Wednesday, March 31, 2021

1133 Big Pharma is onze grote vijand. Medicijnen: doodsoorzaak nr. 3.

 

Na kanker en hart/vaat ziekten komen medicijnen als doodsoorzaak op de derde plaats!  Belangrijke informatie die U uiteraard nergens kunt lezen. 

Dat de Medicijn-producenten over lijken gaan hebben we het afgelopen jaar goed kunnen zien:  Vele honderd-duizenden doden hadden nog geleefd als de sterke arm van Big Pharma gewoon de goed werkende en goedkope middelen had toegelaten. 

In vele landen is het wel gelukt, en westerse kranten schrijven dan: "Hoe kan het toch dat daar zo weinig doden vallen?"


Dick Bijl is ex huisarts, ex ziekhuis-arts en al decennia lang kritisch onderzoeker voor een tijdschrift dat medicijnen beoordeelt. 

Hij bestudeerde 25.000 medicijn-rapporten, en zegt:  "Vaak blijkt uit het onderzoek dat het medicijn niet veilig is, of te veel bijwerkingen heeft, of niet echt werkt. Maar  in het 'abstract'  wordt dat niet gemeld, en dan wordt zo'n medicijn toch in de handel gebracht".

Het interview met Bijl bevat een schat aan informatie. 

Enkele voorbeelden:  

- Over de Softenon affaire.  

Een medicijn tegen malaise dat bij zwangere vrouwen desastreuze bijwerkingen had:  heel veel babies met korte armpjes en beentjes, en hartafwijkingen.   ( NB:  In de VS was mevr.  Frances Kelsey wèl kritisch, en liet softenonen (thalidomide)  NIET toe. !  Ze kreeg een onderscheiding van pres. Kennedy) .

Toen volgden  zo'n 20 jaar dat nieuwe medicijnen aan heel hoge eisen moesten voldoen, en dus veilig waren. 

Maar de laatste decennia is het heel slecht gesteld:   Heel veel medicijnen hebben tòch bijwerkingen, en worden dan na 5 jaar uit de markt genomen. 

Een voorbeeld is Vioxx in de VS.  Dat heeft voor enkele honderduizenden extra doden (middels hartaanval)  gezorgd. Vioxx  was toegestaan tussen 1999 en 2004. ( Zie ook Ron Unz) 

Bijl is positief over paracetamol ( je mag tot 8 maal 500 mg per dag nemen) en over de pijnstillers op basis van opioïden. 

Maar hij is heel verdrietig over de NSAID's ( = non steroïdale anti-inflammatory drugs) .  Deze  medicijnen tegen pijn kun  je gewoon bij de drogist kan kopen, en veroorzaken vaak maagbloedingen.  

Voorbeelden:  Ibuprofen, Voltaren, diclofenac, naclosen? .

Bijl zegt:  probeer eerst met veel bewegen en goede voeding om gezond te worden.


 Risk.org

Kijk op de site Rxisk.org  (de x wordt niet uitgesproken )  wat de bijwerkingen zijn van het medicijn dat de huisarts je voorschrijft.  Dat is een goede site.

Bijl noemt Ierse arts David Healey. Hier een lange, moeilijke speech van Healy.  Hier een TED talk. 


Cochrane.

De Cochrane organisatie doet onderzoek naar bijwerkingen.  Stuur hen een email als je klachten hebt.  Ze zijn redelijk betrouwbaar  (  =  nog niet helemaal geïnfiltreerd door de Pharmaffia). 

Peter Gotzsche is een arts, professor en de man van Cochrane afdeling Copenhagen.  Hier legt hij uit  dat medicijnen de derde doodsoorzaak zijn in de VS: elk jaar 200.000 doden.  De helft,  100.000 doden omdat de artsen  niet alle bijwerkingen kennen en drug voorschrijven  die ze aan deze patient niet mochten geven. De andere 100.000 mensen sterven door  gewone, onverwachte, bijwerkingen.  Daarom zegt dr Bijl:  leef gezond en weet dat heel veel kwalen vanzelf verdwijnen. Medicijnen zijn vaak niet nodig.


NHG

Het Nederlands Huisartsen Genootschap is wèl  een spreekbuis van de Pharmaffia. 


Wat zijn:  Me too medicijnen

Bijl:  Dat zijn 'updates' van een ouder medicijn dat zijn patent verloren heeft.  Men verandert een paar moleculen, en kan het dan weer voor de volle prijs verklopen. Maar deze 'me too' ( derde en vierde generatie van het medicijn)  heeft soms wèl meer bijwerkingen. 

Het CBG. 

Heel vaak is de tweede generatie de beste:  dan zijn de kinderziektes van de eerste generatie er uit.   Op dse site van het CBG  kun je vinden of een medicijn van de eerste, 2e of derde generatie is, zegt  Dick Bijl.

Als ik wist wat Bijl weet, zou ik veel bozer zijn.  Maar de man lijkt wat uitgeblust:  ik denk dat hij weinig hoop meer heeft dat de schaapjes wakker worden.  Dat er nog eens een echte journalist  de pen grijpt.    De bedriegers hebben de wereld in handen.  Hier en daar staat een Dick Bijl  in een woestijn te roepen, maar de schapen grazen verder: druk druk druk met grazen. 


Goede site met veel meer info van en over Dick Bijl: 

https://www.dinekevankooten.nl/archief/dick-bijl-epidemioloog



15 comments:

  1. Brett Weinstein (vocht tegen Identity Idiots op de middelbare school Evergreemn College. Broer van Eric Wewinstein) en zijn vrouw Heather ( heel clever, maar niet likeable) nemen Geert van den Bossche heel serieus.
    En daarom neem ik Geert ook weer een stukje meer serieus.

    Het blijft lastige kost. https://youtu.be/81mEJ2Rph1Q?t=6

    Van den Bossche:
    - Inenten tijdens een pandemic is riskant, omdat je daarmee het virus extra kans geeft om te muteren.

    ( Dat is wat ik me nu herinner. Ik zou het nog een keer moeten beluisteren. )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veel belangrijker nieuws uit CUBA.

      En er wordt op bepaalde plaatsen op Internet gewaarschuwd voor Van Den Bossche. Zelf maar even zoeken.

      Delete
    2. Waarom is dat belanghrijke? Omdat een diplomaat uit Barbados het zegt?
      Ik wist niet dat dat land ook diplomaten had.

      Verder: Waarom is het Cubaanse vaccin zomaar ineens zo goed ?
      Is het Russische minder goed? Zouden Rusland en China niet al lang bezig zijn om hetr Monopolie van Big Pharma af te pakken? Ik denk het wel.

      Je had het diplomatieker kunnen zeggen, Wolf.

      En laat even weten wie er negatief over vd Bossche denkt. Dan hoef ik zelf niet op zoek..

      Delete
  2. Berlangrijk nieuws van Edward Snowden:

    Israel is zeer bedreven in het zoeken van 'beveiligings-lekken' in alle iPhone toestellen.
    Omdat de iPhone zo veel verkochtr wordt, omdat alle modellen een beetje hetzelfde princiepe werken en omdat alle invloedrijke belangrijke mensen iPhones hebben,. is het lucratief om daar gaten in de beveiliging te zoeken.

    Israel biedt die spionage kennis aan bij alle regeringen ter wereld.
    Zo is Kashoggi te pakken genmomen, bijvoorbeeld.

    Snowden: je bent veiliger met ween onbekend merk, wantr om daar onderzoek naar te doen is niet rendabel.


    11 minuten: https://youtu.be/0k9fE8PpIzs

    ReplyDelete
  3. ['beveiligings-lekken' in alle iPhone toestellen.]

    Alle mobieltjes zijn lek als een vergiet. De meesten krijgen na 2 jaar geen updates meer. (Koop maar een nieuwe als je veilig wilt zijn, zegt de fabrikant). Of je krijgt kastje naar de muur situaties, als je mobiel is aangeschaft via een provider.

    Raar maar waar hebben sancties ook hun voordelen. Huawei is het verboden gebruik te maken van bepaalde software (Android) voor hun telefoons. Die maken ze nu zelf. Daardoor garantie, dat altijd updates aanwezig zijn. Dus nu gaat een toestel >10 jr mee. Ook gunstig voor de afvalberg. Oud nieuws van Snowden, maar wel nodig voor updates.

    Mensen snappen niet, dat bij aanschaf van zo'n ding, zij ook daarmee zich -vrijwillig- een enkelband aanschaffen. Het zijn dezelfde stumpers, die nu in de rij staan voor een 'prikje'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wolf,

      leg me nu eens uit waar jij las dat Snowden ongelijk heeft, en dat ze in Israel wèl de moeite nemen om elke bug uit elk van die vele honderden toestellen op te sporen? En hoe kunnen ze dat rendabel maken? En wat isa het nut om een scholier met het allergoedkoopste mobieltje te infiltreren?

      Delete
    2. Ik zeg nergens dat Snowden ongelijk heeft, hij komt alleen met oud nieuws. Er zijn meer landen, die fouten in soft- en hardware opsporen, alleen Israël doet dat op grote schaal. De fouten kunnen ze verkopen aan ieder die dat wil hebben. Die kan je vinden op het zgn 'darknet'. (Wat helemaal niet bestaat, maar dat terzijde.)
      Een scholier infiltreren kan nuttig zijn, om die later te rekruteren als terrorist of zo.

      Delete
    3. Geen 1 april grap:

      Rusland eist voortaan dat er Russische software op alle smartphones draait:

      https://manmadenews.com/2021/04/01/russia-now-requires-all-smartphones-and-devices-in-the-country-to-be-pre-installed-with-the-countrys-software/

      Delete
  4. Dick Bijl: even zoeken levert een schat aan informatie op. Interessante info in z'n algemeenheid.
    "Met het Mexicaanse griep-vaccin was er een versnelde toelatingsprocedure, waardoor er minder bekend was over de werkzaamheid en de bijwerkingen. Er is onvoldoende onderzoek gedaan bij mensen, wel bij dieren. En daar worden nog steeds wereldwijd rechtszaken over gevoerd, want het had toch wel ernstige bijwerkingen. Dat kan met het corona vaccin ook gebeuren. Daarbij muteert het coronavirus zich, en de vraag is of het vaccin wel effectief is tegen het heersende virus. Het coronavirus is een RNA -virus, dat is een speciaal virus. Daarvan zijn er verschillende in de wereld, maar tegen dat soort virussen is nog nooit een geschikt vaccin gemaakt.”

    Of Bijl het vaccin zelf zou nemen? “Nee, ik zou dat niet nemen.”"
    "Amateuristische communicatie
    We hebben volgens Bijl niets geleerd van de Mexicaanse griep en de communicatie vanuit de overheid naar de bevolking. “Het is nu nog veel slechter. Ik vind het onbegrijpelijk waarom dit zo amateuristisch moet. Het ministerie van VWS bemoeit zich met de interpretatie van de uitkomsten van de wetenschappelijke onderzoeken. Tijdens de vorige pandemie ging dat ook fout. Er zitten daar geen inhoudelijke deskundigen, waardoor ze vatbaar zijn voor lobby en niet openstaan voor onafhankelijke informatie. Al die top ambtenaren moeten eruit. Maar wie het meeste lobbyen, dat zijn de farmaceutische en vaccin industrieën. Die besteden veel geld en tijd aan lobby. De overheid zet nu vol in op het corona-vaccin, wat wel begrijpelijk is, maar ze moeten niet doen alsof het de oplossing is. Ze mogen echt een afweging gaan maken en ze mogen de bevolking heel goed informeren over wat er wel en niet is onderzocht. Baat het niet, dan schaadt het niet gaat hier niet op. Het kan wel zeker schaden, die kans is aanwezig. Er rust een informatieplicht vanuit de overheid naar de bevolking. Ik zet meer in op mensen bewust maken: gezonde leefstijl, stoppen met roken, weinig alcohol gebruik en vooral zorgen dat je een goed gewicht hebt. En met bepaald, vooral chronisch, medicijngebruik heb je een verhoogd risico op longontsteking. En als je iets nu niet wil hebben, is een verhoogd risico op een longontsteking, want dat is de belangrijkste doodsoorzaak van een infectie met het coronavirus. We weten inmiddels dat medicijnen hard op weg zijn om de derde doodsoorzaak te worden, na hart- en vaatziektes en kanker. Dat is toch wel iets om aandacht aan te besteden.”"

    De laatste alinea beschrijft precies, wat NU weer fout gaat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank voor die goede site van mevr van Kooten.

      Ik heb hem in het blog gezet.

      Delete
  5. Het corrupte WHO is met6 een afrader voor ivermectine gekomen:

    https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/who-advises-that-ivermectin-only-be-used-to-treat-covid-19-within-clinical-trials

    ReplyDelete
  6. Dr Kory van de FLCCC over het schandalige statement van het WHO:

    https://www.youtube.com/watch?v=zOi2Pf8lrBc

    Must watch!

    ReplyDelete
  7. Kory haalt ook het 'disinformation playbook' aan, dat nu door het WHO als script gehanteerd wordt:

    https://www.ucsusa.org/resources/disinformation-playbook

    ReplyDelete
    Replies
    1. DrBeen interviewt Tess Lawrie over de kwestie.

      Been is ontdaan en heel boos.

      Delete
    2. Statement van de FLCCC:

      https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2021/03/FLCCC-Statement-on-Weak-Guidance-on-Ivermectin-from-WHO-March-31-2021.pdf

      Delete