ben bang dat de Big Boys bezig zijn om dàt probleem op te lossen.]
    Daar wordt nu druk aan gewerkt d.m.v. feksiens. Toch zijn er in NL nu ruim 2 mln verstrekt, inmiddels zijn de feksienstraten leeg en gaat de telefoon ook niet meer om een afspraak te maken. Juist door de -idiote- druk van de chantage gaan mensen nadenken. Ik denk, dat er nog 1 mln bijkomen en de rest kan worden weggegooid of gedumpt in de 3e wereld, net zoals de vorige keer bij de Mexicaanse Griep.

    [Dat werkt prima, want de 99% is toch te lui om iets uit te zoeken, en krijgt nu in zijn krantje te lezen dat hij - zònder iets te hoeven doen - tòch superieur is aan al die gekkies die iets ànders denken dan wat de officiele versie van de gebeurtenis is.]

    Debet hieraan zijn het 'genieten' van de verkeerde (of geen) opleiding en in het verlengde daarvan -alweer- niet kritisch zijn. Daarnaast is het 'lui' zijn een pré, maar kan ook komen, dat men het te druk heeft om het hoofd boven water te houden.

    Verder zijn alle trucs mogelijk, zolang de Big Media onder controle zijn, wat eerst de afgelopen 4 á 5 jaar het geval is. Zonder dat, was de huidige situatie NIET mogelijk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik kan niet overal op ingaan, en zal een algemeen antwoord geven. Een aanvulling eigenlijk.

      De meeste vrienden verloor ik toen ik in 1990 tegen de massa-immigratie was. Dat werd destijds gelijk gesteld aan "de eerste stap zetten naar concentratie-kampen." Mensen werden gewoon bang voor je. ( Nu zeggen diezelfde angsthazen dingen waar ìk dan weer bang voor word. Ze hebben me al lang rechts ingehaald.)

      Toen in 2008 de Krediet-crisis kwam leerde ik over banken, hun macht en geldschepping. De meeste economen en bankdirecteuren wisten dat zelf niet eens, in 2008.

      In 2011 wist ik dat Amerika en Israel achter elke oorlog zaten die waar dan ook 'ontstond'. Ik vertelde het mijn kennissen en vrienden, maar ze waren niet geïnteresseerd.
      Maar als er als gevolg van die oorlogen vluchgtelingen hierheen komen, dàn zijn ze ineens wèl geïnteresseerd, en geven ze de schuld aan de slachtoffers, niet aan diegenen die deze oorlogen veroorzaken. Lekker volkje, die vrienden !

      In 2020 waren ze dan eindelijk zelf de klos van deze Big Manipulators. En maar klagen !
      "Ik kan niet meer naar het café! Wat mis ik dat !"

      Toen heb ik ze duidelijk gemaakt dat ze dit hadden kunnen voorkomen als ze beter hadden gekeken en begrepen hoe de wereld werkt. Ik zei ook dat ik dus eigenlijk geen medelijden heb, want dat ze ook niks deden toen ànderen de klos waren, toen er hele landen werden verwoest.

      En zo wordt iedereen boos op je.

      Delete
    2. Toevoeging.

      Guru's zeggen dat we gezond 100 jaar kunnen worden. Zònder kanker en chronische ziekten.

      Belangrijke medicijnen:

      - gezond eten.
      - bewegen.
      - een doel in het leven hebben. 'Ikigai' in 't Japans.
      - voedings-supplementen die je als oudere nodig hebt.


      Nu heb ik een oud-klasgenoot (HBS-B) die altijd negens had voor taal. Hij is gepensioneerd en loopt de hele dag met zijn hondje buiten. Gebrek aan Ikigai.

      Ik vroeg hem: 'Wil je voor mij de Ron Unz artikelen vertalen? (Google Translaten, en dan nog wat bijschaven.)
      Goed voor jouw Ikigai bovendien!

      Waar ik dan wellicht een stapje te ver ga is, als ik er aan toevoeg: ( Maar dat doe ik pas als ik merk dat ie liever doelloos met zijn hondje rond loopt .. )

      'Je hebt vier kinderen op de wereld gezet, maar je laat ze barsten. Dat kun je niet maken. Die kinderen hebben het razend druk, geen tijd om de werkelijkheid te ontdekken. Maar jij hebt die tijd wèl. Als ouder behoor je jouw kinderen een toekomst te geven. Ouders die hun kinderen aan hun lot over lieten kregen àltijd met Justitie te maken.

      Maar de moderne bedreigingen zijn van een àndere soort, minder zichtbaar, maar véél erger.
      Het behoort tot de taak van de ouders om zich daar in te verdiepen, en dan hun kinderen te beschermen.

      Eigenlijk behoort de hele 65+ bevolking die de middelbare school met succes doorliep, zich in 'de politiek' te verdiepen, om te achterhalen:

      "Is er een vijandige Elite aan het werk die het heel slecht voor heeft met de toekomst van ons volk, onze kinderen?"

      Alleen maar voordelen: We hebben een doel in het leven ( Ikigai) én we begrijpen beter wat er in deze wereld gebeurt.

      Want dat àl onze Grote Media in handen zijn van één groepje dat het als zijn God-gegeven taak ziet om:

      1) de wereld te gaan controleren
      2) dit te doen door middel van misleiding
      3) daarbij toestemming heeft om elke 'Amalek' te doden

      dat is een recept voor Armageddon.

      Delete
    3. ['Je hebt vier kinderen op de wereld gezet... knip ... zich in 'de politiek' te verdiepen, om te achterhalen]

      Goede opmerking. Ik ben daar wel druk mee bezig, maar als de kinderen het niet willen zien, of te druk met andere dingen bezig zijn, is het verloren moeite. Iets met prioriteiten stellen.

      Hetzelfde geldt voor personen, die je probeert duidelijk te maken wat er speelt omtrent de covid-19-situatie. In hun angst sluiten ze zich daarvoor af en je komt niet door het pantser heen.
      Het is allemaal zeer ontmoedigend.

      Een goede tactiek lijkt mij, om niet meer in te gaan op zinloze beschuldigingen van msmm, maar een eigen route te kiezen, zoals Gezond Verstand en de Andere Krant voorstaan. Die moeten in de boekhandel in hetzelfde schap liggen als de msmm. Er gaat te veel energie in zitten, om steeds weer in de 'verdedigingsmodus' te schieten. Die energie moet je anders gebruiken.

      Delete
    4. Wolf,

      als je luistert naar Unz in zijn verhaal over 'de Media' dan zie je dat hij ook wat tactieken voorstelt:

      https://www.unz.com/runz/american-pravda-breaching-the-media-barrier/

      Unz zegt: Beweer nu eens niet dat je zeker bent dat jij de waarheid hebt, maar zeg dat jòuw versie toch wqel 40% kans heeft om waar te zijn.
      Daarmee sla je bij hen het argument uit handen dat jij een fanatieke conspiracy gelover bent, èn heb je kans dat ze op je in gaan.

      However, suppose that an entirely different strategy were adopted. Instead of attempting to make a case “beyond any reasonable doubt,” proponents merely provide sufficient evidence and analysis to suggest that there is a 30% chance or a 50% chance or a 70% chance that the unorthodox theory is true. The very fact that no claim of near certainty is being advanced provides a powerful defense against any plausible accusations of fanaticism or delusional thinking.

      Delete
    5. Het bijzondere aan UNZ is dat ik hem bijna onleesbaar vind: het klinkt allemaal zo ingewikkeld.
      Maar als ik naar hem luister is het glashelder te volgen en vertelt hij precies genoeg om het heel overtuigend te maken.

      Delete
    6. [dan zie je dat hij ook wat tactieken voorstelt]

      The Media Should Be Made a Primary Target
      Discrediting the Media Anywhere Weakens It Everywhere
      A Broad Alliance May Support the Common Goal of Weakening the Media
      Assault the Media Narrative Where It is Weak Not Where It Is Strong
      Reframe Vulnerable “Conspiracy Theories” as Effective “Media Criticism” enz.

      Hier zitten een paar goede tussen, maar het is nog te veel gericht op de tegenstander. Je moet net doen, of die er niet is en je eigen gang gaan.
      Af en toe een artikel in de koppen: "NRC had het wéér mis" en dan een artikel van Jan Hommel eronder. De nieuwsgierig geworden nrc-lezer zal het dan kopen en leest de rest dan ook natuurlijk.
      En zodra je wordt beschuldigd van antisemitisme verwijzen naar de zoveelste truc en vooral aanhalen, dat men niet op de inhoud ingaat.

      Je zou hiervoor een uitgebreide strategie kunnen bedenken, maar ik denk, dat KvW daar al mee bezig is.

      Delete
    7. Wolf,
      leuk dat je het UNZ artikel las, en één stukje van zijn strategie citeert:
      Discrediting the Media Anywhere Weakens It Everywhere.

      Maar dat 'in discrediet brengen' moet dan wel heel duidelijk en onbetwijfelbaar wo4rden gedaan.

      Unz geeft een mooi voorbeeld:
      Malafide baby-voeding zorgde voor een klein aantal dode babies in China. ( Ik meen 6 dode babies)
      Het was een groot schandaal in China, maar de Westerse kranten raakten er niet over uitgeschreven: dat slechte china !!
      Maar toen Merck het middel VIOXX in de handel bracht,in 1999. wist Merck al dat er veel hart-aanvallen door werden veroorzaakt. Toch verkocht Meck het: miljarden winst. Pas in 2004, na meer dan 100.000 doden, werd Vioxx uit de handel genomen. Amerikanen hebben nooit gehoord waaròm Vioxx uit de handel ging.

      Kijk: dan bewijs je dat de Media liegen.

      Maar Karel van Wolferen pakt het verkeerd aan: de ziekebhuizen zijn wereldwijd in rep en roer, maar Karel zegt ijskoud, maand in maand uit, dat Corona niks voorstelt.
      Karel doet er àlles aan om te bewijzen dat die MSM zo gek nog niet zijn.
      Treurig.

      Delete
    8. Ik heb nog een artikel in de Unz gelezen nav "Biden says Poetin is a murderer."
      Unz heeft daar een ellenlang artikel over geschreven, maar ik kan het met 1 zin afdoen: De VS is super gefrustreerd, omdat ze wisten, dat Poetin een decreet zou tekenen, dat hij tot 2036 daar de baas is! Het is voor hun onverteerbaar hun vijand zo lang tegenover zich te weten, terwijl zij om de 4 jaar weer een andere marionet in het zadel moeten helpen, met alle risico's van dien. Die heeft Trump blootgelegd.

      Dát is de reden van die kwalificatie. En natuurlijk de wetenschap, dat Rusland nu superieure wapens heeft én steun van China, Iran en nog een paar. De joodse staat, die de wereld regeert is nog heel ver weg.

      Delete
  4. Ik had het over de toestand in het westen, waar bijna alles mis lijkt te gaan, ook waar hetzelfde systeem vroeger redelijk leek te werken.

    Een vergelijking met een zwaar door parasieten geinfecteerde patient in de eindfase lijkt op zijn plaats (in die fase is er vrijwel altijd sprake van multiole infecties).

    ReplyDelete
    Replies
    1. [ het westen, waar bijna alles mis lijkt te gaan, ook waar hetzelfde systeem vroeger redelijk leek te werken.]

      Dàt is de Grote Kwestie.
      Hier kunnen we duizend uren over discussieren.

      Wààr ging het mis?
      Heel veel antwoorden mogelijk.

      Ik geeft er maar een heel klein aantal:

      De Financials die de baas werden ( geld verdienen met goochelen, niet met iets te produceren)

      De maak-industrie die uit het Westen verdween.

      De hoge mate van materiële 'voorzien-heid' : we hebben alles al, dus groei wordt moeilijk.

      De huidige generatie is rijk geboren, en mist dus de drive om rijk te worden. Bij onze competitors ( China, Azië) is dat precies andersom.

      Al die oorlogen die Amerika voerde en die voor enorme staatsschuld zorgen.

      De Usual Suspects die sinds 1992 de lakens uitdelen in de VS, en die niet voor niks 2000 jaar lang geen eigen land hadden: ze maken er altijd een vreselijke puinhoop van.

      Delete
  5. De eindeloze reeks klonen (Trudeau, Klaver, Macron, Navalny, Guaido, Hugo de J.); totaal inzichtloze bevelopvolgers, lijkt een van de zwaarste symptomen.

    ReplyDelete
  6. Het Saker blog is zeer de moeite waard om te volgen:

    http://thesaker.is/drums-of-war-in-the-ukraine-open-thread/

    http://thesaker.is/drums-of-war-in-the-ukraine-open-thread-2/

    Zeer waardevolle info in de commentaren!

    Er is een vrijwel totale radiostilte in de MSM over deze dreigende oorlog. Lavrov heeft duidelijk gemaakt dat een offensief het eind van Ukraine als land betekent.

    Alleen Mercouris denkt dat Ukraine zich bedenkt en dat het dus bluf blijft:

    https://theduran.com/ukraine-edges-towards-ceasefire-as-lavrov-warns-war-would-destroy-ukraine/

    Ukraine zit in een zware 2e golf, en een oorlog in een modderig veld lijkt een fors risico: dat geldt zeker voor soldaten. Er is sinds 2014 een nieuwe generatie beter getrainde, beter bewapende dienstplichtigen. Maar het moreel is niet hoog, zoals blijkt uit dit filmpje:

    https://www.youtube.com/watch?v=U5YGuAQ8Hnk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rootman,
      ik heb weinig tijd om te volgen, maar ik herinner me dat Mercouris en Christoforou eerst zeiden: het wordt geen oorlog. Maar een dag later klonk Mercouris veel bezorgder.

      Delete
    2. Ik heb Saker deel 1 gelezen en de comments deeld bekeken: Larchmonter 445 is altijd de beste.

      Ze denken allemaal dat het oorlog wordt, en dat de Oekraïne in de pan wordt gehakt.

      Wat we hier wederom zien is hoe de Neocons een land ( Oekraine) vernietigen om er zelf voordeel uit te halen.
      De domme oekraieners hebben niks in de gaten. Hun Elite doet wat de Neocons hen influisteren of waar ze voor worden betaald.

      'Its all about Germany, stupid' is wat ik uit de tekst van Larchmonter haal.
      Duitsland moet wéér worden vernietigd, en en passant brengen ze Rusland een flinke Imago-slag toe.

      Beiden zijn diep gevoelde hartewensen van de Usual Suspects. Elk land waar ze ooit heel veel macht hadden, en uit zijn verdreven, zal er tot in de verre toekomst voor moeten boeten:
      Oekraïne, 1932 (Holodomor)
      Duitsland 1945
      Rusland 1992-nu.


      Delete
    3. Dit is ook kostelijk: [Ahhh, …the new woke-US military will send their best transgender panty-wearing bra-snapping LGBTQIA eunuchs led by the toughest, roughest pregnant-battalion prepared to leave their diversity-safe places for a group hug.]

      Delete
  7. In de huidige configuratie zijn er uiteraard meerdere plaatsen die (asymmetrisch) kunnen opvlammen: De Zwarte zee, Idlib, Taiwan, en zoals altijd, Israel en het midden oosten, Iraq mogelijk zelfs Iran. Kan ook wegens opportunisme.

    Daarnaast kan er weer een sanctie-veldslag optreden. De EU zou zich moeten richten op het aankopen van grote partijen Sputnik V (naast massaproductie van ivermectine, maar dat is helaas te onwaarschijnlijk). Dat betekent: lockdown tot half mei, en opnieuw vanaf oktober. Ik voorzie wel weer een zomerstilte, wanneer iedereen de regels aan zijn laars gaat lappen en DAARDOOR redelijk immuun wordt gezien vit D aanmaak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In de GPD bladen een halfslachtig artikel over Vitamine D.
      De Gezondheidsraad zegt: 10 microgram.
      De rebellen ( Savelkoul) zegt: 25 microgram per dag.

      De realiteit is dat ikzelf elke dag 250 micropgram slik, en dat ik nog steeds vrij laag in mijn D zit: circa 34 ng/ml/ (= gelijk aan 80 mmol/l)

      Volgens de oude wetenschap ( D is tegen botontkalking) is dat voldoende.
      Volgens de moderne kennis ( D dient 100 processen, in èlke cel van het lichaam) is dat eigenlijk te weinig.

      Als je boven de 50 ng zit ( boven de 125 mmol) dan heb je minder last van virussen en van kanker.
      En al zou je driemaal zo hoog zitten ( 150 ng of 375 mmol) dan nog was dat niet schadelijk veel.

      Delete
    2. De link :
      https://www.bndestem.nl/gezond/extra-vitamine-d-bijslikken-deze-zomer-wel-of-niet-nodig-br~a73e080b/

      Delete
    3. Nu de lente (?) is aangebroken neem ik 150 ug/dag D3.

      Delete
    4. Volgens het Kruidvat-potje mag ik maar 1 pil D 75 µg per dag. Dan zou ik dat moeten verdubbelen? Ik slik dit al een jaar en gaat allemaal goed. Daarbij ben ik zoveel mogelijk buiten, als de zon schijnt, zeker als die op z'n hoogst staat.

      Delete
    5. Wolf,
      Ik heb mijn eerste potje D ook bij Kruidvat gekocht, en heb hier het lege flesje... let op: ik lees:
      ----
      20 microgram vitamine D3. 400% van de RI ( Referenmtie inname) RI komt overeen met de ADH ( aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
      -----

      Het komt er op neer dat de mensen die dit potje maken ( Bayer BV, Mijdrecht) vind dat we 5 microgram per dag moeten nemen.

      Jij neemt 75 microgram.
      Ik neem 250 microgram per dag, en ik heb dat nodig, want dat blijkt uit de vitamine D hoeveelheid in mijn bloed, die ik elke 3 maanden laat meten door de huisarts.

      NB: 20% van de MS patienten kunnen vrijwel géén D opnemen, en als je hen een overdosis D geeft (80.000 IU's per dag, ofwel 2000 microgram) dan krijgen ze net genoeg binnen om vrij normaal te kunnen functioneren: hun MS is dan zo goed als 'verholpen'.

      Ik heb dit aanbevolen aan een man wiens vrouw MS heeft, maar hij wil er niet van horen. Hij vertrouwt zijn artsen meer dan hij mij of de artsen rondom dr Coïmbra vertrouwt.

      Ik heb hem gezegd dat ik hem een slecht mens vind en verzocht om niet meer bij me langs te komen. ( Ik heb hem letterlijk zachtjes met mijn hand in zijn rug naar buiten geduwd !) ( Daar snijd ik lelijk in de eigen vingers, want hij heeft diverse installaties op mijn bedrijf aangelegd, en beschikt over de software ontwerpen. Kan nog een rechtszaak worden zelfs..)

      Zoals bekend: Oude wetenschappelijke theorien blijven bestaan zolang als de oude wetenschappers (artsen) bestaan. Na hun dood komen nieuwe artsen die wèl vitamine D gebruiken. ( Tenzij de Pharmaffia er in slaagt om de ware invloed van D nog langer onder het tapijt te verbergen.)

      Delete
  8. Eindelijk wat helderheid over Peak prosperity en Chris Martenson!

    https://www.peakprosperity.com/major-announcement-to-the-community/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Martenson gaat dus voor zichzelf verder.

      Ik ben een groot fan van hem. In zijn eigen woorden beschrijft hij het best waarom ik zo'n fan van hem, ben: ( ik citeer Martenson)

      My Mission Comes First
      I am a natural-born information scout. I love ferreting out what’s really happening and then using my gifts as a communicator and dot-connector to help people understand complicated issues in real-time.

      I managed to sleuth out the truth behind the “gone walk about” nuclear cores of the Fukushima reactors within 72 hours. It took the world 2 years to finally catch up to that insight and publicly admit what some good old-fashioned common sense and critical thinking had been able to reveal in a matter of days. This allowed my readers to plan and react far faster than the general public.

      Covid during 2020 was another fast-breaking situation that required every bit of my attention (and then some). I proudly stand behind not only the speed of what I learned and shared widely, but its accuracy. People were able to take protective measures and I have hundreds of comments and emails attesting to the fact that this reporting saved lives, and provided emotional comfort to, well, millions probably. Frankly, it might be years before the rest of our culture catches up with the knowledge most here possess.

      Delete
    2. In elk geval ga ik half mei een week huisjes kijken in Spanje!!!

      Ik denk dat men minder last heeft van alle wokeness en regeltjes in een mediterraan klein dorpje in een bijna zelfvoorzienende situatie (+ AOW).

      Delete
    3. Ik ben nu al jaloers op je, Rootman !

      Delete
    4. [In elk geval ga ik half mei een week huisjes kijken in Spanje!!!]

      Ik zou dan wel een flinke voorraad mondkapjes meenemen. Die moet je bijna overal op hebben, alleen nog net niet in huis. Verder overal en voor iedereen.

      Delete
  9. Deze Russische mevrouw (Russen zijn geboren teachers) legt veel achtergronden uit van ivermectine ( zoals bij honden: white feet, don't treat!). Ook wist ik niet dat IVM een natuurproduct was!

    https://www.youtube.com/watch?v=bmkO7HRF9P8

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opmerkelijk: deze video is verbonden aan een universiteit in Fairfax Virginia: dat is een deel van Washingon DC.
      Ik neem aan dat de interviewster daar werkt.
      Denk trouwens dat beide dames in de VS werken.

      NB: Amerika heeft de wereld leeg gezogen qua intellect.
      Hoop dat al die bollebozen weer terug naar hun eigen land gaan als de VS is weggezonken.

      Delete
  10. De Nieuwe Wereld: Martin Appelo.

    Hij is een narcist en is daar open over.
    Hij wil bij Khadija Arib op schoot zitten..

    Heel onderhoudend en toch leerzaam, lachen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik zou het geen 5 minuten uithouden bij die man, gesteld dat ik in een psychische noodsituatie zou zitten.
      De comments bevestigen mijn mening. Snap niet, dat je zo'n tjoep op je blog plaatst, sorry.

      Delete
  11. Oei !

    Kokos olie is niet goed voor mensen die het APOE4 gen hebben: https://youtu.be/Bh6HsNHZyZE?t=2867

    Dr Gundry en dr Berenson zeggen het.

    ReplyDelete
  12. Een lang artikel ion de Volkskrant over vrouwen die tegen de Corona-strengheid zijn:

    VvV, vrouwen voor Vrijheid.
    Moederhart.

    https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/in-het-verzet-tegen-de-lockdown-valt-een-groep-op-die-zich-nadrukkelijk-vrouwelijk-profileert-wie-zijn-zij~b296171e/

    ReplyDelete
  13. In de Phillippijnen is een oipenbaar debat gaande over het gebruik van Ivermectine.

    Artsen pleiten pro, bobo's pleiten contra.

    Een openbare discussie: àlleen in het land van dictator Duterte! Bij ons: ondenkbaar.

    Youtube: HOR COH HearingIVERMECTIN 03302021
    https://youtu.be/V01so5OXsPA

    ReplyDelete
  14. Prachtig tijdsbeeld van de jaren 50 en 60:

    De biografie van Joni Mitchell.

    Van een besneeuwd dorpje in de Canadese prairie naar Carnegie Hall ( "New York loves you Joni") verder naar Laurel Canyon, Los Angeles: de geboorteplek van de Nieuw Tijd.

    Joni Mitchell A Life Story: Woman of Heart and Mind
    https://youtu.be/O5AzNDO-V2k

    ReplyDelete
  15. Dr Sten Ekberg op zijn best:

    Hij legt precies uit hoe het zit met al die dieet-hypes.

    Real Doctor Reacts To Absurd MCT OIL & COCONUT OIL Claims
    https://youtu.be/jfQypTGt2qc

    ReplyDelete
  16. Rusland heeft een 'NOTAM', een soort code oranje voor de luchtvaart, over de Ukraine afgekondigd (dat gebeurde ook in IJsland toen die vulkaan ontplofte). Ukraine heeft 100 000 reservisten onder de wapenen geroepen.

    ReplyDelete
  17. Rootman heeft mij een briefje geschreven.

    Hij kan weer niet publiceren.

    Ik heb hem geantwoord en gevraagd of ik alles hier mag plaatsen.

    ReplyDelete
  18. The Duran spreekt over Rutte.

    Ze vallen me niet tegen. Ik denk daty ze de feiten redelijk goed op orde hebben.

    "Pundits' en Kranten kunnen je van alles vertellen over hoie de wereld in elkaar zit, maar je kan het meestal niet controleren.
    Tenzij het over iets gaat waar je wel verstand van hebt.

    Die test heeft The Duran goed doorstaan.

    Dutch PM Rutte BUSTED in a lie, survives no-confidence vote despite censure
    https://www.youtube.com/watch?v=08BwEeRxOUc

    ReplyDelete
  19. Oude Nobel winnaar over NO ( nitric oxide)

    Opmerkelijk: Hij vind verzadigde vetzurenb gevaarlijk.

    https://www.youtube.com/watch?v=Lx7vZIF05pE

    ReplyDelete
  20. Marlies Dekkers spreekt met mijn favoriete huisarts: Lieneke van de Griendt. ( Ik las haar boek in een keer half uit...)

    NB: beide dames kijken ook naar dr Mark Hyman. Ik ook.

    Als dr vd Griendt vertelt over de jonge vrouw die ontdekt dat haar medische klachten voortkomen uit gebrek aan rouw-verwerking, moet ook ik een traantje weg pikken.

    https://www.youtube.com/watch?v=SPhO7zLf9s8

    ReplyDelete
  21. Lewis Howes spreekt met een onderzoekster over Alzheimer etc.

    Heel aantrekkelijke dame, en heel relaxed lang gesprek. Heb het nu half gehoord.
    NB: Mannen kunnen wel tegen verzadigde vetzuren, vrouwen minder. Zij eet koolhydraten.

    Veel info over verschil tussen vrouw en man.

    Ik dacht dat de onderzoekster een Russische was, maar vermoedelijk van Italiaanse afkomst.

    "Optimize Your BRAIN HEALTH To Prevent ALZHEIMER'S Today!" | Lisa Mosconi & Lewis Howes
    https://youtu.be/uvc47g6ev1k

    ReplyDelete
  22. Speciaal voor Rootman, die altijd maar denkt dat Afrikanen even goed een complex land kunnen organiseren als - pakweg- chinezen: https://www.youtube.com/watch?v=O1_wpzPX7C8

    Gaat nooit lukken, Rootman. Met wensdenken help je mensen naar de afgrond. Alleen met realisme kun je het goede doen. Kun je een goed mens zijn. Dat geldt voor ouders in hun gedrag naar hun kinderen toe, maar ook voor pundits die zich uitspreken over de wereld: self-congratulation en virtue-signalling zijn voor mij afschuwelijk boosaardige gedragingen. Daar moest een lange gevangenisstraf op staan...

    ReplyDelete
  23. Dr Campbell, die zo graag blijft geloven dat de Instituties toch wel goede bedoelingen hebben, weet nu echt niet meer wat hij er van moet denken.
    dr Tess Lawrie had een ijzersterk verhaal over Ivermectine, en ook Campbell ziet nu in dat de WHO gewoon keihard durft te liegen. Waar het hele onderzoek toont dat Ivermectine het aantal doden met tientalle procenten verlaagt, durft de WHO te zeggen dat er geen effect is !

    De video breekt abrupt af: https://www.youtube.com/watch?v=D2ju5v4TAaQ

    Campbell durft zijn eindconclusie niet te publiceren, denk ik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. [Dr Campbell, die zo graag blijft geloven dat de Instituties toch wel goede bedoelingen hebben]

      De man is ongelooflijk naïef.

      Delete
  24. Serendipiteit: het toeval...

    Vandaag beluisterde ik Mark Hyman in gesprek met een oude Nobel winnaar: dr Louis Ignarro.


    De man heeft Nitric Oxide ontdekt, lang geleden.
    ( En en passant: Viagra)

    Vanavond zag ik dat Dr Been over een neussprau spreekt die 99.9 % van de virussen doodt binnen 3 dagen. Weg Corona !

    Die neusspray blijkt op basis van Nitric Oxide te werken.

    Been heeft er nu al 2 video's over gemaakt.

    De Canadezen die de neusspray verkopen doen dat onder de naam
    saNOtize.
    Het werkt een beetje als NAC.
    Video van Hyman en Ignarro duurt een uur, maar is wwel de moeite waard: https://youtu.be/Lx7vZIF05pE

    Video van dr Been:
    https://www.youtube.com/watch?v=u-e_XYYHApA&t=1204s
    Latere video : https://youtu.be/ebRw9M3Klg8

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://jewishnews.timesofisrael.com/israeli-behind-game-changing-covid-nasal-spray-says-its-99-9-effective/

      Delete
    2. Het spul is nog niet te koop, denk ik.

      https://sanotize.com/

      Delete
    3. https://sanotize.com/product-availability/

      Delete
    4. [ It is currently undergoing Phase II clinical trials throughout Canada approved by Health Canada, and in other countries.]

      Gaat dus wel even duren, voordat het op de markt komt. Maar er is uitzicht op de toekomst. Voorlopig is Ivermectine beschikbaar en -waarschijnlijk- goedkoper.

      [“If, as we expect, the current Phase II results in Canada confirm the very encouraging results received from the Antiviral Research Institute and ongoing studies at Colorado State University SaNOtize will be seeking emergency approval in Canada to proceed directly to Phase IV introduction of the product to the market as part of the continuing global fight against this deadly pandemic,” said Wilson.]

      Delete
    5. Het domme is wel, dat de joetjoep over die spray is verwijderd. We moeten en zullen hoe dan ook die naald in de arm krijgen. Never Nooit Niet. Eerder loopt de jonge tegen een ***** op.

      Delete
  25. Nu we toch met 'open brieven' begonnen zijn...

    Rootman mailde mij:

    Het lijkt alsof blogspot me slechts ca 15 post / wk toestaat. Ook na opnieuw alle coockies etc verwijderd te hebben slaat alles op tilt.


    Juist in deze tijd is informatie belangrijk. Dr Been heeft vandaag 52 video's demonized. Het is oorlog!


    Maar JV, in deze tijd is het wel belangrijk op je site bij te blijven! Dat betekent: niet een blog weken laten staan en er dan 4 vrijwel tegelijk publiceren. En in dit geval het nieuws volgen en on topic blijven. Bewaar je guru's liever voor rustiger dagen! Bij dit onderwerp kunnen we misschien beter de strijdbijlen met Blik etc. voorlopig begraven. Immers: wie maakt zich druk over mondkapjes of supplementen wanneer we morgen mogelijk als radioactieve deeltjes in de ionosfeer zweven????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waarna ik hem antwoordde:

      Dag Rootman,

      Ik vind het leuker als deze brief van jou op mijn blog komt.
      Mag dat?

      Ik zal hem anonimiseren, en daar dan beantwoorden.

      Zie onder hoe het dan wordt:

      Rootman heeft mij het volgende gemaild:


      Het lijkt alsof blogspot me slechts ca 15 post / wk toestaat. Ook na opnieuw alle coockies etc verwijderd te hebben slaat alles op tilt.

      Juist in deze tijd is informatie belangrijk. Dr Been heeft vandaag 52 video's demonized. Het is oorlog!

      Maar JV , in deze tijd is het wel belangrijk op je site bij te blijven! Dat betekent: niet een blog weken laten staan en er dan 4 vrijwel tegelijk publiceren. En in dit geval het nieuws volgen en on topic blijven. Bewaar je guru's liever voor rustiger dagen! Bij dit onderwerp kunnen we misschien beter de strijdbijlen met Blik etc. voorlopig begraven. Immers: wie maakt zich druk over mondkapjes of supplementen wanneer we morgen mogelijk als radioactieve deeltjes in de ionosfeer zweven????


      Beste Rootman,

      hier is wat ik te zeggen heb:

      1) Zou best kunnen dat je ooit iets verkeerd hebt geschreven en dat je nu ‘op rantsoen’ staat.
      ( Hoewel ik nooit eerder hoorde dat ‘Blogspot’ dit doet).

      2) ‘Demonised’ worden we allemaal, maar ik denk dat je bedoelt ‘de-monitised’ : Been krijgt dan geen geld meer voor al die views die hij genereert.

      Ik moet hem een keer een goede schenking doen: hij verdient het echt.
      Bij Been krijg ik trouwens maar heel weinig reklames er tussen.
      Ik weet niet of de ‘maker’ daar invloed op heeft.

      3) Over mijn blog-discipline: Ik heb maar heel weinig lezers, vermoed ik. En ik ben al dermate gedesillusioneerd dat ik denk dat de mensen toch niet te helpen zijn.
      Ze geloven wat de massa gelooft, doen nooit zelf onderzoek en klagen over oorlogen. Maar volgens mij hadden ze zelf die oorlogen moeten verhinderen en hadden ze die kùnnen verhinderen.

      ( Vb: 320.000 mensen die op Omtzigt stemden. Ik begrijp er niks van. Hebben die andere 6 miljoen stemmers dan niks in de gaten? Eindelijk is er één man in dat hele Parlement die tegen het onrecht in gaat, en dan gaan ze nòg op iemand anders stemmen. )

      Ik ga echt geen rekening houden met die 5 lezers. Ik plaats wanneer ik zin heb en waarover ik wil schrijven. Dat is het voordeel van een onsuccesvol blogger te zijn. Die arme ‘Moon of Alabama’ laat het zijn lezers keurig weten als ie een dag afwezig is.
      Maar dat hoort ook zo als je zo veel lezers hebt, vind ik.

      Op dit moment is Alzheimer voorkomen en gezond oud worden voor mij heel belangrijk.

      En alles wat ik er over hoor en dat de moeite waard is, geef ik hier door aan de drie lezers.
      Waarom zou ik mezelf dwingen om een item over China of over Biden te gaan volgen, als ik daar zelf op dat moment geen zin in heb?

      Over Blik en zijn volgers: Het is veel leuker qua site dan dit blog, maar na 13 maanden ‘muilkorf-klagen’ zou je toch hopen dat ze eens ergens anders over gingen schrijven. Blijkbaar is hun interesse in de wereld veel kleiner dan ik vroeger dacht.

      “wanneer we morgen mogelijk als radioactieve deeltjes in de ionosfeer zweven” ......
      Ben je zo bang voor escalatie?

      In elk geval wil ik dolgraag weten wat die Neocons nu echt voor spel spelen, en wat de risico’s er van zijn.
      Dus voor die discussie wil ik altijd tijd maken.
      Maar denk ook aan de oude wijsheid: besteed je energie aan zaken die je kunt beïnvloeden (zelf gezond oud worden) en niet aan zaken waar je niks aan kan doen. Ik kan niks doen tegen oorlogen in Oekraïne. Eerst dacht ik van wel, maar nu blijkt dat mijn oude vrienden zelfs niet wakker willen worden als hun eigen leven er van af hangt ( Vitamine D ? ... het zal wel. Quercetine? ... Je gaat wel ver hoor. En de àndere ‘oude vrienden’ zien juist helemaal geen gevaar: Corona is een biertje! )
      Moet ik daar mijn tijd aan besteden?

      Delete
    2. Vanochtend antwoordde Rootman:

      Uiteraard OK.
      (Dus heb ik hierboven die brief geplaatst. JV)


      Eigenlijk denk ik dat het wel weer los zal lopen. Alleen, Zelenski staat onder zware druk van de nazis en van de neocons. Hoewel de meeste EU landen tegen escalatie zijn bepalen ze weinig.

      Persoonlijk vind ik de oorlog tegen ivermectine minstens zo erg. Zal dr Kory, Been en Marik kunnen overwinnen???

      Delete
  26. Het is goed om te zien hoe de site van De Saker nu weer door iedereen bezocht wordt en iedereen er reageert: Larchmonter, Auslander, Eric Zuesse ) nu het weer spanmnend wordt in de Oekraïne.

    Mijn relaxedheid kwam doordat ik voral naar Mercouris had geluisterd.
    Bij de Saker zijn ze veel banger, en zeker het standpunt van Paul Craig Roberts (en zijn autoriteit) boezemen angst in.

    ---
    Dan de aanval op China. Max Blumenthal geeft een 28 minuten durend betoog over Xinxiang. Dat doet hij heel goed: https://youtu.be/qZkxaEC1xjY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Als ik dit soort commentaar bij Blik zou plaatsen, schoppen ze mij er gelijk van af.
      Maar de man heeft volkomen gelijk.

      Delete
    2. Als ik bij Blik kritiek opde Usual Suspects plaats, doe ik het vooral om Matt te jennen !

      Ik ben het niet eens met de reageerder: joden als Unz en Atzmon en Blankfein en Yossi Gurvitz en Israel Shahak en Israel Shamir, daar leer ik heel veel van, en samen met hen moeten we het kleine groepje idioten die de wereld willen opblazen, in toom houden.
      Want, zoals Voltaire 250 jaar geleden (!) al schreef, ze zijn levensgevaarlijk voor de mensheid:

      • All of the other people have committed crimes, the Jews are the only ones who have boasted about committing them. They are, all of them, born with raging fanaticism in their hearts, just as the Bretons and the Germans are born with blond hair. I would not be in the least bit surprised if these people would not some day become deadly to the human race.
      • Lettres de Memmius a Cicéron (1771).


      Delete
  27. [Hoewel ik nooit eerder hoorde dat ‘Blogspot’ dit doet.]
    Ik ook niet. Zal wel aan zijn systeem liggen. Overal uitloggen/afsluiten, alle cookies enz verwijderen en systeem afsluiten/uitzetten. Dan minimaal 15 sec. wachten en weer opstarten. Overal weer inloggen.

    [Bij Been krijg ik trouwens maar heel weinig reklames er tussen. Ik weet niet of de ‘maker’ daar invloed op heeft.]
    Nee, dat doet YT zelf. 3e en laatste keer dat ik het vraag: Heeft die plugin, die ik bij jou heb geïnstalleerd, duidelijk verschil gemaakt? Zie je minder -of geen- reclame? Ik zie ze nooit, ook geen antwoord van jou.

    [Ik heb maar heel weinig lezers, vermoed ik]
    Als blogbeheerder kan je overal bij. Er zijn pagina's, waar je dat kunt zien. Alle contacten die inloggen.

    [Hebben die andere 6 miljoen stemmers dan niks in de gaten?]
    Jawel, maar die zitten met het probleem, dat een stem op Omtzigt óók een stem is op het CDA. En die partij wil je er niet bij hebben. Als hij voor zichzelf was gegaan, was hij in 1 klap de grootste geworden! Op twitter heb ik genoeg posts gezien, waarbij men wel wilde, maar toch moeite had met hem. Hij heeft tenslotte ook zijn stem gegeven aan het opsluiten van de bevolking enz. Niet zo heel erg betrouwbaar dus. Nu staat hij weer onder druk, om alsnog het dossier Demmink te openen.

    [Op dit moment is Alzheimer voorkomen en gezond oud worden]
    Ben je inmiddels al afgevallen? Sommige items moet je regelmatig terug laten komen. Je springt nogal van de hak op de tak. Waarom denk je dat je Alzheimer krijgt?

    [“wanneer we morgen mogelijk als radioactieve deeltjes in de ionosfeer zweven”]
    Waar haalt hij dat nou weer vandaan?

    [Eigenlijk denk ik dat het wel weer los zal lopen.]
    Zo denk ik ook erover. Veel gebluf van de VS. Maakt ook deel uit van de fear-porn. De angst voor Covid-19 ebt weg, dus even wat anders voor in de plaats. Na de zomer komt Covid-19 weer terug. Eigenlijk trappen ze bij Blik ook erin, daar doe ik niet aan mee, c.q. reageer er niet op.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Proberen...

      [“wanneer we morgen mogelijk als radioactieve deeltjes in de ionosfeer zweven”]
      Waar haalt hij dat nou weer vandaan?

      In alle chaos kan er een 30- minuten escalatie ontstaan waarbij een carrier groep de grond in wordt geboord of een topgeneraal een hartstilstand krijgt terwijl toevallig tegelijkertijd een kleine asteroid richting een grote stad koerst. Misinterpretatie, onder- en overschatting worden zeer gevaarlijk in een crisis situatie. Een Thaad- of Iskander raket is dual use dus kan gezien worden als een nuke.

      Delete
    2. [Misinterpretatie, onder- en overschatting worden zeer gevaarlijk in een crisis situatie.]

      Duidelijk. Is volgens mij maar 1 keer (recent - burgervliegtuig door Iran afgeknald) gebeurd. Maar daar hebben ze toch rode telefoons voor?

      Fijn dat je weer kunt posten. Heeft mijn advies gewerkt?

      Delete
    3. Rootman mailde me:

      [Fijn dat je weer kunt posten. Heeft mijn advies gewerkt?]


      Nee dus...

      Delete
  28. Wolf schrijft:

    Heeft die plugin, die ik bij jou heb geïnstalleerd, duidelijk verschil gemaakt? Zie je minder -of geen- reclame? Ik zie ze nooit, ook geen antwoord van jou.

    Ik herinner me nu wel dat je iets op[ mijn desktop hebt gezet, maar hoe heette dat?
    Is dat UBolck origin ?

    Ik beluister mijn video's nooit thuis binnen vanaf de desk top, maar altijd in de schuur, vanaf de telefoon of vanaf de Tablet.
    Heb je daar ook een advertentie-blokker op gezet?
    Kan ik dat zelf doen?
    Hoe heet die ?

    (Ik ben wel huiverig om dit soort zaken te doen, want ik vergeet hoe het werkt, en soms doet iets anders het dan niet meer en weet ik niet dat ik dit zelf veroorzaakt heb... )

    Ik denk er al redelijk serieus over om voro ongeveer 14 euro per maand de advertenties 'af te kopen' van Youtube.

    Als ik eerlijk ben: Ik heb zovfeel baat bij Youtube, ze zijn zo'n geweldig medium voor mij, dat ik vind dat ik er wook wel iets voor hoor te betalen.

    ( Dat staat dus los van hun censuur, waar ik geen goed woord voor over heb).


    ReplyDelete
    Replies
    1. [Nee dus...]
      Raar. Ik reageer toch op hem? Of heeft hij dat gepost met een ander apparaat/systeem?

      [Heb je daar ook een advertentie-blokker op gezet?]
      Nee, alleen op jouw Windowscomputer thuis.
      Je kunt uBlock Origin ook opzoeken met elk ander apparaat en dan installeren.

      [soms doet iets anders het dan niet meer]
      Dan kan je die plugin ook weer uitschakelen, maar dat heb ik nog niet meegemaakt. Als iets het niet doet door uBlock Origin, dan krijg je van uBlock Origin een waarschuwing.

      [Heb je daar ook een advertentie-blokker op gezet?
      Kan ik dat zelf doen?]
      Resp. nee en ja.

      Delete
    2. [Nee dus...]
      Raar. Ik reageer toch op hem? Of heeft hij dat gepost met een ander apparaat/systeem?

      JV: Soms kan hij niet posten en loopt het via mij ( en emails van hem aan mij)

      Soms lukt het posten wel, en dan kun je direct op hem reageren.

      Delete
    3. [JV: Soms kan hij niet posten en loopt het via mij]

      Maar dat kan dan toch niet onder zijn account? Of heb jij daar toegang toe? Ik zie tot nu toe 2 posten, die beginnen met "proberen".

      Delete
    4. Het is gemakkelijker dan je denkt: Als er Rootman als afzender staat, is het hem gelukt.

      Als de post door Jan Verheul is ingestuurd, en begint met :
      'Rootman mailde mij " dan heeft ie geen succes gehad met posten, en loopt het via mijn email..

      Delete
  29. @ Wolf.

    Nog enkele korte reacties.
    - Vorige maand had ik 5100 vieuws. Bijna 200 per dag, maar ik weet niet of dat wel klopt.

    - Het 'afvallen' zit in het slop, sinds half januari: ik weeg nog steeds ca 85 kilo.

    - Omtzigt is niet een man om een eigen partij te beginnen. Maar zoo erg is het CDA toch niet?
    Ik heb Omtzigt gestemd: als een signaal.

    Wat betreft MH17 had ie ook al olang een goede strijd gestreden.
    Wat Magnitsky betreft is hij in het bedrog gestonken.

    Hij kan niet altijd op het goede paard wedden, en je kunt niet àlle vijanden tegelijk aanpakken.

    Waarom denk je dat je Alzheimer krijgt? Mijn korte-termijn geheugen is slecht. Dat vind ik een slecht teken. Het zit in de familie. Ik moet dus echt aan de slag. Dr Bredesen bestuderen: https://www.youtube.com/watch?v=eAbdQnCb9cc&t=502s

    ReplyDelete
  30. [Vorige maand had ik 5100 vieuws. Bijna 200 per dag, maar ik weet niet of dat wel klopt.]
    Ga er maar van uit van wel. Je moet dan wel de IP-nummers kunnen zien, even kijken bij de instellingen van die pagina. Ik ververs jouw pagina zo'n 5 x per dag. Dus het aantal views valt best mee.

    [Het 'afvallen' zit in het slop, sinds half januari]
    Jammer dat te vernemen. Probeer eens kleinere porties en eten, wat je niet zo lekker vindt, dan eet je vanzelf minder.

    [Omtzigt is niet een man om een eigen partij te beginnen.]
    Daar heb je gelijk in, hij had ook beter kunnen overstappen naar een andere partij, maar dat is nu te laat. Ik hoorde op de radio, dat partijen alweer aan het draaien zijn en toch weer samenwerken met rutte.

    [Mijn korte-termijn geheugen is slecht.]
    Trucje: wat je wilt onthouden moet je minstens 3 x hardop zeggen. Daardoor wordt de info verplaatst naar het lange termijn geheugen.
    Staat ook in de tips van de Hersenstichting.
    "Concentreer je op de informatie die je wilt onthouden en herhaal deze. Herhaal iets een paar keer zodat je het in je werkgeheugen opslaat. Herhaal informatie op latere tijdstippen nog een keer, in verschillende situaties om het langer te onthouden. Dit kan door letterlijk te herhalen in je hoofd. Maar je kunt ook dingen voor jezelf samenvatten, terug lezen of iets hardop herhalen in een gesprek."
    Gestructureerder leven, alles een vaste plek geven, enz.

    Meldt het bij je huisarts: Het proces valt niet te stoppen, maar door medicatie kan je het wel flink vertragen. Hetzelfde als met voedsel en diëten: helpt weinig, als het genetisch is bepaald, zoals jij aangeeft.
    Ik heb ook zo'n probleem en ga een afspraak maken met Hommel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wolf,
      volgens mijn guru's is de erfelijke aanleg goed te pareren, door leefstijl , voeding, bewegen en wat supplementen.
      Zo kun je AD echt ver vooruit schuiven.

      Het idee dat de genen bepalen wat onze toekomst is, heeft grotendeels afgedaan: het gaat er om of de genen ( bijv. 'aanleg voor Alzheimer') worden 'aangezet' of niet. Dat heet : epigenese.

      Door leefstijl etc kun je zorgen dat die genen NIETR worden aangezet.

      Maar de guru's zijn het natuurlijk nioet met elkaar eens.
      Bredesen zegt: 'We hebben nu al een paar honderd veel-belovende medicijnen zien komen en gaan. Maar er is geen gouden sleutel. Je moet op alle fronten tegelijk 'je best doen': Bewegen, ontgiften, geen schimmels in je huis hebben, geen stress hebben, etc. Hij heeft een hele lijst. Zoekterm youtube: dale bredesen alzheimer's


      Dan is er een echtpaar in Palo Alto, dat doro Rich Roll werd geinterviewd, met hun geniale kinderen.
      Zij hebben schijnbaar ook goede resultaten bij hun clienten, maar doen het weer anders.
      Alzheimer's Can Be Prevented & Reversed
      https://www.youtube.com/watch?v=--9OZQEcUIg

      Dr Steve Gundry beweert: "Als je een liter olijfolie per week gebruikt en 250 gram champignons, dan krijg je nooit Alzheimer.

      En zo zullen er nog wel meer mensen zijn met veelbelovende theoriën.
      Daar wil ik de komende maanden eerns goed naar gaan kijken.

      Maar wees er maar zeker van dat je er zelf veel invloed op hebt.
      Maar dan moet je wel weten wat te doen.



      Delete
    2. Proberen...

      Een niet-medische remedie: Mijn 95 jarige moeder illustreert een manier om ondanks verregaande dementie toch als Homo sapiens te blijven functioneren en een gelukkig leven te houden. Nu is ze wel heel sterk; heeft al haar tanden nog etc.

      Taal is voor ons zeer belangrijk om niet verward te worden, omdat begrippen snel te vaag worden bij (wernicke-) afasie en zware geheugenbeperking. Maar omdat mijn moeder de kunstacademie heeft gedaan en haar hele leven heeft getekend, heeft ze een ver bovengemiddeld visueel geheugen. Het helpt uiteraard ook dat ze hoogbegaafd en (gereserveerd) sociaal is. Maw: alles op een heel laag pitje, maar ze mist de dofheid die je bij gevorderde dementie ziet. Afgezien van de vele tijd en aandacht die het vraagt zijn de bezoekjes nooit zwaar en onprettig. Ik heb jaren in de zorg gewerkt, en dut is uitzonderlijk.

      Delete
    3. Rootman,

      er zijn goede youtubes over wat je met demente mensen kan doen.
      Ik herinner mij bijvoorbeeld: het aanbieden van liedjes uit hun jeugd, maar misschien ook beelden, kunstwerken uit hun jeugd.

      Als je weer naar je moeder gaat, neem dan een tablet of laptop mee, en laat video's zien van Rick.

      Die heeft veel oude video's met stadsbeelden van vroeger, die nu met AI ingekleurd zijn.

      https://www.youtube.com/user/Rick88888888/videos

      Als je een video vindt van de stad waar ze opgroeide is dat volgens mij heel leuk.

      Delete
  31. Heel goede uitzending van De Blauwe Tijger:

    twee ex bankiers die duidelijk maken dat het huidige bankieren dood loopt.
    Tom Zwitser die bij de ING er uit wordt gegooid omdat hij niet kan aantonen dat hij niks met terrorisme te maken heeft.


    Financiële wereld: de onvermijdelijke ondergang van de banken
    https://www.youtube.com/watch?v=3pOcasfSZKA

    Mijn eerste reactie:
    Het 'Terrorisme' was een gouden uitvinding van The Powers That Be. Goed voor het MIC. Goed om de client-states in hewt gelid te houden. Goed om de buurlanden van Israel te decimeren. Goed om vluchtelingen naar Europa te krijgen zodat hier de cohesie verandert in onderlinge haat en nijd. En nu wordt het ook al gebruikt om zwaar op tegenstanders ( als De Blauwe Tijger) te kunnen 'leunen', hen het bestaan lastig te maken.
    Kim Iversen signaleerde gisteren dat ISIS nu ook een havenstad in Mozambique heeft aangevallen. Wat ISIS daar wil weet niemand. Maar het wordt wel begrijpelijk als je weet dat China die havenstad hard nodig heeft en de VS ISIS als proxy-leger gebruikt...


    Mijn tweede reactie:
    Ralph: "Ik denk niet dat er kwade opzet is". Tom: 'Ik denk van wel'. Beiden hebben gelijk. Carroll Quigley was 100 jaar geleden vertrouweling van Big Bank, en noteerde in zijn klassieker Tragedy and Hope: "“The powers of financial capitalism had another far-reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole. This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements arrived at in frequent private meetings and conferences. The apex of the system was to be the Bank for International Settlements in Basel, Switzerland, a private bank owned and controlled by the world’s central banks which were themselves private corporations.” [p.324 of the 1966 MacMillan edition]
    Tom heeft dus gelijk. We zien het ook om ons heen: 2008 maakte de Grote Banken veel machtiger.
    Maar Ralph heeft ook gelijk: De meeste mensen die in dit bancaire systeem werken weten dit alles niet, zijn te goeder trouw, en overzien niet wat hun rol in het grote geheel is. Die roil is simpel samen te vatten: Ze maken onvrije slaven van hun eigen kinderen. Natuurlijk willen ze dat niet. Maar ja...

    ReplyDelete
  32. Ik maak even een nieuwe post over mislukte posten.
    Ik maak het zelf ook wel eens mee. Ik controleer mijn post altijd vooraf door de knop 'preview'. Dan is de post ineens pleite. Vul de tekst weer in, kopieer het dan en probeer het opnieuw. Verdwijnt die opnieuw, dan log ik uit -dus helemaal naar boven rechts, log dan weer opnieuw in, plak de tekst erin en dan doet 'ie het weer.
    Je hoeft dan niet die hele route te volgen, die ik eerder heb opgegeven. Misschien werkt dat ook voor @Rootman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK, dank. Hoop dat het gaat lukken bij Rootman.

      Delete
  33. Wie heeft Geert van den Bossche goed begrepen?

    Er is een nieuw interview:

    Speaking Naturally | An Interview with Geert Vanden Bossche
    https://www.youtube.com/watch?v=w-PrY-caOyM

    Ik vind het lastige kost.
    Ik denk dat hij zegt: Door de vaccinatie produceren we anti-lichamen tegen dat ene virus-variant.
    Maar het visus bestaat onder de mensen, en er zullen 'ontsnappende varianten' zijn.
    Die zullen zich na enige tijd heel sterk gaan uitbreiden, en we zullen er geen weerstand tegen hebben.

    Tweede nadeel van massale vaccinaties: Onze jongeren hebben een nog goed functionerend 'natuurlijk aangeboren afweer'.
    Door te vaccineren wordt dit ook bij de jongeren minder sterk voor het Corona-virus. De jongeren wqorden dus kwetsbaarder.
    ( Dit heb ik nog niet goed begrepoen)

    Derde voorspelling: Een snelle, massale vaccinatie, zoals nu in Engeland plaats vindt, zal het aantal cases flink doen afnemen. Dan komt er een 'plateau'. En daarna schiet het flink omhoog (in Engeland).
    ( Dze voorspelling maakt de theorie van vdBossche testbaar, wat hem tot een waardevolle theorie maakt.

    VDB vraagt om een brtede discussie over het onderwerp, onder vakgenoten. Maar die discussie heeft nauwelijks plaatsgevonden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nog een poging tot verduidelijking, voor mezelf:

      VDB: er ontstaan nieuwe virusvarianten die goed zijn in het hechten aan de receptors in ons lichaam.
      Die receptors bevatten wel de 'afschermkapjes' die we dankzij het vaccin overmatig veel in ons lichaam hebben (en die de receptors goed afschermen tegen het oude bekende Sars 2), maar de nieuwe varianten worden er niet door weg gehouden: die kunnen tòch binden aan de receptors en zo de cel in komen.

      Delete
    2. Op 1.22 uur zegt VDB:

      'Do I have antibodies?
      If yes, I am a risk of having mny natural antibodies out-competed.

      Very important: To preserve the innate immunity in our young people. Get them exposed again so that they can train their innate immunity.
      Innate Immunity is the only thing left when we have lost all the rest."

      ====

      Waar we dus vorige week nog tevreden konen zijn als we antibodies hadden ( tegen Corona) ( Omdat we al ziek waren geweest, of omdat we gevaccineerd waren) moeten we daar in feite juist heel angstig van worden, zegt VDB.

      Delete
    3. [moeten we daar in feite juist heel angstig van worden]
      Dat klopt. Ik herinner me nog heel goed die link, die ik 2 x plaatste, over wat het virus allemaal nog meer kon uithalen met je lichaam. Die 6 verschillende sleutels voor 6 verschillende automerken. Ik kan niet meer doen dan afwachten.

      Delete
    4. Hier een onthutsend bericht uit Israël. Het gaat helemaal niet zo goed met die vaccinaties, maar de msmm blijven maar nepnieuws verspreiden.

      Delete
    5. Uit de eerder gegeven link:
      "We think this insidious vaccination Frankenstein is going to trigger an avalanche of late-developing diseases and mental afflictions that will plague the world for the next century or so. And, no, we do not accept that this bloody assault on humanity is accidental. Quite the contrary. The only reason that toxic injections — would be put into service without having undergone long-term trials (to determine their safety), would be if mass vaccination factored large in the political agenda of the perpetrators. And that is precisely why the dissembling media has deliberately ramped up the public hysteria to fever pitch just before the campaign was launched. The obvious goal was to make the population as submissive as possible before herding them into inoculation. All of this suggests that the global vaccination campaign is a premeditated criminal operation designed to advance the agenda of elites."

      Delete
  34. Trial site News ( Andrew)
    signaleert dat er in Frankrijk een groep 'insiders' is die zegt dat het Meta onderzoek van Andrew Hill over Ivermectine in negatieve zin is beïnvloed.
    De goede invloed van Ivermectine is dus groter dan Hill zegt.

    https://www.youtube.com/watch?v=ir_4PnJ-Lzw&t=201s

    ReplyDelete
  35. Trial site News spreekt met dr Brown, die zegt dat het effect van vaccins vaak groter wordt gemaakt dan het in werkelijkheid is.
    De absolute effectiviteit (risk reduction) is vaak veel lager dan de relatieve effectiviteit.

    Het is voor mij lastig om te reproduceren: https://youtu.be/Jkwn5I8tLmE

    Ook wordt een oud bedrieglijke trick van Fauci besproken. ( dat ging over AIDS)

    ReplyDelete
  36. Mijn werkruimte wordt nu te minimaal. proberen.... Ik snap de tech niet, maar ik kan nu nergens ook maar iets zeggen. En zo onbeleefd of gewelddadig ben ik toch ook niet!

    Als je wilt dat ik nog een tijdje kan reageren moet je wel elke dag je email checken! Het is duidelijk dat ik gedwongen afscheid moet gaan nemen. Dat is een eer waar ik ik niet om had gevraagd!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dag Rootman,

      Ik was bijzonder druk de laatste dagen, en heb mijn mails niet bekeken.
      Zojuist jouw goede antwoord op mijn vragen over Geert van den Bossche aangetroffen.

      Ik zal het hieronder plaatsen, en jouw passages bold maken.
      Over Geert vd Bossche:


      [Ik denk dat hij zegt: Door de vaccinatie produceren we anti-lichamen tegen dat ene virus-variant.
      Maar het visus bestaat onder de mensen, en er zullen 'ontsnappende varianten' zijn.
      Die zullen zich na enige tijd heel sterk gaan uitbreiden, en we zullen er geen weerstand tegen hebben.]


      Dit gebeurt bij recovered serum een beetje,maar met name bij monoclonal antibodies, en dan slechts bij immunocompromized patienten (daarom zijn al die varianten pas ontstaan nadat dat laatste (Trump medicijn) is geintroduceerd. ) Iedereen maakt veel soorten en verschillende andere antibodies, er is een grote cross immuniteit (er is geen covid -20 of -21). Er is een zwakke natuurlijke selectie op meer besmettelijke varianten, door de langdurige lockdowns. Vaccins geven een minder veelzijdige respons dan een doorgemaakte infectie,maar desondanks gevarieerd en fors.


      [Tweede nadeel van massale vaccinaties: Onze jongeren hebben een nog goed functionerend 'natuurlijk aangeboren afweer'.
      Door te vaccineren wordt dit ook bij de jongeren minder sterk voor het Corona-virus. De jongeren worden dus kwetsbaarder.]



      Het een sluit het ander totaal niet uit! Het ingeboren afweersysteem is non specifiek, en wordt getraind doordat babies alles in hun mond nemen. Vaccineren heeft daar geen invloed op.



      [( Dit heb ik nog niet goed begrepen)]


      Gelukkig maar, want het is gezwam!

      [Derde voorspelling: Een snelle, massale vaccinatie, zoals nu in Engeland plaats vindt, zal het aantal cases flink doen afnemen. Dan komt er een 'plateau'. En daarna schiet het flink omhoog (in Engeland).
      ( Dze voorspelling maakt de theorie van vdBossche testbaar, wat hem tot een waardevolle theorie maakt). ]



      Er kan een breakout ontstaan,maar die zal meestal mild zijn omdat er toch nog een respons is. Voor kwetsbare groepen kan een jaarlijks boostershot nuttig zijn, alhoewel ivermectine ook wel goed genoeg zal zijn denk ik.

      Delete
  37. Rootman schreef:
    Als je wilt dat ik nog een tijdje kan reageren moet je wel elke dag je email checken!

    Dat zal ik doen.

    ReplyDelete