Saturday, May 02, 2020

1034 Goodbye ? (bis) , Bert , De Duran, Noam, FTN.

Updated op 3 mei:  in geel gemarkeerd deel.
   ----------------------------

Afgelopen weken heb ik weer veel tijd besteed aan 'BlikopNOSjournaal'.

Verloren tijd.  Black Knights die helemaal nooit zullen beseffen - laat staan toegeven-  dat ze zich dramatisch vergist hebben, en al  lang verloren:
"You coward , running away hé ! "

Vanaf januari hebben  ze steeds een losing standpunt gevolgd:  Corona is een biertje. Corona bestaat niet eens. Corona bestaat als 40 jaar. De ziekenhuizen zijn leeg. De mensen overlijden aan àndere ziektes. De Lockdown tast onze vrijheid aan. De Lockdown  is een plan om ons onvrij te maken. Bill Gates heeft alles bedacht. We zijn verloren!  We willen vrij de straat op en geen beperkingen!

Maar discussie is verslavend, en leuk als je het gevoel hebt àlle opponenten de baas te kunnen  en dus keerde ik telkens terug op dat blog.
Maar het is verloren tijd. Een veel betere tijdsbesteding is om hier blogs te schrijven,  vertalingen te maken ,  en video's  (die ik meestal alleen beluister tijdens ander werk)  te bespreken.

=====================
Bert Slagter.
Vandaag hoorde ik een geweldig goed interview op Weltschmerz met een 'complexiteit deskundige' en wiskundige, Bert Slagter.
'Geweldig goed' door mijn ogen gezien, omdat hij alles zegt waar ik het mee eens ben:  dat politici en 'de mensen' niet begrijpen hoe exponentiële toename enorm hard gaat als je iets te lang wacht.
Ik denk dat in de 80 blogs die ik hier schreef over Corona heel weinig te lezen staat waar Bert niet ook voor pleit:  heel vroeg ingrijpen, wegens 'voorzichtigheids principe' en wegens 'exponentiele toename'.
( Ik denk aan Martenson die zegt: één zieke die je een week eerder isoleert  zorgt dat je na 1 maand niet 2300 nieuwe zieken hebt, maar slechts 600 )

Eén ding waar ik anders denk dan Slagter:  Hij wil nog 6 weken lockdown.
Ik zou heel graag elke dag een toespraakje van Rutte zien  ( of wie dan ook ) , midden in het 8 uur journaal, waarin ons wordt uitgelegd dat we de 'mobiele lockdown ' doen.
En hoe dat gaat.  En waarom dat nodig is.  ( Merkel heeft dat één keer gedaan.)
Ook wil ik echt de leeftijden verschillend behandelen.
Dus wèl uitgaan voor jonge mensen, wel met voorzichtigheid.   Eventueel ferme straffen voor mensen die wèten dat ze besmettelijk zijn en toch uit gaan en zo mensen besmetten:  1 maand de gevangenis in, of 3000 euro boete.
(Zo deed Taiwan het ook.  Het werkte heel goed.)


Sidebar:  China stuurt nu persoonlijke beschermings- spullen ( PPE's) uit China naar chinezen in Engeland die van plan zijn naar China te vliegen.  Ze moeten 2 weken lang hun temp bij houden en andere zaken meten en elke dag naar China mailen.  Als dat OK is mogen ze op het vliegtuig, mèt de PPE's  aan.  In China aangekomen gaan ze ook nog eens 2 weken in quarantaine !
Zo doet China het  nu: wel mobiliteit, maar je moet er veel voor over hebben.

Maar goed, China is 'first world'. Wij zijn een derde wereldland.  Wij hebben na 4 maanden nòg geen mondkapjes.  Etc.
En bij ons is de corruptie zo erg dat HCQ geen schijn van kans maakt.  In China en Rusland natuurlijk wel.  Maar ja: die regeringen zijn er voor het volk.
Dat is bij ons niet zo.

Slagter is wiskundige en weet hoe die besmetting werkt. Zijn perspectief richt zich daar op.
Maar Martenson zegt:  Je moet een balans zoeken tussen:
1) De uitbreiding proberen te stoppen.  
2) De economie laten overleven
3) De ziekenhuizen niet laten overspoelen met zieken.

Slagter is vooral met 1.   bezig: hij wil  corona stoppen.
In de reacties zie je bijna uitsluitend boosheid:  We willen vrij zijn !     Dit gaat de mensen boven de pet. Ze zijn wellicht ook nauwelijks zelf in gevaar. 
Deze mensen moeten aan het werk gaan met goede NPI's.  Ze moeten mondmaskers gaan dragen als ze e3rgens binnen stappen. Ze moeten demonstreren tegen Big Pharma en HCQ eisen. Dàn zijn ze zinvol bezig.  Nu wertken ze voor TPTB:  Hun opstandigheid zal leiden tot een tweede golf, en die zal woreden gebruikt om hun vrijeheden in te perken. Mark my words.


=============
Duran over Nederland.
De Duran heeft een uitzending waarin ze veel over Nederland sprewken. En over de MH17.  En over de corruptie in onze  rechtspraak.  En over Thierry Baudet.
Viel me tegen dat ze niet wisten dat bij ons de Media fel anti Rusland zijn.  Ontnuchterend.  Blijkbaar zijn we erg onbelangrijk.
HIER  de uitzending over Nederland.  maar de eerste 5 minuten  gaan over Joe Biden.

=============
Noam Chomsky over Israel.
Noam Chomsky wordt ouder.   Hij heeft nu een baard zoals Julian Assange....
Maar als je hem hoort praten is hij  nog steeds hele  helder.
Hij is natuurlijk altijd een groot criticus van de VS geweest en van haar imperialistische oorlogen, maar  nooit zo hel erg een criticus van Israel.
En waar joodse schrijvers als Ron Unz en Alan Sabrosky , en mogelijk Gilad Atzmon en Gerard Menuhin openlijk Israel er van verdenken dat het achter 911 zit, daar blijft  Chomsky zwijgen   en soms zelfs de officiele vewrsie steunen.

Het is dan ook opmerkelijk dat  hij in dit interview op de Gray Zone ( met Aaron Matté ( joods,   links, wel OK)  toch openlijk zegt dat we wereldwijde kernoorlogen riskeren , alleen  maar voor de belangen van Israel:  rond minuut  24 spreekt  hij over deze zaken.  ( HIER  de link. )
Minuut 20 tot 26.
Er is grote spanning in het Midden Oosten. Gevaarlijk.  De arabieren willen al 25 jaar een ' Nuclear Vrije Zone  in het MO'.
Maar alleen de VS is tegen.  Waarom?  Omdat in dat geval al die steun aan Israel ( 3 miljard per jaar, minstens) zal blijken illegaal te zijn. Want Israel zou dqan ook worden gecontroleerd.
Intussen schaft Trump alle veilige Treaties af, en gaat aan de grens met Rusland uitdagende oefeningen uitvoeren.  William Perry ( oud minister defense)  is doodsbenauwd voor  een nucleaire oorlog.

===================

Fash The Nation, over de Usual Suspects.
Twee vlot pratende Amerikanen die in feite de 'mission Statement' van dit blog uitvoeren:  ze bekritiseren de joodse invloed in onze wereld.
Ik herinner me een heel lange uitzending voer Alexander Hamilton, een heel talentrijk man die door joodse belangen werd aangestuurd en ingefluisterd, en grote invloed had in de eerste decennia van het bestaan van Amerika.  Ook Ellen Brown beschrijft hoe deze Hamilton altijd de Big Banks hun belangen diende.
==
Vorige week bespraken ze een lang artikel van Ron Unz over het Corona virus en China.
====
Dan een podcast over 'Dr Seuss' , een soort kinderboeken schrijver die  al sinds WO2  in feite de Frankfurter Schule doctrine over de Amerikaanse kinderen uit strooide:  vreemde mensen zijn goed, wij witte Amerikanen zijn slecht en bekrompen.   Deze Seuss werd uiteraard flinmk gesteund door onze usual
suspects.
===
Begin april hebben ze het verhaal van de joodse investeerder Larry Fink verteld:  hoe dit bedrijf zo ongeveer de FED en het miniksterie van Financien controleert in de VS. En hoe ze steeds voor 'inclusivity' pleiten: dus alle rassen er bij betrekken en alle sexen.  maar hun eigne Board bestaan uitsluitend uit joden en shabbes goyim...  Hier de link van de Blackrock uitzending.
======

Vandaag was de podcast over een manier om méér immigranten naar Amerika te krijgen ( een joods streven)  en toch de indruk te wekken dat je de immigratie bemoeilijkt, en tegelijk geld lenen aan mensen.
Hoe?  Er  is een wet gewijzigd die immigratie mogelijk maakt, en tevens het lenen van geld  om die immigratie te bekostigen.
Maar de eis was dat je niet 500.000 $ moest hebben , maar 900.000 $$.
Rijke mensen kunnen zich dus in de VS vestigen, als ze 500.000  $$  mee brengen en investeren.  Trump zei:  we leggen de lat hoger : bij 900.000 $ .
Lijkt de anti-immigratie streven te steunen.  Maar  de rijke chinezen moeten nu extra geld leven bij de familie Kusner en haar vrienden.
Een joods advocaat heeft het   voor elkaar gekregen om dit soort leningen niet als 'een schuld'  te zien.
Ik heb het verhaal niet 100 % nauwgezet beluisterd, maar dit was wat ik er van onthouden heb.
============================

Kevin Barrett interviewt  Gerard Menuhin.
Kevin is een blanke Amerikaan die moslim werd en toch wel een linkse achtergrond had, denk ik.
Menuhin, zoon van Yehudi en telg uit een niet-establishment familie ( grootvader was  anti-zionist)
Menuhin werd pas alert op de joodse rol in de laatste 10 jaar, begreep ik.  Zijn autobiografie zegt dan ook dat hij de kans gemiost heeft.
Hij schreef een prima boek:  Tell the truth and shame the devil.
Hij gelooft echt in de joodse samenzwering om de wereld over te nemen.
Hij ziet de opzettelijke destabilisatie die ze overal doorvoeren.
De Protocollen is voor hem een openbaring als boek.  Hij gelooft dat het de werkelijkheid toont.  ( Wie het dan ook geschreven mag hebben) .
Het interview is in twee keer opgenomen.
In deel 1 krijgen ze even bijna ruzie: Menuhin kan de moslim-immigranten wel schieten die Duitsland onveilig maken, beroven en verkrachten.  Barrett vind het vreselijk, want die moslims zijn  hun thuis ontvlucht als gevolg van  oorlogen die de usual suspects hebben bedacht.
De podcasts ban Kevin Barrett staan bij UNZ op de site: https://www.unz.com/audio/
Deel 1:
https://www.unz.com/audio/kbarrett_truth-teller-devil-shamer-gerard-menuhin-pushes-back-against-censorshipwith-two-new-books/

Deel 2: https://www.unz.com/audio/kbarrett_gerard-menuhin-discusses-his-autobiography-lived-it-wrong/





28 comments:

  1. [Trump zei: we leggen de lat hoger : bij 900.000 $]

    Toeval? Welnee. Europa rekent met eenzelfde bedrag via de Malta-route. Zo worden rijke Russen Europeanen.
    Als Trump de lat niet hoger had gelegd, waren die allemaal naar de USA gekomen. Dan hadden ze de verkiezingen écht kunnen beïnvloeden.
    https://www.youtube.com/watch?v=-D-ZTYBPagw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wolf,
      het gaat hier over rijke Chinezen en anderen.
      Willen die naar Frankrijk, Spanje, Nederland?

      De joodse advocaat heeft het voor elkaar gekregen dat die extra lening niet als 'lening' werd besachouwd. ( In Europa werkt dat niet, neem ik aan. Moet je echtdat geld zelf hebben. Door het geld te kunnen lenen en dan mee naar de VS te nemen, zet je de deur open voo rde mensen die het geld zelf niet hebben.
      Bedoeling: 1 ketting migratie naar de VS.
      2) Voor de Ususal Suspects: Blank Amerika stee4ds verder in de minderheid dringen.
      3. Usual Suspects: Geld uitlenen en cashen.
      4. Trump: "Kijk, ik bouw een hogere muur tegen immigratie'.

      Delete
    2. Wat ze zeggen is niet noodzakelijkerwijze wat ze doen.

      En wat ze niet doen is niet noodzakelijkerwijze een scenario voor wat ze overmorgen hebben gepland...

      Delete
  2. Meneer slagter onthulde het inzicht wat wij al rond half januari hadden. Ik heb toen om een kip gewed, en inderdaad, ook nu, bij 3.5 miljoen gevallen, en 40 000 in NL heb ik hem nog steeds niet ontvangen : 'ik wed nooit'.....

    De lockdown was juist vanuit het standpunt van voorzichtigheid, maar langzamerhand, nu meer data bekend worden, kan er aan een intelligent loslaten gewerkt worden.

    Macron heeft net zijn draconische lockdown tot half juli verlengd. Daarmee de basis gelegd voor een zware 2e golf in september aldaar, en zo de economie tussen zuid en noord Europa voor maanden langer dan nodig te doen stagneren.

    Je krijgt nl een besmettingsvacuum, hetzelfde wat Slagter zou bereiken.

    Het onwerkzame en dure middel remdesivir is ook potentieel vertragend. ipv gebruik van PPE en massaproductie van HCQ wordt de lockdown noodzakelijkerwijze verlengd.

    Er zal ook meer en meer conflict ontstaan, want angst is een slechte raadgever. Dan nemen de aluhoedjes het over.

    Al met al is het goed mogelijk dat we in een anarchie + staat van beleg situatie a la Orlov gaan belanden komende winter, er is een uitweg,maar de saboterende krachten aan beide kanten (aluhoedjes vs lobbyisten) zijn enorm sterk.

    ReplyDelete
  3. [Macron heeft net zijn draconische lockdown tot half juli verlengd]
    Die poept alle kleuren van de regenboog wegens 14-07.
    Dan gaat de boel daar ontploffen. Verlenging is tot 24-07.
    [Je krijgt nl een besmettingsvacuum]
    Volgens mij is dat er nu al. We moeten van tevoren een schema opstellen, wie wanneer, welke leeftijdsgroep, welke beroepsgroep mag worden losgelaten. Daarna wachten op het effect en dan de volgende groep, etc. Ook per streek/provincie bekijken en alsjeblieft niet meer door virologen, maar -zoals hier- door een wiskundige. Daar heb je meer aan.

    Tegen het einde van de herfst zal het weer toenemen, maar daar kunnen we ons nu op voorbereiden.
    En vooral positief blijven.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ik heb de video over Malta gezien ( nog niet àlles).
      Wist dat journaliste was vermoord, maar geen idee waarom precies.

      Weet je: ik ben tègen rijke Russen die hier komen wonen, maar dan vooral omdat ze hun geld mee nemen en niet in Rusland investeren.

      Natuurlijk was deze docu zo succesvol omdat er ook een anti-Rusland aspect aan zat: Putin wil ons veroveren via 12 Finse eilanden.
      Ik zou daar wel eens een deskundige over willen horen: welk nut hebben die eilanden? Strategisch?

      =======

      Over Frankrijk weet ik te weinig, Ik begrijp ook niet zo snel wat je bedoelt: quatorze juillet: grote besmetting, of grote revolte ?

      Wat is een besmettingsvacuum? Die vakterm had ik nog niet gelezen..

      Delete
    2. Die 'vakterm' is van mij.

      Nw Zeeland had gisteren 0 nieuwe besmettingen. Gezien hun geografische positie zouden ze best coronavrij kunnen blijven. Landen die bij een handelsknooppunt liggen, zoals alle EU landen (mogelijk afgezien van Portugal en Ierland) kunnen niet coronavrij worden zonder hun economie volkomen de nek om te draaien. Maar als een van deze landen, zeg Frankrijk of Duitsland, te draconisch blijft, blijft daar het aantal immune mensen achter bij de omringende landen. Als dan eindelijk ook daar de maatregelen versoepeld worden treedt daar onmiddellijk een catastrofale 2e golf op, die het land bijna zeker dwingt weer in lockdown te gaan (en dan komt er honger, dus ook nog een revolte). En zo wordt het economisch herstel van de hele regio verhinderd.

      Vanwege mijn emigratieplannen naar Spanje heb ik hier uiteraard veel over nagedacht. Als begin 2021 de lockdowns hier voorbij zijn, kan ik nog waarschijnlijk nog steeds niet met mijn volgeladen busje door Frankrijk. Nu ben ik niet relevant voor de economie, maar wat voor mij zou gelden geldt ook voor de hele economie.

      Delete
    3. Als er een verband met de Russische regering zou zijn (dat wordt altijd meteen zonder bewijs aangenomen), dan zie ik de volgende strategische rol: Ze liggen dichtbij (voor) een NATO basis. De Baltische staten, St Petersburg, Polen en Kaliningrad, maar vanwege de geografische ligging ook Zweden en Finland vormen een potentiele conflictzone. Met name het goed bewapende Kaliningrad ligt dan midden tussen vijanden. Op die eilandjes, zeker met die paar vintage marineschepen is makkelijk covert een afweersysteem of slechts wat radar te plaatsen, wat druk op de hele regio kan geven mocht het nodig worden.

      Dit soort druk kan paradoxaal genoeg juist escalatie vertragen. Heel veel opbrengst voor heel weinig geld.

      Delete

    4. Er is een land waar de leeftijdgroepen apart 'vrij ' mogen.

      Heel goed idee.

      De jongeren zullen vaak besmet zijn, en als die elkaar besmetten: is geen catastrofe.

      Als je bijvoorbeeld de restaurants en winkels etc op maandag exclusief voor de 50 plussers open stelt: prima.
      Dan zijn er geen 'nonchalante' jongeren die ze tegen het lijf lopen.

      En op vrijdag alleen voor mensen onder de 50 jaar. Dan kunnen ook mensen die 'mogelijk besmet ' zijn met mondkapje op hun eten kopen in de winkel, zonder bang te zijn een kwetsbare ouderen te 'doden'.

      Je kunt ook bepaalde uren per dag of dagdelen nemen.

      Delete
    5. Bovenstaande mail was nog onafgemaakt ( en al enkele uren geleden geschreven, grotendeels)

      Dank voor de goede reacties, Rootman.

      Nu moe en druk. Ga er later over denken.
      Besmettingsvacuum: dat je een tijd lang 'niks op schiet' omdat je geen immune mensen er bij krijgt, wegens te weinig besmettingen... Zo begrijp ik het.

      Waar jij nooit aan denkt is: als er straks een vaccin is, dan heeft die keuze voor 'minder doden' wel nut. Tenzij je je hele economie kapot hebt gemaakt. Maar daar is de intelligentie toch voor bedoeld: èn geen doden èn aan het werk blijven.

      Delete
  4. NB:
    Feng heeft nog wat nuttige comments toegevoegd op de
    blog over preventie van Corona: https://xevolutie.blogspot.com/2020/04/1021-wat-deskundige-aanraden-om-corona.html

    Een recept voor kina-bast syroop.

    En een betere manier om Zinc te nemen.

    ReplyDelete
  5. Er is nog een belangrijke kinine analoog: grapefruit! Bovendien remt dat enorm de afbraak van kininen, zodat het zich stapelt.

    Niet doen als je een slecht hart hebt, want dan kun je QT vertraging krijgen wat tot torsades kan leiden (V-fib).

    Ik blijf ook hoopvolle berichten over het antiviral/ antimalarial/ antiparasitical Artemisia horen. Ik ga zelf een struikje Artemisia arboreum x absinthum (een hybride dus) bestellen. Ik wil een kruidenbitter maken van vlierbessen, blauwe druiven en die kruiden (met nog wat curcuma, gember, chili en grapefruitschillen), als siroop ingekookt met honing, en dan met Stroh rum 90 % tot een houdbaar drankje aangelengd 'wat men moet overwinnen'.

    Dat drankje zou alle analogen van HCQ, Ivermectine etc. moeten bevatten. Mischien te drinken in een messing beker? (koper en zink).

    Dit alles kan pas juli/ augustus, omdat we niet eerder bessen kunnen plukken.

    Ik trouwens met bijna zekerheid melden dat zink + tonic uiterst effectief is: ik heb meerder verschijnselen van zink toxiciteit. Via een dieet met veel kip en vis was mijn zinkspiegel waarschijnlijk toch al aan de hoge kant.

    En wat betreft bier: Hier citeer ik geen enkele bron, maar: het bittere lupuline uit hop is WEL een antimalaria middeltje!

    Dus wie weet is het ook een kinine analog!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Artemisia mag NIET door zwangere vrouwen genomen worden, want er is een serieus risico op miskraam.

      Delete
  6. Niet dat ze in Mdagascar alles weten, maar hier is men zojuist uitgekomen meteen soortgelijk brouwseltje, wat Artemisia bevat!

    https://www.youtube.com/watch?v=crkjN0E283c

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dat was snel! Youtube heeft het al verwijderd, en zelfs de WHO heeft er al op gereageerd.

      We zijn nu in het stadium dat een degelijke snelle actie eerder wantrouwen dan vertrouwen oproept.

      https://www.bbc.com/news/world-africa-52519853

      Waarschuwen lijkt me prima, want er is geen onderzoek naar gedaan. Maar er zijn wel anecdotische aanwijzingen, dus ipv veroordelen lijkt het me toch zinniger om er een degelijk onderzoek aan te weiden.

      Maar ja, het is natuurlijk, dus er zit geen patent op.

      Delete
    2. https://www.africanews.com/2020/05/04/madagascar-starts-covid-organics-clinical-trials-factory-to-be-built/

      En ze geven het gratis (tegen kostprijs?) aan hun buurlanden! Geen get rich quick schema dus, en dus heel wat anders dan de gladde gurus waar jannalor steeds mee komt.

      Delete
  7. @JV [Wist dat journaliste was vermoord, maar geen idee waarom precies.]
    Die stond op het punt de corruptie op het eiland te openbaren, o.a. de gehele politieke top was betrokken. Was ook een item in FTM.nl.

    [ik ben tègen rijke Russen die hier komen wonen, maar dan vooral omdat ze hun geld mee nemen en niet in Rusland investeren.]
    Dat heeft Dijsselbloem hun toch afgeleerd, een paar jaar geleden? Ze kopen nu Spanje op. Heel veel gebouwen, hotels e.d. in populaire badplaatsen veranderen in Russische enclaves.

    [quatorze juillet: grote besmetting, of grote revolte]
    Ik denk allebei. De gele hesjes zullen van zich laten horen.

    ReplyDelete
  8. Ik zie net bij de buren, dat Poetin Microsoft het land heeft uitgezet. Goede actie. Net zoals het Westen + US Huawei aan de kant heeft gezet. Alleen van Huawei is nooit bewezen dat die achterdeurtjes had, van MS is dat wel, zoals ze zelf hebben toegegeven, voor "een betere gebruikerservaring". Ja ja.
    Daarom begrijp ik nog steeds de mensen niet, dat die toch doorgaan met zo'n systeem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oeps. Bericht schijnt van 2016 te zijn, maar er wordt nu pas op gereageerd.

      Delete
  9. PRRA.

    Dat is volgens Martenson de clue dat dit virus wel degelijk gemanipuleerd is. Het is een 4 nucleotidenvolgorde die het virus al buiten de cel kan laten activeren door enzymen in het bloedpasma. Er is al 20 jaar mee geknoeid in het kader van 'gain of function' research. Verwanten van dit coronavirus hebben het geen van alle, pas bij 37 % RNA volgorde overeenkomst duikt het op. (mensen hebben 50 % DNA overeenkomst met bananen).

    Het is geen mutatie maar een insertie, en dat komt zelden in de natuur voor. Er is momenteel geen manier om uit te sluiten of iets uit de natuur of het lab komt, want we kunnen tegenwoordig een virus identiek namaken door de sequence gewoon in te typen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intypen is hier figuurlijk gebruikt, zoiets als 'geld drukken'.

      Delete
    2. Ik begrijp van Martenson: een mutatie gaat met één vergissing tegelijk: één base die poer ongeluk niet goed wordt gecopieerd en dan een Guanine wordt in plaats van Thimine ( Of zoiets)

      Maar hier gaat het over 4 x 3 basen, en allemaal precies in de goede volgorde. En met een heel aantrekkelijk gevolg: dat de stof die je de cel in wil krijgen, nu., mèt dit gen, er ook veel gemakkelijker in gaat.

      Virologen knutselen al jaren aan virussen om zo'n gen er in te monteren.
      Hioer, bij Sars-Cov-2 is het gelukt.
      Dat is dus niet door de natuur gedaan !

      En toch zeggen heel gerenommeerde Amerikaanse Virologen dat 'de natuur'het deed, en dat ze dat na diepe studie te weten kwamen.
      Mijn conclusie: wat ze hier doen is in feite zeggen: Amerika heeft het gedaan!

      Want ze zien echt wel dat het man-made is.
      En als ze konden zouden ze natuurlijk China er van beschuldigen !

      Kan ook best een resultaat van Amerikaans-Chinese samenwerking zijn. ( Toen Trump /Bannon nog niet aan de macht was begonnen. )

      Delete
  10. Ik vind het begrip 'wakker' op het blog van blik een beetje angstaanjagend worden. Het doet me wat denken aan een bipolar patient die al een week niet geslapen heeft sinds het niet innemen van zijn medicijnen. Als de politie of GGD wegens klachten over overlast eindelijk komt kijken blijken alle binnenmuren te zijn gesloopt.

    De 'red pill' beweging van incels doet er ook aan denken.

    In de psychiatrie heet dit 'folie a deux'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mijn volgende blog ( nog niet afgemaakt, want te moe ...) bespreekt 'weaponised' woorden.
      Het woord 'conspiracy' gebruiken is voldoende om de opponent als een gek weg te zetten. Makkelijk, hoeft je niet met argumenten de strijd aan te gaan.

      Het is dan ook een wapen wat door de Machtigen wordt aangereikt aan de gewone man die van niks weet.

      Het woord 'wakker' heeft dezelfde functie.
      Mensen hebben een non-mainstream opinie ontwikkeld of overgenomen, en verklaren zich tot overwinnaar door zichzelf 'Wakker' te noemen, wat impliceert dat hun opponenten slapen en niks weten van wat er echt gebeurt in de wereld.

      Het is de moderne tijd: niet meer discussieren, maar de opponent 'buiten het discours' plaatsen, diskwalificeren, en jezelf als enig correct denkend persoon uitroepen.

      Waar zie je nog een publiekelijke discussie?

      De ontwikkeling op Blik vind ik beschamend. Het is nu zo'n laag niveau geworden.
      Mensen als Eddy en Oligarch en Matt die de toon aan geven. En Blik zelf staat er niet ver boven.
      Ik begrijp er niet veel meer van.

      Delete

  11. Ik las op UNZ een kritiek van Gilad Atzmon op Neil Ferguson.
    Engdahl had die kritiek ook al eerder gegeven las ik.
    Daar zijn wel vreemde zaken gebeurd, met die Ferguson.
    De man blijkt ook al heel vaak de plank te hebben mis geslagen: altijd vele te hoge sterfte-cijfers als verwachting uitgesproken.

    Maar ik ben het eens met de derde reactie op Atzmon's artikel:
    Wat zou er gebeurd zijn als we die lockdown minder streng hadden gedaan in Engeland, of in new York?
    Zou dat niet zoveel extra doden hebben gegeven dat de economie ook enorm had geleden?
    En: De cijfers die Ferguson rond half februari gaf, waren toen de enige beschikbare. Ook het RIVM ging uit van Ro = 2 en CFR = 1 %. Als je daar mee rekent, is de sterfte heel hoog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je leest toch vaak, dat de dodencijfers zijn gemanipuleerd? Bijna alles is 'dood door Corona'.
      New Yorkse ziekenhuizen krijgen een hogere vergoeding, als iemand door Corona overlijdt. Rivm zegt bij ieder bericht op teletekst, dat het werkelijk aantal doden steeds hoger ligt.
      Alle cijfers zijn waardeloos, testen zijn niet goed, criteria veranderen steeds, het is een grote chaos, waar niemand meer uitkomt!

      Delete
    2. Ja,
      het is in elk land ander, en ook scoren ze in elk land anders.
      Maar dat er behoorlijk veel sterfte is door Corona dat zie je aan de 'over-sterfte statistieken'.
      IN maart en april behoorlijk meer doden dan over 5 jariig gemiddelde.

      Weet nu niet of ik de grafiek bij Martensen zag of bij Campbell.

      Delete
  12. Pro memorie: Martensone bespreekt Fauci die 3,7 miljoen $ aan Wuhan lab gaf om 'gain of function' te fabriceren voor de corona virussen. M a w: er een dodelijker wapen van te maken ( uiteraard altijd onder het mom: àls de natuur ; dodelijker;'zou worden, dan zijn wij al voorbereid". Die smoes had Foucher ook in 2011 in de NY Times, toen hij het vogelgriep virus zeer dodelijk had gemaakt door het airborne te maken.
    ( Blog: http://xevolutie.blogspot.com/2020/02/952-ron-fouchier-nytimes-2011-heeft.html )

    https://youtu.be/R6y8dlhoMpo?t=426

    ReplyDelete